Sikkerhed ved brug af lofter

I et forsøg på at give interiøret en moderne unik stil, er det vigtigt at huske, at det ikke bare skal være behageligt og hyggeligt, men også sikkert, uanset om det er offentligt, kontor- eller boligområde. Alle elementer i interiøret skal være sikre, herunder nedhængte lofter.

Ved første øjekast forekommer loftet a priori sikkert, men det er kun ved første øjekast. Lad os se, hvad vi skal være opmærksomme på, når vi installerer hævede lofter, så deres efterfølgende drift er sikker for os.

Sikker pasform

Først og fremmest skal loftmonteringen være pålidelig. Rammeelementerne installeres strengt vandret i henhold til mærkerne i overensstemmelse med projektdokumentationen. I første omgang er markeringerne lavet, vinklen på vendplanet er indstillet, det er vigtigt, at panelets samlinger svarer til designet, og arkene vil ikke slynges og vibrere ved leddene, det vil sige de vil holde sig tætte.

Vær opmærksom på, at ophængningssystemet har et pålideligt fastgørelsessystem, der giver en pålidelig position af loftet i både dynamiske og statiske belastninger.

Brandsikkerhed

Som med alle belægninger er brandsikkerhed meget vigtig for loftslofter. Der er regulerede krav, hvorefter panelerne i de tidlige stadier af en brand ikke skal bidrage til røgets og spredningen af ​​flammen. Af denne grund skal materialerne overholde standarden B-s1, d0 (klasse I overfladeforing) i henhold til den europæiske klassifikation. Så det nedhængte loft vil modstå en temperatur på 300 ° C, og i det tidlige stadium af ilden vil ikke falde sammen.

Hvis det hængende loft opfylder brandsikkerhedsbehovet, forhindrer belægningen tændingen af ​​materialer i loftsrummet, og spredningen af ​​ilden vil være langsom. Belægninger, der er klassificeret som brandsikre, svarer til klassen NT FIRE 003 - brandhæmmende belægninger. I henhold til GOST 30403, når brandfareklasse er K0, bør overtrækslammens modstand ikke være lavere end EI-15.

Grænsen for brandmodstand er tiden i minutter, hvorefter strukturen begynder at falde sammen efter brandets begyndelse, eller temperaturen på siden modsat ilden når 220 ° C. Dette er den temperatur, hvor nogle organiske materialer allerede let kan tændes.

Ved installation af et hæftet loft i en træbygning skal der træffes yderligere forholdsregler for at forhindre brand, f.eks. I et rum over det nedhængte loft, at installere et lag bølgepapir.

Ifølge SNiP 2.01.02-85 skal al kommunikation i mellemrummet være lavet af ikke brændbare materialer. Dette gælder for bestemte slanger og rør. Åbninger i opførelsen af ​​et loftsloft er ikke tilladt.

Elektrisk sikkerhed

PUE-krav gælder for hængende lofter, og hvis den kablede linje bag det hængende loft er lavet med kabel, der løber gennem metalkonstruktionerne i hængesystemet, skal du ved begyndelsen og slutningen af ​​den ledede linje nær de første og sidste lamper tilslutte metalkonstruktionen af ​​loftet med en beskyttende jordledning PE denne elektriske linje.

Selv før installationens start er det vigtigt at bemærke, at metalstrukturer i forbindelse med elektricitet ikke er i stand til at installere i et vådt rum. Af denne årsag er det bedre at opgive ideen om at installere et hæftet loft i det, hvis der er en regelmæssig høj luftfugtighed indendørs.

Når du installerer ledningerne for at levere elektricitet til loftet, skal du bruge dielektriske armaturer til lamperne, så i tilfælde af sammenbrud har metalelementerne i loftet ikke farlig spænding. Installer omhyggeligt, og det er bedst at placere ledningerne i specielle dielektriske rør eller korrugeringer.

Det bedste valg for at sikre sikkerheden ved loftbelysningssystemer - lavspændings strømforsyning. Disse kan være lamper designet til 12-24 volt eller lysdioder, det gælder især badeværelser.

