Vælge vandtætte lamper til rackloft på badeværelset

Det er vigtigt at vælge et armatur til et loftsloft i badeværelset i henhold til to kriterier - modstand mod fugt og temperaturændringer. Til bekvemmelighed for kunderne har fabrikanter af belysningsudstyr tildelt badeværelsesapparater i en særskilt kategori kaldet "fugtsikker". Enheder mister ikke deres funktioner under drift under konstante forhold med høj fugtighed, men ikke kun. Fuld tæthed af enhederne gør dem uskadelige og foran en overflod af støv.

Funktioner af vandtæt udstyr

Traditionelt er armaturer til battlofter i badeværelset og andre typer af ophængte strukturer spotlights. Lavet af en pålidelig kombination af metal og glas, er produkterne ikke udsat for korrosion, de håndterer fugt, dampe og forurening. Jo højere grad af gennemsigtighed i glasset er, desto lysere og mere fokuseret vil lysstrømmen være.

Loftarmaturer til badeværelset er opdelt efter graden af ​​beskyttelse mod fugt, hvilket bekræftes af en særlig markering fra kombinationen af ​​bogstaver ІР med et par tal, hvor den første er beskyttelse mod faste partikler og den anden er graden af ​​beskyttelse mod fugt. Hver vandtæt lampe er markeret. Disse kan være følgende muligheder:

 • ІР65 - Indretninger med maksimal beskyttelse mod støv og vandstråle;
 • ІР54 - enheder med delvis beskyttelse mod støv og stænk;
 • IP44 - beskyttelse mod fordampning og små støvpartikler op til 1 mm.

Med hensyn til lyskilden har det for nylig været LED'erne, der vandt glødelamper og halogen.

Når man vælger LED-lamper til lamper, vil køberne have mulighed for at evaluere en række fordele, herunder:

 • lang driftsperiode
 • minimumsopvarmning
 • evne til at oprette forbindelse til et netværk på 220 volt;
 • Garanti fra fabrikanten til tre år.

Vælg et badeværelse armaturer behøver ikke kun i udseende og størrelse. Det er vigtigt at vælge sådanne enheder, som fuldt ud opfylder sikkerhedsstandarderne.
Typer af fugtsikre enheder efter type installation

Den største forskel mellem fugt-resistente badeværelse armaturer fra konventionelle apparater i deres design funktioner. Indretningerne er opdelt i flere typer, afhængigt af hvad der vil være installation af lamper i rummet. Disse kan være enheder:

Løftearmaturer monteret direkte i loftets overflade, der maskerer ledningerne i loftloftet. En sådan variant af udstyr ville være passende i badeværelser, hvor spotlysets højde ikke er kritisk, det vil sige i værelser med lofter fra 2,5 meter.

Ceiling vandtætte enheder har en vigtig funktion - de kan kun monteres på loftoverfladen og er ikke egnet til vægge, møbler eller gulv. Lyse repræsentanter for denne gruppes udstyr er flade lysekroner "piller".

Overlygter er monteret på overfladen af ​​rackloftet. I modsætning til det indbyggede punkt kræver de ikke ekstra plads, så de vil være en god løsning til små værelser med begrænset lofthøjde.

Overvej flere mærker, hvis produkter på hjemmemarkedet nyder en velfortjent tillid.

Belgisk kvalitet fra MASSIVE

Installer lampens indbyggede belgiske mærke foretrækker folk, for hvem i første omgang har dokumenteret kvalitet og pålidelighed. Virksomheden har haft succes i lysmarkedet i næsten et århundrede og har derfor et upåklageligt ry. Firmaet blev grundlagt i 1926 og tilbyder kunder et stort udvalg af lamper, herunder dem til et badeværelse med et fugtisoleret hus.

Et særpræg ved produktets mærke er et usædvanligt design i forskellige retninger, alt fra klassisk til moderne. Enheder opfylder europæiske standarder, som testes på hvert trin i fremstillingen, er helt sikre. Fugtbeskyttelsespletter og spotlights passer til badeværelset.

Belysning fra det østrigske mærke - hvad er bemærkelsesværdigt

De fugtbestandige LED-lamper fra den østrigske produktion af Eglo-mærket er også populære på hjemmemarkedet. Virksomheden har produceret udstyr i mere end 40 år, idet det drejer sig om høj kvalitet og fremragende design af modeller. I selskabets katalog er der mere end 2000 navne på armaturer, blandt hvilke du kan vælge spektakulære enheder med funktionen beskyttelse mod fugt.

De fleste af virksomhedens modelprogrammer er fremstillet i østrigske og ungarske planter. Producentens prioritet er produktets funktionalitet, sikkerhed og miljøvenlighed kombineret med en gunstig pris.

Fransk producent - Legrand selskab

Installationen af ​​franskfabrikata fra Legrand-mærket er fuldt berettiget. Virksomheden har været i drift siden slutningen af ​​det 19. århundrede og fylder markedet med virkelig højkvalitets, pålidelige produkter. Udstyr under dette mærke er lige så effektive i driften af ​​beboelsesbygninger og administrative bygninger.

Produkterne fremstilles i fabrikker med moderne, konstant opdateret udstyr. Virksomhedens katalog er en af ​​de største i verden og har omkring 130 tusind enheder, hvoraf mange modeller er designet udelukkende til værelser med høj luftfugtighed.

Indenlandsk teknologi - overkommelig og pålidelig

På det russiske marked er en af ​​lederne i produktionen af ​​lamper til lamper, herunder dem, der er modstandsdygtige over for fugt med en hermetisk konstruktion, AMBRELLA ligner. Virksomheden har etableret produktion af udstyr til ophængningssystemer siden 2012, og før det var også implementatør af de største europæiske mærker.

I dag fremstilles AMBRELLA-produkter i Kina, hvilket gør det muligt at reducere omkostningerne ved færdige produkter, ikke på bekostning af den kvalitet, som fabrikanten kontrollerer i hvert trin.

Armaturer til racklofter - typer og installation af elektriske ledninger

Racklofter er en meget populær løsning i dag, især i køkken, badeværelse og lignende værelser.

