Sådan vælges en pære til indbyggede spotlights

Udvalget af indlejrede spotlights i dag kan nok tilfredsstille enhver, selv den mest krævende kunde. En vigtig rolle i valget af lamper spilles af lygter, der er installeret i lamperne.

For kun for få år siden var der kun to typer af pærer - for halogenbelysning og glødelamper. Vi vil ikke dvæle på beskrivelsen af ​​de forskellige halogenlamper. Formålet med artiklen er lidt anderledes - at vise fordele og ulemper ved forskellige typer lamper.

Operationsprincippet i begge lamper er omtrent det samme. Forskellen er kun i den gas, der fyldte pærer af pærer. Vi vil ikke dvæle på tekniske kompleksiteter, vi bemærker kun, at halogenes levetid er 1,5-2 gange højere end for almindelige glødelamper, og lysets spektrum afhænger af lampens pære, er lidt anderledes.

Ulempen ved halogenpærer er deres høje temperatur. Enhver, der selv er lidt bekendt med glødelamper, ved, at effektiviteten af ​​"halogen" og glødelamper er ekstremt lav. Ca. 70-80% af energien går til varme, og kun 15-20% er på lyset. Det viser sig, at vi bruger lamper mere til opvarmning end til belysning. På grund af den høje temperatur og den ubetydelige kvalitet af komponent armaturer, er ofte årsagen til selve lampens svigt kvaliteten af ​​basen.

Til dato forbliver lamper af disse to typer måske den mest populære. Nogle mennesker køber disse lamper efter vane, mange er tilfredse med deres pris / ydelsesforhold. Ja, og rækkevidden af ​​præsenterede lamper er stor nok. Lamper af forskellige farver, under alle former for socles-G4, G5, G9 og så videre, produceres. Nå er der også sådanne købere, som simpelthen ikke ved, at der i flere år var et værdifuldt alternativ til "halogener" og glødelamper.

Hvilken slags alternativ er dette? Mange har set, og en person er allerede begyndt at skifte almindelige glødelamper til den såkaldte. "Husholdersken." "Husholderske" produceres under standarddæksler (gevinddel af pæren) - E27 (stor base) og E14 (minions). Der er også E40'er, men disse er allerede ganske kraftige lamper, næsten ingen bruger dem i hverdagen. Så for nylig begyndte at producere økonomi - lamper MR-16 under basis G5, til installation i forsænket spotlights.

Den største fordel ved "husholderske" er: omkostningseffektivitet - 5-6 gange mindre energiforbrug end "halogenok", lav temperatur er 50-70 grader, som giver dig mulighed for at installere dem på plastlofter, monter dem i stræklofter. Denne type lamper anbefales af fabrikanter af hævede lofter.

I øjeblikket producerer husholdere kun tre typer lysspektrum: varm (gul), dagtimerne og koldt (tættere på blåblå). Ifølge økonomiens kraft er lampens standard MR-16 fra 2-3 W til 11-15 watt. "Halogen" kræver ca. 4-6 gange mere energi for at give så meget lys. Livslængden af ​​"halogen" er i gennemsnit 1000-1500 timer, livet for "hushandlere" er 3-7 gange højere og ifølge fabrikanterne kan nå op til 10.000 timer, hvilket også skal tages i betragtning ved valg af pærer.

Et af hovedpunkterne ved normal drift af halogenlamper er en stabil spænding. "Galogenki" meget følsom over for spændingsfald. Forøgelse af nominel spænding med kun 5% fører til en reduktion af levetiden på op til 40%. Reduktion af spændingen med 5% reducerer lampens lyseffekt på op til 20%.

At forlænge levetiden for brugen af ​​forskellige ekstra enheder. Til halogenlamper på 220 V anvendes bløde forretter. Faktum er, at de fleste lamper brænder ud under tændingen. Dette skyldes det faktum, at i kold tilstand er resistansen af ​​lampens filament flere gange mindre end i opvarmet tilstand. Følgelig passerer strømmen gennem filamentet, 10 gange mere. For en lampe på 100 watt kan denne strøm f.eks. Nå op til 3-6 A. Men disse er tekniske detaljer.

Så, denne meget bløde start enhed gradvis, inden for 0,5-2 sekunder bringer spændingen til nominelle. Det anbefales at sætte sådanne enheder på hver lyspære individuelt eller på en armaturgruppe, hvis enheden giver strøm.

Ud over halogenlamper designet til 220 V-net, er der halogenlamper designet til 12 V. Men for at kunne bruge dem i et 220 V-netværk kræves der en down-down transformer.

Moderne step-down transformatorer, disse er enheder 2 i 1. Dette er både en transformer og en soft start enhed. Nærmere om denne enhed vil vi fokusere på den næste artikel. Vi bemærker kun, at brugen af ​​højkvalitetstransformatorer øger lampens levetid væsentligt.

Den næste kandidat til stedet for halogenlamper og glødelamper, kan du sikkert kalde pærerne samlet på lysdioder. Den ubestridelige fordel ved disse lamper er deres holdbarhed - op til 50.000 timer, det uhensigtsmæssige forbrug af elektricitet.

For eksempel giver en lampe monteret på LED'er, med et forbrug på kun 3,5 W, så meget lys som en 35 W halogenlampe, i kommentarerne, som de siger, behøver ikke. I dag kan en række LED-lamper opfylde behovene hos enhver forbruger, men desværre er den rækkevidde, der præsenteres i vores marked for den gennemsnitlige forbruger, stadig forholdsvis dårlig.

Ulemperne ved LED-lamper kan tilskrives deres relativt høje omkostninger, men det bliver lavere hver dag. I dag kan prisen på LED-pærer sammenlignes med prisen på huse af høj kvalitet. "

Se også om dette emne (nye data for 2016): Sammenligning af kraften i forskellige typer lamper

Pærer til spotlights: typer, egenskaber, nuancer af valg + bedste mærker

Har du brug for pærer til spotlights placeret i fjerntliggende og dårligt ventilerede steder? Enig, at den første ledige belysningsarmatur ikke kan installeres i gipspladestrukturer, stræklofter, møblerelementer og andre genstande.

Ja, og kravene til sådanne lyskilder er bestemt gjort specielle. Og du ved ikke, hvilken type pærer er bedst at købe, og hvilken fabrikant foretrækker?

Vi hjælper dig med at træffe det rigtige valg - artiklen diskuterer de vigtigste typer lamper, der bruges til installation i spotlights. Deres fordele og ulemper er givet. Der gives nyttige anbefalinger om valg af en optimal belysningsenhed med hensyn til dens fremtidige placering.

Visuelle fotografiske materialer og videotips blev også udvalgt for at hjælpe med at få en lyskilde med god ydeevne og minimal opvarmning. Det vil gøre det muligt at fremhæve de ønskede områder og observere parametrene for brandsikkerhed.

