Komplekse design fra hl

Gipsvæg har gjort en reel revolution i konstruktionen og udsmykningen af ​​Skt. Petersborg. Og punktet her er ikke kun i den relative enkelhed af arbejdet med det og billighed. Årsagen er, at konstruktionen og afslutningen af ​​interiøret, som det blev forstået tidligere, var baseret på brugen af ​​materialer, der ikke havde kvaliteterne af gipsvæg.

Hvis vi tager det enkleste (set ud fra arbejdet med gipsplader) - udfør en buet bøjning, så tidligere krævede dette design en stor mængde gips, det mest præcise arbejde med montering af en træramme, skabeloner og understøtninger, for ikke at nævne varigheden og risikoen forbundet med sådan arbejde. Som du ved, var den vigtigste arkitektoniske opdagelse af bygherrer i oldtidens Rom skabelsen af ​​kupler og buer med beton. Dette krævede byggernes højeste kvalifikationer og den nøjagtige matematiske beregning af arkitekter og ingeniører. Med ankomsten af ​​gipsvæggen vil det ikke være vanskeligt for en nykommer, der først tog op reparationer for at lave en sådan konstruktion. Buerne er bare det grundlæggende ved at efterbehandling med gips.

Faktisk kan du lave noget af det. Ved første øjekast er dette materiale hårdt og skørt, klare geometriske former. Men det er kun ved første øjekast. Ved hjælp af gips kan du ikke blot lave glatte kurver af vægge og lofter, nicher og grænser, men også skabe enhver volumetrisk form (terning, pyramide, bold). Og alt dette kan gøres fra de samme komponenter, hvoraf septa og loft.

Selvfølgelig skal du kende teknologien, hvormed hårde og glatte ark omdannes til elegante kurver, hvordan man laver rammer og andre nødvendige ting.

Og før du tager værktøjet i dine hænder, skal du udføre tegningerne og foretage beregninger, men i virkeligheden er alt ikke så slemt. Det er vigtigt at huske, at når man bruger gips, er mulighederne for kreativitet ikke begrænset til næsten alt.

Bent gipsplader overflader.


Før du begynder at arbejde med gipsvæg for at gøre en kompleks struktur med glatte former, skal du vide, hvad dens tekniske evner er. Gipsvæg kan bøjes, skæres og endda drejes.

Den første måde at ændre den sædvanlige geometri på et gipspladeark på er at bøje det som det er. Ja, det er helt muligt, på trods af al sin skrøbelighed er det muligt at bøje gipsvæggen inden for visse grænser. Denne metode kaldes tør, dvs. materialet behandles ikke. Denne metode bruges, når det er nødvendigt at vedhæfte et ark til rammen med en stor bøjningsradius. Det er meget vanskeligt at bestemme, i hvilket omfang et enkelt ark vil blive bøjet, og om det pludselig vil briste fra et for stort tryk, når man forsøger at bøje det i den rigtige vinkel, men det kan stadig siges, at denne type bøjning anvendes i konstruktioner, hvor rammens bøjningsradius ikke er mindre end en og en halv meter. Med andre ord, hvis du har brug for at bøje arket, skal du beregne kuglens radius, hvis segment er det område, hvor du vil montere arket. Det er helt muligt at bestemme ved øje uden at komplicere dit arbejde ved at beregne diameteren af ​​en kugle over sit segment.

Det er muligt at afgøre, om den tørre metode er egnet ved eksperimentelt at fastgøre et ark materiale til rammen og forsøge at bøje det i den ønskede vinkel. Faktum er, at gipsvæggen, inden den går i stykker, begynder at bøje dårligt og gør en lav knitrende lyd. Men selvfølgelig denne vej
Tilgængelig for erfarne håndværkere, så længe der ikke er tilstrækkelige færdigheder, er det værd at afholde sig fra denne testmetode, ellers kan du efterlades uden arbejdsmateriale. Bøjning af arket begynder, når den ene ende er boltet til rammen, bøj ​​derefter lidt mere og reparer igen med skruer eller selvdrejende skruer, indtil den helt klikker på plads. Det skal tages i betragtning, at jo tykkere arket er, desto større er bøjningsradien af ​​strukturen. Til denne type arbejde anvendes standardark med en tykkelse på 9,5 mm eller ultra-tynde plader med en tykkelse på 6,5 mm.

Den anden måde at bøje drywall kaldes våd. Det indebærer brug af vand og gipsvæggenes egenskaber for at miste noget af dets mekaniske styrke, når den bliver befugtet og genoprette den efter tørring. Med denne metode kan du bøje materialet i en meget større vinkel end med den tørre metode.

Efter vædning af overfladen af ​​pladen med vand bliver gipskernen til en blød dej, der holdes på plads fra at sprede kun kartonplader. Det kan knuses, drejes og bøjes i hvilken som helst retning så vidt papen tillader. For at vandet skal trænge ind i kerne af pladen, uden at bløde pap mere end nødvendigt, anvendes der et specielt værktøj - en nålevalse (det hedder også "pindsvin"). Dette værktøj ruller overfladen af ​​arket, mens mange nåle gennemborer pap. Du skal rulle forsigtigt langt og bredt, så der er mange punkteringer, men de overtræder ikke den mekaniske styrke af pap. Man må huske på, at rullen behandles den side af arket, som vil være konkav, og ikke omvendt. Efter bearbejdning fugtes pladen med vand. Dette gøres bedst med en almindelig svamp, da det bare ikke er tilstrækkeligt at hælde eller sprøjte vand, da det vil føre til ujævn absorption af vand. I dette tilfælde er det nødvendigt at sikre, at det andet lag af pap forbliver tørt. Efter at pladen er blødgjort, placeres den på en speciel skabelon, og kanterne er fastgjort med klip. En sådan skabelon fremstilles enten fra stumper af rør med stor diameter, hvilket er mest hensigtsmæssigt eller ved anvendelse af en skabelon. Det er nemmest at lave et mønster fra træplader eller stykker af spånplader og hjørne. Du kan lave en skabelon fra selve gipsvæggen med en tykkelse på mindst 12,5 mm. To riller skæres fra den, malerradiusen skal svare til arkbøjningsradiusen, så er disse ryglæn fastgjort sammen i en afstand svarende til bredden af ​​arket af arket, der bøjes ved hjælp af træstænger.

Efter at have lagt arket på skabelonen, er dets ender fikseret med scotch tape og gipsvæg er efterladt i denne position indtil tørring.

På denne måde kan du bøje plader af gipsvæg på overflader med en signifikant mindre bøjningsradius. Med en arktykkelse på 6,5 mm kan bøjningsradiusen nå 300 mm, med 9,5 mm - op til 500 mm. Bøjning af gipsark udføres sædvanligvis kun i længderetningen af ​​arket, selvom bøjningen er mulig i tværretningen, anvendes denne metode meget sjældnere og kræver en lidt anden teknologi.

