Sådan laver du LED-baggrundsbelyst (skjult lys) på loftet

Den hurtige udvikling af teknologi udvider i stigende grad mulighederne for at dekorere lokalerne. En af disse funktioner - LED-loftslamper LED-stripe. Dens installation er ikke særlig vanskelig, men kræver viden om visse punkter.

LED strip til loftbelysning

Ved udførelse LED-bånd er normale og vandtætte. Fugtbevis indstilles, hvis loftbelysningen med LED-strimmel gøres i værelser med høj luftfugtighed (badeværelse, pool, bad) eller på gaden. I normale lokaler (og også i køkkenet) er et almindeligt bånd nok. Hvis du vil gøre belysningen af ​​arbejdsfladen i køkkenet, skal du tage vandtæt i en gennemsigtig plastslange - det er lettere at passe på det.

LED taklamper - en af ​​de mest populære typer indretning

Monokrom eller universal

På den udsendte lys LED-strimmel er:

 • Monokrom (lys i en farve). Kan give hvid, blå, grøn eller rød. I beskrivelsen er det normalt skrevet, hvordan det skinner, men man kan se på markeringene, sæt R, hvis den lyser rødt (fra engelsk rød), B - blå (blå) og G - grøn (grøn).

Dette er et hvidt bånd med LED'er i forskellige størrelser.

Hvilken LED-stripe er bedre at bruge til at markere loftet? Mange er lokket til multi-color RGB tape - på grund af evnen til at ændre farver. Dette er sandt, men denne "legetøj" er interessant i højst en måned. Så vælges en af ​​farverne, og den forbliver næsten uændret. I dette tilfælde er lysstyrken af ​​RGB-båndene i basisfarverne (rød, blå, grøn) tre gange mindre - da kun en af ​​de tre krystaller lyser. Derfor, hvis du læner dig mod en slags farve, er det bedre at købe en monokrom-en - LED-baggrundsbelysningen bliver mere spektakulær og lys.

Tekniske parametre

LED strimler fremstilles ved hjælp af krystaller af forskellig størrelse. De mest populære er 3528 (sit spejlbillede er 2835) og 5050. Dette er ikke kun tal - det er LED'ernes dimensioner: henholdsvis 3 mm * 2,8 mm og 5 mm * 5 mm. Der er stadig mindre populære - 2020 og 5630, 5730. Du kan bruge disse størrelser, men for dem skal dataene søges uafhængigt.

LED-lamper kan se sådan ud

Hvad er dimensionerne af LED'erne? På lysstyrke og strømforbrug. Jo større LED'erne er, desto lysere er de, og jo mere elektricitet forbruges de. Dette er et generelt mønster, men krystallerne kan være af forskellig kvalitet - mere og mindre lyse, og spredningen er signifikant. Og en anden funktion, der skal huskes - monokrome lysdioder skinner lysere end universelle:

 • 3228 - monokrom 0,6-2,2 lm, RGB - 0,3-1,6 lm;
 • 5050 - monokrom 2-8 lm, RGB - 0,6-2,5 lm.

Denne lysstyrke gives uden at tage hensyn til tab på de beskyttende belægninger (til almindelige lysdioder). Enhver form for belægning (lak eller gennemsigtig slange) reducerer lysstyrken.

Det drejede sig om en enkelt LED af en given størrelse. Der er flere dusin af dem på båndet, og de kan arrangeres med forskellige tætheder. I det mindste - 30 stykker pr. 1 meter, er der stadig 60 stykker og 120. Dette er med en enkelt rækkeudgave. I den dobbelte række er der en tæthed på 240 stykker pr. Meter. Det er klart, at jo mere krystaller på en meter, jo mere lys giver det.

Alle single-row LED-strimler er forsynet med en konstant spænding på 12 V, for der kræves dobbeltstrømforsyninger på 24 V. Det betyder, at de kan tilsluttes direkte til et batteri eller batterier med de relevante parametre. For at oprette forbindelse til et netværk på 220 V kræves en konverter (også kaldet strømforsyning eller adapter).

Strømforsyning til LED-belysning

Strømforsyningens spænding er let at vælge - efter type bånd - 12 V eller 24 V, men strømmen eller den nuværende karakteristik skal overvejes. For det første beregner vi, hvad den nuværende skal producere strømforsyning. Beregningen er enkel:

 • vi finder den aktuelle forbrug af båndmåleren (der er på pakken);
 • multiplicere med antallet af meter, der vil blive forbundet til denne enhed;
 • Vi tager en margen på 30% - således at strømforsyningsenheden ikke virker ved grænsen (multipliceres med 1,3 det beløb, der er opnået i stk. 2).

Med en sådan nuværende værdi (eller mere) skal du kigge efter en adapter 220/12 V. Tag bare en strømforsyning uden 30% margen - det vil hurtigt svigte, og du bliver nødt til at købe en ny.

Du kan finde på etiketten eller i de tekniske specifikationer

Eksempel: Et bånd med lysdioder 3528 og en tæthed på 50 stk / m forbruger 0,4 a / m (fra billedet ovenfor). Fremhævning af loftet med LED-tape kræver et 14 meter tape. Vi overvejer den krævede strøm: 0,4 A / m * 14 m = 5,6 A. Tilføj 30% af margenen - 5,6 A * 1,3 = 7,28 A. Efter afrunding får vi 7,3 A. Vi skal finde adapteren hvilket giver ikke mindre end 7,3 A.

Ved samme metode kan betragtes som magt. Du kan finde den på etiketten eller i de tekniske specifikationer. Multiplicer med måleren, du har brug for den strøm, der forbruges af en meter af båndet, tilføj samme margen.

Metoden til tilslutning afhænger af den type enhed, du vælger. Der er de sædvanlige strømforsyningsadaptere med flere typer stik. Hvis du beslutter dig for at tilslutte via en sådan strømforsyning, skal du finde den passende stik og loddetid på båndets klemmer. Slut derefter strømforsyningen til LED-båndet - sæt bare stikket i.

Typer af strømforsyninger til LED-strimler

Andre typer strømforsyninger kræver lidt større indsats, men du kan tilslutte flere LED-strimler til dem. Derudover har de en indbygget spændingsregulator, som forlænger LED'ernes levetid. Disse strømforsyninger har kontaktpuder og trykskruer, der giver kontakt. For at forbinde dem skal du tage ledningerne, fjerne isoleringen med 7-10 mm, indsætte i de relevante stik, stram boltene.

Forbindelsesregler

Fra fabrikkerne kommer LED-båndet i ruller på 5 meter. For at kunne "ringe" den ønskede længde, kan den skæres ved bestemte mærker. For at gøre dette har et hvilket som helst bånd en særlig markering. Det er for hende skæret et stykke af den ønskede længde (eller tæt på den). I nærheden af ​​hver af skærelinierne er der kontaktpuder, hvorved det klippede stykke er forbundet med adapteren eller et andet stykke tape.

