Valg af loftlamper med halogenlamper

I dag er loftbelysning gjort på en række forskellige måder. Takket være en bred vifte kan du vælge en indbygget eller monteret lampe uden meget besvær. Udvælgelsen kan laves ud fra deres behov, indretning, tekniske egenskaber for pærer og andre ting.

Hvad er halogenlamper?

Designet af sådanne lamper er unikt og i modsætning til andre lignende anordninger. Det unikke er som følger:

 • Det indre rum af lyselementerne er fyldt med brom og jod, eller rettere deres par. Denne kombination kaldes halogengas, og derfor gik navnet på enheden. Takket være disse par har det været muligt at oprette en pære med en effektivitet, der er dobbelt så stor som en glødelampe. Og øge levetiden flere gange.
 • Temperaturmåden for farveflowet er i området 2600-3100К.
 • Kolben, som er enheden på enheden, er lavet af kvartsglas. Et sådant materiale har en høj modstand mod temperatur og kemisk angreb. På grund af den meget gode modstand mod høje temperaturer, muligheden for at minimere størrelsen på konstruktionen. Det viste sig at trykke på skallen næsten tæt på hovedmekanismen.
 • Spegelbelægningen af ​​kroppen er lavet ved hjælp af aluminiummaterialer ved at sprøjte dem på overfladen af ​​bunden. Også belægningen skaber en gennemskinnelig overflade af skallen.

Fordele og ulemper

Som alle enheder har halogenlys deres fordele og ulemper. Hvis du ønsker at få dig en sådan enhed, skal du vide om dem. Så du gør valget mere bevidst og præcist.

Et bredt udvalg af halogenlamper - af forskellig kraft, størrelse, med forskellig levetid - giver dem mulighed for efterspørgsel på næsten alle aktivitetsområder: i hverdagen, på arbejdet, i kontorer og butikker.

Hvad er fordelene ved taklamper:

 1. Højt niveau af lys recoil.
 2. Lysstrømmen er ensartet og stabil. Ændres ikke på længere sigt.
 3. Levetiden er flere gange højere end glødelampe.
 4. Meget kompakt design.
 5. Evnen til at justere lysniveauet.
 6. Høj grad af beskyttelse og evnen til at operere under aggressive forhold, f.eks. Ved høj luftfugtighed.

Lad os nu se på hvilke ulemper sådanne indbyggede loftlamper har:

 • Har brug for en special lampe. Ved brug af lamper for at lave loftslyskilder er der brug for en særlig enhed. Ligesom enhver flok lamaer er der brug for en separat blok. Hvis du kun bruger en, så tændes hele systemet med en kontakt.
 • Overfladen er uanstrengelig, lampen brænder straks ud. Hvis du rører ved en slukket enhed, skal du straks vaske aftrykket.
 • Hvis du er tilfreds med sådanne indikatorer, og manglerne ikke forårsager meget spænding, så kan du gå videre til det næste spørgsmål, hvordan du vælger indbyggede loftlamper.

Hvordan vælger du den rigtige model

For at vælge de rigtige indbyggede halogenlamper skal du følge nogle regler, der kan hjælpe dig med at gøre valget kvalitativt og i overensstemmelse med alle dine behov.

Så vær opmærksom på følgende:

 • Valg af en lampe, køb den med lamperne. Derefter vil du ikke fortryde størrelsen på kælderen og andre dimensioner og designfunktioner.
 • Til belysningslokaler med høj luftfugtighed, brug lamper med lavspændings halogenlamper.
 • Trind-down transformeren skal vælges med en margen. Hvis den bruges sammen med flere lamper, skal dens effekt være højere end enhedens nødvendige samlede effekt.
 • Pick up lampens størrelse, lidt mindre end diameteren af ​​hullet i loftet. Det ekstra plads er nødvendigt for komfortabel og korrekt installation af enheder.

Da arbejdstemperaturen er ret høj, skal du sørge for at alle elementer er lavet af varmebestandige materialer. Denne betingelse er afgørende, når du vælger halogenlygter.

Patronen skal være lavet af keramik, bund eller diffusor af glas og metalets krop. Et dekorativt produkt skal også være lavet af metal eller glas for at undgå overophedning.

Installationsfunktioner

Gør installationen af ​​lamper i loftet, bør du overveje alle funktioner i deres installation på forhånd. Installerede lamper kan være helt skjult i den suspenderede struktur eller delvist vist fra den. Normalt er der kun et lidt konvekst loft på overfladen.

Installation af lamper er ikke for tidskrævende og kræver ikke særlige færdigheder. Den er produceret i henhold til følgende algoritme vist på billedet.

Loftslamper opbevares i designet ved hjælp af specielle modstandsdygtige fjedre. De støtter enheden næsten i en suspenderet tilstand, samtidig med at den fastgøres fast.

Der er specielle designs, der kan ændre retningen af ​​lysfluxen, dreje rundt i forskellige retninger. Ændringen af ​​retning er lavet i manuel tilstand. Hovedforskellen mellem sådanne enheder er, at de har meget små dimensioner i sammenligning med glødelampen.

Monteringen af ​​armaturer er kun mulig, hvis loftsens dybde overstiger lysindretningens indre med mindst 15 mm. Denne foranstaltning er særligt relevant for halogenlamper, da afstanden mellem den og hovedloftet vil dæmpe varmestrømmen.

Installation og udskiftning af lampen er meget let og hurtig. Fastgør pæren ved hjælp af to plader, der sticker ud på bagsiden af ​​dens bund. Den installeres ved blot at indsætte disse plader i de tilsvarende huller. Fjernelsen er lavet i den modsatte rækkefølge, bare træk pæren mod dig, og den kommer ud af slots.

Alle forbindelser og ledninger er skjult mellem loftet og den ophængte struktur. Sørg for at isolere forbindelserne godt og fastgør dem, så de ikke kan komme i kontakt med selve lampen. På grund af den høje temperatur kan de blive beskadiget. Dette gælder også for alle ledninger, der findes i nærheden af ​​strukturen.

