Funktioner spotlights

Kompetent organisering af belysning er nøglen til succes i design af næsten ethvert rum, det være sig et kontor, lejlighed eller sommerhusrum. Der er mange måder at skabe et let rum på, antallet af modeller af lamper, der sælges i butikker, kan ikke beregnes, men det vigtigste i denne proces er at følge visse principper. Nøglen er en klar adskillelse af begreberne primær og sekundær belysning. Næsten ideel til sidstnævnte er det korrekte udvalg af spotlights.

Hvad er det?

Faktisk er lampens punkt ikke noget særligt og unikt. Disse er ganske almindelige produkter, der imidlertid er i stand til at overraske. Denne teknologi refererer som regel til brugen af ​​separat åbenbare lamper (enhver). Afstanden mellem dem varierer normalt fra 20 til 40 cm.

I den vestlige terminologi kaldes de også lysekroner (i det følgende benytter vi transliteration i form af "spotlights", "spotlysekroner" eller blot "pletter"). Faktisk betyder ordet "spot" bogstaveligt "sted", "spot", som afspejler produktets essens - belysningen af ​​en bestemt punktzone, der stammer fra en given position.

Den nærmeste tilknytning til sådanne belysningsarmaturer er teatralskråder, men det er ikke helt korrekt. Faktum er, at under spotlyset menes en særlig metalkonstruktion til ophængning af lamper; Point-enheder har et langt bredere udvalg af applikationer end spotlights. De kan være single, double eller triple, væg og gulv, overhead og loft - næsten enhver. Samtidig er spektret ved brug af forskellige typer lamper i sådanne lamper ikke begrænset af noget.

I visuelle termer er spotlights isolerede kilder til retningsbelyst lys, der kan belyse dele af et værelse eller møbler samt skabe en skyggefuld "diffus" atmosfære i rummet.

Udformningen af ​​sådanne produkter er rig på innovation og opdagelse. Der er modeller på benet, på dækket, på stangen, med bevægelsesføler og fjernbetjening. Eksklusive designgenstande er ofte udstyret med dekorative indvendige vedhæng og andre dekorationer. Selv selv de enkleste spotlights er i stand til at producere et behageligt, mat lys.

Udseendet af sådanne lyskilder er også tilstrækkeligt æstetisk. Til salg finder du modeller af træ, metal, plast, glas, glans og spejl, samt designet til farvetone.

Disse elementer "lys interiør" kan bruges i mange værelser: fra badeværelset til stuen.

Det er behageligt og effektivt, for eksempel at bruge en baggrundsbelyst vask. Indbygget i næsten enhver overflade og styrer lys i den rigtige retning, er lamperne i stand til at give interiøret en atmosfære af komfort og design fuldstændighed.

Fordele og ulemper

Små enkeltbelysningsenheder har både fordele og ulemper, så du skal bruge dem klogt, og de er ikke egnede til alle interiører og værelser.

Blandt de vigtigste fordele:

 • Kompakthed. Disse er meget små armaturer, der passer ens i et meget lille rum: et soveværelse, et badeværelse mv. Desuden er de simpelthen indlejret i næsten enhver overflade: f.eks. I hylden over badet, spånpladerne over bordet eller natbord.
 • Variabilitet. Formen af ​​sådanne belysningsanordninger tillader brug af mange typer lamper i dem: fra almindelige glødelamper til halogen, LED og endda neon. Du kan variere og strøm. Et meget rigt udvalg af modeller af lamperne selv, som er velegnede til mange indretningstilstande: klassisk, moderne (højteknologisk, loft), kolonial, moderne.
 • Effekten af ​​at udvide rummet. Brugen af ​​sådanne anordninger gør rummet visuelt bredere og lofterne højere. Selvfølgelig manifesteres denne effekt kun med korrekt design.
 • Målrettet belysning. Kompakte enheder giver dig mulighed for at løse problemer, der ikke kan styres gennem grundlæggende belysning. For eksempel kan du med deres hjælp markere et særskilt område, et objekt af møbler eller endda vælge et letrum. Dette gælder i store værelser og studiolejligheder. Ved hjælp af lyspunkter kan du dele rummets rum i spisestue, soveværelse, stue og andre områder.
 • Bearbejdelighed. Sådanne produkter er nu på toppen af ​​mode, så alle fremskridtene kan findes i denne mærkesektor. Blandt dem er unikt design med justeringer af niveauet af belysning, farvetemperatur og smarte teknologier, der gør det muligt at spore de naturlige menneskelige biorhythmer og tilpasse belysningen til specifikke behov under hensyntagen til tidspunktet på dagen og sæsonen.
 • I dæmpbare strukturer (med indbygget elektronisk dimmerkontakt) har forbrugeren mulighed for selvstændigt at kontrollere belysningsniveauet, eller endda skabe interessante visuelle effekter - gradvis tænding eller udryddelse af lys, farvevibrationer og andre. Dimmer som en enhed for første gang blev meget udbredt i teatret og først derefter "migreret" til den indenlandske sfære.
 • Pris. Hvis du har brug for at spare penge, så køb en spotlight er en meget god ide. Det er meget billigere end dyre lysekroner eller dets analoger. Selvfølgelig er prisklassen bred, men hvis det er nødvendigt, kan du altid finde et økonomiklasseprodukt. Den gennemsnitlige spotpris er lavere end andre pærer.

Samtidig har punktdesign en række væsentlige ulemper. Lad os ringe til de vigtigste:

 • Begrænset omfang. I nogle interiører er sådanne lamper ikke anvendelige, for eksempel i radikale klassiske stileringer. I for store værelser, stuer med højt til loftet, er det også svært at finde et passende sted for pletter. Den eneste vej ud er at skabe en improviseret "stjerneklar himmel", men det er dyrt og ikke altid tilrådeligt.
 • Bruges primært som en ekstra lyskilde. Som den vigtigste skal du stadig "oplyse" traditionelle lamper og lysekroner, især i rummelige værelser.
 • Vanskeligheder med ledninger. I nedhængte lofter, andre strukturer anbefales det ikke at bruge for magtfulde produkter, der har egenskaben til at varme op meget. Dette begrænser mulighederne for implementering af ideerne om lysmætning og lysoverførsel og komplicerer generelt mekanikerne til at organisere elektrisk belysning i et rum. Yderligere ledninger kan forekomme, og i nogle dele af rummet kan lyset slet ikke udføres.