Den tredje måde at bøje arket på er skæringsmetoden. Denne metode kræver pleje i arbejdet, snarere arbejdskrævende. Men med det kan du bøje et ark gipsvæg ved vinkler, der ikke er tilgængelige for andre metoder. Pladen kan bøjes i enhver retning: langsgående, tværgående og lige diagonalt. Essensen af ​​denne metode er enkel. Hele overfladen af ​​pladen er dækket med skær, og pladen bøjer i retningen modsat den side, hvorpå udskæringerne er lavet. Sværhedsgraden ligger i, at der kun på arket skæres et lag karton igennem, i intet tilfælde skal du røre ved en anden. Afhængig af den krævede bøjningsradius ændres frekvensen af ​​udskæringerne og deres afstand fra hinanden. Jo oftere der skæres, jo mere jævnt bliver pladerne bøjet, da afstanden mellem dem stiger, vil overfladen af ​​pladen bryde ind i en brudt linje, når den er bøjet. Hvis det netop er en brudt linje med visse drejningsvinkler, der er behov for, så bliver antallet af nedskæringer naturligvis mindre. Hvis du har brug for en glat drejning, laves opskæringerne så ofte som muligt for at undgå yderligere unødvendige arbejde på belægningen.

Operationen kræver nøjagtighed og præcision; den udføres på en hård og glat overflade med en stållinie og en skarp kniv. For at lette bruddet, skæres gipset til den maksimale dybde, men under ingen omstændigheder bør bundlaget af pap berøres. Efter udskæringen er arket med den maksimale nøjagtighed overført til skabelonen, som er konfigureret til den ønskede bøjningsradius og er fastgjort der. Derefter fyldes alle slidserne af gipset med gipslim og hele overfladen af ​​arket er fyldt. På skabelonen skal gipsvæggen forblive i låst stilling, indtil limen hærder. På den måde kan du bøje ikke kun solide ark, men også stykker, der kan være nødvendige for at lave små fragmenter af strukturer.

Mange af de virksomheder, der producerer gipsprodukter, fremstiller færdige former for gipspapir, hvilket gør det muligt for håndværkere, der ikke har erfaring med fleksible gipsplader, at samle strukturer med en kompleks struktur.

Sammen med lignende produkter giver disse virksomheder også introduktionsbrochurer med gipsplader. Ud over de metoder til bøjning af gipsplader, er det også nødvendigt at vide, hvordan man bøjer rammeelementerne - metalprofiler og fastgørelsesdele.

På grund af det store udvalg af fastgørelsesdele, suspensioner og stik er dette ikke svært, men uden at vide, i hvilke tilfælde en bestemt type fastgørelsesanordning anvendes, er det umuligt at gøre arbejdet, endsige teknologien til profilbøjning og hvordan man forbinder dem i rette vinkler.

Profiler kan være bøjet på flere måder. Vi vil vise dette på eksemplet med en almindelig loftsprofil, som skal bøjes i den rigtige vinkel for at skabe et buet span.

For at gøre dette skal du tage loftsprofilen, omtrent samme længde (altid nødt til at tage en stor længde for reserven), og ved hjælp af saks til metal bliver hylderne skåret helt bag på profilen. Slots er lavet med en frekvens på 2-3 cm fra hinanden. Derefter bøjes profilen i den ønskede vinkel og monteres på plads med fastgørelsesanordninger. Den kan bøjes både på indersiden, mod den åbne del og på ydersiden, afhængigt af hvilken del af strukturen delen bruges til. Udover den håndlavede kan du købe færdige buede profiler. Hvis dimensionerne og bøjningsvinklen på den konstruerede konstruktion falder sammen med standarddimensionerne af firmaets profiler, og de kræver et stort antal, er det bedre at købe færdige produkter end at fremstille rammelementerne en ad gangen og forsøger at gøre dem helt ens.

Hvis du vil udføre en glat rotation af septumet, skal du bruge en guideprofil. I dette tilfælde er der udskæringer, der fanger bagsiden og en af ​​hylderne. Frekvensen af ​​skæringer skal svare til bøjningsradiusens vinkel. Efter bøjning er profilen fastgjort til gulv eller loft, og rackprofiler er indsat i den.

Med profiler kan du udføre næsten enhver handling. Selvom kun en hylde eller ryglæn forbliver som et forbindelseselement, er dette ret nok til, at profilen bevarer sin styrke. Desuden er det ved de nødvendige intervaller fastgjort til lejeoverfladen med specielle elementer, som gør det muligt at bevare sin kvalitet. Et eksempel på forbindelsen af ​​buede strukturer med en bærende væg.

To typer elementer bruges til at forbinde profiler i forskellige vinkler. Den første er den såkaldte roterende ankervinkel, undertiden omtalt som "Cheburashka". Dette element giver dig mulighed for nemt at forbinde de to profiler i de nødvendige vinkler. For dette foldes ankervinklen i den ønskede vinkel, fastgøres på bæreprofilen bag hylden, skruet med en selvdrejende skrue, så er den anden ende af elementet indsat i mellemrummet mellem hylderne på den anden og fikseret. En sådan forbindelse anvendes i tilfælde, hvor to profiler skærer med deres fly i en position, hvor de er under den anden og kun berører planernes vinkler.

Den anden type fastgørelsesanordning hedder en vinkelprofilforbindelse eller et vinkelstykke. Den bruges, når du vil forbinde to profiler, der konvergerer leddene, i den rigtige vinkel.

To profiler med enderne går ind i et hjørne, der er bøjet under et nødvendigt hjørne på forhånd, og er fastgjort af selvdrejende skruer. Hvis du har brug for at lave mange hjørner med en given vinkel, anvendes et hjemmelavet mønster, hvorigennem emnerne er bøjede.

Som du kan se, er der ikke så mange måder at lave dele af rammen og foring af uregelmæssige former. Men ved hjælp af disse detaljer og sortimentet af andre elementer er det muligt at designe de virkelige vidundere af design kunst, som vi vil se senere.

Det er bedst at begynde arbejdet med komplekse strukturer, der ikke kræver sfæriske former eller glatte bøjninger, og repræsenterer varianter af allerede kendte strukturer - almindelige lofter, skillevægge eller vægbeklædning.

Installation af gipsvægskonstruktioner: 4 grundlæggende scenarier

Emnet for denne artikel er installationen af ​​gipsvægskonstruktioner. I det vil jeg udarbejde flere grundlæggende scenarier, der ligger til grund for arbejdet med GCR. Vi skal kende til listen over hjælpematerialer og teknologien i de vigtigste værker - montage af rammer og den egentlige installation af gipsplader.

Indretning af stuen gipsplader.

Og du kan se alt

Her er en liste over disse scenarier:

 1. Byg et ophængt loft

Tilpasningen af ​​væggen til rammen er helt identisk med ophængningen af ​​suspensionen. I begge tilfælde falder rammeprofiltyperne, deres placering, tonehøjde og monteringsregler til den mindste detalje.

