Hvad skal være en behagelig højde af lofter og hvad er værdien i praksis

Lofthøjde er en vigtig parameter, hvis værdi bestemmer komfortniveauet i lokalet og muligheden for at implementere bestemte designideer. For forskellige typer lokaler har deres egne standarder. Sådanne værdier er specificeret i reguleringsdokumentationen, og disse problemer håndteres af ergonomi.

Hjem ergonomi

Videnskabs ergonomi udvikler parametrene for den optimale lofthøjde, hvor en person ville føle sig mest behagelig.

For at skabe en behagelig atmosfære skal følgende ergonomiske forhold overholdes under konstruktion:

 • masser af naturligt lys;
 • nok ilt;
 • støtte optimal fugt regime.

Disse krav varierer afhængigt af rummets størrelse.

De første optimale værdier blev beregnet af Durer og Ernst Neufert (ca. 2,7 m). De er grundlaget for beregning af loftets standardhøjde i SNiP-byggekoder og regler anvendt under konstruktionen.

normer

Det er værd at bemærke, at reguleringsdokumenter ikke udgør den eneste sande værdi, men kun angiver den mindste lofthøjde for boliger af forskellige typer. Herunder er konstruktionen ikke acceptabel.

 1. Stuer og køkkener - 2,5-2,7 m.
 2. Korridorer og haller - 2,1 m.
 3. Kedelrum - 2,2 m.
 4. Badeværelser, dampbad, saunaer - 3,2 m.
 5. Tørretumbler og vaskerier - 3,6 m.
 6. Kontorer og andre administrative faciliteter - 3 m.

I praksis

Den moderne indikator for afstanden fra loftet til gulvet afhænger af mange faktorer. Den vigtigste er levestandarden for ejerne af lokalerne. I multi-familie og private huse, samt hytter, der bliver bygget til yderligere salg, kan udviklere tage hensyn til kundernes ønsker. Som de siger, hver indfald for dine penge.
Normalt varierer højden af ​​lofterne i panelhuset mellem 2,5-3,2 m. Det antages, at værdien på 2,5 m er den nedre tærskel, hvor der ikke er nogen følelse af ubehag og en "pressende" effekt.

Stalin lofter højde

Højden af ​​lejligheder i Stalins huse er 3-4 meter. De blev bygget i 30-50'erne af det 20. århundrede under Stalin. Disse lejligheder er store og lyse, har brede korridorer, volumen dør og vinduesåbninger, rummelige badeværelser, køkkener, værelser. Vi kan trygt sige, at sådanne værelser fuldt ud opfylder ergonomiske krav.

Loft i Brezhnevka

Højhuse Brezhnev huse (fra 9 til 16 etager) optrådte i Sovjetunionen på 70'erne. I begyndelsen blev lokalerne i dem kaldet lejligheder med forbedret planlægning. Hvis du sammenligner dem med værelserne i Khrusjtjov, så var det virkelig som sandheden. Afstanden fra gulvet til loftoverfladen i Brezhnev huse er 2,5-2,7 m. Det samlede areal af lejligheden er 20-80 kvadratmeter. m.

Loft i nye bygninger

I dag, når der bygges huse anvendes forskellige standarder. Lejligheder af elite klasse kan have en højde på 3 m og mere. Omkostningerne pr. Kvadratmeter af sådanne boliger er meget højere end gennemsnittet. I budgetoptionerne stopper de med en værdi på 2,7 m, hvilket betragtes som optimalt både fra den finansielle side og ud fra et synspunkt af komfort.
Den gennemsnitlige højde af værelserne i ni-etagers bygning er 2,6-2,8 m.

Stræklofter

Spændingsstrukturer anbefales at installeres i høje rum fra 2,7 m, da de har tendens til at skjule plads.
Hvor meget loftet vil reducere højden afhænger af typen af ​​monterede armaturer og ingeniørkommunikation. Normalt er denne værdi ca. 10 cm. Minimum afstanden mellem hoved- og spændingsloftet må ikke være mindre end 3 cm.

Tip!
I lave værelser (mindre end 2,4 m) skal stræklofter anvendes med forsigtighed. Den bedste mulighed i dette tilfælde er simple enkeltniveau konstruktioner. Hvis rummet tillader det, er pladsen til designer fantasier ikke begrænset, og det er muligt at forblive på tre eller fire niveauer med komplekse konfigurationer.

Sådan visuelt øge loftets højde

Hvis rummet er lavt, kan du tilføje plads til det visuelt:

 • Vælg den korrekte loftsfinish, for eksempel en blank finish;
 • Brug i konstruktionen af ​​væggene og loftmaterialerne i en farve (hvid, mælkeagtig, fløde);
 • Fremhæv grænserne mellem væggen og loftspejlet
 • dække væggene med et mønster med lodret orientering (mønsteret skal ikke være for hyppigt og ikke for lyst);
 • installer belysningslyset (hæng dæderne i en højde på 5-10 cm fra loftet).

Rummets højde påvirker ikke kun udgifterne til huset selv og dets vedligeholdelse, men også trivsel for dem, der bor i det. Denne indikator bestemmer de designmuligheder, der kan bruges til dekoration, er ansvarlig for den komfortable atmosfære og komfort i dine værelser.

Den optimale lofthøjde i huset

Ved opbygning af et privat hus er der mulighed for at vælge lofternes højde i hvert værelse. Så mange finder en behagelig højde på ca. 3 m, mens andre er vant til lave lofter 2,5 m høje. Og der er mennesker, for hvem lofthøjden kun skal være over 3 m. I alle tilfælde hviler problemet med at vælge lofthøjde på mange faktorer. Og den første af dem - omkostningerne ved byggeri. Jo højere loftet i huset er, desto dyrere vil det koste dig ved brug af flere byggematerialer.

Huse med lave lofter er billigere, og det er lettere at opvarme dem. Lofter vil påvirke bygningens udseende. Så ser et hus med lave lofter mere squat. Og dette er en minus.

Dette problem kan løses ved at kombinere lofternes højde. Så på første sal planlægger lofterne højt, men i det andet, hvor soveværelserne er, kan de laves lavere. Således ser huset udadtil meget godt ud, og for hvert enkelt værelse kan du vælge den optimale højde af lofterne.

Loftets højde i et privat hus afhænger også af størrelsen på værelserne. Så et lille værelse med et lavt loft ser ud som et skævt skab. Men det høje loft giver et lille rum til visuelt at gøre det mere rummeligt. Overvej også, at for store værelser er det nødvendigt at planlægge højt til loftet. For eksempel ser et værelse med et areal på 18 m 2 godt ud med en lofthøjde på 2,5-2,6 m og med et areal på 25 m 2 eller mere, er det bedre at tage loftet 3 m højt. Store værelser med lave lofter taber visuelt og ser små ud.