Anyway vil installationen kræve deltagelse af en professionel højt kvalificeret elektriker. Dette vil bidrage til at undgå problemer med brandsikkerhed.

 • Behovet for ombygning. Ofte til installation af spotlights er det nødvendigt at "demontere i mursten" næsten hele interiøret. Desuden er det muligt, at man endog helt må ændre designet af lejeelementerne og loftet. Hvis du senere vil ændre noget igen, bliver du nødt til at bruge en masse tid og kræfter igen på montering og demontering.
 • De kan overophedes, og som følge heraf ødelægge loftet og andre indvendige elementer. I tilfælde af uopmærksomhed til stedet ledninger, måder at forårsage en ild og en brand.
 • På grund af designens art er det ofte problematisk at overvåge spotlights rensning.

Og endnu en ting - spotlights på markedet har ganske få konkurrenter - de samme gulvlamper til soveværelset eller udvidede lysdioder til badeværelset, men de kan ikke fuldt ud erstatte alle de væld af funktionelle pletter.

Karakteristik og design

Hovedkomponenterne i spotlights er blækpatronen og huset, dækslet og specielle monteringer - normalt er de fleksible fastgørelseselementer og fjedre. Som regel kan to klemmer, men for pålidelighed, du bruge et større antal. Typisk patron mounts er ikke synlige, fordi de er i huset dybde, som kan være fremstillet af forskellige materialer fra metal til plast og keramik. Normalt er kroppen solid, og hele strukturen kan lidt ligne en lidt forstørret lommelygte.

Lampen sættes i patronen - næsten enhver form for produkt kan bruges, herunder glødelamper og lysdioder. I stræklofter bør spånplader eller gipsvægge styres af lampernes kraft, da overophedningen kan føre til ubehagelige konsekvenser: fra skader på indersiden til ilden.

Et kabel er normalt fastgjort til produktet - dets længde skal være tilstrækkeligt og bør vælges under hensyntagen til de elektriske ledningsegenskaber i rummet.

En krone kan også være påkrævet - at skære et hul til en lampe i materialet - spånplader eller gipsplader.

Ved design er alle lysdioder opdelt i åben og lukket. De førstnævnte bruges i de fleste rum, sidstnævnte har en ekstra beskyttelseskasse (kappe), der beskytter mod fugt og støv. Når du køber et badeværelsesprodukt, skal du være opmærksom på IP-indekset (Indeks for beskyttelse), især de to første af dens tal, der angiver henholdsvis støv- og fugtresistens. Jo højere de er, desto bedre. Ideelt set bør de varieres fra 21 til 67 afhængigt af nærheden til det åbne vand (badekar eller vask).

Yderligere designelementer omfatter en række indretninger. Spotlightsne er meget minimalistiske, men det understreges ofte af uklare reliefmønstre på overfladen af ​​sagen. I moderne stiler er loft og hi-tech nok af dette, men ofte til dekoration af stedet i de klassiske åndedele, er der brugt indlæg med sten, shellrock, krystal, farvet glas.

Indretningen kan dog skygge det allerede dårlige lys, der er skabt af produkter, samt bidrage til udseendet af blænding, så du bør eksperimentere med det omhyggeligt.

Der er mange klassifikationer af spotlights. Lad os stoppe med flere:

 • Efter installationstype. Overhead-produkter har en monteringsplatform i deres struktur og tillader ikke at krænke integriteten af ​​væggene og loftet under fastgørelsesanordninger. Indbyggede armaturer er velegnede til rammebaser, uanset om det er stræklofter, nicher i væggene eller gipsvæggen. Der er også suspenderede lyskilder placeret i en vis afstand fra overfladen.
 • Med mobilitet. Kan være stationær eller roterende. Sidstnævnte er i stand til at ændre belysningsvinklen og i nogle tilfælde at bevæge sig fremad, men kræver mere pålidelig og højkvalitets montering.
 • Ifølge installationsstedet. Der er modeller til udvendige (udvendige, gade lamper) og interiør. I en separat gruppe skiller vandtætte modeller til badeværelset.
 • I henhold til den type armaturer, der anvendes. Med glødelamper, med lysdioder, neon eller halogenbelysningsarmaturer.
 • Som strømforsyning. Antingen er armaturerne forbundet med det elektriske netværk, eller de kører på batterier eller et batteri.

tid

Spotlights kan bruges til forskellige formål. Der er flere hovedkategorier:

 • Klassisk indvendig eller udvendig. Vil være egnet til belysning af lokaler, værelser, en veranda eller gården af ​​huset tilstødende område. Sådanne pletter er normalt monteret på væg eller loft.
 • Møbler. De er indbygget i forskellige indvendige genstande: hylder, lænestole, stole, senge, borde, natborde.
 • Til butiksvinduer. Bruges normalt i museer til at belyse udstillinger, men kan bruges til et lignende formål i hjemmemiljøet - til belysning, henholdsvis personlige samlinger. Sådanne lamper arbejder under glas (hvis udstillingsvinduet er glaseret) og er som regel meget mindre i størrelse end klassiske belysningsarmaturer. Bemærk, at hvis du planlægger at dække grafikken, skal du overholde en række tekniske standarder, ellers kan samlingen blive forringet.

Typer af lamper

På pletter kan du bruge forskellige typer lamper, der hver især har sine egne fordele og ulemper:

 • Fluorescerende. Det mest effektive valg, da sådanne lamper har en meget gunstig lysstyrke. I store formater anvendes de i offentlige bygninger, såsom hospitaler eller skoler; I den stiplede version er manglen på pletter i lysets lysstyrke "udglattet".
 • Glødelamper. Den billigste løsning, men ikke altid gældende. Ikke særlig velegnet til ophængte og nedhængte lofter. Sådanne produkter er meget varme og øger derfor risikoen for brand.

Lamper (spotlights) loft (8 billeder)

Stilfuldt interiør i disse dage er umuligt, uden korrekt valgt belysning. Moderne designere bruger dygtigt lyset til at skabe de mest uventede effekter i rummet. Nu kan du ofte finde de mest indviklede loftsstrukturer med skjult belysning eller omvendt - med kunstigt accentueret, ved hjælp af lysflow, visse områder i rummet.

Vi må ikke glemme det direkte formål med belysning, og derfor skal det være moderat lyst, for ikke at skade dine øjne, men det er nok til at belyse dit hjem. Derfor er det vigtigt at tage hensyn til en række indikatorer ved valg af type belysning.

