Støjisolering under strækloftet i lejligheden: pris, muligheder

For lejlighedskomplekser er et af de mest akutte problemer en god hørbarhed mellem nabohuse. Opholdsret er ofte krænket af for støjende eller aktive naboer, og ejerne af lejligheder skal konstant overvåge deres adfærd for at undgå skandaler og klager. Bedste af alt, lyden formerer gennem gulvdækene. Isoleringen af ​​loftet i lejligheden under loftet vil hjælpe med at løse dette problem.

Indretningen selv af dette element af dekoration giver mulighed for et bestemt niveau af støj indløsning. For eksempel er manglen på en suspenderet struktur, at lyden er godt båret af rammens elementer. Det bløde lærred af strækloftet og luftgabet mellem det og gulvpladen kan dæmpe lyden fra naboerne med ca. 5 dB. Hvis du bruger en speciel perforeret film, som ikke så længe siden opstod i installatørernes arsenal af sådanne overtræk, vil effekten blive mere håndgribelig. Sandt, prisen på efterbehandling stiger også betydeligt. Det kan reddes ved at desuden placere støjabsorberende elementer under filmen. Desuden kan en sådan modernisering af loftet i lejligheden under loftet med egne hænder gøres uden problemer.

Typer af materialer, der anvendes til lydisolering

Støjisolering under loftet kan laves ved hjælp af forskellige materialer. Før du strækker strækloftet i lærredet, skal du afslutte installationen. Der kan skelnes mellem to typer materialer:

 1. De afspejler en lydbølge, som regel har en solid masse og en tæt overflade - lydisolerede materialer.
 2. Sænk lydbølgens hastighed og sluk det på grund af det store antal porer - lydabsorberende materialer. Der er en regel: Jo tykkere belægningslaget - jo bedre er de støjabsorberende egenskaber.

Det bedste resultat er kombinationen af ​​to typer materialer. I dette tilfælde opnås en slags sandwich: Et lag med lydabsorberende egenskaber er dækket på begge sider af lydreflekterende elementer.

Støjisolering af loftet under strækloftet kan udføres ved hjælp af følgende materialer.

Mineraluld

Et af de mest populære materialer. Udover god lydisolering kan du løse problemet med opvarmning af en lejlighed. Det kan holde sig til loftet, men det er bedre at bruge en rammekonstruktion. Størrelsen af ​​dets celler bør vælges således, at isoleringspladerne indsættes med en vis kraft.

Strukturelle elementer i rammen i stedet for kontakt med loftet anbefales at blive indsat med et specielt spjæld tape. Det vil ikke tillade lyden at spredes gennem profilerne eller bjælkerne på beklædningen.

Mineraluld mister sine egenskaber, når de er våde, så du skal sikre god vandtætning af loftet ovenpå og under tilstedeværelsen af ​​en dampbarriemembran. Et solidt loftslag af mineraluld vil gøre det nødvendigt at reducere højden af ​​rummet med mindst 10 cm.

Hvis der i første omgang er en opgave at give lydisolering og ikke opvarmning, skal du vælge mineraluld med passende egenskaber. Du kan navigere til navnet: "Schumanet", "Shumostop".

Skumplast

Pladerne af dette materiale, selv om det er ringere end mineraluld i overensstemmelse med lydisoleringsegenskaberne, er let bearbejdet og fastgjort til loftet med lim eller dowels-svampe.

Men materialet har en meget betydelig ulempe: ved forbrænding frigives giftige stoffer. Derfor er denne type lydisolering sjældent anvendt under loftet.

Kork, træpaneler

Akustikpaneler og korkplader er et miljøvenligt og sikkert materiale. Men det er næppe fornuftigt at bruge dem i kombination med et strækloft. Det smukke udseende af produkterne vil blive gemt af lærredet. I dette tilfælde er det usandsynligt, at de vil retfærdiggøre deres betydelige omkostninger.

Akustiske membraner

Den mest moderne type materialer. Fordelagtigt er de kendetegnet ved fremragende lydisoleringsegenskaber, lille tykkelse, miljøvenlighed og brandsikkerhed.

Der er kun to negative punkter: Disse materialer har en betydelig vægt, derfor bør de fortrinsvis monteres på en stiv ramme og en ret høj pris.

Akustiske membraner kan monteres i loftet med en speciel lim, der er også selvklæbende sorter af denne belægning. De kan bruges både i kombination med andre materialer og som den eneste måde at beskytte mod støj. Det hele afhænger af lokaler og opgaver.

Forberedende arbejde

Kvaliteten og holdbarheden af ​​loftstøjsisoleringen under spændevævet vil direkte afhænge af den foreløbige forberedelse af basisfladen.

 • Fjern den gamle belægning fra loftet.
 • Tæt forsigtigt alle revner og revner opdaget med specielle fugemasser.
 • Det er nødvendigt at anvende en primer med antiseptiske egenskaber: Efter installation af strækloftet vil det være problematisk i tide at opdage og fjerne formen eller svampen, der har vist sig. Primeren vil også forbedre vedhæftningen ved limning af lydisolerede materialer.

Finesserne af lydisolering under strækloftet

En række lydisoleringsmaterialer frembringer mange af deres kombinationer og design af lydisoleringslaget. Hvert design har sin egen monteringsalgoritme. Men for alle kan vi skelne mellem følgende generelle punkter:

 • Lydisolering bør fastgøres sikkert for at undgå, at dets elementer falder ud på strækloftet.
 • Før installation skal materialer have lov til at hvile i mindst 24 timer i lokalet, hvor de skal bruges.
 • Støjabsorberende belægning skal danne et enkelt plan, der ikke stikker ud over spændingsniveauet på lærredet.
 • Alle samlinger mellem elementerne skal omhyggeligt repareres. Når de ligger i to lag, skal de forskydes i forhold til hinanden, så leddene ikke falder sammen.

Ved montering af akustiske membraner, såsom for eksempel Teksaund, er tilstødende lag overlejret på hinanden. Derefter forsigtigt trimmet med en kniv, og den resulterende glatte led er forseglet med en lommelygte eller en tørretumbler.

 • Hygroskopiske materialer, såsom mineraluld, skal sikres pålideligt mod fugtindhold udefra og fra vanddamp inde fra rummet. Derfor skal der være vandtætning på loftet og en dampspærre mellem materialet og det spændte stof.
 • Ved montering af rammestrukturen er det nødvendigt at klæbe dens elementer med selvklæbende lydabsorberende tape.
 • Før installation af lydisolering er det nødvendigt at udføre al kommunikation, fjern lukningselementernes fastgørelseselementer. Det er bedre at fjerne ledningerne i specielle korrugeringer.

Det er nødvendigt at tage højde for, at armaturerne i loftet ikke er godt kombineret med en isolator baseret på mineraluld. Der er høj sandsynlighed for, at de vil overophedes og ofte fejler.

