Sådan dockes MDF-panelet?

Vi besluttede at opgradere vægpanelerne MDF. Fortæl mig, hvordan man docker panelet? Måske kræver det lim eller andre midler?

På den ene side af MDF-panelet er der en spalte, der hedder en rille, på den anden side af det samme panel er der noget, der ligner en kant, der hedder en spids.

Hele monteringen er at indsætte spidsen i rillen.

Ved rammemetode, hvis rammen er lavet af træplader, brug eller skruer, eller ikke store negle.

Hvis rammen er lavet af profiler, vælges klemmerne til fastgørelse, som igen er fastgjort med selvdrejende skruer.

Dette er ikke nødvendigt, hvis installationen af ​​MDF-paneler udføres ved hjælp af en klæbemetode, så limes på hele overfladen af ​​MDF-panelet, limen hedder "flydende negle".

Nogle gange, når du installerer MDF-paneler i et badeværelse eller et andet rum med høj luftfugtighed, anbefales det at belægge sømme med farveløst silikoneforseglingsmiddel (nogle herrer anbefaler).

Men disse er alle "eventyr". I denne metode er der flere minuser end fordele, og for det første skal silikone fjernes straks, fordi det er svært at fjerne den frosne silikone fra arkivpanelet, og vigtigst, hvis der er dårlig ventilation i rummet, vil silikone ikke hjælpe i leddene.

MDF-panelet kommer alt sammen i forfald, og ikke kun i kajen.

Forsegling af huller i MDF

Rummet er færdigt med vægpaneler på 6 mm, vægge og loft. Vægernes og loftets samling lukkes af et universelt foldet hjørne. I hjørnerne slås dette foldet hjørne i en 45 graders vinkel. I leddene "45 + 45" var der huller fra 1 til 5 mm. Hvordan forsegle hullet? Panelerne er dækket af en film under et let træ, tekstur er sådan, at panelernes farve er næsten ensartet, tæt på lysegul.

Hvor kommer disse huller fra?
Hvad er du, skære profilen i størrelse uden forudgående pasform?

2zemer Fra kurverne af hænderne på disse huller. Fra manglende evne.

Sidorovich skrev:
Hvordan forsegle hullet?

Hård voks Der er en speciel. farvede fugemasser.

Farvede fugemasser og kitt - altid et kompromis - det er svært at vælge tonen. Men det kan du. Som en mulighed - voks "blyanter" til fastsættelse af chips på spånplader (der er 2 bukke).
En anden mulighed på store sprækker er at skære små kiler med en tynd klippesav (fra samme hjørner) og indsæt dem på limen.
Du kan spille med filmen, fjernet fra hjørnerne - hold den forsigtigt fast i leddene, efter at du har fyldt dem med kitt.
Eller radikalt - fjern de gamle hjørner og sæt nye (med en pasform!).
Generelt - opret forsøge prøve!

Prøv at gøre det godt, det suger at vise sig!

Sådan monteres MDF paneler?

Installationen af ​​MDF-paneler er ikke noget alvorligt, takket være, at det er så populært hos alle, der ønsker at spare på bestillingstjenester og samtidig få en fantastisk finish.

At arbejde med dette materiale behøver ikke noget specielt værktøj, og selve processen er ganske interessant.

Sådan skæres MDF paneler?

Længden af ​​panelerne er mere end to meter, så de, især hvis du ikke har din egen transport, eller som er ubelejlig at bære, skæres ret i butikken, men hvad skal man lave hjemme om nødvendigt, såning?

Det anbefales at bruge følgende udstyr til skæring:

 • En træ sav er ikke anbefalet at tage med en meget stor tand, ellers vil kanten vise sig at være løs, desuden kan tænderne fange og trække den dekorative film bag dem;
 • En hacksaw - skærer præcist og omhyggeligt, men langsomt, så det kan bruges til isolerede tilfælde, når det er nødvendigt at justere noget;
 • Bulgarsk med skærehjul - skærer hurtigt og præcist, men meget støv dannes, derfor egnet til arbejde på gaden eller ved større reparationer;
 • Jigsaw - egnet til indendørs arbejde, da det er muligt at tilslutte en støvsuger til den.

Som et isoleret tilfælde kan en metalskæring eller en monteringskniv anvendes til montering, forudsat at paneltykkelsen ikke er mere end 3 mm.

Bladet presses mod materialet med en kraft, hvorefter et skarpt snit er lavet, og fragmentet er brudt af med hænderne, mens du skærer filmen fra den modsatte side med en kniv, det er også muligt at bruge metalskærer.

Sådan tilsluttes MDF-paneler?

Installation af MDF kun ved første øjekast kan virke kompliceret. Faktisk vil hele konstruktionen ligne en børnedesigner, og selv dem, der aldrig har taget et værktøj i deres hænder, kan ændre situationen drastisk.

Fastgørelsespaneler kan ligner samme proces med PVC, men har deres egne egenskaber. Forbindelsen mellem dem udføres ved hjælp af en spids og en rille, hver side af panelerne er spids, og den modsatte side er delt, således at der opnås en præfabrikeret struktur ved at indsætte spidsen i rillen.

Til fastgørelsesanordninger til væggen er det nødvendigt at arrangere snoet, i modsætning til PVC, er MDF følsom over for fugt, der frigives fra beton, og luftgabet sikrer luftcirkulation.

Kassen skal være lavet af træplanker, men nu kan de fastgøres til panelerne med lim. Eller mekaniske fastgørelsesdele.

Man bør huske på, at man limer panelet, mister muligheden for hurtig demontering, såvel som med tåren, den dekorative film falder, diktet kan kun genanvendes på den ene side af et sådant panel.

Til mekaniske fastgørelsesdele anvendes negle og specielle fastgørelsesanordninger - Kleimery, hvis det er nødvendigt, er sådan modstand adskilt hurtigt nok.

Sådan bukker du MDF panelet?

Det er ikke altid nødvendigt at finér kun en retlinet overflade, hvis der er fantasi, kan du oprette dekorative elementer af en halv-oval eller rund profil i rummet, der spredes væsentligt, men hvad med MDF-paneler, der kun har en rektangulær profil?

Som det viser sig, er det muligt at bøje dette færdigmateriale, men på betingelse af at de tyndeste paneler anvendes, med en tykkelse på højst tre millimeter og kun til maling.

Til bøjning skal du bruge en skabelon, den kan laves med dine egne hænder, da det passer til ethvert materiale, der kan overføre paneler til en cirkel af en cirkel, som svarer til den overflade, der skal finéres.

Da MDF har en struktur i dens tæthed placeret mellem krydsfiner og pap, så skal du bøje det for bøjning. Dette kan gøres med alkohollim, vandbaserede løsninger som PVA, er ikke nyttige her, produktet kan svulme fra dem.

Hvert panel er påført med et lag lim ved hjælp af en notet trowel, hvorefter den er stablet, når stakken er samlet, er den bundet i enderne, anbragt på en skabelon og derefter med en kraftstrækning og fastgør enden.

 • Oplysninger om, hvordan vægpaneler er fastgjort.
 • Hvad er MDF panel - nyttig information her http://postroyka.org/chto-takoe-mdf-paneli/
 • Sådan laver du MDF-paneler - se de fulde instruktioner her.

Tørringen varer to dage, så panelerne adskilles, slibes og males.

Du finder også et klip om, hvordan du installerer MDF paneler.

