Loft sovesofa i det indre af lejligheden

Det er velkendt, at belysning spiller en yderst vigtig rolle inden for interiørdesign. Korrekt udvalgte lamper udfører ikke kun en æstetisk funktion, men hjælper også med at skabe en sund, livsvennlig atmosfære i huset. Og det var ikke let at vælge den belysning, der passer ind i interiøret, ikke skader øjnene, ikke påvirker trivsel for de mennesker, der bor i lokalet.

En af de mulige løsninger på dette problem kan være installation af loftslygter - lamper, der giver retningslys.

Typer af loftslygter

Alle typer loftslygter kan opdeles i flere grupper.

Typer af spotlights efter grupper:

 • overhead og mortise;
 • stationær og mobil;
 • fast og roterende (punkt);
 • enkelt og med flere lamper (dobbelt, bygget);
 • skjult og udendørs.

Egenskaben af ​​denne kvalifikation er, at de listede egenskaber nemt kan kombineres i et armatur. Fast soffit kan være både single og dual. Stationær - og roterende og fast.

Retningslys giver dig mulighed for at bruge forskellige typer lamper indendørs:

 • halogen;
 • LED;
 • fluorescerende;
 • energibesparelse;
 • glødelamper.

Denne funktion opfylder fuldt ud de strengeste krav fra designere til grad af belysning af rummet.

Loftsovne er den bedste mulighed for et værelse med et moderne strækloft, og halogenlamper på grund af den lille diameter gør det muligt at hæve strækloftet så tæt som muligt på loftet, og energibesparende og LED-lamperne bliver ikke overophedede, hvilket betyder, at filmen ikke bliver mørkere.

Spotlight i interiøret

Loftslamper kan belyse hvert hjørne af lejligheden, give højdepunkt til ethvert rum, opdele det i funktionelle områder.

De passer let ind i ethvert interiør: Loftbelysningen i forkromet tilfælde er perfekt til moderne lakonisk design, og skønhed og pretentiøsitet af silketryk, venetianske gips, dyre møbler fremhæves af spotlights, hvis sager ligner stucco eller stilfulde krystalkroner med mange vedhæng.

Spotlight i det indre af stuen

I stuen er loftlamper brugt som en ekstra lyskilde for at gøre rummet mere harmonisk. De er også placeret rundt om rummet for at skabe illusionen om et større rum. Den første mulighed er egnet til store værelser, den anden vil perfekt klare belysningen af ​​en lille stue.

Faktisk er der flere muligheder for at lave et lille værelse mere. Visuelt hæve loftet tillader opadgående lysstrøm. Den eneste advarsel - loftet skal være forudjusteret. Det samme retningslys skaber illusionen af ​​rummelighed i stuen med et blankt loft. Takket være de stråler, der afspejles i det, er hele rummet fyldt med lys. En interessant måde at øge stuens rumfang og samtidig understrege sin uregelmæssige form kan være lamper placeret i nicher i væggen eller bag broen langs væggen.

Visuelt hæve loftet tillader opadgående lysstrøm. Den eneste advarsel - loftet skal være forudjusteret.

Spotlights i stuen, udover belysning og forøgelse af rummet, hjælper med at bryde det ind i funktionelle zoner for at fremhæve et lyst element i indretningen eller en del af rummet. Til dette formål lyser det ønskede element, uanset om det er et billede eller en vase, med roterende lyskilder.

Spotlight i det indre af børnehaven

Intet sted i lejligheden spiller den rigtige belysning ikke en så vigtig rolle som i børnehaven. Hvert udviklingsstadium af barnet fremsætter sine egne krav til belysningen af ​​rummet. Og spotlights opfylder perfekt disse strenge kriterier.

Spædbarnet sover det meste af dagen eller ligger på ryggen. Derfor bør lampen ikke slå ham i øjnene. Den bedste mulighed i denne situation ville være pletter med en frostet baldakin, der styrer lyset op til loftet. Men der er mange børns spotlights, lavet i form af sjove dyr, bier, sommerfugle, mariehøns. De vil skabe en hyggelig, hjemlig atmosfære i børnehaven.

En skoledreng bruger meget tid på at lære lektioner. For ikke at ødelægge hans vision er det nødvendigt at minimere zonen af ​​penumbra. For at gøre dette skal bordlampen kopieres af en kilde til hovedlys. Og det er bedre at installere en ikke-standard lysekrone på loftet og loftslygter. De kan enten være indskåret, fordelt rundt om loftet eller dobbelt eller indbyggede pletter, der gør det muligt at ændre lysretningen efter behov.

Retningslys hjælper med til nemt at opdele børnenes værelse i arbejde og legeområder. Og hvis to eller flere børn bor i samme rum, vil loftlysene give hvert barn behagelige forhold under hensyntagen til alder, daglige rutiner og interesser. Desuden gør de i modsætning til konventionelle vedhængskroner det muligt ikke at være bange for børnnes sikkerhed, som under spil kan fange, bryde lysekronen og blive såret af spredte fragmenter. Naturligvis vil loftlyset i en sådan situation blive en meget sikrere og mere acceptabel mulighed.

Spotlight i køkkenets indre

Mange køkkener er stadig oplyst af en standardhængende lysekrone, placeret over spisebordet eller i midten af ​​loftet. Men sådan belysning ignorerer fuldstændig detaljerne i dette rum. I køkkenet har alle arbejdsområder brug for yderligere belysning - en skæreflade, en vask, en komfur.

Hvis i tilfælde af et lille køkken, kan du på en eller anden måde komme sammen med en stationær fast lyskilde, så vil et relativt stort køkken kræve kombineret belysning. For eksempel en kombination af en traditionel lampe over bordet og spotlights over arbejdsområdet. Når det kommer til skæreoverfladen, er sække ofte monteret i en hylde over den. Dette sparer ledig plads og ser samtidig meget imponerende ud.

Soffit i badeværelset

På grund af de specielle forhold i badeværelset skal loftet i loftet være fremstillet af et materiale, der ikke overfører elektricitet og ikke udsættes for fugt. Det vil imidlertid ikke være svært at vælge en passende model, fordi de fleste moderne spotlights opfylder alle disse krav.

I badeværelset bør lyset ikke være for lyst, ellers vil det ikke tillade dig at slappe af og føle sig godt tilpas under svømning. Men også utilstrækkelig belysning er ikke egnet, det er simpelthen farligt i et rum, hvor folk barberer, udfører forskellige kosmetiske procedurer, hvor vandet konstant falder på flisen.

