Som varmelegeme

Savsmuld er et meget godt og stærkt undervurderet materiale til isolering af ethvert hus.

Varmetab af varmeapparater på basis af savsmuld er noget højere end på grundlag af moderne materialer.

Men hvad angår de samlede egenskaber, vil de ikke give til enten mineraluld eller polystyren.

Yderligere vil vi fortælle om:

 • hovedkarakteristika af savsmuld
 • deres fordele og ulemper i forhold til andre isoleringsmaterialer;
 • metoder til brug
 • brug af savsmuld til isolering af forskellige dele af huset;
 • Valg af det mest egnede bindemiddel til en given situation
 • anmeldelser om opvarmning af savsmuld.

Hovedkarakteristika for savsmuld

Der er flere egenskaber, der hjælper med at sammenligne forskellige varmelegemer og vælge den der bedst passer til den specifikke situation.

Disse egenskaber er:

 • omkostninger (ekskl. levering)
 • varmeledningsevne
 • dampgennemtrængelighed;
 • modstand mod høj luftfugtighed og kondensat;
 • levetid.

Omkostninger er en af ​​de vigtigste parametre, især hvis du skal varme et stort område. Når alt kommer til alt koster prisen på 1m2 af det billigste moderne materiale, selv uden at tage hensyn til omkostningerne ved levering, over 150 rubler.

Derfor, når vi opvarmer et stort hus, udgør omkostningerne ved at købe isolering alene hundreder af tusinder af rubler. Savsmuld er meget billigere.

Du kan læse mere om deres omkostninger her.

Termisk ledningsevne er en anden vigtig parameter, der påvirker lagets tykkelse, der kræves for at reducere varmetab til et givet niveau.

I denne parameter er savsmuld underordnet alle moderne varmeapparater, men du kan lidt forøge lagets tykkelse og bringe varmetabet til et forudbestemt niveau.

Med hensyn til termisk ledningsevne svarer 10 cm til savning af træaffald til et lag af mineraluld 8-9 cm tykt og et skumlag 7 cm tykt.

Dampgennemtrængelighed er et materiales evne til at passere vanddamp gennem sig selv. Denne egenskab er meget vigtig for materialer, der bruges til at reducere varmetabet af åndedrætshuse bygget af træ eller hule lersten.

Den største fordel ved sådanne huse er, at fugtigheden i dem er det samme på noget tidspunkt af året, fordi deres vægge tager overskydende fugt ud og smider det i atmosfæren.

Ifølge denne parameter savner savsmuld langt bag alle andre materialer, på grund af alle moderne varmeapparater, kun mineraluld mindst en smule, men savner dampen. Resten af ​​materialerne blokkerer helt denne proces, hvorfor mikroklimaet i huset ikke ændres til det bedre.

Modstand mod høj luftfugtighed og kondensvand er vigtigt for ethvert isoleringsmateriale, da luftfugtighed altid er til stede i luften, og kondensat falder ud, når temperaturen falder.

Sagstøv absorberer overskydende fugt, og efter et stykke tid, når luftfugtigheden falder, frigiver de damp fra sig selv. Derfor kan fugtigheden ikke skade dem, hvilket ikke er tilfældet med mineraluld, som er lidt våd, og mister sine isolerende egenskaber dramatisk.

Materialets virkelige liv kan efter en tid kun bestemmes af dens tilstand.

Polystyren, polystyren og polyurethanskum er sjældent de sidste 30 år, fordi de er ødelagt af ilt og ultraviolet, mineraluld kan tåle 50-70 år, og savsmuld kan nemt udholde en levetid på 150 år.

I Rusland og andre lande er der huse bygget i begyndelsen og i midten af ​​XIX århundrede og isoleret med savsmuld. På trods af en så høj alder er savsmuldisolering i god stand og kræver ingen reparationer eller udskiftning.

Alt dette giver os mulighed for at gøre en entydig konklusion - med hensyn til de samlede egenskaber er savsmuld ikke underordnet noget moderne isoleringsmateriale, og når det anvendes korrekt, er det mærkbart bedre end dem.

Måder at bruge savsmuld

Til isolering savsmuld egnet 4 måder:

 • fyldning;
 • fyldning;
 • pudsning;
 • brug af plader.

Til genopfyldning er savning af træaffald blandet med lime, som forhindrer udseende af råd eller mugg selv med øget fugtighed og beskytter isoleringen fra gnavere og forskellige biller.

Efter påfyldning skal isoleringen tampes ned og tilsæt ny savsmuld, indtil hele højden producerer et lag af samme tæthed.

Efter 2-3 år, og undertiden endnu tidligere, skal der tilsættes yderligere savsmuld, fordi de nederste rækker komprimeres og komprimeres.

At fylde affaldssavet træ blandet med forskellige bindemidler i forskellige proportioner.

Derefter hældes den færdige sammensætning i hulrum eller hulrum, der er forberedt til det, hvor det omdannes til et ret stærkt og fast materiale med en lille varmeledningsevne.

Ændring af mængden af ​​savsmuld og bindemiddel regulerer varmeledningsevnen og styrken af ​​det isolerende materiale.

Til plastering brug de samme sammensætninger som for fyldningen, hent bare op mere passende proportioner. Derudover er væggene gipset før plastering med et netgitter eller dets plastik modstykke, hvilket forbedrer isolationslagets adhæsion til væggen.

Isoleringsplader er lavet af de samme sammensætninger, der anvendes til støbning og plastering, kun at vælge det mest egnede bindemiddel.

Efter produktion foldes pladerne i et tørt ventileret område og fastgøres derefter til væggene eller loftet med samme mørtel og ankerspik eller bolte.

Derudover kan de lægges i gulvets hulrum, dannet af lag af gulve og underlag eller loft på underetagen.

Følgende anvendes som bindemidler:

Nærmere om disse måder at opvarme, og også om et valg af optimal strikkevare og de korrekte proportioner læses her.

Brug af savsmuld til isolering af forskellige dele af huset

For hver af husets dele vælges den mest velegnede teknologi, hvilket ikke blot giver et acceptabelt niveau af varmetab, men også det praktiske arbejde.

Jo jo jo enklere metoden er, desto bedre bliver resultatet, og jo mere komplekse jo højere er sandsynligheden for fejl.

Og ofte vises fejlene ikke umiddelbart efter afslutningen af ​​arbejdet, men kun om vinteren, når det er umuligt at ændre noget og må vente tålmodigt til foråret.

vægge

Metoden til vægisolering afhænger primært af deres design. Hvis væggene er mursten / beton og tømt inde, så oftest de er enten dækket af en blanding af lime og savsmuld.

Faktisk er det under disse forhold vanskeligt ikke bare at lægge en plade indvendigt, men endda at hælde løsningen. Imidlertid er denne metode i rammevægernes vægge ikke særlig effektiv, så du skal bruge færdige plader.

Til den ydre isolering af vægge uden hulrum anvendes de oftest i form af glidende fordybning, hvilket ikke alene giver et ensartet lag over hele området af væggene, men også et smukt udseende af det varmeisolerende lag.

I de fleste tilfælde skal isoleringen, der fremstilles ved støbning, beskyttes mod nedbør, fordi cement, ler og gips mister deres egenskaber under indflydelse af vand.

Undtagelsen er PVA, som efter polymerisering ikke mister evnen til at passere vanddamp og er ikke bange for endog langvarig kontakt med vand. Det samme gælder for plasteringsmetoden.

Mure bygget af træ og mursten, især hule, har en meget høj dampgennemtrængelighed, så inde i et sådant hus er det altid et tørt og hyggeligt mikroklima.