Installationsanvisninger arkpaneler

MONTERING AF MDF-PANELER

Installation af plader baseret på MDF
(installationen skal starte fra et af de øverste hjørner, trykke panelet på hjørnet og loftet):

a - bjælker af batten og loftet (væg) er boret i et pas

b - Kanten af ​​panelet modsat hjørnet skal indstilles forsigtigt lodret

c - så panelet ikke "glider", er en midlertidig træstøtte placeret under den;

d - det er mere præcist at justere kantens kant til vinkelkanten ved at måle afstanden fra panelets kant til kanten af ​​vinklen med 3-4 point

e - overfører måleresultaterne til panelet, de er forbundet med en linje, langs hvilken produktet er skåret

e-paneler let kan savnes med et elektrisk stiksav eller en hacksav, de er planet med et fly;

g - Gabet mellem panelet og gulvet sidder fast med en strimmel med den ønskede bredde. Den horisontale samling af panelerne i den nedre zone er mindre mærkbar. Hvis "appendage" er lille, så vil den næsten helt dække soklen;

h - panelernes "fabriks" kanter er så glatte, at deres vertikale samling kun er synlig fra en meget tæt afstand.

Installation af plader baseret på MDF (installation skal startes fra et af de øverste hjørner, trykke panelet mod hjørne og loft):

og - det er bedre at anvende lim i zigzag linjer;
b - Kanten af ​​panelet modsat hjørnet skal indstilles forsigtigt lodret
c - så panelet ikke "glider", er en midlertidig træstøtte placeret under den;
d - det er mere præcist at justere kantens kant til kantens vinkel ved at måle afstanden fra panelets kant til kanten af ​​vinklen med 3-4 point;
e - overfører måleresultaterne til panelet, de er forbundet med en linje, langs hvilken produktet er skåret
e-paneler let kan savnes med et elektrisk stiksav eller en hacksav, de er planet med et fly;
g - Gabet mellem panelet og gulvet sidder fast med en strimmel med den ønskede bredde. Den horisontale samling af panelerne i den nedre zone er mindre mærkbar. Hvis "appendage" er lille, så vil den næsten helt dække soklen;
h - panelernes "fabriks" kanter er så glatte, at deres vertikale samling kun er synlig fra en meget tæt afstand

Ark vægpaneler til en rimelig pris skabe storslåede interiører af boligkontor og industrielle lokaler. For deres installation kræver ingen speciel træning. Panelet vil nemt installere en hjemguider, der har elementære færdigheder og overholder disse instruktioner.

Størrelse af paneler: 244 x 122 cm.


Omfang: Kun beregnet til installation i interne rum.
Fugtbestandige paneler lavet af en særlig fugtighedsbestandig MDF med melaminbelagt marmor, fliserne er færdige med værelser med høj luftfugtighed: køkkener, badeværelser, brusere mv. Samt butikker, caféer, kontorer.
MDF eller krydsfinerbaserede paneler efterligner forskellige typer træ (eg, valnød, birk, fyr, cypress, ask, bøg), natursten, mursten, bruges kun i tørre rum.
Salgsassistenten svarer på alle dine spørgsmål om brug af vægplade.

Forbereder installation af vægpaneler
Placer panelerne i lokalet, hvor de skal installeres, for at give luftadgang til alle deres overflader. Panelerne skal opbevares op til 24 timer, hvis de installeres i et rum over jorden og 48 timer i kælderen. Før du påbegynder arbejdet, skal du omhyggeligt inspicere alle de steder, hvor panelerne skal installeres, markere alle de steder, hvor panelerne skal installeres, markere placeringen af ​​frysere, fittings, sæbe, håndklædestativ, stikkontakter mv.

Pleje af panelerne
Paneler kræver ikke særlig pleje, kan rengøres med en fugtig klud eller svamp. Brug ikke slibende rengøringsmidler, der kan ridse overfladen af ​​panelerne og gøre det kedeligt.

Sikkerhedsforanstaltninger
Det er nødvendigt at organisere god ventilation af de lokaler, hvor panelerne skal installeres for at forhindre limens skadelige virkninger. Brug væk fra kilder til åben ild og udledning af gnist. Tænd ikke, når du arbejder med lim elektromekaniske enheder. Hold lim uden for børns rækkevidde.


Størrelse af paneler: 244 x 122 cm


Omfang: Kun beregnet til installation i interne rum.
Fugtbestandige paneler lavet af en særlig fugtighedsbestandig MDF med melaminbelagt marmor, fliserne er færdige med værelser med høj luftfugtighed: køkkener, badeværelser, brusere mv. Samt butikker, caféer, kontorer.
MDF eller krydsfinerbaserede paneler efterligner forskellige typer træ (eg, valnød, birk, fyr, cypress, ask, bøg), natursten, mursten, bruges kun i tørre rum.
Salgsassistenten svarer på alle dine spørgsmål om brug af vægplade.

Forberedelse til installation af vægpaneler
Placer panelerne i lokalet, hvor de skal installeres, for at give luftadgang til alle deres overflader. Panelerne skal opbevares op til 24 timer, hvis de installeres i et rum over jorden og 48 timer i kælderen. Før du påbegynder arbejdet, skal du omhyggeligt inspicere alle de steder, hvor panelerne skal installeres, markere alle de steder, hvor panelerne skal installeres, markere placeringen af ​​frysere, fittings, sæbe, håndklædestativ, stikkontakter mv.

Sikkerhedsforanstaltninger
Det er nødvendigt at organisere god ventilation af de lokaler, hvor panelerne skal installeres for at forhindre limens skadelige virkninger. Brug væk fra kilder til åben ild og udledning af gnist. Tænd ikke, når du arbejder med lim elektromekaniske enheder. Hold lim uden for børns rækkevidde.

MDF loftspaneler - Detaljeret selvinstallationsvejledning

Hvis loftet i dit hus "spørger" det i lang tid at blive repareret, men på en eller anden måde ikke ønskede at bære færdighederne hos professionelle plasterer, og du ikke ønsker at transportere snavs, vil MDF paneler komme til din hjælp. I denne artikel vil jeg fortælle dig i detaljer, hvad der ligger bag den outlandske forkortelse af MDF og hvordan man klæder loftet med MDF paneler uden at ty til de dyre tjenester af hyrede håndværkere.

MDF to-niveau loft.

Hvad du behøver at vide om MDF

Næsten hver eneste af os havde hørt om dette materiale, men ikke alle ved, hvad MDF er lavet af, og hvordan disse paneler er bedre end deres konkurrenter. Forresten er hovedkonkurrenterne af denne overflade spånplader (spånplader) og fiberplader (fibreboard).

Forsøg ikke at dechiffrere forkortelsen MDF i den russiske fortolkning. Det stammer fra den engelske "Medium Density Fiberboard" og bogstaveligt oversættes som medium density fiberboard. Men dette materiale er helt forskelligt fra det klassiske fiberboard.

Flere almindelige byggematerialer til fiberplader, spånplader, OSB og MDF er fremstillet af affald fra træbearbejdningsindustrien. Men fra denne liste anses MDF for at være et absolut økologisk sikkert produkt, og årsagen ligger i den oprindelige produktionsteknologi.

Udvalget og farverne på MDF's overflade.

Til fremstilling af sådanne plader anvendes fint træstøv. Bemærk, ikke savsmuld og flis, nemlig støv. Jeg vil ikke bore dig med en dybtgående historie om teknologiske kompleksiteter, men du kom jo ikke til dette websted for dette.

Kort sagt ser det generelle princip ud som dette: I starten tilføjes paraffin til godtørret træstøv til et bundt og den ønskede konfiguration af plader dannes af denne masse. Efter støbning falder produkterne under en kraftig tryk med samtidig opvarmning, og derfra kommer det færdige ark ud.

Hemmeligheden om høj styrke og miljømæssig renlighed af materialet ligger i det faktum, at naturligt ligninklæbemiddel under højt tryk og ved høj temperatur frigives fra træstøv. Takket være denne lignin selv bliver pulp en solid monolitisk plade.

Loft med indbygget belysning.

Hvis du tror producenterne, i modsætning til konkurrenterne, i produktionen af ​​MDF, er moderne klæbemidler slet ikke brugt, er alt naturligt. Følgelig vil pladerne ikke fonitere det samme formaldehyd som for eksempel spånplader. Så du kan endda montere dem i børnehaven.

