Den optimale lofthøjde i huset

Ved opbygning af et privat hus er der mulighed for at vælge lofternes højde i hvert værelse. Så mange finder en behagelig højde på ca. 3 m, mens andre er vant til lave lofter 2,5 m høje. Og der er mennesker, for hvem lofthøjden kun skal være over 3 m. I alle tilfælde hviler problemet med at vælge lofthøjde på mange faktorer. Og den første af dem - omkostningerne ved byggeri. Jo højere loftet i huset er, desto dyrere vil det koste dig ved brug af flere byggematerialer.

Huse med lave lofter er billigere, og det er lettere at opvarme dem. Lofter vil påvirke bygningens udseende. Så ser et hus med lave lofter mere squat. Og dette er en minus.

Dette problem kan løses ved at kombinere lofternes højde. Så på første sal planlægger lofterne højt, men i det andet, hvor soveværelserne er, kan de laves lavere. Således ser huset udadtil meget godt ud, og for hvert enkelt værelse kan du vælge den optimale højde af lofterne.

Loftets højde i et privat hus afhænger også af størrelsen på værelserne. Så et lille værelse med et lavt loft ser ud som et skævt skab. Men det høje loft giver et lille rum til visuelt at gøre det mere rummeligt. Overvej også, at for store værelser er det nødvendigt at planlægge højt til loftet. For eksempel ser et værelse med et areal på 18 m 2 godt ud med en lofthøjde på 2,5-2,6 m og med et areal på 25 m 2 eller mere, er det bedre at tage loftet 3 m højt. Store værelser med lave lofter taber visuelt og ser små ud.

Fra ovenstående kan vi konkludere, at der i stueetagen på første sal, der skal være stor, er en høj lofthøjde på 3 m. I soveværelserne på anden sal er denne lofthøjde ikke nødvendig, især da området af disse værelser er meget mindre. Her kan loftets højde tages 2,4-2,5 m. Forresten betragtes lofthøjden på 2,4 m som den mindste behagelig for en person. I køkkenet, badeværelset og badeværelset er der heller ikke behov for højt til loftet, så højden af ​​disse værelser kan variere på et niveau på 2,5-2,8 m.

Siden du bygger et hus på samme etage, skal du tildele plads til forskellige rum, du skal lave et multi-level layout. Dette medfører igen ekstra omkostninger, men med en sådan tilgang vil du føle dig komfortabel i hvert værelse.

Den optimale lofthøjde for hver person er anderledes. Alt afhænger af din højde. Langt folk er kun komfortable i værelser med en lofthøjde på ca. 3 m. Hvis loftet er lavt, ser det ud til, at det hænger over hovedet. At bestemme den optimale højde i loftet i rummet er meget enkel: Lad det højeste medlem af familien blive og strække en hånd opad. I denne højde skal du tilføje yderligere 30 cm. Den resulterende højde bliver den optimale højde af loftet i rummet.

Når man bygger et hus, er det vigtigt at tage højde for det faktum, at lofternes højde er hård, ikke retfærdig. Så med en gulvhøjde på 3 m kan den endelige lofthøjde være 2,7-2,8 m (forudsat at loftets tykkelse er 15 cm). Hvis du planlægger at bruge et loft eller loft på loftet i rummet og varme gulvet, kan efterbehandlingens højde blive lavere. Og hvis der er planer om at hænge en stor lysekrone, så kan den hænge lige over dit hoved. Når man vælger den optimale højde for hvert værelse, skal man derfor også tage højde for sit design.

Hvad er loftets højde, skal være i et privat hus

Standard lofthøjde i et privat hus: dimensioner, funktioner og anbefalinger

Når du planlægger opførelse eller køb af et privat hus, skal du være opmærksom på en sådan indikator som loftets højde. Det afhænger af komforten hos mennesker på værelset. Der er visse regler og regler, der regulerer den minimale og optimale værdi af denne parameter til forskellige rum.

Derfor fortjener højden af ​​lofterne i et privat hus særlig opmærksomhed. Ønsker at skabe forskellige dekorative effekter indendørs, skal du installere stræk eller lofter på flere niveauer. Sørg for at tage højde for denne parameter.

Respekt proportioner

Bestemmer, hvor højt til loftet der skal laves i et privat hus, det er nødvendigt selv på tidspunktet for udformningen af ​​den fremtidige struktur. Moderne standarder tager samtidig højde for alle parametre inde i bygningen. Du bør også tage hensyn til formålet med rummet.

For et bad er for eksempel meget høje lofter helt uegnede. Men for stuer er det nødvendigt at vælge en sådan værdi af denne parameter, så folk ville være behagelige indeni.

Desuden bør ejerne have plads nok til at arrangere interiøret og vedligeholdelse af værelset. Rensning og reparationer er jo lettere at gøre i mellemstore eller små værelser end i store haller.

specifikation

Moderne konstruktion anvender forskellige standarder i udformningen af ​​bygningens indre rum. Standard lofthøjde i et privat hus er 2,7 m. Dette er nok nok til fuldt ud at udføre rengøring og reparation af værelset.

Minimumsværdien af ​​afstanden fra gulv til loft må ikke være mindre end 2,5 m. Denne indikatorværdi bruges ofte i landehuse, hvor ejerne forbliver midlertidige. For hytten, hvor hytten ikke skal bruge forskellige sofistikerede designteknikker til at arrangere interiøret, vil det også være ret nok. Hvis loftet er planlagt til simpelthen malet, er det for en land sommerhus en højde på 2,5 mere end praktisk.

Standards krav

Loftets højde i et privat hus er blandt andet også reguleret af SNiP og principperne for tilrettelæggelsen af ​​brandsikkerhed. Ifølge deres krav, i en bygning, hvor folk lever permanent, er det nødvendigt at overholde visse parametre ved design. I dette tilfælde skal minimumshøjden være mindst 2,6 m.

En generelt accepteret udtalelse er behovet for at arrangere det indre rum med tilstrækkeligt store dimensioner. Jo højere lofterne, værelset synes mere behageligt. Derfor ser det ud til, at mange ejere af private huse selv under processen med at designe et hjem den rigtige beslutning om at lave lofter inde i værelser omkring 3 m.

Denne tilgang giver dig mulighed for at oprette et originalt design. Men rummets kubiske kapacitet øges også, og samtidig i koldperioden vil der blive brugt flere energiressourcer til opvarmning af sådanne rum. Hvis værelserne med højt til loftet ikke er varme nok, vil det være meget ubehageligt at være her. Et sådant værelse virker dyster.