Varianter af egnede lyskilder

I spotlightsne anvendte glødelamper, halogen, energibesparende og LED-moduler. Instrumenthuset er typisk konfigureret til en bestemt base, og der er valgt en passende pære på basis af disse parametre.

Hvilken type det vil være, afhænger af kravene til komfort og brandsikkerhed til belysningssystemet, samt den ønskede effekt og det beløb, som køberen planlægger at bruge.

№1 - fordele og ulemper ved glødepærer

En almindelig lyspære giver et blødt, behageligt lys i et varmt område og tæler ikke øjnene, selv med langvarig belysning.

Den pære, hvori filamentet er lukket, er lavet af varmebestandigt glas og har god gennemsigtighed. Pass næsten alle producerede lysenergi. Billig og nemt erstattet med en ny ved udbrændthed.

Den første store ulempe ved enheden er det laveste effektivitetsniveau, der kun udgør 5-15% afhængigt af strømmen.

For det andet er et rekordhøjt forbrug af elektrisk energi, der tvinger ejerne til at betale store forsyningsregninger med aktiv anvendelse til glødelamper.

Det er muligt at bruge sådanne pærer i spotlights, men det er ikke særlig praktisk på grund af deres store størrelse.

For korrekt at skjule lyskilden kræves en god dybde af strækloftet eller gipspladekonstruktionen, eller der skal være en rummelig, rummelig loftslampe, der helt gemmer lyselementet i overlyset.

Til installation i møbler eller andre flade overflader er glødelamper generelt ikke egnede på grund af deres relativt store dimensioner.

Nr. 2 - Fordele og ulemper ved halogenhætter

Halogenmoduler er mere avancerede lyskilder. De er i alle henseender overlegen de klassiske elementer af glød, der har en dobbelt så lang levetid.

Derfor er deres brug i belysningssystemet mere praktisk og økonomisk.

Brugere, der vælger disse enheder til spotlights, bør imidlertid være opmærksomme på, at halogener for en korrekt og stabil drift har en stabil spænding.

Nogle dråber i netværket påvirker dem på den bedst mulige måde og reducerer driftsperioden med op til 40%. Derudover er der et markant fald i lysproduktionen, hvilket heller ikke kan tilskrives fordelene.

Hvis der vælges halogener til spotbelysningssystemet, er det nødvendigt at installere en blødstartsenhed til dem, hvilket øger spændingen langsomt i 1-2 sekunder.

Dette vil forlænge lampens levetid, da den største procentdel af udbrænding sker ved tændingstidspunktet. Du kan installere dette udstyr til hvert enkelt modul eller umiddelbart for hele gruppen.

Blandt de væsentligste ulemper ved halogenprodukter er overdreven opvarmning under drift. Dette begrænser markant anvendelsesområdet for spotlights med sådanne moduler og reducerer deres niveau af popularitet.

Nr. 3 - nuancerne i arbejdet med energibesparende produkter

Energibesparende lamper opfører sig godt i spotlights og opfylder alle basale behov.

6 gange lavere i sammenligning med glødelamper, forbruget af elektrisk energi gør dem ikke kun attraktive, men også gavnlige til at arrangere endda et meget stort lyssystem designet til et rummeligt, overordnet rum.

Levetiden for energibesparende enheder er meget imponerende og er 5-7 gange længere end halogenfri ydeevne.

Ved at købe moduler kan du stole på, at de varer op til 10.000 timers kvalitet og giver et stabilt, ikke-irriterende øje, strøm af lys i ethvert boligområde eller arbejdsområde.

Blandt de mange baser skal du kigge efter mærkning GU10 eller GU5,3. Disse muligheder er mest almindelige og er tilgængelige specielt til spot-type lamper.

Nr. 4 - funktioner af LED'er

LED-pærer har en bred vifte af nyttige og praktiske fordele.

Blandt dem er sådanne stillinger som:

 • minimum elforbrug
 • høj mekanisk styrke;
 • den laveste arbejdstemperatur i sagen
 • svag modtagelighed for on / off cykler;
 • operationel holdbarhed.

På grund af disse kvaliteter er LED'er meget populære og trykker mange andre lyskilder ud af markedet.

Til installation i spotlights-lofter, anses disse enheder som de mest foretrukne.

Mindste profilhøjde gør det muligt at montere dem selv, hvor der på grund af bygningens strukturelle egenskaber er meget lille ledig plads mellem det dekorative trim og selve loftet.

I processen opvarmes LED-lampernes krop meget svagt. Denne faktor gør det muligt for dem at blive brugt i konstruktioner lavet af brandhæmmende materialer.

Lysflowet, som ledes af ledningsenheder, har god tæthed og mætning. Den genererede stråle er fordelt jævnt og skaber ikke blændingspunkter på gulvet eller på nogen anden belyst overflade.

Diodelamper er desuden forsynet med tætningsdele og kan ikke kun bruges på steder med høj luftfugtighed, men også i spotlights installeret under vand i svømmebassiner eller dekorative akvarier.

Sortimentet af LED-enheder er så bredt og varieret, at det er nemt at vælge den rigtige lampe til det mest ekstraordinære design.

Produkterne præsenteres i forskellige kapaciteter og farvetemperaturer. Dette giver dig mulighed for at legemliggøre enhver eksotisk og usædvanlig lysopløsning i rummet, det er absolut umuligt at implementere med andre typer lamper.

Den eneste ulempe ved LED'er er en forholdsvis høj startpris, især for produkter af mærker, der har et godt omdømme på markedet for belysningsudstyr og relaterede elementer.

Men over tid er det mere end kompenseret for det økonomiske forbrug af elektrisk energi, næsten 10-12 gange mindre end for traditionelle glødelamper.

Hvad skal man overveje, når man køber?

Umiddelbart inden købet skal du først afgøre formålet med belysningssystemet og den tilsigtede anvendelse.

Der er kun to muligheder:

 1. Oprettelsen af ​​hovedbelysningen, designet til at bringe lys til alle hjørner af rummet.
 2. Baggrundslys. Implementering af en designløsning, det vil sige at give baggrundsbelysning til individuelle indvendige elementer, rumszoneinddeling og så videre.

I det første tilfælde er det bedre at stoppe valget på højeffektive apparater, der er til rådighed til montering i lofter, vægge, gulve, enfilade og trappedesign.

Dette vil gøre det muligt at lave et lyst mættet lys, der omsluttes hele rummet og giver det generelhed og integritet.

Til baggrundsbelysning og dekorationsbelysning skal der laves strømkilder med forskellige temperaturområder.

Med deres hjælp vil det være muligt at isolere eventuelle specifikke indvendige detaljer, opdele det levende eller arbejdsområde i zoner.

Og også for at fremhæve billeder, der hænger på væggene eller smukt fremhævede skulpturer, gulvvaser eller andre originale elementer af dekorative styling.

For at få øje på belysningsfladens lofter kræver en særlig tilgang. Materialet, som de fremstilles af, er kendetegnet ved dårlig varmebestandighed og kan under påvirkning af høje temperaturer over 50 grader blive gul, gå farvede, knække og tabe elasticitet.

