Sådan laver du en niche under tagene på strækloftet

Til fremstilling af strukturer har vi brug for:

 • tømmer 20 * 40
 • wall aluminum baguette
 • perforeret monteringsplade
 • træ skruer, dowels

Den første fase: markering af væggene og loftet

Hvordan vælger du indrykket fra vinduet? Det er nødvendigt at overveje tilstedeværelsen af ​​rør til opvarmning og anden kommunikation. Afstanden fra røret til nichen skal være mindst 10 cm. Dette indryk er på grund af bredden af ​​moderne loftsplanker, i gennemsnit er det 9 cm.

Den nøjagtige højde af nichen er inden for 5-8 cm. Bemærk at når du installerer et strækloft med en niche, vil højden fra gulv til loft være mindre end med versionen med udtalt cornice. I forskellige ender af strukturen vil der højst sandsynligt være et andet indtryk fra hovedloftet. Dette skyldes uoverensstemmelsen mellem betonggulvets plan og strækniveauets plan. Men under alle omstændigheder skal der være plads nok til at installere platforme til lamper og andre elementer.

I artiklen betragter vi konstruktionen for en niche med en bøjning opad. Derfor skal på væggen fra fastgørelsesniveauet af baguetten til hovedloftet trækkes strengt lodrette linjer. De skal være i samme afstand fra de tilsvarende vinkler til højre og venstre for vinduet.

Trin 2: Monteringsprofiler

Det første skridt er at fastsætte vægposeen på loftet (ja - ja, fladt) med den forreste hylde udad. I dette tilfælde, til venstre og til højre langs væggen, falder segmenter af en baguette, der vaskes ned ved enderne ved 45 grader, falder. Du kan straks fylde profilen omkring rummets omkreds, selv inden du monterer strukturen. Billedet bruger PVC-baguette, men du kan også bruge aluminium. Nærmere oplysninger om forskellen baguettes findes i denne artikel.

Herefter tager vi metalmonteringspladerne og bøjer dem i en ret vinkel. Længden skal vælges 5-10 mm mindre end højden fra hovedloftet til niveauet på fastgørelsesstedet. Det er tilladt at anvende forskellige modeller af stål hjørner, møbler konsoller, "støvler" af gipsplader profil i stedet for plader. I vores eksempel er afstanden fra den linje, som baguetten er fastgjort på hovedloftet til hjørnerne, 30 mm: 10 mm aluminiums baguette og 20 mm bartykkelse.

Det næste skridt er at rette tømmeret til hjørnerne. Baren skal også være 5-10 mm over niveauet af strækloftet. Ingen af ​​dem er forfærdeligt, hvis stangen ikke når et par centimeter til vinklen, vil stivheden af ​​strukturen være tilstrækkelig og vil ikke føre til en niche senere. Det er bedst at bruge limet lamineret træ, det er mindre modtageligt for deformation fra fugt, det vil ikke føre over tid.

Og det mest afgørende øjeblik er installationen af ​​aluminiums baguette. Han vil fungere som en bump, gennem hvilken filmen er bøjet. Profilen skal ikke have burr, buler, spor af scotch og anden skade, det bør ikke bøjes. Ud fra dens kvalitet afhænger af bøjningens ensartethed og klarhed. Brug et laserniveau (for eksempel Bosch GLL 2-15) for mere præcist at indstille stopstoppet til horisonten. I mangel af et niveau er en strakt strakt mærkningsledning også egnet.

Glem ikke at scotch off knudepunktet til hjørnerne på væggen.

Trin tre: strækker lærredet

Installation af lærredstrækket skal begynde med en niche. I dette tilfælde bliver det lettere. Naturligvis, hvis overalt på væggene ikke passerer varme rørene, som bør omgåes først. Og det er mere bekvemt at starte fra højre hjørne af vinduet. Varm op loftet godt og pakk harpunen: Først op til 4-5 knive, så stige, og derefter langs væggen ligesom 4-5 knive.

En velopvarmet lærred vil forenkle pakningen af ​​det andet hjørne på nichen. Der vil allerede være brug for en vis færdighed, men der bør opstå vanskeligheder. Når begge samlinger på strukturen er strammet, kan du lagre alle de andre hjørner.

Skynd dig ikke til halvdelen af ​​strækloftet! Det vil være korrekt at stramme nichen under skråningerne helt, og kun derefter gå til alle de andre vægge. Sørg for, at der ikke er fold eller rynker i bøjningen efter stretching.

Hvis alt arbejde blev gjort pænt, skal resultatet være en standard niche under gardinskinnen til gardinerne, med en klar og jævn linje med bøjning. Et strækloft, lukket med en film fra enden, bliver ikke en samling støv eller fluer, vil ikke svinge, når der er vindstød fra et halvt åbent vindue. En sådan designmulighed for en niche er optimal for de fleste tilfælde. I stedet for en aluminiums baguette kan du bruge et specielt designet stop. Men målet var at lave en niche af tilgængelige materialer uden at anvende specielle profiler. Og det ser ud til at noget viste sig...

En god mulighed for et moderne interiør: en niche til gardiner i et strækloft

En smuk niche på et hængende loft vil ikke blot skjule kronen, men også dekorere interiøret på en original måde. Moderne teknologier giver flere og flere muligheder for at dekorere en lejlighed på en stilfuld og usædvanlig måde. En af de mest populære muligheder, som du kan visuelt øge rummet i rummet, er indlejrede dele af interiøret. Dette gælder ikke kun møbler og apparater, du kan endda lave en skjult gardinstang til et gardin i et hængende eller nedhængt loft. Skjulte nicher vokser konstant i popularitet på grund af deres moderne og usædvanlige design. Lad os tale om alle de nuancer, der ledsager arrangementet af en sådan niche i strækloftet.

Niche strække loft til gardiner: hvad er det og hvorfor

Hvis du laver reparationer eller afslutter en ny lejlighed, skal du overveje alle detaljer i dit fremtidige interiør, inden du påbegynder byggearbejdet. Når du er færdig med hoveddelen af ​​væggenes design, gulv og loft i rummet, bliver du svært ved at lave noget.

Før du fortsætter med renoveringen af ​​rummet, er det nødvendigt først at omhyggeligt designe rummet

Hvad du skal tænke på før du udfører det grundlæggende arbejde med at færdiggøre rummet:

 • Hvilken slags møbler vil du have, indbygget eller ej;
 • Går du til rummet i rummet, i så fald hvordan;
 • Ønsker du, at dit gardin skal være fastgjort til de åbne taghuler eller skjult.

Alt dette skal du vide på forhånd, fordi nichen til nogle indvendige dele skal gøres på scenen af ​​indretningen af ​​rummet. Disse elementer omfatter en niche til gardiner i et strækloft. Det er en cornice, som ikke er fastgjort til væggen, men til loftet, og senere er der monteret et spændende lærred. Takket være denne metode til placering af tagbøjningerne strømmer gardinet fra "ingen steder", hvilket skaber effekten af ​​højere lofter. Gardin stænger installeret i en skjult niche er ret dyre, men de har en meget lang levetid, som til sidst betaler for dem.

En skjult nis passer perfekt ind i soveværelset, hvor du ved hjælp af belysningen installeret langs omkredsen kan give dette værelse en følelse af romantik og mysterium.

Denne metode til montering af en cornish til gardiner anvendes i lave værelser med et moderne design og i klassisk stil.

Strækloft med niche: fordele og ulemper

Skjulte taggyder vil uden tvivl diversificere det indre af dit værelse og vise dig som en person, der holder op med tiderne. Hvide romerske persienner eller gardiner, der flyder fra en niche i et falsk loft, synes at være en fortsættelse af det.

Fordelen ved loftet niche til gardiner er, at det er næsten usynligt for nysgerrige øjne.

Fordelene ved nicher til gardiner:

 • Vinduesåbninger, designet på denne måde, ser meget pæne ud.
 • Da cornice er gemt i en niche bag strækloftet, passer det perfekt i næsten ethvert interiør.
 • Hvis du vælger elektriske gardiner, kan du ikke bekymre dig om, at mekanismen ikke ser æstetisk glædeligt ud.
 • I kombination med et blankt strækloft strækker gardinerne fra oven over rummets højde.