Der er mange varianter af belysning i dag, men i denne artikel vil vi fokusere på sådanne lamper som loftslygter. Dette er en up-to-date og stilfuld belysning, hvor lysflowet formeres med en rettet stråle. Dette er deres vigtigste ejendom, men ellers kan de have visse forskelle.

Klassificering af spotlights

At klassificere denne type af inventar kan være på flere grunde.

Lagt på og lodret (afhængig af typen af ​​fastgørelse på lærredet).

Stationær og roterende (afhængig af bevægelsesniveauet og evnen til at ændre retningen af ​​lys).

Skjult og eksternt (afhængigt af om lamperne er synlige eller skjulte inde i den ophængte struktur).

Placeringstips

Hvis du vil skabe belysning ved hjælp af sådanne lamper, skal du have oplysninger om deres forbindelse og placering. For at bestemme placeringen af ​​lamper skal du først forstå, hvilken slags belysning har du til hensigt at bruge dem - primær eller sekundær?

Hjælpelys

Ofte er spotlights kun brugt til yderligere arbejde, og hovedrollen spilles af lysekronen. I dette tilfælde bruges lamperne til at lægge vægt på zoneinddeling af rummet. De kan placeres jævnt rundt om loftets omkreds.

Hvis der ikke er lysekrone i interiøret, men der er en LED-belysning omkring omkredsen, så er spotlights placeret på hovedloftets overflade.

Begge muligheder bruges oftest i store rummelige værelser, hvor du skal opnå et godt belysningsniveau.

Hovedbelysning

Hvis du planlægger at tænde rummet, placerer kun spotlights på loftet, så er denne mulighed egnet til et lille værelse - et køkken, soveværelse, korridor. I dette tilfælde er det muligt at placere lamper i en hvilken som helst rækkefølge, det vigtigste er at tænke på forhånd, hvor du har brug for den lyseste belysning muligt. Det er også vigtigt at tænke på antallet af belysningsarmaturer, så belysningen er af tilstrækkelig kvalitet. Som regel placeres de over hele loftoverfladen på lige stor afstand fra hinanden. Derudover kan de fokusere på nogle detaljer af interiøret og opdele rummet i zoner.

I dette tilfælde skal du ikke, uden at tænde lys. De giver dig mulighed for visuelt at fremhæve alle dele af rummet. Et sådant arrangement af belysningsindretninger gør det muligt at skabe et meget dynamisk moderne interiør.

Spotlights i forskellige rum

køkken

Dette værelse kan være meget interessant at arrangere ved hjælp af zonering. Lysstrålerne er normalt rettet mod kogezonen og spisebordet, nogle gange til det sted, hvor mad opbevares. Hvert af disse områder har brug for god belysning og spotlights lykkes med at klare det. Desuden hjælper denne belysningsfunktion med at spare, fordi du kun kan tænde lyset kun i madlavning eller spisebord og omvendt. Meget godt, placeringen af ​​belysningsenheden under vægskabet - lyssætter skrivebordet med succes.

Stue

I dette rum er spotlights ofte brugt som hjælpeprogram. De kan også opdele rummet i zoner, og du kan vælge individuelle detaljer af interiøret, for eksempel malerier.

planteskole

badeværelse

I dette rum er det vigtigt at vælge den rigtige belysning. De skal være fugt-resistente, ellers bliver du nødt til at ændre dem ret hurtigt. Badeværelset kan også være interessant at zone rummet. Ofte placeres pletter i spejlet og på badets niveau. Hvis badeværelset er stort, er belysningen kun begrænset af fantasi.

Installationsfunktioner

Installation og tilslutning af pletter afhænger direkte af deres type og egenskaber ved loftbelægningen:

Det er nemmest at fastgøre sådanne armaturer til de ophængte strukturer - ved hjælp af fastsættelse af materialer, som hver af apparaterne er færdige med.

Gipsplader. Når du installerer denne type finish, skal du forborge eller skære et par huller i den til fastgørelsesanordninger.

I PVC-paneler kan huller til fastgørelsesdele laves med en skarp kniv. Men du skal være forsigtig, fordi dette færdigmateriale er ret skrøbeligt, og hvis det trykkes hårdt, kan det bare knække. Hvis panelerne er dårligt skåret, varme kniven, hvilket vil i høj grad lette arbejdet.

Stræklofter. I dette tilfælde er der monteret specielle platforme under lamperne, hvor de placerer belysningsenhederne. På loftet limer de en speciel forstærkningsring langs kanterne, som der er lavet et hul på. Derefter er pletterne forbundet til strøm og fastgjort på platformen.

Som du kan se, er alle disse metoder ret enkle og tilgængelige for alle. Så, hvis du ønsker det, kan hele forsiden af ​​arbejdet udføres på egen hånd, og stilfuldt og effektivt belysningsdesign vises i dit hus.

Ceiling spotlights

Det er svært at udføre den ønskede version af den moderne indretning uden belysning. Du kan ikke gøre meget lyst eller mørkt, det er værd at overveje fordelingen af ​​lysstrålen. Loftslygter har mange funktioner, der er fortrolige med. Med stræklofter begyndte designene at blive brugt meget oftere, fordi muligheden for at skabe komplekse sammensætninger dukkede op. Markedet tilbyder mange muligheder, men hvordan man vælger dem korrekt, hvilken mulighed vil være optimal. En simpel bruger, hvis han ikke genkender på forhånd, vil det være svært at navigere med et bredt udvalg af muligheder for loftlamper. Specialister under købet anbefales at være opmærksomme på refleksionsvinklen på lysstrålen, lysdisplayets kraft, fordelingen af ​​lysstrømmen.

Forskellige loft spotlights

En person kan opleve ubehag, hvis lyset er ujævnt fordelt, det vil sige et sted det er lyst på et andet sted - dim. Det er værd at tilføje en anden lysflux i en anden farve i en bestemt retning, det bliver behageligt på et ubelejligt sted. I ét rum kan man bruge suspenderet, overhead og forsænket elementer. Hver af dem har visse fordele, funktioner.

