Hvad er den mindste lofthøjde i henhold til normerne?

For boliger, herunder køkkenet, er den mindste lofthøjde 2,5 meter.

Dette refererer til afstanden fra gulvet til loftets overflade, og ikke mellem gulve med tykkelsen af ​​loftet.

For boliger er der standarder, plus man skal tage højde for i hvilken klimatiske region lokaliteterne er placeret.

Alle standarder, herunder lofthøjder, er tydeligt angivet i SNiP 31-01-2003, mere præcist nu er dette dokument SP 54.13330.2011

2,5 meter er den minimale højde, hvor loftet ikke trykker på.

Men i private lokaler kan minimumshøjden være mindre, for eksempel i korridorer, haller, det er 2,1 n meter.

Hvis vi taler om et privat hus (i designet) og derefter beregner lofternes højde, skal vi ikke kun tage hensyn til bygningskodeksens anbefalinger, men også arealernes rum, der er et mønster, jo større areal, jo højere skal lofterne være.

Og omvendt, i smalle, ikke store lokaler, er et højt loft ikke hensigtsmæssigt.

Optimal og standard lofthøjde med hensyn til standarder og praksis

Ved hjælp af lys og farve kan du visuelt øge eller formindske rummet.

Loftets højde er et faktisk spørgsmål, da ikke kun muligheden for at gennemføre designprojekter, men også komforten i rummet som helhed afhænger af denne værdi. Denne parameter ligger i gennemsnit fra 2,4 til 3,2 meter. Mindste lofthøjde bestemmes af SNiP som 2,5 m. Sådanne lofter er karakteristiske for Khrushchev. I nye bygninger er deres mindste højde 2,6 meter. Og i luksushuse kan det være mere end 3 m.

Standarder og praksis

På trods af at den normale lofthøjde på 2,5 meter i nye boliger næsten aldrig forekommer, betyder det ikke, at efter at have købt en lejlighed i en ny bygning, vil en glad nykommer ikke modtage et værelse med lave knusende lofter. Hvis bygningens kvalitet efterlader meget at ønske, vil loftoverfladen uundgåeligt kræve yderligere udjævning, hvilket kan reducere rummet meget. Derfor er standard og praktiske forhold i en række nye bygninger forskellige begreber.

normer

Intet reguleringsdokument og ingen standard angiver den eneste korrekte parameter. I SNiP specificeres kun den mindste højde af loftet. Under denne parameter at udføre konstruktion er uacceptabel. SNiP fremsætter følgende anbefalinger:

 • I stuer og køkkener er den nedre figur 2,5 m. For klimatiske områder 1A, 1Á, 1Г, 1Д og 4А - 2,7 m.
 • I korridorerne og hallerne skal loftets højde være mindst 2,1 m, som er bestemt af kravene til sikkerheden ved bevægelsen af ​​mennesker.
 • Mansards og værelser med skrånende hegnstrukturer må bygges med en højde, der er lavere end den normative. Standarden bestemmer i dette tilfælde procentdelen af ​​rumrummet med lave og normale lofter. Lofter med en lavere højde bør ikke optage mere end halvdelen af ​​rummet.
 • Højden på loftsloftets nederste del må ikke være mindre end 1,3 meter, hvis hældningen er 30 °. Med en stigning i hældningen op til 45 ° er afstanden fra gulv til loft på SNiP ikke standardiseret.
 • For offentlige bygninger sætter SNiP en standard på 3 meter.
 • Boliger i offentlige bygninger er arrangeret i overensstemmelse med anbefalingerne udviklet til lejligheder.

Ergonomiske problemer

Hvis minimumsafstanden fra gulv til loft er bestemt af SNiP, er ergonomien engageret i udviklingen af ​​optimale parametre. Opgaven med denne videnskab er at beregne rummets parametre, som gør det muligt for en person at føle sig så komfortabel som muligt. Det er ingen hemmelighed, at der i et værelse med et lavt loft er en følelse af pres. Ubehageligt og vil være et højt rum i et lille område. Her føles en person i en brønd.

Et behageligt værelse skal opfylde følgende ergonomiske krav:

 • Tilstrækkelig mængde naturligt lys.
 • Nok frisk luft.
 • Optimale fugtighedsforhold.

Overholdelse af disse krav afhænger stort set af rummets størrelse og højden af ​​lofterne. Den optimale lofthøjde blev først underbygget af Dürer. Yderligere undersøgelser blev udført af den tyske arkitekt Ernst Neufert, der designede modulerne med ideelle parametre. Disse og andre undersøgelser blev efterfølgende taget som grundlag for SNiPs normer.

Loft design

Designet af lofterne i rummet bestemmer ikke kun stilens orientering af dets design, men også atmosfæren af ​​hygge og komfort. I butikken finder du mange finishmaterialer til loftoverflader.

Det specifikke valg af efterbehandlingsmuligheder vil i vid udstrækning bestemmes af en sådan parameter som lofternes højde.

Loftfliser

Loftsfliser er velegnede til værelser med lavt loft. Det adskiller sig i en bred vifte af design, fremragende operationelle egenskaber og praktisk talt skjuler ikke rummet i rummet. Fordelene ved dette materiale inkluderer nem installation.

Dette loft trim er et godt alternativ til moderne muligheder.

Ikke desto mindre kan fliser trimme afvige i flere "overraskelser", som langt fra altid er behagelige. Flisen er ikke i stand til at skjule betydelige overflade uregelmæssigheder. Derudover vil dets mærkning med store forskelle medføre mange vanskeligheder, og det er næsten umuligt at garantere kvalitet under sådanne forhold. Der vil altid være en chance for, at fliserne simpelthen kommer væk.

Ujævnt loft kan være forudjusteret, men i dette tilfælde mister flisen sin største fordel som et efterbehandling materiale til et værelse med et lavt loft. Nivelleringslaget vil "spise" de meget omhyggeligt opbevarede centimeter af rummet.

Suspenderede strukturer

Suspenderede strukturer - en moderne måde at forvandle rummet og gøre designet af rummet unikt. De tillader uden forudgående forberedelse af basisfladen. Installation af hængende lofter af enhver art udføres på profiler, så de reducerer loftets højde. Suspended strukturer kan have en hvilken som helst konfiguration og flere niveauer. I rummet der er skjult af dem, kan du skjule kommunikations- og belysningsenheder.

Det vurderes, at for et værelse med lave lofter er det bedre ikke at anvende suspenderede muligheder. Dette er imidlertid ikke helt sandt. Et enkeltniveau design med den mindste mulige afstand fra bundfladen til profilen gør det muligt at variere rummets design, gøre det stilfuldt og smukt.

Hvis rummet har en høj lofthøjde, kan du legemliggøre absolut enhver designidee. Suspended strukturer giver dig mulighed for at skabe enhver form og konfiguration, herunder meget kompleks. Et sådant designbevægelse giver dig mulighed for at løse mange daglige opgaver - for at øge støjisoleringen af ​​et rum, at zone det, for at skjule kommunikation, at "lege" med belysning.

Spændingsstrukturer

Hvid og sort baggrundsbelyst

Spændingsstrukturer er ideelle til store rummelige værelser. Denne måde at færdiggøre i dag er den bedste i loftdesign. Tøj varierer i forskellige teksturer og farver. Ethvert mønster kan påføres på deres overflade. Udformningen af ​​multi-level spændingsstrukturer har ingen begrænsninger, bortset fra designernes fancy. Højden af ​​lofterne i rummet er den vigtigste parameter for udvælgelsen af ​​sådanne strukturer. Ved lave loftsrum skal du bruge dem omhyggeligt. Her er et niveau lofter, der ligger omkring 5-10 cm fra bunden, passende.

Hvis lofthøjden tillader det, kan du på en måde diversificere interiøret. Tre- og fire-niveau designs med en kompleks konfiguration ser godt ud i store rum og stuer. Arched og teltstrukturer tillader ikke kun at skjule nogen uhyggelig kommunikation, men også give rummet en uforglemmelig atmosfære, en meget speciel smag.

Farve løsninger

Ideelt loftdesign er ikke kun det rigtige valg af efterbehandling, men også et velvalgt farveskema. Moderne efterbehandling materialer er kendetegnet ved et stort udvalg af farver og teksturer. Den samme mulighed, der anvendes i forskellige rum, kan have en helt anden effekt.

Det mest anvendte design i lyse farver er hvid eller pastell nuancer. Dens fordel er evnen til visuelt at udvide rummet, hvis lofthøjden er lille. Hvide loftoverflader giver dig mulighed for at bruge næsten enhver farve i interiøret. Ideel sådan en løsning til udformningen af ​​lokalerne i den klassiske stil. Udførelsesformen i det indre af en ikke-standarddesign ide kan kræve opbygning af hyldeoverfladen i forskellige nuancer.

Når du vælger en farve, skal du følge følgende regler:

 • Jo lavere lofthøjde, jo lysere dens overflade skal være. Det er ønskeligt at gøre gulvet så mørkt som muligt, og vælg væggenes farve i området mellem disse farveskemaer. En sådan løsning vil visuelt skubbe rummet.
 • Med uforholdsmæssigt store lofter skal deres farve være mørk ned til sort. Ellers er der en følelse af en dyb stenbrønd, hvor det er ubehageligt.
 • I mørke værelser ser varme nuancer bedst ud, og i lyse rum er de kolde.

konklusion

Lofthøjde er en parameter, som ikke kun påvirker boligomkostningerne eller vedligeholdelsen, men også trivsel for en person i et rum. Det giver hygge, komfort og en behagelig atmosfære. Samme parameter vil være afgørende, når du vælger designløsninger til indretning.

