Hvad først lim tapet eller hængende loft: det rigtige valg

Under en eftersyn omfatter efterbehandling i en lejlighed normalt skift af gulvbelægningen, efterbehandling af væggene og loftet.

Ved reparation af gulvet er alt klart, det sker først.

Men med væggene og loftet opstår spørgsmålet: Hvad skal man først limes på tapetet eller strække loftet?

Faktisk er hver af disse processer skabt i rummet ved støv og snavs, der bidrager til forureningen af ​​den nye coating.

For at træffe den rigtige beslutning er det nødvendigt at omhyggeligt forstå ordren for hvert job, forholdet mellem dem og de anvendte materialer.

Faktorer der påvirker arbejdsordenen

I den nuværende situation vil eksperter tilbyde 2 måder at afslutte:

 • Afmontering af vægge efter montering af en spændeklæde;
 • Montering af spændeklæde efter limning af tapet og efterbehandling af alle færdiggørelser i lejligheden.

Begge muligheder er korrekte, og hvis de udføres korrekt, vil gode specialister give et positivt resultat. Men i virkeligheden kan hvert arbejde præsentere sine vanskeligheder.
Det hele afhænger af reparationsbetingelserne og nogle faktorer:

 • Om installationen af ​​loftplint
 • Hvilket materiale væggene er bygget af;
 • Anvendt spændingsdukke med fastgørelsessystem;
 • Kvaliteten af ​​foringen, som vil påvirke hyppigheden af ​​dens forandring;
 • Tekstur og farve vælges under spændevævet.

Den optimale løsning på problemet med hårdt arbejde

Der er en optimal vej ud af den situation, der er opstået, hvilket omfatter fælles groft arbejde på væggene og loftet.

Dette efterfølges af den endelige finish. Men på grund af udførelsen af ​​værker i flere faser øges omkostningerne og kompleksiteten af ​​reparationer, hvilket ikke altid passer til kunden og entreprenøren.


Samarbejdsprocessen består af:

 • Fjernelse af gamle efterbehandling materialer;
 • Primervægge antifungal sammensætning;
 • Eliminering af defekter i form af revner, huller mv.
 • Nivellering af overfladen, gips og kitt.
 • Efter færdiggørelsen af ​​overfladebehandling foretager målerne samtidig deres opgaver: installatørerne måler deres konstruktion, tapeterne måler væggene.

Finalen af ​​udkast til værker består i at fastgøre en baguette til bunden, montering af en metalstruktur, der lægger lydisolering.


Efter at have gennemført alle udkast til forberedelse af værelset, fortsætter holdet til vægpapir. Lim tapetet efter at overfladen er helt tør. Alle kanter under baguetterne skæres med en brevpapirkniv inden installationen af ​​strækmaterialet, for ikke at skade det ved et uheld.

De indsatte vægge er efterladt til tørring, hvorefter installatørerne af spændingsstrukturen påbegynder deres opgaver.

Deres job er at installere loftslys og fastspænde spændevævet til en forberedt struktur.

Denne rækkefølge af den fælles proces er heller ikke ideel. Der er ingen garanti for, at installatørerne ikke ved et uheld vil beskadige finérmaterialet. Men en sådan sekvens af udførelse af alle handlinger er den bedste løsning på problemet.

Montering af malerier før væggene

Den primære installation af spændingselementer er gavnlig ved valg af PVC lærred. Under strækningen er det nødvendigt at opvarme rummet og lærredet med en varmepistol, hvilket kan påvirke limet tapet negativt.

Øget temperatur bidrager til bagvæggen af ​​leddene fra væggene, og nogle arter kan endog deformeres.


Hvis der vælges klæder af lyse farver, papir eller stof til udsmykning af væggene, er de bedre at holde sig fast efter at have installeret loftet. Faktum er, at de er bange for vådrensning.

Og uden dette kan du ikke gøre. For at løse profilen i væggen er det nødvendigt at bore huller, så støvdannelse kan ikke undgås. Især stærkt farvet rød mursten.

Det er mere hensigtsmæssigt at montere en dekorativ sokkel på det strakte loft. Det er fastgjort på en nøggen mur, fordi lærredet er for skrøbeligt, og lærredet "spiller" ved forskellige temperaturer sammen med basispladen.

Under limning af basisplader er der ingen risiko for farvning af strimlen med lim. At klippe kanterne af arket ligger på kanten af ​​soklen, hvilket sikrer sikkerheden på lærredet.


Før du starter reparationen, er det nødvendigt at tage højde for hyppigheden af ​​at ændre tapet Hvis de skulle hyppigt limes igen, så er det bedre at klæbe ende-til-ende til en dekorativ sokkel. De vil være lette at fjerne fra overflader uden at beskadige spændevævet.

 • I dette tilfælde er ordren som følger:
 • Overfladebehandling af væggene;
 • Loftsinstallation;
 • Montering af dekorative sokler;
 • Pasta bunden.
 • Limning tapet inden installation af loftet

Installation af et loft i et tapetbelagt rum kræver foranstaltninger for at bevare dem mod forurening og beskadigelse. Den største fjende af rå tapet er udkast og abrupte klimaændringer. Værelset skal tørre i mindst 5 dage, hvorefter det er ønskeligt at lukke alle vægge med folie.

Boreoverflader til baguetter skaber støv i rummet, som ikke kun skal klare sig på gulvet, men også på væggene. Reduktion af støvdannelsen vil hjælpe med at bruge en stans med en støvsuger.


Ulempen ved denne metode er vanskeligheden ved at fjerne den pressede baguette tapet, når de limes. Faktisk er det ikke. De er nemme at skære med en kniv på en baguette og klæbe ny rump til den. Overholdelse af enkle regler og forsigtighed ved montering af loftet vil holde den nye indretning på væggene.

Efter at have undersøgt fordele og ulemper kan man sige, at installation af loftet kan gøre lidt skade på tapetbelagte vægge. Grundlæggende er installationen af ​​loftet den endelige reparation.

Og hvis spørgsmålet opstår, at man først limer tapetet eller det nedhængte loft, er det bedre at holde sig på de primære pastavægge.

Nyttige videotips fra eksperter:

Men foruden råd fra mesterne hviler det sidste ord altid med ejeren af ​​lejligheden.

Fortæl dine venner om denne artikel i det sociale. netværk!

Murpapir eller hængende loft: Hvad først, og hvad så?

Stræklofter bliver i stigende grad et sted i vores lejligheder og med god grund. Lavet af ikke-giftige stoffer, tjener de os i lang tid og korrekt uden at erstatte mere end en femårsperiode. Og installationsproceduren er hurtig og problemfri. Desuden kan de rengøres fra støv.

Stræklofter - En tynd film af polyvinylchlorid (PVC) eller stof, der strækkes på en bestemt ramme under loftet. Efterfølgende ser det ud som en ideel indfødt overflade. Farverne på lærredet kan være alle - det hele afhænger af dine designideer og på kombinationen af ​​farven på loftet og tapetet. Film kan være monokromatisk farvet med mønstre, loftlamper, men imitering af marmor eller andet materiale er også muligt.

