DIY lysekrone: produktionsmetoder, eksempler, fotos

En indendørs lysekrone er ikke kun en lysarmatur. Uden overdrivelse kan vi sige, at det er den vigtigste udsmykning af værelset. Særligt værdifulde ting er lavet med egne hænder. Dette giver dig mulighed for at fremhæve den særlige smag af husets ejere, samt et ekstraordinært og kreativt sind. Selvfølgelig er denne type arbejde ret kompliceret og kræver øget koncentration. Men på samme tid, når du opretter dekorationer til dit hjem, kan du finde mange interessante og kreative løsninger i det!

Denne artikel præsenterer nogle ideer til dekoration af en lysekrone med egne hænder samt instruktioner til dem. Alt er skrevet så simpelt og tydeligt, at enhver person vil være i stand til at opfylde sine planer derhjemme.

For at lave en lysekrone, brug nogle gange de mest usædvanlige materialer. For eksempel er alle allerede vant til glas eller træ, plast og så videre. Men nogle gange, når du vil have noget helt "usædvanligt", træspidser, glasvinflasker, dåser, forskellige trægrene, pap og endda strå kommer i spil. Du skal vælge alt efter ideen om skaberen og ønskerne fra ejerne af lejligheden. Det er også nødvendigt at tage hensyn til det generelle indre af rummet, hvor det er planlagt at placere det færdige produkt.

En interessant ide om en plastisk ske lysekrone

Plastic disponible mad skeer er et af de enkleste og mest tilgængelige materialer til at skabe en lysekrone i rummet. Deres fordele er lav pris, forskellige farver og vil tjene et lignende materiale i temmelig lang tid. For at skabe en sådan ekstraordinær lysekrone, har du brug for et minimum af investeringer, både fysisk og materiale.

 • en tom drikkevandsflaske på 5 liter;
 • plastsked (mængden afhænger af flaskeens størrelse);
 • lim til plastik;
 • en gammel lysekrone (eller rettere en patron fra den);
 • skærpet kniv.
 1. Først skal du forberede en plastikflaske til yderligere handling. Fjern etiketten på forhånd, afskåret bunden, tør godt.
 2. Derefter skal du få plastikkene ud af pakken og omhyggeligt afskære de unødvendige håndtag med en kniv, der efterlader ca. 2-3 centimeter over scoopen.
 3. Limemner "scoops" har brug for bunden af ​​flasken. Påfør en stor mængde lim til venstre "hale" og tryk den på overfladen (med den konvekse side af skeden udad). Det er nødvendigt at dække hele flasken i en cirkel, indtil hele omkredsen er optaget af plastiske "skeer". Det er tilrådeligt at arrangere dem i et tavlermønster og flytte lidt sammen. Så der vil være mindre "frie pletter".
 4. Med de gamle unødvendige lysekroner skal du fjerne patronen, og læg den derefter i den allerede indsatte og tørrede flaske og fiks den på rammen.
 5. En dekorativ skål kan også laves af plastiske skeer: stok "scoops" rundt om halsen.
 6. Installer og tilslut lysekronen, kontroller dens arbejde.

Vær opmærksom! Muligheden for dekorative malerier eller maleriske skeer i absolut enhver farve er muligt. Således vil dit produkt se endnu smukkere og mere originalt!

Lyseblomsterkronekroner

En anden usædvanlig mulighed i indretningen vil være en lysekrone, lavet i form af blade. Det er skabt af enkle plastflasker, en række farver, som giver dig mulighed for at arbejde i de mest usædvanlige farver og legemliggøre de mest dristige ideer.

 1. Skær plastflasker i emner, formet som fremtidige blade.
 2. Hvert emne har allerede endelig fastgjort formens form.
 3. Et loddestang med et tykt sting og en ensidig skråning er nødt til lidt at smelte snitene på hvert stykke papir for at give det fremtidige produkt den største effekt.
 4. På samme måde, takket være loddejernet, skal du give arkstrukturen til emnerne. Du skal handle meget nøje og præcist, fordi du nemt kan lave et hul i plastik. Et sådant blad med skitserede vener og lidt smeltede kanter vil se fuldstændigt ud.
 5. En varm nål på "benene" i hvert blad skal smelte et par huller for at fastgøre dem.
 6. Takket være en tynd wire formes grenene og fastgøres til ståltrådrammen.

Det er også en god ide at lave en ny lysekrone i form af et loft til en gulvlampe eller en lampe på bordet. Således vil det være en god tilføjelse til det foregående produkt!

Papir Butterfly Lysekrone

Den mest almindelige version af produktet er en lysekrone med sommerfugle. Og det er ikke tilfældigt. Til at begynde med ser denne mulighed luksuriøst og dyrt ud, og for det andet kræver dets produktion ingen særlige fysiske omkostninger. Således kan et barn endda deltage i skabelsen af ​​en lysekrone.