Monteringsmetoder

Lydisolering kan monteres på tre måder:

 • passer i rammecellerne;
 • holde sig til loftets overflade
 • fastgør på specielle dowels i form af svampe.

For pålidelighed anbefales det at kombinere disse metoder. Så hvis du holder materialeplader i loftet, så vil det være nyttigt at desuden rette dem med svampe. Fem stykker er nok: 4 er monteret i hjørnerne og en i midten af ​​pladen.

Når man vælger et klæbemiddel, er det vigtigt at tage højde for anbefalingerne fra fabrikanten af ​​materialer: Det forkerte valg af klæbemiddelsammensætning kan føre til ødelæggelse af lydisolering.

Valget af lydisoleringssystemer og materialer er bedre at producere, med fokus på anmeldelser af venner og bekendte. Det er bedre at købe lydisolering fra en betroet producent, for ikke at spilder tid og penge forgæves.

Omkostninger til arbejde

Støjloft under loftet i Moskva og Skt. Petersborg vil koste fra 700 rubler. op til 3.000 rubler til 1 kvadrat. Prisen afhænger af de anvendte materialer og antallet af lag. For minimumsbeløbet modtager du en enkeltlags støjbeskyttelsescoating, til maksimum - et tre-lag, oftest inklusive en særlig akustisk mineraluld, lukkede polypropylen og gipsvæg.

Lydisolering loft i lejligheden under loftet

Niveauet af komfort i din lejlighed afhænger meget af, hvordan dets vægge og loft beskytter mod indtrængen af ​​fremmede lyde.

Støjende fest eller højt tændt musik fra naboer kan i høj grad forkæle stemningen selv til en afbalanceret, rolig person. I sådanne situationer er isolering nødvendigt loft i lejligheden under loftet.

Moderne byggematerialer og en stor mængde information om dette emne kan løse problemet med lydisolering alene, uden hjælp fra fagfolk.

Denne artikel vil hjælpe dig med at beskytte din lejlighed mod udefra støj med minimal indsats og økonomiske ressourcer.

Hvilke materialer anvendes til lydisolering

Hvis du beslutter at beskytte dit hus mod indtrængen af ​​fremmede lyde, skal du først og fremmest vælge materialer til at udføre disse værker.

Eksperter anbefaler at gøre dette efter en omhyggelig analyse af faktorer, der er relevante for emnet.

Først og fremmest skal du bestemme arten af ​​fremmed støj. Lyde, der trænger ind i en lejlighed, kan opdeles i to betingede kategorier:

 1. 1. Stød - sker ved vibrerende husholdningsapparater, når man går eller falder genstande på gulvet. Disse lyde spredes gennem solide materialer.
 2. 2. Luft. Disse omfatter: støj fra musikinstrumenter, tv, lydudstyr, samt højt samtaler. Disse lyde transmitteres gennem luften og høres godt i sovjetiske panelhuse.

Nogle gange er det ret nok at købe stræklofter med lydisolering, som "stopper" både luft og stødlyde.

Dette opnås på grund af luftgabet mellem hoved- og stræklofterne, fraværet af metalramme og brugen af ​​blødt stof, der absorberer støj. Den største ulempe ved lydisolerede lofter er deres høje omkostninger. Der er dog ingen garanti for, at installationen af ​​disse strukturer vil give fuldstændig beskyttelse mod uønsket støj.

Når man vælger et materiale til lydisolering, er det nødvendigt at overveje ikke kun ovenstående kriterium, men også følgende faktorer:

 • materialetykkelse (ikke mere end mellemrummet mellem hoved- og stræklofterne)
 • tilgængelighed af dokumenter, der bekræfter deres kvalitet og sundhedssikkerhed
 • lydabsorptionskoefficient
 • vægt;
 • brændbarhedsniveau
 • garantiperiode for driften
 • installationens kompleksitet.

Alle eksisterende materialer til lydisolering af loftet kan opdeles i tre grupper:

 1. 1. Blødt (glasfiber, forskellige typer bomuld).
 2. 2. Halv-stive (plader baseret på mineraluld).
 3. 3. Massivt (komprimeret mineral og naturmaterialer).

Lydabsorptionskoefficienten er omvendt proportional med materialets massefylde. For eksempel har bløde lydisolatorer med en minimumstæthed på 10 kg / m3 en koefficient på 0,95 og faste stoffer med en tæthed på op til 400 kg / m3 - 0,4.

Vigtigt punkt! Husk at højdensitets lydisolatorer absorberer bedst lavfrekvente lyde og bløde materialer - medium og højfrekvente.

I betragtning af alle de fremlagte oplysninger kan det konkluderes, at for at vælge materialer er det nødvendigt at bestemme arten af ​​fremmed støj og derefter anvende en isolator ud fra dens densitet og lydabsorptionskoefficient.

Hvis isoleringen af ​​strækloftet i lejligheden ikke passer dig, skal du rette situationen ved hjælp af et af følgende materialer:

 • mineraluld;
 • polystyrenskum;
 • basalt fiber;
 • akustiske membraner;
 • basalt fiberplader;
 • naturlige materialer.

I specialiserede detailforretninger vil du blive tilbudt ikke kun de listede muligheder for lydisolatorer, men også andre materialer, som hver især har sine egne fordele og ulemper.

Forberedende arbejde

Hvis du har besluttet dig for valget af en isolator, kan du fortsætte med det forberedende arbejde.

Hovedformålet med disse tiltag er at sikre pålidelig fiksering af materialet samt forebyggelse af forekomsten af ​​skimmel, svampe mv.

Kvalitativt malet loft, uden skader og revner, kræver ikke forberedende arbejde, du kan sikkert klare lydisolatoren.

Den beskadigede overflade skal behandles omhyggeligt og overholde følgende anbefalinger:

 1. 1. Fjernet områder med åbenbare fejl.
 2. 2. Ved hjælp af en stiv børste fjernes snavs, støv, små støv mv. (forarbejdet hele loftets areal).
 3. 3. Loftet og væggene er primet (ca. 10 cm fra hjørnet, omkring omkredsen af ​​rummet). Dette skal gøres 2-3 gange, men hver næste fase af arbejdet udføres først, efter at det tidligere lag af primer tørrer.
 4. 4. Når du har lavet loftet, kan du gå videre til installationen af ​​guideprofiler.
 5. 5. Ved hjælp af konstruktionskablet og niveauet bestemmes de steder, hvor fastgørelsesloftets fikseringselementer styrkes.
 6. 6. Næste skal du skære profilen og på de steder, hvor den støder op til væggen, lim lydisoleringsbåndet. Det er nødvendigt, at udenforstøjsstøj ikke spredes gennem rummet gennem metalstrukturer.
 7. 7. Næste trin er installationen af ​​profilen ved hjælp af dowels.
 8. 8. Sørg for at markere de steder, hvor belysningsarmaturer skal installeres. Et elektrisk kabel er forbundet med dem, og hele værkets kompleks på installation af lamper udføres. På dette stadium skal der lægges særlig vægt på elkablet, så det ikke sænker. Der er ingen skade på isolering eller potentielle trusler ved en kortslutning.

