LED-loftsbelysning under basispladen: strålende ramme uden bekostning og besvær

Loftet med belysning omkring omkredsen i dag kan vel betragtes som en trend indvendig løsning: i hvert fald kan du nemt finde et sådant design i førende magasiner til indretning.

Dette er dog kun ved første øjekast: Som i enhver teknologi er der mange nuancer her. Så for at få det ønskede resultat, er det tilrådeligt at forstå alle aspekter grundigt, og her vil denne artikel være meget nyttig for dig!

Contour LED belysning er ikke kun smuk og fashionabel, men også praktisk!

Smukt loft - halv vellykket reparation

Fordelene ved løsningen

Montering af konturbelysning ved brug af loftsplint giver os en række fordele:

 1. Som jeg bemærkede, er dette en ret simpel måde at installere belysning på. Vi behøver ikke at bygge yderligere rammer, fastgør aksler osv., Så alt arbejdet kan tage bogstaveligt adskillige timer.

Installeringsteknologien i sig selv er ikke kompleks.

 1. Finansielle omkostninger vil også være forholdsvis små. Ja, høj kvalitet LED tape koster meget, og soklen behøver ikke at købe den billigste. Men ellers - en rimelig løsning, under alle omstændigheder sammenlignet med andre belysningsmetoder.
 2. Effektiviteten af ​​belysning, monteret på et konturdiagram, er også tilstrækkeligt. Hvis du vælger lyse lysdioder (omkring dette - lige under) kan du løse problemet med baggrundslys radikalt. Og hvis vi mener at strømforbruget af LED-strimler er minimalt, vil besparelserne på belysningen af ​​rummet være betydelige.

På en overskyet dag erstatter et sådant lyskrone perfekt den energiintensive lysekrone.

 1. Endelig giver loftbelysningen ved hjælp af LED-strimler dig mulighed for at implementere en række ideer til belysningsdekoration. Så det er i det mindste meget smukt!

Designets potentiale er vanskeligt at overvurdere.

Materialeudstyr

Hvad er nødvendigt for installation?

For at gennemføre et sådant projekt behøver vi ikke så mange forbrugsvarer.

Eksempelliste indeholder:

 1. Plint til LED strip er en speciel loftsfilet lavet af ikke-brændbar polymer (oftest polyurethan) med en hylde til belysningsinstallation. En sådan sokkel er kun fastgjort til væggen, fordi dens bund skal være bred og ganske massiv.

Formet filet med en rille til LED-strimmel

 1. Lim til loftsplint - det er ønskeligt at tage kvalitet, med god vedhæftning. På budgettet bliver et sådant køb ikke ramt for hårdt, fordi limen har brug for lidt.
 1. LED strip, hvis længde svarer til rummets omkreds.
 2. Tilbehør til tilslutning af LED-båndet - strømforsyning, dimmer for at justere lysstyrken, controlleren til farvehåndtering.
 3. Regulatoren med fjernbetjeningen er kun nødvendig for trefarvede RGB-bånd.

Controller med fjernbetjening

 1. Tilslutning af ledninger (jeg bruger kobber to eller fire ledninger).
 2. Stik til LED-strimler. Du kan undvære dem, men så skal du lodde ledningerne og beskytte loddepladserne med isolering eller varmekrympelige rør.

LED strip valg

LED skørt til loftet vil være ubrugeligt uden hovedelementet - LED stripen selv. I dag fremstilles disse produkter i en meget bred vifte, så det vil være meget svært for en nybegynder at finde ud af det.

Forskellige nuancer af farvede bånd

For at lette denne opgave beskriver jeg kort de vigtigste parametre ved hjælp af hvilke båndene er valgt:

 1. Farve - svarer naturligvis til, hvordan baggrundsbelysningen vil se ud. Til hovedbelysningen bruges hvide bånd (varmt / koldt lys) til dekorativ belysning - farvet (gul, blå, grøn osv.). Der er også en trefarvet (RGB) version, som giver dig mulighed for at ændre baggrundsbelysningen med en controller, der styres fra en fjernbetjening.

"Kold" og "varm" hvid glød

 1. Type LED - design og størrelse af båndets hovedlyselement. Mærket er angivet med forkortelsen SMD (Surface Mounted Device) og et indeks på fire tal, der angiver produktets lineære dimensioner. Så de mest populære er bånd med SMD 3028 dioder (3,0 ved 2,8 mm) og SMD 5050 (5 ved 5 mm), men andre modeller kan også findes.

Eksempler på forskellige typer LED'er

 1. Tætheden af ​​lysdioder - antallet af aktive elementer pr. Lineær målerbånd. Til dekorative belysningsbånd med en tæthed på 30 og 60 anvendes, som ikke giver en stor lysstrøm. Hvis du planlægger at bruge soklens belysning som funktionel belysning (selvom baggrunden), så vælger du - 120 eller 240 dioder pr. Meter.

Forskellig tæthed af lyselementer

 1. Vandmodstand er en anden parameter, der skal overvejes. Indekserne af vandmodstand i markeringen viser, hvor stærk virkningerne kan overføres af båndet uden at forstyrre integriteten af ​​det elektriske kredsløb og som følge heraf kredsløbet.
  For de fleste rum er en IP20 - IP33 tape med åbne dioder egnet. Til køkken, badeværelse eller toilet - IP65 med silikoneovertræk. Ved brug i swimmingpoolbelysning er IP68 et bånd med silikonebelagte dioder med en yderligere gennemsigtig PVC- eller silikonejakke.

Nederst - et ubeskyttet tape i midten - et bånd med silikone belægning øverst - et produkt i et forseglet hus

Hvis du vælger bånd og tilbehør, skal du tage højde for strømmen. Denne parameter afhænger af typen af ​​dioder, der anvendes og på deres tæthed, så det er nemmest at beregne i henhold til tabellen:

Ved at kende kraften og længden af ​​vores lofts omkreds kan vi ikke kun beregne parametrene for den strømforsyning, der kræves til vores system, men også forudsige, hvor effektiv belysningen vil være.

Strømforsyningen er valgt med strøm

For pålidelighed er det ønskeligt at købe en strømforsyningsenhed, hvis effekt er mindst 25% mere end den samlede effekt af alle de bånd, der er forbundet med den.

Prisen på båndet afhænger også af ovenstående parametre:

 • SMD 3528 30 IP20 LED strip koster omkring 65 - 80 rubler per meter;
 • SMD 3528 60 IP65 tape - allerede omkring 220 - 250 rubler per meter;
 • RGB tape SMD 5050 30 IP67 - 520 - 600 rubler per meter.

