Lydisolering loft

Høj lydisolering - et løfte om fred og komfort i rummet. Støj fra naboer, street dunes, et fungerende byggeplads eller en jernbanestation kan forårsage ulejlighed, især hvis væggene i huset er tynde og passerer lydbølgerne godt. For at slippe af med problemet, skal du udføre højkvalitets lydisolering af rummet ved hjælp af moderne materialer, men forstår først naturen af ​​støj og metoder til at håndtere det.

Klassificering af støj og metoder til bekæmpelse af dets spredning

For effektivt at reducere støj i rummet, skal du vide, hvordan lyden passerer gennem loftet. Efter at have lært årsagen til og funktionen af ​​lydisolering er det muligt at klare et problem. Nogle gange behøver du bare at lægge lydisoleret materiale, og undertiden endda engagere sig i at ændre strukturen af ​​loftet struktur.

Typer af støj

Lyde er af flere typer:

Luftstøj refererer til lyde, der stammer fra husholdningsapparater, transport, høj samtale af mennesker, sang, musik, græd, hundebarking osv. Dette omfatter alle lyde forårsaget af udsving i luften.

Stødstøj opstår på grund af mekaniske effekter på gulvet eller overfladen. Dette omfatter trampning af mennesker, bevægelse af møbler på overfladen, fald af genstande på gulvet, byggearbejde og andre vibrationer.

Det kan bemærkes en anden type støj - strukturelle. Dette er en kombineret version af de to foregående lyde eller konvertere en lydbølge fra den ene til den anden. Det viser sig, at hvis man håndterer stød og luftbåren støj, fjernes den strukturelle enhed også automatisk.

Måder at bekæmpe luftbåren støj

At reducere luftbåren støj til et minimum er mulig ved at dreje interfloor overlapning til en flerlagsstruktur. Det bruger hårde og bløde byggematerialer til lydisolering. Gipsplader eller spånplader er hårde og bløde lydisolerende materialer: mineraluld, filt, fiberboard eller glasuld.

Som vist på billedet under lydisolering afspejles en partikel af luftstøj tilbage i rummet med en hård belægning, den anden del stor, absorberes af det bløde lydisoleringsmateriale i overlapningskagen, og en lille del af lyden passerer gennem den.

Måder at håndtere chokstøj

Kæmpestøjstøj er vanskeligere. I starten er det nødvendigt at slukke de genererede vibrationer og stød, der dannes under processen med at gå på gulvet på anden sal og falde på overfladen af ​​genstande. Dette kan gøres ved at lægge elastiske gummi- eller korkpakninger på bjælkerne i loftet, og kun på dem for at montere underetagen. Teknologien for sådan lydisolering vil blive beskrevet nedenfor.

Der er mulighed for at spare på gummipakninger til lydisolering med et "flydende gulv". For at gøre dette er det nok at lægge lydisolerende materiale på bjælkerne og på det at lægge plader af spånplader i to lag eller plader af krydsfiner uden fastgørelse til bjælkerne.

Luftbårne og stødisoleringsindekset

For korrekt støjkontrol skal du vælge et kvalitets lydisoleringsmateriale. Når du vælger det til lydisolering af interfloor overlapning af et træ eller andet hus, skal du være opmærksom på det luftbårne lydisoleringsindeks. Det måles i decibel og vises som Rw.

Det luftbårne lydisoleringsindeks angiver, hvor meget materiale der kan absorbere støj i dB. Mindste værdier af Rw 50 dB Ifølge tabellen er 50 dB støj lig med medium volumen talk. Overlapningen af ​​bygningen skal slukke det helt

Impulsstøjisoleringsindekset måles i decibel og vises som LNW. Sandt nok er det beregnet ved hjælp af særlige metoder og formler. Isolationsindekset kan indhentes af en undtagelsesvis professionel specialist på scenen for udarbejdelse af et byggeprojekt Sammenfattende, jo højere er R værdiernew og den nedre LNW, jo bedre lydisolerende ydeevne af rummet.

Funktioner af spredning af støj i forskellige hjem

Hvert af de materialer, hvorfra huse og andre bygninger er lavet, har sine egne lyd- og støjledningsværdier. Det afhænger af materialets varme- og lydisoleringsegenskaber. Når du vælger et materiale til lydisolering, skal du overveje, hvordan lyden og støjen, der kommer fra oven til forskellige typer bygninger, distribueres.

Funktioner af præfabrikerede huse

Panelhus er en af ​​de værste ledningsstøj. Lyden passerer perfekt gennem loftet og væggene. Alt støj fra naboerne kan tydeligt overføres gennem overfladen, da der i panelhuset er gulvplader og vægge af samme tykkelse, lydisolering er ingen.

Når der opstår støj, spredes det til alle lejlighederne i stigrøret. I dette tilfælde skal du udføre arbejde på lydisoleringsmaterialer som skillevægge og interfloor overlapning.

Funktioner af mursten bygninger

Murvægge er meget bedre i lydisolering. De er i stand til at slukke for støjen fra naboerne. I dette tilfælde er det nok at gøre lydisolering af loftet. Men hvis naboerne har børn, kæledyr eller familiemedlemmer, der leger musikinstrumenter, vil laget af lydisolerende materiale på væggene ikke skade.

Funktioner monolitiske rammehuse

Monolitiske rammebygninger har skillevægge, der er meget tyndere end loftpladen. Særegenheden af ​​sådanne huse i en tung flise af interfloor overlapper sammen med tynde vægge. Lyde spredt igennem dem. Derfor bør de være målrettet isolerede.

Egenskaber af træhuse

Træ er et porøst materiale. Det har gode varmeisoleringskvaliteter, men dets porøsitet bliver grunden til den fremragende permeabilitet af lydbølger og støj ved forskellige frekvenser. Derfor er opførelsen af ​​træ ret støjende, og beboere, der ikke er involveret i lydisolering, klager over dårlig støjisolering. Desuden bliver træet krympet under drift, sømene bliver sårbare, træet ændrer sin struktur.

Lydisoleringsegenskaber reduceres endnu mere. I dette tilfælde er der brug for lydisolering til vægge og lofter. Det er bedre at gøre alt i bygningens byggeri.

Vi vælger beskyttelsesniveauet

Der er andre faktorer, der vil påvirke effektiviteten af ​​lydisolering i lejligheden. De skal overvejes, når man vælger beskyttelsesniveauet. Listen over faktorer:

 1. Brugt lydisoleret materiale. Hver af dem har forskellige støjabsorptionsegenskaber.
 2. Tykkelsen af ​​lydisoleringslaget. Jo tykkere materialet er, desto bedre er lydisoleringen. Nye lydisoleringsmaterialer med en lille tykkelse tillader dog at opnå maksimale resultater af støjabsorption.
 3. Lagens sammensætning og deres antal. Som praksis viser, skyldes kombinationen af ​​forskellige materialer med forskellige egenskaber såvel som skabelsen af ​​en kage af flere lag, lydisoleringen øges betydeligt.
 4. Udseendet af det færdige lag. Hvis det er en lejlighed med højt til loftet, så er enhver type lydisoleringssystem egnet, uanset tykkelse. Den mest effektive er en flerlags konstruktion, der kombinerer lydabsorptionsbrætter, ruller materialer, der afspejler lyd, såvel som gips og gipsplader.