 1. Det er baseret på enten en gammel lysekrone eller en lignende ramme. Hvis der ikke er nogen, så kan du tage den enkleste træ- eller metalfælge. Hvis dette materiale ikke er tilgængeligt, kan du som en mulighed tage en tyk ledning og lave ca. 2-3 skækker, så der dannes en cirkel.
 2. Skær papir sommerfugle på mønsteret. Det er nødvendigt at tage et sommerfuglmønster og justere det til den ønskede størrelse. Det er også meget usædvanlig mulighed, når sommerfuglene ligger sommerfugle af flere størrelser på en gang (igen afhængigt af ønsket). Overfør konturerne til papir og skar forsigtigt, helst med en skarp papirmaskine eller med små, ikke-afrundede saks. Materialet til skabeloner selv er bedre at bruge tæt, ikke meget snavset og ikke tiltrækker støv. For eksempel er det meget dårligt velegnet til fløjlpapirprodukter, fordi i fremtiden skal du støvsuge lysekronen ganske ofte.
 3. Tag en tråd fra caprone eller gennemsigtig fiske linje og fastgør sommerfugle på den. Du kan løse det på to måder: enten pierce sommerfuglens kroppe eller klæb dem på silikonelim.
 4. Dernæst føjes trådene med sommerfugle til bunden af ​​rammen og dekorere det.
 5. Du kan også prøve en interessant mulighed, hvis du laver en trådbold! Det er nødvendigt at tage et vedhæng fra en lysekrone i det og placere flere sommerfuglmønstre på den ved hjælp af en limpistol.

Stof lysekrone

Denne lysekrone er også baseret på rammen. Som i den tidligere version er enten gamle metalkonstruktioner eller tæt wire egnet til fremstilling.

Når du har forberedt basen, skal du fortsætte med at skære det stof, som lampeskyggen vil blive lavet i fremtiden. Hvor længe det færdige produkt vil være, afhænger af dit ønske, men det skal huske på, at stoffets bredde skal være den samme som rammens diameter! Så snart du er færdig med mønsteret, skal du gøre et passende.

En anden nuance er, at det bliver nødvendigt at sy det øverste stof lige på rammen, hvilket betyder at det (rammen) skal være solidt. Ellers, hvis det er muligt at tråd det direkte ind i stoffet, bør du først bøje den øverste kant af mønsteret og blinke det og derefter stryge det med et strygejern. Søm derefter sømmen på siden af ​​produktet.

Loftlysekrone gør-det-selv: 60 foto ideer

Lygterne er ikke kun en kilde til kunstig belysning i indretningen, men også et vigtigt element i indretningen, uden hvilken sammensætningen ser ufærdig ud. Du kan skabe lyse accenter ved at lave en lysekrone til din egen lysekrone, fordi det ikke er nødvendigt at bruge store mængder penge på køb af designer-modeller. Om nuancerne af arbejdet - læs vores artikel!

Hvor skal man starte?

Når du opretter et loft med dine egne hænder, skal du huske på at bruge glødelampe ikke er en god idé. Det er bedre at opholde sig på energibesparende lyspærer, som ikke opvarmer så meget og derfor ikke opvarmer tætte dele og dermed sikrer sikkerhed. Derudover er de ret økonomiske, hvilket giver mulighed for ikke at bruge penge på elektricitet, samt varige.

Valg af materiale til loftet, fokus på både æstetiske egenskaber og tekniske egenskaber. For det første skal det være miljøvenligt, fortrinsvis naturlige baser, som ikke distribuerer usikre stoffer med minimal opvarmning.

For det andet må dækslet ikke samle meget støv: nogle overflader, som stoffer, er mere tilbøjelige til dette end andre. Vælg en indstilling, som er nem at rengøre, let at tørre med en fugtig klud. Dette er ikke tilfældet for papir, men på grund af materialets billedkvalitet og enkelhed - sådan lysekrone kan altid udskiftes efter behov.

For det tredje bør lysekronen belyse rummet godt uden at skjule det. Men for nogle indretninger er et dæmpet lys mere egnet: i børnehaven, soveværelset eller stuen til en intim atmosfære. I sådanne tilfælde kan du vise fantasi ved at lave en lampeskærm og skabe lyse mønstre i rummet. Du som forfatter kan gøre nogle af dine beslutninger - og det er nok den største fordel ved hjemmebagte loftlamper.

Vi vælger loftet for den indvendige stil

Lysekrone kan være en klar accent i interiøret eller dens usynlige, men en vigtig tilføjelse. Med ethvert valg af loftet skal harmonisk tilpasses til stilen i rummet.

