Strek-loftslygter: hvilke skal man vælge?

Spotlights er fortjent populære som lyskilder. De er kompakte, økonomiske, attraktive og passer ind i næsten ethvert interiør.

I denne artikel vil vi fortælle:

 • Hvordan vælger man spotlights til lofter til at organisere god belysning og skabe et stilfuldt interiør?
 • Påvirker stoffet valget af belysning?
 • Hvilke lamper passer til hævede lofter, og hvilke - nej?
 • hvilke lamper foretrækker?
 • og også forsøge at give detaljerede svar på disse og andre spørgsmål.

Valgfunktioner

Først og fremmest skal det bemærkes, at installation af spotlights som de vigtigste kilder til lys anbefales i små værelser. Sådanne lamper vil give det nødvendige niveau af belysning i små køkkener, soveværelser, børneværelser, korridorer, badeværelser.

I rummelige værelser er det tilrådeligt at montere spotlights i kombination med en lysekrone.

Denne mulighed åbner et bredt felt til eksperimentering. Lysekronen kan hænge i midten af ​​loftet, og spotlysene kan placeres omkring rummets omkreds. Hvis dit indretning giver mulighed for oprettelse af flere zoner i et rum, så er lysekronen i dette tilfælde monteret i en zone, og spotlights - i den anden.

Vær opmærksom: stræklofter giver dig mulighed for at oprette strukturer på flere niveauer, hvor originaliteten er perfekt fremhævet af spotlights.

I dag er der et stort antal spotlights af forskellige former og størrelser på salg.

For at finde den rigtige løsning skal du overveje følgende nuancer:

 1. 1. Ved konstant opvarmning til 55-60 grader og derover begynder strækloftet at deformere. Den tilladte effekt af lamper af belysningsenheder er 35-40 W for filmlofter og 60 W - for stof.
 2. 2. Valg af spotlight, vær opmærksom på tilstedeværelsen af ​​en bred side af strukturen. Med den maskeres masken, som er monteret på kanten af ​​hullet i lærredet for at forhindre tårer og rynker.
 3. 3. Antallet af landingspunkter på strækloftet afhænger af rummets rum, lærredets reflektivitet, lampens dimensioner og typen af ​​lamper, der anvendes i dem. For at sikre, at lysniveauet er tilstrækkeligt, anbefaler vi at placere lamper med en hastighed på 1 point pr. 1,5-2 kvadratmeter.
 4. 4. Hvis du vil justere retningen af ​​lysstrømmen, skal du foretrække modeller på bevægelige dele. Deres placering kan være vilkårlig eller svare til et forudbestemt mønster.
 5. 5. For at forhindre, at lyset kommer ind i mellemrummet, belyser lærredet indefra, skal du vælge lamper, der har en spejlbelægning eller en sort kolbe.

På internettet kan du finde tips om brug af folie eller folie foizozola som termisk og lysisolering.

Vi anbefaler at du ikke risikerer og udskifter lamperne i armaturerne, hvis de skinner ind i mellemrummet eller opvarmes til bedre. Selvstændig isolation kan føre til forskellige ubehagelige situationer, op til uoprettelig skade på din ejendom.

Vigtigt! Følg reglerne for elektrisk sikkerhed under installation af spotlights på stræklofterne og deres drift! Stol på installationen af ​​belysningsudstyr til specialister.

Hvad angår indflydelsen af ​​den type lærred på valg af spotlights, er alt nemt.

Glansfilm har en høj reflektivitet, givet som du kan skabe yderligere effekter. Hvis du vælger en armaturmodel med et baldakin i form af en polyhedron, bliver lyset fra lampen refrakteret i siderne af baldakinen og reflekteret på filmoverfladen i form af flere stråler.

Lofter med en mat overflade kombinerer godt med spotlights, hvor strømmen af ​​lys er rettet nedad.

Desuden er valget af belysningsindretninger også påvirket af mængden af ​​plads mellem strækloftet og hovedstaden, dine krav til belysningsstyrke og dens type (grundlæggende, ekstra eller dekorative), el omkostninger og behovet for montering af en transformer (såvel som dens muligheder installationer - i loftrummet eller udenfor strækloftet).

Typer af spotlights til hævede lofter

Ifølge installationsmetoden er spotlights, der er velegnede til hævede lofter, af to typer - mortise og overhead.

Montering af indbyggede armaturer udføres i en specielt forberedt slot i strækloftet. Til kanten af ​​hullet afviklede ikke, idet den blev øget, en speciel fastgørelsesring af plastik blev sat på spalten.

Til installation brug lamper med lav vægt og små dimensioner. Modellen er valgt i overensstemmelse med ejerens ønsker om lampens niveau - over lærredet, under det eller på samme niveau med strækloftet.

Funktioner ved installation af lamper over lærredet

Modeller af denne type er monteret på en sådan måde, at de får indtryk af, at de er "nedsænket" i loftet. En sådan installation har både fordele og ulemper. Fordele omfatter den originale visuelle effekt: loftet ser ud til at gløde af sig selv. Denne mulighed ser godt ud i flere niveauer.

Blandt manglerne er tabet af lys, der delvist strækker sig ind i rummet mellem lærredet og hovedloftet, samt strenge krav til valg af lamper. Luftadgang til lampen installeret over niveauet er vanskelig. For at forhindre overophedning af sagen og smeltning af filmen er det nødvendigt at bruge energibesparende eller LED-lamper.

Funktioner ved installation af lamper under niveauet af lærredet

Installeret under niveauet af lærred armaturerne står betydeligt for sin ydre kant.

Længden af ​​den udragende del afhænger af modelens design, optimalt i størrelsesordenen 5-8 cm.

Denne installationsmulighed giver et højt belysningsniveau, da lampens lys er spredt uden tab.

Hvis du planlægger at installere armaturer under loftet, skal du vælge modeller designet til en spænding på 220 V. Ellers skal du installere en transformer i loftrummet, hvilket vil være svært at nå senere. Hvis transformeren fejler, kan du kun udskifte den ved at afmontere strækloftet på enhedens placering.