Varmeisolering af et sådant hus med skumplast og andre dampfaste materialer fratager det sin største fordel - det tørre mikroklima af værelser, og brugen af ​​mineraluld er uønsket på grund af dens høje følsomhed over for fugt og kondens.

Derfor er sådanne vægge bedst isoleret med savsmuld.

Når alt kommer til alt, selv i en blanding med cement, giver de god dampgennemtrængelighed og reducerer varmetabet uden at beskadige mikroklimaet.

For mere information om vægisolering, valg af den mest hensigtsmæssige metode, valg af den bedste bindemiddel og de korrekte proportioner af blandingen, læs her.

Gulvisolering på nederste etage reducerer virkningen af ​​en kold kælder, kælder eller fundament.

På de øverste etager, især hvis der er opvarmning overalt, er det mindre relevant, men selv her har reduktionen af ​​varmetab gennem gulvet en positiv effekt på rummets mikroklima. Jo koldere gulvet, jo mindre behageligt er det i rummet, fordi benene er meget følsomme for at sænke temperaturen.

Isoleringsmetoden afhænger af loftets konstruktion.

På trægulve er enhver metode velegnet, begrænsningen opstår kun på grund af styrken af ​​loftbelægningen af ​​underetagen, fordi den tegner sig for hele belastningen.

Hvis styrken af ​​beklædningen er utilstrækkelig, sæt derefter pladen, som er i stand til at modstå vægten af ​​isoleringslaget med enhver form for bindemiddel. Hvis lagtykkelsen med hensyn til tampning ikke er nok, lægges der et andet opvarmningslag over undergulvet.

Den samme metode anvendes også på betonggulve, men i stedet for lagbærende lags anbringes lag af stænger af den krævede tykkelse, hvorefter mellemrummet mellem dem og loftet er fyldt med isoleringsopløsning.

For mere information om gulvvarme, læs denne artikel (gulvvarme).

loft

Metoden til isolering af loftet afhænger af gulvets design.

Hvis de er lavet af beton, kan det kun pudses med et tyndt lag (dette vil kun lidt reducere niveauet af varmetab) eller sheathe færdige plader.

Arbejd med plader af tilstrækkelig tykkelse kompliceres imidlertid af deres store vægt, så det er meget lettere at gennemføre isolering fra gulvet i næste etage, selv om dette ikke altid er muligt.

Loftet på trægulve kan isoleres på nogen måde, herunder ved hældning, men her skal du helt fjerne og derefter sætte loftet på igen.

I nogle tilfælde skal huden skæres i stykker af lille bredde eller skiftes til brædder, for uden dette er det ikke muligt at kvalitativt fylde mellemrummet mellem lagene med en opvarmningsblanding.

I de fleste tilfælde anvendes der for at isolere loftet blandinger baseret på PVA, fordi den frosne sammensætningens specifikitet er noget mindre end opløsningen baseret på andre bindemidler. Dette reducerer belastningen på loftpletteringen.

Desuden er denne type bindemiddel ikke bange for vand, så det vil ikke skade kondensatet, der opstår i lofterne på øverste etage.

For mere information om valg af metoder og valg af bindemidler til loftisolering, læs her.

tag

Det største problem, der opstår under tagisoleringen, er en stor mængde kondensat forårsaget af en betydelig temperaturforskel mellem indersiden af ​​taget.

Dette skyldes den lille tykkelse af tagmaterialet samt utilstrækkelige varmeisoleringsegenskaber.

I løbet af dagen kommer kold luft ind på loftet fra gaden og opvarmer, og om natten, når taget køler ned, falder fugt på dens indre overflade. Den samme situation og opvarmet loftsrum - med utilstrækkelig isolering opvarmer det kraftigt på loftet, så køling af taget fører til kondens.

Tagisolering kan opdeles i 3 faser, det vil sige reduktionen af ​​varmetab:

For at reducere varmetabet på hver del af taget bruger sin egen teknologi, der tager hensyn til alle vigtige faktorer. Derudover er det nødvendigt at sikre den korrekte ventilationsform og vælge den optimale type bindemiddel.

Tværtimod kan det forkerte valg af bindemiddel ikke kun reducere effektiviteten af ​​isoleringen, men også føre til beskadigelse af trussystemet eller overlappe.

Mere information om alle spørgsmål vedrørende tagisolering findes her (Tagisolering).

Valget af den optimale sammensætning af den isolerende blanding

For hver sektion af huset er det nødvendigt at vælge den mest egnede sammensætning af isolationsblandingen, hvori ikke blot typen af ​​bindemiddel er vigtig, men også dens procentdel.

Tværtimod er det på ydersiden af ​​væggene nødvendigt at anvende den mest holdbare sammensætning, og bindemidlet skal let kunne klare effekten af ​​nedbør, og i loftet vil en bedre vægt med minimal styrke og en lavere specifik vægt blive bedre.

Korrekt valg af bindemidlet og proportionerne af dets blanding med savsmuld reducerer mere effektivt varmetabet i forskellige dele af væggene og modvirker bedre aggressive faktorer.

Derfor er den rigtige isolering af savsmuld i mange tilfælde i det mindste ikke ringere end den korrekte isolering af andre materialer til meget lavere omkostninger eller endog overgår alle faktorer.

Desuden har ethvert moderne materiale ikke kun fordele, men også ulemper.

Derudover omfatter enhver god isolerende sammensætning af savsmuld, der kan laves med egne hænder, altid hydreret kalk. Takket være det, begynder mus og rotter ikke i isoleringen, og andre skadedyr og sygdomme opstår ikke.

For mere information om korrekt brug af bindemidler i forskellige områder af huset, samt effekten af ​​deres procentvise forhold på isoleringsforbindelsens egenskaber, kan du finde her (Med hvilken savsmuld kan bruges som isolering).

Anmeldelser om isolering savsmuld

På internettet kan du finde mange forskellige anmeldelser om savsmuld som isoleringsmateriale, men de fleste er tilpasset materiale, hvis formål er at reklamere for nogle produkter eller tjenester.

Derfor foreslår vi som tilbagekobling de mest autoritative fora i RuNet, hvor både almindelige beboere og erfarne bygherrer eller ingeniører deler deres holdninger.

Her er links til sådanne fora og deres filialer relateret til diskussionen om brugen af ​​savsmuld som varmelegeme:

Beslægtede videoer

Denne video beskriver brugen af ​​savsmuld som varmelegeme.

konklusion

Savsmuld er et miljøvenligt og billigt materiale, der, når det anvendes korrekt, ikke er ringere end nogen moderne isolering.

Nu ved du:

 • Hvad er forskellen mellem savsmuld og andre opvarmningsmaterialer og hvilke egenskaber de besidder;
 • hvordan man isolerer et hus med savsmuld;
 • hvordan man vælger et bindemiddel til bestemte områder.

Er det muligt og hvordan man isolerer huset med savsmuld?

Valget af termisk isolering skal gøres for alle, der skal bygge et hus. Moderne producenter tilbyder en række isolering fra polystyrenskum til mineraluld. Men der er også et gammelt tidtestet materiale - savsmuld. I landsbyerne er der ofte huse dækket med en blanding af savsmuld og ler. Deres "ærværdige" alder taler om pålideligheden af ​​teknologien for sådan isolering.

Isolationsegenskaber

Savsmuld er affaldshåndtering. Ved såning af træ produceres fint støv, når der sker boring eller planning, kommer chips (3-5 cm) ud.
Tømreraffald bruges oftest:

og andre hårde skove. Eg savsmuld er et stort underskud, de er ikke billige, men de vil også spare varme i en 30 graders frost. Næv savsmuld er den bedste mulighed, da harpiksen indeholdt i dem skræmmer bugs og gnavere.

