Sådan installeres LED tape gør det selv

Da jeg først ville gøre installationen selv, syntes alt meget simpelt. Men til sidst måtte jeg omlægge alt, men jeg fotograferede resultaterne af min indsats for at vise mine fejl ved hjælp af et eksempel. I dag vil jeg fortælle dig, hvordan du installerer LED-båndet med dine egne hænder på loftet eller i køkkenet, jeg tror, ​​det vil være klart for både barnet og pensionisten.

For at undgå gentagne ændringer skal du omhyggeligt beregne lysprojektet. Hvis du er i tvivl, er det bedre at konsultere en specialist igen. Lær af andres fejl, ikke din.

Montering på loftet af gipsplader, video


På videoklippet vil en kollega fortælle dig, hvordan du installerer det på et gipspladens falske loft. Viser størrelsen af ​​kassen og siden for bogmærker diodetape.

Typer af installation

Et eksempel på en overhead metode, type nummer 2

For at forhindre LED-belysning i at blinde og være sikker, brug 3 måder at knække. En stor rolle er spillet af rummets farvedesign, lyset afspejler, mørket absorberer. Min lejlighed er ikke placeret på solsiden, så designet måtte gøres lys, kun laminatgulvet var mørkt, det spiser noget af lyset.

Metode nr. 1

Placering med lysrefleksion

Lysstrømmen styres opad og reflekteres derefter nedad. Fungerer godt på hvidt loft eller spænding. Dens rolle spilles af glans og matbelægning. Evnen til at reflektere lys kontrolleres bedst med en lysmåler på plads for at finde ud af mere eller mindre præcis procentdel af tabt lys. Her vil du også miste op til 50%, hvis målt ved belysning af gulvet. Hvis du vil reducere procentdelen af ​​tab i refleksionen, kan modsat leddioderne males med reflekterende maling. Eller du kan belægge det med en klar lak med et reflekterende pigment.

Ofte bruges denne metode, når du installerer på en regelmæssig eller to-niveau. Installationsstedet afhænger af din fantasi. Jeg så designprojekter, hvor LED-lysene er monteret inden i spændingen, dioderne skinner gennem filmen, det viser sig at skinne som stjerner.

Metode nr. 2

Montering i en aluminiumsprofil på væggen

Båndet er installeret i en aluminium eller plastik boks med en frostet diffusor, som LED-lamper. Afhængig af linsens gennemsigtighed vil du miste 20 til 40% lysstyrke på det. Derudover vil i det lukkede volumen være mere opvarmede lysdioder. Kassen og kan installeres på væg og loft.

Loftsmontering

Metode nummer 3

Den gennemsnitlige mulighed, delen afspejles og passerer direkte

Et kompromis mellem de to tidligere. Plaster aluminium eller plastik profil limes til væggen, så en del af lyset kommer direkte ind i rummet, en del afspejles.

Hvis du designer en grundlæggende belysning, og ikke en ekstra belysning til lysekronen, så er det bedre at installere den anden metode. Fordelen er mindre tab af lysflow. Matt diffusor holder fra 20 til 40%. Hvis du vælger en god, vil du kun miste 20% af lyset, og hvis du reflekterer 50%. Du kan undgå at miste 20% af lysstyrken, hvis du finder den med en prismatisk eller rillet reflektor. Dette bruges til LED lamper Armstrong, om hvilket jeg skrev en anmeldelse. Det reducerer praktisk talt ikke lysstyrken, og der er ingen blænding.

Installation i køkkenet, video

En kollega vil i detaljer fortælle, hvordan man monterer baggrundsbelysningen i køkkenet. Brugt faktura aluminium profil med et matdæksel. I stedet kan profilen bruges en plastik kabelkanal, er billigere i 20 raz.K det samme ikke nødvendigvis dækker lysdioderne, hvis højden af ​​profilen af ​​kanten nok til at lukke dem væk fra dine øjne. Den eneste undtagelse er børn. På grund af deres lille størrelse vil de se dioder, hvis de kommer tæt på køkkenbordet.

Forkert installationseksempel

Prøve, hvordan man monterer er ikke nødvendigt, af og til skrællet af

Vi vil forklare, hvordan du installerer LED strip i køkkenet med dine egne hænder. Behovet for diodebelysning skyldtes, at lysekronen med ledede lamper er midt i køkkenet, dens areal er 11 kvm. Området er ret stort, så der er et spiseplads og en kantet foldesofa med et soveværelse. LED lampen er bag min ryg og jeg blokerer lyset, det viser sig en skygge, der ikke længere giver dig mulighed for tydeligt at se madlavningsstedet.

Jeg anbefaler ikke at inkludere det umiddelbart efter installationen. Hvis der var uregelmæssigheder eller spændinger i kobberbasen, vil opvarmning bidrage til klæbning af klæbelaget på disse steder. Du kan se et eksempel på billedet, tændte det næsten øjeblikkeligt, og inden for 12 timer faldt det mange steder. Disse regler gælder også, når du installerer LED-strimmel for at belyse loftet.

Diodebåndet på spolen er undertiden bøjet af bølgerne, det skal omhyggeligt rettes. Ellers vil ujævne pletter komme ud.

Da jeg ikke lægger den i kassen, og lysdioderne er tydelige synlige, står disse steder ud fra resten, det ser helt forfærdeligt ud. Gentagne forsøg på at sikre disse områder på overdelen af ​​skabet gav ikke succes, det falder stadig. En fuldstændig demontering og rengøring af overfladen af ​​det laminerede spånplader fra rester af klæbemiddellaget er påkrævet, og isopropylalkohol klæber godt med dette. Vi køber et godt dyrt 3M klæbebånd af passende bredde og lim den på den rensede bund af båndet. Komplet med scotch tape eller wipes-aktivatorer sælges separat for at øge adhæsionen af ​​overfladen. Enkelt sagt, det ville holde sig til overfladen bedre. Denne aktivator er ret giftig, så brug meget omhyggeligt.

Gennemsnitlige priser for installation og montering

Du har lært en omtrentlig liste over værker, nu er det stadig at træffe en beslutning, installere det selv eller invitere en mester. Jeg vil give et bord af gennemsnitspriser for installationsarbejde. Omkostningerne kan variere efter region.

Nu har læserne kontaktet mig, et firma lavede beregningen af ​​projektet af hovedbelysningen til en lejlighed på 105 kvadrater. Omkostningerne udgjorde 600 tusind rubler. Det ligner et projekt af elitebelysning, som i præsidentvalget. Selvom klienten var interesseret i projektet, er det optimalt i pris og kvalitet. Organisationer kan forsyne dig med en italiensk designerprofil til en enorm pris og prestigefyldte komponenter. Pas på, konsulter med uafhængige eksperter.

Sådan tilsluttes LED-strimlen i bilen

LED taklampe gør-det-selv LED tape

LED-lampe gør det selv fra fluorescerende

Din feedback og spørgsmål

Hi utanovili 12metrov RGBW lysdiode tape 12 volt (2 tape og en af ​​5metrov 2metra) på loftet, med 240vat strømforsyning, controller og to LED AMPLIFIER 4H4A (DC5-24V) med en yderligere ledning fra strømforsyningen. Alt fungerer undtagen i begyndelsen af ​​det andet og tredje bånd 30-45sm anden farve end den vigtigste i flere farver (blå, lys grøn, lys Zsolt), og derefter den samme farve. Til tider springer strømforsyningen. Fortæl mig ikke, hvad der er problemet.