Sådan skæres en LED strip

Forbindelsesdiagrammer af to bånd til en strømforsyning

Takbelysningen med LED-strimmel er lavet under hensyntagen til den maksimale længde af strømforsyningen må ikke være mere end 5 meter. Det er på denne nuværende styrke, at krystallerne og sporene, der forbinder dem, er designet. Adapteren kan være kraftig, men så skal du tilslutte hvert stykke tape til det med separate ledninger.

Hvis du skal tilslutte en LED-stribe længere end 5 meter - fra strømforsyningen til hvert stykke træk adskilte ledninger. Når RGB-båndet er tilsluttet efter strømforsyningen, er controlleren tilsluttet, og allerede fra det trækkes ledningerne til to stykker af båndet

Hvis du tilslutter et kredsløb med en længde på f.eks. 6 eller 7 meter, kan de første lysdioder fra adapteren efter et stykke tid brænde ud (sandsynligvis det vil ske). Dette er i bedste fald. I værste fald vil sporene komme sig. Selvom dette ikke sker (kvaliteten vil være et bånd), vil LED'erne begynde at nedbrydes fra konstant overophedning (da mere strøm går igennem, mere varme genereres), vil deres lysstyrke reducere meget, meget hurtigt. Fordi den anbefalede længde er bedre ikke at overskride.

På samme måde kan loftbelysningen med LED-strimmel på tre, fire eller flere stykker laves. Bare brug for en mere kraftfuld strømforsyning og controller. Men det vil kræve et stort antal ledninger, så det er ikke den bedste måde.

Hvis du har brug for at forbinde fire bånd

Hvis du skal lave et skjult lys på loftet omkring omkredsen, er det bedre at bruge fire stykker tape - to til hver adapter.

Ved tilslutning af fire LED-strimler er det bedre at bruge to separate strømforsyninger.

Vi giver den mest almindelige ordning for tilslutning af LED-strimler til strømkilden, når belysningen af ​​loftet eller nicheen lyser. Lad omkredsen af ​​den skjulte loftsbelysning være 12 meter. Den ønskede længde kan være som følger: 3.5 + 3.5 + 2.5 + 2.5. Enhver anden kombination er mulig. Det er ligegyldigt.

Til strømforsyning tager vi to adaptere og forbinder to bånd til hver. Denne mulighed er mere økonomisk - kraftige adaptere kan koste meget mere end to med en tilsvarende total kapacitet. Derudover er forbindelsen ifølge denne ordning enkel - der er ikke meget brug for ledninger.

Tilslutning af RGB bånd

Universalbånd er forskellige, fordi de er 4-leder. Fra strømforsyningen går to ledninger - fase og neutral. Så uden en adapter er ikke nok. Derfor tilføjes en controller til kredsløbet efter strømforsyningen. Det koordinerer strøm, og modtager også signaler fra kontrolpanelet, hvormed farvebåndet ændres.

Ved indgangen på controlleren modtager to ledninger fra strømforsyningen, ud af det fire. Ved tilslutning er det vigtigt at observere polariteten - fasen og nulet kan ikke forveksles. Nul - dette er normalt en sort ledning, der tilsluttes stikket, underskrevet af det latinske bogstav N. Den anden variant af mærkning af det nødvendige input er V- (bogstav V med minus). Fasen er forbundet til den anden indgang (oftest - rød tråd). Det kan angives med bogstavet L eller V +.

Tilslutning af RGB-bånd med controller

Fire ledninger forlader allerede controllerens udgang. Det er bedst at forbinde farvede ledere til dem - for ikke at blive forvirret i fremtiden. På regulatoren har vi:

 • Den fælles ledning, der betegnes ved bogstavet W. Her kan du tilslutte en leder af enhver farve, men ikke rød / grøn / blå.
 • Tre farver - for at aktivere LED-stierne i den tilsvarende farve. Her er det ønskeligt at bruge ledninger til farve: Forbind den røde til udgangen med bogstavet R (rød), indskriften G (grøn) - grøn, til kontakten B (blå) - blå / blå. Og når du forbinder de følgende bånd, skal du holde samme farve logik.

Regulatorparametre vælges af strømmen af ​​bånd, der er tilsluttet det. Men med ovenstående skema, for at controllerne ikke skal "brænde", skal du tage dem med en stor magtmængde - cirka to gange den beregnede belastning. Dette er problematisk - det er svært at finde udstyr med sådanne parametre, og det er dyrt. For at forhindre, at controllerne brænder, når der tilsluttes flere bånd, kan du bruge en forstærker. Forbindelsesskemaet for en flerfarvet LED-strimmel bliver vanskeligere, fordi der foruden en forstærker er nødvendigt med en ekstra adapter.

Forbindelsesdiagram over to RGB bånd med forstærker

Plus, i dette tilfælde med en sådan forbindelse virker loftbelysningen med LED-tape i lang tid og uden problemer. Derudover kan du bruge mindre kraftfulde strømforsyninger, men de er mindre og billigere.

Hvilke ledninger at bruge

Ved belysning af loftet med LED-strimmel bruger de multicore kobberkabler med et tværsnit på mindst 1,5 kvadratmeter. mm. Wire type - nogen, men ved køb, kontroller den faktiske størrelse af ledere, som mange angiver forkerte data.

Installationsfunktioner

De fleste LED-strimler er selvklæbende. Limbasen har god vedhæftning med gipsvæg, det vil sige, de kan limes direkte på gipsvæggenes vægge. Desuden er de godt limet til møbler og andre materialer med en glattere overflade.

For nem montering på bagsiden påføres klæbemiddelsammensætning

På radiatoren eller uden

Under drift udsender LED'erne varme. Kraftige krystaller varme så meget, de kræver afkøling. For dette bruger normalt metalstrimler. LED stripe med krystaller på 3528 eller 2835 eller mindre i en enkelt række version (tæthed på 30 eller 60 stykker pr. Meter) kan monteres uden radiator. Krystallerne selvfølgelig opvarmes, men ikke til kritiske værdier.

Når overophedning nedbrydning kan være meget hurtig...

Hvis uden en køler at montere større - 5050 eller mere - begynder de hurtigt at tabe lysstyrken - nedbrydning. Dette vil virkelig ske meget snart. Med ikke meget høj kvalitet krystaller - efter et par dusin timers arbejde. Et eksempel er på billedet. Dette bånd med krystaller 5050, købt på Ali, arbejdede i 36 timer uden varmefjernelse. Til sammenligning er det resterende uafhentede stykke af samme tape forbundet. Forskellen er signifikant. Så det er bedre at tage sig af den normale drift af LED'erne.

Hvad skal man bruge som radiator

Til montering af LED-striber findes der mange specielle metalhjørner af aluminiumlegeringer. De leveres med gennemsigtige plastikdæksler med hylder - til mere bekvem installation. Udover at de fjerner varme, beskytter de også mod støv. Alt er godt, men de har en god pris. Så du skal kigge efter billigere muligheder.

En god udvej er en aluminiumstrimmel eller et hjørne, men stål kan også bruges (fortrinsvis galvaniseret, selv om dette er ukritisk i "tørre" rum). Til disse formål kan du tage profiler til gips. De kan bruges hele (lille sektion) eller skæres i strimler / hjørner.