Fra ovenstående kan vi konkludere, at der i stueetagen på første sal, der skal være stor, er en høj lofthøjde på 3 m. I soveværelserne på anden sal er denne lofthøjde ikke nødvendig, især da området af disse værelser er meget mindre. Her kan loftets højde tages 2,4-2,5 m. Forresten betragtes lofthøjden på 2,4 m som den mindste behagelig for en person. I køkkenet, badeværelset og badeværelset er der heller ikke behov for højt til loftet, så højden af ​​disse værelser kan variere på et niveau på 2,5-2,8 m.

Siden du bygger et hus på samme etage, skal du tildele plads til forskellige rum, du skal lave et multi-level layout. Dette medfører igen ekstra omkostninger, men med en sådan tilgang vil du føle dig komfortabel i hvert værelse.

Den optimale lofthøjde for hver person er anderledes. Alt afhænger af din højde. Langt folk er kun komfortable i værelser med en lofthøjde på ca. 3 m. Hvis loftet er lavt, ser det ud til, at det hænger over hovedet. At bestemme den optimale højde i loftet i rummet er meget enkel: Lad det højeste medlem af familien blive og strække en hånd opad. I denne højde skal du tilføje yderligere 30 cm. Den resulterende højde bliver den optimale højde af loftet i rummet.

Når man bygger et hus, er det vigtigt at tage højde for det faktum, at lofternes højde er hård, ikke retfærdig. Så med en gulvhøjde på 3 m kan den endelige lofthøjde være 2,7-2,8 m (forudsat at loftets tykkelse er 15 cm). Hvis du planlægger at bruge et loft eller loft på loftet i rummet og varme gulvet, kan efterbehandlingens højde blive lavere. Og hvis der er planer om at hænge en stor lysekrone, så kan den hænge lige over dit hoved. Når man vælger den optimale højde for hvert værelse, skal man derfor også tage højde for sit design.

Komfortabel lofthøjde i et privat hus

St. Petersborg,
m. Narvskaya,
Str. Marshal Govorov, 35,
BC "Yellow Corner", af. 440
tlf.: (812) 309-53-00

Moskva
Str. Big Post, d. 36,
s. 2, indgang 15, af. 218
tlf.: (495) 505-63-05

GK Godt hjem. ©
2006-2017

Delvis eller fuldstændig kopiering af webstedets oplysninger er kun mulig med tilladelse fra indehaveren af ​​ophavsret.

Højden af ​​lofterne er ikke så vigtig for komfortabelt ophold, som for eksempel størrelsen af ​​beboelsesrummet, væggets materiale. Men denne udsagn gælder kun så længe denne parameter ikke er for langt ud over de anbefalede værdier. Hvis loftet er for lavt eller for højt, kan dette forårsage betydeligt psykisk ubehag. Overvej, hvordan lofterne skal være i et privat hus, så det ikke bryder fornemmelsen af ​​komfort og være omkostningseffektiv.

Fordele og ulemper ved lave lofter

Lavt loft er et relativ koncept. For værelser i et stort område og en højde på 2,8 kan virke utilstrækkelige, og for et lille soveværelse, hvor en person tilbringer tid hovedsagelig ligger ned, vil loftet på 2,4 m ikke se lavt ud. Når man vælger højden af ​​lofterne i et landhus, er det nødvendigt at fokusere på størrelsen af ​​rummets rum, så deres proportioner er harmoniske.

Lofter betragtes som en ulempe ved huset, fordi de:

 • forårsage en følelse af manglende frihed, pres
 • begrænse valget af loftbelysning
 • gøre det umuligt at designe løsninger som spændinger eller suspenderede strukturer.
 • give interiøret et uforudsigeligt udseende.

Men de har også fordele, fordi ved at reducere højden af ​​væggene i et privat hus, er der sparet penge til byggeri, er opvarmning omkostninger reduceret.

Under hensyntagen til alle disse fordele og ulemper bestemmes den optimale højde af lofterne for hvert værelse i et privat hus, således at æstetik og økonomi er i en rimelig balance.

Fordele og ulemper ved højt til loftet

Høje lofter giver interiøret et strejf af aristokrati, for paladserne er altid høje, i modsætning til hytterne. De giver en følelse af frihed og overflod af luft, men opvarmning af denne luft vil kræve betydelige meromkostninger. Ja, og i byggeplanen vil en høj lofthøjde i hytten medføre en betydelig stigning i omkostningerne i skønnet.

Derfor er det tilrådeligt at begrænse højden af ​​værelser til 3-3,2 m, især da det med en højere højde bliver svært at vedligeholde dem: udskiftning af pærer, vedligeholdelse af renlighed, reparationer.

Lovgivningsmæssige dokumenter, der regulerer lofternes højde

SNiP regulerer denne parameter, men kun i lejlighedskomplekser. Højden af ​​lofter i et privat hus ifølge SNiP er ikke reguleret, men fremtidige private husejere kan tage som retningslinjestandarder for boligbyggeri.

Ifølge SNiP afhænger den normative værdi af den mindste højde af boliger lokalt om bygningen. I kolde klimazoner (Arktis, de nordlige regioner i Sibirien og Fjernøsten) er denne værdi 2,7 m, i moderat og sydlig - 2,5 m. Disse normer beregnes ud fra betingelserne for at skabe et normalt mikroklima i værelserne.

For den maksimale lofthøjde i et privat hus er standarderne også fraværende. Det maksimale loftniveau er slet ikke reguleret. Praksis viser, at det i moderne boligblokke ikke stiger som regel over 3,2 m.

Standard lofthøjde i forskellige huse

I dag eksisterer begrebet standard lofthøjde i et privat hus ikke, fordi det er ikke underlagt regulering. Hendes valg er lavet i designfasen efter anmodning fra den fremtidige boligejer. For at gøre det nemmere at vælge, lad os overveje, hvor højt lofterne blev bygget i forskellige typer højhuse.

Stalin og den gamle boligmasse

En af de fordele, som Stalins huse er så værdsat, er højt til loftet. Deres niveau er 3,3-3,6 m, selv moderne luksus boliger er ikke op til denne parameter.

Lejligheder Khrusjtsjov

Khrushchev - billigere boliger, med deres konstruktion i prioritet var ikke kvaliteten, men antallet af huse bygget. Derfor opfyldte niveauet af deres lofter minimumsnormerne for SNiP - 2,7 m for de nordlige regioner og 2,5 m for de øvrige.

Forbedringer eller brezhnev

Lejlighederne i 70'erne er forbedret i forhold til Khrusjtsjovs layout og "vokset op" til 2,6-2,7 m lofter.

Panel og blokhuse

Selv om de kalder de sidste årtier i Sovjetunionen en æra af stagnation, men i størrelsen og udformningen af ​​boligbygget i disse år er der markante fremskridt. Panel og blokke højhuse bygget i 80'erne er kendetegnet ved et større område og højde på værelser 2,65-2,75 m.

Moderne lejligheder

Niveauet af lofter af moderne lejligheder afhænger af hvilket segment af boliger, de tilhører. Økonomi muligheder kan have en højde ikke nå 2,7 m, business class boliger - fra 2,75 og højere, luksus lejligheder - 3-3,2 m.