Økologisk sikkerhed

På tidspunktet for at vælge loftet skal du være opmærksom på materialet. Indeholder den skadelige komponenter? Dårlige komponenter, såsom asbest, akkumuleres i lungerne af mennesker, der bosætter sig i mange år og har skadet sundhed. Tjek certifikaterne for de produkter, du vælger. Økologisk sikkert hængende loft vil kun blive periodisk rengjort af støv deponeret på strukturen.

Organoleptiske og hygiejnehygiejne indikatorer skal nødvendigvis opfylde hygiejnehygiejniske krav, hvilket skal afspejles i de relevante sundheds-epidemiologiske fund.

Suspended loft sikkerhed er et problem, der kræver særlig opmærksomhed. En person skal føle sig beskyttet, og derfor skal han være sikker på, at alt udføres i højeste grad sikkert, at alle regler overholdes, og der træffes beskyttelsesforanstaltninger. Vi håber, at denne korte artikel giver dig mulighed for at vælge og installere falskloft korrekt, uanset om det handler om at reparere på kontoret eller i hjemmet.

Sikker installation af stræklofter

Stræklofter bruges i stigende grad ikke kun i vores huse og lejligheder. I dag er de flaunted af prestigefyldte restauranter, hoteller, kontorer mv. Det forklares dels af det faktum, at strækloftet giver dig mulighed for at gøre enhver klassisk eller trendy indretning lyst individuel, usædvanlig og bliver den dekorative dominerende af hele rummet. På den anden side er installation af stræklofter mindre arbejdskrævende end traditionelt loftsafslutning med plaster, kitt, maleri, henholdsvis, er muligt i en lejlighed, der allerede er repareret, hvor den er færdig om et par timer.

På samme tid kan strækloftet kun bekræfte sit ry som et af de mest æstetiske, pålidelige, praktiske og holdbare loftkonstruktioner, når det installeres af kvalificerede specialister ved hjælp af professionelle værktøjer. Tilgængeligheden af ​​udstyr af høj kvalitet er meget vigtigt, fordi det sikrer en sikker installation af stræklofter både for arbejderne selv og for de mennesker omkring dem, der bor i lejligheden og i nabolaget. I denne sammenhæng er der fokus på varmepistolen, der bruges til at opvarme loftet til den temperatur, der kræves til installationen.

Hvorfor sker eksplosioner?

Faktum er, at varmepistolen løber på flydende gas. På dette sted er der altid en gasflaske på installationsstedet for strækloftet, som pr. Definition er en kilde til potentiel fare for andre. Selvfølgelig er der i dag et stort udvalg af tilsvarende designede elektriske apparater på markedet, men deres strøm er meget mindre. Således afhænger den sikre installation af strækloftet direkte af overholdelsen af ​​reglerne for varmepistolens drift og den upåklagelige viden om sikkerhedsteknik af de personer, der udfører denne installation, hvilket kun er muligt med regelmæssig orientering af selskabets medarbejdere.

Sikkerhedsspørgsmålens relevans ved installation af stræklofter bekræftes af de triste statistikker over ulykker 2011-2012. Alle af dem opstod som følge af manglende professionalisme af installatører, der provokerede eksplosioner af cylindre med deres uagtsomme handlinger, hvilket resulterede i ofre. I mellemtiden betyder det slet ikke, at det er umuligt at reducere risikoen for ulykker til nul. Tværtimod det modsatte. For det første er det korrekt at sige, at installationen af ​​stræklofter er helt sikker, bare for dette skal du kontakte de velrenommerede virksomheder, hvis medarbejdere er veluddannede og har adgang til arbejde med gasudstyr.

For det andet er varmepistolens komplette helbred en garanti for, at det alene vil aldrig forårsage en ulykke. Dette kan sammenlignes med, for eksempel, hvilken fare på vejen er en bil med defekte bremser. Så det er her. Designet af varmepistolen giver flere beskyttelsesniveauer, der udløses af dets unormale drift eller overophedning. I disse tilfælde lukkes gasforsyningen til udstyret automatisk.