Desværre kan du med egne hænder oprette ikke alle produkter. For eksempel er klassikerne præget af elegante krystal-, glas- eller metalprodukter, der ikke kan fremstilles uafhængigt. Men der er andre muligheder.

minimalisme

Den lakoniske og lakoniske sammensætning af minimalisme kan let brydes på grund af en ekstra detaljer, som i et sådant interiør vil være særligt mærkbart. Uanset rumtypen vil det være hensigtsmæssigt at se på simple geometriske former, fraværet af hængende elementer samt det ensartede farveområde, som indgår i rummets overordnede palette.

Metalrammens strukturer, der dæmper lyset lidt eller papir nuancer uden dekorative detaljer er velegnede.

Det er her, du virkelig kan strejfe, så det er i loftet, som organisk ser ud som hjemmelavede produkter fra usædvanlige materialer. Det er ikke skræmmende, hvis lysekronernes udseende giver deres ikke-produktive oprindelse, fordi mange af detaljerne i denne stil fremfører deres ufuldkommenhed som den største fordel.

Det er endda muligt at bruge kendte genstande til lofter: gennemsigtige dåser, metalapparater, wire eller trådrammer. Hvis lofthøjden tillader det, vil en lang suspenderet lysekrone med en minimalistisk hætte være en glimrende løsning.

Skandinavisk stil

På trods af sin nordlige oprindelse ser denne trend i det indre meget hyggeligt og moderne ud. Helt minimalistisk, den skandinaviske stil foretrækker naturlige materialer, såvel som lys, for det meste hvide, farveskala.

Lysekrone design muligheder er mange - stilen er ikke meget begrænset i formularerne. Men ikke alt kan skabes uafhængigt. Sfæriske, luftige modeller af tråd eller papir vil gøre.

Provence

Kom til os fra fjerne franske landsbyer, Provence foretrækker simple hyggelige æstetik af naturlige materialer, blomstermønstre samt lys nuancer. Ca. dette bør være loftet for lysekronen.

Passende udseende produkter fra stoffet eller runde blonder. Med et lille håndværk kan du lette glasdækslet med en decoupage, hvorved du sparer penge - fordi trods sin enkelhed betyder autentiske Provence betydelige omkostninger i arrangementet.

Papir nuancer

På trods af at papir ikke betragtes som det mest pålidelige grundlag for lampeskærme, men enkelheden ved at arbejde med den og den mærkbare billighed har gjort dette materiale meget attraktivt blandt håndværkere. Derudover kan den bruges til at opdatere indretningen mindst hver måned, hvilket skaber nyt håndværk.

Origami loft

Hvem var ikke glad for origami i barndommen, designe små dyr eller komplekse modulære papirprodukter? Nu kan du anvende dine færdigheder til mere praktiske formål. Men selv mennesker, der først kom over denne aktivitet, kan også nemt mestre det og gøre origami lysekroner med egne hænder.

Disse er lakoniske mønstre af forskellige geometriske former, der passer perfekt ind i et moderne interiør. Det anbefales ikke at bruge meget stærkt papir, da det ikke passerer godt godt.

Figurerede produkter

Imidlertid kan elskere af en mere varieret indretning skabe papir nuancer af forskellige former. For eksempel omgiver en lampe med papirhuse, sommerfugle eller konvolutter.

Udseendet af et sådant loft afhænger også af overfladen - monokromatisk, mønstret, avis og så videre. Ved at kombinere disse materialer kan du opnå helt forskellige effekter.

Kinesiske lanterne

Hvis du har papir lanterne hjemme, skal du ikke have travlt med at bruge dem som et separat loft, fordi dette er et glimrende grundlag for andre eksperimenter.

Du kan klæbe det med alt, hvad du vil, men for at undgå et hjemmelavet look, foreslår vi at dekorere bolden med små papirskalaer eller lange "fjer", der lækkert vil hænge ned til bunden.

Loftslamper

Forskellige tråd og tovværk er et glimrende grundlag for en lampeskærm, som er egnet til at skabe en intim atmosfære på grund af mørkningen.

Graceful cocoon

Meget simpel og stilfuld på samme tid ligner et rundt loft af tilfældigt viklede tråde. For at holde dette materiale i den ønskede form, er den fastgjort med lim i en ballon, som efter arbejde er fjernet delikat.

Selv om feltet for kreativitet er lille her, kan du altid eksperimentere med farver, vævning i flere nuancer.

Strikket cover

En sådan løsning af tråde ser mindre kaotisk ud. De vigtigste betingelser for sin fremstilling - evnen til at strikke eller tilstedeværelsen af ​​en bedstemor, der vil binde dig en serviet. Det færdige produkt skal anbringes på ethvert grundlag - metalramme, gennemsigtig beholder, kinesisk bold. På samme måde kan du med den første mulighed lette lampeskærmen i en ballon med lim.

