Hvordan man vælger og installerer korrekt spotlights til gipsplader

Projekter af belysningssystemer i moderne boliger giver oftest installation af spotlights i gipsvægge. Denne type lyskilder med korrekt tilslutning giver dig mulighed for at opnå en vis individualitet og højkvalitets lysfløde i hele rummet. Inden du vælger spotlights til huset og udformer en specifik ordning med sådan belysning, er det nødvendigt at klassificere sådanne belysningsenheder.

Typer af loftslygter indbygget i gipsplader

Indbygget i gipspladens loftkilder kan variere i følgende kategorier:

 • ved spænding;
 • efter type lamper;
 • på den konstruktive mulighed for at dreje.

Disse forskelle er ikke afgørende for driften af ​​belysningsenheder, men kan have visse fordele afhængigt af design, formål og antal installerede enheder. Det er tilrådeligt at kende egenskaberne ved arbejdet i hver type armaturer, inden du udarbejder et udkast til rummets belysningsskema.

Forskelle i strømforsyningsspændingsparametre

Det moderne marked af gipspladens loftslygter tilbyder tre hovedtyper af enheder, der kræver en anden spændingsforsyning:

 • enheder designet til 220v;
 • enheder designet til 12v;
 • LED-lyskilder designet til 3v (spændingen på LED-pakken er ikke en global karakterfaktor, da deres arbejde er forbundet med aktiviteten af ​​den nuværende driver).

Spændingen, der skal påføres lamperne, afhænger af deres type. Det er nødvendigt at forudse typen af ​​lyskilder, da forbindelsesordningen for alle typer spotlights har sine egne egenskaber.

Forskelle i lampetyper

Lamper, der er installeret i loftslygter i gipsvægge, kan være af følgende typer:

 • almindelige glødelamper;
 • fluorescerende (energibesparende) lamper;
 • halogen lyskilder;
 • LED lamper.

Hver type lampe har sine egne egenskaber, og dette bør overvejes ved planlægning af belysningsordningen.

Spotlights, der understøtter driften af ​​simple glødelamper, er klassiske enheder, der ikke kræver særligt udstyr til at forbinde dem. Men de har en række ulemper. Den vigtigste er de samlede dimensioner af spotlights til gipsvæg, så dens højde varierer mellem 7-8 cm, hvilket indebærer en betydelig forøgelse af kløften mellem gipspladens loft og bygningspladen af ​​bygningen. I nogle tilfælde kan dette aspekt påvirke rummets endelige højde, dvs. når loftets højde er omkring 2,5 meter, er det nødvendigt at reducere niveauet væsentligt.

Drift glødelamper i spotlights får dem til at overophedes, især ved høj effekt. Dette kan kræve yderligere sikkerhedsforanstaltninger. Fordelen ved dette valg er den lave pris ved belysningsudstyr og nem installation. Belysningssystemet giver dig mulighed for at bruge en lysdæmper (som er denne enhed, vi regnede ud i en separat artikel), som giver yderligere muligheder for behagelig opfattelse og skaber lyszoner med forskellig belysning.

Anvendelsen af ​​ordninger til tænding af fluorescerende lamper i spotlights kan betydeligt spare energi, men de overordnede dimensioner af det installerede punkt i loftet er de samme som ved anvendelse af glødelamper. Lysstrømmen af ​​moderne fluorescerende pærer, tæt på strømmen af ​​lys fra glødelamper, men har stadig en vis nuance.

Da spotbelysningen, monteret i et gipsplankloft, indebærer en specifik tilgang med mindst udragende dele af belysningsenhederne, er det ikke altid muligt at bruge energibesparende enheder.

Pointen er, at designfunktionen af ​​sådanne lamper er designet til åben drift, i dette tilfælde skabes der en tilstrækkelig lygtspredningsvinkel, og når lampen er skjult i lampen, er der en signifikant svækkelse af lyskilden på trods af reflektoren. Brug af en dimmer med denne type belysning er ikke mulig på grund af de tekniske egenskaber hos de fluorescerende kilder.

Halogenlamper i loftsarmaturer til gipsplader lofter bruges oftest. Det skyldes forholdet mellem forbrugt elektricitet og et behageligt lysområde. Den samlede størrelse af rammen af ​​sådanne produkter er 3-4 cm i højden, hvilket gør det muligt at sænke niveauet af loftet lidt. I virkeligheden kræver driften af ​​sådanne lamper anvendelse af en trin-down transformer, som udsender en spænding på 12 volt ved udgangen.

Halogenlamper til hjemmet skaber en kraftig og retningsstrålende lysstrøm, effektiviteten af ​​disse enheder er højere end glødelamper, hvilket gør det muligt at spare elektricitet, især når der bruges et stort antal spotlights. Lav driftsspænding opfylder standarderne for sikker drift i våde områder. Kilder af denne type tillader brugen af ​​en lysdæmper til regulering af lysstrømmen.

LED spotlight fixtures - dette er den mest moderne løsning. På grund af denne kendsgerning er det betydeligt mindre strømforbrug. I det væsentlige er LED'en en halvleder, der udsender en lysstrøm, når strømmen strømmer. Fordelen ved denne løsning er det faktum, at det er muligt at vælge strømmen af ​​strømmen, det vil sige, at det bliver muligt at variere med baggrundsbelysningen i de rigtige dele af rummet, hvilket i sig selv giver rigelige designmuligheder, især ved flere niveauer.

LED belysning tilhører kategorien af ​​den dyreste i den indledende fase af investeringen, når de køber enheder. Dernæst er denne nyanse nivelleret af besparelsen af ​​elforbruget.

Design funktioner indbyggede armaturer i gips

Apparatets spotlysinstallation i gipslofter varierer i design. Hovedtyperne af ydeevne:

Irreversible kilder er stationære og har ikke evnen til at ændre retningen af ​​lyskilden.

Drejelygter giver dig mulighed for at ændre vinklen på belysningsretningen, i nogle tilfælde er brugen af ​​dem tilrådelig, f.eks. Når du vil fremhæve et bestemt område af rummet under alle omstændigheder.

Åbne enheder er ikke beskyttet mod fugt, det anbefales at bruge dem i almindelige boliger.