Tips og tricks

Ceiling halogenlamper er et ret godt alternativ til at erstatte de allerede gamle enheder, der arbejder på glødelampen. De er mere effektive og viser sig meget bedre på arbejdspladsen.

Ledninger til armaturer udføres på forhånd ved montering af loftet. Ledningerne bag de ophængte lofter er lavet med dobbeltisoleret, ikke brændbart elektrisk kabel.

Sådanne lamper har en ret lang levetid og er i stand til at udstråle lys flere gange lysere og mere stabile end en glødelampe. Et bedre lys har en positiv effekt på en persons øjne og generelle tilstand.

Valget af den nødvendige enhed bør næres med stor omhu. Du skal vide præcis, hvilket rum det vil blive brugt, sådanne forhold og funktioner til installation der.

Vælg samtidig med lampen, da sådanne lamper kræver et specielt design, som skal installeres. Dette er måske den største ulempe, da det er umuligt at installere en anden type pære i sådanne lamper.

Den synlige del af den forsænkede lampe bør ikke være omgivet af brændbare byggematerialer i en afstand af 50 cm.

Når du installerer halogenlampe, skal du have særlig pleje. Det er nødvendigt at sikre, at alle ledninger overophedes og fastgør enheden i det hængende loft. Og for at erstatte en beskadiget lampe er det nok at lave enkle bevægelser, der ikke tager dig mere end tredive sekunder.

Halogen loft lysekroner

Halogen lysekroner er ikke bare smukke, men også meget økonomiske belysningsarmaturer. I dem udsendes lys ved brug af lamper med samme navn, som kendetegnes ved lavt strømforbrug og lang levetid. Efter type design er de mest populære halogenlyskroner. De har normalt en rund eller firkantet bund, fastgjort til loftet. Sådanne lysekroner giver ikke kun højkvalitets omfattende belysning, men øger også højden på rummet visuelt.

Halogen loftkroner i en bred vifte

Besluttet at købe loft halogen lysekroner? Kontakt derefter onlineforretningen "Lysekrone hjemme", som tilbyder dig et rigt udvalg af forskellige lysarmaturer. Særligt populære er halogenloftekroner lavet i følgende stilarter:

 • Classic. I klassiske lysekroner hersker ideel symmetri og yndefulde linjer, samt begrænsede farver og små størrelser af loftlamper. Blandt køberne er meget efterspurgte krystalmodeller, der består af en række vedhæng. Desuden er de smedede imperier og barokke lysekroner meget populære, såvel som produkter med efterligning af guld, sølv og bronze.
 • Moderne. Denne stil er præget af originale former for lysekronen, asymmetri af detaljer og abstrakte mønstre.
 • Minimalisme. Disse lysekroner er diskrete nuancer og enkelhed i form. De kan have frostede glasindsatser, der perfekt supplerer deres minimalistiske stil.
 • Retro. Disse er kunstigt alderen lysekroner, der efterligner modemodeller fra 1920'erne gennem 1980'erne.

Takket være en bred vifte af stilarter og farver i haloflashelskroner vil du helt sikkert vælge den bedste mulighed for dig selv, som harmonisk passer ind i ethvert rum, det være sig en lejlighed, et sommerhus eller et kontor.

Varianter af halogenlygter

Gamle glødelamper erstattede moderne halogen-type lamper til loftinstallation. De har et specielt design, der giver deres fordele. Inde i en sådan pære er brom- og joddampe, der giver en halogenglød. Kombinationen af ​​dampene i disse to elementer kaldes halogengasen, der gav navnet til den moderne belysningsenhed. Lyspærerne selv kan være små i størrelse, hvilket gør det muligt at bruge dem til ophængning af lofter. De opvarmer ikke, så den færdige materiales syntetiske overflade vil ikke falme og deformere fra deres indvirkning.

Temperaturindstillingen for farveområdet for en sådan lampe er 2700K til 3200K. Dette er en lille belysningsenhed, hvis pære er lavet af slidstærk kvartsglas. Husets indvendige overflade er dækket af en aluminiumforbindelse, der virker som en spejlreflektor, hvilket forbedrer lysstyrkenes lysstyrke. Lampen er ikke bange for opvarmning og er designet til lang levetid. Med et minimumsforbrug af el producerer en sådan lampe fremragende belysning i rummet og kan bruges i moderne lamper, som er installeret i loftet. Især godt det er velegnet til indlejret belysning i strækkonstruktioner.

Typer af halogenpærer

To halogenlampe er installeret i halogenlygter: med lav spænding på op til 24 W og standard netspænding på 220 W. Ud over disse to store grupper er sådanne belysningsprodukter opdelt i flere grupper:

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

 • lineær, som ligner et rør;
 • udstyret med en ydre pære;
 • pærer med reflektor fra aluminiumsprøjtning;
 • kapsel eller fingerspidser.

Hovedtyper af produkter til halogenlamper

Type halogenlampe

Særlige egenskaber

Quartz tube, med begge sider af resultaterne. Særlige trådbeslag støtter glødetråd i lampen.

Armaturets effekt når 20 kW.

Lampene kræver vandret placering.

Med ekstern pære

Netværksspændingslamper.

Inde i glaspæren er en meget lille lineær halogenlampe forbundet til en spænding på 220 V.

Den indvendige del af halogenlampen, beskyttet af en ekstern pære, mod snavs og berøring.

Flasker kan have en anden form, være matte, gennemsigtig eller mælkeagtig. Der er lamper med glas, der absorberer ultraviolet stråling.

Halogenlampe med reflektor.

Reflektor reflektor. På baggrund af det er lyset rettet gennem lampens gennemsigtige del.

Dette design giver en smal strøm af lys og forbedrer lyseffekten, c.

Kapselanordningen består af selve lampen og dens to terminaler. Dette er den mindste halogenlampe. Produktets kraft er lille, og de bruges ofte til dekorativ belysning.