Flaskelofter

Stilfulde lysekroner til værelser af forskellige typer kan endda laves fra flasker. Dette omfatter både glas- og plastbeholdere.

Glasflasker eller krukker

Princippet om at arbejde med et sådant fundament er simpelt: Vælg den smukkeste og gem lampen i den. Langstrakte flasker eller små krukker kan bruges. Du skal sørge for, at glasset passerer den ønskede mængde lys til rummet, og i tilfælde af mangel - du kan bruge flere kilder.

Hvis lysekronen spiller en mere dekorativ funktion, kan flasken være belagt med akrylmaling eller maling.

Plastplade

Plastflasker bør ikke bruges intakt. Men for at lave dem billige dele til et hjemmelavet loft er det helt rigtigt.

Luksuriøse (så vidt dette ord er almindeligt anvendeligt til plastik) lysekroner fra den nederste del af almindelige flasker ligner en blomst. De er fastgjort sammen med en ledning til bedre fiksering og skaber en række forskellige kompositioner.

En anden mulighed - en 10-liters ægplade, gipset med plastiske skeer, der er opstillet i flere rækker, som skalaer. Designet vil passere det dæmpede, men ensartede lys, der desuden vil dekorere et produkt.

Metallofter

Metalprodukter er også ret usædvanlige løsninger til lysekroner. Heldigvis behøver du ikke gøre dem selv, så du behøver ikke specielle færdigheder til at arbejde med metal. Men et spektakulært udseende gives under alle omstændigheder.

Køkkenapparater

Forsøg ikke at smide gamle skjeer og gafler - de vil være nyttige for dig at skabe et originalt design. Placerer et dusin apparater rundt om lampen, du får et godt dæksel til køkken lysekrone, som passer perfekt til emnet.

Den samme effekt kan opnås ved hjælp af for eksempel en rivejern. Generelt kan du eksperimentere med nogen enheder, især hvis dit interiør er indrettet i stil med et loft. Bare sørg for, at metaldelene ikke bliver meget varme.

Kuglehjul

Hvis du vil tilføje en lille steampunk i dit liv, skal du lave et loft for lysekronen. De kan opnås ved at demontere den gamle cykel eller købe på loppemarkedet. Men resultatet er absolut værd at indsatsen!

Loft lysekrone gør-det-selv - foto

Vi kiggede på detaljerne ved fremstilling af lysekroner til gør-det-selv lysekroner og de mest populære løsninger fra forskellige materialer. Men selvfølgelig er der meget mere interessante muligheder - som det fremgår af vores udvalg af fotos. Glad visning!

Loftslampe gør det selv

Jeg er i permanent tilstand med opførelse og reparation, alle faste aktiver går til globale virksomheder, fordi indretningen og noget simpelt er gjort i super-super økonomi mode)

Efter at barnets værelse fik et boligbillede, var der behov for at lave belysning. Besøger de store smukke butikker med lamper indså jeg, at det var enten dyrt eller slet ikke.

Nå, det er for tidligt at blive modløs, og internettet er foran

Det blev købt en lille bar 20 * 30, et plast hjørne, M6 stud, møtrikker og skiver til det. Imprægnering af linned forblev med andre værker, og en ven bragte to beskyttelsesbriller fra enkle skærme.

Her er en plan

Reiki drak og malede i to lag

Vi samler en brønd fra dem, fra bunden lægger vi glas og vi klemmer klemmer

bor huller (ikke forveksles med huller), indsæt pinde, skiver, møtrikker.

Som en suspension brugt en tykk tråd.

På forsiden bruger vi blinde nødder. For at lukke glasets nerve kanter, brug et plasthjørne.

Hvordan man laver en loftslampe gør det selv

Lys i huset er en meget vigtig komponent, når du skaber komfort og skønhed i rummet. Hertil kommer, at menneskers sundhed afhænger af belysning. Synetiveauet og øjenhelsen er direkte relateret til den slags dækning, som vi har på arbejde og hjemme. Selvom mange mennesker ikke er opmærksomme på dette, afhænger en persons psykiske tilstand også af belysningenes kvalitet. En meget god mulighed ville være at lave et loftlys med egne hænder.

Figur 1. En loftslampe med lygter inde holder loftet rent.

Typer af belysning

Når huset bliver renoveret, er belysningsarmaturet et uundværligt nyt element i indretningen. Det moderne marked for sådanne produkter er ret forskelligt. Udvalget af belysningsprodukter er forskellige design, form, driftsprincip og designfunktioner. Hvad skal man vælge? Hvad er parametrene til at vælge en lysekrone?