Hvis du ser ud, så har du ikke brug for særlig viden eller erfaring for at udføre det forberedende arbejde.

En voksen mand, der ved hvordan man bruger niveauet og ved, hvordan man borer huller i væggene, er sikker på at klare denne opgave.

Mineraluld, som et materiale til lydisolering

Hvis du allerede var interesseret i, hvad der er loftisolering under et loft, skal du være opmærksom på brugen af ​​mineraluld som lydisoleringsmateriale.

Dette er en højkvalitets lydisolator med fremragende præstationsegenskaber, som sælges i hardwareforretninger i ruller eller plader.

De vigtigste fordele ved det præsenterede materiale er:

 • relativt lave omkostninger;
 • bomuld uld brænder ikke;
 • der er ingen vanskeligheder i installationsprocessen;
 • fungere desuden som en varmelegeme.

Men der er visse ulemper: Brug af bomuldsuld som en isolator, du vil ikke være i stand til at installere de indbyggede lamper. Desuden er dette materiale meget bange for vand.

Eksperter anbefaler kun at bruge mineraluld i kombination med vandtætningsmaterialer.

Installation af uldrammetode begynder med at markere loftet for den efterfølgende fastgørelse af metalprofilen eller træstængerne. Glem ikke at lægge et lydisoleringsbånd. Dette er nødvendigt for at udelukke overførsel af lyd på faste materialer.

Mellem rammens elementer er tæt pakket mineraluld og dampspærrefilm fastgjort. Det beskytter ikke kun bomuldsuld mod fugt, men tillader ikke affald at beskadige loftet.

En alternativ løsning til fastgørelse af det præsenterede materiale er klæbemetoden. Det indebærer brug af plader af mineraluld, som påføres speciel lim. Yderligere fastgørelseselementer i dette tilfælde - plastdykler.

Blandt specialisterne på dette aktivitetsområde er der dem, der kun bruger rammetoden, andre mestere foretrækker at lim pladerne. I dette tilfælde spilles den afgørende rolle af subjektive faktorer.

Brugen af ​​udvidet polystyren for at beskytte lejligheden mod fremmed støj

I modsætning til det foregående materiale har udvidet polystyren en høj fugtighedsbestandighed, mens den har fremragende elasticitet, rimelig pris og en lang driftsperiode.

Montering af polystyren er fuldt ud til enhver, der ved, hvordan man arbejder med sine hænder.

For at styrke det præsenterede materiale er det ikke nødvendigt at lave et skelet (et mere positivt øjeblik), det er nok at bruge lim, dykker eller flydende negle.

Denne isolator er designet til at absorbere stødlyde; den handler om støj af en anden slags meget værre end mineraluld.

Akustiske membraner og andre moderne lydisolerede materialer

For nylig er lydisoleringen af ​​et strækloft med akustiske membraner hurtigt stigende.

Det præsenterede materiale er lavet på basis af naturlige komponenter (naturmateriale - aragonit).

I modsætning til udvidet polystyren og mineraluld, hvis tykkelse kan nå 10 cm, er dette materiale meget tyndt - op til 4 mm.

De vigtigste fordele ved akustiske membraner er:

 • Høj elasticitet.
 • Evnen til at absorbere lyde i en bred vifte af frekvenser.
 • Evne til at slukke for støjen.
 • Økologisk sikkerhed.
 • Mister sin funktionalitet i tilfælde af pludselige ændringer i omgivelsestemperaturen.

Den største ulempe ved dette lydisoleringsmateriale er dens store vægt.

For at pålideligt styrke akustisk membran, skal du først lave en metalramme eller struktur af træstænger.

Vigtigt punkt! Installation af denne lydisolator kan ikke udføres alene, på grund af dens store vægt skal du mindst have en assistent.

Ønsket om at anvende materialer af naturlig oprindelse, på næsten alle områder af menneskelig aktivitet, var årsagen til interesse for korkisolatorer.

Dette er et meget let, miljøvenligt materiale, der perfekt opfylder sine vigtigste funktioner - det beskytter lejligheden mod udefrakommende støj.

Montering af korkplader udføres ved hjælp af lim (lav vægt giver dig mulighed for at gøre dette hurtigt og pålideligt). Den største ulempe ved dette materiale er dens høje omkostninger, hvilket er meget højere end prisen på andre lydisolatorer.

En anden type miljøvenlige materialer, som du kan købe, hvis et hængende loft med lydisolering ikke beskytter mod støj, det er træfiberplader. De er fremstillet af affaldsprodukter, møblerfabrikker mv. Uden brug af syntetiske ingredienser.

Pladens tykkelse overstiger sjældent 2 cm, hvilket gør det muligt at stable dem i to eller tre lag, der overlapper leddene. Træ lydisolatorer er ikke modtagelige for deformation og er "ikke bange" for virkningen af ​​negative ydre faktorer.

Til montering af træplader kan du bruge almindelige plastdykler. Samlingerne mellem dem skal behandles med fugemasse eller flydende negle.

Udover de ovennævnte muligheder, som giver dig mulighed for at beskytte din lejlighed fra støjende naboer, er der for nylig blevet anvendt lydisolerede materialer baseret på stof. De er lavet af polyester og behandler det med stoffer, der danner en tynd film.

Denne kategori af lydisolerende materialer absorberer godt luftlyd og støjen.

Deres installation foregår uden særlige vanskeligheder, og producenterne af disse produkter hævder, at materialets funktionalitet forbliver i hele livscyklusen, selvom du sjældent foretager større reparationer i rummet.

Et andet positivt aspekt ved brugen af ​​stofbaserede lydisolatorer er deres evne til at absorbere støj, både udenfor og inde i rummet. Hvis du slapper af med venner eller lytter højt til musik, kommer naboerne ikke til at løbe til dig med en anmodning om at opføre sig mere stille.

En detaljeret analyse af det præsenterede emne viser, at lydisolering loftet i en lejlighed under et loftsloft vil hjælpe dig til altid at føle sig godt tilpas i dit hjem uden frygt for uventede "koncerter" i naboboligerne.

Samtidig skal du for at gøre højkvalitets lydisolering ikke behøver at bruge mange penge eller søge erfarne specialister. Du kan selvstændigt udføre denne opgave.

