Hvordan man vælger og installerer korrekt spotlights til gipsplader

Projekter af belysningssystemer i moderne boliger giver oftest installation af spotlights i gipsvægge. Denne type lyskilder med korrekt tilslutning giver dig mulighed for at opnå en vis individualitet og højkvalitets lysfløde i hele rummet. Inden du vælger spotlights til huset og udformer en specifik ordning med sådan belysning, er det nødvendigt at klassificere sådanne belysningsenheder.

Typer af loftslygter indbygget i gipsplader

Indbygget i gipspladens loftkilder kan variere i følgende kategorier:

 • ved spænding;
 • efter type lamper;
 • på den konstruktive mulighed for at dreje.

Disse forskelle er ikke afgørende for driften af ​​belysningsenheder, men kan have visse fordele afhængigt af design, formål og antal installerede enheder. Det er tilrådeligt at kende egenskaberne ved arbejdet i hver type armaturer, inden du udarbejder et udkast til rummets belysningsskema.

Forskelle i strømforsyningsspændingsparametre

Det moderne marked af gipspladens loftslygter tilbyder tre hovedtyper af enheder, der kræver en anden spændingsforsyning:

 • enheder designet til 220v;
 • enheder designet til 12v;
 • LED-lyskilder designet til 3v (spændingen på LED-pakken er ikke en global karakterfaktor, da deres arbejde er forbundet med aktiviteten af ​​den nuværende driver).

Spændingen, der skal påføres lamperne, afhænger af deres type. Det er nødvendigt at forudse typen af ​​lyskilder, da forbindelsesordningen for alle typer spotlights har sine egne egenskaber.

Forskelle i lampetyper

Lamper, der er installeret i loftslygter i gipsvægge, kan være af følgende typer:

 • almindelige glødelamper;
 • fluorescerende (energibesparende) lamper;
 • halogen lyskilder;
 • LED lamper.

Hver type lampe har sine egne egenskaber, og dette bør overvejes ved planlægning af belysningsordningen.

Spotlights, der understøtter driften af ​​simple glødelamper, er klassiske enheder, der ikke kræver særligt udstyr til at forbinde dem. Men de har en række ulemper. Den vigtigste er de samlede dimensioner af spotlights til gipsvæg, så dens højde varierer mellem 7-8 cm, hvilket indebærer en betydelig forøgelse af kløften mellem gipspladens loft og bygningspladen af ​​bygningen. I nogle tilfælde kan dette aspekt påvirke rummets endelige højde, dvs. når loftets højde er omkring 2,5 meter, er det nødvendigt at reducere niveauet væsentligt.

Drift glødelamper i spotlights får dem til at overophedes, især ved høj effekt. Dette kan kræve yderligere sikkerhedsforanstaltninger. Fordelen ved dette valg er den lave pris ved belysningsudstyr og nem installation. Belysningssystemet giver dig mulighed for at bruge en lysdæmper (som er denne enhed, vi regnede ud i en separat artikel), som giver yderligere muligheder for behagelig opfattelse og skaber lyszoner med forskellig belysning.

Anvendelsen af ​​ordninger til tænding af fluorescerende lamper i spotlights kan betydeligt spare energi, men de overordnede dimensioner af det installerede punkt i loftet er de samme som ved anvendelse af glødelamper. Lysstrømmen af ​​moderne fluorescerende pærer, tæt på strømmen af ​​lys fra glødelamper, men har stadig en vis nuance.

Da spotbelysningen, monteret i et gipsplankloft, indebærer en specifik tilgang med mindst udragende dele af belysningsenhederne, er det ikke altid muligt at bruge energibesparende enheder.

Pointen er, at designfunktionen af ​​sådanne lamper er designet til åben drift, i dette tilfælde skabes der en tilstrækkelig lygtspredningsvinkel, og når lampen er skjult i lampen, er der en signifikant svækkelse af lyskilden på trods af reflektoren. Brug af en dimmer med denne type belysning er ikke mulig på grund af de tekniske egenskaber hos de fluorescerende kilder.

Halogenlamper i loftsarmaturer til gipsplader lofter bruges oftest. Det skyldes forholdet mellem forbrugt elektricitet og et behageligt lysområde. Den samlede størrelse af rammen af ​​sådanne produkter er 3-4 cm i højden, hvilket gør det muligt at sænke niveauet af loftet lidt. I virkeligheden kræver driften af ​​sådanne lamper anvendelse af en trin-down transformer, som udsender en spænding på 12 volt ved udgangen.

Halogenlamper til hjemmet skaber en kraftig og retningsstrålende lysstrøm, effektiviteten af ​​disse enheder er højere end glødelamper, hvilket gør det muligt at spare elektricitet, især når der bruges et stort antal spotlights. Lav driftsspænding opfylder standarderne for sikker drift i våde områder. Kilder af denne type tillader brugen af ​​en lysdæmper til regulering af lysstrømmen.

LED spotlight fixtures - dette er den mest moderne løsning. På grund af denne kendsgerning er det betydeligt mindre strømforbrug. I det væsentlige er LED'en en halvleder, der udsender en lysstrøm, når strømmen strømmer. Fordelen ved denne løsning er det faktum, at det er muligt at vælge strømmen af ​​strømmen, det vil sige, at det bliver muligt at variere med baggrundsbelysningen i de rigtige dele af rummet, hvilket i sig selv giver rigelige designmuligheder, især ved flere niveauer.

LED belysning tilhører kategorien af ​​den dyreste i den indledende fase af investeringen, når de køber enheder. Dernæst er denne nyanse nivelleret af besparelsen af ​​elforbruget.

Design funktioner indbyggede armaturer i gips

Apparatets spotlysinstallation i gipslofter varierer i design. Hovedtyperne af ydeevne:

Irreversible kilder er stationære og har ikke evnen til at ændre retningen af ​​lyskilden.

Drejelygter giver dig mulighed for at ændre vinklen på belysningsretningen, i nogle tilfælde er brugen af ​​dem tilrådelig, f.eks. Når du vil fremhæve et bestemt område af rummet under alle omstændigheder.

Åbne enheder er ikke beskyttet mod fugt, det anbefales at bruge dem i almindelige boliger.