Vedhæng lys

Brug dem ordentligt i værelser med højt ophængte lofter. Fordelene ved disse enheder over andre muligheder:

 1. Brug denne mulighed spotlights loft kan være steder, hvor andre designs passer ikke. Ikke alle ønsker at designe komplekse elektriske kredsløb i en bolig, hvor det vil vise sig at bringe forskellige belysningsalternativer til forskellige switche. Andre typer spotlights ser ikke ud til at være meget attraktive, hvis lofterne i huset er høje. På sådanne steder ville den suspenderede struktur være den ideelle løsning.
 2. Der er mulighed for at afgrænse rummets funktionelle rum. Fokus på en zone med en vedhængslampe er let. Du kan ikke vælge en separat del af rummet, men for at gøre lysekronen selv til et objekt, som alle vil være opmærksomme på.
 3. For mange er valget af spotlights bestemt af prisen på produktet. Suspended har lave omkostninger, de kan nemt installeres uden hjælp fra fagfolk. Det er nemt at udføre de nødvendige kredsløb for at drive de forskellige armaturer.

Overhead lys

Dette system optrådte og spredte sig ikke så længe siden i forhold til de foregående arter. Hovedfunktionen i installationen er behovet for at fastgøre huset direkte til loftet. Mange foretrækker at stoppe valget på denne mulighed, fordi her kan du bruge yderligere elementer, såsom lysreflektorer. De vil skærme eller sprede lysstråler, rette dem i den rigtige retning eller til det ønskede objekt.

Installation af spotlights her er enkel, det er muligt at gøre uden hjælp fra fagfolk. I sortimentet er der et stort udvalg af muligheder for spotlights, så alle kan vælge selv et passende design. Indretningerne hjælper med at oplyse rummet med en minimums lofthøjde på steder, hvor den suspenderede soffit ikke passer. Du kan kombinere flere typer armaturer, sammen vil de se præsentabel, hvis du overvejer og sætter retningslyset i den rigtige vinkel.

Fordelen ved designet er evnen til at installere dem i LED eller andre energibesparende pærer. På markedet er der rasterlygter med et parabolisk gitter, reflekterende elementer. Den seneste innovation var opfindelsen af ​​spotlights på kontrolpanelerne.

Vigtigt: Når du køber en lampe, skal du være opmærksom på lampen, der er installeret i den. Behageligt udseende kan forkæles ved ukorrekt valg af fabrikantens belysningskilde. På enhver armatur af denne sort skal være en instruktion, som angiver forbindelsesmetoden, driftsbetingelserne. Før du køber det, er det værd at lære dig det, for ikke at komme ind i en situation, hvor det er umuligt at rette elementet i overensstemmelse med instruktionerne på det ønskede installationssted (f.eks. I badeværelset tæt på vand eller i køkkenet nær komfuret).

LED-lamper, selvom de dukkede op for nylig, er nu de mest økonomiske, kompakte og lyse typer spotlights.

Indbyggede soffits

Indbyggede soffits kaldes også spotlights. Dette ord angiver korrekt en funktionsforskel fra andre lysarmaturer. Brugen af ​​enheder er multifacetteret, men det er værd at håndtere deres hovedfunktioner for at forstå hvordan og hvor de skal installeres:

 • det er ofte muligt at indstille lysfrekvensen i sådanne systemer uafhængigt;
 • En bred vifte af farver, både lamper og farver i lyset, giver dig mulighed for at skabe unikke kompositioner i huset;
 • Instrumenter kan bruges i meget lang tid, da de beregnes for ca. 10.000 timers drift uden afbrydelse. De er de mest økonomiske blandt alle typer spotlights;
 • De har en mindste størrelse, så de kan bruges på vanskelige steder, både i loftet og andre steder. På en pladeplade placeres mange spotlights. Med deres hjælp fremhæver designere et område, udfører mange forskellige scenarier uden at ændre det eksisterende interiør;
 • det er muligt at bruge både til skabelse af de vigtigste, centrale og for dekorative belysning;
 • Det er muligt at justere lysfrekvensen. På nogle modeller leveres justering ved hjælp af kontrolpanelet;
 • lampens levetid overstiger andre.

Typer af lamper i loftet spotlights

Ifølge eksterne tegn på lampen er der betydeligt forskellige indbyrdes. Men foruden standard glødelamper er mange andre typer belysningselementer blevet opfundet for længe siden. Der er følgende lamper: diode, halogen, fluorescerende, glødelamper.

Diodelamperne blev ikke længe siden i drift. De har mange fordele. De bruges ofte i loftet i børnehaven på grund af høje sikkerhedsegenskaber. Opvarm ikke op, har lang levetid. Det er muligt at installere dem på vanskelige steder. Produkter kan fungere i omkring 20 år, så behøver du ikke bekymre dig om udskiftning af komponenter.

Halogenlamper. Lysindretningens design er som følger: En pumpe gas pumpes i den forseglede kolbe, som ved opvarmning begynder at gløde, når den elektriske strøm passerer igennem den. Betjeningsperioden er meget høj.

Lys, men ikke økonomisk, så det er værd at installere dem på steder, hvor der er brug for lys meget, men ikke så ofte.

Lysende bruges normalt ikke til belysning af et børns rum. Kolberne er fyldt med kviksølv, så enhver skade kan forårsage lækage af den farlige forbindelse. Lamper kan bruges på steder, hvor lyset aldrig skal slukke eller sjældent slukke. Energiforbruger sådan en lyskilde er meget lille.

Glødelampe installeret på loftet er den almindelige kilde til belysning. Omkostningerne ved energi er lave, men holdbarheden er lav, så de skal ændres periodisk. Udvalget af belysningsarmaturer har mange forskellige muligheder.

Hvis et lille køkken kan undvære yderligere lyskilder, skal et stort rum udstyres med flere lyskilder. For eksempel skal du installere en ekstra lampe over arbejdsområdet eller over måltiden. For børn kan du vælge en speciel mulighed, lavet i form af en sommerfugl, en bi osv. Det er ikke nødvendigt at installere lysbelysning til spædbørn, da han sover næsten hele tiden, og det lyse lys kan forstyrre ham. Dim belysning eller en lysstråle pegende opad vil gøre.

Det er nødvendigt at omhyggeligt overveje hver af dem at vælge sig selv den bedste løsning. For eksempel er det nødvendigt at vælge et produkt lavet af et materiale, der ikke udsættes for fugt, kondensat. Dybest set har alle moderne produkter de nødvendige indikatorer, men det er værd at konsultere om fremtidige indkøb.