For at skabe en rimelig balance mellem det krævede belysningsniveau og en afslappende, vil hyggelig atmosfære tillade brug af lamper og generel lokal belysning. Desuden passer punkt eller roterende lamper perfekt i næsten ethvert design. Hvad angår den ekstra belysning, er det obligatorisk kun at levere det med to zoner - et spejl over vasken og direkte til bad eller brusebad.

Arrangement af belysning på badeværelset

God aften, kære forumbrugere..

Det er nødvendigt at distribuere belysningen korrekt i badeværelset. Fotoet er vedlagt.

Belysningsarmaturer (ligner spotlights, lys skinner gennem et dobbelt frostet glas), monteret i et plastloft, købt:
3pcs ---- BASIC LIGHTING (35-50 watt)
4pcs ----- ADDITIONAL ILLUMINATION, så at sige for afslapning.. (5-30 watt)
TO UAFHÆNGIGE WIRES i badeværelset til inventar. ONE ON. KAN KOMBINERES
LAMP OVER WASHBASIN VIL VÆRE SEPARAT.

HJÆLP kære forumbrugere distribuerer spotlights ved badet. MIN OPTION PÅ FOTO !!
Jeg vil være meget taknemmelig.

. Er det virkelig så svært for mig at rådgive noget?

det er svært at rådgive, når alt er allerede købt, kan du lave væglamper til afslapning og det indvendige, de dekorerer, gjorde jeg

Til afslapning vil jeg tilføje et par lamper. I dit tilfælde er der kun 4 af dem, og de er i hjørnerne. Det kan og finder sted, men overtræder det grundlæggende belysningsprincip: "Belysningen skal være tilstrækkelig og ensartet." Samtidig ville det være godt at gøre det samme.
Det forekommer mig også, at de tre spotlights af hovedbelysningen bliver små. Resultatet er en lys række i de midterste og mørke vægge. Men der "relaxaktorniki tilføj lys."
Hvad er dine badeværelsesstørrelser?

Bedre start med gulvpladsen.
I min ydmyge udsigt over de tre hoved - over taget. hvis du har et bad op til 4 firkanter.
Alle disse dopa til afslapning - bare en komplet murk. Når badeværelset er for let, tro mig ikke at slappe af

..rumstørrelse 1,4m ved 2,85m, ca. 4m.kv.ploschad.
..og hvad er "prodimirovat".

sergik0 skrev:
Når badeværelset er for let, tro mig ikke at slappe af

..så jeg vil være ved hjælp af 4 tilføjelser. i hjørnerne var det ikke meget lyst, og så skumring.
..Jeg har allerede besluttet på hovedbelysningen: 3 vigtigste i midten af ​​badeværelset (som i mit billede, men lidt skifte dem til midten)
HVOR BEDRE at placere "slapper af": i hjørnerne (min originale version) kan det være en firkant i midten eller en firkant i det modsatte hjørne fra badeværelset eller mere.

sergik0 skrev:
Når badeværelset er for let, tro mig ikke at slappe af

I mnu i badeværelset er 6 loftslamper indlejret. Ægte størrelse på ca. 5 m ^ 2. Meget behagelig og stærkt lys. Tro mig, badeværelset er det sted, hvor du kan slappe af i stærkt lys. Jeg vil ikke ligge i et bad i et mørkt badeværelse, br-rr-r.

BrestGor skrev:
..og hvad er "prodimirovat".

Installer en speciel knap i stedet for tænd / sluk-tasten. Han og lyset tænder og justerer lysstyrken, eller rettere belysningen af ​​badeværelset.

BrestGor skrev:
..så jeg vil være ved hjælp af 4 tilføjelser. i hjørnerne var det ikke meget lyst, og så skumring.

BrestGor skrev:
HVOR BEDRE at placere "slapper af": i hjørnerne (min originale version) kan det være en firkant i midten eller en firkant i det modsatte hjørne fra badeværelset eller mere.

Se, hvis du slapper af i badet, så kan du selvfølgelig sætte lys på badet. Men jeg kan ikke huske normen, jeg er for doven til at søge efter reglerne, der skal være en stor væg af beskyttelse mod fugt og stænkvand. Jeg skiftede lidt for at lukke gardinet, de viste sig for at være bagved badeværelset. Du har dog et bad i en halvcirkel.
Dette er ikke en funktionel belysning, fordi som din designanmodning vil gøre det.

Moderne badeværelse spotlights: Vandtæt modeller

Mange foretrækker at vælge vandtætte spotlights til badeværelset, da de er sikre og praktiske. Reparation af badeværelset er kompliceret af et bestemt formål. Høj luftfugtighed kræver omhyggeligt valg af materialer til reparation. Belysning er et meget vigtigt element i ethvert rum, især badeværelset, da det udover elektrisk lys ikke er belyst af noget. Armaturer til badeværelset skal overholde flere parametre: kompaktitet, lysstyrke, fugtighedsbestandighed. Ordinære lysekroner i dette tilfælde er strengt forbudt at installere. Brug af spotlights vil skabe et multi-niveau lys, som er nødvendigt i et meget lille rum for at udvide rummet.

Sikker vandtæt lamper til badeværelset

Badeværelsesindretningernes egenart er et specielt designet hus, der beskytter lamperne inden for fugt så meget som muligt. Og det er også nødvendigt, at lygterne i tillæg til lampens hovedfunktion var et dekorativt element.

Fordelen ved vandtætte lamper ligger i nærvær af en speciel sag, der perfekt beskytter selve lampen mod fugt

Korrekt installerede apparater vil skabe et lyst, lyst rum, hvor man kan have en god tid, og som vil glæde sig over moderne design. Til dette benyttes en zoneringsteknik. Ved hjælp af spotbelysning kan du vælge specielle områder, der vil distribuere det mest funktionelle lille rum på badeværelset. En interessant ide er valget af punktbelysning af et spejl.

Belysningen i badeværelset skal være sikker for at undgå elektrisk stød.

Luftens konstante fugtighed truer med at udvise det forkerte belysningsudstyr. Som korrekt kan alle spotlights ligner hinanden hinanden, og det er svært at se fra de eksterne egenskaber, hvor godt de svarer til parametrene for sikkerhed og vandtætthed.

