Hvor lang tid tager det at vente på, at primeren tørrer

Loftet er en vigtig og nødvendig proces inden spackling eller andre former for efterbehandling, hvilket øger levetiden for loftet. Primerens tørretid spiller en vigtig rolle i efterbehandling. Den primede overflade vil give fremragende vedhæftning med sin endelige belægning, fordi ved tørring skabes der en tæt film, hvor maling eller kitt er meget godt lagt ned. Derudover giver den påførte primermaling antiseptiske, anti-korrosions- og antifungale egenskaber. Desuden kan primeren også have refraktoritet ved tilsætning af nogle komponenter til malingen.

For at finde ud af, hvor meget primeren tørrer, er det nødvendigt at bestemme de faktorer, der påvirker tørringsprocessen og samtidig kende sammensætningen af ​​maling. Svaret på dette spørgsmål skal stadig være kendt for at kunne distribuere starttidspunktet for reparationen og ikke spilde den på tomventer i nærheden af ​​loftet.

 1. For det første, det afhænger af overfladen af ​​det forarbejdede loft: hvis det er ru eller tørt, vil primeren tørre meget hurtigt, hvis primermaling absorberes i loftets overflade, så tørrer den meget længere;
 2. For det andet, påvirker lufttemperaturen i rummet, hvis den er under +15 0 С, så tørretiden vil stige betydeligt;
 3. tredje, Før arbejdet skal du være opmærksom på instruktionerne. Hvis temperaturen overholdes, tørres almindelige grundmaling helt i 4-6 timer, og primere, der indeholder oliemaling, tager ca. en dag, alkydmaling vil tørre fra 10 til 12 timer.
 4. Fjerde faktor I spørgsmålet om, hvor meget primeren tørrer, påføres coatingslaget - jo tykkere dette lag, desto længere vil primeren tørre.

Primer til maleri

For at forberede loftet til maling, er det nødvendigt at udføre plastering arbejde på det. Disse værker udføres for at justere loftets overflade og fylde små hulrum i den. Hvis temperaturen opretholdes (skal være fra 15 0 С til 25 0 С) og på trods af at malingslaget ikke absorberes for meget i overfladen, så primer til maleri tørrer over en periode på fra 2 til 4 timer. Men inden du bruger primeren til at klare ca. 12 timer.

CT-17 super CERESIT, dybtrengende farveløs primer (til maleri)

Primer under vandbaseret maling

Ifølge eksperter er vandbaseret maling et meget bekvemt materiale at bruge: det er let at påføre, det absorberes hurtigt, og når det anvendes, er det ikke nødvendigt at tilsætte væske til det til fortynding. Primeren til vandbaseret maling har den konsistens, der er nødvendig for arbejde, og når den bruges, føler den ikke skarpe lugte, hvilket er vigtigt for allergikere. Tørretiden for denne primermaling på loftet kan variere fra 8 til 12 timer. Alt afhænger selvfølgelig af loftets tilstand. Lakken i loftet kan tørre om 4 timer, hvis et meget stort lag ikke påføres.

Akrylprimer under den samme emulsionsmaling

Primer på gammel maling

Det anbefales i princippet ikke at lave en loftprimer til gammel maling. Det vides ikke, hvor mange gange overfladen er malet, og der er stor sandsynlighed for, at primeren vil skrælle af den sammen med den gamle maling. Normalt fjernes den gamle maling fra loftets overflade, hvorefter der sættes kitt og primermaling.

Jord på den gamle maling 2,5 kg VD-AK-0301 (VGT)

Men hvis der er tillid til, at den gamle maling påføres med kun et lag, så kan den behandles med en primer. I detailforretninger tilbydes en særlig "primer for gammel maling". Denne maling påføres overfladen med en rulle i et lag. Tørretid på to timer. Men producenterne anbefaler at udføre yderligere arbejde ikke tidligere end en dag fra maletidspunktet.

DIY primer

At købe en primermaling er undertiden dyr, men du kan forberede det selv, mens du bruger en minimal finansiering. Da primeren selv består af enkle og billige materialer, vil forskellen mellem prisen på den færdige maling og primeren lavet med egne hænder være signifikant.

Dette vil kræve:

 • kobbersulfat
 • tømrerben lim
 • vaskesæbe 60%.

Alt er taget i proportioner på henholdsvis 1: 5: 2, listen. Fremgangsmåden til fremstilling af primeren er meget enkel: det er nødvendigt at tilsætte et stykke vaskevaske til det kogende vand, rør til det er helt opløst, og tilsæt lim og kobbersulfat. Ved konstant omrøring skal du holde på mellemlang varme ca. 30 minutter, og du skal strengt sørge for, at der ikke dannes klumper i malingen. Når den er fuldt afkølet, er primeren klar til brug med egne hænder, og du kan begynde at anvende den på loftet. Tørretiden for en primer fremstillet med egne hænder kan også variere fra tre til tolv timer.

Ændring af de indre værelser

Portal om reparation og design af værelser, huse og forstæder

Den korrekte primer til vægge til maling og kitt

Priming er en teknologisk proces ved at forberede overfladen til at påføre forskellige finishmaterialer. Det udføres ved hjælp af en primercoating - en speciel forbindelse, der giver:

 • styrke overfladelagene
 • fald i absorberingsevnen;
 • Forøgelse af klæbende egenskaber, den forarbejdede overflade.


Visse typer af materialer bidrager til forbedring af de beskyttende egenskaber ved korrosion, forhindrer udviklingen af ​​råd eller forhindrer væksten af ​​mug og svampe.

Hvad er behovet for at primer væggene før maling og puttying?

Belægningen af ​​væggene med en primer er en af ​​typerne af forberedende operationer, inden den efterfølgende påføring af et kit eller malings- og laklag. Den behandlede overflade erhverver således en række nyttige egenskaber:

 1. Styrken af ​​overfladelagene øges, partikler af den "skrånende" vægstruktur fastgøres.
 2. Absorptionsreduktion, hvilket hjælper med at reducere forbruget af væskebelægningsmateriale.
 3. Øget vedhæftning til de fleste efterbehandling produkter: metal, træ, beton, mursten mv.
 4. Forstyrrer indtrængen af ​​fugt i den bearbejdede overflade, som igen forhindrer fremkomsten af ​​fugt.
 5. Vægge erhverver antiseptiske egenskaber, - de danner ikke skimmelsvamp, svamp vokser ikke, rot ser ikke ud.

Typer af primere

Imprægneringskompositioner er opdelt efter formål:

 • dyb penetration (universal);
 • klæbende (sammenlåsning):
 • pigmenteret (farvet);
 • antiseptisk.

Universal sammensætning

Det er en sammensætning af vand og en gruppe af organiske stoffer - latex og akryl. Sammensætningen er flydende, hvilket gør det muligt at trænge ind i strukturen af ​​overfladen, der skal behandles. Organiske forbindelser danner en kæde af copolymerer under tørring i form af en tæt film.

Små faste partikler, "slibende" støvstruktur, limes sammen, og der opnås en enkelt tæt overflade. Med andre ord er der dannet en base, hvor kittet eller lakssammensætningen er godt lagt. Derudover er det praktisk at anvende tapet på en sådan overflade - limen har god vedhæftning til organisk imprægnering.

Ved at variere præparatets sammensætning til maling af vægge er det muligt at forøge visse egenskaber, det vil sige at opnå en væske med muligheden for at trænge dybt ind i overfladen med 5-10 cm eller for at danne en tæt struktur dækket med en organisk film.

Klæbemiddelsammensætninger

En af de kendte repræsentanter af denne type er sammensætningen under det generelle navn "betonkontakt". Den består af organiske copolymerer, vand og fyldstof - fraktioneret kvartssand. Det har flere fordele:

 • kan bruges på mange materialer - beton, mursten, træ, lakering, kitt, gips;
 • danner en damp- og fugtsikker belægning;
 • skaber en hård overflade, der har fremragende vedhæftningsegenskaber.

Takket være disse egenskaber har denne type imprægnering fundet anvendelse på fliser lim, gips og kitt, herunder dekorative belægninger. For at gøre det lettere, er farvestoffer inkluderet i sammensætningen - det gør det muligt at skelne mellem de steder, hvor primeren ikke anvendes.

Pigmenteret sammensætning

Denne type belægning ud over egenskaberne hos en universal primer tillader at skabe den nødvendige farve baggrund på overfladen. Det er nødvendigt:

 • ensartet farveskema giver dig mulighed for at holde et tyndt gennemsigtigt tapet;
 • en lys overflade er nødvendig, når der anvendes "flydende" tapet;
 • ensartet farve baggrund er inkluderet i den teknologiske kæde af enheden af ​​forskellige dekorative belægninger, for eksempel ved anvendelse af "venetianske gips".

Derudover giver den dig mulighed for at anvende lysmaling over en mørk base - primer "whitens", lyser bunden.