Lidt om installationen af ​​hævede lofter

Hvis hele værelset bliver renoveret, opstår spørgsmålet ofte, hvad er først: tapet eller loftsloft? Udtalelser om denne score afviger. Derfor skal vi først overveje strukturen og installationen af ​​et strækloft. Der er to af dem:

 • Harpoon metode. På forhånd måles værelset til fremstilling af en vis størrelse af lærredet, så installatørerne af firmaet efter eget valg installerer en ramme (med andre ord en baguette), som er installeret på specielle negle, der hammer ind i væggene. En sådan konstruktion vil "stjæle" højst 4 centimeter af vægens højde. Derefter opvarmes det særlige lærred med en varmepistol, strækkes over hele loftets overflade og snapper på plads. Selv om du ønsker det, kan du lave et hæftet loft med et hak til gardiner eller endda trække det kun på en del af rummet. Ved tørring bliver det sværere, men det forbliver helt glat.
 • No-gunpunny metode - lærredet er fastspændt, som et stof på bøjlen. Denne metode anses for at være mere enkel (i pris og kvalitet), fordi den ikke kræver forudgående måling og fremstilling af lærredet. Det er dog også muligt at sænke.

Også stræklofter er lavet af stof. I tilfælde af en vævsvariant reduceres risikoen for sænkning siden stof er mere tæt. Installation af et sådant produkt sker uden opvarmning. Materialet er egnet til kunstmaleri og endda selvmaleri.

Og alligevel: hvad først?

Nu hvor du ved alt eller næsten alt om stræklofter, er det tid til at komme til vores hovedspørgsmål. Hvad plejede det at være: at strække loftet eller lim tapetet?

Først og fremmest ligger svaret i hyppigheden af ​​din wallpapering. Hvis det foregående tapet ikke er blevet ændret i ti år, så inden du lægger baguetten til PVC, kan du sikkert klæbe tapetet, på hvilket lærredet senere strækker sig. Du bør ikke bekymre dig om deres skade under installationen af ​​loftet - rigtige fagfolk vil gøre alt så præcist og rent som der ikke er snavs eller snavs tilbage i rummet, når de strammes.

Hvis du er vedhængende af hyppige reparationer og gerne vil opfriske et værelse med nyt tapet, vil det være logisk at lim tapet fra bunden af ​​plastikkanten langs kanten af ​​strækloftet. Derfor kan du nemt fjerne gamle, som de gjorde i et normalt loft, uden at berøre spændingsstrukturerne.

Hvis du beslutter dig for at installere et strækloft, skal du ikke glemme væggenes præ-alignment. Dette bør gøres strengt inden strækningen af ​​lærredet. Ellers strækker loftet sig ujævnt, og udseendet af ujævne vægge vil ødelægge indtryk af en indvendig renovering.

Vi løser problemet: Første strækloft eller tapet? - 19 billeder

Engageret i reparation på professionelt niveau undgår eksperter at give bestemte svar herom. Og de gør det rigtige, for inden du begynder at udføre en bestemt type arbejde, bør du grundigt undersøge de lokaler, der står til deres rådighed. Vær opmærksom på ejerens ønsker, for at præcisere nogle detaljer, som kun ved første øjekast synes at være ret ubetydelige og ikke værdige opmærksomhed. Desuden er fordele og ulemper i hvert tilfælde.

Første tapet - derefter strække loftet

Fallgruber, der før eller senere kommer op under reparation, er selvfølgelig også til stede i denne sag. Vær meget opmærksom på dem. Som de siger, er advaret forarmet.

Risikoen for forurening af væggens overflade under installation af lofter

Brug af en varmepistol

Dette problem har imidlertid en elegant løsning på sin enkleste måde: hvis du beslutter dig for at arrangere væggene først og derefter installere det hængende loft, pause mellem disse to operationer. Den optimale tid til den efterfølgende sikre installation af stræklofter er 5 eller 6 dage.

Der er en anden ulempe ved muligheden "første tapet - så strække loftet" - dette er en hypotetisk sandsynlighed for problemer under unstuck. Efterhånden begynder selv de mest elskede tapeter at pale, og øjnene kræver friske farvesammensætninger og visuelle løsninger.

Kan du hurtigt og uden nerver klare eliminering af allerede irriterende tapet? Tænk nu.

Første strækloft - så tapet

Du, efter at have ventet på en bestemt pause, begynder at holde dit valgte tapet. Hvilke vanskeligheder kan du have i denne sag?

Mekanisk skade på nettet

Særligt trist kan være konsekvenserne af kemikalier ind i, fordi det i så fald er svært at fjerne farvede (hvis nogen overhovedet) pletter på et nyt og behageligt øje. Ca. som i billedet nedenfor.

Vanskeligheder med korrekt trimning af tapet efter størrelse

Det kan måske virke for dig, at vi med vilje afskrækker dig fra først at installere det nedhængte loft og derefter limer tapetet, men det er slet ikke tilfældet. Blandt de fordele, som denne mulighed giver:

 • let ændring af en tapet til en anden i den fjerne fremtid;
 • fraværet af termiske virkninger på væggene;
 • beskyttelse af vægge fra støv og snavs, som er uundgåelige ved installation af lofter.
Det er vigtigt at huske, at uanset hvilken indstilling du vælger, Primær behandling af vægge med gips er påkrævet. Enhver professionel gruppe er meget opmærksom på dette, så hvis du ser at de "specialister" du ansætter med succes ignorerer dette stadium, chase dem væk - det lykkes ikke at reparere noget godt!

For nylig praktiserer nogle eksperter den tredje metode, hvis største ulempe er dens varighed.

Operationsalgoritmen er i mellemtiden meget logisk:

 1. installation af en guide baguette beskyttende vægge mod mulig forurening;
 2. nøjagtig klæbning af tapet med præcis trimning i højden og under hensyntagen til vinkelbøjningen;
 3. direkte installation af en spændingsduge.
I teorien er det den tredje, faktisk en kompromisvariant, der synes at være den mest korrekte. Men i virkeligheden kræver det mestre mestere mere tid til at udføre et bestemt arbejdsområde. Herfra og dens nogle upopularitet i det professionelle miljø.

Hvad gør de først: lim tapet eller stræklofter?

Spørgsmålet om hvor man skal udføre reparationsarbejde før - på væggene eller i loftet, begyndte at blive spurgt af selve udseendet af spændingsfilm.

Jeg vil ikke helt støv frisk glans, hvilket afspejler hele rummet. Dyrt tapet er også en skam, hvis de ved et uheld lider under arbejdet med stræk lærredet. For at forstå dette problem vil vi forsøge gradvist at følge processen med reparation af lofter og vægge.