Et meget vigtigt og relevant øjeblik i dag er erhvervelsen af ​​en sådan enhed, hvor du kan installere en energibesparende pære. På dette afhænger af besparelser i fremtiden. Det er bedst at vælge design, lamperne der ligger inden for loftet, og ikke udenfor. Takket være dette vil loftet altid forblive rent og smukt (fig. 1).

Figur 2. Loftslampe med nedadgående lamper egnet til små værelser.

Hvis du virkelig kunne lide loftlysekronen med åbne pærer, så sørg for at strømmen af ​​lyset bliver rettet nedad. Og det er meget vigtigt at huske, at jo enklere designet er, jo lettere bliver det at installere loftlamper (figur 2).

Når man vælger en lampe til loftet, er det vigtigt at tage højde for egenskaberne for det rum, som det er beregnet til. Den rummelige hal med et højt loft angiver suspenderede lysekroner. Og i en lille lejlighed er det bedst at få en flad version af loftlampen.

Alle loftlamper er opdelt i traditionelt og fladt ophængt, hvilket medfører montering så tæt på overfladen som muligt (figur 3). Flad enheder er igen opdelt i indbygget og overhead.

Overhead loftslamper er den perfekte løsning til et badeværelse, køkken, korridor eller hall. De køles hurtigt af en speciel separationsplatform, så de er helt sikre.

Figur 3. Flad armatur fastgjort til loftet så tæt som muligt.

Indbygget eller spotlights installeres ofte i møbelafskærmninger, ophængte strukturer og buede åbninger.

I øjeblikket er der flade belysningsenheder af forskellige typer, former, farver og konfigurationer.

Ud over de typer armaturdesign udmærkes lyskilderne selv:

 1. Glødelampe er den mest almindelige, enkle og billige lyskilde. Sådanne produkter er ret let at beskadige, de har en sårbar struktur og ofte brænder ud.
 2. Fluorescerende lamper - disse er de samme energibesparende lamper i en mere bekvem præstation. Deres fordel i effektivitet, lang levetid. I alle udviklede lande er det den mest populære lyskilde.
 3. Lysdioder er ganske dyre lyskilder og anvendes sjældent. Det er dog værd at bemærke, at de har en meget høj effektivitet (mere end 90%), har stor holdbarhed og pålidelighed.

Materialer til installation

Installation af loftslys giver mulighed for følgende materialer og værktøjer:

Ordningen om fastsættelse af lysekronen til betonloftet.

 • belysningsenhed;
 • forbindelseskasser;
 • skruetrækker;
 • dimmere eller switche;
 • tråd;
 • isolerende tape eller polymer caps;
 • sondeindikator eller spændingstester
 • tænger;
 • skrueterminal klemmer (tilslutningsblokke).

Det er bedst at installere loftlamper for uafhængigt at tilslutte ledninger ved hjælp af tilslutningsdækslerne. Men hvis du af en eller anden grund ikke har et sådant produkt, kan du simpelthen vride de ledige ledere med tang og derefter pakke dem tæt sammen med elektrisk tape eller placere dem inde i polymerhætterne. Det er vigtigt, når du drejer for at sikre, at ledningerne snoet snoet sig om hinanden.

Det er nødvendigt at overveje ved installation og materiale af ledninger. Det er fortrinsvis identisk: aluminium-aluminium; kobber - kobber. Hvis du drejer ledningerne fra forskellige materialer, så vil de med tiden brænde, og kontakten vil blive brudt.

Arbejdsalgoritme

Trinnene til at lave et loftlys fra en plastflaske og skeer.

I første omgang er det nødvendigt at bestemme fasen af ​​ledningerne på loftet for at installere loftlys med egne hænder. Brug en dipstick til dette. Når den sluttes til faseledere, lyser den, og når der er tilsluttet til nulfase, opstår der ikke lynnedslag.

Det andet trin er at bestemme faserne på belysningsenheden. For at gøre dette skal du sætte de to ledninger i stikket uden at røre den tredje. Hvis lysekronen har flere pærer, så skal halvdelen som regel lyse op. Så skal du forlade en ledning i stikkontakten, og den anden skal udskiftes, den anden halvdel af lyspærerne skal lyse op. Det er vigtigt at opnå en sådan effekt, at de to ledninger tænder lamperne en efter en, og den tredje, der er i stikket, vil hele tiden være nul.

Derefter er loftet fastgjort til loftet. Installation af mange moderne produkter udføres ikke ved hjælp af en krog, der stikker ud af loftet, men ved hjælp af en speciel fastgørelsesskinne, der følger med belysningsarmaturet. Hvis en krog forbliver fra den gamle lysekrone, skal den fjernes.