Ligesom alle de resultater, der er opnået i den moderne byggebranche, har de skjulte nicher bag strækloftet deres fordele og ulemper.

Ulemper ved dette system:

 • For en ikke-professionel vil det være meget svært at installere arbejdet selv.
 • Hvis du beslutter dig for at skifte de skjulte tagkanter til det sædvanlige, vil du sandsynligvis nødt til at spænde lærredet på hele loftet.

På trods af alle de ulemper, der er beskrevet ovenfor, er den skjulte cornice en fremragende designløsning til ethvert værelse i din lejlighed.

Hvordan laver man en niche til gardiner i strækloftet med egne hænder

Det er ikke en hemmelighed for nogen, at gardinerne er fastgjort til tagskægget, som igen kan være enten åbne eller lukkede. Absolut enhver, der kan håndtere bygningsværktøjer, kan håndtere installationen af ​​synlige taggrunde. Men med den skjulte kronik skal man bære.

I sin installation er det vigtigste nøjagtighed og nøjagtighed af handlinger. Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det bedre at vende sig til en professionel, det vil koste dig meget billigere end at ændre spændingsdugen flere gange. Hvis du alligevel besluttede at gøre dette stadium af færdiggørelsen på egen hånd, foreslår vi at du gør dig bekendt med de grundlæggende positioner i installationen af ​​de skjulte taggrunde.

For at skjule taggarnerne i det indre af rummet vil det hjælpe en speciel lille niche, som er monteret ved hjælp af et gipspladedesign

Tips til at skabe en niche til gardiner i et strækloft:

 1. Ved hjælp af dowels er en cornice fastgjort til betonloftbasis, hvorfra det først er nødvendigt at fjerne alle bevægelige dele midlertidigt.
 2. Efter at trække 2-3 centimeter fra tagskæggene, skal du installere en lang stang i hele væggen. For at forhindre hele systemet i at blive ujævnt placeret, skal du bruge niveau, suspensioner og kiler, når du installerer strålen.
 3. Hvis du ønsker at arrangere gardinen med yderligere belysning, skal du sørge for hylderne til LED-båndet på forhånd ved at installere det i bundhuset.
 4. På indersiden af ​​tømmeret er det nødvendigt at installere en profil, der vil danne en del af strækloftets bund.
 5. Spændklud gemt i profilen, helt gemt bag en træbjælke.

For at bestemme den korrekte installation af nichen bag strækloftet, flyt en meter fra denne depression: man bør kun se et faldende gardin.

Hvis du gjorde alt rigtigt, efter du strækker loftet og hænger gardinet, bliver du ejer af et værelse med en usynlig cornice.

På trods af den tilsyneladende vanskelighed ved montering af en skjult niche, vil du være i stand til at gøre dette arbejde første gang, hvis du har tilstrækkelig viden inden for færdigbehandling af lejligheder.

Hvor kan jeg bruge en niche til gardiner

I nogle værelser kan skjulte nicher til gardiner være nyttige ikke kun for udformningen af ​​vinduesåbningen. Designere præsenterer et stort antal muligheder for at bruge gardiner med skjulte hjørner i et moderne billede.

En særlig niche til gardiner vil se stilfuld og smuk ud i værelset.

Lad os se på alle de muligheder, hvor gardiner med skjulte tagbøjler kan komme i brug:

 1. Til design af vinduesåbningen bruger næsten altid gardiner, men ikke for alle indvendige udragende gardinstænger ser relevante ud. Du kan meget elegant løse dette problem ved at udstyre en skjult niche, der kan males til en farve med vægge eller loft, og endda dekorere med LED tape.
 2. Hvis du pynter rummet, opdelt i flere zoner, vil rullegardiner med en skjult vinge i rummet være et glimrende valg for dig. Med disse gardiner kan du adskille en zone fra en anden, og afhængigt af ønsket om at hæve eller sænke dem.
 3. Også gardiner, der falder fra et strækloft, kan være nyttige til dekoration af indbyggede skabe af åben type. Bag dem kan du gemme indholdet af møblerne med åbne hylder fra nysgerrige øjne.
 4. En anden mulighed for brug af bløde gardiner er at skabe et baldakin over sengen.

Zoning plads gardiner egnet til adskillelse af køkken-stuen i tilfælde af værtinde kan lide at lave mad alene.

Strækloft med niche (video)

Der er et stort antal steder i lejligheden, der kan dekoreres med gardiner, men da installationen af ​​en skjult niche er ret kompliceret, bør du ikke blive for involveret i denne metode til at fordoble interiøret. Alt skal være moderat!

Nichet til gardiner i strækloftet

Loft niche er en interessant løsning, der giver dig mulighed for dygtigt at dekorere en ubehagelig cornice og gøre værelset smukkere. Nicher adskiller sig fra hinanden i placering og struktur.

Særlige egenskaber

Loftet niche er en slags boks i loftet, som giver dig mulighed for at skjule grimme detaljer: tagskægget, det elektriske drev til at kontrollere gardinerne, gardinbåndet og så videre. Ved at montere nichen under tagskægget viser det sig at forbedre rummets overordnede udseende. Gardiner, der flyder som om fra ingen steder, passer næsten enhver indretningstilstand.

Nicher, der er udstyret med suspenderede eller nedhængte lofter, har en række funktioner. De er forskellige i deres placering, struktur, bredde, dybde, installationskompleksitet. Kassen kan udstyres ikke kun til klassiske gardiner, men også til usædvanlige japanske paneler såvel som til lodrette rullegardiner.

Fordelene ved en sådan boks omfatter følgende kvaliteter.

 • Udstyret boks giver dig mulighed for at skjule en uinteressant cornice og "stuffing", der er ansvarlig for at flytte gardinerne.
 • Gardiner, der synes at strømme fra loftet, ser spektakulære og stilfulde ud.
 • Vinduets åbning er pænt dekoreret.
 • Det er muligt at visuelt gøre loftet på værelset højere.
 • En niche giver dig mulighed for at montere en LED-baggrundsbelysning og gøre det overordnede udseende i rummet mere elegant og mystisk.

Det skal bemærkes, at for værelser med lave lofter er det kun en niche der passer direkte ind i hovedloftet. Det vil ikke fungere alene, da sådanne værker kræver specielt udstyr og professionel træning.

Nicher med et falskt loft at udstyre i små værelser er ikke det værd.

Et suspenderet nicheloft er ikke længere en nyhed. Designere har forsøgt forskellige muligheder, som senere "fanget på" som en særlig klassifikation. I dag er der flere sorter af nicher:

 • Kassen er udstyret rundt omkredsen af ​​rummet langs væggene. Det er normalt lavet med baggrundsbelysning, som styres af en separat switch, hvilket gør det muligt at justere belysningen, som du finder passende.
 • En niche under gardinen er udstyret langs væggen med en vinduesåbning. Denne mulighed bruges ofte til smalle rektangulære rum og placerer gardinerne fremover langs hele væggen. Denne mulighed er normalt lavet af baggrundslyset, men ikke altid. Det hele afhænger af niveauet af belysning af rummet og design af gardinerne.
 • Nichen er lig med eller lidt bredere end vinduesåbningen. Denne model er normalt kun udstyret med gardiner og bruges i klassisk interiør. I fremtiden er nicher dekoreret med lister.

Ifølge udførelsesmetoden kan der være nicher i hovedloftet, gipsplader eller nicher til falsk loft.