Lydisolering loft i lejligheden under loftet

Bekymret for overskydende støj i lejligheden? Er du ikke sikker på, om et hængende loft vil spare dig for denne ulejlighed? Selvfølgelig vil han være i stand til at reducere lyden lidt, men for at kunne beskytte sig selv skal han hjælpe ham med at installere ekstra lydisolering. En integreret tilgang løser dit problem. Støjisolering af loftet i lejligheden under strækloftet - helt gennemførligt arbejde for herrene på grund af tilgængeligheden af ​​materialer og brugervenlighed.

Lydisolerende materialer til loftet i lejligheden under loftet

Strækloftet og gardinvæggen er monteret på en sådan måde, at der stadig er et frit mellemrum mellem lærredet og selve loftet. Luftgabet selv reducerer støjniveauet i lejligheden. Men luftdensiteten er for lav til fuldstændig at spare dig for ulejligheden. Derfor er den bedste måde at lydisolere på, at fylde dette rum med et porøst eller flerlagigt materiale med en høj lydabsorptionskoefficient.

Mange moderne byggematerialer har sådanne egenskaber. Hver har sine egne fortjenester. Så mineralbasalt paneler er holdbare, nemme at installere og vejer lidt. Polyfoam er også et letvægtsmateriale, der er fastgjort med lim, hvilket er meget praktisk og kræver ikke store ekstraomkostninger. Bomuld uld har en løs struktur, som det virker som en varmelegeme. Nærmere om hver lydisolering læses nedenfor.

Mineraluld

Designet hovedsagelig til varmeisolering, mineraluld kan sælges i form af tykt, løst glasfiber i ruller, tykkere plader (måtter) eller i en "wadded", der ikke har egen form, tilstand. For lydisolering under et ophængt loft anvendes enten rulletype eller plader.

Tæthed og tykkelse af materialet (50-100 mm) tages i betragtning ved køb, hvis valg afhænger af loftets højde og fastgørelsesmetoder. Det er vigtigt, at der ikke er pladser fri for uld.

Mineraluld minus til montering under hængslede lofter er, at det er uønsket og undertiden umuligt at installere spotlights, når det bruges. Dens løse lag forstyrrer ventilation, overophedning af udstyret opstår (ledninger, fastgørelsesarmaturer). Derfor skal du først overveje, hvordan rummet vil blive belyst, og derefter afgøre spørgsmålet om lydisolering i lejligheden under et nedhængt loft.

Sikkerhedsforanstaltninger, der skal følges ved arbejde med mineraluld, er enkle. De vil redde dig fra de smertefulde konsekvenser af kontakt med glasfiber, som i virkeligheden er uld. Tøj bør være lavet af tykke stoffer. Arbejdshandsker, beskyttelsesbriller og åndedrætsværn er nødvendige for at beskytte hænder, øjne og åndedrætsorganer. Efter installationen skal rummet rengøres grundigt af bomuldsresten.

Hydrofobe plader "Schumanet"

Et eksempel på mineraluldslister specielt designet til lydisolering er basaltbaserede hydrofobe plader kaldet Shumanet-BM. Lydabsorptionskoefficienten er tæt på enhed, svarende til 0,9. Pakken består af 4 plader med dimensioner på 1000 × 600 mm, bekvem til transport. Sådanne plader er fastgjort til loftet ved hjælp af specielle plastfittings.

Så at partiklerne af mineraluld ikke forurener rummet, er denne plade pakket med en ikke-vævet klud, som er lydisoleret på grund af dens indretning.

Fibervarmeisolatorer "Softboard"

Specialiserede fibreboard materialer er tilgængelige i form af plader, bekvem til installation, som ikke deformeres og ikke krympes. Dette henholdsvis letter i høj grad montering af loftet og øger dets holdbarhed. Støjreduktion er ca. 20-30 dB. Tykkelsen af ​​måtten "Softboard" er fra 8 mm, og den passer ind afhængigt af det samlede design af loftet i et eller flere lag. Hvis der er planlagt flerlagslægning, skal pladerne forskydes i forhold til hinanden med ca. 3 cm. Metalfastgørere anvendes til fastgørelse til loftet, og flydende negle bruges til at forsegle leddene.

Plader af polyurethanskum

Tættere end mineraluld, plader af polyurethanskum holder deres form godt, så det ikke er vanskeligt at "passe" dem tæt til hinanden, når de lægges. Yderligere nyttige egenskaber: Har god varmeisolering, tillader ikke dannelse af mug på deres overflade, holdbar.

Polyfoam (udvidet polystyren)

Skum købes af dem, der elsker enkle løsninger med et minimum af lønomkostninger. Plader af skum solgt i forskellige størrelser og tykkelser, deres priser er ret demokratiske. Pladerne er så lette at de kan fastgøres til loftet med lim uden andre ekstra enheder.
Imidlertid er skum, som lyddæmpende, mindre effektiv end andre materialer.

Basalt uld

Meget mindre i dag findes isolering ved hjælp af basaltuld. Nyttige egenskaber: Det er fugtbestandigt, kager ikke ved lang brug, det er ikke deformeret. Til fastgørelse af basaltplader anvendes lathing, som for mineraluld.

kork

Dyrere materiale, som i øvrigt på grund af dets skønhed er en skam at skjule under det næste lag af strækloft.

Membraner til lydisolering stræklofter

Tyndere, i direkte og figurmæssig forstand, udføres lydisolering ved hjælp af polymermembraner, hvis tykkelse og egenskaber tillader dem at blive installeret over enhver belægning af et ophængt loft. Det er et fleksibelt materiale, polymer, ca. 3 mm tykt, solgt i ruller. Unikke egenskaber tillader at reducere støj, når du bruger det i et sæt med andre efterbehandling materialer.

Ulempen ved denne metode er, at membranen er for tung, så der kræves yderligere arbejde til installation.

Akustisk system "Clipso"

Det er praktisk at bruge en speciel polyesterklæde "CLIPSO-akustik". Mikroperforering påføres stoffet, på grund af hvilken det erhverver egenskaberne af en lydabsorberende membran. "CLIPSO" -systemet bruges som et supplement til andre lydabsorptionsmaterialer, hvilket fuldstændig eliminerer ekko-effekten i lejligheden. Specielt effektiv til at absorbere mellem- og højfrekvente lyde.

Et komplet lydisoleringssystem med en sådan membran består af et spændedæksel, fastgøringspose og et lag af Shumanet-BM plader.

Membran "akustisk blok"

"Akustisk blok" er en type fleksibel polymer 3 mm tykk med specielle mineralske tilsætningsstoffer. Solgt i ruller. Det antages, at denne type lydisolering eliminerer støj fra lave frekvenser, når de anvendes i forbindelse med andre beskyttelsesmaterialer. "Acousticblock" er let monteret, hjemmet håndværker kan gøre det med bare en hammer og andre tilgængelige værktøjer.

Før du køber materialer til lydisolering og installation af et strækloft i fremtiden, lav beregninger under hensyntagen til rummets højde.

