Sådan installeres og tilsluttes lampen med egne hænder

"Lad der være lys!" Sagde elektrikeren og afbrudte alle ledninger. Ja, det er en banal situation, der kan ske for nogen, hvis teoretisk viden og praktiske færdigheder ikke er nok til at udføre installationen af ​​belysningsarmaturer. Belysningen af ​​moderne lejligheder er ikke begrænset til den klassiske lysekrone. Mangfoldigheden af ​​lamper imponerer over sindet og glæder kundernes fantasi, og installationsprocessen "fører til en blindgyde".

Lamper af forskellige designændringer kræver en individuel tilgang til deres installation. Produktets styrke, mængde og placering i interiøret er alle vigtige kriterier for korrekt installation og korrekt tilslutning af armaturet til de elektriske ledninger.

Lille uddannelsesprogram

Enhver belysningsenhed, uanset fabrikantens type og formål, omfatter altid to hoveddele:

Dette er måske det eneste postulat der forener alle lamperne indbyrdes. Alle andre kvalitetsegenskaber varierer fra:

 • type belysning oprettet;
 • hvilken type lamper der anvendes
 • det materiale, som patronen er fremstillet af.

Reflektor, dens sag og fastgørelsesanordninger - disse komponenter i enheden er også forskellige og bestemmes udelukkende af producenten.

Lampens installation er en ansvarlig og farlig forretning, men det betyder ikke, at kun en professionel mester kan installere enheden. Du kan selv gøre det hjemme for at installere lampen med egne hænder, hvis du følger instruktionerne, en sekventiel algoritme for handlinger og anbefalinger fra eksperter.

På stedet for lokalisering af belysningsindretninger er opdelt i:

 • loft (er suspenderet og indbygget);
 • vægmonteret;
 • gulv og bord;
 • bærbar (når fastgørelsesstedet ikke er fastgjort).

Væglampe: installer, tilslut

Væglampens mission er den lokale belysning af enhver zone i rummet eller fremhævelse af lysstrømmene på emnet. Sådanne anordninger ser spektakulære og attraktive ud, skaber rolige, romantiske og afslappende strømme af lys i huset.

Efter at have bestemt stedet for installation, er det tilrådeligt at forudbestille det elektriske kabel inde i væggen. Den kan placeres i straffen eller til gips.

Algoritme praktisk handling

1. Afbryd kablet før elektrisk arbejde:

 • Sluk for kontakten (automatisk);
 • tjek spændingen. Det må være fraværende;

2. Undersøg lygten, og følg den foreslåede ordning ved hjælp af instruktionerne til belysningsapparatets sæt.

3. Belysningsvæggenes krop med specielle åbninger til fastgørelse af armaturet er fastgjort til væggen på det sted, hvor du planlægger at installere det.

4. Pencil markere hullerne;

5. Sæt instrumentkassen til side;

6. Gør hullerne under anvendelse af en perforator (hvis væggen er mursten eller beton) eller en boremaskine (hvis væggen er luftet eller gipsvæg), idet der tages hensyn til både dybden og diameteren af ​​de anvendte fastgørelsesdele.

 • hvis væggen er mursten eller beton, vil dowels gøre
 • hvis væggen er gipsplader eller har udseende af et plastpanel, er enheden monteret ved hjælp af mol;
 • huller er let lavet med en perforator, hvis væggen er lavet af mursten eller beton;
 • Hvis vægge er gips eller gasbeton, skal du bruge en almindelig boremaskine.

7. Fastgør enhedens bund (hus) på væggen;

8. Slut belysningsenheden til det elektriske netværk ved hjælp af en klemme. Den er placeret inde i armaturet;

9. Kontrollér drift efter tilslutning.

Loftsinstallationsregler for lofter

Forberedende fase

 • Start installationsprocessen, gør dig fortrolig med typen af ​​krog. Dette er vigtigt! Tross alt er krogtypen anderledes og afhænger af typen af ​​loft. I betragtning af at producenterne ikke indeholder flere typer kroge ved plukning, skal du derfor købe det selv;
 • Sørg for at købe øvelser og dowels under krogen. De skal matche perfekt i størrelse;
 • Forbered værktøj: perforator, boremaskine.

Sådan ser en krog til montering af en vedhængslampe ud.

Den vigtigste praktiske fase

 1. Bor et hul til dyvelen.
 • Ofte i boliger fremstillet af armeret beton er der allerede forsynet med færdige fastgørelsesdele. Derfor reduceres installationstrinnene;
 • Hvis loftet er lavet af træ, er installationsprocessen ens i handlinger;
 • Nedhængte loftkonstruktioner kræver brug af kroge af speciel form. Hvis krogformen er standard, er det nødvendigt at sætte skiver.

Gipsplankophæng: Nuancerne ved montering af lampen

 • Når du monterer krogen i et ophængt gipspladereduktør, skal du rette sin kasse af træ eller metal;
 • Hvis der ikke er en sådan boks, kan den monteres i en almindelig træbjælke, hvis størrelse er 10 cm 2.

Indbygget: installationsteknologi

Indbyggede belysningsanordninger adskiller sig fra tidligere modeller i et helt andet installationsprincip.

Nyttige oplysninger. For denne fremgangsmåde til forsyning af lys er det nødvendigt at forberede hullerne i de hængslede loftsstrukturer på forhånd.

Indledningsvis (under installationen af ​​loftet) åbner hullerne, og tilslut derefter de elektriske ledninger til dem;

 • Under installationen skal du bruge terminaler, en skruetrækker og en kniv. Kog dem;
 • De indbyggede belysningsenheder er udstyret med fjederbelastede klip, som skal trækkes opad for nem montering af armaturet i hullet.
 • efter fastgøring af klemmerne forsigtigt lavere. Produktet skal tage den rigtige position;

 • Tilslut lampen;
 • er klar.
 • Skema-svar "Sådan tilsluttes en spotlight?"

  Et simpelt kredsløb bestående af en strømkilde, en switch og selve selve belysningsproduktet er helt identisk med hensyn til tilpasningsevne til forbindelsesdiagrammerne for standardprøver.

  Spotbelysningsprodukter omfatter brugen af ​​pærer med en total effekt på 12 watt.

  Sådan repareres lampen, hvis loftspændingen?