Enkelt niveau falsk loft. Materiale - gipsvæg.

 1. Installation af lyspartition

Installationen af ​​gipspladeskrin på toilettet eller det indbyggede skab med gipsplader vægge udføres ved hjælp af samme rammekonstruktion som i tilfælde af en partition.

 1. Trim dør eller vindue åbning skråninger;

Gipsplankens skråninger er fastgjort til hovedvæggen med gipslim. Den samme fastgørelsesmetode kan bruges til at justere væggene uden en ramme. Det gælder, hvis den maksimale forskel mellem vægafsnittene ikke overstiger 5 centimeter.

I billedgipsvæggen i den indvendige skillevæg på første sal i mit hus.

Generelle oplysninger

Som en ramme til gipsforzinkede profiler anvendes der sædvanligvis, fremstillet specielt til dette formål. En lille tykkelse af deres vægge (0,4 - 0,7 mm) kompenseres af tilstedeværelsen af ​​stivere og giver et lille forbrug af materialer; Derfor vil profilprisen ikke være ødelæggende for selve budgetgennemførelsen.

Battene og rammerne til gipsplader er samlet fra en galvaniseret profil.

Hvad er der galt med barens ramme? Her er nogle modargumenter mod brugen af ​​træ:

 • Det er hygroskopisk (det absorberer vand, når luftfugtigheden svinger). Endvidere ledsages forøgelsen af ​​fugtigheden af ​​deformation af rammelementerne, hvilket ofte fører til udbrud af revner i gipspladen;
 • Træet råtner. Først og fremmest vedrører det våde værelser - bad og toilet;
 • Drevototskie bidrager også til ødelæggelsen af ​​trærammer.

Billedet giver dig mulighed for at estimere omfanget af katastrofen.

Alle disse problemer løses ved at imprægnere stangen med en antiseptisk og en hvilken som helst vandafvisende sammensætning (for eksempel tørring af olie). Imidlertid er omkostningerne ved imprægnering nøje tilnærmelsesvis kostnaden for trærammen til kostprisen ved kasse fra profilen. Derudover vil imprægneringen holde dig venter i flere dage for at tørre det, og profilen kan bruges til det tilsigtede formål umiddelbart efter køb.

For at forbinde rammens elementer med hinanden anvendes metalskruer med en længde på 9 mm (fosfateret eller galvaniseret). Profilerne er fastgjort til hovedstrukturer med skruer på 4x40 - 8x80 mm eller (i tilfælde af et træhus) med selvskærende skruer på et træ fra 45 mm lang.

Metal skruer med en længde på 9 mm for tilslutning af rammeelementerne.

Til gipsplader gipsplader gipsplader anvendes selvlukkende skruer. Deres længde afhænger af antallet af gipsvægge:

Fosfat gipsskrue.

Dobbeltlagsbelægning sker under strenge krav til styrke. Især skillevægge og vægge er beklædt i to lag langs rammen i rum med høj trafik - gange, køkkener mv.

Ved installation af gipsplader i to lag er arkene i det første og det andet lag fastgjort med forskudt lodrette og vandrette led. Forstærkning og kitt behøver kun et andet lag af gipsvæg.

Dobbeltskinnet vægisolering.

Gipspladeskruer adskiller sig fra fastgørelsesanordninger til træ i mindre trådhøjde, hvilket giver mulighed for mere præcis placering af hætten i forhold til overfladen af ​​pladen. Når der skrues ind, dækker hætten om en millimeter under overfladen og skjuler yderligere under putten.

Trinet mellem fastgørelsespunkterne - 15 - 20 cm.

Jeg plejer at bruge som et mål for længde spænding - afstanden mellem spidserne af den maksimale strakte tommelfinger og indeksfingre. Spændet oversættes til SI som 17,78 cm.

Et spændvidde er et længdemål, der altid er med dig.

Kanterne af de tilstødende plader er om muligt fastgjort til et fælles rammeelement. Praktisk konsekvens: Trinet mellem rammelementerne er lavet således, at arkets bredde eller længde er multipler af det.

Til vægge anvendes væggipsplader med en tykkelse på 12,5 mm. Standardarkbredde - 1200 mm. Materialets længde, der kan findes på markedet, er 2.500 eller 3.000 mm; Valget af en eller en anden værdi bestemmes sædvanligvis af loftets højde i rummet.

Til installation af hævede lofter, der ikke oplever stress under drift, er det almindeligt at anvende tyndere gipsplader - 9 mm. Til buer anvendes et endnu tyndere materiale - 6,5 mm tykt.

På grund af den lille tykkelse af den buede gipsvæg bøjer sig let.

Skære gips langs buede linjer og skære huller i den er bedst egnet med et elektrisk stiksav med en fil på træ. I lige linjer skæres GCR'en med en kniv for en fjerdedel af tykkelsen og afbrydes ved kanten af ​​bordet eller en anden højde, hvorefter det kun er nødvendigt at skære Kraftpapiret fra bagsiden af ​​arket.

Sømene mellem de tilstødende plader forstærkes og smøres. Serpyanka bruges normalt til forstærkning - et rullet glasfibernet med et klæbende lag påført på den ene side. Den limes til en tidligere broderet søm (med flader skæres til en tredjedel af pladetykkelsen), som er fyldt med kitt lige gennem cellerne i serpyankaen.

Sømmene mellem arkets fabriks kanter behøver ikke sammenføjning: kanterne af den mest almindelige type - PLUK - er afrundede.

Forstærkning af sømmen mellem arkene med fabriks kanter serpyanka.

Til tømmerømmer og fastgørelsesdele anvendes gipsplaster traditionelt. Det adskiller sig fra bygningsgips med en længere indstillingsperiode - 30 - 45 minutter mod 3 - 5.

GKL-kittet har mindst to gange: kittet ved tørring giver en lille krympning.

Efter tørring af kittet er overfladen af ​​strukturen poleret med lys sidebelysning, der understreger uregelmæssigheder, er dedusted og primet til maling med akrylprimer til gipsplader og mineralbaser. Primeren klæber resterende støv og forbedrer overfladebelægningen til maling eller tapet.

Det sidste trin før maleri - primer.

debriefing

Scenario 1: loft

materialer

Ud over gipsloftets loft har vi brug for:

 • CD-loftsprofilstørrelse 27x60 mm;

Profilens længde (3 eller 4 meter) vælges afhængigt af rummets dimensioner.

 • Guide loftprofil UD (27x28 mm);

UD loft guide med dimensioner.

 • Direkte suspensioner;
 • Med utilstrækkelig længde af loftsprofiler - lige stik til dem ("krabber").

Rette stik til loftsprofiler.

teknologi

 1. Langs rummets omkreds på væggene på niveauet markeret linje af det fremtidige loft. Normalt er det adskilt fra niveauet af overlapning ved hjælp af bredden af ​​styreprofilen;

Afstanden mellem loftet og loftet kan øges, hvis du planlægger at bruge det til at rumme indbyggede lamper eller lågeventilationskanaler i dette rum.

