Valg af lamper til et strækloft: de bedste muligheder og priser

Moderne designløsninger til design af en lejlighed eller kontor kræver brug af de nyeste tekniske midler. Derfor skal du sørge for den tilsvarende lygte ved at udstyre rummet med et strækloft. Hvordan vælger du de rigtige belysningsenheder til strækloftet? Lad os finde ud af det.

Hvilke lamper passer til hævede lofter

Stræklofter er fastgjort på profilen (baguette) klud. Den kan være lavet af stof eller PVC film. Materialet har en relativt lav varmebestandighed. Således opvarmer lygter med stærke lamper (primært glødelamper) kraftigt den omgivende overflade under drift. Under indflydelse af høj temperatur (over 50 grader) kan nettet blive gul, tabe elasticitet, revne. Det betyder, at dets levetid vil blive reduceret væsentligt. For at undgå dette bør du vælge og installere lampen - det er alt sammen.

Ofte for loftslofter vælger man i hvert fald lamper med halogen- eller LED-lyskilder - med energibesparende fluorescerende.

Som vi allerede har bemærket, pålægges spændingsstofets materiale visse begrænsninger for lyskildernes kraft. Halogenlampernes effekt bør således ikke overstige 35-40 W, fluorescerende lamper - 50 W. Du bør også tage højde for designelementerne i belysning og loftets form. Lamperne skal være mindst 15-20 cm fra lærredens overflade.

Installation af "plade" lamper i tilfælde af lofter er strengt forbudt. På grund af den stramme tilslutning af lyskilder til overfladen og dårlig luftcirkulation kan nettet blive beskadiget ved høje temperaturer!

Hvis du stadig har valgt at vælge lamper med traditionelle glødelamper, skal afstanden fra dem til loftets overflade være mindst 40 cm.

Typer af armaturer til hævede lofter

Der er et ret stort antal klassifikationer af armaturer: ved fastgørelse type, design, design, belysningskilde... Lad os tale om dette mere detaljeret.

Afhængigt af vedhæftningstyper til loftslofter anvendes lampe oftest:

 • Suspended (lysekroner)
  Dette navn disse lamper modtaget på princippet om installation - de er hængt på en krog, monteret i bundloftet. Samtidig har lampen selv et specielt fastgørelsesmiddel, sædvanligvis i form af en trekant. Dette er en af ​​de enkleste monteringsmuligheder. Det er vigtigt, at skibsføreren, før han tog lærredet, lavede et hul i det på det rigtige sted. Så er det kun nødvendigt at styrke det med en særlig ring og strække fjederen gennem den.
  Hvad angår priskategori, er der blandt de forskellige vedhængslamper både budget- og elitemodeller - fra tusinder til hundrede tusindvis af rubler.
 • overliggende
  Til installation af overlygter skal du på forhånd udarbejde realkreditobjektet med elforsyning. Efter at strækloftet er installeret, limes overheadringerne og huller laves på armaturernes sted, dvs. de overliggende armaturer installeres direkte på lærredet, der bogstaveligt er overlejret på det. På grund af arten af ​​sådanne strukturer skal der tages hensyn til effekten af ​​de anvendte lamper. Den ideelle løsning ville være LED-lamper - med sådan belysning hylder lærredens opvarmning lidt op.
  Overhead lys tendens til at være billigere end vedhæng lys.
 • forsænket
  Sådanne lamper er monteret på samme princip som overhead. Samtidig har de en fjedertype mount, som er indsat i et hul i det falske loft, hvor foråret er rettet, hvilket gør det muligt for lampen at blive trykt trykt mod loftbeklædningen. Udvendigt er lærredet dekoreret med et dekorativt overlæg. Visuelt ser det ud til, at lampen smelter sammen med loftet. Sådanne designs er mindre tiltrukket opmærksomhed, deres hovedmål - at belyse rummet. Derfor bruges de ofte i kontorer.
  Som regel er disse billige armaturer.

Med antallet af lyskilder udstråler lamper:

 • punkt
  Spotlightsnes egenart er, at de er små i størrelse og er designet til en enkelt lampe. Derfor er der brug for flere af disse lamper til fuld belysning. De ser godt ud i køkkenet, i badeværelset, i gangen. Belysningszonen af ​​sådanne anordninger er normalt ikke mere end 30 grader, så de skal installeres i rækker.
  Priserne på spotlights er ret lave, den gennemsnitlige pris for en er 500-1500 rubler.

I generelle belysningsarmaturer skal strålingsvinklen være mindst 60-90 grader. Til lokal belysning anvendes lamper med en vinkel på mindst 40 grader.

 • kaskade
  Disse er indbyggede strukturer, som er en platform, hvor flere belysningselementer er fast - skruet loftslamper eller lamper på ophængningen. Cascade strukturer skaber en atmosfære af raffineret elegance i rummet, der hjælper med at differentiere zoner i rummet. I de senere år har der været en tendens i designmiljøet til at placere cascading lamper over spisebordet.
  Designere tilbyder mange originale modeller. Sådanne produkter er dog ikke billige.

I overensstemmelse med evnen til at justere lysdyserne for lysflux:

 • Statisk og roterende
  Den førstnævnte har ingen bevægelige dele og giver "stationær" belysning. Sidstnævnte har en bevægelig ydre del. Dette gør det muligt at justere retningen af ​​lysstrålen, hvilket vil være hensigtsmæssigt for eksempel under modtagelse af gæster - for at belyse ansigternes ansigter ved et stort bord.

