Hvordan limes glasvægpapir på gipsvæg, og om du har brug for særlig træning?

Overfladen af ​​dette materiale er perfekt fladt, så det behøver ikke justering. Glasfiber limet perfekt til pap. En af metoderne til forberedelse til klæbende glas "The gunny average" på en bjælkehytte i et træhus er præcis vægbeklædning med plader af gips. Det ser ud til at der kun kan være en konklusion: Vi lim "gunny" direkte på gips uden forudgående forberedelse, og alt går fint!

Men erfarne bygherrer og reparatører anbefales ikke at gøre dette af flere grunde.

Hvorfor skal gipsplade have special træning?

Gipsvæg er faktisk et ekstremt vedhængende materiale; man kan endda sige, at den har for høj vedhæftning. Hvis materialet bruges til et enkelt formål - for at skabe et medium gunny til glasfabrikker, en jævn og jævn base, for eksempel at udjævne et træhus i et træhus, så kan du lim dem direkte på papplader.

Hvis du senere planlægger at ændre tapetet, skal du holde finishen fra gipsvæggen, så efter et par år kan du bare ikke fjerne dem uden at beskadige materialet. Det øverste lag fjernes sammen med "mat".

Derudover vil limen blive absorberet i substratet og tørre meget hurtigt. Uden erfaring og færdighed har du bare ikke tid til at rette lærredet på væggen. At lim tapet på loftet af gips uden forudgående forberedelse - generelt, aerobatics

Der er en tredje grund: Hvis du planlægger at male glas tapet i lys, for eksempel hvid farve, så gipset vil skinne gennem rozhozhnoe vævning, og væg eller loft vil se slurvet ud.

Gipsvæg forberedelse

Før limning af glasvæggen "Medium gunner" er det nødvendigt at lukke leddene og sporene af de selvlukkende skruer, med hvilke gipspladerne er fastgjort til rammen. For det første fremstilles en grov primer og primær fyldstof. Sømene skal limes med en serpyanka (malingsnet), ellers kan kittet på leddene til sidst knække.

Om nødvendigt sættes kittet i flere lag, mens der arbejdes med hvert lag, er det nødvendigt at vente på, at kittet tørrer helt og kun derefter påfør den næste.

Efter sandet anbefales det at sand og påføre et andet lag jord.

Til slibning af gips er der et specielt plan, men du kan gøre en rifler med et slibegitter. Sanding sandpapir på basis af sandpapir bør ikke bruges, fordi det hurtigt vil blive hamret, og processen vil tage meget lang tid. Derudover vil en stor mængde sandpapir blive brugt. Under malingens opførsel skal mastere altid bruge åndedrætsværn og briller, der beskytter øjnene og øvre luftveje fra det resulterende støv.

Det er især vigtigt at prime gipspladen flere gange, når det kommer til at færdiggøre væggene i køkkenet, vil dette beskytte materialet mod virkningerne af damp og fugtabsorption. I sig selv er "mat" ikke bange for et fugtigt miljø, men materialet kan kæde under det. På primeren vil limen til glasbelægninger ikke tørre ud for hurtigt, så du får tid nok til at niveauere og kombinere de enkelte lærred med hinanden.

Græsslåmaskin "Medium gunny" på den forberedte overflade

Yderligere arbejde udføres efter samme plan som limning "matting" på enhver anden forberedt overflade. Lim til Oscar-kugler eller tilsvarende fra en anden fabrikant påføres den forberedte væg eller loft. Glasfiber skæres i strimler af den krævede størrelse med en lille margen og limes sammen. Små huller mellem leddene betyder ikke noget, da disse mangler forsvinder under malingen.

Det første lærred er limet på den vandrette etiket. For at materialet skal ligge ideelt lige og vinkelret på gulvet, er det nødvendigt at anvende en nøjagtig vandret linje ved hjælp af et lodd- eller bygningsniveau. Det andet ark påføres ende til ende.
Flytning fra den ene væg til den anden er det nødvendigt at skære lærredet, så det kommer op på næste væg med tre til fem centimeter. Den næste strimmel limes med vægt på hjørnet, og overlapningen skæres med en kniv og limes derefter fast. Så mesterne opnår perfekte led. Til skæring af "Horgozhka Medium" glasbatterierne, skal du købe en skarp tapetkniv. Den mest gunstige pris for tapetlim, maling og de nødvendige værktøjer tilbydes normalt af selskaber med speciale i salg af glasfiber tapet.
Maling skal påføres i to eller tre lag. I dette tilfælde vil udsmykningen tjene trofast i meget lang tid.

Glasfiber til en gipspladeoverflade: fordele og regler for klistning

Glasfiber er et moderne materiale, der bruges til at dekorere væggene i et rum. Det er et stof af behandlet glasfiber, som er bedre og sikrere end syntetiske materialer. Det antages, at glasvægspapir fuldstændig skjuler alle mindre mangler på væggen, men det anbefales stadig at klæbe dem på en perfekt flad overflade, f.eks. På gipsvæggen.

Dette materiale bruges stadig ikke så ofte som papir og vinyl tapet, men med hensyn til dets styling teknik er det ikke meget forskelligt fra dem. Du kan klæbe det med tapetlim, idet du observerer fraværet af kladder i rummet. I sådanne værker anbefales det at bruge gipsvæg, da det garanterer en glat overflade uden krumning og fejl.

Glasfiber: fordele og måder at indsætte

Et sådant materiale som glasvægspapir har følgende fordele:

 1. Miljøvenlighed. Materialet er lavet af naturlige råmaterialer ifølge en speciel teknologi, hvilket gør det helt sikkert.
 2. Brandsikring. Glasfiber tapet tændes ikke, udsender ikke skadelige stoffer, når de opvarmes.
 3. Den højeste styrke. Modstandsdygtighed over for glasfiberbrud er cirka to gange større end for vinyl.
 4. Lang levetid. Omkostningerne ved et sådant tapet er stort nok, men det betaler sig fuldt ud ved simpel installation og et levetid på tredive år.
 5. Det er kendetegnet ved dets glasfiber og fugtbestandigt materiale, hvilket gør det ideelt til køkkener og badeværelser.
 6. Om nødvendigt kan glas vægmalerier males mange gange, mens materialet ikke mister sine egenskaber og egenskaber.

Sammenligningsegenskaber ved glasfiber.