Hvis loftet er lavt, kan du bruge lydisolering indlejret i lofter. Det er også lavet i flere lag, kun ved brug af tynde materialer. Dette giver dig mulighed for at sænke loftet med 3-6 cm.

Hvis lofterne er meget høje, kan du endda kombinere et rammesystem med stor tykkelse, som er forstærket med plader af gipsvæg, med et strækloft.

Materialer til lydisolering af loftet i lejligheden

Lydisoleringsmaterialer spiller hovedrollen i arbejdet. Samtidig tjener de til at isolere rummet, hvilket gør det muligt at dræbe to harer. Til salg finder du traditionelle lydisoleringsmaterialer, der har været brugt i lang tid og dokumenteret af tiden, så nye materialer, der kombinerer de positive egenskaber hos flere af dem. Før du begynder arbejdet med lydisolering, er det vigtigt at bestemme materialevalget.

Skumplast

Dette er en skumplast, der består af porøse celler. Strukturen af ​​polystyrenskum og polyurethanskum gjorde materialet populært til lydisolering. Skum bruges i lang tid og har sine egne fordele og ulemper.

Dette er et simpelt og billigt materiale, der er let at arbejde med. Det er svært, derfor er det godt fastgjort i loftet. Fastgørelsesmaterialer til lydisolering udføres på flydende lim eller ved hjælp af dowels. Polyfoam er ikke bange for fugt og rotter ikke.

Materialet har to vigtige ulemper, som mange ikke bruger skum til. Den største ulempe er brændbarhed. En gnist er nok, og det lydisolerede materiale smelter og brænder. Den anden ulempe er frigivelsen af ​​giftige stoffer med let opvarmning.

Skumkarakteristika: Lydabsorptionskoefficient - 0,4, hvis lydfrekvensen er mindre end 500 Hertz. Når lydfrekvensen stiger, stiger forholdet til 0.95-1. Koefficienten angiver, hvor meget lyd et lydisoleret materiale kan absorbere. Hvis det er lig med 0,4, absorberer materialet 40% af lydenergien, hvis frekvens er mindre end 500 Hz.

Mineraluld og akustiske plader

Fibermateriale fremstillet af smeltet sten eller glas. Solgt i form af plader og ruller. Blødere end skum. Med gennemsnitlige lydfrekvenser (ca. 1000 Hz) giver mineraluld 5 cm tykk en lydabsorptionskoefficient på 0,76.

Fordelen ved mineraluld som lydisolerende materiale er modstandsdygtighed over for ild. Materiale ved høje temperaturer er lige begyndt at fester. Mineraluld rotter ikke og er ikke udsat for bakterier og svampe. Materialet har en minus i dårlig modstand mod fugt, så det skal omhyggeligt dækkes med et lag af vandtætning. Når bomuldsuld absorberer fugt, taber det væsentligt dets lyd- og varmeisoleringsegenskaber.

Akustiske plader er meget mere effektive til at absorbere lyd. De har ydre lag, der beskytter materialet mod fugt, der fungerer som forsegling. Desuden er pladerne imprægneret med hydrofobe forbindelser, så de ikke absorberer vand. En sådan 5 cm plade har en lydabsorptionskoefficient på 0,9-1. Produktionsomkostningerne er højere.

Lydisolerende materialer baseret på træ og kork

Isoplast er tilgængelig på markedet. Dette er et lydisoleret materiale fremstillet i Israel til produktion af hvilket træ der anvendes. Dette er en fiberplade, som en del af hvilke der ikke er lim og andre skadelige stoffer. Lydisoleringspanelernes tykkelse 12-25 mm. De kan beskyttes mod fugt. Panelet er kun 2,5 cm tykt og har en lydisoleringskoefficient på 0,95.

Mere avanceret materiale - Isotex. Dette er en flerlags lydisolering bestående af en papirbase, en udvendig dekorative belægning, fiberplade (to lag) og også aluminiumsfolie (1 lag). Fastgørelsen af ​​lydisoleret materiale udføres på skumprincippet, kun her er panelerne forbundet med hinanden på princippet om en torn i sporet. Det viser sig, at revnerne ikke dannes under arbejdet, lyden passerer ikke gennem dem. Isotex-omkostningerne er høje.

Corkboard vil koste endnu mere. Den største fordel er en lille tykkelse, med høj lydisoleringskvalitet. Fastgørelsesplader udføres ikke til loftet og til gipsplade på rammen. Ellers vil lydisolering ydes til naboerne.

Miljøvenlige støjabsorberende materialer

Disse lydisolerende materialer er sjældne, men har mange fordele:

 • ecowool;
 • filt;
 • kokosfiberplader.

De er miljøvenlige og må ikke skade sundheden. Lydisolerings økologi er lavet af cellulose, som er imprægneret med antiseptiske tilsætningsstoffer og flammehæmmere. De beskytter bomuldsuld mod ild og rådner. Lydisoleringslaget på 2,5 cm tyk bomuldsuld har en lydabsorptionskoefficient på 0,98. Ulempen ved materialet er installationen - bomuldsuld blæser ud på grund af specielt udstyr.

Felt bruges oftest til biler. Til højkvalitets isolering fra støj er der brug for et lille lag af materiale, som en korkpanel. Men prisen på filt er lav. For et ark på 1 cm tykt, hvis areal er 0,75 m 2, skal du kun betale 150-250 p.

Kokosfibre er den mindst anvendte. Pointen er overpris lydtæt materiale. For 1 m 2 skal du betale 400-700 p. Normalt anvendes fibre til børns værelser.

Membran og flydende lydisolatorer

Nogle af de nye og moderne materialer. I modsætning til ovenstående materialer, som kan beskytte mod lyden ovenfra og absorbere det, afspejler disse lydisolatorer lyden. Membraner er fremstillet af polymerer, gummi og mineraler. Bladet er tyndt, men ret tungt. Lyden gennem dem trænger ikke ind i rummet, reflekteret fra overfladen.

Lydisoleringssystemer: ramme og rammeløs

Afhængigt af installationen er lydisoleringssystemet opdelt i to typer:

 1. Installeret på rammen.
 2. Installeret uden ramme.

Hver af dem har sine egne egenskaber.

