Sådan placeres lys på loftet

I de seneste år har belysningen af ​​lejligheder og private huse gennemgået dramatiske ændringer - det er blevet vanskeligere at konstruktivt, men mere praktisk og funktionelt. Moderne rumbelysning består sjældent af kun en lysekrone, der hænger i midten. Det kan være der, men der er også en række ekstra lyskilder, hvoraf de fleste er placeret i loftet. Det handler om, hvad arrangement af lamper på loftet vælger, og vil blive diskuteret yderligere.

Typer af loftbelysning

For at vælge placeringen af ​​lamperne i loftet, vil vi lære om de typer belysning, der bruges i huse og lejligheder. På loftet er der lamper af forskellige design:

 • Lysekroner. Traditionelle belysningsenheder, som normalt er placeret i midten af ​​loftet. De har som regel mange horn, lyser godt midt i rummet.

Lysekroner kombineres ofte med pletter.

Kun spotlights kan bruges uden andre lyskilder.

Belysning - for skønhed, funktionel belastning, bærer den næsten ikke

Derudover er der stadig væg, bordlamper samt gulvlamper. Kombinere og kombinere forskellige typer lamper, belysning og skabe moderne belysning på værelset.

Hvilke lamper kan bruges i indbyggede lys

Indbyggede lys på loftet er med forskellige sokler. Under enhver base er der forskellige lamper. Når du vælger dem, er det nødvendigt at fokusere på den nødvendige belysning og på den type loft, som armaturerne er indlejret i.

Der er begrænsninger i spændingsstrømmene: de stoffer og film der anvendes til dem tåler ikke varme. Derfor er halogen- og luminescerende lamper (med basis), hvis effekt ikke er mere end 20 watt, placeret på filmstrækloftene. Du kan også vride glødelamper - ikke mere end 40 watt. På stofstræklofterne kan du sætte kraftigere: henholdsvis 35 W og 60 W.

Ifølge denne tabel kan du sammenligne effektiviteten ved at bruge forskellige typer lamper. Men glem ikke at dataene her er givet til "ideelle driftsbetingelser." Faktisk er alt ikke så rosenrøst, men ikke dårligt

Der er stadig LED-lyskilder, men der er ingen begrænsninger på dem, da de opvarmer meget mindre. Derfor er valget her kun i form (standard type kolbe, majs, usædvanlige former), farvetemperatur og lysstyrke.

Lyskilder til baggrundsbelysning

Når man vælger placeringen af ​​lamper i loftet, er det nødvendigt at tage hensyn til alle kilder til lys. Og også baggrundslyset. Selvom hun spiller mest. dekorative rolle, men bidrager også til belysningen.

Til baggrundsbelysning anvendes lineære lamper mere almindeligt. De er fluorescerende, neon. LED-lineære lamper eller LED-bånd anvendes også. Den bedste mulighed i dette tilfælde - LED'er i enhver ydeevne. De har flere fordele. Den første er, at de er mere økonomiske (forbrug 3-4 gange mindre elektricitet end husholdersken), den anden er mere holdbar (sandt, hvis temperaturen observeres), bliver den tredje opvarmet meget mindre end de andre. De har også ulemper: de kræver en underspænding (24 V eller 12 V) for strømforsyning, og derfor har de brug for omformere. De koster også penge, de har brug for et sted at placere, og så de er tilgængelige til vedligeholdelse og reparation. Og en mere minus er den høje pris. Men hvis man overvejer, at deres arbejdsmæssige ressourcer vurderes i tusindvis af timer, viser det sig at være billigt.

Neonlys ser godt ud

Hvis en eller anden grund ikke passer til LED'erne, skal du vælge mellem fluorescerende og neonlys. Normalt vælges luminescerende, da installation og tilslutning er enkle, og du kan selv gøre det uden hjælp fra en specialist. Ulemper - flimrende lys og "kold" glød.

Neonlamper ser godt ud i baggrundslyset, men det er svært at installere dem, og det er ikke så nemt at regne ud. Derfor inviterer de enten specialister, eller vælger andre lyskilder.

Mindste afstande

Når man anbringer lamper i loftet, er det nødvendigt at tage højde for ikke kun lampens kraft, men også deres afstand fra væggene. De opvarmer også, og derfor, hvis der er en række lamper langs væggen, så fra ikke mindre end 20 cm. Ellers er der fare for opvarmning af væggene også.

Ved placering af lamper i loftet er det nødvendigt at opretholde mindste afstande

Det er også nødvendigt at huske, at minimumsafstanden mellem de indbyggede loftslamper er 30 cm. Dette er et nøglepunkt, der skal overvejes, når lamperne på loftet udvikles.

Sådan beregnes antallet af armaturer

Før du vælger lampens placering i loftet, skal du korrekt beregne deres nummer. Normalt er beregningerne baseret på standarder. For forskellige værelser er de forskellige - i udhusene (spisekammer, påklædningsrum mv.) Har du brug for mindre lyst lys i stuerne - mere lyse. De nuværende belysningsstandarder er i bordet, de er angivet i suiterne.

Belysningsstandarder pr. Kvadratmeter til lokaler til forskellige formål

Proceduren til beregning af antallet af lamper i loftet er:

 • Rummets areal multipliceres med belysningsraten. Vi får den samlede strømforsyning, der kræves.
 • Derefter skal du bestemme effekten af ​​lyskilderne og deres type for at finde ud af, hvilken lysstrøm de giver ud. For at hjælpe - tabellen nedenfor.
 • Den samlede effekt er divideret med lampens kraft, vi får deres nummer. Så er det kun et spørgsmål om at vælge en ordning for deres placering i loftet.

For at gøre det klart, giver vi et eksempel på beregning af antallet af lamper i loftet. Vi udvikler et belysningssystem til en stue på 16 kvadratmeter. Vi bruger 2W LED pærer. Dette er 200 lk. Her er beregningen:

 • Vi overvejer den nødvendige lysstrøm i normen: 16 kvadrater multipliceret med 150 Lx. 16 * 150 = 2400 Lk. Det vil sige, den samlede lysstrøm fra alle lyskilder bør ikke være mindre (mere).
 • Nu bestemmer vi mængden: divider den resulterende figur ved lampens lysstrøm. 2400 Lx: 200 Lx = 12 stk. Det vil sige, for alt dette rum er nok 12 LED-lamper af en sådan strøm.