Værelsesparametre

Ifølge eksperternes anbefalinger bør den optimale højde i lofter i et privat hus være mellem 2,6 og 3 m. For at korrekt vælge den ønskede værdi af indikatoren fra dette spektrum, er det nødvendigt at henvise til planen for hele bygningen.

Et privat hus kan betjenes året rundt eller sæsonmæssigt. Til en lille sommerhus kendetegnet ved små værelser. Det er sjældent, at sådanne huse er udstyret med en stor hal, et opholdsstue mv. Sommerhuset har flere mellemstore eller små soveværelser, et køkken, et badeværelse og en fælles hal. Derfor vil høje loft i sådanne små værelser se unaturligt ud. Derfor ville den ideelle løsning være at vælge denne parameter på niveauet 2,6 m.

Et hus, hvor familien bor hele året rundt, kan have flere meget rummelige værelser. Og i dem vil et lavt loft igen virke latterligt. Derfor er niveauet maksimeret under sådanne forhold.

Hvordan visuelt øge niveauet af loftet?

En tilstrækkelig stor lofthøjde i et privat hus er ikke tilgængelig for alle ejere. Hvis du vil visuelt udvide rummet, kan du bruge flere ekspert tips. De vil fortælle dig, hvordan man ordentligt arrangerer interiøret i et lille rum:

 1. Hvis loftet er lyst, vil det visuelt udvide rummet.
 2. En lignende effekt er givet ved at male loftet i farvetone med væggene eller kun deres øverste del.
 3. Lodrette linjer i interiøret øger visuelt rummet. For at gøre dette skal du anvende tapet med det passende mønster.
 4. Spejlglansen i strækloftet trækker også pladsen. Dette er et ganske interessant trick. Forresten ser rummet på samme tid elegant og højtideligt ud.

Strekak

Højden af ​​lofterne i et privat hus kan reduceres væsentligt, hvis ejerne beslutter at lave et loft eller flere lofter. For at rummets rum ikke skal mindskes visuelt, skal der tages hensyn til flere anbefalinger.

Enkle designs med montering af en enkelt lysekrone i midten reducerer højden med et par centimeter. Det er næsten ikke mærkbart for andre. Men hvis loftdesignet indebærer installation af et komplekst belysningssystem, vil det tage ca. 10 cm i højden. Under panelet bliver nødt til at sætte ledninger og special hardware. Derfor er det bedre at udstyre sådanne systemer i rummelige værelser, hvor lofterne er mindst 2,8 m.

I moderne forhold installerer mange ejere forskellige brandsluknings- og sikkerhedsudstyr under spændingsloftet. Det er kendetegnet ved en pladsreduktion med 15 cm. Derfor vil alle tidligere teknikker til visuelt at øge lofternes højde være relevante under sådanne forhold.

Efter at have overvejet standarder og kriterier for valg af en sådan indikator som lofthøjde i et privat hus, kan hver ejendomsejer skabe det mest komfortable boligareal for sig selv. Ved hjælp af råd fra professionelle designere kan du visuelt udvide rummet, hvorfor det vil være behageligt for både ejere og deres gæster.

Loft højde i huset

Hver udvikler er stadig på scenen af ​​en drøm om sit fremtidige hjem, der stiller sig et spørgsmål om lofternes højde. Foraene er fulde af temaer om livet i tætte "Khrusjtjov" lofter på 2,5 m og tips om ikke at spare på denne lille glæde. Lad os se, hvor guldet betyder mellem de to og en halv meter højt til loftet og husets andet lys, som ser så fristende ud for siderne med blanke magasiner.

Først skal du forstå selv, at i dette hus vil du ikke bare nyde livet, men også det faktum, at du skal bygge et hus, og så vil du tjene hele denne skønhed.

Ulemper lave lofter.

Selvfølgelig er den største ulempe ved lave lofter en psykologisk komponent, der ikke tillader en person med god sundhed at kaste i det 21. århundrede en bygning med lofter på 2,10 m og derefter banke panden på dørlamper og brænde hovedet med en pære. Huset skal være behageligt, rummeligt og lyst.

Fordelene ved lave lofter

Prisen på opførelse og videre vedligeholdelse af et sådant hus. Jo lavere loftet i huset og under væggen er, desto mindre materiale vil blive brugt på deres konstruktion, mindre materiale vil blive brugt til at afslutte disse vægge, mindre vinduer vil være nødvendige, rumfanget vil falde, og dermed vil opvarmning omkostningerne falde. Enig at varme 37,5 kubikmeter luft i et værelse på 15 meter billigere og hurtigere end 52,5 kuber i et værelse med lofter på 3,5 meter af samme område.

Ulemper med højt til loftet

Ulemperne ved høje lofter selv stammer fra fordelene ved lavt, beskrevet ovenfor i denne artikel, så vi vil ikke dvæle på dem særligt.

Fordeler højt til loftet

Fordelen ved højt til loftet er den uundgåelige atmosfære og frihed til et privat hus, hvor mange af dem bevæger sig "profiterer" i de presserende højhuse. Det er umuligt at forestille sig en hyggelig, stor stue med lave lofter. Du vil ikke efterlade en fornemmelse af noget undertrykkende eller at du er i en gammel bygning. Udformningen af ​​væggene, der indeholder lodrette striber, vil til sidst på en eller anden måde udjævne loftets utilstrækkelige højde, men det er ikke den bedste løsning på det fremtidige udviklingsstadie.

Den optimale lofthøjde i et privat hus

Hvis du stadig ikke er helt forvirret, lad os sammenligne loftets højde i forskellige bygninger, der er kendt for os.

Således er den optimale lofthøjde for et privat hus 2,70-3,10 meter. Et hus med sådanne lofter vil glæde ejerne med sin hyggelige atmosfære og vil ikke ødelægge dem med gasregninger eller andet alternativt brændstof.

kommentarer drevet af HyperComments

Den optimale lofthøjde i huset. Bestyrelsen

Ved opbygning af et privat hus er der mulighed for at vælge lofternes højde i hvert værelse. Så mange finder en behagelig højde på ca. 3 m, mens andre er vant til lave lofter 2,5 m høje. Og der er mennesker, for hvem lofthøjden kun skal være over 3 m. I alle tilfælde hviler problemet med at vælge lofthøjde på mange faktorer. Og den første af dem - omkostningerne ved byggeri. Jo højere loftet i huset er, desto dyrere vil det koste dig ved brug af flere byggematerialer.