Procesfunktioner

Uanset hvad du skal gøre i starten, vil hver enkelt være på bekostning af den anden. Ved installation af en baguette under spændt stof, bores huller i væggen, hvilket giver meget støv og frisk tapet kan lide. Desuden sker installationen af ​​nettet selv med deltagelse af høje temperaturer. Ingen ved, om dette vil appellere til tapet.

Der er en vej ud. Forbered forsigtigt væggene til klistning og inviter specialister til at montere baguetten (gør det mest støvede arbejde), og sæt derefter ind over tapetet og igen invitere arbejderne til at installere loftet. Metoden er god, men der er et problem - herrene vil ikke acceptere en så langvarig arbejdsstil.

For at forstå funktionerne i processen, og i det mindste komme tæt på en anelse hvad man skal gøre først, skal du forsøge at finde ud af, hvad strækloftet og tapetet er.

Selve lærredet er en stofbase eller PVC-produkt, som er mat og blank. Monteret på en specielt forberedt metal eller plastramme.

Hvis loftet var planlagt til at være flere niveauer, skal alt arbejde med gipsvæg foregå på forhånd. Først er den gamle finish fjernet, loftet er godt trimmet, ellers vil i fremtiden efterbehandlingens snavs smuldre sig på stræklået. Derefter kommer behandlingsskiftet af svampepots (hvis nogen). Før installationen af ​​loftet skal alt arbejde med ledninger udfyldes.

Vægpapir - en rullet klud af forskellige typer: papir, ikke-vævet, vinyl. Der var mange at klæbe dem på. Til at begynde med er væggene justeret og et lag lim påføres på den tørrede overflade (hvis tapetet er papir, lim påføres på lærredet). Derefter placeres belægningen på bunden, godt limet, luftbobler og overskydende lim presses ud med en rulle.

Ikke noget kompliceret om det, men der er to typer af arrangementer: enten klistret tapet fremad loft montering og er presset baguette (se i dette tilfælde omhyggeligt), eller efter de øverste malerier omhyggeligt har trimmet, pas på ikke at skade loftet struktur.

Hvad er sekvensen?

Lad os forsøge at forstå, hvad der er bedre: at strække det hængende loft før tapet eller efter det. Overvej begge muligheder for at gøre dette.

Første tapet, så loftet

Hvis du beslutter dig for at handle på denne måde, er det værd at overveje behovet for en pause på 4-5 dage mellem klistring af væggene og installation af loftet. Baggrunde skal tørre godt før varmepistolen.

Nogle eksperter mener, at du først skal arbejde med væggene, ideelt tilpasse dem, ellers kan loftet være skævt.

Den største fare for præ-pasta er at forurene væggene, når du arbejder med en perforator.

Hvis der er spor af mursten på tapetet, vil det være ret svært at fjerne dem.

En vakuum hammer øvelse ville hjælpe med at løse dette problem til en vis grad. Limning af arkene inden installation af loftrammen vil føre til, at de kommer under baguetten. Han vil trykke ned på lærredens øvre kant, hvilket gør det svært at demontere tapetet under den næste reparation. Det positive punkt er den perfekte øvre kontur på væggen.

Du kan vælge imellem flydende belægninger. De er smukke og moderne, men risikoen øges, der arbejder med en spatel, for at plette det færdige loft.

Hvis du skal limes tapet til maleri, bliver risikoen for farvning af loftet endnu større. På den anden side kan høje temperaturer under installationen påvirke malingens kvalitet ved bunden af ​​loftet. Det samme problem kan forekomme med flydende tapet.

Først loftet, så tapetet.

Hvis tapetet er lyst og delikat, i færd med at installere strækloftet, kan de være irreparabelt beskadiget, så de er bedre at indsætte i det sidste reparationsstadium. Desuden kan manglen på professionalisme i arbejdet med loftet føre til mekanisk beskadigelse af tapetet.

Når man laver vægge, skal man omhyggeligt arbejde med lærredens øverste kant for ikke at forstyrre loftdækslerne. Alt vil vise sig, hvis du viser omhu, men næste gang du reparerer kan tapetet nemt afmonteres.

Begge muligheder har deres fordele og ulemper, men ansvaret for valget ligger altid hos ejeren.

Vigtige nuancer

Spørgsmålet om prioritet er ikke blevet afklaret. Hvad skal man gøre før, for at installere hævede lofter eller til at engagere sig i vægge? Indlægning af tapet samt installation af loftet har deres egen nuancer. Arbejder med væggene er der en chance for at beskadige eller plette spændingsvævet, og det er faktisk faktisk evigt, mens tapetet kan limes igen hvert år.

Når de sætter profilen under strækloftet, er der mulighed for tapetforurening, der er også en frygt for, at de ikke modstår høj temperatur. I dette tilfælde kan du fravælge overfladen af ​​polyvinylchlorid til fordel for stoffets væv, hvis bund passerer koldt.

Og en ny nuance - profilen under det vævede loft kræver mere mindre boring, hvilket betyder, at der bliver mindre støv. Men godt tørret tapet kan nemt modstå en temperatur på 60-70 grader.

Livet hacking: Hvad skal man gøre først, tapet eller loftet

For at opnå et kvalitetsresultat skal du kende mange vigtige nuancer. For eksempel spørger mange mennesker spørgsmålet: "Hvad først: lim tapetet eller strække loftet?" Hvorfor dette spørgsmål er overhovedet, hvad man skal gøre før - fordi en proces kan påvirke det andet negativt eller komplicere reparationsprocessen.

Baggrund eller suspenderet loft det første: ekspertudtalelse

Hver specialist foretrækker at foretage reparationer i henhold til hans ordning under hensyntagen til de generelle teknologiske aspekter. Men uden at kende egenskaberne ved dit hjem og den tidligere reparation, vil det ikke straks fortælle dig, hvor det begynder.

Hvis du ikke planlægger at ændre tapetet ofte, så er det bedre at begynde at færdiggøre væggen først.

Så hvad gøres først:

 1. Den første mulighed. Det afhænger af hyppigheden af ​​wallpapering. For eksempel, hvis før tapetet ikke blev fastgjort igen i ti år eller mere, så indtil baguetten til PVC blev fastgjort, kunne du limke tapetet, og så kunne lærredet strække sig over dem. Hvis reparationen er udført af mesteren, vil de ikke deformere tapetet på nogen måde; hvis du har erfaring med limning og montering af loftet, skal alt også gå gennem netop.
 2. Den anden mulighed. Det gælder for dem, der plejede at lim ofte tapet. Derefter skal du limes tapetet under kanten af ​​strækloftet. Det vil sige at holde på væggen med nyt tapet, du kan nemt fjerne det gamle. Spændingsstrukturer, når du fjerner det gamle tapet, påvirkes ikke.

Hvordan man gør, beslutter, baseret på den opfattelse, at oftere du foretrækker at lim tapet, desto bedre er det at klæbe dem efter at loftet er blevet rettet.