Standard lofthøjde: praksis, standarder for boliger og offentlige bygninger

Loft højde er indstillet under hensyntagen til et behageligt ophold i det, samt baseret på minimumskrav fastsat af SNiP

Spørgsmålet om lofthøjde opstår ofte, når man køber en ny lejlighed eller bygger dit eget hus. Dens relevans er virkelig berettiget, da ikke kun muligheden for realisering og opfattelse af et bestemt designprojekt, men også komforten af ​​at bruge tid i den fra den psykologiske side afhænger af højden af ​​boliger og andre typer af lokaler. For eksempel, hvis lofthøjden i lejligheden er over gennemsnittet, vil ejeren have mulighed for at udstyre et fladt niveauet loft, hænge en smuk lysekrone mv.

Lofthøjde er en af ​​de afgørende faktorer i rumkomfort. Om hvilken højde af lofter betragtes som optimal, såvel som om standarderne for lofthøjde generelt, fortæl vores artikel.

Loft højde af boliger lejligheder i praksis

I langt størstedelen af ​​lejlighederne varierer højden fra gulv til loftoverflade mellem 2,5 og 3,2 m (se højden af ​​loftet i badet: hvordan man beregner dimensionerne) uanset byggeår. Højden på 2,5 m er det minimum, hvor der ikke er nogen trykpåvirkning fra loftet.

I tjekkiske lejligheder er lofthøjden normalt 2,6-2,7 m, hvilket anses for at være den bedste løsning.

Moderne udviklere overholder også dette koncept, så lofthøjden i nye bygninger er næsten aldrig under 2,5 m og er normalt set lig med 2,6 til 2,8 m. Dette er ofte nok til komfortabel levevis (se højden af ​​loftet i Khrusjtjov og dens andre forskelle fra Stalin-bygget huse).

I boligbyggeri af elitniveau, hvor omkostningerne pr. Kvadratmeter boliger overstiger gennemsnittet, overstiger loftets højde ofte 3m.

Tip! Når man køber en lejlighed, skal man i alle tilfælde være opmærksom på kvaliteten af ​​opførelsen af ​​huset, da uregelmæssigheder på loftet og gulvet sandsynligvis vil kræve elimination, det vil sige, de vil "stjæle" nogle mere dyrebare rumhøjder.

Lofthøjde er direkte afhængig af omkostningerne i området, hvilket er let økonomisk begrundet. Derfor er det ikke sandsynligt, at elskere af højt til loftet vil spare. Den optimale højde fra gulv til loftoverflade, både hvad angår komfort og økonomisk side, anses for at være ca. 2,7 m. Denne værdi anbefales at følge, når du køber et hjem.

Høje lofter i lejlighederne af nye bygninger giver dig mulighed for at gennemføre mere originale med hensyn til design indretningsdesign

Dokumentariske standarder for lofter i boliger, offentlige og andre bygninger

Loft højde standarder for boliger

Det skal bemærkes, at den eneste korrekte standardlofthøjde for forskellige typer lokaler ikke er fastlagt ved normative dokumenter. Der er normalt en nedre grænse for højden, under hvilken konstruktion ikke er tilladt.

Så lad os overveje, hvilke anbefalinger vedrørende lofthøjden giver os moderne SNiP:

 • Boligarealer, herunder køkkener (køkken-spisestuer), skal have følgende lofthøjde: mindst 2,7 m, når de er bygget i klimatområderne 1A, 1B, 1O, 1D og 4A og ikke mindre end 2,5 m i andre klimatområder.
 • Mindstehøjden på loftet i korridorer, forhaller, mezzaniner (såvel som under dem) bestemmes af betingelserne for sikker bevægelse af mennesker og er 2,1 m.
 • Boligkvarterer og køkkener på lejligheder på gulvfladerne (samt de øvre etager hvor der er skråtstillede hegnstrukturer) får lov til at være udstyret med en mindre, relativt normaliseret lofterhøjde (se Sådan øger du loftets højde: tips og løsninger). I denne del af loftet med en lavere højde (i forhold til minimumet) bør der ikke optages mere end 50% af rummets samlede areal.

Et eksempel på et projekt af en lejlighed beliggende på loftet: Lofthøjden forbliver behagelig selv i den nederste del.

 • Lofthøjden i kedelrummet med installerede varmegeneratorer skal være mindst 2,2 m. Enhedens kedelrum i boliger opfylder ikke sikkerhedsstandarderne.
 • I de tværgående vægge af tekniske underfelter og i bygninger, hvor der er store kælderkældre, er det tilladt at bygge 1,6m høje åbninger. Tærskelens højde bør ikke være højere end 0,3m.

Norms højdelofter i offentlige bygninger

Loftets højde i offentlige bygninger er bestemt i henhold til følgende sanitære normer og regler:

 • Højden af ​​offentlige bygninger og sanatoriernes lokaler skal være mindst 3 m. I offentlige bygninger med andre typer boliger skal der være en højde i overensstemmelse med byggekoden for boliger.
 • Højden af ​​bad og rekreative komplekser og badeværelser, der er beregnet til 100 personer eller mere, skal være mindst 3,3 m.
 • Produktionslokalerne for vaske- og rengøringsmidler bør udgøre 3,6 m og derover.

Højden på offentlige vaske- og rengøringsmidler antages at være mindst 3,6 m

 • Adskilte lokaler til hjælpeformål og korridorer, afhængig af de teknologiske krav og rumplanlægningsløsningen, må udstyre strukturer med en lavere højde. Det bør dog ikke være mindre end 1,9 m.
 • Afstanden fra gulv til loft i offentlige bygninger med en samlet kapacitet på 40 personer må tages i overensstemmelse med bygningens højde, som de er indlejret i. Lignende standarder for højde er også til rådighed for detailvirksomheder, hvis salgsområde ikke overstiger 250m2.
 • Forudsat at de funktionelle og teknologiske krav er opfyldt, kan loftet på loftet sænkes under det skrånende loft. Arealet af loftet med en lavere højde bør ikke overstige 40% af arealet af hele rummet. Ifølge SNiP skal den krævede lofthøjde på den nederste del af det skrånende område ikke være mindre end 1,2 m med en hældning på 30 grader fra horisonten, 0,8 m - med en hældning på 45 grader, og med en hældning på 60 grader er højden ikke begrænset.

Tip! Loftets højde i tilfælde af mellemliggende hældningsværdier kan bestemmes ved interpolering.

Ordningen for beregning af loftshøjdehøjde til loftsrum med en taghældning på 45 grader

 • Den optimale højde af loftet i de tekniske gulvers lokaler bestemmes individuelt i hvert enkelt tilfælde, baseret på de forskellige tekniske netværk og tekniske anlæg, der er placeret i dem, samt styret af deres driftsforhold. Højden på medarbejdernes bevægelsessteder til de nedre dele af de udragende strukturer vælges ikke under 1,8 m.
 • Ved konstruktion af tekniske gulve eller tekniske underjordiske konstruktioner, der kun er beregnet til placering af tekniske netværk i form af rørledninger og rørisolering (lavet af ubrændbare materialer), er højden fra gulv til loft mindst 1,6 m.

Højde krav til bryggerier og tekniske lokaler er mere loyale på grund af den konstante mangel på mennesker i dem

Med hensyn til kontorets højde og andre administrative lokaler kan højden af ​​lofterne her ikke være under 3m. En undtagelse her kan dog være små kontorer, der ikke er placeret i offentlige administrative bygninger. Deres højde er tilladt at tage i overensstemmelse med andre typer bygninger, såsom boliger. Her, som nævnt ovenfor, er lofthøjden tilladt 2,5-2,7 m.

Således fandt vi ud af, hvilken højde der er optimal for loftet på visse typer bygninger og værelser, og hvilken højde anses for at være det minimale acceptabelt. Under alle omstændigheder skal bestemmelsen af ​​rummets højde i bygningens designfase foretages under hensyntagen til dens fremtidige operationelle egenskaber under hensyntagen til komfort og sikkerhed for de mennesker, der bor eller lige indenfor den.

Standard lofthøjde

Spørgsmålet om lofternes standardhøjde kan opstå både i designfasen af ​​huset, og når man køber et hus. Derudover er det nødvendigt at vide, at denne parameter er nødvendig ved reparation eller installation af spændings- og hængende loftsstrukturer - i dette tilfælde er det vigtigt at observere den mindste tilladte højde.

Standard lofthøjde

Lovgivningsmæssige dokumenter, der regulerer lofternes højde

Højden af ​​lofter i lejlighedskomplekser med standardudvikling er reguleret af punkt 5.8 i SNiP 31-01-2003.

SNiP 31-01-2003. Boliglejligheder.

Minimumsafstanden fra gulv til loft i dette tilfælde afhænger af:

 • klimatiske område, hvor bygningen er placeret
 • destination og type værelse.

Klimatregionen er en parameter angivet i SNiP 23-01-99, idet der tages hensyn til den gennemsnitlige lufttemperatur i forskellige måneder, såvel som luftfugtighed og vindretning. Der er 4 klimatiske regioner opdelt i 16 subdistrikter. Jo lavere kategori af distriktet er, jo strengere og kolde klimaet i det.

Klimaområder (zoner) i Rusland

SNiP 23-01-99. Bygningsklimatologi. Fil, der skal downloades.