Lavspændingsmuligheder er tilgængelige.

Lineære pærer bruges oftest til at belyse arbejdsflader. De er normalt ikke placeret i loftet. Til strækophængskonstruktioner passer modeller med reflekser, der skaber en rettet lysflux og ikke opvarmer overfladen af ​​loftsbeklædningen. Alle typer halogenfødder er forskellige:

 • lavt energiforbrug
 • svag opvarmning under drift
 • langvarig brug
 • modstand mod udbrændthed.

Lavspændingslygter bruges normalt i rum med høj luftfugtighed.

Sammenligningstabel til halogenlamper i 12 V og 220 V

Fordele og ulemper

Butikkerne tilbyder et stort udvalg af modeller af sådan belysning, som kan bruges:

 • i boligområder;
 • i butikker
 • i kontorer
 • i pools og fitnesscentre;
 • I skoler, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner.

Denne type pære har ubestridelige fordele:

 • de skaber et fremragende niveau af belysning;
 • har et højt niveau af lys recoil;
 • Lysstyrken ændrer ikke dens stabilitet og ensartethed, selv efter en lang periode med brug af belysningsenheden.
 • evnen til at bruge enheden i et aggressivt miljø
 • lang levetid og lavt strømforbrug;
 • lille størrelse, praktisk at bruge;
 • evnen til at justere niveauet af lysflow.

Ulemperne ved halogenlamper indbefatter deres komplekse design. Sammen med lampen skal købes en lysekrone. Ved montering af indbyggede armaturer i loftet skal du bruge en speciel enhed, der gør det muligt at tænde segmenterne af bundtet af loftarmaturer separat.

Du skal også huske, at du ikke kan røre halogenlampens overflade med dine hænder, når den er tændt. Hun er meget modtagelig i denne tilstand og kan brænde ud.

Sammenligningsegenskaber for forskellige typer lamaer

Loftslys under halogenpæren

Halogen loftlamper - en af ​​de mest almindelige på markedet efter glødende udseende. Halogenkilder blev oprindeligt oprettet som en komplet erstatning for en konventionel pære med tilsvarende effektivitet. Gradvist erstattes klassiske modeller af komponenter, der erstatter innovative. Således kom halogenlamperne fremad.

Det skal huskes, når man køber den halskronekroner:

 • Opvarm stærkt (identisk med traditionelle)
 • Kan termisk påvirke loftet, især strækningen (måske mørkere)
 • Halogenpærer skal have en aluminiumreflektor
 • Omkostningseffektiv

Det lyder skræmmende, men der er ikke noget farligt, du bør bare følge de grundlæggende regler. Generelt er halogenlamper et rentabelt køb på bekostning af deres egen økonomi (forbrugsstoffer har en lav pris - i tilfælde af skade er det let at udskifte). Det er nyttigt at være opmærksom på basen - i første omgang er halskronekronen udstyret med atypiske baser, for eksempel G9, GU5.3 osv. Men selvfølgelig er der modeller lavet til standardpatroner - E14, E27.

At købe halogenloftlamper er ret simpelt i onlinebutikken BasicDecor. Der er ikke behov for at gå et sted alene (medmindre der selvfølgelig er et hårdt ønske om at bruge selvoptagning) - du kan bare bestille levering rundt om i byen.

Køb loftslamper under en halogenpære til en lav pris (fra 600 rubler) med gratis levering i Moskva med en samlet ordre mængde på 3000 rubler.

Halogen taklamper

Hver ejer forsøger at gøre deres boliger så smukt og behageligt som muligt, samtidig med at de ikke glemmer økonomien, funktionaliteten og den gode kvalitet af alt, hvad de erhverver, installerer eller installerer. Specielt vedrører spørgsmålet om investeringens fornemmelse netop belysningsarmaturer, især i forhold til en samlet og ret mærkbar elektricitetspris. Ceiling halogenlamper - dette sparer virkelig familiebudgettet, uden at det berører indbyggerne i huset i en fuld og høj kvalitet belysning. Hvad er disse enheder, hvad er de, og hvad er fordelene? Alt dette vil blive diskuteret i denne publikation.

Særlige træk ved halogenlamper til loftbelysning

Alle os har længe været bekendt med konventionelle glødelamper, som gradvist erhverver status for ufordelagtige i brug og kortvarige lyskilder. Efterhånden erstattes de af halogenlamper, der har en meget anden struktur og sammensætning som helhed. Sådanne produkter modtog deres navn på grund af de dampkemiske halogener indeholdt i hver pære. At være i en tilstand af damp øger halogenerne lyset flere gange, hvilket tvinger armaturet selv til at tjene meget længere.

I deres udseende og form varierer halogenerne ikke meget fra glødelamper, kun deres skal er fremstillet af specifikt kvartsglas, der er i stand til at modstå kritisk høje temperaturer og kemikaliernes indflydelse.

Ceiling halogen lyskilder kan enten være gennemskinnelig belægning eller være helt dækket med en spejlfarve. Faktisk er sådanne anordninger udstyret med evnerne af en fuldverdig spiral-type varmeanordning, kun deres tykkelse er ikke mere end 1 cm, og brugerdefinerede dimensioner er uanstændigt kompakte og praktiske. Men selv dette gør ikke halogener krævet, men deres fantastiske økonomi og utrolige holdbarhed.