Lukkede lamper er strukturelt beskyttet mod indtrængning af fugtig luft, damp eller små dråber vand. Har til hensigt at fungere i badeværelser, puljer, saunaer.

Alle moderne fremstillede produkter har IP-sikkerhedsklassifikation. Ifølge hendes forskrifter er det muligt at vælge lamper til deres formål. Indikatoren består af to tal, den første betyder graden af ​​beskyttelse mod støv:

 • 0 - ingen beskyttelse
 • 1 - beskyttelse mod partikelstørrelse 50 mm;
 • 2 - 12 mm;
 • 3 - 2,5 mm;
 • 4 - 1 mm;
 • 5 - mindre end 1 mm;
 • 6 - fuld sikkerhed.

Den anden værdi af cifferet karakteriserer fugt modstand:

 • 0 - ingen beskyttelse mod fugt
 • 1 - beskyttelse mod lodret indtræk af vanddråber;
 • 2 - beskyttelse mod faldende dråber i en lille vinkel
 • 3 - beskyttelse mod stænk med stor indflydningsvinkel
 • 4 - noget stænk af vand er tilladt
 • 5 - vandstråler er tilladt
 • 6 - evnen til at arbejde under vandets direkte indflydelse
 • 7 - evnen til at arbejde under et kort ophold i vandet
 • 8 - muligheden for langsigtet ophold under vand.

Det er klart, at de sidste punkter på fugtbeskyttelse ikke kan accepteres til lamper på loftet, men du skal vælge produkter til våde rum med et beskyttelsespunkt på mindst 2.

Udvælgelse af komponenter til installation af armaturer i et gipsplankloft

Installation af spotlights i gips kræver de nødvendige materialer. Grundsætningen omfatter:

 1. elektrisk kabel med et tværsnit på 1,5 mm 2 (længden er valgt afhængigt af ledningsledernes ledningsmønster);
 2. klemmer (bruges til at forbinde kabelstykker);
 3. kobberhylster (til omskæring af vendinger, om nødvendigt);
 4. down-down transformer (til tilslutning af armaturer udstyret med halogenlamper);
 5. nuværende driver (til LED lyskilder).

Her skal vi tydeliggøre, at spændingstransformatoren skal opfylde den krævede effekt, sædvanligvis overstiger parametrene den samlede effekt af de tilsluttede lamper med 20%.

Den nuværende driver er nødvendig for driften af ​​LED'erne. Hvis en seriel forbindelse er valgt, skal føreren have en nuværende margen, for at lysdioderne fungerer korrekt.

Parallelforbindelse er mere foretrukket, men kræver en separat driver til hver LED. Mange producenter supplerer LED-spotlights med deres egen driver, hvilket muliggør uhindret parallelforbindelse.

Nødvendige installationsværktøjer

For en kvalitetsinstallation af punktlyskilder skal du:

 • lang linjal eller målebånd
 • spændingsfaseindikator;
 • tang (krympetang til krympehylster);
 • bore;
 • krone til fremstilling af huller 60-75 mm (cirkulær boring med justerbare skærme, så du kan lave huller med den ønskede diameter);
 • isolerende tape;
 • kniv til stripping af enderne af ledningerne eller en speciel visker.

Funktioner af ledninger

Lægning af elektrisk kabel er et vigtigt punkt i installationen af ​​armaturer i et gipsplankloft. Det anbefales kraftigt at udføre dette arbejde, før du installerer gipspladerne. I dette tilfælde er det muligt at udføre den mest høje kvalitet og præcise kabling. Tråd tværsnit skal være mindst 1,5 mm 2. Kabeldiagrammet, uanset antallet af armaturer, skal påtage sig en parallelforbindelse til den uafhængige drift af hver kilde.

Ved ledninger inden for den fremtidige forbindelse til lampens kredsløb er trådsløjferne tilbage, 20-30 cm lange - dette vil tillade at manøvrere frit på tidspunktet for tilslutning af ledningerne. Det er ønskeligt at lægge ledningerne i en særlig korrugering til kablet, med en lav grad af brandbarhed.

Hvis ledningerne udføres på det monterede loft, til dette formål trækkes aluminiumtråden gennem armaturerne under lyset gennem de forborede huller i gipsvæggen for ikke at beskadige kablet. Du kan forudfinde de nødvendige stykker wire, som forbinder lamperne.

Ved tilslutning af ledningerne styres trådens farver. Antag en blå kerne er en fasetråd, og en brun kerne er nul. Endvidere er ledningskablet og kablet, der går til næste armatur, i klemmeboksen, fastspændt, mens blå er fastspændt med blå og hvid med hvid osv.

Afbryderen skal kun åbne faselederen. Transformatoren, hvis den leveres af kredsløbet, er installeret i loftrummet, er resten af ​​forbindelsen lavet på samme måde.

Ved udlægning af ledningerne er deres diagonale placering ikke tilladt, uanset armaturinstallationsskemaet. Dvs. dette fastholder den nøjagtige placering af ledningerne i et skjult rum, hvilket forenkler søgningen efter mulige fejl i fremtiden. Til komplekse ledninger anvendes elektriske forbindelsesbokse, hvori hovedforsyningstråden kommer, og yderligere ledningsgrener løber fra den.

Huller i gipspladens loft

Steder af fremtidige huller skal være præ-mærket, hvilket eliminerer inkonsekvens med den forberedte sløjfe af ledninger til tilslutning og tillader ikke gipsplader at falde ind i fastgørelseselementerne, når de bores.

Det er nødvendigt at overholde følgende regler:

 • Lamperne er anbragt adskilt fra hinanden i en afstand på højst 120 cm (lysflammens vinkler skal skæres, og funktionen af ​​alle loftprodukter er, at de har små spredningsvinkler);
 • Afstanden mellem fastgørelsesstedet til armaturerne på gipsvæggen og væggen må ikke være mere end 55-60 cm.

Hullerne er lavet ved hjælp af en trækron eller en rund boremaskine med justerbare skær. Anvendelsen af ​​sidstnævnte er at foretrække, da det tillader oprettelse af huller med præcise dimensioner for specifikke lamper.