Afhængigt af den anvendte lyskilde kan produktet klassificeres i:

 • LED-lamper til hævede lofter
  Lignende belysningsanordninger arbejder med en halvleder-LED. I modsætning til en konventionel glødelampe eller en fluorescerende lampe transformeres den elektriske strøm direkte til lysstråling. LED-lamper giver et varmt gulligt eller koldt hvidt lys, næsten ikke opvarmes, de er holdbare, har en lang levetid og er også energibesparende. De har sandsynligvis kun to ulemper - den høje pris og manglende evne til at erstatte lamperne (de er normalt indbygget i lampen): I tilfælde af en udbrænding skal hele lysarmaturet ændres.
 • Halogen lys
  Armaturer med halogenlamper har meget høj farvefarvegengivelse, høj lysstyrke og en klar strålingsstyring. Sammenlignet med LED lamper, har de ikke høje energibesparelser. Men hvis du sammenligner dem med glødelamper, så har halogen dem en højere lyseffekt og varer dobbelt så lang tid.
  Normalt sættes små lamper ind i halogenloftlampen, nogle gange er de ikke engang synlige.
 • Energibesparende lysstofrør
  Enhver armatur, herunder en, der ligger på et strækloft, bliver energibesparende, når energibesparende lysstofrør er indsat i det. Deres egenart er, at de har en meget høj lysstyrke - forholdet mellem lysstrømmen og strømforbruget. Dette sparer energi. Sådanne lamper er imidlertid store i størrelse, og de vil ikke kunne placere dem i nogen armatur.

Hvis du ikke vil have dine øjne skinnet fra lyset af dine øjne, når du ser på lampen, skal du vælge modeller med den mørke lysreflektorfunktion. Den udgående lysstråle i dem er blød.

Priser for armaturer til hævede lofter

Prisen på belysningsudstyr til strækloftet består af mange faktorer. Disse er: fremstillingslandet, de materialer, som lampen er fremstillet af, dens design.

Så fluktuerer priserne for lamper til stræklofter i gennemsnit fra 2.000 til 20.000 rubler. For eksempel koster en Bokal vedhængslampe fra producenten Citilux (Danmark) - et glasloft med en maksimal effekt på 100 W, 2.290 rubler. Den aflange lodrette form gør det muligt at ikke røre strækloftet. Denne model er perfekt til belysning af køkkenet.

Overhead lys koster i gennemsnit 800-5000 rubler. Tilgængelig tilbud: LED-lampe fra producenten Horoz (Tyrkiet) "Pålagt" med et aluminiumhus og en effekt på 18 W for 1047 rubler.

Spotlights kan afhente i intervallet 100-1500 rubler. For eksempel, en punktlampe Novotech vindue 369110 fra Novotech (Ungarn) lavet af aluminium og frostet glas med en effekt på 50 W koster 350 rubler.

Et kendetegn ved cascading lamper er designets komplicerede karakter. I gennemsnit koster de fra 20 000 og derover. For eksempel koster en kaskad lysekrone i Tyskland, Cascade T522-PT40x100-G (Maytoni), som er en luksuriøs blomsterstand af krystalperler, 62.330 rubler. Denne lampe er designet til 12 lamper og har et belysningsområde på 48 kvadratmeter. m.

Således varierer priserne på loftlamper for loftslofter betydeligt, men rækkevidden af ​​disse produkter er meget bred, så du kan vælge en belysningsenhed til enhver smag og tegnebog uden problemer.

Hvordan man vælger lamper til hævede lofter

Når du vælger en armatur i første omgang, bør du overveje det indre af det rum, som du køber det til. Fastholdt moderne, designer chic eller klassisk luksus - det hele afhænger af hvordan du ser dit værelse som helhed.

Glem ikke lampens maksimale effekt, men vi har fortalt om det tidligere.

For en stofklud er valget af armaturer bredere, da det tolererer høje temperaturer godt. Både halogen og energibesparelse, og LED-belysningsenheder vil nærme sig. Til PVC er LED-lamper ideelle.

På strækningen kan loftet installeres som en lampe og en række punkter, og du kan bruge begge typer. Bemærk, at moderne interiørdesign indebærer flere kilder til lys, så belysningssystemet skal overvejes nøje. Sørg for at tage højde for geometri og design af lamper: runde eller firkantede, almindelig eller mønstret mv.

Som vi har set, er det nemt at installere den rigtige belysning til dig. Det vigtigste er at tage højde for alle nuancer i rummet, lampens tekniske egenskaber og strækloftets egenskaber. Hvis alt dette bliver tilsigtet bevidst, vil resultatet overstige alle forventninger.

Udvælgelse af armaturer til lofter.

Markedet for belysningsarmaturer til loftslofter i dag er bare overfyldt med alle mulige ændringer og muligheder for inventar. Når man besøger butikker, løber øjnene helt op til et væld af valg.

Artiklen vil naturligvis ikke præsentere alle, men kun tre typer lamper, som oftest bruges til installation. Overvej særskilt deres fordele og ulemper.

Den første type er lamperne under pæren med G5.3 base. Denne visning er vist på billedet nedenfor:

Der er halogen og LED-ydelse. I halogen er den største ulempe, at lampens reflektor passerer en del af lyset ind i det indre af strækloftet.

Resultatet er et billede, når du ser alle indersiden af ​​loftet og kommunikationen. Nemlig - montering, ledninger, realkreditlån.

Tidligere blev dette problem løst på to måder:

 • pærens bagvæg er dækket af folie

Nu er alt meget nemmere. Det er nok at købe en LED-pære, hvor bagsiden er helt uigennemsigtig, og lyset fra det passerer kun nedad.

Ulempen ved selve lampen er, at pæren er plantet dybt nok indeni.

På grund af dette afviger lyset i en spids vinkel, ikke tager fat på det største mulige område og spredes ikke gennem rummet. Det viser sig, at lampen vil skinne.

Desuden indebærer på grund af den meget lille diameter begrænsningen af ​​LED'ernes strøm.

Og det er, hvis det er lavet af aluminium. Når det kommer til en slags sammensat køleevne, er det usandsynligt, at en sådan lampe vil vare lang tid. Det vil simpelthen overophedes og brænde ud.

I andre mærker på grund af deres større størrelse og bedre køleforhold, kan du "skubbe" alle 15 watt.

Den anden type lampe har GX 53 mærket. Dets hoved plus er i lampens større diameter. Desuden er lampen selv her ikke forsænket dybt, men fremspringer fremadrettet ud fra flyet med nogle få millimeter.