Rammeløse lydisoleringssystemer

Teknologien bruges oftest til hævede lofter. Men i en af ​​mulighederne kan den endelige coating være gips. Med stræklofter sker alt som følger: En bølge af lyd, der kommer fra loftet, afspejler strækloftfilmen, går igen til loftpladen og kommer tilbage. Der er en trommeffekt. På grund af lydisolering kan luftbåren støj undgås. Sandt nok, med en percussion lyd, vil det ikke være så effektivt.

Rammeløs system består af følgende elementer:

 1. Lydisoleringsmateriale: panel, plade, membran.
 2. Lydisoleringsmaterialet er lim.
 3. Dowel-negle (paraplyer).
 4. Spændklud i form af et dekorativt materiale til lydisoleringssystem.

Med tykkelse af lydisoleringslaget på 14-40 mm (standard for rammeløs konstruktion), vil indekset for ekstra lydisolering af loftet være 7-9 dB.

Der er et andet valgrammeløs lydisoleringssystem, som består af:

 1. Lydisoleringspanelsystem (ZIPP) med specielle monteringsvibro-noder.
 2. Fugemasse.
 3. Anti-vibration pakning.
 4. Fastgørelsen.
 5. Et dekorativt lag af plader af gipsvæg. De skrues til panelsystemet.

Takket være ZIPP kan du få ekstra lydisolering af loftet 11-18 dB, med en lagtykkelse på 5,5 til 13,3 cm.

Ramme lydisolerede lofter

Hvis det er korrekt at udføre værker på lydisolering ved hjælp af rammetoden, vil beskyttelse mod støj være mere pålidelig. Det tager meget tid og penge at skabe en lydisoleringsstruktur, da den består af mange elementer. Det viser sig gipsophæng.

Ramme lydisoleringssystem består af følgende elementer og materialer:

 • metal eller træ guider hvorfra rammen er lavet;
 • vibrerende støtte, der reagerer på at holde rammen
 • tætningsbånd, der forhindrer lyd og lyd fra at blive transmitteret gennem profilen;
 • lydtæt materiale (en af ​​ovenstående);
 • vibroakustisk fugemasse
 • dekorative lag af gipsvæg. Pladen kan være standard eller speciel lydisoleret, det tæpper og bedre afbryder støj. Som en mulighed skal du bruge gipsfiber i 1-2 lag.

Gennem brugen af ​​rammen øges tykkelsen af ​​lydisoleringslaget. Det er mindst 7,5, maks. 12 cm. Yderligere lydisolering ligger i området fra 11 til 21 dB. Dette tager ikke højde for egenskaberne ved det materiale, hvor overlapningen blev foretaget.

Lydisolering af rammetype beskytter rummet mod både støj og luft.

Teknologien til at lægge støjisolering

Der er flere måder at installere et isoleringsmateriale på, deres valg afhænger af det stadium, hvor lejligheden bliver repareret, de økonomiske muligheder samt loftets designfunktioner. For eksempel, hvis omhyggeren lige er begyndt, så er den nemmeste måde at lave en ramme lydisolering beklædt med gipsplader ark. Og da lydisoleringen blev tænkt efter reparation, limes pladerne, membranerne eller andre lydisoleringsmaterialer til loftet. Beskidt installation mangler.

Installation af lydisolering ramme teknologi

Det vil være svært at gøre alle lydisoleringsværker alene, så et par hænder i sagen vil være den måde. Desuden vil opbygningen af ​​rammen tage meget tid. Hele processen med lydisolering ved hjælp af isoleringsmateriale på rammen er opdelt i flere faser:

 1. Forberedende fase. Det omfatter fjernelse fra loftet af den gamle belægning, dekorative fliser, kalk, maling osv. Alle revner og mangler i gulvet og væggene er elimineret. Dette vil kræve en cementmørtel, der er smurt og revner.
 2. Loftet behandles med en primer eller anden forbindelse, der forbedrer loftets adhæsion til materialet.
 3. En lydisoleret membran sidder fast omkring loftet.
 4. På loftet er en markering under rammestyrene. Guider skal fastsættes i trin på 30-40 cm.
 5. Suspensioner er fastgjort til loftet i henhold til markeringen. Metal guider vil blive indsat i dem. Suspensioner er fastgjort til loftet med dowels-skruer. Desuden er skruen og leddet bearbejdet med et tætningsmiddel. Det isolerer vibrationer.
 6. Guider er monteret på suspensionerne. De er fastgjort med skruer. I dette tilfælde skal rammen være helt glat. Nøjagtigheden af ​​de vandrette guider kontrolleres af bygningens niveau.
 7. Fastgørelseselementer til isoleringsmateriale er monteret på styringer. For at gøre vedhæftet fil, brug metal tape til suspensioner.
 8. Nu er lydisoleringsmaterialet (skum, mineraluld osv.) Installeret i den opstillede ramme. Ark eller ruller placeres så tæt som muligt på hinanden, så der ikke opstår revner som vist på billedet.
 9. Det er stadig at skære den skabte ramme med lydisoleret gipsplader eller andet efterbehandling.
 10. Sømmene mellem arkene er forseglede, hvorefter topcoatet påføres.

Lydisolering loft gjort. Lydisolering af vægge gøres også på samme måde, hvis det er nødvendigt.

Rammeløs installation af støjisolering

Ideelt set skal dette arbejde udføres ved hjælp af IPPS paneler. Så vil kvaliteten af ​​lydisoleringslaget være meget højere. Gør dine egne hænder gør følgende:

 1. Overfladen af ​​loftet er udarbejdet som i det første tilfælde: den gamle belægning fjernes, revnerne gipses, uregelmæssighederne i loftet sammenlignes. Fordelen ved rammeteknologi er, at overfladen ikke behøver at være glat til implementeringen. Og for rammeløs lydisolering skal overfladen være nivelleret til maksimum.
 2. Langs omkredsen af ​​loftsstrimlerne af isolering limes, hvis bredde er 10-20 mm bredere end panelet.
 3. Installationen af ​​lydisoleringsmateriale starter fra hjørnet af rummet. Med en partner skal du vedhæfte panelet til loftet.
 4. Gennem hullerne i panelerne skal der laves en markering for skruer.
 5. Panelet anbringes på loftet, der laves et hul i det ifølge mærket.
 6. Panelet er installeret på sin plads gennem vibrationsisolering. De kommer komplet med lydisoleringspaneler.
 7. Når alle paneler er installeret, installeres et suspenderet eller ophængt loft.

I stedet for ZIPP'er til lydisolering kan du bruge en plade af syntetiske og mineralske fibre. De er fastgjort på lim og på dowels, paraplyer.

Lydtæt kassetteplade

Det er meget nemt at lave lydisolering af rummet på et kassetteplade:

 1. Det er nok at trække panelerne ud af styret eller cellerne.
 2. Læg og lim lydfast materiale på loftet i cellerne eller mellem skinnerne.
 3. Ret alle paneler til deres steder.