Huse med lave lofter er billigere, og det er lettere at opvarme dem. Lofter vil påvirke bygningens udseende. Så ser et hus med lave lofter mere squat. Og dette er en minus.

Dette problem kan løses ved at kombinere lofternes højde. Så på første sal planlægger lofterne højt, men i det andet, hvor soveværelserne er, kan de laves lavere. Således ser huset udadtil meget godt ud, og for hvert enkelt værelse kan du vælge den optimale højde af lofterne.

Loftets højde i et privat hus afhænger også af størrelsen på værelserne. Så et lille værelse med et lavt loft ser ud som et skævt skab. Men det høje loft giver et lille rum til visuelt at gøre det mere rummeligt. Overvej også, at for store værelser er det nødvendigt at planlægge højt til loftet. For eksempel ser et værelse på 18 m2 godt ud med en lofthøjde på 2,5-2,6 m, og med et areal på 25 m2 eller mere, er det bedre at tage et loft på 3 m højde. Store værelser med lave lofter mister visuelt lyd og ser små ud.

Fra ovenstående kan vi konkludere, at der i stueetagen på første sal, der skal være stor, er en høj lofthøjde på 3 m. I soveværelserne på anden sal er denne lofthøjde ikke nødvendig, især da området af disse værelser er meget mindre. Her kan loftets højde tages 2,4-2,5 m. Forresten betragtes lofthøjden på 2,4 m som den mindste behagelig for en person. I køkkenet, badeværelset og badeværelset er der heller ikke behov for højt til loftet, så højden af ​​disse værelser kan variere på et niveau på 2,5-2,8 m.

Siden du bygger et hus på samme etage, skal du tildele plads til forskellige rum, du skal lave et multi-level layout. Dette medfører igen ekstra omkostninger, men med en sådan tilgang vil du føle dig komfortabel i hvert værelse.

Den optimale lofthøjde for hver person er anderledes. Alt afhænger af din højde. Langt folk er kun komfortable i værelser med en lofthøjde på ca. 3 m. Hvis loftet er lavt, ser det ud til, at det hænger over hovedet. At bestemme den optimale højde i loftet i rummet er meget enkel: Lad det højeste medlem af familien blive og strække en hånd opad. I denne højde skal du tilføje yderligere 30 cm. Den resulterende højde bliver den optimale højde af loftet i rummet.

Når man bygger et hus, er det vigtigt at tage højde for det faktum, at lofternes højde er hård, ikke retfærdig. Så med en gulvhøjde på 3 m kan den endelige lofthøjde være 2,7-2,8 m (forudsat at loftets tykkelse er 15 cm). Hvis du planlægger at bruge et loft eller loft på loftet i rummet og varme gulvet, kan efterbehandlingens højde blive lavere. Og hvis der er planer om at hænge en stor lysekrone, så kan den hænge lige over dit hoved. Når man vælger den optimale højde for hvert værelse, skal man derfor også tage højde for sit design.

Komfortabel lofthøjde i et privat hus

St. Petersborg,
m. Narvskaya,
Str. Marshal Govorov, 35,
BC "Yellow Corner", af. 440
tlf.: (812) 309-53-00

Moskva
Str. Big Post, d. 36,
s. 2, indgang 15, af. 218
tlf.: (495) 505-63-05

GK Godt hjem. ©
2006-2017

Delvis eller fuldstændig kopiering af webstedets oplysninger er kun mulig med tilladelse fra indehaveren af ​​ophavsret.

Højden af ​​lofterne er ikke så vigtig for komfortabelt ophold, som for eksempel størrelsen af ​​beboelsesrummet, væggets materiale. Men denne udsagn gælder kun så længe denne parameter ikke er for langt ud over de anbefalede værdier. Hvis loftet er for lavt eller for højt, kan dette forårsage betydeligt psykisk ubehag. Overvej, hvordan lofterne skal være i et privat hus, så det ikke bryder fornemmelsen af ​​komfort og være omkostningseffektiv.

Fordele og ulemper ved lave lofter

Lavt loft er et relativ koncept. For værelser i et stort område og en højde på 2,8 kan virke utilstrækkelige, og for et lille soveværelse, hvor en person tilbringer tid hovedsagelig ligger ned, vil loftet på 2,4 m ikke se lavt ud. Når man vælger højden af ​​lofterne i et landhus, er det nødvendigt at fokusere på størrelsen af ​​rummets rum, så deres proportioner er harmoniske.

Lofter betragtes som en ulempe ved huset, fordi de:

 • forårsage en følelse af manglende frihed, pres
 • begrænse valget af loftbelysning
 • gøre det umuligt at designe løsninger som spændinger eller suspenderede strukturer.
 • give interiøret et uforudsigeligt udseende.

Men de har også fordele, fordi ved at reducere højden af ​​væggene i et privat hus, er der sparet penge til byggeri, er opvarmning omkostninger reduceret.

Under hensyntagen til alle disse fordele og ulemper bestemmes den optimale højde af lofterne for hvert værelse i et privat hus, således at æstetik og økonomi er i en rimelig balance.

Fordele og ulemper ved højt til loftet

Høje lofter giver interiøret et strejf af aristokrati, for paladserne er altid høje, i modsætning til hytterne. De giver en følelse af frihed og overflod af luft, men opvarmning af denne luft vil kræve betydelige meromkostninger. Ja, og i byggeplanen vil en høj lofthøjde i hytten medføre en betydelig stigning i omkostningerne i skønnet.

Derfor er det tilrådeligt at begrænse højden af ​​værelser til 3-3,2 m, især da det med en højere højde bliver svært at vedligeholde dem: udskiftning af pærer, vedligeholdelse af renlighed, reparationer.

Lovgivningsmæssige dokumenter, der regulerer lofternes højde

SNiP regulerer denne parameter, men kun i lejlighedskomplekser. Højden af ​​lofter i et privat hus ifølge SNiP er ikke reguleret, men fremtidige private husejere kan tage som retningslinjestandarder for boligbyggeri.

Ifølge SNiP afhænger den normative værdi af den mindste højde af boliger lokalt om bygningen. I kolde klimazoner (Arktis, de nordlige regioner i Sibirien og Fjernøsten) er denne værdi 2,7 m, i moderat og sydlig - 2,5 m. Disse normer beregnes ud fra betingelserne for at skabe et normalt mikroklima i værelserne.

For den maksimale lofthøjde i et privat hus er standarderne også fraværende. Det maksimale loftniveau er slet ikke reguleret. Praksis viser, at det i moderne boligblokke ikke stiger som regel over 3,2 m.