ELEKTROSAM.RU

søgning

Lygter spotlights (Spot). Typer og funktioner. ansøgning

Moderne belysningsapparater i lejligheden i dag er meget forskellige. Der er mange forskellige stilarter og metoder til rumbelysning. I mange interiører i lokaler bruger de spotlights, som danner en retningsstrøm af lys, besidder alsidighed og originalitet. Navnet på disse lamper ligner teatralsk terminologi. I teatre er sådanne belysningsarmaturer hængt på specielle armaturer. Lysstråler rettes direkte til kunstnerne på scenen. I dag er sådan belysning brugt til at fremhæve bestemte områder i rummet.

Sådanne lamper kaldes også pletter. De installeres i grupper ved siden af ​​andre lamper på væggen. Retningslys skaber accent af nogle detaljer i rummet.

Typer og designfunktioner

Ved antallet af lamper er spotlights opdelt:

 • Single-lampe.
 • Mnogolampovye.

Adskillelsen afhænger af antallet af runder i et armatur. Flere spotlights er i stand til at belyse forskellige dele af rummet. At skabe høj kvalitet belysning med en sådan lampe er ret svært.

Dæklygter spotlights

Lamper kan placeres ikke kun i loftet, men også på en separat bus. Dette er en ekstra stang med faste pletter på den. Baren er fastgjort på overfladen af ​​loftet eller væggen. Et sådant design med en enkelt stang gør det muligt at koncentrere en stor mængde lys på ét sted.

Roterende og faste lygter

Rotary soffits har evnen til at rotere. Dette er deres største fordel i forhold til andre belysningsenheder. Med dette design kan du skabe forskellige belysning, ændre retningen af ​​lysstrømmen og lave et specielt lysdesign.

Stationære soffits er installeret i en position og har ikke evnen til at ændre retningen af ​​lysstrålerne.

Mobile og mobile spotlights

Mobil armaturer skelnes af deres evne til at bevæge sig langs et dæk, hvilket er en praktisk løsning.

Mobile soffits er bærbare typer belysningsenheder. De er monteret på specialstativer, stativ og stativ. De kan overføres til forskellige steder. Sådanne lamper anvendes til midlertidig lokal belysning, for eksempel under filmoptagelse og til andre formål.

False og mortise spotlights

Overhead strukturer fastgøres direkte til loftet. Sådanne lamper er typiske til brug på hængende og nedhængte lofter.

For at forbedre deres ydeevne kan du installere yderligere reflektorer, som vil diffundere lyset. Loftslampe kan installeres manuelt og vælge den rigtige løsning i størrelse og form.

De mest populære spotlight spotlights er:

 • Raster lys.
 • Spotlights med bi-parabolske og parabolske reflektorer.
 • Design med startsystem.

Monterede armaturer indbygget i loftet eller væggen, og næsten ikke stikker ud over overfladen, så de kaldes også indlejret eller stedet.

fordele
 • Et stort udvalg af producenter og modeller bidrager til valget af den ideelle løsning.
 • Praktisk i brug kan de installere forskellige energibesparende lamper med lang levetid.
 • Kompakt størrelse, tildeling af bestemte områder i rummet, hvilket skaber et let interiør.
 • Materialet er normalt lavet af aluminium, hvilket giver holdbarheden og styrken af ​​hele strukturen.
 • Evnen til at tilpasse lysretningen.
 • Lang levetid.
 • Muligheden for placering på loftet overalt.
Suspended soffits

Denne type armatur er egnet til værelser med højt til loftet. Deres omkostninger er lave, installationen forårsager ikke vanskeligheder.

Typer af lamper til spotlights

Når du vælger en spotlight i en butik, er hovedfaktoren den anvendte type lampe.

 • Halogenlamper har fremragende lysparametre, begynder hurtigt at skinne ved fuld effekt. Deres holdbarhed er lav, men de er meget udbredt. Spotlights udstyret med halogenlamper kan placeres i et lille mellemrum mellem loftet og gulvpladerne. En sådan lampe har en reflektor, som reducerer opvarmning af nærliggende materiale og reflekterer lyset og øger lysets intensitet.
 • Glødepærer bruges stadig i lamper, de er billige, men efterspørgslen efter dem er faldet markant. Deres servicetid er lille. Opvarmning ved fuld effekt glødelamper opstår hurtigt. Deres lave omkostninger gør det muligt for folk med små økonomiske ressourcer. Ved installation af sådanne lamper i spotlights til stræklofter, må vi ikke glemme, at strømmen ikke bør være mere end 35 watt og bør ikke placeres ved hjælp af varmefølsomme materialer, da overfladen bliver ubrugelig på grund af høj temperatur.
 • Fluorescerende lamper bruger en lille smule elektrisk energi og kaldes derfor energibesparende. De opvarmer ikke op til en høj temperatur, derfor er de velegnede til installation i lofter. Ulempen er, at den ikke kan bruges til at skabe lette scenarier, men producenterne arbejder på dette problem.
 • LED-lamper har høj effektivitet, lang levetid, kompakt størrelse, ikke begrænset til antallet af kontakter. Derfor er deres parametre næsten perfekte for enhver lampe. Manglen på LED-lamper er høj pris, så få mennesker køber sådanne dyre lamper til spotlights.

Brug af spotlights i det indre rum

For nylig havde spotlights ikke et smukt design og havde strenge former i et stålhus. Dette design begrænsede deres brug. I dag er der udsalgssteder med forskellige former i en bred vifte af farver:

 • Lamper i form af stucco rosetter og forskellige originale elementer.
 • Baby spotlights i form af sommerfugle, bolde, fly, forskellige dyr.
 • Små lysekroner-spotlights med krystalvedhæng.
 • Loftudsigt i kromhus.

Derfor er spotlights passende til ethvert indre og formål med værelser, til dekoration og som belysningskilde.

Soffits på skolen

Studerende under deres studier skal være fokuserede og flittige. Heri spiller en vigtig rolle af høj kvalitet belysning, som ikke skal være meget lys, blød og behagelig for øjnene. Behagelig belysning har en positiv effekt på udseendet af positive følelser blandt skolebørn.

Special skole lys er til salg for at belyse tavlen, samt at fremhæve plakater og andre uddannelsesmæssige forsyninger.

En anden mulighed for at bruge spotlights til skolen er scenelys med fjernbetjening. De er designet individuelt til en bestemt scene med stor funktionalitet og bekvem kontrol.

Spotlights til stuen

I dette tilfælde anvendes spotlights som hjælpelys. Således øge visuelt rummets rumfang. I dette tilfælde installeres lamperne på loftoverfladen i en række, dette udvider rummet.