Montering af lamper i loftet

Efter tilslutningen til ledningerne fortsæt til den endelige installation af produktet i hullet. For at gøre dette skal du komprimere sidens afstandsfjedre og føre kroppen ind i hullet. Korrekt valgt diameter giver dig mulighed for nemt at dybere lampen i loftet niche. I dette tilfælde skal du være opmærksom på de tilsluttede ledninger, de bør ikke bøjes.

På trods af den tilsyneladende enkelhed at installere punktlyskilder i gipsloftet er det vigtigt at følge alle anbefalede anbefalinger, især for at være opmærksom på valg af lampetyper, transformatorer og nuværende drivere, da pålideligheden af ​​hele rummets belysningssystem afhænger af deres elektriske parametres kvalitet og overensstemmelse.

Spotlys til gipspladerlofter

Typer af moderne lamper til lofter

Ved hjælp af belysning kan du skabe komfort i ethvert rum. I soveværelset kan lyset dæmpes, på kontoret - lyst, i salen - lyst. Takket være ham kan du drastisk ændre indretningen. Gipspladens loft bliver blændende, hvis du vælger de rigtige belysningselementer på Divine Light-webstedet. De mest populære er:

 • LED. De har fremragende tekniske egenskaber, der letter deres vedligeholdelse;
 • overhead. Ideel til interiør med lavt loft
 • raster. De vælges ved montering af aluminiumsflader;
 • retningslys. Installeret til at belyse hjørnerne til rekreation, læsning, bordplader i køkkenet og andre udpegede områder;
 • vandtæt. De installeres på steder, hvor der kræves specifik beskyttelse, for eksempel i et badeværelse;
 • punkt. Bruges til belysning i skabet, andre ydre og indvendige rum.

  I dag er det nemt og overkommeligt at købe spotlights til gipspladerlofter i Devine Light. Site directory opdateres løbende. Vælg armaturer i dag og modtag din ordre i morgen.

  Spotlys til gipsvæg

  Leder du efter gipsvæggen spotlights? Polyus Sveta online butik tilbyder kunder i Moskva mere end 4.000 varer af forskellige former og stilarter, der er ideelle til køkken, korridor eller badeværelse.

  I forbindelse med installation af spotlights i gips bliver størrelsen af ​​armaturets hulhuller kritisk. Det anbefales at beslutte på forhånd, så installationsprocessen er enkel, og valget af nødvendige produkter afhænger af indretningens endelige vision og ikke begrænset til de tekniske egenskaber i de valgte lofter.

  Typer af spotlys til gipsvæg

  Afhængigt af udformningen og de anvendte materialer skelnes:

  • Plast billige modeller koster fra 50 rubler - lav nøgle og billig vil være en praktisk løsning til belysning tekniske lokaler.
  • Metal mortise pletter lavet af aluminium eller legeringer af populære farver: krom, bronze, guld, nikkel og andre.
  • Classic serie af keramik, gips, sten til luksuriøse stuer og haller med stuck.

  Som den officielle repræsentant for kendte fabrikker: Novotech, Lightstar, Arte Lamp og Feron, tilbyder vi gunstige priser på solgte varer, så køb spotlights til gipsvæg i vores online butik er rentabel, pålidelig og praktisk. Vi vil gennemføre udførelsen af ​​ordren på kort tid, ikke mere end 1-3 hverdage afhængigt af tilgængeligheden af ​​varer i producentens lager. Udvælgelse af spotlights til strækgipslofter kræver visse viden, tillid til fagfolk, og vi vil hjælpe dig med at beslutte dig for de relevante stillinger til dine individuelle behov ved at ringe til +7 (495) 782-37-87.

  Indtast din e-mail,
  og vi vil sende dig instruktioner!

  Installation af spotlights i gips

  Gipsplankloftkonstruktioner gør loftets niveau lidt lavere, og i nogle tilfælde ser lysekroner ud som besværlige og ikke for organiske. Installation af spotlights i gipsvæggen i loftet er den bedste løsning, der kan bruges både uafhængigt og i kombination med en central belysningsarmatur. En gruppe af punktbelysningsenheder giver mulighed for at afgrænse rummet, fremhæve bestemte områder af rummet, ensartet oplyse rummet og skabe interessante effekter på loftet.

  Typer af spotlights

  Spotlights designet til gipspladens lofter er klassificeret efter flere parametre. Ifølge typen af ​​installation skelnes mellem følgende typer:

  • indbygget - indsættes i hullet i loftet, efter installationen er kun den dekorative del synlig;
  • overhead - monteret på en hård overflade, er hullet i gipset kun lavet til ledningerne.

  Strukturelt er lamperne:

  Forskellige typer lamper anvendes i punktbelysningsenheder:

  • halogen;
  • LED;
  • fluorescerende;
  • glødelamper med spejlreflektor.

  Alle vælger dem efter eget skøn, styret af effektivitet, pris og andre faktorer. De mest effektive er LED-lamper, men mange afskrækkes af prisen. Men hvis du tager lampen fra kendte leverandører og producenter, betaler de sig, fordi de er holdbare og udsender den mindste varme. De mest ineffektive er glødelamper: de opvarmer meget og "spiser op" mest elektricitet, selvom de er billigere end resten.

  Placering af belysningsanordninger i loftet

  Spotlights kan placeres i loftet på flere måder.

  1. Rette rækker langs en linje vinkelret på vinduet, i trin på højst 80-100 cm og i en afstand på ca. 60 cm fra væggen.
  2. I forskudt rækkefølge. Metoden er velegnet til stuer og giver dem fuld dækning.
  3. Perifer belysning. Velegnet som et ekstra lys i nærværelse af en central lysekrone. Afstanden mellem lamperne er 80 cm, og afstanden fra væggene er 40 cm.

  Ovennævnte ordninger kan kombineres med hinanden.

  Forberedelse til installation

  Ved indretning af loftet er det nødvendigt at påbegynde installation af spotlights umiddelbart efter installation af rammerne for gipsvæg.

  • Først er opstillingen af ​​belysningsarmaturerne udarbejdet.
  • Ledninger er lagt. Det er bekvemt at gøre det på loftet, forud fastgør på det specielle klip, der holder kablet i spændt tilstand.
  • Ledere fra kablet går ned til lamperne. Tilslutning foretages via terminalkontakter.