Endnu mere opmærksomhed skal udbetales direkte til gasflasken indeholdende et eksplosivt stof. Men millioner af mennesker, der bor i lejligheder og huse, der ikke er udstyret med hovedgas, bruger lignende gasflasker hele deres liv, der sker ikke noget dårligt for dem. Dette skyldes, at ved udskiftning af husholdningscylindre på specielle benzinstationer undersøges de regelmæssigt for korrosion, de testes og certificeres, uden hvilke de simpelthen ikke vil blive givet til brugeren. De samme tjenester skal overvåges af særlige tjenester fra virksomheder, der installerer stræklofter for offentligheden. De er forpligtet til at bruge brugbare cylindre og undlader at videresende i genbrug.

Hvad har vi faktisk? Lovgivningsmæssig lovgivning virker ikke klart i vores byggebranchen, og der mangler et ordentligt teknisk tilsyn med virksomheder, der leverer en lang række bygge- og efterbehandlingstjenester. Dette bruges af skrupelløse team af installatører, hvis formål er at lave hurtige penge, og ikke firmaets omdømme og andres sikkerhed. De fylder cylindrene ved øjet, ofte på de forkerte steder, hvor ingen vil kontrollere dem. Som følge heraf, hvis en større mængde gas pumpes ind i cylinderen, og der ikke er plads i det for at udvide den under opvarmning, kan gassen efterfølgende bryde cylinderen på grund af manglende ledig plads, og chokbølgen vil fremkalde ødelæggelse.

Hvordan man undgår fare?

Sammenfattende ovenstående er det værd at huske på, at i dag selvrespektive kunder og deres virksomheder slippe af med metalliske gasflasker som kilder til øget fare og skifter til polymer-sammensatte produkter. Takket være nye cylindre kan du ikke blot udføre en helt sikker installation af stræklofter, men også selvstændigt overvåge tilstanden af ​​cylinderen på påfyldningsstedet. Faktum er, at disse cylindre er gennemsigtige, og selv om der ikke er skalaer på tankstationen, ser en person tydeligt, hvor meget gas han er pumpet ind i cylinderen.

En vigtig faktor er evnen til at bestemme den resterende mængde gas i cylinderen under drift på anlægget. For eksempel, hvis i slutningen af ​​arbejdsdagen bliver det klart, at den næste dag ikke vil være tilstrækkelig med gas, skal du i morgen tage en allerede fyldt cylinder til objektet og derved forhindre en uforudsete arbejdsstop på grund af manglende evne til at tænde varmepistolen uden gas. Dette sparer tid og penge for både kunden og det firma, der udfører arbejdet. Desuden er polymerkompositcylinderen ikke modtagelig for korrosion, og vigtigst af alt - er plastik, hvilket eliminerer en stærk eksplosion, selv i tilfælde af ødelæggelse. Som du kan se, kan installationen af ​​hævede lofter være helt sikker, hvis du behandler dit arbejde med ansvar og med kærlighed.

Teknologi installation stretch lofter. Udvælgelse, pvc linned og stof. Installation og fiksering af materialet, funktioner harpoon mount

For nylig, når du reparerer lejligheder og huse, foretrækker stræklofter. De kan ikke kun skjule nogle eller andre ulemper ved rummet, men kan også blive dens udsmykning. Emnet i vores nutidens artikel er teknologien til at installere hævede lofter samt en videovejledning om dette emne.

Installation af strækloftet.

Er det muligt at installere dem selv

Selvfølgelig, hvis du ved, hvordan du arbejder med dine hænder, kan du selv samle et sådant loft.

Men overvej nogle af nuancerne.

 1. Alle materialer koster dig ret dyrt. Derfor, hvis du ikke er sikker på at du kan montere loftet korrekt, skal du ikke skimme på eksperterne. Ellers vil omkostningerne kun stige.
 2. Installation af sådanne lofter er lavet med en varmepistol og en gasflaske. Som et resultat er sikkerhed en grundlæggende forudsætning for at installere stræklofter.
  Analfabetbehandling af værktøjer kan forårsage en sundhedsfare situation.

