Spotlights på loftet: placering og tilslutning

Den egentlige og stilfulde mulighed for at skabe belysning er installationen af ​​specielle loftslygter. Disse er specielle armaturer, der ikke giver et diffusionslys, men en klart rettet lysstråle. Dette er deres vigtigste ejendom, men ellers kan de have visse forskelle.

Video: Installation og tilslutning af spotlights

Soffits kan klassificeres efter forskellige kriterier. De kan være:

 • Lagt på og låses (afhængigt af designfunktionerne).
 • Stationær og roterende (afhængig af enhedens funktionelle mobilitet og evnen til at justere lysretningen).
 • Skjult og eksternt (afhængigt af placeringen af ​​spotlights på loftet og funktionerne i deres forbindelse).

Video: Installation af et spotlys i et loft

Mortise spotlights, som ofte er udstyret med yderligere regulerende funktioner og giver dig mulighed for uafhængigt at ændre retningen af ​​lysstrømmen, er særlig populære i dag. Hvordan ser loftets design med brugen af ​​sådan belysning, du ser på billedet.

Placeringstips

Hvis du beslutter dig for at skabe belysning i et bestemt rum ved hjælp af spotlights, bør du vide et par detaljer om forbindelsen og placeringen af ​​disse lamper.

Når man bestemmer sig for at placere apparater på loftfladen, er det først og fremmest værd at afgøre, om du vil bruge hovedlyskilden eller ej. Ofte, når man designer interiøret, gør spotlysene kun ekstra arbejde, og hovedkilden er lysekronen placeret i midten (du kan se et eksempel på en sådan beslutning på billedet).

I dette tilfælde spiller spotlights ikke en afgørende rolle for at skabe loftbelysningsdesign. Det er bedst at placere dem jævnt på overfladen af ​​overfladen, så de harmonisk supplerer hovedlyskilden. Denne mulighed er som regel brugt i lokaler af et tilstrækkeligt stort område, hvor det er nødvendigt at skabe et tilstrækkeligt belysningsniveau.

Hvis du vil dekorere med et spotlight et lille rum, kan du nægte lysekronen, der ligger i den centrale del af loftet. Lampens placering i dette tilfælde kan være nogen, så længe de giver dig mulighed for at skabe høj kvalitet belysning i rummet.

Som regel er lamperne placeret jævnt over hele overfladen af ​​loftet, i samme afstand fra hinanden. Derudover kan du med deres hjælp fokusere på vigtige genstande af interiøret og opdele rummet i flere funktionelle områder.

Video: Spotlights til hævede lofter (Krivoy Rog)

Særligt bekvemt i dette tilfælde drejelygter. De gør det muligt, uden at overbelaste lokalet med for meget lys, for visuelt at vælge bestemte dele af rummet. Et sådant arrangement af lamper giver dig mulighed for at skabe et meget dynamisk og moderne interiør og understrege alle dets fordele.

Installationsfunktioner

Den måde, hvorpå soffits installeres og tilsluttes, afhænger hovedsageligt af loftets type og egenskaber:

 • Det er ganske enkelt at fastgøre sådanne armaturer til de ophængte strukturer, da de er lette og kan holde på overfladen på grund af deres egne fastgørelser, som som regel hver af disse enheder har.
 • Ved installation af sådanne armaturer på gipsvæg er det nødvendigt at skære eller bore flere specielle huller i overfladen (dette kan gøres med et elektrisk stiksav, byggekniv eller andre værktøjer).
 • I PVC-paneler er det nok at skære hullerne med en skarp kniv. Pas på: Materialet er ret skrøbeligt og kan knække, så tryk ikke for meget på overfladen. Hvis PVC er dårligt skåret, prøv at varme kniven, hvilket vil i høj grad lette arbejdet.
 • Ved installation af sådanne armaturer på spændingsstrukturer er det nødvendigt at montere de specielle platforme, som du vil placere enhederne på. En særlig forstærkningsring er limet til loftets overflade, og der laves et hul langs sine kanter. Herefter er lamperne forbundet til netværket og sikkert fastgjort til platformen.

Video: Fænomenet blinkende LED lamper eller hvordan man ikke tilslutter lys

Alle disse metoder er ret enkle og tilgængelige for alle, så du kan nemt klare installationsarbejdet og du kan skabe et meget stilfuldt og harmonisk lysdesign i dit hjem.

Soffits til hævede lofter: valg af lamper og installationsfunktioner

Emnet i denne artikel er såkaldt stræklofter. Er der særlige forhold i valget af lamper, når de bruges ved siden af ​​PVC-lærred? Hvordan er de monteret? Lad os finde ud af det.

Vores mål er at finde ud af, hvordan du installerer projektørene i et loftsloft og hvilken type lamper skal foretrækkes.

Arbejdsvilkår

For at forstå udvælgelseskriterierne, lad os først huske betingelserne for, at vores belysningsarmaturer skal fungere. Det handler selvfølgelig om mortise soffits: Lamperne placeret ud over loftoverfladen er monteret helt standard og har ingen specielle begrænsninger af formen og typen af ​​lamper (se loftsofaer og lysekroner: brug og installation med lofter).

 • Soffitens krop er i et tæt lukket rum uden ventilation. Loftet er normalt strakt i en afstand fra loftet - simpelthen fordi lofthøjden i en typisk bylejlighed er begrænset til 270 centimeter. Hvor oftere skal overlappe og gøre to og en halv meter.
 • I umiddelbar nærhed af lyskilden er et strækloft på lærredet. Det er som regel en PVC-film med en maksimal driftstemperatur på 60 grader.

Vær opmærksom: lofter vil helt sikkert overleve kortsigtet opvarmning op til 80 grader. Begyndende ved 60, blødgør lærredet og begynder at sænke. Det er med denne beslægtede producent angivet begrænsning.

Konklusionen er åbenbar. Ved valg af soffit er to faktorer vigtige:

 • Minimal varmegenerering;
 • Maksimal varmeisolering af lampen.

Når det opvarmes, strækker lærredet let. Denne ejendom bruges under installationen.

Typer af lamper

Hvad skal du være opmærksom på, når du lægger spotlightsne op i stræklofterne? Først og fremmest på typen af ​​lampe i den.

