Profil til fastgørelse af gipsvæg: loft, væg, bærer og guide

Populariteten af ​​gipsvæg skyldes i høj grad den lette brug af letvægts og holdbar metalprofil, som er grundlaget for fastgørelse af plader. Profil for drywall giver dig mulighed for hurtigt at opbygge en ramme med enhver konfiguration ved hjælp af det mindste sæt af værktøjer. Hvis du planlægger at bruge gipsvæggen i reparationsprocessen, skal du være opmærksom på, at metalprodukterne til rammen er forskellige i størrelse, formål og omfang. For at forstå, hvilken profil der er bedre at vælge på en eller anden måde, skal du i det mindste få en minimal ide om sine sorter.

Profiler til gipsvæg kan opdeles i 2 hovedtyper - skillevæg og loft. Til gengæld består hver type af guider (start) og bærende (main, rack) profiler. Guiderne er installeret langs konturen af ​​den fremtidige struktur, hvorefter den bærende metalprofil er indsat i dem. Det danner en kasse på hvilken gipsen er fastgjort. Ved visse metoder til tilslutning af forskellige dele opnås forskellige konstruktioner: vægbeklædning, skillevægge, kanaler, nicher, lofter.

Metallprofilerne er fremstillet af ståltape med en zinkcoating med en tykkelse på 0,4-0,8 mm på profilbøjningsmaskiner, hvor produkterne får den ønskede form. Tyndt metal (0,4 mm) kan kun anvendes til vægbeklædning. Metallet med større tykkelse har pålideligt loftet og bruges til at oprette skillevægge.

Enhver metalprofil har en ryg og hylder, kun ved føringshylderet lige og ved bærebøjlen - buet i enderne.

Carrier Ceiling Profiles

Rammen af ​​det hængende loft lægges kun på grund af vægten af ​​konstruktionen. Loftprofil til gipsvæggen betegnet med PP (CD), er grundlaget for rammen og giver sin stivhed.

CD-metalprofiler bruges også til vægbeklædning og skaber forskellige designs - hylder, kanaler, nicher, falske vægge, så de kaldes ofte rackprofiler eller -holdere, og nogle gange planar.

Rackprofiler til gipsvæg har stivere, hvor det er bekvemt at centrere skruerne. Hyldernes kanter bøjes indad for større stivhed og til montering af suspensioner.

Standardstørrelse minimerer affald. Standens længde er 2,6 m, 3 m, 4 m. Ofte anvendte produkter med et tværsnit på 60 × 27 mm.

Loftguide profil

U-formede metalprofiler PNP (UD) bruges til at styre og holde rackelementerne.

Latinske bogstaver i parentes angiver mærket Knauf.

Metalprofiler anvendes til vægbeklædning, samt til at arrangere loftet og placere det omkring rummets omkreds. Vejledninger er placeret rundt om rammens omkreds, hvilket sikrer placeringen af ​​arkets overflade i samme plan. Deres længde er 3 m, tværsnittet er 28 × 27 mm.

Nogle gange anbefales det at bruge den såkaldte økonomiprofil med mindre hyldestørrelser og en tykkere og smalere (styrer UD 17 × 25, der bærer CD 47 × 17). Dens pris er meget lavere, men sådanne produkter kan kun bruges til lofter med et tyndt gipspladerplade (0,8-0,95 cm) og til beklædning af små vægge.

Metalprofiler til skillevægge

Startskillevæggen PN (UW) er beregnet til installation af gipsplader. Den er monteret på gulv og loft som grundlag for den fremtidige partition. Dybden er 40 mm og bredden er fra 50 til 100 mm. Denne mangfoldighed skyldes behovet for at vælge vægtykkelsen.

Vægprofilen til PS (CW) gipsplader skillevægge er lavet med en tværsnitsform i form af bogstavet "C". Det er også velegnet til vægbeklædning. Dimensioner afhænger af tykkelsen og højden af ​​strukturen. Længden af ​​metalprofilen vælges alt efter rummets højde, så der ikke er nogen forbindelser.

Specielle profilvariationer

Ud over disse sorter findes der specielle produkter i særlige tilfælde.

Metalforstærket UA

Forstærket gipsvægsprofil bruges til at øge strukturen i strukturen i følgende tilfælde:

 • skabe et hæftet loft med øget vægt
 • fastgørelse af dør og vindueskasser
 • når du skal styrke høje mønstre
 • væg dekoration med et stort antal kommunikation.

Tykkelsen af ​​metallet er 2 mm, og hylderets højde er 40 mm.

U-formet metalprofil med flanger

Profilen bruges til at spare mellem mellemlaget og bunden. Fastgørelse er lavet gennem brædderne til lofter og vægge. Produktets højde er kun 15 mm. En sådan metalprofil bør være på en flad base.

Bæget PA-profil (CD)

Det bruges til opførelse af bygninger af kompleks form, hvor der er bøjninger. Produkter har samme parametre som loftmetalprofilen, men de er markeret med buede skær og perforeringer. Den buede profil kan laves uafhængigt. For at gøre dette skal du skære loftets hylder i sektorer og bøje det, hvilket giver det en krøllet form.

Corner PU Profile

Det perforerede hjørne af lille tykkelse (0,22-0,25 mm) tjener til at øge styrken af ​​de ydre hjørner af gipsvægskonstruktioner. Påfør galvaniseret og aluminiumsprofil. Hjørneprofilen er monteret på putten, og den lukker.

Vinyl Profiler

Den fleksible profil til vinylgipsvæg er designet til at trimme hjørner, byggeforbindelser med vindue- og dørblokke eller i tilfælde af, at væggen har en kompleks form. Fås i flere typer vinylprofiler.

 1. Arch. Det bruges til at skabe buede strukturer med en mindste bøjningsradius på 50 cm.
 2. J profil Det er lagt på kanterne af gipsvæg. Vinyl er velholdt maling.
 3. Kabel. Ledningen til beskyttelse mod kitt er sat i den.
 4. Groove - til adskillelse af lange strukturer lavet af gipsplader.
 5. Perforeret hjørne. Det bruges hovedsagelig til at afslutte de indvendige hjørner, hvilket giver dem klarhed og fuldstændighed.

Montering af guide metal profil

Der er ingen vanskeligheder med at montere metalprofilen, men den bør fastsættes i henhold til reglerne. Man kan se på mange billeder og videoer.