Hvis der imidlertid fremhæves anmeldelser på særlige fora, kan vi sige, at folk også ser på de omstændigheder, der ledsager reparationen. For eksempel holder de første pindeplanker, ofte gør det med maleri. Efter kløften, der var tilbage mellem bundplader og vægge, er de fyldt med kitt. Og først så tapes limet.

Det viser sig, at under det efterfølgende reparationer fjernes det gamle tapet, og derefter limes nye. Et loftsplint er ikke nødvendigt at installere, men du kan bare male igen, hvis de står i kontrast til det nye tapet.

Baggrund eller nedhængt loft: Hvad første (video)

Sådan limes tapet med strækloft: procesegenskaber

Hvis du allerede har besluttet det i første omgang - et ophængt loft eller tapet - arbejde lettere. Af den måde er der en anden mulighed, men arbejdere tager sjældent det, fordi det er mere besværligt, men pålideligt.

Der er to almindelige måder at installere et strækloft på - hæftning og harpun

På de vægge, der allerede er forberedt til at klæbe tapet, kan du montere en strømpakke. Så pokleit tapet, og først da, i sidste tur, at strække selve lærredet.

Så hvis du beslutter dig for at strække loftet efter tapetet:

 • Du kan stå over for et sådant problem - når en baguette er installeret, laves der mange huller i væggen, og det er ikke kun ekstra støv, men også forurening af nye baggrunde;
 • Et andet problem er, at der ved opvarmning af et PVC-ark kræves opvarmning, og opvarmning i et rum øger risikoen for at skrælle tapet alvorligt.
 • Installationen af ​​selve loftet kan beskadige tapetet, hvis de gøres af gode herrer, vil du ikke støde på et sådant problem, men det er i princippet muligt.

Fordelene ved harpunmetode: let demontering og efterfølgende udskiftning af strækloftet

Men ingen bekymrer dig om at tage rimelige skridt. For eksempel kommer en måler til at tage målinger fra et rum, hvor væggene er glatte. Dette er korrekt, fordi nøjagtigheden af ​​sådanne målinger vil være højere. For at lave lærredet selv tager det cirka en uge, og i løbet af denne tid vil tapetet tørre ud og blive mere modstandsdygtige mod temperatureffekter.

Er det muligt at strække loftet efter wallpapering: så efter eller før

Selvfølgelig kan du, hvis vi tager højde for alle ovenstående punkter. Og for eksempel, hvis du limer tapet til maleri, har du ingen anden mulighed. Det kan gøres anderledes, men der er stor risiko for at beskadige loftet med den samme maling.

Hvis du først limer tapetet, er der risiko for, at de bliver beskidte under installationen af ​​strækloftet. Det er vigtigt at gøre alt arbejdet så omhyggeligt som muligt.

Forresten, hvis huller er lavet til loftet, eller rettere baguetten, kan du bruge det samme slag med en støvsuger. Dette er ikke en løsning på alle problemer, men denne metode minimerer nogle af konsekvenserne.

Mange er bange for denne metode og tænker på det - ser frem til, man kan forestille sig, hvilke vanskeligheder der vil opstå, når man maler. Men at klippe tapetet er faktisk slet ikke svært. Ja, og ingen bekymrer dig omkring rummets omkreds for at slå af niveauet for installation af en baguette. Så kan du holde tapetet fra ham. Og selvom nogle dråber bliver fundet, kan de være gemt med et dekorbånd eller en indsats.

Sådan klæber du tapet med et strækloft: Er der nogen nuancer

Uanset om du limer en ny tapet eller besluttet at male væggene, skal du handle på et scenarie.

Før du laver tapet, er det nødvendigt at proshpaklevat og primet væggen: Ellers kan tapetet skrælle

Planen for dekorative vægdekorationer under strækloftet:

 1. Fjern først den dekorative indsats, der beskytter væggenes samling og strækloftet.
 2. Derefter lim limens felter ved hjælp af maskeringstape omkring perimeteren, som under processen med at male eller klæde loftet ikke beskadiger;
 3. Installer en spatel og plastik af den ønskede bredde til lærredets underkant, og afskær den ekstra tapetdel langs den nederste kant;
 4. Monter indsatsen på plads, allerede skåret i størrelse, når strækloftet er installeret.

Da der næsten ikke er nogen grænse for ydelsen af ​​stræklofter, skal du sandsynligvis genindstille tapetet mindst en gang, ja.

Inden du limer tapetet, skal du huske om følgende trin for at forberede væggene: Fjern den gamle finish, behandl væggene med antifungal primer, reparér alle revner og huller, kitt og gipsvæggene.

Og processen med at skære tapetet er ikke så skræmmende som det ser ud til, næsten alle, der klæber på tapetet under strækningen, gør det bare.

Derfor anses vejen, når strækloftet kun er etableret efter klistring af vægge, mere foretrukket.

Hvordan limes tapet under loftet (video)

Så hvad først - suspenderet loft eller tapet? Som altid er svaret et sted imellem, se omstændighederne. I de fleste tilfælde er tapetet limet først, så længe baguetten er af høj kvalitet, og lærredet er spændt let.

Hvad de gør først: tapet eller hængende loft

Når det kommer til muligheden: "Hvad foregår først: Spændingsbase eller tapet?", Svaret skal være kendt på forhånd. Det afhænger af det fremtidige indretning, individuelle præferencer, valget af et efterbehandlingsfirma. I første omgang skal du udarbejde en detaljeret plan, der definerer proceduren for behandling af et separat rum.

Indholdsfortegnelse:

Egenskaber af materialer

Lad os starte med det vigtigste. Strækloft er en ophængt struktur, hvis materiale er polyvinylchlorid (PVC) eller stof. De styrkes på profiler af stål, aluminium, plast. Basen kombineres ofte med gipsvæg for at skabe niveauer. Stof med vinyl også forskellige niveau forestillinger. Strimlen er fastgjort til taget, men det kan være til væggen. Det hele afhænger af design af rummet.

Tapet - papirrulle web. Fremstillingsstandard: længde - 10 m, bredde - 53 eller 106 cm, afhængigt af materialet. Der er enkelt- og dobbeltlag, vinyl, akryl, ikke-vævet. Hvad er sammensætningen - sådan en pris. Jo bedre det er, desto dyrere bliver det. Papirstrimler smøres med lim, når der anvendes uvævet stof - lim påføres på sidehegnene.

Faktorer ved valg af sekvens

Når reparationen er startet, kommer teamet til at tilbyde to muligheder: Først installeres spændingsbasen, indsæt derefter over siderne eller arranger sidebarrierne ved at afslutte efterbehandlingerne og efterfølgende strække lærredet. Hvad er mere korrekt?