Halogenlampetyper

Når du planlægger at montere en halogenvæg eller loftarmatur i dit hus, bør du i første omgang forstå sortimentet af sådanne produkter. Af den måde vil det siges, at halogenpærer kan være de mest forskelligartede, men generelt kan de kombineres i to store grupper: netværk, orienteret til 220 V, og lav spænding, der modstår op til 24V. Lineære type lamper er ikke egnede til loftbelysning, da de er meget klare og skinner for stærkt. Sådanne produkter er fuldgodede gadelys, mens deres montering og installation i hjemmet er en temmelig tidskrævende og langvarig proces. Andre typer af halogenok er præsenteret:

 • Dekorative lamper, som normalt laves i form af stearinlys eller hexagoner.
 • Retningspærer, designet med det formål til belysningsanordninger, lukker den ydre glaskugle. De kan tilsluttes direkte til et stikkontakt eller arbejde gennem en bestemt strømforsyningsenhed. Ved arbejde på belysning udsender sådanne lamper meget varme, da de fungerer på samme måde som deres "glødende" kolleger.
 • Modifikationer af halogenok med en interferensreflektor, belagt med aluminium eller gennemskinnelig belægning betragtes som den mest økonomiske og fordelagtige.
 • IRS-pærer med beskyttelsesglas kan være helt fraværende eller være helt gennemsigtige. Indstillinger uden beskyttelsesdæksel monteres i lukkede armaturer, mens produkter med en gennemsigtig eller flerfarvet hue kan bruges bogstaveligt overalt.
 • Halogenpunkter i retningsretningen, som kan indbygges i spændings- eller hængende loftkonstruktioner, idet de anvendes som en ekstra eller hovedlyskilde. Enhederne er forbundet via en elektronisk eller elektromagnetisk transformer, og i deres design er der nødvendigvis en reflektor.
 • Finger eller mini-pærer med en langsgående eller tværgående glødende krop. Deres anvendelsesområde - dekorativ belysning, der kommer fra lamper uden beskyttelsesglas.
 • I rollen som yderligere belysning eller hovedkilden til lys kan der anvendes kapslings galogenki netværksspænding.

Loftslamper baseret på halogenlamper

I dag kan alle loftslygter bogstaveligt talt arbejde på halogener. Men du bør vide, hvilke specifikke ændringer der passer bedst til dem. For eksempel er der oftest i lysekronerne installerede kapsulære halogenpærer, som er kendetegnet ved en minimumsstørrelse og som følge heraf skævhed. Den største ulempe er, at de har brug for en bestemt base, og dette skal overvejes, når man køber en belysningsenhed.

Hvis der er planlagt installation af lavspændingslygter, skal armaturet desuden være forsynet med en dimmer og en transformer, der reducerer spændingen. Uden behovet for at stabilisere netværket kan følgende typer af pærer fungere:

 • lineær;
 • dekorative, fremstillet i form af cylindre eller stearinlys;
 • kapsel;
 • universel, udstyret med en spejlrefleksplan.

Halogen indbyggede loftlamper skæres normalt ind i et ophængt eller PVC-loft, hvorefter kun dekorative frynser og pærerne selv forbliver på overfladen. Enheden er fastgjort af et par fjederstop og er forbundet til netværket ved hjælp af metalstifter indsat i patronen.

Ceiling halogen spotlights tiltrækker med deres kompakte og evne til at levere høj kvalitet og lyse belysning, på trods af deres lille størrelse. De sparer betydeligt energi, og kan ikke kun indstilles i loftet, men også overhead. I sidstnævnte tilfælde fastgøres enhederne simpelthen på overfladen uden at deformere det.

Nogle nyttige oplysninger

Galogenki anbefales ikke at røre med dine hænder, når de er i drift. Faktum er, at de resterende fingeraftryk signifikant forkorter deres levetid, for ikke at nævne risikoen for at blive brændt, og helt tage enheden ud af driftstilstand.

Forskellige materialer og design detaljer fører til, at halogenpærer distribuerer lys på forskellige måder. For eksempel giver frostet glas blød og rolig belysning jævnt spredt gennem rummet. En retningslygte fordeler fordelagtigt et bestemt område.

Galogenki er virkelig universelle produkter, der kan bruges både separat og i grupper, monteres i loftlamper med bevægelsesfølere eller dekorere et hængende loft.

Fordelene ved denne belysning er at give:

 • lang levetid og problemfri brug;
 • mærkbart større og lyse strøm af lys;
 • den lille vægt giver mulighed for at montere den i enhver overflade;
 • æstetik og økonomi med hensyn til energibesparelse.

Nu om manglerne. Ja, der er nogen, men i gang med aktiv brug af sådanne lyskilder, bliver alle dets fejl ubetydelige, især på baggrund af hurtig tilbagebetaling. Halogener forvirrer slutbrugeren med deres høje omkostninger og brede sortiment, hvilket er vanskeligt at forstå uden den mindste forberedelse. Det er også værd at bemærke, at halogenpærer ikke bør bruges med hyppige og pludselige spændingsfald, og endda uden stabiliserende enhed. Dette gælder især for rum, hvor der er stor luftfugtighed.

konklusion

Generelt anbefales det at installere halogener i værelser med højt til loftet og imponerende kvadratur, da de som nævnt ovenfor er meget varme og giver en kraftig lysflow. Sidstnævnte vil være uhensigtsmæssigt og ubehageligt i små rum.

Funktioner af halogenlamper til loftlamper

Halogenlamper i loftslamper bliver stadig mere populære. I moderne hjem udskifter halogenlamper gradvist konventionelle glødelamper.

Tekniske egenskaber

Halogenpærer er fundamentalt forskellige fra glødelamper. I en standard glødelampe strømmer strømmen gennem varmekroppen (spiral af wolfram), opvarmer den til en høj temperatur. Som følge af opvarmning udsender det glødende legeme. Overophedning forårsager fordampning af wolframatomer, som derefter deponeres i kolberens koldere områder, hvilket signifikant reducerer pærens driftstid.

I en halogenlampe er en lampe omgivet af et jod- eller brommedium, der reagerer med wolframpartikler og derved forhindrer dem i at slå sig ned på kolbernes vægge. Procesegenskaben er dens reversibilitet: Som et resultat af opvarmning nær glødelampen nedbrydes wolframforbindelser i partikler. Atomer returneres til varmen, hvilket giver den tekniske mulighed for at øge spiralens temperatur. Den sidstnævnte omstændighed giver en lysere glød i forhold til glødelamper (halogenlamper har dobbelt fordel) og samtidig forlænger apparatets levetid.