  Lampens belysningsarmatur forekommer på en særlig suspension, den såkaldte basisoverflade;

  • hvis det besluttes at lave et hul selvstændigt, så før processen med at skære bladet, er det nødvendigt at lægge en forstærkningsring i stedet for det fremtidige hul;
  • Når limen er helt tør, kan du begynde at skære fra indersiden af ​​ringen;

  Trin for trin

  En sådan metode til montering af armaturer på loftet giver dig mulighed for at installere både overhead og hængende produkter, og det er ligegyldigt, om det er en betonloftflade eller en ophængt konstruktion.

  1. Klargør de nødvendige materialer og værktøjer (dowels, skruer, skruetrækkere, nøgler, borer).
  2. Lav huller under dowels.
  3. Fastgør stangen med skruer.
  4. Monter loftet ved hjælp af møtrikker, bolte og skruer.

  Som du kan se, er der vanskeligheder, men tilgængeligheden af ​​et kvalitetsværktøj, relaterede materialer og selvfølgelig fingerfærdighed vil medføre et vellykket resultat. Det vigtigste er at kende metoderne til installation og at vælge den rigtige installationsproces for dit eget individuelle tilfælde. Hvis problemerne stadig opstår, skal du bruge videotips eller fotoredigeringer af "erfarne". Held og lykke!

  Vi forbinder sconces til netværket - trin for trin instruktioner i billeder

  En anden vigtig fordel ved produkter - evnen til at styre lysets indfaldsvinkel. Designet omfatter en roterende lampefeste, som giver dig mulighed for at styre lysflowen i et bestemt område. Desuden lygter komplementere indretningen af ​​værelserne, fordi de kan være lavet af smukke plastik, smedet metal og jævn krystal.

  Til dato er der sconces med en reb switch samt arbejde fra en tastatur model. Dernæst overvejer vi funktionerne i installationen og netværksforbindelsen for hver af mulighederne.

  Tilslutningsmetoder

  Rope model

  Hvis lampens sconce har en reb switch, vil det ikke være svært at montere produktet.

  Først skal du bringe ledningerne til forbindelsesstedet. Typisk er installationshøjden på en væglampe ikke standardiseret og ligger i området fra 1 til 2 meter. Det anbefales at udføre kabler på en skjult måde for ikke at ødelægge indretningen af ​​rummet. Ved afgangen skal du være 3 ledninger: jord, fase og nul. Mærkning N betyder, at ledningen er nul, L-fase, PE-jordforbindelse. Strømkablet er nemmere at tilslutte, alt hvad du behøver er at lave kontakter til klemmerne og rette efter diagrammet. For ikke at lave fejl anbefaler vi, at du gør dig bekendt med de farvekodede ledninger. Fasen skal forbindes til fasen, nul til nul og jord til jord.

  Tastaturmodel

  En alternativ type lysafbryder er et tastatur. Meget ofte er konstruktionen af ​​en væglampe designet således, at der i stedet for et reb eller en kæde kun er kontakt, der skal tilsluttes uafhængigt. Der er ikke noget svært, det vigtigste er at gøre det på scenen for installation af elektriske ledninger i en lejlighed eller et hus. Dette skyldes det faktum, at under el-arbejde på en skjult måde vil det være nødvendigt at hule sporene under kontakten og kablet.

  Således har installationsskemaet følgende form: Indgangsfasen fra netværket skal gå til kontakten og fra den tilbage til armaturet (således at kredsløbet kan afbrydes). Nul og jord er tilsluttet direkte.

  Til din opmærksomhed gør det visuelle forbindelsessystem vægtsconces gør det selv:

  Vi gør opmærksom på, at i nogle (især kinesiske) produkter kan trådens farver være de samme. I dette tilfælde anbefales det selv at mærke hver kontakt ved hjælp af farvet kamera. Dette vil gøre reparationen og vedligeholdelsen sikker.

  Ledning med stik

  Der er en anden måde at forbinde sconce til netværket - en elektrisk ledning med et stik. I dette tilfælde skal ledningerne fra armaturet forbindes med en almindelig ledning, som vil blive sat i stikkontakten med en stikkontakt. Fordelen ved denne mulighed er, at du kan gøre uden shtenbeniya vægge og uden yderligere installation af kontakten. Derudover kan ledningen tilføjes til kæden, som vil bryde kæden for ikke at trække stikket konstant ud af stikkontakten.

  Hovedproces

  Så, med måder at forbinde ledningerne udregnet, overveje nu vejledningen til montering af sconces på væggen.

  For at uafhængigt forbinde sconce til 220-volt-netværket skal følgende værktøjer og materialer udarbejdes:

  • en boremaskine med et sæt øvelser (hvis installationen af ​​elektriske ledninger udføres i et træhus, skal øvelserne være "på træ", til betonvægge, købe øvelser af den passende type);
  • dyvel-negle;
  • skruetrækker sæt, herunder indikator;
  • stigen;
  • tænger;
  • en skarp kniv eller et specielt værktøj til stripping;
  • simpel blyant.

  Til din opmærksomhed scorer trinvis fotoinstallationsanvisninger med tre lamper:

  1. Sluk afbryderen for at slukke for rummet.
  2. Kontrollér spændingen på de kontakter, som vi vil forbinde sconces til. For at gøre dette skal du bruge indikatorskruetrækker.
  3. Anbring bagdækslet på installationsstedet, og marker monteringshullerne ved hjælp af en simpel blyant. Sørg for, at dækslet er låst jævnt.
  4. Vi bor huller i de markerede punkter og fastgør dækslet ved hjælp af dowel-negle.
  5. Ved hjælp af en kniv rengøres indgangskontakterne med 5-7 mm under forbindelsen med klemblokken.
  6. Vi fastgør ledningerne i overensstemmelse med ordningen.
  7. Vi fastgør sagen med boltene, der kommer i sættet, som vist på billedet.
  8. Installer en lampeskærm med et par flere bolte. Det er bedre at gøre dette ovenfra, på en stige, for at skrue boltene mere bekvemt.
  9. Skru lyskilden (sædvanligvis brugt LED og fluorescerende lamper).
  10. Kontroller installationens kvalitet manuelt: Skub skraberen lidt for at finde ud af, hvilken kvalitet monteringen er. Hvis lampen "fast" sættes på plads, forbliver det kun at anvende spænding på den.
  11. Tænd for afbryderen og kontroller produktets funktion. Hvis der ikke glitter noget, og lyset ikke blinker, bliver alt gjort korrekt.