Antiseptisk imprægnering

Denne type anvendes på steder, hvor temperatur ekstremer er mulige, der er øget fugtighed. Sådanne eksterne faktorer bidrager til dannelsen af ​​mug, svamp, organisk materiale kan begynde at rådne. Antiseptika kan anvendes som frittstående præparater, eller de indføres i traditionelle akrylkompositioner.

Sådan appliceres en primer på væggen

Strukturen påføres på tidligere forberedt overflade:

 • skrøbelige dele af bunden skal fjernes, for eksempel gammelt smuldrende gips eller skrællet maling;
 • fjernelse af bygningsforurening udføres affedtning - i nærværelse af olie og fedtindskud, for eksempel tørring af olie;
 • det omgivende rum skal være dækket af beskyttende materiale - en tilfældig primer, der ved et uheld er kommet ind og tørret, er svært at fjerne.

Da de fleste typer af primer er flydende med forskellige viskositeter, udføres applikationen ved anvendelse af malingsruller eller børster. Beton kontakt er en pasty konsistens, så det er mere bekvemt at bruge en spatel eller en pensel med en hård bunke.

Hvor meget tørrer primeren før maleri

Tørretiden for den påførte sammensætning afhænger af absorptionen af ​​basen og typen af ​​sammensætning. Ved anvendelse af en universel imprægnerings type tæt beton i ét pass vil varigheden være 1-3 timer. Samme sammensætning, men på gips eller kitt vil øge tiden til 2-5 timer.

Betonkontakt køber sine egenskaber efter 24-36 timer, afhængigt af bunden og tykkelsen af ​​det påførte lag.

Hvilken primer er bedre til plastering og maling

Valget af imprægneringstype til vægge afhænger af det påførte materiale, overfladens type og struktur.

 1. Primering af vægge før maling med vandbaseret eller akrylmaling. Før du anvender vandbaserede eller akrylkompositioner til beton, pudset, puttied eller tidligere malet med lignende sammensætninger, anbefales det at anvende væskeformige akrylprimere til maling.
 2. De samme imprægneringsvæsker kan anvendes under putten, men basen skal være tæt og have god vedhæftning til dem. I nærvær af malingbelægninger anbefales det at anvende konkret kontakt.
 3. Pigmenterede formuleringer anvendes til tilpasning af den generelle farve baggrund, lynnedslag den mørke base. Velegnet til maling og dekorative belægninger, - tapet, gips, kitt.
 4. Den antiseptiske sammensætning skal påføres uanset den anvendte belægning i nærvær af temperaturændringer og høj luftfugtighed.

Dekorative paneler af dekorative gips lærer at gøre her.

Primer omkostninger

Gennemsnitlige priser:

 • Betonkontakt Cerezit CT-19 5 kg koster 410-480 rubler / bucket;
 • Primer HONEY Brigadier Betonkontakt 6 kg, 700-780 rubler / bucket;
 • Latex primer til indvendig brug Leningradsky maler 10 kg, 950-990 gnid / beholder;
 • Latex primer til indvendig brug Leningradsky maler 5 kg, 730-790 rubler / beholder;
 • Primer fugtbeskyttelse koncentrat 1: 7 TEKS Profi 0,9 kg, 150-1800 gnid / flaske;
 • Jord primer hovedstaden, pigmenteret, hvid, under vægpapir, 1 kg, 155-200 gnid / kapsel.

For at opsummere, ovenstående - altid brug for en primer. Dette vil skabe en stærk pålidelig belægning på væggene, hvilket vil vare mere end et dusin år.

Se videoen om, hvordan man korrekt måtter væggene til puttying og maling:

Priming loftet - valget af materiale og applikationsteknik

Begyndende at male loftet, er det nødvendigt at prime det korrekt. Dette vil maksimere kvaliteten af ​​adhæsionen af ​​de anvendte materialer, hvilket igen vil øge belægningenes styrke og pålidelighed betydeligt. Under alle omstændigheder er primerloftet før malingen en uundværlig procedure, som skal udføres i streng rækkefølge.

Overfladebehandling

Før du begynder processen med at starte loftet, skal det være ordentligt forberedt. Til dette formål skal der udføres en række værker:

 • i første fase fjern fuldstændigt alle lag af den tidligere coating
 • Rengør derefter loftet grundigt.
 • Efter det begynder du at udfylde de eksisterende mangler i basen, uanset om det er volumenfordybninger, revner eller fremspring;
 • udføre præ-primer;
 • Derefter anbringes et første lag af testgips
 • Anbring derefter et lag af høj kvalitet finish kitt til overfladen af ​​loftet;
 • Det næste vigtige stadium før den endelige primer er en grundig behandling af loftet med et særligt hud- og tugearbejde.

Husk på, at inden du går videre til den endelige priming af loftet og væggene før maleri, er det nødvendigt at slippe af med alle rester af bygningsaffald. Dette er nødvendigt for at undgå overdreven støv, hvilket kan ødelægge resultatet opnået efter dit arbejde.

Anbefalede materialer

Overvej hvordan man kan præmere loftet i henhold til alle reglerne, og hvilke materialer der kan bruges til disse formål.

På nuværende tidspunkt er en bred vifte af primere til vægge og lofter præsenteret i byggeri indkøbscentre og supermarkeder - de fremstilles i form af færdige primer blandinger eller koncentrater, der skal fortyndes korrekt med vand i de forhold, der er angivet i instruktionerne. Hvis du har brug for at prime de imponerende områder af lofter og vægge, er det tilrådeligt at købe specielle koncentrater i store mængder - så du vil føle de rigtige besparelser.

Enhver, der planlægger at tømme loftet foran en vandbaseret belægning eller andre typer maling, er interesseret i hvor mange timer primeren tørrer, og i hvilke mængder skal den være korrekt fortyndet. Primerens totale tørretid afhænger af overfladebelægningstypen. Overfladens overflade påvirker også beregningen af ​​proportioner, når der udtyndes en primerblanding, men i de fleste tilfælde anbefales det at fastholde proportionerne 1: 5 eller 1: 2.

Yderligere værktøjer

Det er vigtigt ikke kun at købe en kvalitetsprimer til loft og vægge, men også at vælge de rigtige værktøjer og hjælpematerialer.

Til priming under en speciel flise eller under belægningen af ​​vandbaseret maling, skal du bruge en bekvem rulle eller børste. Det er vigtigt, at disse produkter er af høj kvalitet, fordi det påvirker belægningens holdbarhed og pålideligheden af ​​det udførte arbejde. I de fleste tilfælde foretrækkes det at bruge en rulle til primeren, da det giver dig mulighed for at gøre dette arbejde meget bedre, lettere og hurtigere.

Børster, der har for stive børster, bør ikke bruges til at prime loftet og væggene, da de kan efterlade uønskede striber og mærker på overfladerne.

Men hvis det i fremtiden er planlagt at limte tapetet, er en hård børste præcis det, der er nødvendigt. Det vil give mulighed for at skabe karakteristisk ruhed på overfladen, takket være, at kvaliteten af ​​adhæsionen af ​​kittet til klæbemiddelsammensætningen og til tapetet selv vil blive væsentligt forbedret.

Hvorfor skal jeg prime?

Når man begynder at male en speciel loftsflise, skal loftet primer uden fejl. Der er flere vigtige grunde til denne procedure.

 1. Primer loft og vægge kan reducere maling forbruget betydeligt, og forhindrer også forekomsten af ​​stygge pletter.

Konsekvenser af et ikke-primeret loft

 • Primeren giver den bedst mulige adhæsion af loftoverfladen med topcoatfliserne.
 • Afslutning af loftet - maling eller fliser - gennem brug af primer vil være meget mere holdbart, pålideligt og holdbart.
 • Pre-priming af loft og vægge bidrager til det faktum, at det brugte lakering bliver mindre modtagelige for de negative skadelige virkninger af fugt.
 • På baggrund af ovenstående kan vi med sikkerhed sige, at det primære loft med dine egne hænder under flisen, maleri eller tapet er et must - det er ikke en luksus, men en vigtig nødvendighed.

  Hovedfaser

  Primeringen er praktisk taget ikke noget problem, da det har meget til fælles med processen med maling af vægge eller lofter. Men i dette tilfælde anvendes andre materialer.

  • fortyndet i de rigtige proportioner af primerblandingen anbringes i et behageligt bad;
  • en speciel rulle eller børste (afhængigt af dine præferencer) skal omhyggeligt dyppes i badet;
  • overskydende primeropløsning bør forsigtigt ryste
  • Derefter rulles primeren jævnt over hele overfladen af ​​loftet i et lag med glatte bevægelser med en rulle.

  Når man dækker væggene og loftet til fremtidig belægning med maling eller under flise, skal der tages højde for flere vigtige punkter. Denne løsning skal fordeles over loftoverfladen så jævnt som muligt uden at tabe noget område.