Aluminium Corner... selvom kobber fjerner varmen endnu bedre.

Når den monteres på metal, skal den rengøres, helst fortyndes. Dette sikrer en god limning. For yderligere at forbedre vedhæftningen til metalet kan du varme det. Hvis du har en byg tørretumbler, varme profilen, metalstrimmel, hjørne, og indsæt derefter LED-båndet. LED-loftbelysningen lavet på denne måde vil blive afholdt i årevis uden problemer.

Sådan tilsluttes LED-strimlen

Under installationen af ​​loftet eller nichebelysningen er det nødvendigt at forbinde båndsegmenter. Dette kan gøres på to måder: Brug af specielle kontaktklemmer eller brug af loddejern. Hvis et almindeligt tape er tilsluttet uden et beskyttende silikone lag, er det umiddelbart klar til installation. Hvis LED'erne er fyldt med silikone, skal det omhyggeligt rengøres med en skarp kniv eller kniv. Det er nødvendigt at rengøre silikone fra forsiden over kontaktpladerne (ikke fra den ene, hvor klæbemidlet anbringes, men stå, hvor krystallerne er placeret).

Før du tilslutter LED-båndet, fyldt med silikone, er det nødvendigt at fjerne beskyttelsesfilmen fra puderne

De pads, der er forberedt på denne måde, er klar til tilslutning. Når du installerer stik, skal du vælge et element af en passende type (ved antallet af kontakter og tilslutte eller slutte), og åbn derefter låget på klemmen, tag stikket til slutningen af ​​båndet, fyld båndet under kontakterne, luk låget og press det godt med fingrene. Det er alt sammen. Forbindelse er klar.

Tilslutning af LED-bånd uden lodning -
brug af stik

Ikke alle kan lide forbindelsesdele - der er en mulighed for, at kontakternes kvalitet vil forringes med tiden. Lodning er mere pålidelig. Hvis du har et loddejern og ved, hvordan du håndterer det, vil denne type forbindelse være mere pålidelig, takbelysningen med LED-tape vil fungere uden problemer i mange år.

Loddejern til lodning er bedre at bruge lav effekt - 40-60 watt. Da loddemålet er lille, er det bedre at skærpe loddejernspidsen - i en skarp kegle. Du kan også prøve en af ​​de universelle metoder til skærpning - skæring i vinkel og få en oval i tværsnit. Efter lodning er standard:

 • tinnede isolerede ledninger;
 • tape kontakt puder på båndet;
 • bring ledningerne til stedet, varme forbindelsen med et loddejern med loddemetal;
 • Når loddet går i stykker, skal du fjerne loddejernet, hold tråden, indtil tinet afkøles.

Vi har brug for et lav-power loddejern med et tyndt eller skærpet spids

Hvis du ved, hvordan man lader det, er det let, men du bør forsøge ikke at overdrive loddejernet - båndet er for tyndt, det kan blive beskadiget. Derfor er højkvalitets tinnede ledninger og kontaktpuder vigtige. Hvis du stadig er bange for at overophede stedet for lodning, læg ned metalpladen. Hun vil fjerne den ekstra varme. Men med en sådan enhed skal man også kunne lodde.

LED Ceiling Lights - Ribbon Mounting og Belysning Valg

Lyseffekter har længe været anvendt af designere som et dekorativt element eller fremhæver forskellige funktionelle områder. Men ikke alle af os er så venlige med en elektriker at montere belysningsarmaturer på vilje. Men med fremkomsten af ​​LED-strimler er det helt muligt at arrangere yderligere lyskilder og forskellige interiør "chips" med egne hænder, ikke kun i stuerne, men også i køkkenet. Derfor foreslår vi at finde ud af alt om LED-loftbelysningsbåndet: hvordan man installerer, vælger de rigtige komponenter og bruger til det oprindelige design af rummet.

indhold

LED-loftbelysning - fra båndet til den stjerneklare himmel ↑

For at belyse det nedhængte loft er der flere typer belysning - fra de forskellige "punkt" -anordninger til systemet med ledende stier, hvor dioderne er monteret. Den sidste mulighed er interessant, fordi den ikke kræver særlige færdigheder til installation, forbruger et minimum af elektricitet og kan bruges til at belyse et hvilket som helst indre element. Du må indrømme, at denne beslutning fortjener opmærksomhed, derfor vil vi overveje det mere detaljeret.

Lyseffekter kan være en interessant accent for køkkenindretningen:

Interessant! LED-baggrundsbelysning anses for at være den mest rentable med hensyn til besparelser, fordi 1 diode kun koster 0,65 kW / h i 12 timers uafbrudt drift.

Typer af LED-baggrundsbelysning ↑

Til dekorativ belysning i butikken, kan du blive tilbudt tætte "linealer" på et stift underlag eller duralight-ledninger med en lysvinkel på 360 grader. Men de mest almindelige er netop brædderne på et fleksibelt grundlag, som vi plejede at kalde LED-strimler.

Plader med dioder frigives sår på runde hjul, hvilket beskytter systemet mod pletter og anden skade.

LED'er kan bruges som primær, ekstra lyskilde eller simpelthen til dekorative formål. Vælg derfor den mulighed der passer bedst til din indretning og loftkonfiguration.

 1. Generel belysning - indebærer en komplet udskiftning af traditionelle lamper med lysdioder. Til dette er der installeret flere kraftige bånd omkring omkredsen og bag stretchfilmen. Denne mulighed er imidlertid ikke ofte, da det bliver nødt til at bruge et imponerende beløb på køb af et stort antal dioder.
 2. Udvælgelse af kredsløb - ledende stier med dioder, der er installeret bag tagene eller i særligt udstyrede nicher på loftets omkreds skaber dæmpet diffust belysning og øger visuelt højden af ​​rummet.
 3. Fig. Belysning - en bestemt zone kan skelnes af lysdiodens glans for at fremhæve forskellige fremspring eller indrykning i de ophængte strukturer.

Fleksible bånd kan tage selv de mest indviklede og krøllede former.

Tip! Lysdioder kan ikke kun anvendes til lofter, men også til udformning af et arbejdsforklæde, gulvplader, vindues- og døråbninger. Bånd effektivt lægger vægt på konturer af møbler, teknologi, med dem er det let at fokusere på malerier, smukke retter og andet tilbehør.

LED dekor indstillinger til køkkenet:

Starlight Fremhæv ↑

Når man taler om de originale belysningsløsninger, er det selvfølgelig umuligt at ikke nævne de seneste års hit - højdepunktet med det romantiske navn "stjerneklar himmel". Det er sandt, at denne type indretning er nemmest at sørge for hævede lofter. Operationsprincippet er ret simpelt: bag lærredet eller filmen placeres lysdioder med forskellige diametre og strålingseffekt, hvilket skaber en effekt som ligner stjernens blinkende.