  Du kan køre ledninger gennem hullerne i profilerne, hvis de leveres i designet. Det anbefales ikke at skære dem selv, for ikke at svække loftmonteringen.

  1. Til belysning er det praktisk at lægge et fleksibelt kabel med tre ledere med et tværsnit på 1,5 mm2.
  2. Kraftige lyskilder anbefales ikke. Økonomiske modeller af lamper vælges, afhængigt af lysets intensitet svarende til glødelamper med 35-40 W.
  3. Muligheden for hurtigt at udskifte lampen giver dig mulighed for senere at vælge den enhed, der er mest egnet til strøm, farvetemperatur og spredningsvinkel.

  ledningsnet

  Ledningerne lægges til lamperne i det korrugerede rør.

  Krydsningsboksen skal placeres på et tilgængeligt sted, så det er muligt at kontrollere ledningens kontinuitet gennem det senere. Det forstyrrer ikke at lægge et backupkabel fra det i en separat korrugering, hvis der udskiftes en defekt ledning i fremtiden. På trods af at loftet er dækket med gips, kan kablet nås gennem hullerne i loftet og kan trækkes til ethvert armatur.

  Hvis der anvendes et brandsikkert kabel, er der ikke behov for korrugering. Det anbefales dog at installere det mindst ved indgangen til interceiling rummet. Det er hensigtsmæssigt at trække de udgående ledninger gennem det korrugerede rør og indsætte nye. Derfor skal det placeres i en lige linje fra forbindelsesboksen.

  Forbindelsen er lavet parallelt overalt: det bliver nemt at finde en blæst pære. Ved en seriel forbindelse fejler en lampe fører til afbrydelse af de andre.

  Ofte anvendte lamper med en lille spænding: 12 V og 24 V. Dette er sikkert, men kræver installation af en ekstra strømforsyning. Det er bedre at placere det et eller andet sted under eller i en skjult nich i loftet for at lette vedligeholdelsen.

  Det er vigtigt! Allerede inden installationen af ​​gipspladen er det nødvendigt at kontrollere ledningsskabernes gode tilstand, som kan mislykkes under installationen.

  Hvordan at skære huller i gipsvæggen under armaturer?

  Mærkning til belysning på gipsplader (gipsplader) foretages inden montering på rammen. Når alle arkene er løst, kan du justere lampens placering, så de er placeret i loftet nøjagtigt. Dette påvirker ikke kvaliteten af ​​deres forbindelse til ledningerne, da ledningerne er lagt med en margen.

  Huller i gips er skåret med en bor med en særlig krone. Dette kan gøres med en brevpapirkniv, men kvaliteten bliver værre. Hulets kanter bør behandles med en primer.

  Installation af et spotlys i loftet

  Installation af spotlights i gipsvæg sker, når loftet allerede er påført finishen. Der skal sørges for, at den dekorative belægning forbliver intakt.

  • Kabelføringen er slukket, hvorefter dens ender trækkes gennem hullerne i gipsvæggen og forbindes til klemmer eller klemmer af spotlights. Til dette formål spoler patronen op og adskilles fra kroppen. To forsyningsledninger - fase og neutrale - er forbundet til patronens klemblok.
  • På kroppen af ​​de fleste armaturer monteret fjedermonterede antenner. De bringes sammen og armaturerne sættes i gips gennem hullerne i loftet. Fjedrene spreder antennerne og trykker på skroget mod gipsvæggen på bagsiden.
  • Patronen fjernes gennem hullet i huset og er forbundet til lampen.
  • Den indsættes derefter i huset og sikres med en fastholdelsesring.
  • Inden endelig fixering skal du tænde for strømmen og kontrollere armaturets funktion.

  Armaturinstallationsmetoden kan variere. Før du installerer dem, skal du læse instruktionerne, hvor alle operationer skal beskrives detaljeret.

  Vær opmærksom! Alle lamper er forbundet parallelt med et tog. Hovedledningen er ikke skåret, men forbliver solid, undtagen den afskårne isolering ved forbindelsespunkterne. Dette efterlader et forsyningskabel for mulige efterfølgende tilslutninger.

  Tilslutning af ledninger foretages ved lodning (vridning er ikke tilladt) efterfulgt af isolering.

  Ordninger for optagelse af lamper kan være forskellige. For at forbinde de enkelte sektioner, der anvendes to- og tre-knapkontakter.

  konklusion

  Indbygget spotlight er helt muligt at installere det selv. Det er vigtigt at følge to grundlæggende regler: Afstanden mellem dem skal ikke være mere end 1 m, og pærens kraft skal være medium, hvilket ikke fører til overophedning af det elektriske system og loftet.

  Udstyr til gipsvæg

  Belysningsudstyr er af stor betydning for menneskers sundhed og for indretningen som helhed, fordi højkvalitetsfarve ikke kun kan skade øjnene, men giver også hele værelset en speciel, luksuriøs designløsning. Fittings til gipspladens lofter skal vælges omhyggeligt, fordi den forkerte form eller deres forkerte arrangement kan skabe effekten af ​​reparation af dårlig kvalitet, skjule alle fordele ved indretningen og fremhæve manglerne. Derfor er det værd at tage alvorligt spørgsmålet om valg og placering af belysning.

  Hvad handler denne artikel om

  Hvad er bemærkelsesværdige belysningsenheder?

  For at alle enheder skal se passende ud, skal de vælges i planlægningsfasen af ​​reparationsarbejde, det vil sige valget skal foretages inden loftrammen er afsluttet, fordi nogle typer belysningsarmaturer kræver installation og ledningsføring allerede på dette tidspunkt. Ved at vælge GKL som grundlag for loftet, kan du oprette et unikt design, for eksempel opdele et værelse i flere rum eller skabe en flerfarvet baggrundsbelysning. Gipsvæg gør det muligt at installere flere belysningsarmaturer, der adskiller sig fra hinanden i form og formål. Dette giver dig mulighed for at dekorere interiøret samt skabe meget smuk og unik belysning.