Tabel over korrespondance af magt af lamper af forskellige typer

I denne takt er belysningen ret lys, og nogle gange vil du have et dæmpet, blødt lys. Dette skal tages i betragtning ved valg af lygternes placering i loftet: det er ønskeligt at lave det, så du kan variere belysningen. For at gøre dette er lamperne opdelt i flere grupper. Hvis to, skal du forbinde til samme linje gennem en og føde en to-knap switch. I dette tilfælde kan du tænde lampen gennem en og der vil være et svagt lys eller alt - så vil alt blive oversvømmet med lys. Lampene kan om ønsket opdeles i et større antal grupper, bringe dem separat til afbryderne og tænde som ønsket eller efter behov.

Generelle regler og tendenser

Placeringen af ​​lamperne på loftet vælges primært ud fra rummets form og tilstedeværelsen / fraværet af andre lyskilder og nogle andre faktorer.

Med lysekrone

Hvis rummet skal have en lysekrone, er det normalt placeret i centrum. Med hensyn til dette punkt og bygger videre sammensætning. Det kan være symmetrisk eller asymmetrisk, men lysekronen er altid udgangspunktet.

Layout af indbyggede lys i nærværelse af en lysekrone i midten

De to første ordninger er egnede til små værelser. Den første og fjerde "justerer" belysningen, som med den eneste stedets eneste lyskilde, er den mørk i hjørnerne. Forskellen er kun i størrelsen af ​​rummet: №1 for små, №4 for dem der er større.

Ordningen №5 vil bidrage til at korrigere den visuelle opfattelse af et langt og smalt køkken. Hvis du arrangerer baggrundslyset langs den korte side, bliver det visuelt lidt bredere.

Den anden ordning anvendes oftest i køkkener - med et lineært arrangement af køkkenenheden - langs en væg. Her langs headsettet og sætte yderligere lyskilder. Skema nr. 9 kan også bruges i køkkenet og også over sættet, men kun hvis det er vinklet. Også ved hjælp af et sådant arrangement af lamper er det muligt at tildele et rekreativt område i stuen. Eller hvis køkkenenheden har sin egen belysning, så "fremhæve" spisepladsen.

I ordninger 5, 6, 10 buer, cirkler og ovaler anvendes. Dette er også en ret almindelig type arrangement af lamper i loftet. Det passer godt i soveværelserne, stuerne, børnene, hvis i dem stilen af ​​dekoration med et strejf af romantik.

Ingen lysekrone

Hvis belysningen kun skal bygges på de indbyggede lysarmaturer, ikke mindre muligheder. Måske endnu mere. I dette tilfælde gør næsten altid lyskilder til grupper - i varierende grad af belysning. I diagrammerne er de markeret med lamper af forskellige farver (i ovenstående diagrammer findes der også et par diagrammer med opdeling i to grupper).

Placeringen af ​​lamperne på loftet uden lysekroner

Som du kan se, kan de enkelte kontakter slå på belysningen af ​​forskellige zoner. Også en meget interessant mulighed.

Flere muligheder for placering af lamper i loftet

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​forskellige zoner i rummet. Ofte er zoneinddeling fremhævet ved belysning. For eksempel er belysningen på kontoret høj. Men det betyder ikke, at arrangementet af lamper i loftet skal være ensartet. På kontoret er der normalt et opholdsområde, hvor der er en stol, måske en sofa. På dette område kan lyset være mere dæmpet og blødt, derfor kan antallet af lamper her være mindre. Over bordet er det fornuftigt at koncentrere dem i større mængder.

Spot loft i interiøret: fotos i forskellige rum

Hvis du ikke har set placeringen af ​​lamperne på loftet, er ordningen ret svært at forestille sig resultatet. Selv de enkleste ordninger - i hjørner, i en halvcirkel nær en af ​​væggene, langs modstående eller tilstødende vægge - er ret problematiske at præsentere. Desuden varierer udseendet betydeligt afhængigt af formen, lampens størrelse, på den type lampe, der er valgt i den. Der er trods alt de med forskellige spredningsvinkler - fra snævert rettede (ca. 30-40 °) til skinner i forskellige retninger (120-180 °). Derfor samledes vi i dette afsnit billeder af ordninger og grupperede dem efter typer af lokaler, fordi udseendet også ændres fra designet.

Stue

I stuen bruger de oftest en lysekrone, og oftest er den ret stor. Hvis rummet er firkantet eller tæt på pladsen, giver det mening at vælge symmetriske ordninger. De understreger den korrekte geometri.

Spotlights er placeret omkring lysekronen og i hjørnerne

Dette gælder kun for de tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt at understrege zoneinddeling. I dette tilfælde er asymmetri mere egnet, og du kan bruge pletter, der adskiller sig i udseende.

I nogle områder kan antallet af pletter være større.

I stuer bruger oftest et stort antal lyskilder, der er opdelt i flere grupper. Dette gør det muligt at variere lysstyrken over et bredt spektrum.

Zoning understreges ikke kun af lys, men også af belysning.

Det er ligegyldigt med eller uden en lysekrone, men diagrammerne indeholder mere end et dusin pletter og oftere dusinvis. Så i dette tilfælde, for at spare energi, giver det mening at sætte LED-lamper. Ja, de er meget dyrere, men de er ikke lige store i økonomi. Anyway, bye.

soveværelse

Det er nødvendigt at vælge lampens placering i loftet under hensyntagen til, at atmosfæren skal være hyggelig og afslappende. Når man vælger lamper, er det derfor nødvendigt at vælge dem med en varm temperatur af lys, det vil sige dem, der giver et let gulligt lys. Sæt lamper med en blå eller lys hvid skygge i soveværelset er ikke det værd - det vil være svært at slappe af.

Lyset skal være varm skygge

Belysningsordninger for soveværelser er normalt ikke meget komplekse. Konturen af ​​små lamper omkring omkredsen af ​​rummet, måske nogle få af dem over sengen. Det er alle fornøjelser. Jo enklere jo bedre. Opgaven er at skabe en hyggelig atmosfære og alt er underordnet det.

Hvis du vil have noget originalt

Hvis der er andre områder i soveværelset - et toiletbord eller endda en arbejdsplads, kan du "få" belysningen ved hjælp af væglamper. Den anden vej ud er at installere et større antal belysningsenheder i dette område, introducere dem til en separat switch og tænde dem efter behov.

Ved sengens hoved hænger de normalt på en sconce eller sætte bordben på sengeborde.

Så når man vælger indretningen af ​​de indbyggede lys i soveværelset, er et af de grundlæggende regler konsistens.

køkken

Oftest er køkkenet, selv om det er lille, opdelt i to dele. I en koger de mad, i den anden tager de den. Når der udvikles et belysningssystem, understreges disse zoner ofte. I dette tilfælde placeres pletterne sædvanligvis langs køkkenet, og et rektangel, en oval og en vilkårlig figur er bygget over bordet.