De vigtigste faser af installationen

Før du installerer isoleringen skal du forberede loftet: forsegle alle revner med særlige blandinger, forsegle leddene. Hvis der er store åbninger, brug monteringsskum. Pas på hullerne til opvarmning, ventilation, spildevand. Det giver ingen mening at justere perfekt, da spændingsbelægningen helt skjuler fra øjnene alle ulemperne ved overfladen.

Efter eliminering af konstruktionsmangler kommer ledningens drejning. Det anbefales at lægge det i specielle bølgede ærmer, der tvinge dem til loftet eller vægge med bånd. Så du beskytter dig mod brande og ulykker forbundet med elektricitet.

Direkte installation af lydisolerede strukturer afhænger af de indkøbte materialer. Nogle er fastgjort med metalrammer, andre - limet. Før monteringen af ​​pladerne installeres en ramme til strækloftet, først efter det, der går videre til installationen af ​​støjisolering.

Hovedreglen: Pladerne er monteret tæt på hinanden. Som nævnt ovenfor, hvis en flerlagsinstallation er beregnet, skal de enkelte ledd skiftes en vis afstand, der bør ikke være tilfældigheder. Til ledninger anvendes kittetætningsmiddel.

Lydisolering Installation Tips

For højkvalitets installation af støjisolering skal du følge et par regler:

 • Det erhvervede materiale skal deponeres i lokalet, hvor det vil blive fastgjort til loftet i mindst 24 timer for ikke at have problemer med deformation i fremtiden;
 • Loftet selv (ikke-stræk) skal være tørt og rent; hvis der er gjort arbejde for at forsegle revnerne, skal du vente, indtil kittet og andre anvendte materialer er helt tørre
 • Plader til isolering skal skæres med specialværktøjer: en hacksav, en cirkelsav, et elektrisk stiksav;
 • Opbevar ikke pladerne i områder med høj luftfugtighed;
 • Værker bør ikke gøres alene, da de er forbundet med faren for fald fra en højde.

Strekkage, selvfølgelig, en smuk designløsning til moderne lejligheder. Med det kan du endda visuelt øge rummet og "hæve" lofterne. Derfor vil de ekstra inches, du tager væk fra højden af ​​rummet, ikke være meget mærkbare med det rigtige valg af design.

Da stræklofter primært installeres af fagfolk, der bruger specialudstyr til at opvarme stoffet og beslutter at udføre lydisolering alene, koordinerer alt arbejde med installatørerne af loftet. Tips og beskrivelser af materialer til lydisolering vil være nyttige, hvis i stedet for et strækloft monteres hængslet. For eksempel fra gipsvæg, som kan gøres uden involvering af tredjeparts specialister.

Hvis du finder en fejl, skal du vælge tekstfragmentet og trykke på Ctrl + Enter.

Hvordan laver man i 1 dag lydisoleringen af ​​loftet i lejligheden under loftet med egne hænder

Hvis du bor i en lejlighedsbygning eller en fleretagers bygning, kan støj fra dine naboer ikke undgås. For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med nabostøj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem, hvilken lydisolering der skal vælges til loftet i lejligheden, og hvilken lydisolering der er bedre.

For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med naboens støj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem

Kvaliteten af ​​lydisolering efterlader meget at ønske i enhver form for hus: mursten, blok, panel og endog monolitisk. Alle huse er forenet af et problem - dårlig interfloor lydisolering af gulve. Om lydisolering af vægge er der en separat stor artikel.

Støj fra enhver kilde kommer ind i overlapningen, hvilket igen forårsager oscillering og re-udstråling af støj til den nederste lejlighed. Der er ingen at komme væk fra den mekaniske effekt på interfloor partitionen.

Hvad er forskellen mellem materialer til lydisolering af loftet?

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet. Arrangementet af loftet produceret ved forskellige metoder, for hver metode, producenter af lydisoleringsmaterialer har fået deres egen version.

Men uanset hvor godt det støjabsorberende materiale er, skal det have følgende egenskaber:

 • Lydisolering - lydbølgen absorberes ikke, men reflekteres. Lydbølgen rocker ikke overlapningen, fordi materialet har en anstændig masse og internt tab.
 • Lydabsorberende - lydbølgen absorberes ved hjælp af specielle kanaler-porer. Materialet har en fibrøs sammensætning, i porerne er der friktion, som har en funktion, der hæmmer lydbølgen.

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet.

Når du vælger et materiale, skal du være opmærksom på indikatorerne:

 • Materialets tykkelse.
 • Lydisoleringskoefficient.
 • Brændbarhed.
 • Certifikat for fravær af stoffer, der er skadelige for kroppen.
til indhold ↑

Hvordan vælger du det rigtige materiale?

De mest populære i dag er følgende materialer:

 • mineraluld. Materiale fra råmaterialer med ikke-brændbare egenskaber. Krympes ikke, det kan købes i plader med en tykkelse på 5 cm.
 • Mineralplader er et praktisk materiale til brug, og lydisoleringsmetoden med bomuld betragtes som den mest effektive. Men kun loftet i dette tilfælde vil være lavere med 15-20 cm. Så den øgede tykkelse af loftkonstruktionen er ikke altid en god mulighed, især hvis højden af ​​lofterne ikke behager.

En anden minus uld er en fare for menneskers sundhed. Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

 • polyurethanskum. Lydabsorberende materiale har et tæt greb, så det kan beskytte mod stød og luftbåren støj. Materialet absorberer ikke kun støj fra naboer, men lyder også fra din lejlighed. Ulempen ved polyurethanskum er dens toksicitet i tilfælde af brand. Derfor anses dette arrangement af støjisolering for at være farligt.
 • selvklæbende tætningsbånd. Dette materiale er lavet af miljøvenlige råmaterialer og bevarer jævnligt selv varmen i huset.

Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

En god mulighed er brugen af ​​varme, lydisoleringspaneler lavet af økologiske fibre af nåletræ.

Der er alternative materialer til lydisolering af loftet. Til loftplader anvendes f.eks. Kork, skumplader. Selv med fremkomsten af ​​mere avancerede materialer ændres ikke trafikken i trafikpropper.

Men korklydisolering er kun egnet, hvis dine naboer har en betonplade eller laminatgulv ovenpå, og korken sparer kun fra støjen. Barnets skrig, høj musik, gøende hunde - vil være til rådighed for dine ører med en kork lydisolering.