 1. Ved siden af ​​markeringen er der monteret en guideloftprofil på væggene;
 2. Loftlinjerne på loftprofil-cd'en er markeret i loftet. Trin mellem profiler - 60 cm;
 3. Suspensioner er fastgjort langs mærkningslinjerne til loftet;

Fastgørelse direkte suspensioner til loftet.

 1. I guideprofilerne indsættes ender af loftet. Om nødvendigt er de splejset langs længden af ​​krabber;
 2. Hver loftsprofil er tiltrukket af loftet med buede ører af suspensioner;
 3. Flere profiler strækkes over loftsniveauprofilerne. De vil tjene som en vejledning til montering af cd-profiler i et plan;
 4. Hvert rammelement fjernes skiftevis fra suspensionen og sænkes til niveauet af tråden strakt under den. Derefter tiltes suspensionens ører til sideprofilerne med skruer og bøjes opad;

Montering af en loftsramme på et niveau.

 1. Loftet hænger sammen med gipsplader, efterfulgt af forstærkning og spaltning af sømme og selvskærende skruer.

Mellem putty og maling skal tage mindst to uger. Ellers vil sømmen skille sig ud i skygge uanset antallet af malinger.

Scenario 2: septum

materialer

For at montere en gipspladerpartition med egne hænder skal du bruge:

 • Rack profil CW. Profilens længde bestemmes af loftets højde og tykkelsen (50, 75 eller 100 mm) af kravene til stivhed af skillevæggen og støjisoleringen;
 • UW guide profil af passende bredde;

UW størrelse 75x40 mm.

 • Om nødvendigt støjisolering - mineraluld af passende tykkelse. Jeg anbefaler dig at bruge limede plader med dimensioner på 600x1000 mm, som står uden et mellemrum mellem rammebenene med deres standardhøjde på 60 cm.

teknologi

 1. På gulvet markerede loftet og væggene partitionens linje. Jeg lægger normalt mærkerne på gulvet, så flytter jeg det med loftet i loftet og lukker omkredsen med markeringen på væggene;
 2. En guide profil er vedhæftet langs linjen;
 3. Monteret til trimmet rack;

Standardstanden mellem stativer er 60 centimeter.

Afstanden mellem gulvet og loftet i forskellige hjørner af samme rum kan variere med flere centimeter. Hver rack måles og skæres på plads.

 1. Racks skrues til styreskruerne for metal;
 1. Rammen er beklædt med plader af gipsvæg.

Som det er almindeligt, er der en række finesser:

 • Hvis partitionen er dækket af tapet, kan sømmen ikke forstærkes: tapet vil ikke tillade revner at komme til overfladen;
 • Hvis partitionens højde overstiger længden af ​​arket, skal en vandret hopper mellem stolpen fastgøres på sømmen mellem hoved- og ekstra arkene;

Rammen er forsynet med jumpers på leddene af hoved- og ekstra ark.

 • For at øge stivheden af ​​partitionen med sin mindste tykkelse, kan du tilføje rackprofiler i par og sætte den ene i den anden;
 • Et døråbning eller lysvindue er kantet med to søjler og en vandret bro mellem dem. Døren eller vindueskassen er fastgjort med skruer, skruet fra siden af ​​profilerne.

For at sikre tætningen af ​​forbindelsesprofilen til æsken, skal du påføres på yderkanten af ​​båndet af skum eller fugemasse.

Scenario 3: skråninger

Gipsplader dørskråninger.

materialer

Foruden gipsvæggen selv skal vi:

 • Den gennemtrængende primer til mineralbasserne;
 • Gipslim (for eksempel Perlfiks fra det tyske selskab Knauf eller domestic Volma Installation.

Husholdningsgips Volma Installation.

Gipslim kan udskiftes med gipspuds eller gips. Og omkostningerne og klæbemidlets kvaliteter varierer meget lidt.

teknologi

Installation af skråninger af gipsplader udføres i følgende rækkefølge:

 • Åbningens kanter rengøres fra gamle skrøbelige eller lave klæbende belægninger (smuldrende gips, gammel oliemaling osv.);
 • Åbningen er primet ved at trænge ind i jorden to gange uden mellemliggende tørring;
 • Efter at primeren er tørret, er skråningerne skåret i størrelse med en lille bredde på 3-5 mm.

Bredde på bredden justerer kanten af ​​hældningen nøjagtigt langs vægets plan.

 • Gips limpellets påføres hver hældning i intervaller på 10-15 cm, hvorefter den presses mod væggen og udjævnes på niveauet med lette slag af palmen;

Den øverste skråning kræver yderligere fiksering - den kan falde eller bøje under sin egen vægt. Midlertidig fikse det kan være et par dowels-skruer eller rekvisitter af noget skrotmateriale.

 • Efter at gipslimmen tørrer, fjernes den del af hældningen, der rager ud over åbningen, af en almindelig snedkerens plan;
 • Sømene er forstærket og spidset.

Subtiliteter er her.

I kolde områder er vindueskråninger bedre isolerede. Til dette formål lægges mineraluld under vinduesrammen på siden af ​​vinduesrammen. Kanten af ​​hældningen er i dette tilfælde fastgjort til den imprægnerede lakstang, der er fastgjort på vægdykskruerne.

Plan "B": I stedet for mineralulden anvendes monteringsskum.

Installation af en gipsvæg døråbning kræver hjørnesikring: de er let beskadigede. Til dette formål forstærkes hjørnerne med en plast eller galvaniseret hjørneprofil. Jeg løser problemet med at beskytte hjørner på en anden måde - jeg rammer åbningen med et dekorativt plasthjørne, der er plantet på silikoneforseglingsmiddel.

Vinduets åbning er kantet med et plasthjørne.

Med et stort GCR-område (især når der udjævnes vægge med det), er det bedre at påføre gipslim til væggen end til arket. Et ark med et par kilo lim på det bliver for tungt og klodset.

På ujævne grunde til klistermærket på gipsvæggen i samme plan er at bruge bakker. De kan fremstilles ved at klæbe på gipspladens væg på væggen eller blot skrue i et par dykkerskruer til den ønskede dybde.

Forbedrede bakker vil tillade at lime tilstødende ark i samme plan.

Scenario 4: bue

materialer

Til konstruktionen af ​​rammen af ​​den enkleste bue har du brug for en fleksibel buet profil, men du kan også gøre med de sædvanlige rackmonterede eller styreskinner. Fleksibilitet vil blive givet til det ved indsnit af sidevæggene hver 5-7 centimeter. Buens bue er fastgjort til åbningen ved hjælp af en guide profil.

Fleksibel buet profil.

I stedet for en buet kan du bruge en profil, der er indsnævret i flere centimeter.

teknologi

Her er instruktioner til montering af en gipsvægsbue:

 1. Styrprofilen er fastgjort til indersiden af ​​åbningen på toppen og siderne af den fremtidige bue. Med en stor vægtykkelse skal rammen gøres dobbelt, på begge sider af væggen;

Rammeprofilens sidevægge skal adskilles fra væggenes plan dybt ind i åbningen ved tykkelsen af ​​GCR-arket - 12,5 mm.