Skelne badeværelsesindretningen fra de sædvanlige punktanordninger ved tilstedeværelsen af:

 • Tæt krop;
 • Yderligere gummielementer;
 • Særlig intern beskyttelse.

I de tilhørende dokumenter til elektriske apparater kan du finde enhedens egenskaber, du skal omhyggeligt undersøge dem.

Moderne vandtæt plet til badeværelset

Spot får stor popularitet, når man vælger lysarmaturer på badeværelset. Placeringen af ​​stedet er så moderne og original som muligt.

Efter installation i badeværelset er der skabt belysning, der kan justeres som ønsket eller nødvendigt. Evnen til at ændre belysningen til enhver tid giver dig mulighed for at opdatere værelset.

Vandtætte pletter er ret populære i dag, fordi de er moderne, praktiske og vil supplere næsten ethvert interiør.

Spots er lavet i forskellige konfigurationer:

 • Enkelt punkt spotlights er tilgængelige;
 • Flere armaturer installeret i ét tilfælde.

Den bedste mulighed er at fastgøre skinnerne med en række lamper til væg eller loft.

Før installationen er det nødvendigt at beregne antallet af armaturer korrekt, da LED-lamperne er kendetegnet ved belysning og energiforbrug. Brug af LED-spotlights er forskellig fra almindelige glødelamper.

Det anses for maksimalt tilstrækkeligt til at have en glødelampe med en samlet effekt på 30 watt pr. 1 m 2.

Ved brug af LED-lamper er deres strøm meget mindre, 4 W er nok. Med sådanne beregninger betyder det, at der kun er 4 LED-punkter på 5 watt pr. Badeværelseområde på ca. 4 m 2.

Økonomiske spotlights på badeværelset

På badeværelset, når du reparerer installere specielle hætter og fans, der hjælper med at klare fugtigheden, men det er ikke nok.

Når du vælger belysningsmetoder og installerer armaturer, er det derfor nødvendigt at være opmærksom på typen af ​​armatur.

Du kan finde ud af typen af ​​lampe ved at mærke på emballagen. Alt elektrisk udstyr, der er beskyttet mod fugt, er mærket med en IP-mærkning. Efter engelske bogstaver angives graden af ​​beskyttelse mod fugtighed med tal. Når du vælger en armatur med IP44 mærkning, er det nødvendigt at tage højde for, at sådanne enheder kun vil blive beskyttet mod små stænk og støv. I badeværelset er der fare for direkte vandstrøm til lysarmaturet, i dette tilfælde er det nødvendigt at være opmærksom på IP 55-mærkning. Sådanne lamper skal placeres tættere på mixeren og det sted, hvor fugtigheden er særligt forhøjet. Armaturer med mindre beskyttelse kan placeres i et område med lav luftfugtighed.

Ved valg af vandtætte lamper til badeværelset skal der især tages hensyn til udseende, grundlæggende egenskaber og kvalitet.

Lampens udseende er meget vigtigt. I en specialbutik kan du vælge lampens design for enhver smag af ejeren og indretningen af ​​badeværelset.

Vandfaste lamper kan fremstilles som følger:

 • De vil være helt i loftet;
 • At stikke nedad kan nogle arter have et loft
 • Har en række dekorative elementer og farve design.

Hvis lampen stikker ud over loftet, vil det give mere lys, da lampens lys reflekteres fra loftet nedad. Ved installation af lamper i alle rum anbefales det at installeres i samme stil. For eksempel, når du bruger spejlbelysning med små bolde, bruges resten af ​​de indbyggede lamper også i en rund stil.

Soffit design til badeværelset

Der er flere typer spotlights til badeværelset, men alle skal overholde sikkerhedsparametrene for vandtætthed.

Smukt og usædvanligt i badeværelset vil se vandtætte spotlights

Ved type design er spotlights til badeværelset:

 1. Med en lyslampe i huset eller med flere lamper. God brug til lofter.
 2. Bevægelsesløs eller roterende. De faste er særegne, at de permanent er faste og belyser kun en zone. Roterende kan bevæge sig så bekvemt, og belyse de områder, der er nødvendige.
 3. Indbygget og mobil. Indbygget stationært fastgjort på et bestemt sted, og mobil fix på specielle dæk, som du kan flytte lamper i et hvilket som helst område, så vidt dækket tillader.

I et badeværelse kan du installere flere typer spotlights på én gang ved hjælp af en separat visning for en passende zone.

Moderne soffits har forskellige former, og de kan bruges ikke kun til et moderne hi-tech interiør, men også til ethvert design.

Soffits til badeværelset kan laves i moderne stil, for eksempel kan mini lysekroner laves af deres krystal med små vedhæng. Strenge og koncise former, der passer til næsten enhver stil. I minimalisme bruger du ofte små lamper i et kromhus. Og også i moderne butikker kan du finde specielle børns spotlights, de kan laves i den mest uventede form, for eksempel i form af en fodbold, et fly osv.

Modeloversigt: Vandtæt badeværelse spotlights (video)

For ethvert interiør kan du vælge enhver form og udseende og finde specielle originale produkter. En specialist hjælper dig med at vælge den rigtige armatur til din individuelle situation.

Ceiling spotlights

Det er svært at udføre den ønskede version af den moderne indretning uden belysning. Du kan ikke gøre meget lyst eller mørkt, det er værd at overveje fordelingen af ​​lysstrålen. Loftslygter har mange funktioner, der er fortrolige med. Med stræklofter begyndte designene at blive brugt meget oftere, fordi muligheden for at skabe komplekse sammensætninger dukkede op. Markedet tilbyder mange muligheder, men hvordan man vælger dem korrekt, hvilken mulighed vil være optimal. En simpel bruger, hvis han ikke genkender på forhånd, vil det være svært at navigere med et bredt udvalg af muligheder for loftlamper. Specialister under købet anbefales at være opmærksomme på refleksionsvinklen på lysstrålen, lysdisplayets kraft, fordelingen af ​​lysstrømmen.

Forskellige loft spotlights

En person kan opleve ubehag, hvis lyset er ujævnt fordelt, det vil sige et sted det er lyst på et andet sted - dim. Det er værd at tilføje en anden lysflux i en anden farve i en bestemt retning, det bliver behageligt på et ubelejligt sted. I ét rum kan man bruge suspenderet, overhead og forsænket elementer. Hver af dem har visse fordele, funktioner.