Udvælgelse af strækloft

Ifølge det fremstillede materiale er ophængte lofter opdelt i to kategorier: polyester (stof) og polyvinylchlorid (film).

PVC lofter

Glatte PVC lofter

Dette materiale har en høj elasticitet. Når den opvarmes, strækker den sig, stigende i størrelse til 10%, mens den køles ned, krymper den til sit tidligere område. Denne egenskab af PVC-folien til hængende lofter hjælper med at opnå helt flade overflader.

Sådanne lofter er tilgængelige i det bredeste udvalg af farver og nuancer, så det er ikke noget problem at vælge en PVC belægning til rumdesign. Materialets overflade kan være blank, mat eller satin. Hver af disse sorter har sine egne egenskaber, og et kompetent valg mellem dem vil hjælpe dig med at visuelt forstørre rummet.

En anden fordel ved filmlofter er en relativt lav pris.

Vær opmærksom! Det største problem ved at arbejde med PVC lofter er behovet for at spike filmpaneler. Denne nuance er ikke en stor ulempe, fordi sømmen har høj styrke og kan modstå betydelige belastninger.

Fabric analoger

Stretch lofter fremstillet af stof har flere fordele, så de er ganske populære. En af disse fordele er materialets bredde, det kan være op til 5 m. Som følge heraf er der ikke behov for at spleje kluden.

Derudover behøver man ikke bruge varmeværktøjer til installation af polyesterlofter, hvilket eliminerer farlige situationer.

Den største ulempe ved stofstræklofterne - deres høje omkostninger, især analoger med fotoudskrivning.

Forberedende arbejde

Montering af baguetten under strækloftet.

 1. Først grundigt rengør hovedloftet. Det er meget vigtigt, at der ikke er støv, gips og hvidvask tilbage på det. Ellers kan lærredens strækloft blive snavset, og fjerne dem fra forurening vil ikke være let.
 2. Den næste fase af arbejdet er at bestemme området for fremtidig dækning. For at gøre det jævnt spændt, skal målinger foretages så nøjagtigt som muligt. Forskellen i beregningerne må ikke overstige 0,5 cm.
  Tag målinger rundt om loftet og fastgør dem på papir. Dernæst tegner et diagram af loftet, glem ikke at markere på det rør, lamper, åbninger mv.
 3. I næste fase skal du have et niveau. Med sin hjælp, sæt mærker til fastsættelse af baguetten.
 4. Derefter tilberedes baguetten: trim profilerne til hjørnesamlinger og bor huller i dem til fastgørelsesdele.
  Ved fastgørelse af baguetten skal man overveje vægmaterialet: hvis de er træ, beton, mursten eller gipsplader, skal afstanden mellem klinkerne være 8 cm, for metal og flise, øge afstanden til 12 cm.
 5. Når du har skruet baguetten, skal du markere stedet for ledninger og lamper.

Vær opmærksom! Belysningen af ​​belysningsarmaturerne skal afspejles både på loftet og på gulvet. Brug til dette en lodd eller en laser. Markeringen skal bevares under hele arbejdet, så når du opretter det, skal du bruge en uudslettelig markør.

Loftmontering

Opvarmning af PVC klud med en varmepistol.

Før du fjerner kluden fra emballagen, hold den i et varmt rum.

 1. Hvis du vælger et stofloft, er det som nævnt ikke nødvendigt at varme det op.
 2. I dette tilfælde begynder du straks at fastgøre panelerne, fra midten. Lad hjørnerne være i enden. At strække stofmaterialet, samtidig er det nødvendigt såvel som PVC.

Teknologi installation af loftet af polyvinylchlorid har sine egne egenskaber.