Selvfølgelig opstår spørgsmålet: hvordan i tilfælde af brugen af ​​et sådant design til at organisere belysningen?

Du finder svaret i denne artikel.

Vi vil fortælle i det, hvad er lamperne til slattedlofter i badeværelset og hvordan man forbinder dem korrekt.

Elektrisk installation

Men denne belysningsform går stort set ud til loftloftet, som vi er vant til, så i de fleste tilfælde vælger brugerne at udstyre et loftloft med indbyggede lyskilder.

Og først og fremmest skal du ordentligt organisere strømforsyningen til disse enheder.

I dette tilfælde er der finesser, især når man overvejer at racktæppet installeres mest i våde rum. Her er de vigtigste punkter at passe på:

Måske rackloftet - det mest holdbare design til badeværelset. Det er ikke vanskeligt at installere rackloftet på badeværelset selv for en nybegynder.

Hvilket loft på badeværelset at vælge, og hvilken indstilling vil være den mest pålidelige, læses i denne anmeldelse.

Hvordan man laver et loft på plastpaneler - installationsanvisninger er vist her.

Trådtype og tværsnit

Leders tværsnitsareal vælges i overensstemmelse med den maksimale kraft af strømmen der strømmer ind i den. Det menes at hver firkant. mm kobbertråd er i stand til at springe over en strøm på 10 A uden aluminium overophedning, kun 8 A.

For at finde ud af, hvilken strøm jeg vil forbruge belysningskilden, skal dens effekt P divideres med værdien af ​​spændingen U, hvor den fungerer: I = P / U. For pålidelighed kan du tilføje en margen på 10%.

Ledninger til ledninger

Konventionelle armaturer installeret i bygninger er lav-effekt enheder, så relativt tynde ledninger er næsten altid vant til at drive dem. For lavspændingssystemer (12 eller 24 V) er der normalt nok kobbertråd med et tværsnit på 0,5 eller 0,75 kvadratmeter. mm. Højspænding fodres som regel med en ledning på 1,5-2 kV sektion. mm.

Det er nødvendigt at bruge ledninger af PVA, PV mærker (isoleringsmateriale - PVC en sammensætning), PPGng-HF (det isoleres af en polymer sammensætning).

Kabelføring

Hoveddokumentet for elektrikere - PUE - kræver installation af belysningskabler i opbygningen af ​​hævede lofter efter samme regler som den eksterne.

Derfor er det umuligt at blot lægge ledningerne på rammen, som skrupelløse installatører undertiden gør, det skal lægges i en metalslange eller i et korrugeret rør lavet af selvslukkende polymer.

Først og fremmest minimerer denne metode risikoen for brand. Men desuden bliver ledningen beskyttet mod fugt og mekanisk skade, og i tilfælde af svigt kan den udskiftes uden at fjerne skinnerne.

Tilslutning til tavlen

Det er ikke nødvendigt at forbinde hele belysningen via en maskine: Hvis der forekommer en kortslutning (kortslutning) på en hvilken som helst del af kredsløbet, vil hele objektet straks springe ind i mørket. Det er mere korrekt at opdele belysningskredsløbet i flere grupper og forbinde hver af dem via sin egen automatiske maskine.

Installation af UZO er kun obligatorisk til belysning af værelser med høj luftfugtighed - badeværelser, brusebad, bade mv. Det skal dog konstrueres til en lækstrøm på 10 mA og ikke 30 mA som i tørrum.

Montering af kontakten (dimmer)

Det er nødvendigt at observere den vigtigste regel: omskifteren eller lysdæmperen skal installeres i spalten af ​​fasetråden og ikke nul.

Ellers vil det også slukke for lyset, men belysningsudstyret forbliver strømforsynet. Og når en bruger udskifter en pære eller reparationer, risikerer brugeren elektrisk stød.

Dimmer forbindelsesprincip

Nuancer på grund af høj luftfugtighed (vigtigt for badeværelser, badeværelser, køkkener osv.)

For at reducere risikoen for kortslutning eller elektrisk stød til et minimum under forhold med høj luftfugtighed skal der overholdes en række krav. Som allerede nævnt skal ledninger og kabler placeres i metalslangen eller selvslukkende plastbølgepap, hvor fugt ikke kan trænge ind.

Transformervalg og tilslutning

Hvis der skal anvendes et lavspændingssystem, så skal det være nødvendigt at tage hensyn til ikke kun, at den er konstrueret til en vis effekt, men også at dens udgangssvingninger skal jævnt indlæses, når der vælges en transformer til den.

Foto ledninger på badeværelset

Det vil sige, at hvis en transformer på udgangssiden f.eks. Har 4 par terminaler og indikerer at den er konstrueret til en nominel effekt på 200 W, så kan en belastning på ikke mere end 50 watt tilsluttes hvert terminopar.

Sådan skjuler du en 220 / 12V transformer bag hævede lofter

Typer af armaturer, der anvendes til lamper

Lad os nu se, hvilken type belysningsudstyr der er til rådighed i dag til ejeren af ​​rackloftet:

Lamper med glødelamper

Sådanne indretninger har en fordel i form af lave omkostninger, men derudover er der en række ulemper:

 • store dimensioner;
 • lav effektivitet;
 • kort levetid.

Lampen med glødelampe

På grund af den store størrelse skal det nedhængte loft sænkes betydeligt, så rummet vil miste mere højde end ved brug af andre typer armaturer.

Halogenlamper

Halogenlampen på handlingsprincippet er også en glødelampe, men noget modificeret.

Kolben er fyldt med en buffergas, som normalt er brom- eller joddamp.

På grund af denne teknik er det muligt at opnå følgende effekter:

 • reduceret størrelse (mellem lamellerne og gulvpladen, du skal kun forlade en afstand på 3-5 cm);
 • øget effektivitet (lampen forbruger el er 3 gange mindre end den sædvanlige en af ​​samme lysstyrke);
 • øget levetid
 • Lyset er spredt og derfor mere behageligt.

I dette tilfælde skal du være forberedt på, at sådanne lyskilder er noget dyrere end traditionelle glødelamper.