Vedhæng lys

Brug dem ordentligt i værelser med højt ophængte lofter. Fordelene ved disse enheder over andre muligheder:

 1. Brug denne mulighed spotlights loft kan være steder, hvor andre designs passer ikke. Ikke alle ønsker at designe komplekse elektriske kredsløb i en bolig, hvor det vil vise sig at bringe forskellige belysningsalternativer til forskellige switche. Andre typer spotlights ser ikke ud til at være meget attraktive, hvis lofterne i huset er høje. På sådanne steder ville den suspenderede struktur være den ideelle løsning.
 2. Der er mulighed for at afgrænse rummets funktionelle rum. Fokus på en zone med en vedhængslampe er let. Du kan ikke vælge en separat del af rummet, men for at gøre lysekronen selv til et objekt, som alle vil være opmærksomme på.
 3. For mange er valget af spotlights bestemt af prisen på produktet. Suspended har lave omkostninger, de kan nemt installeres uden hjælp fra fagfolk. Det er nemt at udføre de nødvendige kredsløb for at drive de forskellige armaturer.

Overhead lys

Dette system optrådte og spredte sig ikke så længe siden i forhold til de foregående arter. Hovedfunktionen i installationen er behovet for at fastgøre huset direkte til loftet. Mange foretrækker at stoppe valget på denne mulighed, fordi her kan du bruge yderligere elementer, såsom lysreflektorer. De vil skærme eller sprede lysstråler, rette dem i den rigtige retning eller til det ønskede objekt.

Installation af spotlights her er enkel, det er muligt at gøre uden hjælp fra fagfolk. I sortimentet er der et stort udvalg af muligheder for spotlights, så alle kan vælge selv et passende design. Indretningerne hjælper med at oplyse rummet med en minimums lofthøjde på steder, hvor den suspenderede soffit ikke passer. Du kan kombinere flere typer armaturer, sammen vil de se præsentabel, hvis du overvejer og sætter retningslyset i den rigtige vinkel.

Fordelen ved designet er evnen til at installere dem i LED eller andre energibesparende pærer. På markedet er der rasterlygter med et parabolisk gitter, reflekterende elementer. Den seneste innovation var opfindelsen af ​​spotlights på kontrolpanelerne.

Vigtigt: Når du køber en lampe, skal du være opmærksom på lampen, der er installeret i den. Behageligt udseende kan forkæles ved ukorrekt valg af fabrikantens belysningskilde. På enhver armatur af denne sort skal være en instruktion, som angiver forbindelsesmetoden, driftsbetingelserne. Før du køber det, er det værd at lære dig det, for ikke at komme ind i en situation, hvor det er umuligt at rette elementet i overensstemmelse med instruktionerne på det ønskede installationssted (f.eks. I badeværelset tæt på vand eller i køkkenet nær komfuret).

LED-lamper, selvom de dukkede op for nylig, er nu de mest økonomiske, kompakte og lyse typer spotlights.

Indbyggede soffits

Indbyggede soffits kaldes også spotlights. Dette ord angiver korrekt en funktionsforskel fra andre lysarmaturer. Brugen af ​​enheder er multifacetteret, men det er værd at håndtere deres hovedfunktioner for at forstå hvordan og hvor de skal installeres:

 • det er ofte muligt at indstille lysfrekvensen i sådanne systemer uafhængigt;
 • En bred vifte af farver, både lamper og farver i lyset, giver dig mulighed for at skabe unikke kompositioner i huset;
 • Instrumenter kan bruges i meget lang tid, da de beregnes for ca. 10.000 timers drift uden afbrydelse. De er de mest økonomiske blandt alle typer spotlights;
 • De har en mindste størrelse, så de kan bruges på vanskelige steder, både i loftet og andre steder. På en pladeplade placeres mange spotlights. Med deres hjælp fremhæver designere et område, udfører mange forskellige scenarier uden at ændre det eksisterende interiør;
 • det er muligt at bruge både til skabelse af de vigtigste, centrale og for dekorative belysning;
 • Det er muligt at justere lysfrekvensen. På nogle modeller leveres justering ved hjælp af kontrolpanelet;
 • lampens levetid overstiger andre.

Typer af lamper i loftet spotlights

Ifølge eksterne tegn på lampen er der betydeligt forskellige indbyrdes. Men foruden standard glødelamper er mange andre typer belysningselementer blevet opfundet for længe siden. Der er følgende lamper: diode, halogen, fluorescerende, glødelamper.

Diodelamperne blev ikke længe siden i drift. De har mange fordele. De bruges ofte i loftet i børnehaven på grund af høje sikkerhedsegenskaber. Opvarm ikke op, har lang levetid. Det er muligt at installere dem på vanskelige steder. Produkter kan fungere i omkring 20 år, så behøver du ikke bekymre dig om udskiftning af komponenter.

Halogenlamper. Lysindretningens design er som følger: En pumpe gas pumpes i den forseglede kolbe, som ved opvarmning begynder at gløde, når den elektriske strøm passerer igennem den. Betjeningsperioden er meget høj.

Lys, men ikke økonomisk, så det er værd at installere dem på steder, hvor der er brug for lys meget, men ikke så ofte.

Lysende bruges normalt ikke til belysning af et børns rum. Kolberne er fyldt med kviksølv, så enhver skade kan forårsage lækage af den farlige forbindelse. Lamper kan bruges på steder, hvor lyset aldrig skal slukke eller sjældent slukke. Energiforbruger sådan en lyskilde er meget lille.

Glødelampe installeret på loftet er den almindelige kilde til belysning. Omkostningerne ved energi er lave, men holdbarheden er lav, så de skal ændres periodisk. Udvalget af belysningsarmaturer har mange forskellige muligheder.

Hvis et lille køkken kan undvære yderligere lyskilder, skal et stort rum udstyres med flere lyskilder. For eksempel skal du installere en ekstra lampe over arbejdsområdet eller over måltiden. For børn kan du vælge en speciel mulighed, lavet i form af en sommerfugl, en bi osv. Det er ikke nødvendigt at installere lysbelysning til spædbørn, da han sover næsten hele tiden, og det lyse lys kan forstyrre ham. Dim belysning eller en lysstråle pegende opad vil gøre.