For halogenlamper er kendetegnet ved komfortglød. Farvetemperaturen for sådanne anordninger varierer mellem 2,7-3000 K. Denne rækkevidde svarer til et ensartet gulligt lys, som føles lidt varmere end solen.

Halogen lyskilder er lige så velegnede til direkte og vekselstrøm. Hvis du bruger princippet om jævn skifte, kan pærer tjene op til 10-12 tusinde timer.

Styrker og svagheder

Ceiling halogenlamper anvendes i sådanne områder:

 • museer, udstillinger, gallerier, indkøbsvinduer (dvs. hvor der er behov for accentueret højkvalitetsbelysning af de enkelte områder);
 • som hoved- og yderligere lys i boliger og erhvervslokaler
 • indbyggede lys i møblerne (især i køkkener).

Halogenlamper er kendetegnet ved følgende positive kvaliteter:

 1. Høj lysstyrke.
 2. Glødens ensartethed og stabilitet. Belysning bevarer de samme egenskaber uanset lyspærens levetid.
 3. Holdbarheden af ​​en halogenlampe er langt længere sammenlignet med glødelamper.
 4. Kompakthed af produktet.
 5. Evnen til at kontrollere intensiteten af ​​belysning.
 6. Sikkerhed fra aggressivt miljø. For eksempel er pærer modstandsdygtig over for fugt.

Har indbyggede lyskilder og ulemper:

 1. Behovet for en særlig belysningsenhed. For hver gruppe af lamper har brug for en dedikeret enhed. Hvis kun en anvendes, vil alle lamper komme på en enkelt kontakt.
 2. Lampens overflade må ikke berøres med bare hænder. Ved kontakt med huden på lampen forbliver fedtet mærke. I fremtiden er der på sådanne steder overophedning, og lampen fejler.
 3. Høj pris sammenlignet med glødepærer.

klassifikation

I loftsystemer med halogenlamper anvendes følgende typer:

 • til et normalt højspændingsnetværk (220 V);
 • lav spænding (12-15 V).

Hvis armaturet er installeret til drift i lavspændingsnetværk, er der behov for en transformer for at reducere indgående spænding.

Vær opmærksom! Halogenlamper arbejder i netværk med både direkte og vekselstrøm.

Der er 2 typer lavspændingspærer:

 1. Capsule. Et karakteristisk træk er brugen af ​​GY6.35 eller G4 baser.
 2. Med reflektor. Diameteren af ​​sådanne lamper varierer fra 35 til 111 mm.

For standard 220 V-netværk er følgende typer armaturer tilgængelige:

 1. Lineær. Den særlige egenskab ved denne type lamper er R7S-basen.
 2. I form af cylindre. Udstyret med en E14, E27 eller B15D base.
 3. Capsule. Sådanne pærer har en effekt på 35 til 50 V. G9 base anvendes.
 4. Med reflektor. Basen af ​​GZ10 påføres. På den er facetten skåret.

Af anlæggets karakter er der 2 typer lofthalogenlamper:

lysekroner

Der er overhead og suspenderet lysekroner. Små pærer produceres til dem, hvis længde ikke overstiger 30 mm.

På grund af lampens kompaktitet kan lysekronen være af næsten enhver form. Der er modeller på markedet i både klassisk og moderne stil.

Lysekroner er klassificeret af en række andre tegn:

 • type monteringsarmatur (krog, bar eller loop);
 • størrelsen af ​​lyspærerne;
 • tilstedeværelsen eller fraværet af en indbygget transformer, der reducerer spændingen.

projektører

Loftspletter med halogenpærer er kendetegnet ved følgende fordele:

 • meget lille størrelse;
 • Enkel installation, tilgængelig selv til en ikke-professionel;
 • Intet behov for omfattende installationsplads
 • Sikkerhed i brug på grund af lav spænding.

Spotlights tilbydes som indlejrede og overhead systemer. Nogle modifikationer er udstyret med drejemekanismer.

Installation af armaturer

Planlægningen af ​​belysningssystemet i rummet skal startes før installationen. Til installation af halogenlamper anbefales det at tilvejebringe 7-10 cm mellem loftet og loftet på det hængende loft (spænding).

Alle materialer i nærheden af ​​de installerede armaturer skal være varmebestandige, da halogenlyskilder er tilbøjelige til overophedning. Det samme gælder loftet.

En down-down transformer installeres direkte under loftet. Dette er muligt på grund af denne enheds kompakthed. Efter installationen er transformatoren gemt under en gipsvæg eller spændedæksel. Flere forbindelser til en transformer er tilladt. Strømmen skal dog være lidt større end den samlede mængde forbrugere.

Kabelføring under loftet anbefales med specialkasser til grene. De er installeret, så i tilfælde af behov (under reparation) har de nem adgang. Derefter ledes kablet til det sted, hvor armaturet er monteret.

Ledninger er lagt i et bølgepap. Det virker som en beskyttende barriere mod mekanisk skade.

Falsk loftinstallation

Arbejdet er udført i denne rækkefølge:

 1. Før montage er loftets struktur markeret overflade. Dette markerer de steder, hvor lamperne vil blive installeret.
 2. Dernæst, ved hjælp af en krone, bor et rundt hul i kassen.
 3. Gennem hullet trækker ledningerne.
 4. Lederen er fastgjort til belysningsarmaturen ved hjælp af fjederklemmer.
 5. Når kablet er fast, kan du installere et hæftet loft. Lamperne er monteret efter afslutning af finishen i rummet.

Tip! Hvis lampen ved installationen ved en uheld berører den blotte hånd, er det nødvendigt at tørre lampen med en tør klud eller en kludfri klud.

Montering i loftet

Installering af lamper i loftet er lidt anderledes. Lampens hus er ikke fastgjort på lærredet (det vil simpelthen ikke stå), men i forstærkningen på en betonbase.