Det er nødvendigt at måle strømparametrene for multimeteret for at se efter en afvigelse fra standardspændingen.

Tape 12 V, 14,4 W / m. 5 meter forbruge 2 A. Det skal være 6 A. Jeg vil sværge med butikken. I en anden butik målte jeg strømmen før købet - også 2 A på en spole, selvom båndet er 14,4 W / m. I byen Petrozavodsk Ketai Guano overalt: (

Hun har en effekt på 4,8 watt pr meter. Mange butikker snyder for meget. Introducer kinesisk marketing.

Hej Sergey! Stod over for et problem, når man forsøgte at gøre hovedbelysningen i rummet med LED-tape. Et eller andet sted i Kamentah rejste denne artikel dette problem, men meget kort.
Problemet er, at rullen tape 5metrovaya 12B 14.4Vt / m smd5050 60led forbruger 2 amp, mens 5 * 14,4 = 72Vt, 72/12 = 6A. PSU'ens nedbringelse havde intet at gøre med det - det blev kontrolleret på bilbatteriet, og det bruger desuden allerede 3 A på maskinen fra 14 V.
Jeg kom til butikken og spurgte hvorfor de sælger båndet som 14,4 W / m, hvis det faktisk er 3 gange svagere - de siger, at alle køber båndet, og kun jeg var så smart.
Faktisk hvorfor hvorfor? Jeg forstår ikke noget, P = J * U for båndet virker ikke? eller det kan stadig blive tvunget til at skinne på passet 72 watt, skal du bare kende hemmeligheden? Igen - hvordan man beregner behovet for et bånd til belysning, hvis den skriftlige kraft ligger 2-3 gange? Antag at jeg har et værelse på 35 kvm og 5 sv-d. 12 W pærer belyser det mere eller mindre lyst. I alt 60W, så hvis du hænger 8 meter tape på 14,4 W / m på loftet, får du 115W, og det bliver godt. Og faktisk lyser 5 meter bånd som 1-2 referencelamper (12 watt gauss med 1.100 lumen hver).

Hvis det er 24 watt ved 5 meter, ikke 72W, så er det et hoax fra producenten eller butikken. Junk vparivayut. Hvis båndet er 12 volt, beregnes strømmen ved en spænding på 12 volt. Nuværende styrke multipliceret med spænding. Snart vil jeg få en anmeldelse af butikker, hvor du kan snyde og åbne.

Sådan repareres LED-strimlen, når du organiserer baggrundsbelysningen af ​​forskellige typer

Højdepunktet i enhver reparation er den belysning, der er skabt ved hjælp af belysningsudstyr som LED-strimmel. Det er et originalt og usædvanligt alternativ til traditionelle lamper og lamper.

LED strip lys

Men for at en sådan førte til at se imponerende ud og arbejde i den længste mulige periode, skal du vide, hvordan den er monteret med dine egne hænder. Denne artikel fortæller dig, hvordan du fastgør dette belysningsprodukt.

Generelle installationsregler

På trods af at LED-bånd på markedet for belysningsapparater i dag er repræsenteret ret bredt, er deres fastgørelsesorganer udført på samme måde og har fælles regler.

Vær opmærksom! Tilstedeværelsen af ​​et stort udvalg af LED stripe, dette produkt kan installeres på forskellige overflader i køkkenet, soveværelset, stuen, gangen og endda badeværelset.

LED stripe i køkkenet

For at fastsætte en hvilken som helst type LED-strimmel på overfladen skal du overholde følgende installationsregler:

 • Ledningen skal udelukkende tilsluttes via en særlig strømforsyning, som nedsætter netspændingen på 220 V til det ønskede niveau (12 eller 24 V). Dette behov dikteres af, at alle LED-produkter er lavspændingsprodukter;
 • da bånd kan skæres i fragmenter af forskellig længde, er det nødvendigt at forbinde dem med hinanden ved hjælp af visse stik og stik;
 • Det er nødvendigt at undgå overdreven bøjning af båndet under installationen. Ellers kan den elektriske komponent i produktet blive beskadiget;
 • Når man skærer produktet og forbinder de enkelte stykker, er det nødvendigt at observere integriteten af ​​de ledende stier, der bruges til at drive LED'erne

Tilslutning af stykker af LED-tape

 • Hvis segmentet vil være mere end 4A, anbefaler eksperter ikke at bruge specielle forbindelseselementer, men god gammel lodning. I dette tilfælde vil lodning tillade dig at skabe en mere pålidelig forbindelse af ledende elementer;
 • organiserer belysning i køkkenet eller i badeværelset, skal du vælge en model med en høj klasse beskyttelse mod støv og fugt. For andre værelser, såsom soveværelse og stue, kan du vælge billigere produkter med en lav fugtighedsbeskyttelsesklasse;
 • Før du fastgør det ledede tape, skal du korrekt forberede overfladen: Rengør mod snavs, støv og snavs.
 • Selvklæbende LED-strimler kan kun bruges en gang. I denne henseende skal længden af ​​ledningen gennemtænkes grundigt inden installationen. Den bedste løsning i denne situation ville være at pre-markere bane af LED-stripinstallationen på overfladen;
 • Seriel forbindelse er kun mulig for fem led. Ellers lyser lysdioderne på enderne mindre lyst. I fremtiden vil denne situation overbelaste en stabil plan for hele belysningssystemet.

Overholdelse af disse regler giver dig mulighed for at installere LED-strimlen med dine egne hænder og gøre belysningen i ethvert rum (i køkkenet, soveværelset, stuen osv.) Fejlfri.

Bedste sted at installere

LED stripe kan installeres på en række overflader. Men den mest effektive det vil se på visse steder:

 • niche på loftet. Her skal du oprette specialkasser. I dette tilfælde er de skjulte lys;
 • på loftet eller vægge ved brug af specielle anordninger - plasthjørner;
 • til loftsplint
 • headset belysning i køkkenet;
 • nicher i væggene, såvel som figurer partitioner.

Lad os nu i højere grad overveje ovenstående metoder til installation af ledningen.

Måder at installere lys på loftet

False lofter (især gipsplader) er den mest almindelige placering til installation af LED-stripe. På loftet kan dette produkt installeres på følgende måder:

Vær opmærksom! Måder at montere LED-strimlen til loftet svarer til at placere den på væggen (for eksempel i en parti af en partition eller væg).

 • skabe et skjult baggrundsbelysning ved at installere ledningen i kassen;
 • placering af lyskilde på en speciel profil
 • installation af produktet på loftsplinten.

Den mest almindelige måde at skabe et skjult baggrundsbelysning med en boks. I dette tilfælde, fra gipsvæggen skal du oprette en kasse med en skjult taggrænse.

Skjulte LED-lamper i en drywall-boks

Dette er en ret kompliceret implementeringsmetode, da det indebærer oprettelse af en kasse rundt om hele baggrundsrammens omkreds.
Ud over kassen kan LED-strimlen installeres på profilen, som i dag kan afvige både i materialet, hvorfra den blev lavet og i type. Den mest populære er aluminiumprofilen. Det er bedst at vælge, når du installerer i køkkenet.