Begge variationer er berettigede. Fokus på at vælge eksperter. Under arbejdet vil der være vanskeligheder, der kan løses af fagfolk. Vanskeligheder er forårsaget af sådanne øjeblikke:

 • Hvorvidt loftsplinten er etableret.
 • Materiale til fremstilling af vægge (mursten, beton).
 • Hvor godt brugt spændebånd, fastgørelsesteknologi.
 • Gennemførelse af udkastsprocedurer af høj kvalitet.

Godt at vide! Det er tilrådeligt at kombinere ruvning af loft og vægge. Så følger det endelige design.

Forberedende procedurer for alle muligheder

Først rydde op i lokalet. De rengør den gamle belægning fra maling, lime, fjern fedtpletter, snavs. At forlade tidligere mangler kan ikke være: Den gamle finish vil begynde at smuldre og falde i stykker på spændingsstrukturen. Forbered først sidebarrierne inden du installerer materialet:

 1. Fjern forbi behandlingsmateriale (maling, gips, trellis).
 2. Forarbejdede primere mod svampe.
 3. Eliminér revner, mindre defekter.
 4. Gips, kittens overflade.
 5. Efter afslutningen af ​​flyets forberedelse måler arbejderne dem: installatørerne måler toppen, dem der limer væggene - sidegrænsen.

Værelse forberedt til reparation

Hvordan går processen? Installatører installerer baguetter (ramme). Når siderne tørrer ud efter færdiggørelsen, limes de fast. De ekstra kanter skæres ved hjælp af en skarp papirmaskine. Dette udføres inden stoffet strækkes for ikke at beskadige det. Dækker hegnet og venter på dem at synge. Efter installatørerne trækker basen.

Hvornår limer du først tapetet?

Et sådant valg er lavet af dem, der har et beskedent budget, som ikke ønsker at risikere skade og forurening under efterbehandling. Dette er rationelt, da blandinger af byggematerialer er vanskelige at vaske af.

Billedet blev først indsat tapet og lavede derefter et nedhængt loft

Det er vigtigt! Når vi forbereder os til at montere en tapet eller en spændingsstruktur, ledes vi af følgende: For det første udføres beskidte behandlinger, som senere ødelægger den videre efterbehandling alvorligt.

Hvad skjuler denne metode? Ulemperne er:

 • Ved montering af baguette til lofter bores huller i væggen. Støv med snavs falder på nyindrettede overflader.
 • Ved at strække lærredet bruger de en varmepistol, hvis opgaver er at opvarme rummet op til 60 ° C, nogle gange op til 80 eller mere, så topdækket tørrer ud. En sådan temperatur ødelægger limstrukturen, tapetet skræller af.

Opvarmning af strækloftet kan forringe tapens klæbeevne

Hjælp! Statistikken siger, at tapetet ændres i 3-4 år. Dette forårsager vanskeligheder med at afskalke gamle gobeliner, når de presses mod en baguette. Derfor tænker de på forhånd om den korrekte teknologi til klistning, hyppigheden af ​​indvendige ændringer.

Til at begynde med betragtes en standard implementering, hvor et web er knyttet til en profil. Hvis du installerer det øvre stof og derefter limer gobelinerne, er risikoen for farvning af stoffet høj, fordi de er strammet til en tilstrækkelig højde. Konklusionen er enkel: Start fra siderne, og bevæg dig gradvist til taget.

Hvornår strækker de først loftet?

Hvis du først installerer toppen, er væggene til klistning stadig forberedt. Når alt kommer til alt, når der fastgøres en baguette, og siderne er ujævne, ser det ud til at være sjusket. Skader er synlige gennem indretningen. Derfor skal du tilpasse og fylde sideplanerne.

Inden du installerer baguetter til stræklofter, skal du justere væggene på forhånd

Vær opmærksom! Indstil først toppen, tage i betragtning, at sidebladene er lettere at beskytte mod de skadelige virkninger end loftet. Men selv beskyttelse af toppen er en ubelejlig, vanskelig proces, hvilket reducerer risikoen for beskadigelse og forurening af overfladen lidt.

Hvad er vanskelighederne? Omkostningerne til materialet, som ikke er overkommeligt for alle. Topfarvede kemiske tapede sammensætninger. De udilsigtet smurt dem - pletterne blev renset, hvilket var omhyggeligt, de skar dem - yderligere indsatser. Når de strækker indretningens teknologiske tape, skæres det præcist, hvilket eliminerer forvrængningerne med overskuddet. Processen med montering af tapetet under lærredet kræver færdigheder. Det er sandsynligt at ramme båndet og bryde et dyrt lærred.

Installation af stræklofter, før du laver tapet

Konklusionen er enkel: fagfolkene vil gøre det kvalitativt, men deres krav øger niveauet af færdighedskrav, og ejeren af ​​huset har brug for en tilstrækkelig mængde vinylcoating. Hvad er fordelene? Mens toppen er behandlet, bruges en kanon til tørring, og sideglindene holder belægningen, hvis den ikke opvarmer pistolen til høje temperaturer, må den ikke ledes til væggene. Trellerne er også let udskiftet.

Når der vælges lyse toner af papir eller stof til behandling af sidefladerne, lim dem, indstiller loftet. De er svage med våd rensning. Men profilen er fastgjort til sideplanerne og borer huller i den. Hvis huset er bygget af rød mursten, vil der være meget støv uden våd rengøring.

Advarsel! Tilvejebringelse af et interiør med farvepapir, limes de først, males og monteres derefter på toppen.

Loftinstallationsproces:

 1. Installer profiler.
 2. Spænding, udjævning af lærredet.
 3. Varm det op med varm luft ved hjælp af en kanon.
 4. Fastgør det opvarmede lærred på de ønskede steder.

Strækmontering

Efter arbejdet køles overfladen ned cirka 3 timer. På dette tidspunkt skal du åbne vinduet og ventilere rummet.

For nybegyndere af byggevirksomheden, for nemheds skyld er forsamlingsbegrebet opdelt i to typer: harpun og uden det.

Sekvensen af ​​den første: måle rummet under størrelsen af ​​den fremtidige klud, monter baguetten, som er anbragt på negle hamret i væggen. Designet "tager" 4 cm af højden af ​​flyet. Endvidere bliver kluden opvarmet, trukket, låst. Nogle gange er det lavet med et hak under gardinen eller på et bestemt område af rummet. Tørring, det hærder, men dækker jævnligt toppen.

No-gunpun-metoden - basen er fastspændt som om stoffet var på bøjlen Metoden er billigere, enklere, undtagen målinger, fabrikation. Men større risiko for sagging materiale.

Hvis du først limer tapetet

Vi vil spørge os selv: Hvis de først monterer toppen og derefter limer siderne, hvad vil de lide mere? Svaret er utvetydigt - loftet, fordi det er dyrere. Skaden forårsaget af trellis er intet i forhold til det modsatte resultat. I det ekstreme tilfælde er det lettere at klæbe en stribe af sideskindet end at købe et nyt strækloft. Et vægtigt argument til fordel for den oprindelige sidekant.