  Dette er alt hvad du behøver at vide om, hvordan du installerer og forbinder sconces med dine egne hænder. Som du kan se, er alt ret simpelt! Vi anbefaler denne mulighed for at placere lampen på badeværelset (for at oplyse spejlet), i køkkenet, i soveværelset (over sengen), i stuen (over sofaen) og i korridoren (også i nærheden af ​​spejlet).

  Sådan monteres et forsænket loftlys?

  Indeholder indbyggede armaturer

  Oftere end andre er det forsænkede loftlys brugt til badeværelset. Dens installation er mulig i suspenderet, stræk, gipsplader, slattedak. Spotlights kan være med en bevægelig ydre del, som giver dig mulighed for at lede lyset i badeværelset i en bestemt retning.

  Det skal huskes, at halogenlamper kan blive meget varme.

  For at bestemme antallet af indlejrede spotlights i badeværelset er det nødvendigt at tage højde for rummets egenskaber: området, layoutet, farveskemaet.

  Hvis området på badeværelset er lille, kan hovedbelysningsfunktionen udføres med en indbygget loftslampe i midten mellem spejlet i rummet og døren. Hvis badeværelset er rummeligt, så kan indbyggede spotlights monteres rundt om loftets omkreds. Du kan også installere en lysekrone på loftet.

  Loftsarmaturer til badeværelset adskiller sig fra punktbelysningselementerne i almindelige rum, idet det er mere tilpasset til drift under forhold med høj luftfugtighed. Det tillader ikke damp og vand gennem plastik eller glas placeret over hoveddelen af ​​enheden. Af sikkerhedsgrunde er det bedre at bruge lamper, hvis strøm ikke overstiger 12-24 watt. I tilfælde af et kredsløb eller andre problemer i badeværelset vil de ikke skade menneskers sundhed.

  Ordning med indbyggede loftslamper til badeværelset.

  Installation og tilslutning af spotlights i et slattedækspanel er ikke kun nødvendigt i slutningen af ​​reparationen, men også i tilfælde af, at du simpelthen beslutter at ændre den forsænkede armatur eller flytte den til et andet sted. Uanset hvilken type armatur der vælges, kan du selv gøre installationen. Derudover er det bedre at finde ud af, hvordan man monterer et forsænket loftplade og installerer det på plads. Enkel montering, nem udskiftning og nem pleje gør dem mere og mere populære.

  Loftslamper er suspenderet, overhead og indlejret. Spotlights har fået stor popularitet de seneste år. De optrådte sammen med falske lofter og løste spørgsmålet om mere kompetent belysning i hvert værelse. Hver indbygget loftplade giver lidt lys, men fordelen er, at deres nummer i loftet kan være noget, og du kan arrangere dem som du vil.

  Montering af forsænket lys i loftet

  Ved beregning af antallet af armaturer er det nødvendigt at styre en sådan regel: Der er behov for en forsænket armatur pr. 1 m² værelse. Afstanden mellem dem er ca. 30 cm, og afstanden til væggen er ca. 20 cm. Armaturinstallationssteder planlægges inden montering af loftet. Stram ledningerne til fikseringspunkterne, og hvis loftet er strakt, er der monteret monteringsringe på de givne punkter.

  For at installere den forsænkede armatur i et loftsloft, skal vi have brug for følgende værktøjer og materialer:

  • junction box;
  • isolerende tape;
  • elektrisk kabel med klemmer;
  • Bor med en lang bore;
  • beskyttelseshætter til elektriske ledninger;
  • rund dyse på boret for at lave huller;
  • strippingstænger;
  • tang, skruetrækker, sikkerhedsbriller.

  Lysarmaturinstallation selv.

  Når loftet er monteret, er installationen af ​​forsænket loftslygter som følger:

  1. Sluk for strømmen og sørg for, at værelset er slukket.
  2. Bestem de steder, hvor du skal installere lamper. Lav en markering med tynde blyantlinjer;
  3. Brug sikkerhedsbriller til at beskytte øjnene mod støv og støv.
  4. Med en rund bor skal du klippe et rundt hul i den ønskede størrelse (kroppen skal passe ind i den) i loftet. Det bør være lidt mindre end belysningsens ydre udvendige. I et gipsloft er det bedre at lave huller før spackling og efterbehandling.
  5. Træk kablet fra strømkilden til forbindelsesboksen. For at gøre processen med lægning af ledninger nemmere skal du lade mindst 30 cm ledningsfri. For at undgå yderligere udvidelse af huller, brug en boremaskine med en lang boremaskine.
  6. Åbn forbindelseskassen og tilslut kablet til det: Fjern det øverste isolationslag fra kabelens ende og tilslut de ledige ledninger til kablerne. Derefter skal trådene drejes som følger: sort med sort, hvid med hvid, "jord" med "jord". Dernæst fastgøres de med tang. Beskyttelseshætter sættes på de tilsluttede ledninger.
  7. Pak alle ledninger i kassen og luk låget.

  Vi fortsætter installationen

  I sidste fase skal du gøre følgende operationer:

  1. I hullet lavet i loftet, skal du installere lampehusets bunddel (forbindelseskassen strækker sig ud over loftpanelerne). Mange designs er fastgjort med klip, som automatisk låses.
  2. Start nu med at installere pæren. Huset på hver lampe er forsynet med et fastgørelseselement, hvorved det er nemt at klare den sidste del. Følg producentens anvisninger.
  3. Tilslut el. Nye loftlamper vil glæde dig!

  I strækloftet er spotlights installeret på samme måde, men de er ikke boret, men skæres ud med en kniv inde i en varmebestandig ring.

  Loftslamper i badeværelset skal samles med en transformer. For at bestemme, hvilken type transformer der er behov for i et bestemt tilfælde, er det nødvendigt at formere antallet af lamper med deres effekt. Resultatet viser, hvilken strøm transformatoren er brug for. Brug ofte flere transformatorer separat for hver gruppe af pærer. En sådan forethought vil bidrage til at undgå en situation, hvor transformeren har svigtet, og lyset i badeværelset forsvandt i det mest ubelejlige øjeblik.