Kit med alt hvad du skal installere

Hvis du ikke vil bruge tid på valg af alle komponenter, kan du købe et kit, der indeholder både selve båndet og alle de dele, der er nødvendige til installation. Så 5 m LED-stribe SMD 3528 60 til boligområder (dvs. med minimal fugtbeskyttelse) med et sæt strømforsyning og stikforbindelse vil koste dig ca. 1500 rubler. Dyrere end at tage særskilt, men for en nybegynder kan det godt være en god løsning.

Et sæt værktøjer og tilbehør

For at montere bundkortet under LED-strimlen og installere belysningskredsløbet, skal vi bruge følgende værktøjer:

Hacksaw og miter boks til arbejde med baseboards

 • plast sav;
 • skarp maling kniv med holdbart blad;
 • miter kasse til at trimme baseboard hjørner;
 • spatel;
 • børste til priming og påføring af lim;
 • bidetang;
 • tænger;
 • loddejern;
 • Tynd skruetrækker til brug med klemmer.

Jo tyndere loddetippen er, desto mere behagelig er det at arbejde.

Installation af systemet skal udføres i højden, så det er ønskeligt at få en trinladder.

Installationsteknik

Fastgørelse af soklen

Instruktioner til installation af baggrundsbelysning begynder med en beskrivelse af teknologien til montering af bundkortet.

Den er fastgjort på samme måde som enhver loftfilet, men den skal holdes stærkere, derfor skal teknologien overholdes nøje:

Plinth mulighed for installation af kontur belysning

 1. Det er meget ønskeligt at montere basispladen ikke på tapetet, men på en betonbase eller i det mindste på et slidstærkt plasterlag. Så før installationen bestemmer vi det niveau, hvorpå lysene vil blive placeret, og fjern forsigtigt tapetet fra væggen.

Ved bestemmelse af niveauet skal du huske at minimumsafstanden mellem soklens øvre kant og loftet skal være mindst 50 - 70 mm for den effektive passage af lys.

 1. Vi rengør den rensede strimmel beregnet til montering af loftfileterne, penetrerende primer. I stedet for jorden kan du bruge en klæbemiddelopløsning.
 1. På samme tid kan du installere på væggen en speciel profil til LED-belysning. Anvendelsen af ​​en sådan profil er mindst ønskelig: Når man arbejder, bliver kraftige lysdioder meget varme, fordi det er bedre at holde båndet på aluminiumsbasen og ikke på tapet eller polyurethan.

Åben profil fastgøres direkte på væggen

 1. Udfør derefter trimning af fileter. Det sværeste er her at bøje de ydre og indre hjørner, så vi må bruge enten en blok- eller papemaler til at danne kanterne.

Vinkel trimning ordning

 1. Straks efter trimning skal du knytte hjørnet på væggen uden lim, hvis det er nødvendigt at rette flyet med en kniv. Behovet for yderligere trimning forekommer ret ofte, fordi hjørnerne i vores lejligheder, især de gamle bygninger, er langt fra ideelle.
 1. Sæt derefter lim på bunden af ​​fileten og læg den på væggen. Tryk fast, og sørg for, at overskydende lim ikke falder på tapetet.

For at forbinde de to dele i hjørnet eller på en flad del af væggen skal lim påføres på ende af soklen.

 1. Hold soklen i et par minutter, indtil limen begynder at polymerisere. Derefter fortsætter vi med at indsætte, nøje følge de følgende detaljer.

Stikplint til loftet

Efter afslutningen af ​​arbejdet venter vi et par timer og gnider derefter over hullerne mellem soklens fragmenter med tætningsmiddel. Det er bedre at lægge LED stripen den næste dag, når limen er fuldt polymeriseret og soklen er sikkert fastgjort på bunden.

Installation af LED-systemet

Nu har vi det mest omhyggelige arbejde - installationen af ​​belysningssystemet.

Montering af LED-strimler gør dette:

Diagram over korrekt og forkert forbindelse

 1. Ved hjælp af sakse skærer vi båndet af den valgte type i fragmenter ikke længere end 5 m. Ved skæring tager vi mærke til produktmærket: Der er markerede specielle linjer, der kan skæres uden at risikere skade på en vigtig del.

Ved disse tags kan båndet skæres

 1. Derefter på ledningen (for almindelige bånd to-core, til RGB-fire-core) vi sætter på et varmekrympbart isoleringsrør. Vi rengør enderne af ledningerne og loddet til kontakterne på båndets kant.

Ved lodning anvendes der ikke en temperatur på 250 ° C. Lodningstidspunktet må ikke overstige 10 sekunder for at undgå beskadigelse af båndet.

Loddetråd

 1. Efter lodning af ledningerne flytter vi varmekrympeslangen til kontaktpunktet og opvarmes med en bygnings tørretumbler. På grund af denne isolering opnås så pålidelig som muligt.

Varme krympe isolering

 1. I stedet for at lette til at forbinde, kan du bruge et specielt stik: Vi sætter det lige på kanten af ​​båndet og forbinder ledningerne til den anden ende.
 1. Tilslut den anden ende af kablet til strømforsyningen. Ved tilslutning er det nødvendigt at nøje overholde polariteten. Det er også ønskeligt enten at krympe enderne af de ledende ledninger med et specielt værktøj eller installere specielle grænseafbrydere på dem.

Tilslutning til strømforsyning

 1. Efter montering kontrollerer vi driften af ​​systemet ved at forbinde strømforsyningen til netværket. Hvis LED-strimlen virker - kan du starte installationen.
 2. Vi fastgør båndet ved hjælp af et selvklæbende lag på den forkerte side, og fastgør det enten på profilen eller på væggen eller på selve fileten.

Tape i en speciel monteringsboks

 1. Strømforsyningsenhederne, styreenheden, lysdæmperen og ledningerne er enten anbragt bag bordet eller placeret i en særlig niche lukket af en lille dør. I dette tilfælde er det hængende gipsplankloft meget bekvemt: du kan skjule alle disse elementer bagved det.

Som du kan se, er alt ret simpelt: montering af båndet med dine egne hænder vil ikke tage meget tid, så inden for et par timer vil du kunne sætte pris på det transformerede interiør.

Hvis vi gjorde alt rigtigt - får vi dette resultat

konklusion

Montering af bundkortet for at fremhæve loftet og installation af LED-strimlen i det, skal du overholde nøje de anbefalede anbefalinger. Disse opgaver har stadig mange nuancer, og hver af dem kan have indflydelse på det endelige resultat.

Anyway, før du starter arbejde, skal du tænke grundigt og se videoen i denne artikel - så vil du helt sikkert klare. Og selvfølgelig kan du altid stille spørgsmål i kommentarerne - jeg vil forsøge at svare dem så informativt som muligt!