 1. Den buede profil bøjer i form af en sektion af en cirkel og er fastgjort til styrene;
 2. Mellem styrene og den buede profil fastgøres yderligere broer, som giver strukturens stivhed;

Rammeåbning med poluarkoy.

 1. Størrelsen af ​​buen skåret sidevæggen af ​​væggen GCR;
 2. De er syet til rammen flush med vægens overflade;
 3. Fra den buede gipsvæg er buet og hemmed bue af buen;

Hvis du ikke har et gipsplader med en tykkelse på 6,5 mm, skal du bruge et tykkere ark, der er anbragt bagfra hver 5 til 8 cm. Når det er fastgjort til en profil, er det revnet langs skårene. Glatte linjer til buen fastgjort til vaultets fyldstof.

Jo oftere skæringerne, jo glattere bueens bue vil være.

 1. Sømmene forstærkes, hvorefter buen sættes over hele overfladen.

konklusion

Det er faktisk al visdom at arbejde med gips. Alle andre konstruktioner af enhver kompleksitet skabes ved at ændre eller kombinere scenarierne jeg beskrevet ovenfor.

Lær mere om installationen af ​​GK hjælper dig med video i denne artikel. Venter på dine tilføjelser og kommentarer. Succeser, kammerater!

Gipsplader konstruktioner - vi vil bygge enhver konstruktion selv!

Gipsplader (GKL) - et populært byggemateriale, der gør det muligt for håndværkere at skabe uafhængige originale interiører i deres hjem. Det bruges til udsmykning af lofter, byggevægge, bygningsnicher, en række buer og hele designer-ensembler.

En række gipsvægskonstruktioner er kendetegnet ved en masse fordele, der bestemmer deres efterspørgsel. Vi fremhæver de vigtigste fordele ved GKL og deres faciliteter:

 1. 1. En lille vægt af produkter samt komponenter til opbygning af en ramme til deres installation.
 2. 2. Garanteret for at skabe perfekt glatte og glatte overflader.
 3. 3. Nem installation af strukturer. Enhver selvlært mester kan nemt finde ud af, hvordan man arbejder med gips. For at gøre dette behøver han ikke at have særlig viden og faglige færdigheder. Alle konstruktioner lavet af gipsplader (selv med en kompleks og usædvanlig geometri) monteres på kortest mulig tid.
 4. 4. Miljøvenlighed af gipsplader, en ret høj indikator for deres styrke.

Rammer til installation af strukturer af interesse for os er udstyret med egne hænder ved hjælp af konventionelle profiler - styreskinner UW / CW og UD / CD. Den førstnævnte bruges normalt til at samle hylder og forskellige vægkonstruktioner, sidstnævnte bruges til skabelse af cantilever elementer og indretning af lofter.

Princippet om installation af strukturer fra gipspladen er simpelt. Først skitserer vi det planlagte design på papir. Vi angiver på det alle de nødvendige størrelser. Vi overfører vores ordning til en væg eller anden overflade. Så bygger vi rammen, skærer gipspladerne i henhold til de nødvendige parametre og fastgør dem til det færdige skelet.

I sluttrinnet afslutter vi den færdige struktur. Lad os se, hvordan du kan ændre indretningen af ​​dit hjem ved hjælp af GCR.

Som nævnt ovenfor giver gipsplader ark mulighed for at skabe virkelig komplekse strukturer uden hjælp fra professionelle bygherrer. Men nybegyndere håndværkere giver det mening at prøve deres hånd på enkle designs. Lad os lave en gipskasse under køkkenudstødningskanalen. Hvis vi får en så enkel struktur, kan vi sikkert løse løsningen af ​​mere alvorlige problemer.

Proceduren vil være som følger:

 1. 1. Vi bestemmer størrelsen af ​​kassen (med bredde og højde).
 2. 2. Vi laver den enkleste skitse af det fremtidige design.
 3. 3. På væggen måler vi højden af ​​kassen, på loftet - dens bredde.
 4. 4. Overfør målpunkterne til den modsatte vægoverflade. Den mest bekvemme måde at udføre denne operation ved hjælp af et laserniveau, men det er muligt at gøre med den sædvanlige konstruktion.
 5. 5. Vi forbinder de mærker, vi har foretaget ved lige linjer.

Alt er klar til montering af rammen under kassen. Vi installerer en startprofil på klare linjer. Skær stykkernes stykker for at understøtte alle elementer i den oprettede struktur. Indsæt dem i startprofilen.

Derefter sutter vi rammen med gipsvæg med skruer. Det beskrevne arbejde udføres om et par timer. Som et resultat af sådanne enkle handlinger får vi en pæn kasse under emhætten.

De nicher, der er konstrueret af KGL, er de originale detaljer i interiøret i moderne boliger. Derudover udfører de yderligere rent praktiske funktioner. Du kan installere lys husholdningsapparater, bøger og andre kompakte produkter. Nicher er bygget ifølge denne algoritme:

 1. 1. Lav en tegning af et fremtidigt design.
 2. 2. Beregn det krævede antal ark, profiler, fastgørelsesdele, kitt. Vi køber alle disse materialer. Forbered en skruetrækker, en mølle med en skive (skæring), en puncher.
 3. 3. Ved hjælp af niveau, linjal og blyant overfører vi dimensionerne af nicheen fra tegningen til væggen.
 4. 4. Skær styrene. Vi skaber fra dem vores struktur, der forbinder med skruer (du kan også bruge nitter, parenteser) separate profiler.
 5. 5. Rammen er fastgjort med dykker til væggen, der gør huller i den med en perforator.
 6. 6. Vi laver konstruktionen med plader af gips.

Vi udfylder den færdige niche og fjerner alle uregelmæssigheder på overfladen. Derefter dekorerer vi vores konstruktion (vi male, vi finer, vi dekorere med dekorative gips og så videre).

Endnu nemmere at lave en niche til gardiner. Til konstruktionen af ​​en sådan struktur er det nødvendigt kun at bestemme dens bredde.

Vigtigt punkt! Nichet til gardiner er designet lige før loftet er samlet.

Nogle vanskeligheder kan opstå med valget af bredden af ​​den betragtede struktur. Det er uønsket at tage det for stort, da i dette tilfælde kan taggene være tydelige (nemlig vi vil forkæle det, lave en niche). Men for lille en bredde kan ikke vælges. Når alt kommer til alt, så vil gardinerne være meget beskidte og slidte og klamre sig fast i fastgørelsen. Den anbefalede nichebredde er 15-20 cm. Vi udfører monteringen af ​​gardinstrukturen i overensstemmelse med det princip, vi allerede kender (skitsering, mærkning, skæringsprofiler, installation og fastgørelse).

