Hvad først lim tapet eller hængende loft: det rigtige valg

Under en eftersyn omfatter efterbehandling i en lejlighed normalt skift af gulvbelægningen, efterbehandling af væggene og loftet.

Ved reparation af gulvet er alt klart, det sker først.

Men med væggene og loftet opstår spørgsmålet: Hvad skal man først limes på tapetet eller strække loftet?

Faktisk er hver af disse processer skabt i rummet ved støv og snavs, der bidrager til forureningen af ​​den nye coating.

For at træffe den rigtige beslutning er det nødvendigt at omhyggeligt forstå ordren for hvert job, forholdet mellem dem og de anvendte materialer.

Faktorer der påvirker arbejdsordenen

I den nuværende situation vil eksperter tilbyde 2 måder at afslutte:

 • Afmontering af vægge efter montering af en spændeklæde;
 • Montering af spændeklæde efter limning af tapet og efterbehandling af alle færdiggørelser i lejligheden.

Begge muligheder er korrekte, og hvis de udføres korrekt, vil gode specialister give et positivt resultat. Men i virkeligheden kan hvert arbejde præsentere sine vanskeligheder.
Det hele afhænger af reparationsbetingelserne og nogle faktorer:

 • Om installationen af ​​loftplint
 • Hvilket materiale væggene er bygget af;
 • Anvendt spændingsdukke med fastgørelsessystem;
 • Kvaliteten af ​​foringen, som vil påvirke hyppigheden af ​​dens forandring;
 • Tekstur og farve vælges under spændevævet.

Den optimale løsning på problemet med hårdt arbejde

Der er en optimal vej ud af den situation, der er opstået, hvilket omfatter fælles groft arbejde på væggene og loftet.

Dette efterfølges af den endelige finish. Men på grund af udførelsen af ​​værker i flere faser øges omkostningerne og kompleksiteten af ​​reparationer, hvilket ikke altid passer til kunden og entreprenøren.


Samarbejdsprocessen består af:

 • Fjernelse af gamle efterbehandling materialer;
 • Primervægge antifungal sammensætning;
 • Eliminering af defekter i form af revner, huller mv.
 • Nivellering af overfladen, gips og kitt.
 • Efter færdiggørelsen af ​​overfladebehandling foretager målerne samtidig deres opgaver: installatørerne måler deres konstruktion, tapeterne måler væggene.

Finalen af ​​udkast til værker består i at fastgøre en baguette til bunden, montering af en metalstruktur, der lægger lydisolering.


Efter at have gennemført alle udkast til forberedelse af værelset, fortsætter holdet til vægpapir. Lim tapetet efter at overfladen er helt tør. Alle kanter under baguetterne skæres med en brevpapirkniv inden installationen af ​​strækmaterialet, for ikke at skade det ved et uheld.

De indsatte vægge er efterladt til tørring, hvorefter installatørerne af spændingsstrukturen påbegynder deres opgaver.

Deres job er at installere loftslys og fastspænde spændevævet til en forberedt struktur.

Denne rækkefølge af den fælles proces er heller ikke ideel. Der er ingen garanti for, at installatørerne ikke ved et uheld vil beskadige finérmaterialet. Men en sådan sekvens af udførelse af alle handlinger er den bedste løsning på problemet.

Montering af malerier før væggene

Den primære installation af spændingselementer er gavnlig ved valg af PVC lærred. Under strækningen er det nødvendigt at opvarme rummet og lærredet med en varmepistol, hvilket kan påvirke limet tapet negativt.

Øget temperatur bidrager til bagvæggen af ​​leddene fra væggene, og nogle arter kan endog deformeres.


Hvis der vælges klæder af lyse farver, papir eller stof til udsmykning af væggene, er de bedre at holde sig fast efter at have installeret loftet. Faktum er, at de er bange for vådrensning.

Og uden dette kan du ikke gøre. For at løse profilen i væggen er det nødvendigt at bore huller, så støvdannelse kan ikke undgås. Især stærkt farvet rød mursten.

Det er mere hensigtsmæssigt at montere en dekorativ sokkel på det strakte loft. Det er fastgjort på en nøggen mur, fordi lærredet er for skrøbeligt, og lærredet "spiller" ved forskellige temperaturer sammen med basispladen.

Under limning af basisplader er der ingen risiko for farvning af strimlen med lim. At klippe kanterne af arket ligger på kanten af ​​soklen, hvilket sikrer sikkerheden på lærredet.


Før du starter reparationen, er det nødvendigt at tage højde for hyppigheden af ​​at ændre tapet Hvis de skulle hyppigt limes igen, så er det bedre at klæbe ende-til-ende til en dekorativ sokkel. De vil være lette at fjerne fra overflader uden at beskadige spændevævet.

 • I dette tilfælde er ordren som følger:
 • Overfladebehandling af væggene;
 • Loftsinstallation;
 • Montering af dekorative sokler;
 • Pasta bunden.
 • Limning tapet inden installation af loftet

Installation af et loft i et tapetbelagt rum kræver foranstaltninger for at bevare dem mod forurening og beskadigelse. Den største fjende af rå tapet er udkast og abrupte klimaændringer. Værelset skal tørre i mindst 5 dage, hvorefter det er ønskeligt at lukke alle vægge med folie.

Boreoverflader til baguetter skaber støv i rummet, som ikke kun skal klare sig på gulvet, men også på væggene. Reduktion af støvdannelsen vil hjælpe med at bruge en stans med en støvsuger.


Ulempen ved denne metode er vanskeligheden ved at fjerne den pressede baguette tapet, når de limes. Faktisk er det ikke. De er nemme at skære med en kniv på en baguette og klæbe ny rump til den. Overholdelse af enkle regler og forsigtighed ved montering af loftet vil holde den nye indretning på væggene.

Efter at have undersøgt fordele og ulemper kan man sige, at installation af loftet kan gøre lidt skade på tapetbelagte vægge. Grundlæggende er installationen af ​​loftet den endelige reparation.

Og hvis spørgsmålet opstår, at man først limer tapetet eller det nedhængte loft, er det bedre at holde sig på de primære pastavægge.

Nyttige videotips fra eksperter:

Men foruden råd fra mesterne hviler det sidste ord altid med ejeren af ​​lejligheden.

Fortæl dine venner om denne artikel i det sociale. netværk!

Hvad er først: tapet eller loftloft?