  Hvis loftets konstruktion er flerlagret og indeholder forskellige tagriller og ledges, er det nødvendigt at være særlig opmærksom på dem. Vær også opmærksom på, at først efter at laget af primerkittet er tørret grundigt, vil det være muligt at foretage yderligere bearbejdning af væggene og loftet - anvende vandbaseret maling eller flise.

  Tørretid

  For at gøre alt rigtigt er det vigtigt at vide, hvor længe laget af primer kittet tørrer. Det afhænger som regel af typen af ​​overflade, samt om konsistensen og sammensætningen af ​​den anvendte løsning.

  En dyb penetrationsprimer til et loft kan tørre i gennemsnit fra seks til tolv timer. For at fremskynde tørringen bruges der nogle gange specielle varmepistoler.

  Folk, der planlægger at reparere loftet og væggene med egne hænder, er interesserede i, hvor mange timer tørringsblandingen på forskellige overflader tørrer ud. En højkvalitets primer, der påføres med en rulle til almindelig cementgips eller kitt, tørrer i gennemsnit ca. to til tre timer. Dette kræver dog, at lufttemperaturen varierede fra 25 til 30 grader Celsius.

  At vide, hvor længe grunden til loftet skal tørre, kan du ordentligt planlægge alt efterfølgende arbejde. Hvis efter påføring af en primerblanding med en rulle, er det planlagt at behandle overfladen med en startpakke, der er ikke behov for at vente, indtil den er helt tør.

  Derudover spekulerer mange på, hvor meget primerblandingen tørrer, påføres af en rulle på overflader dækket med en kitt eller gips baseret på cement og lime. I dette tilfælde kan processen med fuldstændig tørring vare fra fire til seks timer - afhængigt af antallet af lag. Efter at overfladen er helt tør, kan du begynde at flise eller male.

  Nu, når du har en komplet ide om, hvor meget en loftprimer tørrer med en rulle på forskellige overflader, kan du selv reparere. Tøv ikke med - resultatet bliver attraktivt og holdbart!

  Primer loft før maleri: trin for trin instruktioner til begyndere

  Fra forfatteren: Hej! Har jeg brug for et primerloft inden maling, kan det påføres på overfladen uden forudgående forberedelse? Måske er dette et af de mest almindelige spørgsmål for begyndere, der ønsker at spare på reparationer! Men som vi har sagt mere end en gang, starter en god reparation med en teori og slutter med en vurdering af fordele og ulemper med hensyn til de ekstra udgifter til byggematerialer.

  I dag vil vi tale om, hvordan man korrekt skal lave en loftprimer og afgøre, om det er afgørende at prale bundfladen.

  Priming: hvorfor og hvorfor?

  Primer er en sammensætning, som maksimerer kvaliteten af ​​adhæsion mellem basisoverfladen og det påførte lag af maling. Når du begynder og tørrer et lag, vises en film, der har en række egenskaber, der er værdige:

  • pålidelig og langsigtet adhæsion mellem overfladen, der skal behandles, og det nye lag
  • reduktion af maling, lim og gipsforbrug - op til 20% besparelse;
  • antibakteriel beskyttelse af loftet mod skimmel, meldug, korrosion;
  • skjule små revner og overfladefejl;
  • reduktion af specifik lugt fra farveblandinger.

  Type primer og formål

  Der er flere grupper af primere, der afviger både i sammensætning og formål. Efter at have bestemt den ønskede type blanding, vil vi forlænge levetiden for vores reparation og undgå mange fejl.

  Til træ-, beton- og metaloverflader anbefaler vi dig at være opmærksom på følgende blandinger:

  • alkyd er en fremragende blanding til eksterne og interne værker, men den store ulempe er den høje toksicitet og brandbarhed;
  • shellac primer er ideel til brug ved arbejde med nåletræer;
  • Aluminiumblandingen er designet til at bekæmpe skimmel og svampe, dets isolerende egenskaber vil beskytte loftet mod fugt og bevare materialets struktur;
  • polyvinylacetatblanding vil være uundværlig ved behandling af overflader dækket af gips;
  • Primer baseret på epoxyblanding anvendes til forarbejdning af beton, hvori den trænger dybt ind og skaber en tæt forbindelse med den nye coating og metal, som giver beskyttelse mod korrosion på grund af dens vandtætningsegenskaber;
  • silikat primer er egnet til udvendig arbejde på mursten, dekorative gips, beton eller til våde rum. Blandingen af ​​blandingen indbefatter alkali, som forhindrer reproduktion af mikroorganismer.

  Er der en universel mulighed? Byggeteknologi står ikke stille, og nu kan du se på hylderne en primer baseret på akryl sammensætning. Den vandige emulsionsprimer er universel, perfekt egnet til behandling af beton, murstenoverflade og gipsvæg, kræver ikke fortynding med specielle væsker (benzin, acetone osv.). På grund af den dybe imprægnering - op til 10 cm - kan du maksimere vedhæftning til det nye lag.

  Vigtigt: Vær opmærksom ikke kun på prisen og producenten, når du køber en primer, men også på egenskaberne og dybden af ​​imprægnering!

  Funktioner ved at anvende en primer på forskellige overflader

  Lad os forsøge at finde ud af, hvordan man kan prale forskellige overfladetyper, og om det er nødvendigt at prime dem overhovedet.

  Loftbelægningen på basis af gips og gipsvæg absorberer perfekt vandbaseret maling, det falder let og jævnt. Men herrerne rådede stadig til at bruge en primer for at sikre, at polymerelementerne styrede finishen, ikke lade det smuldre og smuldre, og også for at redde maling.

  Tapet til maling involverer også brug af primer. Takket være imprægneringen af ​​papir med dette værktøj vil vi danne en solid og solid overflade, der ikke eksfolierer fra temperaturændringer og høj luftfugtighed.

  Sikkerhed eller påkrævet værktøj

  Under reparationsarbejde skal vi altid huske om beskyttelsesmidlet, fordi du skal købe sikkerhedsbriller og handsker før du starter. Glem ikke at skabe tekniske betingelser for priming:

  • Værelset skal være godt ventileret.
  • temperaturforhold under arbejdet bør variere inden for 5-25 0 С;
  • fugtighed bør ikke overstige 70-75%.
  • ruller af forskellig størrelse, hvoraf den ene skal være på et langt ben. Det er bedre at købe dem, der kommer med flytbare elementer;
  • børster, der vælger det samme som ruller - med aftagelige dele;
  • bad under rullens størrelse for at lette arbejdsprocessen.

  Trin af at anvende primeren på loftet

  Skal jeg primere Det er nødvendigt, men evalueringen af ​​bundfladen skal undgås, før der foretages priming. Fjern fejl, der kan reducere primerens egenskaber og påvirke loftets udseende.

  Det første trin er altid forbundet med den mest beskidte, men et af de vigtigste arbejde i reparationsprocessen - rengøring af basisfladen:

  1. Hvidvaskning - Overfladen af ​​loftet er fugtet med en rulle, resten af ​​laget fjernes med en spatel og igen fugtet med en rulle eller børste;
  2. Tapet og flise - tapetet skal fjernes, fliserne skal slibes af, fjerne rester af lim og kitt med en spatel eller bore med en speciel pude
  3. Ved hjælp af en skruetrækker tjekker vi led, sprækker og revner, vi sætter alle fejl i loftet ned med en kitt.

  Den anden fase: Vi udfører loftets priming før det umiddelbare maleri.

  1. Hæld i badprimeren, ruller dyppet og fjern overskydende, rullet på beholderens ribbeflade.
  2. Efter tørring af det første lag, fortsæt til den anden. Du kan finde ud af, hvor meget primeren tørrer ud fra de tekniske data på etiketten.

  Vigtigt: Til behandling af loftet til maling anbefales det at bruge en rulle med lang bunke, skumgummi efterlader bobler på overfladen og forstyrrer lagets integritet.

  1. Når du anvender en primer, anbefaler vi dig at observere rækkefølgen af ​​handlinger: Det første lag anvendes parallelt med vinduet, den anden er vinkelret, og den tredje er igen mod lyset. Sådanne manipulationer vil bidrage til at skabe et monolitisk lag.

  Hvis du ikke har modtaget en enkelt overflade i farve og tæthed, så er det en grund til at tænke på mulige fejl og identificere årsagen. Strimler kan forekomme på grund af tykk maling og ujævnt lag af det eller primer. Bemærk, at skildningen af ​​maling fra basisfladen siger kun én ting: Du har ukorrekt forberedt loftet og lagt en primer.

  Intet kompliceret! Du vil bruge maksimalt 12 timer på alt, og resultatet vil blive afholdt indtil næste opdatering af loftet med maling.

  Del interessante artikler med venner og følg udseendet af nye materialer!

  I overensstemmelse med gældende lovgivning fraskriver administrationen eventuelle garantier og garantier, hvis bestemmelse ellers er underforstået, og frafalder ansvar for webstedet, indholdet og dets anvendelse.
  Læs mere: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

  Var artiklen hjælpsom? Fortæl venner

  Har du virkelig brug for primerloft inden maling?

