Spor systemer, lamper, guider, busbars, ledere

Spor systemer, lamper, guider, busbars, ledere.

 • 18
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
Vis: 18

Send din forespørgsel, vi har måske hvad du leder efter!

Hvis du ikke fandt det, du søgte, skal du bruge søgningen.

Opdatering af sortimentet er her på vores hjemmeside!

 • +7 (499) 390-87-24
 • +7 (926) 976-05-42
 • Email: [email protected]
 • ICQ: 638797087
 • Åbningstider Mandag-fredag ​​9:00 - 18:00

LLC "EK GES MSK" TIN: 7704448948 BIN: 5177746318778

Spor systemer

Dækbelysningssystemer bliver stadig mere populære blandt vores kunder, og det er ikke overraskende, fordi denne type lamper anvendes, hvis det er nødvendigt:

 • arrangere indendørs accent belysning
 • træt af kontemplation lysekroner
 • Der er ingen mulighed for at installere forsænket lys
 • lavt loft højde og mere

Dæk- og skinnearmaturer er et nødvendigt redskab til en designer, der udviser et værelse i stil med Loft, Hi-tech eller simpelthen en moderne stil.

For at vælge de rigtige komponenter til et dæksystem kan du bruge den praktiske navigation på hjemmesiden i sektionsdæksystemerne til hjemmet eller butikken.
Hvis du går tabt i forskellige valg af tilbehør og fastgørere, skal du bare ringe til vores butik, og en specialist vil hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.
Du kan se og røre ved den brede vifte af dæklampe til dit hjem i vores butik.

Guider og stik

Spor Tilbehør A130006 Arte Lampe. Garanti 5 år. Levering i hele Rusland og CIS.

Track Track Tilbehør A510006 Arte Lampe. Garanti 5 år. Levering i hele Rusland og CIS...

sort / plastik, kobber, silikone / L29,5xW3,5xH2 /..

Suspension Track Tilbehør A410006 Arte Lampe. Garanti 5 år. Levering i hele Rusland og CIS...

Tilslutning Sportilbehør A160033 Arte Lampe. Garanti 5 år. Levering i hele Rusland og CIS.

Tilslutning Sportilbehør A160006 Arte Lampe. Garanti 5 år. Levering i hele Rusland og CIS.

Connector Track Tilbehør A120006 Arte Lampe. Garanti 5 år. Levering i hele Rusland og CIS.

Connector Track Tilbehør A140006 Arte Lampe. Garanti 5 år. Levering i hele Rusland og CIS.

Connector Track Tilbehør A110006 Arte Lampe. Garanti 5 år. Levering i hele Rusland og CIS.

Indbyggede loftlamper

En bred vifte af interiørartikler til forskellige rum tilbyder et bredt udvalg af belysningsarmaturer, hvor en separat piedestal på grund af dets egenskaber er besat af indbyggede loftslamper.

Popularitet blandt både købere og producenter af loftlamper har vundet ikke bare. En stor rolle blev spillet af den udbredte fordeling af suspenderede og nedhængte loftsstrukturer. De fading traditionelle interiørdesign og udbredelsen af ​​moderne indretning har også haft en indflydelse.

Design funktion

Faktum er, at ophængt og stræklofter ikke er i stand til at modstå vægten af ​​de sædvanlige lysekroner og lamper, og også de passer ikke let ind i stildesign af værelser, i modsætning til loftlamper. Den indbyggede belysning åbner således et bredt indsatsområde for realiseringen af ​​ethvert designidé uden at miste kvaliteter som ergonomi og praktiske egenskaber.

Udformningen af ​​indbyggede armaturer er meget enkel og består af flere elementer:

Det andet element består i sin tur af en patron til fremstilling af hvilke materialer som porcelæn eller plast med høj modstandsdygtighed mod varme, en lysreflektor og en diffusor.

Designet af loftlys er af flere typer:

 • Point. Spotlights er oftest fundet i boliger, de har fået et godt ry blandt forbrugerne på grund af dens demokratiske pris og brugervenlighed. De elementære elementer i punktmodeller omfatter en reflektor, en lampe og et hus. I dette tilfælde er den vigtigste fordel ved dem, at kroppen kombinerer egenskaberne ved et dekorativt element og montering. Drejede lamper kan bruges både som hovedbelysning og som yderligere belysning.
 • Suspenderet. Over tid mister disse typer armaturer deres popularitet hos brugerne, som en forudsætning for deres installation er en hård loftsbelægning. Suspended konstruktion har en firkantet form og er monteret i loftet. Denne type armatur kan kun bruges som hovedbelysning på grund af lyselementets brede overflade.
 • Lineær. Lineære lyskilder giver dig mulighed for at lave de længste rækker af lamper, de har en temmelig simpel ophængt struktur og er meget udbredt i industrielle lokaler.
 • Steder. Placeringen er markant forskellig fra andre typer loftlamper. Oversat fra engelsk betyder navnet på disse enheder "spot", og faktisk giver denne type belysning dig mulighed for at oprette et bestemt lysområde ved hjælp af en retningsstråle af lys. Placeringen er udstyret med en ramme med nuancer, udstyret med en drejemekanisme, en lampe og beslag i form af parentes. Spot kan monteres på loftet eller væggen.

Indbygget belysning kan variere i form og er:

 • Runde. Konstruktioner af forskellige størrelser kan bruges både til at belyse store overflader og til at skabe snævert rettede lysfluxer;
 • Firkantet eller rektangulært, designet til at belyse forskellige områder;
 • Ribbon lamper bruges til at belyse enkelte elementer og giver dig mulighed for at skabe flotte belysningsformer.

Fordele ved brug

Embedded elementer er ergonomiske og alsidige lyskilder. De er i stand til at organisere både fuld belysning af rummet og fungere som elementer af zonering, der deler rummet i flere zoner. Taklampe kan også påvirke den visuelle opfattelse ved at øge eller formindske rummet i højden og bredden eller længden.

På grund af fremstilling af strukturer fra højstyrkematerialer bør ejere af indbyggede lamper ikke være bange for skade enten under installation eller under brug.

Ud over standardinstallationen af ​​konstruktionen i loftet er det muligt at installere lamper i væggene eller møblerne, f.eks. I en modulær garderobe eller et skrivebord.

Brug af loftlamper giver mulighed for at tænde hvert belysningselement separat, hvilket gør det muligt at skabe ensartet belysning af nogen af ​​zonerne som ønsket af brugeren.