3 af de mest succesfulde metode til lydisolering af lofter i lejligheden

Selv med god kvalitet og effektivitet af lydabsorberende materiale er den teknologiske proces med at montere strukturen af ​​afgørende betydning, når man forstår de akustiske fysiske processer. Til akustik er der ingen lydisolerende materialer - der er lydisolerende strukturer.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

I dag kan lydisoleringslofter udføres på forskellige måder: Brug af lydisoleringsplader ved hjælp af isolerende komposition eller ophængt konstruktion. Hver metode har sine fordele og ulemper, og er anvendelig i en bestemt sag. For at opnå en støjreduktionseffekt skal følgende betingelser være opfyldt:

 • Anvend teknologi klog installation.
 • Vælg de mest effektive lydisoleringsmaterialer.
 • Vælg den rigtige måde at montere lydisoleringsdesign på til loftet.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

Den mest populære metode til lydisolering af loftet er plader med gipsplader med lydisoleret materiale. Basalt uld, kork, polyurethanskumblok eller kokosfibre anvendes til gipsvæg. Loftkonstruktionen kan laves i tre versioner:

 • Suspenderet loft med en ramme af støjisoleringsplader.
 • Gipsplankloft med metalramme.
 • Stretchloft med en film eller stofbelægning, der strækkes på specialbeslag.

Enhver af disse muligheder er installeret i henhold til ordningen: Installation af en vibrationsisoleret struktur eller en uafhængig ramme, derefter ethvert lydabsorberende materiale, som er beklædt med gipsplader eller gemmer under et akustisk strækloft.

NYHED! Et eksempel på lydisolering strækloft gør det selv

Ved lydisolering af et strækloft er hovedopgaven at fylde det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet med et specielt lydabsorberende materiale, som:

 1. Giver maksimal absorption af støj, der trænger ind i rummet fra naboerne
 2. Damper det nedhængte loft, så det ikke resonerer
 3. Det vil skabe et gunstigt akustisk miljø i rummet, dæmpe den støj, der er kommet ind i lokalet.

Støjdæmpende loftbelastning indebærer høje krav til materialets miljøsikkerhed, da installationen af ​​lærredshullerne forbliver, hvorved skadelige stoffer kan trænge ind i stuen.

Det bedste lydabsorberende materiale er MaxForte EcoAcoustic - hvide hypoallergeniske plader lavet af polyesterfiber eller SoundPRO (tyndt 12mm materiale af en ny generation). Begge materialer er miljøvenlige og indeholder ikke skadelige phenol-formaldehydharpikser.

Eco Acoustics og SoundPRO varierer i tykkelse, 50 mm og 12 mm, så hvis der ikke er nogen begrænsning på tykkelsen af ​​lydisolering, bruges Eco Acoustics, hvis du skal gøre det "tyndere", så bruges SoundPRO.

Begge materialer er monteret på samme måde:

 1. Baguette af et strækloft er installeret (dette er hvad lærredet skal fastgøres til)
 2. Til den forberedte overflade af loftet (plader) er faste eller Max Forte Eco Acoustics plader eller Max Forte SoundPRO ruller. Fastgørelse udføres ved hjælp af almindelige dowel-svampe.
 3. Efter at loftets overflade er helt dækket af støjabsorberende materiale, udføres selve strækloftet.

Fordelen ved denne metode er at spare højde, fordi Eco Acoustics eller SoundPRO fylder det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet og dermed ikke tager højden af ​​rummet.

Omkostningerne til lydisoleret materiale til et værelse med et areal på 18-19 m 2:

Mulighed 1

Mulighed 2

Steg-for-trin vejledning: Lydisolering gipsplader lofter

Denne metode er populær blandt folk, der planlægger forbedring af lydisolering med egne hænder. Plader af gipsvægte stablet simpelthen, byggeri færdigheder, mens du ikke kan have. En sådan metode kræver ikke anvendelse af et bestemt materiale, forskellige lydisoleringsmaterialer vil være egnede: mineraluld, polyurethanskumblokke, kork, kokosfibre osv.

Rammeisolering af loftet med egne hænder udføres som følger:

Loftbelastningsisolering er et helt system - "lagdelt kage", hvor hvert "lag" udfører sin opgave.

 1. Rammen er samlet fra en almindelig loftsmetalprofil (for eksempel KNAUF 60x27),
  dette er fremtiden "skelet" af støjisolering: noget, som alle andre lag vil blive vedhæftet.
 2. Rammen er fastgjort til loftet ved hjælp af VibroStop PRO vibropodvodovs. Deres opgave er at bryde den stive forbindelse mellem gulvpladen og metalrammen og langs omkredsen er profilguiderne fastgjort til væggen gennem 2 lag spjældtape (gennem hvilken gipsvæggen senere kommer i kontakt med væggen). Som følge heraf vil vibrationerne (og lyden først og fremmest vibrationerne) ikke skifte til et nyt gipspladloft. For at sætte det i enklere ord er VibroStop PRO's opgave at fjerne de perkussionslyde, der opstår ved at trampe, falde objekter og slibe møblerne på naboens gulv ovenfra.
 3. Inde i den monterede ramme er der installeret særlige Maxforte ECOplita-60 akustiske plader, de har maksimal klasse "A" hvad angår lydabsorption, de fjerner luftbårne lyde: disse er råber, græder, højt TV eller musik.
 4. Ved siden af ​​metalpladerne er vedhæftede plader GVL (gipsfiberark). Alle ledd af lak skal fløves med et vibro-akustisk silikonehærdende tætningsmiddel.
 5. Det sidste efterbehandlingslag er GCR ark (gipsplader). De er knyttet til GVL, mens GVL og GKL leddene er lavet i en scramble.
til indhold ↑

Lydisolering loftet i lejligheden under loftet

Støj fra naboer øverst irriterer ofte beboere i boligblokke. Lyde fra tv eller musikcenter, høj tale og trampling forstyrrer normal hvile og gift liv. Nå, hvis ikke for aktive, vil naboerne lave lydisolering af gulvet - denne metode er mest effektiv til at eliminere mellemgulve støj. Men oftere er det nødvendigt at løse dette problem uafhængigt ved hjælp af lydisolering af lofter.

Typer af støj og hvordan de spredes

Lyde, irriterende naboer, kan opdeles i to typer, den foretrukne type lydisoleret materiale afhænger af deres sort.

 • luft, disse omfatter tale, lyde fra lyd, musikinstrumenter; Sådanne lyde formerer sig hovedsageligt gennem luften og høres godt gennem tynde og porøse skillevægge og lofter;
 • strukturelle eller chok - de opstår når man går, falder genstande, flytter møbler, og når man arbejder med vibrerende apparater, såsom køleskab; sådan støj spredes gennem faste materialer, og intensiteten af ​​deres distribution er 12 gange højere end luft.

Støj i en by lejlighed

Luftstøjniveauet reguleres af SanPiN 2.1.2.2645-10 "Sanitære og epidemiologiske krav til levevilkår i beboelsesbygninger og lokaler" og er 40 dB om dagen og 30 dB om natten. Naboer, høj musik om natten, du kan tøve ind med hjælp fra politiet. Strukturelys er periodisk, så det er svært at måle og bevise overskridelsen af ​​deres niveau. Den eneste måde at undgå dem - lydisolering rummet.