Tilslutningsarmaturer

Klassificering af armaturer i henhold til lysstrømmen.

Hvis du skal tilslutte en gulvlampe eller en lampe til et to-core-kabel, og lysekronen også har to grene, så har du den nemmeste måde at installere belysning på. Det er nok at forbinde en gren med en vene, og den anden - med en anden. Når der er flere komponenter i armaturer, er det vigtigt at dreje dem parvis i to grupper og forbinde hver enkelt gruppe til en bestemt kerne af kablet.

Når et kabel har tre ledere betyder det, at de to ledere bærer 2 faser, og den tredje kerne er nul. Det er vigtigt at omhyggeligt afgøre med en måleindikator, hvilken kerne der ikke er spænding, og kun derefter slukke for strømmen og installere armaturet.

Overvej at ledningerne kommer ud af selve lyset. Blå isolerede ender snoet sammen. Endvidere forbinder vi parvis udtag med brun isolering. Begge brune grupper skal tilsluttes to ledere, hvor spændingen under testen var, men de blå ledninger er forbundet til kernen, hvor der ikke var fasespænding.

Nogle gange har kablet i loftet 4 jordledninger. Ofte har den en gul-grøn farve. Det skal skrues til armaturets krop med en skrue. Alle tilsluttede ledninger skal isoleres. Installation er klar.

Kreativt på loftet

Nogle gange ønsker ejeren af ​​et hus eller lejlighed at organisere usædvanlig belysning i sit værelse. I dette tilfælde skal du selv lave lysarmaturet.

Landbolig eller landsted kan foreslå tilstedeværelse af lamper fra naturlige eller skrotmaterialer.

De mest usædvanlige ting kan bruges til at fremstille en lysekrone: Tykke grene af træer, blade, forlakeret, tykt garn af enhver farve og diameter, kurve af kurv og endda gamle vinylplader. DIY-made lysekroner koster næsten ingenting. Er nødt til at købe kun elementerne af elektrikere. Det er vigtigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne og forstå, at de udvalgte materialer kommer i kontakt med en varm pære i en eller anden grad.

21 ideer til en lampeskærm gør det selv

Du kan dekorere dine lamper og lysekroner med usædvanlige lampeskærme lavet af almindelige materialer. I dette udvalg finder du en række interessante ideer, der hjælper med at gøre belysningen i dit hjem ikke kun smuk, men også kreativ.

1. Lampe fra Tetra Pak pakker

2. Lampen fra plastiske skeer

Design: Yaroslav Olenev

3. Shade bøjler

Foto: Natalie Sampson

4. Gummy Bear Candy til Lysekrone Decor

Design: Kevin Chempeny. (Bemærk: Disse er akrylbjørne. Brug ikke ægte slik, de kan smelte)

DIY lysekrone - trin for trin instruktioner til begyndere (50 billeder)

Meget ofte kan du se, hvordan kreative mennesker er involveret i den uafhængige oprettelse af forskellige mesterværker. For sådanne personer er det absolut ikke et problem at skabe selv en lysekrone med egne hænder.

Men hvad angår badeværelserne, anbefales det at købe alle de samme små og pålidelige belysningsenheder i specialbutikker.

Indkvartering med kunsthåndværk ser originalt ud.

Hjemmelavet plastflaske lysekrone

For en sådan aktivitet skal du:

 • Øen fra lysekronen, hvis nogen
 • Flerfarvede flasker i store mængder
 • Stålstænger (op til ti stykker)

Sax skal skære figurer fra flasker. Forms gør hvad du vil og vil se på fremtiden lysekrone.

På øen lysekrone skal du vedhæfte kviste (et par stykker). Brug resten til at gøre dem til en pindsvin, der forbinder midt i stangen. Så skal man stadig fjernes, på det sted, hvor lampen vil være.

Udfyld rammen med plast udskårne figurer.

Forbind øen med pindsvinet sammen.

Det er det! Din hjemmelavede plastikekrone er klar.

Træ hjemmelavet lysekrone

For dette produkt skal du forberede:

12 stk. lameller, der anvendes til beklædning døre, op til 45 centimeter.

Til loft egnede liter krukker i mængden af ​​6 stk.

Hvid maling samt træfarve.

Træskruer til træ.

Sandpapir og en sømmer.

Slatsne skal gøres glatte ved hjælp af sandpapir.

Da der bliver brug for et særligt sted for en ledning med elektricitet, skal du i bagkant af lamellerne tage et indsnit.

Tre planochki skal bore, de er vedhæftet loft.

Slatserne er malet i træets farve.

Fra plankerne skal du lave en 6-firkant med den rigtige formular.

Patronen skal fastgøres til hullet på dækslet.

Banker skal rulle op, når pærerne er inde.