  Indbyggede lygter til gipspladens lofter bidrager til skabelsen af ​​en speciel atmosfære, der skaber ekstra komfort i huset og tilpasser sig til det humør, men for at belysningen skal være af høj kvalitet, bør du på forhånd bestemme det med det formål:

  • at skabe usædvanlige panoramaer eller lyseffekter
  • at øge rummets rumfang
  • at give større synlighed til visse dele af interiøret;
  • til individuelle, originale designbeslutninger.

  Eksperter anbefaler at vælge passende belysning for hvert værelse, for eksempel kan soveværelsesbelysning være dæmpet, afslappende og pacificerende, de skal slappe af og fremkalde at hvile (en kombination af et nattelys med et lokalt lys er perfekt til dette formål) og lamper på kontoret, tværtimod, distrahere ikke opmærksomhed, fremmer koncentration og fremkalder også arbejde.

  Hvad er armaturerne til gipsvæg?

  Som nævnt ovenfor er det umuligt at vælge belysningsarmaturer, så du skal bestemme belysningen så hurtigt som muligt, hvilket passer bedst til et bestemt rum, så hvad er taklamperne?

  Suspended lysekroner

  Dette er en traditionel form for belysning, som er monteret midt i lokalet eller på steder, hvor der kræves øget belysning, for eksempel over et skrivebord. Deres fordel er, at de er meget forskellige, varierer i et stort antal størrelser og farver, alle kan vælge den mulighed, der passer til ethvert interiør. I dette tilfælde kan du selvstændigt vælge graden af ​​belysning, så du gør opmærksom på typen og antallet af pærer i modellen.

  Overhead lys

  Dette er en type belysning, der ikke kræver skabelse af huller i loftet til fastgørelse af dem, i modsætning til lysekroner. Enheden selv er lille, den kan straks fastgøres til overfladen ved hjælp af specielle dowels. Det er nemt at installere, så du kan klare dig selv uden hjælp fra eksperter. Et særpræg ved dette design er, at det ikke optager meget plads, visuelt uden at reducere rummet.

  Fluorescerende eller fluorescerende lamper

  Disse er lamper, der sparer el og svag varme, hvilket bidrager til bevarelsen af ​​loftets overflade, mens de er nemme at installere. Deres ulempe er, at lamper af denne type er modtagelige for spastisk spænding, hvilket kan påvirke deres for tidlige slid. Fluorescerende lamper bruges normalt i alle institutioner; til brug i hjemmet er spotlights til gipsplader lofter bedre egnet.

  LED strip

  LED-strimmel - denne mulighed er unik, fordi du med sin hjælp kan skabe de mest komplekse belysningsdesigner, som kan afspejle rummets unikke design, for eksempel linjer eller bølger med overgange fra en farve til en anden. Disse bånd er ekstremt populære i kombination med gipsvæg, de giver dig mulighed for f.eks. At skabe det velkendte svævende loft samt den flerfarvede belysning af et loft på flere niveauer.

  Indbyggede spotlights

  Indbyggede spotlights (drejelig og ikke-roterbar) er den mest almindelige type belysning, der anvendes til gipsplader. De er meget brugervenlige og nemme at installere.
  Spotlys til gipsplader lofter bruges til at skabe en generel baggrund eller specielle natlys og nødbelysning. Denne type belysning har fået særlig popularitet på grund af sit fremragende arbejde på de enkelte arbejdspladser. Drejemodeller har en ramme, som kan rotere, hvilket skaber en meget interessant effekt i rummet.

  Kombineret belysning

  Kombineret belysning er en visning, der giver dig mulighed for at forbinde flere modeller af lamper og skabe en belysning på flere niveauer. Det skaber ikke kun en unik lyseffekt, men giver dig også mulighed for at spare på strøm. Det er straks værd at bemærke, at installationen af ​​et sådant system er ret kompliceret og omhyggeligt, i modsætning til de tidligere muligheder, så det er bedre at overlade denne forretning til fagfolk.

  Sådan installeres forskellige belysningsarmaturer?

  Som nævnt ovenfor er nogle belysningsenheder nemme at installere, mens andre kræver særlig viden og færdigheder. Hvis der tidligere ikke var nogen erfaring på dette område, og der er tvivl om dine egne evner, er det bedre at kontakte specialiserede reparationshold.

  Indretninger i gipsvæg er meget vigtige for at installere korrekt, fordi kvaliteten af ​​belysningen selv, såvel som udseendet af loftet, afhænger af det. Umiddelbart er det værd at bemærke, at en ukorrekt valgt belysningsenhed eller dens installation kan medføre, at loftet deformeres eller ændrer dets udseende. Næste skal vi tale om installationen af ​​hver af lamperne.

  Hvis en lysekrone blev valgt som armatur, skal du huske på, at de ikke altid er egnede til montering på gipsplankloft, fordi pladerne på gipspladen er ret tykke, de gør visuelt rummet endnu mindre, end det rent faktisk er, og Hvis dette design suppleres med en stor, luksuriøs lysekrone, så vil rummet virke ret lille. Hvis lysekrone mest af alt passer ind i interiøret, så er det bedre at vælge modeller med små størrelser. En sådan belysningsenhed er perfekt til meget store, rummelige værelser eller til lejligheder med højt til loftet.

  Med hensyn til dets installation skal det forventes, at rammen dannes, da det er nødvendigt at udføre elektriske ledninger (her skal du have erfaring med specielle bølgepapir fremstillet af PVC og metal) og installere specielle indlejrede elementer. Til dette formål oprettes en særlig platform, som lysekronen selv vil blive fastgjort i fremtiden. Du kan lette lampen på profilerne eller betonbasen, det vigtigste for at undgå at installere på gipspladerne selv. Denne teknologi garanterer mangel på revner og andre synsfejl i loftet.

  Der er tilfælde, hvor anbringelsen af ​​vedhængslamper finder sted på et allerede færdigt loft. I dette tilfælde skal proceduren udføres med specielle bolte af passende længde og diameter. For at gøre dette skal du bore et lille hul, montere en bolt og forsigtigt hænge belysningsarmaturet.

  Lysstofrør kan installeres på 2 måder. Den første involverer installationen på det allerede færdige gipsplankloft, i dette tilfælde vil lampen være grundlaget for designet. Den anden mulighed indebærer installation af belysningsenheden direkte i loftet. Det er værd at bemærke, at for at skabe et originalt design kan du installere specielle lysfiltre oven på lamperne.

  Det er ret nemt at installere spotlights til gipspladens lofter, for det er du nødt til at lave et hul i gipspladen og derefter gå videre til den direkte installation af armaturet selv. Her er det nødvendigt at tage højde for det faktum, at belysningsenheder af denne art benytter den spænding, der er lavere end forventet i netværket.

  Til montering spotlights brug en transformer, som er placeret inde i loftrammen. Når du installerer dem, skal du vide, at de er ret kompakte, som giver dig mulighed for at bruge dem på forskellige afstande fra hinanden, men der er en nuance her. Lygter til gipsplader er placeret i henhold til en bestemt regel: Hvis lofthøjden ikke overstiger 2,5 meter, så skal belysningen i rummet være af høj kvalitet, og visse regler skal følges, hvilket betyder, at afstanden mellem belysningsraderne ikke overstiger en meter. Hvis denne regel brydes, vil belysningen være svag (i mangel af andre lyskilder), men afstanden kan øges, hvis der allerede er en lysekrone i rummet.

  Alt om installation og reparation
  lofter med egne hænder

  Belysning i indretningen spiller en meget vigtig rolle. Det korrekte valg af type og placering af lamper og belysning hjælper dig med at gøre loftet til et designdesign.

  Og manglen eller overskuddet af lys kan ødelægge det overordnede udseende, selv når du bruger materialer af høj kvalitet og dyre materialer. Derfor skal loftarmaturer til gipsvæg vælges i designfasen af ​​din reparation.

  Typer af loftlamper

  Ifølge design og installation metoder af lyskilder kan opdeles i følgende grupper:

  • Vedhæng lamper og lysekroner;
  • Overhead (loft) belysning;
  • Dot (mortise) armaturer;
  • Skjulte lys.

  Lysekroner og vedhæng lamper

  Den mest traditionelle var og forbliver belysning med lysekroner suspenderet fra loftet i midten af ​​rummet eller over siddeområdet, spisestue eller arbejdsområde (se Sådan hænger du en lysekrone - hvad du bør og bør ikke). Moderne lysekroner er meget forskellige i udseende, størrelse, anvendte materialer, antal og type lamper.

  Nu er det ikke et problem at vælge en lysekrone til ethvert interiør fra klassisk til moderne. Fastgørelse af lysekronen til gipsplankloftet (selv i profilernes placering) er uacceptabelt.

  Det er nødvendigt selv under installationen af ​​gipsloftrammen at sørge for installation af specielle indlejrede elementer (ikke relateret til gipspladestrukturerne) på hovedloftet og til at udføre elektriske ledninger.

  Rådet. Kabelføring skal monteres i specialbølgede metal- eller PVC-rør.

  Det er på disse installationssteder og skal (gennem gipsvæg) monteres vedhængslampe og lysekroner. Så du er garanteret at undgå revner i leddene af gipsplader i processen med yderligere drift.

  Nogle gange skal du installere ophængte loftslamper i det færdige loft. I dette tilfælde skal ankerbolte med passende diameter og længde anvendes. Et hul i loftet er boret gennem gipsvæggen, bolten drives forsigtigt og lampen er hængt på den.

  Overhead lys

  Loftarmaturer til gipsvæg kan overlejres.

  I dette tilfælde er der ikke behov for at bore et hul til installation, og belysningsindretningen er monteret direkte på loftplanet. Disse er normalt små i størrelse og vægt armaturer, som er monteret ved hjælp af specielle dowels til gips.

  Ellers adskiller sig ikke fra lysekronerne i deres vedhæftningsmetode. Hvis du beskæftiger dig med en lampe, hvis vægt kan skade overfladen, så er installation af realkreditlån med henvisning til kapitaloverlapning påkrævet.

  Spotlights, indlejrede lys

  Denne art anvendes mest på nuværende tidspunkt. Spotlights til gipspladens lofter kan svinge (den indvendige ramme med lampen kan roteres i en vis vinkel) eller stationær.

  For at installere punkt (indlejret) lyskilder i loftet, bores et hul med en passende diameter ved hjælp af en trækron. Video installationsvejledning findes på siderne på vores side, og du kan bruge det.

  Tip: Bor huller til armaturer bedre efter at have udført putty loft. I dette tilfælde forstyrrer de ikke fyldstof og gnider overfladen.

  Vægten af ​​sådanne lamper er meget lille, så deres installation er ikke nødvendigvis bekymret for at styrke rammen. Deres design er sådan, at der på bagsiden er to fjederklemmer.

  De foldes til toppen og vindes op i det allerede forberedte hul. Efter at de vender tilbage til deres oprindelige position, og lampen er sikkert fastgjort til pladen af ​​gipsvæg.

  Lamper til loftlamper

  Forskellige typer lamper kan bruges som lyskilder i loftlamper:

  • Glødelamper af forskellig kraft (normalt ikke mere end 60 W), form og type af basen - de er behagelige for det menneskelige øjenlys, men udsender meget varme, forbruger mere el end alle konkurrenter og har kort levetid (ca. 1000 timer).
  • Energibesparende lamper (fluorescerende) - har flimrende og lav nok farvegengivelse, hvis vi taler om billige produkter, men lavt strømforbrug og lang levetid gjorde dem ganske populære. Den store minus af disse lamper ligger i afhængigheden af ​​antallet af indeslutninger, som sætter begrænsninger på deres anvendelse i symbiose med forskellige på sensorer (bevægelse, lyd osv.) Og skifter med diode indikation.

  Hård virkelighed! Forfatterens skændsel kender ikke grænsen, når elinstallatørerne i boligafdelingen installerer gasudladningslamper i indgange sammen med bevægelsessensorer. Så de vil spare! Men i sidste ende, efter en ret kort tid, kan man observere et billede af, hvordan hjemmehåndværkere forbinder almindelige pærer for at omgå det mislykkede kredsløb.

  • Halogenlamper med en forsyningsspænding på 220 eller 12 V - disse lamper adskiller sig ikke meget i deres egenskaber fra glødelamper, men de har en lidt højere effektivitet, hvilket betyder mindre varmeafledning. Forskellen er dog ikke så høj, så problemet med opvarmning ved brug af høj-effekt armaturer forbliver. Det er værd at bemærke et længere levetid - i gennemsnit 2500 timer.

  Tip: Ved lavspændingsenergi anvendes trinvis transformatorer af passende effekt. For at forbinde flere armaturer til en transformer er det nødvendigt at bruge ledninger med et tværsnit på 2,5 mm. Når der anvendes en ledning med mindre tværsnit eller længere, sker der et signifikant spændingsfald, og lysstyrken af ​​fjerne lyskilder falder.

  • LED lamper - i dag, den mest populære kilde til lys, og med god grund. De har endnu lavere strømforbrug end lysstofrør, en langt længere levetid (50-70.000 timer i gennemsnit) og ingen grænser til og fra. Ulemperne kan henføres til nogle skader på øjnene, mens man ser direkte på en brændende lampe, men ikke alle, men kun billige, i farvespektret, hvoraf der er dips.

  Bemærk. Prisen på LED-lyskilder er ret høj, men deres strømforbrug er minimal (nogle watt), og levetiden er meget lang.

  Loftslamper

  Tidligere blev fluorescerende eller neonlamper brugt til belysning. Nu oftere stiller de loft fra gipsvæggen med LED-belysning.

  Nuværende LED-strimmel med en række væsentlige fordele:

  • Let at forbinde og installere;
  • Lavt strømforbrug;
  • Stort udvalg af farver og nuancer.

  Bemærk. Der er RGB bånd, der kan ændre lysets farve efter en kommando fra controlleren.

  • Mulighed for programmerbar eller fjernbetjening.
  • Tilstedeværelsen af ​​forskellige typer bånd på fugtmodstand, antallet af lysdioder pr. Meter længde, forsyningsspænding.
  • Bånd er tilgængelige i længder på 5 m. De kan skæres i stykker på bestemte steder.
  • Hvis længden af ​​baggrundsbelysningen er mere end 5 m, skal du bruge en parallelforbindelse af bånd med polaritet.
  • Til installation af LED-strimler anvendes specielle profiler af aluminium og PVC, som er fastgjort i loftets nicher.

  Bagsiden af ​​båndet er udstyret med dobbeltsidet tape, hvilket letter installationsprocessen. Indretninger til loftet af gipsplader og LED-baggrundsbelysningstape, sæt dine egne hænder, giver dig mulighed for at løse ethvert problem på belysningen af ​​belysning i forskellige rum.

  Fittings i et gipsplankloft: Vælg og installer dig selv

  Uden indbyggede lamper og skjult belysning ville dette loft ikke se så attraktivt ud.

  Planlægning af installation af belysningsarmaturer på loftet af gipsplader (gipsplader)? Så skal du vide, hvordan man vælger spotlights til loftet, beklædt gips. Jeg vil fortælle dig, hvilke belysningsenheder der passer til ophængte strukturer, og hvordan man korrekt installerer dem på sådanne overflader.

  Typer af lamper

  Til belysning af et rum vil det være nødvendigt flere samtidigt arbejder separat lamper.

  Forskellige spotbelysning

  Indbyggede armaturer er lette og er derfor monteret på gips uden behov for forstærkningselementer.

  Armaturet har en monteringsplatform, hvorigennem skruer og ankre med afstandsstykker skrues til loftet.

  Dette design er en acceptabel mulighed for værelser med højt til loftet.

  Prisen på sådanne enheder er på grund af kompleksiteten af ​​designet noget højere end de indbyggede spotlights med en statisk deflektor.

  De indbyggede armaturer bruger kompakte lamper som MR11 og MR16. Til 220 volt strømforsyninger anvendes enheder med G9 og GU10 baser (inkompatible med de fleste patroner) og med E14 og E27 baser (kompatible med konventionelle patroner).

  Mere økonomiske og lyse halogen IRC lamper, men deres pris kan sammenlignes med LED kolleger.

  Lamperne fås med standardkapsler E14, E27 og E40, samt kapsler G23, G24 og G27.

  Der er LED spotlights til gipsplader lofter med en udskiftelig lampe og ikke-separable enheder.

  Lysekrone Typer

  Teoretisk er der mulighed for at fastgøre en lysekrone på en krog, men det er muligt, hvis krogen er forudinstalleret i loftet.

  I nærværelse af en krog er lysekronen ophængt gennem et hul i gips og der er ingen vægtgrænse.

  Bunden af ​​loftet er lavet af tyndt ekstruderet metal med monteringshuller. Over bunden på afstandsbenet fastgjort gennemsigtigt låg.

  Fordelene ved loftlamperne er, at de kan installeres i værelser med lave lofter.

  Markedet tilbyder en bred vifte af lysekroner, som ud over monteringsmetode er forskellige i typen af ​​produktionsmateriale og antallet af lamper. For eksempel er der glas, porcelæn, plastikekroner mv.

  Produkter med en skygge eller en plastikkappe vejer mindst. Ligeledes afhænger vægten af ​​lysekronen på antallet og typen af ​​lamper, der anvendes. Jo mindre lamperne er, desto mindre er vægten af ​​belysningsudstyret.

  Så hvilket er bedre at vælge? Den mest foretrukne løsning til gipspladens lofter er en lys lysekrone med en lampeskærm af polymermateriale med energibesparende lamper.

  Skjulte lys

  Hemmelig belysning i gipsvæg anvendes sjældent som hovedbelysningen, det duplikerer oftest arbejdet med andre mere kraftfulde armaturer. Den mest populære mulighed for skjult baggrundsbelysning er installationen af ​​LED strip.