SanPiN 2.1.2.2645-10 "Sanitære og epidemiologiske krav til levevilkår i beboelsesbygninger og lokaler." Fil, der skal downloades.

Da strukturel støj overføres gennem alle bygningskonstruktioner, er lydisolering af loftet måske ikke nok, og du skal også isolere væggene. Installering af et lydisoleringslag på loftet reducerer signifikant indtrængningen af ​​fremmede irriterende lyde.

Hvorfor har vi brug for isolationsloftspænding

Det antages, at stræklofterne selv er en lydbarriere, som signifikant reducerer støj. Men som praksis viser, er det ikke altid tilfældet. Under visse omstændigheder kan strækloftet spille rollen som en dynamik, som vil formere gulvets svingninger, som følge heraf vil lydene fra naboerne overføres nedad med forstærkning.

Denne situation er mulig i flere tilfælde:

 • med en betydelig mængde revner, huller og huller i de mellemliggende lofter, hvorigennem luftbåren støj trænger ind - musik, tale;
 • når afstanden fra bundloftet til spændingen er mere end 5 cm, hvilket er muligt i tilfælde af store uregelmæssigheder i gulvet;
 • når fastgørelsesstrukturer ikke til vægge, men til loftet f.eks. i kombinerede lofter på flere niveauer; i dette tilfælde spiller fastgørelseselementerne rollen som lydbroer, hvorigennem vibrationer og støjen støj overføres.

For at slippe af med støj, er det bedre, selv på scenen med at forberede loftet til efterbehandling for at gøre det lydisoleret med moderne materialer.

Stræklofter overholder ikke altid støjisolering

Typer af loftslydisolering

For effektiv lydisolering af loftet er egnede materialer, som kan absorbere alle typer støj. I henhold til graden af ​​stivhed er de opdelt i flere grupper.

 1. Fast - baseret på presset mineraluld med inddragelse af naturlige porøse materialer såsom perlit eller vermiculit.
 2. Halv-stive plader med en fibrøs cellulær struktur baseret på mineral og basalt uld.
 3. Blødt glasfiber, mineral eller basalt uld i form af ruller, to eller tre lag, dækket af materiale, der letter installationen og forhindrer dusting af fibrene.

Tabel nr. 1. Sammenligningsegenskaber af disse materialer.

Som det fremgår af bordet, øges lydabsorptionskoefficienten med faldende tæthed. Det er vigtigt at vide, at lavdensitetsmaterialer er sværere at installere: faste lydisoleringsmaterialer kan fastgøres med lim. Til halvstiv er det nødvendigt at montere en ramme eller montering på specielle dowels, mens bløde materialer skal trækkes til loftet med garn.

Ved valg af materiale skal der tages hensyn til en ekstra funktion: Jo højere materialets massefylde er, desto bedre absorberer den lavfrekvensen - lyden fra et køleskab, subwoofer. Lydabsorptionen af ​​højfrekvente og mellemfrekvente støj, som omfatter tale, sang og musik, tværtimod forringes.

Det er nødvendigt at analysere hvilke lyde, der irriterer dig mest, og vælg materialets massefylde på basis af dette.

Mest populære Lydisoleringsmaterialer

For at lette materialevalget skal du sammenligne egenskaberne for lydisolatorer, der er velprøvet på byggemarkedet.

Tabel nr. 2. De mest populære materialer og deres beskrivelse.

Hvilke materialer skal ikke anvendes

Lydisolering af lofter har sine egne egenskaber, på grund af dette kan brugen af ​​nogle materialer være ubrugelig og nogle gange skadelig.

 1. Polyfoam og ekspanderet polystyren. Disse populære og nemme at bruge materialer med gode varmeisoleringsegenskaber er helt uegnede til lydisolering af lofter. De har en porøs ikke-vindbar struktur, hvorfor lyden ikke er dæmpet, og i nogle tilfælde bliver den endnu stærkere. Udvidet polystyren kan kun bruges som lydisolator, når enheden er gulvet for at beskytte mod choklyd.
 2. Cork. Dette materiale er godt i lydisolerende gulve og som et underlag til gulvbelægninger, men for at slukke for støjen fra naboerne ovenfor vil det være næsten ubrugeligt.
 3. Valset mineraluld uden belægning med lav densitet. Lydisoleringsegenskaberne på dette materiale er ikke dårlige, men montering i loftet er ubelejligt. For god lydisolering er det nødvendigt at sikre en tæt pasning af det akustiske materiale til bundloftet og et hul på ca. 20 mm til strækloftet. Løst materiale vil sakke, du skal montere det på specielle dowels, der ligger ret ofte. Som et resultat dannes der en lang række lydbroer, som perfekt udfører percussion lyde, hvilket vil gøre lydisoleringen ineffektiv.

Beregning af den krævede mængde materialer

Den krævede mængde lydisoleringsmateriale beregnes ud fra rummet af rummet. Det skal divideres med arealet af den isolerede overflade, der er angivet på materialemballagen, og resultatet skal afrundes.

For eksempel, hvis arealet på et værelse er 20 m², og arealet af isoleringsmåtter i en pakke er 7,2 m², så skal du bruge 20 / 7,2 = 2,77 pakker. Efter afrunding til et helt tal udgives 3 pakker materiale.

Det er praktisk at lave beregningen på et ark papir med en plan af lokaler afbildet på en skala - det er nemmere at tegne materialets layout og undgå unødvendig trimning og isolationsled. Det skal huskes, at hvert mellemrum øger lydgennemtrængelighed.

For den bedste effekt er isoleringen placeret i to, og nogle gange tre lag med forskydninger, så den anden række overlapper hinanden først. I dette skal den resulterende mængde materiale multipliceres med antallet af lag.

Den krævede mængde materiale skal beregnes på forhånd.

Forberedelse af loftet til lydisolering

Før du begynder arbejdet med lydisolering, skal du forberede loftet, hvilket vil hjælpe med til at undgå skrælning af lydisoleringsplader. Gør det i følgende rækkefølge:

 1. Fjern gammel maling eller andre overflader. De rengør overfladen af ​​loftet med en spatel, broderer revner og led, hvor kittet ikke holder godt.
 2. Fortsæt med en loftprimer til beton.

Efter klargøring af loftet kan du gå videre til installationen af ​​lydisolering ved hjælp af en af ​​følgende teknologier.

Montering af tynd komposit lydisolering på lim

Metoden er egnet til montering af lydisolering af Maxforte Standard, Termozvukoizol, Teksaund 70, samt for basaltbaserede materialer med lav densitet.

 • høj hastighed på installationen;
 • pålidelighed.
 • ekstra omkostninger til lim;
 • toksicitet.