For at undgå disse problemer skal du installere lamperne korrekt og vælge den optimale lampeffekt for dem.

Eksperter anbefaler at installere halogener eller diodelamper i sådanne systemer. De giver høj kvalitet lysstrøm, men samtidig varme de mindre og har ingen negativ indvirkning på loftmaterialet.

Et andet punkt, der skal overvejes, er strømbegrænsningen. De maksimale tal her er følgende tal:

 • 35 W - til halogener i en fast lampe og 40 W i en bevægelig;
 • 50 W - til luminescents;
 • 50-60 W for glødelamper.

Desuden er det nødvendigt at tage hensyn til formen af ​​de udvalgte lamper og hente lampen, så de passer under kroppen i størrelse og ikke udstikker fra loftet, hvilket skaber en ubehagelig strøm af lys.

Top liste over de bedste mærker af pærer

Markedet for belysningsudstyr og relaterede elementer udvikler sig meget aktivt.

Lovende nybegyndere fra CIS-landene og Kina, der kun for nylig er begyndt at producere lyskilder af høj kvalitet af forskellige typer og typer, konkurrerer aktivt med anerkendte europæiske mærker, der har tilbudt deres produkter til kunder i årtier.

Blandt de mange mærker, der blev identificeret TOP-7, hvis produkter skabt til spotlights, købte de bedste og forårsager et minimum af klager.

# 1 - Philips Tilbud

Philips er en anerkendt global markedsleder i det progressive belysningssegment. Med et væld af erfaringer, industrielle potentialer og en omfattende videnskabelig viden producerer mærket hele linjen af ​​lamper, der er egnet til installation i spotlights.

På listen over produkter, der tilbydes af mærket, er der glødelamper af forskellige former, der er udstyret med hætter af populære størrelser og reflektorer for at skabe omgivende lys.

Virksomheden laver galogens med reflektor og uden spænding på 220 V og 12 V. Philips tilbyder LED-enheder i mange forskellige konfigurationer.

Det er ikke svært at vælge en passende model blandt dem, selvom spotlighten har et originalt, ikke-standarddesign.

Nr. 2 - Osram produktlinje

Osram er en af ​​de ældste, mest erfarne og respekterede markedsaktører. Blandt produkterne i det tyske mærke findes der forskellige typer moduler, der passer til spotlights, fra traditionelle Edison-lamper til progressive og økonomiske LED'er af enhver styrke.

Lamper på dioder er præsenteret i alle populære typer af socles og passer til patroner og tilfælde af forskellige typer og konfigurationer. Giv en god lysstrøm i det brede udvalg af nuancer fra den varmeste til den kolde.

Halogener tilbydes både med reflektorer og uden at garantere mousserende, behagelig udseende belysning med en anden vinkel af spredningen af ​​arbejdsstrålen.

De hjælper med at genoplive situationen i rummet og tillade at gøre accent pletter, der giver den indre løsning en lys personlighed.

Osrams integrerede energibesparende pærer er indbygget i en alsidig lysarmatur og erstatter effektivt glødelamper, som forbruger store mængder elektricitet.

Solgt til en rimelig pris og ifølge kundernes anmeldelser er pålidelige og driftsstabile.

Nr. 3 - Gauss Brand Specifikation

Gauss varemærket ejes af Vatron, der er registreret i Rusland. Dette er en forholdsvis ung producent, der allerede havde tid til højlydt at erklære sig at oprette højkvalitets belysningsprodukter.

Virksomheden producerer ikke glødelamper og er specialiseret i produktion af kun moderne og avancerede lyskilder.

Ud over lamperne selv producerede Gauss spotlights lavet i en række designløsninger.

Hvis det ønskes, kan klienten kun færdiggøre hele belysningssystemet i huset kun med Gauss-produkter, hvilket i komplekset sikrer den mest korrekte drift.

Nr. 4 er et varemærke tilhørende Navigator

En anden ret ung russisk producent, der tilbyder et stort udvalg af lygteprodukter af forskellige typer til en overkommelig pris. Det har en moderne virksomhed i Klin, udstyret med avanceret udstyr.

Aktivt introducerer innovative teknologier til produktion og producerer pærer til spot-type armaturer, der opfylder alle europæiske krav. Det sælger sine varer i Rusland, CIS-landene og nogle EU-lande.

Brugere noterer sig den anstændige kvalitet af Navigators produkter, passende værdi og en fast garanti for, at virksomheden giver til alle typer lyskilder, undtagen glødelamper.

№5 - fast "Era"

Produkterne fra det russiske firma "Era" indtager en niche på markedet for budgetbelysningselementer og tilbyder brugere produkter, der opfylder de tekniske parametre, GOST'er og europæiske certifikater.

Virksomhedens prispolitik er at give klienten et høj kvalitet og æstetisk attraktivt lysmodul til en rimelig pris.

Til spotlights producerer Era billige glødelamper, kompakte halogener med og uden reflektor og en bred vifte af lysdioder repræsenteret af flere lave omkostninger og en premium serie.

№6 - et par ord om "kinesisk"

Kinesiske belysningsprodukter besidder et ret stort markedssegment og skaber seriøs konkurrence for både russiske og europæiske mærker.

Blandt alle mærkerne i Kina, Feron, Electrum, Spænding, Canyon og ELM fortjener mest opmærksomhed.

Disse virksomheder har bevist sig og formået at tiltrække købere med en harmonisk kombination af en passende pris med en anstændig kvalitet på deres produkter.

Nyttig video om emnet

Hvilke lamper til spotlights at give præference. Sammenligning af halogener og lysdioder:

Sådan udskiftes en mislykket pære i en spot-type lysarmatur:

Hvilke LED-lamper passer bedst til spotlights og hvorfor:

Hvis du vælger lyspærer for at skabe spotbelysning, bør du overveje lampens design, dets placering og de grundlæggende krav til brandsikkerhed. At fokusere kun på prisen og købe de billigste moduler er uklogt. De har en kort levetid og bruger meget strøm.

Men i første omgang dyrere enheder arbejder meget længere og økonomisk forbruger ressourcen og giver et godt udseende lys.

Valg af lys

Tiden er længe gået, da belysningen af ​​lejligheden var lavet af en ensom hængende lysekrone, en gulvlampe ved sofaen eller en vægsconce. Nu er der mange måder at gøre din lejlighed til et rigtigt teater af lys og skygge. Så ved hjælp af lys kan du skabe enhver atmosfære i dit hjem: fra den bløde skumringen af ​​en kvindelig boudoir til det lyse lys i et operationsrum. Lys er i stand til at skjule ulemperne ved rummet og fremhæve dens fordele.