Monteringsarmaturer flush med lærredet

Armaturer monteret flush med lærredet strækker sig kun lidt ud over sin kant - med 1,5-2 cm, maksimum - med 3 cm. De giver et godt diffust lys og tjener som et originalt element af indretning. Princippet om at vælge en model til montering af denne type er det samme som i versionen med installation af lamper under nettet: den tilladte spænding er 220 V, lampens effekt er 35-40 W.

Overhead lys

Sådanne lamper svarer strukturelt til vedhængslamper. Før installationen forbereder de et hul i strækloftet, som vil blive gemt af instrumenthuset. Et bogmærke er monteret på hovedloftet, hvortil armaturet bliver fastgjort.

Udvalget af overhead spotlights er ganske forskelligt: ​​producenterne tilbyder modeller med en langstrakt krop, på roterende elementer, også på salg er modeller bestående af flere lamper i en krop.

Disse lys giver en kraftig retningsstrøm af lys. Om nødvendigt kan retningen af ​​lysstrålen justeres ved at ændre lampens position, som er monteret i huset på en roterende beslag.

På grund af kroppens ret store størrelse kan enhver lampe anvendes i lamper af denne type. Afstanden fra lyskilden til lærredet er tilstrækkelig til at udelukke opvarmning af filmen og dens deformation, selvom der er installeret en almindelig glødelampe i armaturet.

Typer af lamper til spotlights

En række valgmuligheder for spotlights giver dig mulighed for at vælge den rigtige model til din smag og tegnebog. Udgifterne til belysningsarmaturen og egenskaberne ved driften påvirkes af den anvendte lyskilde. I sin rolle kan være en LED eller halogen lampe, samt en almindelig glødelampe.

LED pærer

Levetiden for lamper af denne type er ca. 5 år med kontinuerlig drift.

De bruger mindre elektricitet end andre lamper, der producerer et flimmerfrit panoramabelt lys, der er behageligt for øjet.

Moderne modeller af spotlights på LED-lamper er udstyret med en indbygget strømforstærker, så det under installationen ikke er nødvendigt at tilslutte en transformer.

Halogenlamper

Som lyskilder har disse lamper vist sig at være udelukkende fra den gode side. De opvarmer ikke, hvilket er vigtigt i tilfælde af hængende lofter, og giver en lys og samtidig blidt diffust lys.

Designet af halogenlamper har en speciel reflektor, som reducerer lyset, hvilket forhindrer lysfløften i at bevæge sig opad. Halogenlampernes levetid er ca. 4.000 timer.

Glødelamper

Den største fordel ved disse lamper er deres lave omkostninger.

Samtidig er glødelamper som lyskilder til spotlights ikke særlig populære, da de har kort levetid (op til tusind timer) og opvarmer meget.

Vi anbefaler ikke at udstyre lamper med sådanne lamper.

Den optimale effekt af en sådan lampe er 35-40 W, hvilket reducerer anvendelsesområdet for dets applikation. Et sådant svagt lys vil være hensigtsmæssigt i små rum - toiletter, korridorer, opbevaringsrum, badeværelser. Disse lamper kan ikke tjene som hovedkilden til lys. Det anbefales kun at bruge dem til at organisere yderligere belysning.

Et velovervejet udvalg af belysningsarmaturer til stræklofter og deres rette placering giver dig ikke kun god lys, men giver dig også mulighed for at skabe et stilfuldt interiør.

Enkle og koncise spotlights ser godt ud i værelser indrettet under klassikerne, i interiøret i stilarterne moderne, art deco, hi-tech og minimalisme. Med deres hjælp kan du visuelt forstørre rummet og gøre det mest almindelige værelse til et hyggeligt hjørne fyldt med blødt lys.

Det er op til dig at bestemme hvilke spotlights der er bedst til at vælge på et strækloft, og vi håber, at vores råd vil helt sikkert komme til nytte for dig!

Spotlights - valgtips, designfunktioner og installation (120 billeder)

I indretningen af ​​en moderne lejlighed har spotlights et meget vigtigt sted. De giver ikke kun den nødvendige belysningskvalitet, men også dekorere lokalerne og fungerer ofte som et integreret element i indretningen, dekorere det eller adskille funktionelle områder. Hvilke typer findes, og hvordan man monterer korrekt, vil vi fortælle i denne artikel.

Hængende loftarmaturer

Varianter af disse enheder og deres anvendelighed afhænger af typen af ​​loftkonstruktion, som det kan ses på billedet af spotlights. Hvis du installerer dem på en gipspladeoverflade, er det tilrådeligt at vurdere i forvejen formålet med et sådant system:

 • fuld udskiftning af hovedbelysningen;
 • indretning;
 • arrangement af et kombineret lyssystem og zonering.

I gipsvæggen er armaturerne fastgjort med fjederbelastede ben, som er fastgjort indefra. Derfor er det nødvendigt at forudse det frie rum mellem bunden af ​​loftet og gipsvæggen. For forskellige modeller kræves 20-100 mm.

Og som et materiale til fremstilling er forskellige modifikationer egnede fra for eksempel aluminium, dets legeringer eller stemplet metal.

Populære sorter

Ved udarbejdelse af et lejlighedskonstruktionsprojekt er det nødvendigt at bestemme på forhånd hvilke typer belysningsenheder der skal bruges i forskellige rum og værelser. For eksempel afhænger af installationsmetoden, at der er:

Indbyggede armaturer - hele hoveddelen af ​​konstruktionen er placeret bag loftfladen, og kun den dekorative komponent er installeret på selve gipsvægsoverfladen. Før installationen er det nødvendigt at arrangere hullet i arket i overensstemmelse med sædets diameter.

Overlygter - monteret i loftet med selvdrejende skruer, og hullet er lavet, er nødvendigt for at fastgøre ledningerne.

Designet adskiller sig i retning af lysstrømmen. Enhederne kan drejes med belysning i en valgt vinkel og uigenkaldelig, når strømmen går lodret nedad.

Du kan vælge modeller med en patron eller cardan-type produkter, der har flere patroner. Sidstnævnte mulighed vil være mere massiv i størrelse.