For underområder IA, IB, IG, ID og IVA i henhold til SNiP 23-01-99 skal den mindste tilladte højde fra gulvet til det sidste loft i boliger være mindst 2,7 meter. For de øvrige underområder er denne parameter 2,5 meter. De angivne værdier giver normal luftudveksling og et mikroklima i rum.

Zonlægningsplanen for Den Russiske Føderations territorium af klimazoner

I værelser og køkkener på loftet er det tilladt at reducere denne højde i et område, der ikke overstiger halvdelen af ​​rummet. I korridorerne med entresoler og ganger kan du sænke loftet til 2,1 meter - denne højde sikrer normal, sikker bevægelse af mennesker.

Den maksimale højde i lofter er som regel ikke reguleret, men oftest er den i moderne bygninger ikke over 3,2 meter. I gamle huse med øgede dimensioner og areal kan lofterne være 4 meter høje eller mere.

Hvad påvirker lofthøjden?

Ved udformning af private bygninger og valg af loftets højde anbefales det at tage højde for ikke blot de ovennævnte faktorer, men også gulvpladsen. I et smalt og lille rum er højt til loftet ude af sted - de skaber følelsen af ​​et "godt". Rummelige værelser og stuer med stort luftvolumen ser mere harmonisk ud på en lofthøjde på 3 meter.

Rummelige værelser og stuer ser mere harmonisk ud med en lofthøjde på 3 meter

Standard lofthøjde i forskellige huse

Typiske lejlighedskomplekser har som regel en standardlofthøjde, der afhænger af bygningstypen og den tid det blev bygget. Lejligheder beliggende i forskellige dele af landet varierer ikke praktisk taget fra hinanden, og lofthøjden ligger inden for fejlmarginen på højst få centimeter. Overvej standard gulv til loft afstand i forskellige hjem.

"Stalinki" og den gamle boligmasse

Husene i den gamle bygning skelnes af et stort areal og størrelse af værelserne samt en øget lofthøjde. De blev rejst i en æra, da opgaven endnu ikke var at forsyne alle familier med en lille, men deres egen lejlighed, og derfor lagde bygherrerne ikke på materialer og rum.

Stalinistiske bygning

Højden af ​​lofterne i disse huse svinger ofte mellem 3,3 og 3,6 meter. Loftene i "Stalin" er ofte dekoreret med struk og massive dekorative hjørner. Ved installation af stræklofter og gipsvæg på grund af denne funktion er det nødvendigt at sænke loftets højde med en betydelig afstand.

Loft højde og andre funktioner i Stalin-bygget huse

Loft i gamle huse blev ofte lavet af træ, og elektriske ledninger blev udført eksternt, så reparationen af ​​sådanne lofter er dyrt. Men som et resultat kan du få et unikt interiør med rummelige lyse værelser og højt til loftet i enhver stil beslutning. I gamle huse ser flerniveau lofter med rig indretning, indbygget belysning eller massive lysekroner godt ud.

Vær opmærksom! Suspended eller spænding strukturer er almindeligt anvendt til at afslutte lofter i gamle bygninger med højt til loftet. Farve og indsætte tapet her som regel gør det ikke på grund af kompleksiteten af ​​tilpasningen af ​​gamle gulve.

Lejligheder "Khrusjtjov"

På Khrusjtsjovs tid fik arkitekter og bygherrer opgave: at give hver familie separat bolig på kort tid og med minimale omkostninger. Så var der "Khrusjtjov" - et lille lejlighedsområde med et minimum loftshøjde.

Afstanden fra gulvet til loftet i "Khrusjtjov" er 2,5 meter, nogle gange er der lejligheder med en højde på op til 2,6 meter, de er placeret på første eller sidste etage. I de nordlige regioner er højden større - op til 2,7 meter.

Loft højde i Khrusjtjov

Loftene i disse huse er lavet af armeret betonpaneler, så finishen er ekstremt enkel: kittet til beton med inkorporering af sømme og hvidvaskning eller maling. Installation af stræklofter tager mindst 5 cm fra højden, hvilket gør rummet endnu lavere, men denne metode bruges ganske ofte i "Khrusjtjov".

Men ophængte strukturer lavet af gipsplader eller bånd skal bruges med forsigtighed, fordi deres installation sænker loftet endnu mere. Også uhensigtsmæssige multi-level systemer med komplekse terræn - sådanne lofter vil knuse og undertrykke.

Hvis det ønskes, kan du bruge en kombination af farver og teksturer i loftet, så du kan opnå zoning uden at reducere højden af ​​rummet væsentligt. Massive lysekroner er bedre at erstatte den indbyggede belysning.

Vær opmærksom! For at afslutte lofterne i "Khrusjtjov" er det bedre at bruge lyse farver og blank tekstur, som visuelt øger højden.

Glossy stretch loft i Khrusjtjov

Forbedringer eller "brezhnevka"

I den senere, Brezhnev-æra begyndte folk at lægge større vægt på personlig plads og komfort, som efterlod deres karakter på byggestandarden. Lejlighederne blev mere rummelige, værelserne fandt en separat indgang og hallway, indbyggede skabe og mezzaniner dukkede op. Hældningen af ​​lofterne er også ændret - den er steget til 2,6-2,7 meter.

Resten af ​​"brezhnevka" ikke meget forskellig fra "Khrusjtjov". Mursten vægge og armeret beton gulve, det mest enkle layout og fravær af dekorative elementer - disse er de funktioner, der forener disse typer af huse.

Reparation af lofter i "brezhnevka" er normalt ikke forbundet med særlige omkostninger, en relativt flad overflade giver mulighed for enhver form for finish. Til den mindste tilladte højde af loftet forbliver der i gennemsnit 15-20 cm, hvilket gør det muligt at montere eventuelle suspenderede og spændingsstrukturer: lærred, gipsvæg, lameller og paneler.

Layout "Brezhnev" panel serie II-49.

Vær opmærksom! I smalle rum anbefaler designere at bruge loftszoneringsteknikker ved hjælp af niveauer eller forskellige farver. Ved at placere skillelinjen over rummet kan du visuelt udvide den.

Panel og blokhuse

Historien om opførelsen af ​​præfabrikerede huse går tilbage til Khrushchev gange. De første panelbygninger var fem-etagers, de var planlagt til at blive bygget i de varme sydlige regioner. Tykkelsen af ​​væggene i sådanne huse er lille, og lofternes højde overstiger ikke 2,5 meter. Layoutet ligner generelt teglsten "Khrusjtsjov", området med lejligheder er lille, og værelserne mangler plads og lys.

Loft højde i panelhuse af forskellige serier

Mere moderne panel- og blokhuse begyndte at blive bygget i 80'erne af det 20. århundrede. De har et højere antal etager, et øget areal af værelser og køkkener samt en lofthøjde på 2,65-2,75 meter.

Afslutning af sådanne lofter er ikke forbundet med særlige problemer - gulvene har en flad overflade og kræver sjældent alvorlig reparation. På din anmodning kan du simpelthen male dem, fyldt med små uregelmæssigheder og sømme, eller monter eventuelle suspenderede strukturer.

Lofter i panelhuse har ofte en ret jævn overflade, så efterbehandling eller andet arbejde medfører ikke særlige problemer.

Vær opmærksom! Panelhuse har dårlig lydisolering, vægge og lofter i dem er godt båret stødstøj. Ved installation af hængende og hængende lofter anbefales det at udføre lydisolering ved hjælp af flerlagsstrukturer bestående af elastiske og fibrøse materialer.

Installation af lydisolering i strækloftet

Lydabsorberende plade ubrændbar mineralfiber "Schumanet BM"

Moderne lejligheder

Husene i moderne konstruktion kendetegnes af en bred vifte af layouter og konstruktionsteknologier. Boligmarkedet præsenterer økonomiklasse boliger til en bred vifte af købere og luksus boliger. De adskiller sig i forhold til lejligheder og niveauet af komfort, som påvirkes af blandt andet lofthøjden.

Så i små lejligheder og studier for at spare materialer og reducere omkostningerne ved byggeri, er lofter lavet til den mindste tilladte sats (normalt 2,7 meter). Luksusboliger karakteriseres af antal og størrelse af værelser, tilstedeværelsen af ​​panoramavinduer, buer og nicher. Loft i sådanne lejligheder har normalt en højde på 2,8-3,2 meter, værdien afhænger af det oprindelige projekt. Dette punkt kan specificeres i dokumentationen til konstruktion.

Loft højde i moderne lejligheder

Loft i moderne lejligheder i økonomiklasse har næsten ingen begrænsninger, bortset fra at det ikke anbefales at installere multi-level systemer i små værelser - et køkken, et badeværelse eller et lille soveværelse. For visuelt at øge højden af ​​rummet kan du bruge glatte og spejlede teksturer af materialet og korrekt valgt belysning.

Reparation af luksus boliger er normalt betroet fagfolk, alt fra designprojektets rækkefølge og slutter med udførelsen af ​​arbejdet og den efterfølgende rengøring. En erfaren designer vil hjælpe dig med at vælge den optimale højde af loftet, hvilket understreger fordelene ved en lejlighed og mindsker dens ulemper.

Vær opmærksom! Loftets højde i nye bygninger kan variere meget, selv for lejligheder beliggende på forskellige etager. For at afklare denne parameter skal du kontakte udvikleren eller se dokumentationen på huset.