Glødelamper

Den mest almindelige og billige type lamper har to væsentlige ulemper:

 1. Lav energieffektivitet. Kun 2,6% af elektriciteten omdannes til lys i de bedste prøver.
 2. Den høje varmeemission som følge af den første egenskab ved en fast lysstyrke: Al den resterende energi bruges til opvarmning af lampen og omgivelserne omkring den.

Anvendelsen af ​​glødelamper i kombination med lofter med visse begrænsninger er mulig. Lampens effekt bør ikke overstige 40 watt. Men dette er ikke det bedste valg.

Udseendet er anderledes, men stort set er det den samme glødelampe.

Halogenlamper

Noget mere interessant valg: Ved samme elforbrug giver halogener større lysstyrke.

Desuden har de fleste halogenlamper til spotlights et reflekterende lag, der er direkte påført kolben. Lampelegemet behøver ikke en separat reflektor (se Halogenloftlys: funktioner og typer, applikationer).

Men halogenlamper - men ikke en effektivitetsprøve, og opvarmningen er ikke gået overalt. De kan bruges med en effektgrænse på 20 watt til PVC-stoffer og 35 watt til stof.

Nysgerligt: ​​Producentens og forhandlerens instruktioner vedrørende strømbegrænsninger afviger ofte. Eksempelvis tillader fabrikanten Sofito installation af halogenhætter i stræklofter op til 35 watt, selvom materialet er PVC-film.

Halogener til spotlights er fremstillet med reflektorpære.

LED pærer

Den samme firma Sofito tillader brug af stræklofter med LED-lamper af enhver strøm. Hvorfor så? Er de virkelig ikke varme på arbejde? (se installation af LED-loftbelysning, den optimale løsning)

På den praktiske side er det. LED-lampens effektivitet når 22 procent, med næsten alle tab - på kraftomformerne. Faktisk LED'er har en effektivitet på 70 procent og derover.

En vigtig advarsel: LED-lamper kan bruge deres egen konverter til hver soffit og en fælles strømforsyning til hele gruppen af ​​lamper. Den anden mulighed er meget at foretrække. Desuden er BP bedre placeret på et tilgængeligt sted til reparation og udskiftning.

Lavspændings LED-lampe - den bedste lyskilde til soffit.

montering

Sådan installeres en soffit - fordi stræklofter ikke kan blive et stift grundlag for at klare det?

 1. På forberedelsesfasen for installation af strækloftet udføres ledninger og installation af platforme til lamper. I dette tilfælde udarbejdes en klar ordning med dimensioner og afstande.
 2. Derefter strækkes lærredet.
 3. Nøjagtigt under hver platform, uden den mindste aksiale forskydning, limes en forstærkningsring til lærredet. Når limen fastgør sin forbindelse til nettet sikkert, skæres midten af ​​ringen langs sin indre kant.
 4. Et ledninger udstedes gennem hullet til ydersiden, hvortil soffit er tilsluttet.
 5. Derefter fastgøres lampen til platformen. Den dekorative kant er placeret sidst og skjuler forstærkningsringen. Til halogenhætter og glødelamper anbefales det at lægge yderligere en eller to isolerende ringe ud.
 6. Sæt lampen. Alle lamper er justeret i højden. Niveau er ikke påkrævet: lerrediens mindste uregelmæssigheder er tydeligt synlige. Belysning er klar.

Sådan ser installationen af ​​soffit i det hængende loft ud.

konklusion

Soffits - ikke den eneste type lamper til hævede lofter. Derudover kan de monteres i kombination med andre lyskilder - lysekroner, LED-belysning omkring omkredsen og så videre. Det hele afhænger af din fantasi. Succeser i reparation!

Elektrisk udstyr, lys, belysning

Stilfulde og praktiske stræklofter er ved at få fart i popularitet. Med deres hjælp gemmer du loftets strukturfejl og øger visuelt rummets rum, når du bruger reflekterende belægninger. Med sådanne materialer kan du ikke bekymre dig om længe om renlighed og skønhed i loftet. Artiklen vil diskutere, hvilke lamper der skal vælges for lofter.

Indhold:

Belysningsorganisation

Men når man taler om loftkonstruktionerne, er det umuligt for ikke at nævne dets vigtigste komponentbelysning. Ikke kun udseendet og holdbarheden af ​​stramningsdugerne, men også beboernes sikkerhed afhænger af det korrekte udvalg af belysningsudstyr og selve spotlightsens kvalitet.

 • Placering af belysningsprodukter er lavet for at sikre ensartet og behageligt for øjnene af lys. Især populær er den kombinerede version, hvor den traditionelle lysekrone suppleres med spotlights. Denne teknik forhindrer udseendet af skyggefulde hjørner.

Lamper til hævede lofter foto

 • Loftbelysning skal have funktionalitet. For et afslapningsområde i stuen eller soveværelset er en blød diffuserende glød organiseret. Arbejdsområder (skrivebord på kontoret eller køkkenet) afregnes lysere, her anvendes retningsstrømme.

Grundlæggende krav til armaturer til lofter

Elastiske materialer, der anvendes til spænding, fremsætter deres krav ikke kun til de tekniske egenskaber ved belysningsanordninger, men også metoden til deres installation.

 • Tynde klæder tåler ikke høje temperaturer, så du bør overholde en bestemt lampeffekt. Formen af ​​armaturerne er også af stor betydning. Til installation vil lyskilder i form af en åben plade ikke passe, samt lysekroner på en kort suspension med nuancer, der kigger opad.
 • Armaturhus skal ikke have transparente elementer. I dette tilfælde falder lysstrømmene ind i interceilrummet, der belyser alle de lagrede kommunikationer og uregelmæssigheder i basen. På baggrund heraf vælges instrumenterne med et lukket hus. Tilstedeværelsen af ​​en reflekterende plade vil være en yderligere fordel.
 • Installation af enhver form for belysningsarmaturer udføres på hovedloftet eller specielt installerede profiler. Derfor udføres konstruktionen af ​​elektriske ledninger og placeringen af ​​lyskilderne før installation af strækloftet.

Typer af armaturer til hævede lofter

Når man vælger lysprodukter, er det vigtigt at følge ikke kun designopgaven, men også tage hensyn til antal og placering af vinduer, et rums naturlige lys. Med hjælp fra kompetent organisation kan du til tider øge rummets funktionalitet.

Markedet tilbyder et stort udvalg af loftslamper til lofter, som de siger "alt det sjælen ønsker."