LED Rectangular Ceiling Lights - Økonomisk Ny

Hvis en diode er lavet af visse halvledere, så når en strøm passerer gennem den, vises en luminescens i p-n-forbindelseszonen - sådanne enheder kaldes LED'er. I starten glødede de meget svagt, så de blev brugt i elektronik som en indikator for enhedens driftstilstand eller noget andet.

Over tid lærte vi at lave lyse lysdioder, og det var en revolution inden for produktion af belysningsenheder.

LED lyser i loftet

Her er deres fordele:

 • Effektiviteten er så høj, at LED-lampen forbruger 15 gange mindre elektricitet end den tilsvarende glødelampe;
 • Denne lyskilde har en enorm ressource - den varer ca. 50.000 timers arbejde, og producenterne giver en garanti for en periode på 2 eller 3 år.
 • LED kan ikke brydes af stød eller vibrationer;
 • samt modstå spændingsfald.

LED'erne arbejder i lavspændingsmodus og ved konstant strøm.

Raster lys

Raster lamper kaldes, hvor flere lineære (lange) fluorescerende eller LED lamper er installeret.

En lysreflekterende gitter er placeret over lamperne, som kan være lavet af hvidmalet stål eller spejlformet aluminium. Sådanne anordninger har til forskel fra punktet store dimensioner (ca. 60x60 cm) og er beregnet til at belyse store områder - for eksempel handelsrum.

Når man vælger en rasterlampe med fluorescerende lamper, skal man huske, at sådanne lyskilder har kviksølvdamp i kolben.

Derfor er det for det første ekstremt vigtigt at undgå slag, som kan føre til trykfald i flasken. og for det andet er det nødvendigt at indgå en aftale med en specialiseret virksomhed for bortskaffelse af sådanne lamper.

Rackloft er mest pålideligt for værelser med høj luftfugtighed. Rack loft i badeværelset - typer af suspenderede strukturer, deres fordele og ulemper.

Typer af plastpaneler til lofter og deres egenskaber, se denne publikation.

Belysningstips

I våde rum er det tilrådeligt at erstatte standardbelysningssystemet med en spænding på 220 V til en lavspænding, der kræver 12 eller 24 V.

Dette skal først og fremmest af sikkerhedsmæssige grunde ske, men der er yderligere "bonusser":

 • lavspændingssystemer fokuserer på brugen af ​​mere økonomiske lamper (halogenlamper og lysdioder);
 • det er muligt at bruge tyndere og dermed billigere ledninger;
 • i tilfælde af brug af lysdioder kan implementeres i belysningen af ​​forskellige effekter, såsom blinker.

Det er kendt, at når man installerede et rackloft i et stort rum, nægtede nogle brugere at skifte til et lavspændingsbelysningssystem på grund af den lille størrelse af armaturerne, der var beregnet til den, da de ville se latterligt ud på et stort arealloft.

 • at have brugt lidt mere indsats på søgningen, kan du finde lavspændingslamper af enhver størrelse (det er bedre at kontakte en stor specialbutik);
 • Lavspændingslygter, inklusive LED, er tilgængelige med patroner af alle eksisterende typer.

Derfor kan du for en stor højspændingslampe altid finde en passende lavspændingspære.

Udvælgelse, beregning og installation af armaturer i reollofter

Populariteten af ​​slattedloft skyldes originaliteten af ​​designet og kompatibilitet med ethvert ruminteriør. Men uanset valg af et bestemt loft system for hver af dem at finde de mest egnede belysningsarmaturer.

Et stort antal spørgsmål stammer fra forbrugere, der har valgt nedsatte lofter. Faktisk er alt ret simpelt. Her er det vigtigste at bestemme på forhånd hvilke lamper til rackloftet der skal bruges i fremtiden. Afhængigt af dette skal du tage højde for en række designfunktioner og bruge en bestemt belysningsplan.

Design funktioner i racket loftet

Rackloft hedder en struktur bestående af metalplader (laths) og hængende elementer, der monteres på et hårdt loft ved hjælp af lange eger. I fremtiden bruges alle disse lameller til at dække loftet med forskellige materialer.

Før du installerer et sådant loft, er det nødvendigt at bestemme, hvor mange lamper der skal bruges i rummet, hvilke typer de vil være, og i hvilke punkter de vil være placeret. Designet af belysningssystemet er lavet ved montering af rackloftet!

Sørg for at bruge bølgede rør og ærmer på badeværelset, i badeværelset eller i køkkenet for at beskytte ledninger fra fugt og støv. Desuden er der ikke behov for fuldstændig demontering af beklædningsmaterialer på loftet, hvis reparationer er påkrævet.

Typer af armaturer til rackloft

De bedste muligheder for slattedlofter er punktudstyr og rasterindretninger. Den første indebærer brug af pærer af enhver type, den anden - LED eller fluorescerende.

Instrumenter med glødelamper

De samlede dimensioner af sådanne belysningsarmaturer er signifikant større i forhold til andre typer. I dette tilfælde er det nødvendigt at beregne loftet på forhånd.

Installation af lyskilder i stativstrukturer er karakteriseret ved enkelhed. Produkter anvendes hovedsageligt i suspenderede enheder.

Lygter er også karakteriseret ved lave omkostninger, men har mange ulemper:

 • højt strømforbrug
 • kort levetid - det skal udskiftes hver 1000 arbejdstimer;
 • Designelementerne i glødelamper tillader ikke skabelse af dæmpet belysning, der kræves til et rekreativt område (for eksempel i et soveværelse).

Den største fordel ved glødelamper anses for at være blødt lys, behageligt for øjet og så tæt som muligt på spektret af den naturlige sol. Tilsæt her en god farvegengivelse, som kun foregår med en god strålingsintensitet. Dim glødelamper giver gulv til enhver farve.

lysdioder

Den første fordel ved sådanne lamper er relateret til deres holdbarhed. Fordelene ved LED-lyskilden slutter ikke der. Dette er en fantastisk mulighed for slattedloft af flere grunde:

 1. Apparater opvarmes næsten ikke under drift, hvilket ikke er tilfældet med kviksølv fluorescerende lamper. Diode lygter vil ikke varme op panelerne af loftet i loftet, hvilket letter processen med installation og udvælgelse af beklædningsmateriale.
 2. Lysets spektrum så tæt som muligt på det naturlige. Denne funktion er relevant for fluorescerende enheder. Spektret af LED-kilder er også meget bredt. Husk et koncept som f.eks. En dagslysdiode (lampe).
 3. Lang levetid. Det nøjagtige liv afhænger af det specifikke produkt, men det er stadig bedre at fokusere på dyrere LED-modeller. De vil betale for deres levetid.
 4. Høj fugtbeskyttelse. LED'er kan installeres i ethvert rum.
 5. Dette er en god mulighed for at skabe dekorativ belysning på grund af det store antal forskellige nuancer.