De vigtigste fordele ved indbyggede armaturer er:

 • En bred vifte - fra simple til elite modeller;
 • Ergonomisk design;
 • Højkvalitetsbelysning på grund af fraværet af en inert kanal;
 • Energibesparelser;
 • Forskellige former og størrelser;
 • Enkelhed af design.

Anvendelsesområde

Indbyggede belysningselementer kan bruges i forskellige lokaler. Derudover anvendes lygter til gadebelysning, kontor- og industrilokaler samt oplyste udstillinger og arkitektoniske strukturer. Men deres vigtigste anvendelsesområde er husstanden.

Afhængigt af formålet med lokalerne skal ejerne først og fremmest tage sig af armaturernes sikkerhed og holdbarhed under brug.

Vandtætte loftlamper passer til lysdesign badeværelser, brusere og puljer, forseglede boliger vil redde designet fra stænk og damp. Modeller med forstærket skrog anvendes i produktionsværksteder mv. De mange karakteristika, geometriske former og størrelser samt stilen på belysningsarmaturer giver dig mulighed for at vælge et design til ethvert design og formål med interiøret.

Forskellige belysningsredskaber er tilgængelige til valg i hardwareforretninger, lige fra enkle og koncise lineære lamper til luksusmodeller med krystalindsatser, frostet glas og gipslister.

Placering muligheder

Indbyggede lamper afhængigt af typen af ​​placering i loftet er:

Den første type belysning anbefales kun som en ekstra baggrundsbelysning. I en enkelt mængde udsender skjulte elementer en svag strøm af lys, men installation af flere lamper skaber et potentielt problem i forbindelse med opvarmning af loftet, hvilket reducerer materialernes levetid betydeligt og kan medføre et fald i sikkerheden.

Udvendige strukturer er mere egnede til hovedlyskilden, de er i stand til at skabe et rum med et stort område af lysspredning. Kombinationen af ​​skjulte og udendørs lys giver dig mulighed for at skabe høj kvalitet belysning med lysjusteringsfunktion.

Klassificering af pære type

Indbyggede loftslamper i deres design har lamper, som igen varierer i grad af lysstyrke, varme og lys temperatur. Der er:

 • Glødelamper - til trods for deres forholdsvis lave omkostninger, glødelamper har en række ulemper. Disse omfatter et højt niveau af elforbrug og varmeproduktion, hvilket med tiden fører til deformering af loftkonstruktionerne og en stigning i den månedlige afgift for lys.
 • Halogenlamper - Denne type belysningselementer kan ofte findes i punktlys. Omkostningerne ved disse lamper er gennemsnitlige, men det faktum at halogenelementer er meget varme introducerer flere begrænsninger for brugen af ​​lamper. For det første bør den tilladte effekt ikke overskride 40 watt for at undgå høje temperaturer, og for det andet anbefales det ikke at berøre lampen med bare hænder, hvilket kan føre til fejl som følge af kontakt af epitelpartikler og fedt på overfladen af ​​kvartsglas.
 • Lysstofrør - denne type i sit arbejde bruger en kemisk reaktion af kviksølv og gas, resultatet er en luminescens-effekt. Fordelene ved sådanne lamper inkluderer et højt niveau af lys effektivitet og lang levetid.
 • Energibesparende lamper - De vigtigste funktioner og fordele ved disse lamper er energibesparelser og lave omkostninger, men på grund af designfunktionerne bruges de hovedsagelig til udendørsbelysning. Overordnede dimensioner kombineret med et højt niveau af opvarmning tillader ikke brugen af ​​energibesparende elementer overalt.
 • LED- eller LED-lamper - kronen for energibesparelse og ydeevne, deres effektivitet er ti gange højere end effektiviteten af ​​andre typer lamper.

Justering af lysretningen

Ifølge type konstruktion af forsænket loft lamper er kendetegnet:

 • Faste mekanismer;
 • Drejedesigner.

De faste strukturer sørger for en fuldstændig fiksering af loftet til kroppen og derved skaber en ensartet belysning af rummet. Men ofte for at øge funktionaliteten af ​​belysningsenheder leveres armaturdesignerne med drejemekanismer, som igen tillader at ændre retningen af ​​lyskilden.

Drejemekanismen kan udstyres med alle typer indbyggede armaturer, både plet og vedhæng. På grund af det brede produktsortiment kan der købes roterende lamper til både gipsplader og stræklofter.

Derudover er en betydelig fordel at være tilstedeværelsen af ​​små modeller, der giver dig mulighed for at installere en belysningskilde i møblerne, hvilket er en ergonomisk løsning, når du organiserer et arbejdsområde.

Tilbehør til stræklofter

Uafhængig installation af loftslofter ved første øjekast forekommer svært. Faktisk er dette arbejde ret simpelt, det vigtigste er at forstå metoderne og teknikkerne til installationen samt de komponenter, der bruges til det.

Tilbehør til stræklofter

Stretch loft enhed

Streklofter er en konstruktion af lærred, stramt strakt og sikret i specielle guideprofiler - baguetter. Lofter kan være enkelt- eller flerniveau, samt bestå af flere lærrede i forskellige farver og teksturer uden en højdeforskel. Til installation af alle disse elementer skal du bruge profiler af forskellige konfigurationer.

De vigtigste faser af installationen af ​​strækloftet

Installationen af ​​lysekroner og lamper på strækloftet udføres ved hjælp af en særlig teknologi, der bruger losseplatforme, termiske ringe og plader. Til kontur af lærredet omkring rørene til opvarmning er gas og vandforsyning også udstyret med udstyr, der gør det muligt at udføre installationen smukt og pålideligt. Alle disse detaljer og komponenter vil blive diskuteret nedenfor.

Metoder til fastgørelse af lærredet

Stræklofter kan monteres på forskellige måder. Installationsteknikker afhænger i høj grad af det anvendte stof: Til PVC-film anvendes nogle metoder til stoflofter - andre.

De mest populære fastgørelsessystemer:

 • harpun, brugt til PVC-film;
 • Klips, egnet til stoflofter;
 • shtapikovaya eller kile - den kan bruges til PVC-film med lav densitet og stofmalerier.