Lukkede lamper er strukturelt beskyttet mod indtrængning af fugtig luft, damp eller små dråber vand. Har til hensigt at fungere i badeværelser, puljer, saunaer.

Alle moderne fremstillede produkter har IP-sikkerhedsklassifikation. Ifølge hendes forskrifter er det muligt at vælge lamper til deres formål. Indikatoren består af to tal, den første betyder graden af ​​beskyttelse mod støv:

 • 0 - ingen beskyttelse
 • 1 - beskyttelse mod partikelstørrelse 50 mm;
 • 2 - 12 mm;
 • 3 - 2,5 mm;
 • 4 - 1 mm;
 • 5 - mindre end 1 mm;
 • 6 - fuld sikkerhed.

Den anden værdi af cifferet karakteriserer fugt modstand:

 • 0 - ingen beskyttelse mod fugt
 • 1 - beskyttelse mod lodret indtræk af vanddråber;
 • 2 - beskyttelse mod faldende dråber i en lille vinkel
 • 3 - beskyttelse mod stænk med stor indflydningsvinkel
 • 4 - noget stænk af vand er tilladt
 • 5 - vandstråler er tilladt
 • 6 - evnen til at arbejde under vandets direkte indflydelse
 • 7 - evnen til at arbejde under et kort ophold i vandet
 • 8 - muligheden for langsigtet ophold under vand.

Det er klart, at de sidste punkter på fugtbeskyttelse ikke kan accepteres til lamper på loftet, men du skal vælge produkter til våde rum med et beskyttelsespunkt på mindst 2.

Udvælgelse af komponenter til installation af armaturer i et gipsplankloft

Installation af spotlights i gips kræver de nødvendige materialer. Grundsætningen omfatter:

 1. elektrisk kabel med et tværsnit på 1,5 mm 2 (længden er valgt afhængigt af ledningsledernes ledningsmønster);
 2. klemmer (bruges til at forbinde kabelstykker);
 3. kobberhylster (til omskæring af vendinger, om nødvendigt);
 4. down-down transformer (til tilslutning af armaturer udstyret med halogenlamper);
 5. nuværende driver (til LED lyskilder).

Her skal vi tydeliggøre, at spændingstransformatoren skal opfylde den krævede effekt, sædvanligvis overstiger parametrene den samlede effekt af de tilsluttede lamper med 20%.

Den nuværende driver er nødvendig for driften af ​​LED'erne. Hvis en seriel forbindelse er valgt, skal føreren have en nuværende margen, for at lysdioderne fungerer korrekt.

Parallelforbindelse er mere foretrukket, men kræver en separat driver til hver LED. Mange producenter supplerer LED-spotlights med deres egen driver, hvilket muliggør uhindret parallelforbindelse.

Nødvendige installationsværktøjer

For en kvalitetsinstallation af punktlyskilder skal du:

 • lang linjal eller målebånd
 • spændingsfaseindikator;
 • tang (krympetang til krympehylster);
 • bore;
 • krone til fremstilling af huller 60-75 mm (cirkulær boring med justerbare skærme, så du kan lave huller med den ønskede diameter);
 • isolerende tape;
 • kniv til stripping af enderne af ledningerne eller en speciel visker.

Funktioner af ledninger

Lægning af elektrisk kabel er et vigtigt punkt i installationen af ​​armaturer i et gipsplankloft. Det anbefales kraftigt at udføre dette arbejde, før du installerer gipspladerne. I dette tilfælde er det muligt at udføre den mest høje kvalitet og præcise kabling. Tråd tværsnit skal være mindst 1,5 mm 2. Kabeldiagrammet, uanset antallet af armaturer, skal påtage sig en parallelforbindelse til den uafhængige drift af hver kilde.

Ved ledninger inden for den fremtidige forbindelse til lampens kredsløb er trådsløjferne tilbage, 20-30 cm lange - dette vil tillade at manøvrere frit på tidspunktet for tilslutning af ledningerne. Det er ønskeligt at lægge ledningerne i en særlig korrugering til kablet, med en lav grad af brandbarhed.

Hvis ledningerne udføres på det monterede loft, til dette formål trækkes aluminiumtråden gennem armaturerne under lyset gennem de forborede huller i gipsvæggen for ikke at beskadige kablet. Du kan forudfinde de nødvendige stykker wire, som forbinder lamperne.

Ved tilslutning af ledningerne styres trådens farver. Antag en blå kerne er en fasetråd, og en brun kerne er nul. Endvidere er ledningskablet og kablet, der går til næste armatur, i klemmeboksen, fastspændt, mens blå er fastspændt med blå og hvid med hvid osv.

Afbryderen skal kun åbne faselederen. Transformatoren, hvis den leveres af kredsløbet, er installeret i loftrummet, er resten af ​​forbindelsen lavet på samme måde.

Ved udlægning af ledningerne er deres diagonale placering ikke tilladt, uanset armaturinstallationsskemaet. Dvs. dette fastholder den nøjagtige placering af ledningerne i et skjult rum, hvilket forenkler søgningen efter mulige fejl i fremtiden. Til komplekse ledninger anvendes elektriske forbindelsesbokse, hvori hovedforsyningstråden kommer, og yderligere ledningsgrener løber fra den.

Huller i gipspladens loft

Steder af fremtidige huller skal være præ-mærket, hvilket eliminerer inkonsekvens med den forberedte sløjfe af ledninger til tilslutning og tillader ikke gipsplader at falde ind i fastgørelseselementerne, når de bores.

Det er nødvendigt at overholde følgende regler:

 • Lamperne er anbragt adskilt fra hinanden i en afstand på højst 120 cm (lysflammens vinkler skal skæres, og funktionen af ​​alle loftprodukter er, at de har små spredningsvinkler);
 • Afstanden mellem fastgørelsesstedet til armaturerne på gipsvæggen og væggen må ikke være mere end 55-60 cm.

Hullerne er lavet ved hjælp af en trækron eller en rund boremaskine med justerbare skær. Anvendelsen af ​​sidstnævnte er at foretrække, da det tillader oprettelse af huller med præcise dimensioner for specifikke lamper.