Profil for LED strip

Men en plastikprofil kan også bruges her. Denne profil er egnet til soveværelset og stuen. Moderne modeller, der har øget modstand mod temperaturændringer og fugt, er perfekte til installation i køkkenet.
Profiler til LED-strimmel er af tre typer:

 • hjørne. Bruges, når der opstilles loftbelysning omkring omkredsen af ​​lokalerne. Med en sådan profil kan du skabe en usædvanlig belysning af loftoverfladen, selv om der er forskellige former på den;
 • Mortice. Mere relevant for møbler belysning. De bruges ofte i køkkenet, når der opstilles belysning til bordpladen;
 • forsænket. Når det er installeret, ser det ud til at være volumetrisk, hvilket gør det muligt at blive slået i det indre af lokalerne på forskellige måder.

En anden smuk original måde at klare LED-strimmel på loftet er installationen af ​​en loftsplint. Den største fordel ved denne metode til installation er den enkelhed i arbejdet, hvor du bruger mindst tid og kræfter. Her skal du bare installere soklen i en afstand på 8-10 cm fra loftet.

Loftsplade til LED-strimmel

Når installationsmetoden (boks, profil eller sokkel) er valgt og implementeret, er det muligt at fortsætte med installationen af ​​selve lyskilden.

Installation af lys på loftet

Installation af LED stripe i køkkenet eller i et hvilket som helst andet rum i huset vil indeholde følgende trin:

 • Vælg typen af ​​bånd;
 • bestemme den ønskede længde af baggrundslyset;
 • Vi køber alt nødvendigt udstyr og materialer: strømforsyning, stik, fastgørelsesanordninger;

Vær opmærksom! For at gøre LED-belysningen styret af lysstyrken, samt at ændre farven på lysstrømmen, skal du købe en controller og en fjernbetjening.

Controller med fjernbetjening

 • Derefter skæres ledningen ind i de ønskede stykker og forbindes med et stik eller ved hjælp af lodning. Typen af ​​stik (rund eller flad) er valgt afhængigt af LED-strimmelmodellen;
 • Dernæst beregner vi ledningenes strøm og vælger strømforsyningen fra de modtagne tal. Husk at den endelige figur skal tilføjes 20-30% af strømreserveren til konverteren;
 • alle komponenter skal monteres i henhold til en ordning, der afhænger af længden af ​​belysningsinstallationen, tilstedeværelsen eller fraværet af en controller og antallet af strømforsyninger;

Varianter af LED-båndets forbindelsesskema

 • Placer baggrundsbelysningen pænt i kassen / profilen / soklen;

Vær opmærksom! Da strømforsyningen i løbet af arbejdet er meget varmt, kan det hurtigt fejle. Derfor skal den placeres på en sådan måde, at den kan udskiftes uden at ødelægge loftkonstruktionens integritet.

 • Herefter er lyssystemet koblet til strømforsyningen.

Klarlygter

Som du kan se, er belysningen af ​​en gipsvæg eller en anden version af et loftsloft ikke så kompliceret. Men når man arbejder med hævede lofter, skal man følge en bestemt arbejdsgruppe. Her er belysningen først oprettet og installeret, og først så er den maskeret med et spændingsark. Denne mulighed implementeres med egne hænder meget problematisk på grund af behovet for særlig viden og værktøjer (for eksempel en varmepistol). Derfor anbefales det at kontakte specialister, der vil gøre alt hurtigt, kompetent og effektivt, når der installeres et strækloft.
Fastgørelsen af ​​et sådant bånd i loftet kan ske både ved hjælp af en selvklæbende bund og ved brug af specielle fastgørelsesdele eller lim. På denne måde kan du installere ledningen på loftet i soveværelset, stuen, køkkenet osv.

Indstilling af baggrundsbelysning på køkkenet

Meget ofte findes LED-lamper i køkkenet i dag. Og ofte led er brugt til høj kvalitet og høj grad belysning af køkkenets arbejdsområde.

LED-baggrundsbelysning arbejdsområde

Ud over arbejdspladsen på vasken, komfuret og bordpladen ved hjælp af LED-strimler, kan du helt effektivt oplyse køkkenet. Køkkenlysene kan installeres på følgende steder:

 • indehængende skabe. Således er hyldernes interne indhold fremhævet kvalitativt;

Indendørs belysning køkkenskab

 • oven på de hængslede køkkenskabe eller på bunden af ​​gulvsætet. I dette tilfælde udfører belysningen kun en dekorativ funktion;

Headset bag og bund belysning

 • Belysning af udtræk skuffer til skeer, gafler og andre ting, der er nødvendige i køkkenet.

Skuffelys

Du kan skabe enhver form for belysning her på to måder:

 • lim båndet direkte udstyret med en selvklæbende bund på overfladen af ​​køkkenenheden;

Installation af tape fra hovedklæbemiddel til kabinets overflade

 • brug mortise eller faktura profil. Listerprofilen gør belysningen så komfortabel som muligt til drift, men installationen kræver en betydelig mængde tid og kræfter til at skære det nødvendige hul i kabinettet. Overheadprofilen er nemmere at installere, men det vil skille sig lidt ud mod køkkenenheden.

Mortise og faktura profil i køkkenet

Som du kan se, er den nemmeste måde at fastgøre båndet i dette tilfælde simpelthen at klæbe det med en selvklæbende overflade. Alle faser af fastgørelsen af ​​disse produkter ligner den tidligere beskrevne installation i loftet.

Indstilling af baggrundslyset i nichen

I dag er nicher og gipsplader skillevægge meget populære i hjemmet. For effektivt at skelne dem fra den generelle baggrund er LED-strimler ofte installeret i sådanne nicher og designs.

Wall niche belysning

Den bruger den nemmeste måde at installere - på en selvklæbende base. Som følge heraf er installationen her efter montage af belysningsinstallationen som følger:

 • nichens overflade skal vasket godt og rengøres af fedtet snavs;
 • Fjern derefter beskyttelsesfilmen fra den selvklæbende base;
 • læg det forsigtigt på overfladen;
 • yderligere justere båndet langs hele dens længde;
 • først når resultatet har tilfredsstilt dig, tryk stærkt på produktet.

For at undgå yderligere afskalning kan bunden af ​​båndet savnes med superlim. Men i en sådan situation i fremtiden er det usandsynligt, at du kan fjerne ledningen uden at beskadige overfladen af ​​nicheen eller gipsvægspartitionen.

konklusion

LED tape kan simpelthen installeres med egne hænder på næsten enhver overflade i huset. Forskellige versioner af dets installation giver dig mulighed for at oprette en bestemt version af baggrundslyset, hvilket sparer tid og kræfter. Hvilken type fastgørelse der skal vælges, afhænger kun af dit ønske såvel som overfladeegenskaberne. Hvis du tager hensyn til de nødvendige anbefalinger, bør du ikke have nogen problemer.

DIY LED tape installation

LED strips, også kendt som duralight, giver dig mulighed for at oversætte til virkelighed en række design ideer med hensyn til rumbelysning. Båndet er lavet på basis af et fleksibelt printkort, udstyret med lysdioder og modstande. Ofte på salg er der bånd ca. 1 cm brede og ca. 3 mm tykke. Til detailhandel skæres LED-strimler i stykker på 5 m og vikles på kompakte spoler. Installation af LED-strimler uden problemer sker manuelt.

DIY LED tape installation

Indhold trin for trin instruktioner:

Grundlæggende om montering af LED-strimler

På bagsiden af ​​duralight er der et lag af specialklæbemiddel, og derfor er båndet meget nemt og hurtigst muligt. Men skynd dig med at klæbe båndet er ikke det værd. Husk: Duralight kan kun limes én gang.