Ud fra min egen erfaring kan jeg selvfølgelig sige, at denne udseende ser anstændigt, forholdsvis let at samle, det er holdbart og vil tjene i lang tid. Men husk, MDF er godt oplyst, så kontoret kan have problemer med brandinspektøren.

Plus, jeg anbefaler ikke at bruge MDF paneler til loftet i badeværelset. Selvom mange modeller hævdes at være fugttætte af fabrikanter, kan de ikke modstå rigtig høj luftfugtighed og stratificere med tiden.

Solid finish loft MDF paneler.

Valg af det rigtige materiale

Inden du installerer loftet på MDF-panelerne med dine egne hænder, skal disse paneler stadig vælge. Nu på markedet er forskellige muligheder for en sådan finish.

Disse er primært paneler med struktureret eller blank laminering, finerede paneler, lamineret med PVC film og malede paneler.

 • Tekstureret laminering betragtes nu som den dyreste. Den mest almindelige er tekstur og indretning under naturligt træ. Sidste mode er den såkaldte 3D tekstur. Udvalget af forslag i denne niche er ret bredt, fra abstrakte mønstre til semantiske strukturerede paneler og lige portrætter. Sagen er smuk, men meget dyr og mere egnet til møbler eller vægge end til loftet;

MDF loft på 3D paneler.

 • Glatte lamineringspaneler er billigere, men de har næsten samme produktionsteknologi som deres teksturerede modparter. Den eneste forskel er fraværet af tekstur. I resten er det færdige panel taget og indsat med papir eller malet med en særlig forbindelse. Hvorefter toppen er lamineret med holdbare melaminharpikser;
 • Paneler, fineret, fineret, værdsat ganske højt. Finer er en tynd del af naturligt træ 2 - 3 mm. Dette materiale a priori kan ikke være billigt, så når du bliver tilbudt et nyt fineret MDF panel til latterlige penge, nægter du det bedre. Der er en slags trick her, enten er finer ikke naturligt, eller limen er skadelig;
 • Lamination med PVC film kan kaldes en budget mulighed. Der er ikke meget at fortælle om teknologien, kun panelet er taget og limet over med en PVC-film. Det eneste, jeg vil advare dig om, er fakes. Smarte kinesiske venner og nogle af vores "tankevækkende" producenter tager ofte almindelig fiberboard og klæber den over med film.
  Prisen på sådanne paneler er billig, men filmen skrælner i løbet af året. Du kan skelne dem efter tæthed. Fiberboardmateriale er blødt og ret let punkteret med en kniv eller ale, med MDF et sådant tal vil ikke fungere;

PVC folie laminering.

 • Med hensyn til farvning, nu i butikken kan du finde begge rene plader til farvning, og allerede malet præfabrikerede. Her er der også en nyansering. Fabriksmaleri kan bestå af 2 typer: Den første type er billig, fordi den bruger de sædvanlige, relativt billige sammensætninger. Den anden slags er værd at de fantastiske penge, på grund af at sådanne paneler er dækket af bilkvaliteten af ​​høj kvalitet og poleret i overensstemmelse med alle reglerne.

MDF paneler dækket med bil emalje.

Med hensyn til dimensioner er denne finish tilgængelig i 3 versioner: store, brede ark med stort dækningsområde, firkantede paneler og lange lameller. For loftet er bedre at tage lange lameller.

Størrelsen af ​​MDF-paneler i hver niche varierer afhængigt af producentens specifikationer. Jeg bruger normalt paneler med dimensioner på 2600x238x6 mm. De er udstyret med forbundne riller og er fremragende til både vægge og loft.

Standard MDF lamella 2600x238x6 mm til loft og vægge.

Selv færdiggør loftet

Loftet på MDF-paneler med egne hænder kan udstyres på to måder. Den mest praktiske og pålidelige måde er at installere beklædningen på rammen. Du kan stadig lim materialet til loftet, men der er begrænsninger. Det er nødvendigt at begynde med valg af værktøjet.

Et par ord om instrumentet

I de fleste tilfælde vælger folk nøjagtigt rammemetode til installation, derfor vælger vi værktøjet til denne metode:

 • Fra et relativt dyrt værktøj vil du helt sikkert have brug for et slag, uden det kan du ikke rette rammen;
 • Til skæring af dette materiale er det bedre at have en bærbar eller stationær miter sav. Men det er et dyrt værktøj, det vil være billigere at købe et stik. I ekstreme tilfælde kan du gøre med en hacksaw;

Mitre så på sengen.

 • Med antallet af skruer, som vi skal skrue, anbefaler jeg at købe en skruetrækker. Fastgøring med en enkel skruetrækker vil tage tid og kræfter flere gange mere;
 • Ud over det sædvanlige byggeriiveau har vi også brug for et flydende niveau (to plastflasker med gradueringer forbundet med et langt fleksibelt rør). Den ideelle løsning ville være et laserniveau, men prisen er ublu;
 • Hvis du beslutter dig for at lave en ramme af metalprofiler, skal du have saks til metal;
 • Naturligvis bør alle selvstændige respektfulde håndværkere have et målebånd, en hammer, en farveledning, en kerne og andre lignende værktøjer.

Hvis du ikke ønsker at krølle, så grind træ og materialer, der er lavet på grundlag af træ, er strengt forbudt. Og for dem, der tvivler, kan jeg råde dig til at se på billederne online, om emnet at skære træ med en mølle.

Rammeindretning

Af alle stadier af arbejdet er montage af rammen på loftet med egne hænder det mest ansvarlige erhverv. Loftrammen kan monteres af metalprofiler, analogt med rammen til gipsvæg og også fra træstænger.

Metal drejning til drejning af loggia loftet.

Du kan ikke sige, at en af ​​dem er bedre eller værre, du skal vælge, afhængigt af, hvad der er mere praktisk for dig at arbejde med. Da jeg lovede dig en detaljeret historie, vil jeg beskrive begge muligheder, og vi vil starte med en metalstruktur.

Først skal du rydde op i loftet selv. Hvis det er malet med vandbaseret maling, så er der intet at bekymre sig om, forlad alt som det er.

Baggrund er ønskeligt at fjerne. For at gøre dette, fugter dem med vand og åbner ventilationskanalerne, som regel falder tapet af sig selv. Ellers skrab dem med en metal spatel. Faren er, at hvis tapetet falder ud under rammen, så med kortslutning kan tørpapir straks fyre.

Plastered loft skal tappes og blot skales af stucco. Plastering igen eller ej, din virksomhed. Jeg skal i dette tilfælde for at styrke fundamentet dække alt, hvad der stadig er grunden til dyb penetration og begynde installationen af ​​rammen.

Efter min mening er metaldelen mere pålidelig. Profilerne selv er altid helt glatte, hvilket betyder, at hvis alt er korrekt markeret, er der ingen problemer med installationen. Plus, hvis naboerne oversvømmer dig, bliver metallet ikke blødt, vil ikke svulme og vil ikke føre. Du bør ikke bekymre dig om korrosion i dette tilfælde, alle profiler og tilbehør er dækket af zinkcoating.

Profiler er tilgængelige i 2 typer: UD-strimler starter, og cd-profiler er designet direkte til fastgørelse af beklædning. Fra det nødvendige tilbehør skal du bruge flere direkte aluminiumsspændinger og specielle skruer. For ikke at være forkert, er alt dette bedre at tage på ét sted, og ofte tilbyder sælgere selv tilbehør.

Typer og størrelser af profiler.

Arbejdet begynder med at markere niveauet for det fremtidige loft, mere præcist rammens nederste plan. For at gøre dette skal du bestemme den mest fyldte op af loftets hjørner i rummet. Det bestemmes af væskeniveauet.