Standard lofthøjde i forskellige huse

I dag eksisterer begrebet standard lofthøjde i et privat hus ikke, fordi det er ikke underlagt regulering. Hendes valg er lavet i designfasen efter anmodning fra den fremtidige boligejer. For at gøre det nemmere at vælge, lad os overveje, hvor højt lofterne blev bygget i forskellige typer højhuse.

Stalin og den gamle boligmasse

En af de fordele, som Stalins huse er så værdsat, er højt til loftet. Deres niveau er 3,3-3,6 m, selv moderne luksus boliger er ikke op til denne parameter.

Lejligheder Khrusjtsjov

Khrushchev - billigere boliger, med deres konstruktion i prioritet var ikke kvaliteten, men antallet af huse bygget. Derfor opfyldte niveauet af deres lofter minimumsnormerne for SNiP - 2,7 m for de nordlige regioner og 2,5 m for de øvrige.

Forbedringer eller brezhnev

Lejlighederne i 70'erne er forbedret i forhold til Khrusjtsjovs layout og "vokset op" til 2,6-2,7 m lofter.

Panel og blokhuse

Selv om de kalder de sidste årtier i Sovjetunionen en æra af stagnation, men i størrelsen og udformningen af ​​boligbygget i disse år er der markante fremskridt. Panel og blokke højhuse bygget i 80'erne er kendetegnet ved et større område og højde på værelser 2,65-2,75 m.

Moderne lejligheder

Niveauet af lofter af moderne lejligheder afhænger af hvilket segment af boliger, de tilhører. Økonomi muligheder kan have en højde ikke nå 2,7 m, business class boliger - fra 2,75 og højere, luksus lejligheder - 3-3,2 m.

Private huse

Så trods alt, hvad er den bedste lofthøjde i et privat hus? Med hensyn til komfort og økonomisk gennemførlighed vil den "gyldne middel" være den mest optimale - loftet er 2,6-3 m. For små værelser kan denne parameter være 2,6-2,7 m, for rummelige værelser - 3 m.

En rimelig løsning ville være at gøre lofternes højde i et privat hus som følger: gulvet hvor stuen, spisestuen er placeret, at bygge en højere og gulve med soveværelser - lavere.

Det sker der ikke passer højden af ​​væggene i et allerede bygget hus. Hvis opgaven er at lave lofter lavere, er det let at løse ved at installere ophængte eller spændingsstrukturer.

Og hvis spørgsmålet er, hvordan man øger loftets højde i et privat hus, så er løsningen kun mulig i bygninger med bjælkelofter. De kan løftes af en jack, og supplerer de manglende murværk. Hvis bygningen har forstærket betongulve, kan denne parameter kun øges visuelt ved hjælp af designteknikker.

Standard lofthøjde i et privat hus

Når man bygger et privat hus, når man beslutter sig for lofthøjden, gør mange intuitivt et valg til fordel for standarden.

Forstå, hvordan denne beslutning er hensigtsmæssig, vil det kun være muligt efter opførelsen af ​​huset og bo i det. Men du kan forstå nogle nuancer, vurdere fordele og ulemper selv i planlægningsfasen.

Accepterede standarder

Det er først og fremmest nødvendigt at overveje nogle eksisterende regler og standarder. Ud over rent praktiske normer, afhængigt af kompleksiteten af ​​job og omkostninger, er der et lovligt etableret sæt SNiP'er (byggekoder og regler). Dette dokument fastlægger den mindste tilladte højde af boligen, baseret på brandsikkerhed og sikkerhed for strukturens struktur.

Ifølge ham:

 • højden af ​​værelserne og køkkenlokalerne må ikke være mindre end 2,5 m;
 • højden af ​​korridorer og haller - 2,1 m;
 • højden på loftet afhænger af hældningsvinklen og er 1,3 m i en vinkel på 30 ° og normaliseres ikke i en vinkel på 45 ° og mere.

At gøre højden mindre vil ikke kun være ubehagelig, men også usikker.

Minimumshøjden, normaliseret ved reglerne, er ikke altid optimal. Blandt bygherrerne har deres egne standarder, støttet af erfaring og ekspertise. Det afhænger selvfølgelig af hver enkelt sag.

For eksempel skal du i et luksuriøst stenhus ikke lave lofter af samme højde som for et beskedent træhus i landsbyen, men hvis du starter fra den gennemsnitlige størrelse af en mursten eller træhus, er standardhøjden 2,7-2,9 m.

Dette nummer giver dig mulighed for at finde en balance mellem klemning af lave lofter og dyre højt til loftet. De fleste landejendomme er bygget i henhold til denne standard. Og med god grund: Standardhøjden har enorme fordele, som mange ikke mærker.

Fordele og ulemper ved standardhøjden

Den gennemsnitlige værdi i opførelsen af ​​et privat landhus er ofte det bedste. Når målet er at opbygge et komfortabelt hjem uden ekstra omkostninger og dikkedarer, ville den bedste løsning være at følge standarderne.

Ulemper ved højt til loftet

 • Opførelse af værelser med højt til loftet er meget dyrere, de tager mere materiale. Dette gælder især for to-etagers huse, så lofterne på anden sal er normalt lavet lavere end på den første.
 • Ved at øge rummets rum er omkostningerne ved opvarmning også øget.
 • Meget ofte er der intet punkt i dette: et par dusin øvre centimeter forbliver ubrugte og hænger i unødvendigt rum.

Ulemper ved lave lofter

 • Psykologisk følelse af indsnævring og ubehag.
 • Kompleksiteten af ​​valg af møbler og tilbehør. Det er nødvendigt at vælge møbler på en sådan måde, at det ikke komprimerer rummet og ikke medfører ulejlighed.

At vælge en standard højde vil omgå alle disse ulemper og gøre dit ophold i huset så behageligt som muligt.

Særlige egenskaber

Der er forskellige nuancer, og ikke altid er standardhøjden den bedste. Til opførelse af et simpelt, billigt, men samtidig behageligt og hyggeligt hjem - helt sikkert, men i tilfælde hvor det er vigtigt at gøre huset også usædvanligt, fremtrædende, sofistikeret, er det bedre at handle anderledes.

Standardhøjde er optimal, gennemsnitlig i alle indikatorer, men det er også den største ulempe, hvis målet er at opbygge noget unikt. Derudover er der særlige tilgange til forskellige særlige tilfælde.

I tilfælde af opførelse af et rammebolig bliver højden normalt mindre, hvilket reducerer lofterne til 2,3-2,5 m.