Punkt mulighed

Valget af armatur til lofter påvirker meget. Udover forskelle i lys nuancer varierer instrumenterne i størrelse. Lav en beregning af loftet, afhængigt af dataene og antallet af brugte armaturer, vælg størrelsen. Loftet er installeret i samme højde som lamperne. Sørg for at tage højde for fejlen - mindst 1 cm.

Her er nogle regler og tips til placering af spotlights i lamellofter:

 1. Hvis værelset udelukkende anvendes til punktindretninger, så for hver 2 kvadratmeter. m skal installeres mindst en lampe.
 2. Produktets placeringer afhænger af individuelle præferencer. De er vant til at skabe en smuk komposition, zonering et værelse eller afhængig af funktionel bekvemmelighed. Rummet kan opdeles i områder til at sove, læse, spise osv.
 3. Mange tror fejlagtigt, at når loftet ikke er bange for høje temperaturer, er det muligt at installere lamper af enhver strøm. Dette er relevant, hvis det samme dækkemateriale (temperaturafhængigt) er valgt.
 4. Prøv at bruge lamper, der skaber belysning så tæt som muligt på naturligt lys.

Det rigtige belysningssystem kan have en positiv effekt på det samlede indtryk, som hele rummet producerer.

Halogenlamper

Faktisk taler vi om en forbedret version af Ilyich pæren. Princippet om drift bevares, men på bekostning af visse designfunktioner skinner kilden meget lysere og forbruger en kvart mindre strøm. Tilføj til dette en fremragende farvegengivelse, takket være, at enhederne endda bruges i dag i museer og udstillinger.

Vi opregner de vigtigste fordele ved halogenlamper på baggrund af almindelige glødelamper:

 • modeller fra mærkevareproducenter vil vare mindst 2500 timer;
 • pæren af ​​pæren er fyldt med en inert gas, der giver normal lysintensitet;
 • kan placeres fra loftet op til 30 mm;
 • nem installation (udskiftning).

Lysstofrør

Også kaldet energieffektiv. En god mulighed, hvis du skal udskifte standard glødelamper:

 • øget belysningseffektivitet - 4-5 gange lysere og mere rentabel end glødelamper;
 • Operationsperioden når 12-20.000 arbejdstimer (muligvis underlagt stabilisering af strømforsyninger og fravær af spændingsfald);
 • minimal varmegenerering;
 • kompakt størrelse (CFL - kompaktlysrør).

På baggrund af disse fordele har husholderske deres ulemper, som tillod LED-pærerne at komme fremad:

 • anbragt inde i pæren af ​​kviksølvdampe - hvis beskadigede strukturelle integritet lækager (selv en mængde kviksølv minimum er skadelig for det menneskelige legeme);
 • lav farve gengivelse;
 • flimring af lette kilder af dårlig kvalitet, hvilket fører til øjenprophed og forringelse af det generelle trivsel (ekstremt negativ indvirkning på arbejdet)
 • under drift falder intensiteten af ​​gløden gradvist.

Raster belysning

Sådanne belysningsanordninger passer bedst til store områder med stort rum. Operere raster lamper derhjemme bør være med stor omhu. Disse er omfangsrige produkter. Men de er ideelle til Armstrong loftsstrukturer.

Anbefalinger til udvælgelse

Før du fortsætter med at designe et fremtidigt belysningssystem, skal du sørge for at foretage specielle beregninger. Sørg for, at dit valgte system fuldt ud opfylder kravene til det, udfør grundlæggende funktioner. Dette skal gøres, selvom det er et badeværelse med to spotlights.

Mindste belysningsbelysning vil være hensigtsmæssigt i rekreativt område, men i alle andre rum påvirker det personens præstationer, humør og psyke som helhed. For sådanne værelser er det bedre at tage belysning med en margen!

Hvis zoneinddeling udføres, skal der tages hensyn til beregninger med endnu større ansvar. I rekreativt område skal du forsøge at give to driftsformer - lys til læsning og dæmpet belysning til at sove (du vil ikke tænde lyset om natten om du går op på toilettet).

Beslutte om den nødvendige belysning i rummet, beregne, hvor meget strøm er påkrævet for hver lampe, og hvor mange af dem bør være en kvadratmeter (rolig, kan resultatet ikke være et heltal, så den afrundede opad).

Når du vælger et spektrum af belysning, skal du prøve at bringe det tættere på det naturlige til det maksimale og for at sikre den bedste farveoverførsel. Den sidste parameter er betegnet Ra og for boliger skal være i området 80-100%.

Hvis du har svært ved at lave uafhængige beregninger, skal du kontakte autoriserede elektrikere og bygherrer. Selvom du selvstændigt kan installere belysningsenheder, anbefales det at overlade beregningerne til fagfolk.

Typer af stativsystemer

Racksystemer er udviklet i to typer - åben og lukket. I sidstnævnte tilfælde installeres lamellerne i en vis afstand fra hinanden. Formede huller er skjult under dekorative paneler og indsatser. De kan også være åbne. Tilstedeværelsen af ​​perforerede paneler vil give høj kvalitet ventilation.

Åbent rack system - et stykke design med en tæt pasform til hinanden.

Suspenderede komponenter

Hovedelementerne i hævede lofter er:

 • stingers - strimler kræves til fastsættelse af beklædningsplader;
 • suspensioner - forårstype med strikkepinde (nødvendig til fastgørelse af ophængningsstrukturen og eliminering af afbøjningen);
 • mellemliggende og guide profiler - loftramme;
 • beklædningsmaterialer (dekoration).