Den ensartethed og pålidelighed af resten af ​​strukturen afhænger af korrekt fastgørelse af styringsprofilen for gipsvæg. Sekvensen af ​​monteringsstyringer til vægbeklædning er som følger:

 1. Ved markering er gulvet indstillet Mon. Fra sin ene del fremstilles en 0,3 m indrykning og et hul bores. To huller er lavet i midten og på den anden side, hvorefter profilen er fastgjort med dowel-negle.
 2. Efterfølgende guider er installeret på samme måde rundt om loftet og væggenes omkreds.
 3. Hele strukturen er fastgjort med dykker i 30 cm trin. Før endelig installation kontrolleres ensartethed og installationsnøjagtighed.

Monteringsstativprofiler

Sekvensen af ​​montering på væggen vil være som følger:

 • Racks installeres i trin med arkstørrelser. På væggen skal du måle afstanden over arkets bredde og lave et mærke. Her vil være den aksiale linje af den vertikale søjle, som bliver GCR-knudepunktet. Sådanne mærker er lavet til enden af ​​væggen, så er de centrale punkter i de opnåede segmenter markeret. Der vil også blive monteret racks procent af arket. Lodrette linjer tegnes ved hjælp af en lodret linje.
 • På de modtagne linjer placeres mærker hver 60 cm, og huller bores på disse steder, hvorefter dykker sættes i dem og ophæng er monteret.
 • Bearbejdende metalprofil er installeret i styrene. Alle profiler er sat på en vandret strækning, og lånet fastgøres ved hjælp af suspensioner, hvis ender er bøjet og fastgjort med selvdrejende skruer. Stativene er fastgjort til skinnerne ved selvskærende skruer "bugs" eller en prosekatel.
 • For at øge styrken af ​​strukturen er horisontale broer af samme type metalprofil fastgjort til stolpen. Hvor meget der skal installeres afhænger af rammens ønskede styrke. De bør også være i leddene af arkene.

Ark med deres halvdele er forskudt. Horisontale sømme på tilstødende plader bør ikke være de samme.

konklusion

For at skabe en pålidelig ramme for gipsvæg skal du forstå parametrene for strukturelle elementer. Gipspladerkonstruktion er mere pålidelig, hvis hver profil anvendes til det tilsigtede formål og ikke erstatter det med det, der er tilgængeligt.

Kvaliteten af ​​produkter afhænger af producenten. Popularitet vandt profilen for Knauf drywall. Velprøvede indenlandske profiler til gipsvæg, hvis pris er lavere end importeret.

Alle typer af profiler og komponenter til gipsvæg: størrelse, applikation, valg

Ethvert produkt fremstillet af gipsvæg har nødvendigvis en "højderyg" - en ramme med stærke dele. Disse er profiler og guider af forskellige former forbundet med forskellige fastgørelsesdele. Af kvalitet kan de være forskellige. Alas - nogle gange kan man kun finde ud af et købt ægteskab under installationen, eller endda når man bruger en færdig struktur. Dette er et problem for udviklere uden erfaring. Vælge de rigtige typer profiler til gipsvæg, de ved ikke, hvordan man finder kvalitetsprodukter. Men her er det umuligt at lave fejl, derfor vil vi overveje, hvad der er typer af profiler, komponenter og fastgørelsesdele til gipsvæg, overvej kriterierne for udvælgelsen af ​​disse elementer.

Hvad er gipspladsprofiler: typer og størrelser

Til fremstilling af profilen ved anvendelse af koldvalset metalplade, galvaniseret. Produkterne bliver stærke, praktiske og pålidelige. Galvaniseret overfladekorrosion er trods alt ikke farlig, og derfor er en sådan profil bestemt til at have et meget langt liv.

Metalrammen, der anvendes til montering af gipsvæg, er enkel i design. Den omfatter vandrette og lodrette dele. Sidstnævnte kaldes bærere eller rackelementer. Vinkelret på dem er guider, eller starter, elementer. Det er ikke så svært at vælge en passende profil til gipsplader. Til at begynde med vil vi liste alle deres typer.

Rack profil (CD eller PP profil)

Rack-mount profiler (også kaldet loft) - en af ​​de mest populære. De er ifølge mærket Knauf betegnet med bogstaverne CD. Lignende produkter mærke Giprok kaldet PP profiler. Takket være deres optimalt valgte dimensioner er rummet rationelt og økonomisk anvendt. Under arbejdet i værelser af enhver størrelse af affald forbliver næsten ikke.


Denne profil bruges til fremstilling af rammen til vægbeklædning og lofter.

Profilstørrelser:

 • Længde - fra 2,5 til 4 m;
 • Bredde - 60 mm;
 • Højde på hylder - 2,7-2,8 cm.

Plating guide profil (UD eller PPN)

UD (eller PPN) profiler er rammestyrene. På væggen af ​​gipsvæggen eller ved at opbygge et ophængt loft, skal du montere sådanne dele rundt om planetens omkreds. Siden installationen af ​​disse profiler passerer sneglen lige igennem dem, er det ønskeligt, at de bliver perforeret. Det vil trods alt være meget lettere at komme ind i boraxens huller.


Bruges som hjælpelinjer, hvori rackprofiler indsættes.

Dimensioner guider for gipsvæg:

 • Længde - 3 m;
 • tykkelse - 0,55 mm;
 • bredde - 2,7 cm;
 • højde - 2,8 cm

Partition Profiler - UW eller Mon

Guide profiler til oprettelse af partitioner er mærket UW eller Mon. For at kunne lave en partition af enhver tykkelse, der er nødvendig, fremstilles disse dele med et stort udvalg af størrelser, især bredder.


Bruges i rammen som vejledninger, når du opretter partitioner.

Profilstørrelser:

 • Længde - fra 2 til 4 m;
 • hyldehøjde - fra 3,7 til 4 cm;
 • bredde - 4,2; 5; 6,6; 7,5; 10; 12.5; 15 cm

Partition Profiler - CW eller PS

Rackprofiler til vægge er markeret med bogstaver CW eller PS). I bredden matches de til startelementerne. Kvalitetsprodukter har altid en særlig hak, for at lette lægningen af ​​kommunikation. Profil detaljer PS fra Giprok har en ekstra stiver, som skaber en bøjet kant.


Bruges til at oprette en ramme til installation af partitioner.

Profilmål for gipsvæg:

 • Længde - fra 3 til 4 m (speciallængder laves på bestilling);
 • højde på hylder - 5 cm ved Knauf og 4 cm ved Giprok;
 • bredde - i overensstemmelse med profilen for UW eller MON.