En unik løsning på dette problem kan ikke tilbyde selv fagfolk med mange års erfaring. Modsætningen ligger i, at der er reelle risici for at skade i den næste fase af arbejdet. Belægningen arrangeret tidligere, uanset om vi taler om tapet eller hængende loft. Der er to muligheder for sekvensen af ​​denne type arbejde:

 • Installationen af ​​en strækfilm eller stofplade sker efter færdiggørelsen af ​​alle byggeri og efterbehandling i rummet, herunder efter vægpapir.
 • I første omgang er strækloftet monteret, og kun så vægge limes med tapet.
I betragtning af begge disse metoder med hensyn til fremstillbarhed og overholdelse af byggekoder kan vi med sikkerhed sige, at de er fuldt literære og har ret til at bruge. For at vælge, hvad der skal limes tapetet eller strækloftet først, følg rummets specifikke parametre og under hensyntagen til arbejdsvilkårene. Under alle omstændigheder, hvis færdiggørelsen og udsmykningen af ​​lokalerne udføres af højtuddannede med den nødvendige erfaring, vil både disse og andre værker udføres på et højt kvalitetsniveau. Dette er en teori, men i praksis går det ikke altid glat.

Stretch loft enhed efter tapet

Proponenter af denne metode som hovedargument peger på følgende omstændighed: Et færdigstilet strækloft i færdigbehandling af vægge (herunder pasta med tapet) kan sandsynligvis blive forurenet med lim eller maling. Der er også risiko for at beskadige lærredet med en skarp genstand (trowel eller saks), når du vægrer eller maler en væg.

 • For at installere profilen af ​​strækloftet langs væggen er det nødvendigt at bore mange huller. Dette giver meget lille støv, der akkumuleres på tapetet.

For at minimere indtræk af støv fra boreområdet af væggen, brug en speciel perforator med en støvsuger eller udvej til en almindelig husholdnings støvsuger. Også en temmelig effektiv måde at beskytte vægge med tapet på er at dække dem med en speciel film.

 • En af betingelserne for højkvalitetsmontering af strækloftet er opvarmning af rummet til +60 ° C. En sådan høj temperatur kan påvirke tapetet negativt og få dem til at ligge bag overfladen af ​​væggene. Ofte er der sådanne øjeblikke, når der er et skynd at udføre reparationer. Hvis kunden eller entreprenøren har travlt med at færdiggøre efterbehandlingen af ​​lokalerne og sætte genstanden i brug, bruger de ofte en varmepistol ved installation af strækloftet uden at vente på, at væggene tørrer eller er blevet malet over med tapet. Selvom der i instruktioner til tapetlim eller maling er angivet, hvor længe de tørrer ud og hvor lang tid det tager at skabe en komplet belægning på væggene. Efter 4-5 dage klæber tapetet i overensstemmelse med overholdelse af teknologi som en normal bestandighed betydelige temperaturfald.

I praksis er en måler fra et firma, der leverer tjenester til fremstilling og installation af spændingsdukker, kaldet efter at rummet har fuldt ud erhvervet sine endelige dimensioner. Det vil sige, væggene er forberedt til efterbehandling, eller tapet er allerede indsat. Det tager som regel en uge at fremstille et stof eller PVC-loft. Denne gang er nok for tapetet ikke kun at tørre, men også at erhverve alle styrkeegenskaber.

 • Installation af stræklofter kan forårsage deformation, beskadigelse eller forurening af tapet. Som nævnt ovenfor er sådanne sager kun mulige på grund af kunstnerens lave professionalisme.
 • Da profilen af ​​strækloftet, der er installeret omkring rummets omkreds, trykker på den øvre kant af tapetet, kan der i fremtiden være vanskeligheder, hvis der er behov for at klæbe tapetet igen. Men dette er mere fjernet problem end den virkelige. Udskiftet tapet inden fjernelse fra væggene er let trimmet til selve kanten. En ny tapet uden meget besvær, der sidder fast. Selv med minimale forskelle kan den ujævne topkant nemt gemmes med et dekorativt bånd.

Stræklofter inden tapet

Ved at vælge teknologien til at strække loftet til vægternes klæbning med tapet, er det nødvendigt at tage højde for forudsætningen - kvaliteten af ​​forberedelsen af ​​vægflader til efterbehandling er vigtig. Det vil sige, at væggen skal være flad og pudset. Trods alt vil baguetten monteret på væggen med fejlene fremhæve alle uregelmæssigheder på den.

 • Materialer til vægdekoration (tapet, dekorative gips, maling, etc.) vil være helt sikre. Da der ikke er nogen risiko for forurening eller beskadigelse under installationsarbejdet på enheden af ​​strækloftet.
 • Baggrunde indsættes efter installation af strækloftet, om nødvendigt kan du nemt ændre dem til andre.

Den overvejede metode til at arrangere et strækloft har også negative aspekter, som kan manifestere sig med en lav kvalifikation af specialister, der udfører både montering og vægbeklædning af vægge. Det handler om følgende:

 • Materialet, der bruges som et strækloft i lærredet, er også udsat for mekanisk belastning og ekstern forurening, som kan resultere i fuldstændig forringelse. I betragtning af at strækloftet er et temmelig dyrt element i rummets indre, skal du veje sekvensen af ​​handlinger: Først skal du strække loftet eller lim tapetet.
 • Det er svært at trimme toppen af ​​det indsatte tapet. De reelle risici er høje for at bryde baguettes dekorative strimler eller at rive selve lærredet.

Hver af disse metoder er attraktiv på sin egen måde. Derfor at beslutte at det første suspenderede loft eller tapet, skal du. Det eneste, jeg gerne vil bemærke, er, at metoden til at arrangere et loftblad i et rum med helt færdige vægoverflader (med tapet fast på dem) i dag betragtes som traditionelt.

Murpapir eller hængende loft: Hvad først, og hvad så?

Stræklofter bliver i stigende grad et sted i vores lejligheder og med god grund. Lavet af ikke-giftige stoffer, tjener de os i lang tid og korrekt uden at erstatte mere end en femårsperiode. Og installationsproceduren er hurtig og problemfri. Desuden kan de rengøres fra støv.

Stræklofter - En tynd film af polyvinylchlorid (PVC) eller stof, der strækkes på en bestemt ramme under loftet. Efterfølgende ser det ud som en ideel indfødt overflade. Farverne på lærredet kan være alle - det hele afhænger af dine designideer og på kombinationen af ​​farven på loftet og tapetet. Film kan være monokromatisk farvet med mønstre, loftlamper, men imitering af marmor eller andet materiale er også muligt.