LED-belysning under bundpladen: valg af materialer og installationsregler

Kompetent organiseret belysning er ikke kun en visuel korrektion af rummet, men også en ekstra mulighed for dets oprindelige indretning. Et slående eksempel på dette er loftbelysningen med LED-strimmel under bordpladen (konturbelysning). Denne løsning giver dig mulighed for at understrege den fordelagtige geometri i en loftsstruktur på flere niveauer, fokus på finishmaterialet, skabe et bestemt humør i rummet. Og dette på trods af at alt arbejde med installation af udstyr og installation af materialer, du kan gøre selv.

indhold

LED strip - funktioner og udvælgelseskriterier ↑

Specialtape, der i vid udstrækning anvendes i indretningen til dekorativ belysning, er et fleksibelt bord med lysdioder monteret i det og lige imod hinanden. Dette giver dig mulighed for at opnå ensartet belysning i det valgte område.

Fremhæver loftet for kompleks geometri

Udseende af LED strip

Fordele og ulemper ved konturbelysningen med lysdioder ↑

Populariteten af ​​dekorative belysning, organiseret ved hjælp af fleksible boards med lysdioder, vokser hver dag. Og der er grunde til dette:

 • Høj hastighed og nem installation. Baggrundsbelysningen er fastgjort ved hjælp af et klæbende underlag på bagsiden af ​​båndet. Og for at forbinde det til netværket behøver du kun at følge instruktionerne og have en skolefysik kursus bag dig.
 • Økonomisk strømforbrug med samme lyseffekt (sammenlignet med glødelamper).
 • De mange forskellige løsninger til indretning.
 • Lav varmeemission.
 • Sikkerhed. LED'en er iboende en krystal. Indeni er der ingen giftige, skarpe, stærkt opvarmede elementer.
 • Pålidelighed og holdbarhed. Båndet med lyskilder er ikke bange for vibrationer, moderate chok, og med en vis grad af beskyttelse er den ikke bange for fugt. På grund af minimal opvarmning og økonomisk brug af elektricitet kan nogle LED'er vare 50-100 tusinde timer.

Konturbelysning kan nemt kombineres med andre typer belysning.

Ulemper ved LED-taklamper er også tilgængelige, men de er ikke kritiske, hvis du forstår selve essensen af ​​sådan belysning. For det første er det valgfrit og erstatter ikke din almindelige lysekrone eller lampe med den lyseffekt, der er nødvendig for komfort og sundhed. For det andet er prisen på LED stripe højere end halogen eller glødelamper. Men efter lidt tid vil du opdage energibesparelser, og omkostningerne ved at installere baggrundsbelysningen under loftplinten vil betale sig.

Sådan vælges en LED-strimmel under loftsplinten ↑

Bånd med lysdioder sælges normalt i spoler på 5 m. De kan skæres sammen med hinanden. Men det er ikke alt, hvad du behøver at vide, når du køber.

Tilladt af fabrikanten af ​​udskæringer

De vigtigste kriterier for valg af LED baggrundsbelysning er:

 • Farve. Du kan stoppe ved et sort / hvidt bånd af hvid, rød, blå, grøn eller den flerfarvede version, kendt som RGB. Sidstnævnte foreslår evnen til at kontrollere farvemodus.

Vær opmærksom! Hvis du vælger indstillingen med hvide dioder, skal du kontrollere glødtemperaturen med sælgeren. Afhængigt af det vil lyset variere fra kold til varm hvid.

 • Lysstyrke (lydudgang). Direkte afhænger af typen af ​​dioder installeret, med en bestemt markering. Oftest er disse SMD 3528 og SMD 5050. Den digitale værdi er størrelsen af ​​LED'erne henholdsvis 35 × 28 og 50 × 50 mm. Jo større størrelse, jo lysere lyser de.
 • Grad af beskyttelse mod fugt. Ledende tape kan være åbent og forseglet. I det andet tilfælde har den en silicone belægning, der forhindrer indtrængning af fugt på de ledende elementer. Tilstedeværelsen af ​​en sådan beskyttelse er angivet ved IP-mærkning med en specifik numerisk værdi. Åbent bånd er egnet til dekoration af "tørre" værelser - soveværelse, børnehave, stue, kontor. Men for køkkenet og badeværelset er det bedre at vælge vandtæt version.
 • Diodens densitet. Jo højere det er, desto lysere bliver loftlyset. Standardløsninger: single-row tape med regelmæssig og dobbelt densitet, dobbelt række - med dobbelt densitet. Kvantitativt er disse 60, 120, 240 eller 30, 60, 120 dioder pr. Meter fleksibelt kredsløb.

Vandtæt silikone belægning til lysdioder

Fleksibelt bord med to rækker af dioder

Kendskabet til disse nuancer vil lette valget, men glem ikke at du bliver nødt til at bruge ekstra udstyr og specielle loftlister.

Yderligere udstyr til loftbelysning ↑

For at LED-lyskilder skal vare i mange år og simpelthen opfylde deres funktion, skal du desuden købe: stik, strømforsyning, controller. Hvad er de for?

Tilslutninger giver dig mulighed for at forbinde de to dele af el-kortet uden brug af lodde. Udadtil er de kasser med kontakter. I dem, med overholdelse af polaritet, sætter du enderne af de tilsluttede elementer, og så klikker du bare på den.

Tilslut to LED-strimler inde i stikket

Tilslutninger kan være:

 1. Uden bøjning. Anvendes på lige sektioner.
 2. Corner. Tilslut dem med LED-strimler i hjørnerne med deres hjælp.
 3. Med mulighed for bøjning. Sådanne elementer er to separate forbindelser forbundet med fleksible ledninger.

Stik med mulighed for bøjning

Hvis du vil kunne ændre farven på baggrundslyset og dets lysstyrke, kan du ikke undvære controllere. De giver dig mulighed for at vælge en farvemodus selv med fjernbetjeningen. Jo mere teknisk avancerede controller du erhverver, jo mere driftstilstand vil baggrundslyset have.

Controller med fjernbetjening

Et af hovedelementerne i det elektriske kredsløb i konturbelysningen af ​​loftet er strømforsyningen. Det omtales ofte som en spændingsomformer. Dette skyldes det faktum, at LED-strimlens konstante driftsspænding normalt er 12 eller 24 volt, og strømforsyningsenheden konverterer den sædvanlige 220 volt vekselstrøm til dem. Det beskytter således belysningsudstyret mod strømstigninger, sikrer sine normale temperaturforhold og uafbrudt drift.

Spændingsomformere varierer i kraft og størrelse. Jo højere kraften er, desto større strømforsyning selv. Massive enheder er vanskelige at dække bag loftet, så eksperter anbefaler at bruge flere små strømforsyningsenheder. Dette vil også reducere byrden på dem.

Hvordan bestemmer du den nødvendige strømkonverter? Se de specifikationer, der allerede er købt. Der vil du finde strømforbruget pr meter af det. Multiplicér denne værdi med det nødvendige antal meter til rummet og tilføj en margen på 20-25%. Resultatet er strømforsyningsenheden, som skal købes.

