LED taklampe gør-det-selv LED tape

Allerede 3 år er gået siden datoen for idriftsættelse af hus-nye bygninger. For det første lavede jeg en simpel reparation med mine egne hænder. Nu har huset sat sig, væggene er opvarmet og der er opstået mangler. På loftet, ved krydset af pladerne, opstod to store revner 6 meter lange langs hele rummet.

Ægtefællen begyndte at kræve reparationer, men der er mange moderne og interessante efterbehandlingsmuligheder, og hun kan ikke beslutte. Jeg besluttede at gøre takbelysningen LED tape gøre det selv.

Jeg læste på andre steder om installationen, men der blev skrevet ubrugelig skum, fordi de er skrevet af forfattere, der ikke forstår dette og aldrig har gjort det. Jeg skal stadig forklare min kones finesser og fordele, så jeg besluttede at gøre dette skriftligt, det vil også være interessant for dig.
Jeg anbefaler at forlæse:
1. forberedelse til installation
2. Sådan vælges en strømforsyning til 12V
3. Tilslutning af LED-strimlen til 220V i henhold til skemaet

Typer af lofter

Overvej de vigtigste populære typer til huset:

 • spænding;
 • suspenderet gipsplader, rack, kassette;
 • suspenderet spænding, en hybrid af gipsvæg og spænding;
 • single-level og to-niveau.

Spænding - et moderne og praktisk udseende, hurtigt installeret. Et stort plus er den glatte overflade og gennemsigtigheden af ​​filmen, glansen afspejler lysflowen bedre.

Foto lys fra indersiden

Trump ser ud med LED stripe for at belyse loftet indefra. Hvis du har en fantasi, kan du f.eks.

 • stjerneklar himmel, ser smukke om natten
 • logo på dit sportshold eller bil
 • i det mindste en simpel tegning med palmer og havet.

Starry sky foto

Af alle typer valgte jeg spændingen med en foreløbig fastgørelseslydisolering under filmen.

Gipsplader og suspenderet spænding vil være ret optimale med et enkeltniveau projekt. Min lejlighed er perfekt hørbare naboer på toppen, især da de har 2 små børn, de kan banke på gulvet klokken 3 om morgenen, vi har det givet i tromlen. Under gipsvæggen kan der anbringes lydisolerede måtter, som ikke kan gøres på spændingen uden limning.

To-niveau lofter ser interessant ud fra design side, men de har en meget højere kompleksitet af udførelse og en stor mængde tørt arbejde. Jeg har råd til dem uden megen skade, min højde er 280 cm, hvilket er højere end den sædvanlige 250 cm. De ser smukke ud, men med hensyn til praktisk er der simpelthen ekstra omkostninger. I et par uger vil du ikke være opmærksom på ham. Jeg kan bruge dette beløb mere rentabelt end på ubrugeligt design.

Typer af belysning og belysning

Funktioner, der kan udføres, når de placeres på loftet eller på toppen af ​​væggene.

 1. dekorative hvidt;
 2. dekorative monokrome eller farve RGB;
 3. hovedbelysning;
 4. hjælpe, komplementære til de vigtigste, såsom fjernlys i bilen;

Jeg ønskede en combo type. Gode ​​og smukke lysekroner er dyre, og i moderne design passer ikke længere, de ser forældede ud. Klassisk, det er indbyggede lys og lyser rundt om rummet.

Solid fylde inde på andet niveau, et billede af rummet derhjemme

For ikke at lægge en kraftig diode tape og en dyr aluminium profil rundt omkretsen, tror jeg at placere Leda af gennemsnitskraft til at udføre funktionen af ​​ikke lysende belysning. For et lyst lys i midten af ​​rummet skal du installere et indbygget loftslyspanel under Armstrong, som på 60 i 60 cm skinner ved 3600 lm. Er kun 1 cm tykt. For mig vil prisen på et sådant lednings panel være omkring 1000 rubler.

Hvorfor panelet? - Faktisk behøver jeg ikke lyse belysninger i hvert hjørne, foruden mine vægge er malet lyse, vil lyset blive afspejlet. Det vil skinne så effektivt som muligt kun nedad, der vil være meget lys på gulvet for at spille børn.

Valg af diodetape

Mest populære modeller

Til baggrundsbelysning er det bedre at bruge LED-strimmel 3528 eller 5050, som ikke kræver en aluminiumsprofil til afkøling. Dens effekt bør ikke overstige 10 W / m.

For hvide vil det optimale være tætheden på SMD 5050 60 dioder pr. Meter. Den faktiske effekt kan variere i en eller anden retning, det kan kun kendes ved at måle det aktuelle forbrug. LED'erne 5050 kan være billige ved 13 Lm og høj lysstyrke på 19 LM, mærket som luksus i LUX (høj klasse). Hun har allerede et forbrug på 14-15 watt.
Den gennemsnitlige lysstyrke med 13Lm dioder vil være 800 Lm / m. hvilket svarer til en glødelampe ved 60-75W. Med lededioder på 19 Lm. lysstyrke på 1 m. 1150 lm., det svarer til en konventionel pære på 90W.

Hvilken LED strip er bedst til loftbelysning

Ikke så længe siden syntes LED-bånd som et underholdende, næsten barnligt legetøj, der kun passer til juletræer. Men nu bliver de i stigende grad købt som den vigtigste eller ekstra kilde til belysning: det er smukt og usædvanligt og overkommeligt.

Men rækkevidden af ​​butikker er fantastisk: et stort antal producenter med produkter af helt forskellige parametre er forvirrende. Hvilken slags LED-strimmel at vælge til loftbelysningen? Vi analyserede en række kriterier for at hjælpe dig med at beslutte.

Lad os starte med det behagelige

For ikke at skræmme dig straks med tekniske egenskaber, foreslår vi at overveje den enkleste men vigtigste parameter til begyndelsen - farve matching.

Du bør ikke overveje dette en lille smule - den rigtige skygge kan påvirke opfattelsen af ​​rummet, mens fejlen kan ødelægge interiøret betydeligt.

Overvej ikke kun farvedesign af væggene og loftet, men også formålet med rummet.

Så kølige hvide eller blålige toner passer godt til badeværelset, og i soveværelset er det bedre at vælge varme. Det afhænger imidlertid kun af farveformularen - vi tvivler på, at den blå baggrundsbelysning vil se anstændigt ud på de grønne vægge.

Du kan ikke foretage et valg eller er du bange for at han vil bore dig hurtigt? Køb farve skiftende bånd! Ved hjælp af en speciel fjernbetjening kan du nemt justere ikke kun farven, men også intensiteten af ​​baggrundslyset - du er enig, det er praktisk. Så du kan skabe en dæmpet hyggelig atmosfære i stuen eller arrangere en rigtig lysmusik i børnehaven.

Båndtype

Efter at have besluttet om farveskemaet, fortsæt til valget af modellen af ​​LED-bånd - de adskiller sig i installationsmetoden og nogle af designfunktionerne. Vi anbefaler, at du konsulterer bygherrerne, så de bestemmer hvilken som passer til dine formål.

Det afhænger af mange faktorer: For eksempel bruges forskellige bånd til at belyse strækloftet eller skabe skummende tørvægskonstruktioner. Derudover er der forskellige effekter og yderligere egenskaber, der bestemmer deres formål.

Lad os se nærmere på, hvilke typer der findes.