Lidt om installationen af ​​hævede lofter

Hvis hele værelset bliver renoveret, opstår spørgsmålet ofte, hvad er først: tapet eller loftsloft? Udtalelser om denne score afviger. Derfor skal vi først overveje strukturen og installationen af ​​et strækloft. Der er to af dem:

 • Harpoon metode. På forhånd måles værelset til fremstilling af en vis størrelse af lærredet, så installatørerne af firmaet efter eget valg installerer en ramme (med andre ord en baguette), som er installeret på specielle negle, der hammer ind i væggene. En sådan konstruktion vil "stjæle" højst 4 centimeter af vægens højde. Derefter opvarmes det særlige lærred med en varmepistol, strækkes over hele loftets overflade og snapper på plads. Selv om du ønsker det, kan du lave et hæftet loft med et hak til gardiner eller endda trække det kun på en del af rummet. Ved tørring bliver det sværere, men det forbliver helt glat.
 • No-gunpunny metode - lærredet er fastspændt, som et stof på bøjlen. Denne metode anses for at være mere enkel (i pris og kvalitet), fordi den ikke kræver forudgående måling og fremstilling af lærredet. Det er dog også muligt at sænke.

Også stræklofter er lavet af stof. I tilfælde af en vævsvariant reduceres risikoen for sænkning siden stof er mere tæt. Installation af et sådant produkt sker uden opvarmning. Materialet er egnet til kunstmaleri og endda selvmaleri.

Og alligevel: hvad først?

Nu hvor du ved alt eller næsten alt om stræklofter, er det tid til at komme til vores hovedspørgsmål. Hvad plejede det at være: at strække loftet eller lim tapetet?

Først og fremmest ligger svaret i hyppigheden af ​​din wallpapering. Hvis det foregående tapet ikke er blevet ændret i ti år, så inden du lægger baguetten til PVC, kan du sikkert klæbe tapetet, på hvilket lærredet senere strækker sig. Du bør ikke bekymre dig om deres skade under installationen af ​​loftet - rigtige fagfolk vil gøre alt så præcist og rent som der ikke er snavs eller snavs tilbage i rummet, når de strammes.

Hvis du er vedhængende af hyppige reparationer og gerne vil opfriske et værelse med nyt tapet, vil det være logisk at lim tapet fra bunden af ​​plastikkanten langs kanten af ​​strækloftet. Derfor kan du nemt fjerne gamle, som de gjorde i et normalt loft, uden at berøre spændingsstrukturerne.

Hvis du beslutter dig for at installere et strækloft, skal du ikke glemme væggenes præ-alignment. Dette bør gøres strengt inden strækningen af ​​lærredet. Ellers strækker loftet sig ujævnt, og udseendet af ujævne vægge vil ødelægge indtryk af en indvendig renovering.

Vi løser problemet: Første strækloft eller tapet? - 19 billeder

Engageret i reparation på professionelt niveau undgår eksperter at give bestemte svar herom. Og de gør det rigtige, for inden du begynder at udføre en bestemt type arbejde, bør du grundigt undersøge de lokaler, der står til deres rådighed. Vær opmærksom på ejerens ønsker, for at præcisere nogle detaljer, som kun ved første øjekast synes at være ret ubetydelige og ikke værdige opmærksomhed. Desuden er fordele og ulemper i hvert tilfælde.

Første tapet - derefter strække loftet

Fallgruber, der før eller senere kommer op under reparation, er selvfølgelig også til stede i denne sag. Vær meget opmærksom på dem. Som de siger, er advaret forarmet.

Risikoen for forurening af væggens overflade under installation af lofter

Brug af en varmepistol

Dette problem har imidlertid en elegant løsning på sin enkleste måde: hvis du beslutter dig for at arrangere væggene først og derefter installere det hængende loft, pause mellem disse to operationer. Den optimale tid til den efterfølgende sikre installation af stræklofter er 5 eller 6 dage.

Der er en anden ulempe ved muligheden "første tapet - så strække loftet" - dette er en hypotetisk sandsynlighed for problemer under unstuck. Efterhånden begynder selv de mest elskede tapeter at pale, og øjnene kræver friske farvesammensætninger og visuelle løsninger.

Kan du hurtigt og uden nerver klare eliminering af allerede irriterende tapet? Tænk nu.

Første strækloft - så tapet

Du, efter at have ventet på en bestemt pause, begynder at holde dit valgte tapet. Hvilke vanskeligheder kan du have i denne sag?

Mekanisk skade på nettet

Særligt trist kan være konsekvenserne af kemikalier ind i, fordi det i så fald er svært at fjerne farvede (hvis nogen overhovedet) pletter på et nyt og behageligt øje. Ca. som i billedet nedenfor.

Vanskeligheder med korrekt trimning af tapet efter størrelse

Det kan måske virke for dig, at vi med vilje afskrækker dig fra først at installere det nedhængte loft og derefter limer tapetet, men det er slet ikke tilfældet. Blandt de fordele, som denne mulighed giver:

 • let ændring af en tapet til en anden i den fjerne fremtid;
 • fraværet af termiske virkninger på væggene;
 • beskyttelse af vægge fra støv og snavs, som er uundgåelige ved installation af lofter.
Det er vigtigt at huske, at uanset hvilken indstilling du vælger, Primær behandling af vægge med gips er påkrævet. Enhver professionel gruppe er meget opmærksom på dette, så hvis du ser at de "specialister" du ansætter med succes ignorerer dette stadium, chase dem væk - det lykkes ikke at reparere noget godt!

For nylig praktiserer nogle eksperter den tredje metode, hvis største ulempe er dens varighed.

Operationsalgoritmen er i mellemtiden meget logisk:

 1. installation af en guide baguette beskyttende vægge mod mulig forurening;
 2. nøjagtig klæbning af tapet med præcis trimning i højden og under hensyntagen til vinkelbøjningen;
 3. direkte installation af en spændingsduge.
I teorien er det den tredje, faktisk en kompromisvariant, der synes at være den mest korrekte. Men i virkeligheden kræver det mestre mestere mere tid til at udføre et bestemt arbejdsområde. Herfra og dens nogle upopularitet i det professionelle miljø.

Hvad gør de først: lim tapet eller stræklofter?

Spørgsmålet om hvor man skal udføre reparationsarbejde før - på væggene eller i loftet, begyndte at blive spurgt af selve udseendet af spændingsfilm.

Jeg vil ikke helt støv frisk glans, hvilket afspejler hele rummet. Dyrt tapet er også en skam, hvis de ved et uheld lider under arbejdet med stræk lærredet. For at forstå dette problem vil vi forsøge gradvist at følge processen med reparation af lofter og vægge.