 1. Monteret ramme til hængende loft.
 2. Bred ledninger.
 3. Fast armering er installeret på betonbasen langs de markerede steder. Mounten er en kompakt plastik boks eller ring med stærke ben.
 4. Fastgør en fastholdelsesring til forstærkningen.
 5. Spænding loftsdæksel.
 6. Placeringen af ​​monteringsringen placeres. Den termisk isolerende ring af fixeren leveres til ringen (direkte gennem arket). Lav et hul i lærredet.
 7. Træk ledningerne ud og tilslut lysapparatet.
 8. Fastgør armaturets armaturer på armaturet.

Installationsprocessen af ​​armaturer i loftet er simpelt, men kræver dygtighed og præcision. Derfor er der i mangel af erfaring bedre at overdrage sådant arbejde til specialister.

Tips til valg af en lampe

Flere nyttige anbefalinger, der hjælper dig med at træffe det rigtige valg, når du køber halogenpærer til loftlamper:

 1. Det anbefales at købe en lampe med pærer. I dette tilfælde vil der ikke være noget problem med inkonsekvens med basisens dimensioner. Du kan også undgå uoverensstemmelser i størrelse og andre designfunktioner.
 2. Hvis lampen skal betjenes i et rum med høj luftfugtighed, er det bedre at vælge en lavspændingsmulighed.
 3. En down-down transformer skal købes med en strømreserve. Denne indikator for en transformer skal lidt overstige den samlede effekt af alle lamper, der er tilsluttet den.
 4. Armaturets størrelse skal være mindre end diameteren af ​​hullet i loftet (ca. 8-11 mm). Dette gør det lettere at installere lampen på plads.
 5. Halogenpærer er tilbøjelige til overophedning. Derfor anbefales det at købe lofter lavet af keramik eller kvarts. Patronerne skal være keramiske, og rammen og flangedele - metal.

Halogenlamper giver høj kvalitet og pålidelig belysning i huset. Takket være dem bliver værelserne ikke kun fyldt med lys, men også med skønhed, komfort og hygge.

Halogenlamper til hjemmet

Høje priser på elektricitet fører til, at folk forsøger at spare penge på en lignende ressource ved at købe en række energibesparende pærer og apparater. Hvis du vælger en lampe til hjemmebrug, skal du være opmærksom ikke kun på dens effektivitet, men også til langvarig brug, samt andre kriterier og egenskaber.

Halogenlamper til hjemmet er meget populære hos forbrugerne, da de er kendetegnet ved et lang levetid, perfekt belyser rummet og er også præsenteret i forskellige former og størrelser.

Hvad er det?

Halogenlamper ligner konventionelle glødelamper. Til fremstilling af et glødelampe anvendes wolframtråd, som er snoet i en spiral. Pæren i sig selv er en glasflaske, midt i hvilken en glødende krop placeres og en særlig gas injiceres. Brom- eller joddamp anvendes som en lignende gas.

De tillader ikke wolframinddampningen under opvarmningsprocessen at slå sig ned på lyspærens vægge. Takket være brugen af ​​sådanne gasser øges halogenlampens levetid i forhold til andre belysningsenheder. Kolben i sig selv er lavet af et specielt materiale - kvarts; det overfører nemt høje temperaturdråber. På grund af varmens modstand af kvarts pære kan dens dimensioner være meget små sammenlignet med andre pærer.

Takket være tilsætningen af ​​brom eller jod viste det sig næsten fuldstændigt at fjerne en sådan proces som mørkningen af ​​pæren, hvilket over tid påvirket lysstyrkenes kvalitet, hvilket gjorde det svagere og svagere.

Princippet om drift og egenskaber

Til trods for ligheden mellem halogen og konventionelle glødelamper er handlingsprincippet væsentligt anderledes. Når du bruger en halogenpære, når filamentet er meget varmt, frigives flygtige wolframforbindelser. På grund af den fyldte brom eller jod, som reagerer med wolframatomer, er de sidstnævnte elementer ikke i stand til at slå sig ned på kolbernes vægge.

En lignende proces har den modsatte reaktion: Når sådanne forbindelser er i nærheden af ​​filamentet, begynder de at bryde op i deres bestanddele. Det viser sig, at wolframatomer frigivet fra den dekomponerede forbindelse vender tilbage til den opvarmede wolfram-spiral eller bosætter sig nær det. De returnerede wolframatomer forlænger ikke blot filamentets liv, men også selve pæren.

Halogenlamper har en meget god farvetemperatur, farverne fra dem frembringer varmere farver end andre lysarmaturer.

De særlige egenskaber ved disse pærer omfatter:

 • Evnen til at skabe forskellige belysningsalternativer i rum - fra en stråle af lys, der vil blive snævert rettet i en retning, for at skabe en diffust lysflux, som vil afvige i stor bredde og fjerne det mindste skygge.
 • Lysstrømmen vil ikke falme efter en vis tid, selvom en sådan pære forbliver konstant på.
 • Belysningen er lysere, selvom strømmen kan være den samme. For eksempel vil en almindelig glødelampe på 60 watt være sammenlignelig med strøm til en halogenpære på 40 watt.
 • De små dimensioner gør det muligt at bruge det som spotbelysning på lofter, hvilket skaber lige originale belysningssammensætninger.
 • Energibesparende effekt er skabt på grund af høj lysstyrke og forbedret farvegengivelse.

Den ubestridelige fordel kan også tilskrives en lang levetid. For at den valgte enhed skal kunne tjene dig så længe som muligt, skal du vælge den rigtige slags lyspære, der matcher dens egenskaber med dine behov.

Klassificering og tekniske specifikationer

På trods af at halogenlamper er lidt ringere i effektivitet til fluorescerende, er de meget populære, da de ikke kræver særlige modifikationer. De bruges med en lysdæmper og en switch med belysning til at skabe belysning i lejligheder og til belysning af boliger. Ved hjælp af specielle linser installeres "halogener" også af mange førere også i billygter.