Nu fra denne vinkel måler du ned 50 mm, dette er i overensstemmelse med reglerne. Hvis du planlægger at installere dybe indlejrede loftlamper, må du derefter måle armaturets dybde, plus 10 mm.

Alle sådanne strukturer skal monteres i et strengt vandret plan. Tag derfor væskeniveauet og overfør dit mærke til alle hjørner i rummet. Efter det skal du strække blækledningen mellem mærkerne og "slå af" horisonten.

Fastgør UD-profilen til væggen.

MDF-paneler er altid monteret vinkelret på rammens stødstænger. Og uanset hvilken slags ramme, jern eller træ. Der er stadig muligheder for diagonal montering af paneler i loftet, men uden erfaring er det bedre at ikke tage det, plus der vil være mindst 30% affald.

Nu på markeringen skal du rette UD UD-profilen. Denne profil er U-formet og er monteret, figurativt set i bunden med en hældning på ca. 700 mm. I de fleste tilfælde anvendes fastgørelser til fastgørelse af "Quick installation" dowels, men profilerne er fastgjort til betonvægge med specielle ankre.

Metal kasse installeret langs tråden.

Omkring rummets omkreds har vi sådan en ejendommelig rille. Vi vil indsætte kanterne af cd-profilerne i det senere. Nu skal vi sætte markering for disse cd-profiler på loftet.

Den klassiske instruktion ordinerer at montere rammens stødstænger, i vores tilfælde CD-profilen i en afstand på ikke mere end en halv meter. Men på baggrund af min egen erfaring konkluderede jeg, at under MDF kan du sætte strimlerne i trin fra 70 cm til 1 meter. Alt vil holde godt, står overfor ikke så tungt.

Vi har brug for denne mærkning i loftet for at installere en serie af lige aluminiumsophæng på den. De støtter støttestængerne, så loftet ikke sænker. Suspensioner er også monteret i en afstand på ca. 700 mm. Når du har fastgjort suspensionen til loftet, skal vingerne på det straks bøjes ned.

Opvarmning af loftet med penofol.

Dem, der vil varme loftet, nu er det tid til at installere isolering. Hvis du har et betongulv og en kold loftsovn over det, er det bedre at holde skummet fast. I højhuse, for at høre støj fra naboer ovenover, kan du simpelthen holde på loftfolien folie foldet (skummet polyethylen dækket med folie).

Nu måler du bærebjælkeprofilen skiftevis, klipp dem og installer. Hvis profilens længde ikke er nok, kan stangen øges ved hjælp af specialbeslag.

Princippet om indretning af rammen af ​​metalprofiler.

Normalt forårsager denne proces ikke problemer selv for begyndere. Intet kompliceret, indsæt stangen i modsatte spor i UD profilen og fastgør den på siderne med skruer til vingerne på alle tidligere installerede bøjler og til kanterne på UD profilen.

Princippet om at forbinde profiler og montere dem på suspensionen.

Trærammen kan monteres af metalets analoge, på lige aluminiumsophæng med obligatorisk binding til væggene.

Men når jeg kommer over behovet for at installere en træramme, handler jeg lidt anderledes:

Tilpasning af et buet loft ved hjælp af foringer under guiderne.

 • Som sædvanlig skal du først "afstøde" horisonten;
 • I stedet for metalbøjler med samme afstand er en række korte stænger monteret i loftet med to selvskærende skruer eller ankre;
 • Derefter er der på dem med lange skruer på træet fast bærestang. I dette tilfælde styres krumningen af ​​loftets plan af tykkelsen af ​​træforingerne.

Montering af træstænger på foringer.

Der er en anden simpel måde at installere en træramme på, men det er kun egnet til de huse og bylejligheder, hvor loftet er lavet af fladt armeret betonbundsplader.

I det overvældende flertal af sådanne rum er gulvpladerne fladt. Den lille skævhed i horisonten, der er der, er ikke visuelt synlig, hvilket betyder, at den også kan ignoreres.

Jeg forstår, at mange erfarne håndværkere vil begynde at "smide sten på mig" for denne hemmelighed, men tro mig, de fleste af dem gør bare det. Lige strimler er simpelthen direkte knyttet til armeret betonplader med ankre, og efterbehandling belægningen er syet på dem. Ved erfaring, hvis en person ikke ved, at loftets plan ikke svinder lidt sammen med horisonten, så vil han ikke se denne krumning.

Trækasse på loftet uden underlag.

Vigtige ting

 • Når du vælger en sektion af træplader under styrene, skal du huske på, at tykkelsen og bredden af ​​stangen ikke skal være mindre end 25 mm. Dette er minimumet, ellers kan stangen revne, når du kører negle eller skruer i skruerne.
 • Når der monteres profiler på loftet, monteres de to yderste profiler først. Efter dem er fiskelinjen eller en kapron tråd trukket. Denne tråd tjener som vejledning til montering af de resterende guider. Uden det vil det være problematisk at udlede det ideelle plan
 • I tilfælde af installation af integreret belysning skal ledningerne foretages umiddelbart efter installationen af ​​rammen. Desuden skal alle ledninger strammes i metalslangen. Husk, at MDF-materiale er brændbart, og kortslutning kan forårsage brand.

Ledninger på loftet under kassen.

 • Når du syer loftet med paneler og når installationsstedet for det indbyggede armatur, skal du straks klippe et hul under det og trække kablet ud. Ellers vil det være meget problematisk;
 • Til skæring af runde huller til indbyggede lys er det bedre at bruge specielle metalkroner. Et sådant sæt er ikke dyrt og vil ikke være overflødigt i huset;

Et sæt kroner for at skære runde huller.

 • Inden du installerer UD-profilen på væggen, er det meget ønskeligt at sikre, at der ikke er skjulte ledninger på dette sted, og du vil ikke afbryde live-ledningen med en skrue. For at søge efter skjulte ledninger er der specielle enheder.

I mangel af en sådan enhed kan du navigere i distributionskasserne. Normalt er skjulte ledninger placeret fra boksen i lige linjer, strengt lodret og vandret.

Montering af MDF-paneler i loftet

MDF-paneler til vægge og lofter er udstyret rundt omkretsen med specielle forbindelsesspor og højder. Dem, der står over for installationen af ​​foring, ved hvad jeg taler om. Disse forbindelser gør det muligt at montere flyet helt fladt.

Fastgørelse af slat klyaymerom.

På den ene side af standardstangen er der en spids, og på den anden side en rille. Den første stang påføres med en spids til væggen og fastgøres til styreskruerne. Desuden skal skruen køres ikke tættere end 10 mm fra kanten af ​​stangen. Du bør ikke bekymre sig om skønhed i dette tilfælde, så skrues disse skruer med en loftsplint.

Nogle håndværkere forlader et ventilationsgab mellem beklædningen og væggen. Men jeg ser ikke meget på dette, fordi dette hul i hvert fald vil blive lukket af soklen. Og til ventilation er der åbninger til loftlamper.

Efter at startbjælken er installeret, er den på bagsiden fastgjort til styreklemmerne. Kleimer er en lille metalplade med en fremspringende tunge.

Indledningsvis indgriber tungen kanten af ​​sporet af den modstående plade, og så er pladen fastgjort med en selvdrejende skrue eller et søm til styrene. Så handler vi på en lignende måde. Spidsen af ​​det næste panel skal indsættes i sporet af den forrige og fastgøres på bagsiden med en kleimer.

Ekstremt lining ligger sjældent i størrelse. Derfor skal det skæres langs hele længden med et elektrisk stiksav eller en mitsav. Da kleimer vil have ingen steder at indsætte, skal den langs med kanten fastgøres med skruer, ligesom du har fastgjort startstangen.