Hvad angår højkvalitets LED-bånd, som du ikke ville købe, skal du passe på det nødvendige niveau af beskyttelse mod støv og fugt. Det er logisk, at det er umuligt at købe det samme til hele huset eller lejligheden - afhængigt af hvilket rum du vil installere sådan belysning, varierer parametrene:

 • IP20 LED strips er designet til brug i tørre og rene værelser - for eksempel i soveværelser, planteskoler, stuer eller kontorer. De modstår ikke fugt, men i disse værelser er risikoen minimal.
 • En simpel mulighed er en almindelig tape. Den mest populære type er IP43. Diodene er anbragt i et lukket kabinet, hvilket forhindrer deres fiasko. For at installere båndet skal du fjerne beskyttelsesfilmen og fastgøre båndet. Den mest alsidige løsning.
 • For badeværelset er det bedre at vælge beskyttelsesklasse IP65.
 • Til bad eller sauna skal du have belysning med en IP67 eller 68 mærkning - deres hus er modstandsdygtigt over for konstant fugtighed og temperatur ekstremer.
 • RGB bånd er mere skrøbelige, da en controller er indbygget i dem - det er bedre at skjule dem under omslaget. Du kan styre deres farve og lysintensitet med fjernbetjeningen. Den indbyggede infrarøde sensor registrerer de signaler, du giver ved at trykke på en knap og overføre dem til controlleren. Sidstnævnte aktiverer din valgte tilstand. Antallet af tilstande kan variere fra to til tre i ældre modeller, op til tyve og mere i de moderne. Bemærk dog, at prisen er meget højere.

Det er klart, at der ikke er noget i overbetaling for vandtæt tape, hvis det ikke er et badeværelse eller et bad.

Lysintensitet

Et vigtigt kriterium, der skal tages i betragtning - Lysstyrken af ​​LED'erne.

For svagt lys vil ikke være nok, og en overvægt af belysning dækker øjnene. Vi foreslår, at du gør dig bekendt med graderingen af ​​denne parameter, som hjælper med at navigere.

Det er logisk at antage, at intensiteten påvirker diodens størrelse. Det er det virkelig.

Fabrikantens standardmærkning er fire cifre, hvilket betyder længde og bredde.

Tre typer anvendes mest - SMD3528 (3,5 mm ved 28), SMD5050, SMD5630 med en effekt på henholdsvis 5, 18 og 18 W. Jo mere den sidste indikator, jo lysere lyset.

Dette er imidlertid ikke det eneste valgkriterium - vi tvivler på, at en enkelt LED-pære vil være nok for dig.

Det er nødvendigt at tage højde for deres nummer - minimumet for alle typer bælter er 30 pr. Meter, og maksimumet varierer - 240 for SMD3528, 120 for SMD5050 og 72 for SMD5630.

Aritmetik er meget enkel - jo mere dioder, jo lysere lyset. Det påvirker sandt lysstyrken - afhængigt af antal og størrelse varierer det fra 2,8 til 25 watt.

Valg af strømforsyning

LED-bånd på princippet om tilslutning afviger fra almindelige glødelamper. De forbinder ikke direkte til en 220-volts udgang, men via 12 eller 24-watt konvertere. For at bestemme det passende skal du være opmærksom på markeringen - de rigtige tal angiver hele længden af ​​båndet.

Bemærk, at du ofte bruger tolv volt bånd - 24 V er mindre almindelige og bruges udelukkende til RGB bånd.

Ansvarligt øjeblik: Det er vigtigt ikke kun spændingen, men også styrken af ​​den strøm, der genereres af transformeren (målt i ampere). Fabrikanter skriver som regel disse oplysninger i den medfølgende dokumentation. Men hvad nu hvis du tabte det? Beregn den ønskede parameter selv!

Det er ikke så svært, som det ser ud til. Vi vil forsøge at vise dig beregningerne ved hjælp af eksemplet på en populær model, som oftest bruges til at belyse perimeterloftet.

Formlen er ekstremt enkel - du skal tælle dioderne og formere deres nummer ved det aktuelle forbrug. Lad os antage, at vi har brug for et LED-CW-SMD5050 bånd der er 18 meter langt, for hver af dem er der 30 lyspærer.

Find ud af mærkning på båndet, præcis hvor meget strøm der falder på hver diode - 0,02A for denne model.

Så kommer tidspunktet for beregninger. Arm dig selv med en lommeregner, en blyant og en notesblok.

Det samlede antal LED'er på 18 meter - 540 stk. Multiplicér nu dette tal med 0,02. Som følge heraf får vi 10,8 A.

Derfor skal vi have en strømforsyning med en spænding på 12V og en tilladt strømbelastning på mindst 10,8 A. Selvom det højst sandsynligt vil den korrekte transformator blive anbefalet til dig på samme sted, hvor du købte båndet.

Byg kvalitet

Vær opmærksom på, hvordan båndene er lavet - de skal være fuldstændigt forseglede, dioder og modstande er symmetriske, tæt fastgjort. Hvis noget af ovenstående er forkert eller simpelthen ikke får dig til at stole på, er det bedre at nægte at købe.

Nuance: Lidt tilbage fra emnet bemærker vi, at det i denne sag ikke er værd at spare. Hvis forkert pokleennye tapet bare ødelægge interiøret, så en fejl i belysningsforhold kan have tragiske konsekvenser. Derfor er det ikke nødvendigt at bestille bånd på aliexpress. Kontakt de gode butikker og vælg betroede producenter, der har mange positive anmeldelser.

Vær opmærksom på modstandsparameteren - 150 eller 300 ohm betragtes som optimale (med henholdsvis mærkning 151 og 301). Hvis du ser 100 (101), skal du kigge efter en anden model - dette er et billigt lavkvalitetsbånd.

Hertil kommer, at skroget har ringe betydning - hvis det er for tyndt, det bøjer let, så kan det hurtigt svigte.

producent

Som vi har sagt, afhænger meget af tapeets mærke - det kinesiske substantiv er usandsynligt at prale af holdbarhed og høj kvalitet. På fora kan du finde en masse forfærdede indlæg, at nogle af dioderne fejler umiddelbart efter installationen.

Vi kan rådgive flere dokumenterede producenter, hvis produkter har vist sig. Forsøg ikke at trække en vindende billet i et bevidst tabende lotteri - se vores liste:

Alle har arbejdet i lysmarkedet i mange år og har tjent mange positive anbefalinger.

Generelle tips

Vi håber at du har forstået fabriksindstillingerne. Men stadig ikke sikker på rigtigheden af ​​deres beslutning? For ikke at begå en fejl, når du køber en LED-strimmel for at belyse loftet, tænk på hvilken effekt du planlægger at få.

Måske har du brug for blødt og diffust hvidt lys? Eller måske vil du understrege moderne højteknologisk design i køkkenet?

Derudover skal du analysere om der vil være yderligere kilder til belysning i rummet - måske i dette tilfælde kan du spare meget på bekostning af bånd.

Hvis hovedfunktionen falder på dioderne, skal du vælge en kraftfuld indstilling.

Husk at overveje indretningen af ​​rummet, hvis du vil opnå et harmonisk design. Hvis du ikke er sikker, skal du kontakte bygherrer eller designere. De vil fortælle dig, hvordan den valgte skygge vil påvirke opfattelsen af ​​det overordnede udseende.

Overvej hvordan LED strips vil blive arrangeret. I tilfælde af skjult belysning er det nødvendigt at tegne et diagram over det ønskede mønster og indstille belysningen strengt langs de påtænkte linjer.