Afhængigt af designfunktioner og -metoder er halogenlamper opdelt i flere typer.

Lineær lampe

Dette er den ældste slags lignende produkter. Den er lavet i form af et lille rør lavet af kvarts. Det har to resultater, der er på begge sider. Glødelamper, der holdes på grund af tilstedeværelsen af ​​særlige monteringer. Sokklerne (R7s) er også placeret på begge sider af denne lampe. Derudover adskiller den sig i forholdsvis beskeden størrelse. Et sådant produkt er kendetegnet ved høj effekt, som den forbruger, så det bør ikke bruges som en husholdningsbelysningsarmatur.

Lamperne er installeret hovedsageligt til floodlighting.

Der er også moderne variationer af den lineære halogenlampe - en lampe, der oversvømmer lyset. Det er kendetegnet ved høj slagfasthed. Sådanne modifikationer kan anvendes til husholdningsbrug som kilde til indendørs eller udendørs belysning. Bemærk venligst, at de fleste modeller af lineære pærer skal placeres i vandrette planer, så kondensatorerne ikke går udenfor. Selv en lille hældningsvinkel kan føre til brud på denne enhed, hvilket reducerer levetiden betydeligt.

Med ekstern pære

Denne enhed drives af netspænding. Dets udseende svarer meget til den sædvanlige glødelampe. Formålet med deres produktion var udskiftning af konventionelle glødelamper. De behøver ikke specielle armaturer eller en bestemt tilslutningsmetode. Pærer med en ekstern pære kan tilsluttes direkte til det elektriske husholdningsnetværk uden brug af en transformer. Sådanne produkter er kendetegnet ved en standardiseret standardiseret base E27 og E14.

Hvis vi tager højde for, at levetiden for wolframlamper afhænger af spændingen, og hvor stabil den er tilført, så er det bedre at tilslutte halogenprodukter via en specialindretning under installationen af ​​den nye belysning - en enhed til beskyttelse af halogenpærer. En sådan regulator vil give dig mulighed for at skabe en jævn start, som fungerer som et filter, det vil gemme belysningsenheden fra ustabil spændingsoperation.

Den ydre pære i størrelse og form kan svare til den sædvanlige glødelampe. En lineær eller lille halogenpære vil blive placeret i midten. Den ydre skal bruges til at beskytte kvarts keglen mod unødvendig kontakt og forurening.

Der er nogle varianter af sådanne produkter, som vil afvige eksterne kolber. De kan være:

 • mælkeagtig farve;
 • lavet af gennemsigtigt glas;
 • frostet eller tonet;
 • skabt af glas, som absorberer næsten helt ultraviolette stråler.

Da den indre kolbe er lille i størrelse, bidrager dette til, at den ydre skal også kan have miniatureparametre. Derfor kan sådanne kapsellamper anvendes i små lamper, samtidig med at der opretholdes tilstrækkelig belysning. De kan også fremstilles i form af hexagoner eller stearinlys til erstatning af konventionelle lyspærer i dekorative lamper.

Med lysreflektor

Dette er en af ​​de mest populære typer halogenpærer, hvor efterspørgslen efterhånden stiger, da de bruges som spotlights, samt at danne lys i hele rummet. På grund af den nøjagtige transmission af lys har sådanne produkter ikke en skadelig virkning på øjnene og må ikke trætte dem. Sådan refleksbelysning bruges i børnenes værelser, så barnet kan trække, læse og gøre yndlings ting i lang tid uden at strakke sit syn igen.

Refleks halogen lampe består af en lille kegle placeret i den centrale del af et specielt reflekterende element - en reflektor. Takket være en sådan enhed udføres omfordeling og fokusering af lysstrømmen, der frembringes af lampen i rummet. Reflektorer er lavet af en række forskellige materialer, men de mest populære er aluminiumreflektorer, da de giver dig mulighed for at fjerne varmen fremad og dermed beskytte den omgivende overflade mod overophedning.

En sådan lavspændings kapsel lampe kan let anvendes i åbne armaturer. Lampe med lysreflektor kan blive en ægte udsmykning af loftet, der danner et glimt af en stjerneklar himmel eller andre optiske illusioner afhængigt af din fantasi og den valgte stil til at arrangere rummet.

infrarød

De tilhører den økonomiske version af halogenpærer, da de afspejler infrarød stråling. I en lignende produkt har kolben en speciel belægning, som forhindrer transmission af infrarøde stråler, men tillader dem at reflektere tilbage, returnere dem og halogen damp tilbage til filamentet. I forbindelse hermed øges strømmen af ​​en sådan lyskilde.

Hvordan tilsluttes og udskiftes?

Før du køber, skal du bede om at kontrollere halogenpæren. En sådan kontrol vil spare dig for unødvendige handlinger, f.eks. Hvis du efter installation eller udskiftning af et sådant produkt ikke ser lyset op, så vil du vide, at problemet ikke er i selve lampen, men i ledninger eller forkert forbindelse.

Under installationen og udskiftningen af ​​pærer skal du følge de enkle regler:

 • Rør ikke pærer med bare hænder. Der er talg på hænderne, og selv den mindste del af den på en sådan enhed kan i høj grad reducere brugstiden.
 • Installation og udskiftning af sådanne produkter gøres bedst i bomuldshandsker. Nogle producenter tilføjer sådanne handsker i sættet til lampen eller lampen. Hvis disse handsker ikke er ved hånden, skal du tage en ren, tør klud.
 • Hvis du rører pæren med din hånd, skal du sørge for at beskytte den. For at gøre dette skal du tørre produktet med alkohol. Vent til det er helt tørt, det tager lidt tid (ca. en halv time). Hvis du ikke venter på, at den tørrer ud og begynder at erstatte halogenpærer, kan alkoholrestene blusse op under opvarmning.
 • Pas på at købe en transformer, som du kan tilslutte en lysdæmper til. Disse komponenter beskytter halogenlamperne mod for store spændingsfald og beskytter enhederne mod kortslutning.
 • Placer transformatoren ikke tættere end 30 centimeter fra lyspærer for at forhindre instrumenterne i at overophedes.
 • Installation af en speciel enhed med en jævn start hjælper også med at forlænge levetiden for lignende produkter. Ud over alt andet vil du have en smuk og øjenfornemmende stigning i lysstyrken af ​​belysningen.
 • Ved omarbejdning eller udskiftning af en blæst pære må du ikke straks røre ved det, det vil blive meget varmt og kan brænde dig.
 • Hvis du installerer en halogenpære i et falsk loft, så pas på at skabe god ventilation. Da sådanne pærer under drift udsender en stor mængde varme, og i mangel af ventilation vil de hurtigt forringes og udbrænde.