For at arrangere en sådan baggrundsbelysning vælges udvalgte lysdioder af forskellig effekt og størrelse, som skal loddes til netværket og derefter limes til bundloftet med bygningssilicone. Dette er det sværeste stadium, fordi det ud over at respektere polariteten er vigtigt at konkludere hver udgang i en cambric - et isolerende rør, der beskytter din "himmel" fra kortslutninger. For en mere realistisk effekt kan flere miniaturepærer bringes udenfor, hvilket gør pæne punkter i filmen.

Derefter vælges og installeres strømforsyningen, hvis effekt beregnes efter antal krystaller (pr. 100 stk., 10 watt er påkrævet). Også værd at købe og controller-breaker for hver sektion på 5-10 dioder. Med ham kan "stjernerne" ikke blot skinne, men også blinke.

Valget af en strækloftfilm med et billede på et rumtema vil øge realismen af ​​"stjerne" -effekten

Tip! Hvis du ønsker det, kan du installere "stjerneklar himmel" i gipsplankloftet. Men for dette skal du skære en niche i det eller bore huller i størrelsen og antallet af lyspunkter.

Sådan vælges og installeres LED-strimmel ↑

Producenter giver os så mange Led-løsninger, at en person langt fra elektrikerne ikke er underligt og forvirret. Men da den korrekte installation af diodens baggrundsbelysning og dens drift afhænger af købet, lad os prøve at sortere de vigtigste tekniske nuancer i rækkefølge.

Varianter af LED strips ↑

Alle systemer med lysdioder kan klassificeres af flere parametre: monteringstype, antal dioder, farve, strøm. Hvad der præcist skal være opmærksom på - afhænger af den designidé, du vil realisere ved hjælp af lyseffekter.

For dekorativ belysning er den vigtigste parameter f.eks. Lysets farveskærm. Og ifølge denne egenskab er båndene opdelt i monokrom og flerfarvet. Den første, når den er tændt, udsender lys med kun en tone. Og ikke nødvendigvis den traditionelle hvide, den kan være rød, grøn, gul, lilla eller lyse grøn farve. Af ikke-standardiserede indstillinger værd at bemærke bånd med ultraviolet eller infrarød glød.

Du kan vælge baggrundslyset for ethvert interiør.

På trods af den brede rækkevidde bør valget af belysningsområdet henvises med forsigtighed - psykologer siger, at den langvarige virkning af farve påvirker psyken. Så til "rolige" toner, der kan bruges sikkert både i køkkenet og i stuerne, omfatter alle nuancer af grønt og turkis samt gul og orange farver. Røde, lyserøde og burgunderlys bør overlades til soveværelset. Men de lyse blå lys er alarmerende, personen forbeviser ubevidst og føler sig ubehageligt. Kombinationen af ​​mørkblå og gul anbefales normalt ikke til indtrykelige naturer - sådanne lys har en deprimerende effekt og kan forårsage en nervøs sammenbrud.

Bemærk, at selv den klassiske hvide farve kan have forskellige nuancer og udsende en glød af varmt eller koldt lys. Disse "temperatur" nuancer er vigtige, når du opretter et organisk interiør, du kan bestemme dem ved at undersøge dokumentationen. Så baggrundslyset med indikatoren 3000-3500K udsender et varmt lys, 5500-6000K - neutralt, 6500-7000K - koldt.

Det er vigtigt! Til åben installation skal du være opmærksom på bundens farve, så båndet ikke skiller sig ud fra den generelle baggrund. Ud over standard hvid kan du finde et gråt, brunt eller gennemsigtigt substrat.

Multi-farve systemer RGB kan ændre skygger igen eller gløde med alle regnbuens farver samtidig. Men de er en størrelsesorden dyrere end farvefarvede kolleger og arbejder kun i forbindelse med en transformer og en controller, der indstiller farveskiftemodus.

Flerfarvet bånd til lyst interiør

Et af de vigtigste parametre fra et teknisk synspunkt er LED'ens styrke og dens tæthed. De mest populære er Led-bånd med 60 og 120 dioder per meter, men der er andre muligheder - 30, 72, 90, 240, og pærerne kan arrangeres lineært eller i flere rækker.

Varianter af led-systemer på tætheden af ​​lysdioder

Det er vigtigt! Jo mindre afstanden mellem dioderne er, jo lysere lys bliver, og jo større strømforbrug er det. Til dekorative formål er 30-60 dioder / meter nok, men hvis du planlægger at udskifte hovedlyskilden, skal du vælge et bånd med 120-240 løg.

Inspektion og køb af bånd og tilbehør ↑

For at bestemme hvilket materiale der er egnet til realiseringen af ​​dine ideer, studer notationen på tavlen. Standardbånd til husholdningsbelysning har forkortelsen SMD (kort for SurfaceMountedDevice - "overflademonteret enhed"). Tallene angiver størrelsen på hver LED. For eksempel betyder SMD 3528, at parametrene for 1 diode er 3,5 med 2,8 mm.

Tip! De mest almindelige 3 typer LED'er: små - 3020, mellemstore - 3528 og store 5050.

Glødens intensitet afhænger af størrelsen af ​​dioderne og dens placering på 1 m af båndet. Vi behandlede densiteten ovenfor, og nu vil vi vise dig, hvordan du finder ud af systemets kraft, fordi valg af strømkilde afhænger af det.

Baggrundsbelysning strømforbrug ved forskellige LED placeringsfrekvens

For at beregne den nødvendige optagelse, tag dig selv med et målebånd og måle omkredsen af ​​det fremhævede område. Multiplicer den resulterende figur med effekten af ​​en måler af den valgte båndtype og få den værdi, du skal styres af, når du køber en strømforsyningsenhed (transformer), og for multifarvelprodukter - og en controller. Disse komponenter kan konstrueres til 5, 12 og 24V, men hvis du ikke har planer om at udskifte hovedlyset, er 12V-enheder nok.

Det er vigtigt! Det samlede strømforbrug af baggrundslyset må ikke overstige 80% af transformatorens nominelle effekt.

LED strips har en anden klasse af beskyttelse. Denne indikator påvirker deres evne til at modstå fugt, støv og andre negative eksterne faktorer. For at bestemme det skal du på pakken finde en forkortelse med bogstaverne IP (står for IngressProtectionRating).

 • IP 20 - designet til indendørs brug og er ikke forseglet.
 • IP 65 - egnet til belysning, i kontakt med vand: Arbejdsforklæde, vask, akvarier mv. Sådant materiale kan bruges ikke kun til indendørs arbejde, men også på gaden.
 • IP 68 - helt isolerede systemer, der tillades selv til brug i vand.

Du kan bestemme tilstedeværelsen af ​​beskyttelse selv når du inspicerer visuelt - bånd, der ikke er bange for et fugtigt miljø, vil blive dækket af et tyndt lag gennemsigtigt silikone.

Det er vigtigt! For at belyse lofterne (herunder køkkenet), kan du bruge et almindeligt bord designet til udendørs installation. Faktum er, at silikone laget ikke blot dæmper lysets intensitet, men fører også til opvarmning af substratet og overfladerne i kontakt med det. Brug derfor ikke beskyttelse, hvor det ikke er nødvendigt.