Installation af stræklofter under tapetet

Muligheden er praktisk, hvis budgettet er lille, og du beslutter dig for at spare penge ved at lave reparationer selv. Et stort plus ved den oprindelige anvendelse af gobeliner - gratis, hurtigt arbejde. Du stiller dig trygt ud af sidebarrierne og er ikke bange for at plette toppen.

 1. Forbered sideplanerne.
 2. Lim tapet.
 3. Monter rammen under loftet.
 4. Stretch canvas stretch lofter.

Husk! Loftet i det papirbehandlede rum er monteret og iagttager foranstaltninger for at beskytte væggene mod forurening og beskadigelse. Den vigtigste fjende af rå tapet - et udkast, skarpe klimaændringer. Rummet tørrer i mindst 5 dage, så de fire sider er dækket af folie og begynder at arbejde.

Hvis du først laver stræklofter

Hvorfor installere først toppen, og lim derefter siderne? argumenter:

 • Selv når man bruger en gaspistol, undtagen retningen til siden, opretholdes vægbeklædningen med omhyggelig og omhyggelig håndtering.
 • På trods af dannelsen af ​​støv fra boring under baguetten, at have støvet op på tide, efter at have vasket (hvis vaske) tapet, undgå at beskadige side hegnene.
 • Ofte opfordres producenterne til først at montere rammen på flade fly.
 • Når den suspenderede struktur først monteres, skal du ikke være bange for at male hegn og trellis. Toppen er nøjagtigt beskyttet med maskebånd, og om nødvendigt anvendes loftsplinten og kløften mellem rummets øvre og side søjler limes.

Installation af stræklofter inden lakering

Starte reparationer, husejere er enige om, hvor ofte de ønsker at ændre side hegn design. Hvis de 1-2 gange om året er limet, kommer de i kontakt med en dekorativ sokkel. Derefter kan de let fjernes, mens spændingsstrukturen ikke påvirkes.

Arbejdsordenen i denne sag er som følger:

 1. Forbered sideplanerne.
 2. Etablere en ramme under stræklofter.
 3. Spænding af bunden.
 4. Monteret dekorativ sokkel.
 5. Anvend tapet.

Husk! Den dekorative sokkel er monteret, når bunden er strakt. Den er fastgjort til en blød væg.

Dette er et usædvanligt eksempel, hvor toppen er sat først. Men så hvert år eller mere, vil du kun ændre trellis uden at bekymre dig om at beskadige basen.

Og du har ikke glemt de multi-tiered grunde? Når alt kommer til alt designer kunderne ofte strukturen i flere niveauer med indviklede gipsplader og undrer sig over, hvad de laver i starten. For det første er bunden gipset. Efter på væggene med nye mønstre forbliver ubehagelige spor. Dette skubber til konklusionen: Først behandles toppen, så går den til sideskinnerne. En klud eller vinyl er trukket ud i slutningen - dette er en efterbehandling.

Fandt et rentabelt alternativ

Der er en sjælden, men effektiv metode, der garanterer et kvalitetsresultat, hvilket minimerer ulemperne ved de tidligere metoder. Opkaldt - faset installation af lofter. Det bruges sjældent, fordi det øger nedetid og finansielle omkostninger.

sekvens:

 1. Sidefladerne er justeret.
 2. Monter baguetten under loftet.
 3. Sæt hegn 4 sider.
 4. Monteret klud.

Hvilke ulemper undgås i sammenligning med traditionelle teknologier? Vi læser nedenfor:

 • Rammen lægges nøjagtigt på den konstruerede væg. Der mangler huller og revner.
 • Baguette styrkes, så støvet ikke beskadiger trelliserne.
 • Vægpapir er let limmet og malet med undtagelse af tilstoppet stof eller vinyl. De er lettere at passe til baguetten, små huller overlappes med dekorative elementer.
 • Ved fuldstændig tørring af sidefladerne påføres en beskyttende film på alle sider, hvilket reducerer temperaturpåvirkningerne. Derefter uden trusler til trellis monteret lærred.
 • Når stofmaterialet er spændt, bliver værelset ikke opvarmet, hvilket er optimalt til at dække top og sider. Valg af denne metode, akkumulere et budget, opnå produktive resultater.

I dag er det den mest professionelle løsning, der har en funktion - effekten af ​​temperatur. Men når hegn tørrer ud i 5-7 dage, er risikoen ubetydelig.

Hvad mener eksperter?

Der er heller ikke noget klart svar fra fagfolk. De skubber, rådgiver, men du er ansvarlig for planlægning af designbeslutninger. Nogle anbefaler at starte fra bunden, andre med tapet. Hvilke grunde er den første mulighed? Erklæringerne er som følger:

 • Sidene efter montering af loftkonstruktionen somme tider sprækker fra tyngdekraften. Efter færdiggørelsen af ​​færdiggørelsen forgæves.
 • Gentageligt gentage om en stor mængde støv. Og hvis huset er gammelt og endda mursten, er udseendet af klistretoner truet.
 • Når man monterer profilen eller panelet, rører væggene og efterlader spor af beskidte hænder og specialudstyr i forskellige dele af rummet.
 • Det er bedre at være sikker, undgå virkningen af ​​varmepistolen på det nye tapet. Ved temperaturer på 60 grader og derover kan lim ikke stå. Væggene får lov til at tørre i 7 dage. Dette minimerer deres flak, blærer.

Efter afslutningen af ​​alle reparationsprocedurer rengøres lokalet omhyggeligt. Spændingsfladen rengøres med en støvsuger, en fugtig klud. Når du absorberer snavs med en klud, anvendes en ikke-grov børste med 3-4 dråber vaskemiddel. Til overflades karakteristiske glans gnides den med en ammoniakopløsning på 1: 9.

Vellykket valg er nøglen til et behageligt liv.

Efter at have overvejet alle mulighederne, vælg baseret på økonomi, individuelle præferencer, services fra et byggefirma. Alle sorter har både positive og negative sider. Hvis du vil ændre tapet oftere end en gang om 10 år, eller hvis du planlægger en multi-tieret loftsstruktur, er det bedre at først lave stræklofter og derefter indsætte tapetet. I andre tilfælde kan du sikkert gemme tapetet, og derefter lave installationen af ​​lofter. For maksimal effekt bruger de tid til spørgsmål om rumændringer, studerer detaljerne, kigger efter kvalitetsmestere. Vi ønsker dig behagelige design inkarnationer!

Hvilken første lim eller tapet skal limes - trin for trin instruktioner

Hvad er først - tapet eller hængende loft?

Arbejdssekvensen under reparationen af ​​rummet spiller en vigtig rolle, både i kvalitet og i omkostningerne ved efterbehandling. Og for at afgøre, hvad man skal gøre først - tapet eller loftloft - skal man forstå, hvordan disse arbejder udføres, hvilke materialer der er involveret, og hvordan man arbejder sammen med hinanden.