Buede profiler

Specielle buede profiler kan have både konvekse og konkave overflader. De bruges, når der skal laves en struktur af kompleks form med bøjninger og krøllede fly (for eksempel en bue). Men hvis det er nødvendigt, lærte vores herre, hvordan man klare sig med rackprofiler.

Gipsvæg Startprofil

Gipsvæg har i øjeblikket et særligt sted på markedet for byggematerialer, fordi det er konstruktionen af ​​dette materiale, der gør det muligt at udføre efterbehandling arbejde effektivt og pålideligt. Det er muligt at fastsætte foderet ved hjælp af specielle metalstrukturer.

Det er nødvendigt at finde ud af, hvilke typer metalprofiler der findes for gipsvæg, hvilke funktioner, præstationsegenskaber, de besidder for eksempel, hvordan adskiller en økonomiprofil sig fra analoge analoge mv. I artiklen kan du finde et link til en speciel kalkulator Knauf, som giver dig mulighed for at beregne, find ud af det nøjagtige forbrug af færdigmateriale til din lejlighed.

Hovedtyper af profil

Fabrikanter af byggematerialer, der beskæftiger sig med frigivelse af gipsvæg, inden fremstillingen udfører komplekst designarbejde for at skabe et materiale af optimal kvalitet, der vil opfylde kravene hos forskellige forbrugere.

Et af hovedkravene er priskvalitetsforholdet, hvilket er gavnligt for kunden. Derfor fremstilles en metalramme til gipsvæg af galvaniseret plade af aluminium, stål.

For det første tillader det at reducere de endelige omkostninger ved materialet;

For det andet giver det galvaniserede materiale beskyttelse mod korrosion, det gør det gipspapirrammen mere holdbart;

For det tredje kan der ved hjælp af specialteknologier skabes en fleksibel profil. Fleksibel metalramme giver dig mulighed for at justere gipsvæggen til kravene i hvert enkelt tilfælde.

Det bør præciseres, at en af ​​de mest kendte på det russiske marked er Knauf, en favorit blandt borgerne til produktion af højkvalitets byggematerialer. Artiklen vil indeholde udtrykket "Knauf-profil", hvilket betyder at vi taler om rammer med kvalitetsegenskaber, der er anerkendt på det russiske marked.

Så hvilke typer af Knauf-profiler er nu kendt?

 1. Planar, wall (rack) profil.
 2. Loft og buet profil (fleksibel).
 3. Andre arter.

Metal ramme flad, væg (rack)

De bruges til efterbehandling af vægge, skillevægge, lofter. Dette omfatter Knauf-profiler med øget styrke: for eksempel er vægprofilen skelettet for partitionen selv.

 1. Guide. Markeret med latinske bogstaver UW. Den bruges, når man opretter skillevægge for at opdele beboelsesrummet under reparation, ombygning. Denne profil er monteret på væggen, der anvendes til vægdekoration. Standardarket er 3 m langt med en bundbredde fra 50 til 100 mm og en sidelængde på 40 mm. Specielle åbninger er lavet på bagsiden for nem montering på væggene.
 2. Rack. Markeret med latinske bogstaver CW. Dens funktion er i nærværelse af specielle C-formede kanter; Knauf-rackprofil er nødvendig for at udføre vægkasse. I længden har den forskellige muligheder fra 3 til 6 m, bredden af ​​basen ligger i området fra 50 til 100 mm (stillinger 50, 65, 75, 100 mm), sidedelen er 50 mm.

Rack mount giver dig mulighed for at skabe en stabil struktur til fastgørelse af gips. Afhængigt af sorten kan postkroppen anvendes i hjemlige eller forretningsmæssige lokaler. Dens funktion kommer fra navnet: det skaber en "rack" med en øget belastning bæreevne. Stativrammen er velegnet til arrangeringen af ​​skillevægge.

I betragtning af det faktum, at det bruges til opbygning af skillevægge, falske vægge, skal det tilføjes: En rack metalramme, når den påføres med et specialtape, vil yde fremragende lydisolering.

Ved montering af stativprofilen står Knauf normalt vinkelret på guiden, monteret med det i et par.

 1. Forstærket gipsvægsprofil. Rammen er meget korrosionsbestandig, fordi den er lavet af stål af høj kvalitet (koldvalset stål). Dens produktion skyldes egenskaberne ved applikationen - den er monteret i skillevægge, døråbninger. På disse områder skal Knauf profilen have en meget høj slidstyrke koefficient. Størrelser: i længden er der 3 muligheder: 3, 4, 6 m, i bredden er der også stillinger: 50, 75 og 100 mm, i højde - standard 40 mm. I dette tilfælde er det muligt at skelne en sådan karakteristik som arbejdstykkets tykkelse, det er 2 mm.

Loft og buede (fleksible) profiler

 1. Loftprofil til gipsvæg. Markeret med latinske bogstaver CD. Som navnet antyder, er Knaufs loftsprofil nødvendig til afslutning af lofter og monteringskonstruktioner på loftet. Det er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​specielle fastgørelsesdele (for en stabil og pålidelig installation), riller, der giver stivhed (styrke) til profilen. I standardstørrelser: Loftprofilen er 3 meter lang, Bundbredden er 60 mm, og Højdeværdien på siden (Hylde) er 27 mm.
 2. Retningsloftet (start) Markeret i latinske bogstaver UD. Med den kan du oprette metalrammer, som vil danne grundlag for hele loftkonstruktionen af ​​gipsplader. Derfor har Knaufs loftsprofil korrugeringer og specielle huller til fastgørelseselementer: Disse elementer gør strukturen meget pålidelig i lang tid. Profilstarter til gipsvæg er afgørende for korrekt installation i loftet.

Her er det nødvendigt at fremhæve den fleksible knaufloftprofil: Rammen er lavet på en særlig måde, så den kan bøjes uden tab af kvalitet og monteringsmuligheder. Fleksibel profil for gipsvæg (loft) giver dig mulighed for at justere designet til de strukturelle egenskaber i loftet selv. Standard dimensioner: Startprofilen er også 3 meter lang, basisbredden er 28 mm, og sidelængden er 27 mm.

 1. Arch. Knauf profil af denne type er der to typer - konkave og buede (konvekse), der er nødvendige til installation, dekoration af buer, kupler til andre "indirekte" lofter. Her er de mest anvendte fleksible buede metalprofiler, der let kan bøjes ind i en buet. Dette er faktisk gjort på grund af tilstedeværelsen af ​​forskellige nedskæringer mv. Rammens dimensioner varierer afhængigt af typen:
 • konkave buet ramme (fleksibel): længde 3 meter, minimum bøjning (radius) - 500 mm;
 • konvekse buet ramme (fleksibel): længde 6 meter, bøjningsradius - 1 meter.