Mellemfraktioner er foretrukne. Fra lille masse støv. Opvarmning af savsmuld grove fraktioner giver ineffektive.

Savsmuld bør ikke have fremmede lugt. Den bedste mulighed er affald fra forarbejdning af træ, der har passeret gennem kammertørring.

Chips med naturlig fugt tørres i frisk luft. Pre-savsmuld behandlet med en antiseptisk opløsning og et flammehæmmende middel. Efter tørring tilføjer de en blanding af hydratiseret kalk og kobbersulfat - 10% af vægten. Ifølge sine termiske isoleringsegenskaber er savsmuld tæt på mineraluld.

Styrker og svagheder

De vigtigste fordele ved materialet er:

 • tilgængelighed;
 • holdbarhed;
 • effektivitet;
 • miljøvenlighed
 • brugervenlighed

Chips - et naturligt produkt, relativt sikkert. Dens lave specifikke vægt kombineres med fremragende varmeisolering og støjabsorberende egenskaber. En anden fordel er cheapness. Mange savværker giver savsmuld gratis, kun med selvoptagning, eller at spørge om en taske er ikke meget store penge.

Dette materiale har ulemper:

 • det er brandfarligt;
 • der kan være gnavere og insekter;
 • savsmuld absorberer fugt

Men de konstaterede mangler er let fastsatte. En blanding af gips eller cement med lime, samt borsyre med kobbersulfat tilsættes til savsmuld (en anden mulighed: hydreret lime plus brudt glas). Den resulterende masse er ikke brandfarlig og kan ikke lide gnavere.

Gulvisolering

Opvarmning af værelset vil være billigere, hvis du laver gulvisolering savsmuld. Med et 10 cm lag af savsmuld øges isolationsfaktoren, som om der lægges et meterlag af mursten. Ikke-flydende savsmuld anvendes mest, da det ikke er muligt at fylde en isolator i gulvkonstruktionen uden demontering. Du kan ikke gøre en sådan opvarmning, hvis du planlægger yderligere. Anvend tre grundlæggende styling metoder:

 • med ler;
 • med cement eller gips
 • tør

Ved isolering med ler skal substratet være fremstillet af vandtæt materiale. Det overlapper hinanden for at undgå lækage.

Konsistensen af ​​opløsningen skal svare til sparsom sur creme. Pr. 100 liter vand tager 5-6 spande af ler. Sagstøv tilsættes til den flydende ler, indtil stoffet tykker. Tryk på et bredt bord, læg et lag til 10 cm.

En sådan varmercoat i 8-15 dage. Dannet i processen med at sætte revner, lukke ler.
For et vådt rum skal du måske dække toppen med en vandtæt mastiks. Så kan du montere et trægulv.

Andelen af ​​blandingen til den anden type:

Gips fryser hurtigt nok. Fordi for store mængder er det bedre at bruge cement.

Det er ikke nødvendigt at tørre savsmuld, men vand eller mælk af kalk tilsættes til et for tørt.

Sammensætningen anses for at være klar, hvis klumpen fastholder sin form, når den klemmes i en hånd.

For det første behandles overlapningen med en antiseptisk opløsning og fugtsikker mastiks. Der er lavet en dampspærre, og blandingen er lagt på den, som derefter komprimeres. Underlaget er lavet af flere lag af tagmateriale eller plastfolie. Men filmen bliver ubrugelig om et par år og skal udskiftes. Stivner vægten fra to til fire uger.

Når den tørre metode er anbragt, hæves gulvet. Bjælker og bjælker behandles med beskyttelsesforbindelser, og der laves et groft plankegulv. En vandtætning er lagt ovenpå, hvorved savsmulden, som er blevet forarbejdet med de nødvendige sammensætninger, hældes (lag ikke mindre end 10 cm).

For modstand mod bionedbrydning af savsmuld er det bedre at hælde lime mælk. Så skal du vente 3-4 dage for at slippe af med overskydende fugt, og kun derefter lægge gulvet rent. Mellem ham og isolationslaget kræves der ventilationsgab.

Vægisolering

Mere tidskrævende proces - vægisolerende savsmuld. For at gøre dette skal du arrangere en ramme og tampede savsmuld manuelt.

Rammen er lavet af plader 100 mm brede og 50 mm tykke. Hvis væggene er beklædt med gipsplader, sættes savsmulden imellem den og væggen.

Til stabling ved hjælp af rammen passer stor savsmuld. De skal tørres godt, hvis den tørre metode anvendes. Du kan lave en blanding ved at tilføje til savsmuld:

Massen fugtet med vand sættes i en ramme og stemplet. Over tid bliver massen til en monolit.
Mellem isoleringen og væggen lægges vandtæt, men er altid dampgennemtrængelig.

Savsmuld stablet i lag. Hvert lag er underkastet en separat tampning. Tykkelsen afhænger af konstruktionen:

 • til isolering af hovedbygningen du har brug for 25-30 cm;
 • 15 cm er nok til dacha

Hærder massen i to uger og tørrer fuldstændigt om en måned. Samtidig er det nødvendigt at arrangere ventilation og holde temperaturen på et niveau på 20-25 grader. Der kan være tomrum, der skal fyldes straks. Når du har gjort dette, kan du afslutte væggen.

Loftisolering

Opvarmning af loftet med savsmuld kan laves i et hus bygget af materialer. Lige gennem loftet går omkring 20% ​​af varmen tabt. Derfor er det tilrådeligt at isolere det, sætte savsmuld tykkere.
Før isolering af loftet med savsmuld, skal du kende et par love:

 • Før installationen udføres det forberedende arbejde: Loftbjælkerne og pladerne beskytter mod mulige problemer. Behandlingen udføres som følger: Anvend først anti-rotting og anti-insekt. Derefter forbereder brandhæmmeren sig for at konfrontere ilden. Følgende er vandafvisende midler, der vil hæmme fugtindtrængning og skylning af tidligere lægemidler;
 • Nu er substratet lavet (så det fine støv ikke smuldrer). Alle revner, led og sømme er lukket. Store huller er skummet med monteringsskum, og små revner smøres over med noget forseglingsmiddel. Overskydende skum skæres for at undgå hulrum.

Underlaget er lavet af et materiale med dampgennemtrængelighed, så kondensat ikke forekommer. Som det passer til ethvert tørt pap.

Materialet er lagt med en overlap på 15-30 cm. Derefter fastgøres leddene med beslag, selv kanterne nær bjælkerne. Langs omkredsen af ​​fugen er forseglet med fugemasse eller skum.

Savsmuld kan lægges på to måder: tør og med cement.

Savsmuld, ifølge denne teknologi, hældes i to lag. Det første lag er skabt af større chips. Hældes i en tykkelse på 10-15 cm efterfulgt af komprimering.
Det næste lag er arrangeret fint støv af samme tykkelse. Han rammer også.
Øverste skal lægge aske, slagge eller sand. Denne tilstand vil skræmme væk gnavere og spare varme.

 • Metoden til installation med cement

  Sav til denne metode skal opbevares i omkring et år og være lidt våd. Andel - 20 chips: 3 vand: 2 cement. Sav og cement blandes. Vand tilsættes til den resulterende masse i en tynd strøm.
  Den blandes i små portioner, fordi blandingen hurtigt indstilles. Blandingen spredes på underlaget og trampes ned. Tykkelsen skal være 5-10 cm. Efter tørring er fast gulv arrangeret.

 • Loftet isolering

  På samme teknologi laves loftet isolering savsmuld.