Hvordan vælger man en spotlight

Næsten ingen moderne lejlighed kan uden spotlights. De hjælper med at skabe en behagelig atmosfære for arbejde og fritid. Med deres hjælp kan du belyse spejle, fjerne mørke og dyster hjørner, fremhæve arbejdsområder osv. Spotlights i den moderne verden bliver det vigtigste instrument til styring af lyset. Som følge heraf har de et stort udvalg af forskellige designs og formål.

For at vælge en spotlight skal du bestemme hvilken funktion den vil udføre. Så spotlights kan bruges til hovedbelysning, men denne mulighed er kun egnet til mindre.

Ved hjælp af denne type belysning kan du organisere zoneinddeling af lokaler. For at opnå denne effekt skal du anvende en række lamper og pærer til lamper.

Fokus på genstande kan også opnås ved hjælp af spotlights. For at gøre dette skal du bruge små drejelygter, spotlights, som belyser malerierne, spejle, succesfulde designløsninger og meget mere.

Hovedformålet med spotlights er tilrettelæggelsen af ​​yderligere belysning.

Overvej klassificering af spotlights. Kendskab til denne klassifikation vil hjælpe med at bestemme sit valg.

Efter type installation er disse lamper opdelt i:

 • Mortise - oftest brugt i monterede strukturer (stræk- og loftslofter, møbler), for at de laver et hul i form af lampen;
 • monteret - sådanne armaturer er fastgjort til overfladen med skruer og selvskærende skruer, det er muligt, at armaturerne er fastgjort til beslaget, og allerede beslaget til den ønskede overflade.

Loft - kan installeres på lofter eller gipsplader

Møbler - installeret i skabe, garderobeskabe og hængende køkkenskabe, for dem, i overensstemmelse med reglerne for brandsikkerhed, er det nødvendigt at bruge lavvolt halogenlamper eller lysdioder, er de indlejret i en overfladisk dybde, som giver dem mulighed for at blive monteret selv i EAF.

stationær - bruges til konstant lysbelysning;

roterende - bliver stadig mere populære, da de giver mulighed for at ændre lysmønsteret i lokalet til enhver tid.

Ved anvendte typer lamper:

 • Lygter med glødelamper kan findes mindre og mindre, da dybden af ​​deres indlejring er ca. 7 cm, og som følge af hvilket loftet er mærkbart sænket, er fordelene ved disse lamper: let udskiftning, varmt blødt lys og lav pris;
 • fluorescerende lamper har en større lyseffekt sammenlignet med glødelamper, det lys, de udsender, er tættest på det naturlige spektrum. Ulemperne er miljø usikkerhed, da de indeholder kviksølv og er skadelige for synet på grund af det lille flimmer og intermitterende spektrum;
 • halogenlamper varer langt længere end almindelige glødelamper, og deres farvegengivelse og lysstyrke er bedre, mens energiforbruget er ret lavt, når de bruges;
 • LED lamper - det er ægte inden for belysning sensation, de kan installeres i et lukket, dårligt ventilerede områder, de er miljøvenlige og ikke kræver bortskaffelse, fraværet af UV-stråling gør det muligt at bruge dem til at belyse området, de er helt sikkert for det synspunkt, så de ikke har flimmer effekt og samtidig sparer de betydeligt elektricitet.

LED pærer til spotlights

Efter at have overvejet klassificering af spotlights i henhold til de lygter, der anvendes i dem, er det let at forstå, at LED-lampens type er den mest lovende og rentabel. Hvordan vælger du LED-lamper til spotlights? Normalt købte pærer, vi opmærksom på antallet af watt, hvilket angiver deres magt og lysstyrke. I LED-pærer estimeres lysstyrke og effekt på en anden måde. Den nuværende mening er, at jo større kraften er, jo lysere belysningen er forkert. I lysdioder er antallet af watt ikke hovedindikatoren.

LED-lamper giver således samme lysstyrke som en glødelampe på 60 watt, mens strømforbruget er 8-12 W. En 12-16 W LED-lampe kan erstatte lysstyrken på en halvledshalv halogenlampe.

Som følge af disse uoverensstemmelser blev der introduceret en måleenhed - lumen, som bestemmer forholdet mellem effekt og lysstyrke. Nedenfor er et bord, der hjælper dig med at vælge strømmen af ​​LED-lamper.

LED-lamper kan producere det bredeste udvalg af farver: fra lilla til rødt. Køb LED lamper, bør du være opmærksom på antallet af Kelvin angivet på pakken. Lyset fra glødelamperne bruges til at ligge fra 2700 til 3000 Kelvin. Jo højere Kelvin nummeret er, jo koldere og lysere bliver lyset. Vælg ikke for lyst, hårdt lys, da det påvirker visionen negativt.

Det menes, at LED pærer er dyre, men når man tænker på det faktum, at denne type af lamper er en meget længere og forbruger langt mindre energi end traditionelle glødepærer, og deres lys er meget lysere, viser det sig, at prisen er berettiget.

LED-pærer i spotlights kan fungere i ca. 8.000 timer. Hvis deres tænd / sluk ikke sker for ofte, og der ikke er spændingsfald, øges denne tal.

Udførelsen af ​​diodelamper er i direkte forhold til anvendelsesstedet. Når du bruger dem indendørs, kan du bruge alle enheder.

Hvis lampen betjenes på gaden, er det nødvendigt at installere specielle gade lamper.

Diode lampe kan installeres på to måder:

 • ved hjælp af en patron;
 • på kontakterne i lampehuset.

Hvis du køber en LED-lampe separat fra lampen, skal du vide størrelsen af ​​patronen. Spotlights bruger ofte lamper med mp-16 gu5 base - dette er begrundet i, at de er nemme at installere.

Video: LED spotlight LED45

LED belysning i gangen

Ofte ejerne, der laver reparationer, betaler maksimal opmærksomhed til stuerne, glemmer om gangen. I mellemtiden er det indgangshallen - det første rum, som en person ser, når han kommer ind i tærsklen.

Opret et specielt design i det vil hjælpe den rigtige belysning. I rum, hvor der anvendes træ eller brændbare materialer, kan ikke alle typer armaturer anvendes. Til sådanne lokaler passer lamper, som er LED-lamper.

På gangen er det bedre at installere seks eller otte af disse lamper og placere dem symmetrisk på modsatte vægge. I dette tilfælde vil lyset reflekteres fra væggene og derved visuelt gøre rummet større og belysningen lysere.

Anvendelsen af ​​lamper og væglamper af aluminium og glas bidrager også til den visuelle stigning i rummet. Hvis i gangen domineret af materialer fra træ, er det bedre at bruge klassiske trælamper.

LED belysning på badeværelset

Ved hjælp af LED-belysning kan du gøre badeværelset ikke kun et funktionelt rum, men et spa med et afslappende duftbad og en massagebruser.

LED lamper i badeværelset kan bruges til central belysning, samt til belysning spejle, hylder, bruser, bad.

På badeværelset er det bedre at installere lavspændingslamper, som skal forsegles.