På grund af dette opnås lyset så spredt som muligt, og belysningsvinklen er ret bred. Vi kan sige, at dette lys skinner på alle 180 grader.

Disse lamper har to typer lamper:

 • LED lys

Alle rådes til at lægge præcis LED. For det første tjener de meget længere, og for det andet blusser de op øjeblikkeligt efter tændingen.

Energibesparende til dette har du brug for en vis tid, ofte flere tiere sekunder!

Varmelamper

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger pærer til denne type lampe? Først og fremmest på formen af ​​hætten. Når du køber LED-lamper, skal du vælge dem, der har køleregulatorer.

Da der er prøver med en flad overflade, helt dækket af plast uden en antydning, i hvert fald på en slags gitter.

Der er også nye genstande med såkaldte sammensatte radiatorer. Ydermere i form kan de være helt glatte. Som producenten siger, takket være en kombination af forskellige materialer og komponenter (aluminium og plast i en støbning) opnås effekten af ​​afkøling, som på lamper med kraftige aluminium radiatorer.

Imidlertid spilder mange firmaer oprigtigt og går i vejen for at reducere deres omkostninger, samtidig med at de ikke leverer den korrekte kvalitet og kun lukker med fængende navne. Faktisk kan der ikke være noget sammensat der. Her er bekræftelsen:

Der er en udbredt overbevisning om, at lysdioder ikke opvarmes overhovedet, men det er ikke helt sandt. Under alle omstændigheder producerer de varme, og denne varme skal fjernes. Og alt dette påvirker i sidste ende levetiden.

I gennemsnit skal sådanne lamper vare mindst 3 år. Selvom de fleste producenter garanti - 1 år. Ofte afspejles hele sagen på emballagen i arbejdstimer.

Mangel på opvarmning i armaturer er den vigtigste parameter for hævede lofter. Ellers kan det forkerte valg føre til deformation og sagning af filmen eller endda beskadige den. Da strækloftet har en høj termisk følsomhed, under påvirkning af varme, mister den dens elastiske egenskaber, smelter og pletter på den.

Varianter af GX-53

Armaturer GX 53 fås i en meget bred vifte af farver. Den mest populære model fra firmaet Ecola GX 53 H4 - op til ni farver. Landing diameter fra dem - 90mm.

En kvalitetsring skal altid medtages i sæt kvalitetsprodukter. Det er nødvendigt til installation i et strækloft. Uden det vil filmen simpelthen spontant briste i den retning, som du slet ikke har brug for.

GX53 H4 modellerne blev populære på grund af at de optager meget lidt plads i loftrummet. Denne lampe har også en meget sikker pasform.

Øret, hvor fjederen er fastgjort, er lavet af metal og falder ikke over tid.

Så lignende modeller GX53 H6 alle lavet af plastik. Og plastik vokser over tid, især under varmeens konstante indflydelse. En sådan vedhæftning afbrydes, og lampen hænger kun i luften på grund af elektriske ledninger.

Et ekstra plus til G5.3 er lampens fremspring et par millimeter fra armaturhuset. På grund af dette viser det sig, at lysets udbredelse er 180 grader uden dannelse af mørke hjørner i rummet.

Det er rigtigt, at nogle ikke kan lide det, når pæren ikke er skyllet og ikke er helt forsænket i sædet. Til dette design skal du vælge mærket GX53 FT3225. Det er bare det samme og kaldes - dyb forsænket lampe.

For det første er det dyrere, og for det andet de samme problemer med fastgørelse af plast og farveskemaet for alle tre muligheder.

Søg derfor efter nye modeller H4 i butikker, men med et dybere sæde under lampen. Disse har også styret af indskrifterne på emballagen.

Alle ovennævnte modeller er velegnede til installation i almindelige værelser - hall, køkken, soveværelse. Til installation i badeværelset skal du købe vandtæt med IP65 grad af beskyttelse. For eksempel lampe GX53 H9.

Han har sine egne nuancer. En silicone pakning kommer ovenfra, og selve lampen er beskyttet af glas, som fjernes ved at dreje den. Fra siden af ​​det oplyste rum er enheden fuldstændig beskyttet mod sprøjtvand.

Denne samme beskyttelse giver dog begrænsninger for lampens strøm. Alt dette skal angives på emballagen.

Indretninger til hævede lofter: typer, hvordan man vælger den bedste + brandoversigt

Æstetisk, attraktiv og praktisk strakt lærred betragtes som den bedste måde at afslutte loftet på. Men når det kommer til at designe et belysningssystem for dem, er der problemer forbundet med egenskaberne ved de materialer, der anvendes i fremstillingsprocessen af ​​spændingsstrukturer.

Du ved ikke, hvordan du vælger de bedste armaturer til hævede lofter, og som vil være sikre under driften?

Vi vil hjælpe dig med at finde ud af det - inden for rammerne af denne artikel vil vi finde ud af, hvad der skal tages i betragtning ved valg, overvej de relevante typer af belysningsarmaturer, fremhæve pålidelige og dokumenterede producenter af belysningsteknik.

Tekniske egenskaber strækker lofter

Sortimentet af kendte mærker af belysning giver mange forskellige muligheder for loftbelysningsarmaturer. Imidlertid kan ikke hver af de foreslåede modeller af armaturer fastgøres til spændingsstrukturerne.

Faktum er, at deres overflade består af PVC-film, glasfiber eller stofstoffer, som ikke tåler opvarmning over 60 ° C.

Hvis du køber den første enhed i butikken og typen af ​​pærer uden at være opmærksom på enhedernes egenskaber, er der stor risiko for, at de brænder stoffet over tid.

Som følge heraf bliver materialet deformeret, sags, erhverver en grim gul skygge, begynder at udsende ubehagelige lugte, når lyset er tændt.

Derfor skal lamperne, der er installeret i loftet, være lavt strømforsyne, give et minimum af varme.

Det er ønskeligt, at indretningens bærekrop skal være fremstillet af en sikker termoelement, der forhindrer spredningen af ​​opvarmning fra filamentet til loftet.