Elektrisk installation

Beregning af ledninger og ledninger udføres før arbejde i forbindelse med montering af loft. Dette vil undgå, at shtabirovaniya generelt lette installationen, da det vil forblive bare at lægge ledningerne gennem særlige kanaler mellem lamellerne og udkastet. En anden fordel ved denne metode er brandsikkerhed, hvilket er vigtigt i de tilfælde, hvor brændbare plastmaterialer anvendes til plettering.

Ofte er ledningerne skjult i bølgepapirer. Denne mulighed er meget bedre end den forrige, da det forbedrer den allerede fremragende brandsikkerhed betydeligt. Gør det lettere at reparere elektriske ledninger. Hvis det er nødvendigt, behøver du ikke helt at afmontere huden (fjern kun panelet i det ønskede område).

Belysningsanordninger til stativkonstruktioner er normalt karakteriseret ved lav effekt, så der er ikke behov for at lægge ledninger for stort afsnit - nok 2 kvadratmeter. mm. Den bedste løsning ville være at bruge et kabel med et tværsnit på 1,75 kvadratmeter. mm.

Til fastgørelse af metalslangen anvendes standardfastgørelsesanordninger. På den anden side er det ikke nødvendigt at dvæle på det specielt - intet forfærdeligt vil ske, hvis du bruger håndlavede fastgørelsesdele.

Ved brug af visse typer lyskilder skal særlige forhold overholdes. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at installere en down-down transformer (for eksempel hvis en 12 V LED-strimmel er monteret).

Monteringsarmaturer

På markedet kan du finde et stort udvalg af lamper, hvilket gør det svært at vælge det rigtige og mest egnede. Men når man vælger dem, er et vigtigt kriterium installationen i slattedækket i fuld overensstemmelse med reglerne og anbefalingerne.

Enheder kan placeres både under installationen og ved færdiggørelsen. Uanset den valgte løsning skal du ikke glemme, at hullerne til indbyggede apparater og konventionelle elektriske ledninger foretages før installation.

Før installationen skal du bestemme antallet af lysarmaturer, deres placering og derefter lave huller. For at gøre disse huller så glatte og glatte som muligt, afhent en lille borekrone. Hulets diameter skal være lidt mindre end lampens kant. Sørg for at male alle skæringspunkterne, og installer derefter produkterne.

Husk! Inden du udfører arbejde med elektricitet, skal du helt afbryde huset eller lejligheden. Dette er en vigtig sikkerhedsregel.

Et vigtigt skridt i installationen af ​​belysning er dens design. Du skal på forhånd vide, hvilke lamper der skal installeres og hvor, installer kablet og bor de nødvendige huller.

Valg af lamper til lamper

Før du installerer lysene på et slattedæksel, skal du tænke på belysningssystemet. Rackloft er en bekvem og fashionabel løsning til dit hjem. Men ethvert loft skal indeholde belysningsanordninger, og i tilfælde af et nedhængt loft har mange mennesker spørgsmål om, hvilke lamper der kan installeres. Der er ikke noget svært her! Det vigtigste er at tænke på forhånd i belysningsordningen, og dit loft bliver simpelthen annulleret. Læs om de forskellige typer af inventar nedenfor.

Spotlight til rackloft

Meget afhænger af hvilken lampe du vælger til dit loft. Forskellige lamper skelnes ikke kun af skyggen af ​​det lys, de udsender, men også af deres størrelse. Således er der en beregning af loftets størrelse. Loftene er indstillet til armaturets højde og tilføjer til dette yderligere 1 cm for fejl.

Derudover er der stadig mange anbefalinger til installation af spotlights i loftet:

 • For at have tilstrækkelig belysning i rummet kun på grund af spotbelysning, er det nødvendigt at lave 1 lampe for hver 2 m 2, i det mindste!
 • Spotlights kan være placeret på princippet om smuk sammensætning eller på princippet om funktionel bekvemmelighed. I sidstnævnte tilfælde skal du overveje, hvordan det ville være hensigtsmæssigt for dig at dække forskellige områder i rummet: læsning, spise, sove, og så videre.
 • Rackloftet er ikke bange for høje temperaturer, så du kan vælge de mest kraftfulde lamper, der vil skabe en lys og klar atmosfære i rummet.
 • Sørg for, at pærens kvalitet giver jævnt naturligt lys. Du bør læse om forskellige typer lamper og luminescens separat for at vide, hvad du vil støde på, når du vælger i retning af denne eller den slags lampe.

Da lathaket ikke er bange for høje temperaturer, kan en spotlight vælge høj effekt til det.

Valget af belysning bestemmer stort set indtryk af, at hele rummet vil producere.

LED lys til rackloft

LED lamper er berømt for deres holdbarhed, frem for alt. Disse enheder har en række positive egenskaber.

Hvad er gode LED lamper til rackloft:

 1. Lav temperatur på enheden under drift, end det kunne f.eks. Ikke prale med fluorescerende lamper. Diodelyset opvarmer ikke lathøjet, hvilket vil lette driften af ​​en sådan loftkonstruktion.
 2. Lys som naturligt. Normalt er lum light berømt for denne ejendom, men spektret af diode er ret stort. Til loftarmaturer bruges LED'er med dagslys oftest.
 3. Lang levetid. Hver model har sine egne vilkår, men det er bedre at stole på de dyrere LED-lamper, fordi de betaler for deres omkostninger med en lang levetid.
 4. Modstandsdygtighed over for fugt giver dig mulighed for at installere LED'en, hvor du vil.

LED armaturer er kendt for deres lange levetid og blødt naturligt lys.

LED lamper kan have forskellige nuancer, der giver mulighed for at skabe dekorativ belysning.

Gør lampens forsænket loft: LED-trend

For at installere armaturerne skal du overveje deres placering før loftet er installeret. Alle belysningselementer er fastgjort til bundloftet, og huller er lavet til disse armaturer i vedhænget. Valget af LED'er er begrundet i, at disse er af høj kvalitet, lyse og holdbare lamper, samt ved, at mange modeller af LED-lamper ikke tager meget plads og kan endda passe ind i et ikke meget lavt ophængt loft.