Hvis du planlægger at bruge dem til lofter på to niveauer, anbefaler vi dig at være mere forsigtig med den blanke tekstur: installationen skal udføres, så dioderne ikke afspejler lærredet - det vil ødelægge udseendet.

Som du kan se, er det umuligt at utvivlsomt besvare spørgsmålet om, hvilken LED-stripe der er bedst til at fremhæve et bestemt loft - det hele afhænger af en række nuancer. Vi håber, at vores anbefalinger hjælper dig med at finde den perfekte mulighed for dig selv.

LED taklamper: placering og design muligheder

LED-loftbelysning er en original designløsning, der gør loftet unikt. For at dette loftdesign skal være stilfuldt og hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at studere finesserne af dets placering og de mest rentable designteknikker.

Særlige egenskaber

LED stripe er en funktionel belysningsenhed med en masse diodelamper. Designet består af en bund med en klæbende overflade og en beskyttende film. Nogle sorter er knyttet til loftet med plastikklip. I selve basen er hjælpekomponenterne, kontaktpuden og lysdioderne. For at gøre belysningen ensartet placeres lyskilderne i samme afstand fra hinanden.

Dette materiale er ret fleksibelt, båndet sælges i hjul, hvilket udelukker dannelsen af ​​krøller og har skærelinjer. Det er en hjælpelys, selv om strømmen i denne belysningsenhed ofte giver dig mulighed for at udskifte den centrale belysning. Strømforbruget på 1 m af båndet er fra 4,8 til 25 watt.

Antallet af lysdioder pr. 1 m kan være fra 30 til 240 stykker. Dens unikke karakter ligger i sin økonomi: Segmentet på 10 meter længde med hensyn til strømforbrug er mindre end en almindelig glødelampe.

Modstande eliminerer muligheden for en spændingsbølge, de begrænser strømmen. Bredden på båndet kan nå 5 cm. LED'ernes størrelse er også anderledes, og derfor skinner nogle sorter lysere end andre. Hvis det er nødvendigt at øge intensiteten af ​​loftbelysningen, sommetider bliver en yderligere række dioder loddet til båndet.

Ved tæthed er LED-strimler opdelt i tre typer:

 • ikke har tæthed (for sædvanlige værelser);
 • med en gennemsnitlig grad af beskyttelse mod fugt (for værelser med høj luftfugtighed);
 • i silikone, resistent over for vand (til badeværelset).

På det moderne marked præsenteres sådanne produkter i form af bånd af klassisk hvid farve, RGB sorter og enfarvet baggrundsbelysning.

fordele

LED-baggrundsbelysning i form af et bånd er praktisk og anderledes kvalitet.

Det er et efterspurgt loftdesignværktøj af flere grunde:

 • er en perfekt metode til at opdatere den indre sammensætning af det indre af et hvilket som helst rum;
 • sætter en unik atmosfære for ethvert rum
 • adskiller sig i lige og blødt rettet luminescens uden blinking og støj;
 • fastgjort direkte til loftet
 • reducerer energiforbruget betydeligt
 • har et attraktivt design
 • holdbar - har en levetid på ca. 10 år
 • det skelnes af muligheden for at vælge farveskygge for den indre sammensætning;
 • På grund af fleksibiliteten kan du tage nogen form;
 • uskadelig, udsender ikke giftige stoffer i luften under driften;
 • brandsikker;
 • Påvirker ikke tv-signaler og kommunikation (forstyrrer ikke).

Et sådant bånd kan være dekoration af ethvert rum i boligen.

Du kan dekorere loftet med det:

 • køkken;
 • arbejder kabinet;
 • hjemmebibliotek;
 • glaseret loggia;
 • balkon;
 • spisekammer.

Tape LED-baggrundsbelysning har en overkommelig pris. Det er let at installere, dets installation kan gøres manuelt uden at involvere eksterne eksperter.

Udvælgelseskriterier

Tape belysning på LED'er har mange sorter. Før du køber bestemt med typen af ​​belysning.

Hvis dette bånd udfører funktionen af ​​generel belysning, skal du fjerne alle belysningsenheder fra loftet. Derefter fastgør man på loftet flere bånd med større kraft, placerer dem rundt omkretsen, såvel som bag stretchfilmen (dyr metode). For at fremhæve konturerne fastgøres denne selvklæbende baggrundsbelysning omkring nichernes omkreds, hvilket skaber diffust lys og en visuel effekt af stigende plads.

Hvis du har brug for at fremhæve det formede fremspring, kan du gentage sin form delvis, hvilket er særligt vigtigt for ophængte strukturer. Båndets fleksibilitet begrænser ikke krumningen af ​​linjen.

Hvis loftbelysningen er planlagt at gentages, f.eks. Ved at fremhæve spejlets form eller overfor et køkkenforklæde, erhverve sorter, der er identiske i luminescens. For at vælge LED-strimlen korrekt og ikke gå tabt i en bred vifte af det viste område, skal du bestemme hvilken type montering, glødens skygge, lyskildernes strøm og deres mængde. Design ideen, hvorpå den endelige effekt af lystransmissionen afhænger også, er vigtig.

Derfor, når du køber det, er det værd at være opmærksom på substratet. Det er uønsket, at det fanger øjet. Det bliver farven på loftets vigtigste baggrund. Det kan ikke kun være hvidt. På markedet for sådanne produkter kan du finde muligheder med en brun, grå og lige gennemsigtig base.

Glødfarve

Bånd er ikke simpelthen opdelt i monokromatiske og farvede. I det første tilfælde er det pære, der kun brænder i en skygge (for eksempel hvid, blå, gul, orange, grøn). Desuden kan disse sorter udstråle infrarød og ultraviolet lys. Den anden er et bånd med indbyggede pærer, der kan tændes i forskellige farver skiftevis eller samtidigt. Forskellige karakteristika ved båndene påvirker prisen: muligheder med lysskift er dyrere.

Kraft og tæthed af indkvartering

Hvis det primære krav til belysning er lysstyrken af ​​lysstrømmen, er det nødvendigt at købe et produkt med et mindre interval mellem dioderne. I dette tilfælde vil strømforbruget være større end for sorter med sparsomme pærer. Hvis belysningen i loftets design kun har en dekorativ funktion, er det nok at købe til design af loftzonen LED - et system med antallet af lysdioder pr. 1 m ca. 30-60 stykker. Til hovedbelysningen er et bånd med antallet af pærer 120-240 stykker pr. 1 m længde egnet.

Samtidig er nuancen vigtig: Jo større rummet er, desto større er båndets bredde. En smal udgave på det store loft på et stort område vil gå tabt. Det er bedre at dekorere loftet med et bredt udvalg af lysdioder i 2 rækker.

Læringsgebyr

Faktisk er alt simpelt: Forkortelsen SMD, der er angivet på båndet, betyder "enhed til montering på overfladen." Ved siden af ​​bogstaverne er 4 cifre: Dette er længden og bredden af ​​en enkelt LED. Af de viste muligheder er de mest relevante muligheder parametrene 3020 (3 x 2 mm), 3528 (3,5 x 2,8 mm), 5050 (5 x 5 mm). Jo flere dioder og dens placering er, desto lysere lyser de. Hver type tape har en anden effekt. For eksempel forbruger SMD 3528 med antallet af dioder 60 stykker pr 1 m 4,8 W, hvis lyskilderne er 120, er effekten 9,6 W. Hvis de er 240, er forbruget 19,6 watt.