Løgvalg

Det er vigtigt ikke kun at vælge det rigtige design, men også at vælge den bedste kvalitetslampe til dem. Til disse formål, halogen, LED, kviksølv energibesparende. Ordinære spejlede glødelamper anbefales ofte.

Ved beslutningen er ikke den sidste parameter graden af ​​opvarmning. Forhøjet temperatur fører trods alt til opvarmning af efterbehandling og dets deformation. I dette tilfælde løser en beskyttende pakning problemet delvis, da opvarmet luft kan akkumulere bag loftrummet.

Halogenlamper overophedes nok og ikke meget økonomisk. De er vant til at skabe en kraftig lysflux eller til at belyse interiøret.

En fremragende mulighed er LED-lamper. De er sikre, har en lang levetid, og ved brug af en lysdæmper kan du justere belysningen. Kviksølvlamper er økonomiske, men lysparametrene er ikke så behagelige for øjnene.

Modeller til spændingsstrukturer

Disse lamper har et stativ, som er monteret på hovedloftets overflade. Med sin hjælp kan du indstille den ønskede højde af fiksering. Når du vælger styret af de samme principper som i det foregående tilfælde, men der er nogle funktioner.

Spændingsstrukturer har en temperaturgrænse på 80 grader. Derfor bør du købe for klud eller filmlamper op til 60 W og 40 W. For halogenprøver er grænsen to gange mindre.

Lys fra enheden er rettet lodret nedad, og for at bekæmpe overophedning anbefales det at bruge et spejlbelægning eller sorte kolber. Sædet skal fastgøres ved hjælp af en ring med den nødvendige diameter.

Når du besvarer spørgsmålet om hvilke spotlights der er bedre, er det tilrådeligt at fokusere på velkendte mærker af kendte producenter.

Installationsfunktioner

For at installere en belysningsenhed i en ophængt konstruktion skal du først markere stedet, lede ledningerne med en korrugeret beskyttelse og rette den. Ved hjælp af en krone og en boring skæres et hul med en given diameter i gipsvæggen eller plastpanelet.

Når sædet er klar, skal armaturet tilsluttes ledningerne, trykke på fanerne, trykke på lampens krop og løsne klemmerne. Benene presser designet ind i loftet.

For at minimere opvarmning anbefales det at anvende en varmeisolerende type pakning, som f.eks. Paronitisk. Det er placeret mellem beklædningen og loftet.

Montering af spotlights for stræklofter begynder også med mærkning. Derefter forbereder et land for landing. Suspensionen er givet et U-formet billede med bøjning af lodrette stænger for at justere højden.

Ved enderne af pladerne er bøjninger lavet 90 grader, og der er fastgjort en kvadratisk krydsfiner med et udskåret hul. Diameteren skal tillade fri passage af lampen, men samtidig sætte stopet op.

Det byggede sted skal presses til loftet. Efter installation af spændingsstrukturen skal denne platform være et par millimeter bagved. Efter spænding af lærredet er der markeret pladser, og en PVC-ring er fastgjort til overfladen. Dens diameter skal være mindre end den ydre foring.

Et hul skæres inden i ringen og ledninger til tilslutning trækkes ud. Ringen af ​​PTFE eliminerer lampens kontakt med lærredet. Lokal belysning ved hjælp af spotlights giver dig mulighed for at skabe et unikt interiør indendørs uden tab i kvaliteten af ​​lyskilden.

Valg af spotlight - hvad er vigtigt at vide?

Nedhængt loft

Når du vælger belysningsarmaturer til et gipspladloft, skal du beslutte, for hvilket formål du skal installere dem:

 • dekorere huset med det korrekte arrangement af belysningsenheder;
 • skabelse af den kombinerede belysning og opdeling af rummet i zoner;
 • alternativ til fuld belysning fra lysekronen.

Dot lamper til falsk loft kan laves af ethvert materiale, der er ingen begrænsninger her. Du kan vælge produkter fra aluminiumlegeringer eller ekstruderet metal, og det eneste, du skal være opmærksom på, er andelen af ​​loftets lofthøjde til størrelsen af ​​den lukkede del af belysningsarmaturet. For forskellige produkter skal det frie rum bag gipspladens loft være fra 2 til 10 cm. Før du vælger og køber den model, du har brug for, skal du sørge for at finde ud af, hvilket hul du har.

Typer af lamper

For at vælge de rigtige armaturer til loftet på gipsplader, skal du selvfølgelig beslutte, hvilke typer produkter der er, så vi vil fokusere mere på dette problem mere detaljeret.

Efter installationstype er belysningsindretningerne opdelt i:

 • Indbygget - kun den dekorative del er synlig på loftet udenfor, alt andet er gemt bag loftet. Til installation i gips skal der laves et hul i overensstemmelse med spotlights diameter.
 • Overhead - monteret på en hård overflade med skruer, vil hullet kun være nødvendigt for ledninger.

Med design kan du vælge følgende typer spotlights:

 • Rotationsbelysning er mulig fra forskellige vinkler;
 • ikke dreje - lyset fra enheden går kun ned.

Ved antallet af lamper kan opdeles i:

 • single-one lyskilde;
 • Cardan - en model med flere pærer til pærer, sådanne produkter vil være ret store i størrelse.

Interessant video om emnet:

lamper

Vælg korrekt spotlyset for gipspladens loft - dette er selvfølgelig en vigtig begivenhed, men glem ikke at købe en højkvalitets og passende lampe. Halogen, LED, kviksølv (energibesparende) og glødelampe til glødelampe passer til disse belysningsenheder. Den mest succesfulde løsning ville være valget af LED-lamper, på trods af den højere pris sammenlignet med andre lyskilder. Disse pærer er sikre, med en lang levetid, og når du tilslutter en lysdæmper, kan du nemt justere lysstyrken i rummet.

Du kan også vælge en halogenlampe til spotlights. Det er ikke særlig økonomisk, men er ideelt til værelser, hvor du har brug for stærke belysnings- eller belysningselementer i interiøret. Kviksølvprodukter, derimod, er økonomiske at bruge, men deres lys er ikke særlig nyttigt for synet, og det er svært at afhænde dem. Hvad angår glødelamper, anbefaler vi ikke at bruge dem i princippet. De opvarmer hurtigt, ikke holdbare og ikke særlig effektive.