Procesfunktioner

Uanset hvad du skal gøre i starten, vil hver enkelt være på bekostning af den anden. Ved installation af en baguette under spændt stof, bores huller i væggen, hvilket giver meget støv og frisk tapet kan lide. Desuden sker installationen af ​​nettet selv med deltagelse af høje temperaturer. Ingen ved, om dette vil appellere til tapet.

Der er en vej ud. Forbered forsigtigt væggene til klistning og inviter specialister til at montere baguetten (gør det mest støvede arbejde), og sæt derefter ind over tapetet og igen invitere arbejderne til at installere loftet. Metoden er god, men der er et problem - herrene vil ikke acceptere en så langvarig arbejdsstil.

For at forstå funktionerne i processen, og i det mindste komme tæt på en anelse hvad man skal gøre først, skal du forsøge at finde ud af, hvad strækloftet og tapetet er.

Selve lærredet er en stofbase eller PVC-produkt, som er mat og blank. Monteret på en specielt forberedt metal eller plastramme.

Hvis loftet var planlagt til at være flere niveauer, skal alt arbejde med gipsvæg foregå på forhånd. Først er den gamle finish fjernet, loftet er godt trimmet, ellers vil i fremtiden efterbehandlingens snavs smuldre sig på stræklået. Derefter kommer behandlingsskiftet af svampepots (hvis nogen). Før installationen af ​​loftet skal alt arbejde med ledninger udfyldes.

Vægpapir - en rullet klud af forskellige typer: papir, ikke-vævet, vinyl. Der var mange at klæbe dem på. Til at begynde med er væggene justeret og et lag lim påføres på den tørrede overflade (hvis tapetet er papir, lim påføres på lærredet). Derefter placeres belægningen på bunden, godt limet, luftbobler og overskydende lim presses ud med en rulle.

Ikke noget kompliceret om det, men der er to typer af arrangementer: enten klistret tapet fremad loft montering og er presset baguette (se i dette tilfælde omhyggeligt), eller efter de øverste malerier omhyggeligt har trimmet, pas på ikke at skade loftet struktur.

Hvad er sekvensen?

Lad os forsøge at forstå, hvad der er bedre: at strække det hængende loft før tapet eller efter det. Overvej begge muligheder for at gøre dette.

Første tapet, så loftet

Hvis du beslutter dig for at handle på denne måde, er det værd at overveje behovet for en pause på 4-5 dage mellem klistring af væggene og installation af loftet. Baggrunde skal tørre godt før varmepistolen.

Nogle eksperter mener, at du først skal arbejde med væggene, ideelt tilpasse dem, ellers kan loftet være skævt.

Den største fare for præ-pasta er at forurene væggene, når du arbejder med en perforator.

Hvis der er spor af mursten på tapetet, vil det være ret svært at fjerne dem.

En vakuum hammer øvelse ville hjælpe med at løse dette problem til en vis grad. Limning af arkene inden installation af loftrammen vil føre til, at de kommer under baguetten. Han vil trykke ned på lærredens øvre kant, hvilket gør det svært at demontere tapetet under den næste reparation. Det positive punkt er den perfekte øvre kontur på væggen.

Du kan vælge imellem flydende belægninger. De er smukke og moderne, men risikoen øges, der arbejder med en spatel, for at plette det færdige loft.

Hvis du skal limes tapet til maleri, bliver risikoen for farvning af loftet endnu større. På den anden side kan høje temperaturer under installationen påvirke malingens kvalitet ved bunden af ​​loftet. Det samme problem kan forekomme med flydende tapet.

Først loftet, så tapetet.

Hvis tapetet er lyst og delikat, i færd med at installere strækloftet, kan de være irreparabelt beskadiget, så de er bedre at indsætte i det sidste reparationsstadium. Desuden kan manglen på professionalisme i arbejdet med loftet føre til mekanisk beskadigelse af tapetet.

Når man laver vægge, skal man omhyggeligt arbejde med lærredens øverste kant for ikke at forstyrre loftdækslerne. Alt vil vise sig, hvis du viser omhu, men næste gang du reparerer kan tapetet nemt afmonteres.

Begge muligheder har deres fordele og ulemper, men ansvaret for valget ligger altid hos ejeren.

Vigtige nuancer

Spørgsmålet om prioritet er ikke blevet afklaret. Hvad skal man gøre før, for at installere hævede lofter eller til at engagere sig i vægge? Indlægning af tapet samt installation af loftet har deres egen nuancer. Arbejder med væggene er der en chance for at beskadige eller plette spændingsvævet, og det er faktisk faktisk evigt, mens tapetet kan limes igen hvert år.

Når de sætter profilen under strækloftet, er der mulighed for tapetforurening, der er også en frygt for, at de ikke modstår høj temperatur. I dette tilfælde kan du fravælge overfladen af ​​polyvinylchlorid til fordel for stoffets væv, hvis bund passerer koldt.

Og en ny nuance - profilen under det vævede loft kræver mere mindre boring, hvilket betyder, at der bliver mindre støv. Men godt tørret tapet kan nemt modstå en temperatur på 60-70 grader.

Hvad for det første, hævede lofter eller tapet?

Hej alle sammen. Der er et murstenhus på efterbehandlingstrinnet. I øjeblikket er der: gips, kittens vægge, plade. Planlagt: hængende loft, tapet, laminat, i et af værelserne gulvtæppet. Faktisk spørgsmålet: Hvad er sekvensen at gøre? Lofter siger vi skal først loft, og så vi tapet alle izgadim. Maleren siger lad os først tapet pokleim, og tapet skære mindre og chancen for at skære loftet er reduceret til nul. Det er også ikke helt klart, hvornår man skal installere laminat og installere døre.

sædvanligvis efterbehandling materialer går fra top til bund (maleri loftet, tapet, laminat)
men med stræklofter forskelligt, er de monteret efter tapetet. IMHO

Maleren siger lad os først tapet pokleim, og tapet skære mindre og chancen for at skære loftet er reduceret til nul.

For mig selv vil jeg gøre det, dyrere, men efter min mening med færre konsekvenser:

 1. Lofter installerer en monteringspose rundt omkretsen uden at installere nettet.
 2. Sticking tapet.
 3. Igen kalder jeg lofterne for lærredets spænding.

Runc skrev:
Jeg vil gøre det for mig selv

Og hvordan har du planer om at ændre tapetet - ring loftet for at spise linned? Og hvis tapetet er under en baguette, hvordan vælger du dem når du skifter?
Spørgsmålet er ret retorisk, men det mest interessante er, at jeg snart kommer over for et sådant dilemma.

dept103 skrev:
Og hvordan har du planer om at ændre tapetet - ring loftet for at spise linned?