Lampens placering i køkkenet: to zoner, to ordninger

Hvis køkkenet er ret lille, kan du ikke oprette komplicerede ordninger. I sådanne tilfælde er pletter fordelt rundt omkretsen eller langs to vægge - modsatte eller tilstødende. Det er allerede nødvendigt at se på situationen, men begge muligheder er ikke dårlige.

I køkkener anvendes simple ordninger ofte.

Også ser godt ovalt eller firkantet ud. Bare installer ikke i et lille rum store lamper med komplekse nuancer. Selvfølgelig ser de smukke ud, men mere egnet til stuen, i en lille mængde er gode i soveværelset. Selv i gangen og gangen er passende. Men ikke i køkkenet. For det første er det meget svært at vaske dem, og for det andet, i et lille rum ser de ikke ud. Her er koncise former mere egnede. Men cirklen eller firkanten - dette er valget for dig.

Sådan placeres spotlights i køkkenet korrekt

Du kan bruge lamper af forskellige typer. For eksempel som på billedet - på lange ben. Dette er forresten en af ​​tendenserne. Loftslamper kan være af nogen form, men de mest almindelige er cylindriske eller runde former.

Din interiørdesign guide

Naturlige stråler i gangen falder ikke - bortset fra at kun nogle refleksioner fra tilstødende værelser med vinduer. Men under ingen omstændigheder er det umuligt at forlade denne zone mørk, ellers vil rummet se ufrivilligt. Der er kun en vej ud - at vælge kilder til kunstig belysning korrekt og arrangere dem, så du kan sætte pris på ægte komfort.

Grundlæggende regler for valg af lamper og armaturer

Når du vælger lyspærer i de installerede sconces og lysekroner i gangen, skal du tage højde for lysintensiteten i de tilstødende rum - vi flytter trods alt fra rum til rum flere gange om dagen, hvilket betyder, at vi ikke bør opleve ubehag ved skarpe lyskontraster.

Men fra de svage lamper skal du i hvert fald give op, og der er følgende forklaringer:

 • dårligt oplyst entré ser uskadelig ud;
 • Overvej dig selv i spejlet, make up eller pick up farvekombinationer er svært, hvis rummet er dårligt oplyst;
 • det ønskede element i garderobeskabet vil være svært at finde.

Rådet. Lysende blændende lys i dette område er upassende. Det bliver irriterende, når du kommer fra en mørk indgang, samt "viser" alle mangler ved reparation og dekoration.

Det optimale valg for gangen er diffuse lyskilder. Og for dette bruger de sconces eller lysekroner med frostede nuancer, der peger opad. Strålerne afspejles fra det lyse loft og derved giver høj kvalitet belysning. Men glem ikke, at hængende loftlamper er uhensigtsmæssige - de skal være så tæt på loftet, at du ikke kunne koble dem, når du skifter tøj.

Det er uønsket at bruge sidelamper, hvis hallens hovedakent er vægindretning - sådanne lamper kan kaste lange skygger, som hele udseendet bliver beskadiget. Hvad angår vægsconces, er det bedre at placere dem på en to meter højde fra gulvniveauet - dette vil gøre det muligt for strålerne at blive fordelt i rummet og ikke falder direkte ind i en persons øjne. Ideen om at belægge spejlets overflade er også utroligt populær - det reflekterede lys fordobles og hjælper med at udvide rummet.

Sådan lyser du en lang gang

Oftest i vores lejligheder er en smal og langstrakt korridor. Ved hjælp af korrekt valgt belysning kan du visuelt justere rummet, og i dette øjemed er spotlights indbygget i et ophængt eller ophængt loft bedst egnet til dette formål.

Det er bedst at gruppere dem som følger: 2 lamper direkte over indgangsdøren, og derefter en efter en langs hele længden af ​​korridoren, og opretholde den samme afstand imellem dem. Belysning kan også indbygges i kabinettet.

Hvis gangen er smal og loftet er for højt, fordeles lamperne på væggene - det gør rummet visuelt bredere og reducerer lofterne. Hvis rummet er for smalt, kan du dekorere sconce kun en af ​​væggene.

Rådet. Hvis du planlægger at installere flere belysningsarmaturer i gangen, er det bedre at opdele dem i funktionelle grupper, som vil tillade dig kun at inddrage den del af systemet, der virkelig er nødvendigt på et givet tidspunkt. Afbrydere bør også leveres på forskellige steder i gangen.

Belysning en lille hall

På en lille gang er det også muligt at opdele belysningen i almindelig og lokal. Hovedkilden til lys her kan være en standard lysekrone med en matteret baldakin eller spotlights, hvis du har et falsk loft monteret. Retningernes retning skal gå op, det vil gøre det muligt at visuelt fjerne loftgrænserne.

Spejlbelysning Regler

Du kan hænge lampen nær spejlet på væggen, eller du kan rette egnede enheder direkte på spejlfladen selv - det gør det muligt for lysstrålerne at reflektere, hvilket vil gøre rummet endnu lysere.

Et spejl (godt, hvis det er op til sin fulde højde) skal nødvendigvis være kvalitativt og stærkt belyst. Så du kan se dit udseende og billede, alle farvekombinationer og andre nuancer til mindste detalje.

Strømmen af ​​lysstråler bør opfattes komfortabelt af manden. Derfor er det bedst at tage lamperne på toppen af ​​rammen. Lamper, der vælges til at belyse spejlet, skal være praktiske og funktionelle, og kun derefter være opmærksomme på indretningens prætentiøsitet. Det bedste valg er lamperne med en simpel form, som gør det muligt at diffundere lyset forsigtigt for at gøre det ikke for skarpt.

Hvis dit spejl er placeret i skabsdøren, kan du vælge drejelygter på tagskæggene eller indbyggede strukturer med mulighed for at dreje loftet. Passer også til lyskilder med fleksible fleksible beslag. Og glem ikke at spejlets belysning er lokal, det erstatter ikke hovedkilden til lys, men supplerer kun den.

Sådan lyser du en hal i form af et firkant eller et brev

Den firkantede form af rummet betragtes som den mest bekvemme - her kan du bruge den centrale lysekrone af interessant design, som vil være den vigtigste kilde til lys. Det er bedre, at enhedens design svarer til det overordnede stilistiske koncept i interiøret. Et usædvanligt to-niveau loft kan laves i gangen i denne form - så kan LED-striber og skjulte lamper, spotlights bruges som belysningsenheder.