Stretch Ceiling Mounting Systems

For at fastgøre filmene på et harpunsystem er en harpoon, en fleksibel plastiklås, fusioneret på fabrikken på et ark, skåret til den nøjagtige størrelse. Guiderne er fastgjort til væggene eller loftet, opvarm lærredet til 55-65 grader, og før harpunet i sporet, indtil det klikker på plads. Monteringsstedet er dækket af et dekorativt overlæg. Dette system giver dig mulighed for at demontere og geninstallere stoffet, som giver dig mulighed for at dræne vand fra det, når det oversvømmes eller at reparere filmen hvis den er beskadiget.

Sample harpoon mount spænding loft

Til fastgørelse af stofklæder ved hjælp af et klipsystem, anvendes PVC-baguetter med et elastisk klip - et klip anvendes. Tekken er skåret ud med et lille tillæg, kantene føres forsigtigt inde i baguetten, hvor den er fastspændt og holdt fast. Ved at vippe klippet med en spatel, kan du fjerne lærredet og justere spændingen, som er praktisk under installationen. Efter afslutningen af ​​stretchen er det overskydende stof imidlertid afskåret, så geninstallation af stoflofter er næsten umuligt.

Etaper af fastgørelse af et strækloft med et klip

Shtapikovuyu system bruges ganske sjældent, fagfolk anser denne metode som håndværksmæssige og upålidelige. Med dette fastgørelsessystem bringes arket ind i den U-formede baguette og fastspændes der med en perle. Bunddæksel, lukning af fastgørelsesstedet. Samtidig er webspændingen svag, derfor er denne metode ikke egnet til store rum og tunge film. Det er ret vanskeligt at afmontere et sådant system uden at beskadige nettet. Derfor anbefales det ikke at bruge denne metode uden webfærdigheder.

Det er vigtigt! For hvert monteringssystem, der bruger forskellige guider, skal dette overvejes ved forberedelse til installation.

Tilbehør til stræklofter

Fra det korrekte valg af komponenter afhænger udseendet og pålideligheden af ​​loftets loftloft.

Komponenter kræves til installation og efterbehandling

Til installationen af ​​lærredet skal du bruge:

 • guider baguettes;
 • fastgørelsesanordninger;
 • platforme og ringe til lamper;
 • indsatser til rørledninger;
 • specialværktøj og fastgørelsesdele.

For at afhente dem korrekt skal du tydeligt forstå loftets design: rummets størrelse, antallet af niveauer, overgangenes placering, typen af ​​lærred, antal og placering af belysningsenheder. Alle disse funktioner skal vises på planen med angivelse af de nødvendige dimensioner.

Et eksempel på en skitse af et to-niveau strækloft

For den samme skitse udføre rækkefølgen af ​​lærredet. Dimensionel nøjagtighed er især vigtig for PVC-film: det er umuligt at ændre størrelsen til pasform efter svejsning af harpunet på dem.

Vær opmærksom! Størrelser af PVC canvases beregnes ud fra størrelsen af ​​de anvendte hjælpelinjer! En fejl på få centimeter kan ødelægge loftets udseende, så når man bestiller linned, er det vigtigt at kende ikke kun de nøjagtige dimensioner af rummet, men også den type baguetter, der anvendes.

Guide profiler - baguettes

Baguetter til stræklofter er plastik og aluminium. Til installation af stoflofter, brug af stive PVC-baguetter, som giver et pålideligt klip af lærredet med et klip. Baguetter til harpun- og kilesystemer kan laves af begge materialer. Valget afhænger af lærredets størrelse og vægt: aluminiumsprofiler er stærkere og mere holdbare, plastik er meget billigere. Efter aftale er profilerne opdelt i flere grupper.

Monteringsprofil til strækloft

Væg- og loftsprofiler sikrer, at væggen støder mod vægge. Forskellige baguetter er designet til forskellige monteringssystemer.

Wall baguettes fastgjort til væggen eller et andet lodret design, loft - til loftet eller vandret plan med skruer. For plastpose skal fastgørelsestrin ikke være mere end 10 cm, til aluminium - fra 15 til 50 cm, afhængigt af designet. Der er også universelle profiler, der kan monteres både på væggen og til loftet.

Illustrationerne viser flere typer baguette guider.

Væg plastprofil til harpunsystem

Loftlys retningslys "I kataloget over artikler

Fra loftet forbliver den mest synlige og synlige del af ethvert interiør. Så snart lyset kommer på, bliver næsten alt forvandlet, og selv den mest uhøjtidelige atmosfære bliver et eksempel på stil og raffinement.

Men kun hvis lamperne vælges korrekt. Og det kræver ikke nogen særlige udgifter, så længe der ikke er lunefuldhed og mangel på smag. Et stort udvalg af belysningsudstyr gør det muligt at skabe et harmonisk belysningssystem i interiøret for butikker, boliger og offentlige lokaler, herunder retningslys, loft og væg, LED, multifunktionelle spotlights til lofter, bussen og andre bekvemme enheder.

Drejeligt loft og vægmonterede lamper vil fremhæve alt hvad du behøver i indretningen, gemme på samme tid eller gøre mindre mærkbare detaljer, der ikke er meget vigtige for husets ejere. Lamper af et retningslys vil bidrage til at understrege de interessante fund af designeren for at give værelset æstetisk appel.

Spot LED lamper til butikken kan bruges både i spot systemer og separat. I tilstedeværelsen af ​​loftbelysningsmuligheder i alle tilgængelige på dækket af deres mangfoldighed, men fungerer så effektivt som muligt kun under forudsætning af at væggen lyser "samarbejder" med dem.

Armaturer til retningsbelyst lys danner grundlaget for belysning for mange erhvervslokaler, især de er vigtige for at øge salget i store butikker eller butikker, hvor det er nødvendigt at tiltrække køberens opmærksomhed selv til meget dyre "små ting".

Spotlights vil være her simpelthen uundværlige. Lofts- og drejelamper er ret økonomiske, de tillader at minimere tilstedeværelsen af ​​andre belysningsenheder, idet de tager deres rolle og mange funktioner.

Desuden gør retningsbestemt lysarmaturer interiøret mere defineret og defineret. Med deres hjælp kan du vælge de fjerneste hjørner, som om du udvider rummet eller løfter det visuelt. Især godt gør dette loft spotlights, der ligger omkring omkredsen af ​​rummet. I deres lyse lys opløses loftet simpelthen. LED-drejelamper på dækket dækker hele rummets omkreds, fjerner uklart ujævne skygger, der hjælper med at overvinde den sæsonmæssige vinterdepression.