Det samlede forløb af installationen er beskrevet nedenfor:

 • Tilbring det nødvendige antal ledninger, læg dem i korrugeringer eller anden isolering, og fix det på loftet.
 • I de ønskede skinner laves huller til lamperne.
 • Monter loftet i overensstemmelse med lampens placering.
 • Nu, efter at have sørget for, at armaturerne er i stedet for åbningerne, tilføj en særlig termisk ring til åbningen og installer den nødvendige armatur.

Før du installerer et slattedloft, skal du overveje lampens layout

Lav et LED-lys med dine egne hænder, mens du installerer et slattede loft.

Lampen til rackloft ip54

Ip54 er en indikator for høj klasse belysning. Denne form for mærkning er blevet anvendt i lang tid. Hvert ciffer i etiketten har sin egen betydning, og tallene 5 og 4 er blandt de højeste.

Armaturet til rackloftet ip54 er nemt at installere og er også økonomisk.

LED-lampen ip54 har en række nyttige egenskaber:

 1. Økonomi. Omkostningerne ved en gennemsnitlig LED-lampe med denne indikator er helt acceptabel for enhver tegnebog.
 2. Beskyttelse mod stænk, fugt og støv. En sådan lampe finder sin anvendelse på badeværelset, i køkkenet og endda i venteværelset.
 3. Ligesom et projektør er det let at installere. Derfor, hvis du er på udkig efter god belysning til dit badeværelse med et slattedække, så er ip54 LED-lamper det, du har brug for.
 4. LED'en, i modsætning til fluorescerende lamper, opfatter let spændingsfald. Mærkning i dette tilfælde giver en garanti for kvalitet og lethed ved overførsel af spændingsfald.

Udover toiletter, badeværelser og køkkener bruges ip54 LED-lamper til industrielle lokaler med højt forureningsniveau og støv. Deres lyse lys hjælper med at navigere i rummet, selvom lofterne er høje.

Montering af spotlights i rackloftet (video)

Evnen til at lave indbyggede lys er en fantastisk ting, der giver os installation af et ophængt loft på skinnerne. Den belysningsteknologi, der er tilgængelig ved installation af lamper i loftet, er slående i sin mangfoldighed. Ud over spotbelysning anvendes en raster fixture ofte til lamellofter. Dette alternativ er godt for både hjem og kontor.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Rackloftet er en ny måde at dekorere ethvert interiør på kontoret eller hjemme. Designet er rigtig flot udseende og harmonisk, omend kompliceret. Men på en sådan bestemt overflade er det nødvendigt at vælge de relevante belysningsenheder og tilbehør, da en almindelig lampe på et slattede loft ikke ser ud - det er allerede et skridt. Og nogle gange vil designet ikke tillade det.

Du bliver tilbudt en komplet instruktion: hvad skal du vælge og hvordan du installerer lamperne i rackloftet. Men først skal du beskæftige sig med typer af belysningsenheder, forstå deres formål og egenskaber, og konstruer derefter i dit eget hoved et nyt indvendigt rum med slattede lofter.

Ledninger: alt starter her

 • Inden du begynder den egentlige installation af spotlights i et lameltak eller installation af andre belysningsmuligheder, skal du passe på en sådan banal ting som ledninger. Efter lining af loftet er det næsten umuligt at strække de skjulte ledninger uden at adskille strukturen, det samme kan siges om lakolering, det vil sige at bringe dem præcis, hvor din Ilyich pære vil hænge. (Se Indretninger for hævede lofter)
 • Strobing under ledningerne er ikke nødvendig, du kan simpelthen købe kabelkanaler eller andre guider til ethvert ingeniørnetværk eller udføre en direkte installation på gulvet, hvis den er brandsikker.
 • For oplysninger om, hvordan ledninger i rammer finder du, se træningsvideoen i denne artikel, hvor en professionel elektriker deler sin erfaring.
 • Men først skal du planlægge hvor en lampe på dit loft vil være! Derfor begynder designen af ​​belysning langt før den endelige afslutning af lofterloftet samtidig med udviklingen af ​​rammens konfiguration.

Det er vigtigt! Hvis du anvender en metal slange, vil situationen blive meget forenklet, da efterfølgende om nødvendigt reparere ledningerne eller ændre en af ​​dens sektioner behøver ikke at adskille lofterens ydre trimme.

 • Vælg ledningstværsnit baseret på dine belastninger.
 • Der er specielle formler og tabeller til beregning af disse parametre, brug dem. Husk dog, at en sektion på 1,5 mm2 er uacceptabel.
 • Ved bestemmelse af belastningen er det nok at opsummere strømmen af ​​alle elektriske apparater, som er forbundet til en bestemt sektion af kredsløbet.

Det er vigtigt! Nogle moderne belysningsanordninger under drift kan simpelthen ikke fungere korrekt uden yderligere installation af down-down transformere, for eksempel LED-strimler. Dette skal præciseres, når man køber inventar, og endnu bedre - på scenen med det foreløbige belysningsdesign, for at give plads til placering, køling og revision.

Altid skinne

Hvad rådgiver eksperterne på lysområdet os?

Til lamellofter anbefales det ofte at bruge to typer belysningsudstyr:

 • Spotlys til rackloftet.
 • Raster belysning.

Der er dog stadig mange variationer, gamle og nye, som bare skal underforstås! Glem ikke at læse specifikationerne ved valg!

Instrumenter med glødelamper

Deres dimensioner er klart større end andre, så du skal bestemme niveauet for det fremtidige loft i overensstemmelse hermed. Installation af armaturer i et rackloft er forholdsvis simpelt, da de for det meste er alle ophængte apparater.

Disse lamper har en lav pris, men en meget stor liste over negative egenskaber:

 1. Højt strømforbrug af glødelamper;
 2. Kort driftsperiode selv for punktvarianter, der ikke varer mere end 1000 timer uden at udskifte lampen;
 3. Intensiteten af ​​lysstrømmen tillader ikke at organisere dæmpet belysning i rekreative området.

Den ubestridelige fordel ved en sådan lampe er et behageligt lys for øjnene, som i sin spektrale sammensætning er tættest på solen. Glødelampe overfører perfekt farver, men kun når de er belyst med tilstrækkelig intensitet - med en sløv glød vil alt give yellowness.