Glasfiber er normalt limet på en sådan måde, at leddene ikke er synlige. For at gøre dette, forlader mellem de enkelte strimler ca. 2-3 mm mellemrum, som derefter sættes og rengøres. Derefter dækkes glasfiber med et lag maling, og alle leddene er bare usynlige. Men i sidelyset er grimme mørke striber med en bredde på op til 5-10 cm synlige. Dette skyldes, at båndet ikke afspejler lys, når der rengøres sandpapir fluffer et lag glasfiber, der forstyrrer dets struktur.

Den anden metode er den sædvanlige uden at forlade et hul. Alle strimler limes til leddet i leddet eller med en lille overlapning, men med denne metode vil det indfaldende lys vinkelret også fremhæve sømene.

Eksperter anbefaler, at før arbejdet tager højde for kilden til naturlig og kunstig belysning, at træffe den rigtige beslutning om valget af, hvordan man limer tapet på væggen.

Hvad er limet glasfiber?

For at lime glasfiber på gipspladerens overflade, kan tapetlim bruges, men det er bedst at købe formuleringer, der er designet specielt til glasfiber. Hvorfor så? Faktum er, at mange tørre blandinger indeholder stivelse, men det holder ikke glasmure meget godt, så blandingen skal vælges på en sådan måde, at den indeholder PVA, men i fortyndet tilstand.

I nogle tilfælde anbefaler guiden at bruge et kit, men det er fyldt med så ubehageligt som en spindelvæv fra samlinger af materiale og luftbobler. Putty, selv meget flydende, gennemsyrer ikke glasset til jorden, så det begynder hurtigt at afskrække. I processen med at lægge lærredet skal fugtes med vand, og dette kan påvirke både tapetet og gipsvæggen negativt.

Når du vælger et klæbemiddel, skal du være opmærksom på klæbestoffets sammensætning og formål. Det er bedre at overbetale en lille mængde med det samme og tage dyrere lim end at skifte glasfiber helt til en ny.

Forberedelse af vægge til glasfiber

Installation af plader af gipsvæg på rammen.

Inden du limer vægpapiret på gipsvæggen, skal du forberede væggen. Det er nødvendigt at fjerne den gamle belægning helt for at rense væggen af ​​affald for at udføre udjævningsarbejde i tilfælde af at gipsvæggen under glasvæggen monteres uden ramme. Efter at have lagt gipspladerne, er det nødvendigt at putte grundigt overfladen, da glasfiberen kræver en perfekt flad væg, anvendes pladenslag bedst over hele pladen, så sømmen ikke skinner gennem klistermærket.

Før du limer tapetet, anbefales det at tørre kittet for at anvende et lag af primer i to lag. Dette gøres, så glasvæggen ikke kommer ud under driften.

Det er vigtigt at ordentligt forberede arbejdsvilkårene, limning af glasvæggen kan kun være i et rum med en temperatur på + 10-25 ° C, alle vinduer skal være tæt lukket. Ved limning og tørring kan glasvægpapir ikke lide udkast og direkte sollys.

Indlægning af vægge på gipspap: instruktion

Det er ret nemt at lime glasfiber på overfladen af ​​gipsvæggen, du behøver ikke at være en stor specialist. Men alligevel er nogle stadier nødvendige for at observere. Vi tilbyder trinvise instruktioner om, hvordan du klæber glasset korrekt og hurtigt på et gipsvæg:

 1. Overfladen på pladerne GKL er dækket af et lag af kitt, og der skal lægges særlig vægt på leddene. Alle uregelmæssigheder skal patches flush med hovedoverfladen. Det er ønskeligt, at laget af kitt fuldstændigt dækker hele pladen. Laget skal ikke kun være lige, men også relativt tyndt, efter påføring må det efterlades tørre (tiden afhænger af typen af ​​blanding og lagtykkelse.
 2. For at glasfiberen skal ligge glat og smukt anbefales det at limme alle leddene sammen med en serpyanka. Det samme gælder for små revner, fastgørelseselementer, der bliver usynlige mod baggrunden af ​​resten af ​​pladen. Serpyanka er et bånd med en lille bredde, fremstillet af glasfiber, i sin struktur ligner det en almindelig medicinsk bandage, men i dette tilfælde er der også en imprægnering med et klæbrigt specialstof.
 3. Derefter behandles gipsoverfladen med sandpapir, så der ikke er nogen uregelmæssigheder på væggen. Dette vil gøre klæbningsprocessen nemmere, hurtigere og bedre.
 4. Det næste skridt er at belægge gipspladen med en primer, så tapetlimet ikke siver ind i væggen. Hvis dette ikke er gjort, vil glasfiberet meget hurtigt begynde at ligge bag gipspladens overflade. Til pålidelighed anbefaler mange eksperter at anvende to lag primer, men den første skal være helt tør, før den anden gipsvæg anvendes i dette tilfælde, hvor tapetet er bedre.

Limning og maling af glasbelægninger.

Glasfiber begynder at holde fast kun efter den endelige tørring af væggen. For at bestemme mængden af ​​materiale korrekt, før vægten måles, måles væggen, for længden fra gulv til loft tages multipliceret med antallet af vægge. Træk ikke åbningerne op!

Glem ikke om procentdelen af ​​trimning, som er omkring 10%. Glasfiber limes til tapetlim, som i dag kan købes i form af en tør blanding fortyndet med rent vand. Limens teknologi er ikke anderledes end andre typer af tapet, limen er foreløbigt tilbage til hævelse, plader af glasfiber tapet rulle ud på en flad og ren overflade (fri for denne del af gulvet i det rum, hvor arbejdet er færdigt).

Ved hjælp af en børste eller rulle påføres den færdige klæbemiddelsammensætning på materialets forkerte overflade, hvorefter glasvægspapiret limes på gipsvæggen.

For korrekt at indsætte glasfiber på gipspladen væggen, skal du forberede værktøjer og materialer som:

 • glas tapet i det anslåede beløb (hvordan man beregner det ovenfor angivne materiale);
 • målebånd, simpel blyant og sakse;
 • tapet lim;
 • kapacitet til dyrkning af lim, børste eller rulle
 • ren klud;
 • tør rulle eller klud til udjævning af tapet.