Loftslamper

Til belysning af lokaler anvendes loftslamper overalt i dag. De er i stand til at understrege originalitet af design og skabe en atmosfære af komfort, zone rummet og give mulighed for at arbejde om natten.

Særlige egenskaber

Når du opretter et design, er det nødvendigt at give ensartet, ikke for lyst, tæt på naturligt lys. Lampens placering påvirker:

 • Området på værelset. For større værelser har brug for mere belysning.
 • Placeringen af ​​vinduet i rummet og dets parametre. Hovedlyset er normalt placeret væk fra vinduet.
 • Placeringen af ​​møblerne. Room zoneinddeling påvirker lysets intensitet.
 • Geometriske træk ved værelset.
 • Farvepaletten på væggene og den overordnede stil på rummet.
 • Formålet med rummet.

design

Lamper på typen af ​​design kan opdeles i fire grupper:

 • Lysekronen har eksisteret i mere end det første århundrede og kan have nogen form for design. Til fastgørelse brug normalt en kæde eller ledning. I dag udover krystal lysekroner kan du se glas - med en farvet eller mat overflade, plast og stålrammer.
 • Loftslamper er alsidige og praktiske. De er oftest installeret i gange eller køkkener samt i børnenes værelser, mindre ofte i stuer. En række forskellige former og materialer giver dig mulighed for at vælge en model til ethvert interiør.
 • Loftslamper med indbygget design designet specielt til nutidens populære nedhængte lofter. Med deres hjælp kan du visuelt zone rummet, det er især effektivt i flere niveauer. Nogle indbyggede modeller har et drejeligt design, der gør det muligt at justere belysningen. De bruges til køkkener, soveværelser og endda til indbyggede garderobeskabe.
 • For at sikre en fokuseret belysning ved hjælp af spotlights. Normalt installeres de i grupper, men på grund af drejemekanismen kan spotlysene sendes i forskellige retninger. Spotlights er egnede til belysning af arbejdspladsen i køkkenet, og usædvanlige modeller kan installeres i stuen eller soveværelset.

Lamperne er delt med antallet af horn. Blandt typer af lysekroner er der kompakte og lave priser single-lampe og to-fakkel lamper. De er velegnede til belysning af små værelser, og i en rummelig stue kan du vælge en multi-track model.

Et enkelt lysarmatur er egnet til køkkenet. Et armatur med dobbelt design giver dig mulighed for jævnt at fordele lyset i et stort køkken.

En stilfuld mulighed for køkkener med et stort spisebord vil være en tredobbelt vedhængslampe med downlights rettet nedad.

Afhængig af koncentrationen af ​​lysstrømmen skelnes der spredte, regi- strerede og reflekterede armaturer. I modeller med en objektiv diffusor gemmer sig under lampeskærmen eller skyggen, hvilket gør lyset blødere. Modeller på skinnerne er installeret på falske lofter, de er pivotale. Reflekterede belysningsapparater retter lysfløjen opad, det afspejler loftet og belyser rummet.

Ifølge metoden for installation er der skelnet mellem hængende, overhead og indlejrede modeller. Ud over traditionelle hængende lysekroner anses sporlys som populære for caféer og andre lokaler.

Mobillygter placeret på en aluminium- eller plastikprofil kan styres i forskellige retninger.

Overhead modeller er fastgjort til loftets overflade. Disse kan være dekorative lysekroner eller loftlamper. LED-paneler opvarmes ikke, derfor kan de bruges selv på et spændingsdæk.

Til kontorplads mere egnede firkantede modeller. For huset, kan du vælge en spot overhead lyskilder. Det kan være vinklet eller placeret langs omkredsen af ​​modellen med mulighed for separat inddragelse. Ud over enkelte modeller kan du finde to variationer, hvor der er plads til to lyspærer på én gang.

Enkel at installere trådløse modeller af overliggende loft lyskilder er populære i dag. Blandt dem kan du finde modeller med bevægelsesføler - ultralyd til udvendige lys eller infrarød til husholdningsbrug.

Spotlights kan forsænkes og monteres direkte i loftet. Den indbyggede lampe kan fastgøres i en position eller være indstillelig. Sådanne modeller kaldes også cardan.

Indbyggede LED-downlights med strømjusterbare baglygter er gode til hængende eller nedhængte lofter.

Universal væg- og loftarmaturer. De belyser på samme måde - både når de er monteret på loftet og som væg sconces.

Der er specielle modeller. Badeværelset er velegnet til forseglet belysningsenhed. Udseendet af sådanne indretninger kendetegnes kun ved gummiforseglinger på loftets kanter.

Børns lysekroner skal også overholde særlige sikkerhedskrav. De skal være fremstillet af holdbare, sikre materialer og må ikke forringe synet.

For at opretholde temperaturen i rummet er der loftsventilatorer komplet med lamper. Disse modeller er velegnede til allergikere, de er billige og nemme at installere. En eksplosionssikret lampe skal anvendes i industrielle lokaler med en eksplosionsfare.

Det robuste hus af sådanne anordninger er beskyttet mod mekanisk skade. I sådanne modeller anvendes brandfast diffuser og beslag.

Fans af moderne teknologi vil gerne have designer modeller med ekstra funktioner. En af disse kan kaldes en LED-lampe med en indbygget højttaler. Normalt er der også en fjernbetjening.

Interiør spejl modeller af loft lyskilder ser stilfuldt ud. På grund af spejlfladen fordobles mængden af ​​lys i rummet.

tid

Lampens type vælges afhængigt af rummets egenskaber:

 • For medicinske institutioner skal du vælge forseglede modeller med beskyttelse mod fugt og støv. De har en svejset krop og er forsynet med gummitætninger. Normalt giver disse lamper det mest lyse koldt lys. I driftsrum, hvor generel belysning ikke er tilstrækkelig, anvendes også retningsbelysningslygter med metalhalogenlampe.
 • Lamper til værksteder og industrielle lokaler samt opbevaringsbelysningsarmaturer adskiller sig fra andre i deres dimensioner og effektværdier. Ofte er de udstyret med beskyttelse mod eksterne faktorer. Lyset fra industrielle lamper skal være ensartet, og brugen af ​​reflektorer vil øge belysningsområdet.
 • For haven skal du vælge frontmodeller, der tolererer roligt ændringer i temperatur og stress, tillader ikke fugt og må ikke undergå mekaniske skader.