Strømforsyning til LED-baggrundsbelysning med en driftsspænding på 12 volt

Funktioner og typer af taggitter til belysning

Til æstetisk udformning af væggen og loftet bruger de i vid udstrækning fileten, der ofte kaldes loftsplinten eller cornice. Dette er en vinkelplank, der passer nøje til de angivne overflader, maskerer hullerne og nogle afslutninger ved punkterne i deres forbindelse. Det er dog denne stramme pasform, der gør den traditionelle filet uegnet til kontureret skjult belysning.

Et mere praktisk alternativ til det er en speciel sokkel, som kendetegnes af:

 1. Kan fastgøres til en væg eller et loft i en vinkel. Dette gør det muligt for lyset fra dioderne at sprede sig og skabe den ønskede effekt af dekorativ belysning.
 2. Tilstedeværelsen på indersiden eller udvendig af en speciel rende for at lægge båndet. For bedre lysdiffusion fra indersiden af ​​grundpladen kan der være et tyndt lag folie og udefra - et silikoneoverlag der dækker renden.
 3. Lav sidehøjde. Det er også vigtigt for højkvalitets lyseffekt.

Funktioner af design og montage bundplader til loftbelysning

Valget af loftkorn til belysning er ret stort. De adskiller sig i form, størrelse, tilstedeværelsen af ​​dekorative elementer, stil beslutning og materialeproduktion. De kan tjene som MDF, naturligt træ, polyurethan, udvidet polystyren. Den mest praktiske anses for at være produkter af polyurethan. De er lette at fastgøre til den valgte overflade, de er brandsikre og har en høj grad af fleksibilitet. Dette giver mulighed for brug af polyurethan bundplader til udformning af flertallede og geometrisk komplekse lofter.

Forskelligheden af ​​loftet dækker for skjult belysning

Montering af loftsplint med lys ↑

Efter de enkle instruktioner og under hensyntagen til en række specifikke punkter, kan du lave dine egne hænder for at markere loftet med et bånd med lysdioder. Bistand fra en erfaren elektriker vil kun være nødvendig, hvis du planlægger at ændre ledninger eller foretage ledningskommunikation fra det elektriske panel.

Den forberedende fase

Den forberedende fase består i udvælgelse af det nødvendige udstyr og materialer, forberedelsen af ​​bunden til fastsættelse af loftsplinten, udførelse af beregninger og målinger.

Først og fremmest er det nødvendigt at måle omkredsen af ​​loftet eller loftet, som du planlægger at fremhæve. Dette bestemmer, hvor mange meter LED strip du skal arbejde. Glem ikke at tilføje til denne værdi en margen på 15-20% for en uforudsete begivenhed (ukorrekt skæring af båndet, dets skade under lodning osv.).

Derefter skal du tage hensyn til de udvælgelseskriterier, du allerede har kendt, og købe belysningsudstyr og en særlig filet. Glem ikke at forberede også:

 • Kniv til skæring af bundplader.
 • Tønde til skæring af hjørneelementer.
 • Fastgørelsesanordninger, klæbende sammensætninger til montering af loftsplanker.
 • Konstruktionsniveau, simpel blyant eller speciel konstruktion markør.
 • Loddejern (i mangel af stik).
 • Passatizhi hvis du planlægger at arbejde med ledningerne selv.
 • Efterbehandling kittet til maskering ledd sokler.
 • Spatel og malingsrist.

På samme tid er det nødvendigt at bestemme monteringsstedet for loftplinten (afstanden mellem den og loftets overflade) og LED-båndet. Lysflussens retning, graden af ​​dens spredning og som følge heraf afhænger belysningen af ​​dette. Mulige muligheder, som du kan se på diagrammet nedenfor.

Vær opmærksom! Afstanden mellem loftet og bundpladen til belysning varierer som regel fra 5 til 20 cm.

Montering af loftsplinten ↑

Det skal straks siges, at soklen til belysning kan monteres på den allerede påførte finish og på trækbelægningen. Under alle omstændigheder skal arbejdsfladen være tør, ren og jævn.

Installation af loftet cornice er udført på eksisterende markup. At rette de elementer, du kan bruge:

 • særlige klæbemidler;
 • flydende negle - til lette produkter fra udvidet polystyren;
 • selvskærende skruer - til MDF eller træplinter;
 • gips - i tilfælde af at belysningen til belysning er fastgjort til udkastet belægning.

Lægning af loftbeklædning begynder med hjørneelementer. For at få pæne led, anbefaler erfarne håndværkere at bruge et overskæg. Prøv at afskære et lille stykke cornice til en start. Skift knive og pluk dem op under materialet. Først efter at du har opnået det bedste resultat, fortsæt til færdiggørelsen.

Gitterkassen giver dig mulighed for at skære fileter i forskellige vinkler

Efter installation af alle elementer i soklen og fuldstændig tørring af klæbemiddelsammensætningen er det nødvendigt at gnide de dannede ledd. For at gøre dette skal du bruge en fleksibel spatel og efterbehandling kittet.

Tilslutning af LED-strimlen ↑

Før du taler om tilslutning af lysdioder, bør det præciseres, i hvilke tilfælde det går forud for installationen af ​​loftsplinter, og i hvilke tilfælde følger det dem.

Så læg først LED-strimlen, hvis:

 1. Afstanden mellem loftet og tagene er for lille;
 2. Kronen har en ret høj side;
 3. Det er planlagt at placere båndet i den eksisterende rille på forsiden af ​​tagene.

I alle andre tilfælde skal du først fastsætte loftsplinten, og vælg derefter valgmuligheden for placeringen i den (for ham) tape.

Grundlæggende regler for placering og tilslutning af konturbelysning:

 • Båndet skæres med saks på strengt definerede steder. Normalt er disse skåret linjer med en flerhed af tre dioder.
 • Ved brug af loddejern er det vigtigt ikke at overophede kontakterne! De smelter ret let.
 • Det anbefales ikke at tilslutte mere end 5 m LED-bånd i serie. Det er bedre at forbinde separate små segmenter parallelt.

Ordning for parallelforbindelse af lyskilder

Hvis du vælger et monokromt bånd, skal du tilslutte det direkte til strømforsyningen og derefter til netværket. I tilstedeværelsen af ​​RGB-versionen skal du først slutte controlleren til strømforsyningen og derefter bordet selv med lysdioder.

Kabelføring RGB-baggrundsbelysning

Med hensyn til tilslutning af hele kredsløbet til lysnettet kan dette gøres ved hjælp af et standard par "stikkontakt" eller opsummering af spændingsomformeren direkte til forsyningsledningen. I dette tilfælde vil det være muligt at styre baggrundsbelysningen ved hjælp af tasten. Det er meget mere æstetisk og praktisk.