For eksempel er de fleste af husene i Finland bygget på denne måde. Dette forklares af hastigheden af ​​konstruktion erektion og besparelser. Men alligevel er livet i sådanne huse ikke mindre behageligt af dette: Når det kommer tættere, får boliger mere komfort.

Murstenhuse til at bygge og forøge med et par tituscentimeter er ganske let, og hvis de er ordentligt isolerede, kan de let opvarmes, så lofterne i sådanne huse kan gøres højere. Ved at hæve højden til 3-3,2 m kan du tiltrække interessante designløsninger og opnå en moderne smuk indretning.

I loghuse kan en stigning i højden koste en dejlig øre med hensyn til både konstruktion og vedligeholdelse. Derfor er det for sådanne huse, at standardindstillingen for lofthøjde er den mest ergonomiske. Tømmer er ikke et let materiale, og der er brug for pleje til det, derfor er det vigtigt at tage hensyn til dets egenskaber ved bygning.

For mansard og to-etagers huse, som tidligere nævnt, er der andre standarder. For at spare på byggeri og opvarmning bliver lofter på anden sal normalt lavet 10-20 centimeter lavere end på første sal. Hvis der er et loft, så afhænger alt af hældningsvinklen. Det vigtigste er, at loftet i lofterne ikke forårsager ubehag, og alt andet er et spørgsmål om pris. Du bør overveje rummets rum og rummets funktionalitet. For store stuer skal der laves højere lofter, og for badeværelser og korridorer - lavt.

Med individuelle designprojekter er lovene helt forskellige og afhænger af kundens og designerens personlige ønske.

Tips

For at gøre boligarealet til et privat hus mere æstetisk tilfredsstillende, er der mange indretningsløsninger, som de fleste mennesker simpelthen ikke kender. Personer, der har valgt lofter med standardhøjde, kan tilføje følgende anbefalinger for at tilføje visuel skønhed og rumfang til rummet:

 • du skal bruge skinnende stræklofter - de trækker rummet og mætter det med et reflekterende lys;
 • i væggenes udsmykning skal du tilføje flere lodrette linjer og spejle - dette vil gøre pladsen dybere og visuelt højere;
 • det er tilrådeligt at male væggene og loftet i en tone, og gulvet - en tone lavere, det vil sige mørkere;
 • Loftet er bedre at lave lys;
 • Vinduer bør placeres tættere på loftet for at få mere lys på det end på gulvet.

design

Valget af standardhøjlofter åbner mulighed for et varieret og billigt design: fra banale wallpapers (det er bedre at foretrække tapet med striber, da de gør udseendet mere subtilt) til sofistikerede forfattermønstre, som kan bringe interessante ideer til indretningen af ​​rummet. Ved hjælp af en lille stige kan du uafhængigt komme til de højeste dele af væggene og dekorere dem.

Et værelse med en standard lofthøjde kan sammenlignes med et standardark papir, der er så kendt for kreativitet. Der er selvfølgelig både store formater og små, men det er den standard, der er så velkendt og praktisk at skabe noget af dit eget.

psykologi

Huse er bygget til mennesker og folk til at leve i dem, deres følelser og indtryk af at bo i et bestemt hus - det vigtigste at fokusere på. En normal højde er en, der ikke forårsager ubehagelige følelser: det trykker ikke på, gør dig ikke ubehageligt, men skaber samtidig ikke følelsen af ​​at være på et offentligt sted.

Huset er et sted, hvor du skal slappe af, føle dig selv i dit sted, hvile. Mærkeligt, som det kan synes, afhænger meget af loftets højde.

Det skal huskes, at værelserne kan være meget multifunktionelle. For støjende partier har du brug for en ting, for stille biblioteker en anden. Plus standardhøjden i, at den kan tilpasses til noget. Derudover er det absolut en win-win-mulighed i tilfælde, hvor det nøjagtige formål med rummet er ukendt. De følelser, som rummet får dig til at føle, er det vigtigste, som et værelse kan give til en person.

Hvad skal loftets højde være i et privat hus?

Lofthøjde er en integreret del af et behageligt ophold og en psykologisk følelse i rummet. Generelt accepterede regler og regler fastsætter denne værdi afhængigt af typen af ​​struktur. Lejlighederne behøver ikke at vælge denne højde, det er fastsat ved at bygge standarder og gennemsnit 2,5-2,7 m. Og hvis vi taler om et privat hus i stadierne af byggeri og planlægning, så er denne parameter givet særlig opmærksomhed.

Takket være de rigtige beregninger har du ikke problemer med at installere fladskærende lofter og placere dekorative elementer inde i værelserne.

Loft højde afhænger af formålet med rummet.

Afgørelsen om lofternes højde skal tages på projektets godkendelsesstadium. Der er ingen standarder som sådan for sin størrelse. Det vil imidlertid afhænge af formålet med rummet. For sauna og bad er det absolut ikke hensigtsmæssigt at vælge højt til loftet, da forbruget af varme vil blive distribueret ikke med vilje, og al damp vil koncentrere sig øverst.

For mindre stuer vil det øge loftet medføre en ubehagelig følelse. Værelser med lave lofter passer bedst til børn, badeværelser og køkkener, der ikke kræver et stort område. Men stuer og haller, værelser reserveret til et bibliotek eller et lager vil se godt ud med det højest mulige loft i store huse.

Generelt accepterede standarder og forskrifter

Højden på 2,7 m i et privat hus er taget som den almindeligt anerkendte værdi. Det vil være nok til et behageligt ophold, samt rengøring og reparation af værelset. Med en sådan højde er det helt muligt at designe flerniveau lofter, både suspenderet og suspenderet. Men hvis du ikke vil røre loftets overflade med forskellige strukturer, men simpelthen male den, er en højde på 2,5 m også velegnet. Disse er privat accepterede standarder.

Standarder for opførelse af moderne bygninger styres af forskellige normer for hygiejnebestemmelser og kravene i statsstandarder. De kan findes i byggeri reglerne - SNiPs. I huse, hvor folk bor permanent, fastsætter disse regler en minimumsværdi på 2,6 meter. Ved hjælp af disse normer skal du vide, at mange af dem allerede er blevet ugyldige og ikke anerkendes ved lov, men kun efter regler. På trods af dette bruger mange designere stadig dem. I de nye byplanlægningsregler for arkitektonisk design er lofthøjden ikke reguleret. Derfor kan du vælge det efter eget valg uden at krænke brandkrav.