Nødvendige materialer og værktøjer:

 • spray lim i en dåse
 • kniv til skære materiale;
 • roulette hjul

Monteringsteknologi

 1. Forbered overfladen af ​​loftet.
 2. Lim sprøjtes på overfladen af ​​isoleringen, fordeler det jævnt ud af dåsen over hele overfladen. Det er bedre at gøre dette udendørs eller med vinduer åbne på grund af høj toksicitet og en stærk lugt.

Sprøjtende aerosollim

Montering af isoleringsmateriale

Det er vigtigt! Når du arbejder, er det tilrådeligt at bruge en åndedrætsværn og regelmæssigt ventilere rummet.

Montering af plade semi-rigid lydisolering på lim

Denne metode er velegnet til pladeisoleringsmaterialer som Maxforte EcoPlate og Schumanet BM, med en tæthed på mindst 30 kg / m³.

Lydisolator Shumanet BM

 • spare tid - ingen grund til at montere kassen;
 • Mindste huller og lydledende elementer;
 • nem installation
 • ekstra omkostninger til lim og dowels.

Nødvendige værktøjer og materialer:

 • lim på cement eller gipsbasis
 • lim spatel;
 • skarp kniv til skæreplader;
 • målebånd;
 • boremaskine eller hammerbor
 • Specielle plastikpropper af typen "svampe" med en sats på 5 stk. for hver plade.

Installationsskemaet af halvstiv lydisolering på eksemplet af materialet ThermoZvukoIzol

Monteringsteknologi

 1. Forbered loftet i overensstemmelse med ovennævnte teknologi. Venter på fuldstændig tørring af primeren.
 2. Bland den nødvendige mængde lim i overensstemmelse med instruktionerne på pakken.
 3. Påfør lim på pladen over hele overfladen i et tyndt og jævnt lag ved hjælp af en spatel.
 4. Lægeplader starter fra en af ​​væggene, der passer dem godt til hinanden.
 5. Fiks pladen med dowels "svampe". For at gøre dette, gennem de limede plader borer hullerne 50-60 mm dybt mere end isoleringens tykkelse. Dowels er hamret i dem med 5 stk. Pr. Plade - i hjørnerne og i midten. Dækslet skal tæppe pladen tæt.
 6. Vent til limen tørrer og fortsæt til installationen af ​​et strækloft.

Montering af halvstiv lydisolering

Det er vigtigt! Hvis du planlægger at installere et strækloft lavet af perforeret akustisk stof, er det nødvendigt at isolere pladerne med en dampspærrefilm og kun derefter reparere dem med dowels. Ellers begynder basaltfibre over tid at trænge ind i rummet, hvilket er ugunstigt for helbredet.

Montering af lydisolering på rammen

Denne metode er velegnet til plader eller rulle materialer baseret på basalt og mineraluld eller glasfiber af enhver tykkelse, herunder multilagskonstruktion.

Et eksempel på installation af lydisolering på en metalramme ved brug af membranen "100 dB Lux"

Et eksempel på installation af lydisolering på en metalramme ved brug af en frostet isolator "TermoZvukoIzol"

 • ingen grund til at bore loftet under dowel-svampe - materialet sættes på døren og holder fast;
 • Du kan bygge en struktur af enhver tykkelse.
 • ekstra tid og penge brugt på opførelsen af ​​rammen.

Nødvendige materialer og værktøjer:

 • guider til rammen af ​​træstang eller galvaniseret metalprofil;
 • polyethylen skum spjæld tape til dæmpning stød støj;
 • boremaskine eller perforator og dowels til fastgørelse af rammen;
 • saks til metal eller stiksav til skæring af rammemateriale;
 • kniv til skæring isolering;
 • målebånd

Monteringsteknologi

 1. Mærkning påføres det forberedte loft for at fastsætte rammen. Rammen er et gitter af en stang eller profil med en tonehøjde, der svarer til bredden af ​​det lydisolerede materiale minus 2-3 cm. Dette vil lægge materialet tæt og uden huller.
 2. Udfør opskæring af materialet til rammen ved hjælp af et stiksav eller en saks til metal.

Skæremateriale til rammen

Klæber et spjæld tape

Det er vigtigt! For multi-lags lydisolering kan rammen gøres således: Den første række guider skal fastgøres langs rummet, den anden på tværs af oven på det første lag af den installerede lydisolering. Dette giver dig mulighed for helt at lukke hullerne og skabe en ekstra akustisk isolering.

Installation af lavdensitets lydisolering

Ved brug af mineraluldmåtter eller -ruller med lavt indhold kan du støde på et problem med materialet. Det er løst ved at fastgøre lydtætte måtter med dowels og garn.

Monteringsteknologi

 1. På det forberedte loft monteres rammen af ​​stangen som angivet ovenfor.
 2. Lydtætte måtter eller ruller lægges mellem stængerne på rammen.
 3. En dampspærrefilm lægges oven på lydisoleringslaget og sikrer det på rammebjælkerne ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine.
 4. Desuden reparere designet med dowels med en hastighed på 5-6 stykker pr. Kvadratmeter af loftet.
 5. For at undgå kollision og sugning af mineraluld, mellem dowels, strammer de en snor eller snor, der skaber et gitter eller mesh over hele overfladen af ​​loftet.

Installation af lavdensitetsmateriale

Det er vigtigt! Ledning eller snor bør ikke strække sig, så det er bedre at vælge en nylon eller et andet syntetisk materiale.

Stretched loft installation

Efter lydisoleringen kan du gå videre til installationen af ​​et strækloft lavet af stof eller PVC film. Dette kan gøres uafhængigt eller med bistand fra specialister. Samtidig skal der være et mellemrum mellem lydisoleringslaget og strækloftet på mindst 2 cm.

For den bedste beskyttelse mod støj kan du desuden bruge moderne stofbaserede akustiske materialer til at strække loftindretninger. Grundlaget for et sådant stof er polyesternet, ved det første trin af produktionen er det fyldt med polyurethan, og efter dannelsen af ​​filmen fremstilles mikroskopiske huller i den.

Stretched loft installation

Passerer gennem hullerne ændrer lyden sin frekvens og intensitet til værdier, der ikke opfattes af det menneskelige øre og absorberes delvist. Omkostningerne ved en sådan film er lidt højere end konventionelle materialer til hængende lofter, men deres lydisoleringsegenskaber er meget bedre.

De mest kendte producenter af akustiske stræklofter er Clipso og Cerutti. Udover at fjerne lyde fra loftet dæmper de også lydvibrationer fra det udstyr, der er placeret inde i rummet, hvilket ikke tillader at forstyrre naboerne på et senere tidspunkt.

Korrekt udført isolering mister ikke sin effektivitet i lang tid, og kræver ikke reparation eller udskiftning i hele strækloftets levetid. Installation af lydisolering under strækloftet giver dig mulighed for at nyde ro og ro på ethvert tidspunkt af dagen og finde efterlengtet komfort.