Typer af fastgørelse

For forskellige typer af inventar har deres egne egenskaber af fixings:

 • Lysekroner og andre hængende tunge strukturer er fastgjort med en krog eller ring.
 • Sporvarianter af belysningsarmaturer er monteret på skinner eller på et dæk. Dette design består af aluminiumsprofiler med kobberspor. Takket være kablerne kan sporbelysningssystemet også installeres på et loftsloft.
 • På loftet med en bjælke kan du installere bevægelige spotlights på snoren.
 • Overhead lyskilder på loftet kan monteres på beslag eller på en kryds monteringsplade. Fastgørelsesanordningen, som lampehuset er sat på, skrues til loftet med selvdrejende skruer.
 • Indbyggede belysningsarmaturer er monteret i næsten alle lofter - ved hjælp af specielle beslag.

Til montering på strækloftet installeres termiske ringe, indenfor der er et hul til den indbyggede lampe.

Indbyggede loftlamper

At skabe et loftsdesign, glemmer mange mennesker eller simpelthen ikke kender betydningen af ​​høj kvalitet belysning. Derfor bør du vide, at valget af design og placering af belysning kan opnå fantastiske resultater. For eksempel kan du ved hjælp af belysning påvirke opfattelsen af ​​rummets rum, det vil sige visuelt øge eller mindske området, hæve eller sænke væggenes højde, gøre rummet lysere eller mørkere. Anvendelsen af ​​forskellige belysningsanordninger gør det også muligt at opdele rummet i områder, det vil sige at udføre zonering (at adskille arbejdsområdet fra hvilested eller læsning mv.).

Hvis reparationen sker personligt, og der er problemer med valget af lamper, er det fornuftigt at henvende sig til moderne designere, som vil bidrage til at producere en kompetent og funktionel fordeling af belysningsenheder for at skabe det ønskede miljø. Da designerne giver belysningen en særlig rolle og betragter den som en vigtig del af billedet, uden hvilket rummet ikke kan få et færdigt udseende.

Blandt alle lysarmaturer foretrækker designere indbyggede loftslamper, som du nemt kan fremhæve en del af interiøret. Derfor vil denne artikel overveje de typer og grundlæggende kvaliteter af indbyggede belysningsenheder.

Hvilke typer indskærmet lys er opdelt?

Gå ind i hardware-butikken, selv erfarne bygherrer "kører deres øjne" fra mangfoldigheden af ​​produktsortiment, kvalitet, ydeevne og pris. Så hvad kan vi sige om en uerfaren person, der let kan blive fanget i hænderne på skrupelløse sælgere, fordi det er vigtigt for dem at slippe unødvendige ting for dem, og ikke hvad køberen rent faktisk har brug for. Af denne grund bør alle i det mindste lidt forstå, hvilke typer lamper og deres formål.

projektører

Blandt alle indbyggede armaturer er punktet blevet det mest almindelige på grund af deres enkelhed i design, upretensiøsitet at bruge og den laveste pris på dem. Spotlights består af en reflektor, en fletning og en pære monteret indeni. Og med alt dette er fletningen ud over de dekorative egenskaber en funktionel genstand.

En del af fletningen, som afspiller funktionelle egenskaber, er lavet i form af en struktur til fastgørelse af lampen til loftet og er helt skjult under installationen.

Den dekorative del forbliver i ren synsvinkel og er indretningen af ​​loftet. Ud over de stilistiske egenskaber har den ydre del også en understøttende funktion af hele strukturen.

Da lamperne er meget funktionelle og leveres i enhver form for alle stilistiske tendenser, er de til de fleste interiørdesigners smag. Også mange kunne lide det faktum, at lamperne kan bruges som hovedbelysning og som separate dele af rummets designløsning, som du nemt kan vælge og fremhæve den ønskede del af indretningen.

De bruges som et supplement til sconces, lysekroner og andet belysningsudstyr og ser godt ud med dem. Da produktsortimentet er ekstremt stort, er den nemmeste måde først at vælge den ønskede lysekrone og derefter vælge den ønskede spotlight. Hvis derimod udføres denne operation, vil udvælgelsen af ​​de ønskede sconces eller lysekroner være meget vanskeligere.

I tilfælde af brug af spotlights som hovedbelysning skal du først og fremmest bestemme den nødvendige effekt og antal enheder for at få det bedste resultat. Da spotlights dækker et lille område, skal du nøje overveje placeringen af ​​hver enhed for at opnå ensartet dækning i rummet. Hvis der foretages fejl i starten, skal der installeres yderligere punkter.

Under installationen er der ingen grund til at være bange for at beskadige lamperne, da de har høj styrke på grund af brugen af ​​et simpelt men pålideligt design og materialer af høj kvalitet fremstillet i overensstemmelse med moderne produktionsteknologier.

På dagens tidspunkt blandt de indbyggede lamper begyndte de mest populære modeller at bruge modeller med dekorative elementer, lavet i form af vedhæng. Disse lamper ser meget elegante ud og kombineres perfekt med store loftslysekroner, som har en lignende udsmykning.

Oftere begyndte at blive brugt spotlights i belysning møbler. For eksempel er belysning indbygget i garderobeskabet eller garderobeskabet, og i køkkener er det bygget over arbejdsområdet eller spisepladsen. Dette arrangement af belysning giver dig mulighed for individuelt at inkludere hvert element uden at bruge de vigtigste armaturer.

Men for at opnå ensartet og høj kvalitet belysning af en separat del af rummet, skal du vide, hvilke typer lamper og metoder til deres vedhæftning bruges og hvor de bruges.

De vigtigste typer af placering af lamper i spotlights

Der er to hovedtyper af fastgørende lamaer: ekstern og flush.

Armaturer med udendørs armaturer har ensartet diffus belysning, som i konventionelle lysekroner. Denne type lysstrøm dækker hele rummet, og varmen udstrålet fra lampen bliver spredt jævnt under loftoverfladen. Sådan belysning er perfekt til spænding og flerniveau suspenderede overflader, at de ikke kan lide høje temperaturer.

Når lamperne er placeret i lampens basisflush, er lysstrømmen næsten ikke spredt og rettet til et punkt. Mange designere kunne lide disse lamper på grund af deres fordel i æstetiske termer, fordi intet stikker ud over overfladen. Denne type belysning er ikke egnet som hoved, da det kræver et stort antal belysningselementer, bruges de hovedsagelig som ekstraudstyr til at fremhæve bestemte områder. For eksempel er arbejdsfladen i køkkenet, hvor højkvalitetsbelysning er meget vigtig.