Montering af lamper i loftet

Efter tilslutningen til ledningerne fortsæt til den endelige installation af produktet i hullet. For at gøre dette skal du komprimere sidens afstandsfjedre og føre kroppen ind i hullet. Korrekt valgt diameter giver dig mulighed for nemt at dybere lampen i loftet niche. I dette tilfælde skal du være opmærksom på de tilsluttede ledninger, de bør ikke bøjes.

På trods af den tilsyneladende enkelhed at installere punktlyskilder i gipsloftet er det vigtigt at følge alle anbefalede anbefalinger, især for at være opmærksom på valg af lampetyper, transformatorer og nuværende drivere, da pålideligheden af ​​hele rummets belysningssystem afhænger af deres elektriske parametres kvalitet og overensstemmelse.

Spotlys til gipspladerlofter Beskrivelse

Spotlights - er et af de bedste valg til stræk- og gipspladelofter, som har deres eget specifikke designbelysning. Den mest attraktive i denne forbindelse, LED, fluorescerende og halogenlamper, der skaber en unik atmosfære i ethvert rum.

Typer af inventar til gips

Indendørs belysningsenheder kan ikke kun bruges til deres direkte formål. De er en vidunderlig måde at dekorere ethvert værelse på. Desuden udfører belysningen den såkaldte "kollektive" funktion, der kombinerer alle detaljer i interiøret i en enkelt enhed eller omvendt opdeler rummet i funktionelle zoner. Desuden kan lys ifølge eksperter påvirke stemningen hos en person, skabe en behagelig, afslappende eller omvendt arbejdsstat.

For det første er det værd at overveje, hvilken slags belysning der vil være passende i lokalet afhængigt af dens formål, og hvilke typer lamper findes generelt.

De mest almindelige muligheder er som følger:

 • hængende lysekrone;
 • faktura lampe;
 • fluorescerende lampe;
 • loft punkt (roterende og ikke roterende) forsænket lampe;
 • LED strip.

Blandt dem, for et gipsloft, ville det bedste valg være en forsænket LED spotlight og en fluorescerende lampe, som kan købes praktisk taget til enhver butik til en rimelig pris.

Særlige egenskaber

Der er følgende typer indfældede armaturer til gipsplader, som i øvrigt kan være velegnet til spændbelægninger:

fluorescerende

Fluorescerende spotlygter - dette er et godt valg til gipspladens lofter. Den største ulempe ved sådanne spotlights er patronens dybde. Trods alt skal installationen kræve en landing på 7 til 10 cm, og derfor skal afstandsrummet være mindst 8-12 cm dybt, og dette er ikke altid muligt i et normalt rum.

Den store fordel er, at fluorescerende lampes levetid overstiger den normale levetid for en almindelig lampe med en faktor på ti (5.000-1.000.000 timer mere).

For eksempel for at oplyse et værelse, har du brug for tre almindelige 100 watt lamper, de kan let udskiftes med tre fluorescerende pærer på 20 watt hver. Måske er derfor en sådan lampe populært kaldt "husholderske".

Sådanne spotlights er let egnede til både lofter og gipsplader, fordi På grund af deres høje effektivitet reduceres varmeoverførslen, hvilket betyder, at de ikke opvarmes.

Lysstofrør er forskellige i farve.

Mest populære er modeller, der giver flerfarvet lys:

 • hvidt (LB);
 • kold hvid (LHB);
 • varm hvid (LTP);
 • varm hvid med forbedret farvegengivelse (LTBTsTs).

For at dekorere rummet kan du bruge lamper med farve fosfor - gul (LV), grøn (LZ), blå (LH), rød (LC), lyserød (LR) og mauve (LGR).

halogen

Halogenlamper til en spotlight indbygget i et gipsplankloft er i det væsentlige en tank fyldt med jod og bromndamp. Deres specificitet er, at deres spole i modsætning til glødelamper er i et vakuum.

Sådanne lamper har stor ulempe - de bliver meget varme, og dette reducerer omfanget af deres anvendelse betydeligt. Tværtimod deformeres begge overfladerne af stræk- og gipspladelofter under indflydelse af høje temperaturer.

Men spotlysene kan ikke indlejres i gipspladens loft og placeres lidt lavere for at reducere den negative påvirkning på den samt en god udvej, hvis de ligger i nærheden af ​​de elektriske ledninger eller små loftbåner.

Ved installation af sådan belysning er det nødvendigt at tage sig af sikkerheden. Spotlights kan typisk købes i en specialbutik komplet med papirhandsker eller et serviet til skruer. Hvis du ikke bruger handsker, forlader fingrene fede pletter på glasset. Og kvartsglas er yderst følsomt overophedning, så disse lys vil hurtigt svigte.

Specialister anbefaler heller ikke at bruge en lysdæmper, fordi det sænker temperaturen, hvilket kan påvirke lampens funktion negativt.

LED spotlight til gipsplankloft

LED-lampen er den bedste mulighed for gipspladens lofter. En sådan indretning har et smalt emissionsspektrum og afhænger af halvlederens kemiske sammensætning.

Det har mange fordele:

 • høj lysstyrke (160 lm / W);
 • slagstyrke (lampe svær at bryde);
 • forlænget levetid (30000-100000 timer);
 • gunstige temperaturforhold (lamperne opvarmer ikke mere end 60 gram;
 • undemanding til højspænding;
 • sikkerhed i drift.

Men den største ulempe ved LED-spotlights til gipspladens lofter er den høje pris, for på trods af at deres sortiment er stort nok, og du nemt kan købe enheder af den krævede størrelse, kan dette være afgørende for valget.

Funktioner ved installation af spotindbyggede armaturer til gipsplader og strækloft

Den vigtigste mekanisme til at installere en spotlight til et ophængt loft er en fjeder med to tendrils placeret på siderne. For at fastgøre lampen i den forberedte fordybning presses antennerne mod kroppen og derefter rettes bag det installerede hængende loft.

For at beregne størrelsen af ​​fordybningen i loftoverfladen er det nødvendigt at beregne, på hvilken afstand fastgørelsesfjedrene er placeret. Dette er et vartegn. For at lave huller til loftlys kan du bruge en byggekniv (på stræklofter). Der er en anden mulighed - at bruge en møllen med en vis diameter, indsat i skruetrækker eller elektrisk boremaskine (på gipslofter). Det er bedre at ikke anvende fræseren hun kan forkæle det.