LED strip installation

Forbered overfladen af ​​loftet eller væggen (afhængigt af præcis, hvor du planlægger at klæbe båndet) for at afslutte. Basen skal være særdeles tør og forfedtet. Brug et opløsningsmiddel til affedtning. Efter affedtning skal overfladen behandles med et kit, rengøres og belægges med en primer.

LED-bånd tåler ikke en række mekaniske belastninger, så det er meget vigtigt, at basen er glat og fuldstændig glat uden fordybninger eller fremspring.

I forbindelse med stikkende duralight kan man ikke bøje mere end 2 cm, ellers vil det blive beskadiget. Hvis det er nødvendigt, skal du skære båndet med fabriksmærker.

Båndstykker kan tilsluttes ved hjælp af et almindeligt loddejern. Det er vigtigt, at loddejernet opvarmes til ikke mere end 260 grader. Det maksimalt tilladte loddeinterval er 1 sekund.

LED-strimler bruges oftest sammen med stræklofter lavet af polyvinylchlorid, men hvis det ønskes, kan et almindeligt gipsloft være udstyret med sådan belysning. Også disse bånd er ofte monteret på væggen til gennemførelse af forskellige originale design ideer.

Fordele og ulemper ved LED strips

LED-strimler samt alle eksisterende elektriske lyskilder har en række stærke kvaliteter og visse ulemper.

fordele

Populære LED Strip Series

Blandt de vigtigste fordele ved LED tape er følgende:

 • nem installation. Som nævnt er der et klæbende lag på bagsiden af ​​en typisk LED-strimmel, så der er ingen problemer med at fastgøre det fleksible bord.
 • lavt energiforbrug. I øvrigt forbruger moderne bånd den mindste mængde energi i forhold til andre elektriske husholdningsapparater til husholdningsbrug;
 • fremragende operationel ressource. Højkvalitets LED'er er en størrelsesorden længere end andre eksisterende belysningsinstallationer. Forudsat korrekt installation og overholdelse af kravene til båndets funktion, brænder den næsten aldrig ud;
 • sikkerhed. I modsætning til de fleste andre eksisterende belysningsarmaturer kan LED-strimler nemt kombineres med stræk PVC-lofter - materialet bliver ikke overophedet og forringes;
 • rige farveområde. Ved hjælp af LED-bånd kan du omsætte til virkelighed en bred vifte af design ideer;
 • bekvemmelighed og nem behandling. Båndet kan skæres i stykker. Separate dele af båndet kan tilsluttes ved hjælp af loddejern og specialværktøj. Dette giver dig mulighed for at organisere præcis den slags belysning, som ejeren ønsker at se.

mangler

Ikke uden fejl. LED strips har kun en. For at opnå samme intensitet af lysflow for køb af LED-strimler bliver nødt til at bruge flere penge i forhold til andre almindelige og belysningsenheder.

Derfor bruges durallys normalt udelukkende som en ekstra og dekorativ belysning, og hovedbelysningen er udstyret med brug af mere traditionelle og budgetmæssige kilder.

Anbefalinger inden installation og brug

Wiring RGB controller

For at installere LED-strimlerne uden problemer og for at sikre lysets længst mulige levetid, følg nogle enkle anbefalinger, nemlig:

 • Tillad ikke mekaniske belastninger på produktet. Tryk, store bøjninger - alt dette vil medføre en hurtig forringelse af båndet;
 • Brug kun stik og stik, der er specielt designet til dit bånd. De nævnte enheder er forskellige til forskellige typer duralight, husk dette;
 • Tilslut eventuelt flere stykker tape, så de forsynes, så ledningsdyserne og ledningerne ikke beskadiges.
 • i tilfælde af utilstrækkelig ventilation, fastgør båndet til de tidligere faste aluminiumsprofiler. Dette materiale fjerner overskydende varme. Overdreven varme påvirker LED'ernes levetid negativt.
 • Når du køber et bånd, skal du være opmærksom på dens IP-mærkning. For eksempel vil duralight med IP65 mærkning føles godt selv i vand. Vælg produkter specielt til dine forhold;
 • overvej muligheden for fremtidig vedligeholdelse og reparation af bånd. Tænk over, om du i fremtiden f.eks. Kan komme til lamperne med et loddejern. Strømforsyningsenhederne og duralight selv kræver periodisk vedligeholdelse, så installationen af ​​duralight under spænding eller ophængt loftkonstruktion i fremtiden kan skabe visse ulemper forbundet med behovet for delvis demontering af loftet.

Øvelsen viser, at båndet er bedre at bruge i kombination med glatte lofter, fordi dioderne begynder at blive reflekteret i glans, som i et spejl, og det ser ret grimt ud. Desuden vil der med sådanne belysning på loftets overflade være synlig selv den mest mindre forurening.

Hvad er nødvendigt for installation?

Populære typer LED-strimler

Til selvinstallation af LED-strimler behøver ikke nogen avancerede værktøjer og specialværktøjer. Alt hvad du behøver, kommer som regel i originaludstyr. Du skal kun forberede et loddejern, men uden det kan du klare det.

controller

Controller med fjernbetjening

Denne enhed er designet til at justere farven og intensiteten af ​​lysdiodens glød. Regulatoren gør det muligt at skifte farver og justere lysstyrken. Vælg en controller med en fjernbetjening. Dette gør belysningsindstillingen så bekvem som muligt.

Strømforsyning

Monteringstape kræver strømforsyning. I et sådant system overtager enheden funktionerne af en down-down transformer. Den specifikke effekt af enheden vælges individuelt i overensstemmelse med den samlede størrelse af LED-strimlen.

Transformer til LED-strimler

stik

Vil du undvære et loddejern? Så køb specielle stik til at forbinde individuelle elementer af bånd i et enkelt system. Stikket kan have en rund eller flad stik. Vælg den rigtige stik til din type LED-strimmel.

LED tape installation manual

Tilslutningsdiagram over RGB-bånd med en styreenhed og en RGB-forstærker

Tilslutningsdiagram over RGB-bånd med en styreenhed og en RGB-forstærker

Forkert LED-båndforbindelsesmønster

Installation af LED-tape udføres i et par enkle trin.

Det første skridt. Bestem den nødvendige tape længde.

SMD 3528 Board. Cut Point

Dette øjeblik afhænger af dimensionerne af dit loft (vægge) og den valgte designidee. Splejsning af enkelte strimler i den ønskede længde ved hjælp af loddejern eller stik.

Industriel hårtørrer med dyse

Det vigtigste - overophed ikke LED'erne

Det er bedre at bruge stik. Hvis de stik, du har købt, viste sig at være af ringe kvalitet (og du kan kun overbevise dig om dette efter installationen af ​​systemet og teste det til et stikkontakt), skal du forbinde båndene med et loddejern.

I dette tilfælde er det vigtigt at bruge til at forbinde ledningerne, der har en tilsvarende modstand over for farvekanalen. For eksempel er ledningerne fra dine lavkvalitets konnektorer velegnede til så meget arbejde som muligt.

Isolering af kontakter af en LED tape

Tape er mere bekvemt at forbinde på gulvet. Kontroller densiteten og kvaliteten af ​​forbindelserne under monteringsprocessen.

Det andet trin. Tilslut det samlede tape til controlleren. Faktisk for farvede bånd. På controlleren finder du stik til tilslutning af de røde (R), grønne (G) og blå (B) ledninger. Den sorte ledning er tilsluttet til terminalen 12V eller 24V, afhængigt af controllermodellen.