Foretrukne typer af belysning

Det er nødvendigt at diskutere de mest hensigtsmæssige typer belysning selv i fase af installation af loftbeklædning eller udvikling af et designprojekt for et værelse.

Hovedrestriktionerne gælder for:

 • magt;
 • besværlig;
 • type fastgørelsesudstyr.

Disse egenskaber skal sammenlignes med det specifikke design og type loftindretning.

Kabling og montering af fastgørelsesanordninger udføres før den direkte installation af konstruktionen. Af denne grund skal layoutet, det nødvendige antal lyskilder også tænkes igennem på forhånd. I dette tilfælde ville flere varianter af inventar være passende.

Nr. 1 - universelle punkt enheder

Tentative lamper med et spændende lærred - den klassiske og mest almindelige kombination. Indretningerne er velegnede til værelser af enhver højde, selv når det kommer til kritisk lave parametre.

Produktets krop kan lidt stikke ud over loftet eller være helt indlejret i overfladen og fusionere med lærredet.

De bruges både til belysning af individuelle zoner og som generel rumbelysning (forudsat at der er installeret mindst ét ​​apparat for hver 1-1,5 m²). Med dem danner interessante lys scenarier, der giver interiørdesign en særlig personlighed.

Prikkemønstre karakteriseres af mange fordele:

 • overkommelig pris;
 • nem installation;
 • lavt niveau af opvarmning
 • forskellige design;
 • økonomisk strømforbrug
 • fugtmodstand på grund af lukket hermetisk konstruktion;
 • muligheden for at regulere retningen af ​​lysstrømmen.

Installationsmetoden for kompakte punktanordninger afhænger af deres type. Indbyggede armaturer er monteret ved hjælp af en fjederophæng, der indsættes i et færdigbehandlet hul.

Til montering af lamper af lagt på type brug justerbare stativer, der er fastgjort af en klud. På de markerede steder er limede termiske ringe, gemmer sig under siden af ​​udstyret. De hjælper med at løse sagen, og forhindrer yderligere varmeoverførsel mellem enheden og materialet.

For at kunne justere lysretningen kan du hente drejemodellen.

Nr. 2 - originale ophængte strukturer

Vedhængsbelysning er egnet til store rum, men anbefales ikke til brug i værelser med lave lofter. De giver en diffus eller rettet lysfløde, perfekt oplyse rummet og udsender et kraftigt stærkt lys.

I dette tilfælde er der ingen risiko for beskadigelse af spændingsstrukturen, da anordningens krop og banen er placeret i en sikker afstand fra hinanden.

Lysekronens vægt bør ikke være for stor. Du skal også være opmærksom på hornene og loftet. Det er ønskeligt, at de ser ned, ellers kan overophedningen af ​​membranen og udseendet af blænding på glatte overflader ikke udelukkes.

Denne kategori omfatter sporlys, lamper og lysekroner, der er hængt på en holdbar krog indbygget i bundloftet, der er lavet af forstærkning.

Rammen af ​​produktet holdes på en dekorativ kæde, et kabel eller en stang med en længde på 0,2 til 1,5 m. Fastgøringsmekanismen er skjult bag lærredet, kun en del af suspensionen og en forstærkningsring forbliver udenfor.

De vigtigste fordele ved vedhængslamper:

 • enkel installation;
 • æstetisk appel
 • bred vinkel af dispersion;
 • kompatibilitet med alle typer lamper;
 • højdejustering;
 • harmonisk kombination med forskellige stilarter af interiør;
 • hurtig afkøling af pærer;
 • fuldstændig mangel på risiko for beskadigelse af stoffet, forudsat en tilstrækkelig længde af suspensionen.

Suspenderede lamper er imponerende forskellige farver, design, dekorativt design. Kroppen er lavet af metal, plastmaterialer, glas, træ.

Loftslamper er lavet i form af bolde, kugler, geometriske former, klatestænger, interessante kompositioner. Designet er modulært, uafhængigt, roterende, stationært.

Nr. 3 - lyse rasterlamper

I en separat kategori udsendes modulære raster fluorescerende lamper. De er cellulære metalstrukturer udstyret med et specielt reflekterende gitter, der diffunderer let.

Denne type armatur har følgende fordele:

 • forenklet installations- og demonteringssystem;
 • Yderligere beskyttelse af lamper;
 • mobile dimensioner og design;
 • stramt minimalistisk design.

Til boligindretning er denne mulighed ikke altid tilrådelig. Men for kontorer, kontorer, handelsgulve, udstillingshaller, omklædningsrum rasterbelysningsudstyr vil være et ideelt valg.

Nr. 4 - LED-stripe til konturbelysning

En af de mest originale og spektakulære typer af belysning - LED tape, limet til overfladen af ​​lærredet. Grundlæggende er det brugt som en ekstra dekorative belysning af værelser.

I sortimentet af nogle producenter er der modeller med 120-240 løg, som er helt i stand til at klare hovedrollens hovedkilde. Under gløden udsender de ikke varme, hvilket gør dem helt sikre for lofter fremstillet af PVC film og stof.

Fordele ved LED-strimler:

 • kompakte dimensioner, fleksibilitet, lyshed;
 • Enkel montering i vanskelige områder;
 • lavt strømforbrug;
 • reduceret lysudgang;
 • lysstyrke, farve;
 • stor arbejdsstyrke selv ved langvarig brug.

På LED-båndet er der mange glødende krystaller, monteret på brættet. Deres antal og landingsdensitet bestemmer strømkredsløbet.

Tape kan have en fugtbestandig og almindelig belægning, være udstyret med LED'er i forskellige farver. De har ofte en funktion til at regulere gløden.

Optimale typer af pærer

Hver type lampe svarer til en bestemt type pære. For eksempel er glødelamper uacceptable i LED-modeller. Denne nuance er vigtig at overveje, når man vælger produkter.