Hvis gangen har et L-formet layout, skal det opdeles i funktionelle områder, og den bedste måde at gøre dette på ville være at bruge grupperede lyskilder. De skal placeres, så strålerne trænger ind i hvert hjørne af rummet. Her kan du installere det centrale element til generel belysning samt bruge yderligere funktionelle elementer placeret lokalt - tæt på kabinet, spejl, attraktivt billede eller i en niche.

Nogle vigtige anbefalinger

I gangen kan du bruge følgende metoder til belysning:

 1. Monter glasindvendige døre - dette giver dig mulighed for at bruge lyset fra andre værelser, så hallen ikke opfattes som mørk.

 • En af de bedste muligheder er en lampe med bevægelsesføler. Dette er en økonomisk og meget bekvem måde at belysning, især om natten, når du ikke vil søge efter en switch. Moderne automatisering er tilgængelig med hensyn til omkostning og nem at installere, og derfor vælges det ganske ofte.

 • Som dekorativ belysning bruges LED-strimler, som ofte er placeret langs et af loftets niveauer eller omkring omkredsen. Men du kan også bruge lysene rundt på gulvet, ikke loftet. Dette er en ret original løsning, der hjælper dig med at undgå følelsen af ​​at blive lukket i et rum.

 • Hvis korridoren er lang, og vægindretningen i det ser noget ensformet ud, kan du oprette en original indretning af malerier eller håndlavede genstande, belyset med spotlights.

 • Det er også tilrådeligt at lette alle dekorative eller planlagte nicher og ledges. Det er dog værd at huske, at belysningssystemet ikke behøver at konkurrere med dekorationen eller maleriet, så dets elementer er oftest placeret i den øverste del.
 • Korrekt udvalgte belysningsenheder er nøglen til et behageligt og stilfuldt design af gangen. Når alt kommer til alt, hvis rummet er godt oplyst, vil det få hjem komfort.

  Lygternes layout på loftet.

  Korrekt belysning af det indre af rummet og korrekt placering af spotlights på loftet er et meget vigtigt spørgsmål, som du bør tænke på i de indledende stadier af reparation.

  Selv når du selv skaber et godt, smukt interiør, kompetent layout, kan du arrangere belysningen, så hele den oprindelige idé af designet forsvinder, og rummet vil virke ubehageligt.

  Spotlights er ideelle som ekstra belysning i store rum. Disse omfatter:

  • stue
  • børns værelse
  • soveværelset
  • køkkenet

  Og som den vigtigste kilde til belysning er de velegnede til små rum:

  • badeværelse
  • korridoren

  Hvorfor så? For det første har enhver spotlight en vis størrelse af indersiden, som er skjult i en niche.

  På grund af dette er det nødvendigt at reducere den samlede højde af loftet i lokalet. Størrelsen af ​​nicheen vil afhænge af typen af ​​stedet.

  • for glødelamper vil loftet falde med så meget som 12cm
  • med halogenlamper - fra 4 til 8 cm
  • med LED - 5-6cm

  Det anses ikke for en god beslutning at sænke loftet med 12 cm i hele rummet. I dette tilfælde ville det være korrekt at vælge en lysekrone som hovedbelysning eller en stor loftslampe, der er fastgjort til nulpunktet.

  Og prikkerne som ekstra. Samtidig sænke loftet for dem, kun i de nødvendige dele af rummet.

  I badeværelserne er hæftet loft monteret rundt omkretsen og indledningsvis sænket til en vis højde. Resultatet er den niche, der er ideel til indlejrede pletter.

  Men hvis dit badeværelse har en kongelig størrelse, så er det her fornuftigt at gøre det samme som i store værelser. Det vil sige det vigtigste punkt i belysningen i midten plus yderligere omkring omkredsen.

  Desuden er forsænket lys ideelle til små og aflange korridorer. De kan let fordeles over hele området og dermed opnå ensartet belysning.

  Faktisk er korridoren et passageområde. Og det lave loft her er ikke særlig tiltrækkende opmærksomhed.

  En af de vigtige fejl, der kan ødelægge hele designet, er farven på lampens hus.

  Det er hvidt, da denne lampe bliver til en del af loftet og vil være helt usynlig.

  I modsætning til punktmønstre af guld, sølv eller bronzefarve.

  Her ses forskellen med det blotte øje.

  Her er de vigtigste afstande, der skal følges, når du vælger placeringen af ​​spotlights i strækloftet:

  • fra kanten af ​​væggen til den første lampe skal du overholde et minimumsindhold på 20cm
  • Den minimale afstand mellem de indbyggede loftslamper er 30 cm
  • Hvis loftet består af flere svejsede knive, skal lampehusene være placeret 15 cm fra sømmen

  I store områder med en central lysekrone skal lamperne installeres i hjørnerne og de mindst oplyste dele af loftet.

  Krydsbelysning i et smalt rum, udvide det visuelt.

  Og når du bruger 20 eller flere lyspunkter, anbefales det at gruppere dem i zoner med separat uafhængig effekt.

  Når du installerer lysekronen, placeres den som sædvanlig i midten. Med hensyn til dette punkt, og bygger alle yderligere sammensætninger. Det kan dog være:

  • symmetrisk
  • asymmetrisk

  Men uanset dette er lysekronen altid udgangspunktet for hele billedet.

  Overvej en særlig ordning, der i vid udstrækning anvendes i praksis.

  Disse ordninger №1,2 med et mindste antal punkter og en lysekrone i midten er velegnet til relativt små værelser.

  For eksempel, hvis du har et ikke-vinklet køkken sæt, der er bygget langs en enkelt væg, så vælg skema nummer 2.

  Skema nummer 4 justerer belysningen. Det kan også bruges til køkkenet, men kun med et skrå arrangement af skabene.

  Selv ved hjælp af det er det hensigtsmæssigt at fremhæve alle individuelle områder i værelserne - spisning i køkkenet eller i rekreativt område i hallen.

  Sconces i køkkenet - et spil med lyset i henhold til reglerne

  Belysning i køkkenet, der bruger ikke kun lysekroner, men også sconces, ser meget bedre ud, da i en sådan kombination fordeles lyset blødt og jævnt. Anbring lyskilderne korrekt og kombiner det centrale loft med lokal belysning - hele kunsten. Designere ved, hvordan man kan "lege med lyset", givet dets retning, kraft, farve, lysstyrke af lamperne og design af lamper og lampeskærme selv. Hvad er de grundlæggende regler for "spil med lys", du skal vide, om du selv er designer?

  Hvor skal jeg hænge bh?