Det skal tages i betragtning, at rammen af ​​loftet af denne type ikke modstår den ekstra belastning. I dette tilfælde er det nødvendigt at fastsætte isoleringen på loftet, så rammen ikke fungerer som en understøtning.

Lydisolering loft i lejligheden under loftet

Princippet om arbejde med lydisolering er ikke anderledes end tidligere. Før montering af lydisoleret materiale i loftet er alle revner forseglet, leddene er limet. Store huller blæser med skum. Forberedte huller til ventilation, spildevand og opvarmning. Juster loftet til det ideelle giver ikke mening, alle fejl vil være skjult strækloft.

Det næste trin er ledninger. I henhold til sikkerheden er ledningerne placeret i korrugeringen og er fastgjort til væg- eller loftklemmerne. Takket være dette er der ingen ild i lejligheden.

Installation af lydisolerede strukturer afhænger af de købte materialer (det kan være ramme eller rammeløs). For at montere pladerne er det færdigt at krumme for et strækloft, og så er lydisoleringen installeret. Hovedregelen er at installere tæt på hinanden.

Et par tips om installation af lydisoleringsmaterialer:

 1. Købt materialelad i værelset for en dag, så den tilpasser sig betingelserne. I fremtiden vil det ikke blive deformeret.
 2. Pladen skal være tør og ren, og hvis revnerne blev fastgjort før, er det vigtigt at vente på, at sammensætningen tørrer.
 3. Isoleringsplader skæres med et savsås, stikksag, monteringskniv eller et passende værktøj.
 4. Hold lydtætte materialer i et vådt rum er forbudt.
 5. Alt arbejde med lydisolering udføres bedst med en assistent.

Det er kun at montere det hængende loft. Læs mere i denne video:

Lydisolering af trægulve mellem gulve

Træ udfører lyd godt, så lydisolering er påkrævet for at gøre det på forhånd. Hvis vi ikke taler om en lejlighed, men et træhus, så træbjælkerne og gulvet overlapper hinanden. Bjælker udfører perfekt lyd, især perkussion, da de er en del af loftforbindelsen på første sal og gulvet på den anden.

Trægulve på bjælkerne

Der er en måde at reducere spredningen af ​​støj i rummet gennem bjælkerne. Det er naturligvis alt arbejde, der skal udføres på scenen for oprettelsen af ​​strukturen. Bjælkerne er isoleret fra kontakt med ruberoidens væg.

Hvis væggen er lavet af mursten, så er enderne af bjælkerne indpakket med tagbeklædning. På de steder, hvor bjælkerne vil hvile på væggen, er der også et lag af tagmateriale og en tynd træforing på den. Det viser sig følgende: en mursten, et lag af tagmateriale, en træforing, en stråle med tagmateriale, en luftåbning og en mur af mursten. Handlingsalgoritmen er ens for lydisolering af vægge af beton, sten eller komposit.

For træets vægge er der en forskel: det er nok at pakke bjælken med tagfilt på steder, hvor den kommer i kontakt med væggen. Takket være vandtætning eller tagmateriale passerer lyd og lyde ikke langs bjælken ind i væggen. Lydisolering ydeevne fra støj RW og lMW typer forbedres.

Overlappe på logfiler

Der er en anden mulighed for at skabe en interloor overlapning af træ - sæt logger på bjælkerne. På den skabte logs monteret gulv. At skære lyde og lyde, der overføres gennem væggene, er lettere. Det er nok at tage logfiler af sådanne dimensioner, så de ikke når væggen med 1,5-2,5 cm, og derefter løse dem over bjælkerne. I dette tilfælde vil væggen ikke være tilstødende til gulvet.

Et luftgab er dannet mellem væggen, bjælkerne og gulvet. De skal fyldes med isolerende materiale. Det vil dæmpe lydvibrationer.

Den øverste del af bjælkerne er nødvendig for at isolere æglægningen, uanset om gulvet er skabt på bjælkerne eller på bjælkerne.

Yderligere metoder til lydisolering

Styr lydisolerede kvaliteter kan dekorative eller efterbehandling dækker kluden. Anvendte materialer:

 1. GCR forøget densitet. Eksempler: Knauf Diamant, Gyproc Aku-Line.
 2. Akustisk triplex. Disse er to gipsfiberark (vægtet), som har en øget modstandsdygtighed mod fugt (PVLU), forbundet med et tætningsmiddel. Deres tykkelse er 16,5 mm. Det færdige lag af en normal plade af gipsvæg er beklædt på toppen.
 3. Knauf Piano lydisoleret plade.

Ved hjælp af disse tips kan du glemme støj fra naboerne og nyde freden i rummet.

Tynd isoleringsloft

I dag vil vi fortælle, hvordan tynd isolering af loftet sker i en lejlighed (5 cm tykt).

Billeder af installation af støjisolering:

I dette rum har vi allerede lavet isolering af alle væggene, med undtagelse af forsiden (i fotografierne kan du se det sidste lag af gipsvæg). Hvorfor var den tynde konstruktion på 5 cm?

 1. Rummets højde er 2,5 m, det er klart, at det med en sådan højde er nødvendigt at tænke ikke kun på at opnå den maksimale virkning, men også den psykologiske komfort hos mennesker. Ingen ønsker at leve i en garret.
 2. Nøje at se på billederne kan du se, at isoleringen af ​​alle væggene i rummet allerede er lavet, undtagen forfra. Således har vi fuldstændigt afskåret al indirekte støjoverførsel langs væggene, da lyden i dette tilfælde ikke blev udstrålet gennem den massive facadevæg. Med dette i tankerne er den tynde isolering af loftet tilstrækkelig til at sikre stilhed i rummet! Derfor dræbte vi øjeblikkeligt to fugle med en sten: vi fik en høj endelige lydisolering og holdt højden i rummet.

Den væsentligste tynde loftsisolering er ikke forskellig fra den tykkere version med en tykkelse på 8 cm. I begge tilfælde udføres den klassiske multilagskonstruktion med alternerende stive reflekterende (beton, gipsvæg) og bløde lydabsorberende (akustiske plader) materialer.

Tre komponenter af højkvalitets lydisolering af loftet:

1) for at reducere vibrationsbelastningen ved rammens fastgørelse til loftet. Hvis man bruger sædvanlige direkte suspensioner, vil vibrationerne gå gennem metalankre.
Hvis vi bruger specielle vibrerende bøjler, vil der ikke være vibrationer, og design effektiviteten vil stige dramatisk. Tynd isolering af loftet: Profilen er monteret i loftet gennem specielle Vibrofix Protector. Fastgørelse gennem vibropodvesdy gør det muligt at reducere overførslen af ​​vibrationer til et minimum! Desuden giver brugen af ​​suspensionsbeskytter dig mulighed for at gøre designet tyndt. Suspensionerne selv er tynde og øger praktisk taget ikke tykkelsen af ​​strukturen.