  1. Tør metode
  Alle huller i gulvet er forseglet:

  For at beskytte mod mus, drys hele det hydratiserede kalk med karbid. Savsmuld stablet oven på et lag på 10-20 cm.
  På grund af brændbarheden af ​​savsmuld, skal de være pulveriseret med slagge minedrift. Det er især vigtigt, at der er slagge eller andet ubrændbart stof på steder omkring varme genstande (for eksempel skorstene). Top savsmuld planker er lagt, så du kan gå.

  2. Varmeisoleringsopløsning: 85% savsmuld, 10% kalk og 5% cement. Savsmuld behandles med borsyre og tørres. Alle komponenter tørblandes og vand tilsættes. Det skal vise sig lidt vådt og ikke tabe sig.

  Denne opløsning hældes i et tæt lag på overfladen på loftet (ca. 25 cm). Efter en god stemning og størkning af massen er der lagt et træ loftsgulv ovenpå.

  Andre måder at opvarme

  For at arrangere husisolering med savsmuld anvendes andre metoder, for eksempel fremstilles en gipsmørtel med opvarmningseffekt fra dem. Denne blanding anvendes til indendørs dekoration. Til forberedelsesblanding: savsmuld, papir, ler, cement. Ark fremstilles ved stampning og størkning.

  Nogle byggematerialer er skabt med savsmuld:

  • træbeton - letvægtsbeton fra savsmuld eller flis, som kræver vandtætning. Der tilsættes cement og kemikalier
  • opilkobeton - ikke underlagt brand- og kvalitetsblokke. Den er lavet ved hjælp af savsmuld fra nåletræer, cement og sand, knæet til en homogen sammensætning;
  • granuleret savsmuld - produceret ved presning. Indeholder brandhæmmende og carboxymethylcellulose lim;
  • træblokke - har også brug for termisk isolering, består af savsmuld, hvor kobbersulfat er fyldt med cement

  Så for at isolere savsmuld, hvis du ønsker det, kan du endda hele huset. Nu er valget op til ejeren: at anvende moderne varmeapparater eller at forblive på billig, miljøvenlig, tidstestet teknologi.

  varmeapparater

  Tænker på at bygge dit eget hjem, før hver ejer tidligere eller senere er der et spørgsmål om valg af materialer. Og dette gælder ikke kun for selve konstruktionen, men også for de produkter, hvorfra varmeisolering vil blive installeret. Det moderne marked for isolering kan tilbyde et stort udvalg af forskellige materialer, der spænder fra mineraluld og slutter med ekstruderet polystyrenskum. Men selv det dyreste materiale garanterer ikke fuld opvarmning af varme uden unødvendige tab, mens budgettet reduceres betydeligt på grund af købet. Mange eksperter begyndte i stigende grad at vende tilbage til de velkendte, men gradvist glemte metoder til varmeisolering af bygninger. Og frem for alt snakker vi om opvarmning af gulv, loft og vægge med savsmuld eller spåner. Artiklen vil diskutere isoleringen af ​​huset med savsmuld.

  Indhold:

  Funktioner og typer savsmuld

  • Savsåbning kaldes partiklerne af genbrugt træ, opnået ved savning, eksternt, de ligner fint støv.
  • Der er også sådan en slags træaffald som spåner. Forskellene mellem dem i produktionsmetoden, så til produktion af chips, skal træet være planet eller boret, og det har også en lidt større størrelse (ca. 3-5 cm) end savsmuld.
  • Savsmuld kan også være en anden fraktion fra 5 mm til 3 cm. Længden afhænger af træindustriens teknologiske processer, det vil sige, hvilken type værktøj der anvendes i hvert enkelt tilfælde.
  • Dette er et miljøvenligt materiale, som ud over lave omkostninger (i gennemsnit pr. Taske varierer prisen mellem 10-70 rubler, og ofte leveres de gratis i motorsavnebænke) med mange andre fordele. Blandt de mere betydningsfulde kan vi bemærke den fremragende varmeisolering og lydabsorberende egenskaber og en relativt lille andel af produktet. For det meste snedkeraffald er lavet af massivt træarter som gran, fyr eller aske.

  Opvarmning af loftet med savsmuld

  Spørgsmålene om loftisolering bør behandles i privat boligbyggeri fra ethvert materiale, det være sig et træhus eller lavet af mursten eller skumblokke. Der er trods alt et betydeligt varmetab gennem loftet, i gennemsnit er det omkring 20%. Den mest omkostningseffektive måde at isolere strukturen på er at lægge et tykt lag savsmuld.

  Selvfølgelig er installationen af ​​træprodukter ikke let. Før det fortsættes, skal den direkte installation udføre omfattende forberedende arbejde. Først og fremmest er denne procedure rettet mod beskyttelse mod antændelse, da træ i næsten enhver form er ekstremt brandfarlig, det vil sige, at den er brandfarlig og har lang brændtid.

  Nødvendige materialer og værktøjer:

  • savsmuld fin og grov fraktion;
  • sand, ler eller slagge
  • kalk og blå vitriol (eller borsyre);
  • Materiale til substratet (bølgepap eller andre åndbare materialer, det vil sige med god dampgennemtrængelighed);
  • fugemasse og skum;
  • brandhæmmere, vandafvisende midler og træbeskyttelsesmidler (hvis loftpladerne ikke er beskyttet mod skimmelsvamp og svampe, ild og vand, skal der foretages en foreløbig omfattende behandling);
  • konstruktion hæftemaskine og hæfteklammer til det.

  Arbejdsfaser

  Alt arbejde begynder med beskyttelse af loftbjælker og planker fra mulige negative faktorer. Som regel opføres der højkvalitets bygninger fra det forarbejdede materiale. Men hvis en sådan procedure blev savnet af en eller anden grund, er det nødvendigt at gennemføre det nu.

  Sådan udfører du behandling

  Træstrukturer beskytter komplekset i overensstemmelse med følgende rækkefølge:

  • antiseptika, der forhindrer putrefaction og beskytter mod insekter;
  • brandbeskyttelsesmidler, til modstandsdygtighed over for ild og forhøjede temperaturer;
  • vandafvisende midler, som forhindrer fugt i at komme ind i træstrukturen og udvaskning af tidligere anvendte midler, mens vandafvisende midler ikke bør forhindre overskydende fugt fra at komme ud af brædderne.

  Det er nødvendigt at observere foreneligheden af ​​alle midler indbyrdes. Det anbefales at vælge en produktlinje fra en producent.