Installation af LED-baggrundsbelysning gør det selv ↑

For selvstændigt at installere belysningen på køkkenloftet er det vigtigt at vide, at alt efter båndets fastgørelse er alle bånd opdelt i

 • Selvklæbende (den mest almindelige) - monteret på en klæbrig base, der er lige så velegnet til træ, plast eller glas. Ulempen er lim over tid, fra fugt eller et par genlimmer, kan "flytte væk".
 • Med fastgørelseselementer - fastgøres ved hjælp af specielle beslag på alle materialer. En sådan installation ville være mere pålidelig, men det ville tage meget mere tid og kræfter end et limbaseret tape.

Det er vigtigt! Bånd er tilgængelige i 5 meter ruller, men de fleste forhandlere tilbyder detaillængder og segmenter af den krævede længde. Pladserne for divisionerne er oftest markeret med billedet af saks, du skal klippe dem strengt langs de stiplede linjer for ikke at skade kæden.

På nogle bånd kan nedskæringerne kun angives af en lodret bjælke.

Ved selvmontering skal du overveje en anden vigtig funktion for alle LED-produkter - termisk ledningsevne. Faktum er, at producenterne stadig ikke har formået at opnå 100% effektivitet fra miniaturekrystaller, så en del af energien formindskes i form af varme, som opvarmer overfladerne, der rører båndet. Og da høje temperaturer er almindelige i køkkenet, for højtydende eller ofte lysdioder Det er værd at overveje isolering, fx vedhæfte substratet til en tynd aluminiumprofil. Men hvis vi kun taler om dekorativ belysning, kan du klare det.

For at samle det spor, der er nødvendigt for at fremhæve det valgte område, skal snitene fastgøres ved hjælp af et stik eller et almindeligt loddejern. Bemærk, at enhedens temperatur ikke skal være højere end 260 grader, og eksponeringstiden - maksimalt 10 sekunder.

Single-color track forbindelse

Forbindelsen udføres i overensstemmelse med følgende princip:

 • One-color boards lodder "plus" og "minus" kontakterne.
 • I flere farve RGB 4 ledninger kombineres med kontakter med samme navn på enheden, med fokus på mærkning (R-rød, G-grøn, B-blå, fjerde -12 eller 24V).
 • Transformatorens netledning er forbundet til kontakterne N og L.
 • I RGB-bånd er en controllere desuden forbundet til strømforsyningen. Det er vigtigt ikke at forvirre plus- og minus-terminalerne, ellers vil enheden mislykkes.

Klar indstillet til tilslutning af farvede lys

Det er vigtigt! Den maksimale længde af et kredsløb designet til en transformer er 15 meter eller 3 standard hjul. Hvis dit websted er større, skal du bruge en anden strømforsyning.

Nyanserne for redigering: Sådan skjuler du denne lyskilde ↑

Afhængig af den type finish af køkkenloftet er der forskellige muligheder for montering af båndbelysning. Den nemmeste måde er at skjule indretningen i gipsplader suspenderede strukturer, men selvom dit køkken har et glat loft på et niveau, kan du arrangere lyseffekter ved hjælp af en sædvanlig cornice.

Installation af båndet i soklen på loftet

Denne monteringsmetode gælder også i tilfælde, hvor reparationen af ​​køkkenet længe er efterladt. Det kræver ikke særlige ændringer, det vigtigste er at købe smukke loftsskovler, der passer til det overordnede indretning og holde det på "flydende negle" i en afstand på 80-120 mm fra loftet. For at designen skal gå jævnt ud og se spektakulært ud, er det først nødvendigt at lave en markering for niveauet.

Det er vigtigt! Når du vælger en cornice, skal du være opmærksom på dens tykkelse - båndet kan skinne så klart gennem tynde vægge, at basispladen vil skinne.

Når soklen er installeret og limen greb, handler vi trinvis:

 1. Vi rengør overfladen af ​​tagskægget fra støv og affedtning.
 2. Fjern klæbende bagside fra bagsiden af ​​båndet.
 3. Fastgør LED'erne på væggen eller på siden af ​​tagpladerne. Det er sandt, at mange eksperter ikke stoler på fabrikken "selvklæbende", og anbefaler yderligere at sikre designet med silikonelim eller dobbeltsidet tape.
 4. Tilslut strømforsyningen (og for flerefarvede RGB - og controlleren), der respekterer polariteten.
 5. Vi kontrollerer spændingen i brættet selv og alle komponenter - de skal matche. Nu kan du tilslutte strømforsyningen til et netværk på 220 watt.

Trin-for-trin installation af belysning i loftsplinten

Installation i gipsplader ↑

Installation af belysning i hævede lofter er bedst udført på tidspunktet for deres konstruktion. For at gøre dette skal du bruge standarddesignet af metalplader og gipsplader, hvilket giver en åben eller lukket niche for ledningen af ​​lysdioder.

Du skal bruge sådanne værktøjer og materialer:

 • Gipsvæg og skruer.
 • Metalprofiler CD og UD.
 • Dowels og skruer.
 • Hacksave og saks til metal.
 • Drill, shupovert.
 • Niveau målebånd.
 • Blyanter eller markører.
 • LED tape med tilbehør.

Algoritmen fungerer som følger:

 1. Der tegnes en tegning af den fremtidige boks, hvorefter mærket udføres.
 2. En ramme er ved at blive bygget. For at gøre dette, ved hjælp af skruer og dowels, UD-profiler er fastgjort til væggene, og cd-elementer er igen forbundet med dem. Den anbefalede pitch er 50 cm. Derefter er segmenter med en højde på 10-15 cm installeret vinkelret på loftet og er forbundet med profilen på loftet, så der dannes en niche.

Gipspladeramme

Tip! Designet kan bestå af et eller flere niveauer. Under alle omstændigheder er det vigtigt at holde et hul på mindst 10 cm for lysets passage fra dioderne.

 1. Den færdige ramme er beklædt med gipsplader lak, lagt sammen til leddet. I enderne af strukturen er en niche tilbage for at rumme LED stripen. Den yderste omkreds skal være lukket for at skjule baggrundsbelysningselementets bestanddele.

Enheden gipsplader cornice til skjult belysning

At skabe en lys eller dæmpet lysstribe vil hjælpe med at vælge det rigtige valg af beskyttelsessiden

Det er vigtigt! Glem ikke at levere i designrummet til strømforsyninger og en controller.

 1. Sømene er maskeret med kitt og efter fuldstændig tørring med en primer og maling.
 2. Nu er det tid til at installere baggrundslyset. Båndet skal fastgøres til klæbestoffet direkte på gipsvæggen (du kan også bruge klemmer eller aluminiumsprofil). Lyset fra dioderne skal rettes opad. Derefter kan du tilslutte systemet til strømledernes strømledere uden at glemme polariteten.

Forbindelsesdiagrammer med en og flere transformere

Video: Installation af LED-stripe ↑

For at demonstrere arbejdet med installation af baggrundsbelysning foreslår vi at studere et lille videoudvalg af træningsmaterialer:

 1. Sådan tilsluttes LED-strimlen - vigtige nuancer, der hjælper med at montere baggrundsbelysningen korrekt.
 1. Sådan laver du en gipsskive cornice til skjult belysning er en af ​​mulighederne for at arrangere den U-formede kasse under LED stripen.