  Loftet og kvaliteten af ​​dets efterbehandling svarer lidt til basistens rolle i en musikalsk gruppe - hvis han gør alt rigtigt, så bemærker han ham ikke, og hvis han laver en fejl, ses det straks.

  Så mange mennesker bemærker ikke afslutningen af ​​loftet, mens det er gjort godt, men hvis der er fejl, så bliver det straks klart - i lyst lys er alle de uregelmæssigheder og ujævnheder, der opstod under reparationen, synlige. Så primerloftet inden maling hjælper med at gøre det glat og smukt. Selvom nogle stadig tvivler på, om man skal grunde loftet før man maler, håber at redde.

  Skal jeg bruge en primer?

  Spørgsmålet om, om loftet skal primeres før maling med vandbaseret maling, kan ikke engang overvejes, er absolut værd. Naturligvis er sagerne forskellige, men de fleste eksperter inden for reparation anbefaler stærkt at forberede overfladen på denne måde. Der er mange grunde til dette:

  1. Primeren øger vedhæftningen mellem overfladen og maling, hvilket betyder mindre chance for, at loftlaget begynder at flakse.
  2. Ved hjælp af en primer er det muligt, selv en smule, at niveauere overfladen, slippe af med små fejl med den oprindelige justering.
  3. Primeren til loftet for maling sikrer jævn anvendelse af maling og dermed selv tørring.
  4. Brug af jord giver dig mulighed for at ignorere mulige forskelle i materialet på den malede overflade. For eksempel kan den gamle og nye kit af forskellige virksomheder opføre sig på forskellige måder.
  5. Den nuværende blanding kan reducere risikoen for skimmel og meldug, og dermed bidrage til at opretholde dit helbred.
  6. Selvom overfladen allerede er dækket med gips, skal du være opmærksom på primeren. Da gipset absorberer væsker godt, vil der blive brugt meget mere maling.

  Nu på markedet er de typer af maling, der giver dig mulighed for at anvende det straks, oven på det gamle lag. Sådanne sammensætninger er gode nok, men kun hvis vi taler om en lille kosmetisk reparation - i andre tilfælde er det bedst at gøre alt med en "ren skifer".

  Processoversigt

  Der er visse betingelser for forberedelsen af, hvordan man skal primer loftet før maling. Imidlertid gælder disse tips til en vis grad for at forberede andre overflader til maling, uanset om arbejdet er planlagt indendørs eller udendørs.

  Overfladebehandling

  Hvis overfladen er dækket med fliser eller tapet, skal de fjernes med en spatel eller en boremaskine, og rester af lim skal vaskes af. I tilfælde af at der anvendes et simpelt hvidvaskemiddel, kan du vaske det af med vand, hvorefter du ved hjælp af en spatel fjerner lag af gips. For at gøre dette skal du bruge en våd rulle eller børste, og gipset kan fjernes med en spatel.

  I nogle tilfælde kan du ikke fjerne alt gipset, idet det kun begrænser sig til de steder, hvor det begyndte at flakse. I fremtiden skal disse steder være på niveau.

  Jordanvendelse

  Efter afslutning af præparatet kan du begynde at anvende primeren. Primerlofter inden malingen har en række funktioner. For eksempel, inden du anvender det første lag, er det værd at tørre overfladen med en fugtig klud for at fjerne støv eller kridt, der kunne slå sig ned. Det er også værd at gøre, efter tørring af det første lag af primer. Dette gøres for at sikre, at både primeren og malingen ligger fladt uden at danne hæve eller pletter.

  Processen med at prive loftet under vandbaseret maling er praktisk talt den samme som sædvanlig, bortset fra de tilfælde, der allerede er beskrevet ovenfor.

  Det eneste værd at bemærke er, at hver type overflade har sin egen type primer. Nogle er egnede til beton, andre til træ og andre til blotte klodser. Derfor er det værd at omhyggeligt studere beskrivelsen af ​​et bestemt produkt for at vælge præcis den jord, der er nødvendig i dit tilfælde.

  Ud over ovenstående, hvis du beslutter dig for at gøre reparationen selv, er der en række tips, der hjælper med at undgå nogle af problemerne og forenkler arbejdsprocessen:

  • Efter påføring af det første lag er det fornuftigt at rulle på overfladen med en rulle igen. Så du kan rulle ud mulige dråber og knuder.
  • Det giver mening at bruge penge og købe straks kvalitetsruller med udskiftelige dyser. Det ville også være en god ide at købe en rulleforlænger - der ville ikke være behov for at bruge geder eller tabeller til at behandle loftet. Det vil ikke være overflødigt at købe en bakke til ruller - med sin hjælp kan du slippe af med overskydende materiale, og så vil det være nyttigt at arbejde med maling.
  • Hvis der planlægges flere niveauer, skal alle overflader primeres, herunder lodrette
  • Før det sidste lag påføres, er det nødvendigt at fjerne alle byggepladser, som kan støde. Som nævnt ovenfor - støvet kan sætte sig på en våd overflade og forstyrre anvendelsen af ​​maling, hvilket skaber ubehagelige udseende og stød. Desuden kan støv også slå sig på frisk maling, hvilket også kan ødelægge overfladens udseende.

  Ofte stillede spørgsmål

  Behøver jeg at primer overfladen før maling af loftet? Er det nødvendigt?

  Nej, primeren er valgfri. Selvom brugen hjælper med at spare lidt på materialer og forenkle processen med at anvende maling.

  Hvor lang tid tørrer primeren, før man maler loftet?

  I gennemsnit tørrer den om to timer, ikke mindre. Det hele afhænger af typen af ​​primer og de omgivende forhold. For eksempel på en overskyet dag kan tørring tage meget lang tid, op til otte timer.

  Har jeg brug for at primer loftet før du male vandbaseret maling?

  Ja, det er bedre at gøre det, især hvis der ikke er noget gammelt lag af maling, bare kittet.

  Hvordan primer loftet, før man maler vandbaseret maling?

  Til disse typer af maling er der specielle typer af primere, der fortyndes med vand. I nogle tilfælde kan fabrikanten dog angive, at brug af et specialiseret opløsningsmiddel er nødvendigt. Valget af sådanne materialer er ret bredt, og de er forenet af, at de ikke giver en stærk kemisk lugt.

  Hvad er betingelsen for at fortynde primeren?

  Den bedste løsning - til tætheden af ​​den maling, du vil bruge. For tykk masse kan ligge ujævnt, efterlader striber over bredden af ​​rullen, og for tynd vil dryppe på gulvet, og det tørrer meget længere.

  Hvor mange lag er bedst at anvende? På hvilken måde?

  Den bedste mulighed, hvis du ikke er begrænset i midler - tre lag plus total. Hvert lag anvendes over det forrige, så du kan rette de fleste af de mulige pletter og forhindre dannelsen af ​​striber.

  Når man anvender revner dannet, hvad skal man lave?

  Vent, indtil laget tørrer og påfør en ny, der blokerer revnerne.

  Hvor mange gange har du brug for at prale loftet før maleri?

  Normalt anvendes et udkastlag og et sidste lag, hvorpå der allerede er anvendt maling. Selvom det som praksis viser, er det bedre ikke at være grådig og anvende flere lag.

  Nyttig video

  Og så spørger mange begyndereksperter sig selv det samme spørgsmål, og om det er nødvendigt at prime loftet før maling og puttying. Er primer vigtig? Lad os finde ud af svaret, når du ser en video:

  Så har du brug for at prale loftet før maleri? Det er nødvendigt! Selvom vi taler om, hvorvidt en primer er nødvendig for et loft til maling med vandbaseret maling, vil svaret også være positivt - dette vil medvirke til at opnå de bedste resultater. Selvom du kun følger de tip, der er anført ovenfor, kan du klare reparationen.

  Men hvis du tvivler på din styrke, er det bedre at stole på det professionelle team af reparatører, der vil hjælpe med at reparere lejligheden for et relativt lille beløb.

  (2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

  Primer loft før maling vandbaseret maling

  Hvad er en primer for?

  Hvis de reparerer en gammel forringet overflade eller planlægger at oprette en ny, bruger de en primer, som er en væske, en suspension af pigmenter og fyldstoffer. Ved tørring bliver den til en film og beskytter overfladen af ​​loftet eller væggene mod peeling, striber. Selvom du i teorien ikke kan anvende en primer, og direkte påføre maling eller gips.

  Men det er bedre ikke at se efter sådanne besparelser, da fejlene vises. Eksperter bemærker, at kvaliteten af ​​primersammensætningen påvirker holdbarheden og pålideligheden. Det påførte mållag kan ikke klæbe til overfladen, og arbejdet vil blive gjort forgæves, fordi primeren udfører mange forskellige funktioner under applikationen:

  • sikrer pålidelig vedhæftning af den nye coating og den behandlede overflade;
  • forbruget af det anvendte materiale er reduceret, her mener vi maling, gips, lim (fliselagt eller tapet);
  • den behandlede overflade er beskyttet mod udseendet af mug, svamp og korrosion på den;
  • uregelmæssigheder glattes, og overfladefejl påvirker ikke afslutningen;
  • duften af ​​maleriets strukturer falder.