Hvis længden af ​​lamellerne til hele loftet ikke er nok, så er de forbundet ved ender, som også har tilslutningsriller. Bare husk, at endeforbindelserne mellem tilstødende rækker ikke skal være de samme. Så forbindelsen bliver meget bedre, og denne installation ser meget bedre ud.

Montering af lameller med forskellige længder.

Når installationen af ​​beklædningen er færdig, skal vi fastsætte loftsplinten. Ifølge reglerne herfor er det sædvanligt at bruge en fleksibel hjørnesokkel - to strimler forbundet langs hele længden, som er bøjet i begge retninger og kan monteres både på ydersiden og på indersiden.

Fleksibelt hjørne til loftbeklædning.

Men ikke alle ejerne kan lide dette enkle design af hjørnerne. Meget bedre ser krøllet loftfilet af MDF, som er fastgjort til limen "Flydende negle." Jeg vil fortælle om, hvordan man arbejder med flydende negle senere, og nu kort om hvordan man trimmer loftet MDF sokkel.

Klippe soklen ved hjælp af en tømrer mousse, som rådgivet af de fleste eksperter er muligt.

Men forbindelsen er sjældent solid, uden et hul, så jeg gør det anderledes:

 • For det første sætter jeg soklen til den ene side af hjørnet og tegner to linjer langs loftet og væggen ved planens sammenføjning;
 • Jeg gør det samme på den tilstødende side af hjørnet. To skæringspunkter af disse linjer vil være en vejledning til trimning af soklen. For tydelighed er nedenstående et diagram.

Layoutskema til trimning af loftsplinten.

Hvis væggene er buede, så i stedet for en stiv loftfilet fra MDF, er det bedre at tage det samme, kun en fleksibel polymerfilet. Tekstur og farve er ikke et problem nu. Men kløften mellem loftlisterne og væggen vil være væk.

Sådan limes MDF i loftet

At udstyre loftet, så meget lettere og hurtigere end messing med konstruktionen af ​​rammen. Plus du vil ikke tabe i loftets højde, hvilket er vigtigt for de fleste bylejligheder. Det eneste problem er, at loftet skal være helt glat. Den tilladte maksimale forskel i flyet er 2 - 3 mm pr. 1 m².

Sæt lim på det modstående panel.

Hvis du er en glad ejer af sådanne lofter, og du ikke er interesseret i indbyggede loftlamper, så kan du sikkert komme i arbejde. For at klæbe godt skal du dække loftet med dyb penetrationsprimer og vente, indtil den tørrer.

Vi vil lim på "flydende negle." Limen er god, men den har sine egne arbejdsbetingelser. I første omgang læser du røret med lim ind i bygningsgeværet og anvender sammensætningen på bagsiden af ​​panelet.

Universal lim "Flydende negle".

Næste skal du vedhæfte panelet til loftet og straks rive det af. Sammensætningen i loftet og på MDF-beklædningen skal tørre lidt, det tager 5-7 minutter. Nu kan du sikkert tage panelet, forbinde spidsen ind i rillen og anvende til loftet. Hvis limen er af høj kvalitet, vil foringen blive taget straks.

Hvis ved forsømmelighed "flydende negle" faldt på forsiden af ​​loftet, må du ikke forsøge at tørre med det samme, kun smøre endnu mere. Vent på, at sammensætningen tørrer og forsigtigt pry eller skær den med en kniv.

Figured loft sokkel.

konklusion

MDF paneler er et glimrende materiale, der passer til både lofter og vægge. På billedet og videoen i denne artikel kan du finde nyttige yderligere oplysninger. Hvis du har spørgsmål, skriv dem i kommentarerne, tal.

Efterbehandling MDF - en nem måde at omdanne et værelse med minimal omkostninger

I dag vil vi overveje sådant materiale til indretning som MDF paneler. Denne type produkt er perfekt til budgetreparationer, og et ekstra plus ved en sådan beslutning er, at installationsarbejdet kan udføres med egne hænder uden problemer. Jeg vil underskrive hele processen så detaljeret som muligt, og du skal bare bruge alle anbefalingerne fra denne anmeldelse.

Brug af MDF paneler til vægge kan du omdanne et værelse på en dag

Hvordan arbejdet er gjort

Jeg vil sige med det samme - der er mange måder, hvorpå man kan lave dekorative MDF-paneler til indvendige vægge, men jeg vil fortælle dig om den version, jeg personligt testede. Metoden er egnet af en eller anden grund og giver dig mulighed for hurtigt selv de mest problematiske overflader.

Det drejer sig om montering af paneler på en træramme, dette er den mest budgetmæssige løsning, som blandt andet er en af ​​de letteste at implementere.

Hvad du skal arbejde

Du kan ikke starte installationen, uden at have hånden, alt hvad du behøver, du skal hele tiden blive distraheret og kigge efter et værktøj eller shoppe på jakt efter det rigtige materiale. Derfor skal du på forhånd sørge for at alle de vigtigste komponenter er tilgængelige:

Valget af muligheder er fantastisk, så du kan dekorere interiøret på forskellige måder

Finishing hjørner af MDF bøjning som du har brug for

Hvis klammerne ikke kunne findes, kan du bruge efterbehandling negle 20-25 mm lange og ikke mere end 1,6 mm tykke, med deres hjælp kan du også hurtigt og sikkert fastgøre MDF'en.

MDF vægpaneler til indretning er installeret ved hjælp af følgende sæt værktøjer:

 • Hvis du har vægge af mursten eller beton, så bliver du nødt til at rette rammeelementerne ved hjælp af dowels med hurtig installation. For at bore huller til dem kræves der et slag med en boremaskine med den ønskede diameter og længde;
 • For træbaser behøver ikke at bore huller, de kan stramme skruerne direkte, og til arbejde har vi brug for en skruetrækker med dyser af den ønskede størrelse og konfiguration. Hvis træet er meget hårdt, er det muligt at forborre huller med lille diameter med samme skruetrækker;
 • Klyaymery fastgør ofte pinde, så glem ikke at tage en lille hammer - vægten på 300-400 gram er nok;
 • MDF vægpaneler skæres ret let, men for at sikre en perfekt kvalitet på enderne og fremskynde arbejdsgangen er det bedst at have et puslespil på hånden. Til ham og opbevar en klud med en lille tandstørrelse for at sikre det bedste resultat. Hvis der ikke er et elværktøj, er en fintippet træ sav egnet eller endda en almindelig metal hacksav.

Til MDF er stoffer med mærker T101B og T101BR bedst egnet

Jeg vil gerne fokusere på endnu en ting - selvom MDF-paneler er designet til vægindretning, kan du sikkert syge loftet op. Arbejdsprocessen vil ikke være anderledes, bortset fra at installationen på grund af placeringen af ​​flyet ikke vil være meget praktisk.

Forberedende aktiviteter

Lad os nu se på, hvordan præparatet virker. Du kender listen over alle materialer, men du skal overveje, hvordan du beregner det rigtige beløb, her kan du fremhæve nogle få grundlæggende anbefalinger:

 • Til at begynde med er det nødvendigt at måle længden og bredden af ​​hvert trimmet område ved hjælp af et målebånd. Multiplicere disse indikatorer, du kan bestemme området, hver figur er optaget på et stykke papir, du bør ikke håbe på hukommelse, du kan nemt forveksle noget, og som følge heraf har du heller ikke nok paneler, eller noget beløb forbliver og materialet returneres problematisk;

Små fremspring kan måles samtidigt med væggen, så du forenkler processen

I nærværelse af vindue eller døråbninger glemmer man ikke at trække deres område fra det endelige resultat.