  Montering af forsænket lys

  Din opmærksomhed er den detaljerede trinvise fotoinstruktion - installation af indbyggede lamper. Tidligere har vi i artiklen "Installation af spotlights" set på hvilke typer der er spotlights og i artiklen "Tilslutningsdiagram for spotlights 220v og 12b" - mulige muligheder for at forbinde dem. I forlængelse af dette præsenterer vi denne instruktion - installation af forsænket spotlights. I det beskriver vi detaljeret installationsprocessen for forsænket armaturer, og ved at følge disse instruktioner kan du så installere næsten alle punkter med indbygget armatur selv.

  Vi installerer loftkanalen fra gipsplade, hvor den elektriske ledningsføring blev foreløbigt lagt til at forbinde 220V spotlyset i henhold til skemaet vist i billedet nedenfor.

  Tilslutningsdiagram over den indbyggede lampe

  Indbygget armaturdesign

  Konventionel indbygget spotlight består af:

  - kabinetter (med eller uden diffusor)

  - trådpatron til tilslutning

  - lampeholder i huset

  - lampe (sælges separat)

  Vi fortsætter til installationen af ​​en spotindbygget lampe:

  1. Vi noterer placeringscentrene for armaturerne på installationsstedet.

  Hvis hullet i gipsvæggen ved et uheld faldt på rammens metalprofil, skal du læse instruktionerne om, hvordan du skærer det her.

  3. Sluk for strømmen på installationsstedet. For at gøre dette i det elektriske panel er det nødvendigt at flytte spændene til strømafbrydere i "slukket" tilstand. Normalt er dette den position, hvor håndtaget peger ned. Hvilken maskine skal være slukket, hvis de ikke er underskrevet, bestemmes empirisk, slukker dem en efter en og kontrollerer f.eks. Med en indikatorskruetrækker, tilstedeværelsen af ​​spænding i ledningerne på installationsstedet. I ekstreme tilfælde skal du slukke for alt. Men så igen, sørg for at sikre, at der ikke er elektrisk strøm! Vi anbefaler ikke at bruge en lyskontakt til at slukke for strømforsyningen, der er altid en chance for at det bryder nul, og fasen går kontinuerligt.

  Hvordan man bestemmer, hvilken af ​​ledningerne der er fasen, nul, og hvilken jording selv, vores detaljerede vejledning hjælper dig - HER.

  6. Vi fortsætter til installationen af ​​tilfældet med en spotlight. For pålidelig fastgørelse af huset på den forsænkede armatur i loftsboksen er specielle fjederbeslag:


  8. Det næste skridt er at installere en lampe i lampeholderen.

  Sæt forsigtigt lampen ind i huset, og monter derefter fastgørelsesringen i sporet, der er placeret langs den indvendige radius af den forsænkede armatur.


  VIGTIGT: Når du installerer lampen, må du ikke berøre overfladen med bare hænder, så det vil tjene dig meget længere.

  Gentag disse alle punkter for alle nødvendige indlejrede spotlights.

  Dette fuldender installationen, tænder den elektriske strøm og tester vores spotlights.

  Nu, efter denne vejledning, vil du selv kunne installere indbyggede lamper af næsten enhver art.

  Hvis du har spørgsmål om artiklen eller under selvinstallation af forsænket armaturer, lad dem stå i kommentarerne til artiklen, vil vi gerne svare.

  Sådan monteres en spotlight

  Do-it-yourself spotlights installation - skema, foto og video

  Installation af spotlights med egne hænder, i modsætning til folkelig mening, er ikke en vanskelig proces, tager lidt tid og kræver ingen speciel special træning. Denne artikel indeholder et detaljeret trin for trin foto af installationsmanualen, efter at have læst hvilke, der forbinder prikker med egne hænder, vil det ikke medføre problemer eller problemer.

  Det er værd at bemærke, at den største fordel ved spotlights i forhold til andre belysningsenheder (lysekroner, væg- og loftlamper) er ensartet belysning af hele rummet og næsten fuldstændig mangel på skygge fra genstande, hvilket har en meget gavnlig indvirkning på vores vision.

  Der er mange forskellige muligheder for montering af spotlights, som hver især bruger sit eget specifikke mærke af ledninger, metoder til fastgørelse af dem til loftet og tilslutning til lamper og mellem dem. Også lamper kan have forskellige lamper, for eksempel ved 12 volt, hvor forbindelsen er lavet gennem en down-current transformer, ved 220 volt, og LED-lamper bliver meget populære nu. I vores eksempel overvejer vi muligheden for at montere 220 volt spotlights med glødelamper, som er den enkleste, sikreste, mest pålidelige og praktiske.

  Hvad er nødvendigt for installationen

  Fra materialet skal du have følgende elementer:

  - spotlights;
  - lamper;
  - ledning
  - klemmer eller ærmer til tilslutning af ledninger
  - isolerende krympning, elektrisk tape
  - kontakten.

  Det anbefales at vælge lamper af samme type for hver type belysning. I overensstemmelse med typen af ​​konstruktion købes lamperne selv af den krævede mængde. Det er vigtigt at nøje kontrollere tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag på keglen ved bunden af ​​bunden til glødelamper og tekniske egenskaber i overensstemmelse med lampens krav. Ved ophængte lofter anvendes 40W lamper, mere kraftige vil opvarme materialet i det hængende loft betydeligt og kan medføre beskadigelse af konstruktionen eller endda brand. Halogen- og LED-versioner af belysningselementer vælges i henhold til effekt og spektrum af det udsendte lys.

  Tråden vælges afhængigt af det materiale, hvorfra det nedhængte loft er. Så for gipsvæg, som er et ildfast materiale, vil den sædvanlige to-kerne- eller tre-kerne tråd VVG-2 (3) x1.5 gøre. For materialer som MDF eller plast er det nødvendigt at vælge en brandsikker version af RKGM-ledningen. Ledningen skal være blød, det vil sige, at hver kerne er repræsenteret af et sæt små vener, forenet under en isolering.