Ledninger er loddet til RGB LED tape

Det tredje trin. Tilslut controlleren til strømforsyningen. Gør ikke fejl med polerne, da en sådan fejl kan føre til en fuldstændig forringelse af LED-strimlen.

Fjerde trin. Sæt det samlede system i en stikkontakt. Hvis alt fungerer fint, lim duralighten til loftet, efter at du har afbrudt det fra controlleren. Når du har fastgjort hele båndet, skal du tilslutte det til controlleren og sørge for, at systemet fungerer igen.

Femte trin. Fortsæt til installationen af ​​den valgte loftstruktur.

Således er der i selvinstallationen af ​​LED-strimler ikke noget svært. Alt du skal gøre er at montere det elektriske kredsløb korrekt, da det er fejlene på dette arbejdsstadium, der oftest forårsager duralight at bryde ned.

5 måder at fixe LED stripen på - til loftet, i køkkenet i headsettet, til gipsvæggen.

Når du har besluttet, hvilken type LED-stripe du vil bruge til baggrundsbelysning, monterede ledningerne for at forbinde det, kommer det næste vigtige spørgsmål op - hvordan man fastgør det sikkert.

Overvej i detaljer de fem vigtigste måder og hyppige fejltagelser i denne sag.

 • fabrikslim på substratet
 • ekstra dobbeltsidet tape
 • superlim
 • aluminium profil
 • klip, beslag eller klemmer (til bånd 220 volt)

Fabrikanter af bånd har som regel allerede givet en af ​​de mest almindelige måder - montering på klæbelaget placeret på bagsiden. Han gemmer sig under den beskyttende skal og for at komme til ham er det nok at hente spidsen med en kniv og trække beskyttelsesfilmen ud.

Groft sagt er der allerede et dobbeltsidet tape. Den ene side er limet til selve båndet, og den anden holder du på den tilsvarende overflade af loftet, væggen, køkkenskabet.

Hvis du tvivler på pålideligheden, skal du blot lægge en lille maling eller lak på flyet. De vil niveauere hele basen efter behov.

Hvis du ikke har gættet med bane eller baglyset og begyndt at rive det af, så kan du ikke klæbe det på samme lag en gang til. Derfor skal du altid forudse markeringen.

Og hvis båndet allerede er kommet ud eller skal fjernes og flyttes til et andet sted, hvad skal man gøre? Brug derefter den anden metode - et ekstra dobbeltsidet tape.

Det er naturligvis først at sætte det på det rigtige sted, og kun så skal du holde et brugt eller nyt bånd til det.

Det ser ud til at hvorfor opfinde noget andet, hvis der allerede findes så enkle metoder fra producenterne. Men som praksis viser, efter lidt lang tid, begynder baggrundsbelysningen på denne måde at falde af og afskrække.

Årsagerne er oftest to:

 • dårligt forberedt monteringsflade
 • dårlig kvalitet tape

Før du klæber til en overflade, skal den være ordentligt forberedt:

 • at rydde
 • tørre tørre
 • affedte

Dette skal ske et par minutter før direkte installation. Først efter det kan vi håbe, at baggrundslyset vil hænge i lang tid og ikke falde af.

Det andet punkt er kvaliteten af ​​båndet. Vælg instanser, der har et 3M badge på bagsiden.

Dette er det mest kendte globale mærke, der producerer ikke kun tape. Selv det skotske mærke selv er kun en lille del af virksomheden.

Samtidig garanterer tilstedeværelsen af ​​et sådant tegn ikke, at du får et kvalitetsprodukt. At smede og skrive kun to bogstaver, for kinesiske håndværkere er ikke en big deal.

Derudover skal du altid være opmærksom på fremstillingsdatoen. Selv af høj kvalitet kopier af berømte mærker (Philips), der har ligget i flere år i kolde rum, kan nemt miste deres oprindelige egenskaber.

Og du vil bryde dit hoved ligesom, og "ZM", men af ​​en eller anden grund er det hårdt limet.

Så hvad skal en almindelig bruger gøre og er der en mere pålidelig måde at fastgøre Ledede bånd? Selvfølgelig er der, og de fleste installatører og elektrikere har længe haft det.

Det består i brugen af ​​almindelig superlim. Takket være ham bliver dit bånd fastgjort sikkert og vil ikke forsvinde, selv når LED'ernes levetid kommer ud, og de taber deres lysstyrke.

Det er bedst at bruge lim i form af en gel.

Det ser ud til, hvordan en sådan lille boble kan være nok til flere meter? Hemmeligheden til monteringsteknologi.

For pålidelig kontakt er det slet ikke nødvendigt at påføre lim over hele overfladen, det er nok til jævnt at lægge dråber hver 5-10 cm, og det er det. Resten af ​​arbejdet vil gøre fabrikken tape.

Klæbemidlet påføres selve overfladen.

Hvorfor det er umuligt at gøre dette, læs nedenfor, hvor installationsfejl vil blive overvejet.

Disse er de to mest enkle, pålidelige og billige måder at montere og sikre et ledet tape fra alle tilgængelige. Det passer dog primært til lave strømmodeller som SMD 3528 eller SMD 5050 op til 14W / m.

De kan monteres direkte på væggen med tapet, loft eller træbassinskab.

Med udslip af varmekraft fra 6 til 10W, er den omgivende luft klogt at klare. Men fra 14W er der allerede en større opvarmning, og her er der brug for en aluminiumsprofil, som fungerer som køle radiator.

Hvis dit bånd er, som det kaldes på randen, mellem lav effekt og kraftig, og foruden den samlede profil og der ikke er plads til at placere, prøv at bruge aluminium eller foliebånd.

Først holder du dette bånd på overfladen, og anbring derefter en LED-strimmel på den. På samme tid forhindrer det ikke punkt at bruge superlimen.

Det vil holde ganske pålideligt, og aluminium vil spille rollen som en lille reflektor og køleskab.

Hvis du har en lang og kraftig baggrundsbelysning lavet på grundlag af de mest populære SMD 5050 LED'er, eller mere kraftfulde SMD 2835 og SMD 5630.5730 LED'er, så er der ingen måde at gøre uden en aluminiumsprofil.

LED tape - Sådan installeres dine egne hænder?

Nem installation, pålidelighed og holdbarhed gør diode belysningstrimler meget populære.

Hvis en LED-stribe er valgt som kilde til belysning, hvordan man installerer den i loftet med egne hænder og betjener en sådan enhed, er de vigtigste problemer, der vedrører forbrugeren.

Ret valg

LED-lysstrimler er repræsenteret ved et standard dielektrisk udstyr med ledende stier og har kontaktpuder til SMD-komponenter i form af lysdioder og modstande. Standardenheden indeholder separate moduler 2,5-10 cm lange. For hvert sådant modul er der flere dioder og modstande, der er ansvarlige for at begrænse det aktuelle forbrug.

Når du vælger, skal du være opmærksom på produktets mærkning, som består af flere symboler:

 • enhedstype;
 • stress indikatorer;
 • glød farve;
 • type monteringselementer;
 • størrelsen af ​​dioden chips;
 • Antallet af dioder i et meter tape
 • produktbeskyttelsesklasse.