  Typer af primer og dens anvendelsesområde

  Alle eksisterende formuleringer er opdelt i følgende grupper:

  • Alkydblandingen anvendes under behandling af træ- eller metaloverflader.
  • Akryl sammensætning - universal, da den er velegnet til arbejde med beton, mursten og gipsplader. Denne type primer trænger 10 cm ind i overfladen, og derfor bruges den til at gøre dyb imprægnering, hvilket forbedrer vedhæftningen.
  • Shellac blanding behandles oftest med overfladen af ​​nåletræ, da denne type primer ikke tillader harpiksen at skille sig ud. Hvis der er revner eller knuder på flyet, forhindrer denne sammensætning udseendet af mørke pletter i dette område.
  • Aluminiumsprimeren tillader ikke muligheden for skimmelsvamp, og svampen spredes i skoven, da den producerer sin isolering mod fugt. Under anvendelsen af ​​sammensætningen af ​​strukturen af ​​materialet lider ikke.
  • Polyvinylacetatblanding anvendes til behandling af metal, beton, træ, overflader dækket af gips. Men det bruges i sammensætningen med en speciel maling.
  • Epoxyblandingen behandler beton (som det trænger indvendigt og gør det muligt at skabe et tæt greb med belægningen) og metal (beskyttet mod korrosion og har en fuldstændig vandtætning) overflade.
  • Silikatprimeren er beregnet til behandling af overflader fra tilsvarende mursten, dekorative gips og beton. Denne sammensætning er modstandsdygtig overfor atmosfærisk nedbør og kan anvendes på gaden. Mikroorganismer vises ikke på den behandlede overflade og multipliceres ikke, da forskellige alkalier er en del af denne type primer.

  Hvad er den bedste primer til loftet? Ud fra materialer og blandinger, som byggemarkedet tilbyder, vælger en erfaren forbruger en vandbaseret primer, da denne type er let at påføre på nogen overflade, og specielle væsker (aceton, benzin osv.) Er ikke nødvendige for at fortynde den. Der er forskellige typer til rådighed, for eksempel: ProfiGrunt dyb penetrerende primer, SuperGrunt-farveløs forbindelse, Beton kontakt klæbemiddel, CT 99 antifungal primer mv.

  Til reparation af høj kvalitet, glat stripping og kittet, installer ekstra belysning. Til spørgsmålet - hvor meget primeren tørrer på loftet - vi svarer, at denne proces tager fra 8 til 12 timer.

  Faser af overfladebehandling

  For at starte primeren skal du udføre forberedende arbejde. Denne proces er opdelt i følgende trin:

  Det udføres, at primeren til et loft under maling gik let ned. Hvis den er hvidvaskende, bliver den simpelthen vasket af med en rulle og et lille bækken af ​​varmt vand:

  • Instrumentet er fugtet og transporteres langsomt langs loftet, indtil hele hvidvask er gennemblødt med vand;
  • Spatelpåføringen er så let at rive det unødvendige lag ud;
  • Derefter tørres hele overfladen af ​​med en klud, der også er fugtet med varmt vand.

  Fjern al hvidvask.

  • hvis tapetet sidder fast i loftet, slettes de af med en trowel eller en boremaskine med en speciel dyse;
  • hvis overfladen er flisebelagt, slides den af, og limen vaskes af med vand.

  Efter fjernelse af den gamle belægning, fortsæt til overfladebehandling:

  • For det første bliver loftet inspiceret, og hvis de finder steder, hvor gipset exfolierer, fjernes de med en bred trowel;
  • Påfør derefter en skruetrækker, kontroller leddene med væggene. Til højkvalitets maleri bør der ikke være hulrum. Hvis de findes, skal de rengøres og dækkes med en tilstrækkelig mængde kitt.

  Denne proces er nødvendig for at sikre, at hele loftoverfladen klæber lettere på materialer som kitt og maling. Jord er meget billigere end vandbaseret maling, og derfor er det muligt at reducere omkostningerne. Det er også et ekstra understøtende lag, som forhindrer den nye belægning mod skader.

  Processeteknologien er:

  • primeren hældes i et bad, hvor den rulle, der anvendes i arbejdet, frit kan falde;
  • Dette værktøj skal have et langt håndtag, så det er behageligt og nemt at nå loftet og ikke bruge en stige;
  • rullen dyppes i opløsningen, overskuddet fjernes ved at rulle det over badets overflade (det er ribbet) og loftet er belagt i en retning;
  • først efter fuldstændig tørring (tiden er angivet på pakken), det andet lag påføres;
  • Hvis loftet behandles til maling, anvendes en langhårsvals, da bobler forbliver ved brug af skumværktøj. Og for at redde primeren er det bedre at bruge en rulle med en kort og naturlig bunke.

  Påfør det første lag parallelt med det igangværende lys, det andet - vinkelret på det og den tredje i retningen til vinduet. Efter hver pas skal du tage en pause, indtil overfladen er helt tør.

  Herefter gør du kitt og maler loftet. For det første er uregelmæssighederne og revnerne plasterede, og hvis sidstnævnte er brede, bliver de pudset med et specielt maske (forstærkning), så senere små revner ikke vises. Når alle påførte lag er tørre, begynder du at grout, hvilket kræver finkornet sandpapir.

  Malingsprocessen starter fra det fjerne hjørne (fra døren) og fra leddene (loft med vægge). Ved anvendelse af en bred pensel er der lavet 3-5 cm gangbro rundt omkredsen af ​​overfladen, og der fremstilles en malingsrulle.

  Ved arbejde skal du bruge et bandage (gasbind) eller åndedrætsværn.

  Hvor længe efter at primeren kan males

  Mange af os under reparationsarbejdet måtte behandle spørgsmålet: hvor lang tid tørrer primeren? Kendskab til denne indikator er nødvendig for at fortsætte arbejdet, fordi overfladen af ​​væggene ikke vil forblive så efter priming, det venter på emalje, kitt eller maleri. Om hvor meget primeren tørrer, hvad bestemmer tørringstiden, og jeg vil fortælle dig om andre detaljer senere i artiklen.

  Hvad bestemmer tørretiden

  Det var forkert at starte en artikel uden at fortælle dig hvad primerblandingen er, og hvilke typer det er. Når alt kommer til alt vil kendskabet til sådanne oplysninger bidrage til bedre at klare opgaven. En primer er en forbindelse, der tjener til pålidelig vedhæftning (adhæsion) af overtræksbelægningslagene til den behandlede overflade. Påfør det første lag på den tidligere forberedt til maling og klistring af væggen. Det har bindende og styrkende egenskaber, der forhindrer beskadigelse af substratet og hjælper med til bedre at absorbere de påførte overfladebehandlinger: maling, kitt eller gips. Det har antiseptiske egenskaber - forhindrer udseende af svamp og skimmelsvamp.

  Der er flere typer primer: Akrylblanding er designet til at forsegle de svage områder.

  Hvor længe skal jeg male efter priming?

  Kontaktmaterialer har samme egenskaber som akryl, men varierer i sammensætning: de tilføjer fintmalet kvartssand. Alkidny blandinger er velegnede til arbejde med træ og metaloverflader. Passer også til træalkoholprimer. Glem ikke om lakken. Det skal bemærkes, at alle arter har fremragende vedhæftning.

  Så, hvad afhænger tørretiden af ​​primeren på? Primært fra overfladen, som den påføres. Hvis arbejdsfladen er for tør eller porøs, vil den tørre meget hurtigt, og proceduren skal gentages mere end én gang.

  Så lad os nu finde ud af, hvor længe primeren tørrer. Som regel angiver producentens emballage altid tidspunktet for dets tørring. Så akrylkompositionen tørrer maksimalt 8 timer, men olien eller kontakten er meget mere - hele dagen. For hurtig arbejde er det bedre at bruge hurtigtørrende primere, de tørrer op i 6-7 timer. Alkyd jordbund tørre fra 10 til 12 timer.

  Termiske egenskaber Jeg kan skelne mellem tre typer jord:

  Men det, jeg vil gøre opmærksom på, er det materiale, som jorden tørrer på. Hvis det tørrer på gips, og temperaturindikatorerne varierer inden for 170-200 C, idet der tages hensyn til, at det påførte lag af blandingen er ret stort, tørrer primeren i 2-3 timer. Imidlertid vil jeg gøre min opmærksomhed på det faktum, at for eksempel for at klase fliser eller kitt starte en fuldstændig tørring af blandingen er ikke påkrævet. Tørretiden på kittet tørrer fra 6 til 12 timer.

  Således har vi overvejet, hvad kriterierne for tørring af jordens opløsning og hvad der er en katalysator for det, såvel som direkte overvejet, hvor meget primeren tørrer. Når du har korrekt bestemt tørringstiden for blandingen, opnår du en stærk fastsættelse af målingen på væggen. Jeg håber, at mine anbefalinger passer dig godt! Glad reparation!