Lidt om design

Selvfølgelig ønsker vi alle at vælge ikke kun effektive, men også smukke spotlights, som passer indvendigt i rummet, og det er ligegyldigt hvilket rum du vil installere dem i - i stuen, i badeværelset eller i køkkenet. Du skal altid gøre alt med smag! Det drejer sig især om de tilfælde, hvor udformningen af ​​huset udføres i en hvilken som helst konkret stil.

Hvis du vil vælge belysningsarmaturer til et klassisk rum, anbefaler vi at købe varer i en bronzeramme. Det er også muligt at vælge modeller med ornament eller krystal nuancer. Til Provence-stil anbefales en oval gylden ramme med glasskærme. Til sådanne moderne stilarter som hi-tech eller minimalisme, vil kolde metalliske farver, firkantede eller runde former gøre. Af den måde er det for denne stil, at brugen af ​​Cardan-modeller vil blive vellykket. Som du forstår, er valg af spotlights til design en individuel proces, og det afhænger selvfølgelig af din subjektive vision og smag.

Mere detaljeret er dette problem overvejet i videoen:

Strekak

Hvad angår valg af spotlights til et strækloft, kan du her anvende alle regler for udvælgelse af gipspladens loftsrum. Der er dog stadig nogle nuancer forbundet med faren for at opvarme spændingsvævet (forresten vil disse tip passe til ejerne af plastloftet):

 1. Stræklofterne kan modstå temperaturer op til 80 grader, så når du vælger lyspærer, skal du vælge produkter med en kapacitet på højst 60 W for en stofklud og ikke mere end 40 W for en film. Effekten af ​​halogenlamper bør være 2 gange mindre (henholdsvis 30 W og 20 W).
 2. Lyset fra spotlights skal rettes nedad.
 3. Brug sorte løg eller speculum til at reducere risikoen for varme.
 4. Det er nødvendigt at skabe et pålideligt sæde i strækloftet med en speciel ring, der gemmer sig i siden af ​​produktet.
 5. Sørg for at vælge kvalitetsprodukter fra troværdige producenter.

Hvis du skal vælge spotlights til et strækloft, anbefaler vi dig at se en video, der sammenligner de forskellige versioner af spotlights:

Nu ved du alt om, hvordan man vælger spotlights til loftet. Produktets størrelse, form og materiale er meget forskelligartet, og prisen kan variere betydeligt afhængigt af den valgte enhed. Bevæbnet med vores råd, kan du vælge de bedste modeller til dit hjem!

Strek-loftslygter

At vælge den rette belysning til et strækloft er lige så vigtigt som at trække selve lærredet. PVC-filmens holdbarhed afhænger ikke kun af dette, men også hvordan rummet vil "lege op", om lamperne gør det smukkere eller kun ødelægge det. I tilfælde, hvor lysekronen ikke kan installeres eller dens lys ikke er nok, kommer spotlights til undsætning.

Særlige egenskaber

Belysning af ethvert rum skal planlægges, og især når man installerer et strækloft. Dette skyldes stort set, at ikke alle spotlights vil klare deres rolle lige så godt. Nogle af dem vil varme og smelte på nettet, en anden del kan overophedes og brande, den tredje vil simpelthen være for tung eller have for lange fastgørelsesdele.

Den første og største forskel i spotbelysning for lofter er at vælge lavt armatur armaturer. Kun sådanne modeller vil ikke forårsage problemer og vil ikke kræve demontering af hele spændingsmaterialet.

På andenpladsen - behovet for at installere en kælder i et forholdsvis lille rum uden ventilation. Det er lige så sket, at få af ejerne af lokalerne er enige om at "give" 12-15 cm til højden af ​​et rum for nogle lamper, og for allerede lave lejligheder i huse af Khrusjtsjovs bygning er det skræmmende at forestille sig.

Det ærede tredje sted er givet til dimensioner af fremtidig prikbelysning. På grund af arten af ​​designet i spændingsfilmen er det umuligt at lave huller på over 15 cm i diameter. Lampe eller deres fastgørelsesanordninger skal derfor være mindre end det angivne tal.

Derfor er det nødvendigt at tage højde for egenskaberne af selve strækloftet og kravene til armaturer for vellykket installation af spotbelysning. Hvis mindst en af ​​disse aspekter ignoreres, er risikoen for hurtigt at miste det oprindelige udseende af værelset efter renoveringen stort, og udsigten til næsten øjeblikkelig omarbejdning af den nye renovering vil ikke være nogen som helst.

Til strækloft kan anvendes forskellige typer lamper. Indbyggede lamper fås i forskellige varianter: LED, halogen og i nogle tilfælde selv glødelamper. Hver af disse typer har sine egne egenskaber, som vil blive adskilt yderligere afhængigt af kategorien. Det er nødvendigt at reservere på forhånd, at LED-lamper er det bedste valg i dag.

En interessant løsning er armaturerne installeret parvis. De er perfekte til belysningsrum, hvis der ikke er mulighed for at installere lamperne i den ønskede afstand fra hinanden: Armaturerne i bundtet er udstyret med ekstra isolering, der forhindrer overophedning og interaktion.

Der er hængslede spotlights ligner de cylindriske dele af et tegneserie skib. De ligger under niveauet af spændingsfarvet og står markant ud over dets baggrund. Sådanne modeller bruges til at fremhæve enhver del af rummet.

Der er overhead modeller. De kommer i forskellige konfigurationer og fås i forskellige størrelser. Valg af materialer er også ret stort. Sådanne designs samt monteret "giver" maksimalt lys, men de udfører en mere dekorativ rolle og bærer en æstetisk belastning.