  LED armaturer i gips

  Gipsplanklofter er en af ​​de mest hensigtsmæssige løsninger til at skabe originale designs i kontorer og indkøbscentre, såvel som i hverdagen. Dette loft system er i aktiv efterspørgsel, sammen med dette, opstår mange spørgsmål: Hvilken slags LED lyser at installere i gipslofter? Russiske producenter af belysningsudstyr tilbyder en løsning på dette problem: LED-lamper til gipsvæg, hvor hovedkilden til lys er LED'en. Der er flere belysningsmuligheder med dette loftsystem, der er forskellige i form (kvadratisk, rund, rektangulær), størrelse og effekt af belysningsenheden.

  LED downlight modulære til at skabe kontinuerlige lys linjer, herunder i en vinkel på 90 grader.

  LED downlight modulære til at skabe kontinuerlige lys linjer, herunder i en vinkel på 90 grader.

  LED downlight modulære til at skabe kontinuerlige lys linjer, herunder i en vinkel på 90 grader.

  LED downlight modulære til at skabe kontinuerlige lys linjer, herunder i en vinkel på 90 grader.

  Wolta 40w LPD40W60 ultratynde LED-paneler er ikke kun en fremragende udskiftning af almindelige kontorlamper, men også takket være universelle monteringsmetoder - en fremragende mulighed for at arrangere ethvert interiør! Har et moderne stilfuldt look, der sparer strøm betydeligt. Denne model med mulighed for montering på kabler op til 2m.

  Cardan LED forsænket lampe serie SOFIT.

  Cardan LED forsænket lampe serie SOFIT.

  Cardan LED forsænket lampe serie SOFIT.

  Cardan LED forsænket lampe serie SOFIT.

  Cardan LED forsænket lampe serie SOFIT.

  Cardan LED forsænket lampe serie SOFIT.

  Den indbyggede LED lampe til butikker, handel gulve og lokaler.

  LED indbygget armatur til butikker, indkøbscentre og boliger

  Den indbyggede LED lampe til butikker, handel gulve og lokaler.

  Sådan installeres LED-lamper i loftet af gipsplader?
  Det er nødvendigt at tænke på at købe og vælge armaturer længe før loftet er installeret, og for at undgå situationer med mangel på udstyr, er det tilrådeligt at købe LED-lamper til gipspladerlofter af den rigtige størrelse, mængde og effekt. Marker derefter i loftet de steder, hvor lyskilderne skal placeres, og led ledningerne. Derefter kan du gå videre til installationen af ​​loftet, hvorved montagehullerne til belysningsanordninger skæres. Alle uregelmæssigheder i monteringshullet lukkes af armaturets ydre ramme til gips. Når loftet er klar, kan du installere LED-lampen ved hjælp af fjederfastgørelser "tøjpinde"

  * Minimum bestillingsbeløb ekskl. Levering 2500 rubler

  OBS, mængden af ​​din ordre er mindre end 2500,00 gnid.

  LED-lamper til hængende lofter og gipsvæg (paneler og downlights)

  Kompetent planlagt belysning er en uundværlig egenskab af ethvert interiør. Moderne teknologier inden for belysningsprodukter tilbyder forbrugerne stilfulde, opfylder alle sikkerhedskrav og energibesparende armaturer.

  LED loftslamper og paneler præsenteret i denne sektion effektivt og med succes belyser private lejligheder, landhuse og hytter.

  LED downlight armaturer er belysningssystemer af høj kvalitet med øget pålidelighed, holdbarhed, holdbarhed og effektivitet. Lysdiodens downlight-hus er lavet af aluminium eller plast, og har specielle ribber til at sprede overdreven varme, hvilket giver de bedste temperaturforhold for drift af lysdioder og elektronikkomponenter. Designfunktionerne i LED-downlight-lampen gør det muligt at maksimere driftspotentialet for de indbyggede LED'er, samtidig med at energiforbruget minimeres. Armaturdiffusorer lavet af højkvalitetsplastik fordeler jævnt og effektivt lette strømme, hvilket forhindrer udseendet af en blændende effekt. Takket være dette er downlights LED-downlights indbygget i loftet og gipspladerne en blød, ensartet, lys lysflow med lav rippelhastighed, hvilket gør det muligt at installere selv i børnenes værelser.

  LED indbyggede loftlamper LE LED IDRL Preke (Lick)

  Artikel: LE LED IDRL 8W CW

  Designet til generel og hjælpebelysning af kommercielle, kontor- og administrative samt boligområder. Perfekt komplement til ethvert interiør. Ny belysningsteknologi. Lyselementet er ikke synligt, selvom lysene er slukket. I begyndelsen reflekteres lyset fra armaturets inderside, lavet i form af en skål og forsigtigt spredt, idet lysflowen holdes ved 50-60 Lm / W, hvilket giver et lyst lys, der er behageligt for øjnene.

  LED lamper til gipsvæg

  Høj kvalitet belysning kan forvandle ethvert værelse, hvilket gør det lysere eller omvendt, dæmpet, mystisk. Tidligere forblev glødelampe meget strøm, hvoraf størstedelen blev brugt til varmegenerering. Desuden er de ikke holdbare, de skal ændres hyppigt. Over tid begyndte de at erstatte fluorescerende lamper, som har en længere levetid og lavere forbrug af elektricitet. Men sådanne lamper er ret dyre og følsomme for spændingsfald. Og en anden ulempe ved lysstofrør og glødelamper - de skal meget omhyggeligt anvendes med moderne stræk- og loftslofter. Derfor foretrækker flere og flere ejere af huse og lejligheder at købe indbyggede armaturer i gips.

  I øjeblikket bruges LED-energibesparende lamper og bånd til belysning. De tjener i lang tid, økonomisk forbruger energi, er miljøvenlige og brandsikre. Desuden er prisen på sådanne lamper ret overkommelig. Ved hjælp af LED lamper kan du organisere spotbelysning og fremhæve vigtige steder i rummet. Og LED-båndet i gipspladens loft gør det visuelt højere.

  Vi tilbyder en bred vifte af LED lamper til en rimelig pris. Vores kvalificerede konsulenter hjælper dig med at vælge og købe de nødvendige varer. Også blandt vores fordele:

  • engros og detailhandel;
  • levering i hele Rusland
  • produktgaranti op til 5 år.

  Vi har også et stort udvalg af relaterede produkter.

  abonnere her

  Vær altid opmærksom på vores specialtilbud, kampagner og gunstige rabatter.