 • Hvis et vindue eller døråbning er at slippe af med, må de også måles for at bestemme, hvor mange paneler der skal bruges under driften. Det skal her tages i betragtning her, at en masse MDF-affald kan opnås i digt, bestemmer på forhånd om det er muligt at tilpasse det et eller andet sted;
 • Hvad angår beregningen af ​​vinklen fra MDF, sælges den i lineære målere, længden af ​​et element er normalt 260 cm, bredden er 5 cm. Du skal måle længden af ​​alle hjørner og leddene for at bestemme det samlede antal i lineære målere, som senere simpelthen deles af længden af ​​en produkter, så den nødvendige mængde bestemmes
 • Materialet til kassen skal betragtes som følger: Jeg anbefaler at gøre trin med elementer 40-50 cm, panelerne fra MDF er ikke meget stive, derfor har de brug for en god ramme. Antallet af frame rækker tælles, hvorefter deres samlede længde summeres. Som følge heraf får vi det ønskede volumen i meter, det er ikke nødvendigt at tælle kubikmeter - de vil hjælpe dig med at gøre dette i butikken, hvor du køber tømmer.

Når beregningerne er færdige, kan du begynde at forberede fundamentet, værkerne er enkle, men du bør ikke gå glip af dem:

 • Først skal du rense bunden af ​​snavs og støv, hvis det har rester af den gamle belægning: tapet, paneler eller noget andet - så skal de fjernes så vidt muligt.
 • Undersøg overfladen forsigtigt - hvis den har betydelige uregelmæssigheder eller revner, så er det bedre at forsegle dem. Du kan bruge en fælles cementmørtel eller skum til dette. Den anden mulighed er egnet til eventuelle revner og er god, fordi den ikke blot fylder uregelmæssigheder, men forhindrer også indtrængen af ​​kulde gennem disse steder;

Skum kan også anbringes til gulv og loft

 • Hvis overfladen er for løs, er det bedre at styrke det ved hjælp af forstærkende jord, hvilket vil gøre væggene stærkere. Hvis badeværelset eller toilettet er færdigt, kan der anvendes valgmuligheder med antiseptiske additiver, de er også meget velegnede til træoverflader.

Ramme konstruktion

Vægindretning med MDF-paneler begynder med konstruktionen af ​​batten, som vores dekoration vil blive monteret på. Processen består af følgende handlinger:

Ordningen er enkel, hvis du bryder den ind i separate stadier.

 • Afslutningsmuligheder for MDF-paneler er enkle: De placeres lodret eller vandret, og konfigurationen af ​​batten bestemmes på dette grundlag. Hvis panelerne står lodret, skal rammen være vandret og omvendt. Det vil sige, kassen er altid placeret vinkelret på panelernes placering;
 • Når du ved, hvordan MDF skal monteres, kan du begynde at anvende de linjer, som rammen skal monteres på. Afstanden mellem dem skal være 40-50 cm. Baren er under alle omstændigheder fastgjort langs gulvet og loftet for at fastgøre panelerne. I hjørnerne er stængerne fastgjort på en sådan måde, at vinklen mellem dem opnås, hvorefter du vil orientere dig selv under arbejdet;

Ved anvendelse af markeringen er det vigtigt at styre sin position ved hjælp af en lodd og et niveau

 • Nu skal du skære stangen i stykker af den længde, du har brug for. Det er vigtigt at forberede det nødvendige antal stativer, og hoppere mellem dem, hvis de er tilgængelige, kan laves af affald. De behøver ikke nødvendigvis at være hele, som en sidste udvej kan du gøre dem fra to stykker;
 • Hvad angår boring af huller, skal du først markere - læg punkter på stangen på en afstand af 50 cm fra hinanden, men over og under elementet skal monteres i en afstand af 5 cm fra kanten. Derefter placeres bjælken med punkterne i nærheden af ​​linjen, og derfra overføres punkterne strengt vandret til væggen. Derefter bores træet med en bor i træet, og væggene er boret i beton, boredybden skal være 10-20 mm længere end dowel;

Det er vigtigt at forlade en margen for at komme ind i dowel hele vejen.

 • Baren er fastgjort til væggen, dowels er hamret gennem den i overfladen, hvorefter det er nødvendigt at fortsætte med at indstille hvert element på niveau. Ofte skal du placere chips eller træstykker under stangen, så den placeres som den skal. Til benchmark er den nemmeste måde at placere to ekstreme indlæg og trække ledningen mellem dem i 2-3 pladser;

Det er ikke nødvendigt at fastholde strukturen med det samme, du bør sætte det op, især da elementerne på dowels holdes normalt

 • Den sidste ting i dybden er, at skruerne er tilstoppede eller snoet, det er også vigtigt at kontrollere rammens position, hvis et element har pludselig flyttet fra niveauet, så skruen kan skrues og korrigeres. Jo glattere fundamentet er, desto bedre bliver resultatet, og jo lettere bliver det for dig at arbejde.

Jo glattere rammen, jo glattere finishen

Hvis balkonen er færdig med MDF paneler, er isolering mellem elementerne af batten oftest lavet af mineraluld, skumplast eller ekstruderet polystyrenskum. Det er vigtigt at placere isoleringsmaterialet så tæt som muligt, hvis det er lettere at fylde dem med skum, efter at der er lagt revner tilbage.

Polyuretanskum giver dig mulighed for at fylde alle leddene mellem kassen og isoleringen

Montering MDF paneler

Når alt er gjort som forventet, er installationen af ​​den endelige belægning selv let og hurtig, her skal du følge nogle få enkle anbefalinger:

 • Arbejdet starter fra et af hjørnerne, du skal tage målinger, og derefter skære panelet til den ønskede længde. Skæring udføres af elektrisk stiksav eller en hacksav, det er vigtigt at gøre alt omhyggeligt. Pladens størrelse skal være 5 mm mindre end højden fra gulv til loft, da materialet kan ændre sin størrelse med ændringer i fugt og temperatur, og det er simpelthen nødvendigt for ekspansionsleddet;
 • Elementet sættes i hjørnet, hvorefter en klem er fastgjort til sidesporet, som fastgøres ved hjælp af pinde eller små selvdrejende skruer. På hvert element af rammen skal falde på en klyimeru, ellers vil trimpanelerne ikke holde pålideligt. Hvis du bruger pinde, skal du bare hamre en ind i hver stang gennem sporet i panelerne;

Mount lavet af alle hjørner

 • Det næste panel sættes i sporet af den forrige, indtil det stopper, hvorefter du skal kontrollere densiteten af ​​leddet langs hele længden af ​​forbindelsen. Hvis alt er normalt, så kan du rette det med klyimer. Arbejdet foregår på samme måde, indtil du når væggen.
 • De sidste to paneler skal dockes med hinanden "hus", det vil sige, at midten skal tale. I denne stilling indsættes de i det frie rum, hvorefter du skal forsigtigt trykke på randen og snappe den på plads, så panelerne bliver lige. Meget kant kan skrues med skruer, i hvert fald vil samlingen blive lukket med et hjørne eller en sokkel;
 • Når væggene er færdige, kan du begynde at montere hjørnet, for dette måles elementerne og skæres i stykker af den krævede størrelse, hvorefter de bøjes efter behov. Derefter er det nødvendigt at påføre monteringslim med zigzagbevægelser på bagsiden af ​​elementet, og placere hjørnet på det rigtige sted, tryk let på det, så hurtigt du kan dekorere leddene.

Fix hjørnet er meget simpelt

Ved krydset af væggene med gulv og loft, kan du fastsætte soklen, det kan være anderledes: i det mindste træ, selv plastik. Alt afhænger af indretningen og dine præferencer. Disse elementer er også fastgjort til de flydende negle, det er enkelt og overfladen forbliver intakt.

Afslutning af skråninger MDF

Jeg lovede at fortælle dig, hvordan du designer skråninger ved hjælp af MDF paneler. Arbejdsstrømmen i dette tilfælde er ret simpel:

 • Først skal du bestemme placeringen af ​​panelerne: langs eller over skråningen. Det hele afhænger af åbningens bredde og dine præferencer, tænk og beslutsom, hvilken indstilling der vil se bedre ud i dit indre. Nogle gange er det muligt at samle elementer i forskellige farver, denne løsning er velegnet til panelernes tværgående arrangement;

En sådan hældning af hoveddøren ser stilfuld og pæn.