En anden vigtig kendsgerning er koncentrationen af ​​forhøjet temperatur i underloftrummet, hvilket er uacceptabelt for spændingsoverflader såvel som suspenderede gipspladelofter. Derfor er det nødvendigt at udskifte standard halogenlamper med moderne lysdioder eller husholdere, der udsender en lille smule varme, har en større lysstrøm og bruger meget mindre elektricitet.

Ud over placeringen af ​​lamperne kan de fastgøres permanent og i drejebasen. Når lamperne ikke roterer, er lysstrømmen rettet til et punkt, og sådanne lamper skal placeres jævnt på loftoverfladen for at skabe belysning af høj kvalitet. Disse lamper bruges til at fremhæve enhver del af indretningen eller et separat område.

Armaturer med drejelamper anvendes ved indretning af individuelle elementer eller områder i et rum, hvilket opnås ved at lede lysstrømme fra forskellige lamper til et enkelt punkt.

Hvad er måder at fastsætte loftslys på?

Alle indbyggede loftslamper kan fastgøres til overfladen med en speciel montering eller direkte til loftet.

Den første installationsmetode indebærer en særlig monteringsstruktur, som lampen er fastgjort til. Strukturen er monteret på loftets overflade ved hjælp af selvdrejende skruer, specielle fastgørelser eller en forstærkningsring, hvorefter der laves et hul i lampen, og belysningen er monteret.

Ved hjælp af den anden metode til montering af en spotlight er alt meget enklere, da installationen udføres i huller, der skæres direkte ind i gipspladen, gipsfiberen eller strækloftet. I lampen er der specielle monteringer (antenner), der holder det i en forudbestemt position.

Indbyggede LED-lamper

Med fremkomsten af ​​moderne LED-lamper er indbyggede belysningsapparater baseret på dem blevet meget udbredt. Sådanne armaturer er blevet den optimale løsning til enhver form for reparation, da den udstrålede lysstrøm er flere gange kraftigere end andre typer belysning. De er også i øjeblikket de mest økonomiske lamper med lav varmegenerering. LED lamper er blevet meget almindelige i private boliger, og i kontorbygninger og lige butikker, men også fundet i andre bygninger.

Nu blev indbyggede LED-lamper begyndt at blive brugt i udsmykningen af ​​møbler. På grund af deres kompakte, meget lyse belysning og enkle installation af armaturet begyndte de at blive brugt til at belyse spejle, nicher og hylder samt garderobeskabe og køkkenskabe.

De vigtigste fordele ved LED-lamper

Blandt fordelene ved indbyggede lamper med LED'er kan identificeres:

 • Lang ressource. LED lamper med lethed vil vare mere end 10 år. Sådanne indikatorer kan ikke overføres til nogen anden form for belysning.
 • Lav varmeafledning. Da en lille varme udsendes under belysning, kan LED-lamper bruges med materialer, der er bange, eller hvor høje temperaturer er uønskede. For eksempel ophængte lofter eller gipsvæg konstruktion.
 • Lavt strømforbrug. På grund af lavt strømforbrug sparer LED-lamper mellem 50 og 95%.
 • Pålidelighed og holdbarhed. Da LED-lamperne mangler elementer af glas og wolfram, som er det svage punkt i enhver pære, på grund af hvilken de brænder. Af denne grund vil LED'erne tjene en lang og problemfri.
 • Sikker brug. LED-lamper indeholder ikke skadelige stoffer og stærke ubehagelige lugte. Deres brug er sikkert i brandfarlige materialer som plast, træ, fiberboard eller spånplader uden risiko for pludselig ild.
 • Ingen blinker. LED-lys tændes straks, uden forsinkelse. Det udsendte lys er ensartet og uden at blinke, hvilket ikke trætter dit syn.
 • Forskellig glød. Glødelamper kan varieres, lige fra et behageligt og blødt gulligt, så tæt som muligt på det naturlige og slutter med hvidt med en blå farve, kold og meget lys, men ubehagelig at se.
 • Mange former. Da LED-lysene er lavet i alle mulige farver og former.

Hvilke former er LED-lamper?

Blandt alle former for inventar er der flere grundlæggende, nemlig:

 • Halvcirkelformede LED-lamper med stor diffusor, der dækker store planer godt og bruges til at oplyse terrasser, platforme og haller.
 • Lamper med aflange figurer bruges til at fremhæve smalle genstande af indretning eller malerier.
 • Cylindriske lamper, der er fastgjort på et drejestativ, der gør det muligt at ændre retningen af ​​lysflusserne. Sådanne sporlamper anvendes ofte i designreparationer, hvor brugte møbler af usædvanlige former.
 • Paneler med LED lamper giver dig mulighed for at skabe forskellige former for lamper med en kraftig lysflow.
 • LED stripe, som bruges til at fremhæve enkelte elementer eller skabe bestemte effekter på loftet. For eksempel er stjernehimlen eller individuelle konstellationer mv.

Indbyggede lamper med halogenpærer

Til dato er de mest almindelige indbyggede lamper med halogenlamper. De bruges i dekoration og belysning af stort set ethvert rum med forskellige stilarter. Alt dette takket være en bred palette af farver, farver og former, der spænder fra klassisk til moderne Hi-Tech. Derfor kan det hævdes, at sådanne lamper kan tilfredsstille enhver køber.

Ceiling halogen spotlights

På grund af deres egenskaber er halogenlamper bredt spredt:

 • Pålidelig og langvarig brug. Hvis i løbet af installationen alle betingelser er opfyldt, vil disse lamper tjene "trofaste" i mange år. Lampene til armaturerne er trods alt fremstillet af et særligt ultra-stærkt kvartsglas, der modstår store temperaturfald og er resistent over for aggressive stoffer.
 • Omkostninger. Da halogenlamper er lavet med billigere materialer, er deres omkostninger en størrelsesorden lavere end armaturer med energibesparende og LED-pærer.
 • Lysstrøm. Lyset fra pæren er meget lysere end i glødelamper og er så tæt som muligt på det naturlige sollys. På grund af dette kunne de fleste designere lide denne type belysning, da de giver dem mulighed for at opnå et behageligt og ikke-presserende miljø i rummet.
 • Minimum ventetid. I sammenligning med andre lamper lyser halogenlamperne øjeblikkeligt såvel som lysdioder. I dem er der ingen blinkende, tænder forsinkelse, som i lysende.