Andre arter

 • Hjørnepudsning. Hjørneprofil designet specielt til de hjørner og ender af overflader, der skal pudses. Knaufs aluminiumhovedprofil har huller, der er fyldt med gips (eller anden løsning) - dette øger graden af ​​fastgørelse af metalrammen på vægoverfladen. Hovedmaterialet er også anti-korrosion. Hornrammens længde er 3 m, i tværsnit: 35 mm ved 45 mm.
 • Hjørnesikring. Det er nødvendigt for hjørnerne af strukturen, det beskytter det mod forskellige skader. Hjørnerammen har ligesom den forrige, huller til at skabe en bedre vedhæftning (kontakt) til væggene. Længden af ​​aluminiums profilen til gipsvæggen har 3 meter. I tværsnit er der flere muligheder med sidedimensioner på 25 eller 31 mm, tykkelse 0,4 eller 0,5 mm.
 • Beacon. Denne ramme er lavet af høj renhed stål, galvaniseret (mod korrosion). Det er nødvendigt for at udføre alt efterbehandling arbejde mere glat, så vægoverfladen kan pudses på en kvalitets måde. Længden af ​​standard knaufprofilen er også 3 m, tværsnit: 22 ved 6 mm, 23 x 10 mm, 62 x 6,6 mm.

Egenskaber ved montering af metalprofil til gipsvæg

Dette problem skal også røres, fordi det har sine egne egenskaber, hvordan og hvordan fastgørelsesanordningerne er installeret, hvordan man gør det med maksimal kvalitet og pålidelighed.

Den nuværende aluminiumprofil Knauf har i øjeblikket en tykkelse på ca. 0,5 mm, men produktionen af ​​en profil til gips giver mulighed for lavere priser. Således forsøger producenterne at spare på forbrugsvarer; Dette kan bemærkes under installationsarbejdet, når du ikke behøver at lægge næsten enhver indsats, når du skærer - overfladen skæres meget let. Selv om i sidste ende med korrekt installation af rammen og gipsvæggen, er hele strukturen ret stabil.

Installation af stålkonstruktioner til gipsvæg på vægge indebærer oprettelsen af ​​et helt system - hvert element i hvilket er vigtigt og kræver opmærksomhed. For eksempel fastgøres gule- og rackrammerne, som er grundlaget for hele sammensætningen, med skruer og dykker.

Lejerprofilen for gipsvæg kan monteres ved hjælp af "penetrator" -metoden. Denne mekaniske tilslutning af rammedele er ret pålidelig (kræver ikke brug af skruer), en ulempe: det er svært at demontere, fjern eventuelt fra væggen.

Ved montering på vægge og lofter anvendes specielle fastgørelsesdele:

De er nødvendige for at fastgøre loft og vægrammer til hinanden. Der er direkte og anker suspensioner, som adskiller sig i fastgørelsesmetoder: sidstnævnte har evnen til at justere højden af ​​hele strukturen.

 • forlængerledninger og stik.

Disse dele er nødvendige til dockning og fastgørelse af profildele i forskellige udgaver og stillinger. Eksempelvis giver en speciel "krabber" -stik dig mulighed for at dække rammen på tværs, som oftest bruges til afslutning af loftet.

 • skruer, dowels sommerfugle og skruer.

De gør det muligt på en pålidelig måde at rette op på strukturen mellem dem, fastgøre dem på lagerfladen (vægge, skillevægge eller loft).

Omkostninger til at bygge butikker

Nu er det muligt at købe eller bestille en metalramme til gipsvæg i stort set enhver stor hardware butik og samtidig få anbefalinger fra medarbejderne.

Produktionen tilbyder i dag en bred vifte af produkter: En aluminiumsprofil til gipsvæg kan købes i økonomi eller premiumklasse. De har visse forskelle i tykkelse, korrosionsbestandighed osv.

Producenter forsøger at producere produkter af høj kvalitet i alle prissegmenter. Knauf-profiler kan købes i økonomiklassen, men deres kvalitetskarakteristika vil være noget lavere. For eksempel var der mere end én gang situationer, hvor gipsvæggen sagged og så uhåndterlig på grund af det faktum, at det var den økonomiramme, der blev valgt.

Økonomiprofiler kan bruges i små rum. De tager mindre plads (økonomi betyder mindre størrelse). Men når man vælger, skal alle huske, at produktionen går til lavere kvalitetsstandarder.

Priserne på metalrammer til gipsvæg kan variere, men hvis vi overvejer standardpriserne, vil guideprofilen koste fra 60 til 110 rubler. afhængigt af størrelsen. Dette er en økonomipris for standard 3 meter. Produkter, hvis tykkelse er højere end 0,6 mm, er dyrere med ca. 30%. Den rackmonterede profil til gipsvæg på 3 meter koster fra 80 til 130 rubler. Specifikke priser for både økonomi og højere kvalitetsprofiler kan nemt findes på internettet.

Også på hjemmesiden for det tyske firma Knauf kan du beregne det krævede antal Knauf profiler, det vil sige finde ud af materialet forbrug til at afslutte dit boligareal. Et særligt kalkulatorprogram giver dig mulighed for at bestemme den krævede mængde materialer baseret på de indtastede parametre.

Der er to typer: En regnemaskine er designet specielt til gipsvæg og Knauf-produkter, udvælgelsen af ​​et passende produktsæt til dette firma, og den anden regnemaskine giver dig mulighed for at foretage en beregning, uanset fabrikanten, find ud af forbruget af ikke-specifikt materiale. For at gøre dette skal du vælge, hvad knaufprofilen er påkrævet: for en væg, et loft eller en partition, indtast parametre, optagelser osv. Regnemaskinen foretager en beregning, hvorefter en person vil kunne regne ud forbruget af materiale, foretage en økonomi beregning mv.

Beregn strømmen til din sag, du kan på kalkulator.knauf.ru

Gipsvæg gør det muligt at afslutte dit boligareal meget bedre og smukkere. For at kunne tjene i lang tid og være i stand til at behage med sit udseende, skal du være opmærksom på Knaufs metalprofil - en ramme, som pålideligt kan vedhæfte denne skønhed til væggen. Oplysningerne i denne artikel hjælper læseren med valg af rammedele og korrekt installation derhjemme.