Det er nødvendigt at omhyggeligt overveje hver af dem at vælge sig selv den bedste løsning. For eksempel er det nødvendigt at vælge et produkt lavet af et materiale, der ikke udsættes for fugt, kondensat. Dybest set har alle moderne produkter de nødvendige indikatorer, men det er værd at konsultere om fremtidige indkøb.

ELEKTROSAM.RU

søgning

Lygter spotlights (Spot). Typer og funktioner. ansøgning

Moderne belysningsapparater i lejligheden i dag er meget forskellige. Der er mange forskellige stilarter og metoder til rumbelysning. I mange interiører i lokaler bruger de spotlights, som danner en retningsstrøm af lys, besidder alsidighed og originalitet. Navnet på disse lamper ligner teatralsk terminologi. I teatre er sådanne belysningsarmaturer hængt på specielle armaturer. Lysstråler rettes direkte til kunstnerne på scenen. I dag er sådan belysning brugt til at fremhæve bestemte områder i rummet.

Sådanne lamper kaldes også pletter. De installeres i grupper ved siden af ​​andre lamper på væggen. Retningslys skaber accent af nogle detaljer i rummet.

Typer og designfunktioner

Ved antallet af lamper er spotlights opdelt:

 • Single-lampe.
 • Mnogolampovye.

Adskillelsen afhænger af antallet af runder i et armatur. Flere spotlights er i stand til at belyse forskellige dele af rummet. At skabe høj kvalitet belysning med en sådan lampe er ret svært.

Dæklygter spotlights

Lamper kan placeres ikke kun i loftet, men også på en separat bus. Dette er en ekstra stang med faste pletter på den. Baren er fastgjort på overfladen af ​​loftet eller væggen. Et sådant design med en enkelt stang gør det muligt at koncentrere en stor mængde lys på ét sted.

Roterende og faste lygter

Rotary soffits har evnen til at rotere. Dette er deres største fordel i forhold til andre belysningsenheder. Med dette design kan du skabe forskellige belysning, ændre retningen af ​​lysstrømmen og lave et specielt lysdesign.

Stationære soffits er installeret i en position og har ikke evnen til at ændre retningen af ​​lysstrålerne.

Mobile og mobile spotlights

Mobil armaturer skelnes af deres evne til at bevæge sig langs et dæk, hvilket er en praktisk løsning.

Mobile soffits er bærbare typer belysningsenheder. De er monteret på specialstativer, stativ og stativ. De kan overføres til forskellige steder. Sådanne lamper anvendes til midlertidig lokal belysning, for eksempel under filmoptagelse og til andre formål.

False og mortise spotlights

Overhead strukturer fastgøres direkte til loftet. Sådanne lamper er typiske til brug på hængende og nedhængte lofter.

For at forbedre deres ydeevne kan du installere yderligere reflektorer, som vil diffundere lyset. Loftslampe kan installeres manuelt og vælge den rigtige løsning i størrelse og form.

De mest populære spotlight spotlights er:

 • Raster lys.
 • Spotlights med bi-parabolske og parabolske reflektorer.
 • Design med startsystem.

Monterede armaturer indbygget i loftet eller væggen, og næsten ikke stikker ud over overfladen, så de kaldes også indlejret eller stedet.

fordele
 • Et stort udvalg af producenter og modeller bidrager til valget af den ideelle løsning.
 • Praktisk i brug kan de installere forskellige energibesparende lamper med lang levetid.
 • Kompakt størrelse, tildeling af bestemte områder i rummet, hvilket skaber et let interiør.
 • Materialet er normalt lavet af aluminium, hvilket giver holdbarheden og styrken af ​​hele strukturen.
 • Evnen til at tilpasse lysretningen.
 • Lang levetid.
 • Muligheden for placering på loftet overalt.
Suspended soffits

Denne type armatur er egnet til værelser med højt til loftet. Deres omkostninger er lave, installationen forårsager ikke vanskeligheder.

Typer af lamper til spotlights

Når du vælger en spotlight i en butik, er hovedfaktoren den anvendte type lampe.

 • Halogenlamper har fremragende lysparametre, begynder hurtigt at skinne ved fuld effekt. Deres holdbarhed er lav, men de er meget udbredt. Spotlights udstyret med halogenlamper kan placeres i et lille mellemrum mellem loftet og gulvpladerne. En sådan lampe har en reflektor, som reducerer opvarmning af nærliggende materiale og reflekterer lyset og øger lysets intensitet.
 • Glødepærer bruges stadig i lamper, de er billige, men efterspørgslen efter dem er faldet markant. Deres servicetid er lille. Opvarmning ved fuld effekt glødelamper opstår hurtigt. Deres lave omkostninger gør det muligt for folk med små økonomiske ressourcer. Ved installation af sådanne lamper i spotlights til stræklofter, må vi ikke glemme, at strømmen ikke bør være mere end 35 watt og bør ikke placeres ved hjælp af varmefølsomme materialer, da overfladen bliver ubrugelig på grund af høj temperatur.
 • Fluorescerende lamper bruger en lille smule elektrisk energi og kaldes derfor energibesparende. De opvarmer ikke op til en høj temperatur, derfor er de velegnede til installation i lofter. Ulempen er, at den ikke kan bruges til at skabe lette scenarier, men producenterne arbejder på dette problem.
 • LED-lamper har høj effektivitet, lang levetid, kompakt størrelse, ikke begrænset til antallet af kontakter. Derfor er deres parametre næsten perfekte for enhver lampe. Manglen på LED-lamper er høj pris, så få mennesker køber sådanne dyre lamper til spotlights.

Brug af spotlights i det indre rum

For nylig havde spotlights ikke et smukt design og havde strenge former i et stålhus. Dette design begrænsede deres brug. I dag er der udsalgssteder med forskellige former i en bred vifte af farver:

 • Lamper i form af stucco rosetter og forskellige originale elementer.
 • Baby spotlights i form af sommerfugle, bolde, fly, forskellige dyr.
 • Små lysekroner-spotlights med krystalvedhæng.
 • Loftudsigt i kromhus.

Derfor er spotlights passende til ethvert indre og formål med værelser, til dekoration og som belysningskilde.

Soffits på skolen

Studerende under deres studier skal være fokuserede og flittige. Heri spiller en vigtig rolle af høj kvalitet belysning, som ikke skal være meget lys, blød og behagelig for øjnene. Behagelig belysning har en positiv effekt på udseendet af positive følelser blandt skolebørn.