Det resulterende loft er bedst malet med let maling.

DIY lysekrone med egne hænder

Til nylon trådkronen skal du bruge:

Plastskål til lampeskærm

Tråd af forskellige farver

Specialpasta til fastgørelse

Først skal du lave pasta. For hende blandes et halvt glas mel med to glas vand. Tilsæt to flere glas vand, hvis temperatur er mere end 60 grader.

Når du koger denne blanding, tilsættes tre sukker sukker til samme sted. Rør godt og vent til blandingen er afkølet.

Garn skal kastes i pastaen.

Hvad du får, du skal vind i en skål.

Efter 24 timer skal du skille lampeskærmen, som du fik fra trådene på skålen.

Det er det! Lysekronen er klar til montering i loftet.

Vigtigt at vide! Da materialerne her alle bruges let og hurtigt brændbart, må du ikke bruge løg mere end sextive watt.

Eller måske ville du se noget ekstraordinært i det indre af dit hjem... Selvfølgelig kan du købe næsten alt i butikken nu. Men fordi du kan lave interessante ting og gøre det selv! Når alt kommer til alt er der i hver person et stykke designer, som nogle gange du bare skal vågne op.

Og at starte en sådan skabelse med en lysekrone er bare en god mulighed. Det vil forresten blive en vidunderlig udsmykning af ethvert hus, spare penge og give mange følelser.

Loftet lavet af sig selv sørger for, at mange ting bestemt til frigivelsen har et andet liv.

Men for en begyndelse er det vigtigt at bestemme hvilken stil af interiør du dekorerer med din egen lysekrone. For unge mennesker ville for eksempel lysekronen i den romantiske stil være stor. Men til udsmykningen af ​​landstedet er perfekt landsstil.

Hvordan man laver en loftslampe gør det selv

Lys i huset er en meget vigtig komponent, når du skaber komfort og skønhed i rummet. Hertil kommer, at menneskers sundhed afhænger af belysning. Synetiveauet og øjenhelsen er direkte relateret til den slags dækning, som vi har på arbejde og hjemme. Selvom mange mennesker ikke er opmærksomme på dette, afhænger en persons psykiske tilstand også af belysningenes kvalitet. En meget god mulighed ville være at lave et loftlys med egne hænder.

Figur 1. En loftslampe med lygter inde holder loftet rent.

Typer af belysning

Når huset bliver renoveret, er belysningsarmaturet et uundværligt nyt element i indretningen. Det moderne marked for sådanne produkter er ret forskelligt. Udvalget af belysningsprodukter er forskellige design, form, driftsprincip og designfunktioner. Hvad skal man vælge? Hvad er parametrene til at vælge en lysekrone?

Et meget vigtigt og relevant øjeblik i dag er erhvervelsen af ​​en sådan enhed, hvor du kan installere en energibesparende pære. På dette afhænger af besparelser i fremtiden. Det er bedst at vælge design, lamperne der ligger inden for loftet, og ikke udenfor. Takket være dette vil loftet altid forblive rent og smukt (fig. 1).

Figur 2. Loftslampe med nedadgående lamper egnet til små værelser.

Hvis du virkelig kunne lide loftlysekronen med åbne pærer, så sørg for at strømmen af ​​lyset bliver rettet nedad. Og det er meget vigtigt at huske, at jo enklere designet er, jo lettere bliver det at installere loftlamper (figur 2).

Når man vælger en lampe til loftet, er det vigtigt at tage højde for egenskaberne for det rum, som det er beregnet til. Den rummelige hal med et højt loft angiver suspenderede lysekroner. Og i en lille lejlighed er det bedst at få en flad version af loftlampen.

Alle loftlamper er opdelt i traditionelt og fladt ophængt, hvilket medfører montering så tæt på overfladen som muligt (figur 3). Flad enheder er igen opdelt i indbygget og overhead.

Overhead loftslamper er den perfekte løsning til et badeværelse, køkken, korridor eller hall. De køles hurtigt af en speciel separationsplatform, så de er helt sikre.

Figur 3. Flad armatur fastgjort til loftet så tæt som muligt.

Indbygget eller spotlights installeres ofte i møbelafskærmninger, ophængte strukturer og buede åbninger.

I øjeblikket er der flade belysningsenheder af forskellige typer, former, farver og konfigurationer.

Ud over de typer armaturdesign udmærkes lyskilderne selv:

 1. Glødelampe er den mest almindelige, enkle og billige lyskilde. Sådanne produkter er ret let at beskadige, de har en sårbar struktur og ofte brænder ud.
 2. Fluorescerende lamper - disse er de samme energibesparende lamper i en mere bekvem præstation. Deres fordel i effektivitet, lang levetid. I alle udviklede lande er det den mest populære lyskilde.
 3. Lysdioder er ganske dyre lyskilder og anvendes sjældent. Det er dog værd at bemærke, at de har en meget høj effektivitet (mere end 90%), har stor holdbarhed og pålidelighed.