Som du kan se, kan du klare installationen af ​​LED-baggrundsbelysning med dine egne hænder. Derfor er hovedopgaven at vælge den rigtige materialelængde, transformer og regulator under hensyntagen til køkkenloftets konfiguration og den forventede dekorative effekt. Men hvis du tvivler på dine evner eller rigtigheden af ​​de foretagne beregninger, er det bedre at overlade køb af komponenter og installation af baggrundsbelysning til en kvalificeret elektriker.

Moderne køkkenudstyr gør madlavning mindre belastende. Korrekt rumbelysning og LED-lys til.

LED lys til køkkenet: udvælgelse og installation af egne hænder

Kompetent organiseret belysning er ikke kun en visuel korrektion af rummet, men også en ekstra mulighed for dets oprindelige indretning. Bright.

LED-belysning under bundpladen: valg af materialer og installationsregler

Historisk set var der ved planlægning af boligbyggeri i sovjetstaten taget hensyn til beboernes komfort og bekvemmelighed i det mindste, fordi den største.

LED taklampe gør-det-selv LED tape

Allerede 3 år er gået siden datoen for idriftsættelse af hus-nye bygninger. For det første lavede jeg en simpel reparation med mine egne hænder. Nu har huset sat sig, væggene er opvarmet og der er opstået mangler. På loftet, ved krydset af pladerne, opstod to store revner 6 meter lange langs hele rummet.

Ægtefællen begyndte at kræve reparationer, men der er mange moderne og interessante efterbehandlingsmuligheder, og hun kan ikke beslutte. Jeg besluttede at gøre takbelysningen LED tape gøre det selv.

Jeg læste på andre steder om installationen, men der blev skrevet ubrugelig skum, fordi de er skrevet af forfattere, der ikke forstår dette og aldrig har gjort det. Jeg skal stadig forklare min kones finesser og fordele, så jeg besluttede at gøre dette skriftligt, det vil også være interessant for dig.
Jeg anbefaler at forlæse:
1. forberedelse til installation
2. Sådan vælges en strømforsyning til 12V
3. Tilslutning af LED-strimlen til 220V i henhold til skemaet

Typer af lofter

Overvej de vigtigste populære typer til huset:

 • spænding;
 • suspenderet gipsplader, rack, kassette;
 • suspenderet spænding, en hybrid af gipsvæg og spænding;
 • single-level og to-niveau.

Spænding - et moderne og praktisk udseende, hurtigt installeret. Et stort plus er den glatte overflade og gennemsigtigheden af ​​filmen, glansen afspejler lysflowen bedre.

Foto lys fra indersiden

Trump ser ud med LED stripe for at belyse loftet indefra. Hvis du har en fantasi, kan du f.eks.

 • stjerneklar himmel, ser smukke om natten
 • logo på dit sportshold eller bil
 • i det mindste en simpel tegning med palmer og havet.

Starry sky foto

Af alle typer valgte jeg spændingen med en foreløbig fastgørelseslydisolering under filmen.

Gipsplader og suspenderet spænding vil være ret optimale med et enkeltniveau projekt. Min lejlighed er perfekt hørbare naboer på toppen, især da de har 2 små børn, de kan banke på gulvet klokken 3 om morgenen, vi har det givet i tromlen. Under gipsvæggen kan der anbringes lydisolerede måtter, som ikke kan gøres på spændingen uden limning.

To-niveau lofter ser interessant ud fra design side, men de har en meget højere kompleksitet af udførelse og en stor mængde tørt arbejde. Jeg har råd til dem uden megen skade, min højde er 280 cm, hvilket er højere end den sædvanlige 250 cm. De ser smukke ud, men med hensyn til praktisk er der simpelthen ekstra omkostninger. I et par uger vil du ikke være opmærksom på ham. Jeg kan bruge dette beløb mere rentabelt end på ubrugeligt design.

Typer af belysning og belysning

Funktioner, der kan udføres, når de placeres på loftet eller på toppen af ​​væggene.

 1. dekorative hvidt;
 2. dekorative monokrome eller farve RGB;
 3. hovedbelysning;
 4. hjælpe, komplementære til de vigtigste, såsom fjernlys i bilen;

Jeg ønskede en combo type. Gode ​​og smukke lysekroner er dyre, og i moderne design passer ikke længere, de ser forældede ud. Klassisk, det er indbyggede lys og lyser rundt om rummet.

Solid fylde inde på andet niveau, et billede af rummet derhjemme

For ikke at lægge en kraftig diode tape og en dyr aluminium profil rundt omkretsen, tror jeg at placere Leda af gennemsnitskraft til at udføre funktionen af ​​ikke lysende belysning. For et lyst lys i midten af ​​rummet skal du installere et indbygget loftslyspanel under Armstrong, som på 60 i 60 cm skinner ved 3600 lm. Er kun 1 cm tykt. For mig vil prisen på et sådant lednings panel være omkring 1000 rubler.

Hvorfor panelet? - Faktisk behøver jeg ikke lyse belysninger i hvert hjørne, foruden mine vægge er malet lyse, vil lyset blive afspejlet. Det vil skinne så effektivt som muligt kun nedad, der vil være meget lys på gulvet for at spille børn.

Valg af diodetape

Mest populære modeller

Til baggrundsbelysning er det bedre at bruge LED-strimmel 3528 eller 5050, som ikke kræver en aluminiumsprofil til afkøling. Dens effekt bør ikke overstige 10 W / m.

For hvide vil det optimale være tætheden på SMD 5050 60 dioder pr. Meter. Den faktiske effekt kan variere i en eller anden retning, det kan kun kendes ved at måle det aktuelle forbrug. LED'erne 5050 kan være billige ved 13 Lm og høj lysstyrke på 19 LM, mærket som luksus i LUX (høj klasse). Hun har allerede et forbrug på 14-15 watt.
Den gennemsnitlige lysstyrke med 13Lm dioder vil være 800 Lm / m. hvilket svarer til en glødelampe ved 60-75W. Med lededioder på 19 Lm. lysstyrke på 1 m. 1150 lm., det svarer til en konventionel pære på 90W.

LED taklamper: placering og design muligheder

LED-loftbelysning er en original designløsning, der gør loftet unikt. For at dette loftdesign skal være stilfuldt og hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at studere finesserne af dets placering og de mest rentable designteknikker.

Særlige egenskaber

LED stripe er en funktionel belysningsenhed med en masse diodelamper. Designet består af en bund med en klæbende overflade og en beskyttende film. Nogle sorter er knyttet til loftet med plastikklip. I selve basen er hjælpekomponenterne, kontaktpuden og lysdioderne. For at gøre belysningen ensartet placeres lyskilderne i samme afstand fra hinanden.