 • Først og fremmest er det nødvendigt at planere overfladen med en gipsmørtel, hvis skråningerne er meget ujævn, så er det bedst at forankre fyrene, hvor arbejdet kan udføres meget hurtigt. Fyrtårne ​​udsættes for den samme løsning, som vil blive brugt til spaltning. Sammensætningen anbringes simpelthen med en spatel eller trowel, og overskuddet fjernes med et slag eller niveau;

Løsningen påføres på skråningen og udjævnes med en regel eller skinne

 • Når overfladen er tør, og det tager mindst flere dage, kan indgangsdørene anvendes uden begrænsninger. Dernæst er det nødvendigt at behandle overfladen med en primer, det vil styrke det og beskytte det mod fugt, det er bedre at vælge en sammensætning med antiseptiske tilsætningsstoffer, da både indgangsdørets hældning og vindueshældning ofte udsættes for temperatur- og fugtighedsforskelle, hvilket er farligt for formdannelse;

Jord styrker overfladen og har en beskyttende effekt.

 • Hvis der er frosset skum rundt om vinduets eller dørets omkreds, skal overskuddet afskæres med en byggekniv. Det er vigtigt, at intet blander sig i yderligere arbejde;
 • Først og fremmest skal du skære panelerne i stykker af den størrelse, du har brug for, arbejdet udføres med et elektrisk stiksav eller en hacksav. Glem ikke at forsøge på elementerne, så det senere ikke viser sig at dekorationen stikker ud over væggenes plan
 • En klæbemiddelsammensætning påføres på bagsiden af ​​panelerne. Til arbejde kan du bruge både flydende negle og speciel lim, som er tilgængelig i cylindre som monteringsskum og giver dig mulighed for at reparere panelerne selv med betydelige uregelmæssigheder i hældningen. Limen fordeles af en slange for at sikre maksimal pålidelighed og ikke at dække hele overfladen med sammensætningen;

Sådan er det nødvendigt at distribuere lim på MDF panelet.

 • Når du trykker på panelerne, skal du kontrollere deres position ved hjælp af et niveau, det er vigtigt, at hældningen er indstillet lige, eventuelle forvrængninger kan ødelægge udseendet og kræve ændring af hele arbejdet. Indtil limen hærder, kan elementerne flyttes, husk dette;
 • Når limen hærder, kan du fortsætte med at dekorere hjørnerne. Til dette formål er universelle hjørner limet, som skæres i 45 grader vinkel for perfekt sammenføjning. Med hensyn til leddene med dørbladet, så hvis hullerne er brede, er de også lettere at lukke med en strimmel, og hvis det er smalt, er det lettere at bruge farvet silikoneforseglingsmiddel.

Metal døre med en sådan hældning ser godt ud

Hvis du står over for en døråbning uden dør, så arbejdet vil være anderledes, skal du klippe MDF'en, så elementerne er strukturens bredde. De er fastgjort på samme måde som i ovenstående tilfælde, og for de dekorative elementer limes hjørnerne på begge sider, hvis alt er gjort omhyggeligt, bliver resultatet ikke værre end i billedet.

MDF døråbningen ser godt ud

Alternativt kan du overveje og designe med en ramme på døren, det er passende, hvis du justerer skråningerne er det svært og lettere at vedhæfte en træbjælke eller metalprofil.

konklusion

Næsten alle kan klare installationen af ​​MDF, det vigtigste er at have de nødvendige værktøjer og kvalitetsmaterialer til rådighed. For bedre at forstå emnet, råder jeg dig til at se videoen, i det vises mange af de vigtige punkter i workflow visuelt. Hvis du har spørgsmål, skriv dem i kommentarerne under denne anmeldelse, sammen vil vi analysere dit problem og finde den nemmeste måde at løse det på.

Montering af MDF-paneler på væggen med egne hænder - en praktisk og effektiv måde at afslutte rummet på

Vægbeklædningspaneler af MDF - en overkommelig og nem måde at designe bolig på.

Afslutningsmaterialet har et anstændigt attraktivt udseende, har fremragende varme- og støjisoleringsegenskaber, og installationen af ​​MDF-paneler med egne hænder er ikke særlig kompleks.

Måder at montere MDF paneler: 2 fastgørelsesmetoder

Indvendig vægdekoration med MDF-paneler udføres ved to hovedmetoder: på batten og direkte på vægoverfladen. Præference for en eller anden variant af efterbehandling er baseret på tilstanden af ​​væggene i rummet og betingelserne for dens funktion.

Rammetode

Essensen af ​​metoden består i at fastgøre MDF-finishpladerne til de præbyggede kasser. Den bruges i flere tilfælde:

 • væggen er ujævn, og det er ikke muligt at reparere defekten;
 • Værelset har brug for varme- eller lydisolering;
 • der er behov for at skjule ingeniørkommunikation - ledninger, f.eks. placeret på væggene.

Efterbehandling materialer

Rammetode gør det muligt at installere MDF-paneler på væggen af ​​enhver formfaktor - lameller, vægpaneler og dekorative ark. Og udseendet af pladen og panelets tykkelse og kvaliteten bestemmes ikke af installationsmetoden, men af ​​rummets funktionalitet.

Det hyppigst anvendte rackmateriale, som følge af sammenføjning af kammen, er enkel installation og tager ikke meget tid.

Dækker fliser og plader er vanskeligere, da det er forbundet med behovet for at observere et bestemt mønster.

Plader fremstilles med en tykkelse på 6 mm til stativ og fra 3 mm til pladematerialer. For at afslutte rummets vægge med svære driftsforhold anbefales det at vælge MDF paneler med maksimal tykkelse.

Fugtbestandige MDF paneler bruges til efterbehandling af badeværelse, toilet og køkken.

Værktøj og forbrugsstoffer

 • MDF plader - rack, panel, ark.
 • Universal hjørne af fiberpladen - bruges i hjørnernes design.
 • Isolering til væggene - hvis du arbejder på isolering.
 • Puncher, puslespil, kniv.
 • Kvadrat og styre, nylon tråd.
 • "Flydende negle" eller anden lim på træ.
 • Træskruer - fra 40 til 80 mm, plastdykninger eller stik - til fastgørelse af batten.
 • Negle, klemmer med en tunge med den ønskede højde, lim - afhængigt af den valgte panelinstallationsmetode.

Forberedende fase

 1. Da der i færd med at installere MDF-paneler på en metalramme eller trækasse, ikke er foretaget justering af væggene, reduceres dets forberedelse til rengøring fra støv og snavs. Men hvis der er store revner på væggen, skal de repareres.
 2. Ledningerne trækkes ind i rørene fra korrugationerne.
 3. Med et generelt højt fugtindhold i lejligheden anbefales det at behandle overfladen med en antiseptisk primer.

Med et lille arktykkelse på 3-6 mm kan denne fase forsømmes, med en stor en - 16-20 mm, lukkerhastighed er nødvendig.

Fremstilling og installation af kasser

Rammen er lavet af træstænger med en sektion på 20 × 40 mm eller galvaniseret profil. Begge løsninger har deres fordele.

Samtidig kræver materialet yderligere behandling med antiseptiske midler og udelukker ikke muligheden for destruktion under fugtighed.

Metalramme - kendetegnet ved høj holdbarhed og modstandsdygtighed mod fugt.

Montering af MDF-paneler på en metalprofil giver en stiv montering, der forhindrer panelerne i forlængelse. I lokaler med mærkbare ændringer i temperatur og fugtighed, for eksempel på en loggia, fører dette til forvridning af finishen.