Private huse

Så trods alt, hvad er den bedste lofthøjde i et privat hus? Med hensyn til komfort og økonomisk gennemførlighed vil den "gyldne middel" være den mest optimale - loftet er 2,6-3 m. For små værelser kan denne parameter være 2,6-2,7 m, for rummelige værelser - 3 m.

En rimelig løsning ville være at gøre lofternes højde i et privat hus som følger: gulvet hvor stuen, spisestuen er placeret, at bygge en højere og gulve med soveværelser - lavere.

Det sker der ikke passer højden af ​​væggene i et allerede bygget hus. Hvis opgaven er at lave lofter lavere, er det let at løse ved at installere ophængte eller spændingsstrukturer.

Og hvis spørgsmålet er, hvordan man øger loftets højde i et privat hus, så er løsningen kun mulig i bygninger med bjælkelofter. De kan løftes af en jack, og supplerer de manglende murværk. Hvis bygningen har forstærket betongulve, kan denne parameter kun øges visuelt ved hjælp af designteknikker.

Standard lofthøjde i et privat hus: hvad skal det være i henhold til gældende standarder?

Vi planlægger at bygge vores eget hus. Vi begyndte forberedelserne til oprettelsen af ​​et byggeprojekt og diskuterede alle nuancer for at kunne tage stilling til alle spørgsmål. I forbindelse med dette er dette spørgsmål af interesse: hvad skal i dag være standard lofthøjde i et privat en-etagers hus?

Den optimale højde af lofterne i et privat hus anses for at være 2,7 meter. Men ifølge bygningskoder og brandsikkerhed skal den tilladte mindste lofthøjde i et privat hus (i et boligområde) være mindst 2,6 meter. Selvom en minimumshøjde på 2,5 meter er tilladt, følger ingen straffe for dette, det vigtigste er for beboerne at være behagelige i et sådant rum. Nogle føler ubehag i et værelse med et lavt loft.

Men nu er det foretrukket i den private sektor at have højt til loftet i beboelsesområder, op til 3 meter. Mere plads, komfort, luft. I et sådant rum kan du implementere alle designløsninger, herunder et loft på flere niveauer.

Højden af ​​lofterne i et privat hus skal være mellem 2,5 meter og op til tre, dette er standarden.

Under 2,5 meter er lofterne allerede "knusende" på brugeren.

Over 3 meter er muligt, der er ingen begrænsninger, men der er et direkte forhold mellem rummets rum og lofternes højde.

Jo større rummet er, jo højere er lofterne.

Ovennævnte tal henviser til boligområder.

Generelt fungerer alt dette i komplekset, er loftets højde bestemt ved udformningen af ​​huset, idet der tages hensyn til det faktum, at opvarmning af et privat hus er designet sammen med huset.

Jo højere lofterne, jo større rummets rumindhold, hvilket betyder at kedlen er mere kraftig, og antallet af radiatorer beregnes individuelt.

Fra personlig oplevelse kan jeg, når man bygger private huse, ofte opbygger private huse, stopper ved 3 meter lofter (dette er fra gulv til lofts nedre kant), er denne lofthøjde den mest komfortable igen for boliger.

Hvis et privat hus har flere etager, kan højden af ​​lofterne på første og anden sal være anderledes.

Standard lofthøjde i et privat hus

Når man bygger et privat hus, når man beslutter sig for lofthøjden, gør mange intuitivt et valg til fordel for standarden.

Forstå, hvordan denne beslutning er hensigtsmæssig, vil det kun være muligt efter opførelsen af ​​huset og bo i det. Men du kan forstå nogle nuancer, vurdere fordele og ulemper selv i planlægningsfasen.

Accepterede standarder

Det er først og fremmest nødvendigt at overveje nogle eksisterende regler og standarder. Ud over rent praktiske normer, afhængigt af kompleksiteten af ​​job og omkostninger, er der et lovligt etableret sæt SNiP'er (byggekoder og regler). Dette dokument fastlægger den mindste tilladte højde af boligen, baseret på brandsikkerhed og sikkerhed for strukturens struktur.

Ifølge ham:

 • højden af ​​værelserne og køkkenlokalerne må ikke være mindre end 2,5 m;
 • højden af ​​korridorer og haller - 2,1 m;
 • højden på loftet afhænger af hældningsvinklen og er 1,3 m i en vinkel på 30 ° og normaliseres ikke i en vinkel på 45 ° og mere.

At gøre højden mindre vil ikke kun være ubehagelig, men også usikker.

Minimumshøjden, normaliseret ved reglerne, er ikke altid optimal. Blandt bygherrerne har deres egne standarder, støttet af erfaring og ekspertise. Det afhænger selvfølgelig af hver enkelt sag.

For eksempel skal du i et luksuriøst stenhus ikke lave lofter af samme højde som for et beskedent træhus i landsbyen, men hvis du starter fra den gennemsnitlige størrelse af en mursten eller træhus, er standardhøjden 2,7-2,9 m.

Dette nummer giver dig mulighed for at finde en balance mellem klemning af lave lofter og dyre højt til loftet. De fleste landejendomme er bygget i henhold til denne standard. Og med god grund: Standardhøjden har enorme fordele, som mange ikke mærker.

Fordele og ulemper ved standardhøjden

Den gennemsnitlige værdi i opførelsen af ​​et privat landhus er ofte det bedste. Når målet er at opbygge et komfortabelt hjem uden ekstra omkostninger og dikkedarer, ville den bedste løsning være at følge standarderne.

Ulemper ved højt til loftet

 • Opførelse af værelser med højt til loftet er meget dyrere, de tager mere materiale. Dette gælder især for to-etagers huse, så lofterne på anden sal er normalt lavet lavere end på den første.
 • Ved at øge rummets rum er omkostningerne ved opvarmning også øget.
 • Meget ofte er der intet punkt i dette: et par dusin øvre centimeter forbliver ubrugte og hænger i unødvendigt rum.

Ulemper ved lave lofter

 • Psykologisk følelse af indsnævring og ubehag.
 • Kompleksiteten af ​​valg af møbler og tilbehør. Det er nødvendigt at vælge møbler på en sådan måde, at det ikke komprimerer rummet og ikke medfører ulejlighed.

At vælge en standard højde vil omgå alle disse ulemper og gøre dit ophold i huset så behageligt som muligt.

Særlige egenskaber

Der er forskellige nuancer, og ikke altid er standardhøjden den bedste. Til opførelse af et simpelt, billigt, men samtidig behageligt og hyggeligt hjem - helt sikkert, men i tilfælde hvor det er vigtigt at gøre huset også usædvanligt, fremtrædende, sofistikeret, er det bedre at handle anderledes.

Standardhøjde er optimal, gennemsnitlig i alle indikatorer, men det er også den største ulempe, hvis målet er at opbygge noget unikt. Derudover er der særlige tilgange til forskellige særlige tilfælde.