  Lægning af substratet

  • Når det krævede beskyttelsesarbejde er udført, skal alle sømme, led og huller med skum og fugemasse forsegles. Polyuretanskum anvendes på steder med store huller, små revner og huller er forseglet med akryl-, polyurethan-, thiokol- eller silikonebaserede fugemasser. Den bituminøse sammensætning, selv om den er god til tag, tåler ikke høje temperaturer, men i princippet forbyder ingen anvendelse.
  • Det anbefales ikke at narre alle hullerne, da det på grund af skumets specielle struktur er meget hurtigt antændt, hvilket er yderst farligt i tilfælde af termisk isolering af strukturen med savsmuld.
  • Ud over hullerne i loftet repareres alle andre åbninger i tagkonstruktionen. Dette er nødvendigt, så der ikke falder nedfald på isoleringen, eller når vindvinden er der ingen stigning i isolationslaget. Samtidig skal der være pladser, hvorigennem luften flyder, for eksempel små loftsvinduer. En sådan foranstaltning er nødvendig for at tørre stablet savsmuld samt for deres ventilation.
  • Glem ikke om at trimme skrogets udragende dele med loftbjælkerne, ellers vil der i fremtiden være hulrum på disse steder, hvorigennem varmen kommer ud og kold kommer ind. Når alle hullerne i loftet er forseglet, tømmes tætningsmidlet og skummet og justeres, substratet kan lægges. Denne procedure er nødvendig, så det fine støv fra savsmuld ikke smuldrer fra loftet og skaber ikke ekstra støv i huset. Når alt kommer til alt, uanset hvor omhyggeligt alle revner er repareret, er muligheden for deres forekomst ikke udelukket, derfor bør det sikres på forhånd.
  • Underlaget skal være nødvendigvis parapropuskaemymi egenskaber eller varm luft og damp, stiger op, vil de blive fanget mellem plader og materialer, der danner unødvendig kondensat, og yderligere ikke mulig udvikling af bakterier, mug og råd, dvs. svigt af hele strukturen.
  • Karton passer til enhver, fra gamle bokse, emballage og så videre, det vigtigste er at være tør.
  • Loftsplader rengøres af snavs og støv og papfolier lægges på dem i flere lag. Materialet skal placeres med en overlapning på 15-30 cm, således at savsmuld ikke falder ved et uheld mellem sømene. Endvidere er alle leddene af underlaget fastgjort med hæfteklammer, det er tilrådeligt at placere dem på kort afstand fra hinanden og sørg for, at alle lag af pap er fanget. Tyndt karton er bedst at lægge i 2-3 lag. Kanterne i kontakt med bjælkerne er også fastgjort med beslag og passerer så langs hele omkredsen med et tætningsmiddel eller monteringsskum.

  Valg af savsmuld og hvordan man fylder dem

  • Træskæringsmateriale bør vælges tørt eller lidt fugtigt, med fravær af lugt, der er usædvanligt for træ. Det er bedst at forbehandle savsmuld med brandhæmmende og antiseptiske opløsninger. Når massen tørrer, kan du tilføje 10% af kalk (fluff) og lidt kobbersulfat (eller borax) til det, blandes grundigt.
  • Der er flere grundlæggende metoder til montering af isolering fra affaldsbearbejdning. Savsmuld kan hældes både i ren, tør form, og blandes med cement og fortyndes med vand (eller i første omgang anvendes vådt materiale). Det er nødvendigt at arbejde med cementblandingen hurtigst muligt, da det hærder inden for 30-60 minutter, hvorefter det ikke er muligt at tampe forsigtigt.

  Tør måde

  • For tørmetoden anbefales savsmuld til at falde i søvn i to lag. Den første består af en større brøkdel eller chips, og den anden er fyldt med de mindste produkter. En sådan foranstaltning vil bidrage til at undgå unødvendigt støv i huset, hvilket kan opstå som følge af tilbagefyldning af kun små småfraktioner.
  • Også stor savsmuld kan ikke tampes ordentligt, og det skal gøres, så det varmeisolerende lag ikke lader varmen gennem sig selv, men holder det og giver det selv tilbage til rummet.
  • Det grove fraktioneringsmateriale er fyldt med et lag på 10-15 cm og tampet ned, et lag med lille savsmuld af samme tykkelse lægges oven på den, og den forsynes også forsigtigt og trampes ned.
  • Det er tilladt at fugte et lille lag for bedre krympning. Generelt er isolering på 20-30 cm i tykkelse tilstrækkelig. Det anbefales også at lægge aske, slagge (nødvendigvis i en helt udbrændt og afkølet form), sand eller ler over det. Dette vil for det første hjælpe med at beskytte varmen, og for det andet vil det forhindre udseende af gnavere og udviklingen af ​​mug.

  Opvarmning af savsmuld med cement

  • Metoden til installation af termisk isolering af våd savsmuld med cement. For at implementere det er det nødvendigt at lagre med træpartikelmateriale, der er lagret i mindst et år og have en lidt våd sammensætning. I dette tilfælde skal du sørge for, at savsmuld ikke har foci af bakterier, svampe eller skimmel.
  • Forholdet mellem chips, vand og cement i sammensætningen bør være som følger: 20: 3: 2. Det er bedst at starte løsningen i små portioner for at få tid til at bruge den. Tørre komponenter (savsmuld og cement) blandes grundigt, og derefter tilsættes vand gradvis, mens blandingen fortsætter med at blande.

  Tip: Glem ikke at spånerne skal forbehandles med forskellige beskyttelsesmidler og blandes med kalk samt med kobbersulfat. Hvis sådanne procedurer ikke blev udført på forhånd, skal alt dette tilsættes til den forberedende opløsning.

  • Den forberedte isolering hældes mellem bjælkerne af overlapningen på underlaget eller et lag af sand og tampes. Som følge heraf skal isoleringen være op til 5-10 cm tyk. Blandingen griber godt, og efter fuldstændig størkning kan den bevæges uden frygt, den vil knase lidt, men bør ikke smides.
  • Efter isoleringen er lagt til at gå normalt på loftet på loftet, er det bedst at arrangere et gulv af plader eller andet fast materiale. Hvis der dog ikke er planlagt hyppige bevægelser, er det tilladt at forlade taget i denne tilstand (det vil sige uden at dække isoleringslaget).

  Gulvisolering savsmuld

  Opvarmning af gulvet med savsmuld er en miljømæssig sikker løsning, der også er gavnlig ud fra et økonomisk synspunkt, samtidig med at denne metode giver mulighed for at skabe betingelser for komfortabelt ophold, reducere varmetab og reducere varmeomkostninger.

  • Brugt savsmuld til gulvisolering såvel som i tilfælde af loftisolering kræver forudbehandling af gnavere, insekter og udvikling af patogener. Til dette formål skal der anvendes specielle færdige værktøjer eller slagt tørt lime og brudt glas. Man må kun være meget forsigtig med den sammensætning, som glasset er tilsat. Ofte er et sådant middel nægtet til fordel for lime plys og kobbersulfat.
  • Forskelle mellem gulvisolering og loftisolering er, at det er ekstremt problematisk at hælde en isolator, der krymper i gulvkonstruktionen. Så skal du passe på forhånd og vælge en måde, hvorpå blandingen ikke vil falde i volumen med tiden, hvilket i sidste ende vil medføre varme lækage. I praksis betyder det, at ved justering af beskyttelsen af ​​gulvet mod frostgennemstrømning falder ikke-fri-flydende savsmuld oftest i søvn og blandes med forskellige komponenter og efterfølgende hærdet.
  • For at forberede en sådan sammensætning er det nødvendigt at tilsætte gips eller cement til savsmulden. Følgende proportioner anbefales: 85% af massen er savsmuld, 5% gips og 10% fluffkalk eller limepasta (som er dobbelt så meget som tør lime). Du bør ikke glemme, at gipsen griber sig næsten øjeblikkeligt, for at forlænge en smule, kan perioden af ​​effekten af ​​gipsopløsningen erstattes med cement, som selv om den har en kort levetid, stadig er længere end gipsblandingen.
  • Det er ikke nødvendigt at tørre savsmulden inden æltning, det er nødvendigt at forberede varmeren i små portioner og bland alle komponenter grundigt. Hvis savsmulden virker for tør, så tilsæt lidt vand eller mælk af kalk til blandingen. Kontroller graden af ​​beredskab, du kan presse den forberedte sammensætning i din hånd - hvis klumpen ikke smuldrer og ikke spredes, men holder formen godt betyder det, at massen er klar.
  • Hvis gulvet isoleres i et allerede styret rum, afmonteres gulvbelægningen, gulve behandles med antiseptiske primere og fugtighedsbestandige mastik, og derefter lagres substratet af et dampspærremateriale eller en film.
  • Ovenfor er den forberedte blanding af savsmuld anbragt pænt på underlaget og forsigtigt tampet ned, laghøjden er ca. 10 cm til første etage og op til 20-30 cm for interløvoverlapningen, hvilket skal tages i betragtning, da gulvet på anden sal vil stige til denne højde.
  • Når massen er grundigt komprimeret, skal den overlades til at fryse, modningstiden går fra 2 uger til en måned.