Norms højdelofter i offentlige bygninger

Private huse

Et privat hus er et ubegrænset rum for fantasi. Eventuelle layout og geometriske dimensioner af værelserne, herunder lofthøjden, er mulige her. Sidstnævnte er som regel valgt af kunden sammen med arkitekten.

I et privat hus er størrelser, indretning og lofthøjde tilladt.

For at give husrummet og skabe et hyggeligt mikroklima i det, vælges lofternes højde normalt inden for 2,9-3,2 meter. Højere lofter er mulige, men det skal huskes, at det øgede kubiske rumfang vil kræve store opvarmning. For huse i de sydlige regioner er det ikke for vigtigt. For mellembåndet og de nordlige regioner er det værd at udføre en foreløbig termisk beregning for at bestemme muligheden for at øge standardloftens højde.

Trappehøjde i et privat hus

Afslutning af loftet i et privat hus afhænger af loftets materiale. Til træbjælker anvendes normalt stræklofter, ophængte strukturer eller træpaneler samt kombinerede typer af overflader, der efterlader åbne gulvbjælker. Forstærket beton gulve tillader enhver form for finish, fra maleri til komplekse fjedringssystemer.

Loft højde i et privat hus

Vær opmærksom! Med det dekorative loft er trimmer bedre at bestemme designtrinnet. At du korrekt kan beregne højden på det færdige loft, hvilket er særligt vigtigt, når du installerer multi-level systemer.

Sådan beregnes den optimale lofthøjde i design og reparation

Som det fremgår af beskrivelsen af ​​forskellige boliger, kan loftets standardhøjde være anderledes, den kan afklares og sammenlignes i nedenstående tabel.

Tabel 1. Hyldernes standardhøjde i forskellige typer huse.

Systemet med reguleringsdokumenter i byggeriet BYGGE NORMER OG REGLER AF RUSSISK FEDERATION OPBYGNING AF RESIDENTIELLE LEJLIGHEDER SNiP 31-01-2003

STATSUDVALGET FOR DEN RUSSISKE FEDERATION OM KONSTRUKTION OG BEHOLDINGSMUNICIPAL COMPLEX (GOSSTROY RUSLAND)

1 UDVIKLET af Federal State Unitary Enterprise - Center for Standardisering og Standardisering i Konstruktion (FGUP TsNS), OAO TsNIIEPzhilishcha, MNIEPEP, Forskningsinstitut for Humanøkologi og Miljøhygiejne. AA Sysina med deltagelse af et team af specialister fra førende forsknings- og designorganisationer

INDLEDET af afdelingen for teknisk regulering, standardisering og certificering inden for konstruktion og boliger og hjælpeprogrammer af russiske Gosstroy

2 vedtaget og indledt i aktion siden 1. oktober 2003 ved resolution af den russiske statsopbygningskomité den 23. juni 2003 nr. 109

3 UDVEKSLING SNiP 2.08.01-89 *

INDLEDNING

Afsnit 4, 6-10 i disse standarder indeholder krav, der er i overensstemmelse med målsætningerne for tekniske forskrifter og er underlagt obligatorisk overholdelse under hensyntagen til del 1 i artikel 46 i forbundslov "om teknisk forskrift".

Flerlejlighedslokaler, der startede med byggeri i henhold til projektdokumentationen, der er udviklet og godkendt før 1. januar 2004, kan bygges og tages i brug uden at justere projektdokumentationen i overensstemmelse med kravene i disse normer og regler.

Arbejdet blev udført af et hold af forfattere: Federal State Unitary Enterprise TsNS (kandidater for teknisk videnskab S.N. Nersesov, L.S. Exsler), FTsS Gosstroy fra Rusland (Ph.D. architect L.A. Viktorova; NN Polyakov); OJSC "TSNIIEPzhilishcha" (Doktor i Tekniske Videnskab Yu.G. Granik); MNIITEP (kandidater er arkitekter S.I. Yakhkind, I. S. Genkina, L.V. Petrova, kandidat af geogr. Nauk L.I. Konova, ingeniør V.I. Lagover), NIISF RAACS (cand. Of tech. Videnskab YA Matrosov); UCPiN Moscomarchitecture (arkitekt AP Zobnin); Institut for Humanøkologi og Miljøhygiejne dem. AA Sysina (Prof., Læge i Medicinsk Videnskab Yu.D. Gubernsky, Kandidat i Medicinsk Videnskab N.V. Kalinina); TC 209 "Elevatorer, byggelifte og rulletrapper" (SM Roitburd); Teknisk Regulering Afdelingen for Gosstroy i Rusland (V.A. Glukharev).

KONSTRUKTION NORMER OG REGLER AF DEN RUSSISKE FEDERATION

BYGNING AF RESIDENTIELLE LEJLIGHEDER

MULTICOMPARTMENT RESIDENTIAL BUILDINGS

Indledelsesdato 2003-10-01

1 ANVENDELSE

Disse regler og forskrifter gælder for udformning og opførelse af nybyggede og rekonstruerede flerfamilieboliger op til 75 m højde (i det følgende som vedtaget i henhold til SNiP 21-01-97 1), sovesal for boliger og boliger inkluderet i sammensætningen af ​​bygninger af andre funktionelle formål.

1 Bygningens højde bestemmes af forskellen i forhøjninger af passagens overflade til brandmotorer og den nederste grænse af åbningsåbningen (vindue) i ydervæggen på øverste etage, herunder mansard. I dette tilfælde tages ikke den øvre tekniske etage i betragtning.

Normer og regler gælder ikke: Til blokerede boliger, der er designet i overensstemmelse med kravene i SNiP 31-02-2001, hvor lokalerne tilhørende forskellige lejligheder ikke er placeret oven over hinanden, og kun væggene mellem tilstødende blokke er fælles, og mobile boliger.

Reglerne regulerer ikke betingelserne for afvikling af bygningen og ejerskab af det, dets lejligheder og individuelle lokaler.

2 NORMATIVE LINKS

Lovgivningsdokumenter, der henvises til i teksten til disse normer, findes i bilag A.

Hvis du udelukker fra antallet af nuværende reguleringsdokumenter, der henvises til i disse normer, bør du styres af de indførte normer i stedet for de udelukkede.

3 BETINGELSER OG DEFINITIONER

Dette dokument anvender de vilkår, der er defineret i Appendiks B, samt andre vilkår, der er defineret i henhold til de regulerende dokumenter, der er anført i bilag A.

4 ALMINDELIGE BESTEMMELSER

4.1 Opførelse af beboelsesejendomme skal udføres i henhold til projektet i overensstemmelse med kravene i disse byggekoder og andre lovgivningsdokumenter, der fastlægger regler for design og konstruktion, baseret på byggetilladelse. Reglerne for fastlæggelse af bygningsarealet og antal etager af bygninger under design er angivet i bilag B.

4.2 Indkvartering boligbygning, afstanden fra den til andre bygninger og strukturer, størrelsen af ​​jord ved huset er indstillet i overensstemmelse med kravene i SNiP 2.07.01-89. Antallet af etager og bygningens længde bestemmes af byggeprojektet. Ved fastsættelse af antal etager og længde af beboelsesejendomme i seismiske områder skal kravene i SNiP II-7-81 og SNiP 2.07.01-89 være opfyldt.

4.3 Ved udformning og opførelse af en beboelsesejendom skal der stilles betingelser for bevægelseshæmmede befolkningsgrupper, tilgængelighed af stedet, bygninger og lejligheder til handicappede med kørestole, hvis placeringen af ​​lejligheder til familier med handicappede i denne boligbygning er etableret i designopgaven.

Lejlighedskomplekser til ældre skal konstrueres ikke højere end ni etager, for familier med handicap - ikke højere end fem. I andre typer boliger skal lejligheder til handicappede placeres i stueetagen.

I boligbyggeri i den føderale og kommunale boligbeholdning er andelen af ​​lejligheder til familier med handicappede, der bruger kørestole, sat i designopgaverne af lokale myndigheder. Specifikke krav til levevilkår for handicappede og andre grupper med begrænset mobilitet bør gives under hensyntagen til lokale forhold og kravene i SNiP 35-01-2001.

4.4 Projektet skal ledsages af anvisninger til driften af ​​lejligheder og offentlige lokaler i huset.

Betjeningsvejledningen til husets lejligheder og lokaler skal indeholde de data, der er nødvendige for lejere (ejere) af lejligheder og indbyggede offentlige lokaler samt driftsorganisationer for at sikre sikkerheden under drift, herunder: oplysninger om grundstrukturer og tekniske systemer, layout af skjulte elementer og rammeknuder, skjulte ledninger og ingeniørnetværk samt begrænsningsværdierne for belastninger på husets strukturelle elementer og dets elektriske netværk. Disse data kan præsenteres i form af kopier af as-built dokumentation. Derudover bør vejledningen indeholde regler for vedligeholdelse og vedligeholdelse af brandsikringssystemer og evakueringsplan i tilfælde af brand.

4.5 Boligbyggeri bør omfatte: drikkevand, brandbekæmpelse og varmt vandforsyning, spildevand og dræning i overensstemmelse med SNiP 2.04.01-85 og SNiP 2.04.02-84; opvarmning, ventilation, røgbeskyttelse - i overensstemmelse med SNiP 41-01-2003.

4.6 Boligbyggeri bør omfatte elektrisk belysning, el-elektrisk udstyr, telefon, radio, fjernsynsantenner og bellalarmer samt automatiske brandalarmer, advarselssystemer og evakueringsstyring i tilfælde af brand, elevatorer til transport af brandvæsener og midler til at redde folk i overensstemmelse med kravene i lovgivningsmæssige dokumenter.