En usædvanlig løsning er også installationen af ​​spotlights på væggene nær selve loftet, mens lyset er rettet mod loftoverfladen, hvorfra det spredes gennem hele stuen.

Swivel soffits er velegnede til en stor stue. De sendes til forskellige elementer af interiøret.

Soffits til badeværelset

Før du vælger en badeværelse belysning, bør du overveje sikkerheden for de anvendte lamper. Badeværelset er kendetegnet ved høj luftfugtighed, så spotlights skal beskyttes mod fugt ved hjælp af et hermetisk kabinet. Der er ingen andre begrænsninger for installation af lamper i badeværelset.

Hvis badeværelset er lille, kan du danne et separat lys til brusebadet, spejle og badeværelset selv. Hvis badeværelset er rummeligt, så er der flere muligheder for at installere armaturer med retningslys.

Spotlights til børnenes værelse

For mere praktiske spil og aktiviteter til børn, kan du installere lamper af spotlights af forskellige slags. Børns rumbelysning skal være sikker og pålidelig. Hvis børn er mere aktive, så er en brugerdefineret lampesignal bedst.

Indstilling af projektør er vigtigt i øjeblikket, når du skal sætte børnene i seng. Der er børns typer af lamper, lavet i form af foretrukne tegneseriefigurer.

Spotlights til køkkenet

Dette værelse i lejligheden betragtes som den mest arbejde. Derfor bør det være tre områder:

 1. Sted til madlavning.
 2. Opbevaring af forskellige produkter.
 3. Spiseområde.

Hver zone kræver oprettelse af en separat belysning til den.

Den største effektivitet kan opnås ved installation af spotlights. De kan fungere i forskellige tilstande, hvilket giver energibesparelser. Ved tilberedning af spisebord er det ikke nødvendigt at belyse.

Det ubelyste hjørne af det hængende produktskabe kan tændes ved hjælp af drejelige spotlights. Hvis den vedlagte type af soffit-kassen anvendes, er det lettere at tage sig af det og holde det rent.

Fordele og ulemper

De vigtigste fordele og ulemper afhænger af typen af ​​lampe. Men alle arter har fælles faktorer.

værdighed
 • Et stort udvalg af design til rumbelysning.
 • En stor liste over typer af designs.
 • Valg af individuelle zoner ved belysning.
 • Evnen til at skabe diffus, rettet og ligner naturlig lysbelysning.
mangler
 • Nogle modeller af spotlights har en høj pris.
 • Der er begrænsninger og afhængighed af loftets design.

Tips til valg

Ofte afhænger udvælgelsen af ​​den rigtige spotlight på ejerens personlige smag og modets retning. Før du køber en lampe, skal du bestemme dens placering. For små værelser er spotlights egnet med flere lamper rettet i forskellige retninger.

Dette bidrager til belysningen af ​​alle yderste hjørner af rummet. For et stort rum er det bedre at installere flere spotlights på loftet. Hvis der er tvivl om valg af model, kan du kontakte fagfolk.

Hvad er spotlights i belysningen?

Moderne indretning giver en moderat overordnet baggrund og udvælgelsen af ​​individuelle dele af interiøret med forbedret lysflow. Til dette med succes brugt loft spotlights. Hvad er et spotlight og hvordan man bruger det korrekt? Princippet om dets enhed blev lånt fra teateroplevelsen af ​​at fremhæve på det rette tidspunkt individuelle dele af scenen. Soffits bruges i huse og lejligheder i mindre størrelse og strømforbrug, og deres udseende er tilpasset indretningen af ​​boliger.

De vigtigste typer spotlights til boliger

Konventionelt kan spotlights opdeles i to grupper:

 • på design
 • i henhold til de lyskilder, der anvendes i dem, typen af ​​lamper.

Konstruktive sorter:

 • loftet i huset, kan indeholde en eller flere lamper;
 • faste eller roterende lampeskærme, den første distribuerer lysstrålen under dem, i den anden udgave kan lyset styres i forskellige retninger;
 • overhead, når huset er skruet til overfladen;
 • forsænket - på overfladen af ​​loftet bores huller under det tilfælde, hvor loftet kan placeres;
 • suspenderede sofaer - i udseende svarer de til en almindelig lysekrone, der kan være separate hængende lamper;
 • stationære strukturer eller spor systemer - de første er monteret på loftpladerne, den anden flyttes langs slidserne på planken eller kablerne, der strækkes imellem væggene.

Loftslamper har ikke en stiv klassificering, da enkelt- og flerpære, roterende eller faste konstruktioner kan installeres på sporsystemerne. Det vigtigste for hvilke spotlights er beregnet er at skabe retningsbelysning.

Typer af lamper, der anvendes i spotlights

Næsten alle typer lamper anvendes:

 • Halogen giver stærkt lys, ressourcen af ​​deres arbejde mindst 5 000 timer, strømmen kan være 220 eller 12 V gennem strømforsyningen. Blandt ulemperne er det muligt at bemærke den større følsomhed overfor forurening af overfladen af ​​en glasflaske. Det anbefales at installere en lampe i en patron med rene handsker. Selv svede fingeraftryk kan føre til overophedning og glasbrud på forureningsstedet.
 • Lysstofrør giver et godt emissionsspektrum, gul eller blålig kulde, tættere på dagslys, en levetid på mindst 10 tusind timer.
 • Konventionelle glødelamper.
 • LED-lyskilder har den mest økonomiske tilstand af strømforbrug og lang levetid - ikke mindre end 70 tusinde timer. Forskellige farvefarver, du kan vælge i hvilket lys du foretrækker, dagslys eller med et gulligt spektrum.

Mange loftslamper har ofte en spejlreflektor til at fokusere lyset i en retning og reducere varmen. LED-modeller i alle henseender overgår andre typer, undtagen prisen. Men prisen er ikke så høj, at arbejdende mennesker ikke havde råd til et sådant køb. I sidste ende vil disse investeringer betale økonomisk drift af lamperne og deres holdbarhed.

De vigtigste fordele

Spotlightsens popularitet er forklaret af en række muligheder, som deres brug giver, nogle af dem er ikke tilgængelige for andre strukturer:

 • evnen til at fokusere lysstrømmen på de enkelte elementer i interiøret;
 • små dimensioner og vægt af sagen;
 • lavt strømforbrug;
 • enkle teknologier til installation og forbindelse til netværket;
 • høj grad af brandsikkerhed;
 • LED-produkter er helt sikre ud fra økologi, de anvendes med succes i børns uddannelsesinstitutioner;
 • originalt design.