2) Akustiske plader med maksimal lydabsorption bør placeres mellem profilerne. Vi placerede Maksforte-Ekoplitu 80 kg / m 3. Tykkelsen af ​​disse plader er kun 30 mm (i stedet for de sædvanlige 50 mm).

3) I slutningen syes loftet med to lag gipsvæg, og det er bedre at bruge 10 mm gipsfiberark (GVL) i det første lag, og det andet lag er gipspap 12,5 mm. Anvendelsen af ​​forskellige materialer i det første og andet lag vil yderligere øge loftets støjisolering!

Hvis du har brug for lydisolering ring eller email os! Gratis rådgive og lav en tur!

Lydisolering myter: tynd lydisolering, lydisolering med kork, skum mv.

Med forbedringen af ​​boligkvaliteten, når spørgsmålet om antallet af kvadratmeter er ophørt med at være den eneste afgørende faktor, bliver problemet med lydisolering af boliger stadig vigtigere. På grund af det faktum, at dette spørgsmål er ret specifikt, dvs. I teorien om akustik er der mange implicitte træk og "ulogiske" konklusioner ud fra sans fornuft, et stort antal myter og vrangforestillinger opstod og blev etableret på dette område.

Dette fører til, at et stort antal mennesker har dannet en stabil stereotype om hvilke materialer, hvis det er nødvendigt, kan løse alle problemerne med utilstrækkelig lydisolering. Imidlertid vil den praktiske anvendelse af sådanne materialer i bedste fald forlade situationen uden synlige ændringer i værste fald - føre til en stigning i støj i rummet. Som et første eksempel:

Myten om lydisoleringsegenskaber af kork

Det faktum, at kork er en god lydisolator, menes af næsten alle. Erklæringer af denne art kan findes på en række bygningsfora. Og "teknologi" ansøgning "udviklet" til mindste detalje. Hvis du hører din nabo bag væggen, skal du limme væggen, der er delt med din nabo, hvis støjen kommer fra loftet, så loftet. Og den resulterende akustiske effekt er fantastisk. hans fravær! Men hvad er der? Tross alt viste sælgeren de akustiske testdata, hvor lydisoleringseffekten var angivet, og en meget lille effekt - ca. 20 dB! Er at snyde?

Ikke rigtig. Tallene svarer til virkeligheden. Men faktum er, at lignende tal ikke blev opnået for "lydisolering generelt", men kun for den såkaldte isolering af støjen. Desuden gælder disse værdier kun for tilfælde, hvor denne korkbelægning lægges under en betonplade eller gulvbræt ved en nabo på toppen. Så hører du virkelig naboens fodspor er 20 dB mere stille end i forhold til, hvordan naboens pakning ikke havde denne polstring. Men for musik eller lyden af ​​en nabos stemme såvel som for alle andre anvendelser af kork i andre varianter har disse "lydisolerende" figurer naturligvis ikke noget at gøre. Effekten er ikke bare svag, den er nul! Selvfølgelig er korkbelægning et miljøvenligt og varmt materiale, men det er ikke værd at tilskrive det alle mulige lydisoleringsegenskaber.

Alt ovenfor gælder også polystyren, polyethylenskum (PES), polyurethanskum og andre lignende materialer, der har forskellige varemærker med begyndelsen på "skum" og slutningen på "-foul", "-fom" og "-lon". Selv med en stigning i tykkelsen af ​​disse materialer op til 50 mm, giver deres lydisoleringsegenskaber (bortset fra isolering af stødstøj) meget at ønske.

En anden misforståelse, tæt relateret til den første. Angiv det som:

Myten om tynd lydisolering

Grunden til forekomsten af ​​denne fejl er kampen for at forbedre rumets akustiske komfort sammen med ønsket om at bevare de oprindelige kvadratmeter. Det er helt forståeligt ønsket om at opretholde loftets højde og rummets rum, foruden for typiske lejligheder med små optagelser og lavt loft. Ifølge statistiske observationer er det overvældende flertal af mennesker villige til at donere "for lydisolering" en stigning i tykkelsen af ​​væg og loft på ikke mere end 10-20 mm. Til dette er der stadig et krav om at opnå en stiv frontflade klar til at male eller indsætte med tapet.

Her kommer alle de samme materialer til redning: kork, PES, polyurethanskum op til 10 mm tykt. Thermo-lydisolering tilføjes til dem i en separat linje. Men i denne sag syes disse materialer med et lag af gipsvæg, som udfører funktionen af ​​en stiv væg, klar til efterbehandling.

Da de akustiske egenskaber af kork og PES til lydisolering af vægge og lofter blev diskuteret ovenfor, vil vi fokusere på termolydisolering.

Termozvukoizol (TZI) er et rullemateriale, hvor Lutrasil-polymermateriale anvendes som omslag (som tæppebetræk), og superfiberfiberglasfibre anvendes som fyldplader (tæppe). Tykkelsen af ​​dette materiale varierer i området 5-8 mm. Jeg forpligter mig ikke til at diskutere TZI's varmeisoleringskompetence, men hvad angår støjisolering:

For det første er TZI ikke lydisoleret, men lydabsorberende materiale. Det er således ikke muligt at tale om sin egen lydisolering. Du kan kun tale om lydisoleringsdesign, hvor det bruges som pladsholder.

For det andet afhænger isolationen af ​​et sådant design stort set af tykkelsen af ​​det lydabsorberende materiale, som er placeret inde. Tykkelsen af ​​TZI, hvor dette materiale vil være effektivt i lydisoleringsstrukturen, skal være mindst 40 - 50 mm. Og det er 5 - 7 lag. Med en lagtykkelse på 8 mm er den akustiske effekt af dette materiale meget lille. Som dog og ved andre materialer af samme tykkelse. Intet kan gøres - loven om akustik!

Som et virkelig effektivt materiale til ekstra støjisolering af vægge og lofter, er det muligt at anbefale ZIPP paneler. For eksempel øger et ZIPS-Vector-panel med en 53 mm tykt konstruktion støjisolering med 9-11 dB, og den nyeste ZIPPS-III-Ultra med samme tykkelse stiger med 11-13 dB. Panelerne er patenterede og har for tiden ingen analoger i verden.

Med den samlede tykkelse af konstruktionen af ​​en ekstra støjisolering på 20-30 mm (inklusiv et lag af gipsvæg) bør man derfor ikke forvente en stigning i støjisolering, der kan mærkes for at høre.