Profil for at starte konstruktionen af ​​rammen under gipspladekonstruktionen

Når du arbejder med gipsplader, skal du tydeligt vide hvilke profiler du skal bruge i hver specifik situation. Som du ved, kan gipsvæg fremstilles af forskellige kompleksiteter og formål med loftet eller vægkonstruktionen. Og få mennesker ved, at en rigtigt valgt type rammelement spiller en vigtig rolle i at skabe højkvalitets reparationer.

I dag er der et stort udvalg af rammprodukter, afhængigt af de specifikke parametre, som de vælges til at skabe et bestemt design. Specielt forsigtigt skal du vælge en startprofil.

Valgmuligheder

Den galvaniserede startprofil bruges til at skabe rammebestemmelserne, hvori de resterende elementer, rackprofilen, vil blive indsat. Nogle gange kaldes startprofilen for gipsvæg også som vejledende. Produktet modtog et sådant navn, fordi det syntes at sætte den rigtige retning til alle de andre elementer i rammen.

Vær opmærksom! På hvor jævnt og korrekt "start" blev sat, afhænger jævntigheden af ​​hele den videre konstruktion.

Det skal bemærkes, at denne type produkt har forskellige størrelser, som altid er angivet i millimeter, mm. Ved valg af et startelement skal følgende parametre overvejes:

 • størrelsen af ​​gipsvæggen. De mest anvendte plader af efterbehandling er 12,5 mm og 95 mm. Men der er bredere eller smalere ark. Men stadig den ubestridte leder, især til udsmykning af vægge, er plader med en tykkelse på 12,5 mm. Jo tykkere gipspladen er, desto større skal startprofilen være;
 • kompleksiteten og vægten af ​​den struktur, der skal udføres. Jo mere komplekst og kraftigt det planlagte design er, desto større rammelementer skal være involveret i installationen. Dette vil betydeligt øge styrken og stivheden af ​​strukturen, og yderligere hoppere vil gøre det meget mere stabilt;
 • Hvilken grad af belastning antages for den rejste ramme. Tilstedeværelsen af ​​komplekse formede elementer eller nicher, hvori placeringen af ​​tunge husholdningsartikler antages, kræver anvendelse af rammelementer med maksimale dimensioner.

Listen over egenskaber ved dette produkt omfatter følgende parametre:

 • bredde - fra 50 til 100 mm;
 • tværsnit - 28x27 mm;
 • dybde - 40 mm;
 • vægt - fra 0,6 til 0,84 kg;
 • form - U-formet;
 • Materialelængde - fra 2,75 til 4,5 m.

Tilstedeværelsen på overfladen af ​​produktet øger stivhedskoefficienten for hele rammen en korrugeret belægning til en vis grad. Der kan også være særlige huller, der forenkler installationen.
Under hensyntagen til disse parametre kan du vælge ikke kun startprofilen, men også rackelementerne uden problemer.

Formål med produktet

Startelementer i forskellige typer af metalkonstruktioner monteret til gipsvæg, spiller rollen som guider, som er yderligere orienterede andre rammeprodukter. De er fastgjort til vægge, loft og gulv omkring omkredsen af ​​arbejdsfladen.

De bruges i følgende situationer:

 • foring eller udjævning af vægge
 • installation af loft
 • samling af skillevægge, buer og andre strukturer.

Desuden kan de bruges som ekstra forstærkere, når der monteres plader med en tykkelse på 12,5 mm. Sådanne ribben er især vigtige, når fastgørelsesplader med en tykkelse på op til 18 mm. Hvis tykkelsen af ​​arkene vil være mere end 12,5 mm, skal der tilføres yderligere fastgørelseselementer i selve rammen for at øge stivheden.
Som du kan se, kan profiler ikke gøres i nogen gipsvægskonstruktion. Startprofilen for gipsplader kan bruges til alle varianter af profilsystemerne, der virker i dem både som hoved og som hjælpelement.

Installationsfunktioner

For at fortsætte fastgørelsen af ​​gipsvæg med høj kvalitet og uden problemer, bør startelementet fastgøres korrekt. Til disse formål bør følgende manipuleringer udføres:

 • lav en tegning af de kommende kasser;
 • ryd rummet i nærheden af ​​arbejdsfladen;
 • Påfør tegningen på vægge, loft og gulv.

Vær opmærksom! Alle linjer skal strengt kalibreres ved hjælp af en bygning eller vandstand. Kun på denne måde vil hele den samlede struktur være i samme plan, og det vil vise sig at være ideelt fladt.

Længere langs linjerne fastgør vi simpelthen profilen til væggene, gulvet eller loftet ved hjælp af dowels og en perforator. Hvis enheden indebærer en stor belastning, er det bedre at fastgøre forankringsboltene.
Nu er du bevæbnet med al den nødvendige viden, og uden problemer vil du kunne klare valget af start til enhver gipsbygning.

Magic wands til udjævningsvægge eller aluminiumsprofiler til gipsvæg

Uden galvaniseret profil er det svært at installere gipsplader.

En af måderne at installere gipsvæg på er at fastgøre den på rammen, til fremstilling, hvor profilen til gipspladen anvendes - aluminium eller galvaniseret.

Hvis du skal udføre en sådan udsmykning med dine egne hænder, skal du forstå, hvilken GKL-profil der bruges til at udføre visse opgaver. Først da vil den struktur, der er skabt af dig, opfylde alle krav til byggekoder og regler.

Typer af profiler til montering af HL

For at arbejde med gips eller snarere, når der oprettes rammer for installationen, anvendes forskellige aluminiumformede dele, der hver især er designet til at udføre specifikke opgaver. Jeg har afbildet alle eksisterende typer af produkter i diagrammet.

Typer af profiler til FCL.

Ved installation

Konventionelt kan profilen for gipsvæg inddeles i tre grupper afhængigt af de overflader, på hvilke de er installeret.

væg

Vægprofilen, som navnet antyder, bruges til at justere væggene ved hjælp af gipsplader, skabe indvendige skillevægge og arrangere vertikale arkitektoniske elementer. Opdelt i to typer:

 1. Startprofil for gipsvæg. Dele er markeret UW eller MON (afhængigt af producenten). Installeret langs grænsekonturen af ​​de fremtidige gipspladegipsplader.

Startvægsprofil.

Disse dele indstiller monteringsretningen for de vigtigste støtteprodukter - bærende profiler. Derudover opbevarer de også hovedelementerne i rammen i en given afstand fra bygningskuvertet.