Embedded modeller bruges oftest. Valget af formularer og materialer til dem er kun begrænset af en lille liste over mulige kombinationer, og installationen tager meget tid og kræfter selv fra erfarne entreprenører. Et stort plus er deres usynlighed over for den generelle baggrund, takket være, at lysekroner ofte suppleres af den indbyggede spotlight.

dimensioner

Som nævnt ovenfor er spotlightsens størrelse begrænset til 15 centimeter i diameter, strækloftets lærred er simpelthen ikke designet til store lampestørrelser. Det er værd at bemærke, at store lamper bruges ekstremt sjældent. For det første passer de ikke til stilen langt fra alle lokaler. For det andet er deres funktionalitet ofte begrænset af den ringe spredning af designideer.

Traditionelt vælges modeller, hvis diameter sjældent overstiger 80 mm. Dette skyldes, at sådanne modeller har høj lysstyrke, er relativt nemme at installere, indebærer installationen af ​​lamper med lav effekt og åbner et stort omfang for eksperimenter med designet.

Spotlightets bredde afhænger af den valgte pære. Således kræver almindelige glødelamper mindst 120 mm mellemrum mellem hovedloftet og banen til installation. Til lampe minion - 90-100 mm. Selvfølgelig, for værelser med lave lofter, overvejes et par af ovennævnte belysningsmuligheder: 12 cm er en alvorlig afstand, selv for høje værelser.

For halogenlamper er tallene betydeligt lavere - ca. 60 mm. På trods af den relativt lille figur er få mennesker klar til at "sænke" loftet med 6 cm.

Den mest fordelagtige løsning er LED-lamper, hvis ændring for installationen starter fra 35 mm. Nogle gange er dette en mindre afstand end nødvendigt for at installere profilerne, hvor loftet er fastgjort. På grund af denne funktion, bestemmer mange forbrugere installation af LED-lamper på trods af deres høje omkostninger.

form

Lampens form afhænger ikke kun af husets ejere, men også på egenskaberne ved montering. De fleste modeller kommer i en standard cirkulær konfiguration, men kan være firkantede, flerfacetterede figurer.

Indbyggede lys kan kun være runde. Sådanne begrænsninger pålægges af sikkerhedsgrunde: PVC-loftsfilm kan let "spredes" i lampens hjørne. Ikke desto mindre tilbyder markedet et stort udvalg af tilfælde af forskellige designs og endda med dekorationer (for eksempel en "regn" af krystaldråber).

Mere plads til manøvrering åbne overlygter. De kan være af forskellige former, da der i dette tilfælde ikke er nogen direkte forbindelse mellem konfigurationen af ​​selve lampen og dens fastgørelsesanordning. Det skal bemærkes, at fikseren stadig er præsenteret i form af en ring, men den store størrelse af lampens krop dækker let hele den "fyld", som ikke harmonerer med den.

Nogle spotlights er udstyret med en mini-baldakin, der dækker lyspærens overflade. Loftet selv ligner en halvkugle med forskellige belægninger, både glatte og facetterede. Der er også firkantede mini-loft lamper, gentagelse af formen af ​​kroppen, men i mindre skala.

En række forskellige lamper giver dig mulighed for at vælge en model for enhver smag til en række interiører, ikke kun moderne, men også klassisk. Hvis du supplerer den lyse lampekroppe med et ornament, kan du skabe et udseende af et lille kunstværk. En belægning med et præget mønster, med illusionen af ​​krakning eller blot med en lang række ansigter bryder lyset og skaber usædvanlig belysning i rummet og ændrer dermed hele atmosfæren i situationen.

materialer

Forskellige materialer til fremstilling af krop og dekorative elementer.

Ofte er kroppen lavet af varmebestandig plastik. Det er ret let og giver dig mulighed for nemt at installere lamper med lav effekt. Et stort udvalg af farver og teksturer tilføjer popularitet til materialet.

Et dyrere alternativ er metal. Det er også interessant, men metallet har en god strøm, hvilket betyder at du skal sørge for, at ledningerne er helt isolerede, så hvis der sker noget, får du ikke elektrisk stød.

Lampe af glas anvendes som overhead modeller. De passerer godt og giver dig mulighed for at tænde området så meget som muligt. Disse muligheder er dyre, fordi de bruger hærdet glas. Nogle producenter tilbyder slagfaste indstillinger, så når lampen falder, kan den overleve, og brugeren behøver ikke købe en ny.

Keramiske og gipsprodukter er yderst sjældne, men sådanne muligheder findes også. De er ikke bredt accepteret på grund af deres høje brummeløshed og lave præstationsegenskaber. Desuden er disse muligheder svært nok til at gå ind i interiøret på grund af det specifikke materiale.

Forskellige dekorative detaljer bruges som elementer til dekoration: krystalvedhæng, krystaller, farvet glas, træindsatser - kort sagt alt, hvad der vil hjælpe lamperne til at se harmonisk ud i indretningen.

farve

Valget af farver er ret stort. Både metalliske belægninger og rene farver og teksturmønstre anvendes.

De mest populære er gennemsigtige lamper. De sender lys godt, og i off-tilstanden ser de ud som krystaller på loftet. Mange købere er imponeret over en lignende virkning, hvorfor sådanne modeller har vundet universel kærlighed.

Hvid farve bruges primært til indbygget belysning, da det giver dig mulighed for at gøre lampen så upåklagelig som muligt mod baggrunden af ​​et strækloft, der traditionelt også er hvidt. Når du tænder for sådanne lamper, ser det ud som om strømmen af ​​lys hælder direkte fra selve loftet.

Sorte modeller er egnede til at se på, hvis du skal fokusere på loftoverfladen, for eksempel ved brug af gipspladens intrikate designs. Sorte lamper er svært nok til at hente op til det hvide loft, da de kan skille sig ud af uhensigtsmæssig kontrast på baggrunden.

Som et alternativ kan metalbelægninger foreslås: forgyldning, bronze, sølv, kobber. Sådanne modeller vil ikke se mindre interessant ud, men meget mere harmoniske.

Tegninger på lamper - en forholdsvis ny trend i mode. En tegning kan være enhver, lige fra stylisering til marmor og slutter med passager fra verdens mesterværker af kunstnerisk kunst (selvfølgelig kun delvise). Sidstnævnte er lavet til ordre ved hjælp af specielle enheder, sjældent malet med hånden. Det er populært at bruge græske ornamenter, såvel som efterligninger af krakkede sten med skinnende guld eller sølv striber.

magt

Afhængigt af hvilken type lampe der vælges, varierer den effekt, der er tilladt til brug på strækloftets overflade. Bemærkelsesværdigt har de største lamper den maksimalt tilladte effekt.