Der er en mening af ejerne af private huse, jo jo højere loftet er, desto bedre. Det menes, at det på samme tid er muligt at udstyre et værelse på forskellige måder og i overensstemmelse med din smag. Men det er langt fra sagen. Forestil dig et værelse i en boligbygning, hvis vægge er mere end tre meter. Den samlede kubiske optagelse af et sådant rum bliver større, hvilket gør det mere rummeligt. Men i vinterperioden vil det tage en masse penge at opvarme sådanne områder.

Ifølge fysikkens love strækker varm luft altid opad, og kold luft spredes på gulvet. Og selv med den rigelige brug af varmeanlæg, vil varmen blive brugt til andre formål. Derudover vil varmen, som ophobes i toppen af ​​rummet, ødelægge loftet og taget selv. Hvis det er træ, så materialet vil snart knække og knække.

Standard normal højde i en mursten, ramme eller log hus, samt i et to-etagers land hytte skal overholde SNiP. Disse regler er de samme som de første. Så på anden sal.

Rumgeometri

Ekspertudtalelsen konvergerer ved en lofthøjde på 2,6 til 3 meter. For at vælge det rigtige fra denne rækkevidde er det nødvendigt at bestemme bygningens opbygning og dets brug. En vigtig rolle er spillet ved sæsonbetonet vedligeholdelse derhjemme. Hvis du planlægger at opbygge et hyggeligt sommerhus med små værelser, er du velkommen til at vælge en højde på 2,6 meter. For sådanne huse er ikke kendetegnet ved store stuer og rummelige værelser. Derfor behøver lofter ikke højde.

Hvis huset er beregnet til året rundt, vil det være hensigtsmæssigt at se rummelige soveværelser og en stor stue. I dette tilfælde kan du ikke undvære de høje vægge, især hvis indretningen af ​​værelserne sørger for placering af køjesenge.

Optimal lofthøjdeformat

Hver ejer af et hus under opførelse ønsker at vælge den optimale højde for værelserne i hans hus. Man må huske på, at huset endnu ikke er bygget, og så at opretholde og passe sit rum og ikke bare at glæde sig over sin storhed. For at vælge den bedste løsning, hold dig til tre komponenter:

 • dine ønsker
 • ergonomiske regler
 • byggestandarder.

Alt er klart med vores ønsker, og de er ganske forskellige, så de behøver ikke at blive diskuteret. Men med ergonomi bør man mindst være bekendt med det generelle. Denne videnskabelige disciplin studerer en persons interaktive interaktion med rummet omkring ham for at maksimere sine funktioner. Når du vælger en højde, skal du derfor have en idé om formålet med rummet, placeringen af ​​husholdningsartikler og dekorative elementer i den.

For at vælge den bedste løsning, skal du stole på værelserne. Der er en regel: Jo større området er, desto højere er væggen. Et lille værelse med et stort loft vil se latterligt ud, og i en stor hal vil loftet på to og en halv meter lægge pres på pladsen. Der er en anden måde at bestemme den ønskede højde på. For at gøre dette kan du vælge det højeste medlem af din familie og bede ham om at strække armene op. Tilføj til sin højde 30-35 mm, og tilføj op for at få den optimale værdi.

Fordele og ulemper ved højt til loftet

 1. omkostningerne ved at designe og bygge et hus bliver dyrere. Derudover skal du bruge penge på materialer til indretning
 2. at organisere varmesystemet vil ikke være nemt, men i færd med at bruge det vil det begynde at kræve store monetære omkostninger;
 3. Enhver reparation af loftet vil kræve betydelig indsats. Arbejdstagerne skal bruge yderligere faciliteter i deres arbejde, hvilket også vil påvirke pris og reparationstid;
 4. indenlandske vanskeligheder. Ved rengøring af den øvre halvdel af rummet vil der kræves dygtighed. Udskiftning af pæren kan være et stort problem.

På trods af dette har høje lofter opnået enorm popularitet på grund af deres fordele:

 1. høj højde har en særlig atmosfære og fri følelse i huset;
 2. ubegrænset fantasi i udsmykningen af ​​loftet dekoration. Høje vægge giver dig mulighed for at skabe et unikt loftdesign ved brug af to eller tre tier konstruktion af gipsplader. Stort loft kan være dekoreret med forskellige dekorative stuc, som vil se luksuriøst ud med en klassisk stil eller middelalderlig barok.

Selv sådan et stort rum kræver effektiv brug. Designere anbefaler at anvende "reglen om tre" - visuelt opdele væggene i tre sektioner. I bunden placeres yderligere trimme, for eksempel ved hjælp af en sten eller klapbræt. Dekorer det andet afsnit med malerier og hylder.

Placer ikke disse genstande over øjenhøjde for at forhindre følelsen af ​​tomhed. Tredje - forlad uberørt. Med dette layout vil loftet virke endnu højere! Ved udformningen af ​​belysning skal du sørge for at bruge massive lysekroner. De understreger elegance og elegance i rummet.

Så at rummet ikke inspirerer kedsomhed, lav en dristig beslutning - male en af ​​væggene i en lys kontrastfarve! Denne vægt vil tilføje unikhed.

Ulemper og fordele af lave lofter

 1. Følelse af trykplads vil altid ledsage et værelse med et lavt loft. Det vil være ubehageligt at være.
 2. Begrænset brug af hængende lysekroner. Der er huse, hvor lofthøjden er begrænset til to meter. I sådanne rum skal lysekronen komme rundt.
 3. Begrænset evne til at skabe arkitektoniske kompositioner. Hvis du vil skabe et design på flere niveauer i et værelse med et lavt loft, skal du søge hjælp fra professionelle designere. Opret et sådant loft vil være vanskeligt, men muligt.

Plusser af lave lofter er i minuserne af høj. Derfor gentager vi ikke. Lad os se nærmere på, hvad designerne vil rådgive i disse tilfælde. Først krydser du følgende fra interiøret:

 • lysekroner, lampeskærme og massive gulvlamper;
 • loft lister og tredimensionale dekorative elementer;
 • massive garderobeskabe, høje borde og store sofaer;
 • malet gardiner knyttet til væggene. Den bedste løsning ville være diskret plast, fastgjort til loftet.

Placer et væddemål på tekstur og farve på rummet. Hvid er den perfekte løsning. Denne farve kan arbejde vidundere, skubber grænserne for rummet. Brug sine nuancer på væggene og loftet. Tilsæt mere glans og spejle til interiøret. Den skinnende overflade reflekterer genstande genstande, visuelt tilføje kubikmeter til rummet. Installation af et blankt strækloft ville være en effektiv løsning.