Special skole lys er til salg for at belyse tavlen, samt at fremhæve plakater og andre uddannelsesmæssige forsyninger.

En anden mulighed for at bruge spotlights til skolen er scenelys med fjernbetjening. De er designet individuelt til en bestemt scene med stor funktionalitet og bekvem kontrol.

Spotlights til stuen

I dette tilfælde anvendes spotlights som hjælpelys. Således øge visuelt rummets rumfang. I dette tilfælde installeres lamperne på loftoverfladen i en række, dette udvider rummet.

En usædvanlig løsning er også installationen af ​​spotlights på væggene nær selve loftet, mens lyset er rettet mod loftoverfladen, hvorfra det spredes gennem hele stuen.

Swivel soffits er velegnede til en stor stue. De sendes til forskellige elementer af interiøret.

Soffits til badeværelset

Før du vælger en badeværelse belysning, bør du overveje sikkerheden for de anvendte lamper. Badeværelset er kendetegnet ved høj luftfugtighed, så spotlights skal beskyttes mod fugt ved hjælp af et hermetisk kabinet. Der er ingen andre begrænsninger for installation af lamper i badeværelset.

Hvis badeværelset er lille, kan du danne et separat lys til brusebadet, spejle og badeværelset selv. Hvis badeværelset er rummeligt, så er der flere muligheder for at installere armaturer med retningslys.

Spotlights til børnenes værelse

For mere praktiske spil og aktiviteter til børn, kan du installere lamper af spotlights af forskellige slags. Børns rumbelysning skal være sikker og pålidelig. Hvis børn er mere aktive, så er en brugerdefineret lampesignal bedst.

Indstilling af projektør er vigtigt i øjeblikket, når du skal sætte børnene i seng. Der er børns typer af lamper, lavet i form af foretrukne tegneseriefigurer.

Spotlights til køkkenet

Dette værelse i lejligheden betragtes som den mest arbejde. Derfor bør det være tre områder:

 1. Sted til madlavning.
 2. Opbevaring af forskellige produkter.
 3. Spiseområde.

Hver zone kræver oprettelse af en separat belysning til den.

Den største effektivitet kan opnås ved installation af spotlights. De kan fungere i forskellige tilstande, hvilket giver energibesparelser. Ved tilberedning af spisebord er det ikke nødvendigt at belyse.

Det ubelyste hjørne af det hængende produktskabe kan tændes ved hjælp af drejelige spotlights. Hvis den vedlagte type af soffit-kassen anvendes, er det lettere at tage sig af det og holde det rent.

Fordele og ulemper

De vigtigste fordele og ulemper afhænger af typen af ​​lampe. Men alle arter har fælles faktorer.

værdighed
 • Et stort udvalg af design til rumbelysning.
 • En stor liste over typer af designs.
 • Valg af individuelle zoner ved belysning.
 • Evnen til at skabe diffus, rettet og ligner naturlig lysbelysning.
mangler
 • Nogle modeller af spotlights har en høj pris.
 • Der er begrænsninger og afhængighed af loftets design.

Tips til valg

Ofte afhænger udvælgelsen af ​​den rigtige spotlight på ejerens personlige smag og modets retning. Før du køber en lampe, skal du bestemme dens placering. For små værelser er spotlights egnet med flere lamper rettet i forskellige retninger.

Dette bidrager til belysningen af ​​alle yderste hjørner af rummet. For et stort rum er det bedre at installere flere spotlights på loftet. Hvis der er tvivl om valg af model, kan du kontakte fagfolk.

Vandtætte spotlights til badeværelset

Ikke alle kender til funktionerne i badeværelsebelysning, faldgruberne i rumorganisationen og sikkerheden. Først og fremmest spiller fugtbeskyttelse en stor rolle her. En lampe er trods alt en elektrisk enhed, hvis drift er forbundet med en vis grad af risiko. Og i badeværelset er der altid høj luftfugtighed. Selvom alt er organiseret perfekt og moderne reparationer er lavet, er det umuligt at overvinde for høj fugtighed. Det er vigtigt at beskytte kontakterne for at gøre belysningsenheden helt sikker, funktionel og holdbar.

Vandtætte spotlights til badeværelset

På badeværelset bør du bruge specielle vandtætte lamper i stedet for standardpærer, primitive patroner og belysningsarmaturer, der er velkendte for alle. Desværre forstår forbrugerne ofte ikke disse finesser. Som følge heraf købes standard armaturer til et rum med for høj luftfugtighed og temperaturændringer, hvor damp undertiden er bogstaveligt talt et gardin. Du skal blot vælge en mere kompakt model med lavere effekt, det tilsvarende design. Dette er den forkerte tilgang.

Badeværelset er et rum med højt fugtindhold, så belysningen skal være passende

Kendetegnende for vandtætte armaturer

Nogle forbrugere tror fejlagtigt, at specielle vandtætte belysningsenheder ser grimt ud, har en særlig beskyttelse mod fugt, som straks fanger øjet. Faktisk er disse lamper ikke grimme. Alt i deres design er helt gennemtænkt, idet der tages højde for de mindste nuancer. Bare fra et teknisk synspunkt er de noget mere komplicerede end de standardiserede.

Lamper til et badeværelse fugt-bevis

Vigtigt punkt! Visuelt kan du ikke mærke nogen forskel mellem standard og vandtætte lamper. Den høje klasse af beskyttelse mod fugt, der er beregnet til brug på badeværelset, viser den tilsvarende indskrift.

Halogen spotlight enhed

Her er et andet punkt, der følger af de tidligere oplysninger. Det er ekstremt vigtigt at omhyggeligt vælge lamper, for at erhverve dem udelukkende i detailforretninger, der fortjener tillid og har et godt omdømme. Faktum er, at sådanne anordninger også undertiden er smedet. Da du visuelt ikke kan bestemme beskyttelsesklassen, sker alt kun her på tillid. Du skal være sikker på at du har købt en kvalitet vandtæt badeværelse armatur.

Hvad er hemmeligheden bag sådanne enheder? Det viser sig, at det vigtigste er lampens "fyldning". Det er i den interne struktur, at hele beskyttelsen mod fugt er skjult. Derfor er hullerne til tilslutning beskyttet af gummipropper, hvor glasets kontaktflade også er forstærket af et moderne pålideligt gummilag.