For glødelamper i frostglas er den maksimalt tilladte effekt 60 watt. Glødelamper anvendes stort set ikke til lofter, da forbruget af el til deres strømforsyning er for højt. Den gennemsnitlige levetid for en wolframmodel af denne kapacitet er ca. 1000 timer, hvilket slet ikke er imponerende på baggrund af de andre alternativer.

Strøm af energibesparende lamper må ikke overstige 45 watt. Twisted energibesparende elementer bruges på lige fod med LED. De absorberer lidt elektricitet, men disse prøver har brug for noget tid til at flare op i fuld kraft.

Halogenlamper bør ikke være mere kraftige end 30 watt. De opvarmer let og kan smelte på nettet. Bemærk venligst, at installation af sådanne modeller ikke kan gøres med bare hænder. Sørg for at bruge handsker, men i undskyldning er det værd at bemærke, at halogenprøver skal udskiftes sjældent. Deres levetid er ca. 3000 timer. En ekstra funktion er manglende evne til at regulere belysningsvarmen, halogenlamper har en fast spiral temperatur på 3000 K.

De bedst anerkendte LED-prøver. Den krævede effekt er på 40 watt. Fordelene er, at LED-mulighederne praktisk talt ikke opvarmes, varer længere end alle de angivne alternativer (i gennemsnit op til 30.000 timer) og har også forskellige lyskilder: fra kold hvid ved 8000 K til varm gullig 2700 K.

placering

Armaturets placeringsplan skal udarbejdes, inden loftdækslet er installeret, da det er nødvendigt at placere ledningerne og deres huse først. En god løsning er at pre-allokere plads til lamper på et almindeligt ark i en celle og derefter overføre markeringen direkte til loftet ved hjælp af skalering.

Både de dotty lamper, der er kaotisk placeret og symmetriske, arrangeret i en halvcirkel eller i to parallelle linjer ser smukke ud. Mange designere bygger opstillingen af ​​den relative hovedlygte - lysekroner. Denne tilgang er fuldt berettiget, men ikke nødvendig, spotlights kan godt eksistere alene.

Afhængigt af antallet af armaturer varierer de mulige varianter af deres placering også. Arrangementet af lamper af forskellig kraft afhængigt af det fremhævede område er en klassiker af genren. Du kan bruge to ordninger, som om overlejrede hinanden: til lysere og mindre lyse lamper.

En god idé er at arrangere LED'erne rundt om rummet. Afstanden mellem dem må ikke overstige 1 m, og til nærmeste væg - ikke mindre end 60 cm.

Gruppeplacering vil bidrage til at lægge vægt på et bestemt område, og jævn fordeling i rummet vil skabe diffust lys. Korrekt beregne det nødvendige antal armaturer. Eksperter bemærker, at det er nødvendigt at fortsætte med behovet for at bruge 1 lampe til 1,5 kvadratmeter. kvadratmeter. For eksempel, for et værelse på 12 kvadratmeter. m skal bruge 8 armaturer.

Til forskellige værelser

Afhængigt af det specielle rum skal placeres forskelligt spotlys. Det vil hjælpe med at justere proportionerne og gøre rummet mere harmonisk.

I soveværelset er det bedst at bruge så enkelt et arrangement som muligt og understrege usædvanlige detaljer, f.eks. Placere lamper langs væggen over hovedgavlen. I dette tilfælde vil de fungere som læselamper.

For gangen, korridoren og et hvilket som helst rektangulært rum er der samme opgave: Visuelt udvide rummet. I dette tilfælde er fokuset bedst at overføre til siden af ​​rummet og placere den intense belysning langs væggene og forlade den centrale del mørk. Derudover vil det tilføje lofter lofter.

På badeværelset stilles der øgede krav på armaturerne selv, deres IP-indeks skal svare til 67, hvilket betyder, at de er helt vandtætte. For et rum med høj luftfugtighed og risikoen for vand på belysningsenheden er dette emne ekstremt vigtigt.

I stuen skal spotbelysning installeres ikke kun afhængigt af den nødvendige grad af belysning, men også for at fremhæve et bestemt funktionelt område. Hallen byder gæsterne velkommen, så det er nødvendigt at fremhæve området med sofaer og også være opmærksom på de mest elegante elementer i indretning: malerier, figurer, fotografier.

I børnehaven, især i de små, er det vigtigt at fremhæve hvert hjørne. Brugen af ​​flerfarvede punktlamper, som kan male et barns værelse i alle regnbuens farver, hilses velkommen.

Hvilket er bedre?

Når du vælger en armatur til hængende lofter, skal du være opmærksom på dens mærke. Nogle gange ønsker du ikke at overbetale for mærket, men husk at i tilfælde af køb af lavkvalitets pærer må du muligvis udskifte hele loftet.

Det bedste valg til dagens anerkendte LED-lamper. De kræver ikke meget plads under kælderen mellem loftet og spændingsfilmen, de opvarmer ikke under drift, kendetegnes af bemærkelsesværdig holdbarhed og har en bred vifte af forskellige lys temperaturer og farver. Den eneste væsentlige ulempe er de høje omkostninger ved sådanne muligheder, men i det lange løb, der sparer på hyppig udskiftning og elektrisk energi, synes deres pris ikke så fremragende.

Valget af lampesignal afhænger af de mål, du forfølger. Måske er det kun nødvendigt at tilføje belysning til et mørkt rum, dekorere loftet eller opdele rummet i funktionelle områder - som du kan se, er der mange muligheder.

I det første tilfælde er indbyggede modeller perfekte til lyselementets rolle. Sådan belysning vil ikke tiltrække uønsket opmærksomhed til sig selv, og rummet bliver mærkbart mere livligt.

Hvis du vil fremhæve et enkelt emne eller område, kan du bruge spotlights. De er både indlejret og overhead. Deres forskel fra standardlamper er evnen til at dreje i forskellige retninger, fastgørelse af lysstrømmen fast.