4.7 På boligenes tage skal der træffes foranstaltninger til installation af kollektive modtagelsesantenner og stativer af trådløse net. Installation af radiostyrmaster og tårne ​​er forbudt.

4.8. Elevatorer skal leveres i boligbyggeri med et gulvmærke på det øverste boligareal, der overstiger niveauet på stueetagen med 11,2 m.

I boligbyggeri, startkonstruktion efter 01/01/2010, i IA, IB, IG, ID og IVA, skal klimatiske underområder af elevatorer leveres i bygninger med et gulvmærke på øverste etage, der overstiger niveauet af stueetagen på første sal med 9,0 m.

Det mindste antal passagerlifter, der skal være udstyret med boligbyggeri af forskellig højde, findes i tillæg G.

Det er tilladt, når man begrunder, at ikke sørge for elevatorer, når man tilføjer de eksisterende 5-etagers boliger til en etage. I bygninger, der er udstyret med elevator, er det tilladt ikke at give elevatorstop i ovenstående etage.

I beboelsesejendomme, hvor der findes lejligheder til handicappede på gulvet over den første, skal passagereløfter eller løfteplatforme leveres i overensstemmelse med kravene i SNiP 35-01-2001, GOST R 51631-2003 og GOST R 51631-2003 og Airbag 250.

4.9 Bredden af ​​lokaliteterne foran elevatorer skal muliggøre brug af elevator til transport af en patient på en ambulancebøjle og være mindst m:

1,5 - foran elevatorer med en bæreevne på 630 kg med førerhøjde på 2100 mm;

2.1 - foran elevatorer med en bæreevne på 630 kg med en kabinedybde på 2100 mm.

Med et to-rækken arrangement af elevatorer skal bredden af ​​elevatorhuset være mindst, m:

1.8 - ved montering af elevatorer med en kabinedybde på mindre end 2100 mm

2,5 - ved montering af elevatorer med en kabinedybde på 2100 mm og mere.

4.10 I kælderen er første og anden etage i en beboelsesejendom (i store og største byer 1 i tredje etage) tilladt at rumme indbyggede og indbyggede og vedhæftede offentlige bygninger med undtagelse af genstande, der har skadelig virkning på mennesker.

1 Klassificering af byer - ifølge SNiP 2.07.01-89

Det er ikke tilladt at poste:

specialforretninger af kemisk-kemiske og andre varer, hvis udnyttelse kan føre til forurening af territoriet og luften af ​​beboelsesbygninger; opbevares med tilstedeværelse i dem af eksplosive stoffer og materialer butikker, der sælger syntetiske tæpper, auto dele, dæk og motorolier;

specialiserede fiskebutikker; varehuse til ethvert formål, herunder engros (eller mindre engros) handel;

alle virksomheder samt butikker med en fungerende tilstand efter 23 timer 2; forbrugervirksomheder, hvor der anvendes brændbare stoffer (undtagen frisører og værksteder med et samlet areal på op til 300 m 2) bade og saunaer (undtagen individuelle saunaer i lejlighederne);

2 Driftstidsbegrænsningen kan angives af de lokale myndigheder.

catering og fritidsfaciliteter med mere end 50 pladser, med et samlet areal på mere end 250 m 2 og med musikalsk akkompagnement;

vaskerier og renserier (undtagen at modtage punkter og selvbetjeningsvaskerier med en kapacitet på op til 75 kg pr. skift); automatiske telefoncentraler med et samlet areal på over 100 m 2; offentlige toiletter; begravelseshjem indbyggede og vedhæftede transformatorstationer;

produktionslokaler (undtagen lokaler i kategori B og D for handicappedes og ældre menneskers arbejde, herunder: hjemmearbejdscentre, værksteder til montering og dekorative arbejder); dental laboratorier, kliniske diagnostiske og bakteriologiske laboratorier; dispensarer af alle typer; daghospitaler i klinikker og hospitaler i private klinikker: nødstationer, nød- og akutmedicinske understationer; dermatovenereologiske, psykiatriske, infektiøse og TB klinikker med medicinsk modtagelse; kontorer (frysere) magnetisk resonans billeddannelse;

Røntgenrum samt værelser med medicinsk eller diagnostisk udstyr og installationer, der er kilder til ioniserende stråling, veterinærklinikker og kontorer.

Butikker, der sælger syntetiske tæpper, har lov til at have fastgjort til døvsektionerne af væggene i boliger med brandmodstand REI 150.

4.11 I boligareal og kældergulve i beboelsesejendomme er det ikke tilladt at anbringe lokaler til opbevaring, forarbejdning og anvendelse i forskellige installationer og anordninger af brændbare og brændbare væsker og gasser, eksplosivstoffer, brændbare materialer; faciliteter til børn; biografer, konferencehuse og andre haller med en plads på over 50, samt medicinske og forebyggende institutioner. Ved placering af andre rum i disse etager skal man også tage højde for begrænsningerne i 4.10 i denne SNiP og i tillæg 4 * i SNiP 2.08.02-89.

4.12 Indlæsning af offentlige rum fra gårdspladsen i en beboelsesejendom, hvor vinduerne i stuernes boligarealer er placeret og indgange til boligens del af bygningen, er ikke tilladt.

Indlæsningen af ​​offentlige bygninger, indbygget i beboelsesejendomme, bør udføres: fra enderne af boliger, der ikke har vinduer; fra underjordiske tunneler; fra siden af ​​motorveje (gader) i nærværelse af særlige lastrum.

Det er tilladt ikke at forudsige de angivne indlæsningsrum med arealet af indbyggede offentlige lokaler op til 150 m 2.

4.13 På øverste etage i boliger er det tilladt at placere værksteder for kunstnere og arkitekter samt kontorlokaler med højst 5 personer, der arbejder i hver, og kravene i 7.2.15 i denne SNiP skal tages i betragtning.

Det er tilladt at placere kontorlokaler på ovenstående loftsgulve i bygninger med mindst ækvivalent grad II brandmodstand og en højde på højst 28 m.

4.14. I boligareal er det tilladt at placere offentlige lokaler til individuelle aktiviteter (inden for lejlighederne). Som en del af lejligheder med tosidet orientering er det tilladt at stille yderligere lokaler til en børnehave til en gruppe på højst 10 personer. modtagelsesrum for en eller to læger (i samråd med den sundhedsmæssige og epidemiologiske tjeneste) massage værelse til en specialist.

Familie børnehave må placeres i lejligheder med tosidet orientering, der ikke er højere end 2. sal i bygninger, der ikke er lavere end II grad af brandmodstand, samtidig med at disse lejligheder har en nødudgang i henhold til 6.20 *, a) eller b) SNiP 21-01-97 og om muligt udstyr af legepladser i lokalområdet.

4.15 Ved opførelse af indbyggede eller indbyggede og vedhæftede parkeringspladser i beboelsesejendomme skal kravene i SNiP 21-02-99 overholdes. Boliggulve og gulve med værelser til førskoleinstitutioner og medicinske og præventive behandlingsinstitutioner skal adskilles fra parkeringspladsen på det tekniske gulv.

4.16 I flerfamilieboliger, i jorden, kælder eller kældergulve, skal der opbevares et opbevaringsrum til rengøringsudstyr, udstyret med en vask.

4.17 Behovet for et affaldsdeponeringssystem i beboelsesejendomme bestemmes af de lokale myndigheder afhængigt af det vedtagne affaldshåndteringssystem.

5 KRAV TIL LEJLIGHEDER

5.1 Lejligheder i beboelsesejendomme skal udformes på grundlag af vilkårene for deres afvikling af en familie.

5.2 I bygninger af stats- og kommunalboliger anbefales det at tage minimumsstørrelsen af ​​lejligheder i henhold til antal værelser og deres areal (med undtagelse af arealer af balkoner, terrasser, verandaer, loggier, køleopbevaringsrum og lejlighedens vestibler) i henhold til tabel 5.1. Antallet af værelser og området af lejligheder til bestemte regioner og byer er angivet af den lokale administration under hensyntagen til demografiske krav, boligniveauet til befolkningen og boligbyggeriets ressourcer.

I boligbyggeri af andre former for ejerskab fastsættes sammensætningen af ​​lokalerne og området af lejlighederne af kundeudvikleren i designopgaven.

5.3 I lejligheder, der udbydes til borgerne, skal der tages hensyn til den sociale norm for boligområdet 1 i de offentlige og kommunale boligs fonde, boliger og lokaler skal være forsynet: et køkken (eller et nichekøkken), anteroom, badeværelse (eller brusebad) og toilet eller kombineret badeværelse), spisekammer (eller økonomisk indbygget skab).

1 Den sociale norm for boligområdet - størrelsen af ​​boligområdet, pr. Person, bestemmes i overensstemmelse med art. 1 og kunst. 11 i Den Russiske Føderations lov om grundprincipperne for den føderale boligpolitik.

5.4. Det ventilerede tørreapparat til overtøj og fodtøj er beregnet til opførelse af et bolighus i klimatiske underområder i IA, IB, IГ og IIА.

Anbefalet område af lejligheder, m 2

Loggier og balkoner skal leveres: i lejligheder af huse under opførelse i III og IV klimatiske regioner, i lejligheder til handicappede familier, i andre typer lejligheder og andre klimatiske regioner - under hensyntagen til brandforebyggelseskrav og ugunstige forhold.