 • I loftet loftet. De er lavet med en jackhammer. Professionelle danner en niche, trim den, hvorefter du kan strække lærredens strækloft på den sædvanlige måde.
 • Fra gipsplader. Udstyret med en specialkasse direkte på loftet. Denne niche ser æstetisk glædeligt og attraktiv ud, og du kan montere det selv, hvis du har erfaring i byggebranchen. Særlige materialer er ikke påkrævet.
 • Under falsk loft. Til dato er denne metode til udstyrs niche den nemmeste, men den kan kun bruges, når der dannes en niche under tagene i hele væggen. Installationen er lavet på hovedloftet, nichen ser ikke ud til reparation i fremtiden, men materialerne til dets konstruktion er brug for mere end overkommelige.

materialer

Forskellige typer af nicher kræver brug af forskellige materialer. For alle former for arbejde er der behov for specielle antiseptiske midler for at forhindre mugg eller mugg på loftet. For at lave en gipsvæg niche, skal du have plader af gipsvæg. Afhængigt af rummet bør du vælge et almindeligt gipsplader (GCR) eller et gipspladet vandtæt ark (GKLV), f.eks. Til køkkenet.

Det er nødvendigt at købe profiler (guide og rack) til fremtidig fixering af kassen. Normal UD-27 og CD-60 vil gøre. Så i gipsloftet er der ingen uregelmæssigheder og huller, du skal bruge kitt og sandpapir. Det er nødvendigt at købe metal skruer til yderligere fastgørelse af hele strukturen.

En nich for et falsk loft kræver køb af en bar fra behandlet træ i hele længden af ​​kassen, fastgørelser til en bar og fastgørelser til et strækloft.

Har også brug for skruer og dowels.

Værktøjssætet bruges næsten identisk:

 • Hacksaw og regelmæssig.
 • Skruetrækker.
 • Roulette.
 • En simpel blyant til mærkning.
 • Sandpapir.

Hvis der vælges profiler uden perforering, er det nødvendigt at tilføje en stempel til listen. Til skæring gipsplader kan være nyttige konstruktion kniv.

Hvilken størrelse gør?

Bredden og dybden af ​​nicheen afhænger af typen af ​​gardiner og målinger der tages. For eksempel er det ikke nødvendigt at lave en dyb niche for snoet cornice, mens det for en dæk multi-row boks bør være bredere og dybere. Det vigtigste skridt er at tage målinger korrekt. Når vi planlægger en niche, må vi ikke glemme, at gardinerne i den skal placeres frit, ikke åbne døren for at røre enten nisjen, vindueskarmen eller radiatoren.

Mange eksempler viser, at hvis du glemmer at tage hensyn til placeringen af ​​radiatoren eller vindueskarmet (afhængigt af hvad der kommer ud mere), får du ikke en smuk udsigt i fremtiden. Derfor må målinger begynde med denne del. Normalt er fremspringet af vindueskarmet / radiatoren 15 cm, men det er bedre at måle individuelt for dit værelse.

Næste skal du tilføje til denne værdi 10-12 cm, som tjener som et ændringsforslag til samlingen af ​​gardiner.

Det er også nødvendigt at placere afstanden mellem de ekstreme guider af tagskægget (for en standard to-rækkebredde er 4 cm). Ved at tilføje alle parametre (fjernelse af batteriet / vindueskarmet + afstanden mellem skinnerne på skråningerne + korrigering for montage af gardiner) får du den ideelle værdi af nichens bredde.

For at beregne dybden af ​​nichen er det nødvendigt at tilføje højden af ​​kronen (ca. 1,5 cm), gardinbåndets højde (5-15 cm afhængigt af den valgte type) og korrektionen for synsvinklen (ca. 8 cm). Mindste dybde af niche er 15 cm, maksimum - 40 cm. Det bedste valg er muligheden med en dybde på 20 centimeter.

Ved beregning af længden af ​​kassen over vinduesåbningen skal følgende parametre tilføjes:

 • Bredden af ​​vinduesåbningen.
 • Hvis vindueskarmens kanter udstedes til en åbning, i stedet for bredden af ​​vinduesåbningen, tages vindueskarmens længde fra kant til kant.
 • Korrektion for samlingen er fra 10 til 50 cm, afhængigt af hvilken type gardiner der vælges (10 cm til drop-down gardiner af romersk design, 50 - til tykke gardiner).

Nøjagtigheden af ​​installationen

Den mest almindelige mulighed for nicher i dag er monteret med en træbar. Overvej muligheden mere detaljeret:

 • Først skal du forberede et sted under tagene. Rens grundigt loftet, stop alle fejl. Behandle med muggemiddel.
 • Marker loftet, det vil lette yderligere installation. Tegn en parallel linje til væggen i loftet med en simpel blyant, der går til væggene. Afstanden fra væggen til linjen er lig med bredden af ​​nichen.
 • Lås bjælken, så den er i kontakt med linjen. Brug metalbeslag, skruer, dowels. Fastgør bjælken, der varierer bredden af ​​fastgørelsestapet afhængigt af gardinens påståede sværhedsgrader: Jo tungere gardinerne er, desto stærkere skal stangen fastgøres.
 • Fastgør profilen til bjælken under strækloftet og stræk det som normalt fra en træblok til den modsatte væg. Niche er klar.

Bemærk, at denne metode er mere velegnet til høje værelser, da den desuden skjuler 15-20 cm fra loftet (værdien varierer afhængigt af nicheens dybde). Hvis der ikke er nogen mulighed for at installere en niche, skal du hænge den sædvanlige kroge op og lukke den med en støbning og dekorere hele rummet omkring omkredsen. Så du kan gemme loftets højde og finde en billig løsning til registrering.

Lær mere om, hvordan du laver en niche til gardiner i strækloftet, du vil lære af følgende video.

Zoning Ideer

Nicher er ikke kun udstyret til vinduesgardiner. Gipsplader er perfekte til at dividere rummet. Se et udvalg af eksempler, der klart viser fordelene ved denne tilgang.

For en 1-værelses lejlighed er det vigtigt at oprette to eller flere funktionelle zoner i samme rum. Gardinerne i midten af ​​rummet hjælper med dette. Den øverste del af gennemskinnelige gardiner er skjult i en niche, der optager hele væggen. En lignende teknik på samme tid og kombinerede rummet og zonede det ved at adskille loftets udformning.

I dette tilfælde er nichelængden begrænset af en anden gipspladekonstruktion - kabinettet.

Her er nichen bredere, hvilket skaber illusionen af ​​et loftniveaufald. Denne mulighed er ikke så dårlig, for i tide vil det være muligt at erstatte det klassiske gardin med et interessant panelgardin. Hun vil klare separatorens rolle meget bedre.

Adskillelsen af ​​et lille karnap med en niche bruges ofte til udsmykning af huse. Denne teknik giver dig mulighed for at afbalancere rummets proportioner. Det er vigtigt ikke at overbelaste kassen med en overflod af dekorative elementer: i dette tilfælde er vægkonstruktionen suppleret med en beskeden bred sokkel, men effekten af ​​flydende gardiner bevares.

En halvcirkelformet niche er en ret interessant og dristig beslutning, men for at installere en sådan mulighed skal du have plads. I små værelser ser figurerne latterligt ud. Højdepunktet var en god ide. Det afleder en del af opmærksomheden på sig selv, så ved første øjekast er kassen umærkelig, og det ser ud til, at gardinerne er fastgjort inde i selve loftet.

Eksempler i interiøret

Klassiske varianter af forskellige typer nicher i interiøret præsenteres for din opmærksomhed.

 • Til indretning i en moderne stil er et ægte fund at installere en skjult cornice. Denne løsning tillod at gøre interiøret lysere, friskere, mere dynamisk, mens du maksimalt "udsætter" vinduet og lader nok lys ind i rummet. Bløde gullige belysning gardiner glatte hjørner, der tilføjer en hyggelig stue.

Niche for gardiner i strækloftet (10 billeder)

Oprettelse af et originalt interiør i din lejlighed eller hus, det er umuligt ikke at overse de hævede lofter. Det skyldes denne type loftdesign skaber den nødvendige stil og billede af boligen. Moderne teknologier er styrket fremad og åbner næsten ubegrænsede muligheder for designerens fantasi. Hvis det tidligere var for strækloftet, var det ret svært at hente tagene, i dag er situationen ændret radikalt.