Hvis du har planlagt ombygning af dit hus, lejlighed eller et stort rum i dem, er den nemmeste måde at gøre dette på ved at installere en skillevæg fra en gipsplade. Installation af dette design udføres i henhold til nedenstående diagram. For det første udfører vi loftet, væggene, gulvet. Operationen udføres ved hjælp af en rørledning. Markeringen er udført for at afskære perfekt regelmæssige lodrette linjer, som tjener som vejledning til montering af startprofilen på væggene.

At arbejde med en plumb er let. En af dens ender er anbragt på væggen (til dens øverste punkt), hvor vi planlægger at opbygge en partition. Plumb vil lave en pendul bevægelse. Når de helt stopper, vil den anden ende af det vise os det nederste punktpunkt. Forbind de markeringer, der er opnået med en lakledning. Påfør på det farvestofsammensætning (støv). Vi strækker ledningen og gør det klap på vægoverfladen. Vi får den ønskede lodrette linje. Lignende handlinger udføres på den anden væg. Vi slog også af linjer på et gulv og et loft.

De beskrevne operationer udføres, når der oprettes direkte partitioner. I tilfælde, hvor vi ønsker at give en kurve til strukturen under opførelse, handler vi lidt anderledes. Her skal du gøre følgende. Først tegner du en kurve på loftoverfladen. Og så overfører vi det til gulvet. Hvis det er planlagt at lave en dør i skillevæggen, skal du markere grænserne for åbningen på gulvet og loftet. Vi bruger til alle formål samme pumpe.

Det næste skridt er at installere startskinnerne. I de områder, hvor profilerne støder op til gulv, væg og loft, limer vi dem med et spjæld. Således vil vi øge strukturens lydisoleringsegenskaber. Vi laver i styreskruerne til skruerne (trin - 0,25-0,3 m). I de udpegede punkter på væggene, loftet drev i dowels. Vi sætter i dem skruer. Sikker fastgør hele startrammen.

Herefter installeres rackmonteringsskinner. Lodret monterer vi dem hver 0,4-0,6 m i startprofilerne i loftet og gulvet. Nøjagtigheden af ​​installationen kontrolleres af plumb. Tilslutningsstativ og startprodukter udfører selvdrejende skruer. Det er vigtigt! Områderne for tilslutning af profiler er desuden isoleret med et spjæld tape.

Vi kan gå videre til gipspladerne af gipsplader. Først skal du installere dem lodret på den ene side af strukturen. Gipspladens længde skal svare til rummets højde. Det er uønsket at bruge stykker af materiale til plettering. Fastgørelsen af ​​plader udføres med selvskærende skruer, der har specielle hætter (skjult). Sidst indlejrer vi i GCR omkring 1,5 mm. Med samme princip skifter vi den anden side af skillevæggen. Så sætter vi overfladen af ​​den lavede konstruktion. Vi venter på, at fyldstoffet tørrer. Vi udfører afslutning af en skillevæg under det indre, der findes i et rum.

Gipspladestrukturer i loftet: de nødvendige værktøjer og materialer, mærkning og konstruktion af rammen.

Gipsplader har i mange år været et ret krævet materiale i konstruktion og reparation. Herfra er vægge, nicher, buer, gulve og selvfølgelig lofter opført. Plader af gipsvæg i mesterens hænder kan nemt blive en pålidelig, holdbar og samtidig stilfuld, smuk og original loftkonstruktion. Derudover er der mange varianter af et loft på et eller flere niveauer, alt afhænger af individuelle præferencer og korrekt installation.

Forskellige suspenderede strukturer

 • loft på et niveau
 • enkelt, med to eller tre niveauer;
 • kompleks

Gipsplankloft på et niveau

Loftfladen af ​​denne type kan samtidig være både en færdigbygget konstruktion og tjene som grundlag for opbygningen af ​​et mere komplekst loft. Princippet om konstruktion er ret simpelt. I første omgang er metalrammen fastgjort, så om nødvendigt udføres det elektriske installationsarbejde, så gipspladerammen plettering og sluttrinnet bliver færdiggjort (maling, pudsning, vægpapir osv.)

Enkeltniveau lofter har en række fordele, blandt hvilke er:

 • Loftoverfladen, foret med gipsplader på et niveau, mister ikke sit oprindelige udseende selv med fundamentets generelle bevægelse;
 • når loftet på et niveau sparer mellemrummet mellem den ru og den forreste overflade;
 • høj grad af udjævning af overfladen, en god måde at skjule alle uregelmæssigheder og defekter af det oprindelige loft
 • fremragende varme og støjisolering ydeevne;
 • nem installation og efterbehandling.

To eller tre niveauer lofter

De er bygget på basis af en enkelt overflade. Det grundlæggende princip er, at jo lavere niveauer af gipsplader er, desto mindre er deres samlede areal, mens installationen af ​​hvert næste niveau er baseret på den foregående. Alle niveauer bør kombineres med hinanden, ikke kun fra en teknisk vinkel, men også fra et æstetisk synspunkt uden at forårsage visuelt ubehag.

Hovedtyperne af flere niveauer er: ramme, diagonal og zonal.

Sofistikeret loftkonstruktioner

Udadtil er de meget lig med multilevelstrukturer, men deres struktur er mere kompleks, da det kan omfatte figurer og mønstrede elementer. Især loftede lofter har hovedsagelig separate eller gruppe konvekse elementer. En abstrakt type gips komposit loft indebærer tilstedeværelsen af ​​spiralformede strukturer, og meget ofte ved brug af efterbehandling farver anvendes forskellige farver. "Flydende loft" refererer til installationen ved hjælp af beslag og metalstifter samt specialdesignet belysning for at skabe luftvolumen.

Gipsplader på loftet

Udformningen af ​​loftoverfladen med brug af gipsvæg er en ganske varieret metode, men kræver ikke overholdelse af særlige teknologiske vanskeligheder. Selv en nybegynder mester kan selvstændigt konstruere både et enkelt niveau og en kompleks gipspladestruktur med lofter, det er nok kun at erhverve det nødvendige materiale, de relevante "værktøjer" og huske de grundlæggende teknologiske bestemmelser.

Nødvendige værktøjer

For at installationen af ​​gipsplade skal finde sted uden tvunget problemer, skal mesteren tage sig af sådanne værktøjer som:

 • Punch;
 • tænger;
 • saks til metal;
 • målebånd;
 • hammer;
 • skruetrækker;
 • niveau;
 • nedstryger;
 • spatel;
 • ledning;
 • square;
 • cutter;
 • rasp.

Nødvendige materialer

Ud over det væsentligste element - gipspladerplader, loft, vejledende og understøtende metalprofiler, kræves direkte suspension, tætningsbånd, stik, profilkrabber, klumper og skruer.

Mærkning og overfladebehandling

For at det fremtidige gipsplankloft kan vise sig selv uden forvrængninger og afvigelser fra den planlagte skitse, er det nødvendigt at foretage en indledende markering af loftoverfladen inden installationen påbegyndes.