Ufordelagtige betingelser for udformning af altaner og uglaserede loggier:

- I klima I og II er kombinationen af ​​gennemsnitlig månedlig lufttemperatur og gennemsnitlig månedlig vindhastighed i juli: 12-16 ° С og mere end 5 m / s; 8 - 12 ° С og 4 - 5 m / s; 4 - 8 ° С og 4 m / s; under 4 ° C ved enhver vindhastighed;

- støj fra motorveje eller industriområder på 75 dB eller derover i en afstand af 2 m fra en beboelsesefas facade (undtagen støjbeskyttede boliger)

- støvkoncentration i luften er 1,5 mg / m 3 og mere i 15 dage eller mere i løbet af de tre sommermåneder.

5.5 Indkvartering i kælderen og kældergulve i beboelsesbygninger er ikke tilladt.

5.6. Størrelsen af ​​boligenes og brugsrummets størrelse bestemmes afhængigt af det nødvendige sæt møbler og udstyr, der er placeret i overensstemmelse med ergonomiens krav.

5.7 Arealet af lokaler i de i punkt 5.3 anførte lejligheder skal ikke være mindre end: boliger i en 1-værelses lejlighed - 14 m 2, fælles boliger i lejligheder med to eller flere værelser - 16 m 2, soveværelser - 8 m 2 10 m 2 - for to personer); køkkener - 8 m 2; køkkenområde i spisestuen - 6 m 2. I en-værelses lejligheder er det tilladt at designe køkkener eller køkkener med et areal på mindst 5 m 2.

Arealet af soveværelset og køkkenet på loftet (eller gulv med skrånende vægge) er tilladt mindst 7 m 2, forudsat at den samlede boligareal har et areal på mindst 16 m 2.

5.8 Højde (fra gulv til loft) af boliger og køkken (køkken-spisestue) i klimatområder i IA, IB, IГ, ID og IVA skal være mindst 2,7 m og i andre klimatiske områder mindst 2,5 m.

Højden af ​​de indre korridorer, haller, forreste, mezzanin (og under dem) bestemmes af sikkerhedsforholdene for bevægelsen af ​​mennesker og skal være mindst 2,1 m.

I boliger og køkkenlejligheder beliggende på loftsgulvet (eller øverste etager med skrå vægge) er en lavere lofthøjde tilladt i forhold til normaliseret i området ikke over 50%.

5.9 Fælles boligområder i 2-, 3- og 4-værelseslejligheder af bygninger af boligfonde, der er specificeret i 5.3, og soveværelser i alle lejligheder skal være uigennemtrængelige.

5.10 Boligernes lokaler, der er specificeret i 5.3, skal være udstyret med: et køkken - vask eller vask, samt komfur til madlavning; badeværelse - badekar (eller brusebad) og håndvask; toilettet - et toilet med en skylle cistern; kombineret badeværelse - badeværelse (eller brusebad), håndvask og toilet. I andre lejligheder er sammensætningen af ​​lokalernes udstyr etableret af kundeudvikleren.

Enheden af ​​det kombinerede badeværelse er tilladt i 1-værelseslejligheder af stats- og kommunale boliger, i andre lejligheder - på en designopgave.

6 STØTTEFORSTANDIGHED OG DEFORMATIVITET AF STRUKTURER

6.1 Bygningens fundamenter og støttestrukturer skal konstrueres og opstilles på en sådan måde, at muligheden udelukkes under konstruktionen og i driftsbetingelserne.

ødelæggelse eller beskadigelse af strukturer, der fører til behovet for at opsige bygningens drift

uacceptabel forringelse af præstationsegenskaberne for bygninger eller bygninger som helhed på grund af deformation eller krakning.

6.2 Bygninger og fundamenter skal konstrueres til opfattelse af konstante belastninger ud fra egen vægt af understøttende og omsluttende strukturer; midlertidigt jævnt fordelt og koncentreret belastning på gulvet; sne og vindbelastninger for byggeriets område. Normative værdier af de angivne belastninger under hensyntagen til ugunstige kombinationer af belastninger eller deres tilsvarende kræfter, begrænsende værdier af afbøjninger og forskydninger af strukturer samt værdierne af sikkerhedsfaktorer for belastninger skal vedtages i overensstemmelse med kravene i SNiP 2.01.07-85.

Desuden skal der tages hensyn til de yderligere krav til kundens udvikler, der er specificeret i designopgaven, f.eks. Til placering af pejse, tungt udstyr til offentlige bygninger, indbygget i boligbygningen. at fastgøre tunge elementer af indretningsudstyr til vægge og lofter.

6.3 Anvendes i konstruktionen af ​​konstruktioner skal metoder til beregning af deres bæreevne og deformabilitet opfylde kravene i eksisterende reguleringsdokumenter på strukturer fremstillet af passende materialer.

Når der anbringes bygninger på det underarbejdede område, skal der tages hensyn til yderligere krav i de relevante regler og forskrifter på undergrundsarealer, i seismiske områder og i andre komplekse geologiske forhold.

6.4 Bygningsfundamentet skal udformes under hensyntagen til de fysiske og mekaniske egenskaber ved jordbunden, der er fastsat i SNiP 2.02.01-83, SNiP 2.02.03-85 (for permafrostjord - i SNiP 2.02.04-88), egenskaberne ved det hydrogeologiske regime på byggepladsen, samt graden af ​​aggressivitet af jordbund og grundvand i forhold til fundamenter og underjordiske forsyningsvirksomheder og bør tilvejebringe den nødvendige ensartethed af sedimentbaser under bygningselementerne.

6.5 Ved beregning af en bygning med en højde på mere end 40 m på vindbelastningen skal der ud over betingelserne for bygningens styrke og stabilitet og dets individuelle konstruktionselementer begrænses på vibrationer på de øverste etager på grund af komfortbehovets krav.

6.6 I tilfælde af udførelse under genopbygningen skal yderligere belastninger og påvirkninger på den resterende del af boligbygningen, dets leje- og indeslutningsstrukturer samt grundområderne kontrolleres for disse belastninger og påvirkninger i overensstemmelse med gældende standarder uanset strukturens fysiske slid.

Dette skal tage højde for jordens grundbærende kapacitet som følge af deres forandring i løbet af driftsperioden samt øget betonstyrke i beton og armeret betonkonstruktioner over tid.

6.7 Ved rekonstruktion af en boligbygning er det nødvendigt at tage hensyn til ændringer i dens strukturelle ordning, der opstår under driften af ​​denne bygning (herunder fremkomsten af ​​nye åbninger, der supplerer den oprindelige designbeslutning samt virkningen af ​​reparation af strukturer eller deres forstærkning).

6.8 Ved rekonstruktion af boliger med ændringer i sanitære anlægs placeringer skal der træffes passende supplerende foranstaltninger for hydro-, støj- og vibrationsisolering og om nødvendigt forstærkede lofter, hvor der er planlagt installation af udstyr til disse sanitære enheder.

7 BRANDSIKKERHED

7.1 FOREBYGGELSE AF BRANDDISTRIBUTION

7.1.1 Brandsikkerhed for bygninger skal leveres i overensstemmelse med kravene i SNiP 21-01-97 til bygninger med funktionel brandfare F1.3 og reglerne i dette dokument for specielt specificerede tilfælde og under drift i overensstemmelse med PPB 01.

7.1.2 Bygningens tilladte højde og gulvområdet inden i ildstedet bestemmes afhængigt af brandmodstanden og brandfareklasse i tabel 7.1.

7.1.3 Bygninger I, II og III grader af brandmodstand må bygges på et loftsgulv med bærende elementer med en brandmodstands grænse på ikke mindre end R 45 og brandklasse K0 uanset bygningens højde, angivet i tabel 7.1, men ikke over 75 m. Skærmkonstruktionerne på denne etage skal opfylde kravene til overbygningsbygningens konstruktioner.

Ved brug af træstrukturer skal der tilvejebringes konstruktiv brandbeskyttelse for at sikre disse krav.

7.1.4 Brandmodstanden på grundlag af R til gallerier i gallerihuse i I, II og III brandmodstand skal svare til de værdier, der er vedtaget for bygningernes gulve og har brandfareklasse K0. Galleristrukturer i bygninger med IV-grad af brandmodstand skal have en brandmodstandsevne på mindst R 15 og brandfareklasse K0.

7.1.5 I bygninger I, II og III grader af brandmodstand, for at sikre den krævede brandmodstand i bygningens lejelejligheder, bør kun konstruktiv brandbeskyttelse anvendes.

7.1.6 Støtteelementer i to-etagers bygninger med IV-grad af brandmodstand skal have en brandmodstands grænse på mindst R 30.

7.1.7 I bygninger I, II og III grader af brandtekniske tværsektorielle vægge og skillevægge, samt vægge og skillevægge, der adskiller vnekvartirnye korridorer fra andre rum skal have brandmodstandsevne mindst EI 45, i bygninger IV grad af brandsikkerhed - ikke mindre end 15 EI.

I bygninger I, II og III ildfaste interlokale lejlighedsbærende vægge og skillevægge skal have en brandmodstand på mindst EI 30 og brandfareklasse K0 i bygninger med IV brandmodstandsgrad - brandmodstand ikke mindre end EI 15 og brandfareklasse ikke lavere end K1.

7.1.8 Brandfareklasse og brandmodstand i interiøret, herunder skab, sammenklappeligt, med døråbninger og glidende skillevægge, er ikke standardiseret.