Der var teknologier og forbrugsstoffer, takket være, at du kan udstyre et værelse med spændingssystemer med smukke og stilfulde gardiner. Til disse formål anvendes gardiner til gardiner under strækloftet, som har et andet design og varierer i monteringsmetoder. Det mest attraktive udseende skjulte gardinstænger, installation og konstruktion, hvilket medfører ægte interesse. Vi vil forstå i detaljer. Hvad du har brug for for korrekt og korrekt installation af skjulte gardinstænger til spændingssystemet.

Niche som et vigtigt element i spændingssystemet

Det skal siges, at gardiner såvel som lofter er et vigtigt element i interiøret. Stof og materiale spiller en central rolle i skabelsen af ​​en bestemt stil, men glem ikke, hvordan gardiner, tyl eller persienner vil blive knyttet. Med sædvanlige værelser hvor der er enkle, lige loftflader, løses dette spørgsmål hurtigt og nemt. Situationen er sværere i de tilfælde, hvor der er en stilfuld og smuk strakt lærred i den øverste del af rummet, og gardinerne bør understrege designens skønhed.

I dette tilfælde løse problemet med et ophængt loft med en niche til gardiner. Dette design opfylder fuldt ud betingelserne for moderne loftsdesign og de krav, der gælder for driften af ​​stoflofter.

Hvad er en niche? Dette er et skjult rum, kunstigt skabt i et strækloft eller i ophængt gipsplader, kombinerede strukturer. Hovedelementet i dette element er et camouflage sæt af suspension til fastgørelse af gardinet. Dette design skabes oftest nær vinduesåbningen, men det er ikke udelukket den tekniske mulighed for at udstyre en niche på loftoverfladen midt i rummet. Denne teknik indebærer opdeling af det indre rum i zoner. Dette ser især godt ud i soveværelser og på åbne terrasser.

Dimensionerne af strukturen bestemmes af dimensionerne af tagskæggene og typerne af gardiner. Gardiner og gardiner af tykt stof vil kræve en dybde på 15 cm, mens en tulle og lambrequin vil have en tilstrækkelig konstruktion på 4-5 cm dyb. Det er tilladt at skabe et indsnit i stræklofter 25-30 cm dybt, når det drejer sig om flerlags tunge gardiner.

Bemærk: Gardiner eller gardiner kan være almindelige, fastgjort til tagskæggene med ringe eller plastik kroge. Nogle gange brugt gardiner med jakobsmuslinger. I sådanne tilfælde skal du bruge en speciel mount - grommets.

Derudover tillader tilstedeværelsen af ​​et hak på loftoverfladen at forbedre den æstetiske opfattelse af den øverste del af rummet ved at installere dekorativ belysning i en niche.

Typer af udstyrsnicher til spændingssystem

Niche for gardiner i et strækloft i dets designelement er ikke kompliceret. Men for at skabe det skal du have en masse erfaring og færdigheder. Hvis du ønsker det, kan du beslutte dig for selvstændigt arbejde, forudsat at alle finesser og nuancer overholdes. Du skal vide, hvor du skal fastgøre strukturelementerne, og hvad skal du bruge til installation af tilbehør.

Det er vigtigt! Markeringen og installationen af ​​niches strukturelle elementer udføres i et indledende trin, når lærredet til loftdelen er i sammenbrudt tilstand. Ændringer, der allerede er i gang med at strække et stof eller en film, kan medføre, at hovedoverfladen går i bølger, og der kommer foldninger på den.

Hvad er hovedarbejdet i dette tilfælde:

 • rillen er lavet med en metal- eller plastprofil, der er fastgjort direkte til den ru overflade
 • et metalhjørne eller en træbjælke er fastgjort på forskellige steder parallelt med dette og konstant kontrollerer den horisontale position af strukturen;
 • For de tilfælde, hvor belysningsudstyr er planlagt, anvendes profiler med en speciel hylde.
 • profiler eller baguetter på det sted, nichen er planlagt, fast først og fremmest;
 • Strækfilmen eller lærredet udføres kun, når færdig niche.

Til reference: Bunden af ​​nichen er normalt gipset eller dækket af gipsplader. Derfor skal de øverste hjørner i nicheen have den rigtige form, hvad ville være hvor man skulle installere klammer- eller kileprofilen for at fastgøre kanten af ​​lærredet.

Til arbejde skal du:

 • aluminium hjørne 40x40mm;
 • bump;
 • loft og PVC bundplader;
 • harpun.

Dette design er designet til det mest mættede udstyr på loftoverfladen, herunder installation af spotlights og skjult belysning.

En mere overkommelig måde at montere udsparingen på er mere tilgængelig og nem at udføre. Det kræver et minimum af dele og forbindelser. I stedet for dyre metalkomponenter kan træbjælker og plastisk harpunbagetter anvendes.

Den nemmeste løsning er baseret på brug af træbar. Dimensionerne af tømmeret kan være 40x40 eller 50x50mm. Til fastsættelse af lærredet bruges loft og væg baguette.

Svære designs

I mere komplekse versioner af loftdesignet anvendes forskellige muligheder for montering af tagskægget i en niche, som kan have en buet form. For eksempel en niche under cornices med bøjning.

I dette tilfælde anvendes i stedet for træstænger en metal U-formet profil eller en komponentstruktur med metalhjørner og et stopstop. Med dette design kan du uden at vedhæfte baguetten. Udsparingen under harpunen skaber på forhånd.

Alt andet sker på samme teknologi som beskrevet ovenfor, i den traditionelle standardversion eller i budgettet.

Nogle anbefalinger om udstyr og enhed nicher i hævede lofter

Den første ting du skal være opmærksom på, når du planlægger installationen af ​​skjulte tagbøjler, er hvilken type gardin der vil blive brugt i fremtiden. Både letvægtsmaterialer (tyll, gas, chiffon og satin) og tunge stoffer (gabardin, lurex, velour og fløjl) er lige så velegnede til at strække lofter.

Derfor vælges for hver type gardin sin egen type ramme - plast- eller metalprofil, rør eller flerrørsbeholdere. For at gennemføre den praktiske del, prøv at overveje følgende aspekter:

 • Gardiner til stræklofter ser bedst ud i store og dybe nicher, som kan udstyres i spændingssystemer. Typisk anvendes denne designmulighed i store og rummelige værelser, hvor der ikke er nogen kritik af højden af ​​rummet og loftets areal.
 • Nichens bredde varierer i intervallet 10-25 cm. Afhængigt af hvilken type stof der bruges til gardinet og hvor mange rækker der vil være.
 • Glem ikke, når du bestemmer bredden af ​​nichen for at tage hensyn til vindueskarmens bredde. Sammen med radiatorer stikker sælen sædvanligvis 10 mm fra væggen. Gardiner bør ikke falde tæt på batterierne.
 • Det er bedre at lave en niche over hele bredden af ​​rummet, så det bliver lettere at montere strækloftet, og dette design vil være praktisk til montering og demontering af tagskægget.

fund

Må straks lofter nu kan gøres selv i den mest dristige udførelsesform. Tilstedeværelsen af ​​forskellige enheder og tilbehør giver dig mulighed for at skabe de mest indviklede typer af loftdesign, hvoraf den ene er gardinerne der flyder ovenfra. Den niche, der er nødvendig for at installere skjulte tagbøjler, gøres ret simpelt. Det vigtigste er at overholde de nødvendige betingelser og krav til teknologi. Endelig husk følgende hovedaspekter, som du måske har brug for i dit arbejde:

 1. Nichen i stræklofter er kun lavet ved montering af skjulte gardinstænger
 2. Tilladt dybdegravning, minimum 4 cm, maks. 25-30 cm.
 3. De maksimalt tilladte parametre for bredden af ​​hakket i stræklofterne - 10-25 cm.
 4. Nichen kan have en simpel form og design eller gøres til en kompleks konfiguration af loftet.
 5. Mærkning og montering af fastgørelsesanordninger udføres inden starten af ​​hovedarbejdet på stoffet spænding

Stretchloft med en niche-enhed under de skjulte taghuler til gardiner

Hvorfor har vi brug for en niche i strækloftet til den skjulte placering af gardiner til gardiner?