Konturbelysningsloft: montering af bundplade til LED-bånd

Loftplinten bruges som et dekorativt element, som ikke kun hjælper med at supplere denne eller den indvendige stil, men også effektivt skjuler samlingen mellem loftet og væggene, hvilket gør overgangen mindre mærkbar. I dag har interiørdesignere med succes brugt loftsplint til LED-belysning for at skabe dekorative, zonede eller natbelysning.

Belysningsbånd kan placeres rundt om rummet, i et hjørne eller et separat segment i et bestemt område, og fremhæve og fokusere på et af indretningens objekter. Afhængigt af lysstyrken og andre båndparametre, samt baseboardets type og placering kan du oprette forskellige belysningsalternativer: diffus eller retningsbestemt, enkelt eller flerfarvet, dæmpet eller intens, kontur eller punkt.

Konturbelysning ser godt ud med enhver form for loft, herunder med stræk, multi-niveau, gipsplader.

Typer af loftstik til LED-strimmel

materiale

Dekorativ bundplade til loftet kan være lavet af forskellige materialer: MDF, PVC, massivt træ, polyurethan, plast, skum. Til dekorativ LED-belysning af loftet er en strimmel fremstillet af ubrændbart materiale, såsom polystyrenskum, duropolymer, polystyren eller polyurethan bedst egnet. I stedet for en sokkel kan du lave en skrå plank af gipsvægge, men det vil være lidt sværere at montere en sådan konstruktion end en almindelig filet.

Plint form

I modsætning til de klassiske fileter, der er tætte på hjørnet, har plankerne en udsparing eller specielle riller på indersiden. Afhængig af installationsmetoden kan dette bånd både indeholde båndet selv og ledninger samt andre lyskilder.

Med hensyn til profilen kan det være næsten alt: figureret, rektangulært, glat osv. Båndet kan samtidig fastgøres til en væg og til en baguette (sokkel).

Vigtigt: Strålens indfaldsvinkel afhænger af LED-strimlens placering og afstanden mellem den øverste kant af bundpladen og loftet og dermed lysets type: blødt diffus, lys retning osv.

Valg af LED strip til baggrundsbelysning

I dag er rækkevidde af LED'er ikke kun fantastisk, men får os også til at tænke på den akutte undersøgelse af specialiseret litteratur. Nå, hvis du ved hvad du har brug for til dine opgaver. Hvis ikke, så kan du bruge de mindste tips nedenfor. Så når du vælger lysdioder til loftbelysning, skal du være opmærksom på følgende kriterier:

 • Type LED: Den mest anvendte model SMD 3525 og SMD 5050, de adskiller sig i størrelsen af ​​dioderne og antallet af krystaller.
 • Antal farver: Der er monokrome bånd af forskellige nuancer samt RGB-modeller, hvor du kan skifte farver ved hjælp af en speciel controller (fjernbetjening).
 • Tæthed pr. 1 m: Lysstyrke og ensartethed af luminescens afhænger af densitet, oftest anvendes bånd med 30, 60, 120 og 240 LED'er / meter. Bånd med en høj densitet af dioder kan udføre ikke blot en dekorativ funktion, men også blive en ekstra kilde til belysning i rummet.
 • Fugtmodstand: IP-parameteren angiver graden af ​​beskyttelse, og både fugt- og almindelige modeller kan bruges til at belyse loftet med LED-strimmel under basispladen.

Du kan købe et færdigt bånd af den ønskede længde med en strømforsyningsenhed, eller du kan selv konfigurere kredsløbet, idet du tidligere har beregnet den nødvendige strømforsyningskapacitet, baseret på båndets længde.

For øvrig har du brug for en temmelig stor blok, der er svært at forklare, for at levere 5 meter tape, så du kan klippe båndet i stykker og forbinde dem med flere små strømforsyninger.

Belysning af loftet med LED-strimmel under bundkortet gør det selv

Først skal du måle rummet og beregne den ønskede optagelse af soklen og båndet, vælg strømforsyningen og køb alt, hvad du har brug for til installation. Hvis du køber stykker tape og selvstændigt forbinder alt i en enkelt kæde, så skal du passe på at isolere stederne med vedhæftning med krympeslanger.

1 trin. Bestem afstanden fra loftet til soklen: Jo større afstanden er, desto mere diffunderer lyset, og jo bredere lysstrimlen vil være på loftet. Følgelig er jo mindre spaltet, jo lysere baggrundsbelysningen vil være. Mindst afstanden mellem soklen og loftet er 50 mm! Maksimumet afhænger af lofterne i rummet og de ønskede lyseffekter, det er normalt ikke mere end 20 cm.

2 trin. Vi bestemmer fastgørelsesstedet for LED-strimmel: retningen af ​​lyskilden, refleksionsvinklen og dispersionsgraden afhænger af dette. Den kan monteres på: en væg, sokkel, loft (hvis soklen er fastgjort til loftet og lyset er rettet mod væggen). Eksemplet viser flere muligheder for placeringen af ​​lyskilder.

3 trin. Løs basispladen under LED-båndet kan være på flydende negle eller lim afhængigt af overfladetype. For at gøre dette skal du omhyggeligt påføre klæbemiddelsammensætningen på basispladen, og tryk derefter på den på en tidligere forberedt overflade, og hold den i et bestemt stykke tid (læs vejledningen til klæbemiddelsammensætningen).

LED-båndet kan fastgøres direkte til væggen, hvis afstanden mellem bundpladen og loftet er ret lille. Hvis der er mulighed for at gøre dette, efter at soklen er fastgjort, vil dette være en mere acceptabel løsning, da du selvstændigt kan justere båndets fikseringspunkt afhængigt af det ønskede resultat (intensitet og lysstyrke). Den anden mulighed er at fastsætte båndet på basispladen selv i en speciel rende.

Der er tape på bagsiden af ​​LED-båndet, men når man køber det, er det bedre at sikre sig dets kvalitet, da ikke alle producenter finder det nødvendigt at tage sig af styrken af ​​den fremtidige vedhæftning.

Plint loft til LED-strimmel: moderne design

Når du vælger en hængende loftsbeklædning, skal du være opmærksom ikke kun på det færdige materiale og dekorative elementer. En vigtig rolle er spillet af belysningen af ​​den suspenderede struktur. Udover de vigtigste belysning kan monteres i designet af loftet lys. For at udføre sådan arbejde skal du have en loftsplint til LED-strimmel. Lad os overveje mere detaljeret, hvordan installationen af ​​baggrundslyset udføres, og hvilke interessante baggrundsbelysningsmuligheder kan vælges.