  1. til adskille rummet af et køkken, en lejlighed eller køkken-stue - lyse accenter kan adskilles spisestue / rekreative område fra arbejdsområdet / køkkenområdet. På billedet nedenfor kan du se, hvordan i indretningen af ​​køkken-stuen er der plads til at spise, slappe af og lave mad ved hjælp af vægsconces og lysekroner over bordet, sconces over sofaen og hængende lamper over baren tælleren;
  1. På et stort område er lokale lamper nødvendige for ikke blot at fremhæve spisepladsen, men også for at skabe en behagelig og ensartet belysning. I dette tilfælde kan sconcen hænge langs væggen i lige højde;
  1. I spisestuen eller køkken-spisestuen mangler en lysekrone også. Desuden fremhæver sconces i dette tilfælde malerierne, skabene og tilføjer symmetri til rummet;
  1. Hvis køkkenet med lave lofter, i stedet for en lysekrone er det bedre at hænge et par sconces omkring omkredsen og i spisepladsen;
  1. Generelt for små og smalle køkkener Kun lyset fra den centrale lysekrone er ikke ønskeligt - sådan belysning svækker visuelt rummet, og flere lyspunkter fra væglamper hjælper med at udvide det. Selv en sconce over bordet kan gøre belysningen bedre;
  1. For at accentere nogen vægdekorationer, placere sconces over fotos, plader, malerier;
  1. Over toppen af ​​headsettet - i tilfælde af at der ikke er monterede elementer i headsettet eller der kun er åbne hylder der nu er på mode;
  1. Du kan også installere sconces på karmens kanter og på den åbne side af kabinettet over vasken eller kogepladen;
  1. Stedet over baren er også et godt sted for sconces;

  Generelle regler

  • Husk, at jo lavere armaturet er placeret, jo lavere loftet forekommer, men jo mere sammenhængende bliver den lokale belysning. Og omvendt - jo højere sconces med opadrettet lys, jo højere kommer køkkenet til at se ud;
  • Hvis flere sconces placeres på væggenes omkreds i samme højde og afstand fra hinanden, bliver rummet visuelt bredere. Nedenstående billede er et eksempel på, hvordan lyset fra væglampen kan udvide et lille køkken, som i øvrigt har mørke vægge, der begrænser rummet og en del af facaderne;
  • Lysekroner, gulvlamper og selvfølgelig produceres væglamper i overensstemmelse med en samling, så du kan dekorere køkkenet som et enkelt rum. Men du kan vælge sconces ikke kun komplet med en lysekrone. Det vigtigste er, at loftet og væglamperne ikke er i konflikt med hinanden i stil, materiale og farve.

  Valg af diffusor og retning af lys

  • Lamper, fuldt dækket med en baldakin som i billedet til venstre, skaber en blød generel belysning;
  • Hvis lampen kun lukkes med en diffusor nedenunder, vil lysets retning være mere opad - mod loftet og væggen, som er mere egnet til at skabe generel belysning i stedet for lokalt;
  • Hvis lampen er lukket ovenfra, vil sconcen kun belyse kun rummet under det. Sådan lokal belysning er egnet til belysning af et spisestue eller arbejdsområde. Hvis lyset blinker øjnene, skift den almindelige lampe til en matte;
  • Den mest alsidige og fælles mulighed er en sconce med retningen af ​​lys op og ned, og gennem dækslet, det vil sige diffusoren. En sådan væglampe vil ikke blinde øjnene, samtidig med at man skaber både generel og lokal belysning i køkkenet.

  Valg af praktisk materiale og design

  • Væglamper til køkkenet skal være lette at rengøre, så tekstilskærme bør kasseres - de vil hurtigt blive saltet med fedtpartikler i luften;
  • Træelementer skal beskyttes i form af et laklag og smedet - dækket af mastik, der beskytter metalet mod fedt og snavs;
  • Husk på, at krom- eller guldbeslaget bliver snavset fra enhver berøring, og pletterne vil være meget mærkbare fra lyset, så det er bedre ikke at hænge en sådan lampe over bordet eller i arbejdsområdet.
  • Klassiske sconces med krystal / glas / plast bør også ikke installeres i arbejdsområdet. Og hvis du lægger sådanne lamper rundt om kanten af ​​køkkenet, skal du tage vare på hoodens arbejde, så overhængen ikke bliver dækket af fedt. Da klassiske væglamper ofte fremstilles som stearinlys og ikke har diffusorer, skal du vælge matt lamper af passende form til dem.
  • Placering af en væglampe over bordet, foretrækker lamper med nuancer af neutrale "varme" nuancer, så maden vil virke mere appetitvækkende. Men et klart glas blå eller lilla til en lampeskærm er ikke den bedste løsning.

  Vælg en lampe:

  • Det er også nødvendigt at fokusere på lampens kraft - for lyst værelse, som for mørkt, vil være ubehageligt for øjnene. Standarden for et køkken på ti kvadratmeter er 120 watt;
  • Det er nødvendigt at tage højde for typen af ​​lamper. Så billige glødelamper har lav effektivitet, og luminescerende skinner lyst og blødt, men kan være trættende for øjnene;
  • For en væglampe med en lampeskærm eller et baldakin med slidser og perforeringer, er transparente pærer bedre egnet. De vil skabe mønstre af lys og skygger på loftet og vægge;
  • Hvis væglampen ikke har diffusor - en plafond eller en lampeskærm, så skal lampen være med en mat finish;
  • Hvis belysningen i køkkenet med sconces er arrangeret i arbejdsområdet, er det optimalt at foretrække lamper med koldspektrumlys (hvid). Hvis lampen er placeret over spisebordet, er det bedre, at det skinner dimmet og varmt.

  I hvilken højde skal man hænge?

  • Hvis du ønsker at opgive loftet lysekrone eller supplere det med flere sconces omkring køkkenet perimeter, så er standardhøjden af ​​deres vedhæftning til væggen 1,7-2 m fra gulvet. Men denne regel er ikke en dogma, det vigtigste er, at du nemt skal nå ud til lampeskifteren, men den bør ikke placeres i øjenhøjde, hvis den skinner skarpt;
  • Hvis sconce er installeret over bordet eller i spisepladsen over sæderne, er den optimale højde fra gulvet lidt højere end personens hoved, så lyset ikke blinder øjnene, men du kan hænge sconces på niveau med menneskelig højde (1,7-2 m).

  Installation af sconces før og efter reparationer

  Belysning i køkkenet med montering af sconces bør tænkes på forhånd.

  Sørg for placering af 2 eller flere kabeludløbspunkter helst før eller i det mindste i færd med at reparere køkkenet, så ledningerne er skjult i væggen. Den bedste mulighed er at definere sconces i designprojektet i 3D visualiseringsprogrammet eller i Auto Cad, der markerer alle stikkontakter, kontakter og kabeludgangspunkter fra væggen på et separat lag. Eller du kan simpelthen tegne en væg til målestok og markere de ønskede steder for sconce og deres kontakter.