Beklager, skift til hvad? Krydsfiner efter reparation i 10 år, jeg planlægger ikke, i det mindste at afslutte den nuværende reparation.

dept103 skrev:
Og hvis tapetet er under en baguette, hvordan vælger du dem når du skifter?

Og hvordan vil de komme derhen? Jeg planlægger bare at skære dem i en baguette, selv om det sandsynligvis skal lukkes med en sokkel.

San San skrev:
men med stræklofter forskelligt, er de monteret efter tapetet.

I loftet firmaet blev jeg fortalt dette: Forbered helt væggene til at klæbe (kitt, etc.), så loftet, så tapetet. Det forekommer mig, at de ikke vil være ansvarlige for mulige skader på tapetet. Og hvis loftet er stødt, når de klæber - de nyder kun godt af.

bvn-2005 skrev:
ønsker ikke at bære ansvar for eventuelle skader

+1, hvor hver etape (stilling eller hold) i forbindelse med udførelsen af ​​sin del af arbejdet søger bedre betingelser: tapetproducenter er interesseret i loftets frihed (det seksuelle knudepunkt er en.. bliver lukket af soklen), og montørerne af loftet er fri for vægge fra overfladerne.
Men ingen af ​​dem taler til dig, at arbejdet skal gøres både for andre at afslutte og omvendt, med andre ord kan du lim tapetet efter loftet og loftet efter tapetet og omkostningerne ved at afslutte de tilstødende vægge eller loft eller gulv i forhold til udkastet næsten det samme. + -5% er ikke vschё-her er bare en kommerciel interesse og menneskelig dovenskab. Det er alt sammen. ****

Allerede to af loftet trak jeg, og begge gange i følgende rækkefølge:

 1. Gips, kitt, primervægge.
 2. Loft baguette.
 3. Baggrund.
 4. Spænding af loftet.
 5. Loftsplinter.

Begge gange var kommoder og lofter fra forskellige virksomheder, begge gange foreslog de selv en sådan ordre, og der var ingen indvendinger som "hvorfor skulle vi komme 2 gange".

bvn-2005 skrev:
Det forekommer mig, at de ikke vil være ansvarlige for mulige skader på tapetet. Og hvis loftet er stødt, når de klæber - de nyder kun godt af.

alle ønsker at dække røven. )))
Jeg tror, ​​at specialister i hævede lofter, som en separat struktur fra bygherrer, skal arbejde efter større reparationer (de kan arbejde selv under kundens ophold)
Jeg svarer deres arbejde til møbelproducenternes arbejde. på tidspunktet for at finde reparationen))

2Profan27 du er meget heldig, nu er denne tilgang sjælden.

San San skrev:
Nu er denne tilgang sjælden.

hvis estimatet er uforgiveligt,, force majeure på grund af fejlen eller kundens ønske,,.
og måske var der en recession (krise) og aftalt (gik) til indrømmelser.

San San skrev:
du er meget heldig, nu er denne tilgang sjælden.

Hvornår er "nu"? Jeg lavede det første loft for 3,5 år siden, og det andet - 2 uger siden.

2Profan27 bliver bedre, i Moskva - en sjældenhed. (((((

San San skrev:
Jeg tror, ​​at specialister i hævede lofter, som en separat struktur fra bygherrer, skal arbejde efter større reparationer (de kan arbejde selv under kundens ophold)

Montering baguette omfatter boring et stort antal huller i væggene. Det er meget rart at gøre det "efter hovedreparationen" - med nyt tapet. Jeg glemte at angive ovenfor: min baguette blev også knyttet til det rene gulv.

Runc skrev:
For mig selv vil jeg gøre det, dyrere, men efter min mening med færre konsekvenser:

 1. Lofter installerer en monteringspose rundt omkretsen uden at installere nettet.
 2. Sticking tapet.
 3. Igen kalder jeg lofterne for lærredets spænding

Dette er en god ordning.

dept103 skrev:
Og hvordan har du planer om at ændre tapetet - ring loftet for at spise linned? Og hvis tapetet er under en baguette, hvordan vælger du dem når du skifter?

Fjern baguetten. Meget sværere at vælge tapet under under profilen

Runc skrev:
Og hvordan vil de komme derhen? Jeg planlægger bare at skære dem i en baguette

Du ville gerne sige på profil..

bvn-2005 skrev:
Og hvis loftet er stødt, når de klæber - de nyder kun godt af.

Fordelen for dig. Hvis en baguette centimeter 3 så tapeter lettere at klæbe Du kan underlimme op til en baguette fra en centimeter til to. Arbejd forsigtigt med en kniv. Held og lykke

San San skrev:
Jeg tror, ​​at specialister i hævede lofter, som en separat struktur fra bygherrer, skal arbejde efter større reparationer

Du kan medbringe polyethylenbetræk alle møbler gulve. Tape væggene med beskyttende maling gardin. Inviter en specialuddannet person, der vil holde og holde støvsugerslangen over perforatoren. Spørgsmålskurs

Tro det eller ej, men i min praksis var der ingen problemer med at installere stræklofter efter tapet.
måske en god støvsuger. )))

og når møbelproducenter arbejder (indbyggede skabe), dørinstallation mv. Der er ingen mulighed for at ødelægge tapetet?

alle gør som han mener korrekt (hver opgave har flere løsninger), men RESULTATet er vigtigt for mig som ansvarlig person (til reparation af lejligheden).

San San skrev:
og støvsugeren til et interiør i et hjørne omkostninger? ))

Hvad et dumt spørgsmål? Hvad er støvsugeren for først og fremmest at eksponere det nye laminat og tapet, og så kræve heroisk over dem med en støvsuger? Støv og kroshevo fra boringen blev naturligvis fjernet rettidigt, men ikke fra det rene gulv, men fra den sorte.

2Profan27 støvsuger bruges til boring, for ikke at samle støv på gulvet og væggene.

San San skrev:
i Moskva - en sjældenhed. (((((

Jeg vil fortælle dig mere. Næsten ingen

San Sanych, du vil ikke tro det - jeg ved, hvad støvsugere bruges til! Ud fra dit faglige synspunkt, for at trække løftet fra kunden til udlejning af denne enhed og til den ekstra person, der holder bagagerummet. Og jeg er ikke en pro jeg er en profan.