  Video "Primervægge"

  Pladen viser, hvordan man maler korrekt på vægge.

  Oversigt Hvor lang tid skal primeren tørre ud?.

  Hvor længe primeren tørrer på væggene

  Hvor lang tid tørrer primeren?

  Hvor lang tid tørrer primeren?

  Svaret på dette spørgsmål er nødvendigt at vide for at kunne udføre efterbehandling på et passende niveau af kvalitet. At kende tørre tiden af ​​grundpræparatet, vil det være muligt at nøjagtigt planlægge den næste fase af efterbehandling - male overfladerne og klistre med tapet.

  Primeren, der påføres bunden, skal nødvendigvis tørre til enden, ellers vil materialerne ligge ujævnt på den, og kvaliteten af ​​hitchen i basen og finishlaget vil blive væsentligt forringet.

  Primer tørretid

  Nøjagtige oplysninger om tørring af en bestemt type primer er normalt angivet i brugsanvisningen til materialet. Dette dokument skal også indeholde oplysninger om de forhold, hvor primeren på substratet skal tørre. Der er bedre tørringsløsninger i rum, der er godt ventilerede, men der er forbindelser, hvis tørretid vil stige betydeligt i nærvær af udkast.

  Hvert lag primer skal tørre til enden.

  Vejledningen til jordens anvendelse skal også angive, om det er muligt at anvende tekniske anordninger til at fremskynde tørringen af ​​mørtellagene, eller om primeren skal tørre under de mest naturlige forhold. Dokumentet indeholder også sådanne nyttige detaljer som tørretemperaturen, det tilladte fugtighedsniveau i rummet.

  Primerens tørretid afhænger af de komponenter, der danner grundlaget for materialet:

  • Populære akrylprimere vil have en tørretid på 24 timer. Disse forbindelser er forskellige fra andre typer jordbunds evne til at trænge dybt ind i basislaget, danne den mest holdbare belægning med fremragende klæbende egenskaber. Instruktionerne for akryl dybt penetrerende sammensætninger indikerer en tørringsperiode på flere timer, men det er bedre at ikke skynde sig og lade blandingen mætte bunden godt;
  • Kvartsprimere tørrer hurtigere, men det præcise tidspunkt for tørringsprocessen afhænger af antallet af påførte lag af blandingen;
  • Mineraljord er kategoriseret som hurtigtørrende, de behøver kun et par timer til at klæbe fast til basen;
  • På bekostning af alkoholkomponenten tørrer shellakprimerne hurtigt nok - men inden for få timer for den højeste kvalitet og dyb imprægneringen af ​​materialet anbefales det at vente 10-12 timer og kun derefter fortsætte til de næste værker med overfladen;
  • Alkydblandinger anvendt til træ og metal, tørre i en periode på 12-14 timer;
  • For polymerprimere vil den gennemsnitlige tørretid være 24 timer.

  For at sikre, at jorden er kvalitativt tør, vil en simpel test hjælpe: Lad laget tørre i den tid, der er angivet i instruktionerne, og berør derefter den primerede overflade med en hånd.

  Hvis bunden til berøring ikke er klæbrig, helt tør, ikke forskellig i temperatur fra ubehandlede overflader - jorden er tør, og du kan begynde at afslutte.

  Jordens tørretid afhænger af, hvilken type efterbehandling der er planlagt efter priming:

  • Før klæbning af væggene med tapet skal primeren være tør korrekt;
  • Tørretiden for primeren før kitt eller pudsning af basen skal også være så lang som muligt: ​​ellers vil plastering eller kittens blanding ligge ujævnt, og efter lidt tid kan det begynde at afskalning;
  • Hvis du planlægger at bruge maling som en finish, skal du vide, at primerens tørretid før maling skal være mindst 8-12 timer.

  På de tørrede lag af jord vil det være lettere at lægge ned de efterfølgende lag af dekoration og dermed forbedre kvaliteten af ​​reparationen generelt.

  Fremgangsmåder til fremskyndelse af primerens tørring

  Hvis der er behov for at fremskynde tørreprocessen af ​​primerede overflader, kan du bruge nogle tricks:

  1. Køb en særlig hurtigtørrende primer, hvor der er additiver, der fremskynder processen med at tørre den behandlede overflade.
  1. Ansøg om højhastighedstørring af tørringsvarmepistoler.

  Hver metode til at fremskynde tørringen af ​​primeren har sine fordele og ulemper. Fordelene ved at bruge hurtigtørrende jordarter er:

  • Overflader vil være klar til reparation meget hurtigere. Et lag af hurtigtørrende primer med tilsætningsstoffer tørrer ud i ca. 5-6 timer;
  • Det er muligt at anvende hurtigtørrende sammensætninger med signifikante temperaturfald.

  Men der er brug af primere med modifikatorer, der fremskynder tørringsprocessen og minuserne - normalt er disse blandinger ret giftige, de fleste af dem anvendes ikke i internt arbejde. På grund af accelerationen af ​​tørringsprocessen kan primerlaget muligvis ikke give den ønskede grad af vedhæftning med efterfølgende lag.

  Hurtigtørrende primer GF-021 til træ og metal

  En varmepistol kan hjælpe med at fremskynde tørreprocessen på primerede overflader. Men når du arbejder med enheden, skal du følge visse regler:

  1. Det er umuligt at tørre adskilte områder af en overflade ved store temperaturer.
  2. Det er ikke nødvendigt at medtage det maksimale lufttryk.
  3. Enheden skal installeres på en vis afstand fra væggen og omfatter ikke opvarmning over 30 grader Celsius.
  4. Fra tid til anden skal rummet ventileres.

  Tilladelsen af ​​anvendelsen af ​​særlige teknologiske anordninger bør angives i brugsanvisningen til en bestemt type jordblanding. Derfor, før du bruger en primer, er det vigtigt, at du læser instruktionerne og finder ud af om varmepistoler og hårtørrere kan bruges til at fremskynde tørringsprocessen.

  Varmepistol kan reducere jordens tørretid betydeligt

  Anvendelsen af ​​en varmepistol vil forkorte tørketiden for primet baser, men hvis mindst en af ​​de anførte regler for brug af enheden krænkes, kan jorden miste sine nyttige kvaliteter, hvilket i sidste ende vil medføre dårlig reparation.

  Anbefalinger til påføring af primer til hurtig tørring

  For at primerblandingen kan bevare sine nyttige egenskaber i fuldt omfang og tørretiden for at matche indikatorerne i brugsanvisningen, når der arbejdes med løsningen, skal nogle vigtige betingelser være opfyldt:

  1. Påfør primeropløsningen kræves et tyndt lag, ved hjælp af specialværktøj - børster, ruller, sprøjtepistoler, sprøjtepistoler.
  1. Når man arbejder med en primer, skal man følge alle de anbefalinger, som fabrikanten har givet - begyndende med processen med at fortynde primeren i visse proportioner og slutte med vejledningen om forberedelse af overflader. Hvis jorden forberedes ukorrekt, eller udførelsen af ​​basen udføres dårligt, kan tørretiden stige betydeligt, og blandingen kan miste sine nyttige egenskaber.
  1. Ved primering af substratet bør dannelsen af ​​lækager og akkumuleringer af materiale i visse områder undgås.
  1. Porøse overflader behandles i flere lag, og hvert nyt lag påføres efter at den forrige er helt tør.

  Overholdelse af ovenstående betingelser sikrer hurtig tørring af primerede overflader.

  Afslutningsvis er det værd at bemærke: Mange faktorer har indflydelse på primerens tørretid og for at finde ud af, hvor meget denne eller den slags blanding vil tørre. Du skal studere instruktionerne for brugen heraf, følg producentens anbefalinger til forberedelse og anvendelse af primeren.

  Primer på maling: primerfunktioner til olieovertræk, beton, metal, video og foto

  Når man reparerer en bolig, bruges mere tid og energi til at forberede fundamentet end på at anvende nye materialer. Især er en af ​​de mest besværlige og samtidig skadelige procedurer fjernelse af gammel maling. Imidlertid er der en alternativ finish - oven på den gamle belægning, selv om det i dette tilfælde er yderst vigtigt at udføre priming korrekt.

  Dernæst overvejer vi, hvordan primeren påføres den gamle maling og dens egenskaber.

  Primering af den malede overflade

  Generelle oplysninger

  Selvfølgelig, hvis den gamle maling revner og skræller, så er der ingen tvivl om at afslutte det. Men du skal ofte beskæftige sig med en belægning, der holder så godt, at den ikke kan skrabes af med en almindelig trowel. I dette tilfælde er det ikke fornuftigt at fjerne den gamle finish.

  Imidlertid er malingen en glat, let porøs overflade, så adhæsionen mellem den nye belægning og bunden kan være dårlig, hvilket vil føre til skrøbelighed i overfladen. For at eliminere denne ulempe bør du bruge specielle jordformuleringer.