  Opvarmende ler med savsmuld

  • Metoden til gulvisolering ved hjælp af en blanding af savsmuld med ler. Denne metode indebærer at lægge som et substrat for vandtæt materiale, såsom en tyk plastfilm (150-220 mikron). Det er på grund af denne funktion, at sådant udstyr ikke er egnet til isolering af loftet, da konstruktionen af ​​loftisoleringen skal indeholde vejrtrækningsmaterialer, vanddamp, som let kan passere og ikke danner kondensat, hvilket uvægerligt fører til dannelse af mug og rot.
  • Filmen kan limes til en betonbase eller monteres på en træoverflade. Dette vil hjælpe med at holde hende på det rigtige sted uden at blande. Substratet overlappes for at undgå lækage af opløsningen, da blandingen af ​​ler og savsmuld vil være i en ret flydende tilstand.
  • Til æltning behøver ler og vand. Konsistensen af ​​opløsningen skal ligne flydende creme. Det vil sige pr. 100 liter vand 5-6 skovle af ler (det er vigtigt at justere tætheden afhængigt af materialet). For at blande blandingen med savsmuld er det bedst at bruge en betonblander eller en byggemixer. Det anbefales at ælte gradvist, tage 1-2 spande af flydende ler og tilsæt savsmuld, indtil massen er tykkere.
  • Anvend en sådan isolering skal være et ensartet lag op til 10 cm i tykkelse. Du kan trykke den med en flad, jævn genstand med et stort volumen overflade (fx et træbræt eller et skjold).
  • For at hærde blandingen tager fra 7 til 15 dage afhængigt af temperatur og fugtighed. Tørring op kan revner dannes på overfladen, som let kan repareres med samme ler. Også, hvis en sådan varmelegeme skal være til stede i et fugtigt rum, skal det være dækket af fugtresistent mastiks. Så kan du lægge trægulve og udnytte gulvet.

  Tør måde at lægge savsmuld på

  • Han antager det hævede gulv. Savsmuld forarbejdet flammehæmmere og antiseptika. Det kan du gøre ved at hælde tør masse med beskyttelsesopløsninger fra en vandkande og blande grundigt, så hver partikel er dækket med et middel. Når isoleringen er forberedt, fortsæt til enheden på underetagen.
  • For at gøre dette er alle træprodukter (logs, gulvbjælker) også dækket af beskyttende stoffer. Derefter monteres et hårdt gulv af plader på bunden, og der lægges et vandtætlag på det. Sågspån med en minimumstykkelse på 10 cm hældes oven på barrieren. Det anbefales at skære savsmulden med limemælk (kalk udvandet til meget flydende tilstand). Dette vil øge isolationsmodstanden mod biologisk nedbrydning.
  • Det skal bemærkes, at det ikke er tilladt at isolere gulvet med savsmuld til efterfølgende udførelse af skrællen. Da dette lag har en lav styrke og kan give en betydelig krympning. Før du dækker finishen, er det nødvendigt at give tid til frigivelse af overskydende fugt, det er omkring 2-4 dage. Det er også muligt, at der i løbet af den tildelte tid er en krympning af savsmuld med 2-3 cm. Dvs. i fremtiden skal du enten drykke et ekstra lag, eller i fyldningsfasen skal du straks gøre tykkelsen inden for 12-14 cm, hvilket er mere optimalt. Derudover kan der være en lille krympning i løbet af det næste år.
  • Hvis savsmulden ikke har god vandtætning og ventilation (mellemrummet mellem det færdige gulv og isolationslaget), vil de snart miste deres varmeafskærmningsegenskaber. Derfor er det nødvendigt at tænke på dette i planlægningsfasen af ​​gulvkonstruktionen.

  Sawdust vægisolering

  • Den mest komplekse procedure betragtes som vægisolering, da det er nødvendigt at bygge en ramme, der er tilstoppet med savsmuld og tampet med hånden. Til stablering i rammevæggen skal der laves stor brøk savsmuld. Hvis der antages tørlægning, skal varmeisolerende materiale være godt tørret og ikke indeholde overskydende fugt.
  • Blandingen er lavet af træspåner, lime, gips eller cement (da det vil være nødvendigt at arbejde meget hurtigt på gipsbasis og forberede det i små portioner) samt med tilsætning af antiseptika til sammensætningen. En velblandet masse fugtes, hældes i den forberedte ramme og forsigtigt tampes for at undgå yderligere sagging. Gips eller cement i sammensætningen over tid trækker al tilgængelig fugt og binder massen til en monolit.
  • Mellem væggen og isoleringen skal være placeret vandtæt materiale med dampgennemtrængelige egenskaber. Kvaliteten af ​​isoleringen og graden af ​​krympning afhænger af kvaliteten af ​​tampingen og tætheden af ​​backfillet. I et dårligt komprimeret lag kan der forekomme hulrum, og derfor vil varme uundgåeligt gå tabt på disse steder i fremtiden.
  • Blandingen anbringes i lag på 20-30 cm og tampes ned, så er det nye lag fyldt med samme højde, og igen presses det tæt og så gradvist fylde hele rummet. Isoleringens tykkelse varierer afhængigt af bygningens formål og dets placering (klimazone). Så i et hus med sæsonbestemt bolig er et lag på 15 cm nok, hvis det er et hovedbygning, skal 25-30 cm vægisolering kræves for at opretholde en behagelig temperatur. Rammen kan være lavet af træplanker med en sektion på 100x50 mm.
  • Hærden massen i væggen begynder om 1-2 uger, og slutter inden for en måned. I hele denne periode er det ønskeligt at opretholde en relativ luftfugtighed på ikke mere end 60-70% og en temperatur i området 20-25 grader, samt at arrangere regelmæssig luftning af rummet. Hvis der i løbet af denne tid er tomrum, er det bedre at fylde dem straks, og kun derefter fortsætte til den yderligere udsmykning af væggene.