  Hvis reparationen allerede er færdig, så helt skjul ledningen er ikke længere mulig. Men du kan lukke den med en plastik boks, dækket med tapet eller vælge sconces med hvid wire, hvis væggen er lysfarve og med sort, hvis mørk. Eller bare godtag og reparer ledningen med dekorative klemmer på væggen og langs bundbordet helt ud til stikkontakten, så det ser mere ud.

  Sådan hænger sconces i køkkenet

  Korrekt hænge sconces i køkkenet er ikke svært. Dette vil kræve selve lampen og en skifte der passer til den, en sektion af kabel af den ønskede længde til tilslutning. Blandt de nødvendige værktøjer er en skruetrækker og en hammerboremaskine, en spændingsindikator, en boremaskine og en hammer. Du skal bruge fastgørelsesdele - dykker og skruer.

  Processen med installation af sconces er at udføre følgende algoritme:

  1. Placeringen af ​​lampen, højden af ​​dens placering bestemmes.
  2. Fuldt monteret lampe.
  3. Strømmen er slukket.
  4. Væggen er lagt under fastgørelserne, og de nødvendige huller er boret - komplet med sconces er der en særlig fastgørelsesmetalplade eller beslag.
  5. Dowels er hamret i de forberedte huller, hvorpå sconce fastgøreren er hængt.
  6. Patronen er forbundet til ledningerne. En tester skal bruges til at undgå forvirrende nul og fase.
  7. Resten af ​​lysekronen slutter til den tilsluttede patron.
  8. Enheden er testet.

  Regler for placering af lamper i loftet

  Grundlæggende placeringsregler

  Så det første du skal vide - kravene til belysningens placering. For at lyset skal være af høj kvalitet og mest effektiv, anbefales det at placere produkterne i henhold til følgende regler:

  1. Mindste afstand fra murens kant til spotlights på loftet skal være 20 cm.
  2. Hængende lysekrone behøver strengt i midten af ​​loftet. Hvis dette er et studie, er det bedre at placere det midt i en bestemt zone (stue eller køkken), der starter fra det indre af rummet.
  3. Ved nedhængte lofter skal afstanden fra forsænket armatur til sømmen af ​​PVC-film være mindst 15 cm.
  4. Et sted kan belyses ikke mere end 2 m 2 værelser. Ved beregning af antallet af spotlights er det bedre at gå ud fra antagelsen om, at et produkt vil give tilstrækkelig belysning på 1,5 m 2.
  5. Hvis du beslutter dig for at arrangere en symmetrisk placering af loftbelysning, skal du sørge for at produkterne installeres i samme afstand som muligt med hensyn til hinanden og væggene.

  Hvad angår reglerne for placeringen af ​​lamper med hensyn til vinduer, især taler ingen om dette øjeblik. I forhold til vinduesåbningerne kan du placere produkter som du vil. Det vigtigste er, at belysningszonen er så effektiv som muligt, dvs. lyset faldt på nogen genstande.

  I betragtning af disse anbefalinger vil det være lettere for dig at placere LED-stedet på et suspenderet, strakt eller endda fladt loft. Nu overveje, hvad der er layoutet af produkterne.

  Toplayouts

  Til dags dato bruger belysningsdesignet på loftet følgende muligheder for placering af pletter og lysekroner:

  Derudover vises soffit placeringsordninger på video:

  Hver metode til placering af spotlights er unik på sin egen måde og er ikke egnet til absolut ethvert værelse. Derfor vil vi nedenfor give eksempler på belysning for alle værelser i en lejlighed / hus: køkken, soveværelse, badeværelse, stue og endda en korridor. Under gennemgangen af ​​hver specifikke lokaliseringsindstilling vil vi også angive med den tilsvarende figur, ifølge hvilken ordning det er bedre at arrangere lamperne.

  Eksempler på fotobelysning

  Korridoren

  Da korridorerne ofte er i lejligheder (især i Khrusjtsjovs) ikke særlig bekvem planlægning - lang og smal, T-formet eller lille firkant, er placeringen af ​​lamper på loftet i dette rum rent individuelt. I rektangulære og lange gange anbefales det at placere pletterne langs gipsloftet i midten eller symmetrisk modsat hinanden. Eksempler på placeringen af ​​produkter, du kan se i fotos og billeder nedenfor:

  køkken

  I køkkenet anbefales det at placere lysekronen over spisebordet og i arbejdsområdet for at gøre belysningen med spotlights. De mest relevante ordninger i dette tilfælde er 2, 5, 8 og 9. Vær opmærksom på placeringen af ​​belysningsarmaturer i et zigzag mønster. Vi råder dig til at bruge denne variant af arrangementet, således at pletterne kun belyser de mest nødvendige køkkenområder, omgå omklædningsrummet, emhætten osv.

  I hallen kan du placere spotlights som du vil - omkring en lysekrone, i hjørner af en firkant, en oval i midten af ​​loftet og endda en rhombus. Du kan gøre uden en lysekrone ved at vælge placeringen af ​​loftfladerne rundt, hvilket vil gøre dempet belysning i stuen. Vi anbefaler dig at være særlig opmærksom på ordningen nummer 5 - det vil være behageligt for filmvisninger, fordi vil gøre det muligt at skelne rummet på den mørke og oplyste zone.

  Hvis du ikke ved hvordan du arrangerer spotlights med en lysekrone i loftet, og du ikke har nogen specielle placeringskrav, anbefaler vi dig at vælge på skema 6, som er en klassiker i hallgenrenen. Også til læsning af bøger kan du placere sconces på væggen over sofaen.

  soveværelse

  I soveværelset er der slet ikke brug for lyse belysning, så her kan du tænke på, om du har brug for en lysekrone overhovedet. I moderne interiør af soveværelser er der mere og mere fundet indbyggede og overhead spotlights, som er placeret i en cirkel eller oval. Det anbefales også at placere pletterne i en zigzag eller forskudt måde for at give loftbelysningen en vis grad. Til læsning kan du placere over sconce bed, som vil være nok.

  planteskole

  Da planteskolen oftest er opdelt i 2 zoner: Til undersøgelse og søvn anbefales det at placere belysningsenhederne i henhold til skema 9. Spotlights kan installeres over skrivebordet for at gøre dette område lysere og bruge en lysekrone til generel belysning. De resterende anbefalinger om belysningen af ​​børnenes værelse, som vi har angivet i den relevante artikel.

  badeværelse

  Nå, den sidste af værelserne - badeværelse. Her afhænger alt igen af ​​layoutet. Hvis badeværelset er stort, anbefaler vi at placere vandtætte pletter symmetrisk rundt om loftets omkreds. For at belyse ansigtet i badeværelset behøver du ikke at bruge taklamper. Meget bedre og mere effektivt - hæng en sconce over ombordbordet. Vi gav de smukkeste placeringsmuligheder for punktprodukter i badeværelset i fotogalleriet:

  Du kan også se flere ideer i videoen:

  Det var alt, hvad vi ønskede at fortælle om den korrekte placering af pletter i soveværelset, køkkenet, hallen, badeværelset og gangen. Vi håber, nu ved du, hvordan du kan arrangere lamperne på loftet af gipsplader og PVC-film for at gøre det smukt og vigtigst - rigtigt!