Generelt er eventuelle kilder til lys egnet til spændingsstrukturer, men med nogle få præciseringer:

 • det er bedre at give præference for uigennemsigtige løg;
 • i armaturer bruger ikke glødelamper;
 • sammen med halogen lyskilder kræves installation af en ekstra transformer;
 • tilladte effekt af glødelamper - højst 45-60 W, halogen - op til 35 W.

Glødelamper er installeret i suspenderede lysekroner, monteret i en afstand på mindst 0,4 m fra filmloftet. De udsender et standard diffuserende lys, men er den mest uøkonomiske mulighed blandt resten.

Halogenlamper er mere økonomiske og holdbare. Disse enheder er kendetegnet ved god farvegengivelse, giver intens lyst lys i rummet, men er meget begrænsede i farve.

Den mest optimale, miljøvenlige og omkostningseffektive løsning - LED-pærer. De opvarmer næsten ikke i arbejdet, fordi de er den bedste type lyskilde til hængende loftoverflader.

På mange modeller giver producenterne en lang garanti på op til 10 år.

LED-lamper er præget af en lang række farvetemperaturer - fra kølig hvid til varm gul. Enheder skaber ikke en flimmereffektivitet, udsender et ret blødt lys.

Energibesparende lysstofrør er også holdbare og sikre. De giver diffus belysning af høj kvalitet, varme ikke, belys ikke overfladen. På grund af det lave energiforbrug betaler den relativt høje pris på produkterne hurtigt.

Da de er karakteriseret ved relativt stor størrelse, er de ikke egnede til hver model af lampen. Den største ulempe ved fluorescerende lamper - lav starthastighed.

En anden mulighed for lyskilden, som ofte kombineres med spændingsstoffer - fiberoptik. De er karakteriseret ved lav varmeudslip, en lille smule lys. Normalt bruges de udelukkende som et dekorativt lys.

Omkostningerne til optisk fiber er meget dyrere end andre elementer, men det er berettiget af dens holdbarhed.

Oversigt over de bedste producenter af belysning

Der er mange forskellige mærker på markedet for belysningsprodukter. For at være sikker på kvaliteten af ​​udstyret, er det klogere at købe modeller af dokumenterede producenter. Overvej de tre øverste på dette område.

1. plads - mærket Ecola (Kina)

De fleste eksperter mener, at de mest pålidelige og billige armaturer til spændingsstrukturer, der tilbydes af firmaet Ecola.

Næsten alle præsenterede modeller er udstyret med et særligt system til beskyttelse mod fugt. Installation af dette udstyr forårsager ikke vanskeligheder. Der er minimumskrav til installationens højde og størrelsen af ​​nicheen, der er lavet mellem grund- og strækloftet.

Modelens rækkevidde er ganske forskelligartet. Et rekordantal positive anmeldelser modtog forsænket armaturer GX53, MR16, overflademonteret enhedstype GX70.

De opfylder de vigtigste kriterier for brugerne: kvaliteten af ​​belysning, miljøsikkerhed, stilfuldt design.

2. plads - Philips (Holland)

Produkter af mærket Philips Lighting (nyt navn - Signify) er berømte for deres alsidighed og pålidelighed. I samlingen af ​​mærket er der mange belysningsenheder, der er kompatible med ophængte loftsstrukturer.

Alle er forenet med moderne design, hvor elegante lakoniske former ses, hvilket giver indretningen en særlig charme.

Blandt de tilgængelige modeller bør ultra-slanke downlight-indlejrede enheder, loftslamper fra ECOMODS-serien, Probos-spot-enheder fremhæves.

3. plads - mærke Citilux (Danmark)

Som en bekvem, effektiv og smuk belysningsløsning til loftslofter er der noget at tilbyde til den danske fabrikant Citilux.

Materialerne i konstruktionen af ​​armaturerne er modstandsdygtige over for fugt, temperatur ekstremer, vibrationer. De fleste modifikationer sælges til relativt overkommelige priser.

Ejere af sådan belysningsteknologi noterer sig, at det er let at vedligeholde, praktisk, høj kvalitet, lang levetid.

De bedste modeller af mærket omfatter loftslysekronerne med fjernbetjening af Parker-serien, forsænket spotlights af Alpha, Beta linjer, enheder af overfladetypen Luna.

Ud over de beskrevne mærker er det også værd at nævne belysningsteknologien Osram, Massive, Globo, Marksloyd, Feron.

Anbefalinger til køberen til valg af lampen

Gå til butikken for en lampe, du skal allerede klart forstå, hvad du har brug for. Dit valg bør korreleres med de tekniske krav i spændingsvævet, rummets specifikationer, indretningen, hvor rummet er indrettet.

Først og fremmest bestemmer vi de eksterne kvaliteter af egnede produkter:

 1. Form. Lamper har en anden form af kroppen og loftet: standard, asymmetrisk, geometrisk. Det afhænger af deres valg, hvordan og i hvilken vinkel lyset bliver fordelt rundt i lokalet. Nogle modeller tilføjer spejlede reflekterende plader, farvet plast eller glas, som hjælper med at skabe en unik romantisk atmosfære på grund af spredning af blænding.
 2. Størrelse. Alle versioner af inventar varierer i størrelse, vægt. Baseret på disse parametre beregnes det fremtidige belysningssystem. Du må ikke tage for tunge lamper: For dem er det nødvendigt at øge overfladeens monteringshøjde, så loftet ikke sænker.
 3. Farve. Huset af belysningsindretninger kan fremstilles i alle farver og nuancer. Paletten er så bred, at det er let at vælge en enhed, der passer til loftets farve. Hvis du vil sprede indretningen, kan du tage nogle lamper i forskellige farver.

Det er vigtigt at tage højde for egenskaberne ved det rum, hvor enhederne skal installeres. For badeværelser, hvor fugtighedsniveauet altid er forhøjet, skal der vælges udstyr med et hermetisk kabinet og et særligt system til beskyttelse mod vand.

For soveværelset betragtes mat diffusorer som det bedste valg. I gangene og korridorerne i en langstrakt form anbefales det at installere spot-type belysningsanordninger langs hele omkredsen.