  Tips til boligisolering savsmuld

  • For at varmeisolering fra savsmuld skal tjene så længe som muligt, ikke at blive angrebet af gnavere og for at være pålideligt beskyttet mod udvikling af skimmel og bakterier, skal der tilsættes 5-10% tørt kalk til den samlede masse.
  • Ved isolering af savsmuld skal træbygninger overholde brandkrav. Det vil sige på steder, hvor skorstenen, skorstenen eller elektriske ledninger passerer, skal der træffes yderligere beskyttelsesforanstaltninger - sørg for adskillelsesområder, hvor der i stedet for savsmuld vil være noget andet ubrændbart materiale, skjul ledninger i specialkasser eller i metalrør, udlæg steder og kontakter med ikke-brændbare stoffer.
  • Hvis køb af karton virker som en dyr procedure, kan du finde en gratis måde at levere den på. Det er nok at gå gennem de nærmeste butikker, supermarkeder og bede dem om unødvendige kasser. Derudover kan savsmuld fås helt gratis: spørg omkring naboer, der er involveret i byggeri, eller gå til nærmeste savværker og savværker, det sker, at de bare giver bort affaldet ved selvforsendelse.
  • Efter et år eller to efter at have tørret savsmuld sættes de lidt ned, og for bedre isolering anbefales det at hælde et lille ekstra lag.
  • Frisk savsmuld indeholder stoffer, som forstyrrer en god cementcement med vand, og derfor vil den fremstillede blanding ikke have de nødvendige kvaliteter. For at undgå dette anbefales det at bruge savsmuld i mindst 2-3 måneder. Hvis det er nødvendigt at bygge hurtigt, kan der tilsættes flydende glas til sammensætningen.
  • Hvis vi sammenligner savsmuld med andre varmelegemer, så er mineraluld nærmest dem til varmeisolerende og støjabsorberende egenskaber. Forbruget af disse to materialer er omtrent det samme, men træflis er et naturprodukt, miljøvenligt og sikkert.
  • De største ulemper ved træskæringsprodukter er dens antændelighed og gnaverskade. Men disse ulemper elimineres let ved brug af forskellige beskyttende stoffer. Desuden praktiseres der med samme formål at tilsætte kalk, gips eller cement til sammensætningen, kobbersulfat og borsyre. Sådanne masser er "for hårde" for gnavere og tændes heller ikke og opretholder ikke forbrænding.
  • Det er bedst at arbejde på isoleringen i sommersæsonen, da det på dette tidspunkt er muligt at tørre blandingen godt og derfor undgå problemer med udviklingen af ​​alle slags bakterier og skimmelsvampe i fremtiden.
  • Savsmuld varierer i størrelse, og jo mindre de er, desto mere vand vil det tage for at fugte blandingen. Og når der anvendes friske chips, kræves der mere cement, hvorfor varmeisoleringsegenskaberne vil blive reduceret betydeligt.
  • De vigtigste fordele ved træforarbejdningsprodukter omfatter tilgængelighed, omkostningseffektivitet, holdbarhed og nem installation.
  • Når du køber savsmuld, bør du stoppe dit valg på medium fraktioneret materiale, da det er meget svært at arbejde med små produkter på grund af den store mængde støv, og den store fraktion ikke har gode varmeisoleringsegenskaber. Det er bedst, hvis affaldet er fra de brædder, der har passeret det indledende kammertørring, men hvis så savsmuld er meget vanskeligt at få, og der er affald fra logerne med naturlig fugt, skal chipsene lægges under et baldakin og tørres lidt, ikke på nogen måde.
  • Bomuld savsmuld vil være den bedste mulighed for hjemmeisolering, da de allerede indeholder harpiks, som skræmmer bug og gnavere. Til isolering af andre udhuse, herunder badet, egnet affald fra løvfældende træer (for eksempel aske), men de skal blandes med antiseptika eller aske.
  • Det er bedre ikke at få for snavset savsmuld, hvis skraldet er til stede, så vælges det enten manuelt eller sigtes gennem en bygsigte.
  • Når du tilsætter kobbersulfat eller borax i sammensætningen, bør du ikke glemme, at dette er et kemisk giftigt stof, og du skal anvende alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. For det første handler dette om beskyttelse af hænder og luftveje.
  • Hvis der laves en blanding af isolering til badets varmeisolering, er det bedre at ikke bruge kobbersulfat, da det frigiver giftige dampe ved opvarmning.

  Savsmuld anvendt til opførelse af huse og bygninger til husholdningsbrug. Det er et økonomisk og miljøvenligt materiale. Det bruges til opvarmning af tage, vægge og gulve, både i ren form og med tilsætning af forskellige komponenter. Det er sikkert at sige, at dette er en fantastisk måde at øge varme- og lydisoleringen på, men kun hvis du følger visse regler.

  Er det muligt og hvordan man isolerer loftet og gulvet med savsmuld

  Opvarmning af et privat hjem - et spørgsmål, som ejere skal være særlig opmærksomme på. Uden kvalitet isolering i rummet vil være ubehageligt om vinteren: for permanent ophold sådan struktur er næppe egnet. Nu er der mange forskellige typer kvalitetsisolering til gulve og lofter: dette er mineraluld og skum og penoplex og mange andre. Det er værd at lære mere om facadeisoleringen penoplex.

  Men stadig populær er sådan en simpel og billig, men effektiv måde, som isolering ved hjælp af savsmuld. I artiklen vil vi overveje denne type termisk isolering: find ud af de specielle egenskaber ved savsmuldisolering, hvordan lægeprocessen udføres, find ud af, hvad folk siger, hvem har prøvet denne metode på egen erfaring.

  Særlige egenskaber

  På spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at isolere loftet og gulvet i huset med savsmuld, bygges specialister med sikkerhedssikkerhed - ja det er muligt. Opvarmning af savsmuld er især godt, hvis huset er træ: i dette tilfælde er denne metode mest effektiv. Hvis du køber højkvalitets savsmuld, og når du følger alle de regler og standarder, der anbefales til et bestemt klima, så kan vi sige, at isoleringen af ​​savsmuld ikke er værre end de højteknologiske moderne materialer. Derudover er denne metode overkommelig, enkel og billig.

  OBS: savsmuld kræver obligatorisk forarbejdning fra råd og fugt - dette er nødvendigt at vide. Kun i denne form er de egnet til brug som varmelegeme. Men hvordan man isolerer loftet i et træhus udenfor, og hvordan man vælger det rigtige materiale er angivet her.

  På videoens isolering af loftet med savsmuld:

  På grund af deres løs egenskaber anvendes savsmuld ikke til vægisolering, men til vandrette overflader: gulve og lofter - de er fremragende.

  Godbidder

  Overvej fordelene ved savsmuld som et materiale til isolering.

  Savsmuld er et naturligt materiale af naturlig oprindelse. De forårsager ikke irritation og allergiske reaktioner, i modsætning til mineraluld.

  Dette er et billigt materiale, som gør det tilgængeligt for forskellige kategorier af befolkningen. Ikke alle har råd til at købe den nyeste "hævede" isolering, så i dette tilfælde kan den hjælpe med sikker og billig savsmuld. Nogle gange kan du hente dem fra en virksomhed gratis efter aftale.

  Savsmuld har høje varmeisoleringsegenskaber. Ifølge denne indikator er de sammenlignelige med mineraluld. Det koster dog meget mindre. Træfraktfraktionsmateriale har en lav varmeoverføringskoefficient - alle de nøjagtige tal har længe været beregnet af eksperter og forskere. Savsmuld beskytter huset sikkert mod frysning, hvilket gør det muligt for ejere at gå i stykker ved opvarmning. Det vil også være nyttigt at lære om, hvordan man opvarmer loftet ordentligt under et opvarmet tag.

  Sawdust ud over fremragende varmeisoleringsegenskaber har også gode lydisoleringsegenskaber. Derfor kan du ved hjælp af denne varmelegeme pålideligt beskytte dig mod yderst støj. Denne ejendom er særlig relevant, hvis du udstyrer en stue til børn på loftet.

  Savsmuld er et let materiale. En taske med denne isolering kan nemt løfte enhver voksen. Og at sætte savsmuld under magten og alene: Det viser sig reelle, betydelige besparelser på løn til herrer og også på selve materialet.

  ulemper

  Det skal bemærkes og ulemper ved isolering.

  Savsmuld har en høj hygroskopicitet. Derfor anbefales det ikke at bruge dem i områder med et fugtigt klima.

  Hvis materialet behandles dårligt, kan savsmuld let beskadiges af gnavere. Desuden, hvis antiseptisk ikke anvendes, kan bugs, forfald og skimmel findes i materialet.

  Savsås brændbar. Endvidere er der tilstrækkelig luft, når der lægges mellem materialets fraktioner. Dette bidrager til udviklingen af ​​smoldering og efterfølgende brand.

  På grund af at træ har en naturlig tendens til at tørre ud over tid, kan isoleringen fra savsmuld også blive mindre voluminøs om nogle få år. Dette kan godt påvirke kvaliteten af ​​dets isolerende egenskaber. Men hvordan man isolerer et murstenhus indefra med egne hænder, vil hjælpe med at forstå denne video.