Oleg skrev jeg:
Meddelelse fra San San
i Moskva - en sjældenhed. (((((
Jeg vil fortælle dig mere. Næsten ingen

Muscovites, rolig! Men vi, provinserne (180 km fra CAO) har ikke noget, der er i Moskva. Dit valg af materialer, teknologi og værktøjer. Og også penge.

Loftet er strakt, så loftet baguette er installeret (hvis det leveres), så tapetet limes, skæres fra baguetten (nedenunder).
blot:

 1. når man installerer loftet, er det muligt at beskadige væggene (jeg ved ikke hvor heldig nogen er, men jeg har flået af stykker, en kendsgerning) bores hver 10 cm, jeg lavede en generel høst efter hvert værelse;
 2. i livet er alt muligt, og om nødvendigt skiftes tapetet, inden du ændrer loftet, vil være problematisk at fjerne tapetet (du skal omhyggeligt trimme, det er muligt at beskadige tapetet);
 3. Baguette er ikke knyttet til tapetet (faktisk papir / non-woven), og er limet til primet kittet).

Der er inkonsekvens i terminologi. I hverdagen af ​​loftstrammerne kaldes "baguette" ofte et fastgørelsesorgan, som tager lasten fra loftet og overfører det til væggene - hvad der ellers kaldes en "profil". Et dekorativt element, der dækker loftets overgang med en væg, kaldet "loftplint". Under alle omstændigheder var de takmonterede, som jeg havde handlet med, med disse meget begreb. Og inden for rammerne af en sådan sproglig metode kan du ikke først "strække loftet" og derefter "installere baguetten", da loftet holder fast på "baguette".
Da jeg beskrev min sekvens, fulgte jeg denne terminologi.

alla40 skrev:
Loftet er strakt, så loftet baguette er installeret (hvis det leveres), så tapetet limes, skæres fra baguetten (nedenunder).

Dette forudsættes at væggene ikke er kurver. Vi laver ikke kiks på baguetten og måler ikke den. De bliver dækket af silikone i bunden af ​​hulet og det glitter

alla40 skrev:
når du installerer loftet, er det muligt at beskadige væggene (jeg ved ikke, hvor heldig nogen er, men mine stykker brækkede

Gipset holder sig løs en gang og falder af, men hvis skruen bryder ned ved perforatoren, så hvor det vil holde sig et stykke bore, er det vanskeligt at forudsige

alla40 skrev:
Baguette er ikke knyttet til tapetet

Hvad er der for baguetter Polyurethan, de limer normalt og det er på tapetet

Profan27 skrev:
Der er inkonsekvens i terminologi. I dagligdagen er loftstrammere, "baguette" ofte kaldt en fastgørelse,

Hvis en sådan spænder kommer til dig og kalder profilen baguette, chase ham til nakken

Profan27 skrev:
for at udvinde fra kunden løftet til udlejning af denne enhed

det handler ikke om mig. Jeg har min egen industrielle støvsuger. yu

Oleg skrev jeg:
Hvis en sådan spænder kommer til dig og kalder profilen baguette, chase ham til nakken

Jeg gentager - jeg har to lofter strakt "af sådanne spændinger" uden den mindste pretense. Og når det drejer sig om følgende reparationer, vil jeg ringe til dem, jeg vil ikke bruge dit råd.
Her i samme emne bruger Runc også betegnelsen "montering baguette".

Oleg skrev jeg:
sådan en spænder og kalder profilen baguette jagter ham i nakken

uden undtagelse, herunder stræklofternes hjemmesider, kalder de profilen en baguette, og der er ikke noget mærkeligt for din forvirring

Oleg skrev jeg:
Hvad er der for baguetter Polyurethan eh

polyurethan er bare limet til tapetet og dette komplicerer processen med limning med trimning under støbeformen
Og hvis det på emnet selvfølgelig er loftspændingen lavet efter tapetet, men før parketten (og alle bruger perfekt med en støvsuger og ikke

Oleg skrev jeg:
Inviter en specialuddannet person, der vil holde og holde støvsugerslangen over perforatoren. Spørgsmålskurs

Når alt kommer til alt, går 1900-tallet allerede i gang. Og hvis du ser videoer på YouTube, hvordan udenlandske kolleger arbejder og ser alle værktøjerne og tilpasser sig, vil du forstå, hvad du har brug for for at blive bedre (for eksempel forstod jeg), og hvis vi altid forsøger at tjene penge med en stenøkse (uden at investere i udstyr) dette er kun kunstnerens samvittighed)

Hvad først strækker loft eller tapet - alle fordele og ulemper ved begge muligheder

For nylig er hængende lofter blevet meget populære, så på fora er folk i stigende grad interesseret i - hvad skal man gøre før, lim træet eller installere loftet? Absolut ikke noget svar på dette spørgsmål. Derfor foreslår jeg at overveje fordele og ulemper ved begge muligheder, så du selv selv kan bestemme, hvor bedst du kan gå videre.

Stretchloft kan installeres både før klæbende bånd og efterfølgende

Hvad skal man afslutte først

Argumenter til fordel for loftet

Taler om hvad man skal gøre foran - at trimme væggene eller lofterne, ikke aftag selv blandt specialister. Til fordel for den første prioriterede installation af loftsbeklædningen anføres følgende argumenter:

 • Ved installation af PVC-film anvendes en termopan, som negativt påvirker vinyl tapet - de ændrer farve og deformeres. Allerede ved en temperatur på 70 grader forringes materialet.

Derfor, hvis du planlægger at færdiggøre væggene med vinyl tapet, så først skal du helt sikkert strække loftet. Dette gælder dog kun for filmloftbelægningen, da stoffet strækkes uden brug af en termo pistol, og det er desuden mere holdbart. Prisen på et stofloft er dog en og en halv til to gange højere.

Varmepistol kan ødelægge vinyl tapetry

 • Loftet overtræk holder normalt længere end trelliserne. Derfor vil du sandsynligvis over tid genopbygge tapetet. Hvis loftet er installeret oven på tapetet, vil der være visse problemer ved demontering af gamle malerier.

Det ser ud til, at argumenterne er vægtige, så du kan bringe tvisten til ophør. Men faktisk, ikke så simpelt.

PVC film er let at rive med enhver skarp genstand.

Argumenter til fordel for tapet

I klæbende gobeliner til loftafslutning med den overvejede metode er der også nogle fordele:

 • Du risikerer ikke at plette loftet med lim eller endda beskadige det. Faktum er, at filmen kan bryde lige fra let kontakt med en skarp genstand;
 • Hvis væggen er ujævn, skal du inden klæbning af gobelinerne være forberedt - poshpaklevat og poleret, og i nogle tilfælde kan du endda bruge gips. Hvis der er et strækloft i rummet, for at forberede væggene på en lignende måde uden at beskadige loftet, er det ikke sandsynligt, at nybegynderen vil lykkes.