Nogle negative faktorer af halogenlamper omfatter:

 • Høj driftstemperatur. Varmen fra halogenlamper er meget høj og skaber en række begrænsninger for brug. Nemlig anvendes varmebestandige materialer metal, glas og keramik til lamperne. Desuden må disse lamper ikke installeres i træ- og plastoverflader. Det er også kontraindiceret til brug i områder med lille størrelse og mangel på høj kvalitet ventilation.
 • Da halogenlamper bliver meget varme, bør de ikke monteres med bare hænder, fordi de altid tilstedeværende fedtpartikler på fingrene danner mørke pletter på overfladen under forbrændingen. Og dette fører igen til ujævn opvarmning af overfladen og fejl i lampen.
Tip! For at forhindre for tidlig svigt i halogenlamper, skal deres installation ske i tekstilhandsker.

Raster indbyggede lys

Det vigtigste sted for brug af sådanne lamper er kontorlokaler, biltjenester, butikker og andre steder, hvor perfekt belysning er påkrævet. Ud over industrielle anvendelser anvendes sådanne lamper nogle gange i hjemmebelysning. Glow raster fixtures spredt med en behagelig baggrund, men distribueret i en given sektor.

Alle rasterbelysningsanordninger er runde og firkantede, og efter installationen strækker de sig næsten ikke over loftoverfladen, kun diffusoren forbliver. Da hoveddelen af ​​skroget er skjult i underloftrummet, er det muligt at bruge det i ophængs- og spændingsstrukturer.

I sådanne lamper anvendes små fluorescerende pærer, hvorunder producenterne udvikler specielle former af reflektorer til den bedste belysning.

Hvilke fordele har indbyggede loftslamper?

For at forstå, hvorfor forsænket lys er meget populære, skal du kende deres vigtigste fordele.

Designere bruger i stigende grad belysning som et specielt objekt, hvor man kan fremhæve en separat del af interiøret, udføre ruminddeling eller give et rum fra en anden vinkel. Indbyggede lamper med et andet lysspektrum kan også ændre atmosfæren i rummet ved at gøre det varmt eller køligt.

Takket være de indbyggede loftslamper skaber man en højkvalitets opdeling af rummet i separate zoner. For eksempel at adskille hvilestedet fra arbejdshjørnet. Denne belysningsmetode hjælper med at spare energi betydeligt, fordi hver zone kan tændes separat, mens hovedlampen slukkes.

Takket være sine kompakte dimensioner giver den indbyggede belysning ikke mulighed for at overbelaste indretningen med unødvendige detaljer og med fladarmaturer opnå en flad overflade uden fremspring og andre strukturer. En model med fugtighedsbestandige kabinetter er ideel til badeværelser, svømmebassiner, brusebad mm, hvor der er høj luftfugtighed, spray, fordampning osv.

Da varianter af loftmonterede armaturer kommer i forskellige former, farver og konfigurationer, og også er lavet af forskellige materialer, kan de dække alle prisklasser. Af denne grund kan enhver købe dem. Efter alt kan indbygget udstyr være både enkle punkter og smarte udseende lamper, hvor krystaller bruges til dekoration. Eller lavet under en række gipslister også med dekorative mønstre og farver, frostet glas og andre dekorative elementer. Det er for enhver smag og købsmulighed.

Når du køber moderne designerlamper, bør du ikke glemme økonomien, fordi halogenpærerne installeret i dem kan halvere forbruget af elektricitet. Så vil LED-teknologien øge besparelserne op til 95% sammenlignet med glødelamper.

Oftere er der tilstedeværelse i armaturerne til sikkerhedssystemer, som undertiden modstår betydelige belastninger og stød. Især i forhold til lysekroner, som ofte er skrøbelige loft. Det vil sige, de indbyggede lys forbliver intakte, selv efter at være ramt af en børnebold eller en champagnekork.

Hvis du sammenligner de indbyggede lamper med loftkroner, væglamper osv., Så er installationen af ​​den første meget nemmere og tager mindre tid. Det er ikke vanskeligt at tilslutte et elektrisk kabel, så installer lampen i hullet eller monteret på forhånd. Samtidig er belastningen på loftfladen meget mindre, da det indbyggede udstyr er en størrelsesorden lettere end de klassiske typer belysningsudstyr.

Og den vigtigste fordel ved indbygget belysning er omkostningerne ved udstyr, hvilket er meget billigere end almindelige lysekroner.

konklusion

Integreret belysning giver enorme muligheder i implementeringen af ​​design ideer til at opdele rummet i separate zoner for at udføre belysningen af ​​individuelle elementer. Anvend belysning som hoved eller ekstra, skaber din egen unikke effekt, hvilket giver rummet en varm eller kølig atmosfære.

Takket være alle mulige farver er teksturer og relieffer til at vælge den rigtige lampe ikke svært. Men for et kvalitetsvalg skal du kontakte en professionel designer, og i mangel af en sådan mulighed bør du omhyggeligt undersøge de færdige projekter, anbefalinger, video og foto rapporter fra mestrene. Og din reparation vil helt sikkert være vellykket.

Forskellige spotlygter

Kompetent belysning i rummet er ikke kun komfort, stil og ideelle betingelser for arbejde under kunstigt lys, men også en garanti for sikring af synet. Med et minimum af indsats kan alt dette opnås ved at installere spotlygter.

Og alt er gjort med egne hænder med minimal evne til at håndtere værktøjer og respekt for enkle elektriske sikkerhedsregler. Det er kun nødvendigt at finde ud af, hvilke typer lamper der findes, og hvilke af dem er mere egnede til udformningen af ​​et bestemt rum.

Eksisterende typer spotlights til loftet

Udvalget af foreslåede lys rammer. Alle disse lysekroner, sconces, gulvlamper, pletter af enhver person, der først er ramt af valget af lamper, kan være forvirrende. Og stadig nødt til at hente en pære til dem.

Det vigtigste her er hele spektret af punktlyskilder, der skal inddeles tydeligt i:

 • loftslamper (forsænket modeller, hængende pletter, små og massive lysekroner);
 • gulv og monteret på møblerne en række gulv lamper;
 • og væg sconces.

Til lofter er der mange forskellige løsninger (ifølge metoden til installation, udseende, brugte lamper). Under ethvert design er der en model.