Moderne diode strip lys har en hvid (W), blå (B), rød (R) eller grøn (G) glød. Multi-farve RGB bånd implementeres også. Single-row bånd er kendetegnet ved densiteten af ​​dioder, en multipel på 30 og dobbeltbånd - et multipel på 60.

Der skal lægges særlig vægt på størrelsen af ​​diodechips. Disse parametre karakteriserer mængden af ​​lysstrøm:

 • SMD-3528 med en effekt på 4,8-19,2 W / m;
 • SMD-5050 med en effekt på 7,2-14,4 W / m;
 • bånd SMD-5060;
 • bånd SMD-5630;
 • bånd SMD-5730.

Når du vælger en diode, kan belysningsbåndet ikke overskride beskyttelsesgraden IP. Optimal ydelse sikrer sikker og så lang som muligt drift af lyskilden.

Derfor er det tilrådeligt kun at installere sådanne enheder i lokaler med for høj luftfugtighed.

stik

Fabriksudstyret er helt klar til montering af båndet, hvilket indebærer tilstedeværelsen af ​​stik, der er forbundet til en elektrisk strømkilde.

I de udskårne elementer er der dog ingen klare kontakter, og derfor er brugen af ​​stik med stik det eneste rigtige valg til tilslutning af en belysningsenhed.

Omkostningerne til stikket varierer meget afhængigt af det funktionelle formål.

Branchenhederne kan ikke kun forbinde, men også tilslutte og fodre, beregnet til tilslutning til sådanne enheder som strømforsyning, controlleren eller en lysdæmper.

isolering

Med henblik på isolering anvendes det varmekrympbare rør oftest, hvilket som et resultat af opvarmning er i stand til at falde i størrelse, krympe og montere kontakterne tæt.

På grund af sådanne egenskaber er det ikke kun muligt at opnå elektrisk isolering, men også at øge niveauet af mekanisk styrke.

Forbindelsen af ​​to bånd sammen

Tilslutninger med stik er et praktisk og simpelt alternativ til den traditionelle forbindelse, som gør det muligt at genoprette segmenterne af bånddiodebelyst lys, eller at kombinere flere diodebånd i et enkelt system.

I øjeblikket er der tilsluttet stik med en eller flere stik, så når du vælger, skal du tage højde for typen af ​​diod tape og typen af ​​forbindelse, som kan være stiv eller fleksibel.

Tilslut to eller flere LED-strimler

Beregning af LED strip og strømforsyning

LED-striplys arbejder med likestrøm, og forbindelsen er lavet til en spændingskilde på 12 V eller 24 V. Derfor anvendes transformerende strømforsyninger til strømforsyning fra et konventionelt strømforsyningsnet, som nødvendigvis skal svare til lysindretningens effekt. Strømniveauet kan bestemmes af tabular data.

Valg af strømforsyning

Til dato producerede og solgte flere muligheder for strømforsyninger i forskellige versioner:

 • Kompakt og forseglet anordning med plastikbeholder, der er kendetegnet ved lille størrelse og vægt samt et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau mod fugt. Maksimale effektværdier overstiger ikke 75 W. Enheden er designet til at drive diodebåndene med indvendig belysning.
 • Den stramme enhed med aluminiumshuset, med en gennemsnitlig effekt på 100 W. Denne version af enheden er kendetegnet ved en ret håndgribelig vægt og dimensioner, derfor bruges den meget i implementeringen af ​​belysning i gadenheder. Afviger i den øgede pålidelighed og god beskyttelse mod de negative ydre faktorer, der præsenteres af vind, en atmosfærisk nedbør og en ultraviolet.
 • Enhed åben type med en gennemsnitlig effekt på 100W. En stor enhed designet til installation i et hardwarerum eller et specielt skab. Den største fordel ved denne mulighed er repræsenteret ved overkommelig pris.

For at vælge den rigtige strømforsyning er det derfor nødvendigt at bestemme ikke kun typen af ​​lysstrimmel, men også dens effekt.

Nødvendige værktøjer

For at installere LED-stripe armaturet er der brug for et standard sæt af materialer og værktøjer, repræsenteret af:

 • direkte diod tape;
 • strømforsyning;
 • monteringsværktøj i form af en kniv og en saks;
 • elektrisk loddejern til 25-40W;
 • kolofonium og lavsmeltende lodde af typen "POS-61";
 • elektriske ledninger med et mindste tværsnit på 0,75 mm 2;
 • varmekrympeligt rør;
 • særlig hårtørrer eller gas husholdningslygter;
 • lugs til elektriske ledninger;
 • specialkrympeværktøj.

Som praksis viser, kan den optimale flux til lodning være repræsenteret ved almindelig kolofonium, som tidligere skal opløses i en lille mængde alkohol.

For at undvære løst lodning er det tilrådeligt at købe aftagelige stik, der er beregnet til montering af en tapediode-lampe. Sådanne indretninger har et klemkontaktsystem og muliggør nem forbindelse.

Vil du lave dig selv en usædvanlig lysarmatur? DIY LED rørlampe - Monteringsvejledning.

Læs om fordele og ulemper ved LED strips her.

Typer af LED strips og deres strøm er beskrevet i detaljer i denne artikel.

Baggrundsbelysning montering

Så overvej hvordan du installerer LED-strimmel for at belyse loftet. Uafhængigt installere LED strip er absolut ikke svært. Du bør først prøve på båndet på installationsstedet og markere pladsen til hullerne til fastgørelsesanordninger.

Yderligere installation udføres i overensstemmelse med følgende trinvise intuitive instruktioner:

 • Forberedende aktiviteter med ledninger eller et kabel omfatter stripping af spidserne ved 3-5 mm og efterfølgende vridning. Ved drejningen er du nødt til at lægge en dråbe af alkoholflux og tin med et loddejern. Du kan trykke strækningen af ​​ledninger ved hjælp af det varme tip af loddejernet i kolofoniumet og derefter dyppe det i smeltet loddemetal.
 • Tilslutningen af ​​ledningerne udføres i overensstemmelse med farvemærket, og sløjferledningerne føres til kontaktpladen på båndet. Standard loddetid bør ikke overstige 7-8 sekunder.
 • Det varmekrympelige rør sættes på lodde- og trådgruppen og fastgøres ved hjælp af opvarmning. Før man fortsætter med rørisolatorens kompression, anbefales det at alle dele af lodningen forsegles med silikoneforseglingsmiddel.

LED-strip monteringsskema

På det afsluttende trin af installationen skal du forbinde en diode båndbelysningsenhed til terminalerne på enheder som f.eks. En strømforsyning, controller eller forstærker og derefter omhyggeligt kontrollere hele kredsløbets rigtighed. Controllers bruges kun, når det er nødvendigt, for at kontrollere styrken af ​​lysstyrken og farven på LED-strimlerne smidigt.

Sådan installeres LED stripe i køkkenet?

Forseglede bånd installeres i våde områder og i køkkenet, hvor specielle plastik klemmer eller klip anvendes oftest til montering på væg- eller loftoverfladen:

 • Tilslut diodebåndets kontakter med ledningerne ved lodning eller specielle stik;
 • isolere leddene med isolerende tape eller varmekrympeslange;
 • Når du monterer båndet på profilen ved hjælp af dobbeltsidet tape, skal overfladen være tør, ren og fri for fedt.
 • klip LED-strippen, fjern gradvis den øverste filmbeskyttelse og tryk på belysningsenheden;
 • installer en transformer på et forud valgt sted.