Sammenhængen mellem to typer efterbehandlinger består i, at en af ​​processerne i nogen grad kan påvirke den færdige dekoration negativt. Eller omvendt kan den færdige dekoration forstyrre processen med at udføre andre efterbehandlingsarbejder. Det vil sige at forstå, hvor det er nødvendigt at installere stræklofter - før eller efter tapetet - du skal studere effekten af ​​disse værker på hinanden.

Første lim tapet eller hængende loft?

Limning tapet på væggen

Stikker tapet på væggen

 • Så hvordan er tapeterne limet til væggen? Først og fremmest skal du forberede overfladen af ​​denne væg, det vil sige at gøre den flad.
 • Som regel bruges enten en gipsvæg, en gips eller en gips til at udjævne væggene (se Sådan putter du et gipsplankloft med dine egne hænder). Tilpasningen af ​​væggene er uden for spørgsmålet, hvis der er installeret et strækloft, da løsningen sikkert vil plette vinylfilmen, og det er svært at "trække" væggen til toppen, hvis der ikke er nogen kontakt med loftet. I denne situation, spørgsmålet "Har du brug for at installere stræklofter, inden du begynder at lim tapetet eller efter?" Det tyder klart på, at du først skal lave væggene.
 • På samme måde er det ikke fornuftigt at begynde at udjævne væggene med gips, hvis strækloftet allerede er installeret. CD-profilen, på hvilken gipspladerne er fastgjort, er indrammet rundt omkretsen af ​​UD-profilen, som igen er fastgjort til gulvets, vægernes og loftets stive overflade. Selvom du ikke har et loft UD, har du stadig brug for en hård forbindelse på konjugeret hjørne, som ikke kan gøres med en blød vinylfilm.
 • Men måske er det muligt at installere et ophængt loft efter udjævning af væggene? Tja, for installation af en profilfaste baguette er der brug for en glat væg, og på denne side ser alt ud til at være glat, men tapetet er endnu ikke limet (se Multi-level stretchlofter med dine egne hænder: overfladens skønhed og holdbar ramme).
 • Vi fortsætter med at tale videre, det første - et ophængt loft eller tapet? For at klæbe tapetet på en flad væg, skal du prale overfladen, da støvet, som akkumuleres under en reparation, vil gøre vedhæftningen til sammenhængskraft og de limede strimler simpelthen falder af. Væggens primer skal laves tæt på loftet, og hvis det ikke kan snavset, så er maskeringsbåndet fast.
 • Vi vender nu til færdiggørelsen af ​​væggene og overvejer hvornår der skal limes på tapetet, før eller efter installationen af ​​loftet. For at fiksere strimlen på væggen skal den smøres med lim. Baggrunde selv kan limes og tørre - alt afhænger af deres struktur.
 • For at smøre væggen igen skal du kontakte loftet, da overfladen skal være dækket af lim tæt på loftet, hvilket igen vil medføre uønsket kontakt. Selvfølgelig kan loftet beskyttes med tape.
 • Tapet kan limes, med det samme at justere topplinjen, men det gælder kun for en farvefarve. Hvis der er et mønster på dem, skæres den limede strimmel flere centimeter længere end den ønskede længde for at forbinde dem langs mønsteret, og så skæres top og bund med en kniv.

Strækmontering

 • Installation af stræklofter har to skæringspunkter med væggene - dette er installationen af ​​en monteringspose og opvarmning af lærredet og selvfølgelig selve rummet. Og for at bedømme, hvordan man gør det først - hængende loft eller tapet - overvej disse kontaktpunkter (se. Streklofter med LED-baggrundsbelysning - installationsfunktioner).

Monteringsprofil til PVC lærred på væggen

 • For at installere en aluminium- eller plastikprofil skal du bore huller i væggen, hvilket ikke påvirker finishen, da det beskadigede område er dækket af en baguette. Og hvis vi siger det første - suspenderede lofter eller tapet - begynder selvfølgelig bagved tapetet.

Opvarmning af bladet med en gaspistol

 • Det antages, at når man arbejder med en varmepistol, der bruges til at opvarme et PVC-ark, er det muligt at beskadige vægdekorationen. Ja, det er det virkelig. Men det kan blive beskadiget og simpelthen at bringe møblerne ind i rummet - det hele afhænger af mesterens nøjagtighed. Selv den mest delikate tapet deformerer ikke fra den temperatur, der kræves for at opvarme vinylen, og det er 70 ° -80 ° C, og det er ikke en trussel, hvis du ikke direkte brænder flammen til væggen.

Anbefaling. Valg af ordre i spørgsmålet om hvad der plejede at være - et hængende loft eller tapet er selvfølgelig din, men hvis du nøje overvejer fordele og ulemper, så er beslutningen selvfølgelig utvetydig. Under det første nummer i rækkefølgen af ​​reparation er der selvfølgelig tapet.

Skaden, som du kan forårsage tapetet, når du installerer et strækloft, er ubetydelig i forhold til ulejligheden, der ville opstå, når den modsatte løsning. Du forstår sikkert selv, hvad forsmændene, der er involveret i reparation, gør fremad - ubetinget limer de tapetet på væggen.

Arbejds rækkefølge. Hvad skal man lave først - tapet eller loftsloft?

Tilhængere af muligheden "tapet, så loftet" argumenterer for deres position ved, at når du laver tapet med et færdigt loft, kan du beskadige overfladen af ​​lærredet. Installation af stræklofter efter limning vil være mere praktisk og medføre mindre risiko for mekanisk skade.

I vores arsenal er der to kontroversielle muligheder:

 1. Stramme loftkonstruktion er monteret efter færdiggørelse af væggene og limning af tapet;
 2. Efterbehandlingsvægge er lavet efter installation af et strækloft.

Af en eller anden grund er mange eksperter tavse om den tredje mulighed, som produceres i flere faser. Arbejdets essens er enkel:

 • Indledningsvis er en baguette monteret på væggen til fastgørelse af lærredet;
 • Produceret wallpapering;
 • Det sidste stadium er webspændingen.
 • Denne mulighed tager meget tid og passer ikke til fagfolk.

Nu vil vi se nærmere på de to første muligheder for at besvare spørgsmålet: Hvad er først, loft eller tapet?

Først limer vi tapetet og derefter strækloftet.

Så foretrækker at gøre dem, der frygter skade, forurening og andre problemer i færd med at efterbehandling værker. Lim, maling, gips og andre bygningsmaterialer kan forlade uudslettelige (uudslettelige) pletter.

Advarsel! Hvis interiøret giver farve tapet, er det bedre at først lim tapet og male dem, og derefter installere loftet.