7.1.9 Opdelinger mellem opbevaringsrum i kælderen og kælderen af ​​bygninger med II-grad af brandmodstand op til fem etager inklusive samt i bygninger med III og IV grader af brandmodstand må udformes med ikke-standardiseret brandmodstands- og brandfareklasse. De skillevægge, der adskiller den tekniske korridor i kælderen og stueetagen fra resten af ​​lokalerne, skal være af brand 1-forebyggelse.

7.1.10 Tekniske, kælderen, kældergulve og loftet skal opdeles med firewalls af den første type i rum med et areal på højst 500 m 2 i ikke-sektionelle beboelsesejendomme og i sektionelle dele - af sektioner.

I tekniske gulve og lofter, i mangel af brandfarlige materialer og strukturer i dem, er grænsen for brandmodstandsdygtighed for døre i brandskillevægge ikke standardiseret. De kan være lavet af materialer af brandbarhedsgrupper G1 og G2 eller i overensstemmelse med 7.20 SNiP 21-01-97.

7.1.11 Hegn af loggier og balkoner i bygninger med en højde på tre etager eller mere skal være fremstillet af ubrændbare materialer.

Af ubrændbare materialer skal udendørs skygge også udføres i bygninger I, II og III grader af brandmodstand med en højde på 5 etager og mere.

7.1.12 Offentlige lokaler skal adskilles fra boligernes lokaler ved firewalls af 1. type og gulve af 3. type uden åbninger i bygninger af I-grad af brandmodstand - overlapninger af 2. type.

7.1.13 Affaldsopsamlingskammeret skal have en uafhængig indgang, isoleret fra indgangen til bygningen med en tom væg og forsynes med brandskillevægge og et loft med brandmodstand ikke mindre end REI 60 og brandklasse K0.

7.1.14 Tagdækning, spærre og drejning af loftsbeklædninger kan være lavet af brændbare materialer. I bygninger med kviste (med undtagelse af brandmodstandsevne bygninger V), når enheden spær og lægter af det brændbare materiale ikke er tilladt at anvende taget af brændbare materialer, og spær og ås eksponere middel behandling. Med den konstruktive beskyttelse af disse strukturer bør de ikke bidrage til den skjulte spredning af forbrænding.

7.1.15 Underlaget på belægningen på den indbyggede del skal have en brandmodstandsevne på mindst R 45 og brandklasse K0. Hvis der er vinduer i boligbygningen, der er orienteret til den indbyggede og vedhæftede del af bygningen, skal niveauet af taget ved krydspunkterne ikke overstige gulvmærket over de beboede lokaler i hovedbygningen af ​​bygningen. Isolering i belægningen skal være ubrændbar.

7.1.16 Ved opbevaring af fast brændsel i kælderen eller stueetagen, skal de adskilles fra andre værelser med firewalls type 1 og type 3 lofter. Udgangen fra disse opbevaringsrum skal være direkte udenfor.

7.2 EVACUATION SUPPORT

7.2.1 De største afstande fra dørene til lejlighederne til trappe eller udgang skal tages i overensstemmelse med tabel 7.2.

I afsnittet af en boligbygning ved udgangen fra lejlighederne ind i korridoren (hall), som ikke har en vinduesåbning på mindst 1,2 m 2 i slutningen, er afstanden fra døren til den yderste lejlighed til udgangen direkte i trappehuset eller udgang til vestibulen, der fører til luftzonen Den ustabile trappe må ikke overstige 12 m, i nærværelse af en vinduesåbning eller røgfjernelse i korridoren (hallen). Denne afstand må tages i henhold til tabel 7.2 som for en blindgyde.

7.2.2 Korridorens bredde skal være, m, ikke mindre: med længden mellem trapperne eller enden af ​​korridoren og trappen op til 40 m - 1,4, mere end 40 m - 1,6, galleribredden - ikke mindre end 1,2 m. Den skal deles med skillevægge med brandmodstandsdøre EI 30, udstyret med en lukker og placeret i en afstand på højst 30 m fra en anden og fra enderne af korridoren.

7.2.3 I trappeophold og elevatorer er det tilladt at levere glasdøre, i bygninger med en højde på fire etager eller mere - med forstærket glas.

7.2.4 Antallet af nødudgange fra gulvet og trappetype skal tages i henhold til SNiP 21-01-97.

7.2.5 i beboelsesejendomme højde på under 28 m, udformet til at blive placeret i det klimatiske område IV og IIIB klimatiske underområde tilladt i stedet trappeopgange ekstern enhed offentlige trapper af brændbare materialer med brandmodstandsevne på mindst R60.

7.2.6 i beboelsesejendomme korridor (galleri) med et samlet areal på lejligheder per etage til 500 m2 kan give adgang til en trappe typen H1 på højden af ​​bygninger mere end 28 m, eller når L1 type bygning højde mindre end 28 m, med det forbehold at Endene af korridorerne (gallerier) giver adgang til eksterne trapper af 3. type, hvilket fører til gulvmærket på anden sal. Når man placerer disse trapper i slutningen af ​​bygningen, er en type 3 trappe tilladt i den modsatte ende af korridoren (galleri).

7.2.7 Når overbygningen eksisterende bygninger på op til 28 m en etage får lov at bibeholde de eksisterende stigeformet L1 celler, forudsat at nødudgang gulv er bygget på 6,20 *, a), b) eller c) SNP 21-01-97.

7.2.8 Med et samlet areal af lejligheder på gulvet og for sektionsbygninger - på gulvet over gulvet skal mere end 500 m 2 evakuering udføres i mindst to trapper (regelmæssig eller ikke-røgbar).

I beboelsesejendomme med et samlet areal af lejligheder på afdelingsgulvet (etage i en korridor, gallerihus) fra 500 til 550 m 2, er en nødudgang fra lejlighederne tilladt:

med højden af ​​den øverste etage på ikke over 28 m - i en sædvanlig trappe, forudsat at brandluftsalarmerne i lejlighederne forsynet med forsynet sensorer;

når højden på øverste etage er mere end 28 m, i en enkelt røgfri trappe, forudsat at alle værelser i lejlighederne (bortset fra badeværelser, badeværelser, brusere og vasketøj) er udstyret med sensorer til adresselysalarmer eller automatisk brandslukning.

7.2.9 For lagdelt flad tilladt ikke at give output i en trappe fra hver etage, forudsat, at værelserne i lejligheden ligger ikke højere end 18 m og en flad gulv, uden at have direkte adgang til trapperummet, nødudgangen til rådighed i overensstemmelse med kravene i 6,20 * og ), b) eller c) SNiP 21-01-97. En intern trappe er tilladt at være lavet af træ.

7.2.10 Adgang til den udvendige luftzone af trappen af ​​type H1 er tilladt gennem elevatorhallen, og opførelsen af ​​elevatoraksler og døre i dem skal foretages i overensstemmelse med kravene i 7.22 i SNiP 21-01-97.

7.2.11 I bygninger med en højde på op til 50 m med et samlet areal på lejligheder på et areal på op til 500 m 2, må nødudgangen fås på en H2 eller H3 trappe, når en af ​​elevatorer er installeret i bygningen, der leverer brandvæsen og opfylder kravene i NPB 250. Med Denne vej ud til trappeopbevaringsstedet H2 skal tilvejebringes gennem vestibulen (eller elevatorhuset), og trappens døre, elevatoraksler, vestibule-lås og vestibler skal være af brand 2-forebyggelse.

7.2.12 I sektionshuse med en højde på mere end 28 m må man gå uden for røgfri trapper (type H1) gennem lobbyen (hvis der ikke er udgange til parkeringspladsen og offentlige rum), adskilt fra tilstødende korridorer med brandvæggene af 1. type med brandsikre type 2 døre. Samtidig skal meddelelsen af ​​trappe type H1 med lobbyen arrangeres gennem luftzonen. Det er tilladt at fylde åbningen af ​​luftzonen på første sal med en metalgrill. På vej fra lejligheden til trappe H1 skal der være mindst to (ikke tæller dørene fra lejligheden) på hinanden følgende selvlukkende døre.

7.2.13 I en bygning med en højde på tre etager og mere, udgange udenfor kælderen, skal jordbund og tekniske underjordiske bebyggelse være mindst 100 m og skal ikke være i forbindelse med trappeopholdene i boligens del af bygningen.

Afsætningsmuligheder fra kældre og kældre er tilladt at blive arrangeret gennem trapperne af boligdelen i bygninger op til 5 etager. Disse udgange skal adskilles inden for første sal fra udgangen fra boligdelen ved firewalls af 1. type.

Udgange fra tekniske gulve skal gives i overensstemmelse med 6.21 SNiP 21-01-97.

Udgangene fra de tekniske gulve, der ligger i midten eller den øverste del af bygningen, får lov at passere gennem fælles trappehuse og i bygninger med trappehuse H1 - gennem luftzonen.

7.2.14 Ved tilrettelæggelse af nødudgange fra loftsgulve til taget i henhold til 6.20 * SNiP 21-01-97 er det nødvendigt at levere platforme og overgangsbroer med hegn ifølge GOST 25772-83, hvilket fører til type 3 trapper og trapper P2.

7.2.15 Offentlige lokaler skal have indgange og nødudgange isoleret fra boligens del af bygningen.

Når man placerer sig i øverste etage af kunstneres og arkitekternes værksteder samt kontorlokaler, er det tilladt at tage trapperne i boligdelen af ​​bygningen som en anden flugtudgang, mens budskabet med gulvet med trappen skal tilvejebringes gennem vestibulen med branddøre. En dør i vestibulen med udsigt over trappen skal forsynes med åbning kun inde fra rummet.