Mulige problemer og regler for pleje

Ved at bruge glasvægspapir til at dekorere gipsplader vægge, kan du støde på problemer som:

 1. Overfladen af ​​væggen skal være helt flad, det vil sige, når du installerer gips.
 2. Alle ledd og fastgørelsespunkter af skruerne skal forsigtigt anbringes, ellers vil alle ujævnheder være mærkbare, hvilket vil forværre udseende på tapetet.
 3. Med en utilstrækkelig tykkelse af glasfiber, gipsvæg, eller rettere dens sømme, begynder at være yderst reflekterende. Metoden til at fylde ikke kun leddene, men også hele overfladen af ​​gipspladerne kan hjælpe her, så den bliver ensartet i farve.
 4. Ved fastgørelse af glasfiber på gipsvæg er det vigtigt at overholde betingelserne for pleje af materialet under drift. Det sker ofte, at overfladen af ​​tapetet i løbet af reparationsprocessen blev farvet. Hvis før dette kittet blev brugt, så kan det vaskes.
 5. Glasfiber anbefales at farve efter klistermærket, således at de fiberpartikler, der dannes, når de røres, ikke irriterer øjnene og huden. Desuden er en sådan overflade meget lettere at rengøre.

Brugen af ​​forskellige typer vægbeklædninger, når der udsmykes værelser, er den mest almindelige form for dekorativt arbejde. Baggrunde hjælper med at skabe en hyggelig atmosfære, de er lette at vælge imellem indenfor, nogle typer kan males. Glasfiber har et særligt sted blandt lignende vægbeklædning. De er holdbare og attraktive, deres værdi er tilgængelig for mange. Desuden kan disse belægninger omhygges om ønsket. Det anbefales at klæbe tapet på færdiglavet gipsvæg, da der i dette tilfælde opnås den nødvendige forberedelse af overfladen til klistning. Processen med limning glasfiber tapet er meget enkel, tager ikke meget tid, vedligeholdelse af tapetet forårsager ikke vanskeligheder.

Glasfiber på gipsvæg, limning funktioner

Glade for at byde mit publikum velkommen! En sådan historie er sket med mig: familiemedlemmerne spurgte hvordan man sparer på reparationer. Der var små penge, men de ønskede ikke engang at forsømme et vigtigt stadium. Derfor spurgte de mig, om det var nødvendigt at bruge glasfiber til gipsvæg, når man færdiggjorde overflader til maling. Hvad kan jeg sige Glasfiber er en ting! Det skjuler mindre defekter i afslutning af kittet, forstærker, øger let brandsikkerheden. Hvis du nægter at bruge det, vil du spare lidt, og resultatet bliver værre. Lad os se, hvordan du anvender dette vidunderlige materiale korrekt.

Hvad er glasfiber?

Glasfiber eller glasfiber er et moderne materiale, der for nylig er blevet brugt til at dekorere vægge og lofter i et værelse.

Ifølge sin struktur er det et glasfiberbehandlet stof. På grund af dette er det sikrere og mere kvalitativt til brug end syntetiske analoger.

Brugen af ​​sådan tapet giver dig mulighed for at skjule mindre defekter af den oprindelige belægning. Men eksperter anbefaler at klæbe dem på en perfekt justeret base. Derfor er det gipsplader, der vil være et glimrende grundlag for glasfiber, da det giver dig mulighed for at skabe en flad og glat overflade. For at gøre dette, efter kitt, behøver du kun at tørre alle bumpene. Efter tømning og fugning er gipsvæg det ideelle grundlag for glasfiber.

På trods af at glasfiber har fremragende ydre egenskaber, bruges det lidt mindre end almindeligt vinyl eller papir tapet. Selvom teknikken for dens installation er næsten ikke forskellig fra disse.

Som klæbemiddel kan du bruge den sædvanlige tapetlim. Vær opmærksom! I færd med at holde fast følger hovedreglen - der skal ikke være udkast i rummet.

Fordele ved glasfiber: til gips og ikke kun

Glasfiber har en række fordele, der bidrager til væksten i dens popularitet. Således indeholder listen over fordele ved sådant finishmateriale til gipsvæg:

 • meget høj styrke. Modstand er cirka to gange højere end for konventionelt tapet;
 • miljøvenlighed
 • glasfiber brænder ikke. Hertil kommer, at de ikke udsender skadelige stoffer i luften, når de opvarmes
 • lang levetid. En sådan finish vil vare omkring 30 år;
 • enkel installation. Selv tapet limning på loftet er temmelig let;
 • øget fugtmodstand. Derfor kan de lime loftet og væggene i køkkenet og badeværelset;
 • muligheden for flere gentagelse. Maling påvirker ikke materialets grundlæggende egenskaber og egenskaber.

Med sådan tapet kan du glemme kosmetiske reparationer i lang tid. Så hvorfor hvert 5 år at klistre på tapet, hvis du kan installere glasfiber og ikke huske det?

Ulemperne ved glasfiber kan kun tilskrives deres høje omkostninger. Men hvis du ser på deres fordele, så kan du gaffel ud. De varer trods alt meget længere, hvilket i sig selv begrunder omkostningerne.

Sådan vælges glasfiberklæbemiddel til gips

At lim glas tapet på gipsvæggen, selv regelmæssig tapet lim vil gøre. Men den bedste måde er at bruge specielle formuleringer.

Hvorfor genopfinde hjulet og købe specielle blandinger, hvis tapetlim er egnet? Alt er ret simpelt. Faktum er, at nogle tørre blandinger kan indeholde stivelse. Hvis det er til stede, vil den forberedte opløsning ikke binde materialet meget godt til overfladen af ​​væggene. Som et resultat, hvis et sådant materiale var dækket med et loft på gipsplader, så kan tapetet simpelthen afskrække efter et stykke tid.

For sikkert at dække selv loftet med glasfiber, skal du bruge en blanding uden stivelse.

Vær opmærksom! Klæbemiddelblandinger bør kun indeholde PVA i fortyndet form.

Når du vælger en klæbemiddelblanding, skal du derfor være særlig opmærksom på sammensætningen, såvel som formålet med klæbemidlet. Det er nemmere at købe dyrere lim en gang end at genlimme loftet og væggene.

Nogle gange anbefaler eksperter visse typer kitt som klæbemiddel. Men brugen af ​​kitt kan føre til dannelsen af ​​en "web", når man strammer materialet som følge af "luftning".

Men selv flydende typer af kit vil ikke være i stand til at mætte materialet tilstrækkeligt. Som et resultat kan det efter et stykke tid begynde at skrælle af. Og det første sted ville naturligvis være loftet.