Hvis du ikke vil se dit værelse i hvidt, vil andre lys nuancer gøre. Med denne mulighed skal du vide, at loftets farve ikke skal være mørkere end væggene. Ellers vil han præsentere sig selv.

Disse tricks er i stand til selv at give et lille loft et stort rum. Og den sidste. På stadiet om at bygge et hus, bemærk at lofthøjden skal være udformet i udkastform. Efter afslutningen vil det blive reduceret. Især højden vil ændre sig, når man installerer opvarmede gulve eller overbygninger i flere niveauer.

Alt om den optimale lofthøjde i CIP-huset, se følgende video.

Standard lofthøjde

Spørgsmålet om lofternes standardhøjde kan opstå både i designfasen af ​​huset, og når man køber et hus. Derudover er det nødvendigt at vide, at denne parameter er nødvendig ved reparation eller installation af spændings- og hængende loftsstrukturer - i dette tilfælde er det vigtigt at observere den mindste tilladte højde.

Standard lofthøjde

Lovgivningsmæssige dokumenter, der regulerer lofternes højde

Højden af ​​lofter i lejlighedskomplekser med standardudvikling er reguleret af punkt 5.8 i SNiP 31-01-2003.

SNiP 31-01-2003. Boliglejligheder.

Minimumsafstanden fra gulv til loft i dette tilfælde afhænger af:

 • klimatiske område, hvor bygningen er placeret
 • destination og type værelse.

Klimatregionen er en parameter angivet i SNiP 23-01-99, idet der tages hensyn til den gennemsnitlige lufttemperatur i forskellige måneder, såvel som luftfugtighed og vindretning. Der er 4 klimatiske regioner opdelt i 16 subdistrikter. Jo lavere kategori af distriktet er, jo strengere og kolde klimaet i det.

Klimaområder (zoner) i Rusland

SNiP 23-01-99. Bygningsklimatologi. Fil, der skal downloades.

For underområder IA, IB, IG, ID og IVA i henhold til SNiP 23-01-99 skal den mindste tilladte højde fra gulvet til det sidste loft i boliger være mindst 2,7 meter. For de øvrige underområder er denne parameter 2,5 meter. De angivne værdier giver normal luftudveksling og et mikroklima i rum.

Zonlægningsplanen for Den Russiske Føderations territorium af klimazoner

I værelser og køkkener på loftet er det tilladt at reducere denne højde i et område, der ikke overstiger halvdelen af ​​rummet. I korridorerne med entresoler og ganger kan du sænke loftet til 2,1 meter - denne højde sikrer normal, sikker bevægelse af mennesker.

Den maksimale højde i lofter er som regel ikke reguleret, men oftest er den i moderne bygninger ikke over 3,2 meter. I gamle huse med øgede dimensioner og areal kan lofterne være 4 meter høje eller mere.

Hvad påvirker lofthøjden?

Ved udformning af private bygninger og valg af loftets højde anbefales det at tage højde for ikke blot de ovennævnte faktorer, men også gulvpladsen. I et smalt og lille rum er højt til loftet ude af sted - de skaber følelsen af ​​et "godt". Rummelige værelser og stuer med stort luftvolumen ser mere harmonisk ud på en lofthøjde på 3 meter.

Rummelige værelser og stuer ser mere harmonisk ud med en lofthøjde på 3 meter

Standard lofthøjde i forskellige huse

Typiske lejlighedskomplekser har som regel en standardlofthøjde, der afhænger af bygningstypen og den tid det blev bygget. Lejligheder beliggende i forskellige dele af landet varierer ikke praktisk taget fra hinanden, og lofthøjden ligger inden for fejlmarginen på højst få centimeter. Overvej standard gulv til loft afstand i forskellige hjem.

"Stalinki" og den gamle boligmasse

Husene i den gamle bygning skelnes af et stort areal og størrelse af værelserne samt en øget lofthøjde. De blev rejst i en æra, da opgaven endnu ikke var at forsyne alle familier med en lille, men deres egen lejlighed, og derfor lagde bygherrerne ikke på materialer og rum.

Stalinistiske bygning

Højden af ​​lofterne i disse huse svinger ofte mellem 3,3 og 3,6 meter. Loftene i "Stalin" er ofte dekoreret med struk og massive dekorative hjørner. Ved installation af stræklofter og gipsvæg på grund af denne funktion er det nødvendigt at sænke loftets højde med en betydelig afstand.

Loft højde og andre funktioner i Stalin-bygget huse

Loft i gamle huse blev ofte lavet af træ, og elektriske ledninger blev udført eksternt, så reparationen af ​​sådanne lofter er dyrt. Men som et resultat kan du få et unikt interiør med rummelige lyse værelser og højt til loftet i enhver stil beslutning. I gamle huse ser flerniveau lofter med rig indretning, indbygget belysning eller massive lysekroner godt ud.

Vær opmærksom! Suspended eller spænding strukturer er almindeligt anvendt til at afslutte lofter i gamle bygninger med højt til loftet. Farve og indsætte tapet her som regel gør det ikke på grund af kompleksiteten af ​​tilpasningen af ​​gamle gulve.

Lejligheder "Khrusjtjov"

På Khrusjtsjovs tid fik arkitekter og bygherrer opgave: at give hver familie separat bolig på kort tid og med minimale omkostninger. Så var der "Khrusjtjov" - et lille lejlighedsområde med et minimum loftshøjde.

Afstanden fra gulvet til loftet i "Khrusjtjov" er 2,5 meter, nogle gange er der lejligheder med en højde på op til 2,6 meter, de er placeret på første eller sidste etage. I de nordlige regioner er højden større - op til 2,7 meter.

Loft højde i Khrusjtjov

Loftene i disse huse er lavet af armeret betonpaneler, så finishen er ekstremt enkel: kittet til beton med inkorporering af sømme og hvidvaskning eller maling. Installation af stræklofter tager mindst 5 cm fra højden, hvilket gør rummet endnu lavere, men denne metode bruges ganske ofte i "Khrusjtjov".

Men ophængte strukturer lavet af gipsplader eller bånd skal bruges med forsigtighed, fordi deres installation sænker loftet endnu mere. Også uhensigtsmæssige multi-level systemer med komplekse terræn - sådanne lofter vil knuse og undertrykke.

Hvis det ønskes, kan du bruge en kombination af farver og teksturer i loftet, så du kan opnå zoning uden at reducere højden af ​​rummet væsentligt. Massive lysekroner er bedre at erstatte den indbyggede belysning.