Ud over disse, måske de mest almindelige misforståelser, er der andre, mindre velkendte, men ikke mindre betydningsfulde. Derfor er det bedst at kontakte specialister straks med hensyn til at sikre den nødvendige lydisolering af lokalerne. Nogle gange har en professionel akustik kun et blik til øjeblikkeligt at vurdere ineffektiviteten af ​​de foreslåede aktiviteter eller anvendte materialer. Men det mest ubehagelige er at bruge tid, indsats og penge, og ikke at føle resultaterne af dit arbejde.

Hvordan laver man i 1 dag lydisoleringen af ​​loftet i lejligheden under loftet med egne hænder

Hvis du bor i en lejlighedsbygning eller en fleretagers bygning, kan støj fra dine naboer ikke undgås. For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med nabostøj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem, hvilken lydisolering der skal vælges til loftet i lejligheden, og hvilken lydisolering der er bedre.

For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med naboens støj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem

Kvaliteten af ​​lydisolering efterlader meget at ønske i enhver form for hus: mursten, blok, panel og endog monolitisk. Alle huse er forenet af et problem - dårlig interfloor lydisolering af gulve. Om lydisolering af vægge er der en separat stor artikel.

Støj fra enhver kilde kommer ind i overlapningen, hvilket igen forårsager oscillering og re-udstråling af støj til den nederste lejlighed. Der er ingen at komme væk fra den mekaniske effekt på interfloor partitionen.

Hvad er forskellen mellem materialer til lydisolering af loftet?

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet. Arrangementet af loftet produceret ved forskellige metoder, for hver metode, producenter af lydisoleringsmaterialer har fået deres egen version.

Men uanset hvor godt det støjabsorberende materiale er, skal det have følgende egenskaber:

 • Lydisolering - lydbølgen absorberes ikke, men reflekteres. Lydbølgen rocker ikke overlapningen, fordi materialet har en anstændig masse og internt tab.
 • Lydabsorberende - lydbølgen absorberes ved hjælp af specielle kanaler-porer. Materialet har en fibrøs sammensætning, i porerne er der friktion, som har en funktion, der hæmmer lydbølgen.

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet.

Når du vælger et materiale, skal du være opmærksom på indikatorerne:

 • Materialets tykkelse.
 • Lydisoleringskoefficient.
 • Brændbarhed.
 • Certifikat for fravær af stoffer, der er skadelige for kroppen.
til indhold ↑

Hvordan vælger du det rigtige materiale?

De mest populære i dag er følgende materialer:

 • mineraluld. Materiale fra råmaterialer med ikke-brændbare egenskaber. Krympes ikke, det kan købes i plader med en tykkelse på 5 cm.
 • Mineralplader er et praktisk materiale til brug, og lydisoleringsmetoden med bomuld betragtes som den mest effektive. Men kun loftet i dette tilfælde vil være lavere med 15-20 cm. Så den øgede tykkelse af loftkonstruktionen er ikke altid en god mulighed, især hvis højden af ​​lofterne ikke behager.

En anden minus uld er en fare for menneskers sundhed. Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

 • polyurethanskum. Lydabsorberende materiale har et tæt greb, så det kan beskytte mod stød og luftbåren støj. Materialet absorberer ikke kun støj fra naboer, men lyder også fra din lejlighed. Ulempen ved polyurethanskum er dens toksicitet i tilfælde af brand. Derfor anses dette arrangement af støjisolering for at være farligt.
 • selvklæbende tætningsbånd. Dette materiale er lavet af miljøvenlige råmaterialer og bevarer jævnligt selv varmen i huset.

Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

En god mulighed er brugen af ​​varme, lydisoleringspaneler lavet af økologiske fibre af nåletræ.

Der er alternative materialer til lydisolering af loftet. Til loftplader anvendes f.eks. Kork, skumplader. Selv med fremkomsten af ​​mere avancerede materialer ændres ikke trafikken i trafikpropper.

Men korklydisolering er kun egnet, hvis dine naboer har en betonplade eller laminatgulv ovenpå, og korken sparer kun fra støjen. Barnets skrig, høj musik, gøende hunde - vil være til rådighed for dine ører med en kork lydisolering.

3 af de mest succesfulde metode til lydisolering af lofter i lejligheden

Selv med god kvalitet og effektivitet af lydabsorberende materiale er den teknologiske proces med at montere strukturen af ​​afgørende betydning, når man forstår de akustiske fysiske processer. Til akustik er der ingen lydisolerende materialer - der er lydisolerende strukturer.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

I dag kan lydisoleringslofter udføres på forskellige måder: Brug af lydisoleringsplader ved hjælp af isolerende komposition eller ophængt konstruktion. Hver metode har sine fordele og ulemper, og er anvendelig i en bestemt sag. For at opnå en støjreduktionseffekt skal følgende betingelser være opfyldt:

 • Anvend teknologi klog installation.
 • Vælg de mest effektive lydisoleringsmaterialer.
 • Vælg den rigtige måde at montere lydisoleringsdesign på til loftet.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

Den mest populære metode til lydisolering af loftet er plader med gipsplader med lydisoleret materiale. Basalt uld, kork, polyurethanskumblok eller kokosfibre anvendes til gipsvæg. Loftkonstruktionen kan laves i tre versioner:

 • Suspenderet loft med en ramme af støjisoleringsplader.
 • Gipsplankloft med metalramme.
 • Stretchloft med en film eller stofbelægning, der strækkes på specialbeslag.

Enhver af disse muligheder er installeret i henhold til ordningen: Installation af en vibrationsisoleret struktur eller en uafhængig ramme, derefter ethvert lydabsorberende materiale, som er beklædt med gipsplader eller gemmer under et akustisk strækloft.

NYHED! Et eksempel på lydisolering strækloft gør det selv

Ved lydisolering af et strækloft er hovedopgaven at fylde det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet med et specielt lydabsorberende materiale, som:

 1. Giver maksimal absorption af støj, der trænger ind i rummet fra naboerne
 2. Damper det nedhængte loft, så det ikke resonerer
 3. Det vil skabe et gunstigt akustisk miljø i rummet, dæmpe den støj, der er kommet ind i lokalet.

Støjdæmpende loftbelastning indebærer høje krav til materialets miljøsikkerhed, da installationen af ​​lærredshullerne forbliver, hvorved skadelige stoffer kan trænge ind i stuen.

Det bedste lydabsorberende materiale er MaxForte EcoAcoustic - hvide hypoallergeniske plader lavet af polyesterfiber eller SoundPRO (tyndt 12mm materiale af en ny generation). Begge materialer er miljøvenlige og indeholder ikke skadelige phenol-formaldehydharpikser.

Eco Acoustics og SoundPRO varierer i tykkelse, 50 mm og 12 mm, så hvis der ikke er nogen begrænsning på tykkelsen af ​​lydisolering, bruges Eco Acoustics, hvis du skal gøre det "tyndere", så bruges SoundPRO.

Begge materialer er monteret på samme måde:

 1. Baguette af et strækloft er installeret (dette er hvad lærredet skal fastgøres til)
 2. Til den forberedte overflade af loftet (plader) er faste eller Max Forte Eco Acoustics plader eller Max Forte SoundPRO ruller. Fastgørelse udføres ved hjælp af almindelige dowel-svampe.
 3. Efter at loftets overflade er helt dækket af støjabsorberende materiale, udføres selve strækloftet.

Fordelen ved denne metode er at spare højde, fordi Eco Acoustics eller SoundPRO fylder det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet og dermed ikke tager højden af ​​rummet.

Omkostningerne til lydisoleret materiale til et værelse med et areal på 18-19 m 2:

Mulighed 1

Mulighed 2

Steg-for-trin vejledning: Lydisolering gipsplader lofter

Denne metode er populær blandt folk, der planlægger forbedring af lydisolering med egne hænder. Plader af gipsvægte stablet simpelthen, byggeri færdigheder, mens du ikke kan have. En sådan metode kræver ikke anvendelse af et bestemt materiale, forskellige lydisoleringsmaterialer vil være egnede: mineraluld, polyurethanskumblokke, kork, kokosfibre osv.

Rammeisolering af loftet med egne hænder udføres som følger:

Loftbelastningsisolering er et helt system - "lagdelt kage", hvor hvert "lag" udfører sin opgave.

 1. Rammen er samlet fra en almindelig loftsmetalprofil (for eksempel KNAUF 60x27),
  dette er fremtiden "skelet" af støjisolering: noget, som alle andre lag vil blive vedhæftet.
 2. Rammen er fastgjort til loftet ved hjælp af VibroStop PRO vibropodvodovs. Deres opgave er at bryde den stive forbindelse mellem gulvpladen og metalrammen og langs omkredsen er profilguiderne fastgjort til væggen gennem 2 lag spjældtape (gennem hvilken gipsvæggen senere kommer i kontakt med væggen). Som følge heraf vil vibrationerne (og lyden først og fremmest vibrationerne) ikke skifte til et nyt gipspladloft. For at sætte det i enklere ord er VibroStop PRO's opgave at fjerne de perkussionslyde, der opstår ved at trampe, falde objekter og slibe møblerne på naboens gulv ovenfra.
 3. Inde i den monterede ramme er der installeret særlige Maxforte ECOplita-60 akustiske plader, de har maksimal klasse "A" hvad angår lydabsorption, de fjerner luftbårne lyde: disse er råber, græder, højt TV eller musik.
 4. Ved siden af ​​metalpladerne er vedhæftede plader GVL (gipsfiberark). Alle ledd af lak skal fløves med et vibro-akustisk silikonehærdende tætningsmiddel.
 5. Det sidste efterbehandlingslag er GCR ark (gipsplader). De er knyttet til GVL, mens GVL og GKL leddene er lavet i en scramble.
til indhold ↑

Typer af tynd lydisolering til loftet

En af de ulemper ved at bo i lejligheder i højhuse er den overdrevne forekomst af fremmed støj. Og selv når reparationer ikke gøres i de omkringliggende lejligheder, og musikken ikke krøller, alligevel trænger unødige lyde ind i boligen. Dette problem løses ved at installere lydisolering, men her opstår et andet spørgsmål. Installationen vil fjerne det anvendelige rum, hvilket ikke er så meget, så en af ​​mulighederne er tyndt loftisolering. Dette beskytter lejligheden mod unødige lyde og sparer brugbart rum.

Typer af støj

Alle fremmede lyde, der trænger ind i lejligheden, kan opdeles i to typer:

 • strukturelle - det kaldes også konstruktivt. Opstår fra indvirkning på væggene, for eksempel under reparationer eller omlejringer i lejligheden. Den transmitteres gennem bygningens strukturelle elementer, dvs. gennem lofter og vægge
 • Akustisk - overføres også gennem vægge og lofter, men opstår fra eksterne kilder og transmitteres først gennem luften. Dette kan være en høj samtale, musik osv.

Det mest ubehagelige udseende er strukturelt. Og for at beskytte imod det er meget sværere end fra akustisk. Faktum er, at almindelige lyde, der transmitteres gennem luften, er delvist dæmpet, når de når forhindringer.

Og konstruktive der transmitteres derimod meget hurtigere siden i hjemmet er alle luftfartsselskaber sammenkoblet. Og meget afhænger af typen af ​​hus. Der er tre hovedtyper af højhuse:

 1. Mursten - den mest succesfulde med hensyn til lydisolering. På grund af tykke vægge og forskellige materialer er problemet med lydisolering ikke for akut.
 2. Panel - har et særdeles mislykket design. Tynde betonvægge leverer perfekt lyde. Derfor er højkvalitets lydisolering den eneste måde at sikre stilhed i lejligheden på.
 3. Ramme - vægge og lofter er tykkere end i panelhuse. Men lydene spredes stadig godt.

Således, hvis lejligheden er placeret i et panelhus, bliver du nødt til at prøve hårdt for at sikre fred og ro.

Lydisoleringsprincip

Jo tættere materialet er, desto bedre lyder det igennem. Derfor kan beton eller mursten ikke beskytte mod lydens indtrængning. Støjisolerende materiale skal have en porøs struktur og være blød - det gør det muligt at undertrykke støj. Jo mere heterogene strukturen af ​​materialet er, desto bedre undertrykkes akustikken.

Deres effektivitet måles ved absorptionskoefficienten. Den har en rækkevidde fra 0 til en. Jo højere det er, desto bedre fungerer materialet.

Således forhindrer de sædvanlige byggematerialer ikke indtrængen af ​​støj. Til dette skal absorptionskoefficienten overstige 0,5 enheder.

Generelt er eksisterende materialer opdelt i to typer:

Ideelt set bør højkvalitets lydisolering kombinere begge typer. Dette giver beskyttelse mod strukturel og akustisk støj.

Derudover er der stadig en division af stivhed:

 • hård - har den laveste absorptionskoefficient. Op til 50-60%, men deres plus er i kompaktitet, kan sådanne paneler være 1-2 cm tykke;
 • semi-rigid-medium version, har god absorption og en lille tykkelse;
 • blød - normalt har disse materialer den højeste effektivitet - de er i stand til at absorbere op til 90% af lyde. Men deres minus i tykkelse. For eksempel er en af ​​de mest populære repræsentanter mineraluld. Dens mindste tykkelse er 5 cm, og det optimale er 10 cm.

Således skal du altid vælge mellem at spare plads og lydisoleringseffektivitet.

Klassiske materialer

Nu har byggemarkedet et stort udvalg af lydisolerede materialer. Men der er de mest populære. Blandt dem er:

 • Polyfoam - oftest anvendt til isolering, men samtidig absorberer materialet uønsket støjbrønd. Den største fordel ved billighed og nem installation. Den største ulempe er den store tykkelse af det materiale, der er nødvendigt for at opnå resultatet, såvel som behovet for en finishbelægning;
 • mineraluld er en effektiv ikke-brandfarlig lydisolator, men dens installation kræver en rammekonstruktion og efterfølgende belægning;
 • Styrofoam - holdbart materiale, beskytter godt mod støj, men har en høj toksicitet;
 • Selvklæbende støjisolerende bånd - udover god varme- og lydisolering har en anden fordel - de er miljøvenlige.

Den største ulempe ved klassiske materialer i deres tykkelse. For eksempel kan den samme mineraluld tage ca. 10 cm i højden af ​​rummet. Derfor, når værelserne har lave lofter, er det bedre at se efter andre muligheder for at beskytte mod yderlige lyde.

Tynde materialer til lydisolering af loftet

Tynde lydisolerende materialer giver dig mulighed for at beskytte mod indbrud af forskellige lyde og samtidig spare værdifuldt plads. Selvfølgelig vil de ikke være i stand til at isolere et rum fra støj med 100%, men stadig er de ret effektive.

 • lydisoleret foring - det er faktisk en tynd polystyrenfilm. Tilvejebringer justering af bundfladen af ​​loftet, isoleringen og lydisoleringen. Tykkelsen af ​​materialet er ca. 5 mm, og det gør det muligt at opnå en mindste lydabsorptionskoefficient på ca. 20-30% af støj.
 • Cork er et efterbehandling materiale, men med sine tekniske egenskaber er det en fremragende isolator og lydisolator. Derfor kan tynde korkpaneler ikke blot dekorere rummet, men også beskytte det mod støj.
 • støjblok - et andet navn til dette materiale, lastet vinyl. Det har en høj lydabsorptions ydeevne, og samtidig trives den med en lille tykkelse - den er kun 2,5 mm;
 • lydisolerende membraner - har høj elasticitet og en lille tykkelse på 4 mm. Samtidig er det let monteret og afspejler effektivt lydbølger. Installationsprocessen i sig selv er ekstremt enkel, en kasse er monteret på bundloftet, og så er der monteret en isolator på den. Den eneste betingelse er, at lærredet skal være solidt og jævnt. dvs. alle ledd skal limes tape. Og selve membranen er god at trække;
 • Den sammensatte Green Glu er en mastik, der påføres på efterbehandling. Bruges normalt sammen med loftsystemer, såsom gipsvægge;
 • Penoplex er også et relativt nyt materiale. Faktisk kan det kaldes en forbedret version af skummet. Sammenlignet med ham har han større styrke og bedre tekniske egenskaber. På den anden side er omkostningerne også højere. For effektiv isolering og lydisolering er det nødvendigt at bruge plader med en tykkelse på 3-4 cm;
 • softboard - plader på basis af et naturligt træ. Et stort plus i materialets økologiske renhed og mekaniske styrke. Kan monteres uden ramme, og tykkelsen af ​​pladerne er fra 1 cm;
 • "Shumanet" - mineralplader baseret på basalt. De skelnes af et godt prisforhold, og har næsten 100% absorption af lyde.

Disse er moderne materialer, der giver dig mulighed for at beskytte rummet mod overdreven støj. Når du vælger, skal du tage hensyn til de tekniske egenskaber såvel som den specifikke situation, da de alle fungerer forskelligt.

Støjkilder

Før du arbejder på lydisolering af loftet, er det nødvendigt at forstå, hvor støj kan komme ind i rummet fra. Som allerede nævnt er det af to typer - strukturelle og akustiske. Fra akustisk, brønd hjælper lydisolering loftoverflade. Men for at beskytte mod strukturelle, bliver det nødvendigt at tage sig af væggene.

Derudover kan kilder være:

 • steder for passage af varme rør;
 • sockets;
 • eventuelle tekniske huller.

Man må huske på, at en bygning krymper over tid. Og dette fører til udbrud af revner i strukturelementerne, hvilket giver overskydende decibel fri passage til rummet.

Teknologien til at lægge støjisolering

Uanset det valgte materiale vil den grundlæggende teknologi til installation af støjabsorberende materialer være omtrent det samme. Det består af følgende faser:

 • Forberedelse af basisoverfladen - Loftet skal rengøres godt af den gamle finish og kontrolleres for revner og beskadigelser. Der lægges særlig vægt på hjørnerne, leddene i loftet og væggene og sømene mellem pladerne. Hvis der findes huller, er de nødvendigvis forseglet;
 • så bliver overfladen behandlet med en primer;
 • efter det er materialet til lydisolering monteret;
 • sidste loft bliver gjort.

Generelt er der to punkter, der skal være opmærksomme på, når man arbejder:

 • loftets overflade burde være uhugget
 • Lydisoleringen skal installeres i henhold til producentens anvisninger.

Overholdelse af sådanne regler sikrer, at målet nås. Derudover er det værd at kombinere forskellige materialer, når det er muligt. Dette opnår den maksimale effekt.

Installation under rammesystemet

Ofte lægges mineraluld eller skum under de hængende systemer. Installeringsteknologien består af følgende faser:

 • forberedelse af basisoverfladen;
 • installation af rammen af ​​profilsystemet. I dette tilfælde skal alle elementer i rammen, som er i kontakt med væggene eller loftet, limes med et specielt bånd. Hvis dette ikke er gjort, vises der såkaldte broer mellem bundfladen og finishen. Og dette vil betydeligt reducere effektiviteten af ​​lydisolering. Fordi lydene overføres meget godt langs disse broer;
 • så er isolatoren lagt. Afhængigt af det valgte materiale kan det enten limes eller fastgøres med dowels. Under alle omstændigheder er det vigtigt at sikre, at den passer tæt til loftet og ikke sitter overalt. Der lægges særlig vægt på leddene - der må ikke være huller.

Desuden lukker designet efterbehandling.

Montering uden ramme

Hvis du planlægger at bruge tætte materialer, for eksempel isolering af penoplex - så er det nemt at montere uden ramme. Som med ethvert andet materiale er forsigtig forberedelse af basisfladen nødvendig. Så er materialet selv monteret:

 • Penoplex plader limes til overfladen;
 • Om nødvendigt foretages yderligere forankring;
 • alle ledd er forseglet med skum eller andet fugemasse
 • Når tætningsmidlet hærder, bliver alt overskud afskåret, og sømene limes med et specialtape.

Næste er finishen.

Således tilbyder byggemarkedet i dag et bredt udvalg af materialer til støjisolering. Udover det klassiske skum og mineraluld er der moderne løsninger, der kan løse problemet med effektiv absorption af fremmede lyde og samtidig spare værdifuld plads. Og installationen af ​​sådanne belægninger er ret simpel og kan udføres personligt.