På grund af sin form med ekstra forstærkere adskiller disse profiler sig fra loftstyrene med større styrke. De kan fungere som indlejrede elementer eller yderligere stivningsribber til montering af ikke for store hængslede strukturer (skabe, spejle, hylder mv.).

Installationssteder for start-UW-profilen.

På overfladen af ​​aluminium er der lavet en korrugering på fabrikken, hvilket gør det muligt at øge stivheden af ​​den færdige ramme betydeligt. Vægstartsprofilerne fra nogle producenter har perforeringer (åbninger), som letter deres installation på vægge.

De geometriske parametre for dette produkt er vist i tabellen:

Oftest i min praksis brugte jeg en U-formet vægprofil med en størrelse på 50x40 eller 100x40.

 1. Rackmonteret vægprofil til gipsvæg. Markeret med latinske bogstaver CW eller Russian PS. Den bruges til at arrangere hovedstøtten til gipsplader i opstilling af vægge og oprettelse af indvendige skillevægge.

Vægprofil for gipsplader.

PS profilen til gipsvæg er tilgængelig i tre versioner - fra 50 til 100 mm brede. Det er nødvendigt at vælge egnede dele under hensyntagen til belastningen, som vægens overflade vil opleve under driften.

Detaljer har formen på bogstavet C, det vil sige, er udstyret med yderligere hylder, som bidrager til at øge produktstyrken. Ofte monteres aluminiumprodukter lodret i forhold til gulvet, men producenterne giver ikke præcise anbefalinger om dette problem.

Bæredele er som regel udstyret med huller og en særlig hak, hvilket letter lægning af ingeniørkommunikation (for eksempel elektriske kabler).

De geometriske parametre for dette produkt er vist i nedenstående tabel:

Til arbejde bruger jeg normalt væglejeprofiler med en sektion på 100x50 mm.

loft

Som navnet antyder, anvendes disse produkter under loftgipspladen. Som i det foregående tilfælde er der to typer her:

 1. Startende loftsprofil for gipsvæg. Har en UD eller PPN etiket. De adskiller sig fra vægprofilen i en lidt anden form (uden stivere), men med optimale dimensioner (27x28 mm), hvorved installationen af ​​gipsplade udføres økonomisk, og afstanden mellem gulv og loft reduceres til den mindste mulige værdi.

Vejledningsprofil PPN.

Ved hjælp af startlofteprofilen er der dannet en føringsramme omkring periferien af ​​de færdige lokaler. Fastgørelse til den omsluttende struktur er lavet ved hjælp af dowel-negle ("quick installation" system).

Standard dimensioner af loftprofilen er:

 1. Rack profil til gipsvæg. Det adskiller sig fra den tidligere version i bredden af ​​hylden og i nærværelse af yderligere elementer, som giver delene større stivhed. Det er mærket med latinske bogstaver CD (for Knauf-produkter) eller russisk PP (til Giprok-produkter).

Loftprofil CD.

Produkter af denne type anvendes til loftsbeklædning og montering af en understøtningsramme til vægge af gipsplader, som ikke vil opleve en stor mekanisk belastning under drift.

Til indvendig udsmykning anvendes en gipsvægsprofil 60x27.

Standard dimensioner af loftprofilen er:

For at gøre det lettere for dig at navigere, når du vælger produkter til arbejde, har jeg udarbejdet en oversigtstabel, der viser alle eksisterende typer af produkter.

Apparater til installation af kasser til gips

Ud over de ovennævnte grundtyper af aluminiumsprofiler er der specialiserede dele designet til at udføre særlige opgaver. De vil blive diskuteret i næste afsnit.

Til destinationen

Der er flere typer aluminium eller galvaniserede dele, som bruges til at løse nogle specifikke problemer ved fremstilling af understøtningsrammer til gipsplader:

 1. Økonomiprofil. Den har henholdsvis CD- og UD-markeringer til rack og guide. Det adskiller dog fra de klassiske versioner ved tilstedeværelsen af ​​nummer 48 i navnet, hvilket angiver bredden af ​​hovedhylderen.

Økonomiprofil for montering af gipsplader.

Disse dele anvendes i færdiggørelsen som bærende og styreelementer under indretning af lofter og vægge under begrænsede rum. De geometriske parametre i delene gør det muligt at reducere rammens størrelse og bevare det anvendelige område i rummet så meget som muligt.

Billedet viser princippet om montering af en cd-profil i en UD-profil.

Installationen udføres på en sådan måde, at der er en afstand på 40 cm mellem rackelementerne, og vægten af ​​et gipsplader fordeles over 3-4 elementer af batten.

Tekniske parametre for produkterne er angivet i tabellen:

 1. Forstærket profil. Har UA mærkning. Dele af øget styrke, der bruges til at danne døråbninger af gipsplade, samt faste dele til fastgørelse af tungt udstyr, inventar, VVS-inventar og så videre.

Den forstærkede ramme detaljer for arrangement af en obreshetka.

Denne type aluminiumsprofil kan modstå belastninger på op til 1,5 kN pr. Meter væg foret med gipsplader. Elektriske opbevaringskedler, metal laboratorieskabe, tavler og så videre kan hænges på dele.

Profiler giver mulighed for at skabe store spidser af de såkaldte "klipede" lofter med en øget afstand mellem loftets ophængte elementer.

For at lette installationen over hele overfladen af ​​den brede hylde er aflange huller lavet til skrue i skruerne.

Installation af døråbningen er næppe at gå uden forstærkning

Ved fremstilling af døråbninger i skillevægge, der er helt lavet af gipsplader, er armerede profiler fastgjort til hjørnerne (sko), der er fastgjort til gulvpladerne ved hjælp af dowel-negle "quick installation". Og de øvrige elementer af rammen er fastgjort til de forstærkede dele med bolte.

De nøjagtige tekniske egenskaber er angivet i tabellen:

 1. Hjørne profil. Har markering af PU. Det er en perforeret aluminiumsdel, der bruges til at beskytte hjørner og ender af giposkardonnyh ark fra deformation under drift.

Aluminium hjørne profil.

Oftest anvendes disse produkter i dannelsen af ​​de ydre hjørner af væggene såvel som leddene i vindue- og døråbninger med vægens hovedoverflade.

Vinklen mellem de tilstødende profilhylder er 85 grader, den maksimale længde af delen er 2 meter.

 1. Hat profil. En speciel type aluminiumsdele til rammen, som er monteret direkte på vægfladen og ikke kræver installation af styringselementer.