Halogenlamper

Dette er et moderne stadium i udviklingen af ​​glødelamper, der fungerer på samme princip. Men strukturelle funktioner gør det muligt for dem at skinne lysere og forbruge mindre energi med 20-25%.

Lamper har også en fremragende farvegengivelse, så de bruges stadig aktivt i belysning af museer og udstillinger.

Fordele sammenlignet med glødelamper:

 • Brandede enheder tjener ca. 2500 timer før fuldstændig fejl.
 • En inert gas pumpes inde i sådanne lamper, hvilket gør det muligt at opnå diffust lys med normal intensitet;
 • Du kan hænge kort afstand (op til 3 cm) fra loftet;
 • Det er værd at bemærke enkelheden med hvilke spotlights i et slattedæksløb er monteret af en person.

Lysstofrør

De er mere kendt for dig som energibesparelse.

En god mulighed for at erstatte glødelampen, som har sine fordele og ulemper:

 • Fordelene er dristigt tilskrives høj energieffektivitet, som sammenlignet med "glødelampen i Ilyich" når 4 eller endda 5 gange fordelen.
 • Levetiden for disse enheder når 12-20 tusinde timer, hvilket kun er muligt med god kvalitet (ingen spændingsstød) og overholdelse af antallet af tilladte indeslutninger.
 • Lav varme og lille størrelse.

Nu en lille tjære:

 • Lamper bliver en farlig forureningskilde med kviksølvdamp, når pæren er trykket ned, hvilket pålægger visse forpligtelser.
 • Farvegengivelsen af ​​de fleste husholdningsapparater giver meget at ønske.
 • Lampens lys flimrer, og selv om det ikke er synligt for øjnene, kan det trætte dem.
 • Gennem hele deres levetid falder deres intensitet.

lysdioder

På belysningsmarkedet er dette stadig en nyhed, der har været i stand til at vinde enorm popularitet blandt forbrugerne! Sandsynligvis den mest økonomiske belysning mulighed.

LED lamper har den højeste effektivitet, henholdsvis med god belysning forbruge et minimum af elektricitet. Produkterne er ret modstandsdygtige over for mekanisk belastning og er immune for høj luftfugtighed.

Af denne grund tjener de godt i køkkener og badeværelser, hvor luftfugtigheden er høj. Prisen på sådanne enheder er lidt højere, men det er berettiget og fortjent.

Vi råder! Du bør aldrig dvæle på billige LED-spotlights til et slattedækslag - sådanne enheder vil ikke vare længe og med høj sandsynlighed vil forkæle dit syn. Vær ikke nærig og få høj kvalitet til høj pris - dette er et mærkeprodukt, der har en lang garantiperiode. Sådanne lamper vil vare mindst 40 tusinde timer.

Raster belysning

Denne mulighed er egnet i store værelser med et stort område. Sandsynligvis for huset vil de endda være uønskede på grund af deres ikke-kompakte dimensioner.

Ventilationsanordninger til et pinion loft punkt ser mere organisk ud med samme lyseffekt. Rasterelementer er velegnede til kontorer, hvor der også kan være slattede lofter.

Anbefalinger til udvælgelse

 • Før design er det absolut nødvendigt at udføre specielle beregninger ved hjælp af formler! Belysningssystemer skal fuldt ud klare deres opgaver, selvom der kun er to punkter i systemet. Selvfølgelig er der fra et utilstrækkeligt antal Lumens nogen død nogensinde, men dårlig belysning vil have en negativ indvirkning på ydeevne og på humør og psyke som helhed. Køb en ekstra lampe, dræb paranoiden i dig selv!
 • Beregn omhyggeligt belysningsområderne i rummet, hvis det er nødvendigt. For rekreative områder har du for eksempel brug for mindst to tilstande af belysning: dempet og til læsning.
 • Spotlights til sladderlofter, vælg mærket, der viser lyskraften. Bestem det ønskede antal point pr. Værelse, lige fra denne parameter.
 • Belysningsspektret er at foretrække at vælge så tæt som muligt på det naturlige, med god farvegengivelse. For at bestemme denne karakteristik er der en parameter Ra, som for stuer bør variere fra 80 til 100.
 • Ikke sikker - ikke overhale! Ikke klar til selvstændigt at udføre de nødvendige beregninger af belysning, antal enheder, lysstyrke - overlade denne virksomhed til en professionel. Og lad den samme professionelle tage med dig til butikken og købe under de strenge retningslinjer alle de nødvendige produkter og tilbehør til dem.

Montering af spotlights i rackloftet med egne hænder - arbejdet er ret simpelt, hvis der er en ordning. Hvis du er i tvivl, så dobbeltsjekke eller bare opgive dette venture og kontakt en specialist.

Spotlys til slattedlofter

Ved slattede lofter menes smalle paneler af plast, aluminium eller stål i kombination med et fastgørelsessystem. Dot lys til slattedæpper (herunder i badeværelset) er præsenteret i overflod i Moskva af BasicDecor butikken.

Fordele ved spotlights til lamellofter

 • Kompensere for tabet af loftets højde - er indlejret inde i rackloftet.
 • Let at installere - de fleste armaturer kræver ikke ekstra monteringer.
 • Der er ingen begrænsninger på lampens magt, lamperne er modstandsdygtige over for opvarmning af lamperne.
 • Ligegyldigt hvad lampens reflektor, lamplader ikke sender lys.
 • Nemt at skifte en lampe eller installere en transformer.

I badeværelses- og metalpladeloftet anbefales det at bruge spotlights med en transformer og en 12 volt lampe.

Hvad er armaturerne i slattedækket med en minimumsinstallationshøjde?

Jeg vil bade og toilet lath lofter med lamper. Affyret på lamperne i butikken - monteringshøjde på ca. 160 mm. Loftet i lejligheden og så 2,5m, jeg vil spare plads over dit hoved. Fortæl mig ikke, hvad er lamperne med en mindste installationshøjde?