Materialer til installation

Installation af loftslys giver mulighed for følgende materialer og værktøjer:

Ordningen om fastsættelse af lysekronen til betonloftet.

 • belysningsenhed;
 • forbindelseskasser;
 • skruetrækker;
 • dimmere eller switche;
 • tråd;
 • isolerende tape eller polymer caps;
 • sondeindikator eller spændingstester
 • tænger;
 • skrueterminal klemmer (tilslutningsblokke).

Det er bedst at installere loftlamper for uafhængigt at tilslutte ledninger ved hjælp af tilslutningsdækslerne. Men hvis du af en eller anden grund ikke har et sådant produkt, kan du simpelthen vride de ledige ledere med tang og derefter pakke dem tæt sammen med elektrisk tape eller placere dem inde i polymerhætterne. Det er vigtigt, når du drejer for at sikre, at ledningerne snoet snoet sig om hinanden.

Det er nødvendigt at overveje ved installation og materiale af ledninger. Det er fortrinsvis identisk: aluminium-aluminium; kobber - kobber. Hvis du drejer ledningerne fra forskellige materialer, så vil de med tiden brænde, og kontakten vil blive brudt.

Arbejdsalgoritme

Trinnene til at lave et loftlys fra en plastflaske og skeer.

I første omgang er det nødvendigt at bestemme fasen af ​​ledningerne på loftet for at installere loftlys med egne hænder. Brug en dipstick til dette. Når den sluttes til faseledere, lyser den, og når der er tilsluttet til nulfase, opstår der ikke lynnedslag.

Det andet trin er at bestemme faserne på belysningsenheden. For at gøre dette skal du sætte de to ledninger i stikket uden at røre den tredje. Hvis lysekronen har flere pærer, så skal halvdelen som regel lyse op. Så skal du forlade en ledning i stikkontakten, og den anden skal udskiftes, den anden halvdel af lyspærerne skal lyse op. Det er vigtigt at opnå en sådan effekt, at de to ledninger tænder lamperne en efter en, og den tredje, der er i stikket, vil hele tiden være nul.

Derefter er loftet fastgjort til loftet. Installation af mange moderne produkter udføres ikke ved hjælp af en krog, der stikker ud af loftet, men ved hjælp af en speciel fastgørelsesskinne, der følger med belysningsarmaturet. Hvis en krog forbliver fra den gamle lysekrone, skal den fjernes.

Tilslutningsarmaturer

Klassificering af armaturer i henhold til lysstrømmen.

Hvis du skal tilslutte en gulvlampe eller en lampe til et to-core-kabel, og lysekronen også har to grene, så har du den nemmeste måde at installere belysning på. Det er nok at forbinde en gren med en vene, og den anden - med en anden. Når der er flere komponenter i armaturer, er det vigtigt at dreje dem parvis i to grupper og forbinde hver enkelt gruppe til en bestemt kerne af kablet.

Når et kabel har tre ledere betyder det, at de to ledere bærer 2 faser, og den tredje kerne er nul. Det er vigtigt at omhyggeligt afgøre med en måleindikator, hvilken kerne der ikke er spænding, og kun derefter slukke for strømmen og installere armaturet.

Overvej at ledningerne kommer ud af selve lyset. Blå isolerede ender snoet sammen. Endvidere forbinder vi parvis udtag med brun isolering. Begge brune grupper skal tilsluttes to ledere, hvor spændingen under testen var, men de blå ledninger er forbundet til kernen, hvor der ikke var fasespænding.

Nogle gange har kablet i loftet 4 jordledninger. Ofte har den en gul-grøn farve. Det skal skrues til armaturets krop med en skrue. Alle tilsluttede ledninger skal isoleres. Installation er klar.

Kreativt på loftet

Nogle gange ønsker ejeren af ​​et hus eller lejlighed at organisere usædvanlig belysning i sit værelse. I dette tilfælde skal du selv lave lysarmaturet.

Landbolig eller landsted kan foreslå tilstedeværelse af lamper fra naturlige eller skrotmaterialer.

De mest usædvanlige ting kan bruges til at fremstille en lysekrone: Tykke grene af træer, blade, forlakeret, tykt garn af enhver farve og diameter, kurve af kurv og endda gamle vinylplader. DIY-made lysekroner koster næsten ingenting. Er nødt til at købe kun elementerne af elektrikere. Det er vigtigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne og forstå, at de udvalgte materialer kommer i kontakt med en varm pære i en eller anden grad.