Dette materiale er ret fleksibelt, båndet sælges i hjul, hvilket udelukker dannelsen af ​​krøller og har skærelinjer. Det er en hjælpelys, selv om strømmen i denne belysningsenhed ofte giver dig mulighed for at udskifte den centrale belysning. Strømforbruget på 1 m af båndet er fra 4,8 til 25 watt.

Antallet af lysdioder pr. 1 m kan være fra 30 til 240 stykker. Dens unikke karakter ligger i sin økonomi: Segmentet på 10 meter længde med hensyn til strømforbrug er mindre end en almindelig glødelampe.

Modstande eliminerer muligheden for en spændingsbølge, de begrænser strømmen. Bredden på båndet kan nå 5 cm. LED'ernes størrelse er også anderledes, og derfor skinner nogle sorter lysere end andre. Hvis det er nødvendigt at øge intensiteten af ​​loftbelysningen, sommetider bliver en yderligere række dioder loddet til båndet.

Ved tæthed er LED-strimler opdelt i tre typer:

 • ikke har tæthed (for sædvanlige værelser);
 • med en gennemsnitlig grad af beskyttelse mod fugt (for værelser med høj luftfugtighed);
 • i silikone, resistent over for vand (til badeværelset).

På det moderne marked præsenteres sådanne produkter i form af bånd af klassisk hvid farve, RGB sorter og enfarvet baggrundsbelysning.

fordele

LED-baggrundsbelysning i form af et bånd er praktisk og anderledes kvalitet.

Det er et efterspurgt loftdesignværktøj af flere grunde:

 • er en perfekt metode til at opdatere den indre sammensætning af det indre af et hvilket som helst rum;
 • sætter en unik atmosfære for ethvert rum
 • adskiller sig i lige og blødt rettet luminescens uden blinking og støj;
 • fastgjort direkte til loftet
 • reducerer energiforbruget betydeligt
 • har et attraktivt design
 • holdbar - har en levetid på ca. 10 år
 • det skelnes af muligheden for at vælge farveskygge for den indre sammensætning;
 • På grund af fleksibiliteten kan du tage nogen form;
 • uskadelig, udsender ikke giftige stoffer i luften under driften;
 • brandsikker;
 • Påvirker ikke tv-signaler og kommunikation (forstyrrer ikke).

Et sådant bånd kan være dekoration af ethvert rum i boligen.

Du kan dekorere loftet med det:

 • køkken;
 • arbejder kabinet;
 • hjemmebibliotek;
 • glaseret loggia;
 • balkon;
 • spisekammer.

Tape LED-baggrundsbelysning har en overkommelig pris. Det er let at installere, dets installation kan gøres manuelt uden at involvere eksterne eksperter.

Udvælgelseskriterier

Tape belysning på LED'er har mange sorter. Før du køber bestemt med typen af ​​belysning.

Hvis dette bånd udfører funktionen af ​​generel belysning, skal du fjerne alle belysningsenheder fra loftet. Derefter fastgør man på loftet flere bånd med større kraft, placerer dem rundt omkretsen, såvel som bag stretchfilmen (dyr metode). For at fremhæve konturerne fastgøres denne selvklæbende baggrundsbelysning omkring nichernes omkreds, hvilket skaber diffust lys og en visuel effekt af stigende plads.

Hvis du har brug for at fremhæve det formede fremspring, kan du gentage sin form delvis, hvilket er særligt vigtigt for ophængte strukturer. Båndets fleksibilitet begrænser ikke krumningen af ​​linjen.

Hvis loftbelysningen er planlagt at gentages, f.eks. Ved at fremhæve spejlets form eller overfor et køkkenforklæde, erhverve sorter, der er identiske i luminescens. For at vælge LED-strimlen korrekt og ikke gå tabt i en bred vifte af det viste område, skal du bestemme hvilken type montering, glødens skygge, lyskildernes strøm og deres mængde. Design ideen, hvorpå den endelige effekt af lystransmissionen afhænger også, er vigtig.

Derfor, når du køber det, er det værd at være opmærksom på substratet. Det er uønsket, at det fanger øjet. Det bliver farven på loftets vigtigste baggrund. Det kan ikke kun være hvidt. På markedet for sådanne produkter kan du finde muligheder med en brun, grå og lige gennemsigtig base.

Glødfarve

Bånd er ikke simpelthen opdelt i monokromatiske og farvede. I det første tilfælde er det pære, der kun brænder i en skygge (for eksempel hvid, blå, gul, orange, grøn). Desuden kan disse sorter udstråle infrarød og ultraviolet lys. Den anden er et bånd med indbyggede pærer, der kan tændes i forskellige farver skiftevis eller samtidigt. Forskellige karakteristika ved båndene påvirker prisen: muligheder med lysskift er dyrere.

Kraft og tæthed af indkvartering

Hvis det primære krav til belysning er lysstyrken af ​​lysstrømmen, er det nødvendigt at købe et produkt med et mindre interval mellem dioderne. I dette tilfælde vil strømforbruget være større end for sorter med sparsomme pærer. Hvis belysningen i loftets design kun har en dekorativ funktion, er det nok at købe til design af loftzonen LED - et system med antallet af lysdioder pr. 1 m ca. 30-60 stykker. Til hovedbelysningen er et bånd med antallet af pærer 120-240 stykker pr. 1 m længde egnet.

Samtidig er nuancen vigtig: Jo større rummet er, desto større er båndets bredde. En smal udgave på det store loft på et stort område vil gå tabt. Det er bedre at dekorere loftet med et bredt udvalg af lysdioder i 2 rækker.

Læringsgebyr

Faktisk er alt simpelt: Forkortelsen SMD, der er angivet på båndet, betyder "enhed til montering på overfladen." Ved siden af ​​bogstaverne er 4 cifre: Dette er længden og bredden af ​​en enkelt LED. Af de viste muligheder er de mest relevante muligheder parametrene 3020 (3 x 2 mm), 3528 (3,5 x 2,8 mm), 5050 (5 x 5 mm). Jo flere dioder og dens placering er, desto lysere lyser de. Hver type tape har en anden effekt. For eksempel forbruger SMD 3528 med antallet af dioder 60 stykker pr 1 m 4,8 W, hvis lyskilderne er 120, er effekten 9,6 W. Hvis de er 240, er forbruget 19,6 watt.

Metrisk område

Bandets metriske område afhænger af omkredsen af ​​det limede loftplan. Da LED'erne er karakteriseret ved lysets intensitet, købes den ikke tilfældigt: Hvis rummet er lille, vil overskydende lys ramme øjnene. Kort sagt, et samlet volumen på 11 watt vil erstatte en 100 watt glødelampe.

For at vælge lysniveauet måles det krævede målområde for det belysede område ved hjælp af et målebånd. Herefter multipliceres den resulterende tal med kraften på 1 m tape. Denne værdi giver dig mulighed for at træffe beslutning om køb af strømforsyning eller controller, hvis du til dekoration af loftet planlægger at købe et bånd med farvede lys.

Længden af ​​båndet til belysning af loftet er som regel 5 meter, selv om et sådant produkt i dag kan købes i et segment af mindre længde.