Metrisk område

Bandets metriske område afhænger af omkredsen af ​​det limede loftplan. Da LED'erne er karakteriseret ved lysets intensitet, købes den ikke tilfældigt: Hvis rummet er lille, vil overskydende lys ramme øjnene. Kort sagt, et samlet volumen på 11 watt vil erstatte en 100 watt glødelampe.

For at vælge lysniveauet måles det krævede målområde for det belysede område ved hjælp af et målebånd. Herefter multipliceres den resulterende tal med kraften på 1 m tape. Denne værdi giver dig mulighed for at træffe beslutning om køb af strømforsyning eller controller, hvis du til dekoration af loftet planlægger at købe et bånd med farvede lys.

Længden af ​​båndet til belysning af loftet er som regel 5 meter, selv om et sådant produkt i dag kan købes i et segment af mindre længde.

Beskyttelsesklasse

Hver type bånd med LED'er er designet til at dekorere loftet på forskellige typer lokaler.

Tilbage til emnet for notation er det værd at overveje mærkerne:

 • IP 20 er en etiket, der angiver muligheden for at bruge LED-strimler i værelser med tørtype (stuer, børne-, arbejdslokaler, korridorer).
 • IP 65 er en indikator, der viser, at bordet holder kontakt med fugt, det kan bruges i "våde" zoner (steder, hvor lækage er muligt i toppen af ​​naboerne).
 • IP 68 - kategori med isolering.

Ved køb er det værd at overveje, at sorterne med et silikone lag til at dekorere loftet ikke er egnede, da de forhindrer intensiteten af ​​lysfløften og tvinger substratet til at varme op, hvilket fremkalder opvarmning af overfladen af ​​loftet.

montering

Installer LED-lys med dine egne hænder er let. Men inden installationen er det værd at overveje, at båndene forsvinder en del af energien som varme. Derfor, inden du reparerer og tilslutter baggrundslyset, er det i nogle rum nødvendigt at overveje isolering. For højere effektdioder kan dette være et aluminiumsubstrat. Hvis baggrundsbelysningen er lille, er lampen nødvendig som dekorativ belysning, isolering er ikke nødvendig.

I soklen

Denne metode er praktisk, fordi baggrundsbelysningen kan monteres i loftet efter installationen af ​​loftdækket. Hovedopgaven er at købe en attraktiv ydersokkel, mens det er vigtigt at overveje, at det ikke var tyndt. Dette kan medføre, at baggrundsbelysningen taber ekspressivitet. I begyndelsen af ​​arbejdet er soklen fastgjort til loftet med et pålideligt klæbemiddel (for eksempel flydende negle), der efterlader en kanal omkring 8 - 10 cm fra loftet. For at sikre, at tagene er lige, kan du markere ud med et niveau.

Efter indstilling og tørring, fortsættes limen til båndets installation. For at gøre dette bliver pladens overflade rengjort, klæbemiddellaget fjernes fra bagsiden af ​​baggrundsbelysningen, og de er monteret på loftet eller bagsiden af ​​basispladen i spalten tilbage. Hvis det er upålideligt at lægge selvklæbende tape, kan du klæbe det på flere steder med silikone lim eller dobbeltsidet tape. Det forbliver at tilslutte strømforsyningen, og for mangefarvede sorter af RGB-boks, givet polariteten. Efter kontrol af spændingen i systemet kan du slutte båndet til strømforsyningen 220V.

I gipset cornice

Du kan gemme baggrundslyset i en gipsvægs boks under installationen af ​​loftet. På tidspunktet for installationen af ​​systemet er der lavet en åben eller lukket niche til at lægge den indbyggede båndbelysning. Boxens design er lavet ved at markere, forbinde bærerprofiler med cd-elementer til væggene og danne en niche. I dette tilfælde skal uanset system (enkelt niveau, to eller flere niveauer) monteres med et hul på 10 cm for at sikre lysets passage fra LED'erne.

Sådan laver du LED-baggrundsbelyst (skjult lys) på loftet

Den hurtige udvikling af teknologi udvider i stigende grad mulighederne for at dekorere lokalerne. En af disse funktioner - LED-loftslamper LED-stripe. Dens installation er ikke særlig vanskelig, men kræver viden om visse punkter.

LED strip til loftbelysning

Ved udførelse LED-bånd er normale og vandtætte. Fugtbevis indstilles, hvis loftbelysningen med LED-strimmel gøres i værelser med høj luftfugtighed (badeværelse, pool, bad) eller på gaden. I normale lokaler (og også i køkkenet) er et almindeligt bånd nok. Hvis du vil gøre belysningen af ​​arbejdsfladen i køkkenet, skal du tage vandtæt i en gennemsigtig plastslange - det er lettere at passe på det.

LED taklamper - en af ​​de mest populære typer indretning

Monokrom eller universal

På den udsendte lys LED-strimmel er:

 • Monokrom (lys i en farve). Kan give hvid, blå, grøn eller rød. I beskrivelsen er det normalt skrevet, hvordan det skinner, men man kan se på markeringene, sæt R, hvis den lyser rødt (fra engelsk rød), B - blå (blå) og G - grøn (grøn).

Dette er et hvidt bånd med LED'er i forskellige størrelser.

Hvilken LED-stripe er bedre at bruge til at markere loftet? Mange er lokket til multi-color RGB tape - på grund af evnen til at ændre farver. Dette er sandt, men denne "legetøj" er interessant i højst en måned. Så vælges en af ​​farverne, og den forbliver næsten uændret. I dette tilfælde er lysstyrken af ​​RGB-båndene i basisfarverne (rød, blå, grøn) tre gange mindre - da kun en af ​​de tre krystaller lyser. Derfor, hvis du læner dig mod en slags farve, er det bedre at købe en monokrom-en - LED-baggrundsbelysningen bliver mere spektakulær og lys.

Tekniske parametre

LED strimler fremstilles ved hjælp af krystaller af forskellig størrelse. De mest populære er 3528 (sit spejlbillede er 2835) og 5050. Dette er ikke kun tal - det er LED'ernes dimensioner: henholdsvis 3 mm * 2,8 mm og 5 mm * 5 mm. Der er stadig mindre populære - 2020 og 5630, 5730. Du kan bruge disse størrelser, men for dem skal dataene søges uafhængigt.

LED-lamper kan se sådan ud

Hvad er dimensionerne af LED'erne? På lysstyrke og strømforbrug. Jo større LED'erne er, desto lysere er de, og jo mere elektricitet forbruges de. Dette er et generelt mønster, men krystallerne kan være af forskellig kvalitet - mere og mindre lyse, og spredningen er signifikant. Og en anden funktion, der skal huskes - monokrome lysdioder skinner lysere end universelle:

 • 3228 - monokrom 0,6-2,2 lm, RGB - 0,3-1,6 lm;
 • 5050 - monokrom 2-8 lm, RGB - 0,6-2,5 lm.

Denne lysstyrke gives uden at tage hensyn til tab på de beskyttende belægninger (til almindelige lysdioder). Enhver form for belægning (lak eller gennemsigtig slange) reducerer lysstyrken.