Det er ikke nødvendigt at opholde sig på en type belysningsudstyr til værelset. Det er værd at forsøge at kombinere forskellige løsninger med hinanden.

For eksempel skal du installere en klassisk lysekrone og tilføje den med spotlights. Dette vil gøre det muligt at oprette originale lyssammensætninger for at fremhæve nogle detaljer i indretningen for at opdele rummet i zoner for at undgå skyggefulde hjørner.

Fotogalleriet præsenterer spektakulære belysningsmuligheder i værelser med lofter:

Hvordan man vælger lamper til et strækloft - typer, funktioner, anbefalinger fra specialister og designere

Stræklofter - en populær designløsning i lokaler af forskellig størrelse og til forskellige formål. Men i forhold til valg af belysning forbliver mange uforklarlige spørgsmål. En person uden særlig viden har mange kontroversielle problemer. Vil spotlights passe? Kan jeg bruge pletter og traditionelle lysekroner? Hvilke pærer til hævede lofter er den mest effektive og sikreste? Hvad er temperaturen på lærredet modstand af strækloft? Lad os se på disse spørgsmål og finde ud af, hvilken belysning der er bedst at vælge spændingsstrukturer.

Udstyr til lofter - typer og funktioner

Først og fremmest er det nødvendigt at forstå, at enhver belysningsenhed er fastgjort ikke til lærredet, men til de specielle dele, der ligger bag den.

Fra et teknisk synspunkt er det hængende loft egnet til installation af enhver belysning, der er kun en begrænsning - på lampens kraft. Armaturer til spændingsstrukturer er klassificeret efter forskellige kriterier.

Ved vedhæftetype

 1. Suspenderede strukturer.

Disse er traditionelle lysekroner, der er monteret på en krog monteret i loftet. Denne mulighed er de mest enkle fastgørelsesdele. Før du installerer spændetøjet, er det nødvendigt at lave et hul, som derefter forstærkes med en ring.

 • Lysekroner til lofter under 2,5 m.

I dette tilfælde er det vigtigt at vælge en enhed, der ikke brænder lærredet. En regel skal følges - afstanden mellem lampen og loftet skal være fra 30 til 40 cm. Hvis vi ignorerer denne afstand, vil nettet fra konstant overophedning blive deformeret.

I betragtning af lofternes lille højde er det bedst at vælge en klassisk lysekrone på et lille ben, hvor loftslamperne og pærerne styres nedad.

Hvis du henter loftpladen, hvor lamperne skrues over det, skal du købe et sæt lysdioder eller fluorescerende poter. De kaldes koldt lyslamper, de er ikke så intensivt opvarmede som traditionelle glødelamper og halogenlamper.

Dette er vigtigt! Vil du installere en luksus lysekrone på kæden? I dette tilfælde er det nødvendigt at forkorte kæderne til et minimum, da den ophængte konstruktion synligt sænker loftet. Som lyskilde ved hjælp af energibesparende pærer af koldt lys. Men med sådan belysning vil krystalkronen miste sin appel. Kun halogenlamper og glødelamper kan fremhæve glansen af ​​krystal.

 • Lysekroner til lofter fra 2,8 m og derover.

Du er utrolig heldig - du kan vælge en lysekrone af ethvert design. Det er bedst at vælge en model på en suspension - en sådan model passer harmonisk ind i ethvert interiør og er samtidig så sikkert som muligt for et spændende lærred, hvis afstanden mellem lamperne og loftet er mindst 30 cm.

Designråd! Hvis lofthøjden tillader det, er du velkommen til at bruge en dekorativ roset som et ekstra stilistisk element. Enhver model er perfekt monteret på strækloftet. Efter installationen sættes stikkontakten og males.

 1. Overhead lys.

For at fastgøre ovenstående armaturer, skal du fastgøre fastgørelseselementerne og strømforsyningen, før du monterer spændingsstrukturen. Efter montering af loftet på stederne for fastgørelsen af ​​lamperne er der monteret ringe, huller er lavet og belysning er installeret. Således er ovenlys monteret direkte på lærredet.

Dette er vigtigt! Udformningen af ​​overlygter er sådan, at lampens effekt bør tages i betragtning Det bedste valg er LED-pærer.

 1. Indbygningsarmaturer til hængende loft.

Installationsprincippet er det samme som ved overlygter. Den indbyggede enhed har en speciel fjederholder, den er indsat i hullet i ophængningsstrukturen. Derefter lyser lampen tæt til loftet.

Dette er vigtigt! Sådan belysning anvendes hovedsageligt i kontorer, da indskærmet lys ikke bærer æstetisk værdi.

Af antallet af lyskilder

 1. Spotlights.

Hovedindretningen af ​​sådanne enheder er deres lille størrelse, de er designet til kun en lampe. For at organisere en fuldbelyset belysning i rummet ved hjælp af spotlights, skal de få et par stykker. Fremragende spotlights til hævede lofter i badeværelset, til korridoren eller i køkkenet.

Dette er vigtigt! Belysningsområdet er lille - kun 30 grader, så spotlights er monteret i rækker.

 1. Cascade fixtures.

Designet er en platform, som belysningselementerne er tilsluttet. Loftslamper kan monteres direkte på platformen eller suspenderes. Denne model giver rummet elegance og raffinement, med sin hjælp zoned plads.

Designråd! De mest harmoniske og originale blikkende lysende lamper i spisepladsen over bordet.

Hvis loftet er på en suspension, er der ingen begrænsninger på lyspærernes kraft, da lamperne i dette tilfælde er langt fra loftoverfladen. Fra et økonomisk synspunkt er det bedre at vælge en lampelampe med flere lygter, men set ud fra et æstetisk og attraktivt designsynspunkt ser det ud til at enkelte lamper modeller foretrækkes.

 1. Evnen til at regulere lysstrømmen.
 • Statiske armaturer.

Sådanne indretninger tilvejebringer statisk belysning. Lysstrømmen er rettet i en retning og kan ikke ændres.

Den ydre del af strukturen er mobil, hvilket gør det muligt at rette lyset i den rigtige retning. Dette er praktisk, når du skal give yderligere belysning til gæster eller gøre det rigtige arbejde.