I tilfælde af opførelse af et rammebolig bliver højden normalt mindre, hvilket reducerer lofterne til 2,3-2,5 m.

For eksempel er de fleste af husene i Finland bygget på denne måde. Dette forklares af hastigheden af ​​konstruktion erektion og besparelser. Men alligevel er livet i sådanne huse ikke mindre behageligt af dette: Når det kommer tættere, får boliger mere komfort.

Murstenhuse til at bygge og forøge med et par tituscentimeter er ganske let, og hvis de er ordentligt isolerede, kan de let opvarmes, så lofterne i sådanne huse kan gøres højere. Ved at hæve højden til 3-3,2 m kan du tiltrække interessante designløsninger og opnå en moderne smuk indretning.

I loghuse kan en stigning i højden koste en dejlig øre med hensyn til både konstruktion og vedligeholdelse. Derfor er det for sådanne huse, at standardindstillingen for lofthøjde er den mest ergonomiske. Tømmer er ikke et let materiale, og der er brug for pleje til det, derfor er det vigtigt at tage hensyn til dets egenskaber ved bygning.

For mansard og to-etagers huse, som tidligere nævnt, er der andre standarder. For at spare på byggeri og opvarmning bliver lofter på anden sal normalt lavet 10-20 centimeter lavere end på første sal. Hvis der er et loft, så afhænger alt af hældningsvinklen. Det vigtigste er, at loftet i lofterne ikke forårsager ubehag, og alt andet er et spørgsmål om pris. Du bør overveje rummets rum og rummets funktionalitet. For store stuer skal der laves højere lofter, og for badeværelser og korridorer - lavt.

Med individuelle designprojekter er lovene helt forskellige og afhænger af kundens og designerens personlige ønske.

Tips

For at gøre boligarealet til et privat hus mere æstetisk tilfredsstillende, er der mange indretningsløsninger, som de fleste mennesker simpelthen ikke kender. Personer, der har valgt lofter med standardhøjde, kan tilføje følgende anbefalinger for at tilføje visuel skønhed og rumfang til rummet:

 • du skal bruge skinnende stræklofter - de trækker rummet og mætter det med et reflekterende lys;
 • i væggenes udsmykning skal du tilføje flere lodrette linjer og spejle - dette vil gøre pladsen dybere og visuelt højere;
 • det er tilrådeligt at male væggene og loftet i en tone, og gulvet - en tone lavere, det vil sige mørkere;
 • Loftet er bedre at lave lys;
 • Vinduer bør placeres tættere på loftet for at få mere lys på det end på gulvet.

design

Valget af standardhøjlofter åbner mulighed for et varieret og billigt design: fra banale wallpapers (det er bedre at foretrække tapet med striber, da de gør udseendet mere subtilt) til sofistikerede forfattermønstre, som kan bringe interessante ideer til indretningen af ​​rummet. Ved hjælp af en lille stige kan du uafhængigt komme til de højeste dele af væggene og dekorere dem.

Et værelse med en standard lofthøjde kan sammenlignes med et standardark papir, der er så kendt for kreativitet. Der er selvfølgelig både store formater og små, men det er den standard, der er så velkendt og praktisk at skabe noget af dit eget.

psykologi

Huse er bygget til mennesker og folk til at leve i dem, deres følelser og indtryk af at bo i et bestemt hus - det vigtigste at fokusere på. En normal højde er en, der ikke forårsager ubehagelige følelser: det trykker ikke på, gør dig ikke ubehageligt, men skaber samtidig ikke følelsen af ​​at være på et offentligt sted.

Huset er et sted, hvor du skal slappe af, føle dig selv i dit sted, hvile. Mærkeligt, som det kan synes, afhænger meget af loftets højde.

Det skal huskes, at værelserne kan være meget multifunktionelle. For støjende partier har du brug for en ting, for stille biblioteker en anden. Plus standardhøjden i, at den kan tilpasses til noget. Derudover er det absolut en win-win-mulighed i tilfælde, hvor det nøjagtige formål med rummet er ukendt. De følelser, som rummet får dig til at føle, er det vigtigste, som et værelse kan give til en person.

Hvad skal loftets højde være i et privat hus?

Lofthøjde er en integreret del af et behageligt ophold og en psykologisk følelse i rummet. Generelt accepterede regler og regler fastsætter denne værdi afhængigt af typen af ​​struktur. Lejlighederne behøver ikke at vælge denne højde, det er fastsat ved at bygge standarder og gennemsnit 2,5-2,7 m. Og hvis vi taler om et privat hus i stadierne af byggeri og planlægning, så er denne parameter givet særlig opmærksomhed.

Takket være de rigtige beregninger har du ikke problemer med at installere fladskærende lofter og placere dekorative elementer inde i værelserne.

Loft højde afhænger af formålet med rummet.

Afgørelsen om lofternes højde skal tages på projektets godkendelsesstadium. Der er ingen standarder som sådan for sin størrelse. Det vil imidlertid afhænge af formålet med rummet. For sauna og bad er det absolut ikke hensigtsmæssigt at vælge højt til loftet, da forbruget af varme vil blive distribueret ikke med vilje, og al damp vil koncentrere sig øverst.

For mindre stuer vil det øge loftet medføre en ubehagelig følelse. Værelser med lave lofter passer bedst til børn, badeværelser og køkkener, der ikke kræver et stort område. Men stuer og haller, værelser reserveret til et bibliotek eller et lager vil se godt ud med det højest mulige loft i store huse.

Generelt accepterede standarder og forskrifter

Højden på 2,7 m i et privat hus er taget som den almindeligt anerkendte værdi. Det vil være nok til et behageligt ophold, samt rengøring og reparation af værelset. Med en sådan højde er det helt muligt at designe flerniveau lofter, både suspenderet og suspenderet. Men hvis du ikke vil røre loftets overflade med forskellige strukturer, men simpelthen male den, er en højde på 2,5 m også velegnet. Disse er privat accepterede standarder.

Standarder for opførelse af moderne bygninger styres af forskellige normer for hygiejnebestemmelser og kravene i statsstandarder. De kan findes i byggeri reglerne - SNiPs. I huse, hvor folk bor permanent, fastsætter disse regler en minimumsværdi på 2,6 meter. Ved hjælp af disse normer skal du vide, at mange af dem allerede er blevet ugyldige og ikke anerkendes ved lov, men kun efter regler. På trods af dette bruger mange designere stadig dem. I de nye byplanlægningsregler for arkitektonisk design er lofthøjden ikke reguleret. Derfor kan du vælge det efter eget valg uden at krænke brandkrav.

Der er en mening af ejerne af private huse, jo jo højere loftet er, desto bedre. Det menes, at det på samme tid er muligt at udstyre et værelse på forskellige måder og i overensstemmelse med din smag. Men det er langt fra sagen. Forestil dig et værelse i en boligbygning, hvis vægge er mere end tre meter. Den samlede kubiske optagelse af et sådant rum bliver større, hvilket gør det mere rummeligt. Men i vinterperioden vil det tage en masse penge at opvarme sådanne områder.