Et stort udvalg af former, design og designløsninger giver dig mulighed for at vælge spotlights til et bredt udvalg af interiørtyper. Du kan bruge dem i børns værelser, badeværelse, gange; med faste, suspenderede eller suspenderede lofter.

Installationssekvens

Overvej tilfældet med den mest komplekse installationsmulighed indbygget soffit, de bruges normalt til opførelse af suspenderede eller nedhængte lofter:

 • Når man bygger et nyt hus, planlægges placeringen af ​​kontakterne og kilden, hvorfra spotlights vil blive drevet. I gamle lejligheder er de steder, der allerede er installeret, allerede installeret, strømkablerne bringes sædvanligvis i midten af ​​loftet.
 • Før arbejdet påbegyndes, skal belysningsnetværket på loftet af sikkerhedsmæssige årsager afbrydes. Over de suspenderede og nedhængte lofter er der lavet en ramme med platforme til montering af soffits, hvorigennem ledningerne til forbindelsespunkter skal bringes ind under hensyntagen til en margen på 10-15 cm under loftet. Dette er gjort for nem tilslutning af stik og udskiftning af lamper eller soffit som helhed.
 • Efter installationen af ​​den forreste overflade af loftet skæres, bores hullerne i den tilsvarende diameter til soffiten. En varmepude, en ring lavet af varmebestandig plast eller asbest limes rundt om hullet.
 • Ledningerne trækkes ud og forbindes til stikkene, lysnetværket er forbundet til tavlen, kontrolleringen af ​​spotlights er kontrolleret.
 • Hvis alle elementerne er i god stand, komprimeres trykfjedrene, sækken sættes ind i hullet, fjedrene skilles fra hinanden, og kroppen presses mod overfladen af ​​loftsbeklædningen.

Radianten af ​​platformen til fastgørelse af soffit skal være mindst 10 cm. Ellers vil fikseringen være upålidelig, idet klemmemekanismens kanter går ud over sine grænser, kan deformere eller endog rive strækloftets lærred.

Andre mønstre har ikke så komplicerede elementer. Ved installation er de simpelthen suspenderet som lysekroner, på en krog eller skruet på overfladen. I sporsystemer skal man huske på, at tråden forsigtigt skal slappe af og slappe af, når der flyttes soffit. Til dette formål leveres specielle spoler. Den mest komplekse og dyre mekanisme er et spor system med flere RGB-spotlights på bussen, med fjernbetjening af drejemekanismerne.

Ved hjælp af kontrolpanelet er det muligt at programmere i tide farvetonaliteten af ​​belysningen, retningen og bevægelsen af ​​spotlights langs bussen. Tilslutning og oprettelse af et sådant kompleks kræver visse faglige færdigheder og udføres ikke i boligområder, men i barer, klubber og på dansegulve.

Brug af spotlights gør interiøret mere moderne, men du bør ikke misbruge dem, forsømmer traditionelle belysningsarmaturer. Brug dem, hvor du har brug for retningsbestemt belysning arbejdsområder eller individuelle indvendige elementer.

Moderne loftslys - funktioner efter eget valg

Moderne indretning er umuligt uden gennemtænkt belysning. Det bør ikke være for lyst eller mørkt. Derudover er det vigtigt at overveje fordelingen af ​​strømmen af ​​lys. Meget afhænger af disse indikatorer, så lad os tale om funktionerne ved valg af loftslygter - lamper, der ofte anvendes i ophængte og spændingsstrukturer. På markedet kan du se et rigt udvalg af modeller, men ikke alle ved hvordan man vælger dem.

Udvælgelseskriterier

Spotlights loft FUGA

At studere de produkter, der tilbydes af producenterne, kan en simpel mand på gaden ikke altid forstå ved hvilke kriterier man vælger taklamper. Eksperter anbefaler at tage hensyn til følgende tekniske egenskaber ved disse belysningsenheder:

 • Refleksion af lys.
 • Spredningen af ​​lys.
 • Fordelingen af ​​lysstrømmen.

Det er behageligt at være hvor lyset er jævnt fordelt rundt i lokalet, det har ikke den højeste effektivitet, og det er muligt at bruge forskellige lys scenarier. Derfor elsker designerne at kombinere forskellige typer belysningsenheder.

I et værelse kan du bruge:

 • Vedhæng lys.
 • Overhead modeller.
 • Embedded apparater.

Overvej fordelene ved hver af dem.

Vedhæng lys

Suspended lamper er gode hvor højt til loftet. Enheder har en række tekniske fordele, der kun er forbundet med dem:

 • For det første er det altid praktisk at bruge en vedhængslampe, hvor der ikke er muligheder for andre typer belysning. Ikke alle i hans hus beslutter at bygge en suspenderet struktur eller installere et ophængt loft, der tillader brug af komplekse elektriske kredsløb. Hertil kommer, at lejligheder i højt til loftet ikke ser meget præsentabelt ud, og det er ineffektivt.
 • For det andet kan man ved hjælp af en vedhængslampe let skelne mellem et rums funktionelle rum. Du kan vælge lysekronens optimale form og gøre det til hovedfokus i indretningen eller omvendt opløse det i indretningen, hvilket gør det usynligt.
 • For det tredje er et godt incitament til at vælge sådanne belysningsarmaturer deres overkommelige pris, hurtig og nem installation, som du kan gøre selv uden hjælp fra professionelle elektrikere samt tilgængelighed til vedligeholdelsesarbejde.

Overhead lys

Overhead installationssystem er blevet populært for nylig. Dens særpræg er, at huset er fastgjort direkte til loftpladens overflade. Mange mennesker kan lide det faktum, at det er muligt at forbedre disse elementers ydeevne ved at installere reflektorer som beskytter eller spredter lys.

Et sådant loft soffit kan også installeres selv ved at vælge et produkt af den ønskede form og størrelse i et stort udvalg. Sådanne belysningsenheder giver dig mulighed for at organisere effektiv belysning, hvor der er meget lave lofter, eller der er installeret suspenderede systemer. Den største fordel ved overlygter er, at de kan indsætte energibesparende lamper.

Producenter producerer flere typer spotlight spotlights, som adskiller sig fra hinanden om de strukturelle elementer:

 1. Raster ovenlys.
 2. Modeller med parabolisk og bi-parabolisk reflekterende gitter.
 3. Valg med elektrisk start system.