Det drejede sig om en enkelt LED af en given størrelse. Der er flere dusin af dem på båndet, og de kan arrangeres med forskellige tætheder. I det mindste - 30 stykker pr. 1 meter, er der stadig 60 stykker og 120. Dette er med en enkelt rækkeudgave. I den dobbelte række er der en tæthed på 240 stykker pr. Meter. Det er klart, at jo mere krystaller på en meter, jo mere lys giver det.

Alle single-row LED-strimler er forsynet med en konstant spænding på 12 V, for der kræves dobbeltstrømforsyninger på 24 V. Det betyder, at de kan tilsluttes direkte til et batteri eller batterier med de relevante parametre. For at oprette forbindelse til et netværk på 220 V kræves en konverter (også kaldet strømforsyning eller adapter).

Strømforsyning til LED-belysning

Strømforsyningens spænding er let at vælge - efter type bånd - 12 V eller 24 V, men strømmen eller den nuværende karakteristik skal overvejes. For det første beregner vi, hvad den nuværende skal producere strømforsyning. Beregningen er enkel:

 • vi finder den aktuelle forbrug af båndmåleren (der er på pakken);
 • multiplicere med antallet af meter, der vil blive forbundet til denne enhed;
 • Vi tager en margen på 30% - således at strømforsyningsenheden ikke virker ved grænsen (multipliceres med 1,3 det beløb, der er opnået i stk. 2).

Med en sådan nuværende værdi (eller mere) skal du kigge efter en adapter 220/12 V. Tag bare en strømforsyning uden 30% margen - det vil hurtigt svigte, og du bliver nødt til at købe en ny.

Du kan finde på etiketten eller i de tekniske specifikationer

Eksempel: Et bånd med lysdioder 3528 og en tæthed på 50 stk / m forbruger 0,4 a / m (fra billedet ovenfor). Fremhævning af loftet med LED-tape kræver et 14 meter tape. Vi overvejer den krævede strøm: 0,4 A / m * 14 m = 5,6 A. Tilføj 30% af margenen - 5,6 A * 1,3 = 7,28 A. Efter afrunding får vi 7,3 A. Vi skal finde adapteren hvilket giver ikke mindre end 7,3 A.

Ved samme metode kan betragtes som magt. Du kan finde den på etiketten eller i de tekniske specifikationer. Multiplicer med måleren, du har brug for den strøm, der forbruges af en meter af båndet, tilføj samme margen.

Metoden til tilslutning afhænger af den type enhed, du vælger. Der er de sædvanlige strømforsyningsadaptere med flere typer stik. Hvis du beslutter dig for at tilslutte via en sådan strømforsyning, skal du finde den passende stik og loddetid på båndets klemmer. Slut derefter strømforsyningen til LED-båndet - sæt bare stikket i.

Typer af strømforsyninger til LED-strimler

Andre typer strømforsyninger kræver lidt større indsats, men du kan tilslutte flere LED-strimler til dem. Derudover har de en indbygget spændingsregulator, som forlænger LED'ernes levetid. Disse strømforsyninger har kontaktpuder og trykskruer, der giver kontakt. For at forbinde dem skal du tage ledningerne, fjerne isoleringen med 7-10 mm, indsætte i de relevante stik, stram boltene.

Forbindelsesregler

Fra fabrikkerne kommer LED-båndet i ruller på 5 meter. For at kunne "ringe" den ønskede længde, kan den skæres ved bestemte mærker. For at gøre dette har et hvilket som helst bånd en særlig markering. Det er for hende skæret et stykke af den ønskede længde (eller tæt på den). I nærheden af ​​hver af skærelinierne er der kontaktpuder, hvorved det klippede stykke er forbundet med adapteren eller et andet stykke tape.

Sådan skæres en LED strip

Forbindelsesdiagrammer af to bånd til en strømforsyning

Takbelysningen med LED-strimmel er lavet under hensyntagen til den maksimale længde af strømforsyningen må ikke være mere end 5 meter. Det er på denne nuværende styrke, at krystallerne og sporene, der forbinder dem, er designet. Adapteren kan være kraftig, men så skal du tilslutte hvert stykke tape til det med separate ledninger.

Hvis du skal tilslutte en LED-stribe længere end 5 meter - fra strømforsyningen til hvert stykke træk adskilte ledninger. Når RGB-båndet er tilsluttet efter strømforsyningen, er controlleren tilsluttet, og allerede fra det trækkes ledningerne til to stykker af båndet

Hvis du tilslutter et kredsløb med en længde på f.eks. 6 eller 7 meter, kan de første lysdioder fra adapteren efter et stykke tid brænde ud (sandsynligvis det vil ske). Dette er i bedste fald. I værste fald vil sporene komme sig. Selvom dette ikke sker (kvaliteten vil være et bånd), vil LED'erne begynde at nedbrydes fra konstant overophedning (da mere strøm går igennem, mere varme genereres), vil deres lysstyrke reducere meget, meget hurtigt. Fordi den anbefalede længde er bedre ikke at overskride.

På samme måde kan loftbelysningen med LED-strimmel på tre, fire eller flere stykker laves. Bare brug for en mere kraftfuld strømforsyning og controller. Men det vil kræve et stort antal ledninger, så det er ikke den bedste måde.

Hvis du har brug for at forbinde fire bånd

Hvis du skal lave et skjult lys på loftet omkring omkredsen, er det bedre at bruge fire stykker tape - to til hver adapter.

Ved tilslutning af fire LED-strimler er det bedre at bruge to separate strømforsyninger.

Vi giver den mest almindelige ordning for tilslutning af LED-strimler til strømkilden, når belysningen af ​​loftet eller nicheen lyser. Lad omkredsen af ​​den skjulte loftsbelysning være 12 meter. Den ønskede længde kan være som følger: 3.5 + 3.5 + 2.5 + 2.5. Enhver anden kombination er mulig. Det er ligegyldigt.

Til strømforsyning tager vi to adaptere og forbinder to bånd til hver. Denne mulighed er mere økonomisk - kraftige adaptere kan koste meget mere end to med en tilsvarende total kapacitet. Derudover er forbindelsen ifølge denne ordning enkel - der er ikke meget brug for ledninger.

Tilslutning af RGB bånd

Universalbånd er forskellige, fordi de er 4-leder. Fra strømforsyningen går to ledninger - fase og neutral. Så uden en adapter er ikke nok. Derfor tilføjes en controller til kredsløbet efter strømforsyningen. Det koordinerer strøm, og modtager også signaler fra kontrolpanelet, hvormed farvebåndet ændres.

Ved indgangen på controlleren modtager to ledninger fra strømforsyningen, ud af det fire. Ved tilslutning er det vigtigt at observere polariteten - fasen og nulet kan ikke forveksles. Nul - dette er normalt en sort ledning, der tilsluttes stikket, underskrevet af det latinske bogstav N. Den anden variant af mærkning af det nødvendige input er V- (bogstav V med minus). Fasen er forbundet til den anden indgang (oftest - rød tråd). Det kan angives med bogstavet L eller V +.

Tilslutning af RGB-bånd med controller

Fire ledninger forlader allerede controllerens udgang. Det er bedst at forbinde farvede ledere til dem - for ikke at blive forvirret i fremtiden. På regulatoren har vi:

 • Den fælles ledning, der betegnes ved bogstavet W. Her kan du tilslutte en leder af enhver farve, men ikke rød / grøn / blå.
 • Tre farver - for at aktivere LED-stierne i den tilsvarende farve. Her er det ønskeligt at bruge ledninger til farve: Forbind den røde til udgangen med bogstavet R (rød), indskriften G (grøn) - grøn, til kontakten B (blå) - blå / blå. Og når du forbinder de følgende bånd, skal du holde samme farve logik.