Efter udskiftning af halogenpæren skal den bortskaffes. Sådanne produkter er sikre, indholdet af halogener i dem er ubetydeligt, så de kan smides i beholderen med andet husholdningsaffald.

Kast ikke blot disse produkter i beholdere til genanvendelsesglas, da glassets struktur er forskellig fra den, hvorfra flaskerne er lavet.

Hvor er de brugt?

Halogenlamper bruges i vid udstrækning både til belysning indenfor og uden for rummet:

 • Hvis et sådant produkt har en stor størrelse, bliver den brugt som et søgelys for at belyse gaderne eller et landhusområde.
 • Spotlights kan perfekt passe ind i ethvert interiør, uanset hvilken stil den er lavet. En sådan punktbelysning kan understrege eller afgrænse individuelle zoner eller overgange af rummet. Til dette formål anvendes kapsel- eller reflektormodeller.
 • Sådanne pærer kan installeres på stræklofter, indlejret i aluminium eller gipsplader, alt afhænger af design ideer og ideer.
 • Loftslamper kan efterligne stjernerhimmelen, skabe en romantisk stemning eller oprette et positivt humør. Ved hjælp af dimmere kan du justere belysningen og skabe en intim atmosfære i soveværelset.
 • Som erstatning for konventionelle glødelamper kan halogenmodeller installeres i lysekroner og andre loftslamper.
 • På grund af det faktum, at belysningen skabt af halogenpærer ikke har en negativ indvirkning på synet og ikke trætter øjnene, installeres de meget ofte i gulvlamper eller sengelamper. En retningsstrålende lysstråle giver dig mulighed for at læse en underholdende bog eller magasin, ligge i seng eller sidde komfortabelt i din yndlingsstole.
 • Halogenpærer er ikke mindre populære hos bilister, da de gør det muligt at perfekt belysse vejen om natten eller under utilstrækkelig synlighed.

Sammenligning med LED: fordele og ulemper

På trods af halogenpærernes store popularitet foretrækker nogle forbrugere at vælge LED-analoger i stedet for en halogenlampe. Spørg spørgsmålet, hvad er bedst til brug i hjemmet, så prøv at sammenligne de to produkter med nøgleegenskaber:

 • Hvis vi analyserer forbruget af elektricitet, så absorberer halogenpærer det mere end dioden. Men i forhold til konventionelle glødelamper er halogenpærer en mere økonomisk og rentabel løsning.
 • Begge modeller skelnes ved en stor lysoverførsel, forskellen er, at LED-baggrundsbelysningen kan udstråle lys, som afviger i farvetemperatur. Det er for eksempel det hvide lys af diodepærer kan være anderledes, lige fra varme til kolde nuancer.
 • Lysdioder betragtes som de lyseste typer af pærer; med mindre forbrug af elektrisk energi producerer de mere strøm. Ulemperne ved halogenlamper kan også tilskrives deres opvarmning under drift, diode lamper opvarmes i mindre grad.
 • Der er forskelle i levetiden for sådanne produkter. Halogener skinner og brænder ud efter 2,5 tusind timers kontinuerlig drift, for LED-modeller er dette tal højere og beløber sig til 100.000 timer kontinuerlig belysning.
 • På trods af alle ovennævnte egenskaber har halogenpærer en betydelig fordel i forhold til diode-modparter - det er deres værdi. Ikke alle vil være i stand til at afsætte en stor mængde fra familiebudgettet til køb af en pære, for ikke at nævne, om du skal udskifte spotlights i hele lejligheden eller huset. Få et stort og imponerende beløb. I modsætning til dioder har halogener råd til hver uden at forårsage alvorlig skade på familiens budget.
 • Ulemperne ved diodelamper indbefatter også manglende evne til at skabe en ensartet fordeling af lysstrømmen. De er præget af en generelt rettet strøm, som i nogle tilfælde kan forårsage "spotting".

Hvordan vælger man?

Når du køber halogenlamper, skal du sørge for at være opmærksom på selve lampens bund og dimensioner. Det er meget vigtigt, at et sådant element så vidt muligt er placeret fra de dele af lampen, der kan smelte under påvirkning af øget varme fra lampen. Ellers kan lampen forringes eller forårsage brand.

Hvis halogenpærer skal anbringes i et rum, hvor der opdages høj fugtighed, f.eks. Ved at bruge det til bad eller belysning i et badeværelse, bør lavspændingsmuligheder foretrækkes.

Afhængigt af personlige præferencer kan du vælge koldt hvidt lys fra halogenpærer eller til varm gul belysning.

Husk at for en undersøgelse eller et kontor, hvor synet er konstant anstrengt under arbejdet på en computer eller i en række former for dokumentation, er det bedre at vælge hvidt lys, der passer bedst til dagslys. Til boligindretning er et blødt gult lys foretrukket, da øjnene i sådan belysning ikke spænder så meget.

Du kan bruge originale versioner af lamper til at skabe ekstraordinær spotbelysning i hængende eller stræklofter. Hvis du planlægger at skabe belysning til udstillingsstande, butikker i butikker, samt usædvanlige lys, anbefales det at bruge farvede halogenlamper, for eksempel rød, orange eller blå.