  For at forbinde ledningerne og forbinde dem til armaturer, kan du bruge specielle terminaler, som sælges i enhver hardware butik. Den boltede forbindelse betjenes dog. Det vil være nødvendigt at kontrollere spændeboltets spænding mindst to gange om året. I modsat fald kan terminalblokke og ledninger begynde at varme op og blive forkullet. En mere pålidelig og holdbar løsning er fastgørelse med kobber eller kobberformede ærmer.

  Beskyt krydset er nødvendigt med elektrisk tape eller ved hjælp af et specielt varmekrympeslange for at isolere forsyningskablerne. Husk at i den forrige artikel vi beskrev, hvordan du tilslut LED-strimlen til 220 volt med dine egne hænder.

  Det er meget vigtigt at bestemme i forvejen, inden loftsbeklædningen, hvordan man anbringer lamperne i loftet. Dette gælder især når det hængende loft er dannet med flere niveauer. Hvert niveau skal tildeles et separat belysningskredsløb og distribuere derfor kilderne til lys fra den uafhængige brug af disse kredsløb. Glem ikke, at afstanden mellem lamperne skal respekteres inden for en meter fra hinanden, afstanden fra væggene skal være 60 cm. Det er vigtigt at distribuere lamperne, så placeringen af ​​deres installation ikke falder på de installerede rammeelementer. Det vil sige, hullerne for dem skal være i en afstand på 25-30 mm fra kanten af ​​hullet til lampen til nærmeste rammeelement. Ellers kan rammeprofilen forhindre, at armaturet fastgør armaturet.

  Ved distribution af spotlights er det også nødvendigt at tage højde for tilstedeværelsen og placeringen af ​​lysekroner, væglamper og andre dekorative elementer på loftet og vægge. Ved samtidig brug kan du tage spotlights til siden. Eller divider belysningen kredsløb med spotlights af zoner nær andre lyskilder og resten af ​​rummet i separate kontakter.

  Sådan distribueres ledningerne

  Det er bedst at distribuere ledningerne på scenen for at danne rammen af ​​det hængende loft og fastgør dem til rammen på forhånd, så når du borer huller til lamperne, kan du nå ledningen og gøre forbindelsen. I det ekstreme tilfælde bringes ledningen til den første af dem, og for alle efterfølgende ledninger ledes trådene fra hul til hul. Ulempen ved sidstnævnte mulighed er manglende evne til at fastgøre ledningerne på rammen, og de vil simpelthen ligge på overfladen af ​​det hængende lofts materiale.

  Med en normal forskydning af ledningen er det tilstrækkeligt at lægge et to- eller tre-kerne kabel på en optimal måde til alle armaturinstallationsstederne, idet der efterlades en sløjfe på 10-15 cm i hver bøjet tråd. Fastgøring på rammen skal ske med plastikbånd, men ikke tæt og med lidt slæk i ledningen uden at strække. Dette forhindrer skader på ledningen, når den termisk ændrer dens længde. Derefter kan du gå videre til trimloftet.

  Forbindelsesdiagram over loftlamper

  Den endelige bestemmelse af armaturernes position er kun mulig efter at loftet er fuldt beklædt. Ved design blev der allerede taget hensyn til tidspunktet for placering af pletterne på afstand fra rammelementerne. Nu er det også nødvendigt at tage hensyn til sømmenes placering mellem elementerne i det nedhængte loft. Dette er især vigtigt ved montering af armaturer i loftet, der er dækket af plast eller aluminium. Hvis placeringen af ​​lampen falder på loftet af loftelementerne, skal den flyttes til midten af ​​en af ​​strimlerne.

  Huller er boret ved hjælp af en særlig krone på træet, som borede og fordybninger under kassen til stikkontakter. I dette tilfælde opnås perfekt justerede huller, denne mulighed giver dig mulighed for effektivt at reparere lampen i gipsvæggen. Diameterne af hullerne skal vælges i overensstemmelse med de anvendte instrumenters dimensioner. Den skal være mindre med 3-4 mm ydre diameter på lampens forside, men større end dimensionerne af dens indre del. Den mest almindeligt valgte størrelse er 60 eller 75 mm.

  Tilslutning af spotlights

  Efter at alle hullerne er boret, slækkes løkkerne af den tidligere lagt ledning ud. Alternativt lægges to ledninger fra hullet til hullet, startende fra den sidste til hvilket strømkablet er tilsluttet.

  Video. Spotlights, installation og tilslutning

  Sløjferne på den ledede tråd skæres langs en bøjning og udsættes. To små ledningslængder på 10-12 cm bruges til at forbinde hver armatur. En 10-15 mm ledning udsættes for hver side, korte ledninger (ledninger) er fastspændt i den ene ende på armaturet i den ene ende, og den anden kant er forbundet med et strømkabel. Forbindelsen observeres ved brug af mærket på armaturet: L-fase, N-nul, PE-jord.

  De fleste indbyggede pletter sørger for montering i form af to beslag på siderne. De skal bøjes op til stop og i en sådan stilling indsættes i hullet i loftet. Vær opmærksom på, at ledningerne, der fodrer lampen, ikke falder under krogen. Når lampen er indsat, trykker krogen uafhængigt på loftet og holder den sikkert fast. Når alle elementerne er installeret, kan du tilslutte hovedstrømskablet til kontakten og forbindelsesboksen eller til strømforsyningen, hvis du bruger lavspændingslygter. Dette arbejde slutter. Du kan tjekke belysningen.

  Tilslutning spotlights til gipsplader lofter

  Eventuelt loft, uden ekstra dekorative elementer, ser ærligt ud kedeligt. Derfor anbefaler professionelle designere at vælge den rigtige belysning, som helt kan ændre både loftets udseende og den samlede atmosfære i rummet.

  En af de mest populære belysningsmuligheder for værelser er forsænket spotlights, som giver mulighed for at løse to hovedopgaver på én gang: Sikring af ensartetheden af ​​lysfluxen over hele rummet og forbedring af æstetiske egenskaber ved et standard enkeltgipsgipspladeloft.

  Spotlights har flere fordele, for eksempel kan du arrangere yderligere belysning for bestemte zoner, eller installere dem i grupper med separate forbindelser til det elektriske netværk. Det er værd at bemærke, at installationen af ​​denne type belysningsarmaturer er meget enklere, end det forekommer ved første øjekast, og kræver et minimum af viden om elektroteknik fra installatøren. For deres vellykkede installation er det nok at studere flere grundlæggende funktioner ved installationen.