Regulatorparametre vælges af strømmen af ​​bånd, der er tilsluttet det. Men med ovenstående skema, for at controllerne ikke skal "brænde", skal du tage dem med en stor magtmængde - cirka to gange den beregnede belastning. Dette er problematisk - det er svært at finde udstyr med sådanne parametre, og det er dyrt. For at forhindre, at controllerne brænder, når der tilsluttes flere bånd, kan du bruge en forstærker. Forbindelsesskemaet for en flerfarvet LED-strimmel bliver vanskeligere, fordi der foruden en forstærker er nødvendigt med en ekstra adapter.

Forbindelsesdiagram over to RGB bånd med forstærker

Plus, i dette tilfælde med en sådan forbindelse virker loftbelysningen med LED-tape i lang tid og uden problemer. Derudover kan du bruge mindre kraftfulde strømforsyninger, men de er mindre og billigere.

Hvilke ledninger at bruge

Ved belysning af loftet med LED-strimmel bruger de multicore kobberkabler med et tværsnit på mindst 1,5 kvadratmeter. mm. Wire type - nogen, men ved køb, kontroller den faktiske størrelse af ledere, som mange angiver forkerte data.

Installationsfunktioner

De fleste LED-strimler er selvklæbende. Limbasen har god vedhæftning med gipsvæg, det vil sige, de kan limes direkte på gipsvæggenes vægge. Desuden er de godt limet til møbler og andre materialer med en glattere overflade.

For nem montering på bagsiden påføres klæbemiddelsammensætning

På radiatoren eller uden

Under drift udsender LED'erne varme. Kraftige krystaller varme så meget, de kræver afkøling. For dette bruger normalt metalstrimler. LED stripe med krystaller på 3528 eller 2835 eller mindre i en enkelt række version (tæthed på 30 eller 60 stykker pr. Meter) kan monteres uden radiator. Krystallerne selvfølgelig opvarmes, men ikke til kritiske værdier.

Når overophedning nedbrydning kan være meget hurtig...

Hvis uden en køler at montere større - 5050 eller mere - begynder de hurtigt at tabe lysstyrken - nedbrydning. Dette vil virkelig ske meget snart. Med ikke meget høj kvalitet krystaller - efter et par dusin timers arbejde. Et eksempel er på billedet. Dette bånd med krystaller 5050, købt på Ali, arbejdede i 36 timer uden varmefjernelse. Til sammenligning er det resterende uafhentede stykke af samme tape forbundet. Forskellen er signifikant. Så det er bedre at tage sig af den normale drift af LED'erne.

Hvad skal man bruge som radiator

Til montering af LED-striber findes der mange specielle metalhjørner af aluminiumlegeringer. De leveres med gennemsigtige plastikdæksler med hylder - til mere bekvem installation. Udover at de fjerner varme, beskytter de også mod støv. Alt er godt, men de har en god pris. Så du skal kigge efter billigere muligheder.

En god udvej er en aluminiumstrimmel eller et hjørne, men stål kan også bruges (fortrinsvis galvaniseret, selv om dette er ukritisk i "tørre" rum). Til disse formål kan du tage profiler til gips. De kan bruges hele (lille sektion) eller skæres i strimler / hjørner.

Aluminium Corner... selvom kobber fjerner varmen endnu bedre.

Når den monteres på metal, skal den rengøres, helst fortyndes. Dette sikrer en god limning. For yderligere at forbedre vedhæftningen til metalet kan du varme det. Hvis du har en byg tørretumbler, varme profilen, metalstrimmel, hjørne, og indsæt derefter LED-båndet. LED-loftbelysningen lavet på denne måde vil blive afholdt i årevis uden problemer.

Sådan tilsluttes LED-strimlen

Under installationen af ​​loftet eller nichebelysningen er det nødvendigt at forbinde båndsegmenter. Dette kan gøres på to måder: Brug af specielle kontaktklemmer eller brug af loddejern. Hvis et almindeligt tape er tilsluttet uden et beskyttende silikone lag, er det umiddelbart klar til installation. Hvis LED'erne er fyldt med silikone, skal det omhyggeligt rengøres med en skarp kniv eller kniv. Det er nødvendigt at rengøre silikone fra forsiden over kontaktpladerne (ikke fra den ene, hvor klæbemidlet anbringes, men stå, hvor krystallerne er placeret).

Før du tilslutter LED-båndet, fyldt med silikone, er det nødvendigt at fjerne beskyttelsesfilmen fra puderne

De pads, der er forberedt på denne måde, er klar til tilslutning. Når du installerer stik, skal du vælge et element af en passende type (ved antallet af kontakter og tilslutte eller slutte), og åbn derefter låget på klemmen, tag stikket til slutningen af ​​båndet, fyld båndet under kontakterne, luk låget og press det godt med fingrene. Det er alt sammen. Forbindelse er klar.

Tilslutning af LED-bånd uden lodning -
brug af stik

Ikke alle kan lide forbindelsesdele - der er en mulighed for, at kontakternes kvalitet vil forringes med tiden. Lodning er mere pålidelig. Hvis du har et loddejern og ved, hvordan du håndterer det, vil denne type forbindelse være mere pålidelig, takbelysningen med LED-tape vil fungere uden problemer i mange år.

Loddejern til lodning er bedre at bruge lav effekt - 40-60 watt. Da loddemålet er lille, er det bedre at skærpe loddejernspidsen - i en skarp kegle. Du kan også prøve en af ​​de universelle metoder til skærpning - skæring i vinkel og få en oval i tværsnit. Efter lodning er standard:

 • tinnede isolerede ledninger;
 • tape kontakt puder på båndet;
 • bring ledningerne til stedet, varme forbindelsen med et loddejern med loddemetal;
 • Når loddet går i stykker, skal du fjerne loddejernet, hold tråden, indtil tinet afkøles.

Vi har brug for et lav-power loddejern med et tyndt eller skærpet spids

Hvis du ved, hvordan man lader det, er det let, men du bør forsøge ikke at overdrive loddejernet - båndet er for tyndt, det kan blive beskadiget. Derfor er højkvalitets tinnede ledninger og kontaktpuder vigtige. Hvis du stadig er bange for at overophede stedet for lodning, læg ned metalpladen. Hun vil fjerne den ekstra varme. Men med en sådan enhed skal man også kunne lodde.

LED taklamper: hvad skal man vælge og hvordan man installerer?

I øjeblikket er der mange forskellige måder at designe loftet på. Oftest vender ejerne sig til at dekorere lofter med LED-tape. Med denne tilføjelse bliver interiøret forvandlet og bliver mere harmonisk.

I dag vil vi tale om hvordan man vælger den rigtige belysning til loftet og hvordan man installerer det.

Hvad er det?

Først skal du finde ud af, hvad der er LED stripen. Dette er en fleksibel strimmel, hvis bredde kan være 5-50 mm. På en af ​​dets sider er LED-modstande, som er forbundet med elektriske ledere, dannende et enkelt kredsløb. På den anden side er der som regel et dobbeltsidet tape. Med hjælp er båndet fastgjort på dette eller det pågældende grundlag.

På forskellige LED-strimler er der et andet antal LED'er. Derudover kan de have forskellige størrelser. For at få lysere og mere mættet lys, er en eller to rækker af lysdioder ofte loddet.