  Det vil være interessant at læse:

  Belysning i køkkenet og i køkken-stuen: reglerne for belysningsdesign

  Den største fejl, der kan laves i køkkenindretningens design, er at give kun en lyskilde. Vi fortæller hvorfor det er umuligt at gøre dette og give 6 ansøgningstips om belysningsorganisationen.

  Generelle belysning design tips

  1. Planlæg lampens placering på forhånd: midt i reparationen er for sent. Det mest optimale er at bestemme lampens nummer og placering, når du har skitseret de vigtigste funktionelle områder.

  2. Installer stikkontakter, kontakter, lamper, ledninger mindst 60 centimeter fra vasken og vandkommunikationen.

  3. Brug mere end en lyskilde. Sørg for at give belysning af arbejdsfladen. Hvis der er et spiseplads, er den ideelle mulighed en lampe over spisestuen eller en sconce til blødere belysning. Dekorativt lys og belysning af vægskabe vil være nyttige.

  4. Indstil rummet ved brug af belysning. Har lokalet arkitektoniske fejl? For at justere det smalle køkkens geometri skal du placere lamperne langs en væg. Armaturer placeret langs loftets midterlinie, tværtimod visuelt "strække ud" rummet.

  Wall sconces med opadrettet lys løft visuelt det lave loft. Men for et meget højt loft opfanger du en massiv lysekrone.

  5. Juster farvetemperaturen på belysningen. Moderne LED lamper giver lys i forskellige farver og nuancer. Husk, at madlavning er bedst med det mest naturlige lys - for arbejdsområdet skal du vælge en køligere lys af lamper. Men appetitten bidrager til et varmt og blødt lys.

  6. Glem ikke at gemme. Brug LED-lamper: De reducerer energiforbruget med op til 90%, og deres levetid er op til 15 år. Og det rigtige belysningsniveau og reducere energiomkostningerne vil hjælpe dimmere.

  Køkkenbelysning: tips + infographics

  1. Anbring indbyggede loftspletter mindst 30-40 cm fra hinanden. Fra væggenes hjørne til lysarmaturen skal der være mindst 20 cm. Eksperter anbefaler at installere lampen ved 20 W pr. 1 kvadratmeter af loftet. Tegn i forvejen lampens layout og mark afstanden til væggene.

  2. Spotlights, der er indbygget i køkkenhyllernes øvre cornice eller monteret i bundpanelet, er nødvendige for behageligt arbejde. Hvis i stedet for skabe på væggen åbner hylder, skal du bruge lamper på suspensioner. Den optimale afstand mellem loftets nederste kant og bordpladen er 70-87 cm.

  3. Vedhængslys med lang ledning bør ikke hænge for lavt - så de er let at røre ved hovedet. Hvis der er en lampe over rundbordet, skal lampens nederste kant ligge i området 70-90 cm over bordpladen. Lysekronens optimale diameter er omkring halvdelen af ​​bordets bredde.

  Over et langt rektangulært bord skal du hænge et par lamper - tilbage fra bordets kanter 30 cm og placere dem på lige afstand fra hinanden.

  4. En gruppe af pendellamper - hvad du har brug for at fremhæve køkkenøen. Afstanden mellem armaturets nederste del og bordpladen er mindst 65-70 cm: Lyset fra de hængende lamper skal ikke ses i øjnene. Husk at afstanden mellem lamperne ikke skal være mindre end 30-40 cm.

  Har du et køkken-stue: 4 lysregler

  1. Det vigtigste er funktionel zoneinddeling. Ved hjælp af lamper kan du bogstaveligt talt tænde og slukke for forskellige zoner. En central lysekrone i stuen og spotlights i køkkenet er en god mulighed. Glem ikke resten af ​​området: Hvis du vil læse i en stol, vil en gulvlampe med retningslys komme i brug.

  2. Suspenderede lamper over stangtælleren - zoneer pladsen delvist. Når køkkenlyset er slukket, vil de skabe et mere intimt boareal - intet vil distrahere dig fra resten.

  3. En must-have ting - en smuk lysekrone over spisebordet. Hun vil skabe det rigtige humør: en festlig atmosfære, når man modtager gæster eller en romantisk - til middag for to. Vær opmærksom på lamperne, hvis højde kan ændres med en håndbevægelse - det er praktisk.

  4. Dekorativt lys: bordlamper, væglamper, gulvlampe er ansvarlig for en afslappet atmosfære og fokus på indretningen. Fremhæv malerier, vaser, tallerkener nemt ved hjælp af retningsbestemt lysarmaturer: Brug de indbyggede, væg-, loftsmodeller.

  Belysningstendenser: Udtalernes mening

  Bliver standardlamper dig og vil have noget mere interessant? Lysdesigner Polina Gubonina fortæller om aktuelle tendenser i belysning.

  1. For at fremhæve spisebordet kan du ikke kun bruge en vedhængslampe, men også en gulvlampe monteret ved siden af ​​den på et buet stativ, en bordlampe med en diffus lampe eller en accent projektor monteret på væggen.

  2. Opret en konturbelysning af glasbordet ved hjælp af LED-tape - effekten af ​​selvlysende er tilvejebragt. Placer båndet inde i kabinettet med glasfacader: Du får glødende glasruder, der skaber effekten af ​​yderligere vinduer.

  3. Placer LED-strimlen inde i hylderne, under skabene eller langs væggene: Du kan realisere alle disse ideer med minimal indsats og uden at bygge støv.

  På hvilken højde skal man hænge bras?

  Hvis du træffer beslutning om køb af sconces, vil du altid have et spørgsmål: Hvordan vælger du den optimale højde til at placere en sådan lampe i et bestemt rum? Her finder du klare anbefalinger, der hjælper dig med at finde den mest korrekte og effektive løsning til hver enkelt sag.