 • Produkterne er opdelt efter type fastgørelse: suspenderet, indbygget, nær-loft.

Vedhæng lys

 • Denne type omfatter lysekroner og vedhængslamper, som er monteret på bunden af ​​bundloftet. Den uhyggelige del af designet er skjult bag lærredet. Loftslamper eller horn skal pege nedad. Med denne tilgang vil der ikke forekomme en overdreven opvarmning af membranen, og det vil også eliminere dannelsen af ​​blænding på et blankt lærred.
 • Valget af spotlights på suspensioner er baseret på længden af ​​stangen, som kroppen er knyttet til. Det må ikke glemmes, at en væsentlig del af stangen falder på loftrummet, og derfor er der risiko for, at lamper er placeret i umiddelbar nærhed af nettet. Derfor er suspensionens længde afgørende.

Indbyggede lys

 • Armaturerne er klassificeret efter type konstruktion: fast (skinne strengt ned) og dreje (spot). Den anden type gør det muligt at justere retningen af ​​lysstrømmen ved at ændre lampens vinkel.
 • Deres installation foregår i præfabrikerede arbejdshuller. Til installation er det bedre at vælge stemplede modeller udstyret med en speciel termisk ring. Plastfælgen forhindrer yderligere spredning af kluden og beskytter materialet mod at blive opvarmet af lampen.
 • Tænk på følgende egenskaber ved indbyggede apparater - deres tekniske del er skjult i lofterne i loftet, så afstanden mellem bund- og stræklofterne skal være mindst 7 cm. For nogle modeller kan denne parameter være 16 cm.
 • Spotlys til lofter er tilgængelige i forskellige former. At afhente produkter til ethvert interiør er ikke svært. De er arrangeret i henhold til streng geometri eller i vilkårlig rækkefølge.

Loftslamper

 • Denne type lysekrone er populær på grund af dens design. De er en kompakt løsning til belysning af et lille rum. Fraværet af en suspension eller dens mindste størrelse giver dig mulighed for at installere spotlights i værelser med lave lofter.
 • En speciel platform beskytter internettet på en forsvarlig måde mod overophedning. Hvis du har parenteser med nuancer, skal du være opmærksom på deres placering (op eller ned). Selvom brugen af ​​LED-lamper fjerner begrænsninger for brugen af ​​sådanne modeller til hævede lofter.
 • Hvis konstruktionen er udstyret med en krog, er fastgørelsen lavet til krog på basislået. I dette tilfælde skal der tages højde for afstanden pr. Mellemrum.
 • Nogle lamper er fastgjort på linjen, der kommer i sættet. Her er det vigtigt at lægge forstærkningsprofilerne på fastgørelsespunktet på enheden eller installere en bar af en vis tykkelse og lave et teknisk hul i membranen.

Lamper til lamper

I det store og hele er lampen, der bruges i stedet for belysningsanordningens form, ansvarlig for overophedning af spændevævet. Visse standarder og krav pålægges deres magt, idet man observerer hvilken man kan være sikker på brandsikkerhed og fraværet af filmdeformation på grund af indflydelse af høje temperaturer. De påvirker også priserne på armaturer til hævede lofter.

LED strip

 • Alene i en række spotlights er et fleksibelt bord med dioder. Det tjener kun som en ekstra lyskilde. Lysstyrken af ​​en luminescens afhænger af densiteten af ​​et arrangement af lysdioder. Den samlede effekt er dog ikke tilstrækkelig til højbelysning.
 • Imidlertid er reduceret lysudgang en afgørende faktor i dens anvendelse. Især når der er et reelt behov for at installere det, og kontakten på båndet med loftet ikke kan undgås. De udstrålede bløde lysstrømme giver mulighed for at afgrænse rummet, det er fordelagtigt at placere indretningens accenter.
 • Dens installation kan udføres både i spalten mellem strækloftet og bundloftet og på ydersiden af ​​membranen. Med et lille indre mellemrum (op til 2-3 cm) anbefales det ikke at bruge LED'er. I multilevel design er båndet lagt i specielt dannede nicher.

Glødelamper

 • Denne type lampe er mere traditionel og overkommelig. De bruges i spotlights åbne og lukkede. Men de er meget varme og påvirker stoffet negativt.
 • For stræklofter lavet af klud er lamperne ikke mere kraftige end 60 watt og fra PVC-film - ikke mere end 40 watt. Samtidig skal afstanden mellem dem og membranen være mindst 25-30 cm. Hvis armaturet er udstyret med en reflekterende plade, kan denne parameter reduceres en smule.
 • Lysstrømme skal styres nedad. Ellers vises gule pletter af udbrænding på lærredet, og PVC-folien deformeres generelt. Af de væsentlige ulemper er det nødvendigt at bemærke størrelsen af ​​lampens bund, hvilket er særlig vigtigt, når det anvendes i spotlights. Patronens højde kan nå 10-12 cm, derfor skal loftet være lidt større.

Halogenlamper til lofter

 • Sammenlignet med glødelamper har de flere fordele. Halogen giver en lysere strøm af lys, men kun en varm gul farve, og bundens dimensioner er meget mindre. Patronens højde er 5-6 cm. Denne mulighed giver dig mulighed for at bruge til indlejrede spotlights på stræklofter med et lille hul.
 • Udskiftning og montering af en sådan lampe er lavet med handsker, som normalt leveres med produktet. Smøre pletter efterladt af ubeskyttede hænder, krystallisere og ødelægge kvartsglaset, der fører belysningsprodukter til forfald.
 • Til PVC lofter anbefales ikke at anvende lamper med en kapacitet på mere end 35 watt.

Lysstofrør

 • Lamper i energibesparende armaturer til hævede lofter opvarmes mindre end de foregående muligheder og er kendetegnet ved effektivitet. Desuden giver de ikke blænding bag kluden, og til installationen behøver du kun 2-3 cm.
 • De høje omkostninger kompenseres let af energibesparelser. Af minerne kan man notere et langsomt magt af glød og dårligt udvalg af ydre finish.
 • De anbefalede strømforsyningslampe fra 40 til 60 watt.