Sådan tilsluttes LED-strimlen til 220 V, læs artiklen. Se også ledningsdiagrammer.

Hvorfor har du brug for en transformer til LED stripen, vil du lære ved at læse disse oplysninger.

Når der skabes baggrundsbelysning for flere diodeelementer, bør integrationen i et enkelt system være strengt parallel, og forbindelsesområderne fjernes i plastikdæksler.

For nylig foretrækker forbrugerne ikke traditionelle switche, men moderne dimmere, som installeres sammen med strømforsyningen. I sidste fase kontrolleres den installerede belysning.

LED strip til loftbelysning

Under reparationer lægges der særlig vægt på belysning, som, som det er kendt, indstiller den grundlæggende atmosfære for hvert værelse. Sammen med den hurtige udvikling af energibesparende teknologier er anvendelsen af ​​diodelamper stigende, hvilket gør det muligt at reducere energiforbruget betydeligt. Kombinationen af ​​praktisk og attraktiv design er forskellige LED stripe. De fastgøres direkte til loftet og skaber jævn blød belysning.

LED strip til loftbelysning

Hvad er enheden

LED-bånd er fleksible plader fremstillet i form af bånd og forsynet med lysdioder. Sidstnævnte er lige adskilt fra hinanden.

LED loftbelysning

SMD 3528 LED Strip

Ud over de lysende elementer er modstande placeret på båndet og beskytter hele systemet mod højspænding og begrænser strømmen.

LED-strimlens struktur

Tabel. Varianter af LED strips.

Typer af LED'er på LED-strimler

LED Strip Typer

Produktfordele

De vigtigste fordele ved LED-strimler omfatter:

 • elbesparelser;
 • ensartet og retningsbestemt belysning;
 • varigheden af ​​operationen og nåede 10 år
 • evnen til at vælge forskellige farver
 • i flerfarvede bånd - en stabil farve i hele driftsperioden;
 • fleksibilitet til at give båndet nogen form
 • miljøvenlighed og brandsikkerhed på grund af fraværet af kviksølv og lav varme;
 • muligheden for at justere båndets længde
 • ingen effekt på tv-signaler på grund af manglende interferens.

LED-stripeffekt

Takket være disse kvaliteter benyttes diodebåndet ikke kun til yderligere belysning, men også som hovedkilden til lys. I dette tilfælde vil strømforbruget på 10 meter af et sådant bånd være endnu mindre end det for mange glødelamper, der er kendt for mange.

Hvordan går LED-båndet i interiøret

Valg af tape efter type dioder

De mest almindelige dioder til sådanne bånd er SMD 3028 og SMD 5050. De fastgøres direkte på båndets overflade og varierer i størrelse, som vises som tal i titlen. Med hensyn til lysstyrke er små SMD 3028 dioder ikke ringere end store, men på grund af deres lille størrelse kan de belyse et mindre område af loftet. Derfor er det værd at opretholde SMD 5050 for at skabe et lysere baggrundslys.

Hvad angår farveparameteren, er det værd at være opmærksom på de krystaller, der anvendes i LED'erne.

I øjeblikket er der 4 muligheder:

Hvide krystaller fremstilles i øjeblikket ikke. I stedet bruger designet et blåt element, der udsender ultraviolet lys. Da dioden er belagt med en phosphor, der er lysende under påvirkning af sådanne stråler, produceres hvidt lys ved udgangen.

Men en sådan beslutning påvirker båndets kvalitet negativt. Det er den korteste levetid på grund af den hurtige udbrænding af phosphoren. Resultatet er ikke kun et fald i båndets lysstyrke, men også en manifestation af en blå glød.

Den klassiske kombination af RGB gør det muligt at få ikke kun en af ​​de foreslåede tre farver. Som det er kendt fra optik, opnås hvid farve ved at blande alle tre farver. I kombination med den stabile drift af krystaller, der ikke kræver yderligere belægninger, øger dette væsentligt produktets levetid. Typisk kommer disse bånd med en fjernbetjening med hvilken belysningen justeres. Dette giver yderligere muligheder for forsøg.

Tips om valg af LED strip til forskellige værelser

Afhængigt af, hvor installationen af ​​loftbelysning er planlagt, vælges produkttype og dens placering. Lysstyrkeændringen sker på grund af variationer i antallet af dioder inden for en meter af båndet. Jo flere elementer i baggrundslyset, så det er lysere og dyrere.

En meter tape kan have et andet antal dioder.

Antal lysdioder på båndet

I gangen

Da denne zone ikke kræver stabile lyse belysninger, ville køb af et bånd med SDM 5050 dioder og derover være upraktisk. Overvejende korridorer og gennemgangsområder har brug for ekstra lys om natten. Anvendelsen af ​​glødelamper vil medføre høje energikostnader, og mørke er ikke den bedste løsning. Den bedste løsning ville være at installere LED-strimler med lav effekt. Deres lys vil ikke irritere øjnene om natten, og ved brug af en lysdæmper kan du ændre lysstyrken, hvilket også vil have en positiv indvirkning på familiens budget.

LED belysning i korridoren

Dimmer til LED stripe

På badeværelset

Da dette er et rum med høj luftfugtighed, er det nødvendigt at bruge en hermetisk struktur. Dette forhindrer problemer med elektricitet i tilfælde af vandindtrængning. Lysstyrken af ​​belysningen vælges på forespørgsel fra husets ejere, for i et lille rum er båndet egnet både som ekstra belysning og som hovedkilden til lys.

LED taklamper i badeværelset

I soveværelset

De fleste, der ønsker at købe LED-strimler, installerer dem i soveværelset for at tilføje komfort og en mere afslappet atmosfære. I dette tilfælde er der passende muligheder med RGB-krystaller, der giver mere plads til fantasi, arbejder i bestemte dele af spektret og giver mere finjustering, når du bruger en lysdæmper.

Udsøgt soveværelse design ved hjælp af LED stripe

I børnehaven

Det vil være en stor fornøjelse for barnet at vælge interessante farvekombinationer med sine forældre og justere baggrundslyset efter hans humør. Af denne grund bør du være opmærksom på diodbåndet med avancerede funktioner. Det er modeller med dioder RGB + W.

Udvidet funktionalitetstilstand gør det muligt at justere både rent hvidt lys på hovedtid og forskellige nuancer af spektret til spil. I denne udførelsesform vil anvendelsen af ​​dimmere også være passende. Derefter giver en svag spænding dig mulighed for at maksimere svække lysdiodens glød og bruge baggrundslyset som et natlys.

Et eksempel på brugen af ​​lysdioder i belysningen af ​​loftet på gipsvæggen i børnenes værelse

I stuen

Dette sted udfører nøglefunktioner i næsten ethvert hjem. Alle slægtninge samles her, helligdage holdes og gæsterne modtages. Derfor er det vigtigt at vælge ikke kun det optimale indretning, men også ansvarligt behandle installationen af ​​belysning. Massive lysekroner med glødelamper har længe givet vejen til diodesystemer. Sidstnævnte giver mulighed for at udpege et større antal design ideer. For eksempel oprettelsen af ​​et loft med flere niveauer med intern belysning.

LED-stripe til belysning af loftet i stuen

Denne ide vil appellere ikke kun til gæster, men også til husstandens medlemmer. Til tilhængere af naturlig hvid belysning er monokrome bånd egnet, og for at skabe en festlig atmosfære vil den bedste løsning være RGB-bånd, en række farver og tilpasningsmuligheder, der vil være et glimrende supplement til det sjove.