Armaturer beskyttet mod fugt bør have en lukket kabinet.

Vandtæt Ecola GX53 H9 lampe

Varianter af lamper

Der er generelle principper for adskillelse af belysningsenheder i typer. Vi betegner dem. Ifølge monteringsmetoden er modellerne interne, det vil sige forsænket såvel som eksternt, det vil sige overhead.

Overhead spotlight enhed

Klassisk overflade lampe over spejlet

Der er gulvmonterede lamper, loft og væg. Nu, i overensstemmelse med de nyeste designtendenser, kan du endda komme på tværs af modeller, der er anbragt direkte i gulvet. Dette er en meget original løsning, der straks tager plads til et helt nyt niveau. Sådanne lamper ser især imponerende ud på etager med ikke-triviel dekoration, fx i 3D-stil.

Lampen til et badeværelse væg Astro SAGARA

Indbyggede gulvlys

Anvendes inden for alle typer pære modeller. De kan være halogen og LED, såvel som fluorescerende, glødelamper. Lyspærer er forskellige i ergonomi, strømforbrug og lysstyrke, fremstillingsmetode og niveauet for udstrålet temperatur.

De vigtigste typer lamper til hjemmet

Beskyttelsesklasse

Hvis du vil være sikker på et højt vandtæthed, vil du vælge den type beskyttelse, du bør huske de typer af inventar til badeværelset. Vær opmærksom på mærkning, overvej hvad det betyder.

Armaturets vandtætte klasse skal angives på emballagen.

Tabel. De vigtigste typer vandtætte lamper i henhold til klassen beskyttelse mod fugt.

IP Security Value Table

Når man vælger en badeværelsearmatur, er det naturligvis tilrådeligt at kende alle disse nuancer og frit navigere i markeringerne. Derefter vil du være i stand til at finde de mest egnede enheder til dig selv. Derudover er de bedst placeret på forskellige steder for at give optimal belysning og korrekt organisere rummet, gøre designet smukt og mindeværdigt. I dette tilfælde skal der for hver zone i badeværelset vælges en lampe af den passende type under hensyntagen til belastningen, driftsfunktionerne, fordampningsniveauet og spredningsspredningsegenskaberne, placeringen af ​​fugtkilder.

Vasket Globo Lester 32213 lampe

gruppe

Overvej de typer enheder i overensstemmelse med grupperingen. De kan være fjerntliggende, mortise og single.

Singler er ganske populære. De involverer tilrettelæggelsen af ​​badeværelsesbelysning ved hjælp af vægsconces. Det er normalt lidt lyspærer, men det gør et fremragende arbejde med dekorative funktioner - det bliver en catchy mindeværdig dekoration af badeværelset.

I nicher, møbler og vægpaneler bruges nogle gange fjernbetjeninger. De tiltrækker med kompaktitet, lille størrelse af fastgørelseselementer og miniature design. I sjældne tilfælde er gulvlamper placeret direkte på gulvet i sådanne rum. Dette er originalt i sig selv.

Lampen til et badeværelse væg

Den mest hensigtsmæssige og effektive ud fra et synspunkt om den korrekte pladsudnyttelse er en indlampe. Det er nemt at gemme dem bag et dæksel af vægge, en loftsbeklædning. Lampene omdannes til næsten usynlige lyskilder, det vil sige, deres strukturelle detaljer er skjult for visning. Det ser spektakulært ud, og giver dig mulighed for visuelt at udvide rummet.

Indstøbt vandtæt Line Premium Line Hexa 99556

Designere foretrækker en mortise fixture. Sidstnævnte vokser i popularitet på markedet og bruges aktivt i organisationen af ​​kunstnerisk badeværelse belysning.

Installationsmetoder

Lad os dvæle på typerne af enheder ifølge fastgørelsesmetoden. Lampene kan være drejelige og ikke-drejelige. Ofte drejer det sig ikke om modeller. De har en hård type vedhæftning. Lysstrålen vil kun falde i en bestemt zone, ændre den ikke virker. Her kan du også komme med gode muligheder, men du har brug for en speciel designer færdighed. Han vil skabe effektive belysningssystemer, distribuere lygter intelligent og komme med gode muligheder for zoning rum, fremhæve og maskere specifikke områder. Det er sandt, at der er en betydelig nyansering: Lamperne vil sandsynligvis være mere brugbare end for tilrettelæggelsen af ​​et belysningssystem med drejemidler.

Drejelige og ikke-drejelige spotlights

En nysgerrig løsning er at bruge lamper med drejemekanismer. De ser originale, spektakulære ud, viser flere muligheder for effektiv belysning af badeværelset.

Lampe lagt på LED Reflektor 1776-1C Favorit

Rotationsmodeller ændrer straks strålernes retning. Ejerne selv vil kunne vælge områder til fremhævning, manuelt indstilling af lyskilderne. Designet med sådanne spotlights vil dog koste en smule dyrere.

Spotlights: funktioner

Der skal lægges særlig vægt på spotlights, da de har det største antal fordele, er moderne apparater og er optimalt egnet til belysning af et badeværelse. Interessant nok, trods den hurtige udvikling af teknologi, for mange mennesker, ser denne form for belysning stadig eksotisk ud. Brugere er vant til sådan belysning, når der kun er en lyskilde i rummet. Faktisk er det opdelingen af ​​belysning i grupper, individuelle enheder, der er de mest rimelige, økonomiske og effektive.

Spot spotlight på loftet

Først og fremmest kan du bemærke fordelene ved punktudstyr til belysning af badeværelset.

 1. De er lette.
 2. Dimensionerne af enhederne er kompakte.
 3. Armaturerne fra step-down transformeren, samt fra det almindelige elnet på 220 V.
 4. Et imponerende udvalg af vandtætte badeværelsearmaturer til badeværelset af forskellige former og farver er på det moderne marked.
 5. I sådanne anordninger kan du bruge ergonomiske LED lamper.

LED lampe på E27 base uden pære

Selvfølgelig bliver det indlysende: Spotlights vil virkelig være en glimrende mulighed for badeværelset.

Fordele ved vandtæt lysarmaturer

Sikkerheden kommer først. Og det er yderst vigtigt, når du planlægger og installerer belysningssystemet på badeværelset. Der er høj luftfugtighed, der kan være vandstænk på belysningsenheden. Derudover dannes kondensat simpelthen på armaturerne, da der er en stærk fordampning af fugt.