Denne arbejdsmetode har sine ulemper, som er som følger:

 • I forbindelse med montering af baguetten er det nødvendigt at bore mange huller i væggen - under arbejdet er der mange støv- og kuldflyvninger, der kan forurene overfladen af ​​tapetet. For at sikre vægbeklædningen kan du bruge en støvsuger og en speciel beskyttelsesfilm;
 • Når stoffet er spændt, anvendes en varmepistol, som opvarmer rummet til 60 ° C. Høje temperaturer kan ødelægge limens struktur, hvilket resulterer i skrælning af tapetet. For at forhindre dette sker, anbefaler professionelle bygherrer at installere loftet 5-6 dage efter lakering - limen har tid til at tørre i løbet af denne periode.
 • Det anbefales at kontakte et virkelig pålideligt firma, der installerer et loft.
 • Ukvalificerede fagfolk kan beskadige tapets integritet og skal ompaste dem.

Desværre forårsager denne metode problemer i fremtiden - i løbet af 3-4 år skal tapetet genindlimes, og problemet med afskalning af gamle kommer til at opstå.

Først strækker vi loftet, og derefter tapetet.

I dette tilfælde er væggene oprindeligt færdige (hvilket betyder gips), og kun efter indledende manipulationer går man til lofterne. Den største og mest signifikante ulempe ved denne teknik er den høj sandsynlighed for at beskadige loftet.

Blandt fordelene ved denne arbejdsmetode er:

 • Vægbeklædning forbliver intakt. Der er ingen termisk effekt på tapetet;
 • I fremtiden vil det være nemt at genindsætte det gamle tapet med nye.

Negative øjeblikke er også til stede:

 • På trods af at overfladen af ​​lærredet ikke er udsat for forurening, bør du stadig tænke på omkostningseffektiviteten af ​​denne metode. Kemikalier kan efterlade pletter på dyrt loft og kan ikke altid slippe af med dem;
 • Har ingen erfaring med at klæbe tapet, er det ret svært (og selvom alt går ud og trættende), skal man konstant skære tapetet i størrelse uden forvrængninger og overskud. Rough håndtering kan beskadige loftoverfladen.

Som den første metode har denne mulighed sine ulemper, hvilket kan føre til negative konsekvenser. Kort overveje den ideelle løsning, så ikke lide af eksperter.

Alternativ metode til vægge

Værker udføres i henhold til ovenstående plan:

 • En guide profil (baguette) er monteret på den forberedte væg. Båndet ligger fladt, uden huller og revner. Under installationsarbejdet vil det faldende støv ikke skade overfladen af ​​væggene;
 • Sticking tapet. Papirstrimler er pænt trimmet, uden lim og maling falder på loftoverfladen;
 • Når vægge er tørre, kan du ringe til mesterne. De vil hurtigt installere lærredet uden den mindste skade på tapetet.

Det viser sig, at den tredje mulighed er den mest optimale, selv om den er længst i tiden.

Opsummering

Alle gør det anderledes, og ingen kan bebrejdes for dette. Enhver af de viste muligheder har sine fordele og ulemper, så valget afhænger udelukkende af personen og hans reparations- og konstruktionsfærdigheder.
Hvis du vil have alt til at fungere perfekt, anbefales det at være opmærksom på den tredje mulighed. Det kombinerer begge metoder og vil være acceptabelt for dem, der ikke foretager hastende reparationer.

Hvad først strækker loft eller tapet - alle fordele og ulemper ved begge muligheder

For nylig er hængende lofter blevet meget populære, så på fora er folk i stigende grad interesseret i - hvad skal man gøre før, lim træet eller installere loftet? Absolut ikke noget svar på dette spørgsmål. Derfor foreslår jeg at overveje fordele og ulemper ved begge muligheder, så du selv selv kan bestemme, hvor bedst du kan gå videre.

Stretchloft kan installeres både før klæbende bånd og efterfølgende

Hvad skal man afslutte først

Argumenter til fordel for loftet

Taler om hvad man skal gøre foran - at trimme væggene eller lofterne, ikke aftag selv blandt specialister. Til fordel for den første prioriterede installation af loftsbeklædningen anføres følgende argumenter:

 • Ved installation af PVC-film anvendes en termopan, som negativt påvirker vinyl tapet - de ændrer farve og deformeres. Allerede ved en temperatur på 70 grader forringes materialet.

Derfor, hvis du planlægger at færdiggøre væggene med vinyl tapet, så først skal du helt sikkert strække loftet. Dette gælder dog kun for filmloftbelægningen, da stoffet strækkes uden brug af en termo pistol, og det er desuden mere holdbart. Prisen på et stofloft er dog en og en halv til to gange højere.

Varmepistol kan ødelægge vinyl tapetry

 • Loftet overtræk holder normalt længere end trelliserne. Derfor vil du sandsynligvis over tid genopbygge tapetet. Hvis loftet er installeret oven på tapetet, vil der være visse problemer ved demontering af gamle malerier.

Det ser ud til, at argumenterne er vægtige, så du kan bringe tvisten til ophør. Men faktisk, ikke så simpelt.

PVC film er let at rive med enhver skarp genstand.

Argumenter til fordel for tapet

I klæbende gobeliner til loftafslutning med den overvejede metode er der også nogle fordele:

 • Du risikerer ikke at plette loftet med lim eller endda beskadige det. Faktum er, at filmen kan bryde lige fra let kontakt med en skarp genstand;
 • Hvis væggen er ujævn, skal du inden klæbning af gobelinerne være forberedt - poshpaklevat og poleret, og i nogle tilfælde kan du endda bruge gips. Hvis der er et strækloft i rummet, for at forberede væggene på en lignende måde uden at beskadige loftet, er det ikke sandsynligt, at nybegynderen vil lykkes.

Putty vægge skal færdiggøre loftet

Af ovenstående kan vi konkludere, at det først og fremmest er nødvendigt at gøre væggene - for at fjerne gamle malerier og vurdere tilstanden af ​​overfladen. Hvis de har brug for tilpasning, er denne operation nødvendig før montering af loftdækslet.

Hvad angår yderligere handlinger, afhænger det hele af situationen. Hvis du for eksempel ikke er fan af hyppige reparationer, og ændrer tapet hvert tiende år, kan du først afslutte væggene. Der er også tilfælde, hvor folk først trimmer væggene, og så kommer ideen til at forbedre interiøret og trække strømmen, for eksempel i køkkenet i baggrundenes farve.

Stof stretch stof kræver ikke brug af en termisk pistol, så det kan monteres i enhver rækkefølge

Der er ikke noget galt med det, men kun hvis tapetet ikke er vinyl eller stof strækker stof. Ellers skal du først installere loftdækslet, og kun derefter gå videre til vægindretningen og forsøge ikke at plette og beskadige loftdækket. Sådan gør jeg det, vil jeg fortælle nedenfor.

Hvis loftet allerede er strakt

tapetsering

Hvis du har et strækloftet installeret, skal du klæbe trellerne for ikke at ødelægge filmen eller stoffet. Der er nogle tricks, der gør det muligt for en nybegynder at klare denne opgave uden risiko for at ødelægge spændingslærredet.

Arbejdet udføres i standard sekvensen:

Skridt af tapet

Instruktioner til at holde fast i vores situation er som følger: