Vælge vandtætte lamper til rackloft på badeværelset

Det er vigtigt at vælge et armatur til et loftsloft i badeværelset i henhold til to kriterier - modstand mod fugt og temperaturændringer. Til bekvemmelighed for kunderne har fabrikanter af belysningsudstyr tildelt badeværelsesapparater i en særskilt kategori kaldet "fugtsikker". Enheder mister ikke deres funktioner under drift under konstante forhold med høj fugtighed, men ikke kun. Fuld tæthed af enhederne gør dem uskadelige og foran en overflod af støv.

Funktioner af vandtæt udstyr

Traditionelt er armaturer til battlofter i badeværelset og andre typer af ophængte strukturer spotlights. Lavet af en pålidelig kombination af metal og glas, er produkterne ikke udsat for korrosion, de håndterer fugt, dampe og forurening. Jo højere grad af gennemsigtighed i glasset er, desto lysere og mere fokuseret vil lysstrømmen være.

Loftarmaturer til badeværelset er opdelt efter graden af ​​beskyttelse mod fugt, hvilket bekræftes af en særlig markering fra kombinationen af ​​bogstaver ІР med et par tal, hvor den første er beskyttelse mod faste partikler og den anden er graden af ​​beskyttelse mod fugt. Hver vandtæt lampe er markeret. Disse kan være følgende muligheder:

 • ІР65 - Indretninger med maksimal beskyttelse mod støv og vandstråle;
 • ІР54 - enheder med delvis beskyttelse mod støv og stænk;
 • IP44 - beskyttelse mod fordampning og små støvpartikler op til 1 mm.

Med hensyn til lyskilden har det for nylig været LED'erne, der vandt glødelamper og halogen.

Når man vælger LED-lamper til lamper, vil køberne have mulighed for at evaluere en række fordele, herunder:

 • lang driftsperiode
 • minimumsopvarmning
 • evne til at oprette forbindelse til et netværk på 220 volt;
 • Garanti fra fabrikanten til tre år.

Vælg et badeværelse armaturer behøver ikke kun i udseende og størrelse. Det er vigtigt at vælge sådanne enheder, som fuldt ud opfylder sikkerhedsstandarderne.
Typer af fugtsikre enheder efter type installation

Den største forskel mellem fugt-resistente badeværelse armaturer fra konventionelle apparater i deres design funktioner. Indretningerne er opdelt i flere typer, afhængigt af hvad der vil være installation af lamper i rummet. Disse kan være enheder:

Løftearmaturer monteret direkte i loftets overflade, der maskerer ledningerne i loftloftet. En sådan variant af udstyr ville være passende i badeværelser, hvor spotlysets højde ikke er kritisk, det vil sige i værelser med lofter fra 2,5 meter.

Ceiling vandtætte enheder har en vigtig funktion - de kan kun monteres på loftoverfladen og er ikke egnet til vægge, møbler eller gulv. Lyse repræsentanter for denne gruppes udstyr er flade lysekroner "piller".

Overlygter er monteret på overfladen af ​​rackloftet. I modsætning til det indbyggede punkt kræver de ikke ekstra plads, så de vil være en god løsning til små værelser med begrænset lofthøjde.

Overvej flere mærker, hvis produkter på hjemmemarkedet nyder en velfortjent tillid.

Belgisk kvalitet fra MASSIVE

Installer lampens indbyggede belgiske mærke foretrækker folk, for hvem i første omgang har dokumenteret kvalitet og pålidelighed. Virksomheden har haft succes i lysmarkedet i næsten et århundrede og har derfor et upåklageligt ry. Firmaet blev grundlagt i 1926 og tilbyder kunder et stort udvalg af lamper, herunder dem til et badeværelse med et fugtisoleret hus.

Et særpræg ved produktets mærke er et usædvanligt design i forskellige retninger, alt fra klassisk til moderne. Enheder opfylder europæiske standarder, som testes på hvert trin i fremstillingen, er helt sikre. Fugtbeskyttelsespletter og spotlights passer til badeværelset.

Belysning fra det østrigske mærke - hvad er bemærkelsesværdigt

De fugtbestandige LED-lamper fra den østrigske produktion af Eglo-mærket er også populære på hjemmemarkedet. Virksomheden har produceret udstyr i mere end 40 år, idet det drejer sig om høj kvalitet og fremragende design af modeller. I selskabets katalog er der mere end 2000 navne på armaturer, blandt hvilke du kan vælge spektakulære enheder med funktionen beskyttelse mod fugt.

De fleste af virksomhedens modelprogrammer er fremstillet i østrigske og ungarske planter. Producentens prioritet er produktets funktionalitet, sikkerhed og miljøvenlighed kombineret med en gunstig pris.

Fransk producent - Legrand selskab

Installationen af ​​franskfabrikata fra Legrand-mærket er fuldt berettiget. Virksomheden har været i drift siden slutningen af ​​det 19. århundrede og fylder markedet med virkelig højkvalitets, pålidelige produkter. Udstyr under dette mærke er lige så effektive i driften af ​​beboelsesbygninger og administrative bygninger.

Produkterne fremstilles i fabrikker med moderne, konstant opdateret udstyr. Virksomhedens katalog er en af ​​de største i verden og har omkring 130 tusind enheder, hvoraf mange modeller er designet udelukkende til værelser med høj luftfugtighed.

Indenlandsk teknologi - overkommelig og pålidelig

På det russiske marked er en af ​​lederne i produktionen af ​​lamper til lamper, herunder dem, der er modstandsdygtige over for fugt med en hermetisk konstruktion, AMBRELLA ligner. Virksomheden har etableret produktion af udstyr til ophængningssystemer siden 2012, og før det var også implementatør af de største europæiske mærker.

I dag fremstilles AMBRELLA-produkter i Kina, hvilket gør det muligt at reducere omkostningerne ved færdige produkter, ikke på bekostning af den kvalitet, som fabrikanten kontrollerer i hvert trin.

Lamper i loftet i badeværelset - de bedste indbyggede og suspenderede moderne ideer (75 billeder)

Ideel lys, ikke stanslys. Om nødvendigt, spredt eller rettet. Evnen til at styre belysning er et stort fremskridt fra den tekniske udvikling. Et badeværelse er et ofte brugt rum, så det er meget vigtigt at vælge den optimale belysning, som kan styres. Gør det lysere, hvis det er nødvendigt, mute.

Moderne producenter producerer et stort antal forskellige lamper og lamper af forskellige former, typer, design. Vanskeligheden er, at det ikke er let for en nybegynder at forstå, at bestemme, hvilken der er bedre at vælge, at understrege interiøret, at føle sig tryg og hygge, mens man er på badeværelset.

Resume af artiklen:

klassifikation

Dekorativ belysning med brug af forskellige ordninger har erstattet det eneste traditionelt installerede loftloft rundt eller kvadratisk form. Og hvis det før det var nok den vigtigste kilde til lys, nu er et moderne interiør design mange muligheder, der udvider ideen om, hvordan man bedst kan udstyre dit badeværelse.

Lamper kan placeres på væggen, loftet, gulvet, forbundet med forskellige kontakter. Dette gør det muligt at styre belysningen på badeværelset.

Typer af lamper

Det moderne marked tilbyder forskellige typer lamper og apparater:

Raster. Aluminiumsgitter monteret på loftet, indgår i designet af denne model af lampen, afspejler lys, gør det tredimensionelt.

LED. Mindste strømforbrug, uafhængighed af spændingsfald - deres store fordele. Ulemper - høj pris.

Embedded. Installeret under installation af loftet.

Spotlights. Bær flere dekorative egenskaber. Pålidelig, praktisk. Tillad dig at specifikt oplyse et bestemt område. Med lethed spille en rolle som hovedbelysningen.

Falsk. Installeret efter alt arbejde i specielle huller i loftet eller i væggen.

Selvlysende. Også omtalt som energibesparelse. Giv ensartet stærkt lys.

Dyurolayty. Fleksible monteringsbånd med LED-pærer og modstande. Installeret normalt omkring omkredsen. Ofte udføre funktionerne i kranse.

Placering af lamper

Af karakteren af ​​placeringen af ​​lamperne er opdelt i følgende kategorier:

 • At belyse spejlet
 • loft;
 • Gulv;
 • Vægmonteret.

Udstyr til rack, stræklofter

Ved indretningen af ​​badeværelset er det vigtigt at vælge den rigtige belysning for at skabe god synlighed. Samtidig er det vigtigt, at det var muligt at regulere lysstyrken. At tage et bad med aroma olier er det usandsynligt, at du har brug for et stærkt lys, men en dæmpet er bare lige.

Til dekoration af slattede lofter i badeværelset bruger de spot-, overhead- og forsænket armaturer med LED-lamper.

Denne form for belysning har sine væsentlige fordele:

 • Energibesparelse på højeste niveau.
 • Lang levetid;
 • Lamperne er økonomiske;
 • Tilgængelighed af transformatorer af høj kvalitet, der beskytter hele enheden mod spændingsafbrydelser.
 • Evnen til at skabe panorama belysning i et lille badeværelse.

En stor ulempe ved sådanne LED-lamper og det udstyr, der er nødvendigt for deres installation (transformatorer, ventilationssystem) er deres høje omkostninger.

Vigtige punkter at være opmærksom på, når du vælger

På badeværelset er det nødvendigt at vælge, arrangere belysningen, så det var behageligt at udføre alle vandprocedurerne. Det stod godt ud, spejlet blev fremhævet. Lyskilder tjente ikke kun en dekorativ funktion, men skabte også en god synlighed.

Vælge belysning til badeværelset, være opmærksom på følgende punkter:

 • Hvad er lampen til?
 • Hvor sikkert og vandtæt er det;
 • Hvad er det design, form, størrelse, type.

Det er blevet fashionabelt at kombinere flere typer lamper, understreger et eller andet funktionelt område - et spejl, en vask, en hylde. Visuelt udvide rummet.

Indbyggede gulvlamper med dæmpet belysning kan skabe den unikke atmosfære i rummet i færd med at tage et bad, skabe yderligere afslapning og ro.

Billeder af designprojekter med design af lamper på et strækloft, gulvbelægning, vægge er tilgængelige både i kataloger og på internetsider. Du kan altid vælge en lys sammensætning til dit badeværelse, som vil appellere.

Udviklingen i brugen af ​​energibesparende lamper øges dag for dag. LED og luminescerende enheder er i stor efterspørgsel. Med deres hjælp kan du lave både grundlæggende og ekstra belysning, skabe harmoni og komfort.

Hvordan man vælger lamper til badeværelset og installerer i reolloftet gør det selv

Rackloft - den perfekte tekniske løsning til forbedring af interiøret. Det er modstandsdygtigt over for negative eksterne faktorer, brandmodstand, det er ikke bange for korrosionsprocessen. I forbindelse med direkte installation af stativtækket er det vigtigt at tage højde for højkvalitetsbelysningsenheder, som fremhæver individualitet af designideen.

Vælg forsænket lys baseret på farvepaletten og loftet.

Det er vigtigt! Til badeværelset, toilet, køkken, vælg lamper med hætter, der er designet til at rense fugt.

For denne type overlapning vælges indbyggede lysarmaturer, da det er forbudt at belaste dem med store objekter.

Design funktioner i racket loftet

Rackloft - et design af metalplader og bøjler, der er fastgjort til basen ved hjælp af specielle eger. Før installationen af ​​loftet skal du overveje placeringen af ​​hver lampe. På baggrund heraf udføres direkte lysdesign i processen med at udvikle rammestrukturen.

Rack og knivsystem

Det er vigtigt! Det er bedre at bruge en metalslange til elektriske ledninger, hvilket forhindrer fuldstændig demontering af loftbeklædningen på reparationstidspunktet.

Typer af lamper, hvilken man foretrækker?

Der findes mange typer lamper og typer af belysningsprodukter på markedet. For at vælge de rigtige modeller til rackloftet er det vigtigt at kende deres fordele og ulemper.

 • LED. Denne type lampe er værdsat for dens økonomiske egenskaber og lang levetid, hvilket forklares ved, at der ikke er gas, spiral, glasflaske i strukturens struktur. Disse lamper sender effektivt lys med minimal strømforbrug. LED-lamper er kendetegnet ved deres æstetiske egenskaber, fordi de passer perfekt ind i ethvert interiør. Direkte arbejde påvirkes ikke af spændingsfald, hvilket er et vigtigt kriterium.
LED pærer
 • Fluorescerende. Denne type lampe er efterspurgt, værdsat for lysets ensartethed og lysstyrke. Lysstofrør er energieffektive.

Det er vigtigt! Lysstofrør er ikke bange for fugt, det er den bedste løsning til køkken, badeværelse, badeværelse.

 • Point. Denne type enheder bruges til dekorative formål, men klare hovedlysets rolle. Fordelen ved denne form for belysning er at ændre retningen af ​​lys. Spotlights er præget af pålidelighed og anvendelighed.

Det er vigtigt! Spotlights har en række sorter: klassisk, stjernehimmel, dekorative.

 • Embedded. Sådanne lamper installeres direkte i lamperloftets monteringsproces. Når du vælger indlejrede armaturer, skal du overveje, at enhederne påvirker reduktionen af ​​lofthøjden. Bemærk, at hver pære udsender en bestemt mængde varme ved installation. Hvis den procentdel af varme, der frigives, er stor, kan loftbelægningen i umiddelbar nærhed blive deformeret, smeltet. Pas på med glødelamper.
 • Raster. I denne type lys reflekteres lyset af aluminiumgitter. En sådan anordning er ret tung, derfor er den monteret med fiksering på loftet eller bundloftet.
Raster lampe

Fordele ved at bruge et loft loft på badeværelset

Der er flere grunde til at installere et loft loft i et badeværelse er den bedste løsning.

Ophængt konstruktion på badeværelset

Fordele ved et rackloft:

 • Materialerne, som racktæppet er lavet af, er rustfrit stål og aluminium. De er ikke udsat for fugt, så de er velegnede til værelser med høj luftfugtighed. Det anvendte materiale er desuden overtrukket med krom eller nikkel, og som følge heraf er det tilpasset til at modstå luftfugtighed i lang tid;
 • Konstruktionen selv. Gab mellem lamellerne udfører ventilationsfunktionen;
 • Rackloft øger visuelt rummet.

Rackloft har ingen ulemper, bortset fra den høje priskategori af materiale sammenlignet med plastik.

Sådan vælges en lampe korrekt

For korrekt valg af pålidelige lamper til lamellofter skal du først og fremmest indstille bestemte opgaver og derefter analysere lampernes funktioner.

Det er vigtigt! Nøjagtigt og korrekt sammenligne lysstyrken i forskellige områder af rummet.

For at vælge den rigtige belysningsenhed skal du tage højde for lysets spektrum, dets effekt. Jo højere det er, desto mindre vil være nødvendigt for at nå målene. Undlad at overse mærkning, som giver information om lampens støv og fugtbestandighed. Mærkning består af to tal:

 • Den første er niveauet for beskyttelse mod støv;
 • Den anden er fra fugt.

Typer af stativsystemer

Der er udviklet to typer af lamellofter - lukket og åbent. I den første type er lamellerne monteret med huller, der dækker dekorative indlæg, eller de forbliver åbne.

Den anden type er en endelt konstruktion, lamellerne monteres tæt på hinanden.

Det er vigtigt! Der er perforerede lofter. De giver god ventilation.

Suspenderede komponenter

Suspenderet konstruktion består af følgende elementer:

 • Stingers - strimler til fastsættelse af beklædningsplader;
 • Suspensioner - spring og brug eger. Bruges til at holde ophængsstrukturen, forhindrer sagning.
 • Profiler (mellemliggende, guider). Anvendes til arrangementet af rammestrukturen;
 • Facing paneler.

Monteringsarmaturer

Det er svært at lave det rigtige valg af lamper på grund af deres overflod. Men ikke mindre vigtigt er den direkte installation af lamper i rackloftet under hensyntagen til alle regler og nuancer.

 • Under installationen
 • Efter installationen.

Uanset hvilken mulighed du vælger, husk at hullerne til belysningsarmaturer laves før installationen.

For korrekt installation skal der tages hensyn til råd fra fagfolk:

 • Bestem det nøjagtige antal armaturer;
 • Find ud af deres placering;
 • Udfør huller forud for installationen;

Det er vigtigt! For at gøre åbningerne så lige som muligt, brug en mellemstor bor, takket være hvilke åbninger der laves i midten af ​​hver af cirklerne.

 • Hulets diameter skal være mindre end lampens kant;
 • Skærepunkterne er jorden;
 • Efter de færdige manipulationer fortsæt til den direkte installation.

Hvis du følger disse tips, vil installationen af ​​armaturerne være upåklagelig, da det ved installation af armaturerne er vigtigt, at den korrekte diameter af de udskårne huller er.

At vælge byggematerialer må ikke styres af princippet om "hvad er billigere." Det er bedre at købe kvalitetsmateriale med et certifikat. Dette giver garanti for kvalitet og lang levetid for materialet. Håndværksvirksomheder angiver ofte ukorrekt mærkning, hvilket kan medføre negative konsekvenser.

Armaturer til racklofter - typer og installation af elektriske ledninger

Racklofter er en meget populær løsning i dag, især i køkken, badeværelse og lignende værelser.

Selvfølgelig opstår spørgsmålet: hvordan i tilfælde af brugen af ​​et sådant design til at organisere belysningen?

Du finder svaret i denne artikel.

Vi vil fortælle i det, hvad er lamperne til slattedlofter i badeværelset og hvordan man forbinder dem korrekt.

Elektrisk installation

Men denne belysningsform går stort set ud til loftloftet, som vi er vant til, så i de fleste tilfælde vælger brugerne at udstyre et loftloft med indbyggede lyskilder.

Og først og fremmest skal du ordentligt organisere strømforsyningen til disse enheder.

I dette tilfælde er der finesser, især når man overvejer at racktæppet installeres mest i våde rum. Her er de vigtigste punkter at passe på:

Måske rackloftet - det mest holdbare design til badeværelset. Det er ikke vanskeligt at installere rackloftet på badeværelset selv for en nybegynder.

Hvilket loft på badeværelset at vælge, og hvilken indstilling vil være den mest pålidelige, læses i denne anmeldelse.

Hvordan man laver et loft på plastpaneler - installationsanvisninger er vist her.

Trådtype og tværsnit

Leders tværsnitsareal vælges i overensstemmelse med den maksimale kraft af strømmen der strømmer ind i den. Det menes at hver firkant. mm kobbertråd er i stand til at springe over en strøm på 10 A uden aluminium overophedning, kun 8 A.

For at finde ud af, hvilken strøm jeg vil forbruge belysningskilden, skal dens effekt P divideres med værdien af ​​spændingen U, hvor den fungerer: I = P / U. For pålidelighed kan du tilføje en margen på 10%.

Ledninger til ledninger

Konventionelle armaturer installeret i bygninger er lav-effekt enheder, så relativt tynde ledninger er næsten altid vant til at drive dem. For lavspændingssystemer (12 eller 24 V) er der normalt nok kobbertråd med et tværsnit på 0,5 eller 0,75 kvadratmeter. mm. Højspænding fodres som regel med en ledning på 1,5-2 kV sektion. mm.

Det er nødvendigt at bruge ledninger af PVA, PV mærker (isoleringsmateriale - PVC en sammensætning), PPGng-HF (det isoleres af en polymer sammensætning).

Kabelføring

Hoveddokumentet for elektrikere - PUE - kræver installation af belysningskabler i opbygningen af ​​hævede lofter efter samme regler som den eksterne.

Derfor er det umuligt at blot lægge ledningerne på rammen, som skrupelløse installatører undertiden gør, det skal lægges i en metalslange eller i et korrugeret rør lavet af selvslukkende polymer.

Først og fremmest minimerer denne metode risikoen for brand. Men desuden bliver ledningen beskyttet mod fugt og mekanisk skade, og i tilfælde af svigt kan den udskiftes uden at fjerne skinnerne.

Tilslutning til tavlen

Det er ikke nødvendigt at forbinde hele belysningen via en maskine: Hvis der forekommer en kortslutning (kortslutning) på en hvilken som helst del af kredsløbet, vil hele objektet straks springe ind i mørket. Det er mere korrekt at opdele belysningskredsløbet i flere grupper og forbinde hver af dem via sin egen automatiske maskine.

Installation af UZO er kun obligatorisk til belysning af værelser med høj luftfugtighed - badeværelser, brusebad, bade mv. Det skal dog konstrueres til en lækstrøm på 10 mA og ikke 30 mA som i tørrum.

Montering af kontakten (dimmer)

Det er nødvendigt at observere den vigtigste regel: omskifteren eller lysdæmperen skal installeres i spalten af ​​fasetråden og ikke nul.

Ellers vil det også slukke for lyset, men belysningsudstyret forbliver strømforsynet. Og når en bruger udskifter en pære eller reparationer, risikerer brugeren elektrisk stød.

Dimmer forbindelsesprincip

Nuancer på grund af høj luftfugtighed (vigtigt for badeværelser, badeværelser, køkkener osv.)

For at reducere risikoen for kortslutning eller elektrisk stød til et minimum under forhold med høj luftfugtighed skal der overholdes en række krav. Som allerede nævnt skal ledninger og kabler placeres i metalslangen eller selvslukkende plastbølgepap, hvor fugt ikke kan trænge ind.

Transformervalg og tilslutning

Hvis der skal anvendes et lavspændingssystem, så skal det være nødvendigt at tage hensyn til ikke kun, at den er konstrueret til en vis effekt, men også at dens udgangssvingninger skal jævnt indlæses, når der vælges en transformer til den.

Foto ledninger på badeværelset

Det vil sige, at hvis en transformer på udgangssiden f.eks. Har 4 par terminaler og indikerer at den er konstrueret til en nominel effekt på 200 W, så kan en belastning på ikke mere end 50 watt tilsluttes hvert terminopar.

Sådan skjuler du en 220 / 12V transformer bag hævede lofter

Typer af armaturer, der anvendes til lamper

Lad os nu se, hvilken type belysningsudstyr der er til rådighed i dag til ejeren af ​​rackloftet:

Lamper med glødelamper

Sådanne indretninger har en fordel i form af lave omkostninger, men derudover er der en række ulemper:

 • store dimensioner;
 • lav effektivitet;
 • kort levetid.

Lampen med glødelampe

På grund af den store størrelse skal det nedhængte loft sænkes betydeligt, så rummet vil miste mere højde end ved brug af andre typer armaturer.

Halogenlamper

Halogenlampen på handlingsprincippet er også en glødelampe, men noget modificeret.

Kolben er fyldt med en buffergas, som normalt er brom- eller joddamp.

På grund af denne teknik er det muligt at opnå følgende effekter:

 • reduceret størrelse (mellem lamellerne og gulvpladen, du skal kun forlade en afstand på 3-5 cm);
 • øget effektivitet (lampen forbruger el er 3 gange mindre end den sædvanlige en af ​​samme lysstyrke);
 • øget levetid
 • Lyset er spredt og derfor mere behageligt.

I dette tilfælde skal du være forberedt på, at sådanne lyskilder er noget dyrere end traditionelle glødelamper.

LED Rectangular Ceiling Lights - Økonomisk Ny

Hvis en diode er lavet af visse halvledere, så når en strøm passerer gennem den, vises en luminescens i p-n-forbindelseszonen - sådanne enheder kaldes LED'er. I starten glødede de meget svagt, så de blev brugt i elektronik som en indikator for enhedens driftstilstand eller noget andet.

Over tid lærte vi at lave lyse lysdioder, og det var en revolution inden for produktion af belysningsenheder.

LED lyser i loftet

Her er deres fordele:

 • Effektiviteten er så høj, at LED-lampen forbruger 15 gange mindre elektricitet end den tilsvarende glødelampe;
 • Denne lyskilde har en enorm ressource - den varer ca. 50.000 timers arbejde, og producenterne giver en garanti for en periode på 2 eller 3 år.
 • LED kan ikke brydes af stød eller vibrationer;
 • samt modstå spændingsfald.

LED'erne arbejder i lavspændingsmodus og ved konstant strøm.

Raster lys

Raster lamper kaldes, hvor flere lineære (lange) fluorescerende eller LED lamper er installeret.

En lysreflekterende gitter er placeret over lamperne, som kan være lavet af hvidmalet stål eller spejlformet aluminium. Sådanne anordninger har til forskel fra punktet store dimensioner (ca. 60x60 cm) og er beregnet til at belyse store områder - for eksempel handelsrum.

Når man vælger en rasterlampe med fluorescerende lamper, skal man huske, at sådanne lyskilder har kviksølvdamp i kolben.

Derfor er det for det første ekstremt vigtigt at undgå slag, som kan føre til trykfald i flasken. og for det andet er det nødvendigt at indgå en aftale med en specialiseret virksomhed for bortskaffelse af sådanne lamper.

Rackloft er mest pålideligt for værelser med høj luftfugtighed. Rack loft i badeværelset - typer af suspenderede strukturer, deres fordele og ulemper.

Typer af plastpaneler til lofter og deres egenskaber, se denne publikation.

Belysningstips

I våde rum er det tilrådeligt at erstatte standardbelysningssystemet med en spænding på 220 V til en lavspænding, der kræver 12 eller 24 V.

Dette skal først og fremmest af sikkerhedsmæssige grunde ske, men der er yderligere "bonusser":

 • lavspændingssystemer fokuserer på brugen af ​​mere økonomiske lamper (halogenlamper og lysdioder);
 • det er muligt at bruge tyndere og dermed billigere ledninger;
 • i tilfælde af brug af lysdioder kan implementeres i belysningen af ​​forskellige effekter, såsom blinker.

Det er kendt, at når man installerede et rackloft i et stort rum, nægtede nogle brugere at skifte til et lavspændingsbelysningssystem på grund af den lille størrelse af armaturerne, der var beregnet til den, da de ville se latterligt ud på et stort arealloft.

 • at have brugt lidt mere indsats på søgningen, kan du finde lavspændingslamper af enhver størrelse (det er bedre at kontakte en stor specialbutik);
 • Lavspændingslygter, inklusive LED, er tilgængelige med patroner af alle eksisterende typer.

Derfor kan du for en stor højspændingslampe altid finde en passende lavspændingspære.

Vandtætte armaturer til rackloft på badeværelset

Racklofter er en bekvem og stilfuld løsning til køkken, toilet eller badeværelse design. De er fugtbestandige, tolererer temperatursvingninger godt og skabes som regel fra miljøvenlige materialer. Konventionelle belysningsanordninger i form af lysekroner eller gulvlamper er ikke egnede til det, så lad os se, hvilken type lampe der passer til et lameltak.

Typer af lamper

Spotlys til slattedlofter - dette er den bedste designløsning. I selve designet kan du installere forskellige typer lamper. Lamperne er:

 1. Glød stik. Selv om lampen til et rackloft med glødelampe ved første øjekast synes at være den nemmeste og billigste løsning, viser det sig faktisk at være den mest upraktiske. Først og fremmest er sådanne pærer ret voluminøse, hvilket skal tages i betragtning ved konstruktionen af ​​loftkonstruktionen. For det andet brænder de hurtigt ud. Endelig kan glødepærer ikke kaldes økonomiske, de bruger meget elektricitet, hvoraf de fleste bruges til opvarmning i stedet for belysning.
 2. Halogenlamper er kompakte i størrelse. De arbejder på princippet om incandescence, men indefra er de fyldt med inert gas. Sammenlignet med deres forgængere - glødelamper - de er 3-4 gange mere økonomiske.
 3. LED-lamper er ideelle til lamper. De er helt sikkert at bruge, er ikke bange for høj luftfugtighed og temperatur ekstremer og opvarmes ikke under drift. LED-effektivitet er en af ​​de højeste blandt analoger, næsten hele strømmen går ind i belysningen, og de kan arbejde i flere år uden udskiftning. Det er ikke nødvendigt at installere hvide lysdioder, du kan tage farve og så vil badet i stedet for naturlig belysning spille i forskellige farver.

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

Fluorescerende lamper passer til lamper i badeværelset, fordi de ikke er bange for fugt, og for godt arbejde behøver de et varmt rum. Men dotkonstruktionen til deres installation virker ikke. Dette vil kræve rasterbelysningsenheder, der er af tre typer:

 • at have et spejlgitter
 • med parabolsk louver giver lige lys;
 • med integreret dobbelt parabolisk louver, der eliminerer blænding.

Af minuserne af fluorescerende enheder - de kan udsende støj og flimre under drift, og de opvarmer desuden under drift.

Tekniske egenskaber ved enheder

Nødvendig sikkerhedsmærkning af lamper - IP54. Sådanne indretninger fungerer godt under forhold med høj luftfugtighed og tillader indtrængen af ​​sprøjtvand. Desuden er deres design beskyttet mod indtræk af små støvpartikler. Sådan belysning er velegnet til badeværelser.