 1. Afhængigt af lyskilde.
 • LED lys.

Lyskilden er en halvleder - LED. I dette tilfælde omdannes den elektriske strøm straks til lysstrømmen. LED'en giver et blødt, varmt lys med en gullig tinge eller en kølig hvid lysstrøm.

Fordele ved LED lamper:

 • næsten ikke varme op;
 • har lang levetid
 • er energibesparende, derfor tillade at spare;
 • Alle LED lampe baser er velegnet til montering i et hængende loft.

Eksperter identificerer to ulemper:

 • høj pris;
 • LED-pærer er som regel bygget i lampen, derfor i tilfælde af brud er det nødvendigt at skifte hele lampen.

Designråd! LED-pærer giver et panoramisk lys, denne teknik bruges ofte til bade, for at give rummængden og visuelt forstørre den. Lysdioder fremhæver skønheden i det glatte stretchstof - blænding vises på den.

Sådanne lamper giver højeste farvegengivelse, giver et klart lys og en klar strøm. Men i sammenligning med lysdioder er halogener mindre energibesparende. Men halogenlampens levetid er flere gange længere end konventionelle glødelamper. Ligesom LED-lamper udvider halogenerne visuelt rummet, hvilket giver lærredet en særlig glans.

Ulempen ved eksperter er en lille farvekatalog - halogenlamper giver kun et blødt, gulligt lys.

Alle armaturer bliver energieffektive, når der installeres energibesparende lyspærer i dem. Særlige lygter er, at de med et minimalt strømforbrug giver en lys strøm af lys.

Dette er vigtigt! Størrelsen af ​​disse pærer er ret stor, så de passer ikke til hvert strækloft.

Hvor meget er lamperne til hævede lofter

Belysningsomkostningerne består af et kompleks af faktorer:

 • oprindelsesland
 • design kompleksitet;
 • fremstillingsmateriale.

Priserne på hængende lamper spænder fra 2.000 til 20.000 rubler.

Omkostningerne ved overlygter er mindre og varierer fra 1.000 til 5.000 rubler.

Spotlights til hævede lofter koster fra 100 til 1500 rubler.

De dyreste armaturer til spændingstøj er kaskaderende, da de har et komplekst design. Deres omkostninger starter fra 20 000 rubler.

Udvalget af inventar er så stort, at du nemt kan vælge en model, der passer til stilen på rummet, og vil svare til det tildelte budget.

Har kompetent valg af armaturer til stræklofter

Når man studerer spørgsmålet - hvilke lamper til stræklofter er egnede - bliver mange kun styret af rummets stil og glemmer de tekniske aspekter. Det er selvfølgelig vigtigt, at belysningsarmaturerne passer harmonisk ind i det overordnede design, men ud over dette bør man tage højde for en række faktorer.

Først og fremmest skal du huske lampens ultimative kraft:

 • Den maksimale tilladte effekt af spotlights med halogenlamper er 30 W, diode og fluorescerende pærer kan være af nogen form for strøm;
 • Den mindste tilladte afstand fra loftet til glødelamper og halogenhætter er 30 cm;
 • Det optimale valg for PVC-stof er LED-lamper, stofloftet tåler høje temperaturer, så du kan vælge alle lysarmaturer;
 • stræklofter giver mulighed for brug af lamper af flere typer, valget skal tage hensyn til geometrien af ​​hver enhed, tilstedeværelsen af ​​mønsteret;
 • Til hovedbelysning skal du vælge enheder, der giver en strålingsvinkel fra 60 til 90 grader; modeller med en vinkel på 40 grader er velegnede til yderligere belysning;
 • så lysflowen ikke skærer øjnene, skal du vælge modeller med den mørke lysreflektorfunktion, i så fald vil lysflowet være så blødt som muligt.

Korrekt valgte armaturer til et strækloft skal opfylde en række krav:

 • tilstrækkelig lyseffekt
 • lille opvarmning
 • passer til stilen i rummet og farveområdet;
 • Den korrekte placering fra det tekniske synspunkt på loftet.

Designråd! Hvis du vil give rummet en luksus og aristokratisk, skal du være opmærksom på krystallyset.

Er det muligt at udskifte lampen i spændingsstrukturen

Hvis belysningsenheden allerede er installeret i spændingsstrukturen, vil det være meget svært at udskifte det i tilfælde af brud. Alle modeller af armaturer er knyttet til specielle embedded elementer, der er forberedt til hver enhed individuelt. Derudover skæres et hul med den ønskede diameter i stedet for montering i lærredet, tråde trækkes gennem den. Disse huller kan ikke forstørres eller reduceres uafhængigt. Af disse grunde kan belysningsenheden kun udskiftes i ét tilfælde - hvis du finder en model, hvor monteringsmetoden og sædets størrelse er ens.

Nogle anbefalinger fra designere

Moderne interiør bruger ofte LED-strimler. Det er monteret rundt om loftets omkreds, båndet giver et behageligt lys til rolige, familiesamtaler og tv.

Ekspertråd! Installation af båndet skal overlades til en specialist, da der er visse tekniske krav til installationen. Ved korrekt installation giver LED-strimlen et jævnt lys, der glider langs overfladen af ​​lærredet. Hvis båndet er installeret forkert, er der en visuel effekt af en beskidt strimmel med grønlig farvetone. Det mest attraktive tape ser på en højde på 2,8 m og derover.

Ved valg af armatur er det vigtigt at tage højde for tekstur af det materiale, som spændevævet er fremstillet af. Det matte hvide stretchloft ligner visuelt et traditionelt malet loft, så reglerne for valg af belysningsenhed er ret traditionelle.

Situationen er mere kompliceret, hvis lakens strækloft bruges i rummet. I dette tilfælde afspejles lyskilden som i et spejl, det vil sige antallet af lampeskærme og lyspærer vil fordoble.

Det er bedst at undgå modeller med store vandrette planer, da de opsamler støv og insekter, der reflekteres perfekt i den glatte overflade af loftet.