  Sconces er passende til brug i indretningen af ​​værelser med ethvert funktionelt formål: fra soveværelse og køkken til kontorer, kontorer og cafeer. Typisk udsender disse lysindretninger et blødt diffunderet lys, som ikke kun skaber en følelse af komfort, men overbelaster ikke synet. Men det er ikke nok bare at købe sådan belysning. For at udsmykke et værelse smukt er det vigtigt at have en idé om metoderne til installation samt at vide, i hvilken højde gulvet eller andre møbler hænger sammen.

  Øget komfort: i hvilken højde at hænge sconces i soveværelset?

  Belysningsapparater til soveværelset er designet til at give blød og diskret belysning. Det skal dog være tilstrækkeligt til læsning. Derfor fastsætter armaturlampens højde over sengen armaturet i en afstand på 1,3 til 1,6 meter fra gulvet. Ved at placere en lys enhed i dette område, kan du nemt nå sin kontakt.

  Wall sconces til soveværelset er meget populære. Den dæmpede belysning udstråles af dem skaber en atmosfære af afslapning, komfort og intimitet. Du kan bruge dem som ekstra belysning, samt til at læse bøger, eller når du gør dig klar til seng. Det er naturligt, at oftest sconces er placeret på væggen nær sengen. Det vigtigste er at korrekt beregne i hvilken højde der skal foretages installationen.

  Når du vælger den bedste afstand fra gulvet til montering af en sådan lysarmatur, skal du være opmærksom på to faktorer:

  For det første bør området nær sengen have høj kvalitet belysning.

  For det andet skal det være hensigtsmæssigt for dig at tænde / slukke for lampen.

  Som allerede nævnt ovenfor foreslår designeksperter et hul på 1,3 - 1,6 meter fra gulvet, når man besvarer spørgsmålet om, hvor stor højde skal placeres i sengelamperne. På samme tid må du undgå at placere lysenheden direkte over hovedet. I dette tilfælde vil lysstyrken forstyrre den komfortable søvn hos den der er i nærheden. Ideel til installation af sådan belysning er et sted over sengebordet, der står ved siden af ​​sengen.

  Det er vigtigt! Hvis det er et spørgsmål om, hvordan man korrekt placerer sconces i barnets soveværelse, følg en anden regel. I børnenes værelse spiller denne belysningsenhed som regel en nattelampe. Hæng det højt nok, så barnet ikke kan nå skinnet alene, blive såret eller blive brændt.

  Funktionalitet og ekstra belysning: i hvilken højde at hænge sconces i gangen?

  Den optimale placering af sconces i hallen eller gangen - i en højde af to meter fra gulvet. Hvis lofterne i dit hus eller lejlighed ikke er høje nok, skift denne afstand til 1,8 meter. Designere og designere anbefaler kun en sådan afstand, fordi det gør det muligt at frit introducere og udføre store objekter, gøre permutation osv. Uden at det berører lamperne.

  Det er vigtigt! Det samme princip overholder, når du installerer sconces på loggia. Men hvis du på balkonen har skabt et hvilested, skal du installere sconces i en afstand på 1 - 1,5 meter fra gulvet, for eksempel over lænestole.

  Når man laver en hall, er belysning ikke kun passende, men også obligatorisk. Der er normalt ingen vinduer i disse værelser, hvilket betyder, at de har brug for ekstra lyskilder. Også det samlede indtryk af rummet vil afhænge af den højde, hvor du hænger sconces i korridoren. Med deres hjælp kan du påvirke den visuelle opfattelse af gangen, gøre den bredere og mere proportionel. Ved at installere flere af disse små lamper langs hele væggen i korridoren, kan du stoppe med at bruge takkronen. Disse belysningsenheder kan også udføre belysningsfunktionen for spejle eller maleri.

  Hyggelig atmosfære og lukrative accenter: I hvilken højde sætter du sconces i stuen?

  Stuen, som også kaldes hallen, er et rum, hvor gæsterne modtager, venlige møder og hyggelige familieaftener finder sted. Her er sconces normalt placeret over sofaen eller i nærheden af ​​lænestole for at give lokal belysning til hvile, læsning og håndværk. Det er nødvendigt at installere lyskilden i en sådan højde, at den giver tilstrækkelig belysning, men forårsager ikke for stor øjenbelastning.

  I betragtning af hvor høj det er at hænge en væglampe i stuen, så den er både lys og behagelig i rummet, skal du stoppe i en afstand på 1,3 - 1,4 meter fra gulvet. En bekvem og interessant indvendig løsning vil være placeringen af ​​to identiske lamper i denne højde på begge sider af sofaen.

  Praktisk og praktisk: i hvilken højde at hænge sconces i køkkenet?

  Den største og mest vindende ide, når du opretter belysning i dette rum, er at placere væglamper nær spisebordet. Med hensyn til den højde, hvor det er nødvendigt at installere sconces i køkkenet, er der ingen klar tidsgrænse. Det skal dog huskes, at monteringsstedet for lette apparater skal vælges, så de ikke forstyrrer madlavning eller under modtagelse.

  Derfor betragtes det optimale som afstanden 1 meter fra køkkenbordet. For at belysningsteknikken skal kunne passe ind i køkkenets indre, skal de parrede belysningsanordninger symmetrisk tilpasses i forhold til bordet.

  Intim indstilling: i hvilken højde sætter du sconces i badeværelset?

  Spejl - dette er hovedfeltet i situationen, som kræver yderligere belysning med væglamper på badeværelset. Her kræves lokal belysning dagligt: ​​Hvis du har brug for at barbere, skal du gøre dit hår, makeup eller lave andre daglige procedurer. Når man beslutter, hvilken højde der skal hænge i badeværelset, skal man skubbe af, at lamperne skal monteres på væggen over spejlet eller på hver side af det på en afstand på 0,6 til 1,0 meter fra vasken.

  Det er vigtigt! Vær forsigtig, når du vælger belysningsenheder til omgivelser med høj luftfugtighed. Dit liv og sundhed kan afhænge af det. Foretrækker modeller af sconces med et højt niveau af vandmodstand.

  Som du kan se, skal afstanden fra gulv eller møbler til stedet for fastsættelse af sconces bestemmes udelukkende af hensyn til komfort, anvendelighed og effektivitet af belysning. Og hvis du vælger og køber en lampe, kan du kun stole på dine æstetiske præferencer, så når du placerer det, skal du følge en række regler. Ellers vil det ønskede resultat ikke opnås.

  Disse var alle anbefalinger, som vil hjælpe dig med at indstille væglamperne i optimal højde, hvilket skaber en behagelig og hyggelig atmosfære i hvert værelse.