Hovedformålet med denne mærkning er at anvende en fælles vandret linje langs væggenes perimeter under loftet for yderligere at opnå en flad loftsoverflade. En sekundær opgave er den ekstra tegning af paralleller på selve beton- eller træbasis. Det er på denne baggrund, at lejeprofilen vil blive fastgjort.

Generelt ligger den overordnede vandret under loftsoverfladen på et niveau på 8 til 15 cm. Denne værdi afhænger af udformningen af ​​udkastet, samt kompleksiteten af ​​graden af ​​koncentration af kommunikationer, der skal placeres i rummet mellem betonoverfladen og gipspladerne.

Ved tegning af parallelle linjer på et trækloft er det nødvendigt at observere et bestemt trin mellem dem. Den anbefalede størrelse er 50-60 cm. Det er også værd at omhyggeligt observere paralleliseringen af ​​de anvendte linjer ikke kun indbyrdes, men også i forhold til væggenes linje.

Hvis området for det reparerede rum er lille, så for at kontrollere rigtigheden af ​​at anvende de relevante markeringer, kan du bruge enten vand eller almindeligt byggeri. Men hvis arealet af loftoverfladen er tilstrækkeligt omfattende, er det mere hensigtsmæssigt at anvende et ikke-lysende eller laserniveau.

Funktioner af konstruktionen af ​​rammen

Opbygningen af ​​rammestrukturen skal laves under hensyntagen til mange teknologiske krav, således at fremtidens loft ikke kun er glat og smukt, men også holdbart og sikkert. For at gøre dette skal du kun følge en specifik liste over professionelle anbefalinger.

 1. Indledningsvis bestemt af den laveste vinkel på rummet. Til dette er det nok at måle loftets højde i hvert hjørne med en almindelig målebånd (forudsat at gulvet allerede er nivelleret).

Gipsvæg installation

Installationsteknologi er enkel, kræver ikke særlig viden og færdigheder, man bør kun huske de grundlæggende bestemmelser.

 • Solide GCR'er skal monteres i et vinkelret forhold til lange profiler.
 • Sammenføjningen af ​​tilstødende ark udføres ved profilens midtermærke.
 • Fastgørelsen udføres ved hjælp af selvdrejende skruer, som anbefales at blive "druknet" i bladets overflade på mindst 2 mm.

Ved opbygning af loftkonstruktion af gipsplader skal sidstnævnte meget ofte skæres på grund af egenskaberne i gulvrummet eller selve skitsens design nuancer. For at skære GKL kompetent og uden unødvendige skader skal der overholdes flere generelle regler:

 • Mærket anbringes direkte på arket, hvorefter snittet vil blive lavet;
 • Derefter skæres overfladen med en skarp kniv langs den markerede linje til en dybde på højst en halv centimeter;
 • efter det er pladen anbragt på kanten af ​​bordet med en skåret linie og er revnet med en omhyggelig bevægelse;
 • på bagsiden af ​​pap skal skæres med en kniv;
 • Gipsens kanter udglattes med sandpapir.

Enkel installation, minimal "instrumental" og "material" sæt, enkel vedligeholdelse og relativt lav prisindikator gør loftkonstruktioner i mange år ganske populære til at afslutte loftets overflader på ethvert formål.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Produktion af gipsvægskonstruktioner

Gipsplader som byggemateriale er præget af sådanne egenskaber som unikhed og alsidighed.

Gipsplader efterbehandling er meget praktisk og billig.

Dens brug gør det muligt at skjule forskellige uregelmæssigheder og fejl i loftet og væggene, og ved hjælp af gipspladen udføres der usædvanlige designs, der ser spektakulært ud i ethvert interiør. Nogle mennesker tror, ​​at du ved hjælp af gipsvæg kun kan skabe design der adskiller sig i lige vinkler og former. Men det er ikke tilfældet, de mest komplekse buede gipspladestrukturer er en realitet. Arbejde med gipsplader kræver ikke specielle kvalifikationer, idet du har grundlæggende reparationsfærdigheder, kan du nemt klare opgaven.

Gipsplader design er en kombination af forskellige hylder, nicher, lofter af en multi-level natur, døråbningen og skillevægge af forskellige former. Meget interessant og stilfuldt ser forskellige designs af gipsplader, lavet med professionalisme og viden om virksomheden.

Teknologisk rækkefølge for fremstilling af sådanne systemer

Strukturen af ​​et ark af gipsvæg.

For det første er det nødvendigt at vælge den passende version af den fremtidige konstruktion af gipsplader. For eksempel, for at udføre en gipsvægsbue, skal du vide dimensionerne af lysbue længde, bue åbning og bøjningsradius.

Men for at udføre væggen niche først og fremmest bestemmer vi dens placering og beregner de nødvendige parametre: dybde, bredde, højde, tilstedeværelsen af ​​andre dekorative elementer, der komplicerer designet.

Efter at have besluttet udseendet af den fremtidige gipspladskonstruktion og har beregnet de nødvendige parametre, kan du begynde at gennemføre projektet.

Et meget vigtigt skridt i oprettelsen af ​​GCR-design er rammen. Vi kan antage, at dette er et "skelet", hvorpå alle beklædningen er vedhæftet. Kvaliteten af ​​rammens ydeevne afhænger af udseendet og pålideligheden af ​​hele strukturen.

Når du opretter en ramme, er det bedst at bruge en metalprofil og ikke forsøge at spare på andre materialer. Et andet vigtigt punkt i fremstillingen af ​​rammen - nøjagtigheden af ​​ydeevnen.

For eksempel, når der laves nicher i væggen, er det nødvendigt at skabe en tilstrækkelig stor indrykning mellem væggen og rammen svarende til dybden af ​​nicheen. Derefter skal du lave to mønstre svarende til dem med hvilke væggene er færdige, og tilslut dem med en vandret rackprofil.

Typer af profiler til gips.

Den samme teknologi bruges til fremstilling af en døråbning i form af en bue. Den eneste forskel er brugen af ​​en særlig buet profil, som er meget let at bøje og begrænser ikke din fantasi.

Når du har lavet rammen, kan du begynde at studere det med gipsplader. For at gøre de sædvanlige hylder, nicher og andre lignende strukturer, brug plader af gipsvæg, det samme som for væggene.

Tykkelsen af ​​dette ark er ca. 12,5 mm. Hvis du har brug for at udføre krøllede strukturer, er et særligt pladestykke med en tykkelse på ca. 6,5 mm mere egnet.

Forskellen fra det sædvanlige ark er i udrustning af gipsvæg forstærkende glasfiberkappe. Før installationen er en sådan gipsvæg fugtet og givet tid til at gøre det godt gennemblødt med vand, og bøj derefter til den ønskede form ved hjælp af en præfabrikeret ramme. Efter tørring udføres fastgørelsen på samme måde som almindelige gipsplader.