  Hej kære læsere af Electric in House hjemmeside, i dag vil vi overveje en anden artikel om emnet belysning, nemlig installation og ledningsdiagram for tilslutning af spotlights til gipspladens lofter til en to-knap switch.

  LED spotlights

  I butikker, der sælger belysningsarmaturer, er der en bred vifte af indlejrede drejede lys, designet til at arbejde med forskellige typer lamper. Formen, farven og størrelsen kan også variere betydeligt, men installationen gøres altid ved hjælp af samme teknologi.

  Jeg foreslår at overveje standardmetoden til installation af denne type belysningsenheder. Eksempelvis vil spotlights til gipslofter i SVETOKOMPLEKT mærket, udstyret med en G5.3 base, blive brugt.

  Det er nødvendigt at præcisere, at de brugte lamper med G 5.3 base kan være af forskellige typer: fluorescerende, halogen eller LED. For nylig er LED-lamper med en række fordele populære:

  • - Lyset fra lampen er rettet i en retning (der er ingen omvendt glød) - en vigtig faktor ved montering i hængende og nedhængte lofter
  • - Kompaktitet, lampens installationshøjde overstiger normalt normalt ikke 50 mm
  • - høje lysstrømhastigheder
  • - Effektivitet, LED-lampe med en effekt på kun 4 W, i henhold til parametrene for lysflowet, der kan sammenlignes med en standard 60 watt glødelampe. Lamper er ideel til den praktiske gennemførelse af begrebet energibesparelse, som bliver stadig vigtigere hver dag;
  • - lav varmeemission i sammenligning med halogenlamper
  • - der er ingen flimmervirkningsegenskaber ved kompakte fluorescerende lamper
  • - Moderne LED lamper kan bruges ikke kun til at fremhæve bestemte områder i rummet, men også som den vigtigste kilde til belysning;

  I retfærdighed kan du se, at halogenlamper har et bredere spektrum af lysemissioner, men denne egenskab spiller ikke en særlig rolle, når du vælger en kilde til belysning.

  Valget af installationssted og installation af huller i loftet

  Så hvad kan man sige om stedet for installation af point. Den første er, at det er nødvendigt at bestemme på forhånd, hvor de vil blive installeret i hvilken rækkefølge og i hvilken mængde. Det er i færd med at installere rammen (før gipspladepanel), du kommunikerer med mesteren (elektriker) og siger, hvor mange lamper du vil have, og hvordan de skal medtages, generelt diskuterer alle arbejdsmomenter.

  Dette giver dig mulighed for at forudinstallere flere uafhængige lyskredse og distribuere kilder korrekt. Den bedste mulighed er at markere installationsstedet på arbejdsskitse.

  For eksempel at designe hele ting på computeren. På samme tid og se, hvordan placeringen af ​​lyskilderne på den ønskede loftsfigur vil se ud. Det er ikke så svært i vores tid.

  Når du vælger et installationssted, er det meget vigtigt, at hullet under lampen ikke falder på rammelementerne (metalprofil). Nå, forestil dig, når rammen er klar, kommer en elektriker ind, skærer et hul under prikken og får en krone i metalprofilen. Selvfølgelig skal hele denne forretning blive redone, og det er ikke nødvendigt for nogen.

  Afstanden til nærmeste profil skal være 2-3 centimeter fra hullets kant. Ellers vil armaturet ikke kunne fastgøres med en standardlås.

  Efter installation af plader af gipsvæg kan du gå videre til skærehullerne for lamper. Der er flere måder at skære huller på, men det er bedst at bruge en særlig krone til gips. For det første er det praktisk, og for det andet svarer diameteren af ​​hullet fuldt ud til det valgte spotlys. Inden du skærer hullerne, skal du omhyggeligt dobbelttjekke kronens størrelse og sørge for, at det er den rigtige diameter.

  Du skal ikke være bekymret, hvis der sker små skævheder eller uregelmæssigheder i processen med at skære igennem hullerne, bliver de lukket af den ydre del af sagen. Nogle herrer bruger en almindelig kontorkniv, men det er ikke altid praktisk, og nogle gange traumatisk.

  Jeg har set tilfælde, hvor mine kolleger ikke havde en krone ved hånden, vejen ud var ret simpel. Vi trækker lampen ud af lampen, sæt den i loftet, cirkulerer den rundt om perimeteren med en blyant og derefter borer hullerne i gipset med en regelmæssig øvelse langs den tilsigtede linje. Brug derefter en brevpapirkniv til at afskære alt overflødigt langs kanterne.

  Et vigtigt punkt: Hvis placeringen af ​​spotlights ikke blev fastlagt på forhånd, og der er en chance for at komme på metalprofilen, skal du selv angive placeringen af ​​strukturelementerne selv. Der er to muligheder: spørg arbejdstagerne, der monterede loftet, eller brug en magnet.

  Efter at hullerne er skåret igennem, er loftet færdigt - maleri, klæbende tapet.

  Jeg var heldig, jeg så strukturen i færd med at installere, det vil sige rammen selv inden gipsplader. Under installationen skal du enten sprede ledningen jævnt over hele overfladen, eller spørg installatørerne om det.

  Ledning i rammen

  Det er også tilrådeligt at lægge ledningerne under montering af rammen, igen opmærksom på dette punkt - det er bedst at bestemme på forhånd, hvor spotlightsne til gipspladens lofter vil blive installeret, og hvilken slags tilslutningssystem vil blive brugt! Dette vil betydeligt fremskynde forbindelsesprocessen og undgå uønskede vanskeligheder.

  Hvis du installerer mange prikker på et hængende loft i tæt afstand fra hinanden, kan du lægge en ledning til kun en (det nærmeste hul på loftet til indgangspunktet for ledningerne er valgt). Så er loftet monteret, og hullerne skæres igennem, og tråden trækkes simpelthen fra punkt til punkt.

  Men det er dog bedre at lægge kablet på forhånd til alle installationssteder, så det sikres til rammen med plastikbånd. Ledningen er fastgjort uden at strække, jeg anbefaler at aflade en lille sagging.