Hvordan vælger man?

Valget af lamper afhænger af mange faktorer, herunder loftdækning og antal niveauer. Et loft på et niveau vil være en glimrende baggrund for spotlights af enhver konfiguration, men kun indbyggede modeller passer til strukturer på flere niveauer.

En simpel lampe vil se for kedeligt ud på et matt loft, men blankt PVC vil glitre med nye farver. Matt bør understreges med usædvanlige overhead crystal modeller eller indlejret med en interessant indretning. Det er nødvendigt at tage hensyn til dybden af ​​plantningen af ​​hver af de mulige modeller, da den varierer meget afhængigt af typen af ​​pærer. Husk at for almindelige glødelamper er parameteren optimal fra 120 mm til minions - 100 mm til energibesparelse og halogenlamper - 60-70 mm, til LED-lamper - ikke mere end 50 mm.

Hvis du vælger en faktura model med et billede, skal du være opmærksom på den harmoniske kombination af den overordnede indretning og ornament på lampen. For eksempel, hvis et værelse er indrettet i afrikansk stil, ville det være logisk at hente lamper "til zebra" eller i de samme farver, hvor rummet er dekoreret, for eksempel brun. Når du vælger, start fra dine egne følelser: Hvis du kan lide muligheden, bør du seriøst tænke på at købe.

Vær særlig opmærksom på det materiale, hvorfra lampen er lavet, og kvaliteten af ​​dens arbejde. Hvis modellen har skarpe uregelmæssigheder og grove kanter, er det bedst at afvise et sådant køb, da lampen kan ridse eller endda rive loftspladen under installationsprocessen. Gem aldrig på kvalitet, fordi du ikke vælger modeller i en måned.

Hvordan indsættes?

Installation af den drejede lampe til strækloftet er en ret hård opgave og kræver en vis erfaring og viden. Ikke alle fagfolk på hans område vil blive enige om at hænge punktpærer, hvad kan vi sige om amatørhåndværkere. Tilslutning af ledningerne er ikke særlig vanskeligt, alt undergrund ligger i at arbejde direkte med lærredet.

Før du hænger loftet, er det vigtigt at markere lampens position, trække ledninger til dem og fastsætte rammerne. Dernæst skal du montere spændingsarket selv. Efter at have bestemt de steder, hvor lamperne er monteret, er det nødvendigt at isolere disse steder i loftet ved hjælp af slidbaner og omhyggeligt klippe hullerne uden at beskadige slidbanerne selv. Derefter skal du reparere lampen selv og sætte pæren i.

I ord synes dette at være simpelt nok, men i praksis viser alting sig til at være helt anderledes. En enkelt fejl vil koste meget: Du bliver nødt til at købe et nyt lærred til et strækloft og gentag arbejde først.

Vi anbefaler på det kraftigste, at du ikke deltager i amatøraktiviteter og går til en specialiseret salon, hvor du også vil blive hængt præcist og hurtigt med en spotlight og et loft. Dette skal også ske fra økonomiske overvejelser: i så fald vil firmaet være ansvarlig for det beskadigede loft, og ikke dig; Derfor vil alle omkostningerne ved udskiftning falde på hendes skuldre.

Hvordan ændres?

For at ændre loftslygterne skal du gøre følgende:

 • For at starte, sluk armaturerne. Det er ikke nødvendigt at slukke for strømmen helt, det er nok at slukke for lamperne selv ved hjælp af en kontakt.
 • Løsn forsigtigt pæren fra patronen. 2-3 ruller er normalt nok til at gøre designet falde ud frit.
 • Skru ind en ny pære, ikke vrid det for tæt og forsøger ikke at hvile dine palmer på overfladen af ​​strækloftet. Ellers er det fyldt med belægningsbrud. Hvis du vrider lampen for tæt, skal du bruge så meget kraft til at skrue den af. Resultatet kan være den samme skade på spændevævet.
 • Tænd lyset og kontroller, at pæren virker.

I analogi med konventionelle statiske pærer erstattes også pletter, men i dette tilfælde skal pærens sted fastholdes manuelt.

Hvis du vil ændre lampen helt, anbefaler vi dig at kontakte en professionel. Det bedste valg ville være at købe den samme model, men en anden farve. I dette tilfælde vil det ikke kræve kompliceret arbejde med demontering af produktet, det er kun nødvendigt at udskifte lampens krop.

Hvis du beslutter dig for at bruge en anden type pære, skal du læse omhyggeligt vejledningen til din model. Nogle gange sker det, at lampen kun virker med kun én type, f.eks. Kun med LED-lys. Eksperimenter i dette tilfælde vil ikke føre til noget godt, men kun for at beskadige modellen i bedste fald og til en kortslutning i en mere sandsynlig en.

Indstillinger i interiøret

På badeværelset ville et glimrende valg være placeringen af ​​lamper omkring omkredsen af ​​hele rummet. Denne ordning giver dig mulighed for helt at opgive installationen af ​​lysekronen, da der skabes et tilstrækkeligt niveau af belysning. Symmetrisk arrangement ser ganske harmonisk ud, fordi det helt svarer til badeværelsens stilkoncept.

Spotlights over spejlet giver dig mulighed for at skabe den nødvendige ekstra belysning i dette område, når det er nødvendigt. Brug af forskellige kontakter til hovedlys og spotbelysning er meget bekvemt, det giver dig mulighed for at justere størrelsen af ​​belysningen af ​​rummet efter eget valg.

I dette eksempel er det tydeligt demonstreret, hvordan du kan lave en spotlight uden at være bundet til hovedlysens placering, samt hvordan du bruger forskellige ordninger til lamper med forskellig lysstyrke. Lysere lys er arrangeret i en cirkel og fremhæver stueområdet og mindre lyse omkring hele omkredsen.

Brugen af ​​forskellige lamper til at skabe funktionelle områder er en favorit metode for mange designere. Spotlights langs væggen belyser hylderne med forskellige genstande af kunst og tv, samtidig med at de tiltrækker opmærksomhed fra seeren og fremhæver fordelene ved interessante ting.