LED-lamper til hævede lofter

 • LED lamper giver en kontinuerlig luminescens i mange år. Samtidig er de meget økonomiske og udsender ubetydelig mængde varme. Power LED'er stammer fra DC med lav volt (12 eller 24 V).
 • Både LED-strimler og lignende lamper med forskellige baser er tilgængelige på markedet. Derfor er det ikke svært at vælge produkter til en bestemt lampe (det vigtigste er, at soffit er udstyret med en ekstra stik).
 • Blandt manglerne er det værd at bemærke behovet for at bruge en transformer, som ofte installeres i interceilrummet. Når det fejler, vil det være svært at nå det uden at beskadige membranen. I den forbindelse anbefales det at bruge en lampe på 220 V.

Hvordan man vælger lamper til hævede lofter

 • Afstanden mellem hornene og panelet skal være mindst 15 cm. Hvis PVC-film blev brugt, skal mindst 20 cm fjernes fra sømmen for at installere lampen.
 • En indlejret soffit kan belyses omkring 1,5 kvm. Derfor at bruge dem som den vigtigste kilde til lys pr. 25 kvm. har brug for omkring 15-16 stykker.
 • Glem ikke forholdet mellem afstanden mellem gulvpladen og bundloftet og belysningsarmaturets højde. Længden af ​​lampens suspension eller højden af ​​spotlysets bund skal vælges med maksimal nøjagtighed.
 • For at belyse et bestemt område er det bedre at bruge pletter. Deres roterende mekanisme giver dig mulighed for at lede lysstrømmen til det ønskede område. Det er således muligt at undgå overdreven overbelastning af et stort antal belysningsprodukter.

Monteringsarmaturer på strækloftet

 • Belysningsanordninger på lofter er installeret lidt anderledes end på andre loftkonstruktioner. Selv den letteste soffit, der er fastgjort direkte på kluden, får det til at sænke.
 • Fastgørelse af belysningsprodukter udføres før membranets spænding og dens gennemførelse. Fastgørelsesmetoden bestemmer designfunktionerne i en bestemt model.
 • Uanset hvilken type enheder der anvendes og typen af ​​montering, begynder processen med deres installation på samme måde, nemlig med elektriske ledninger. På dette tidspunkt er det nødvendigt at installere alle fastgørelseselementer, kør ledningerne og kontrollere dens drift.
 • Princippet om tilslutning af strømforsyningen er det samme for alle belysningsprodukter. Det vigtigste er at overholde sikkerhedsforanstaltningerne og følge tilslutningsdiagrammet, der er vedhæftet hvert produkt.

Montering af lysekroner på loftet

Den traditionelle måde at fastgøre en lysekrone på er en suspension af en eksisterende metalkrog i gulvpladen. Her skal du sørge for, at ankeret er pålideligt og dets længde er konsekvent, fordi det ikke skal være under niveauet af den spændte membran.

 • Ved udgangsstedet af lysekronen på lærredet, monter en plastring, forsigtigt smøre klæbemidlet rundt omkretsen;
 • efter tørring skæres en membran inde i ringen;
 • Suspensionen af ​​lysekronen er fastgjort på krogen og forbinder ledningerne;
 • så samles alle komponenterne i strukturen;
 • dekorative cup cover uæstetisk hul.

Hvis krogen mangler af en eller anden grund, kan den købes i butikken af ​​fastgørelsesmaterialer. Når du vælger det, skal du tage højde for at kardentykkelsen på 2 mm vil give støtte til lysekroner på op til 3 kg, 3 mm - op til 5 kg osv.

Installation af loftbelysningsarmaturer

Denne type belysning i sættet har en monteringsbjælke (metalplatform, som er fastgjort til lampens bund). For korrekt installation skal der udføres forberedende arbejde.

 • Til installationsstedet er der et elektrisk kabel. For sikkerheden ved oversvømmelse af naboer ovenfra anbefales det at bruge et plastikbølgepap. Og specielle klip hjælper med at eliminere sin sagging.
 • En træbjælke er fastgjort til bundloftet med dykker eller skruer, hvis tykkelse skal være lig med spændingsmaterialets niveau. Hvis mellemrummet er stort nok, kan du bruge metalbøjler til gipsvæg, som gør det muligt at justere afstanden til kluden.
 • Hulet for udgangen af ​​elektriske ledninger styrkes af en ring.
 • Før du monterer platformen, skal du sørge for, at der ikke er grus på den. Under installationen kan du ved et uheld hænge membranen.
 • Stangen er fastgjort til stangen med selvdrejende skruer, som skal modstå lampens vægt. Hvis fastgørelseselementerne i kittet passer ikke til nogen parametre, kan du altid bruge anden hardware. Hvis det er nødvendigt, er det nemt at bore arbejdshullerne i strimlen i overensstemmelse med diameteren af ​​de nye fastgørelsesdele.
 • Når du har tilsluttet forbindelsesledninger, er lampens basis installeret. Basen har som regel en bred form, som giver dig mulighed for at skjule installationsområdet. Hvis stangen er smal, kan du bruge dekorative elementer specielt designet til dette formål.

Installation af indbyggede armaturer (spotlights)

 • Ved installation af spotlights tages der hensyn til to vigtige parametre - afstanden mellem gulvpladen og nettet og behovet for at bruge en transformer. Placeringen af ​​enhederne indikerer først på papir, så ordningen overføres til udkastet.
 • Til de markerede steder udfører et to- eller tre-kerne kabel. På hvert punkt forlader 10-15 cm ledning til lager. Der er plads til installation af en transformer (ved brug af halogenlamper).
 • Installation af platforme til lamper. Særlige suspensioner gør det muligt at justere højden af ​​placeringen af ​​enheder. Suspensionens nederste del skal flushes med loftets spændingsoverflade.
 • Efter montering af panelet, strengt under installationspunktene i spotlightsne, er ringene limet, hvilket beskytter membranen mod yderligere brud. Efter tørring skæres materialet til ringens indvendige diameter. I de modtagne åbninger slipper man på forhånd ledninger.
 • Dernæst foretages forbindelsen via terminaler efter mærkning på produktet (L, N, PE).
 • Installation af soffit er lavet i henhold til dets designfunktioner. Monteringsanvisninger, der er vedhæftet produktet, gør det muligt at udføre arbejdet uden problemer. Ringen er lukket med en lampe eller dekorative overlay.

For at gøre valget om typen armaturer og deres tildelte strøm ikke skuffet, skal du omhyggeligt nærme sig dette problem. Undlad at oversende informationer fra butikskonsulenter, familie og venner eller fra internetsider. Ethvert arbejde, uanset om det er strømforsyning, montering og installation af belysningsprodukter, kræver nøjagtighed, præcision og visse færdigheder. Hvis du er i tvivl om din styrke, skal du kontakte specialiserede virksomheder, der skal udføre en række opgaver på højt niveau.

Valget af spotlights til hævede lofter til et bestemt rum: fotos, tip

Stretch loft - en populær mulighed for overflade design. Det er æstetisk og attraktivt i indretningen, giver dig mulighed for at skabe sande mesterværker. Lignende mønstre adskiller sig på lang sigt, garanterer pålidelighed og bekvemmelighed ved vedligeholdelse. De positive egenskaber slutter ikke der. Den største fordel er muligheden for at implementere et bredt udvalg af design ideer.

Hver person vælger den relevante belysningsindstilling. Det kan være en enkelt lysekrone eller spotlights. En interessant mulighed - brugen af ​​spotlights. De er raffinerede og sofistikerede, der kan skabe et luksuriøst design.

Advarsel! Vælg muligheden for lys skal styres af den specifikke type rum, dets dimensioner og deres egne krav. Dette vil skabe et interiør, der vil tilfredsstille dig i alle henseender, og installationen vil være enkel.

Spotlights som hovedindretninger af lys på en spændingsstruktur

Hvad er spotlights og hvorfor er de præcist?

Spotlights - lamper, der er repræsenteret af to strukturelle elementer. Den vigtigste er strålen. Det specificerede antal armaturer er monteret på den. Lampen kan være et hvilket som helst antal brugere præference. En karakteristisk funktion - højden af ​​sådanne lamper er justeret, lamperne sænkes eller stiger til forskellige niveauer. Installationsproceduren vil glæde dig med enkelhed.

En anden mulighed for spotlights - belysning. De er ikke mindre efterspurgte. Deres kendetegn er operationen på basis af reflektoren. Ofte vælger folk lamper, forskellige retningsvirkninger.

Installation af lys med ekstraordinære lamper på et loftsloft

Sådanne indretninger er kendetegnet ved fordelene ved en anden plan. På grund af dette bliver de populære i indretningen, de opfylder ethvert designidé. Lamperne er monteret i loftet, møbler, med fokus på dem.

Blandt fordelene ved sådanne belysningsindretninger er følgende:

 1. Økonomisk energiforbrug.
 2. Kompakte dimensioner.
 3. Æstetisk og eksklusivt design.
 4. Alsidighed og anvendelighed.
 5. Nem installation (selvinstallation er mulig).
 6. En bred vifte af former og elementer af indretning.
Montering af loftlamper for korrekt lys i rummet

Hver person vil have mulighed for at tilføje luksus og originalitet til interiøret. Spotlights - et unikt værktøj, der garanterer et lyst og ekspressivt design. Et andet positivt træk ved armaturer er evnen til selvstændigt at vælge de nødvendige designfunktioner.

Hvad er spotlights?

Soffits er bredt klassificeret. Det er betinget, men forenkler udvælgelsen af ​​en passende mulighed. Den første division er repræsenteret af antallet af runder: der kan være en eller flere. Det specifikke valg er bestemt af lyskilder - lamper, der er monteret i en enhed. Et særpræg er evnen til at fremhæve forskellige sider af rummet, hvilket skaber et originalt og interessant design.

Interessante lamper på loftet af gipsplader som hovedlyset

Desuden kan alle lamper koncentreres i et hus eller på bussen. Der er ingen grund til at reparere hver lampe. Du kan altid bruge en slags hjælpestang, som blev kaldt dækket. Det er fastgjort til overfladen, hvilket gør det muligt at strække lamper i rækkefølge. I en enkelt sag kombineres de om nødvendigt for at koncentrere lyset og skabe en traditionel lysekrone.

Bevægelige og faste lamper kan installeres på et gipspladerophæng. Muligheden for rotation gør det muligt at styre lyset og opnå utrolige effekter. Gipspladens loft kan dekoreres ikke kun med faste lys, men også med bevægelige muligheder. Ofte indebærer dette et dæk, der giver praktisk design.

Loftslamper i rummet

Det er altid muligt at installere lommelygter eller overhead lamper på værelset. Deres installation er enkel, og enhver konstruktion af gipsvæg vil stå dem med lethed. Montering af lygtelampe udføres således, at de skinner med loftet. Dette giver dig mulighed for visuelt at øge højden af ​​rummet.

Advarsel! Overhead lamper er placeret direkte på komfuret.

Montering af lampen indebærer intern eller ekstern belysning. For at vælge den ønskede indstilling anbefales det først at se billedet. Vi taler om den foretrukne del af lampen, som står for loftet. Det interne arrangement er universelt, men det skal svare til kategorien af ​​et værelse og registreringsstil. Eksterne gør det muligt at reducere termisk påvirkning af materiale så meget som muligt.

Lamper på strækloftet

Hvilken slags lamper foretrækker?

Til soffits tjente i lang tid og glad, bør du vælge de rigtige lamper, der vil være placeret i dem. Der er fire populære arter. De første - glødelamper. De betragtes som den traditionelle mulighed, men de er dårligere end dagens aggregater. De er kortvarige, ineffektive og overophedede. Den eneste fordel er rimelig pris.

Halogenlamper er et alternativ til den tidligere version. De bliver meget varme under drift, men er små i størrelse, så de kan bygges ind i overfladen. Derudover udstyret med høje lysegenskaber, herunder evnen til at forbedre lysstyrken.

Loftlys i form af spotlights

En anden populær mulighed - fluorescerende lamper. Deres største fordel er energibesparende egenskaber. Dette sikrer en lang levetid. Den største ulempe er manglende evne til at anvende lys scenarier. Du bliver nødt til at købe en bestemt enhed designet til at forbinde dimmere.

Egnet valg - LED lamper. Selv billeder overbevise om lysstyrken og alsidigheden af ​​disse lamper i interiøret. Sådanne indretninger er energibesparende og holdbare. Antallet af arbejdscykler er ikke begrænset, og kompakte dimensioner gør dem populære i design. Det eneste negative er den høje pris, men det begrunder sig med positive driftsegenskaber.

Lamper på loftet af gipsplader til korrekt lys i rummet

Valget af belysning på strækloft eller gipsvæg skal være korrekt. Sørg for at overveje størrelsen af ​​elementerne og loftoverfladen, typen af ​​rum og belysningskrav. Vær også opmærksom på de fotos, der bliver assisterende i udvælgelsen. Montering af spotlights er ikke svært for gipsvæg og spændingsstof.

Funktioner af loft spotlights til stræklofter

Film- eller tekstilloft giver dig mulighed for at installere forskellige typer lamper næsten hvor som helst strakt dækning. Ofte suppleres hovedbelysningen i form af en lysekrone med små indbyggede belysningsapparater, som kan placeres på forskellige steder. Hvilke spotlights er bedre egnet til stræklofter og hvordan man bedst kan arrangere dem, overveje det næste.

arter

Der vil være få signifikante forskelle mellem typer spotlights beregnet til strækbelægninger:

 • Byggeri - overhead eller indlejret
 • Lyskilde - forskellige typer lamper

De hyppigste armaturer med halogenlamper anvendes oftest med membranbelægninger. De er relativt billige, giver tilstrækkeligt lyst lys og ser meget smukt ud. Men de har en ulempe - betydelig opvarmning under drift. Derfor er der en grænse for effekten af ​​halogenlamper installeret i film og stofbelægninger. Det bør ikke overstige 20 watt for skum og 35 watt til tekstilstof.

Den anden forholdsvis populære løsning til loftslofter - LED-spotlights. LED'er har et meget stort plus i forhold til alle andre lyskilder - de opvarmer næsten ikke under drift, hvilket betyder, at de ikke vil beskadige og smelte på nettet. De har kun en minus - en høj pris.

Hvad angår almindelige glødelamper, opvarmes de på arbejde ret stærkt og anvendes hovedsagelig i disse modeller af belysningsartikler, som er udstyret med speciel varmeisolering. Lysekroner udstyret med sådanne lamper bør placeres på en sådan måde, at lyskilderne ikke er tættere end 20 centimeter fra filmens overflade. Med hensyn til magt er der også en begrænsning - højst 40 watt.

placering

Ud over den type lamper og designfunktioner af lamper, skal du tage højde for deres placering. Eksempler på hvordan spotlights kan arrangeres på et strækloft er vist i flere eksempler nedenfor.

Ifølge de præsenterede billeder kan du vælge, hvordan du placerer spotlights på dit stretchloft. Disse eksempler er imidlertid ikke et aksiom - hvert hus har kun karakteristiske træk, som skal tages i betragtning. Det vigtigste er at få et ensartet oplyst rum uden mørkere i hjørnerne.

For at gøre det lettere at beregne det ønskede antal belysningspunkter, kan du bruge en simpel formel: For hver 1,5 - 2 kvadratmeter rummængde skal du have en lyskilde af denne type. Mængden kan varieres op og ned. Dette skyldes, at for eksempel over kabinettet vi ikke har brug for lys, men over sofaen eller skrivebordet - er det obligatorisk.

Valg og belysningsordninger

Ved hjælp af overhead eller indbyggede armaturer er det helt muligt at belyse hele rummet og endda opdele lyset i flere grupper - man vil belyse rekreative området og det andet arbejde og så videre. I dette tilfælde kan du inkludere alle grupper sammen eller separat, hvilket er meget praktisk. Nogle gange foreslår designere at installere hævede lofter med soffits uden en lysekrone overhovedet, som i billedet nedenfor.

Skal jeg bruge en sådan ide om belysning - det er op til husets ejere, men det er værd at huske, at lyset skal være til stede over arbejdsfladerne, og resten af ​​rummet skal være jævnt tændt. Hvis det ikke er muligt at opnå et sådant resultat kun med disse enheder, er det nødvendigt at installere en velkendt lysekrone.

Den mest populære og velegnede til næsten ethvert interiør er den ordning, hvor spotlightsne er placeret på strækloftet omkring den centrale lysekrone, som i billedet nedenfor. Dette arrangement gør det muligt at jævne lys hele rummet og samtidig bruge den indbyggede belysning som en af ​​de dekorative elementer.

installation

For at montere de indbyggede belysningsenheder skal de være fastgjort til noget. Til dette formål udføres monteringen af ​​specielle fastgørelsesplatforme inden installationen af ​​selve tekstil- eller filmtæppet, hvorefter der senere monteres belysningsarmaturer. Også på forhånd er lægningen af ​​alle ledninger, der giver el til lamperne.

Generelt kan man finde ud af, hvordan man indsætter soffits i stretchloftet. Forberedende foranstaltninger og ledninger skal dog udføres inden installationen af ​​hovedbelægningen. I betragtning af de ikke-høje omkostninger ved dette arbejde og tilgængeligheden af ​​alle de nødvendige værktøjer, er det bedre at overlade dette arbejde til dem, der installerer loftet selv - prisen vil stige lidt, og du vil være forsikret mod mulige fejl.

Ceiling spotlights

Det er svært at udføre den ønskede version af den moderne indretning uden belysning. Du kan ikke gøre meget lyst eller mørkt, det er værd at overveje fordelingen af ​​lysstrålen. Loftslygter har mange funktioner, der er fortrolige med. Med stræklofter begyndte designene at blive brugt meget oftere, fordi muligheden for at skabe komplekse sammensætninger dukkede op. Markedet tilbyder mange muligheder, men hvordan man vælger dem korrekt, hvilken mulighed vil være optimal. En simpel bruger, hvis han ikke genkender på forhånd, vil det være svært at navigere med et bredt udvalg af muligheder for loftlamper. Specialister under købet anbefales at være opmærksomme på refleksionsvinklen på lysstrålen, lysdisplayets kraft, fordelingen af ​​lysstrømmen.

Forskellige loft spotlights

En person kan opleve ubehag, hvis lyset er ujævnt fordelt, det vil sige et sted det er lyst på et andet sted - dim. Det er værd at tilføje en anden lysflux i en anden farve i en bestemt retning, det bliver behageligt på et ubelejligt sted. I ét rum kan man bruge suspenderet, overhead og forsænket elementer. Hver af dem har visse fordele, funktioner.