Minimum, som jeg så - 38 mm

Der er 4,5 cm. Og der er overhead, næsten flad armaturer. Gå til Kashirsky Dvor. Gå rundt, tag et kig på det langsomt. I butikker, til tider er kvaliteten meget værre end på markedet. Jeg ved hvad jeg siger. Samtidig er sortimentet i butikken klart dårlig.

Arbejde uden kunst - Barbarisme!

Møbler halogener på 12 V. Lampe højde 20 mm. De har en lampe placeret i lampen ikke lodret, men vandret.

og disse møbler lamper til belysning? nok magt? uanset hvem på 9-15

Nå ved jeg ikke, hvad du skal tænde, spotlights for det og spotlights, som normalt gives af en smal stråle af lys. Og effekten af ​​lamperne i møbler lamper 20W, til lokal belysning er nok.

BECHA skrev:
Jeg vil bade og toilet lath lofter med lamper. Affyret på lamperne i butikken - monteringshøjde på ca. 160 mm.

Overvej mere om at passere en trance ind i monteringshullet under lampen. For at få en trance i tilfælde af en kirdyk, ikke at adskille loftet, men for at få den brændte trance gennem dette hul ved at fjerne lampen.

Helt klart, tak for feedback og meninger. men fortæl ikke samtidig instruktioner om installation af dem (slattedloft dvs.)? I princippet er alt klart, men jeg tror, ​​at faldgruberne og finesserne er som alle andre steder.

Som de bliver tilgængelige (hvis nogen) spørgsmål spørge. Og så er vejledningen på lofterne (FJAK) på internettet fuld.

Eksotiske lamper er ikke særlig ivrige efter - tænk på forhånd, om det er nemt at finde udskiftningsløg og udskifte dem.

12-volt halogener tjener længere, men transformeren er pengene værd, billige kinesiske kan buzz og har en chance for at brænde hurtigere. Nogen klagede over at i badet et år senere med lidt lys gik ud.. helt. Trøde et sted fløj tråden fra terminalblokken ud, men i sidste ende efter at have demonteret loftet i loftet viste det sig, at trance.

Mere til 12v. det er nødvendigt at tage ledningerne tykkere - mindst 1,5 firkanter (for 220v 0,5-0,75 for øjnene).

Ved magt halogenok.
Nogen i toilettet 2x almindelige pærer til 35-50W. nok, men nogen vil have 4 lamper.. og der er 100 w pærer. Sandt lys fra disse 4 Kosmos 100W er subjektivt det samme som 50W.

I bad mindre end 3x. Jeg lagde ingen lamper.

Forresten rådgiver jeg alle, der ønsker at holde loftets højde for at købe almindelige væglamper til regelmæssige minions til 10-20p. og skulptur loft tæt på loftet.

LED-lamper til lamper

 • nyhed
 • Art.: V1-A1-00363-10000-2003640
 • Light. flow: 3900 lm
 • Forbrug: 36 W
 • Wharton

Pris 2132 s. 2665 r.

Tilgængelighed: Under ordren

 • nyhed

Pris 2345 s. 3500 r.

Tilgængelighed: Under ordren

 • nyhed

Pris 2418 s. 3268 r.

Tilgængelighed: Under ordren

 • nyhed
 • Art.: V1-C1-00105-10000-5401840
 • Light. flow: 1400 lm
 • Forbrug: 18 W
 • Wharton

Pris 2843 s. 3554 r.

Tilgængelighed: Under ordren, 2-3 dage

 • nyhed

Pris 3031 s. 4096 r.

Tilgængelighed: Under ordren, 2-3 dage

 • nyhed

Pris 3283 s. 4900 r.

Tilgængelighed: Under ordren

 • nyhed

Pris 4123 s. 5571 r.

Tilgængelighed: Under ordren, 2-3 dage

 • nyhed
 • Art.: V1-C1-00083-10000-5403640
 • Light. strøm: 2750 lm
 • Forbrug: 36 W
 • Wharton

Pris 4135 s. 5169 r.

Tilgængelighed: Under ordren

For at vælge LED-lys til et rackloft, skal du kende typen af ​​loft (design og form af skinnen), den nødvendige grad af beskyttelse og den ønskede længde af lampen. Moderne armaturer, hvor lysdioder bruges som lyskilder, kan bruges til belysning i nye rum og til udskiftning af forældede belysningsenheder med lysstofrør.

Hvis du har brug for en enhed med kort længde (ca. 600-700 mm, analog af 1x18 eller 2x18W lampe armaturer), anbefaler vi at bruge modeller V1-C1-00105-10000-5401840 fra Varton, ALD UNI LED 600 4000K fremstillet af "Lighting Technologies" eller LE-СВО-03-025-0937-54 fra LEDeffekt-fabrikken. Alle tre muligheder har en opal diffuser og kan bruges i våde rum, takket være beskyttelsesgraden mod støv og fugt IP54.

Blandt lampearmaturer til lamperne er modeller, der er designet til en 36 watt lampe, hvor en gitterskinne bruges som et optisk system, og det gentagne monterede loft i farve og form er blevet meget populært. En sådan model af lampen i LED-versionen tilbydes nu af firmaet "Lighting Technologies" - AL UNI LED 1200x100.

For at erstatte de populære lampe armaturer i ALO serien eller andre 1 * 36 W modeller med en husbredde på 100 mm og en opal diffuser anbefaler vi at bruge en VARTON V1-A1-00363-10000-2003640 LED armatur. Denne lampe er også tilgængelig for bestilling i en nødversion (med autonom strømforsyning).

De mest almindelige blandt LED armaturer til racklofter er modeller, der følger lampens version af 2x36 W og har en bredde på ca. 300 mm, hvilket gør det muligt at dække flere loftsskinner på en gang og er en mere bekvem mulighed for at organisere belysning i værelser med højt til loftet. Vores katalog af LED strip lys indeholder tre sådanne modeller: LE-СВО-03-033-0939-54 fra OFFICE IP54 serien produceret af LED effekt, V1-C1-00083-10000-5403640 fra Wharton og ALD UNI LED 1200 4000K fremstillet plante "Light Technologies". Til nødbelysning anbefaler vi at bruge ALD UNI LED 1200 EM 4000K modellen.