  For eksempel, hvis du har brug for en primer til olie maling, kan du bruge sammensætningen af ​​Neomid eller en belægning fra en indenlandsk producent - VD-AK-0301.

  Det er rigtigt, at sidstnævnte kun er beregnet til brug under vandbaseret maling, mens Neomid kan bruges før puttyning, plastering og andre typer af overflader.

  For at være overbevist om behovet for priming, skal du bare finde ud af, hvordan primeren afviger fra malingen.

  Der er faktisk mange forskelle:

  • Primer indeholder mindre pigmenter.
  • Indeholder særlige tilsætningsstoffer, som giver materialet forskellige egenskaber, herunder:
   • Forbedrer vedhæftning mellem materialer;
   • Hurtigere tørring;
   • Sammensætningen er udstyret med antiseptiske egenskaber mv.

  Det følger heraf, at farvesammensætningen ikke kan erstatte primeren. Imidlertid er det tilladt at anvende vandbaseret maling i stedet for jorden, fortyndet i forholdet 50:50.

  For eksempel bruges der undertiden maling - en primer til beton, gips og kitt. Prisen på dette materiale er dog meget højere end på jorden, så denne beslutning er ikke økonomisk begrundet.

  Derudover er der en speciel primer - maling til metal, der kan bruges som primer, som beskytter overfladen mod korrosion eller som en separat maling.

  Et eksempel på dette er den elektrisk ledende Zinga-maling.

  Primer applikation over maling

  Grundforberedelse

  Før du begynder at anvende grundpræparatet, skal du lave en base med dine egne hænder.

  Arbejdet udføres i følgende rækkefølge:

  • Det første skridt er at fjerne peeling maling.

  Priming. Tykkelse og antal lag, applikationsteknik, tørring af jord

  Samtidig skal du gribe 5-10 centimeter af finish, hvilket holder sig godt.

 • Derefter skal overfladen rengøres godt af snavs og støv. For at gøre dette kan du bruge en våd svamp og vaskemiddel.
 • Desuden skal områder med skrællet maling behandles med en universal primer og zashpatlevat for at eliminere overfladedråber. I dette tilfælde skal du også dække op chips og alvorlige ridser.
 • I slutningen af ​​arbejdet skal de patched områder slibes med et fint sandpapir, så resultatet er en perfekt flad overflade. Denne operation er især vigtig, hvis basen er forberedt til maling.
 • På billedet - fjernelse af peeling maling

  polstring

  Når basen er forberedt, kan du fortsætte til priming.

  Instruktioner til udførelse af denne operation er som følger:

  • Først og fremmest skal opløsningen omrøres grundigt med en træpind for at fjerne dens heterogenitet.
  • Primeren på oliemalet har en temmelig tyk konsistens, og derfor kan den fortyndes med vand, men ikke mere end 10% for nemheds skyld.
  • Derefter skal sammensætningen hældes i en særlig flad plade til malingsrullen eller, hvis den mangler det, i en anden egnet beholder.
  • Dernæst skal du dyppe rullen i jorden og klemme på en speciel platform, som er tilgængelig i panden.
  • Derefter behandles overfladen, der er malet tidligere, af en rulle. Opløsningen påføres væggene fra top til bund med et ensartet tyndt lag. Undgå dryp eller ophobning af store mængder jord i visse områder. Derfor skal sammensætningen omhyggeligt gnides med en rulle.
  • Hårdt tilgængelige steder skal behandles med en penselopløsning.
  • For at sikre den mest pålidelige vedhæftning er det nødvendigt at påføre en primerbelægning igen på overfladen efter det første lag har tørret.

  Som regel er tiden for at tørre jorden ved en temperatur på ca. 20 grader Celsius og en relativ luftfugtighed på ca. 80 procent ca. en time. Jeg må sige, at tørketiden indikerer, når det er muligt at male efter primeren eller at anvende det andet lag af sammensætningen.

 • I slutningen af ​​arbejdet skal instrumentet vaskes med vand.
 • Vær opmærksom!
  Ved kontakt med øjnene skal de straks skylles under rindende vand i 10-15 minutter.

  Pallet og malervalsen

  Mange begyndelsesførere er interesserede i - efter hvilken tid er det muligt at male efter en primer? Som nævnt ovenfor er det tilladt at starte arbejdet straks efter at overfladen tørrer ud, men tiden for betinget og fuldstændig tørring kan afvige.

  For at finde ud af mere præcist, efter hvor meget du kan male efter primeren, er det nødvendigt fra instruktionerne til primeren. Samtidig skal miljømæssige forhold tages i betragtning og om nødvendigt ændres.

  Tip!
  Hvis overfladen tidligere var malet med vanddispergeringslaksemateriale, kan den først eftermales, før den males.
  Det eneste er at bevare belægningens egenskaber, for eksempel hvis metaloverfladen er belagt med brandhæmmende vanddispersionsmaling, skal re-maling gøres med samme sammensætning.
  I dette tilfælde egnede brandhæmmende maling til metal Polistil eller andre lignende sammensætninger.

  konklusion

  Primering over gammel maling kan betydeligt lette og fremskynde finishen. Det eneste, som belægningen viste sig at være rigtig stærk og holdbar, skal du omhyggeligt forberede basen og følge anbefalingerne for anvendelse af jorden, som vi har nævnt ovenfor.

  Yderligere oplysninger om dette emne kan hentes fra videoen i denne artikel.

  • Maling til gips: primere, syrefaste belægninger og andre, forbrug pr. 1m2, video og foto

  Som regel viser instruktionerne for færdigbehandling, at det er nødvendigt at fjerne den gamle belægning, før det påføres dem, og det gælder især det gamle...

 • Hurtigtørrende maling til vægge, gulv, træ, metal: akrylovertræk og andre, videoer og fotos

  I denne artikel vil vi svare på spørgsmål som hvad er den hurtigste tørringsmaling tilgængelig kommercielt og i henhold til hvilke kriterier...

 • Typer af maling til metal: bituminøse, matte, kemisk resistente belægninger og andet, video og foto

  Når vi udfører efterbehandling, har vi nogle gange brug for en attraktiv, billig, holdbar, fugt- og syrefast maling på metal.

  • beskytte metal mod korrosion;
  • lægge vægt på træets tekstur
  • stik små revner i den pudsede overflade.

  Hovedformålet er imidlertid at forbedre vedhæftningen af ​​påførte vendende materialer til hovedoverfladen.

  Sådan primerer væggene og hvor lang tid tørrer primeren?

  I denne proces vurderes en vigtig faktor, hvor længe primeren tørrer. Det skyldes, at den næste fase af arbejdet skal startes først, efter at primeren har tørret.

  Bemærk tørretiden

  Først skal du bestemme forbruget af materiale, fordi tørringstiden på mange måder afhænger af denne indikator. En liter opløsning i gennemsnit kan være nok til næsten 15 kvadratmeter.

  På byggemarkedet implementeres i dag forskellige former for primere: olie, akryl, kontakt og mange andre. Derfor er det nødvendigt at tage hensyn til de særlige forhold ved tørring af hvert materiale. Generelt vil disse indikatorer bestemmes af sammensætningen af ​​blandingen.

  Derfor er det vigtigt, at før du køber det, er det vigtigt at undersøge emballagen omhyggeligt. Fabrikanter angiver normalt næsten alle de nødvendige oplysninger.

  I de fleste tilfælde kan processen med tørring af primere med dyb penetration, olie og kontakt tage lidt længere tid. Som følge heraf skal du være forberedt på det faktum, at du på det tidspunkt må stoppe dit arbejde. Samtidig kan akrylprimeren tørre i maksimalt 10 timer.

  Derfor anbefaler eksperter på forhånd at studere de tekniske egenskaber hos de løsninger, der købes.

  Hvad bestemmer tørringstiden for primeren?

  Først og fremmest afhænger tørringstiden af ​​opløsningen i høj grad af overfladen, hvor primeren påføres. Hvis det er for porøst og tørt, er der stor risiko for, at opløsningen kun absorberes i overfladen. I dette tilfælde skal du gøre jobbet ret hurtigt, og måske endda en gang til. Dette skyldes dannelsen af ​​en tynd beskyttelsesfilm på overfladen af ​​væggen efter at primeren tørrer, det absorberer ikke væske, hvilket resulterer i, at det vil være problematisk at påføre et andet lag af primer.

  Fugtighedsniveauet og lufttemperaturen i rummet vil have en direkte indvirkning på tørringshastigheden. Så jo højere fugtighed og jo lavere temperaturen er, desto længere tid vil det tage for det påførte lag af opløsningen at tørre helt. Men i dette tilfælde vil for høj temperatur være uhensigtsmæssig.

  Eksperter bemærker, at den optimale værdi vil være 15-25˚C. Hvis vi taler om luftens fugtighed og derefter for at nå det ønskede niveau, kan du grundigt ventilere rummet.