Ifølge fysikkens love strækker varm luft altid opad, og kold luft spredes på gulvet. Og selv med den rigelige brug af varmeanlæg, vil varmen blive brugt til andre formål. Derudover vil varmen, som ophobes i toppen af ​​rummet, ødelægge loftet og taget selv. Hvis det er træ, så materialet vil snart knække og knække.

Standard normal højde i en mursten, ramme eller log hus, samt i et to-etagers land hytte skal overholde SNiP. Disse regler er de samme som de første. Så på anden sal.

Rumgeometri

Ekspertudtalelsen konvergerer ved en lofthøjde på 2,6 til 3 meter. For at vælge det rigtige fra denne rækkevidde er det nødvendigt at bestemme bygningens opbygning og dets brug. En vigtig rolle er spillet ved sæsonbetonet vedligeholdelse derhjemme. Hvis du planlægger at opbygge et hyggeligt sommerhus med små værelser, er du velkommen til at vælge en højde på 2,6 meter. For sådanne huse er ikke kendetegnet ved store stuer og rummelige værelser. Derfor behøver lofter ikke højde.

Hvis huset er beregnet til året rundt, vil det være hensigtsmæssigt at se rummelige soveværelser og en stor stue. I dette tilfælde kan du ikke undvære de høje vægge, især hvis indretningen af ​​værelserne sørger for placering af køjesenge.

Optimal lofthøjdeformat

Hver ejer af et hus under opførelse ønsker at vælge den optimale højde for værelserne i hans hus. Man må huske på, at huset endnu ikke er bygget, og så at opretholde og passe sit rum og ikke bare at glæde sig over sin storhed. For at vælge den bedste løsning, hold dig til tre komponenter:

 • dine ønsker
 • ergonomiske regler
 • byggestandarder.

Alt er klart med vores ønsker, og de er ganske forskellige, så de behøver ikke at blive diskuteret. Men med ergonomi bør man mindst være bekendt med det generelle. Denne videnskabelige disciplin studerer en persons interaktive interaktion med rummet omkring ham for at maksimere sine funktioner. Når du vælger en højde, skal du derfor have en idé om formålet med rummet, placeringen af ​​husholdningsartikler og dekorative elementer i den.

For at vælge den bedste løsning, skal du stole på værelserne. Der er en regel: Jo større området er, desto højere er væggen. Et lille værelse med et stort loft vil se latterligt ud, og i en stor hal vil loftet på to og en halv meter lægge pres på pladsen. Der er en anden måde at bestemme den ønskede højde på. For at gøre dette kan du vælge det højeste medlem af din familie og bede ham om at strække armene op. Tilføj til sin højde 30-35 mm, og tilføj op for at få den optimale værdi.

Fordele og ulemper ved højt til loftet

 1. omkostningerne ved at designe og bygge et hus bliver dyrere. Derudover skal du bruge penge på materialer til indretning
 2. at organisere varmesystemet vil ikke være nemt, men i færd med at bruge det vil det begynde at kræve store monetære omkostninger;
 3. Enhver reparation af loftet vil kræve betydelig indsats. Arbejdstagerne skal bruge yderligere faciliteter i deres arbejde, hvilket også vil påvirke pris og reparationstid;
 4. indenlandske vanskeligheder. Ved rengøring af den øvre halvdel af rummet vil der kræves dygtighed. Udskiftning af pæren kan være et stort problem.

På trods af dette har høje lofter opnået enorm popularitet på grund af deres fordele:

 1. høj højde har en særlig atmosfære og fri følelse i huset;
 2. ubegrænset fantasi i udsmykningen af ​​loftet dekoration. Høje vægge giver dig mulighed for at skabe et unikt loftdesign ved brug af to eller tre tier konstruktion af gipsplader. Stort loft kan være dekoreret med forskellige dekorative stuc, som vil se luksuriøst ud med en klassisk stil eller middelalderlig barok.

Selv sådan et stort rum kræver effektiv brug. Designere anbefaler at anvende "reglen om tre" - visuelt opdele væggene i tre sektioner. I bunden placeres yderligere trimme, for eksempel ved hjælp af en sten eller klapbræt. Dekorer det andet afsnit med malerier og hylder.

Placer ikke disse genstande over øjenhøjde for at forhindre følelsen af ​​tomhed. Tredje - forlad uberørt. Med dette layout vil loftet virke endnu højere! Ved udformningen af ​​belysning skal du sørge for at bruge massive lysekroner. De understreger elegance og elegance i rummet.

Så at rummet ikke inspirerer kedsomhed, lav en dristig beslutning - male en af ​​væggene i en lys kontrastfarve! Denne vægt vil tilføje unikhed.

Ulemper og fordele af lave lofter

 1. Følelse af trykplads vil altid ledsage et værelse med et lavt loft. Det vil være ubehageligt at være.
 2. Begrænset brug af hængende lysekroner. Der er huse, hvor lofthøjden er begrænset til to meter. I sådanne rum skal lysekronen komme rundt.
 3. Begrænset evne til at skabe arkitektoniske kompositioner. Hvis du vil skabe et design på flere niveauer i et værelse med et lavt loft, skal du søge hjælp fra professionelle designere. Opret et sådant loft vil være vanskeligt, men muligt.

Plusser af lave lofter er i minuserne af høj. Derfor gentager vi ikke. Lad os se nærmere på, hvad designerne vil rådgive i disse tilfælde. Først krydser du følgende fra interiøret:

 • lysekroner, lampeskærme og massive gulvlamper;
 • loft lister og tredimensionale dekorative elementer;
 • massive garderobeskabe, høje borde og store sofaer;
 • malet gardiner knyttet til væggene. Den bedste løsning ville være diskret plast, fastgjort til loftet.

Placer et væddemål på tekstur og farve på rummet. Hvid er den perfekte løsning. Denne farve kan arbejde vidundere, skubber grænserne for rummet. Brug sine nuancer på væggene og loftet. Tilsæt mere glans og spejle til interiøret. Den skinnende overflade reflekterer genstande genstande, visuelt tilføje kubikmeter til rummet. Installation af et blankt strækloft ville være en effektiv løsning.

Hvis du ikke vil se dit værelse i hvidt, vil andre lys nuancer gøre. Med denne mulighed skal du vide, at loftets farve ikke skal være mørkere end væggene. Ellers vil han præsentere sig selv.

Disse tricks er i stand til selv at give et lille loft et stort rum. Og den sidste. På stadiet om at bygge et hus, bemærk at lofthøjden skal være udformet i udkastform. Efter afslutningen vil det blive reduceret. Især højden vil ændre sig, når man installerer opvarmede gulve eller overbygninger i flere niveauer.

Alt om den optimale lofthøjde i CIP-huset, se følgende video.