Nogle mennesker anbefaler at bruge ekstra kittet til at vaske glasfarvet med vand, når de bruger kittet. Men dette vil ikke give et resultat, men snarere føre til skade på både gipsvæggen og tapetet selv.

Sådan limes glasfiber på gipsvæg: en liste over værktøjer

I forbindelse med limning af glas på gipsvæggen har du brug for følgende værktøjer:

 • simpel blyant og målebånd;
 • saks;
 • kapacitet til dyrkning af limopløsning
 • rulle eller børste
 • klud eller tørruller.

Fra de materialer, du skal købe:

Dette er alt det enkle sæt, du skal arbejde.

Sådan forberedes overfladen til glasfiber på gipsvæggen

For at kunne klæbe limningen af ​​lærredet, skal du specielt forberede arbejdsområdet, det vil sige gipsvæggen. For at gøre dette skal du følge disse trin:

 • fjern den gamle finish fra gipspladen;
 • frigør lokalet fra byggaffald og møbler, så de ikke blander sig under fastgørelse;
 • alle leddene til at behandle serpyanka
 • niveau overfladen på gips. For at gøre dette skal du bruge kitt og sandpapir. Det er især vigtigt at gennembore hele overfladen, hvis installationen af ​​gipsvæg blev udført ved hjælp af den rammeløse metode;
 • Foretag loftet og væggene med en dyb gennemtrængningsprimer. Dette forhindrer materialet i at skille af i fremtiden.

Derefter beregner vi mængden af ​​glasfiber, der kræves. For at gøre dette måler man højden af ​​væggene. Multiplicer den med længden af ​​en væg. Det resulterende tal multipliceres med fire (antallet af vægge). Vi bestemmer 10% af det modtagne beløb for uforudsete udgifter. Alt vi opsummerer og få den endelige figur for købet.

Derefter kan du gå videre til det mest klæbrige.

Måder at klæbe glasfiber på gipsvæggen

Glasfiber kan limes til gipsvæg på flere måder:

Valget af limningsmetode bør foretages på baggrund af hvilken slags lyskilde der vil råde over i rummet - kunstig eller naturlig. Da det afhænger af, hvor synlige led eller søm vil være.

Sådan limes glasfiber på gipsvæg: trin for trin instruktioner

Fremgangsmåden ved limning af glasfiber på gips er som følger:

 • Stik kan kun begynde, når primeren er helt tør;
 • Vi forbereder klæbemiddelopløsningen i overensstemmelse med instruktionerne på pakken

Vær opmærksom! Ler skal have tid til at insistere.

 • Rul derefter arkene af glasfiber og skær det i stykker af den ønskede størrelse;
 • Påfør lim til de forberedte ark af materiale og gipsplader væg med en rulle;
 • Vi venter i nogen tid, at lagnerne og væggen er gennemblødt.

Yderligere handlinger afhænger af hvilken udvælgelsesmetode der blev valgt.

Bruger normalt indstillingen uden led. For at få en mur af gipsvæg uden led må:

 • Forlade mellem individuelle strimler på ca. 2-3 mm som et mellemrum
 • så denne klump kitt og rengøres;
 • yderligere glasfibermaling.

Som følge heraf bliver alle leddene maskeret og udadtil næsten usynlige. Men med et sidebillede forbliver sømene stadig synlige.

I den anden metode limes tapestrimlerne fast til ende. Du kan gå lidt overlappende. Men her bliver sømmerne mere synlige.

Vær opmærksom! Sørg for, at rummet har en konstant temperatur i området + 10-25 ° C. Alle vinduer skal være tæt lukket. Undgå også direkte sollys på væggene og loftet.

Regler for pleje af glasfiber, når du klæber på gips

Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet skal glasfiberet overvåges korrekt:

 • efter klæbende tapet anbefales til maling;
 • det kan rengøres med ikke-aggressive vaskemidler;
 • Undgå beskadigelse med skarpe genstande.

Hvis tapetet var limet korrekt, så vil glasfiberet tjene dig i meget lang tid. Samtidig glædeligt dig og dine gæster med det fremragende udseende af væggene og loftet. Som det fremgår af praksis, er det bedre at klæbe glasfiber en gang, end at genlimme almindelig tapet hvert femte år.

Det sker, at en uerfaret køber i reparationen af ​​glasfiber web gossamer er forvekslet med glasset, selvom det selvfølgelig er helt forskellige ting. Denne glasfiber består af tråde af glasfiber, det er lavet ved at trykke. Sheets gossamer tynde, gennemskinnelige. Og selvom overfladen af ​​glasfiberen er glat, stikker de på grund af dens struktur.

Slibemiddel til kitt og glasfiber: Er der nogen forskel på gipsvæg

En spindelvæv er en forstærkning, når den er færdig, det er et maske, der hjælper med at bekæmpe dannelsen af ​​revner. Dette er ikke en finishbelægning, men et hjælpemateriale, en ekstra garanti for pålidelighedslagets pålidelighed, det samme kit og gips.

Dette er et relativt holdbart materiale. Forresten, hvis du sammenligner det slibende maske med sandpapir, er det mere rentabelt med hensyn til slid. Gitteret skal ændres, når kvaliteten af ​​slibearbejdet falder.

Så det slibende maske er materialet til slibning, og spindelvævet er materialet til at forøge styrken af ​​efterbehandlinglaget.

Sådan bruges glasfiber på gipsvæggen

Glasfiber leveres i ruller med forskellige bredder, det kan være en rulle på 8 cm eller 2 meter.

Ofte dybtgående forstærkning med spindelvæv:

 • For det første er revnen skåret - med en mejsel og en hammer, den er udbredt;
 • Rengør revnen fra støv og snavs;
 • Primere med en gennemtrængende akrylprimer den ønskede overfladefejl og området ved siden af ​​det;
 • Det er kildens tur, det er nødvendigt at reparere revnen;
 • Derefter limes det med en spindelvæv (glasfiber) langs hele væggen og sættes igen over spindelvævet;
 • Sand overfladen af ​​den gamle defekt og genpåfyld den under finishen.

Det er muligt at forstærke væggen med og uden lim.

Sådan limes glasfiber direkte på kittet (video)

Hvordan man limer glasfiber på gipsvægge

Da spindelvævet er fastgjort på flere måder, er det værd at fortælle om de enkleste og vigtigste af dem. Dette er limning af nettet.

Men det er værd at sige, at denne metode ikke er den bedste. I det mindste for uerfarne mennesker i reparationen. Årsagen er enkel: Når du sætter kittet, kan der dannes hulrum i rutenes celler, og det vil ikke have en meget god effekt på finishen.