Backlight Fordele

LED-strimlen i loftsplinten er en let, solid konstruktion, der giver nok lys til det rum, hvor det er installeret. Baggrundsbelysningen har følgende fordele:

 • båndet overophedes ikke og opvarmer ikke nærliggende overflader;
 • bånd kan skæres til montering i et rum af en vis størrelse;
 • enkel installation;
 • Baggrundsbelysning har indstillelige indstillinger;
 • holdbarhed;
 • energibesparelser;
 • ingen flimmer effekt.

Hvad er LED stripe

Baggrundsbelysningen i form af et bånd med LED'er fås i to versioner:

 1. åben, uden isolering. Denne mulighed anbefales ikke at installeres i rum med høj luftfugtighed;
 2. vandtæt med en speciel silikone belægning, der beskytter mod fugt.

Ved hjælp af LED år kan du belyse enkelte elementer: nicher, arbejdsområde, spejle. Men oftest bruges denne form for belysning til belysning til vægge og loftoverfladen. Og for at effektiv og korrekt udføre installationen af ​​LED-strimlen, skal du bruge loftsplinten.

Valg af sokkel

LED-båndet er fastgjort ved hjælp af en sokle, som beskytter den mod skader og tillader ikke at skrille af. Et andet navn til soklen er baguette eller filet. Cornices er lavet af følgende materialer:

Hvis du har til hensigt at lægge LED'erne rundt om omkredsen, skal du vælge en fleksibel udgave af kantningen, fordi væggene normalt ikke altid er helt glatte.

Skum er egnet i fravær af halvcirkelformede regioner.

Border med lave sider er egnede i tilfælde af understregning af overbelysningen i rummet.

Til spændingskonstruktioner egnet sokliste af polyurethan, der har en høj densitet. Polyurethanproduktet kan males på væggenes farve og hele loftdækket.
Du kan købe en allerede indbygget polyurethan loft sok med LED tape.

Til salg er der baseboards i udseende, der ligner en metalprofil. I et sådant produkt er det bekvemt at montere LED-baggrundsbelysningen.

Baseboards sælges i to meter længder. Deres længde bør falde sammen med rummets omkreds, hvor LED-strimlen vil blive installeret. Glem ikke, at du skal forlade et lager, fordi der er affald, når du skærer hjørner. Se hvordan loftsplinten til LED-båndet i billedet ser ud.

Samlingsarbejde

Metoden til at installere LED-belysning med en cornice afhænger af typen af ​​loftkonstruktion og basisbordet selv.

Polyuretan ledninger til LED belysning monteret kun på væggen.

Nu mere om hvordan man laver LED-belysningen under bordet:

 1. i nogle typer af tagriller er der tilvejebragt spor til lægning af ledning. For at montere soklen til LED-belysningen skal du derfor først lede ledninger. Hvis ledningerne allerede er der, skal den udskiftes med en ny;
 2. Hvis tagskægget nogle steder løst klæber til væggen, anbring et akrylbaseret fugemasse. Et sådant fugemasse fylder de eksisterende huller og små hulrum;
 3. Afstanden fra loftet til tagene skal installeres 8-10 cm.

LED strip selv er let at tilslutte. På den ene side behandles båndet med et specielt klæbemiddel, der er dækket af en beskyttelsesstrimmel. Før montering af baggrundsbelysning fjernes beskyttelsesstrimlen. For at LED-båndet skal holde fast og ikke skrælle under drift, skal du rengøre cornice fra akkumuleret støv før du monterer det.

LED-strimlen kan skæres, så den passer til baguettes størrelse. Se hvordan LED stripen under bundkortet ser på billedet.

Fordele ved loftet corners

Hvorfor bruger loftafskærmninger til at installere LED-belysning? Det er simpelt. Takfladerne på grund af dets design og dets sorter er i stand til at skjule LED'erne. Og for at understrege den buede form af loftoverfladen anvendes fleksible versioner af basisplader.

Fordelene ved loftsskovl omfatter følgende:

 • ingen grund til at bore yderligere huller i væggen og loftet;
 • det er muligt at samle en sokkel under enhver konfiguration af et loft (halvcirkelformet eller krøllet);
 • Du kan lave interessante designbeslutninger. For eksempel kan du montere en lysstang rundt omkredsen på et konventionelt loft (en sokkel med lav rand bruges);
 • tagskæggene kan males. Pastellfarver afspejler lys og mere mættet absorber
 • Der er muligheder med integrerede LED strimler.

Se på billedet af loftplinten under LED-strimlen. Sådan belysning er ikke svært at installere. Og for at LED-båndet skal vare længere, skal du ikke glemme at fjerne støv fra overfladen, før du monterer det på basispladen. Baggrundsbelysningen er limet til en helt ren overflade.

Funktioner fastgørelse cornice

Installation af LED-strimmel på loftet cornice har følgende nuancer:

 • Det anbefales at fastsætte bundpladen på en betonoverflade eller et gipslag. Det anbefales ikke at installere loftet baguette på tapetet. Hvis der er baggrundsblade, skal de fjernes før installationen.
 • Ved bestemmelse af belysningsniveauet skal man huske på, at afstanden mellem baguettens overkant og loftoverfladen skal være mindst 50-70 mm. Så belysningen bliver mere effektiv;
 • strimlen beregnet til fastgørelse af tagene er forrenset og behandlet med en penetrerende primer eller limopløsning;
 • hvis du har brug for at trimme loftsplinten, skal du udføre et sådant arbejde korrekt, korrekt tilslutte de ydre og indvendige hjørner. For at danne kanterne skal du bruge papeskabeloner;
 • trimning er ofte nødvendig, fordi hjørnerne i værelserne sjældent er perfekte. Efter trimning er væghjørnet forbundet uden klæbemiddel, hvis der skal foretages korrektion - brug en kniv;
 • klæbemiddel påføres på bunden af ​​soklen, hvorefter skråpladerne påføres væggen og holdes, indtil limen begynder at polymerisere.

Når installationen er færdig, skal du lade tagene gå i et par timer. Afslutningsvis skal du tørre sømmen mellem elementerne i loftplinten med et fugemasse.

LED gulvbelysning - fordele og ulemper. 3 monteringsmuligheder.

I dag er LED belysning i vid udstrækning brugt til belysning i lejligheden af ​​forskellige typer interiør - loft, nicher, møbler.

Især gulvbelysning bliver mere og mere populær. Særligt vigtigt er belysningen forbundet via bevægelsesfølere.

Ja, og gå selv til køleskabet, hvis du angrebet natten, vil det være meget bekvemt med en sådan lysende vej. Og hvis du installerer miniature bevægelses sensorer med jævne mellemrum, får du noget beslægtet med en smart baggrundsbelysning.

Artiklen vil overveje tre måder at implementere denne type belysning på.

Næsten i hver lejlighed, hvor der er gulvbelægning, er det ligegyldigt, om linoleum, fliser eller laminat er skørtet nødvendigvis til stede. De kan være lavet af forskellige materialer - træ, mdf, pvc.