  Tykkelsen af ​​det påførte primerlag vil også påvirke: Jo større det er, desto længere vil opløsningen tørre.

  Primer på gips

  Primer på gips

  Primeren på gipset tørrer om 2-3 timer, hvis følgende betingelser er opfyldt:

  • temperaturen i rummet er ca. 17-20 ° C;
  • pudset overflade er grundigt primet.

  Selvom yderligere arbejde relateret til gips, såsom fyldning af fliser eller kittestart, ikke kræver grundig tørring af primeren, er det vigtigt, at opløsningen banker ned støvet.

  Primer på kittet

  Primer på kittet

  I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at spørge, hvor meget tid der er behov for, for at primeren tørrer ud. I dette tilfælde behøver det resterende arbejde ikke fuldstændig tørring af primeren i følgende operationer:

  • dekorative gips;
  • yderligere maleri;
  • wallpapering væggene og lignende.

  Hvis der er behov for fuldstændig tørring af opløsningen, tørrer primeren på putten i 2-4 timer under følgende betingelser:

  • temperaturen i rummet er ca. 15-24 ° C;
  • pudset overflade er grundigt primet.

  Instruktioner til brug anfører oftest, at erhvervelsen af ​​egenskaber og fuldstændig tørring af primeren først opstår efter 12 timer.

  Funktioner ved brug af hurtigtørrende primer

  Ved udførelse af visse reparationsarbejder ved overflademodning skal man tage højde for det forhold, at det under alle omstændigheder er nødvendigt at vælge en sådan sammensætning, som bedst opfylder de eksisterende krav og er egnet til senere installation af materialet eller anvendelsen af ​​et andet stof.

  Rådet. Således anvendes en hurtigtørrende primer bedst som en pålidelig base til forskellige emaljer. Afhængigt af forskellige faktorer, såvel som ved en temperatur på 20˚C, kan tørretiden være lidt mindre end 6 timer.

  Denne accelererede tørringsproces skyldes, at specielle modifikatorer indgår i grundpræparatet.

  En sådan hurtigtørrende primer er ideel til metaloverflader, fordi den danner en pålidelig korrosions- og beskyttelsesfilm. Desuden er denne primer modstandsdygtig over for temperaturforskelle i et ret bredt område på -45˚C og vægtigt + 60˚C, og det kan anvendes ved -10˚C.

  Når du bruger en konventionel løsning, kan du anvende en børste, spray eller rulle. I dette tilfælde skal overfladen, der skal belægges, behandles grundigt, rengøres og affedtes med den krævede overflade med et opløsningsmiddel.

  1. Hvordan lærer man at kaste?
  2. Beige-lilac stue
  3. Hvordan male den indvendige dør igen?
  4. Fastgør bjælkerne under niveauet på betonen med egne hænder

  Kommentarer: 0

  Et væsentligt skridt i reparationsprocessen er udsmykningen af ​​væggene. Den mest almindelige teknik til at give overfladen af ​​væggene et præsentabelt udseende er at klæbe dem med tapet. Men på trods af den udbredte anvendelse af denne type finish, er det ikke mange, der ved, at før vægpapir er det nødvendigt at prale væggene.
  Primeren er et glimrende materiale designet til at forøge adhæsionsindekset for overfladen, til hvilket det påføres. Det har antiseptiske egenskaber og gør det muligt at spare på lim og maling, hvilket reducerer forbruget.
  Typer af primere
  For tiden præsenterede markedet for efterbehandling materialer en række primere, som er grupperet af typen af ​​bindemiddel, der anvendes indendørs.

  Primers er:

  • alkyd;
  • Phenol;
  • akryl.

  Akrylprimmer betragtes som et alsidigt materiale, der er egnet til brug på forskellige overflader, undtagelsen er lavet for metalunderlag. Næsten lugtfri, danne et stærkt lag. Perioden for absolut tørring er op til 5 timer. Bruges normalt før du indsætter tapet.
  Alkyd primere er perfekte til imprægnering af træoverflader. Når et stof kombineres med en træstruktur, opnås en overflade, som er egnet til brug af de fleste efterbehandling materialer. Der er flere modifikationer af alkyd-primerforbindelser - baseret på zinkchromater og fosfater. Tørretiden af ​​denne type primer har 12-15 timer.
  Glyftaliske primere - en suspension af fyldstoffer og farvestoffer i sammensætningen af ​​alkydlak, med en blanding af opløsningsmidler, hjælpestoffer og regulerende stoffer. Velegnet til behandling af træ og metalbaser. Anvend kun i værelser med lav luftfugtighed, før du maler med forskellige emaljer. Tørretid - 24 timer.
  Primers på en vandbase repræsenterer sig selv fint polymerkorn fortyndet i vand. Bruges til forberedelse af overflader fra gipsplader, cement, beton, træ og gips, før de klæber dem med tapet. Tør i 10-20 minutter. Pålidelig tid er forårsaget af graden af ​​porøsitet af bunden - jo mindre jo mindre jo hurtigere primeren tørrer.
  Specielle primere bruges til at færdiggøre mure i værelser med høj luftfugtighed, såsom saunaer og badeværelser.

  Hvor lang tid tager det at primer før maleri?

  De danner på overfladen, der behandles et løst vandtæt lag, der effektivt modstår fugtindtrængning i væggen.

  Deep penetration primere anvendes på porøse og løse overflader, der skal styrkes før den efterfølgende dekorative finish. En sådan primer reducerer klæbemiddelets tørretid på grund af det faktum, at sammensætningen bliver mere viskøs ved tilføring af klæbemidlet på primeren. Baggrunde er klæbet fast til vægge og loft.
  Mineralprimere anvendes som det indledende materiale til udjævning af overfladen. Deres sammensætning omfatter cement. Et træk ved en sådan blanding er dyb absorption, som gør det muligt at binde overfladen ordentligt.
  De lugter ikke, er ikke giftige, de fylder perfekt porerne på de løs grund, hvilket giver dem den ønskede tæthed. Ideel til vægge dekoreret med spånplader eller smuldrende gips. Fuld tørretid er ca. 5 timer.
  Specielle primere anvendes til behandling af metal- og betonoverflader.

  Hvor meget skal primeren tørre, før du laver tapet?

  Den præcise tørretid for en primer afhænger af tilstanden af ​​overfladen, på hvilken den påføres og på lagtykkelsen. Porøs og tør base er i stand til at absorbere emulsionen uden rest. Overfladen skal derfor genbehandles.
  Nyprimeret overflade primer nok til at fugte. Som følge heraf kan det tage lidt tid at tørre.
  Også tørrehastigheden påvirkes af temperaturen i rummet, hvor reparationen udføres. Jo lavere temperaturen er, jo længere tager det. Acceptable temperaturforhold for arbejde med en primer blanding på 15-25 grader.
  Næsten altid på pakken indeholder en detaljeret brugervejledning, hvilket angiver tørretiden. Dataene kan variere betydeligt, som gennemsnitsværdien er angivet.
  I et rum med høj luftfugtighed vil perioden for fuldstændig tørring være lidt forlænget. Følgelig falder tørretiden ved høje temperaturer.
  Den primerede overflade kan kontrolleres ved berøring.

  Tilstedeværelsen af ​​en glat og tør base indikerer absolut tørring.

  Fordele ved at bruge en primer

  Basen bliver stærkere på grund af dannelsen af ​​en forstærkende film på dens overflade. Vægpapir vil pålideligt indgå i vægge på grund af imprægnering.
  Som følge af behandling med en primersammensætning rengøres væggene af fint støv og partikler af faldet kitt. Yderligere overfladefinish vil være lettere.
  Forbruget af lim falder, da basernes absorption falder. Anvendelsen af ​​primer gør det muligt at reducere mængden af ​​anvendte materialer.
  Det har antiseptiske egenskaber på grund af dets bestanddele, som forhindrer udseendet af forskellige bakterier og svampe.

  Imprægneringsteknologi

  Til tegning brug rullen med teleskophåndtaget eller en børste. Opløsningen hældes i en beholder, hvor metalnetet derefter anbringes. Den indeholder uopløste partikler, der kan holde sig til rullen.
  Primer pålægger lodrette streger fra loftet til halvvæggen og i modsat retning. Først behandles den øverste del af overfladen, og derefter den nederste.
  Corners børste omhyggeligt med fedt. Kvaliteten af ​​det udførte arbejde er let at spore: tørre steder kan ses på baggrund af en våd væg.
  Under arbejdet med en primer skal du følge nogle regler: Under tørring af imprægnering er eventuelle temperatursvingninger uacceptable; Udkast kan forårsage ujævn fiksering af det beskyttende lag; Det er uacceptabelt at reducere tørretiden ved kunstigt at opvarme rummet.
  Efter det første lag er tørret, gentages ansøgningsprocessen.
  Hvis overfladen er glat og lidt klæbrig, er væggene forberedt til vægpapir.