Vedhæng lys

Brug dem ordentligt i værelser med højt ophængte lofter. Fordelene ved disse enheder over andre muligheder:

 1. Brug denne mulighed spotlights loft kan være steder, hvor andre designs passer ikke. Ikke alle ønsker at designe komplekse elektriske kredsløb i en bolig, hvor det vil vise sig at bringe forskellige belysningsalternativer til forskellige switche. Andre typer spotlights ser ikke ud til at være meget attraktive, hvis lofterne i huset er høje. På sådanne steder ville den suspenderede struktur være den ideelle løsning.
 2. Der er mulighed for at afgrænse rummets funktionelle rum. Fokus på en zone med en vedhængslampe er let. Du kan ikke vælge en separat del af rummet, men for at gøre lysekronen selv til et objekt, som alle vil være opmærksomme på.
 3. For mange er valget af spotlights bestemt af prisen på produktet. Suspended har lave omkostninger, de kan nemt installeres uden hjælp fra fagfolk. Det er nemt at udføre de nødvendige kredsløb for at drive de forskellige armaturer.

Overhead lys

Dette system optrådte og spredte sig ikke så længe siden i forhold til de foregående arter. Hovedfunktionen i installationen er behovet for at fastgøre huset direkte til loftet. Mange foretrækker at stoppe valget på denne mulighed, fordi her kan du bruge yderligere elementer, såsom lysreflektorer. De vil skærme eller sprede lysstråler, rette dem i den rigtige retning eller til det ønskede objekt.

Installation af spotlights her er enkel, det er muligt at gøre uden hjælp fra fagfolk. I sortimentet er der et stort udvalg af muligheder for spotlights, så alle kan vælge selv et passende design. Indretningerne hjælper med at oplyse rummet med en minimums lofthøjde på steder, hvor den suspenderede soffit ikke passer. Du kan kombinere flere typer armaturer, sammen vil de se præsentabel, hvis du overvejer og sætter retningslyset i den rigtige vinkel.

Fordelen ved designet er evnen til at installere dem i LED eller andre energibesparende pærer. På markedet er der rasterlygter med et parabolisk gitter, reflekterende elementer. Den seneste innovation var opfindelsen af ​​spotlights på kontrolpanelerne.

Vigtigt: Når du køber en lampe, skal du være opmærksom på lampen, der er installeret i den. Behageligt udseende kan forkæles ved ukorrekt valg af fabrikantens belysningskilde. På enhver armatur af denne sort skal være en instruktion, som angiver forbindelsesmetoden, driftsbetingelserne. Før du køber det, er det værd at lære dig det, for ikke at komme ind i en situation, hvor det er umuligt at rette elementet i overensstemmelse med instruktionerne på det ønskede installationssted (f.eks. I badeværelset tæt på vand eller i køkkenet nær komfuret).

LED-lamper, selvom de dukkede op for nylig, er nu de mest økonomiske, kompakte og lyse typer spotlights.

Indbyggede soffits

Indbyggede soffits kaldes også spotlights. Dette ord angiver korrekt en funktionsforskel fra andre lysarmaturer. Brugen af ​​enheder er multifacetteret, men det er værd at håndtere deres hovedfunktioner for at forstå hvordan og hvor de skal installeres:

 • det er ofte muligt at indstille lysfrekvensen i sådanne systemer uafhængigt;
 • En bred vifte af farver, både lamper og farver i lyset, giver dig mulighed for at skabe unikke kompositioner i huset;
 • Instrumenter kan bruges i meget lang tid, da de beregnes for ca. 10.000 timers drift uden afbrydelse. De er de mest økonomiske blandt alle typer spotlights;
 • De har en mindste størrelse, så de kan bruges på vanskelige steder, både i loftet og andre steder. På en pladeplade placeres mange spotlights. Med deres hjælp fremhæver designere et område, udfører mange forskellige scenarier uden at ændre det eksisterende interiør;
 • det er muligt at bruge både til skabelse af de vigtigste, centrale og for dekorative belysning;
 • Det er muligt at justere lysfrekvensen. På nogle modeller leveres justering ved hjælp af kontrolpanelet;
 • lampens levetid overstiger andre.

Typer af lamper i loftet spotlights

Ifølge eksterne tegn på lampen er der betydeligt forskellige indbyrdes. Men foruden standard glødelamper er mange andre typer belysningselementer blevet opfundet for længe siden. Der er følgende lamper: diode, halogen, fluorescerende, glødelamper.

Diodelamperne blev ikke længe siden i drift. De har mange fordele. De bruges ofte i loftet i børnehaven på grund af høje sikkerhedsegenskaber. Opvarm ikke op, har lang levetid. Det er muligt at installere dem på vanskelige steder. Produkter kan fungere i omkring 20 år, så behøver du ikke bekymre dig om udskiftning af komponenter.

Halogenlamper. Lysindretningens design er som følger: En pumpe gas pumpes i den forseglede kolbe, som ved opvarmning begynder at gløde, når den elektriske strøm passerer igennem den. Betjeningsperioden er meget høj.

Lys, men ikke økonomisk, så det er værd at installere dem på steder, hvor der er brug for lys meget, men ikke så ofte.

Lysende bruges normalt ikke til belysning af et børns rum. Kolberne er fyldt med kviksølv, så enhver skade kan forårsage lækage af den farlige forbindelse. Lamper kan bruges på steder, hvor lyset aldrig skal slukke eller sjældent slukke. Energiforbruger sådan en lyskilde er meget lille.

Glødelampe installeret på loftet er den almindelige kilde til belysning. Omkostningerne ved energi er lave, men holdbarheden er lav, så de skal ændres periodisk. Udvalget af belysningsarmaturer har mange forskellige muligheder.

Hvis et lille køkken kan undvære yderligere lyskilder, skal et stort rum udstyres med flere lyskilder. For eksempel skal du installere en ekstra lampe over arbejdsområdet eller over måltiden. For børn kan du vælge en speciel mulighed, lavet i form af en sommerfugl, en bi osv. Det er ikke nødvendigt at installere lysbelysning til spædbørn, da han sover næsten hele tiden, og det lyse lys kan forstyrre ham. Dim belysning eller en lysstråle pegende opad vil gøre.

Det er nødvendigt at omhyggeligt overveje hver af dem at vælge sig selv den bedste løsning. For eksempel er det nødvendigt at vælge et produkt lavet af et materiale, der ikke udsættes for fugt, kondensat. Dybest set har alle moderne produkter de nødvendige indikatorer, men det er værd at konsultere om fremtidige indkøb.