Har en anden form og design. Alt du behøver er først at vælge de modeller, der har en integreret kabelkanal.

På den kan du lægge både lavstrøm og strømledninger 220V. Samtidig gør man uden kromende vægge.

Denne kabelkanal er lukket oven på beskyttelsesdækslet og fusionerer i en fælles baggrund med selve bordet. Sådanne sokler sælges i næsten alle hardwareforretninger.

For eksempel, som soklen Rico Leo.

Diffusoren købes separat. Fabrikslængde sok og matskærm 2,5 meter.

Forresten ser det ud til en meget god kombination af dele af gulvet med lys og uden. Når belysningen ikke er nødvendig, montere den oprindelige ikke-transparente indsats. På andre steder skal du udskifte det med et gennemsigtigt filter.

I sortimentet af producenter er der altid en tilstrækkelig bred vifte af farver. Så for at hente en kopi til dit interiør, vil det ikke være en big deal.

Og vigtigst af alt er der alle de nødvendige indretninger:

 • plugs
 • stik
 • ydre og indre vinkler

Installation af LED strip er ganske enkel og ligetil. Fjern klæbemidlet fra bagsiden, og jænt lim isbåndet ind i kabelkanalens spor.

Vigtigst er det, at alle stik nemt passer ind der, hvis du øger LED-båndet ikke ved lodning, men gennem dem.

Hvad er funktionerne i denne installation? Da dette er en PVC sokkel, og ikke aluminium, så er der naturligvis ingen kølelegem fra den.

Du kan helt sikkert bruge aluminiumstape som en varmespredningsbase. Men det vil stadig være en halv foranstaltning.

Hvorfor har du brug for en sådan dækning af kun ét køn?

Low-power SMD 3528 mærker er bedst egnet. Sådanne bånd forbruger 4,8 W / m. Selv belysning et sådant produkt omkring omkredsen af ​​hele rummet, skal du have en strømforsyning på op til 100 W.

Sådanne blokke er små og nemt gemt i et skab og andre afsondrede steder. Hvis vi taler om belysning af et lille halområde, så kan du generelt gøre med en slags adapter op til 40 W eller en batteripakke, som også vil blive gemt bag soklen.

Og hele sagen vil blive tændt gennem bevægelsesføleren, der sparer batteriets opladning og kapacitet.

Takket være den matte skærm vil pixeliseringen af ​​LED'erne være næsten usynlig, og lyset bliver jævnt og dæmpet. Hvis du køber for lette en hætte, så kan enkelte LED'er være helt synlige.

I almindelighed kræver gulvet ikke lyst lys til belysning. Hovedopgaven her er at skitsere konturerne og smukt fremhæve interiøret.

Hvis du søger godt, kan du helt sikkert finde lignende bundplader af aluminium. Men først er prisen på et sådant produkt meget dyrere. For det andet er de ikke meget almindelige, så du skal bestille med levering fra en anden region.

Anslå fragtomkostninger for sådanne to meter piske. Derudover er sandsynligheden for skade høj. Movers kan nemt bøje eller ridse dem.

Og også, hvis din væg ikke er helt perfekt, vil den fleksible PVC-profil passe der uden problemer, hvilket ikke kan siges om aluminium.

Du kan let se alle huller og revner. PVC-profilen har elastiske kanter, som tværtimod vil tage form af en væg.

Den største ulempe, som du vil støde på ved at gøre en sådan højdepunkt er den daglige rengøring af lokalerne. Fej gulvet vil have hver dag, hver anden dag.

Da støvets synlighed i det lave lys vises øjeblikkeligt. Især hvis du har kæledyr.

Alle deres spor og andre aftryk af aktivitet, der tidligere ikke er særligt skelnelige, vil blot få øje.

Hvad skal man gøre, hvis man ikke kunne finde et lignende mærke af sokkel? I dette tilfælde køb en regelmæssig, men igen med en åbning under kabelkanalen.

Kun i stedet for en ikke-gennemsigtig ansigtshætte, brug en mælkeagtig akrylplast. Bestil den ønskede bredde og længde i ethvert reklamebureau, hvor der er egen produktion af tegn.

Til installation af en sådan nederdel med Led baggrundsbelysning skal du bruge følgende materialer:

Vi laver LED-belysning under bordet

Belysning spiller en stor rolle i det indre af rummet, både påført og dekorativt. En god måde at dekorere et værelse på er at lave et suspenderet loft på flere niveauer med belysning omkring omkredsen under soklen. Det hængende loft i sig selv forbedrer designet og adskiller visuelt væggene fra midten af ​​rummet.

Loftet kan fortsætte ideen om zoneinddeling et rum, der adskiller sine forskellige sektioner. Således er du ved hjælp af lys fokuseret på de funktionelle funktioner i hvert centimeter af rummet.

Fremhævning af loftet kan gøres på forskellige måder:

 1. Lav et gipsplang på flere niveauer med en niche til belysning;
 2. fremhæv taklampen fra bunden;
 3. Brug en stativ til LED belysning;

Grundlaget for LED-loftbelysning

Soklen er nødvendig for at skjule lysdioderne fra visning og kun bruge deres reflekterede lys. Dette vil forbedre effekten af ​​din belysning og lysets udseende.

LED-tape udsender lys i ret skarpe bjælker. På billedet nedenfor er det indlysende, hvordan lyset fra båndet ændres under polyurethan-bundpladen til loftet og uden det. Sammenlign belysningen på rammens venstre kant og til højre, hvor den ikke er skjult.

Derfor er det vigtigt at skjule LED-strimlen under loftsplinten. LED, i direkte lys, ligner glødende prikker, og reflekteret lys giver en ensartet glød.

Hvad er fordelene ved at bruge skørt til loftbelysning?

 • Let vægt giver dig mulighed for at montere den kun på væggen, i en afstand fra loftet;
 • evnen til at lave belysning uden suspenderet og strække loft
 • afstand til luftkonvektion og afkøling af lysdioder, hvilket vil sikre deres lange drift;
 • Et stort udvalg af former giver mulighed for at bruge både i højteknologiske og barokke interiører.

Tag et kig på en række forskellige modeller, de varierer i bredde og design, lige fra minimal til trendene i renæssancens paladsinteriør.

Alle sokler kombinerer en egenskab - tilstedeværelsen af ​​to monteringsplaner - til væggen og til loftet.

Hvordan laver man soklen?

Hvis du vedhæfter til et blødt materiale - træ, MDF eller gipsvæg - kan du rette det med selvlukkende skruer. Denne mount er pålidelig, men det vil være mærkbar. Selvom du lukker skruerne på skruerne med stik i farver, vil du stadig se.

Derfor skal du bruge mere elegante fastgørelsesdele.