Rack profil til installation uden hjælpelinjer og beslag.

I de fleste tilfælde anvendes den hatformede profil ved montering af rammer til installation af varmeisoleringsmaterialer.

I sortimentet af fabrikanter af dele til profilen er der også en fyrprofil. Den bruges dog til udjævning af overflader under plastering, og til montering af gipsplader er der et meget fjernt forhold.

Til buede overflader

Separat vil jeg fremhæve aluminiumsprofiler, der er specielt designet til installation af en ramme med radiale (buede) former. Der er tre hovedvarianter:

 1. Buet profil. Det er markeret med PA. Strukturelt ligner det lejedele til loftet eller væggene og har yderligere hylder, hvilket medfører stivhed over for produktet. Men i modsætning til de ovenfor beskrevne sorter har de ikke en ret, men en buet form under en vis radius.

Arkade aluminium profil af firmaet Knauf.

Profilvæggen slutter med små hylder, som øger understøtningselementets samlede styrke samt tre riller for stivhed. For at forbinde detaljerne i den buede profil anvendes specielle stik, hvilket reducerer installationstiden betydeligt.

Arch - det oprindelige arkitektoniske element

Præcise produktspecifikationer er som følger:

 1. Fleksibel profil. Ligesom den tidligere version, bruges den til montering af buede stelelementer. I modsætning til buede dele er dette produkt imidlertid universelt, da det let bøjes i en eller anden retning. Derfor kan rammen gives enhver form, op til en cirkel eller en slange.

Fleksibel profil til gipsplader.

Produktet er let at installere på parenteser eller guider, og på grund af vinkelret stivningsribber erhverver produktet den nødvendige stivhed. Drift er mulig uanset eksterne forhold. Aluminiums fleksibel profil tolererer perfekt forhøjet temperatur og høj luftfugtighed (som f.eks. På badeværelset).

 1. Flext profil. Dette er en slags fleksibel profil, der udelukkende produceres af Flext, hvis specialister har udviklet og patenteret sin form. Nu er dette produkt fremstillet i partier med maksimal kvalitetskontrol af fremstilling, hvilket garanterer sine fremragende præstationsegenskaber.

Flext fleksibel aluminium profil.

Strukturprofilen består af to dele i form af et bogstav G, der efter at have givet dem den ønskede form, foldes to sammen med hinanden i et rektangel, og derefter bliver de fisquered ved at krympe rillerne på sidefladerne.

Takket være dette design opnår produktet følgende fordele:

 • reducerer kompleksiteten af ​​arbejdet med oprettelsen af ​​krøllede rammer;
 • reducerer den tid, der kræves til montering af buede elementer;
 • giver dig mulighed for nemt at rette profilen under den ønskede radius;
 • opretholder de betydelige belastninger, der er gjort i brug
 • bevarer sine originale specifikationer for varigheden af ​​dets brug.

Disse komplekse mønstre kan oprettes ved hjælp af denne profil.

De nøjagtige tekniske specifikationer for produktet er vist i tabellen:

Installation af en profil til skråninger

Installation af plastvinduer eller installation af en ny indgangsgruppe ledsages altid af tilhørende efterbehandlingsarbejder. Først og fremmest er det forseglingen af ​​samlingerne mellem vinduesrammen eller dørkarmen og væggen.

En af de nemmeste og mest effektive måder at dekorere dør og vinduesåbninger på er at afslutte dem med plastiske skråninger.

Til dette formål blev der skabt specielle polyvinylchlorid kits, herunder forskellige strukturelle elementer. En af de vigtigste blandt dem er en plastikprofil til skråninger.

Typer af startprofiler

Strukturelt er installationen af ​​plastiske skråninger på mange måder ligner konstruktionen af ​​designeren. Dette opnås ved maksimal forening af alle dele, hvilket betyder, at hele strukturen bliver yderst teknologisk og funktionel.

Hver af dens elementer er designet til strengt definerede formål og udfører en bestemt funktion. Til fastgørelse af plastpaneler til understøtningsbasis og til sammenføjning med hinanden, anvendes en startprofil til skråninger.

Lad ud profiler både fra metal og fra PVC

I dag er der flere typer startprofiler, som udvider deres anvendelsesområde markant. Afhængigt af deres design kan de tjene til at fastgøre dekorative elementer på forskellige måder på forskellige steder i åbningen.

De er klassificeret efter formen af ​​deres sektion. Profiler er angivet i latinske og russiske bogstaver, som tværsnitsmønsteret er ens. Følgende sorter af PVC-startprofiler er tilgængelige på det moderne marked for efterbehandling materialer:

I-profil

Denne startprofil har en sektion i form af en engelsk hovedbog I: en bred central hylde og to korte sider. En I-formet profil er installeret direkte på væggen og er beregnet til at fastgøre plast- eller gipsplader.

Den særlige form af delen gør det muligt at fastgøre blænden i næsten enhver position. Hovedbetingelsen er, at der er en lang hylde vinkelret på lejefladen, det vil sige "står" på korte hylder.

F profil

En af de mest populære typer af plastprofiler. Denne PVC-profil er lavet i form af bogstavet F - den har en lang hylde og to kort, der støder op til en lang. Ved hjælp af F-profiler er skråninger lavet af forskellige materialer:

 • Polyvinylchlorid.
 • Sandwich paneler.
 • Træbaserede kompositmaterialer (MDF, LDVP, laminat, etc.).
 • Gipsplader.

På grund af dets design opfylder den F-formede profil øjeblikkeligt to funktioner - fastgørelse og dekoration. Tilstedeværelsen af ​​en anden smal hylde giver dig mulighed for at lukke det fælles modstående panel med F-profil uden brug af yderligere elementer i form af dekorative hjørner eller kitt.

L-profil

Ved hjælp af en sådan startprofil monteres standardhældninger af plast eller gipsplader af 10 mm tykt. Dens sektion består af tre hylder: en bred og to smal.

Den L-formede profil er vinkelret på vindueplanet. En bred hylde passer til blændens væg, det smalle vindue støder op til vinduesrammen, og en smal hylde modsat den lange tjener til at dække sammenføjningssømmen på trimpladeets side.

U-profil

Med hensyn til dets design og anvendelse svarer det til L-profilen. Den eneste forskel er, at denne del har to brede hylder forbundet med en smal.