LED-lamper har varierende grad af beskyttelse mod partikler og fugt. Sikkerhedsniveauet er angivet i IP-systemet med to cifre. Det første ciffer er beskyttelsesniveauet mod faste partikler, den anden er mod fugt. For eksempel "IP 20" - beskyttelsesniveauet mod støv 2, mod fugt - 0. Figuren herunder angiver den zone, hvor der er fare for indtrængning af fugt og den nødvendige grad, som skal være iboende i lamperne i dette område.

Video: Installation af spotlights på badeværelset

LED belysning i køkkenet

Det er i køkkenet, at den mest aktive del af lejlighedsejere bor. For at gøre dette værelse den mest komfortable vil hjælpe usædvanlig og korrekt belysning.

Installation af en enkelt hovedlyskilde i køkkenet er ikke den bedste løsning. Det er bedre at nægte en udførlig lysekrone, sådan en lysekrone vil være svært at rengøre, og det bliver snavset ret hurtigt, da der er fedtede dampe i køkkenet.

En af de mest egnede belysningsmuligheder til køkkenet er installationen af ​​en forniklet loftsstang, til hvilken LED-lamper er fastgjort. Det er behageligt og ser meget stilfuldt ud.

Arbejdsområdet i køkkenet (skærebord, komfur, vask) skal også have yderligere belysning. Til denne velegnet møbler LED spotlights. Til disse formål kan du bruge lineære LED-lamper.

På grund af deres design er de næsten usynlige, men de giver meget effektiv belysning.

Ofte har disse lamper et sensorisk kontrolsystem, de rører bare håndens bagside for at tænde eller slukke, hvilket er en meget bekvem tid til brug i køkkenet.

Video: LED køkkenbelysning

Så vi har overvejet alle funktionerne i LED spotlights. Vi håber, at denne artikel vil hjælpe dig med at vælge den rigtige dækning. Glad reparation!

LED spotlights - variationer, layout og fordele

Udskiftning af konventionelle glødelamper kommer energibesparende, samt enheder med LED'er. Sidstnævnte er økonomiske at bruge. Installation af belysning til en lejlighed, derhjemme ved brug af sådanne lamper, er enkel, men du skal kende en række nuancer efter eget valg.

LED spotlights hjælper dig med at skabe den rigtige atmosfære i dit hjem. I modsætning til traditionelle lysekroner gemmer de ulemperne ved rummet og fremhæver fordelene på grund af muligheden for "let zoneinddeling".

Brug af spotlights

Loftslamper med loftsdiode er anordninger til at arrangere belysningen af ​​genstande til forskellige formål. De er meget udbredt i private boliger, butikker og indkøbscentre, caféer, barer, restauranter, kontorbygninger, på udstillinger, i butikker. Ikke mindre ofte er punktlys brugt til at skabe billboards, tegn.

Hjemme er sådan belysning perfekt til ethvert værelse - køkken, badeværelse, stue, soveværelse, kontor. Du kan oprette lokale fremhævede zoner på væggen og gulvet, trappen, indvendige genstande. Lamper tjener som et element af indretning, de er meget vant til at udføre dristige designbeslutninger. Spotlights kan således give grundlæggende og ekstra belysning.

Diodebelysningsindretninger består af to vigtige dele:

 • halvleder LED;
 • driver (strømforsyning) til nuværende konvertering.

Lamper giver højkvalitetslys af et andet spektrum (afhængigt af typen af ​​halvleder) uden krusninger, blinker. Dette eliminerer skade på det menneskelige øje selv ved konstant brug.

Fordele og ulemper ved armaturer

LED'er til spotlights er monteret under et specielt plasthus (diffuser). Deres fordel er muligheden for at vælge typen af ​​lys - varm (gul) eller kold (hvid). Koldt lys er anerkendt som det bedste, tæt på det naturlige dagslys. Derudover produceres LED-enheder, som kan skabe rødt, grønt, blåt, gult lys, som er uden for strømmen af ​​andre typer lamper. Dette giver dig mulighed for oprindeligt at dekorere rummet, for at udføre design ideer.

Andre fordele ved diodelamper er som følger:

 • lavt strømforbrug - en mulighed for alvorligt at spare på elektricitet (kun 3,5 W / time);
 • hurtig opstart - manglen på en "brændende" periode af lampen, en god strøm af lys
 • Sikkerhed for mennesker, herunder børn - Som en del af kviksølv, andre skadelige stoffer, udsender dioderne ikke ultraviolet lys;
 • evnen til at bruge ved enhver netværksspænding (220 V transformer konverterer til den nødvendige 1,5-3,5 V);
 • lang levetid - op til 10.000 timer, i modsætning til andre typer lamper;
 • ingen opvarmning af pære og tilstødende overflader under drift
 • let vægt, nem installation.

I modsætning til fluorescerende energibesparende pærer er diode dem ikke følsomme for spændingsfald. De vil ikke forringes selv med et hop op til 60 V, da en spændingsomformer indgår i det elektriske kredsløb. Dioder 17 gange med hensyn til effektivitet i luminescerende, fordi sidstnævnte strømforbrug er 60 W / h. Diode lamper kan bortskaffes i affaldsbeholdere, og fluorescerende kræver særlige bortskaffelsesforhold på grund af tilstedeværelsen af ​​kviksølv.

Er der ulemper ved punktlys på dioder? Blandt manglerne kan kun nævnes de høje omkostninger ved enheder. Selvom de analyserer forholdet "pris / kvalitet", er de uden tvivl det bedste.

LED pærer til spotlights

I lamperne på loftet anvendte forskellige typer pærer, men LED - den mest rentable. Det er vigtigt at vælge dem korrekt. Hvis der til lysstofrør forårsager lysstyrken, er det for dioder, der er forbrugt, ikke en afgørende parameter for dioder. For denne type enhed er forholdet mellem strøm og lysstyrke anderledes.

En 60 watt glødelampe giver den samme lysstyrke som en 8 watt led. Den samme diode er ækvivalent i lysstyrke til en 35 watt halogenpære. Derfor er der for nemheds skyld beregninger en lumen - en måleenhed for proportionen "strøm / lysstyrke".

LED pærer til spotlights

På nuværende tidspunkt er brugen af ​​spotlights med LED-lamper blevet meget populær, fordi de kan give perfekt belysning af værelserne. Nu ville det være yderst vanskeligt for folk at gøre uden sådanne praktiske spotlights i lejligheder, huse, kontorer og indkøbscentre. Denne belysningsindstilling kan bruges som et fælles loft eller som baggrundsbelysning på bestemte områder.

Anvendelse af

Som nævnt er spotlights meget alsidige, de kan bruges som loftslyskilder, men de er også monteret i vægge og gulve. Dette er imidlertid ikke alle deres funktioner: Meget ofte installeres disse lamper i kabinetter for at give praktisk belysning.