  Hvordan man lægger

  Savsåbning som opvarmning til gulve og lofter kan bruges som følger:

  • i det tørre;
  • med lime og gips. Men sådan er justeringen af ​​væggene med gipsgips, hjælp til at forstå disse oplysninger.
  • med ler;
  • med cement. Men hvad er facadefibercementpladerne, du kan læse her.

  Lad os se nærmere på de to første muligheder.

  Tør måde

  Ved denne isoleringsmetode blandes savsmuld ikke med nogen bindemiddelkomponent. Denne mulighed er særligt god til loftet, da laget er let og ikke skaber en ekstra belastning på gulvet. Har brug for godt tørret savsmuld. For at bestemme materialets beredskab er det nødvendigt at komprimere et håndfuldt materiale: efter kompressionen skal det let smuldre med en let behagelig squeak. Og hvis materialet ikke er tilstrækkeligt tørret, holder det sammen.

  etaper

  Alle huller og slidser er fyldt med skum eller forseglet med tykt pap. Du kan lægge og plader af spånplader, krydsfiner. Det vil også være nyttigt at lære om opvarmning af betongulvet med udvidet polystyren.

  Medium fraktioneret savsmuld med en tykkelse på ca. 10 cm hældes oven på den forberedte overflade. Materialet skal være forsigtigt tampet ned med fødder eller specielle skubbe. På toppen af ​​dette lag hældes en anden - fra det fine fraktion materiale. Det er også komprimeret og komprimeret.

  Alt er dækket af en dampgennemtrængelig film. Brug ikke polyethylen, da det kan medføre, at træmaterialet rotter og rotter. Planker, krydsfiner, enhver hård overflade, som du kan gå på, er lagt over filmen. Du skal også være opmærksom på, hvordan trægulvet opvarmes med krydsfiner.

  På videoen isoleres husets loft med savsmuld ved hjælp af den tørre metode:

  Anden vej

  Vi vil forstå, hvordan man lægger isolering, kombinerer den med kalk og gips.

  Efter at have købt savsmuld, behandles de med et antiseptisk middel. Kobbersulfat virker normalt i sin rolle: 3-4 teskefulde er nok. Så massivt træmateriale skal tørres grundigt.

  Efter tørring skal du forberede følgende forbrugsstoffer:

  • savsmuld - 85%;
  • lime-fluff - 10%;
  • gips - 5%. Men gipset vender sten ud og bruges her.

  Alle disse komponenter er nødvendige for en kompetent og højkvalitets isolering af gulv eller loft.

  Arbejdet er som følger:

  For det første hældes savsmuld på overfladen, fugtet. På dem fordeles den angivne mængde kalk på toppen. Hele massen er blandet med en skovl. Dette bør gøres omhyggeligt og omhyggeligt for at fange hele lydstyrken.

  Derefter skal du distribuere gipsen i mængden af ​​5% af den samlede mængde og blande igen alt sammen. Mellem lagene skal lægges lag af vandtætning, og derefter fordeles den resulterende blanding jævnt. Lægge sammensætningen, forsøge at forsigtigt tampe det I dette tilfælde vil blandingen mere effektivt udføre sine funktioner, da det vil have færre slidser, huller og huller.

  Helt "grab" og hærdet opløsningen om to til fire uger. Og så, hvis vi taler om etager, bliver det muligt at lægge gulvbelægningen.

  Valg af råmateriale

  Det er især gavnligt og nemt at arbejde med savsmuld i den varme årstid. Ved tørt vejr tørrer materialet hurtigt, og det vil tjene i lang tid derefter uden problemer og klager. Derudover sikrer god tørring bortskaffelsen af ​​materialet fra bakterier og bakterier, der kan nedbryde dets præstation.

  Vælge råmaterialer, vær opmærksom på størrelsen: Jo mindre brøkdelen er, jo mere vand vil det kræve til hydrering. Eksperter anbefaler at vælge materiale med brøkdele af mellemstørrelse: Dette er den mest optimale størrelse til arbejde. Små partikler spredes, sætter sig på håret, svæver i luften, klatrer i øjnene, bliver tilstoppet i næsen, og for store vil tørre i lang tid og muligvis ikke give tilstrækkelig tæthed.

  Det er bedst af alt, hvis savsmulden du vælger, har bestået foreløbig tørring. I dette tilfælde er det lettere at arbejde med dem, og resultatet bliver af højere kvalitet.

  anmeldelser

  Hvad de siger om denne metode til opvarmning af dem, der udnyttede savsmuld, varmeisolator på egen erfaring.

  • Mikhail, 46 år gammel: "Jeg har for nylig bygget et hus. Ikke så stor - 120 kvadratmeter. m, men omkostningerne var bemærkelsesværdige. Næsten alt, hvad familien har tjent, investeret i dette hus. Gemt, om hvad kunne, hvis kun ikke til skade for kvaliteten. Herunder brugte vi ikke dyre plader og rulle materialer til opvarmning af gulve og lofter. Og de fik savsmuld behandlet med antiseptisk, blandet det med ler og isolerede med denne sammensætning de vandrette overflader af huset. Hvad kan jeg sige: de har overvintret siden de blev bygget i to år i dette hus, ingen klager. Vi bor i den midterste bane, vintrene er nogle gange ret hårde. Gulvene blæste ikke igennem, og varmen gik heller ikke gennem loftet. Derfor blev huset moderat, huset var behageligt. Jeg er meget tilfreds. Jeg anbefaler denne metode som billig, overkommelig og ret høj kvalitet. "
  • Igor, 39 år gammel: "Jeg er bygherre, jeg har arbejdet på dette område i 15 år. Jeg har ingeniøruddannelse, så jeg ved hvad jeg taler om. I mit arbejde har jeg set mange forskellige varmelegemer, både vores og importerede. Men alligevel ved jeg, at savsmuld, hvis det er nødvendigt, måske ikke er nogen værre isolation end annoncerede og dyre butiksmuligheder. Nogle mennesker tror, ​​at savsmuld er upålidelig, kortvarig, mus vil starte, noget andet, men højkvalitets forbehandling, grundig tørring og styling vil fjerne alle disse problemer. Jeg råder dig, hvis du ikke vil overbetale for dyr isolering, skal du vælge savsmuld. "

  anbefalinger

  Du skal vide, at "rå" savsmuld ikke er egnet som varmelegeme. Eller du køber allerede forarbejdet færdig, eller "rå", men så skal de tørres, behandles med antiseptisk og vandafvisende imprægnering. Først derefter bliver materialet klar til arbejde.

  For at forhindre, at musene opdrættes i blød isolering, er det bedst at blande rå træ med lime, gips eller cement. Det gør det også umuligt for ild. Som det er klart, er materialet i sin naturlige form ret brændbart.

  Opvarmning med savsmuld er velegnet til de klimatiske zoner, hvor temperaturen ikke falder under 30 grader om vinteren. I dette tilfælde kan materialelaget være omkring 15-20 cm. Hvis klimaet er koldere, så efter minus 30 grader for hver efterfølgende fem grader under nul, tilføj yderligere 5 cm isolering.

  Du bør ikke bruge blå vitriol, når du forbereder blandingen til opvarmning af badets gulv eller loft. Dette stof har tendens til at udstråle giftige dampe ved høje temperaturer, så det kan være usikkert.

  Vi overvejede funktionerne ved brugen af ​​savsmuld som varmelegeme til gulv og loft. Som du kan se, er dette materiale ret egnet til dette formål og skelnes af gode kvalitetsindikatorer. Så bekymre dig ikke: hvis der ikke er ressourcer til dyrt materiale: miljøvenlig og sikker savsmuld vil hjælpe, og ret effektivt beskytte hjemmet fra forkølelsen.