Installationsskemaet for det U-formede element svarer til installationen af ​​L-profilen, kun den ydre plastplade, der er udformet til at skjule forbindelsen med hældningen, er bredere. Dette gør det muligt at lukke bredere eller ujævne sømme.

Fordele ved plastprofiler

Profilerede plastelementer har en række fordele, der gør det muligt at gøre installationen af ​​vindue- og dørskråninger meget lettere og mere teknologisk. Læs mere om fordelene ved plastikmodeller i denne video:

 1. Ved hjælp af PVC-profiler kan du nemt og hurtigt justere vinduets åbning (dør) uden brug af pudsning eller kittestoffer.

Strimlerne er nemme at styrke med enkle skruer.

 • Nem montering af startprofiler på væggen. For at gøre dette kan du bruge enten skruer eller monteringsklæbemidler - "flydende negle".
 • Høje dekorative egenskaber. Når du installerer hældningspaneler med startprofiler, kan du få perfekte samlinger uden at forsegle leddene med en kitt.
 • Nem håndtering. Plastprofiler kan let skæres med saks, en mølle, et elektrisk stiksav og endda en almindelig kontorkniv. Også PVC-profiler er let bøjede, idet du har den form, du har brug for.
 • Sådan fremstillbarhed opnås på grund af de unikke fysiske egenskaber af polyvinylchlorid.

  Montering af skråninger på vinduesåbningen

  For visuelt at vise, hvordan de udgangspapirprofiler, der anvendes, overvejer vi kort hele processen med at dekorere pisterne. Læs mere om installation i denne video:

  Forberedende arbejde

  Før du begynder at arbejde på dekorationen af ​​vinduesåbninger, skal du korrekt forberede overfladen af ​​væggen. Som regel, når der monteres plastvinduer mellem væggen og vinduesrammen, dannes der et mellemrum, som skal forsegles med skum.

  Til salg er der to hovedtyper af skum - "amatør" og "professionel". Den første modifikation er mere enkel at bruge, da den er udstyret med en speciel rørdyse til ekstrudering af skum.

  "Professionelt" skum har en hylstermontering til montering på en monteringspistol. Skum mellemrummet skal være opad og langsomt fylde hullet. Efter at skummet hærder, skal overskuddet skæres i flush med vinduesrammen med en skarp kniv.

  Disse to sorter adskiller sig også i pris og kvalitet. Ved reparation anbefales det at anvende "professionelt" skum på trods af de højere omkostninger.

  Indstilling af startprofil

  Umiddelbart efter at fugen mellem vinduet og væggen er fyldt og skummet hærder, kan du begynde at installere startprofiler. Dette er en af ​​de vigtigste fordele ved udgangselementerne - de giver dig mulighed for at undvære sådanne traditionelle trin som fjernelse af gamle efterbehandling materialer, kit, primer osv.

  Ved hjælp af et målebånd måler vi bredden og højden af ​​vinduesåbningen, så måler og skærer profilerne med den ønskede længde. Samtidig skal profilernes kanter skæres i en vinkel på 45 grader for den bedste sammenføjning mellem dem. Installation af profiler skal starte fra toppen af ​​åbningen, og derefter installeres plastelementer på sidedele, i slutningen - nederst i vinduet.

  For at sikre, at profilerne installeres så jævnt som muligt, er det nødvendigt at tegne en linje på vinduesrammen ved hjælp af byggeniveauet, hvorigennem plastikdelen skal monteres. Vedhæft PVC-profiler skal være på kanten af ​​vinduesrammen ved hjælp af skruer med en boremaskine eller "flydende negle".

  Skruerne skal skrues hver 15 til 20 cm langs hele profilens længde. Flydende søm anvendes også med en tynd bølget strimmel langs hele længden, hvorefter profilen presses med stærke bevægelser til vinduesrammens overkant.

  Den limmørtel, der har udstødt under profilen, skal straks fjernes fra rammens overflade med en tør klud. Når det tørrer, bliver rammen ret problematisk.

  Det anbefales ikke at installere profilen på lim

  Imidlertid anbefaler nogle dekoratører ikke at bruge lim ved installation af startprofiler. Over tid, under indflydelse af temperaturændringer, såvel som fugt, kan det skrille væk fra vinduets overflade, hvilket vil medføre, at det er nødvendigt at afmontere hele strukturen til reparationer.

  Hver type PVC-profil har sine egne små egenskaber ved installation i vinduesåbningen. For eksempel er en F-formet profil ofte fastgjort til ydersiden af ​​plastpaneler eller gipsplader med monteringslim. Men fagfolk anbefaler at gøre uden det.

  PVC-profilen holdes fast på pisterne og uden lim, og om nødvendigt kan den let fjernes og derefter sættes tilbage. For eksempel, hvis du pludselig beslutter at ændre tapet eller male væggen.

  Montering af batten

  Det næste skridt er at montere en kasse i vinduesåbningen, som vil spille rollen som ramme for plastpaneler. For at skabe en drejning anvendes stænger med et tværsnit på 2 x 4 cm, men metalprofiler til gipsplader kan også bruges. Det hele afhænger af, hvor passende dette eller det pågældende materiale under særlige forhold.

  Stænger til montering af rammen skal tørres grundigt. Ellers kan de i tørreprocessen begynde at bøje og vride, hvilket vil føre til deformation af hele strukturen.

  Også træet skal behandles med specielle antiseptiske forbindelser, da rummet under bakkerne er udsat for øget eksponering for fugt.

  Rammens stænger fastgøres langs vinduesåbningens yderkant, langs dens samling med væggen ved hjælp af dykkespik med et trin mellem dem 30 - 40 cm.

  Montering af beklædningsplader

  Det sidste skridt er installation af skråpaneler. Start installationen af ​​paneler hældninger fra toppen af ​​åbningen. Vi måler længden og dybden af ​​åbningen, hvorefter vi skærer PVC-panelet af den ønskede størrelse. Dernæst skal du installere en kant i sporet, der er dannet af hylderne i startprofilen. Vedhæft en anden, ydre kant til batten battens ved hjælp af selvdrejende skruer eller monteringslim.

  Først installeres toppanelet

  Hvis der anvendes selvlukkende skruer som fastgørelsesanordninger, skal de vrides ved stumpen i en vinkel på 45 grader. Med dette kan du skjule deres hætter under kappen.

  Efter installation af toppanelet er to sideskråninger installeret på nøjagtig samme måde. Det endelige tryk på alt arbejde - installation af dekorativt trim. Som dem kan du også bruge den F-formede startprofil, slidt på den ydre ende af skråningerne.