Det er nødvendigt at beregne i forvejen antallet af lamper. På trods af det faktum, at de ikke vejer så meget, med en stor klynge, kan lamper nemt trække strækloftets lærred tilbage. Derfor anbefales det at installere ekstra enheder, der fastgør projektørerne til loftet, hvilket beskytter det strakte panel. Generelt er grundprincippet som følger: Enhedsrammen skal fastgøres til bundloftet, men hvis mellemrummet er for stort, er det bedre at montere det på hængeren.

Derefter sidder en beskyttelsesring på indersiden for at give stivhed til bunden og på ydersiden - en varmeisolerende, for at beskytte PVC-loftet fra deformation. Og selv om det højeste kritiske temperaturpunkt for PVC er ca. 70 gram, vil ekstra forholdsregler ikke blande sig.

Installation af LED- og fluorescerende forsænkede armaturer på gipsplader og strækloft til professionelle er ikke svært, men hvis du ikke har den fornødne erfaring, skal du kontakte en elektriker for ikke at ødelægge loftet selv og ikke forårsage en kortslutning.

Pris spotlights til gipsplader lofter

Udgifterne til LED-, fluorescerende og halogenforsynede spotlights til stræk- og gipspladelofter varierer afhængigt af oprindelsesland og strøm, og du kan købe dem hos enhver specialbutik.

Karakteristika for de mest almindelige modeller samt deres pris er præsenteret i tabellen:

Montering af spotlights i loftet af gipsplader

Spotlights til gipsplader lofter har deres egne designfunktioner, som gør det muligt hurtigt og nemt at installere dem. Den moderne serie af lamper er præsenteret af en lang række modeller, men den mest udbredte er indlejrede modeller. De fleste af belysningsarmaturerne til de ophængte strukturer er forbundet med 220V-netværket på grund af den indbyggede driver. LED spotlights til gipsplader lofter har lav varme under drift, hvilket gør det muligt for dem at også bruges til spænding af lærred.

Typer af produkter

At vælge en lampe i loftet på gipsplader er vigtigt at tage højde for mange faktorer. Det moderne sortiment byder på så forskellige belysningskilder, at du først skal gøre dig bekendt med alle slags egenskaber for at kunne afgøre.

Der er sådanne kategorier af belysningsenheder, der adskiller sig:

 • ved spænding;
 • ved tilstedeværelsen af ​​en drejemekanisme;
 • efter type lamper.

Ved typer af lamper skelnes mellem følgende typer enheder:

 • glødelamper;
 • energibesparelse;
 • LED;
 • Halogen.

Spotlights kan være:

 • overhead (installeret oven på overfladen);
 • forsænket (nedbrudt i en understruktur).

Overhead typer er ikke præsenteret i så bred vifte.

Embedded modeller er:

Den anden type belysningsindretninger modtog den mest udbredte, fordi de gør det nemt at ændre retningen af ​​lys, hvilket ikke kun er funktionelt, men dekorativt.

Også indbyggede loftlamper kan være:

I det første tilfælde stikker lampen delvis over loftets overflade. Interne modeller installeres næsten flush med loftoverfladen.

Vi vælger den relevante lampe

LED-enheder adskiller sig fra analoger, idet strålingsstyrken afhænger af typen af ​​krystaller, der anvendes i designet. Hvis kvaliteten af ​​emitterne er dårlig, vil sådanne lamper være kortvarige. For at købe en kvalitets lyskilde skal du være opmærksom på produktmærket. Berømte mærker bruger som regel højkvalitets krystaller, fordi deres produkter tjener i årevis og giver en klar lysflow. Derudover giver kendte producenter altid garanti for deres produkter.

Normalt sælges LED-lamper til gipsplader lofter med en lampe.

Sådan vælger du en lampe

For at husbelysningen skal opfylde alle krav fra ejeren, er det vigtigt at tage hensyn til de samlede parametre i belysningsenhederne samt rummets egenskaber, loftindretning og meget mere. I særdeleshed skal du være opmærksom på sådanne øjeblikke:

 • Type belysningsenhed (stationær, drejelig, med fjernbetjening osv.) Stationære modeller kan købes til en meget overkommelig pris, da de er mindre funktionelle.
 • Fastgørelsesmetode: overhead, forsænket. Den første mulighed er installeret på overfladen, den anden skæres ind i gipspladens loft, som du skal pre-gøre et hul af den passende diameter i arket. Således spiller en vigtig rolle af lysindretningens dimensioner såvel som niveauet af dets opvarmning under drift.
 • Beskyttelsesgrad. Til stuer og køkken egnet model IP20, IP23. I badeværelset og andre værelser med høj luftfugtighed skal der være modeller med IP57 beskyttelse og derover. For disse lokaler er det meget sikrere at installere lavspændingsenheder her.
 • Design og type materiale: plast, metal, glas mv. Plastmodeller er de billigste, men for et hjem er det bedre at stoppe valget på krom-, glas- og krystalmodeller.
 • Kvalitet fastgørelsesdele. Embedded modeller er udstyret med et specielt fastgørelsessystem kaldet "fjedre". En sådan mekanisme gør det muligt hurtigt og nemt at installere og fjerne om nødvendigt en belysningsenhed.

Anbefalinger til placering og beregning

Før du lægger LED-lamper i loftet af gipsplader, er det nødvendigt at markere installationen af ​​profiler korrekt og selve lyskilderne korrekt.

Gør dette før du installerer loftet struktur er nødvendigt af to grunde:

 • at elementerne i den suspenderede struktur ikke blokerer lyskilden;
 • for at skjule ledningerne under loftet.

Til ledninger anvendes et kabel med et tværsnit på 0,75 til 1,5 mm, ledningerne er fastgjort til profilrammen. På stederne for den fremtidige placering af lamper forlader jeg en wirelinje på ca. 15 cm.

Kilder til belysning bør ikke placeres langt fra hinanden (mere end 1 meter), medmindre du har til hensigt at installere en lysekrone i midten. For at forbinde ledningerne skal du bruge klemmerne.

montering

Næste trin - Tilslutning af armaturer til strømforsyningen. For at gøre dette skal du få et kabel, der blev efterladt specifikt til tilslutning, og tilslut det til netledningen.