For at belyse et lille rum er det ikke nødvendigt at bruge en lysekrone, den glatte overflade selv er en kilde til lys, så der vil være nok spotlights.

Vi håber at nu ved du, hvilke lamper der passer til lofter. Ikke desto mindre vil den mest informative artikel og anmeldelser på forummet ikke erstatte live kommunikation med en specialist, da det er ret vanskeligt at beskrive alle finesser og nuancer.

Hvis valget af belysning for spændingsstrukturen nærmer sig grundigt og bevidst, vil belysningen i rummet ikke forårsage problemer.

Valg af spotlight - hvad er vigtigt at vide?

Nedhængt loft

Når du vælger belysningsarmaturer til et gipspladloft, skal du beslutte, for hvilket formål du skal installere dem:

 • dekorere huset med det korrekte arrangement af belysningsenheder;
 • skabelse af den kombinerede belysning og opdeling af rummet i zoner;
 • alternativ til fuld belysning fra lysekronen.

Dot lamper til falsk loft kan laves af ethvert materiale, der er ingen begrænsninger her. Du kan vælge produkter fra aluminiumlegeringer eller ekstruderet metal, og det eneste, du skal være opmærksom på, er andelen af ​​loftets lofthøjde til størrelsen af ​​den lukkede del af belysningsarmaturet. For forskellige produkter skal det frie rum bag gipspladens loft være fra 2 til 10 cm. Før du vælger og køber den model, du har brug for, skal du sørge for at finde ud af, hvilket hul du har.

Typer af lamper

For at vælge de rigtige armaturer til loftet på gipsplader, skal du selvfølgelig beslutte, hvilke typer produkter der er, så vi vil fokusere mere på dette problem mere detaljeret.

Efter installationstype er belysningsindretningerne opdelt i:

 • Indbygget - kun den dekorative del er synlig på loftet udenfor, alt andet er gemt bag loftet. Til installation i gips skal der laves et hul i overensstemmelse med spotlights diameter.
 • Overhead - monteret på en hård overflade med skruer, vil hullet kun være nødvendigt for ledninger.

Med design kan du vælge følgende typer spotlights:

 • Rotationsbelysning er mulig fra forskellige vinkler;
 • ikke dreje - lyset fra enheden går kun ned.

Ved antallet af lamper kan opdeles i:

 • single-one lyskilde;
 • Cardan - en model med flere pærer til pærer, sådanne produkter vil være ret store i størrelse.

Interessant video om emnet:

lamper

Vælg korrekt spotlyset for gipspladens loft - dette er selvfølgelig en vigtig begivenhed, men glem ikke at købe en højkvalitets og passende lampe. Halogen, LED, kviksølv (energibesparende) og glødelampe til glødelampe passer til disse belysningsenheder. Den mest succesfulde løsning ville være valget af LED-lamper, på trods af den højere pris sammenlignet med andre lyskilder. Disse pærer er sikre, med en lang levetid, og når du tilslutter en lysdæmper, kan du nemt justere lysstyrken i rummet.

Du kan også vælge en halogenlampe til spotlights. Det er ikke særlig økonomisk, men er ideelt til værelser, hvor du har brug for stærke belysnings- eller belysningselementer i interiøret. Kviksølvprodukter, derimod, er økonomiske at bruge, men deres lys er ikke særlig nyttigt for synet, og det er svært at afhænde dem. Hvad angår glødelamper, anbefaler vi ikke at bruge dem i princippet. De opvarmer hurtigt, ikke holdbare og ikke særlig effektive.

Lidt om design

Selvfølgelig ønsker vi alle at vælge ikke kun effektive, men også smukke spotlights, som passer indvendigt i rummet, og det er ligegyldigt hvilket rum du vil installere dem i - i stuen, i badeværelset eller i køkkenet. Du skal altid gøre alt med smag! Det drejer sig især om de tilfælde, hvor udformningen af ​​huset udføres i en hvilken som helst konkret stil.

Hvis du vil vælge belysningsarmaturer til et klassisk rum, anbefaler vi at købe varer i en bronzeramme. Det er også muligt at vælge modeller med ornament eller krystal nuancer. Til Provence-stil anbefales en oval gylden ramme med glasskærme. Til sådanne moderne stilarter som hi-tech eller minimalisme, vil kolde metalliske farver, firkantede eller runde former gøre. Af den måde er det for denne stil, at brugen af ​​Cardan-modeller vil blive vellykket. Som du forstår, er valg af spotlights til design en individuel proces, og det afhænger selvfølgelig af din subjektive vision og smag.

Mere detaljeret er dette problem overvejet i videoen:

Strekak

Hvad angår valg af spotlights til et strækloft, kan du her anvende alle regler for udvælgelse af gipspladens loftsrum. Der er dog stadig nogle nuancer forbundet med faren for at opvarme spændingsvævet (forresten vil disse tip passe til ejerne af plastloftet):

 1. Stræklofterne kan modstå temperaturer op til 80 grader, så når du vælger lyspærer, skal du vælge produkter med en kapacitet på højst 60 W for en stofklud og ikke mere end 40 W for en film. Effekten af ​​halogenlamper bør være 2 gange mindre (henholdsvis 30 W og 20 W).
 2. Lyset fra spotlights skal rettes nedad.
 3. Brug sorte løg eller speculum til at reducere risikoen for varme.
 4. Det er nødvendigt at skabe et pålideligt sæde i strækloftet med en speciel ring, der gemmer sig i siden af ​​produktet.
 5. Sørg for at vælge kvalitetsprodukter fra troværdige producenter.

Hvis du skal vælge spotlights til et strækloft, anbefaler vi dig at se en video, der sammenligner de forskellige versioner af spotlights:

Nu ved du alt om, hvordan man vælger spotlights til loftet. Produktets størrelse, form og materiale er meget forskelligartet, og prisen kan variere betydeligt afhængigt af den valgte enhed. Bevæbnet med vores råd, kan du vælge de bedste modeller til dit hjem!