Når du vælger lysarmaturer, skal du være opmærksom på deres størrelse. Ikke hver glødelampe passer i et bestemt rackloft, det indbyggede apparat skal passe i størrelse. Et af elementerne i loftkonstruktionen er stringers - strimler, fastgørelsesplader. Hvis lampen har en højde på 8-10 cm, og strengere - 4 cm, vil installationen være vanskelig. For at kunne montere baglygten i stringer skal du øge den ved hjælp af en træbjælke.

Installation af belysning

Installering af armaturer i et slattedæksel ledsages af det eneste problem - det er nødvendigt at forudse og planlægge på forhånd, hvor lyspærerne vil blive placeret. Resten er en simpel opgave, som du selv kan klare. Ledninger er også sat i forvejen, inden skinnerne fastgøres. Hvis du har brug for at ændre noget, er det nødvendigt at demontere hele loftet. Til installation af en lysekrone, ud over selve enheden, skal du:

 • Vernier tykkelse;
 • puslespil, som kan erstattes med en almindelig papirvarer kniv;
 • en blyant.
 1. Markér placeringen af ​​pærerne i loftet. Overvej at punktlamper har brug for mindst 1 stk. Pr. 2 kvm. Du kan lægge det oprindelige mønster af dem eller arrangere rundt omkretsen, det vigtigste er at give belysning af alle hjørner af rummet.
 2. Så skal du prøve på lameller til loftet og skære huller på de nødvendige steder. Se for at passe til diameteren. For ikke at forveksle og gøre alt sikkert, er det bedre at skære hullerne lidt mindre end belysningsenhederne selv.
 3. Ledninger skal foretages på forhånd. Kabler er lagt i korrugationer eller kabelkanaler og fastgjort til loftet. Bedre pasform af kobbertråd på 2 kvadratmeter. mm, den er længere i drift end aluminium. For nogle enheder kan der være behov for en down-down transformer, det er bedre at afklare dette på forhånd på købstidspunktet.
 4. Det næste skridt er at installere loftskinnen, så hvert hul falder sammen med markeringen.
 5. Det sidste punkt - du skal indsætte en termisk ring i hullet og fastgøre lampen til rackloftet.

For at give det indre komplette i væggen, kan du montere punktlamper. De vil ikke kun tjene som et element i yderligere belysning, men også skabe et holistisk ensemble med loftbelysning.

Spotlys til slattedlofter

Ved slattede lofter menes smalle paneler af plast, aluminium eller stål i kombination med et fastgørelsessystem. Dot lys til slattedæpper (herunder i badeværelset) er præsenteret i overflod i Moskva af BasicDecor butikken.

Fordele ved spotlights til lamellofter

 • Kompensere for tabet af loftets højde - er indlejret inde i rackloftet.
 • Let at installere - de fleste armaturer kræver ikke ekstra monteringer.
 • Der er ingen begrænsninger på lampens magt, lamperne er modstandsdygtige over for opvarmning af lamperne.
 • Ligegyldigt hvad lampens reflektor, lamplader ikke sender lys.
 • Nemt at skifte en lampe eller installere en transformer.

I badeværelses- og metalpladeloftet anbefales det at bruge spotlights med en transformer og en 12 volt lampe.

Typer og metoder til installation af lofter til badeværelset

Racklofter er en af ​​undertyperne af hævede lofter. Moduler af et sådant loft er lavet af lange og smalle paneler / lameller fremstillet af plast eller metal, fastgjort sammen ved kanterne af en buet form. De når en længde på 3-4 meter, den gennemsnitlige bredde af lamellerne - 10 centimeter.

Racklofter er meget populære blandt andre på grund af:

 • nem installation
 • vandmodstand
 • let pleje
 • Det giver dig mulighed for at skjule uregelmæssigheder, skjule kommunikation
 • cheapness
 • stort sortiment
 • ret langt udnyttelsesperiode
 • oversvømmelse / lækage beskyttelse

Lad os se, hvordan du installerer en sådan struktur i dit badeværelse, og på hvilke måder det kan gøres.

Typer og design af slattedlofter i badeværelset

Før du installerer loftet på skinnerne, skal du overveje, hvilke materialer det er, hvilke størrelser danner der.

For eksempel har loftet, hvis foring er lavet af aluminium, sine fordele: Høj levetid, enkel hygiejne, brandmodstand, en ekstra lyskilde på grund af reflekterende elementer, ruster ikke og isolerer plads fra fremmede lyde.

Plastloftet er billigere end aluminium, det er også let at installere, uhøjtideligt at vedligeholde, og det bruges godt i værelser med høj luftfugtighed. Dette materiale er imidlertid godt oplyst, skrøbeligt, hvilket er dets ulempe.

Der er også trælofter. Træ er et ikke-giftigt materiale, godt lydisoleret badeværelse, tjener til dekoration og bringer komfort inde i rummet. Derfor træhæftet loft - den dyreste af alle på markedet. Men han har også ulemper: visse midler er nødvendige for hygiejne, han absorberer hurtigt vand, er modtagelig for brænding.

Der er også spejlet lofter. De er af særlig interesse, fordi de ser spektakulære ud, når de udføres i et stativ. Der er en sølv, guld, iriserende krom finish, der er lavet med eller uden et mønster. Chameleon lofter adskiller sig fra dem alle og har deres skarpe, som afhænger af den vinkel, hvorfra du ser på dem, ændrer deres farve.

Loftets størrelse kan vælges ud fra rummet i rummet. Bredden er normalt fra ti til tyve centimeter, længden når 4 meter, og tykkelsen er fra en halv millimeter.

Butikkerne byder på tre typer lofter i badeværelset:

 • Åbn - Der er et mellemrum mellem panelerne. Det er mere egnet til værelser med højt til loftet.
 • Lukket - leddet er fastgjort til leddet og ligner foring.
 • Med indlæg - ligner det åbne, men i stedet for hullerne indsættes smalle strimler.

Suspenderede lofter i deres design er opdelt i to typer. Dette er tysk eller italiensk.

Den italienske opfattelse skelnes af sine afrundede former, der anvendes når leddene lukkes. Tysk, tværtimod, beskriver sig som en stil med rektangulære hjørner, formernes rigtighed.

Derudover giver suspenderede lofter en fantastisk mulighed for at eksperimentere. Indvendigt kan du installere de indbyggede loftlamper, male i din yndlingsfarve.

Installere et rackloft på badeværelset gør det selv

Før du fortsætter med installationen, bør du forberede alle nødvendige værktøjer og materialer. Du skal bruge:

 • Profil Planker
 • Rail Mounts
 • Suspensioner til fastgørere (tværgående)
 • Skruer / dowels
 • Nevilir
 • markør
 • Kontor kniv
 • Sakse til metal
 • skruetrækker
 • boremaskine

Efter at have fundet ud af, hvad der er lofterne på skinnerne, studerer vi spørgsmålet om, hvordan man monterer og demonterer rackloftet på badeværelset. Dette skal ske i etaper:

 • Før du køber måle bredden, længden af ​​rummet. Dette vil fortælle dig, hvor mange paneler du har brug for.
 • Når du har lavet et niveau, skal du mærke hele rummet.
 • Vinkelret på konstruktionens retning, monter strengerne (transportdæk). Indeværende plads skal være mindre end et hundrede og tyve cm.
 • På loftet tilbagetog 30 centimeter fra to sider og tegner linjer. Normalt er de to eller tre, det vil være linjerne i guiderne. Du skal også markere vinkelrette linjer.
 • Markér punkterne for montering af bøjlerne. På disse punkter laves huller, der ikke overstiger 6 centimeter i diameter. Herefter fastgøres hængeklemmerne.
 • Hvis du har hjørner til en indretning, er det nødvendigt at sætte mærker og for dem. Afstanden mellem dem skal være fra 30 til 40 centimeter. Læg senere hjørnerne med dykker eller skruer.
 • Skær styrene til den ønskede længde ved hjælp af metal saks. Glem ikke at forlade plads under bjerget.
 • Sæt styrene vinkelret og fastgør dem på krydsarmene (bøjlerne).

Når alt er gjort, skal du skære panelerne, montere dem på fremspringene på fastgøreren. Der er et par tips til dette job:

 • Inden du installerer panelerne, skal du lave et sted i dem for spotlights af den ønskede diameter, prøv at sætte dem der. Hvis armaturet ikke er indsat, skal hullet korrigeres.
 • For nøjagtigt at måle, skære paneler, brug byggevinklen ved 90 grader.
 • Klem panelerne, indtil de klikker.
 • For at trimme panelet skal du markere omskæringslinjen. Skær derefter det med en brevpapirkniv.

Dette er dog ikke alt. For et harmonisk interiør skal du lave fileterne på en speciel lim. Produkter til hjørner under skæring ved 45 grader.

Efter installation af alt ovenfor skal du installere belysningselementer. Lysekroner til et sådant loft er ikke egnede, indbyggede lamper vil se mere smukke ud. Deres placering kan være anderledes: langs væggene over de nødvendige zoner, diagonalt, i et tavlermønster, omkring omkredsen af ​​badeværelset. Men ledningerne til dem skal føres i forvejen, før skinnerne installeres.

I sådanne lamper er LED-lamper rimeligt egnet. Deres fordel i forhold til andre er, at sådanne pærer ikke opvarmes, er økonomiske, det udsendte lys svarer til det naturlige.

Sammenfattende kan vi sige, at installation af et rack-toploft på et badeværelse ikke kræver meget indsats, erfaring og professionalisme. Det kan nemt monteres på egen hånd. Det vigtigste er at gøre alt omhyggeligt, uden hast, efter instruktioner og råd.

Valg af lamper til lamper

Før du installerer lysene på et slattedæksel, skal du tænke på belysningssystemet. Rackloft er en bekvem og fashionabel løsning til dit hjem. Men ethvert loft skal indeholde belysningsanordninger, og i tilfælde af et nedhængt loft har mange mennesker spørgsmål om, hvilke lamper der kan installeres. Der er ikke noget svært her! Det vigtigste er at tænke på forhånd i belysningsordningen, og dit loft bliver simpelthen annulleret. Læs om de forskellige typer af inventar nedenfor.

Spotlight til rackloft

Meget afhænger af hvilken lampe du vælger til dit loft. Forskellige lamper skelnes ikke kun af skyggen af ​​det lys, de udsender, men også af deres størrelse. Således er der en beregning af loftets størrelse. Loftene er indstillet til armaturets højde og tilføjer til dette yderligere 1 cm for fejl.

Derudover er der stadig mange anbefalinger til installation af spotlights i loftet:

 • For at have tilstrækkelig belysning i rummet kun på grund af spotbelysning, er det nødvendigt at lave 1 lampe for hver 2 m 2, i det mindste!
 • Spotlights kan være placeret på princippet om smuk sammensætning eller på princippet om funktionel bekvemmelighed. I sidstnævnte tilfælde skal du overveje, hvordan det ville være hensigtsmæssigt for dig at dække forskellige områder i rummet: læsning, spise, sove, og så videre.
 • Rackloftet er ikke bange for høje temperaturer, så du kan vælge de mest kraftfulde lamper, der vil skabe en lys og klar atmosfære i rummet.
 • Sørg for, at pærens kvalitet giver jævnt naturligt lys. Du bør læse om forskellige typer lamper og luminescens separat for at vide, hvad du vil støde på, når du vælger i retning af denne eller den slags lampe.

Da lathaket ikke er bange for høje temperaturer, kan en spotlight vælge høj effekt til det.

Valget af belysning bestemmer stort set indtryk af, at hele rummet vil producere.

LED lys til rackloft

LED lamper er berømt for deres holdbarhed, frem for alt. Disse enheder har en række positive egenskaber.

Hvad er gode LED lamper til rackloft:

 1. Lav temperatur på enheden under drift, end det kunne f.eks. Ikke prale med fluorescerende lamper. Diodelyset opvarmer ikke lathøjet, hvilket vil lette driften af ​​en sådan loftkonstruktion.
 2. Lys som naturligt. Normalt er lum light berømt for denne ejendom, men spektret af diode er ret stort. Til loftarmaturer bruges LED'er med dagslys oftest.
 3. Lang levetid. Hver model har sine egne vilkår, men det er bedre at stole på de dyrere LED-lamper, fordi de betaler for deres omkostninger med en lang levetid.
 4. Modstandsdygtighed over for fugt giver dig mulighed for at installere LED'en, hvor du vil.

LED armaturer er kendt for deres lange levetid og blødt naturligt lys.

LED lamper kan have forskellige nuancer, der giver mulighed for at skabe dekorativ belysning.

Gør lampens forsænket loft: LED-trend

For at installere armaturerne skal du overveje deres placering før loftet er installeret. Alle belysningselementer er fastgjort til bundloftet, og huller er lavet til disse armaturer i vedhænget. Valget af LED'er er begrundet i, at disse er af høj kvalitet, lyse og holdbare lamper, samt ved, at mange modeller af LED-lamper ikke tager meget plads og kan endda passe ind i et ikke meget lavt ophængt loft.

Det samlede forløb af installationen er beskrevet nedenfor:

 • Tilbring det nødvendige antal ledninger, læg dem i korrugeringer eller anden isolering, og fix det på loftet.
 • I de ønskede skinner laves huller til lamperne.
 • Monter loftet i overensstemmelse med lampens placering.
 • Nu, efter at have sørget for, at armaturerne er i stedet for åbningerne, tilføj en særlig termisk ring til åbningen og installer den nødvendige armatur.

Før du installerer et slattedloft, skal du overveje lampens layout

Lav et LED-lys med dine egne hænder, mens du installerer et slattede loft.

Lampen til rackloft ip54

Ip54 er en indikator for høj klasse belysning. Denne form for mærkning er blevet anvendt i lang tid. Hvert ciffer i etiketten har sin egen betydning, og tallene 5 og 4 er blandt de højeste.

Armaturet til rackloftet ip54 er nemt at installere og er også økonomisk.

LED-lampen ip54 har en række nyttige egenskaber:

 1. Økonomi. Omkostningerne ved en gennemsnitlig LED-lampe med denne indikator er helt acceptabel for enhver tegnebog.
 2. Beskyttelse mod stænk, fugt og støv. En sådan lampe finder sin anvendelse på badeværelset, i køkkenet og endda i venteværelset.
 3. Ligesom et projektør er det let at installere. Derfor, hvis du er på udkig efter god belysning til dit badeværelse med et slattedække, så er ip54 LED-lamper det, du har brug for.
 4. LED'en, i modsætning til fluorescerende lamper, opfatter let spændingsfald. Mærkning i dette tilfælde giver en garanti for kvalitet og lethed ved overførsel af spændingsfald.

Udover toiletter, badeværelser og køkkener bruges ip54 LED-lamper til industrielle lokaler med højt forureningsniveau og støv. Deres lyse lys hjælper med at navigere i rummet, selvom lofterne er høje.

Montering af spotlights i rackloftet (video)

Evnen til at lave indbyggede lys er en fantastisk ting, der giver os installation af et ophængt loft på skinnerne. Den belysningsteknologi, der er tilgængelig ved installation af lamper i loftet, er slående i sin mangfoldighed. Ud over spotbelysning anvendes en raster fixture ofte til lamellofter. Dette alternativ er godt for både hjem og kontor.

Indretning i loftet på badeværelset

Ved at udstyre sit hus søger en person at forudse alt: at opnå komfort og skønhed, funktionaliteten af ​​lokalerne, det praktiske af møbler og levesikkerheden. For alle disse punkter vil badeværelset få dig til at tænke. Det er værd at forstå, hvordan man gør badeværelset behageligt men sikkert; hvordan man bruger brusebadet, ikke være bange for at sprænge loftet lamper; hvilken slags armaturer er bedre at vælge på loftet.

Særlige egenskaber

Badeværelserne har oftest ikke naturligt lys. Det er nødvendigt at gøre alt for at det kunstige lys er behageligt for øjet, praktisk til fuld brug, så det er behageligt at se på lamperne. Ligger i varmt vand, vil jeg slappe af og hvile og ikke se på det lurvede loft og tænke, når jeg lukker ledningerne.

 • Det betyder, at skabe de betingelser for sikker brug af belysning i et vådt badeværelse er først og fremmest opgaven under reparationer. Elektriske lamper af høj kvalitet er nødvendigvis markeret med et IP-indeks bestående af to tal.

Det første ciffer bestemmer graden af ​​beskyttelse mod støv, den anden - fra fugt. Det andet ciffer er vigtigst. Vær opmærksom på spændingsmærkningen: på badeværelset er det bedre at vælge lamper med lav spænding.

 • Den anden opgave er at vælge de rigtige elektriske apparater. Vær opmærksom ikke kun på skønheden, men også på specifikationer. For værelser med høj luftfugtighed, brug lamper:
 1. hvis beskyttelsesgrad mindst er IP44
 2. klasse af beskyttelse mod elektrisk stød - 2;
 3. med lavspændingsenheder (op til 12 V);
 4. med anti-korrosionsbelægning af metalelementer.
 • Den tredje er at vælge typen af ​​belysning: loft eller væg, generelle eller lokale, forretningsmæssige eller dekorative. Hvis badeværelset er stort, kan du bruge alle typer.
 • Den fjerde er at vælge den rigtige armatur efter stil til et eksisterende rum.
 • Den femte er at installere armaturer korrekt. Hvis lyset ikke belyser spejlet, vil du ikke være i stand til omhyggeligt at udføre kosmetiske og hygiejniske procedurer. Når belysning svag strøm i badeværelset vil være ubehageligt. Når du bruger lamper med et blåt spektrum, vil du se en refleksion i spejlet, som du næppe vil lide.

Det er værd at være mere fortrolig med række loftslys. Loftsbelysning i badeværelset kan være en enkelt lampe (central belysning), flere lamper (spotlights) eller en kontur (rundt omkredsen, ved hjælp af små lyspærer).

Typer af lofter

For at oversætte dine ideer til reparation til virkelighed, tænk på, hvordan du vil se loftet. Så det var smukt, sikkert, det var ikke nødvendigt at omarbejde det på et år på grund af den dannede form, korrosion, smeltning og deformation af materialet, pletter, pletter, der konstant danner kondensat, ubehagelig lugt. Desuden er installationen af ​​et strakt eller ophængt loft normalt lavet af mindst to personer. Tænk over, om de har plads nok til at arbejde.

Glem ikke om emhætten - det er påkrævet på badeværelset.

Ved beregning af de anslåede omkostninger skal du overveje, om du har brug for en stor reparation, eller du kan komme forbi med "no frills" loftet. Moderne renovering behøver ikke at være dyrt. Du kan gøre den sædvanlige whitewash, farvning. Du kan indsætte over overfladen med vinyl tapet eller omslag med plastpaneler.

Hver af metoderne har sine fordele og ulemper.

renvaske

Fordele: billig og hurtig behandling.

Ulemper: skrøbelighed og enkelhed.

farve

Fordele: økonomisk mulighed, en bred vifte af farver, antisvamp beskyttelse.

Ulemper: Loftet skal være perfekt glat, kun egnet akryl vandbaseret maling til badeværelset, enkelhed.

Vinyl tapet

Fordele: En billig løsning, tapet er ikke bange for vand, da de er dækket af syntetisk film. Du kan gentage tapetet flere gange i ansigtsløftningen.

Ulemper: Loftet skal være glat, fri for fejl. Der må ikke være huller mellem tapeter af tapet, så formen ikke trænger ind.

Chipboard paneler

Fordele: holdbarhed (med passende pleje), æstetik og komfort, en behagelig lugt af træ.

Ulemper: Passer kun til værelser med god udstødning, sørg for at dække vandtæt lak, ubelejligt at montere i et lille rum.

PVC paneler

Fordele: billig, egnet til langvarig brug, farve sort, let pleje, fugt-resistent, nem at passe til ethvert design, let at installere.

Ulemper: med et svagt ekstrakt vil være vådt.

Suspended mineral fliser loft

Fordele: høj fugtighedsbestandighed (omhyggeligt vælg plader med denne egenskab), efter en lækage vil de ikke miste æstetisk udseende.

Ulemper: Manglen på farvediversitet, installationens kompleksitet, en temmelig dyr løsning.

Metallofter

Fordele: høj fugtbestandighed, pålidelighed, holdbarhed.

Ulemper: Manglende farve mangfoldighed, kondens opsamler og hurtigt stikker støv, kræver hyppig vask.

Suspended gipsplader lofter

Fordele: Tilgængelighed af specielle fugtbestandige plader til salg, miljøvenlighed, enkel installation, evnen til at skabe smukke fladniveau lofter af vådt gipsplader, let vedligeholdelse.

Ulemper: Ikke en dyr løsning, kræver visse færdigheder i arbejdet.

Rack lofter

Fordele: Aluminium eller stålplader ruster ikke, må ikke absorbere fugt, holdbar, brænd ikke, lys, der er en stor farve variation. De er glatte, bølgete eller perforerede, hvoraf du kan lave lofter i forskellige konfigurationer. Sådanne produkter er nemme at vaske, montere.

Ulemper: Indsaml kondensat med forkert udstødning.

Spejl loft

Fordele: Skønhed, visuel forøgelse i rummet, et bredt udvalg af modeller (farvefring og mønstre på glasset), forbedret belysning på grund af refleksion, enkel pleje.

Ulemper: Materiale skrøbelighed, en dyr løsning.

Glasloft

Fordele: Ikke bange for fugt, resistent over for høje temperaturer, miljøvenlige (bidrager ikke til dannelse af mug), er ikke giftig. Om nødvendigt kan du nemt udskifte enkelte plader. Farvet glas er meget smukt og giver lyd og unikhed.

Ulemper: Materialets skrøbelighed, glas med farvet glas er sværere at erstatte, høj pris.