Egenskaber og fordele

Dekorere loftet med LED-tape er en billig, men smuk designløsning. Med sådan detaljer kan interiøret blive mere levende og levende.

Det er værd at bemærke, at økonomiske LED-strimler anvendes ikke kun i design af hjeminteriør. Sådanne elementer kan kaldes universelle, da de findes i en række forskellige indstillinger. For eksempel henvises LED-bånd ofte i design af reklame- og butikskilt - de tiltrækker stor opmærksomhed.

Butikkerne kan findes og det mest holdbare fugtbestandige tape. De er ikke bange for fugt og fugt, så de installeres ofte i badeværelser. Enheder tilhørende klassen IP68, og det er overhovedet tilladt at installere under vand. Takket være disse funktioner vil disse lyspærer mødes i bassinerne, landskabssammensætningerne, samt på facaderne i forskellige strukturer.

Populariteten af ​​LED-strimler skyldes de mange positive kvaliteter, der er karakteristiske for dem.

Lad os kende dem i detaljer:

 • Mange forbrugere vælger nøjagtigt LED-striber til loftdesign, fordi de har en demokratisk pris, men ikke bruger meget strøm.
 • Ribbons med LED'er er lyse og mættede lys, især hvis de har mange lyspærer. Selvfølgelig, hvis du vil opnå et mere dæmpet lys, så vil du være i stand til at vælge muligheder, hvor disse komponenter er mindre.
 • Sådanne belysningsarmaturer installeres hurtigt og nemt.
 • LED stripe kan have en række farver. Vælg den bedste mulighed for ethvert interiør.
 • Sådanne indretninger er helt sikre, da de ikke er underlagt overophedning. Desuden beskadiger LED-strimler ikke loftsfundamentet. Denne kvalitet er især vigtig, hvis der er moderne stræklofter i rummet.
 • Disse belysningsenheder er ikke bange for strømforstyrrelser. Almindelige lyspærer i sådanne tilfælde kan briste og efterlader mange små fragmenter. Med LED-strimler opstår der ikke sådanne problemer.
 • Normalt kan LED-strimler tilpasses. For eksempel kan du selv ændre lysintensiteten. I sådanne anordninger er der ofte indbyggede sensorer og specielle regulatorer, der giver dig mulighed for at justere båndet for sig selv.
 • LED pærer er holdbare. De kan tjene mere end 10 år.
 • Sådanne belysningsarmaturer kan supplere lofterne ikke kun i soveværelset eller i stuen, men også i badeværelset.
 • LED strips har en meget lille vægt, så giv ikke belastninger i loftet.
 • Disse belysningsenheder er fleksible og bøjes ret let, så de kan ramme enhver loftbase.
 • LED strimler er miljøvenlige. Pærer i sådanne anordninger udsender ikke skadelige stoffer.
 • Derudover kan båndet være helt længere. Du kan justere det selv.
 • Bånd med LED-lys har ingen effekt på tv-signaler og forårsager ikke interferens.

I øjeblikket er der tapelys med forskellige typer lamper.

tricolor

Normalt kaldes disse muligheder RGB bånd. I dem er hver diode en samling af røde, blå og grønne lysdioder. Disse diodebånd er udstyret med 4 udgange. En af dem er almindelig, og resten er designet separat for hver farve. Fra kombinationen af ​​disse farver kan du få et rigt farveskala. På samme måde opnås en række farver på tv-skærmen. Man bør huske på, at tricolor diodebånd skal styres. Til dette passer en speciel controller.

Ved hjælp af controlleren kan du justere hastigheden for at ændre farver eller indstille en fast farve. I et sådant bånd skal du ikke nødvendigvis køre flere farver. Det er muligt at lave enkle hvide.

I butikkerne kan du i dag finde flere højteknologiske varianter af diodebånd, der er udstyret med indbygget Wi-Fi. Disse belysningsenheder styres bekvemt ved hjælp af en smartphone med den relevante applikation.

Tape med RGB-lamper modstår 12 og 24V strømforsyning. Disse værdier bør overvejes ved valg af strømforsyning. I sådanne modeller kan styreenheden styre flere enheder på en gang, men blokspændingen skal være egnet til spændingen af ​​kun et bestemt tape.

forseglet

Sådanne strimler med dioder i dag er meget populære, da de er holdbare og slidbestandige. Ellers kaldes de vandtæt eller vandtæt. Et eksempel på et sådant bånd bør overveje enheden 3528 120LED-24V IP65. Dømmer ved mærkning, laves en lignende lysstrimmel på basis af SMD3528 pærer med antallet af lysdioder 120 pr. Meter. Tætheden af ​​disse anordninger opnås ved at bruge en silikonekappe, der pålideligt indrammer delene fra alle sider.

Hermetiske muligheder kan fungere problemfrit i friluftsforhold og selv i vand. Disse enheder bruges til at belyse akvarier og puljer. Når du vælger disse LED-strimler, skal du være opmærksom på deres mærkning.

magt

Et af de vigtigste parametre for LED-strimler er deres styrke og dens placering. De mest populære er enheder med 60-120 dioder pr meter. Der er dog også andre bånd, hvor der findes 30, 72, 90, 240 pærer - de kan arrangeres i flere lige rækker eller lineært.

Desuden afhænger effekten af ​​en meter af båndet på typen af ​​installerede LED'er:

 • SMD 3528 (60 lysdioder pr. Meter) - 4,8 W;
 • SMD 3528 (120 LED'er per meter) - 9,6 W;
 • SMD 3528 (240 lysdioder pr. Meter) - 19,2 W;
 • SMD 5050 (30 lysdioder pr. Meter) - 7,2 W;
 • SMD 5050 (60 LED'er per meter) - 15 W;
 • SMD 5050 (120 LED'er per meter) - 25 watt.

I dag er der 220V bånd i butikker. De behøver ikke standard 12V strømforsyninger. Der kræves kun en lille ensretter, hvorigennem de vil blive tilsluttet direkte til stikkontakten.

Beskyttelsesklasse

LED-strimler er også opdelt af beskyttelsesklasse. Denne parameter påvirker lampernes fugtighedsmodstand samt deres modstandsdygtighed mod støv og andre eksterne faktorer. Apparatets beskyttelsesklasse er som regel angivet på pakken og er angivet med bogstaverne IP.

IP20 - Disse diodelamper er designet til indendørs brug. De har ikke yderligere forsegling.

IP65 - disse sorter af fleksible diodebånd kan bruges til at belyse områder, som regelmæssigt kommer i kontakt med vand. For eksempel kunne det være et forklæde i køkkenet, en vask eller et akvarium. Sådanne anordninger kan installeres ikke kun indendørs, men også på gaden.

IP 68 - sådanne belysningsindretninger er helt isolerede. De kan endda placeres under vand.

Valgfunktioner

I dag køber mange kunder LED-strimler til loftindretning.

De bør vælges ud fra følgende kriterier:

 • Diodens farver. En passende skygge af en sådan anordning afhænger af opgaven angivet af ejerne. LED stripe kan fremhæve nogle elementer af indretningen i loftet eller blot dekorere loftet omkring omkredsen.
 • Lysstyrkeniveau Denne parameter er direkte afhængig af halvledernes størrelse, såvel som deres nummer i båndet. Jo flere lysdioder på enheden, jo lysere lyset vil det være anderledes.
 • Beskyttelsesgrad. I dette tilfælde skal du være opmærksom på beskyttelsesgraden af ​​det fleksible tape fra støv og fugt. Indikationen af ​​enhedens klasse udføres som regel direkte på emballagen.
 • Controller. Køb højkvalitets og brugervenlige bånd med controllere. Ved hjælp af denne enhed kan du selvstændigt ændre lysstyrken og dens nuance.