Beskyttelsesklasse

Hver type bånd med LED'er er designet til at dekorere loftet på forskellige typer lokaler.

Tilbage til emnet for notation er det værd at overveje mærkerne:

 • IP 20 er en etiket, der angiver muligheden for at bruge LED-strimler i værelser med tørtype (stuer, børne-, arbejdslokaler, korridorer).
 • IP 65 er en indikator, der viser, at bordet holder kontakt med fugt, det kan bruges i "våde" zoner (steder, hvor lækage er muligt i toppen af ​​naboerne).
 • IP 68 - kategori med isolering.

Ved køb er det værd at overveje, at sorterne med et silikone lag til at dekorere loftet ikke er egnede, da de forhindrer intensiteten af ​​lysfløften og tvinger substratet til at varme op, hvilket fremkalder opvarmning af overfladen af ​​loftet.

montering

Installer LED-lys med dine egne hænder er let. Men inden installationen er det værd at overveje, at båndene forsvinder en del af energien som varme. Derfor, inden du reparerer og tilslutter baggrundslyset, er det i nogle rum nødvendigt at overveje isolering. For højere effektdioder kan dette være et aluminiumsubstrat. Hvis baggrundsbelysningen er lille, er lampen nødvendig som dekorativ belysning, isolering er ikke nødvendig.

I soklen

Denne metode er praktisk, fordi baggrundsbelysningen kan monteres i loftet efter installationen af ​​loftdækket. Hovedopgaven er at købe en attraktiv ydersokkel, mens det er vigtigt at overveje, at det ikke var tyndt. Dette kan medføre, at baggrundsbelysningen taber ekspressivitet. I begyndelsen af ​​arbejdet er soklen fastgjort til loftet med et pålideligt klæbemiddel (for eksempel flydende negle), der efterlader en kanal omkring 8 - 10 cm fra loftet. For at sikre, at tagene er lige, kan du markere ud med et niveau.

Efter indstilling og tørring, fortsættes limen til båndets installation. For at gøre dette bliver pladens overflade rengjort, klæbemiddellaget fjernes fra bagsiden af ​​baggrundsbelysningen, og de er monteret på loftet eller bagsiden af ​​basispladen i spalten tilbage. Hvis det er upålideligt at lægge selvklæbende tape, kan du klæbe det på flere steder med silikone lim eller dobbeltsidet tape. Det forbliver at tilslutte strømforsyningen, og for mangefarvede sorter af RGB-boks, givet polariteten. Efter kontrol af spændingen i systemet kan du slutte båndet til strømforsyningen 220V.

I gipset cornice

Du kan gemme baggrundslyset i en gipsvægs boks under installationen af ​​loftet. På tidspunktet for installationen af ​​systemet er der lavet en åben eller lukket niche til at lægge den indbyggede båndbelysning. Boxens design er lavet ved at markere, forbinde bærerprofiler med cd-elementer til væggene og danne en niche. I dette tilfælde skal uanset system (enkelt niveau, to eller flere niveauer) monteres med et hul på 10 cm for at sikre lysets passage fra LED'erne.

Loftslamper

Nogle gange i færd med at reparere en lejlighed, kommer meget interessante ideer om hvordan man kan dekorere loftet komme i tankerne. Nogle af dem er relateret til belysning. Ofte beslutter designere eller endda husejere selv, at loftet, der oplyser omkanten, vil se meget attraktivt ud. Og for at realisere denne ide, har du brug for en LED-strimmel.

Hvorfor har vi brug for lys

Fremhævning af loftet med LED'er er nu et af de mest anvendte designløsninger. Hvis du beslutter dig for at omdanne værelserne i dit hus grundigt, så hjælper det dig med at gøre det med den største effekt.

Tip! De første eksperimenter med LED-belysning begyndte i de ikke så fjernt 70'ere af det tyvende århundrede - det var da, at LED'erne selv optrådte på markedet. Men på det tidspunkt var de endnu ikke af en sådan kvalitet, at de kunne bruges i boligområder med det formål at organisere belysning, da de irriterede øjnene.

Stretch loft med LED lys

Tidligere blev kun sconces brugt som yderligere belysning eller belysning i værelserne, og senere fremhævede spotlights. Det er dog LED'erne, der har vist sig at være den mest succesfulde mulighed for montering af et skjult baggrundslys - du vil ikke altid have lyskilderne synlige for alle. Desuden giver LED'er mulighed for at realisere ekstremt interessante belysningsmuligheder, og ikke kun ekstra, men også grundlæggende.

Loftbelysning på flere niveauer

Hvad er godt, nøjagtigt LED-taklamper?

 1. Det giver dig mulighed for at indse ideen om et skjult baggrundslys - lyskilden, det vil sige LED-båndet, lægges, så det ikke kan mærkes af en person, men samtidig giver meget lys og skaber en glødende aura i rummet.
 2. Sådan baggrundsbelysning er let at montere selv.
 3. LED belysning i visse tilfælde kan fungere som den vigtigste kilde til lys.
 4. Det er en mulighed for at realisere de mest lydige fantasier og designbeslutninger vedrørende lys og farve.
 5. Baggrundsbelysningen kan ikke kun være hvid eller gul - LED-bånd er tilgængelige i forskellige farvevarianter.
 6. Ud over LED'erne kan du bruge fiber - en fremragende "leder" af lys, hvilket udvider mulighederne for at organisere baggrundslyset markant.
 7. Lysdioder under drift forbruges lidt elektricitet og derfor omkostningseffektiv.
 8. På baggrund af baggrundsbelysningen kan du tydeligt skelne mellem områder i rummet, hvis det er nødvendigt.
 9. Endelig kan baggrundsbelysningen udføre den sædvanlige dekorative rolle.

Fler niveau loft med belysning

LED-loftbelysningen har sine ulemper. Der er ikke mange af dem, men du bør vide om dem, hvis du planlægger at installere det i din lejlighed.

 1. Brug af farve lys er ikke altid et plus. Sommetider kan sådan belysning irritere øjnene. Derfor vil det være fantastisk, hvis du overvejer muligheden for at ændre baggrundslysets farver under installationen.
 2. LED'erne er ikke billige, men de er billigere at vedligeholde på grund af det lave strømforbrug.

LED lys til loftet

LED'ens levetid er stor nok. Nogle producenter hævder, at dette lille lys kan brænde i omkring 100.000 timer. Men tillid til dette tal er ikke meget værd. Faktum er, at LED-båndet over tid begynder at skinne ikke så klart. Servicetiden for dette belysningselement er perioden fra begyndelsen af ​​idrifttagningen til det øjeblik, hvor dets lysstrøm reduceres med 30%.

LED-strimlens struktur

Tip! Hvis du bruger LED-belysning ikke mere end 6 timer om dagen, fungerer båndet korrekt i ca. 10.000 timer. Det vil sige, faldet i lysstyrken af ​​det menneskelige øjens glød vil bemærke ikke tidligere end efter 4 år med denne LED-strimmel.

Typer af belysning

Der er flere typer belysning, der kan udstyres indendørs.

Tabel. Typer af belysning til loftet.