Så det er værd at overveje den kludløse måde:

 • Efter at basen er fremstillet, anbringes kittespalt på basislaget;
 • Derefter limes en spindelvæv ind i dette lag, og derefter anvendes et andet spartelag;
 • Denne proces er mere arbejdskrævende end den første, men dannelsen af ​​disse airbags mellem celler er definitivt udelukket.

Forstærkende spindelvæv bruges normalt kun til maleri, fordi under tapet af små revner ikke vil være synlige.

Glasfiber til gipsplankloft: om det sparer fra revner

Det sker, at selv med de sædvanlige forstærkende masker kan dukke. Hvis dette sker på loftet (som sker oftere), brug en spider-glasfiberplade.

Rengør revnerne efter slagteri, og så skal de dækkes. Dette gøres med gips eller starter kittet. En spatel er nødvendig, som sprængbredden antyder. Generelt er din opgave at skubbe startkittet grundigt og skubbe dybere ind i revnerne.

Det kan konkluderes, at glasfiber vil være mere pålideligt, da dets struktur ikke tillader, at selv de mindste revner fremkommer.

Sådan limes glasfiber på gipsvæggen

Pasta er ikke lavet direkte på gipsvæggen. Først skal fastgørelsespunkterne og sømene sættes fast, så spindelvævet går, og efter det hele overfladen sættes en gang, og det skal igen være grundigt poleret, indtil et fladt plan er opnået.

Ifølge observationerne, hvis du ikke bruger en spindelvæv, er sandsynligheden for sprængning på gipsvæggen 10 højere end uden den.

Lime mesh funktioner:

 • Det er bedre at klæbe med en børste, et lag lim skal være tykt, kun det område, hvor glasfiberarket er limet, behandles;
 • Du skal klæbe det første ark ud fra strukturens hjørne, materialet påføres limen, det er nivelleret af hænder;
 • Derefter tvinges luft med en tapetspatel ud af glasfiberen og, hvis der er nogen, overskydende lim;
 • Efter udjævning er det nødvendigt at afskære alle unødvendige fragmenter og de samme overlapninger på sokklerne;
 • Efter denne proces limes på toppen for at fuldføre imprægnering;
 • Sømene mellem glasfiberelementets elementer bør ikke falde sammen med sømene på gipsvæggen, fordi sprækken på dette sted vil fremskynde.

Overfladen tørrer i ca. en dag, hvorefter du kan fortsætte med at færdiggøre - slibning, gnidning, maling osv. Åbn ikke vinduerne og ventilationen, før de er helt tørre.

Lim og kitteglasfiber på gipsvæggen (video)

Brug glasfiber spiderwebs helt berettiget begivenhed, hvis du vil gøre en gipsvæg maling, og ønsker ikke sådanne overraskelser som revner. Det samme gælder for loftet. Der er ingen sådan pålidelighed i serpyanka-meshet, som i spindelvævfiberglaset, som anses for at være en pålidelig beskyttelse af væggene under putten.

I dag i færdigarbejdet er glasfiber limet til gipsvæggen ganske ofte. Det hjælper med at gøre overfladefladerne hurtigt og effektivt.

Hvad er glasfiber og hvorfor skal det limes til gipsvæg?

Glasfiber er et lærred til maling eller puttying. Den er lavet af glasfiberfilamenter, der presses i produktionsprocessen. Glasfiber har udseende af et gitter. Det kaldes også en spindelvæv.

Glasfiber og glasfiber anses for at være miljøvenlige, de beskytter væggen mod udseendet af svampe og skimmel.

Produktet præsenteres på markedet i form af ruller, hvis bredde er 1 m, og længden kan være 20 eller 50 m. Bygningsdensiteten varierer mellem 20 og 60 g / m2.

Glasfiber har to sider, der er forskellige. Bagsiden har villi, der øger materialets adhæsionshastighed til overfladen. Forsiden er glat, hvilket gør det nemt at udføre arbejde på sin farvning.

Selv hvis du fejler siderne af glasfiberet og bruger dem til andre formål, vil der ikke være meget forskel i udførelsen af ​​gipsvæggen.

Glasfiber kan være med simpel og kompleks vævning. Den første type bruges til forberedelse af flyet til plastering, den anden - til maling.

Fordelene ved at bruge glasfiber under plastering

Glasfiber betragtes som miljøvenlig, da de ikke bruger syntetiske materialer i deres produktion. Også til deres fordele er følgende:

 • Fugtbestandighed - takket være strukturen absorberer de ikke fugt.
 • Brandmodstand - materiale brænder ikke.
 • Holdbarhed - Modstandsdygtighed over for ruptur i glasfiber tapet er flere gange bedre end for en enkel vinylplade.
 • Holdbarhed - levetiden når 25 år.
 • Praktiske - installationen vil ikke medføre problemer.

Glasfiber beskytter mod dannelse af svampe og skimmel. Det kan males mere end en gang. Fra sådanne virkninger er integriteten af ​​dens struktur ikke krænket. Udgifterne til glasfiber er optimal, hvilket yderligere øger dets popularitet.

Materialets omfang er ret omfattende. Den bruges effektivt til udsmykning af værelser med høj luftfugtighed og lave temperaturforhold.

Ulemperne ved glasfiber: på gips og ikke kun

Der er praktisk taget ingen synlige ulemper ved brugen af ​​glasfiber. Ulemperne omfatter kompleksiteten af ​​afrulningsruller. Det anbefales heller ikke at bruge materialet i udsmykningen af ​​bevægelige strukturer.

Da glasfiberens struktur er porøs, er der behov for en stor mængde malinger for at male det.

Desuden, hvis produktet vælges forkert, vil der forekomme olieagtige pletter på overfladen. Eliminere dem vil ikke fungere.

Stikker glasfiber på væggene og loftet af gipsplader

Glasfiber eller glasfiber er rullematerialer. Deres installation udføres kun ved hjælp af klæbende løsninger. Du kan også bruge enkel lim til ikke-vævet eller vinyl tapet.

Valget af midler afhænger direkte af kvaliteten af ​​overfladen, der skal finéres.

Glasfiber er limet til gipsvæg med lim, såvel som non-woven og vinyl tapet.

Hvis du skal montere glasfiber på gipspladens vægge, er det bedre at bruge specialiserede værktøjer. De hjælper med at sikre materialet.