Standard lofthøjde

Spørgsmålet om lofternes standardhøjde kan opstå både i designfasen af ​​huset, og når man køber et hus. Derudover er det nødvendigt at vide, at denne parameter er nødvendig ved reparation eller installation af spændings- og hængende loftsstrukturer - i dette tilfælde er det vigtigt at observere den mindste tilladte højde.

Standard lofthøjde

Lovgivningsmæssige dokumenter, der regulerer lofternes højde

Højden af ​​lofter i lejlighedskomplekser med standardudvikling er reguleret af punkt 5.8 i SNiP 31-01-2003.

SNiP 31-01-2003. Boliglejligheder.

Minimumsafstanden fra gulv til loft i dette tilfælde afhænger af:

 • klimatiske område, hvor bygningen er placeret
 • destination og type værelse.

Klimatregionen er en parameter angivet i SNiP 23-01-99, idet der tages hensyn til den gennemsnitlige lufttemperatur i forskellige måneder, såvel som luftfugtighed og vindretning. Der er 4 klimatiske regioner opdelt i 16 subdistrikter. Jo lavere kategori af distriktet er, jo strengere og kolde klimaet i det.

Klimaområder (zoner) i Rusland

SNiP 23-01-99. Bygningsklimatologi. Fil, der skal downloades.

For underområder IA, IB, IG, ID og IVA i henhold til SNiP 23-01-99 skal den mindste tilladte højde fra gulvet til det sidste loft i boliger være mindst 2,7 meter. For de øvrige underområder er denne parameter 2,5 meter. De angivne værdier giver normal luftudveksling og et mikroklima i rum.

Zonlægningsplanen for Den Russiske Føderations territorium af klimazoner

I værelser og køkkener på loftet er det tilladt at reducere denne højde i et område, der ikke overstiger halvdelen af ​​rummet. I korridorerne med entresoler og ganger kan du sænke loftet til 2,1 meter - denne højde sikrer normal, sikker bevægelse af mennesker.

Den maksimale højde i lofter er som regel ikke reguleret, men oftest er den i moderne bygninger ikke over 3,2 meter. I gamle huse med øgede dimensioner og areal kan lofterne være 4 meter høje eller mere.

Hvad påvirker lofthøjden?

Ved udformning af private bygninger og valg af loftets højde anbefales det at tage højde for ikke blot de ovennævnte faktorer, men også gulvpladsen. I et smalt og lille rum er højt til loftet ude af sted - de skaber følelsen af ​​et "godt". Rummelige værelser og stuer med stort luftvolumen ser mere harmonisk ud på en lofthøjde på 3 meter.

Rummelige værelser og stuer ser mere harmonisk ud med en lofthøjde på 3 meter

Standard lofthøjde i forskellige huse

Typiske lejlighedskomplekser har som regel en standardlofthøjde, der afhænger af bygningstypen og den tid det blev bygget. Lejligheder beliggende i forskellige dele af landet varierer ikke praktisk taget fra hinanden, og lofthøjden ligger inden for fejlmarginen på højst få centimeter. Overvej standard gulv til loft afstand i forskellige hjem.

"Stalinki" og den gamle boligmasse

Husene i den gamle bygning skelnes af et stort areal og størrelse af værelserne samt en øget lofthøjde. De blev rejst i en æra, da opgaven endnu ikke var at forsyne alle familier med en lille, men deres egen lejlighed, og derfor lagde bygherrerne ikke på materialer og rum.

Stalinistiske bygning

Højden af ​​lofterne i disse huse svinger ofte mellem 3,3 og 3,6 meter. Loftene i "Stalin" er ofte dekoreret med struk og massive dekorative hjørner. Ved installation af stræklofter og gipsvæg på grund af denne funktion er det nødvendigt at sænke loftets højde med en betydelig afstand.

Loft højde og andre funktioner i Stalin-bygget huse

Loft i gamle huse blev ofte lavet af træ, og elektriske ledninger blev udført eksternt, så reparationen af ​​sådanne lofter er dyrt. Men som et resultat kan du få et unikt interiør med rummelige lyse værelser og højt til loftet i enhver stil beslutning. I gamle huse ser flerniveau lofter med rig indretning, indbygget belysning eller massive lysekroner godt ud.

Vær opmærksom! Suspended eller spænding strukturer er almindeligt anvendt til at afslutte lofter i gamle bygninger med højt til loftet. Farve og indsætte tapet her som regel gør det ikke på grund af kompleksiteten af ​​tilpasningen af ​​gamle gulve.

Lejligheder "Khrusjtjov"

På Khrusjtsjovs tid fik arkitekter og bygherrer opgave: at give hver familie separat bolig på kort tid og med minimale omkostninger. Så var der "Khrusjtjov" - et lille lejlighedsområde med et minimum loftshøjde.

Afstanden fra gulvet til loftet i "Khrusjtjov" er 2,5 meter, nogle gange er der lejligheder med en højde på op til 2,6 meter, de er placeret på første eller sidste etage. I de nordlige regioner er højden større - op til 2,7 meter.

Loft højde i Khrusjtjov

Loftene i disse huse er lavet af armeret betonpaneler, så finishen er ekstremt enkel: kittet til beton med inkorporering af sømme og hvidvaskning eller maling. Installation af stræklofter tager mindst 5 cm fra højden, hvilket gør rummet endnu lavere, men denne metode bruges ganske ofte i "Khrusjtjov".

Men ophængte strukturer lavet af gipsplader eller bånd skal bruges med forsigtighed, fordi deres installation sænker loftet endnu mere. Også uhensigtsmæssige multi-level systemer med komplekse terræn - sådanne lofter vil knuse og undertrykke.

Hvis det ønskes, kan du bruge en kombination af farver og teksturer i loftet, så du kan opnå zoning uden at reducere højden af ​​rummet væsentligt. Massive lysekroner er bedre at erstatte den indbyggede belysning.

Vær opmærksom! For at afslutte lofterne i "Khrusjtjov" er det bedre at bruge lyse farver og blank tekstur, som visuelt øger højden.

Glossy stretch loft i Khrusjtjov

Forbedringer eller "brezhnevka"

I den senere, Brezhnev-æra begyndte folk at lægge større vægt på personlig plads og komfort, som efterlod deres karakter på byggestandarden. Lejlighederne blev mere rummelige, værelserne fandt en separat indgang og hallway, indbyggede skabe og mezzaniner dukkede op. Hældningen af ​​lofterne er også ændret - den er steget til 2,6-2,7 meter.

Resten af ​​"brezhnevka" ikke meget forskellig fra "Khrusjtjov". Mursten vægge og armeret beton gulve, det mest enkle layout og fravær af dekorative elementer - disse er de funktioner, der forener disse typer af huse.

Reparation af lofter i "brezhnevka" er normalt ikke forbundet med særlige omkostninger, en relativt flad overflade giver mulighed for enhver form for finish. Til den mindste tilladte højde af loftet forbliver der i gennemsnit 15-20 cm, hvilket gør det muligt at montere eventuelle suspenderede og spændingsstrukturer: lærred, gipsvæg, lameller og paneler.