Mulighed 1 - brug limen "Dragon". Det giver god kontakt og ret elastisk søm. Udseende - gennemsigtig gel. Det har en mærkbar ulempe - det tørrer meget lang. "Dragon" er ideel til polyurethan og skum.

Mulighed 2 - akrylklæbemiddel til polyurethan og skum. Det ligner en hvid pasta, efter tørring ligner den en kit. Det tørrer temmelig hurtigt, limestedet er tørt og hårdt.

Mulighed 3 - lim "Liquid negle" eller "Installation" - er meget populær blandt bygherrer, den er universel og passer til de fleste typer materialer. I udseende og egenskaber ligner den forrige.

Hvis du har erfaring med at bruge andre klæbende materialer - del i kommentarerne!

Lim skal anbringes enten i prikker eller en tynd strimmel over hele området, så du undgår at sænke soklen i nogle områder.

Mount til loft eller væg?

LED-taklamper kan laves i forskellige versioner:

Montering på væggen er en mere almindelig løsning. Stiften er fastgjort til en af ​​monteringsplanerne på væggen og lysstrimlen belyser loftet.

Installation til loftet - giver en lidt anden effekt. Lyset kommer ud under basispladen og er rettet ned ad væggen.

Installationsprocedure for sokkel med LED-baggrundsbelysning

At designe fungerede i lang tid og uden problemer - det skal være korrekt monteret.

Trin 1 - rengøringsoverflader. Stedet for limning skal være rent. Du skal tørre støvet fra væggen, hvorpå du vil limke baguetten under LED-strimlen. Især hvis overfladen har en udtalt tekstur (for eksempel vinyl tapet med præget mønster). Du kan bruge en våd børste til dette.

Polyurethan sokkel skal også være ren, både ved krydset med væggen og over hele overfladen, fordi LED-strimlen på den er fastgjort ved hjælp af et 3M klæbemiddel substrat. Ingen lim vil give pålidelig kontakt med en snavset overflade.

Trin to er at afskære basispladen på de rigtige steder for leddet i yder- og inderhjørnerne. Det vil ikke være overflødigt at klæbe leddene i to tilstødende dele.

For nemheds skyld, brug en gryderet - en form til kantskæring. Dens omkostninger er omkring 100-150 rubler.

Det tredje trin er at lægge lim på soklen og trykke den mod væggen. Så at det hænger jævnt på forhånd, lim små bæger til væggen for at slå ud af niveauet. Så det vil være mindre sandsynligt at fylde horisonten. Når limen tørrer, kan du nemt rive dem væk.

Den tid, som du skal trykke på soklen på væggen, afhænger af klæbemidlet. For eksempel til akryl nok fra 30 sekunder til 1 minut.

Det fjerde trin er at klæbe båndet til et forudvalgt sted, og at lægge elektriske kabler for at tænde belysningen i bundkortet. En god løsning ville være at købe en sokkel med en kabelkanal. Hvis afstanden til loftet er minimal - båndet er monteret, før soklen monteres.

Plint til loftafstand

Hvordan du monterer bundpladen og lægger båndet afhænger af lysstyrken og lysstrimlens lysstyrke. Jo længere væk fra loftet vil være LED-strimmel - jo mere diffust vil lyset falde i loftet.

Nedenfor kan du se resultatet af montering i forskellige højder. Overhold følgende princip: Hvis LED-lampen vil spille rollen som hovedbelysningen i rummet - sænk soklen nedenunder (150 + mm.). Hvis kun et dekorativt element - kan monteres tæt på loftet (5-20mm).

Ovenstående billede viser, at LED-strimmel på loftet under basispladen giver en god effekt selv uden ophængt gipsplader eller spændingsstrukturer.

Det er meget bekvemt at skjule ledningerne bag det suspenderede eller nedhængte loft. Det er bedre at lægge det i korrugeringen og klemme i klipene, som er monteret i beton med selvlukkende skruer. Hvis cornice er stor, med en bred kontaktplade, kan du også skjule ledningerne og endda strømforsyningen på corniceen.

Placeringen af ​​LED-strimmel i bundkortet

Slutresultatet afhænger også af placeringen af ​​selve båndet i soklen. Retningen af ​​lysstrømmen fra LED-strimlen påvirker både lysstyrken og ensartetheden af ​​belysningen. Lad os overveje hver af mulighederne.

Hvis du holder båndet på nederste del, med lysdioder på loftet, opnår du maksimal lysstyrke og let stivhed. Denne installation er tydeligt illustreret nedenfor.

Montering af båndet i hjørnet mellem væggen og loftet giver en bred belysning af loftet fra væggen til midten af ​​rummet. Lyset vil være ret diffunderet og lyst, du får en temmelig stor del af loftbelysningen. Sådan baggrundsbelysning kan meget godt erstatte hovedbelysningen.

Montering af soklen i loftet og fastgørelse af båndet med lysdioder på væggen giver et let tog, der strækker sig langs væggen til gulvet. Sådan belysning bruges ofte i prægede vægge og understreger bulkiness.

Der er hundredvis af formfaktorplader, der giver dig mulighed for at lave enhver form for belysning og formidle det ønskede humør til et værelse.

Nyttige tips

Klæbestoffet af LED-strimmel mister sine egenskaber over tid. Dette skyldes fugtighed, opvarmning af båndet selv og mekaniske effekter på den. For at forhindre, at båndet falder over tid, skal du bruge monteringsbeslag til LED-båndet.

De kan limes til væg eller loft (med samme klæbemiddel som soklen), spikret med små søm eller fastgøres med skruer, med plastdykler.

Monter disse beslag under LED-strimlen på polyurethanloftet soklen er endnu bedre med lim. Der er risiko for at gennembore polyurethan og ødelægge fordelen.

Hvis du ikke kunne finde en særlig beslag - brug en beslag til montering af eksterne ledninger. De er i et stort sortiment, der sælges i enhver butiksbygning eller elektriske materialer. De adskiller sig i den type produkt, der monteres (først var de beregnet til kabler) - flad og rund.

Strømforsyningen til dit baggrundslys er obligatorisk, mens det skal være skjult for nysgerrige øjne. Som jeg sagde ovenfor med tilstrækkelig styrke og højde på soklen, kan du skjule strømforsyningen direkte i nichen.

En anden mulighed er at lave en kryds kasse på et aflukket sted og lade det være, i hvilket tilfælde det bliver lettere at erstatte det, hvis det går i stykker.

Loftslamper kan hjælpe både med at dekorere almindelige lofter og fokusere på elegansen af ​​former for suspenderede strukturer. Der er så mange muligheder for at installere sådan baggrundsbelysning, at det er umuligt at samle alle ideerne i en artikel. Det hele afhænger af din fantasi og økonomiske muligheder.