Alle indbyggede armaturer har en speciel montering. Det giver dig mulighed for simpelthen at installere enheden i hullet, du skal bare trykke klemmerne på enheden, indtil den kommer til det rigtige sted. Herefter frigives fjedrene, og du kan høre et klik, hvilket betyder at enheden er fast.

LED strip lys

LED strip har mange fordele, både funktionelle og æstetiske.

Funktionelle fordele omfatter:

 • nem installation,
 • lang levetid
 • en række farver
 • økonomi - forbruger meget lidt elektricitet.
 • ubrydelig sag - da denne type belysningsenhed præsenteres i form af et gennemsigtigt bånd med lysdioder, er det meget problematisk at bryde det eller på anden måde beskadige det;
 • der er vandtætte bånd, der bruges ikke kun i badeværelset, men selv under vandet for at belyse poolerne.

De æstetiske fordele er den kendsgerning, at en sådan lyskilde er skjult for øjnene - selve båndet er ikke synligt, kun diffust lys er synligt. Denne effekt bruges til at give de indvendige højdepunkter samt oprettelsen af ​​flydende lofter.

Hvis du installerer specielle controllere, kan du justere lysstyrken, og i tilfælde af brug af et flerfarvet bånd skal du ændre farven.

Sådan skjuler du LED-strimlen

Der er mange måder at montere diodebånd på, ofte bruges de i flere tierede loftstrukturer for at understrege hvert fragment. Men selvom du har et almindeligt fladt loft, kan det også være interessant at slå ham. Du kan endda indstille en sådan højdepunkt alene. I dette tilfælde har du brug for en særlig bred ledge til LED-belysning.

Lad os overveje aktionsalgoritmen mere detaljeret:

 • Ved hjælp af bygningens niveau skal du markere linjen på tagskæggene og trække sig tilbage fra loftet 10 cm.
 • Lim kløften ved hjælp af flydende negle, titanium eller akryl kittet.
 • Lim forsigtigt leddene mellem tagskæggene, især i hjørnerne.
 • Få ledningerne til tagpladerne, tilslut strømforsyningen, som du vil rette til væggen.
 • Tilslut LED-strimlen til strømforsyningen. Hvis du skal tilslutte mere end 5 meter tape, så er hvert segment forbundet til strømforsyningen parallelt.

Indbygningsarmaturer til loftet af gipsplader

Lygter til loftet af gipsplader er forskellige

Senest har belysning været yderst funktionel. I dag kan du ved hjælp af belysningsenheder give rummet en særlig udtryksevne. Selv det enkleste loft af gipsplader vil være en sofistikeret løsning i det indre, hvis du vælger den rigtige belysning.

Forberedelse til installation

Allerede inden installationen af ​​loftet på gipsplader er det nødvendigt at overveje placeringen af ​​lamperne og deres type. Den elektriske ledning er lagt under loftet over rammesystemet til placeringen af ​​fremtidens armaturer, og der laves huller i gipsvæggen under armaturerne. Det nedhængte loft har mange fordele, men den alvorlige ulempe er, at der ikke er ledig adgang til ledningerne, og i tilfælde af en ændring i belysningen er det nødvendigt at demontere strukturen.

Før du installerer loftarmaturer til gipsvæg, ville det ikke være overflødigt at tænke på typen af ​​belysning (integreret, generel, stedet), finde de rigtige armaturer og fortynd kablet korrekt (se også: Industrielle loftarmaturer, det rigtige valg).

Hvad angår hvilke armaturer der er bedre til gipsvæg, afhænger det hele af personlig smag. Det eneste, der skal undgås, er glødelamper, som er meget varme og ødelægger loftet. Som deres erstatningsenergibesparende lamper virker. Hvis du vil lave LED-belysning, skal du sørge for at loftet har mindst to niveauer med hulrum mellem dem.

projektører

Med vedhængskonstruktioner ser pletbelysning sig særligt godt ud (læs: Loftkasse lavet af gipsplader: Vi gør det selv). Det er meget vigtigt at vælge sådanne dimensioner af spotarmaturer til gipsvæg for at passe ind i designet. Ved hjælp af sådan belysning vil det vise sig at opdele rummet visuelt i zoner - nogle kan være dæmpet, mens andre kan tændes mere lyst. Især smuk er det sæt af armaturer, der styres af koblingssystemet. Ofte bruges til denne spotlights til gipsplader lofter LED.

Denne type belysning er den mest populære. De er nemme at montere og belyser godt, og kan også have et andet design. Systemet af spotlights kan bestå af flere grupper, der hver især oplyser en separat zone i rummet og har sin egen switch. Normalt bruges de ikke i store lokaler, men i kombination med for eksempel lysekrone vil der være nok lys.

Installation af spotlights i gips giver dig mulighed for at fremhæve indretningen. For eksempel kan loftet blive visuelt forlænget, hvis du placerer prikarmaturer på gipspladens lofter jævnt. Rummet vil være i stand til visuelt at forstørre, hvis du arrangerer lamperne omkring sin omkreds. Gipslofter giver dig mulighed for at skabe utallige designmuligheder - de kan installeres på flere niveauer ved hjælp af krøllede former, suppleret med forskellige typer belysning, malet i enhver farve. For dette er designere så glad for denne type loft - der er ingen grænser for fantasi.

Spotlights til gipsvæg producerer drejning og fastgørelse. Den første giver dig mulighed for at ændre lysfrekvensen og belyser de nødvendige områder. Non-turn instrumenter giver ikke en sådan mulighed (se: Loftslys i badeværelset: typer og eksempler).

Før du starter installationen af ​​spotlights i gips, skal du sørge for, at ledningerne er udført korrekt. Reder er skåret ud med en boremaskine, med en speciel dyse. Ledernes ledere er fastgjort i terminalerne, og lamperne sættes i stikkene.

Vedhæng lys

Loftarmaturer til gipsvæg er en traditionel måde at skabe belysning på. Små lysekroner med lav vægt installeres på forudbestemte indlejrede profiler gennem byggematerialet. Vedhæftninger til arkene selv bør undgås, da de måske ikke engang kan bære en lille vægt. Hvis du stadig har brug for at installere lysekronen på denne måde, skal du vælge en lampe med lav vægt og klare den med en dyvel-sommerfugl, som vil fordele belastningen på gipsoverfladen.

I tilfælde af et stort rum og ønsket om at installere en massiv lysekrone skal den fastgøres til betongens bund (mere: "Sådan monteres lysekronen på betonloftet"). Gipsvæg til denne boremaskine gennem og lav et hul i loftsdybden på ca. 10 centimeter. Et fastgørelsesanker med en diameter på 10 millimeter indsættes i hullet, og en forlængerstang er fastgjort i den, hvormed lysekronen derefter fastgøres.

LED strip

LED lamper til gips er præsenteret i form af bånd. Dette er en meget original løsning, ved hjælp af sådan belysning kan opnås meget interessante effekter.

LED-bånd har lang levetid og et utal af farver-dynamiske effekter. Sådanne armaturer til gipsvæg kan skabe en simpel monokromatisk, skiftende farver baggrundsbelysning, eller farve musik og rejse bølger. Med lignende bånd bliver loftet fantastisk. Monokrome loftlamper udsender kun en farve, men lysstyrken kan justeres. Jo tættere lysdioderne på båndet er, desto lysere bliver lyset, men jo højere koster det. For at forbinde båndet skal du have en transformer.

Skjulte forsænkede armaturer i gipsvæg skaber en følelse af lys fra selve loftet, indefra. Loftsbelagte lamper er meget populære og efterspurgte. Effekten er maksimal, hvis afstanden fra båndet på det andet niveau af gipspladens loft til det første niveau bliver ca. 15 centimeter. I en sådan situation vil lyset blive fordelt over overfladen jævnt. Hvis afstanden bliver mindre, begynder lysstrømmen at sprede sig i pletter, ujævnt, hvilket vil påvirke loftets tiltrækningskraft (læs også: "Loftarmaturer til badeværelset: nyanserne i brug").

Meget usædvanlig belysning giver flerfarvede RGB bånd. Ved hjælp af kontrolenheden kan du oprette en række lyseffekter. I denne enhed behøver du kun at indtaste et program til tape "spillet". LED-lamperne ser utroligt smukke ud, men båndet er svært at bøje, så loftet for dem skal være en simpel geometrisk form.

Udover LED-baggrundsbelysning anbefaler eksperter monteringsarmaturer i gipsvæggen, f.eks. Spotlights - det er faktisk, at lysdioder, selv i store mængder, ikke kan give meget lys. Lysdioder kan bruges som natlys og skabe en speciel atmosfære i rummet, men de kan ikke tjene som hovedkilden til lys. Dette er mere dekorativ belysning end praktisk belysning.

Glem ikke, at forberedelsen til installation af armaturer begynder på tidspunktet for installationen af ​​gipsvægssystemet. Hvis det er forkert at beregne ledningerne på ledningerne, skal du demontere loftet og genmontere, så alt skal overvejes nøje. Desuden er det nødvendigt at tilvejebringe en separat maskine i skjoldet, når der oprettes en struktur.

Installation af armaturer i gipsvægge - arbejdet er enkelt, men det er vigtigt at gøre alt rigtigt (se Hvordan man laver et loft på gipsvæg, hvordan man skal sheathe korrekt). Ellers vil installationen ikke kun bringe det ønskede resultat, men det vil også være farligt. Hvis du er i tvivl om dine egne evner, er det bedre at kontakte en specialist.

Den bedste belysning - spotlights til gipsplader lofter

Spotlights til gipsplader lofter ser smukke og spektakulære ud. Spotlights er ikke kun en belysningsenhed, men også et konceptkoncept for "himmel i et rum". Du kan gøre dit loft smukt og funktionelt ved hjælp af specialister, og med en vis viden kan du klare dine egne hænder.

Belyset gipsplankloft: Hvad er fordelene

Denne designteknik, et loftsloft med belysning, er godt for, at et skud "to harer", høj kvalitet belysning (funktionalitet) og design (design).

At vælge en sådan loft enhed, du:

 • Fremragende udjævning lofts
 • Behøver ikke at forberede basen før loftet installeres
 • Find en nem måde at skjule kommunikation under opførelse;
 • Du får forskellige muligheder for loftsdesign: multi-level, med lysstykket mv.

Oplyst gips er den nemmeste måde at skjule loftsfejl på

Af minerne kan der dog kun nævnes to væsentlige - du reducerer loftet med mindst 10 cm, installationen selv er umulig uden elektrisk ledningsevne.

Installation og tilslutning af spotlights (video)

Tegning af loftet på gipsvæggen med belysning: kan vi gøre det selv

Ja, en simpel tegning med minimale færdigheder, du nemt kan lave selv. I dette tilfælde kan skaleringen beregnes på computeren, hvis du har brug for det. Du vil indtaste dimensionerne i et særligt program, og tjenesten vil beregne dataene for dig.

Processen med at installere loftet på gipsvæggen begynder med at tegne en tegning

Selvfølgelig er der brug for en tegningsordning - den konstruktion, som du vil bygge, bør ikke kun være i dit hoved.

Komplekse tegninger (flere niveauer) skal udføres af en specialist. Der er også markeret skemaet for fremtidig belysning.

Typiske tegninger kan findes på internettet og tilpasse sig forholdene i hans lejlighed.

Gipsplader loftslamper: kategorier

Lysets kilder er så forskellige, at det bliver bedre at beslutte, hvad du har brug for, efter at have lært karakteren af ​​alle.

Til salg i dag sådanne kategorier af lamper:

 • Forskellige for spænding;
 • Forskellige mulige drejninger;
 • Forskellige typer af lamper.

Lamper har ingen kritiske forskelle, men i forskellige forhold har forskellige lamper deres fordele.

Ved typer lamper armaturer er:

 • Simple glødelamper;
 • Lampene er energibesparende;
 • LED lamper;
 • Halogenlamper.

De indbyggede armaturer i gipspladens loft ser funktionelle, praktiske og moderne ud.

Forskellige lamper og designfunktioner af ydeevnen:

Irreversible forsænket armaturer ændrer ikke retningen af ​​lyskilden. Ved at dreje denne mulighed. Åbn enheder er ikke beskyttet mod fugt, lukkede lygter kan monteres uden frygt for lignende ydre påvirkninger.

LED spotlights til gipsplader lofter: hvilket design at vælge

Design, måske ikke det vigtigste, men det er bedre at tage dette øjeblik i betragtning. Først og fremmest kontrolleres objektets hovedegenskaber - hvor meget det skinner, hvad er retningen af ​​lysfluxet, om lyset er spredt eller falder tæt.

Der er LED lamper, der skaber lys blonder på loftet.

I dag er der et stort udvalg af LED spotlights til gipsplader

Med hensyn til designet er den klassiske stil i rumdesignet og den antikke stil mest velegnet til spotlights. I dette tilfælde vælger du strenge, rolige lamper "under bronzen." Installation med et smykke er muligt.

Velegnet til udsmykning af en klassisk værelse lamper med glas nuancer, med krystal nuancer. De er arrangeret symmetrisk.

Til højteknologisk stil til fordel for krom og ædel metallisk glans. Du kan tilføje lamper med LED stripe.

Gipsplader loftsbelysning med LED-strimmel: funktioner

LED stripen har mange fordele - det er både let installation og lang levetid, og et rigt udvalg af farver og båndforbruget af en lille mængde elektricitet. Derudover er denne type energi mekanisk holdbar, derfor er der ingen spænding, for at indlejre et sådant bånd betyder præcis noget at bryde.

LED-stripe til belysning af loftet på gipsvæg er let at installere, det er slidstærkt og forbruger lille elektricitet

Controllers kan bruges med en diode tape - sådanne styresystemer, der kan afspille med baggrundsbelysning. Det vil sige at ændre sin hastighed, lysstyrke og farve.

Det mest kraftfulde LED-bånd, men også dyrt, er SMD5050 tape.

Skjult belysning gipsloft: hvordan man skjuler baggrundsbelysningen

Installation af skjult baggrundsbelysning kan udføres af en person alene, dette vil tage flere trin. I dette tilfælde bruges en bred cornice til at skjule baggrundslyset.

Fem trin til installation af skjult belysning:

 • Markér linjen for limning af tagbøjlerne, afstanden af ​​topkanten fra loftet selv er 10 cm.
 • Lim kløften, lim - flydende negle, det er muligt og titanium. Du kan bruge og akryl kittet.
 • Lim leddene mellem plankerne på tagskægget, især brug for opmærksomhed i hjørnerne af rummet.
 • Få ledningerne til tagskægget, monter båndets strømforsyningsenhed. Fastgør den til væggen med nylonkabler.
 • Tilslut båndet til klemmerne mærket "+" og "-". Tape længere end 5 m er forbundet parallelt med strømforsyningen.

Skjulte loftslys lavet af gipsplader - den mest populære designløsning

Dette er en simpel måde, men nogle gange laver de en lukket niche med en ramme.

Lågen på loftet af gipsplanken baglys gør det selv

Gips gipsplader kasse, hvis du gør det kvalitativt, vil længe venligst ejere udseende. Ofte bruges boksen til skjult loftsbelysning.

Den eneste ulempe ved kassen på loftet på gipsvæggen med lys er, at det vil gøre dit loft lidt lavere. Hvis du har højt til loftet, vil denne nuance ikke genere dig

Til stabling af diode lys gør på kassen en niche, den kan lukkes og åbnes. På scenen af ​​afstivningsinstallationen er det nødvendigt at udstrække tværprofilførerne til nichegrænsen. I nichen og pas på båndet.

Du kan gøre med nichen og så: Ved at have fastgjort profilprofilen til suspensionerne, lad den fastgøre (fastgør) den U-formede profil.

Det vil dreje det omvendte bogstav "P", i den dannede niche omkring omkredsen af ​​båndet er installeret.

Baggrundsbelyst gipsplade loftsboks (video)

Fordelen ved gipsvægslofter er, at de er naturlige og sikre - gipslaget og kartonlaget er miljøvenlige. Med alle de andre fordele opnås et optimalt valg af loftarrangement, som vil blive dekoreret med lys og moderne belysning.

Design af spotlights til gipspladerlofter (indvendigt billede)

Udvælgelse og installation af armaturer til gipsplader

Måske lyder det mærkeligt, men belysningen i lejligheden bør ikke kun bruges til belysning. Korrekt udvalgte og velplacerede spotlights til gipspladens lofter understreger det unikke i ethvert hjem. Desuden kan lyset udføre en "kollektiv" funktion i rummet eller omvendt opdele den i zoner. Selv menneskets stemning afhænger af belysningen: det skaber komfort eller et arbejdsmiljø.

For hvert værelse skal vælge deres egen version af loftbelysningen. For eksempel er spotlights med justerbar drejningsvinkel egnet til gangen og til soveværelset - en kombination af øverste lokalt lys med natlys.

Gipsplanklofter giver dig mulighed for at installere næsten enhver type lampe, så valget bliver ret svært.

Typer af armaturer til gipsplankloft

For en start er det værd at bestemme hvilken type belysning der vil være hensigtsmæssigt i et givet rum, og hvilken type lamper der overhovedet findes. Der er flere:

 • hængende lysekroner;
 • ovenlys
 • fluorescerende lamper (luminescerende);
 • punkt (dreje og ikke dreje);
 • led stripe.

Lysekroner er ikke altid velegnede som armaturer til loftet af gipsplader. Dette skyldes den betydelige tykkelse af selve overlapningen. Hvis du tilføjer til højden af ​​hans store lysekrone, mindsker rummet højden visuelt flere gange. Derfor er det tilrådeligt at hænge en lignende belysningsenhed i lokaler eller i kombination med spotlights (i lejligheder med højt til loftet).

Lysekronen kan fastgøres på to måder: til forudinstallerede yderligere profiler eller til en betonbase. Under alle omstændigheder er det bedre ikke at montere lampen direkte i gipspladens loft, selvom den er lille. Overhead lamper "stjæle" mindre plads end lysekroner og gå godt med andre typer belysning.

Luminescerende lamper er nemme at installere, økonomisk, lav varme, men følsomme for spændingsstød, hvilket fører til deres tidlige slid. Traditionelt anvendes denne type gipspladelygter i virksomheder, og i lejligheder har de tendens til at læne sig mod spotlights og LED-strimler.

LED-strimler er unikke, da du kan oprette fortryllende, glødende genstande. For eksempel bølger med flerfarvede overgange eller farvemusik. Til montering af bånd på gipsvæggen kræves der en speciel taggrænse, for det standardmonterede loft er denne mulighed ikke egnet.

Det er meget bekvemt at bruge forsænket spotlights til loftbelysning. De kan drejes og fastgøres og er perfekte til enhver form for gipsvæg. Med deres hjælp er rummet let opdelt i zoner, skaber lyse og mørkede steder. Desuden er punktlamper nemme at installere og nem at bruge. Den følgende diskussion fokuserer på nuancerne ved montering af denne type armaturer i et hængende loft og deres egenskaber.

Anbefalinger til valg af lamper

Der er tre hovedtyper af lamper, der kan bruges i spotlights - konventionelle glødelamper, halogenlamper og LED. De mest populære halogen- og glødelamper, men LED'erne bruges oftest som et bånd.

Halogenlampe til loftet af gipsplader har mange fordele i forhold til de andre muligheder på grund af deres effektivitet og holdbarhed, men du skal bruge en transformer til at forbinde. Problemet er, at spændingen i netværket er 220 V, og "halogen" er designet til kun 12. Sandt er der pærer og 220, men deres levetid er normalt kortere.

Derudover bør du være opmærksom på beskyttelsesniveauet for enheden. Afhængig af det på hvilke steder er det muligt at lave lampens installation. Det første ciffer i IP-mærkning er størrelsen på de partikler, der kan komme ind i enheden, og den anden er graden af ​​fugtbeskyttelse. Støvbeskyttelse kan ske:

 • 1: svarer til 50 mm;
 • 2: svarer til 12 mm;
 • 2: svarer til 2,5 mm;
 • 4: svarer til 1 mm;
 • 5: svarer til delvis støvbeskyttelse;
 • 6: svarer til fuld beskyttelse mod støv;
 • 0: Ingen beskyttelse.

Fugtbeskyttelse er:

 • 1: fra lodret faldende dråber;
 • 2: fra dråber, der falder i en vinkel på 15 grader;
 • 2: fra stænk, der falder i en vinkel på op til 60 grader;
 • 4: fra enhver stænk;
 • 5: fra jets;
 • 5: fra stærke jetfly
 • 7: fra et kort dykke
 • 8: fra langvarig nedsænkning
 • 0: Ingen beskyttelse.

Selv i en almindelig lejlighed skal du vælge forskellige typer lamper til lofterne i køkkenet eller i stuen, afhængigt af IP.

Layout og forberedende arbejde

Spotlights er meget kompakte, så de kan installeres på enhver afstand fra hinanden. Hvis lofthøjden er 2,4-2,5 meter, så for at skabe et normalt belysningsniveau, er det nødvendigt at følge klare regler for placering af lyskilder. Afstanden mellem rækkerne må ikke være mere end en meter, ellers vil belysningen blive savnet. Men det gælder kun de tilfælde, hvor der ikke er andre lamper i interiøret (lysekroner, sconces).

For installation skal:

 • lamper;
 • tråd;
 • klemme (ærmer);
 • elektrisk tape;
 • plastikbånd til fastgørelse af ledningerne til rammen;
 • switche.

Lampens effekt bør ikke overstige 40 watt. Dette vil medvirke til at undgå overdreven varme og ild. Ledningen vælges med et tværsnit på ikke mindre end 0,75 (fortrinsvis 1,5) og isolering fra polyvinylchloridplast. For eksempel kan et tvillingkernekabel af VVG-mærket (kobberleder, PVC-isolering, PVC-kappe) med et tværsnit på hver kerne på 1,5 mm være egnet til belysning af loftet fra gipsvæggen. Hvis de generelle ledninger i huset af aluminium, er det bedre at bruge ledninger med de samme ledere i lejligheden. Forbindelsen "kobber + aluminium" er meget usikker og kan føre til brand over tid.

Terminalbånd er egnede som stik, men deres tilstand bør kontrolleres regelmæssigt. I denne henseende er tin-plated kobber ærmer meget mere bekvem og sikrere, men også koste mere. Vigtigt: Alle led må isoleres!

Wiring ærmer og terminaler

Mærkning for fremtidige loftarmaturer skal ske lige før installation af gipsvæg. For dette er det værd at overveje antallet af planlagte konstruktioner, afstanden til væggene og fastgørelsesstedet for den fremtidige ramme. Faktum er, at profilen og lampen ikke skal være den samme.

Når bunden af ​​det hængende loft er installeret, kan du fortsætte til distributionen af ​​ledninger. Kablet eller ledningen er fastgjort til strukturelementerne, og der er dannet en sløjfe på op til 15 cm på stedet for fremtidens lampe. Vedhæftning af ledningen bør ikke være meget stramt, ved hjælp af specielle bånd. Først efter installationen af ​​elektrikerne er færdiggjort, kan gipspladerne og færdiggørelsen færdiggøres.

Montering af spotlights på loftet

Så loftet er klar, og du kan installere lyskilder. Før du laver huller, skal du sørge for, at markeringerne er korrekte. Hvis alt er i orden, så kan du begynde at bore under hensyntagen til den fremtidige lampes diameter for gipspladens loft. Diameteren er valgt mindre end den ydre diameter på forsiden, men større end armaturets inderside. Til boring er det praktisk at bruge en særlig krone på træet.

Drywall Crown

Når hullerne er klare, skal du fjerne enderne af netledningen, stryge isoleringen og foretage tilslutningen. Kontroller derefter, om lyset er tændt eller ej. Hvis den lyser, kan du fortsætte installationen, nej - for at forstå årsagerne til fejlen.

Når du lægger en lampe i et boret hul, skal du komprimere en speciel fjeder i form af antenner. Så åbnes det, og enheden er godt fastgjort. Alle handlinger skal udføres forsigtigt, da der altid er en chance for at beskadige hullet i gipsvæggen. All installation er forbi, du kan klikke på kontakten og beundre det nye, stilfulde belysning gipsplankloft.

De designmuligheder, som lyset giver, er meget forskelligartede: med det kan du skabe næsten enhver illusion og helt omhygge rummet. Hvad er forskellen i installationen af ​​belysning til forskellige værelser i huset? Hvilken kombination af væg- og loftbelysning er bedre at bruge til stuen, badeværelset eller køkkenet?