Layout "Brezhnev" panel serie II-49.

Vær opmærksom! I smalle rum anbefaler designere at bruge loftszoneringsteknikker ved hjælp af niveauer eller forskellige farver. Ved at placere skillelinjen over rummet kan du visuelt udvide den.

Panel og blokhuse

Historien om opførelsen af ​​præfabrikerede huse går tilbage til Khrushchev gange. De første panelbygninger var fem-etagers, de var planlagt til at blive bygget i de varme sydlige regioner. Tykkelsen af ​​væggene i sådanne huse er lille, og lofternes højde overstiger ikke 2,5 meter. Layoutet ligner generelt teglsten "Khrusjtsjov", området med lejligheder er lille, og værelserne mangler plads og lys.

Loft højde i panelhuse af forskellige serier

Mere moderne panel- og blokhuse begyndte at blive bygget i 80'erne af det 20. århundrede. De har et højere antal etager, et øget areal af værelser og køkkener samt en lofthøjde på 2,65-2,75 meter.

Afslutning af sådanne lofter er ikke forbundet med særlige problemer - gulvene har en flad overflade og kræver sjældent alvorlig reparation. På din anmodning kan du simpelthen male dem, fyldt med små uregelmæssigheder og sømme, eller monter eventuelle suspenderede strukturer.

Lofter i panelhuse har ofte en ret jævn overflade, så efterbehandling eller andet arbejde medfører ikke særlige problemer.

Vær opmærksom! Panelhuse har dårlig lydisolering, vægge og lofter i dem er godt båret stødstøj. Ved installation af hængende og hængende lofter anbefales det at udføre lydisolering ved hjælp af flerlagsstrukturer bestående af elastiske og fibrøse materialer.

Installation af lydisolering i strækloftet

Lydabsorberende plade ubrændbar mineralfiber "Schumanet BM"

Moderne lejligheder

Husene i moderne konstruktion kendetegnes af en bred vifte af layouter og konstruktionsteknologier. Boligmarkedet præsenterer økonomiklasse boliger til en bred vifte af købere og luksus boliger. De adskiller sig i forhold til lejligheder og niveauet af komfort, som påvirkes af blandt andet lofthøjden.

Så i små lejligheder og studier for at spare materialer og reducere omkostningerne ved byggeri, er lofter lavet til den mindste tilladte sats (normalt 2,7 meter). Luksusboliger karakteriseres af antal og størrelse af værelser, tilstedeværelsen af ​​panoramavinduer, buer og nicher. Loft i sådanne lejligheder har normalt en højde på 2,8-3,2 meter, værdien afhænger af det oprindelige projekt. Dette punkt kan specificeres i dokumentationen til konstruktion.

Loft højde i moderne lejligheder

Loft i moderne lejligheder i økonomiklasse har næsten ingen begrænsninger, bortset fra at det ikke anbefales at installere multi-level systemer i små værelser - et køkken, et badeværelse eller et lille soveværelse. For visuelt at øge højden af ​​rummet kan du bruge glatte og spejlede teksturer af materialet og korrekt valgt belysning.

Reparation af luksus boliger er normalt betroet fagfolk, alt fra designprojektets rækkefølge og slutter med udførelsen af ​​arbejdet og den efterfølgende rengøring. En erfaren designer vil hjælpe dig med at vælge den optimale højde af loftet, hvilket understreger fordelene ved en lejlighed og mindsker dens ulemper.

Vær opmærksom! Loftets højde i nye bygninger kan variere meget, selv for lejligheder beliggende på forskellige etager. For at afklare denne parameter skal du kontakte udvikleren eller se dokumentationen på huset.

Norms højdelofter i offentlige bygninger

Private huse

Et privat hus er et ubegrænset rum for fantasi. Eventuelle layout og geometriske dimensioner af værelserne, herunder lofthøjden, er mulige her. Sidstnævnte er som regel valgt af kunden sammen med arkitekten.

I et privat hus er størrelser, indretning og lofthøjde tilladt.

For at give husrummet og skabe et hyggeligt mikroklima i det, vælges lofternes højde normalt inden for 2,9-3,2 meter. Højere lofter er mulige, men det skal huskes, at det øgede kubiske rumfang vil kræve store opvarmning. For huse i de sydlige regioner er det ikke for vigtigt. For mellembåndet og de nordlige regioner er det værd at udføre en foreløbig termisk beregning for at bestemme muligheden for at øge standardloftens højde.

Trappehøjde i et privat hus

Afslutning af loftet i et privat hus afhænger af loftets materiale. Til træbjælker anvendes normalt stræklofter, ophængte strukturer eller træpaneler samt kombinerede typer af overflader, der efterlader åbne gulvbjælker. Forstærket beton gulve tillader enhver form for finish, fra maleri til komplekse fjedringssystemer.

Loft højde i et privat hus

Vær opmærksom! Med det dekorative loft er trimmer bedre at bestemme designtrinnet. At du korrekt kan beregne højden på det færdige loft, hvilket er særligt vigtigt, når du installerer multi-level systemer.

Sådan beregnes den optimale lofthøjde i design og reparation

Som det fremgår af beskrivelsen af ​​forskellige boliger, kan loftets standardhøjde være anderledes, den kan afklares og sammenlignes i nedenstående tabel.

Tabel 1. Hyldernes standardhøjde i forskellige typer huse.

Optimal og standard lofthøjde med hensyn til standarder og praksis

Ved hjælp af lys og farve kan du visuelt øge eller formindske rummet.

Loftets højde er et faktisk spørgsmål, da ikke kun muligheden for at gennemføre designprojekter, men også komforten i rummet som helhed afhænger af denne værdi. Denne parameter ligger i gennemsnit fra 2,4 til 3,2 meter. Mindste lofthøjde bestemmes af SNiP som 2,5 m. Sådanne lofter er karakteristiske for Khrushchev. I nye bygninger er deres mindste højde 2,6 meter. Og i luksushuse kan det være mere end 3 m.

Standarder og praksis

På trods af at den normale lofthøjde på 2,5 meter i nye boliger næsten aldrig forekommer, betyder det ikke, at efter at have købt en lejlighed i en ny bygning, vil en glad nykommer ikke modtage et værelse med lave knusende lofter. Hvis bygningens kvalitet efterlader meget at ønske, vil loftoverfladen uundgåeligt kræve yderligere udjævning, hvilket kan reducere rummet meget. Derfor er standard og praktiske forhold i en række nye bygninger forskellige begreber.

normer

Intet reguleringsdokument og ingen standard angiver den eneste korrekte parameter. I SNiP specificeres kun den mindste højde af loftet. Under denne parameter at udføre konstruktion er uacceptabel. SNiP fremsætter følgende anbefalinger:

 • I stuer og køkkener er den nedre figur 2,5 m. For klimatiske områder 1A, 1Á, 1Г, 1Д og 4А - 2,7 m.
 • I korridorerne og hallerne skal loftets højde være mindst 2,1 m, som er bestemt af kravene til sikkerheden ved bevægelsen af ​​mennesker.
 • Mansards og værelser med skrånende hegnstrukturer må bygges med en højde, der er lavere end den normative. Standarden bestemmer i dette tilfælde procentdelen af ​​rumrummet med lave og normale lofter. Lofter med en lavere højde bør ikke optage mere end halvdelen af ​​rummet.
 • Højden på loftsloftets nederste del må ikke være mindre end 1,3 meter, hvis hældningen er 30 °. Med en stigning i hældningen op til 45 ° er afstanden fra gulv til loft på SNiP ikke standardiseret.
 • For offentlige bygninger sætter SNiP en standard på 3 meter.
 • Boliger i offentlige bygninger er arrangeret i overensstemmelse med anbefalingerne udviklet til lejligheder.