Klargøring af gipsvæg til installation af glasfiber

Arbejdsarbejdet vil ikke medføre vanskeligheder. Det er nødvendigt at rengøre gipspladens overflade fra støv og andre aflejringer.

Herefter udføres gipsplastering. Det er nødvendigt at behandle leddene med høj kvalitet ved hjælp af et særligt serpyanka tape. Alle overfladefejl er pudset med kitt. Og efter tørring slibes det med sandpapir.

For at sikre normal vedhæftning af glasfiber og gips, skal hele den hårde overflade behandles med en kitt.

Derefter sættes lag af en primer. De bør tørre godt og suge GCR. Hvis der er en gammel finish på gipsvæggen, skal den fjernes. Derefter udføres pudsning, puttying, slibning og priming.

Funktioner ved brugen af ​​glasfiber: hvordan man limer

At lim materialet på to måder: Butt eller overlappe. Deres valg afhænger af lyskilden i rummet. Det er nødvendigt at straks vurdere situationen og bestemme, hvad der vil være mindre mærkbart: led eller søm af glasfiberstrimler.

Glasfiber skal limes til gipsvæggen til leddet.

Dette skyldes, at gipspladerne helt absorberer fugt. Efter at glasfiberen er imprægneret med lim, vil dens struktur begynde at svulme. På nogle steder kan der være overskydende materiale, der skal skæres. Det er bedre at undgå sådanne ændringer, da webens struktur er brudt. Dette vil resultere i tab af materialespecifikationer.

Værktøj til gipsplader liming med glasfiber

Det er muligt at udføre arbejde på at indsætte overfladen af ​​Ledger-gruppen uafhængigt. For at gøre dette har du brug for følgende værktøjer:

 • målebånd;
 • ruller og børste;
 • en blyant
 • saks;
 • kapacitet til blanding af limopløsning.

Du skal også bruge klude til at fjerne overskydende lim fra overfladen af ​​materialet.

En rulle bruges til at anvende løsningen på glasvæggen og væggen, den anden - for at glatte materialet på overfladen. Det skal forblive tørt.

Sådan limes maleriets glasfiber

Det første trin i installationen af ​​glas vil være forberedelsen af ​​klæbemiddelopløsning. Hvis det fremlægges i form af et koncentrat, skal du tilføje en vis mængde væske (angivet på produktemballagen). Klar blandinger er meget mere effektive og praktiske.

Derefter forberede rullerne af glasfiber. Formål målehøjden. Strip materiale ifølge denne parameter. Det er værd at overveje, at loftets højde i rummet kan variere lidt. Det er derfor, at det er bedre at skære rullerne efter at de er påført på vægoverfladen.

Når man vælger et klæbemiddel til montering af glasfiber, er det bedre at give præferencer til færdige blandinger, de er mere effektive.

Lim påføres på overfladen af ​​Ledger og bagsiden af ​​glasfiberen. Værktøjet bør absorberes i strukturen af ​​glas og gips.

Nogle reparatører anbefaler ikke at fortryde klæbemiddelopløsningen, når den påføres. Dette er ikke værd at gøre, fordi GC vil absorbere overskydende fugt. Bobler vises på overfladen, hvilket vil påvirke kvaliteten af ​​efterbehandlingsarbejder negativt.

Derefter påføres den imprægnerede glasfiber på væggen og presses tæt. Det er nødvendigt at glatte det med en klud og en tør rulle. Det er bedre at begynde limningsprocessen fra toppen af ​​væggen og gradvist sænke.

Det er nødvendigt at limmaterialet på Ledger med små huller mellem strimlerne - 2 - 3 mm. Dette skyldes det faktum, at lærredets struktur har evnen til at ekspandere, når den udsættes for fugt. Så snart limmørtelet er tørt, vil disse huller ikke være synlige. Glasfibergipset fordelt jævnt.

Man bør huske på, at rummet under arbejdet skal være den optimale temperatur. Det er nødvendigt at undgå udkast, fordi glasfiber med tiden kan bevæge sig væk fra væggen på grund af dem.

Sådan holder du på murene af gipsplader bedste glasfiber

Overfladen af ​​glasset skal males. For at gøre dette skal du bruge moderne værktøjer baseret på akryl. Det anbefales ikke at anvende vandbaseret maling. Også glasfiber kan pudses. Processen tager ikke meget tid, da flyet ikke behøver at blive justeret.

Gipsvæg - det mest populære materiale i reparationen i dag. GKL ark bruges til at justere vægge og lofter, for at skabe buede strukturer og buer af gips. Hvor hensigtsmæssigt det er at lime glasfiber på gipsvæggen, og hvordan man gør det korrekt forbliver et presserende problem.

Glasfiber: Hvilken slags materiale er det, og hvorfor skal det limes til hypotaget

Glasfiber er et innovativt, miljøvenligt materiale til belægning af overflader. Materialet er sikkert for mennesker, det kan bruges i ethvert rum, begynder med køkkenet og slutter med børnenes værelse.

Maling glasfiber i sin struktur består af tynde fibre, der limes sammen på en kaotisk måde. Lerret er holdbart, behageligt at røre og indeholder ikke et billede, det ligner en spindelvæv.

Tykkelsen af ​​lærredet kan være forskellig, såvel som densitet. Det skal bemærkes, at jo tykkere lærredet er, jo større er dets vægt og styrke. Der er en misforståelse blandt almindelige mennesker, at glas og glasfiber er en og samme - det er ikke sandt. Maling glasfiber, i modsætning til tapet, er puttied og kan genfarves.

Derudover har dette materiale forstærkende egenskaber, hvilket øger styrken af ​​strukturen.

Fordele ved "gossamer" maling glasfiber

Dette færdiggørelsesmateriale har betydelige egenskaber:

 • hypoallergen- og anti-korrosionsmateriale;
 • har holdbarhed, pålidelighed og anvendelighed;
 • er et ildfast materiale;
 • kan gøre overfladen af ​​gipsvæggen selv uden forbehandling;
 • ikke bange for mekanisk skade, mens den er resistent over for slid
 • det er i stand til ikke at tabe egenskaber ved forskelle i temperaturer og den øgede fugtighed;
 • skaber ikke statisk elektricitet, tiltrækker ikke støv til overfladen;
 • Skimmel formes ikke på materialet, da det har en høj kapacitet til dampe;
 • nem at vedligeholde og miljøvenlig;
 • Det er billigt, lad enhver type befolkning være færdig med at bruge dette materiale.