Funktioner af denne enhed

Typer af gipsvæg og deres mærkning efter farve.

Ved hjælp af en stor bøjningsradius i konstruktionen er det muligt at bruge almindelig gipsvæg, som sketter lofterne.

Dens mindste tykkelse er 9,5 mm. Dette er nok til at bøje pladen af ​​gipsvæg under buen.

Glem ikke, at sådanne handlinger kræver særlig pleje. GCR bliver gradvist fastgjort til rammen med samtidig bøjning på bunden. Det vigtigste er ikke at skynde dig, fordi du glemmer, at du kan bryde gipsvæggen.

Ved at bruge specielle buede gipsplader, vinder du kun i hastigheden af ​​arbejdet. Men prisen vil ikke være en ordre højere. Sammenlignet med almindelige plader af gipsvæg til loftet er prisen på buet gips ca. to gange højere.

Efter afslutningen af ​​installationen af ​​hele strukturen som helhed kan du afslutte det. Det omfatter forsegling af leddene mellem plader af gipsvæg og behandling af fastgørelsespunkter til rammen. De er primet, puttyed, udjævnet, og så videre.

Buede mønstre

Til fremstilling af sådanne strukturer anvendes oftest ark med en tykkelse på højst 600 mm. Jo tyndere gipspladen er, desto større er bøjningsvinklen.

Hvis bøjningsradius er stor, kan du udføre handlinger med tørt gipsplader. Dette gøres med en gradvis fastgørelse til bunden eller rammen ved hjælp af skruer.

Bøjningstykkelsen begrænser den mulige bøjningsradius. For eksempel:

For at skabe en bøjning skæres profilen i lige afstand fra hinanden og bøjes i den rigtige retning.

 • Ved en tykkelse på 6,5 mm er bøjningsradiusen begrænset til 1000 mm;
 • Ved en arktykkelse på 9,5 mm er bøjningsradius begrænset til 2000 mm;
 • Ved en tykkelse på 12,5 mm er bøjningsradiusen begrænset til 2750 mm.

Det er muligt at reducere bøjningsradius for gipsvæg, hvis det er fugtet. så:

 • Ved en tykkelse på 6,5 mm falder bøjningsradiusen til 300 mm;
 • med en tykkelse på 9,5 mm reduceres bøjningsradiusen til 500 mm;
 • Med en tykkelse på 12,5 mm reduceres bøjningsradius til 1000 mm.

Glem ikke, at bøjningen af ​​gipsvæg kun sker langs arket.

Her er en af ​​metoderne til fremstilling af en partition af afrundet form med en ret stor radiusstørrelse. Et ark med gipsvæg af den fornødne størrelse fugtes med en malingsrulle eller sprøjte.

Så gips er placeret på to søjler på princippet om "bro". Midt i et ark med gipsvæg er der lagt en lille belastning under vægten af ​​hvilken gipsen vil bøjes, hvorefter du kan montere i rammen selv uden at vente på tørring.

Bøjning af strukturen med en skabelon

Typer af bøjninger til gipsvæg.

Til konstruktioner af mere kompleks karakter virker denne metode ikke. For eksempel kan elementer, der er beregnet til montering af ledd (væg-til-loft) af en afrundet karakter, ikke udføres på denne måde.

 1. For sådanne strukturer skal du først lave en skabelon, hvorved disse elementer er lavet. Oftest, til fremstilling af skabelonen bruges unødvendige stykker af gipsvæg, resterende fra arbejde. Når man udfører et mønster, er det vigtigt at huske, at dets radius skal være en størrelsesorden mindre end den fremtidige strukturs radius.
 2. Følgende trin involverer fremstilling af spacerplader, der bestemmer den samlede størrelse af skabelonets bredde (igen skal bredden være lidt mindre end bredden af ​​det fremtidige element).
 3. Så er det nødvendigt at bruge træstænger eller profiler ved hjælp af skruer til at montere og fastgøre skabelonen. For at fastgøre kanterne af bøjningsgipspladerne er det nødvendigt at placere trimningen af ​​PNP-profilen på skabelonen.

For at gennemføre bøjningen ved "våd" -metoden placeres den forberedte del af strukturen på gulvet, og perforeringen udføres ved anvendelse af en nålevalse.

Konvekse formede konstruktioner er bearbejdet fra bagsiden af ​​arket og konkaveformet fra forsiden.

Derefter placeres det perforerede ark (ved perforering opad) på træpuder og ved hjælp af en sprøjtepistol fugtes rullen eller svampen med vand i ca. 3 timer.

Gipsskivebjælke vil bidrage til at skabe en hyggelig atmosfære i lejligheden. Designere bruger ofte en lignende teknik til at give interiøret en bestemt stil.

Pas på ved fugtning af pladen med vand og pas på ikke at lade væsken komme til den anden side af pladen, da pladen kan brydes under bøjningsproceduren.

Efter tilstrækkelig fugt skal du lægge arket på skabelonen og fastgøre den ene ende i en fast PNP-profil. Nu kan du meget omhyggeligt lave den ønskede bøjning.

Efter at bøjningen er afsluttet, fastgøres den modsatte kant af pladen til skabelonen ved hjælp af en klemme. Hvis der ikke er behov for at fremstille flere krøllede elementer, kan du forlade arket på skabelonen, indtil det er helt tørt.

Tørringsprocessen varer fra 12 til 24 timer. Efter at arket tørrer, bliver dets hårdhed genoprettet, men i en ny form. Strukturelementet er klar og skal installeres på rammen.

Hvis det er nødvendigt at udføre flere elementer af samme form, accelereres processen på følgende måde. Allerede buet ark kan fastgøres med tape. Derefter skal du fjerne gipsvæggen fra skabelonen og lade den tørre, uden at ændre formularen. Skabelonen er gratis, du kan implementere enheden af ​​følgende design. Teknologien er ikke meget kompleks og magten til at gøre det selv.

Udfør en bøjning med en lille radius

For at bøje elementer med en lille radius (100-400 mm) anvendes en anden teknologi.

For at udføre bøjningen på indersiden af ​​arket ved hjælp af en router med konisk dyse, lav en række riller (U-formet) parallelt med bøjningslinjen. Dybden, bredden og afstanden mellem sporene bestemmes i overensstemmelse med den ønskede bøjningsradius.

Jo mindre afstanden mellem slots, jo bredere og dybere deres størrelse, desto mere bliver strukturen bøjet. Hvis elementerne er små, anbringes rillerne ved hjælp af en mejsel for hånd.

Derefter ryddes delen af ​​støv og placeres på skabelonen med slidserne op. Efter at have taget den ønskede form, er varen fastgjort med et kit. Efter tørring kan den sidste del installeres på rammen.

Glem ikke, at når du monterer krumme elementer, er det nødvendigt at udføre deres forstærkning i området af leddene på bagsiden ved hjælp af buede stålstrimler (tykkelse ca. 0,5 mm, bredde 100 mm) ved hjælp af selvlukkende skruer.