Vigtigt råd! Vær opmærksom på lampen, der bruges i modellen, når du køber en bestemt armatur. I de overliggende valgmuligheder kan der anvendes en standard glødelampe eller en økonomisk LED. Hver prøve har sine egne karakteristika og præferenceegenskaber.

Den detaljerede vejledning er vedhæftet enhver anbragt lampe, hvor driftsbetingelserne er malet. Før du køber det, er det værd at udforske det i detaljer. LED-systemer optrådte meget senere, men i dag bruges de meget oftere, fordi de giver god belysning og ikke optager meget plads.

Embedded apparater

Lamper loft Rationel

Embedded systemer kaldes også prikkesystemer. Andet navn beskriver mere detaljeret de funktionelle funktioner i enhederne. I øjeblikket anvendes sådanne belysningssystemer ganske bredt. Det vil være nyttigt at kende ikke kun med deres fordele, men også ulemper.

Fordelene ved sådanne lamper omfatter følgende omstændigheder:

 1. Embedded systemer kan monteres uafhængigt og vælger en mere bekvem placering af lamper.
 2. Der er altid et udvalg af modeller og producenter, der giver dig mulighed for at vælge enheder, der passer perfekt til det valgte stilistiske koncept.
 3. Spotlights har et langt arbejdsliv, der er designet til 8.000 timers kontinuerlig drift. Derfor er det vanskeligere at finde en mere økonomisk belysning.
 4. Kompakte enheder tager ikke meget plads. På en loftplade kan du passe flere spotlights på én gang. Erfarne designere ved hjælp af dem udvider visuelt rummet, favoriserer de funktionelle zoner positivt, danner forskellige scenarier af det samme interiør. Anvend sådanne enheder til at skabe en grundlæggende eller dekorativ belysning.
 5. Nogle modeller udsender ikke kun retningslys - i vilje kan retningen justeres.
 6. Designet af enheden er stærk og holdbar. De fleste elementer er lavet af duktilt aluminium, som ikke er bange for fugt.
 7. Denne slags spotlights er praktisk ved anvendelse - det bruger energibesparende halogen- eller LED-lamper, hvis levetid er 3 gange længere end glødelampe.

Typer af spotlights

Hovedindretningen af ​​de beskrevne enheder er deres kompakte størrelse og lille lysdysningsvinkel. Derfor kan du med deres hjælp oplyse et lille område af plads og genstande installeret lige under det.

Der er tre typer spotlights. Kendskab til de tekniske egenskaber ved hver enkelt kan du nemt vælge den rigtige mulighed.

Gipslys (spotlights)

Halogen modeller har fremragende lys output og lave omkostninger. Deres levetid er flere gange længere end glødelampe. Men for at installere flere halogenlamper på en gang, er det nødvendigt at desuden forbinde dem til transformeren. Det vil reducere spændingen til strømmen af ​​belysningsenheden.

Vær opmærksom! Halogenlamper udsender en stor mængde varme under drift, så de kan ikke anvendes til hængende lofter.

LED-indstillinger har også lavt strømforbrug. Deres levetid er 50.000 arbejdstimer, mens de giver høj kvalitet belysning og giver dig mulighed for at skabe forskellige lys og farve scenarier. Objekter i deres stråler ser helt naturligt ud, og der er ingen forvrængninger, da LED'erne ikke har ultraviolette og infrarøde strålespektre. På grund af den sidstnævnte omstændighed opvarmer LED'erne ikke op, så de kan installeres overalt, herunder hævede lofter.

Den eneste ulempe ved sådanne lamper er den høje pris sammenlignet med analoge produkter.

Design funktioner i spotlights

Der er flere modeller med forskellige designs. De kan være:

 • Med udendørs lampe arrangement.
 • Med intern lampeanordning.

I den første version står lampen for loftet og er adskilt fra den af ​​en speciel platform. Eksperter anbefaler brugen af ​​sådanne lamper, hvis det er nødvendigt at sikre en minimal termisk effekt på efterbehandlingsmaterialet eller at vælge en model med stor spredningsvinkel. Den, der installerer en spotlight med et eksternt arrangement af lampen, skal forstå, at metalbeslagene og pærerne selv ikke altid passer godt ind i konceptet med den valgte stil.

I den anden version er pærerne indlejret inde i loftdækslet, bogstaveligt talt nedsænket i det, så lyskilden "ser ikke ud", men er helt skjult.

Loft indbygget lys

Denne valgmulighed ser naturligvis mere æstetisk glædeligt ud, men installation af armaturer med et internt arrangement af lamper har en række begrænsninger, som anbefales at blive nøje fulgt:

 • For det første må man bruge lamper, hvis maksimale effekt ikke overstiger 35 watt.
 • For det andet skal der i sådanne modeller være flere beskyttende termofibre.
 • For det tredje er installationen af ​​strålingsintensitetsregulatoren obligatorisk.

Der er flere mindre almindelige typer spotlights:

Downlights - soffits, derudover er udstyret med et optisk system, der giver dig mulighed for at udstråle lys strengt ned.
Lamper "stjerneklar himmel" - et forenklet design med et eksternt arrangement af LED'en.
Sidebelysningsarmaturer til dekorativ belysning af trapper, vægge og gulve.

Store indretning funktioner

Ofte er det kombinationen af ​​alle de listede typer loftplaceringer, der giver dig mulighed for at eksperimentere og arrangere lyse dekorative accenter. Så når man for eksempel udsmykker en stue, er det hensigtsmæssigt at bruge en vedhængslampe til at lette et spiseplads, spotlights for at indikere en blød sofagruppe, og plettede pletter er bedst til at dekorere et stort spejl.

Spotlights er uerstattelige, hvor gipspladens lofter eller spændingsstrukturer er installeret.

Sammendrag af emnet

Designere er sikre på, at alle typer spotlights kan se perfekt ud, hvis deres valg tager højde for rummets størrelse og rummets funktionelle formål. Rund, rektangulær, oval - enhver version af enhederne skal ideelt set passe ind i konceptet af interiøret. Glem ikke takets design, samt brugen af ​​visse efterbehandling materialer.

Og endnu en hovedrådgivning. Inden du begynder at bladre gennem katalogerne, skal du lave en detaljeret plan for rummet, der betegner et arrangement af objekter, og først da overvejer det, planlægge lys accenter. Hver model skal svare til en forudbestemt rolle. Hvis lampen har et centralt sted, lad det være særligt smukt og dekorativt.