Monteringsmuligheder

Den første er monteret i gipsplader, batten, fra cantilever strukturer og fra forskellige paneler lofter. I loftindretningen skæres et hul, efter at lampen er anbragt, holdes der med forårsspidser.

Sidstnævnte er installeret med spændeklæder og i tilfælde, hvor vægten af ​​belysningsapparatet er signifikant. En luksuriøs massiv lysekrone vil helt sikkert være stift fastgjort til loftet, ellers vil det ikke hænge i lang tid.

For det første er platformen monteret, og til selve lampen i form af en lysekrone eller plet. Højdejustering kan foretages ved at skifte den til platformstyrene eller ved at bøje suspensionen under den ønskede højde.

Særlig opmærksomhed på rækkefølgen af ​​montering spotlights til stretch loftet. For det første er platformen der holder dem installeret, så lærredet spændes, og kun så er lampen selv forbundet med hovedmonteringen.

Blandt opsætningsmulighederne kan du vælge pletter på skinnerne, som kan være stramme kabler eller justerbare stænger med pærer i enden. Lampen kan flyttes til ethvert sted i loftet og belyser det ønskede område i rummet. Som regel er disse originale og interessante modeller ved design.

Valgmuligheder for lampens placering

Den første metode giver visse fordele ved indretningen på grund af usynliggørelsen af ​​enhederne selv, men lysstrømmen fra en sådan skjult lampe er smal. Denne mulighed bruges oftest til at arrangere systemer med en lang række punktlyskilder, der danner en kompliceret lys sammensætning eller er installeret til zonering en sektion i et rum.

Udvendige lamper bruges til at skabe diffust lys i store rum. Og de har en meget større dekorative sort. Der er uendeligt mange forskellige variationer af små pletter og massive lysekroner. Mulighed kan findes under enhver stilistisk beslutning i interiøret.

Det er vigtigt at overveje! Enhver lampe udsender varme. Fra muligheden gemt inde i loftet kan det forårsage uønsket overophedning af indretningen og selve apparatet. I dette tilfælde skal du vælge de mindst varmeudslipende lysdioder.

Valgmuligheder for muligheden for at ændre lysets retning

Hver type finder sin anvendelse i forskellige interiører. Nogle giver dig mulighed for at skabe ensartet belysning af hele rummet på en gang, mens andre giver lysende belysning og fravær af skygger til det valgte område. Brugen af ​​justerbare modeller gør det også muligt at ændre belysningsstilen over tid, blot ved at omdirigere lysstrømmen i en anden retning.

Det er også nødvendigt at tage hensyn til også ren psykologi. Konstantitet begynder at begynde at pale, og derefter kede sig. Variable retningslys giver dig mulighed for at undgå dette. På ethvert tidspunkt kan du omdirigere lysfløften og skabe en helt ny løsning i indretningen med samme udsmykning og indretning.

Indstillinger for typen af ​​pærer inde og deres strøm i 12 V, 220 V

Moderne spotlights bruger en række lamper:

 • glødelampe;
 • halogen;
 • LED.

I den angivne rækkefølge øges prisen på disse lamper, og samtidig reduceres omkostningerne ved deres drift. Glødelamper til spotlights er udelukkende udvalgt med strøm op til 40 W, ellers kan overophedning fra varme ikke undgås. Valget af halogener bør også nærmer sig omhyggeligt og med al opmærksomhed er for stor og varmeafledning stor nok.

Lysstofrør er ganske store i størrelse og anvendes praktisk taget ikke i spotlysarmaturer til loftet. Æstetik af en stor lampe inde i en lille lampe er meget tvivlsom.

Den mest anbefalede, praktisk taget ikke-opvarmning, holdbare og økonomiske drift er LED-lyskilder. De er lavet i form af bånd, pærer med en lysdiode med høj effekt eller fra flere mindre kraftige. Sidstnævnte kan skrues i billig LED lysekroner, samt gulvlamper og væglamper med pletter.

Glødepærer sælges udelukkende med 220 volt, men LED og halogen kommer ind i 220 V og 12 V. I det andet tilfælde er der brug for en transformer til strømforsyningen. På den ene side er det dyrere, men på den anden side fra en lavpower 12 volt pære er lysstrømmen meget rigere end fra en lignende lampe i watt på 220 V.

Video - hvordan man vælger drejede lamper og lysekroner

Nuancer af montering spotlights

I lysbutikker er der LED-lamper med både en indbygget spændingsomformer til at levere 220 V til den og lavspændingsmodeller til 12 V. I det andet tilfælde skal du installere en separat strømforsyning. Men det kan installeres ikke på en enkelt pære og på en hel gruppe lysdioder, hvilket kan reducere de samlede omkostninger ved at arrangere al belysning i et rum betydeligt.

Grundlæggende principper for montering af en spotlight

Enhver kilde til kunstig belysning kan drives via en lysdæmper, en enhed til justering af lysstyrkenes intensitet. Den leveres med en knap og en knap. I tilfælde af montering sammen med en 200/12 V trin-down enhed til halogen- og LED-lamper, bør effekten af ​​alle enheder vælges omhyggeligt. Forsyningstransformatoren skal være den mest kraftfulde, så går styreenheden, og den laveste effekt er ved armaturet eller LED-strimlen.

Diagram over parallelforbindelse af spotlights gennem en transformer

For at forbinde lyspærer til 12 V, kan du bruge en allerede unødig strømforsyning fra en computer. Det vil præcist modstå belastningen af ​​de monterede armaturer. For at starte det behøver du kun at lukke de sorte og grønne kontakter i stikket, tage nul fra den sorte ledning og +12 V fra den gule.

De fleste modeller af spotlights har terminaler til tilslutning af ledninger. Hvis disse er fraværende, skal du bruge klemmerne (du kan ikke forbinde aluminiumskabler direkte til kobber).

Billeder af de bedste designløsninger med spotlights på loftet

konklusion

Den endelige beslutning, hvad man skal installere på loftet spotlights altid og kun ejeren af ​​huset. Dette er mere et spørgsmål udelukkende af hans præferencer i stil og æstetik i det indrettede interiør. Skjult armatur er ideel til zonering, justerbar og på ledepladserne kan du justere lysstrømretningen til forskellige situationer, og billige og kompakte LED-lysekroner fylder rummet med en mystisk og intim atmosfære.