Putty vægge skal færdiggøre loftet

Af ovenstående kan vi konkludere, at det først og fremmest er nødvendigt at gøre væggene - for at fjerne gamle malerier og vurdere tilstanden af ​​overfladen. Hvis de har brug for tilpasning, er denne operation nødvendig før montering af loftdækslet.

Hvad angår yderligere handlinger, afhænger det hele af situationen. Hvis du for eksempel ikke er fan af hyppige reparationer, og ændrer tapet hvert tiende år, kan du først afslutte væggene. Der er også tilfælde, hvor folk først trimmer væggene, og så kommer ideen til at forbedre interiøret og trække strømmen, for eksempel i køkkenet i baggrundenes farve.

Stof stretch stof kræver ikke brug af en termisk pistol, så det kan monteres i enhver rækkefølge

Der er ikke noget galt med det, men kun hvis tapetet ikke er vinyl eller stof strækker stof. Ellers skal du først installere loftdækslet, og kun derefter gå videre til vægindretningen og forsøge ikke at plette og beskadige loftdækket. Sådan gør jeg det, vil jeg fortælle nedenfor.

Hvis loftet allerede er strakt

tapetsering

Hvis du har et strækloftet installeret, skal du klæbe trellerne for ikke at ødelægge filmen eller stoffet. Der er nogle tricks, der gør det muligt for en nybegynder at klare denne opgave uden risiko for at ødelægge spændingslærredet.

Arbejdet udføres i standard sekvensen:

Skridt af tapet

Instruktioner til at holde fast i vores situation er som følger:

Hvad laver først - tapet eller loftsloft?

Spørgsmålet om, hvad der skal installeres først - tapet eller loftloft - er normalt relevant i tilfælde, hvor det er planlagt at udføre reparationer alene. Hvis hjemmehåndværkere har travlt at samle, er der en stor risiko for skade på den allerede monterede tynde lærred, når der indsættes vægge. Og i den omvendte situation, da den første fase var det dekorative design af væggene, kan indførelsen af ​​loftsplinten føre til pletter på overfladen.

Betingelser kræver opmærksomhed

Eksperter med samme succes kan handle i begge scenarier - deres faglige uddannelse og gode erfaringer vil bidrage til at undgå almindelige problemer. Men begyndere ved valg af sekvensen skal tage højde for adskillige faktorer:

 • grundmateriale af væggene;
 • kvaliteten og fuldstændigheden af ​​udførelsen af ​​den hårde finish
 • om du vil have brug for et loftsplint
 • hvorfra strækstoffet er lavet, hvilket monteringssystem på loftet er planlagt til brug.

Det rationelle trin vil være forening af ru værker på vandrette og lodrette overflader. På dette stadium udføres standardmanipulationerne:

 • Resterne af den gamle vender - Gips, maling, tapet;
 • mindre defekter er faste, revner er fyldt;
 • væggene er dækket af svampeforbindelser;
 • overfladerne er nøje justeret.

Derefter kan du fortsætte til måling af lokalerne på grundlag af de data, der er indhentet til købsmaterialer. Installatører bestemmer de mulige dimensioner af de færdige loftprodukter, beregner også området af væggene og det omtrentlige antal ruller. Den hårde finish har en betydelig indvirkning på indretningens endelige egenskaber, så det er nødvendigt at justere væggene og loftet for en af ​​de teknikker, der diskuteres nedenfor.

Først tapes væggene og installerer derefter loftet

I betragtning af at det er bedre at først - tapet eller hængende loft, oftest foretage et valg til fordel for den prioriterede udsmykning af væggene. Denne løsning er især vigtig, når et materiale med mulighed for yderligere farvning vælges til pasta.

Godbidder

 • fremstillingen af ​​et strækloft under ordren tager normalt flere dage, denne periode er tilstrækkelig til fuldstændig tørring af væggene;
 • Du kan vælge designet af det loft, der passer bedst til indretningen - når tapetet allerede er limet, er det lettere at forestille sig det komplette billede af rummet og bestille et produkt, der er harmonisk i farve og tekstur;
 • ganske ofte efter ikke-professionel lakering begynder de øvre hjørner af papirduer at bevæge sig væk. Denne teknik gør det muligt at undgå sådanne fejl - arkets kanter vil være tæt fastspændt baguette.

ulemper

Ved montering af en baguette på væggen dannes der mange huller, og det resulterende støv samler uundgåeligt på den friske finish. For at neutralisere konsekvenserne bruger fagfolk aktivt en puncher med en støvsuger.

Hvis du i fremtiden vil ændre væggenes design, er det muligt at rengøre basisoverfladen: tapetet vil blive presset med en baguette. Her skal du omhyggeligt klippe papirlaget. For at undgå yderligere vanskeligheder skal fagfolk, inden man skærer materialet fra rullen, mærke på væggene baguettens installationslinje og ud fra det fastsætte dåserne. Det er muligt, at der i processen vil være en dråbe eller en smal strimmel forbliver uden afslutning, den vil blive maskeret med en indsats eller et dekorativt bånd.

Først loftet, så tapetet.

Man bør huske på, at hvis man i den tidligere version af væggen var i stand til at beskytte filmen (for at undgå støv, der blev genereret under baguetteinstallationen), er det ikke muligt at dække det færdige loft under efterbehandlingslokalet.

For at forstå omfanget af arbejdet bør du studere teknologien for installation af PVC-klæder ved hjælp af harpunmetoden - de er mere efterspurgte inden for indretning:

 1. Langs rummets omkreds er en baguette fastgørelseslinie.
 2. Langs det er monteringshuller, trinnet er 15-25 cm
 3. Baguette er installeret med dowels.
 4. Lærredet opvarmes og spændes, dets stive kant er fastgjort i baguetternes spor med hjælp af en lås.
 5. Sporet er maskeret med en dekorativ profil.
 6. PVC-film er selvnivellerende efter afkøling, folderne fjernes på grund af spændinger.

Stoflofter er fastgjort som følge af brugen af ​​en no-gunpun-teknik, forskellen ligger i metoden til at indføre kanten af ​​nettet i baguetten.