Der er to typer spotlights - mortise og faktura. Den første mulighed er mere egnet til individuelle zoner. Hvis du stadig vil bruge sådanne enheder som kilder til loftlys, skal du installere dem i et tilstrækkeligt stort antal. Mortise versioner af spotlights bruges altid kun med LED lamper. Deres største fordel er, at de ikke opvarmes overhovedet, så de kan installeres som baggrundsbelysning på hylderne i garderobeskabet, opbevaringsrum og andre lignende områder. Samtidig er der ingen tvivl om enhedens absolutte sikkerhed.

Farvebelysninger til senge, borde, sofaer og andre møbler bliver også meget populære i dag.

Selvfølgelig er belysningslygter meget vigtige elementer ved installation af stræklofter. I de hængende og nedhængte lofter anvendes kun LED-pærer, da det er nødvendigt at sikre fuldstændig brandsikkerhed og beskytte belægningen mod deformation på grund af opvarmning.

På grund af de forskellige designmuligheder for overhead spotlights, bruges de ofte som indretning for at skabe en speciel spændende atmosfære indendørs.

Produkter af denne type er også drejningsmekanismer (40 grader). Plastledninger er tilladt. Dette gør det muligt at ændre lysets vinkel og dets retningsretning. Takket være disse muligheder anvendes sådanne anordninger meget ofte i køkkenområdet, i spisebordsområdet og også i rekreativt område.

Egenskaber og fordele

Ofte anvendes LED-spotlights til spotlights. Der er flere sorter af disse produkter, så at vælge de rigtige LED lamper vil arbejde for enhver form for spotlights.

Disse lamper har en meget lang levetid - fra 50 til 100 tusinde timer. Disse enheder er også meget økonomiske, de giver dig mulighed for at spare el næsten ti gange bedre - sammenlignet med glødelamper eller halogenlamper.

Andre meget vigtige fordele ved LED belysning:

 • lyst lys
 • manglen på blinkende lys, hvilket er meget skadeligt påvirker en persons vision og psyko-følelsesmæssige tilstand
 • fravær af potentielt skadelige og farlige stoffer
 • mangel på ultraviolet og infrarød stråling;
 • holdbarhed;
 • lille varmeemission
 • Muligheden for at vælge en skygge - varm eller kold.

Den eneste ulempe er den relativt høje pris for LED-lamper. Men deres omkostninger betaler sig meget hurtigt på grund af betydelige energibesparelser samt produktets holdbarhed (i modsætning til glødelamper, der brænder ud meget hurtigt).

Takket være alle disse funktionelle fordele har omkostningseffektiviteten længe siden begyndt at skifte fra almindelige lamper til LED.

LED-lamper er lavet af højstyrkeplastmateriale (med en mat eller gennemsigtig belægning) og i et aluminiumtaske.

Alle LED-pærer kan opdeles i to grupper:

 • Lamper E14, E27 med standard stikkontakt. Det vigtigste plus er egnet til enhver patron.
 • Lamper MR11, MR16, GU10 - universelle indbyggede indstillinger, der har fået meget stor popularitet hos forbrugerne. Deres største fordel er i små størrelser. Dette gør det muligt at anvende pærer i lamper med forskellige designs.

Hvordan udskiftes?

Før den første installation og inden udskiftning af lamperne er det nødvendigt at omhyggeligt studere armaturet selv for at finde ud af effekt og lysstyrkeværdier for de lygter, der passer til den.

Dette trin er meget vigtigt, fordi det er nødvendigt at opretholde den korrekte belysning af rummet, og ikke at beskadige strukturen af ​​strækningen eller det nedhængte loft.

Ændring af en LED-pære er ikke en nem ting. Men hvis du omhyggeligt studerer alt og finder ud af, hvordan du gør det korrekt - vil opgaven være på alles skuldre.

Inden du selv udskifter pæren, er det nødvendigt at demontere selve spotlyset. På en anden måde vil det simpelthen være umuligt at trække den skadede pære ud og sætte en ny diode i.

Hvert armatur består af en ydre del, der tjener som en indretning, samt en indre funktionel del, hvor pæren er installeret. Det er meget vigtigt at adskille den dekorative del af lampen meget forsigtigt og omhyggeligt for ikke at beskadige produktet. Der skal søges et diagram, der viser, hvordan man korrekt demonterer en punktlampe, i instruktionerne, som er knyttet til hver enkelt type lampe.

Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det bedre at henvende dig til en professionel, der hurtigt og effektivt erstatter alle fejlede belysningsarmaturer. Dette arbejde udføres af elektrikere. De vil være i stand til nøjagtigt at afhente den nødvendige effekt af produkterne, udføre deres udskiftning, hvorefter de vil bringe spotlights til deres oprindelige udseende. Meget ofte giver mesterens invitation dig mulighed for at spare tid, penge og nerver.

På grund af LED-lampernes høje kvalitet og deres lange levetid er det ofte ikke nødvendigt at udskifte produkterne, hvilket er meget praktisk. I dag vælger mange forbrugere disse muligheder, og de er ikke skuffede i beslutningen.

Sådan udskiftes lyspæren i spotlyset, se følgende video.

LED taklamper. Hvordan jeg valgte steder

Du kan! Du kan hænge en almindelig pære på en ledning, der stikker ud af et hul i loftet. Og hun vil skinne normalt. Hvis du ikke tænder hovedet og ikke ser på loftet, vil du ikke engang tro, at rummet er tændt, ikke med en super moderne loftslampe, men med en banal pære. Men sådan fungerer en person: han ønsker at gøre sit hjem hyggeligt og værdig til beundring. I denne artikel vil jeg dele erfaringerne med at vælge billige og pålidelige spotlights - spotlights.

Hvorfor har vi brug for loftlamper - pletter

Lad os forlade de sædvanlige lysekroner, LED-strimler og andre belysningsmuligheder. Vi fokuserer udelukkende på pletter. Spot - i oversættelse fra engelsk - et sted, et punkt, et sted. Det er mere korrekt at kalde disse spotlights (spotlight), hvilket betyder "spotlight", "spotlight".

Faktisk pletter er lokale punktkilder til lys. Hver af dem er "ansvarlig" for belysning kun en bestemt del af rummet. De er beskedne arbejdere og lader ikke til globalitet, i modsætning til pompøse lysekroner. Det er nemt at gætte på, at en enkelt loftslampe ikke vil være i stand til at oplyse tilstrækkeligt lys på hele rummet. Det er svagt for en sådan skala. I bedste fald vil det være et kammer, lokal belysning af ethvert hjørne eller hylde i kabinettet.

Styrken af ​​pletterne er i deres tal. Hvis der er mange af dem, så kan du "betro" dem med hovedbelysningen i rummet og forlader lysekronen uden arbejde.

En anden styrke af spotbelysning er zonering af rumbelysningen.

Forestil dig - du går ind i køkken-stuen. Klik på kontakten - og du belyser kun området med et spisebord, mens resten af ​​rummet forbliver i det hyggelige skumring. Et andet klik - og derudover tændt lyset til madlavning. Et andet klik - og belyste hjørnesofaen med et sofabord. Ved at kombinere de medfølgende linjer af pletter kan du oprette den ønskede belysningskonfiguration, idet du kun rydder fra mørket til de dele af rummet, der er nødvendige i øjeblikket.