Stræklofter med en niche under tagene har flere fordele i forhold til den traditionelle placering fra væg til væg.

Udgifterne til strækloftet med arbejde på enheden niche til gardiner vil ikke stige betydeligt, men ekstraomkostningerne vil blive betalt tilbage ved at bruge en lavere pris for gardinskinnen, ikke behov for lambrequins og den sandsynlige bekostning af demontering af nettet ved udskiftning af stigrør.

Hvor meget koster det i Tolyatti at lave en niche til gardiner i et strækloft?

Den løbende meter af en niche koster 300 rubler. Normalt ligger væggen langs vinduet i lejligheden af ​​et standardlayout i størrelse fra 2,5 til 3,2 meter, og prisen på nicheenheden vil være fra 750 til 960 rubler. Kontraktsbeløbet reduceres ved at reducere strækloftområdet med størrelsen af ​​nicheen og ved at omgå de stigende rør (300 rubler for hver).

Til fremstilling af en niche-brugt træstråle og universal baguette, som er lidt dyrere end vægprofilen.

Layoutet af strækloftet med en niche til cornice er ret simpelt.

Træ tømmer vises på det ønskede niveau ved hjælp af forstærkede metal hjørner. Efter tilpasning giver afstanden mellem træet og gulvpladerne fri bevægelse af luft bag filmen, hvilket gør det muligt at kompensere for forskellen i tryk i rummet og bag lærredet og derved løsne problemet med at sænke eller trække strækloftet op.

Hvilken bredde skal være en niche til gardiner?

Beregningen af ​​nichebredden er beskrevet detaljeret af eksperter på gardiner fra Togliatti-studiet "Decor Expert". I vores erfaring er afstanden fra væggen med vinduesåbningen til kanten af ​​nichen normalt fra 20 til 25 centimeter afhængig af fjernelsen af ​​radiatoren og vindueskarmet.

Nichen til gardiner i strækloftet kan placeres fra væg til væg parallelt med vinduesåbningen.

Nicher i strækloftet kan laves individuelt for hvert vindue langs selve gardinens længde.

Hvis du holder en baggrundsbelyst LED-strimmel i nichen i strækloftet langs hele tagene og styrer strømmen af ​​lyset på gardinerne, får du en smuk stigende effekt.

I ovenstående billede limes en loftsplint til perimeteret af strækloftet, som slutter i en niche. At lime en dekorativ baguette til kanten af ​​en niche, du har brug for en lodret hylde, som normalt er lavet af en stribe gipsvæg.

GCR ark er fast lodret på nichen og skærer sin nedre kant langs loftsplintens bredde.

For ikke at give efterbehandlere til dette lille arbejde og ikke at opløse byggemudder, er det muligt at installere et sådant grundlag for en indvendig cornice fra en plastprofil selv.

Hvordan håndteres resten af ​​bunden (hoved) loftet i en niche, der ikke er dækket af et strækloft?

Det kan efterlades helt uden at afslutte, som det er. Anyway vil det være næsten usynligt bag gardinerne. Hvis du stadig ønsker at afslutte en niche til gardiner, male den med maling, lim den med tapet eller anvende dekorative gips!

Er det muligt at lukke et nichestrækloft.

Du kan installere et strækloft i en niche, men en sådan enhed vil koste meget mere. For at strække nettet i nichen er der lavet en speciel konstruktionsafskærmningsprofil PK-5, som er vist i figuren.

Stretched loft strækket i en niche bringer et færdigt udseende til interiøret. Ingen anden trimning er påkrævet mere!

Så hvis du beslutter dig for at lægge stræklofter til gardiner, vil du redde dig selv fra mange problemer!

Funktioner af nichen i loftet - strukturer: suspenderet og spænding

Loftnicher: gør det selv

Moderne teknologier til reparation og efterbehandling af lofter giver en dygtig mester med en bred vifte af muligheder for at omdanne sin lejlighed.

Og en af ​​disse muligheder er loftnicher designet til at dække gardinsuspensionssystemet. Og hvis dette element i værelsesindretningen er af interesse for dig, foreslår vi, at du læser omhyggeligt anbefalingerne i denne artikel.

Niche til installation af tagskægget

Designet af loftet niche

Hvad er en niche under loftet. og hvad er det til?

Ofte er et loft niche rummet mellem et af rummets vægge og et falsk loft. som er monteret i en vis afstand fra hovedstoftaket. Da hovedformålet med loftnichen er at placere en cornice eller et andet ophængningssystem til gardiner eller gardiner i det, er loftnichen oftest bygget lige overfor væggen, som har et vindue.

Nicher i loftet kan have en række dimensioner: Nichens bredde afhænger af suspensionens design. som denne niche skjuler. Til tynde strengsspændinger kan 30-40 mm være tilstrækkeligt (selvom en sådan niche skal være lav), og der kræves et loftnit med en bredde på 10-15 cm eller mere for fastgørelsessystemet til massive gardiner.

Et andet element, hvis installation i en niche gør det muligt at radikalt ændre et rums design, er baggrundslyset.

For at gøre dette er der på indersiden af ​​nichen udstyret med en speciel hylde. på hvilken LED stripen er monteret. Samtidig skal belysningen af ​​gardiner fra loftnichen tændes fra en separat switch, så du kan justere belysningen og designet af dit værelse.

Det lykkes naturligvis ikke at lave et loft nich i hovedstaden loftet. Derfor vil vi se nedenfor, hvordan man laver et loft niche baseret på et suspenderet gipsplankloft. og også - hvordan man udstyre det, når man installerer stræklofter.

Arrangement af loftet niche med egne hænder

Niche i et falsk loft

Konstruktionen, hvor det er nemmest at lave et loft niche er et ophængt loft lavet af gipsplader. For at opbygge en niche har vi brug for de samme profiler som for rammerne af loftet selv.

Ofte er der lavet en niche på scenen af ​​loftdesign - i dette tilfælde er algoritmen for dets arrangement som følger:

 • Kom i gang med at markere loftet for installation af en niche. For at gøre dette udskyder vi afstanden fra væggen, parallelt som en niche vil passere. lidt større end fastgørelsesbredden til vores gardiner. På denne afstand tegner vi en linje parallelt med væggen i loftet.

Tip! Selvom du bruger en smal suspension, skal nichens bredde ikke være mindre end 10-12 cm. Det skyldes, at de foldede gardiner samles i folder, som skal placeres frit i nichen. For at indsnævre en niche for gardiner i loftet vil efterlade gardiner på gardinerne, som over tid vil være næsten umuligt at rette.

 • Ved markering begynder vi at montere guideprofiler til rammen. Afhængig af dybden af ​​nicheen (det vil sige afstanden fra loftet til det hængende loft til loftet), kan du bruge forskellige teknologier til at arrangere denne knude.
 • Den nemmeste måde at sætte en bred (op til 100 mm) profil omkring kanten af ​​en niche. Hvis der ikke er en sådan profil, er det nødvendigt at fastsætte startprofilen på loftet, for at montere stativene fra hovedprofilen til den og til stativene - endnu en startprofil i niveauet af det nederste plan af loftet.
 • Vi forbinder nichens ramme med rammen af ​​resten af ​​loftet ved hjælp af skruer.
 • Den indvendige hældning af nichen skal syes op med gips. Til dette bruger vi en drywall strip, hvis bredde er lig med dybden af ​​nicheen. Fastgør strimlen til rammen niche ved hjælp af skruer, hvorefter enderne af gipsvæggen behandler et plan.

Gipsplade loft niche indstilling

 • Hvis vi planlægger at installere en LED-strimmel i en niche til gardiner, så skal den nederste hud stikke ca. 5 cm ud over rammen. Det er på denne hylde, at vi placerer lamperne. Transformatoren til LED'er er bedre at skjule i selve loftet.