Installation af PVC klud harpoon metode

For at minimere konsekvenserne af en hvilken som helst rækkefølge af installationen, skal du korrekt vælge den type loftbeklædning. Vinylprøver er yderst følsomme for mekanisk belastning, selvom en champagnekork er taget af, kan det medføre dyre reparationer. En skridtlængde, trowel og enhver uforsigtig bevægelse, når du sætter tapet på, vil forårsage skade på filmen.

Stoflofter er stærkere, de er næsten umulige at gennembore med et stumt objekt. Derfor, hvis du vil reparere fra toppen ned, er det bedre at vælge en sådan overflade.

Godbidder

 • du kan sikkert ændre væggenes finish - den udføres uanset loftet;
 • Termisk effekt forekommer før fiksering af det dekorative lag, hvilket betyder, at det ikke er truet med afskalning.

ulemper

Strækmaterialet er sårbart over for skader og snavs, og der skal tages højde for pleje, når man smider vægge. Vi må heller ikke glemme at trimning af tapetet vil være yderst vanskeligt.

Gennemførelsen af ​​denne metode er af høj kvalitet kun tilgængelig for dem, der har stor erfaring med reparation i boliger, færdigheder er nødvendige for at gennemføre alle trin omhyggeligt og uden tab af kvalitet.

Et værdigt alternativ - kombinationen af ​​efterbehandling vægge og lofter

Teknikken gør det muligt at minimere ulemperne ved de beskrevne muligheder, men med det vil omkostningerne og arbejdsomkostningerne øges lidt.

Kombinationen af ​​væg og loft

 • ruvevægge og lofter
 • montering baguette;
 • stikker tapet;
 • montering af en spændeklæde.

Baguette er installeret på en allerede flad væg, uden dråber, revner og huller. Alt støvet arbejde vil blive udført, inden det færdiggøres. Selv hvis man efter at have fastgjort tapetmaleri af væggene vil blive organiseret, vil disse manipulationer ikke berøre loftet på nogen måde. Professionals siger, at i et sådant scenario er det meget lettere at passe tapetet under baguetten og skjule fejlene med et maskeringsbånd.

Efter fuldstændig tørring af den dekorerede overflade er den dækket af en film for at minimere risikoen for skade og udjævne indflydelsen af ​​høje temperaturer. Derefter strække lærredet og dekorere kløften.

Gennemførelsen af ​​reparationer involverer 2 afganger af installatører - til installation af en baguette og for spændingen af ​​lærredet. Lad denne faktor påvirke stigningen i omkostningerne ved ordren, nøjagtigt arbejde og æstetisk resultat vil kompensere for de dermed forbundne omkostninger.

Første tapet eller hængende loft?

Ofte er der situationer, hvor en person ikke ved hvad man skal limes først og fremmest: først tapet eller strækloft? Stræklofter er populære blandt efterbehandlingsmaterialet. De er valgt til deres pålidelighed, holdbarhed, hurtig og nem installation. Ud over alle de fordele, de kan dekorere ethvert værelse, gør det mere hyggeligt og mere behageligt.

For at de skal kunne tjene i lang tid, er det ikke bare nødvendigt at pleje dem ordentligt, men også at overholde installationsteknologien. Ved reparation er det vigtigt at følge handlingssekvensen.

Hvor skal man starte og hvad man skal overveje?

Først og fremmest er det værd at bemærke, at filmen er bange for skarpe piercerede genstande. Det vil ikke være svært at beskadige det, så du skal være forsigtig med spatel og andre byggeværktøjer.

OBS: Det er også værd at overveje, at lærredet opvarmes til 65 grader under installationen. En sådan temperatur kan være dårlig for præpasta-tapet.

Alle reparationer læses fra loftet. Før du installerer en ny belægning, skal overfladen rengøres af gammel maling og kitt. Efter rengøring gå til væggene.

Hvornår skal væggene nivelleres?

Før afslutningen af ​​rummet er det nødvendigt at niveauere vægfladerne. For at gøre dette har du brug for gipsvæg eller gips. Det er ikke muligt at justere væggen, hvis nettet blev installeret.

For at gøre overfladen af ​​væggen glat, er det nødvendigt at kontakte loftoverfladen. Hvis installationen allerede er gennemført, vil det være umuligt at gøre dette. Det samme gælder for gipsvæg.

Til noten: Før du fortsætter med at indsætte, er det nødvendigt at prime overfladen. Primer kommer tæt på loftet. For ikke at plette filmen anbring maskeringsbånd (den bruges også, når du arbejder med lim).

Efter justering af den øverste del kan du fortsætte med at holde fast. Dette gælder dog kun for monokrom dækning.

Hvis du er bange for, at du kan beskadige filmen, så installer du et hængende loftsystem efter limning af tapet.

Før eller efter?

Forsøger at reparere lejligheden med egne hænder, undrer ofte nybegyndere sig: Hvad skal der gøres først, først installere stræklofter og begynde at limes tapetet under dem eller omvendt? For at undgå unødvendige uforudsete problemer (filmen er meget tynd, det er let at beskadige), anbefales det først at klæbe tapetet og derefter installere stræklofter.

Først og fremmest henvises det til stofbelægningen, som i tilfælde af forurening er det vanskeligere at rengøre.

Med hensyn til filmoverfladen kan den installeres både før og efter limning, afhængigt af hvad der er mere bekvemt at gøre først. Sammenlignet med en klud er filmen helt glat, så det bliver meget lettere at rense det fra snavs.

Hvis tapetet efter deres anvendelse har tendens til at strække godt, når de tørres, så hvis de påføres efter installationen af ​​belægningen, vil de klatre op til overfladen.

Hvis du skal dække væggene med silketryk, så er det i dette tilfælde bedre at først gøre installationen af ​​strukturen, og derefter gå til limning.

Hvis du bruger en belægning med akryl eller interlining, kan rækkefølgen af ​​handlinger være alt afhængig af mesterens ønsker. Faktum er, at en sådan belægning nemt rengøres af urenheder, som det er PVC-film.

Hvad hvis væggene allerede er gipset?

I sådanne tilfælde er det nødvendigt at vente på tidspunktet for limtørring (ventetiden er cirka fem dage). Åbn ikke døre og vinduer under tørring. For at rense støvet kan du bruge en støvsuger.

Tip: Hvis der i løbet af reparationsarbejdet var et spørgsmål om, hvornår man skal limes på tapetet, inden man installerer hævede lofter eller efter, skal man vælge den sekvensindstilling, som du synes er enklere og sikrere.

Det vigtigste er, at alle handlinger skal være pæne og forsigtige. Glem ikke, at filmen er meget let at beskadige. Hvis du følger alle reglerne, vil lærredet vare mere end et dusin år.