Vær opmærksom! For at afslutte lofterne i "Khrusjtjov" er det bedre at bruge lyse farver og blank tekstur, som visuelt øger højden.

Glossy stretch loft i Khrusjtjov

Forbedringer eller "brezhnevka"

I den senere, Brezhnev-æra begyndte folk at lægge større vægt på personlig plads og komfort, som efterlod deres karakter på byggestandarden. Lejlighederne blev mere rummelige, værelserne fandt en separat indgang og hallway, indbyggede skabe og mezzaniner dukkede op. Hældningen af ​​lofterne er også ændret - den er steget til 2,6-2,7 meter.

Resten af ​​"brezhnevka" ikke meget forskellig fra "Khrusjtjov". Mursten vægge og armeret beton gulve, det mest enkle layout og fravær af dekorative elementer - disse er de funktioner, der forener disse typer af huse.

Reparation af lofter i "brezhnevka" er normalt ikke forbundet med særlige omkostninger, en relativt flad overflade giver mulighed for enhver form for finish. Til den mindste tilladte højde af loftet forbliver der i gennemsnit 15-20 cm, hvilket gør det muligt at montere eventuelle suspenderede og spændingsstrukturer: lærred, gipsvæg, lameller og paneler.

Layout "Brezhnev" panel serie II-49.

Vær opmærksom! I smalle rum anbefaler designere at bruge loftszoneringsteknikker ved hjælp af niveauer eller forskellige farver. Ved at placere skillelinjen over rummet kan du visuelt udvide den.

Panel og blokhuse

Historien om opførelsen af ​​præfabrikerede huse går tilbage til Khrushchev gange. De første panelbygninger var fem-etagers, de var planlagt til at blive bygget i de varme sydlige regioner. Tykkelsen af ​​væggene i sådanne huse er lille, og lofternes højde overstiger ikke 2,5 meter. Layoutet ligner generelt teglsten "Khrusjtsjov", området med lejligheder er lille, og værelserne mangler plads og lys.

Loft højde i panelhuse af forskellige serier

Mere moderne panel- og blokhuse begyndte at blive bygget i 80'erne af det 20. århundrede. De har et højere antal etager, et øget areal af værelser og køkkener samt en lofthøjde på 2,65-2,75 meter.

Afslutning af sådanne lofter er ikke forbundet med særlige problemer - gulvene har en flad overflade og kræver sjældent alvorlig reparation. På din anmodning kan du simpelthen male dem, fyldt med små uregelmæssigheder og sømme, eller monter eventuelle suspenderede strukturer.

Lofter i panelhuse har ofte en ret jævn overflade, så efterbehandling eller andet arbejde medfører ikke særlige problemer.

Vær opmærksom! Panelhuse har dårlig lydisolering, vægge og lofter i dem er godt båret stødstøj. Ved installation af hængende og hængende lofter anbefales det at udføre lydisolering ved hjælp af flerlagsstrukturer bestående af elastiske og fibrøse materialer.

Installation af lydisolering i strækloftet

Lydabsorberende plade ubrændbar mineralfiber "Schumanet BM"

Moderne lejligheder

Husene i moderne konstruktion kendetegnes af en bred vifte af layouter og konstruktionsteknologier. Boligmarkedet præsenterer økonomiklasse boliger til en bred vifte af købere og luksus boliger. De adskiller sig i forhold til lejligheder og niveauet af komfort, som påvirkes af blandt andet lofthøjden.

Så i små lejligheder og studier for at spare materialer og reducere omkostningerne ved byggeri, er lofter lavet til den mindste tilladte sats (normalt 2,7 meter). Luksusboliger karakteriseres af antal og størrelse af værelser, tilstedeværelsen af ​​panoramavinduer, buer og nicher. Loft i sådanne lejligheder har normalt en højde på 2,8-3,2 meter, værdien afhænger af det oprindelige projekt. Dette punkt kan specificeres i dokumentationen til konstruktion.

Loft højde i moderne lejligheder

Loft i moderne lejligheder i økonomiklasse har næsten ingen begrænsninger, bortset fra at det ikke anbefales at installere multi-level systemer i små værelser - et køkken, et badeværelse eller et lille soveværelse. For visuelt at øge højden af ​​rummet kan du bruge glatte og spejlede teksturer af materialet og korrekt valgt belysning.

Reparation af luksus boliger er normalt betroet fagfolk, alt fra designprojektets rækkefølge og slutter med udførelsen af ​​arbejdet og den efterfølgende rengøring. En erfaren designer vil hjælpe dig med at vælge den optimale højde af loftet, hvilket understreger fordelene ved en lejlighed og mindsker dens ulemper.

Vær opmærksom! Loftets højde i nye bygninger kan variere meget, selv for lejligheder beliggende på forskellige etager. For at afklare denne parameter skal du kontakte udvikleren eller se dokumentationen på huset.

Norms højdelofter i offentlige bygninger

Private huse

Et privat hus er et ubegrænset rum for fantasi. Eventuelle layout og geometriske dimensioner af værelserne, herunder lofthøjden, er mulige her. Sidstnævnte er som regel valgt af kunden sammen med arkitekten.

I et privat hus er størrelser, indretning og lofthøjde tilladt.

For at give husrummet og skabe et hyggeligt mikroklima i det, vælges lofternes højde normalt inden for 2,9-3,2 meter. Højere lofter er mulige, men det skal huskes, at det øgede kubiske rumfang vil kræve store opvarmning. For huse i de sydlige regioner er det ikke for vigtigt. For mellembåndet og de nordlige regioner er det værd at udføre en foreløbig termisk beregning for at bestemme muligheden for at øge standardloftens højde.

Trappehøjde i et privat hus

Afslutning af loftet i et privat hus afhænger af loftets materiale. Til træbjælker anvendes normalt stræklofter, ophængte strukturer eller træpaneler samt kombinerede typer af overflader, der efterlader åbne gulvbjælker. Forstærket beton gulve tillader enhver form for finish, fra maleri til komplekse fjedringssystemer.

Loft højde i et privat hus

Vær opmærksom! Med det dekorative loft er trimmer bedre at bestemme designtrinnet. At du korrekt kan beregne højden på det færdige loft, hvilket er særligt vigtigt, når du installerer multi-level systemer.

Sådan beregnes den optimale lofthøjde i design og reparation

Som det fremgår af beskrivelsen af ​​forskellige boliger, kan loftets standardhøjde være anderledes, den kan afklares og sammenlignes i nedenstående tabel.

Tabel 1. Hyldernes standardhøjde i forskellige typer huse.