Da MDF-paneler til vægge, med undtagelse af specielt vandafvisende, ikke er forskellige i modstandsdygtighed over for fugtighed, er det ikke nødvendigt at konstruere en ramme, der er mere holdbar end skeden.

Montering af lathing til MDF paneler: detaljerede instruktioner

Rack sipes kan være vandret, lodret eller diagonalt. Fra firkantede paneler kan der danne et mønster. Under alle omstændigheder skal monteringsretningen for batten og MDF-panelerne være vinkelret på hinanden.

Lodret installation af efterbehandling bruges oftest, da det giver et minimum af affald.

 1. På overfladen af ​​væggen bestemmes af det mest konvekse sted - dens højde er et referencepunkt.

Gennem toppen af ​​bulgerammen passerer jernbane nødvendigvis.

 1. Den anbefalede pitch er 40-60 cm. Med en stor plademængde kan banen øges.
 1. Væggen er markeret med blyant.

I dette tilfælde er det ønskeligt at placere den nederste bjælke så tæt på gulvet som muligt: ​​en sokle er fastgjort til den.

 1. Første sæt rake på det mest konvekse sted.

Baren er placeret på den markerede linje, et hul bores i væggen ved hjælp af en perforator gennem baren. Huldybden er beregnet på en sådan måde, at skruen er i hovedvæggen ikke mindre end 30-40 mm. Monteringshøjden er mindst 60 cm.

 1. Først og fremmest er raken fastgjort på toppen af ​​bulgen - tæt på væggen og derefter fra den modsatte ende, der tidligere er udsat for niveauet.
 2. For at tjekke barens plan trækkes en tråd fra den ene til den anden ende af væggen og fastgøres på skruerne efter niveau, er en kamp placeret mellem hovedet og tråden.

Korrektion af monteringsskinne udføres ved hjælp af kiler, hvis tykkelse bestemmes af størrelsen af ​​afvigelsen af ​​monteringsdybden sammenlignet med referencepunktet.

 1. Spidserne for kilerne skæres fra lamellerne og i løbet af arbejdet syses de med en kniv.

Krydsfinerstykker er tilladt.

 1. Den anden skinne er som regel lavere, den er installeret på samme måde: enderne er fastgjort på niveauet, og resten af ​​fastgørelsen justeres langs tråden.
 2. Følgende rammeelementer er monteret således: Reglen påføres faste skinner, og den næste bjælke sættes i flyet med de to første.

Det er forbudt at fastgøre nogen varer på MDF-panelet. Det er dog helt muligt at hænge et spejl i gangen, hvis væg MDF paneler er monteret på rammen.

Vægbeklædning MDF paneler

At begynde at trimme efter konstruktionen af ​​rammen.

Klæbemiddelsammensætningen anbringes på panelet i fikseringsområderne til kassen. Velegnet til tynde plader;

 • Mekanisk fastgørelse med hæfteklammer, søm eller skruer.

Giver en sikker pasform, men kompenserer ikke for termisk forlængelse. Metoden anbefales til værelser med stabil temperatur og fugtighed;

Klipset sættes på kanten af ​​panelet og er fastgjort til kassen med negle. Dette er den mest anbefalede løsning.

 1. Slatted lameller og universelle hjørner skæres i længden ved hjælp af et stiksav eller en hacksav. Edgesand.
 2. Installation kan startes fra ethvert hjørne af rummet.

Det anbefales normalt at bevæge sig mod vinduet: Fejl i dette tilfælde opdages hurtigere.

 1. Den første lamell er fastgjort på en sådan måde, at kanten med åsen er rettet mod hjørnet, og afstanden mellem væggen og beklædningsgenstanden er 2-3 mm.

Fra siden af ​​kammen er lamellen fastgjort med skruer til lamellerne, og fra siden af ​​sporet fastgøres klemmen på kanten og fastgøres. Fastgørelse, når docking er skjult af kanten af ​​det næste element.

Følgende paneler indsættes med en kam i sporet af den forrige og fastgøres med klemmer.

 1. Det sidste panel skal som regel tilpasses.

Pladen forsøges, den ønskede bredde bestemmes, et ekstra fragment skæres af. Derefter indsættes elementet, og i hjørnet er det også fastgjort med skruer.

 1. Hjørnerne og den øvre kant er færdige med et universelt hjørne.

Registrering af stik og kontakter

Ved indretning af vægge med MDF paneler i sådanne områder er det nødvendigt:

 • prøv på panelet og markér stikkontaktenes placering
 • klippe et hul af den passende diameter
 • fastgør to stænger parallelt med væggen, så fremtidig stikkontakt kan installeres på dem;
 • Fix MDF-pladen på kassen.

Frameless metode: gør det selv

Metoden implementeres, når rummets vægge skelnes af en flad overflade, eller hvis en af ​​opgaverne ved reparationen er deres omhyggelige justering. Eventuelle produkter fra MDF kan bruges, men oftere ved denne metode

uddannelse

Før du fortsætter med installationen af ​​MDF-paneler på lim, bliver overfladen rengjort og primet. Den mest anvendte primer med en antiseptisk virkning.

Rack lameller skæres til den ønskede højde, et hjørne er også skåret, kanterne behandles med sandpapir. Firkantede paneler justeres efter montering.

Brugte klæbemidler

Klæbemidlet skal opfylde to krav:

 • Efter tørring beholdes en vis plasticitet for opfattelsen af ​​termisk udvidelse af materialet.
 • Har en tæt struktur, der gør det muligt at klæbe klæbemidlet i både tynde og tykke lag. Denne egenskab giver dig mulighed for at kvalitativt fastgøre panelet, selv i tilfælde hvor væggen er buet.

De mest anvendte er "Liquid Nails" og "Moment of Installation", men der kan være andre muligheder - "MitreFix", "Moment Crystal".

Facing installation: rækkefølge af handlinger

 1. Overtræk anbefales at starte fra hjørnet i retning af vinduesåbningen.
 2. Væggen er lavet vandret og lodret markering på panelernes størrelse.
 3. Lim påføres på bagsiden af ​​pladen med zigzag striber.
 4. Panelet er let presset mod væggen og straks fjernet.

Efter 2-5 minutter fastgøres den ordentligt. Derved opnås en mere holdbar forbindelse. Den første lamella skal kontrolleres med lodret niveau.

 1. Lægeplader produceres ende til ende eller overlapper hinanden.
 2. I områder, hvor det skal installeres stikkontakter og omskiftere i panelhullerne, er der præfabrikat.
 3. Hjørnerne og den øvre kant er forseglet med et universelt hjørne, bunden - med soklen.

Nuancerne af efterbehandling: bearbejdning af led og hjørner

Et universelt hjørne bruges til afslutning af hjørnerne. Den består af to plader lavet af spånplader og forbundet på forsiden med en film.

 1. Hjørnet er skåret den nødvendige længde. Docking, hvis den øvre kant er designet, er lavet i en vinkel på 45 grader.
 2. Landing på limen anbefales i to trin: let tryk, så sammensætningen fordeles på foringen og på hjørnet og derefter tæt på tryk.
 3. Rester af lim, hvis de stadig vises, skæres med en malerikniv efter fuldstændig størkning. De er vanskelige at fjerne med et rengøringsmiddel eller opløsningsmiddel.

På samme måde udføres afslutningen af ​​leddene, hvis der opstår et sådant behov. Men i dette tilfælde skal du omhyggeligt vælge varen efter farve.

Efterbehandling af MDF-plader gælder ikke for værker af høj grad af kompleksitet og kræver ikke så meget erfaring som grundig udførelse.

Fra estetikens synsvinkel anbefales det ikke at trimme både loftet og væggene i rummet samtidig. De stilarter, der foreslår en sådan løsning, implementeres ikke i bylejligheder. Men for en balkon eller loggia er dette en acceptabel mulighed.