Soffits loft og deres betydning i det indre

I dag bliver hyppigere og mere ofte under reparationsarbejde i huset eller i nogen anden bygning. Vi kan sige, at spotlights er blevet relevante og praktiske at bruge. De dekorere interiøret. De kan bruges både til en hal og til en børnehave. Overfladen af ​​design og farve giver en sådan mulighed. Installer denne belysning ikke kun på den hængende, men også på et normalt loft.

Betydningen af ​​loftslygter i indretningen

Typer af spotlights

Det skal bemærkes, at korrekt installeret belysning ikke kun er smuk, men også praktisk. I stigende grad er folk begyndt at slippe af med de omfangsrige lysekroner, der hænger i midten af ​​rummet, og foretrækker spotlights. De belyser perfekt rummet, trænger ind i hvert hjørne af det. Soffits i loftet ser originale, elegante og betragtes som en af ​​de mest moderne typer af belysning.

Der er flere typer spotlights, som har et andet design og de pærer, der anvendes i dem.

 • Soffit loft. Det kan være med en pære eller med flere pærer på kroppen eller på bussen.
 • Armaturerne vil også blive løst (de belyser kun området under sig selv) og roterer (de kan roteres som du vil).
 • Stationær og mobil. Den første er fastgjort på væggen eller i loftet. Sidstnævnte kan flyttes langs spændede dæk i forskellige retninger.

Funktioner spotlights til hængende loft

Soffits for falsk loft skal vælges omhyggeligt. Når du vælger lamper, glem ikke lampens højde. Højde på soffit afhænger af afstanden mellem det hængende loft og det primære. Det anbefales at købe apparater inden montering af loftet for at justere loftet under soffit.

Jo mindre lampens dybde, jo højere loft og omvendt. Det er vigtigt, at disse lamper kan bruges både som hovedkilden til lys og som en ekstra til hovedlyset fra lysekronen.

Udvælgelse af spotlights til hævede lofter

Soffits til hævede lofter er ikke forskellige fra konventionel belysning. Du kan vælge absolut enhver lampe, du kan lide.

Tip. Når du vælger, skal du være opmærksom på at loftet falder under højden af ​​den spotlight, du har valgt.

Derfor er det værd at vælge ikke bare en fashionabel og smuk lampe, men også ikke at forveksle med sin størrelse, for ikke at reducere rummet. Lampens højde skal minimere loftrummet. Der kan være flere spotlights på loftet, dette vil ikke påvirke belysningen eller selve loftet.

Som du kan se, er spotlights til strækloft meget bekvemt at bruge. Bedst af alt vil LED-lamper gøre. De opvarmer ikke loftet og reflekterer lyset godt.

Soffits i det indre af dit hjem

Gøre lofter ved hjælp af spotlights

Ikke så længe siden blev det antaget, at spotlysene, taklamperne harmonisk kun kan se i et moderne interiør. På det tidspunkt var de ikke særligt kendetegnet ved deres design: de havde strenge former og en metal sag. Sådan design og begrænsede omfanget af deres ansøgning. Det anbefales at læse artiklen "Valg til afslutning af lofterne" og afgøre materialet.

I butikkerne kan du i dag se disse spotlights af forskellige farver og former:

 • Loft soffit i en krom krop med glas og uden det.
 • Små lysekroner med krystal vedhæng.
 • Børns spotlights i form af bier, fly, fodboldkugler, sommerfugle.
 • Lamper, lavet i form af stucco rosetter og andre usædvanlige og originale produkter.

Derfor vil loftet med spotlights i ethvert rum, uanset dets formål og indretning, være passende både som et lys og som et af dekorationselementerne.

Soffits i stuen

I stuen, i køkkenet, i spisestuen og på andre offentlige steder anvendes loftdæk og spotlights som ekstra belysning. Ved hjælp af sådanne lamper kan du visuelt forstørre rummet. Ved at installere lamperne på loftet i en række kan rummet virke meget bredere. Beslutningen er usædvanlig, når i stuen er spotlights installeret under loftet og dirigerer dem til det. Således vil den blive spredt gennem rummet. Hvis du har brug for en kontorsstol af høj kvalitet, kan du bestille den på hjemmesiden https://hmstore.com.ua/.

Rådet. Til stuen passer og svingbare spotlights for at belyse malerier og andre indvendige elementer. Sådan belysning er det ønskeligt at bruge til en stor stue.

Spotlights i børnenes værelse

Valget af belysning til børnenes værelse

Ingen steder er der brug for lys som i børnehaven. For at bevare barnets vision, uanset alder, skal du installere loftlys og dæk. Det er vigtigt, at de kan rotere. Dette sikrer en sund vision for din baby. Lyset skal være lyst, men ikke ramt i øjet. For et lille barn kan du installere LED-belysning, og for eleven er det nødvendigt at udstyre lege- og arbejdsområder med lys.

Korrekt udvalgte lamper hjælper med at skabe en magisk og hyggelig atmosfære i rummet. Loftet med soffits i børnehaven kan være enhver: at danne en lysende sti, den stjerneklar himmel, solens stråler og så videre. Det vil være interessant at lære at lave et loft på gipsplader med belysning, en god mulighed for et barns værelse.

Funktion af spotlights på badeværelset

Først og fremmest, når du vælger belysning i badeværelset, bør du være opmærksom på sikkerheden af ​​pærer. Da dette rum er kendetegnet ved høj luftfugtighed, skal spotlysene have en vandtæt sag. Heldigvis vil det ikke være svært at købe sådanne spotlights. Moderne udstyrskvalitet og vil vare lang tid. Det er vigtigt, at du kan være helt sikker på din sikkerhed med dem.

Til reference. Design og placering af enheder afhænger af badeværelset og dets design.

Sådan vælger du spotlights

Ofte afhænger valget af en lampe på ejerens personlige præferencer og derefter på mode. Nogle gange vælger folk disse ting intuitivt. Før du køber en bestemt lampe, er det nødvendigt at bestemme det sted, hvor det vil blive placeret. Så for små værelser er spotlights egnede med mange lyspærer, der vil se i forskellige retninger.

Dette vil hjælpe med at belyse alle hjørner af rummet. For et stort rum er at placere nogle lamper i loftet. Hvis du er i tvivl om valget, kan du altid bede om hjælp fra specialister. Se videoen "Sådan installeres vinyllygter".