Ergonomiske problemer

Hvis minimumsafstanden fra gulv til loft er bestemt af SNiP, er ergonomien engageret i udviklingen af ​​optimale parametre. Opgaven med denne videnskab er at beregne rummets parametre, som gør det muligt for en person at føle sig så komfortabel som muligt. Det er ingen hemmelighed, at der i et værelse med et lavt loft er en følelse af pres. Ubehageligt og vil være et højt rum i et lille område. Her føles en person i en brønd.

Et behageligt værelse skal opfylde følgende ergonomiske krav:

 • Tilstrækkelig mængde naturligt lys.
 • Nok frisk luft.
 • Optimale fugtighedsforhold.

Overholdelse af disse krav afhænger stort set af rummets størrelse og højden af ​​lofterne. Den optimale lofthøjde blev først underbygget af Dürer. Yderligere undersøgelser blev udført af den tyske arkitekt Ernst Neufert, der designede modulerne med ideelle parametre. Disse og andre undersøgelser blev efterfølgende taget som grundlag for SNiPs normer.

Loft design

Designet af lofterne i rummet bestemmer ikke kun stilens orientering af dets design, men også atmosfæren af ​​hygge og komfort. I butikken finder du mange finishmaterialer til loftoverflader.

Det specifikke valg af efterbehandlingsmuligheder vil i vid udstrækning bestemmes af en sådan parameter som lofternes højde.

Loftfliser

Loftsfliser er velegnede til værelser med lavt loft. Det adskiller sig i en bred vifte af design, fremragende operationelle egenskaber og praktisk talt skjuler ikke rummet i rummet. Fordelene ved dette materiale inkluderer nem installation.

Dette loft trim er et godt alternativ til moderne muligheder.

Ikke desto mindre kan fliser trimme afvige i flere "overraskelser", som langt fra altid er behagelige. Flisen er ikke i stand til at skjule betydelige overflade uregelmæssigheder. Derudover vil dets mærkning med store forskelle medføre mange vanskeligheder, og det er næsten umuligt at garantere kvalitet under sådanne forhold. Der vil altid være en chance for, at fliserne simpelthen kommer væk.

Ujævnt loft kan være forudjusteret, men i dette tilfælde mister flisen sin største fordel som et efterbehandling materiale til et værelse med et lavt loft. Nivelleringslaget vil "spise" de meget omhyggeligt opbevarede centimeter af rummet.

Suspenderede strukturer

Suspenderede strukturer - en moderne måde at forvandle rummet og gøre designet af rummet unikt. De tillader uden forudgående forberedelse af basisfladen. Installation af hængende lofter af enhver art udføres på profiler, så de reducerer loftets højde. Suspended strukturer kan have en hvilken som helst konfiguration og flere niveauer. I rummet der er skjult af dem, kan du skjule kommunikations- og belysningsenheder.

Det vurderes, at for et værelse med lave lofter er det bedre ikke at anvende suspenderede muligheder. Dette er imidlertid ikke helt sandt. Et enkeltniveau design med den mindste mulige afstand fra bundfladen til profilen gør det muligt at variere rummets design, gøre det stilfuldt og smukt.

Hvis rummet har en høj lofthøjde, kan du legemliggøre absolut enhver designidee. Suspended strukturer giver dig mulighed for at skabe enhver form og konfiguration, herunder meget kompleks. Et sådant designbevægelse giver dig mulighed for at løse mange daglige opgaver - for at øge støjisoleringen af ​​et rum, at zone det, for at skjule kommunikation, at "lege" med belysning.

Spændingsstrukturer

Hvid og sort baggrundsbelyst

Spændingsstrukturer er ideelle til store rummelige værelser. Denne måde at færdiggøre i dag er den bedste i loftdesign. Tøj varierer i forskellige teksturer og farver. Ethvert mønster kan påføres på deres overflade. Udformningen af ​​multi-level spændingsstrukturer har ingen begrænsninger, bortset fra designernes fancy. Højden af ​​lofterne i rummet er den vigtigste parameter for udvælgelsen af ​​sådanne strukturer. Ved lave loftsrum skal du bruge dem omhyggeligt. Her er et niveau lofter, der ligger omkring 5-10 cm fra bunden, passende.

Hvis lofthøjden tillader det, kan du på en måde diversificere interiøret. Tre- og fire-niveau designs med en kompleks konfiguration ser godt ud i store rum og stuer. Arched og teltstrukturer tillader ikke kun at skjule nogen uhyggelig kommunikation, men også give rummet en uforglemmelig atmosfære, en meget speciel smag.

Farve løsninger

Ideelt loftdesign er ikke kun det rigtige valg af efterbehandling, men også et velvalgt farveskema. Moderne efterbehandling materialer er kendetegnet ved et stort udvalg af farver og teksturer. Den samme mulighed, der anvendes i forskellige rum, kan have en helt anden effekt.

Det mest anvendte design i lyse farver er hvid eller pastell nuancer. Dens fordel er evnen til visuelt at udvide rummet, hvis lofthøjden er lille. Hvide loftoverflader giver dig mulighed for at bruge næsten enhver farve i interiøret. Ideel sådan en løsning til udformningen af ​​lokalerne i den klassiske stil. Udførelsesformen i det indre af en ikke-standarddesign ide kan kræve opbygning af hyldeoverfladen i forskellige nuancer.

Når du vælger en farve, skal du følge følgende regler:

 • Jo lavere lofthøjde, jo lysere dens overflade skal være. Det er ønskeligt at gøre gulvet så mørkt som muligt, og vælg væggenes farve i området mellem disse farveskemaer. En sådan løsning vil visuelt skubbe rummet.
 • Med uforholdsmæssigt store lofter skal deres farve være mørk ned til sort. Ellers er der en følelse af en dyb stenbrønd, hvor det er ubehageligt.
 • I mørke værelser ser varme nuancer bedst ud, og i lyse rum er de kolde.

konklusion

Lofthøjde er en parameter, som ikke kun påvirker boligomkostningerne eller vedligeholdelsen, men også trivsel for en person i et rum. Det giver hygge, komfort og en behagelig atmosfære. Samme parameter vil være afgørende, når du vælger designløsninger til indretning.