Det er tilladt at arrangere en nødudgang fra lokaler til offentlige institutioner beliggende i stue- og kældergulve med et samlet areal på højst 300 m 2 og antallet af ansatte ikke mere end 15 personer.

7.3 BRANDFOREVENTIONSKRAV FOR ENGINEERINGSSYSTEMER OG UDSTYR BUILDING

7.3.1 Røgbeskyttelse for bygninger skal være i overensstemmelse med SNiP 41-01-2003. I bygninger med en højde på mere end 28 m med ikke-røgede trapper skal røg fjernes fra gulvkorridorerne gennem specielle aksler med tvungen udstødning og ventiler anbragt på hver etage med en aksel pr. 30 m af korridorlængden. Der skal leveres en uafhængig ventilator til hver røgudstødsaksel. Røgudsugningsminer skal have en brandmodstand på mindst EI 60.

I elevatoraksler i bygninger med en højde på mere end 28 m i tilfælde af brand skal der leveres ekstern luft i overensstemmelse med SNiP 41-01-2003.

7.3.2 Ventilationssystemer til luftovertryk og røgfjernelse bør placeres i separate ventilationsrum, indhegnet af brand 1 type 1. Åbning af ventilerne og tilkobling af ventilatorerne skal gives til automatiske distributører, der er installeret i lejligheden i lejligheden, i de lejlighedsfrie korridorer eller haller, i concierge-værelserne og også fjernet fra de knapper, der er installeret på hver etage i brændeovnernes skabe.

7.3.3 Beskyttelsen af ​​bygninger med et automatisk brandalarmsystem skal gives i overensstemmelse med airbaggen 110. Hvis der er et automatisk brandalarmsystem i bygningen, skal der installeres røgdetektorer i concierterummet, i lejlighedskorridorerne og i skraldestationskamrene.

Termiske branddetektorer installeret i gangene i lejeboliger med en højde på mere end 28 m skal have en reaktionstemperatur på ikke over 52 ° C.

Lejlighederne og boligenes opholdsrum (bortset fra badeværelser, badeværelser, brusere, vaskerum, saunaer) skal udstyres med autonome røgdetektorer, der opfylder kravene i NPB 66.

7.3.4 Brandvarslingssystemet skal være i overensstemmelse med airbag 104.

7.3.5 Indenlandske og intra-elektriske netværk skal udstyres med beskyttelsesafbrydere (RCD) i henhold til EMP.

7.3.6 I køkkener af boliger med en højde på 11 etager og mere er installationen af ​​gaskomfurer ikke tilladt.

7.3.7 I mangel af muligheden eller muligheden for at forbinde nye og rekonstruerede boligbygninger til et centralt eller autonomt varmesystem i lejligheder og indbyggede offentlige faciliteter, undtagen børne- og medicinske institutioner, er det tilladt at levere individuelle varmesystemer med varmegeneratorer på naturgas med lukkede forbrændingskamre.

Ved varmtvandsanlæg er det tilladt at anvende varmegeneratorer med et åbent forbrændingskammer i lejligheder af beboelsesklasser af klasse C i konstruktionsklasse brandfareklasse C0, I, II og III og en højde på højst 5 etager.

7.3.8 Varmegeneratorer skal placeres i en separat boligbyggeri, og varmeaggregaternes samlede termiske kapacitet må ikke overstige 100 kW. Installering af varmegeneratorer med en samlet varmekapacitet på op til 35 kW må gives i køkkener.

Rummet til varmegeneratorer må ikke placeres i kælderen. Det skulle have et vindue med et glasareal på 0,03 m 2 pr. 1 m 3 rummængde med et vinduesblad eller anden særlig ventilationsanordning, der ligger i vinduets øvre del. Rummets rumfang bestemmes på basis af bekvemmelighedsbetingelserne for drift af varmegeneratorer og produktion af installationsarbejder og være mindst 15 m 3.

Rummets højde skal være mindst 2,2 m. Rummets dimensioner skal sørge for enhedens passager med en bredde på ikke mindre end 0,7 m.

Varmegeneratorer skal installeres:

- nær vægge eller på vægge af ikke-brændbare (NG) og langsomt brændende (G1) materialer;

- i en afstand på mindst 3 cm fra væggene af brændbare materialer belagt med ikke-brændbare (NG) eller langsomt brændende (G1) vægmaterialer. Den angivne vægbeklædning skal stå for dimensioner af varmegeneratorhuset i mindst 10 cm.

Gulvområdet under gulvvarmegeneratoren skal have en beskyttende belægning af ikke-brændbare (NG) eller langsomt brændende (G1) materialer og stå for dimensioner af varmegeneratorhuset i mindst 10 cm.

7.3.9 Apartment generatorer af varme, madlavning og opvarmning ovne, der opererer på fast brændsel, må gives i boliger op til to etager inklusive (undtagen kælder gulvet). Faste brændstofopbevaringsrum bør placeres i udhus.

7.3.10 Varmegeneratorer, herunder komfurer og pejse på fast brændsel, komfurer og skorstene skal udføres med gennemførelse af strukturelle foranstaltninger i overensstemmelse med kravene i SNiP 41-01-2003. Varmegeneratorer og præfabrikerede kogeplader skal også installeres under hensyntagen til sikkerhedskravene i fabrikantens anvisninger.

7.3.11 Affaldsopsamlingskammeret skal beskyttes over hele området med sprinklersprinklere. Arealet af sprinklerens distributionsrørledning skal være ringformet, forbundet med netværket af vandforsyningsanlæg til bygningen og have termisk isolering lavet af ubrændbare materialer. Kammerets dør skal isoleres.

7.3.12 I to-etages bygninger med V-grad af brandmodstand med antallet af lejligheder på 4 eller derover, skal der fastsættes i trappens volumen til installation af et tørrør med udgang til loftet.

Det tørre rør skal have udtag forbundet udenfor, udstyret med ventiler og koblingshoveder til tilslutning af mobilt brandslukningsudstyr og på loftet - et koblingshoved til tilslutning af brandslange.

Installation af selvbetjente ildslukkere bør tilvejebringes i distributionscentralerne (input) af disse bygninger.

7.4 VEDLIGEHOLDELSE AF BRANDSLUKNING OG BRUGSARBEJD

7.4.1 Passagekanaler i bygninger skal tages med en tydelig bredde på mindst 3,5 m, i en højde på mindst 4,25 m for bygninger med en højde på op til 50 m og mindst 4,5 m for bygninger med en højde på mere end 50 m. Gennem passager gennem trappe af bygninger skal være placeret i en afstand af den ene fra den anden ikke mere end 100 m.

Det er tilladt ikke at ordne gennem passager gennem trappen, når der tilrettelægges vandforsyningsnet og installere brandbrænder på dem fra to modsatte sider af bygningen.

7.4.2 I hvert rum i kælderen eller kældergulvet, der er markeret med brandbarriere, skal der være mindst to vinduer med dimensioner på mindst 0,9'1,2 m med pit. Det frie område af disse vinduer skal tages som beregnet, men ikke mindre end 0,2% af gulvområdet af disse værelser. Pitens dimensioner skal muliggøre tilførsel af slukningsmidlet fra skumgeneratoren og fjernelse af røg ved hjælp af en udstødningsventilator (afstanden fra bygningens mur til grænsen til pit skal være mindst 0,7 m).

7.4.3 I de tværgående vægge af kældre og tekniske undergulve i storbygningsbygninger er det tilladt at have åbninger 1,6 m høj. Samtidig må tærskelhøjden ikke overstige 0,3 m.

7.4.4 Brandbekæmpelse VVS skal udføres i overensstemmelse med SNiP 2.04.01-85 og SNiP 2.04.02-84.

I bygninger op til 50 m højde er det tilladt at sørge for installation af tørrør med udløb med ventiler og forbindelseshoveder til tilslutning af brandslukningskøretøjer i stedet for den interne brandbekæmpelse vandforsyning. Forbindende hoveder skal placeres på facaden på et sted, der er bekvemt til at installere mindst to brandbiler i en højde på 0,8 - 1,2 m.

7.4.5 Der skal leveres et separat vandhane i det lokale vandforsyningsnet i hver lejlighed til tilslutning af en slange udstyret med en sprøjte til brug som primær indretning til brandlukning for at eliminere brandkilden. Længden af ​​slangen skal give mulighed for at levere vand til ethvert punkt i lejligheden.

7.4.6 I boligbyggeri med en højde på mere end 50 m skal en af ​​elevatorer sørge for transport af brandafdelinger og opfylde kravene i airbag 250.

8 SIKKERHED TIL BRUG

8.1 En boligbygning skal konstrueres, konstrueres og udstyres på en sådan måde, at det forhindrer risikoen for beboers skader, når de bevæger sig inde i og omkring huset, når de går ind og ud af huset, samt ved brug af dets elementer og teknikudstyr.

8.2 Trappernes og rampernes hældning og bredde, trappernes højde, trappernes bredde, trappernes bredde, trappernes højde langs trappen, loftet på loftet og dimensionerne af døråbningerne skal sikre bevægelsens bekvemmelighed og sikkerhed og muligheden for at flytte udstyr til den respektive lejlighed og bygget i bygning af offentlige rum.

Mindste bredde og maksimale hældning af trapper skal tages i henhold til tabel 8.1.