I køkkenet

Her bruges i de fleste tilfælde ikke kun til dekorative, men også til praktiske formål. Ud over loftet kan de limes til de øvre kanter af vægskabene, hvilket vil bringe usædvanlige træk til køkkenindretningen. Du kan øge funktionaliteten ved hjælp af sensorer - de er nemme at bruge, når du vil tænde lyset, men dine hænder er optaget. Når du bruger et bånd over arbejdsfladen, er denne løsning især praktisk, hvis dine hænder bliver beskidte under tilberedningen.

LED stripe i køkkenet

Video - RGB LED Strip

DIY installation

Da klæbebånd er mest efterspurgte, overvej denne metode til at skabe LED-belysning.

Til arbejde skal du:

 • LED strip, købt med en lille margin for sikkerhedsnet;
 • saks til skæring af den krævede længde af produktet;
 • varmekrympeslanger eller elektrisk tape;
 • Loddejern med loddemetal og lysdiode eller LED-stik;
 • ledninger til tilslutning af bånd.

Et værktøj til montering af LED-båndet gør det selv

Derudover kan du have brug for loftsplanker og udjævning til markering af loftet. Den bedste løsning anses for at være limet til vægloftet. Ved hjælp af niveauet skal du markere væggene for at få de vandrette linjer, hvorigennem delen vil blive limet.

Installationsbånd, helt klar til installation

Trin 1. Mål højderne i forskellige hjørner af rummet og find en lavere værdi, hvorfra markeringen vil gå.
Trin 2. Brug niveauet til at markere de vandrette linjer for at installere bundkortet. På det laveste punkt skal det være i en afstand af 5 cm fra loftet. Så lyset vil frit trænge ind i rummets øvre område.

Laser Level Line til Baguette Mounting

Trin 3. Med de nødvendige ledninger skal du installere bundkortet på lim, kendt som "flydende negle".

Trin-for-trin proces med montering LED-stripe på loftet

Trin 4. Afrim overfladen, hvorpå LED-strimlen skal installeres. Det er også nødvendigt at slippe af med flakbelægninger. For at øge monteringspålideligheden skal installationsstedet limes sammen med stærkt dobbeltsidet tape.
Trin 5. Skil det klæbende lag fra diodbåndet og lim det parallelt med loftet eller i en vinkel med det for at skabe den ønskede belysning.

Båndet limes løst til overfladerne. For det første skal overfladen rengøres af støv, så fjern beskyttelsesfilmen fra bunden af ​​båndet og lim langs registreringslinjen.

Tilslutning til strømforsyningen ved hjælp af ledninger

Den nemmeste måde er at bruge en LED-stik. I dette tilfælde påføres båndets kontaktende på stikstifterne, hvorefter låget lukkes. Men denne mulighed er dyrere og mindre pålidelig, ligesom lodning.

Ordningen med LED belysning i lejligheden

Parallel forbindelsesskema af to RGB bånd

Skridt til at forbinde strøm ved lodning.

Trin 1. Tumble kontakt puder på båndet, dække dem med loddet.

Loddebåndsforbindelse med kabel

Trin 2. Fri fra isolering omkring 8 mm ledninger, tin dem, lever dem med loddetråd og skær i en længde på 3 mm.
Trin 3. Læg ledningerne på puderne og brug et loddejern og loddemetal på loddet.

LED strip lodning

Loddemetal på forskellige steder bør ikke tilsluttes for at undgå en kortslutning på ledningerne.

Ledninger loddet til tape

Trin 4. På trods af lav spænding er det bedre at isolere stedet for lodning ved hjælp af et varmekrympeslange eller almindeligt elektrisk tape.

Isolering af kontakter af en LED tape

For at opvarme det varmekrympelige rør kan du bruge en konventionel lighter, mens fagfolk bruger en industriel hårtørrer (varmepistol) til dette

Varmekrympeslangen hårtørrer

Skære- og fastgørelsestape

Til skæring af båndet skal du bruge en særlig mærkning på overfladen af ​​produktet. Det standard trin, gennem hvilket kontaktpuden gentages, er 3 dioder. Placeringen for skæringen er normalt angivet med en linje eller et saksikon.

LED Strip Trim

Båndforbindelsen udføres på en af ​​tre måder:

 • LED-stik;
 • lodning med ledninger;
 • lodning uden ledninger.

Uanset hvilken metode der vælges, skal du følge reglen - forbund ikke båndet længere end 5 meter. Denne værdi tillader alle dioder at brænde jævnt uden at miste lysstyrken, som vil lide, hvis udgangen er 5 meter.

Båndstykker forbundet med et stik

Trinene for at forbinde båndsegmenter med et stik (del 1)

Trinene for at forbinde båndsegmenter med et stik (del 2)

Den første metode, som nævnt, er enkel, men dyr, så vær opmærksom på lodningen.

Lodning med ledninger.

Trin 1. Træk afskalede trådender. Frakke med loddemetal.
Trin 2. Lod padsene på båndets ende.

Trin 3. Løsn trådens ender og enden af ​​båndet, så loddet fra forskellige steder ikke forbinder.

Loddeforbindelse foto

Trin 4. Gentag med enden af ​​det andet bånd.

Denne metode er praktisk, når du monterer båndet i en vinkel. Bøjning af båndet selv i en ret vinkel til fastgørelse er forbudt. Anvendelsen af ​​spikesender med kobbertråd af passende diameter løser dette problem.

En anden mulighed er at bruge en vinklet stik.

Hovedlysbelysning

Når du har installeret båndet på plads, er en pulsforsyning tilsluttet det, hvilket reducerer spændingen fra 220 volt til den optimale værdi for driften af ​​konstruktionen. Selve båndets arbejde understøttes af en spænding på 12 eller 24 volt. Ved installation skal produktet være opmærksom på, at lysdiodens strømforbrug ikke overstiger strømforsyningens kapacitet. Ellers sker en automatisk afbrydelse i overensstemmelse med beskyttelsessystemet. Denne egenskab er valgt ud fra længden af ​​det installerede bånd. Også den vigtige rolle, som størrelsen af ​​strømforsyningen spiller. Jo mindre det er, jo lettere bliver det at skjule det. Derfor er det bedre at tænke på forbindelsesordningen på forhånd.

En speciel controller bruges til drift af et flerfarvet bånd. Efter installationen er det ønskeligt at skjule det sammen med strømforsyningen. Resultatet af arbejdet vil være et funktionelt lys og æstetisk udseende af det udstyrede rum.

Controller til LED strip RGB

Som praksis viser, øges populariteten af ​​LED-striber over tid kun. Dette skyldes den nemme brug af strukturer i hverdagen og når man arbejder med design af rummet. Velvalgte belysning vil ikke kun give synlighed i huset. Ved hjælp af den brugerdefinerede indstilling kan du opnå den nødvendige følelsesmæssige effekt, når du ændrer flere parametre i baggrundslyset, hvilket ikke er tilfældet med klassiske lysekroner med glødelamper. Et plus er også en økonomisk fordel. Købet af diodebåndet fjerner de store regninger for elektricitet og behovet for at erstatte belysningen i de næste 10-20 år (afhængigt af produkttype).

Sådan installeres spotlights?

Du finder svaret på dette spørgsmål i denne artikel! Vi anbefaler også at læse om, hvordan man skal udstyre loftet med egne hænder.