Det er ikke altid nødvendigt at bruge meget lys for at skabe en behagelig atmosfære. Nogle gange kan skjulte lamper i nicher klare opgaven ikke værre. Der kræves kun små dyser med åben punkt for at adskille rummet, for at adskille et funktionelt område fra et andet.

For information om hvilke lamper der passer bedst til et strækloft, se følgende video.

Spotbelysning: Sådan placeres lys på loftet (+68 fotos)

I interiørdesign spiller belysning en stor rolle. Ved hjælp af lys i ethvert rum kan du lave en lille, men stadig et mirakel. Literatiseret lys giver dig mulighed for at skubbe grænserne for rummet og ikke dvæle på de sædvanlige skjule fejl, øge loftets højde, udvide de smalle korridorer, og et lille rum bliver til en stor hall. Få disse effekter vil hjælpe spot belysning lofter. Overvej placeringen af ​​lamper og billeder med eksempler.

Detaljeret om spotbelysning

Afhængigt af designidéen giver belysningen på loftet dig mulighed for at maksimere fordelingen af ​​lyskilder i hele rummet, fremhæve vigtige områder, skjule visse dele i rummet. Det er vigtigt at forstå, at ved at bruge traditionelle lyskilder, for at få et punktlys vil det ikke fungere. Påfør specielle lamper til loftet - de er tynde, i en anden kaldes de pletter.

Systemet baseret på spotbelysningsenheder kan udstyres enten i ophængte eller nedhængte lofter. Dette kan være en konstruktion i form af et loft på flere niveauer af gipsplader, MDF, aluminiumspaneler. Disse lamper ser godt ud i et plastloft.

I tilfælde af moderne loftkonstruktioner er hængning af en traditionel lysekrone ikke den rigtige tilgang. Eksternt lys falmer. På mode af et nyt, internt punktlys.

Hovedfunktioner

Hovedtræk ved eventuelle spotlights er en lille vinkel af lysdisplay. Så vinklen er 30 grader. Lyser kun en lille del af rummet. På grund af denne kendsgerning skal lampens placering være meget tæt. En anden funktion er, at lysstrømmen har en konisk form.

For at sikre ensartet og vigtigst af høj kvalitet belysning er det nødvendigt at placere lamper, så keglerne i lysstrømmen skærer på et niveau over alle objekter i rummet.

Fordele og ulemper

Denne type belysning har både fordele og ulemper, men først fremhæver vi de vigtigste fordele:

 • Punktlys gør det muligt kun at oplyse et bestemt rum delvis. Mange mennesker har brug for at dække kun nogle få ting. Unødvendige zoner bør ikke tændes.
 • Lamper kan placeres i alle dele af rummet og på grund af dette får det mest oplyste rum. Ofte kraftige lysekroner er ikke måder at belyse fjerne hjørner og steder på.
 • En anden vigtig fordel er den fuldstændige mangel på skygge. På et hvilket som helst tidspunkt i rummet skabes en strøm direkte over hovedet, hvilket reducerer skyggen betydeligt. Samtidig kommer lyset også fra andre dele af rummet.
 • Du kan vælge og koste. En loftslampe til arbejde bruger mindre strøm end store lysekroner, der belyser hele rummet.
 • En punktlampe spredt lysstrømme i små vinkler, det viser sig at give belysning af objekter nedenunder. Dette er meget gavnligt med hensyn til design. Kvaliteten af ​​lys er meget højere - den er lysere.
 • Sammenlignet med den traditionelle lysekrone er levetiden på spotlights længere, hvilket sparer penge ved deres køb.
 • For at organisere en sådan løsning er det ofte nødvendigt at levere en strøm med en spænding på 12 V. Dette øger sikkerheden flere gange og sparer også ressourcer.
 • Ved hjælp af disse lamper kan du få en flerfarvet glød - det giver dig mulighed for at spille og prøve nye ting. Dette forbedrer indretningens skønhed.
 • Disse systemer er meget billigere hvad angår belysningsomkostningerne. Stor og kraftig lysekrone til pengene ikke at købe.

Nu om ulemperne er det naturligvis langt fra ideelt på trods af alle fordele:

 • I processen med at designe og organisere belysning er der visse vanskeligheder. Systemet er et stort antal enheder, så oprettelsen af ​​projektet vil kræve store investeringer end udviklingen af ​​generelle belysningssystemer.
 • Nogle typer af belysningsenheder kan kræve et særligt loftdesign, for eksempel et loftsloft, og det er ikke egnet til små værelser med lave lofter.
 • Hvis du planlægger at installere lampen på 12 V, så skal de have transformatorer eller separate strømforsyninger.

Placering af lamper

Ved udformningen af ​​flere niveauer og stræklofter giver spotlights dig mulighed for at skabe unikke interiører. Værelset køber en særlig arkitektur og atmosfære. Det vigtigste her er placeringen af ​​lamper. Mangel på dem og den forkerte placering vil let føre til kaos.

Overvej vellykkede indkvartering muligheder:

 • Parallelle arrangement. Lampe i loftet er placeret i to eller flere rækker - dette er en god mulighed, der passer til smalle såvel som lange værelser.
 • Rektangulær placering. Med dette loftlys kan du udvide rummet visuelt. Men der er en nuance her - det anbefales også at installere en central kilde i loftet. Denne mulighed går godt med lysekroner.
 • Placeringen af ​​belysningspunkterne i loftet i form af en lysbuen. Dette er en temmelig ukonventionel mulighed. Ved hjælp af en sådan ordning kan du accentere en vis del af interiøret.
 • Du kan bruge et korsformet mønster. Dette er den bedste mulighed for små interiører, når du skal gøre uden massive lysekroner eller sconces.
 • Scene lys. Ideel mulighed for tilrettelæggelse af belysning i køkkenet samt andre områder, hvor det er vigtigt at belyse den centrale zone og hjørner.
 • Circular arrangement af lamper uden en lysekrone på loftet. Mere egnet til badeværelser eller små gange.

Der er en lang række muligheder for placering af spotlights. Det hele afhænger af rummet, loftets højde og designet som helhed. Eksempler på ordninger, du kan se på billedet nedenfor.