Ulemper: Selv den bedste glasfiber kan ikke klare

Der er ikke et enkelt materiale, der kun ville have dyder, og glasfiber er ingen undtagelse.

Men før du træffer en beslutning om at købe dette produkt eller ej, skal du korrekt vurdere balancen mellem ulemper og fordele. Den væsentligste ulempe er små skarpe partikler, der kan skade huden hårdt for at undgå dette, skal du arbejde med materialet handskede hænder. Undgå at forsvinde åndedrætsværn og beskyttelsesbriller, da små partikler af materiale kan skade organernes syn og åndedræt. Det er nødvendigt at tage sig af beskyttelses tøj. Det skal forstås, at hvis små partikler af materiale falder på huden, er der givet irritation og ubehagelig kløe.

Sådan limes glasfiber på gipsvæggen

For klistermærkematerialet kan være egnet til normal tapetlim, men eksperter anbefaler at anvende specielle formuleringer designet til glasfiber. Mange vil være skeptiske over dette problem og beslutte hvorfor købe dyrt klæbemiddel, hvis du kan bruge almindelig lim.

Faktum er, at stivelse kan være til stede i tapetlimmen, som kan få glasfiberen til at bevæge sig væk fra væggen i tide.

Advarsel! Sammensætningen til limning af glasfiber bør kun indeholde PVA lim. Skim ikke - køb dyrere lim, ellers bliver du nødt til at klæbe overfladen igen, hvilket vil medføre ekstra omkostninger. Bygherrer bruger ofte specielle færdige typer kitt til limning af glasfiber, men det anbefales ikke at udføre denne proces alene, uden en vis erfaring.

Værktøj og materialer til klistring af gipsvæg med glasfiber

At arbejde med gipsfiberglas, skal du:

 • målebånd og simpel blyant
 • rulle og børste;
 • limbeholder;
 • saks;
 • speciel gummi rulle - glat materiale. Eksperter foretrækker en speciel spatel.

Forberedelse af gipsplader vægge under glasfiber lime

Gipsvæg skal forberede sig, før det bliver limet glasfiber. For at gøre dette skal du følge følgende algoritme:

 • frigør rummet fra unødvendige genstande: møbler og skrald;
 • Hvis gipsvæggen tidligere var foret, skal den gamle belægning fjernes;
 • at forsegle alle sømme med serpyanka og at gennembore;
 • pierce gipsplader overfladen;
 • slibning til en ideel overflade efter tørring - dette gælder især hvis gipsvæg ikke er monteret på en ramme;
 • Påfør en dyb penetrering primer, så materialet ikke kommer ud senere.

Når væggene er forberedt, skal du beregne mængden af ​​glasfiber du har brug for. Væglængden multipliceres med højden. Resultatet multipliceres med 4, og vi tilføjer til resultatet opnået 10%. Du kan begynde at indsætte.

Måder at lime glasfiber på glasvæggen

Glasfiber kan limes på to måder:

 1. Med led - i tilfælde af at efter lime skal den yderligere afslutte væggene: puttying og maling.
 2. Ingen led - hvis du beslutter dig efter at lime, må du kun male væggene.

Sådan holder du glasfiber til gipsvæg: trin for trin instruktioner

Udfør proceduren som følger:

 • så snart primeren tørrer, kan du begynde at klæde
 • Klæbemiddel fremstilles i henhold til producentens anvisninger
 • tillader lim til at smelte
 • glasfiber skal rulles ud på gulvet og skæres i strimler af den rigtige størrelse;
 • lim påføres på ruller på begge overflader: væg og materiale;
 • således at limen er godt imprægneret med materialet og væggen, vent 10 minutter, afhænger tiden af ​​glasfiberens tykkelse.

Følgende handlinger vil afhænge af metoden til indsætning, men forsøger normalt at gøre det uden led. Til dette har du brug for:

 • mellem arkene efterlader et lille mellemrum under pastning omkring 2 mm;
 • så skal dette hul slibes og slibes;
 • Det sidste trin er farvning.

Resultatet bliver en flad væg. Du kan klæbe den overlappe, men så skal du putte og sand hele overfladen, først efter at gipspladen er malet. Advarsel! Som med vægbeklædning, skal du fjerne udkast og sikre konstant temperatur. Det anbefales at lukke vinduerne med tykke gardiner for at udelukke direkte sollys på overfladen, der skal limes. I videoen taler mesteren om limning af glasfiber til gipsvæg.

Sådan limes glasfiber på et gipsplader

I moderne reparation kan man ikke komme væk fra gips. De skaber loftet og væggene, samt skaber forskellige kompleksiteter af strukturen og skillevægge. Derfor er spørgsmålet for nylig blevet meget relevant for, om sådant materiale som glasfiber kan limes til gipsvæg og hvordan man gør det korrekt. Alle disse spørgsmål besvares af vores artikel.

Hvad er glasfiber?

Glasfiber eller glasfiber er et moderne materiale, der for nylig er blevet brugt til at dekorere vægge og lofter i et værelse.
Ved dets struktur er et sådant materiale en klud, der er blevet behandlet med glasfiber. På grund af dette er det sikrere og mere kvalitativt til brug end syntetiske analoger.

Brugen af ​​sådan tapet giver dig mulighed for at skjule i loftet eller vægge mindre defekter af den originale belægning. Men eksperter anbefaler at klæbe dem på en perfekt justeret base. Derfor er det gipsplader, der vil være et glimrende grundlag for glasfiber, da det giver dig mulighed for at skabe en flad og glat overflade. For at gøre dette, efter kitt, behøver du kun at tørre alle bumpene. Efter støbning og fugning vil overfladen af ​​pladen være det ideelle grundlag for glasfiber.
På trods af at glasfiber har fremragende ydre egenskaber, bruges det lidt mindre end almindeligt vinyl eller papir tapet. Selvom teknikken for dens installation er næsten ikke forskellig fra disse.
Som klæbemiddel kan du bruge den sædvanlige tapetlim. Vær opmærksom! I færd med at holde fast følger hovedreglen - der skal ikke være udkast i rummet.