Baggrundsbelysning indstillinger

Smuk belysning af loftet med LED-strimmel kan gøres på forskellige måder:

 • Point. Med denne belysningsoption er enhederne anbragt på en sådan måde, at de afgiver lys direkte nedad. Den mest populære og velkendte mulighed for punktbelysning betragtes som "stjerneklar himmel".
 • Instrueret. Med denne version af belysningstape sættes på en særlig måde i skråningerne. På grund af den samme placering af enhederne skinne langs loftet.
 • Spredt. Ellers hedder denne belysningsindstilling kontur. Når det anvendes, danner LED'er en enkelt lysstrimmel på loftbunden.
 • Regnede. I dette tilfælde installeres enhederne i specielle lampeskærme med en lille størrelse. Med denne løsning kan du oprette næsten enhver lys konfiguration.

Installationsanbefalinger

Inden du fastgør LED-strimlen på loftbunden, er det nødvendigt at bestemme valgmuligheden for dens placering. Overvej i forvejen, om fremskrivningerne vil blive lavet i en kasse med gipsvæg.

De fleste sorter af LED-striber er udstyret med et klæbrigt lag. Med det kan disse lys limes til næsten enhver overflade. Men inden du lægger båndet på, skal du grundigt forberede basen og rense den fra støv, snavs og andre lignende elementer. Sådanne handlinger vil give mere pålidelig og høj kvalitet vedhæftning af klæbemiddelsiden af ​​enheden med loftet.

For at klæbe LED-båndet skal du fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemiddelsiden og derefter sætte enheden i bunden og trykke den. Må ikke gøre for meget pres. Vedhæft disse enheder skal omhyggeligt.

LED-båndet kan også limes til loftet på dobbeltsidet tape.

Ofte er sådanne belysningsenheder installeret i færdiglavede nicher lavet af gipsplader. Som regel stables bånd under overfladen af ​​disse materialer.

Det er interessant at se de ensembler, hvor båndet med dioder er fastgjort på gardinerne eller på indretningens fremspring. Installationen af ​​disse enheder skal gøres for at styre lysstrømmen på væggen eller en bestemt del af loftet.

Diode tape kan gemmes under loftet soklen. I sådanne tilfælde vil hun ikke være tydelig og virke påtrængende. Dens lys vil forsigtigt "se ud" fra under foringen, hvilket gør interiøret mere interessant.

Hvordan tilsluttes?

Efter korrekt installation kan båndet med lysdioder nemt forbindes manuelt.

Som regel består denne form for belysning af følgende vigtige elementer:

 • strømforsyning;
 • controller og sensor:
 • kontrolpanel;
 • halvlederbelysningssystem med den nødvendige længde.

Hvis du lavede en pålidelig fastgørelse af LED-strimlen, kan du gå direkte til forbindelsen.

Overvej denne proces i faser:

 • For det første skal du tilslutte et strømkabel med et stik til strømforsyningen.
 • Så skal du tilslutte 2 stifter, der tilhører controlleren til enheden. Denne handling skal udføres, hvis belysningen vil være et RGB-system.
 • Nu skal du tilslutte kontaktkabler til controlleren.

Der er tilfælde, hvor rummet allerede har en controller installeret, designet til en strimmel af en vis længde, men samtidig skal det justeres til et større antal LED'er. I sådanne situationer anbefales det at installere en ekstra forstærker.

Mange brugere er interesserede i, hvordan man laver layoutet. Du skal forbinde strømforsyningen til forstærkeren og den anden ende af LED-designet. På den modsatte side, for at reducere belastningen, skal et andet segment af lysstrimlen fastgøres.

I løbet af alle forbindelser er det nødvendigt at observere polariteten. Desuden skal spændingen på selve styreenheden og strømforsyningsenheden med belysningsindretningen holdes under kontrol.

LED-strimler sælges som regel i små spoler på 5 m. Hvis du har brug for kortere strimler, kan du simpelthen tage en saks og afskære den ekstra del af strimlen. Skæringen skal foretages på det udpegede sted. Hvis du skal lodde LED stripen, så er det værd at lagre på et lille magt loddejern.

For at øge længden af ​​dekorative belysning kan du også bruge specielle stik til dette. De er små enheder, der er designet til at lukke et elektrisk kredsløb med en snap pasform.

Tips og tricks

Hvis du beslutter at supplere loftet i et af værelserne med LED-bånd, skal du overveje nogle af rådets tips og anbefalinger:

 • Øjenfarve er mere behagelig med en temperatur på 2700-3000K. Med hensyn til deres spektrum er sådanne kilder tættere på enkle glødelamper end dagslys.
 • Overvej at en enkelt LED kan have en anden lysstyrke, som afhænger af den spænding der påføres den. Vi må dog ikke glemme det med stigende spændingsforøgelser og strømforbrug.
 • LED stripe kan bruges som hovedbelysningsenhed i rummet. For at gøre dette, køb lysere muligheder med en fjernbetjening.
 • Tape kan ikke tilsluttes i serie. Signifikant strøm kan føre til overophedning af dækket, såvel som smeltning af strimlens plastikbase.
 • Hvis du beslutter dig for at skjule LED-strimlen under bundkortet, skal du være opmærksom på overlapningen under det. Væggen i disse steder bør ikke smuldre. Hvis der ikke er den stærkeste gips til stede, skal den behandles med en dyb penetrations primer designet til betonfundament.
 • Ved installation af sådanne belysningsenheder er det nødvendigt at overvåge deres polaritet. Hvis du forbinder LED-strimlen forkert, kan den mislykkes, når den er tændt.
 • Før du installerer båndet, skal bunden ikke kun rengøres af støv og snavs, men også grundigt affedtet og tørres derefter.

Spektakulære eksempler i interiøret

LED stripe ser godt ud på loftet. Det kan vælges til indretningen, lavet i en hvilken som helst farve, og selve loftkonstruktionen kan have mange niveauer af forskellige former.

For eksempel vil et fleksibelt bånd se bedst ud i et ensemble med et to-niveau loft, hvis første lag er lavet af spændingsfilm. Gipspladekassen (andet niveau) kan være yndefulde og bølgete. I så fald vil spotlights indbygget i gipspladen være nyttige.

Også bånd med lysdioder kan dekorere ophængte konstruktioner installeret på loftet. For eksempel kan det være gipspladdetaljer af regelmæssige geometriske former. De bånd, der er fastgjort på deres grundlag, vil give yderligere elementer til lignende elementer. Med henvisning til denne futuristiske designløsning kan du i midten af ​​loftet installere hovedlysekronen af ​​skinnende eller forkromet metal.

Det er interessant at se ensemblerne, hvor der er en simpel hvid finish og iøjnefaldende diodebånd af forskellige farver. For eksempel kan dette være et hvidt to-niveau loft med bølgede linjer og en stor central lysekrone med vedhæng mod baggrunden af ​​de samme hvide vægge. En sådan overlapning vil se lysere og mere interessant, hvis den suppleres med en gul eller rød LED-strimmel.