Nichen i loftet til gardiner er klar. Vi kan kun zashpatlevat det, sætte en finish - og du kan installere en gardinstang i den.

Niche i strækloftet

I strækloftet er det også muligt at skjule monteringskanaler til gardiner. Naturligvis er det i denne sag en vanskeligere opgave at opbygge en niche. som i sig selv kan installation af et strækloft kun udføres af fagfolk.

Men generelt er teknologien ret tilgængelig:

 • På loftet monterer vi tagene. Til fastgørelse af tagbøjlerne bruger vi dybere med en plast eller metalarm. Det er bedre at montere tagskæggene før du installerer strækloftet - så vi kan nøjagtigt gætte størrelsen af ​​den fremtidige niche.

Tip! Hvis du er bange for at beskadige corniceen, når du installerer en niche i et strækloft, skal du fjerne alle bevægelige dele fra den og dække boksen under installation af plast.

 • Nu går vi videre til installationen af ​​grundlaget for vores niche. I en afstand på 1-2 cm fra tagene til loftet vedhæfter vi en træbjælke - den vil tjene som støtte til strækloftet. I dette tilfælde skal du nøje overvåge, at bundkanten af ​​strålen var nøjagtigt på niveauet af vores strækloft.
 • Vi laver tømmer langs hele væggen. udjævning med monteringskile eller placering på suspensioner. Når strålen er korrekt fastgjort, skal du fortsætte med installationen af ​​et strækloft.

Mulighed for fastgørelse af en stang

 • På indersiden (mod vinduet) af strålen installerer vi en profil for et strækloft og fylder lærredet med det. Hvis vi gjorde alt rigtigt, bør lærredet helt skjule tømmeret.

Som følge heraf skal vi få et solidt loft med en niche. som kun vil være synlig i nærheden. Og allerede i en afstand af flere meter fra vinduet ser vi kun gardinerne, der falder fra loftet.

Selvfølgelig er ovenstående teknologier ikke de eneste. Der er en række muligheder for at udstyre loftet nicher til skjult installation af taggrunde.

Det er imidlertid de metoder, vi beskrev, der er til rådighed for selvproduktion - hvilket betyder, at de vil være til gavn for dig, hvis du vil lave en niche med dine egne hænder!

Baseret på webstedsmaterialer: http://potolokspec.ru

Inden for moderne design kunst er der mange muligheder og muligheder for at omdanne værelser af enhver skala og forskellige layouter.

En af disse muligheder er en loft niche, som du nemt kan skjule selv hængende gardiner. Hvis du er interesseret i et så populært element af indretning - foreslår vi at lære bekendtskaberne at skabe en niche i loftet.

Niche loft dekoration

At lave et loft i stuen er ikke mindre vigtig end en proces end færdiggørelse af vægge og gulve, fordi lofter undertiden kan være en del af et rums overordnede udseende og hovedakten.

Tiden står ikke stille, og moderne konstruktionsteknologier forbedres. I dag bliver det et glemt forbi tapetbelagt loft.

Whitewashing og flise overhead mistede også sin tidligere popularitet for længe siden. Nye ideer kommer til at erstatte gamle, kreative design ideer kommer til liv, og der er masser af muligheder for at lave et smukt loft. Strak- og gipspladelofter anses for at være de mest almindelige og holdbare strukturer.

Gipsplader, der er fleksible i sit arbejde, kan tage helt nogen form, mens et korrekt valgt lys gør det muligt at spille med lys og forvandle plads. Volumetriske lofter med udskårne nicher i billedet ser ret oprindelige ud. Gipsvæg giver dig mulighed for at oprette forskellige geometriske former, der ikke ser kedeligt ud, selv i samme farveskema.

Stræklofter med indbyggede niche-komplementlamper. Denne metode er især relevant i værelser med lave lofter: visuelt gør det værelset højere.

Ofte ligner loftet niche som et falsk loft, som ligger i en vis afstand fra loftet.

Da nichen hovedsagelig er beregnet til placeringen af ​​en cornice eller et gardinophængssystem i det, udstyre de det mod væggen med en vinduesåbning. Det er muligt at planlægge et design med de mest forskellige størrelser: Bredden er udformet afhængigt af suspensionens dimensioner under nichen. Tynde snørsuspensioner er succesfuldt dekoreret med en lav nis (3-4 cm), og massive fæstninger til gardiner kræver en niche 10 til 25 cm bred.

De oprindelige indbyggede lys kan dramatisk omdanne rummets design. Når du planlægger et belysningssystem, skal du tænke op en særlig hylde i nichen til LED-strimlen. Gardinbelysningen skal være udstyret med en separat kontakt for at styre rumbelysningen.

Oprettelse af din originale loftreparation, du skal tænke gennem alle detaljer for ikke at ødelægge æstetik og udseende af rummet. Oprettelsen af ​​en niche under strækloftet bør tages i forvejen på forhånd, fordi corniceen ikke kan monteres for at dække lærredet. En nich for gardiner i et strækloft er den mest rationelle mulighed, som giver dig mulighed for at skjule bjergene, for at give gardiner lethed og vægtløshed, og for at give et værelse en smuk udsigt.

Niche i loftet passer perfekt ind i ethvert interiør: kontor, restaurant og hotel.

Denne enkle designløsning vil fremhæve stilen på rummet, og i kombination med belysningen vil den give en atmosfære af romantik i soveværelset og give komfort i stuen. Dette design ser ikke kun solid og anstændigt ud, men tillader også brugen af ​​gardinstænger med forskellige måder at fastgøre. Fashion design eksperiment er egnet til folk med god smag, som ikke accepterer hverdagen, og også se den smukke i enkle detaljer.

Niche i loftet med egne hænder

Gipsplader med hængende loft er det mest optimale design til installation af loftnit. Og den mest acceptable måde at arrangere en niche på er at skabe den i færd med at fastgøre loftrammen.

 1. Inden du laver en niche i loftet, skal du anvende markeringen. For at gøre dette skal du tegne en linje på loftet parallelt med væggen med en blyant. Afstanden fra væggen skal svare til bredden af ​​monteringsskinnen til gardiner. Eksperter anbefaler endog med snævre suspensioner at lave en nichebredde på mindst 12 cm, fordi gardinerne skal placeres frit i det. Smal niche vil skabe creaser på stoffet.
 2. I henhold til den tilgængelige markering, fortsæt til installationen af ​​guideprofiler til rammen. Den mest bekvemme måde at sætte en bred profil (10 cm) langs kanten af ​​en niche. Hvis det ikke er tilfældet, skal du sætte startprofilen på loftet og opbygge stativ fra hovedprofilen til den. Herefter vedhæftes en anden startprofil til dem i niveauet af det nederste loftplan.
 3. Ved hjælp af selvlukkende skruer skal du tilslutte hele gipsvæggen.
 4. Gipsvæg lukker niches indre hældning og behandler enderne med et fly. Bredden af ​​gipsvæggen bør være lig med dybden af ​​nicheen.
 5. Hvis du planlægger at lave en niche til gardiner med belysning, så kan LED transformatoren være skjult direkte i loftet. Tape med lamper skal placeres på den nedre udragende hylde niche.
 6. Nichen til gardiner i loftet er klar, nu skal du putte og anvende et lag af efterbehandling. Efter fuldstændig tørring, fortsæt til installation af en gardinstang.

Niche i strækloftet gør det selv

I strækloftet for at gøre bunden selv er det svært, men muligt.

 1. Fastgør cornice til loftet med dowels med plast eller metal ærmer. Det er bedre at gøre dette før loftet er installeret. Den eneste måde du stort set kan bestemme størrelsen af ​​den fremtidige niche.
 2. Træk tilbage 2 cm fra tagbøjlen, fastgør en træbjælke til loftet, som vil blive en støtte til spændedækslet. Sørg for, at dens nederste kant er flush med gulvet.
 3. Cling et træ langs hele væggen, så den ligger fladt. Derefter begynder du at montere det hængende loft.
 4. Fastgør en metalprofil til indersiden af ​​træet placeret på vinduet og fyld lærredet med det, så det helt gemmer træet.
 5. Resultatet skal være en niche under tagene i strækloftet. Det kan kun ses tæt, og fra en afstand ser det ud til, at gardinerne rager direkte ud under det blanke lærred.

Bagbelysning gipsplade loft niche

Næsten alle, der tør at arbejde med gipsvæg, undrer sig over, hvordan man laver en niche under loftet og desuden fremhæves af lysdioder.

Denne mulighed, der er lavet af gipsplader, har flere ubestridelige fordele:

 • På grund af det faktum, at gipsvæggen sammen med en metalprofil er varmebestandig, kan gipsloftets loft ikke være begrænset af antallet af lamper;
 • da rammekonstruktionen selv er robust, kan lamperne monteres direkte på profilen;
 • Gipsloft skjuler ikke kun ledninger og pærer, hætter, rør, men også andre mindre fejl i rummet.

Arbejdsteknologi:

På den indledende fase af arbejdet med gipsplader til loftet på et stykke papir skal du designe baggrundsbelysningen, de aktuelle transducere og terminalboksen. Øjenlinerne skal trækkes op til de steder, hvor der kun er transformatorer og armaturer, når du har monteret metalprofilrammen. Derefter kan du begynde at studere gipsplader.

 1. Med et bygningsniveau i loftet, lav et mærke, hvorefter du vedhæfter en metalprofil til rammen.
 2. Monteringen af ​​rammen starter med loftstyringsprofilen. Den skal skrues til væggen med skruer med et trin på 30 cm.
 3. Endvidere fastgøres vandrette sektioner og profiler ifølge opmærkning.
 4. Efter at profilerne er monteret, kør ledningerne med et tværsnit på mindst 1,5 kvadratmeter. Alle forbindelser skal laves ved hjælp af en klemme.
 5. Når ledningerne er lagt, kan du gå videre til gipspladergipspladen med en skruetrækker og skruer.
 6. Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet skal du sætte alle sømme ind, lime dem med papirtape eller forstærkes med et maske til loftet. Putty uregelmæssigheder bedre 2 gange, og efter det andet lag tørrer, sand det med sandpapir.

Så nichen er klar, det er kun at montere baggrundslyset, som kan vælges afhængigt af individuelle præferencer:

 • Hvis du har lavet en åben niche, så kan LED-båndet bruges som belysning. Det er ikke voluminøst, fleksibelt og bøjeligt, og tager derfor let den ønskede form;
 • I byggeværksteder i dag kan du også købe specielle RG tapes af forskellige farver. Deres største ulempe er overpris;
 • For værelser med høj luftfugtighed kan du købe en forseglet LED-strimmel. Hun er ikke bange for vådrensning og vandindtrængen;
 • Intensiteten af ​​gløden hjælper med at regulere dimmere, som er klassificeret ved antallet af lysdioder på en meter tape.

Da båndene med LED'er forbruger en spænding på 12 V, kan den sædvanlige 220-volts udgang smelte ledningerne. Det er således bedre at dele en vekselstrømforsyning.

Hvis du har udstyret en lukket niche i din lejlighed, så kan du skjule større og mere kraftfulde lamper i den. De vil naturligvis skinne for stærkt.

Styrofoam loft niche

For at konstruere en sådan niche skal du bruge en byggekniv, en pistol med flydende negle, et elektrisk stiksav, et niveau og et målebånd.

Efter at have lavet passende markeringer i loftet, er det nødvendigt at klæbe tagskæggene i en afstand af 10 cm fra loftet og derved skjule mindre uregelmæssigheder på overfladen. Det er muligt at klæbe en lys ramme både til tapet og til en bar wall efter priming.

Loftet niche lavet af udvidet polystyren vejer meget mindre og er lettere at montere end en gipspladeramme. Imidlertid har dette materiale samtidig lavere styrke og varmebestandighed, og det er derfor kun egnet til brug med LED selvklæbende bånd. Strømforsyningsenheden bør også ikke fastgøres til tagskægget selv, da det som et resultat af opvarmning kan smelte polystyrenskum.

Samlingen af ​​en sådan letvægtsstruktur kan udføres uafhængigt om et par timer, og du behøver ikke engang en specialists hjælp, fordi alt er så simpelt.

Sådan laver du en niche under tagene. video

Et af de vigtigste dekorative elementer i ethvert rum er gardiner, hvis valg, såvel som deres vedhæftning, bør gives stor opmærksomhed. Borte er de dage, hvor de fleste af os fastgjorde væggardinerne lidt højere end vinduesåbningen ved hjælp af plastikstænger. Nu kan du ofte finde denne type vedhæftning, som en niche til gardiner i et strækloft eller i gips.

Hvordan laver man en niche?

Disse loftnicher er gipsplader og er gode til fastsættelse af spændingsstrukturer. Dette design ser æstetisk glædeligt ud og er perfekt til et moderne interiør.

Loftsophæng er det samme gardin, sikkert skjult i et regelmæssigt eller strækloft. Det ser bare ud som om det er meget smukkere end den sædvanlige vedhæftning og skaber indtryk af frit faldende gardiner. Ethvert værelse med denne type gardinmontering ser visuelt ud og er mere rummeligt.

ordning

Ofte til fremstilling af loftudsparinger anvendes gips, og det er stadig nødvendigt at købe specielle fastgørelsesanordninger og parallelle stænger.

Du kan bruge denne type fastgørelsesanordning med absolutte lofter, lige spændinger. Det vigtigste er at beregne og måle dimensionerne af recessen korrekt. Det er vigtigt at huske at dybden af ​​nichen skal være lidt mere end bredden af ​​karmen og lidt at komme frem.

Loftet niche vil ikke kun skjule tagskægget, men også alle tilgængelige fastgørelsesdele og endda top gardin bøjning. Afhængig af gardinens design og fastgørelsesmetode er der forskelle i dybde og formål.

Loftnicher er af flere typer:

 • Shallow. Strenge og lysgardiner eller mønstret tyll er knyttet til dette design, som det ses på billedet;
 • Dyb. Det er helt muligt at fastgøre tunge gardiner i kombination med tyuly til en sådan konstruktion, og der findes også massive lameller til fastgørelseselementer her.

Der er også flere muligheder for at adskille gardinbeholderen efter formål og placering:

 • Under gardinerne. Denne type niche er den mest almindelige. Det skjuler perfekt tagene og gardinerne ved vinduet og kombinerer perfekt med enhver indretning af lofterne i rummet.
 • Under tagene med skillevægge der bevæger sig langs den, som det ses på billedet. Denne type niche er perfekt til et værelse indrettet i orientalsk stil, og er også ideelt til zonering af et værelse, mens det kan placeres overalt i rummet.

Der er nogle andre eksotiske niche arrangementer, som vi ikke vil dvæle på. Du kan lære mere om dem fra individuelle, specielle artikler.

Ofte er gipspladerne til gardiner designet ud fra placeringen af ​​baggrundsbelysningen i dem, selv om muligheden er mulig uden den.

fordele

Loft niche, uanset hvilken form det blev lavet, vil være en fremragende løsning i designet af dit værelse. Derudover kan denne type fastgørelsesgardiner have mange fordele, herunder:

 • Skjulte taggrunde og gardiner top, som skaber et smukt æstetisk udseende, som det ses på billedet;
 • Skjulte lynlåse og gardinbånd;
 • Smukt og elegant design vindue åbning;
 • Visuel højde af loftet, hvilket gør rummet lidt højere.

En interessant belysning vil bidrage til at skabe et spektakulært design, for hvilket det er nok at vedhæfte en LED-strimmel til enden af ​​en dunk eller et gardin.

design

Den nemmeste måde er at opbygge et loft niche til gardiner i et gipsplader falsk loft version. Dette er ikke svært at gøre, og hele processen består af kun få trin, der skal udføres under opførelsen af ​​loftet:

 • Mærkning af loftoverfladen;
 • Monteringsrammeprofil på markeringen;
 • Tilslutning af rammen til loftrammen med selvskærende skruer;
 • Stitching gipsplader indre gipsplader;
 • Den endelige finish og fastsættelse af tagene.

Strekak

Det er muligt at montere en niche i loftet og i hævede lofter, selv om processen med dens oprettelse vil være mere arbejdskrævende og tage længere tid. Du skal færdiggøre følgende processer:

 • Montering af cornice på loftet loft, dets fastgørelsesanordninger er lavet med dowels før installationen af ​​stretch loftet;
 • Installation af bunden, som vil være den sædvanlige bar af træ. Det vil være en fremragende støtte til spændingsstrukturen;
 • Monteringen af ​​profilen til det fremtidige loft er lavet på indersiden af ​​stangen, mens den helt vil blive skjult af lærredet.

Dette er kun en af ​​måderne at arrangere loftet niche til fastsættelse af gardiner.

Faktisk er de meget mere. Den vigtigste proces i alt arbejde er den korrekte måling, som kan påvirke alt fremtidigt arbejde. Efter at have gjort alt korrekt og præcist, får du et smukt dekoreret loft og gardiner, der passer perfekt ind i rummets overordnede design.

Lad os opsummere

Udstyr lejligheden, hver af os forsøger at gøre det ikke bare smukt, men også funktionelt. Det skal bemærkes, at i rummets design er der ingen baggrunde, og selv et sådant element som gardiner kan undertiden ødelægge hele billedet med sin forkerte placering og fastgørelse. Lyt til vores råd og brug en loft niche til fastgørelse gardiner, og du vil helt sikkert være tilfreds med resultatet.

En niche til gipsgardiner er et fremragende designbevægelse. Dette element ser moderne og harmonisk ud i enhver stil. Muligheden for at lave et smukt design med gardiner i hele væggen, løfte højden på rummet visuelt.

Der er forskellige måder at lave sådanne nicher på, men princippet er en - skabelsen af ​​en kasse fra et gipsplader. Dens størrelse afhænger af design ideen. Niche for gardiner i et strækloft ser særligt imponerende ud.

Varianter af skjulte nicher til gardiner

Forskellige nicher afhænger af gardinernes design og deres fastgørelsesmetode. De kan være:

 • Priokonnaya - designet til at skjule bjergene kun ved vinduet, bruges ganske ofte.
 • Den lavvandede niche er nyttig til ikke omfangsrige gardiner eller lys tule med et mønster.
 • GKL dyb konstruktion er nødvendig for tunge gardiner i kombination med tyll, lambrequin eller uden dem. Beslag til fastgørelser antages at være massive og pålidelige.
 • Nichen under gardinen i strækloftet har sine egne designfunktioner.
 • Element af gipsvæg til zoneinddeling. Ikke kun gardiner kan bevæge sig under sådanne strukturer, men også lette partitioner. For eksempel til design i orientalsk stil.

Ved konstruktion af nicher er det nødvendigt at tage hensyn til om der vil være belysning, belysning eller andre elektriske mekanismer.

Niche funktioner i stretch loftet

Loftets højde vil visuelt øges endnu mere, hvis spændevævet er blankt. Gardiner vil strømme ud af refleksion. Når man bestiller værker fra herrer, er der normalt diskuteret tilstedeværelse af sådanne nicher, og installationsarbejdet udføres af fagfolk.

Men du kan gøre konstruktionen med dine egne hænder, her har du brug for følgende rækkefølge:

 1. Det første skridt er at gøre alt arbejde med ledninger, belysning og belysning, hvis de antages at være i design.
 2. Takskæggene er fastgjort til loftet ved hjælp af en dowel-negle med en plastmuffe. Så det vil være nemt at bestemme størrelsen af ​​en fremtidig niche. Efter konstruktionen er det nødvendigt at dække med polyethylen for at forhindre skade under installationen af ​​kassen.
 3. Enheden niche begynder med forsamlingen og fastgørelsen. Det er nødvendigt at fjerne afstanden fra tagskæggene for nogle få centimeter og søm en træbjælke. Det skal tages i betragtning: Niveauet af træets nedre kant skal falde sammen med indrykket på de andre vægge, så overfladen, der skal strækkes, er fri for hældninger. Wedges bruges til justering.
 4. Fra indersiden af ​​træet er monteret monteringer til det fremtidige strækloft. Som følge heraf skal der være en niche under tagskægget, det kan kun bemærkes på nært hold.

Afstanden fra vinduesåbningen på -50-100 cm er absolut ikke mærkbar, især med den endelige klaring af nichen med gardiner.

Enhed niche gipsplader

Hvis rummet påtager sig en suspenderet gipspladestruktur og har et konceptkoncept - gardiner falder fra loftet, så skal du starte med en niche-enhed fra gipspladen.

Først skal du bestemme størrelsen på indrykket fra væggen.

Her er det nødvendigt at tage højde for de mest fremtrædende dele af vinduesåbningen og radiatoren. Fra dette og vil hænge bredden af ​​nichen til gardiner. Hvis for eksempel den mest fremspringende del er en vindueskarm, så tager den det som udgangspunkt, og vi måler en anden to centimeter mod den modsatte væg med en lodret linje.

Som følge heraf er det nødvendigt at sørge for, at selvom gardinerne har folder, vil de ikke gnide mod de udragende dele af vinduesåbningen. Hvis en pelmet er beregnet, er det værd at overveje dens tykkelse. Loftet cornice i nichen er bedre at vedhæfte til installationen af ​​selve boksen.

Steg-for-trin instruktioner til montering af en niche fra en skole

 • Når de krævede mål er blevet bestemt, skal du mærke på loftet (to strimler på loftet og en på væggen) med en blyant og en lang lineal eller et overtrukket garn.
 • Ved hjælp af skruer med plastikelementer skal du rette profilprofilen på markeringerne.
 • Indsæt den brede metalramme i skinnen sidelæns. Fix det med bøjler, der er fastgjort til loftet.
 • Længere langs en anden linje er en anden profil knyttet.
 • Du kan begynde at studere rammen med gipsplader. Du skal først foretage de nødvendige målinger og zapily i arket, hvor det involverer konstruktionen i loftet.
 • GKL er fastgjort til metalrammen med skruer med en pitch på 15-25 cm.

Arrangement af vertikale elementer: der kan højst være 3, mindst 1. Det er nødvendigt at samle bunden - tilslut loftprofilen med siderne med styrene.
Det er bedre at samle den lodrette bund på gulvet - det er svært at bruge en skruetrækker øverst på grund af den lille afstand mellem væggen og kanten af ​​nichen.

Ved markering er en allerede monteret lodret struktur installeret og fastgjort. Vi fastgør også sidevægge af strukturen, men der er ikke behov for hjælpelinjer.

Efter at niche er installeret, forbliver den færdig.

For at sætte leddene og skruerne fast med selvlukkende skruer. Nu installation af rammen under et enkelt eller to niveau loft. I begge tilfælde vil det flydende gardin se organisk ud.

Design muligheder i indretningen

Skjulte gardinstænger er en fremragende løsning og næsten den eneste for værelser med vinklede lofter (Monsard). Den traditionelle måde at fastgøre tagskægget i sådanne tilfælde ser ikke så godt ud. Skjul hende fra øjnene af den eneste korrekte løsning.

Hvis budgettet tillader reparation, kan du gøre den oprindelige belysning som på billedet.

Belysningen er monteret både indenfor og udenfor gardinerne. Denne løsning fokuserer på vinduets zone og giver dig mulighed for at bruge dette rum separat. For eksempel brug til skrivebord eller slappe af med en bog.

Skjult gardin kan anvendes til at skabe et baldakin over sengen. Værelset bliver mere æstetisk, fordi monteringsdesignet ikke er ude af det generelle interiør. En hyggelig og romantisk atmosfære skabes, hvis dæmpet belysning bruges i denne niche.

 • fix-builder.ru
 • stroiremdoma.ru
 • shtoryclub.ru
 • kakpotolok.ru

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.