Roterende vandtæt lampe

Her er et par punkter.

 1. Apparater med fugtbeskyttelse garanterer sikkerheden under drift, beskytter mod aktuelle stød og forhindrer kortslutninger i det elektriske netværk. Det er nødvendigt at beskytte ejerne liv og sundhed direkte.
 2. Varighed, driftskvalitet er også af stor betydning. Særlige vandtætte lamper arbejder i badeværelset uden en fejl, de fungerer i lang tid. I dette tilfælde vil standard enheder hurtigt fejle. Som følge heraf vil besparelserne i deres køb kun være tydelige, og de reelle omkostninger ved belysning vil stige.
 3. Hver ejer skal objektivt vurdere kompleksiteten af ​​driftsforholdene for belysningsarmaturer i badeværelset. Der er for høj fugtighed, vandet fordampes konstant i store mængder. Dette er især farligt, når man arbejder med elektricitet.

Selvfølgelig, når du stopper dit valg på mere komplekse teknisk og dyre vandtætte enheder, skal du passe på ægtheden af ​​varerne. Lamper bør købes i pålidelige butikker med et godt ry for at undgå sammenstød med forfalskninger.

Hemmeligheder for valget af lamper

Det er værd at tænke på funktionerne i valget af enheder. Du kan finde tips, der hjælper mindst forsigtigt, men stadig bestemmer niveauet af sikkerhedsmodeller. Disse er de ejendommelige hemmeligheder ved at vælge vandtætte lysarmaturer.

Sådan vælges en lampe til badeværelset

 1. I forbindelse med kontakt mellem apparatet og glasset skal tæthedsprincippet overholdes.
 2. Lamper skal have høj kvalitet glas, især hvis du planlægger at installere dem på steder, hvor de kan få sprøjtet, vanddråber.
 3. Antenne beregnet til fiksering skal testes for styrke. Antenner af høj kvalitet bøjer ikke let, har øget styrke.
 4. De laver lamper til badeværelset af specielle materialer, der er modstandsdygtige over for høj luftfugtighed. Ofte er det aluminiumlegeringer, rustfrit stål.
 5. Fjedrene, der holder antennerne, skal være helt fast i en position.

Billedet viser tydeligt antennerne, med hvilke spotlyset er fastgjort til loftet

Armaturer af punkttype kan have ekstra beskyttelse mod overdreven fugt, hvis hovedmekanismen og monteringszoner er placeret inde i loftet, vægpanelet.

Installer armaturer. Trinvis algoritme

Først og fremmest definerer vi vigtige punkter. Det er nødvendigt at tage højde for de særlige træk ved elektriske ledninger.

 1. Det anbefales at bruge kun lavspænding - 12 V.
 2. Tilslutninger med højspændingsledninger skal være mindste mængden.
 3. En distributionskasse er installeret udenfor badeværelset.

Ca. plan for installation af en spotlight med en transformer

Nu er det tid til at gøre bekendt med lampens installationsanvisninger.

Trin 1. Først og fremmest udføres der en "garland" fra den elektriske ledningsføring, som du senere tilslutter direkte vandtæt vandtæt belysningsarmaturer.

Tilslutningsdiagram over den indbyggede lampe

Efter at have lagt alle ledningerne monteret hængende loft. Derefter skæres hullerne, der svarer til lampernes diameter, ind i det, og de ledninger, der er tilsluttet lampens klemmer, trækkes forsigtigt ud.

Indbygget armaturdesign

Trin 2. I det første trin i installation af spotlyset selv er det nødvendigt at lave tilsvarende huller i loftdækslet. De skæres ved hjælp af en speciel ring-type sav med diamantsputtering eller en kobbertand. Crown monteret på skruetrækker, bor. Ved at udføre markeringen kan du skære et hul til lampen.

Marker lampens placering

Kroner til borer eller skruetrækker

Trin 3. Det er ekstremt vigtigt at vælge kronens diameter nøjagtigt, ellers vil hullet ikke passe senere til lampen. Sælg krone sæt. En passende krone skal svare til armaturets størrelse.

Slukning af el på installationsstedet. For at gøre dette i det elektriske panel er det nødvendigt at flytte spændene til strømafbrydere i tilstanden "Fra", normalt er dette den position, hvor håndtaget peger ned.

Trin 4. Derefter fjernes den ledede tråd fra hullet for yderligere at forbinde spotlyset.

Blyttråde

Trin 5. Spotlights har ikke de sædvanlige kugler. Der er simpelthen en dobbelt terminal stik. Den leveres normalt med en lampe. Denne stik består af to ledninger, der er forbundet til nul og ledningsfasens fase. Det er vigtigt at gøre pålidelig isolering. Det anbefales at bruge terminaler eller loddetrådens ledninger.

Ledningerne er fastgjort i klemblokken

Strømkabler er fastgjort til klemblokken

Trin 6. Hvis du allerede har tilsluttet ledningerne til chucken, er det tid til at installere armaturet direkte. Han har to klemme-antenner. De er afklædt og holdt. I midten af ​​enheden passerer ledningerne, og så kan lampen allerede indsættes i det tilsvarende hul. Efter at antennerne er slettet, reparerer enheden sig på installationsstedet. Det er nok at ordne det.

Forårsmontering på sagen

Ubundne fjederbelægninger

Lampen er anbragt i installationshullet.

Derefter skal du komme ud af nichepatronen, som vi allerede har tilsluttet til forsyningskablet

Trin 7. Påfør en ekspansionsring for at fastgøre lampen. Den fjernes fra armaturet, inden lampen installeres.

Udvidelsesring

Trin 8. Derefter kan du indsætte lampen. Det er nødvendigt at kontrollere, om det virker ved at trykke på kontakten.

Trin 9. Lampen skinner, der var ingen lukninger og bankede ud af propperne? Så kan du endelig rette enheden.

Låsringen passer ind i rillen

Installation er vigtig for at udføre omhyggeligt, omhyggeligt, i fuld overensstemmelse med instruktionerne.

Det er vigtigt! Når du installerer lampen, må du ikke berøre overfladen med bare hænder, så det vil tjene dig meget længere.

Sådan installeres spotlights?

Du finder svaret på dette spørgsmål i denne artikel! Vi anbefaler også at læse om, hvordan man skal udstyre loftet med egne hænder.