Strekak

Fordele: æstetik, modernitet, den visuelle stigning i rummet på grund af den reflekterende effekt. Beskyttelse mod lækage (loftet kan modstå op til 100 liter vand pr. Kvadratmeter, som kan tørres af mesterinstallatøren), antisvampeffekt, samler ikke kondensat, kan modstå temperaturer op til 50 grader, deformeres ikke. Det er let at passe på ham, et sådant loft kan være blankt eller mat, i forskellige farveskalaer såvel som med fotoudskrivning. Ulemper: dyrt, kræver professionel installation.

Uanset om du vil vælge et bad med hvidkalk eller strækloft, vil du stå over for spørgsmålet om installation af lamper.

model

Lamperne anvender lamper med forskellige driftsprincipper:

Lampetype

Godbidder

ulemper

Billig, nem at bruge

Overophedning (kan brænde dækslet), skrøbelighed

Mere holdbar, godt oplyst, lille i størrelse, billig

Overophedning, kælder individualitet, ultraviolet stråling

Lang levetid, lavt strømforbrug

Høj pris, svigt på grund af spændingsfald, ubehageligt farvespektrum (dødt lys)

Fremragende lys, lavt strømforbrug, lang levetid, varme ikke op

Dyrt at installere, du har brug for en ekstra transformer

Alle fire typer lamper kan bruges både i åbne (lysekroner, spotlights) og i lukkede (spotlights, loftlamper, bånd) lamper.

I det store og høje badeværelse kan du fokusere på loftlysekronen. Og det kan være en enkelt-eller multi-track lampe. Samtidig kan du tilbyde konturbelysning - LED-stripe, som appellerer til romantikere. Det vil skabe et særligt humør på grund af det rolige gule eller hvide lys, vil give en byrde af energi med sine mange farver.

Hvis området på dit badeværelse er omkring 3 kvadratmeter. m, det er nok at installere en loftsfaktura eller vedhængslampe. Denne lampe er fastgjort til loftet med dykker og skruer. Armaturet består af en metalreflektorskive, en patron, selve lampen og en diffusor, som gør lyset mere ensartet og beskytter lampen mod vand. Taklyset er godt, fordi dets forskellige modeller kan monteres både på selve loftfladen og på den ophængte konstruktion.

Det negative punkt er udskiftningen af ​​lampen, som det er nødvendigt at demontere linsen.

En god mulighed er pletter med flere lamper på en stang og en drejemekanisme for hver af dem. De kan placeres på en sådan måde, at lyset falder på både spejl og bad. I dette tilfælde tilbyder producenterne et stort udvalg af materialer til stængerne, som er monteret belysning. Stænger kan være forniklet og forkromet, kobber og kobber-bronze. Lys reflekteret fra metal vil være yderligere belysning på badeværelset.

Den stadig mere populære spotbelysning passer til enhver mulighed. Sådanne lamper er monteret i et ophængt eller ophængt loft. De kan placeres tilfældigt eller i form af tal. De kan være af forskellige størrelser, og det vil gøre dit loft mere attraktivt. Der kan være forskellige farver, hvis det er nødvendigt at løse en bestemt designidee.

Sådanne produkter kan også ikke blot være statiske, men også med en drejemekanisme. En del af lamperne kan sendes til vasken, den anden del - på bordet, den tredje - på boblebadet.

LED stripen er en kobberstrimmel, til hvilken små LED-pærer er fastgjort i en vis afstand fra hinanden. Hvis der i andre værelser både åbne og lukkede bånd kan anvendes, i badeværelset kun forseglet i et silikontub.

Ved hjælp af sådanne lamper dekorere normalt værelset. På loftet er de arrangeret i form af lige eller jævnt buede linjer. Den nemmeste installationsmulighed er at bruge et færdigt sæt, der omfatter et selvklæbende diodebånd, en strømforsyning og en controller.

Tips til valg

Valget af belysning i badeværelset er direkte afhængig af størrelsen.

I almindelige lejligheder kræver badeværelsesområdet simpelthen brug af minimalisme eller konstruktivisme i designet: et minimum af ting og farver, enkelhed og kortfattethed, rationalisme. I dette tilfælde skal du bruge loftet uden et ben på bundloftet eller en lysekrone på et kort ben. På det falske loft skal du bruge spotbelysning.

Et sådant bad kan dog også "genoplives" - ved at installere multi-farvede LED-strimler placeret på et gipsloft på flere niveauer.

Avantgarde-badeværelset giver dig mulighed for at bruge disse tricks.

I de større badeværelser vil det være interessant at se i den højteknologiske stil. Glansigt strækloft, nikkelbelagte eller kromlamper, matte mørke vægge, de nyeste typer af VVS - smukke og fashionable.

Art Deco badeværelset er en atmosfære af luksus og aristokrati: luksus keramiske fliser, massive dræn, hængende lysekroner og væg sconces på væggene, en overflod af spejle.

Det er ligegyldigt, om du ikke ved, hvilken stil dine ideer tilhører. Prøv at finde en passende farvekombination, opsamlingslamper - og dit brusebad bliver fra almindeligt til sådant, som kun eliteinstitutioner har råd til.

Hvordan placeres?

Efter at have defineret loftet og lamperne, bør du tænke på, hvordan man arrangerer dem: rundt omkretsen, i en cirkel, buet, kaotisk, oval, flertallet, tværgående. Og dette valg afhænger af antallet af lamper, det udsendte lysområde og størrelsen af ​​rummet.

I et lille rum er en lampe nok, som er placeret mellem døren og spejlet. For store rum skal du bestemme det nødvendige antal lamper.

Lampeffektstandarder pr. 1 kvm. m:

 • LED - 2,7 W;
 • energibesparelse - 4-6 W;
 • halogen - 10-20 W;
 • glødelamper - 25 watt.

Jo lettere designet er, jo mindre strøm er der brug for til belysning.

På grund af det høje fugtighedsniveau er der nogle begrænsninger i installation af armaturer på badeværelset. Du kan placere lysene lodret på 2,25 m fra gulvet, ikke tættere. Med et standardloft på 2,5-2,7 m forbliver 0,25-0,45 cm fra loftet. Suspenderede og strakte lofter, lysekroner, loftlamper, pletter skal placeres over badet og brusebad ikke lavere.

Forskellige typer armaturer vil kræve forskellige arrangementer: Et hængende eller vægmonteret loft med fugtisoleret hus er fastgjort til bundloftet; hængende lath og stretch lofter er lavet af forsænket spotlights. På panelet af PVC eller spånplader er monteret LED-bånd i en silikonepose (omkring omkredsen eller en given glat linie).

Afstanden fra væggen til spotlampen skal som regel være mindst 20 cm, og fra PVC af sømmen af ​​strækloftet til det forsænkede armatur - ikke mindre end 15 cm.

Det er vigtigt at vide, at et sted vil belyse ca. 2 kvadratmeter. m., og en punktlampe - omkring 1,5 kvadratmeter. m. Jo flere lamper, jo mindre kraft er hver af dem. Men samtidig bør de jævnt belyse alle områder af badeværelset. For at undgå blænding skal lamperne vinkelret på overfladerne med spejleffekt eller i vinkel.

Lav linjer til forskellige armaturgrupper med forskellige kontakter. Så du vil opnå et lysere lys over spejlet eller mere afslappet, når du tager et bad.

Lampene kan variere i omkostninger, såvel som lofter, det vigtigste - sikre sikkerhed. Først da vil den skabte skønhed være værdifuld.