  I mit tilfælde strækkede ledningerne langs væggen fra forbindelseskassen og blev bragt ind i kassen. Han lagde en tre-core wire, da det var planlagt at placere seks spotlights på rammen, opdele dem i to grupper og forbinde dem til en to-knap switch. Tilslutningsskemaet til 220 volt spotlights blev monteret på en sådan måde, at en gruppe (tre lamper) blev tændt med en kontaktnøgle, den anden gruppe - med den anden.

  Og selvfølgelig spørgsmålet med valget af kabel, hvilken skal man bruge? Kablet til at forbinde til at vælge, baseret på kriterierne for pålidelighed og kvalitet.

  Det er bedst at bruge en kobberkabelserie VVGng. Problemet med aluminiumskablet er ikke engang overvejet. Over tværsnittet kan jeg sige for de nuværende økonomiske lamper med et tværsnit på 1,5 mm2 ville være nok. I dette eksempel brugte jeg kablet VVGNG 3 * 1.5 (tre-core, som tilsluttet en to-knap switch).

  Installation af spotlights i gips

  Når hullerne er klare, er loftet malet, så vi kan fortsætte med installation af spotlights. Dette arbejde kræver øget opmærksomhed, da det er nemt at beskadige loftets dekorative belægning.

  Først og fremmest skal du strække ledningerne i de skårne huller, og kun derefter fortsætte direkte til installationen. På sagen er der specielle fjederbelastede antenner, som fastgør den til gipsvæggen.

  Installationsteknologien er meget enkel: antennerne bringes sammen, så er lampen indsat i hullet i loftet. Under fjedrenes virkninger divergerer antennerne og presser kroppen tæt på pladen af ​​gipsvæggen.

  Da fjedrene er stærke nok, holder du dem med dine hænder meget ubelejligt, og du kan også beskadige loftet.

  Og hvis lampen ikke kunne installeres fra første gang, er det ret problematisk at fjerne det. Derfor skal alt gøres langsomt og omhyggeligt. For nemheds skyld kan du trække lampen ud af huset (hvis designet tillader det) og allerede justere installationen med fingrene indefra.

  Sådan monteres forbindelsesdiagrammet for spotlights 220V

  Den sidste fase af vores arbejde er at forbinde bunden af ​​rampelyset til hovedkablet og feste lamaen i sagen med en speciel låse.

  Forbindelse til hvert punkt vil blive lavet af en loop uden at bryde hovedledningen.

  Først skal du justere længden af ​​strømkablet (efterlader en margen for yderligere installation i loftet), fjern derefter beskyttelsesskappen og tag isoleringen fra de ønskede kabelkerner.

  Så forbinder vi ledningerne fra bunden til de ledige ledninger. Alle forbindelser er lavet ved lodning. Anbring forbindelsen korrekt, isoler. Så gør med hvert punkt.

  Det sidste skridt er at indsætte lampen i patronen og fastgøre den i lampehuset med en speciel låse.

  I forbindelse med tilslutning må du ikke glemme at følge alle sikkerhedsforskrifter! Afbryd strømmen fra de ledninger, som du har til hensigt at arbejde på, og sørg for, at de ikke er under spænding.

  Og det er det, det udførte arbejde ser ud (en omskifter er tændt)

  Og så fungerer belysningen med fuld kapacitet. (S. S. En lampe var endnu ikke blevet indsat i kassen)

  Jeg håber, at disse tip hjælper dig med hurtigt og præcist at installere spotlights til gipsplader. og helt omdanne det indre af rummet.

  Korrekt installation af spotlights

  • De vigtigste design af spotlights
  • Forberedelse til installationsarbejde
  • Forberedelse og installation af elektriske ledninger: trinvise instruktioner
  • Installation af armaturer: færdiggørelse af installationen

  Moderne design af lejligheder dikterer nye krav til design af lofter. Suspended og stretch lofter, plastpanel lofter og andre er meget udbredt. Montering af spotlights med egne hænder løser problemet med den moderne tilgang til belysning. I stigende grad erstattes en massiv lysekrone med en kilde til retningsstråling.

  Korrekt installerede spotlights belyser rummet godt.

  Montering af spotlights med egne hænder er ret simpelt. Samtidig giver brugen af ​​sådant udstyr dig mulighed for at bruge den største fordel - ensartet belysning af rummet for at sikre, at der ikke er skygger. Et stort udvalg af fremstillede muligheder giver dig mulighed for at vælge din foretrukne form og farvestøbning af lys.

  De vigtigste design af spotlights

  Tilslutningsdiagram for 220V spotlygter.

  Spotlights er installeret i hængende eller overhead systemer (herunder ved brug af gipsvæg), hvor der er et mellemrum mellem hovedoverfladen, hvor udstyret er monteret og rumelementet. Normalt placeres de på loftet eller væggen. Nogle gange med hjælp fra spotlights dekorere elementerne af møbler.

  Generelt omfatter udformningen af ​​en spotlight følgende elementer:

  • monteringsbeslag (hus) med fjederbelastede ben, på hvilke patronen er monteret;
  • spejlreflektor;
  • udvendige dekorative panel;
  • lampen.

  Forbindelsesdiagram over halogenlampebeskyttelsesenheden.

  Ekstern plast- eller metalplade er fastgjort på forsiden af ​​ophængningssystemet. Som regel har den en rund form, men den kan også være i form af en firkant, polygon, asterisker mv. Farven på panelet kan vælges efter forbrugerens skøn. Det skaber et dekorativt udseende og begrænser lampens område.

  En kompakt glødelampe, fluorescerende, halogen eller LED-lampe kan bruges som lyskilde i en spotlight. Sådanne lamper kan udformes til forskellige spændinger, 12 eller 100 (110) V med tilslutning via en transformator eller 220 V. Til forsyning leveres udstyret med kontaktterminaler, eller ledninger, der er klar til tilslutning, trækkes fra patronen. Patronen bruges som standard med en skruegevind.

  Nogle gange for at sikre muligheden for at ændre retningen af ​​lys fluxlampe design komplicere indførelsen af ​​hængsler. Lamper af sådanne lamper har en usædvanlig flad kolbe og er indesluttet i et andet glashus.

  Tilbage til indholdsfortegnelsen

  Forberedelse til installationsarbejde

  Installation af spotlights.