Fordelene ved glasfiber

Glasfiber har en række fordele, der bidrager til væksten i dens popularitet. Således indeholder listen over fordele ved et sådant færdiggørelsesmateriale:

 • meget høj styrke. Modstand er cirka to gange højere end for konventionelt tapet;
 • miljøvenlighed
 • glasfiber brænder ikke. Hertil kommer, at de ikke udsender skadelige stoffer i luften, når de opvarmes
 • lang levetid. En sådan finish vil vare omkring 30 år;
 • enkel installation. Selv tapet limning på loftet er temmelig let;
 • øget fugtmodstand. Derfor kan de lime loftet og væggene i køkkenet og badeværelset;
 • muligheden for flere gentagelse. Maling påvirker ikke materialets grundlæggende egenskaber og egenskaber.

Med sådan tapet kan du glemme kosmetiske reparationer i lang tid. Så hvorfor hvert 5 år at klistre på tapet, hvis du kan installere glasfiber og ikke huske det?
Ulemperne ved glasfiber kan kun tilskrives deres høje omkostninger. Men hvis du ser på deres fordele, så kan du gaffel ud. De varer trods alt meget længere, hvilket i sig selv begrunder omkostningerne.

Hvad vil limes

At lim glas tapet på gipsvæggen, selv regelmæssig tapet lim vil gøre. Men det er stadig den bedste udvej at bruge specielle formuleringer til limning af netop denne type tapet.

Hvorfor genopfinde hjulet og købe specielle blandinger, hvis tapetlim er egnet? Alt er ret simpelt. Faktum er, at nogle tørre blandinger kan indeholde stivelse. Hvis det er til stede, vil den forberedte opløsning ikke binde materialet meget godt til overfladen af ​​væggene. Som et resultat, hvis loftet var dækket af sådant materiale, så tapetet kan simpelthen afpille efter et stykke tid.
For sikkert at dække selv loftet med glasfiber, skal du bruge en blanding uden stivelse.

Vær opmærksom! Klæbemiddelblandinger bør kun indeholde PVA i fortyndet form.

Når du vælger en klæbemiddelblanding, skal du derfor være særlig opmærksom på sammensætningen, såvel som formålet med klæbemidlet. Det er nemmere at købe dyrere lim en gang end at genlimme loftet og væggene.
Nogle gange anbefaler eksperter visse typer kitt som klæbemiddel. Men brugen af ​​kitt kan føre til dannelsen af ​​en "web", når man strammer materialet som følge af "luftbårne".
Men selv flydende typer af kit vil ikke være i stand til at mætte materialet tilstrækkeligt. Som et resultat kan det efter et stykke tid begynde at skrælle af. Og det første sted ville naturligvis være loftet.
Nogle mennesker anbefaler at bruge ekstra kittet til at vaske glasfarvet med vand, når de bruger kittet. Men dette vil ikke give et resultat, men snarere føre til skade på både gipsvæggen og tapetet selv.

Madlavning værktøjer

I forbindelse med limning af glas på gipsvæggen har du brug for følgende værktøjer:

 • simpel blyant og målebånd;
 • saks;
 • kapacitet til dyrkning af limopløsning
 • rulle eller børste
 • klud eller tørruller.

Fra de materialer, du skal købe:

 • glasfiber;
 • speciel lim.

Dette er alt det enkle sæt, du skal arbejde.

Madlavning overflade

For at kunne klæbe limningen af ​​lærredet, skal du specielt forberede arbejdsområdet, det vil sige gipsvæggen. For at gøre dette skal du følge disse trin:

 • fjern den gamle finish fra gipspladen;
 • frigør lokalet fra byggaffald og møbler, så de ikke blander sig under fastgørelse;
 • alle leddene til at behandle serpyanka
 • niveau overfladen på gips. For at gøre dette skal du bruge kitt og sandpapir. Det er især vigtigt at gennembore hele overfladen, hvis installationen af ​​gipsvæg blev udført ved hjælp af den rammeløse metode;
 • Foretag loftet og væggene med en dyb gennemtrængningsprimer. Dette forhindrer materialet i at skille af i fremtiden.

Herefter beregner vi mængden af ​​materiale, der kræves. For at gøre dette måler man højden af ​​væggene. Multiplicer den med længden af ​​en væg. Det resulterende tal multipliceres med fire (antallet af vægge). Vi bestemmer 10% af det modtagne beløb for uforudsete udgifter. Alt vi opsummerer og få den endelige figur for købet.
Derefter kan du gå videre til det mest klæbrige.

Måder at stikke på

Glasfiber kan limes til gipsvæg på flere måder:

Valget af limningsmetode bør foretages på baggrund af hvilken slags lyskilde der vil råde over i rummet - kunstig eller naturlig. Da det afhænger af, hvor synlige led eller søm vil være.

Sticking tapet - trin for trin instruktioner

Fremgangsmåden ved limning af glasfiber på gips er som følger:

 • Stik kan kun begynde, når primeren er helt tør;
 • Vi forbereder klæbemiddelopløsningen i overensstemmelse med instruktionerne på pakken

Vær opmærksom! Ler skal have tid til at insistere.

 • Rul derefter arkene af glasfiber og skær det i stykker af den ønskede størrelse;
 • Påfør lim til de forberedte ark af materiale og gipsplader væg med en rulle;
 • Vi venter i nogen tid, at lagnerne og væggen er gennemblødt.

Yderligere handlinger afhænger af hvilken udvælgelsesmetode der blev valgt.
Bruger normalt indstillingen uden led. For at få en væg uden led, skal du:

 • Forlade mellem individuelle strimler på ca. 2-3 mm som et mellemrum
 • så denne klump kitt og rengøres;
 • yderligere glasfibermaling.

Som følge heraf bliver alle leddene maskeret og udadtil næsten usynlige. Men med et sidebillede forbliver sømene stadig synlige.
I den anden metode limes tapestrimlerne fast til ende. Du kan gå lidt overlappende. Men her bliver sømmerne mere synlige.

Vær opmærksom! Sørg for, at rummet har en konstant temperatur i området + 10-25 ° C. Alle vinduer skal være tæt lukket. Undgå også direkte sollys på væggene og loftet.

Pleje regler

Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet skal glasfiberet overvåges korrekt:

 • efter klæbende tapet anbefales til maling;
 • det kan rengøres med ikke-aggressive vaskemidler;
 • Undgå at beskadige materialet med skarpe genstande.

Hvis tapetet var limet korrekt, så vil glasfiberet tjene dig i meget lang tid. Samtidig glædeligt dig og dine gæster med det fremragende udseende af væggene og loftet. Som det fremgår af praksis, er det bedre at klæbe glasfiber en gang, end at genlimme almindelig tapet hvert femte år.