På den ene side er det en økonomi af elektricitet. På den anden side - mere behagelig belysning.

Flere pletter kan findes inde i skabe, hylder med døre, køkken sæt. Nogle er tændt, når døren åbnes, andre lyser hele tiden og skaber et interessant lys, siger i en skænk.

Men som jeg allerede har foreslået, vil vi kun overveje loftpletter.

Hvad er pletterne

Det handler ikke om udseendet, det er en separat stor samtale. Vi vil skelne pletter efter typen af ​​lyselementet. Hvis du ikke tager højde for de eksotiske muligheder, kan alle loftspletter opdeles i 4 store grupper:

 • glødelamper
 • halogen,
 • energibesparelse,
 • LED.

Desuden er designfladerne "eksterne" eller forsænket i loftet (mortise).

Smerter er bekvemme fordi deres hoveddel er uden for loftet, usynlig for øjet. De behøver ikke regelmæssigt at blive slettet af støv, de kan ligesom de ydre være orienteret til rummets højre punkt, da der ikke kun er statisk, fast, men også drejning:

Derudover besætter de praktisk taget ikke plads i rummet, hvilket er meget vigtigt for små lejligheder, hvor hver kubik tommer tæller.

Udvendige pletter og spotsystemer ser godt ud i store rum, der kan placeres både på loftet og på væggene. Producenterne viger for at prøve at tilfredsstille de mest krævende kunder, så de konstant opdager eksterne spotsystemer af den mest bizarre form:

Således vil alle ejere i dag kunne vælge en passende loftslampe fra en række forskellige muligheder. Du kan se dem "live" i nærmeste specialiserede el-apparat butik eller ordre fra kataloget i online-butikken.

Nu foreslår jeg at håndtere opdeling af pletter i kategorier baseret på typen af ​​lyselement.

Glødelamper som et lysende element i spot-systemet

Ifølge dets egenskaber er glødelampe langt fra det sædvanlige sollys. Ilyich lampen giver en karakteristisk gullig farvetone, der ser temmelig anstændigt ud i det indre i varme toner. Men hvis vi har blå tapeter, blå dækker på polstrede møbler, og Gud forbyde, blåt selvnivellerende gulv, kan det gule lys af glødelamper nemt ødelægge hele billedet.

Situationen er endnu værre, når det er nødvendigt at vise køberen, kunden, for eksempel prøver af stof eller tapet eller endda en bil. Den gule farve på pletterne med glødelamper slår håb om farverne på prøverne og oversvømmer dem til yellowness. Designere, fotografer og alle andre fagfolk, der sætter pris på nøjagtig farvegengivelse, må aldrig bruge glødelamper til at belyse arbejdsområder.

Men nogle mennesker bruger bevidst kun sådanne pærer i pletterne, fordi de ikke kan tolerere neutralt hvidt eller dødeligt blåt koldt lys fra mere moderne kilder.

En anden fordel ved glødelamper, og ikke kun dem, der anvendes i loftfladen, men generelt lamper med en tråd, er fraværet af eksplicit flimmer. Mange ved at for eksempel nogle LED-lamper giver pulserende lys. Øjet ser ikke flimmer, men det sender stadig information om det til vores underbevidste. At være under påvirkning af pulserende lamper i lang tid kan være usikker for helbredet.

Glødelamperen pulserer også, men på grund af trægets glødetrådets træghed, som simpelthen ikke har tid til at gå ud før den nye elektriske impuls kommer, er trådens flimring ikke så skadeligt for menneskers sundhed. Denne positive funktion af de gode gamle pærer gør det muligt for dem at fortsætte med at konkurrere perfekt i spot systemer med mere moderne lyskilder.

De ubetingede ulemper ved glødelamper er arbejdslampernes høje temperatur og højt energiforbrug.

Hvis der er mange pletter, kan de betydeligt opvarme rummet over det hængende loft, hvilket kan føre til de mest uønskede konsekvenser. I nogle tilfælde er det nødvendigt at løse problemerne med naturlig eller endog tvungen varmefjernelse.

Til energiforbrug: Hvis vi har 8 pletter, hver 40 watt, så vil det samlede forbrug af hele pletsystemet være 240 watt. Desværre kan et sådant antal lyspærer af den specificerede effekt belyses et rum på kun 12 kvadratmeter.

Hvis vi har en 30 meter haller, har vi brug for en samlet effekt på 600 watt eller 15 pletter.

Her er det nødvendigt at lave en fordybning og forklare, hvor disse tal kommer fra.

Der er et såkaldt optimale niveau af belysning af rummet. Det antages, at en 20 watt lyskilde er nødvendig for at belyse 1 kvadratmeter. Desuden er dette den reelle 20 watt, som giver glødelampen. Dette er selvfølgelig et meget groft skøn. Meget afhænger af lofterne, vægternes natur osv. Men for en grov beregning er det helt muligt at bruge denne enkle formel.

Således, hvis et lignende punktsystem med 15 lamper virker for dig i gennemsnit 5 timer om dagen (mindre om sommeren, mere om vinteren), så hver dag ifølge eltolden på 5,18 rubler pr. Kilowatt betaler du ca. 15 rubler pr. belysning.

I en måned vil det vise sig 450 rubler! I et år - 5400 rubler. Er det dyrt for et værelse?

Derudover begrænser høj varmeoverførsel markant dit valg af spotdesign. Når alt kommer til alt, kan plastrammer fra høj temperatur smelte, og træ - generelt brænder. Kun det gode gamle metal forbliver.

Halogen pletter

I kerne - det er også glødelamper. Der er også en tråd, der opvarmer op til 3000K under elektricitetsvirkning. En inert gas injiceret i kolben (brom eller ioddamp), der reagerer med wolframen, der fordampes under luminescens fra garnet, eliminerer imidlertid dannelsen af ​​et mørkt depositum inde i kolben og fremmer retur af wolframmolekyler til filamentet.

Pæren af ​​halogenlamper er lavet af kvartsglas, der tåler høje temperaturer.

Halogenlamper har en længere levetid for relativt simple glødelamper. Det kan være 2000-4000 timer, hvilket er omkring 2-4 gange længere end livet for simple glødelamper.

Hvis du bruger den såkaldte "soft start", hvor lamperne ikke blinker med det samme, men efterhånden opvarmes til driftstemperaturen i ca. et sekund, øges levetiden til 8.000-12.000 timer.

I værste fald vil din pære vare næsten fem år (med en gennemsnitlig driftstid på 5 timer pr. Dag).

Desværre kan halogenlamper ikke bruges med dimmere (dimmere). Hvis du gør lampen brændt helt, er temperaturen inde i kolben ikke tilstrækkelig til den kemiske reaktion af fordampning af wolfram med en inert gas. Som et resultat af fordampning vil wolframme sætte sig på indersiden af ​​pæren og gradvist gøre den sølv. Efter ca. 100-200 timer blæser lampen.