  Under forberedelsen af ​​installationen er det nødvendigt at afgøre spørgsmålet om, hvordan og i hvilken mængde lamperne skal installeres. Først og fremmest er det nødvendigt at afklare tilstrækkeligheden af ​​afstanden mellem det hængselede element og loftet for installationen af ​​belysningsanordningen, baseret på den betingelse, at minimumsdybden for en halogenlampe er 60 mm og for en glødelampe - mindst 120 mm.

  Antallet og afstanden mellem lamperne bestemmes af den nødvendige belysning af rummet og dens ensartethed over området. Ved fastsættelsen af ​​disse parametre skal flere forhold overvejes:

  1. Effekten af ​​hver lampe må ikke overstige 40 W for at forhindre overophedning på installationsstedet.
  2. Sektoren af ​​lysstrålen fra hver illuminant er normalt 30º, og for at sikre ensartet belysning skal lysstrålerne overlappe hinanden. Denne betingelse bestemmer, at med en lofthøjde på 2,5-2,7 m er den minimale afstand mellem lamperne 1 m.
  3. Endelig bestemmes antallet af elementer af mønsteret, der skal formes på loftet efter installationen.

  Enheden spotlight.

  Værktøjet er nødvendigt til det forberedende arbejde:

  • elektrisk boremaskine;
  • krone fræsning;
  • en kniv;
  • målebånd;
  • line meter.

  Forberedende arbejde til installation begynder med at markere lampens placering i loftet. Først placeringen af ​​den ekstreme til vægarmaturer.

  For at væggen ikke skal være i skyggen og være jævnt tændt, skal afstanden fra væggen til de første lamper ikke være mere end 60 cm.

  Derefter foretages positioneringen af ​​resten af ​​belysningsindretningerne i overensstemmelse med det valgte sted og under hensyntagen til, at afstanden mellem dem ikke er mere end 1 m.

  På steder med markering bores huller til spotlights med en diameter svarende til diameteren af ​​lampens krop. Den største brug fundet belysning med en diameter på 68 mm. Hullet er lavet ved at bore en elektrisk boremaskine med en monteret krone (woodgrain) med den ønskede diameter.

  Tilbage til indholdsfortegnelsen

  Forberedelse og installation af elektriske ledninger: trinvise instruktioner

  Kablingsinstallationsskema for gipsvæg.

  Værktøj til ledningsinstallation:

  • skruetrækker;
  • en kniv;
  • tænger;
  • liner tang;
  • indikator skruetrækker.
  • forbrugsstoffer:
  • wire VVG 2x1.5 eller VVG 3x1.5;
  • GCGM wire;
  • isolerende tape;
  • forbindelsesmuffe;
  • åg;
  • bølgepap.

  Ordren af ​​lampens elektriske forbindelse kan være anderledes. Den mest almindelige applikation er samtidig tænding af alle lamperne (en-knapswitch), men kredsløbet til at tænde individuelle grupper af lamper (en to eller flere nøglekontakter) kan også bruges. Følgelig er parallelforbindelse af lamper med et bundt af ledninger tilvejebragt, eller flere bjælker er dannet. De er forbundet til strømforsyningsnetværket i en standard forbindelseskasse.

  Ordningen om montering af en spotlight på et strækloft.

  Ved valg af typen af ​​elektrisk ledning skal loftmaterialet tages i betragtning. Hvis installationen er lavet på ubrændbart materiale, f.eks. Gipsplader, kan du bruge en sådan kendt tråd, såsom ledning af VVG 2 (3) x1.5-mærket i to-kerne- eller tre-kerne-versioner. Når lamper er monteret på plast, er det nødvendigt at bruge en ledning med ikke-brændbar isolering - GCGM. For nem montering skal ledningen være fleksibel, hvilket sikres ved kerneens multi-wire konstruktion.

  Enderne af ledningerne er forbundet med en af ​​konklusionerne af lampeholderen og er grupperet i et bundt, fastgjort med standardklemmer. De andre terminaler af patronerne på alle lamper forbindes med en jumper til hinanden, og ledningen fra de tilsluttede terminaler vil blive forbundet til bjælken. Tilsvarende sammenkoblede jordforbindelsesterminaler af lamper. Det dannede bundt af tråde trækkes ind i et plastbølgepap med den ønskede størrelse.

  Korrugering er nødvendig for at eliminere risikoen for kontakt mellem ledende dele af ledningerne med metalelementer og beskyttelse af isolering af elektriske ledninger. Alle ledningsforbindelser anbefales at blive lavet med skruer af standardstikket. Den frie ende af bjælken i korrugeringen kommer ind i forbindelseskassen, hvor den efterfølgende er forbundet med et fælles elektrisk netværk. Som et resultat af alle procedurer blev en gruppe ledninger dannet, herunder et bundt af ledninger, hvis ender skulle forbindes sammen for at forbinde fasen; jordledning og jordledning. For at lette forbindelsen skal disse typer ledninger divideres med farve.

  Tilbage til indholdsfortegnelsen

  Installation af armaturer: færdiggørelse af installationen

  I sidste etape er det nødvendigt at bruge følgende værktøj:

  På den afsluttende fase af installationen udføres den endelige installation af spotlights. Spotlightet sættes i hullet, mens fjederklipene komprimeres og reduceres til toppen. Når spotlyset er helt nedsænket på plads, åbner låsefjederen og sætter sagen på loftets ophængte overflade. Bølgepap med ledninger, der er pænt anbragt på det indvendige overflade af det hængselede element, og dets frie ende føres ind i forbindelseskassen.

  Efter fastsættelse af det hængende loftelement er det nødvendigt at foretage en endelig kontrol af installationen. Først og fremmest kontrolleres pålideligheden af ​​fastsættelse af hver spotlight. Derefter udsættes kontrollen for korrekt elektrisk tilslutning af belysningsenheder. Derefter forbindes lysindretningernes elektriske ledninger til det fælles strømnettet. Ved afslutningen af ​​alle operationer skrues lamperne. Installation af spotlights gør-det-selv er komplet.

  Installation af spotlights med egne hænder er ikke en meget kompliceret operation. Deres installation kan laves af næsten enhver person under overholdelse af de grundlæggende regler og sikkerhedskrav. Samtidig giver brugen af ​​spotlights dig mulighed for at gøre dit hjem mere moderne og smukt, og belysningen af ​​rummet - mere ensartet og rig.