Derudover tillader høje temperaturer ikke brugen af ​​hele materialet i fremstillingen af ​​plet. Derudover er der igen problemet med fjernelse af varme.

Til energiforbrug er halogenlamper ikke langt fra deres forgængere - glødelamper.

Luminescerende pletter

Der er også fundet loftslygter med energibesparende lysstofrør. På grund af det faktum, at lampen selv er meget stor, har en sådan lampe imidlertid en temmelig imponerende størrelse. Nogle gange forårsager de et bestemt problem: Overfladen af ​​det hæmmede loft skal presses ned nogle få centimeter.

Selvfølgelig, når det gælder energiforbrug, har sådanne lamper stort set gavn af glødelamper og halogenlamper. Større dimensioner begrænser imidlertid kraftigt muligheden for at anvende fluorescerende lamper i de indbyggede loftslamper.

Men de har fundet bred anvendelse i eksterne spotsystemer, som vi allerede har diskuteret.

Led taklamper

Dette er den mest interessante mulighed! Hvis du allerede har læst artikler om LED lamper, hvor energiforbrug beregninger er givet, så ved du sikkert, at i denne parameter LED-lamper er langt foran deres konkurrenter.

Desuden er LED'erne meget mindre opvarmede, hvilket gør det muligt at bruge lyse nok og kraftfulde pletter med hævede lofter ved hjælp af plast og træ i designet.

Til toppen er LED'erne meget mere kompakte end alle tidligere betragtede lyskilder. Nogle gange er det meget vigtigt.

Ak, for enhver fornøjelse skal du normalt betale. For eksempel starter omkostningerne ved en halogenlampe-lampe fra 100 rubler. Lampen vil koste ham yderligere 40 rubler. Således kan en plads i samlingen koste fra 150 rubler.

I tilfælde af LED-lamper vil tallene være anderledes. For eksempel kan en færdig LED-lampelampe koste fra 500 rubler. Dyrere muligheder trækker allerede på 1000 og mere.

Særlig opmærksomhed ved køb af LED-lamper, især dem der skal bruges i boligområder, skal betales til rippelfaktoren. Detaljer om det er skrevet i artiklen LED lampe Ecola Premium. Korn, der ikke flimrer.

Kort sagt, instruktionen til valg af LED-lamper ser sådan ud: spørg sælgeren om at tænde lampen eller gøre det selv - i nogle butikker er der stande. Peg kameraet på en mobiltelefon eller et kamera ved en brændende lampe.

Kontroller, om bølgekryplerne vises på mobiltelefonens skærm. I en fryserramme ser det sådan ud. I virkeligheden løber disse bølger "og ganske hurtigt.

Husk, at hvis du skyder lampen fra en lang afstand, så kan bølgerne ikke ses:

Dette er en af ​​de ovennævnte LED lamper. For at se krusningen skal du skyde fra en minimumsafstand, så kameraet kun viser lampen selv mod en sort baggrund.

Og husk: Når der optages video, vil pulsering ikke være synlig. Dette bruges nogle gange af skrupelløse sælgere, der viser på sin telefon skydningen af ​​en bestemt pære.

Hvis du ser sådanne krusninger på skærmen - det er ikke din lampe. Jeg anbefaler på en venlig måde at nægte at købe det, selv om prisen og udseendet passer dig helt. Pulsationen er ikke så harmløs som det kan synes, og som sælgerne hævder.

Hvis der ikke er nogen "bølger" på skærmen på din smartphone eller kamera, er billedet stabilt - du kan sikkert købe! Dette er en lampe med en meget lavt sikker rippelhastighed.

En række strømforsyningspunkter

LED-lamperne er opdelt i to kategorier. Nogle har allerede i deres design en 220-volt AC-til-DC-konverter med en spænding på 12 volt:

Sådanne lamper er et uafhængigt færdigt element og kan monteres på et hvilket som helst sted i loftet, hvor der er ledninger med en spænding på 220 volt.

Andre armaturer har ikke en indbygget spændingsadapter og kræver levering af en allerede "klar" spænding på 12 volt.

Du kan have en anden indstilling til hver mulighed. På den ene side synes den anden at være den bedste: de købte en transformer og fodrede alle de LED-punkter fra rummet grænser fra det. 12 volt ledningsføring kan være lettere, mindre overophedning og derfor mindre brandfarlig.

På den anden side, hvis du over tid vil erstatte LED-pletter med halogenpletter (alt kan ske i livet), så skal du trække alle ledninger igen. Efter alt kræver halogener 220 volt.

Lumin Arte-loftslysene vist i tidligere fotografier tilbyder et valg af begge tilslutningsmuligheder. Bemærk konnektoren mellem armaturet selv og spændingsomformeren. Hvis du vil lave en 12 volt ledningsføring - så kan du deaktivere alle adaptere. og tilslut lys til en fælles transformer.

Eller for eksempel kan du organisere et nødbelysningssystem baseret på et stødsystem, der er forbundet med et almindeligt bilbatteri. Efter alt har han lige den rigtige spænding - 12 volt, og kapaciteten varer i en uges kontinuerlig glød (hvis ikke mere).

Funktioner ved installation af låsemekanismer

Den bedste mulighed er at bore huller i gipsvæggen "stadig på jorden". Når du installerer loftfliser, skal du ikke glemme at trække enderne af ledningerne ud til punkter i hullerne.

Når det endelige arbejde på putty og polering af loftets overflader vil blive gennemført, er det kun at placere pletter på steder:

Hvis vi beskæftiger os med stræklofter, er alle pletterne monteret på rummets hovedloft ved hjælp af specielle højdejusterbare beslag - alt på samme niveau.

konklusion

I øjeblikket er flere og flere kunder opmærksomme på belysningen af ​​deres lejligheder og hytter ved hjælp af pletter. Nogle gange går de som en ekstra kilde til lys til den vigtigste klassiske lysekrone. Nu er der en tendens til helt at opgive de centrale taklamper og bruge spotsystemet som hovedbelysning.

Selvfølgelig er der en bestemt grund. Diffuseret lys fra mange svage kilder belyser rummet meget blødere end en stor "puff" i midten af ​​loftet. Evnen til at skabe zonet belysning, der kun fremhæver de hjørner, der for tiden er nødvendige, tillader på den ene side at spare elektricitet på den anden side - for at skabe en særlig atmosfære af komfort med oaser af lyse og mørke hjørner af rummet.

Hvis du beslutter dig for at designe din lejlighed, bestil en gips- eller strækloft på flere niveauer, skal du være opmærksom på de brede muligheder, som brugen af ​​pletter giver. De vil bogstaveligt talt kunne vise dig dit hjem i et nyt lys.

Tekstforfatter: Victor Chernov
af Dmitry Kashkanov