 1. Før du fjerner kluden fra emballagen, luk alle døre og vinduer, opvarm luften i rummet til 40 °.
 2. Tøjet, der fjernes fra pakningen, skal opvarmes gradvist. På dette stadium brug en varmepistol.
 3. Det er nødvendigt at opvarme filmen op til 60 °. Denne foranstaltning er påkrævet, takket være dette vil materialet være meget lettere at strække baguetten.

Fastgørelsesmateriale

 1. Læs vejledningen på pakken. I den finder du en indikation af hvilket hjørne der skal rettes i første omgang.
 2. Derefter begynder du at fastsætte, fastgør filmen fra hver af hjørnerne til 15/20 cm. Passer successivt fra et hjørne til det næste, vedhæft dem alle sammen.
 3. Under arbejdet opvarmes belægningen konstant. Dette vil hjælpe dig med at strække materialet på baguetten, samt rette de resulterende folder og folder.
 4. Efter spændingen af ​​belægningen skal den varmes op i mindst 20 minutter.
 5. Derefter skal du åbne vinduerne og ventilere rummet.
 6. Endelig lukker hullerne mellem væggene og loftet med dekorative stik.

Harpoon mount

Denne type montering er kun egnet til PVC-lofter. I øjeblikket er denne metode mest populær ved fastsættelse af belægningen. Det gør det muligt at montere og demontere lofter et ubegrænset antal gange.

Dette er især værdifuldt, hvis du skal sætte yderligere belysningsenheder.

Som det blev klart for dig fra artiklen, er installationen af ​​stræklofter ikke svært, hvis du følger alle sine nuancer og følger vejledningen nøjagtigt.

Installationssikkerhed

Lad os tale om sikkerhed, når du installerer hævede lofter.

I løbet af vinteren 2011-2012 opstod der flere tragedier, hvis skyldige var processen med at installere strækloftet. I nogle af vores artikler dækkede vi dette problem, men nu vil jeg gerne mere om dette emne.

Sådanne tilfælde påvirker desværre negativt billedet af stræklofter - men som altid er det i dette spørgsmål ikke entydigt.

Årsagen til hændelsen var en eksplosion af gasflasker, der blev brugt til installation af stræklofter lavet af PVC-film. Teknologien til montering af sådanne lofter kræver opvarmning af filmen til en temperatur, der kun kan opnås ved brug af varmepistoler, der opererer på flydende gas. Elektriske analoger giver ikke den nødvendige effekt. Hvis du vælger at installere PVC-lofter, vil installatørerne derfor medbringe en gasflaske.

Vær ikke bange. For at installationen skal være sikker, skal installatøren simpelthen overholde visse krav (desværre gør det ikke alle, da det kræver visse ekstra omkostninger). Lad os se, hvad der kan gøres for at gøre installationsprocessen så sikker som mulig.

Vi begynder måske med den berygtede "menneskelige faktor". En person arbejder med ethvert værktøj, og hvordan det vil blive brugt afhænger af det. Alle ved, at "du ikke kan sætte din hjerne i et andet hoved", så dette hoved skal undervises i den udstrækning at sikkerhedsreglerne er på samme hylde som multiplikationstabellen.

Den første og obligatoriske - installatøren skal være uddannet og få adgang til arbejde med gasudstyr. Af en eller anden grund forekommer det ikke, at nogen kommer ind i bilen med en person, der ikke har et kørekort (og hvis han også er en podshofe!). Desuden skal træning udføres på grundlag af en autoriseret stat. organisation. Daglige sikkerhedsinformationer for alle installationsgrupper skal udføres.

Vi kan nævne en sag, som vi ved, til illustration (jeg vil straks foretage en reservation - det handler ikke om os :)). - Meget ofte, når varmepistolen virker, på grund af den intense fordampning af gas i cylinderen, begynder den at blive dækket af frost (sådan fungerer køleskabet). I det tilfælde, hvor vi fortæller dig, det samme skete. Og installatøren, der lavede installationen, opfandt ikke noget bedre end at styre arbejdsgruppen til cylinderen. Mest sandsynligt tænkte han ikke på de mulige negative konsekvenser for klienten, men vil virkelig ikke leve sådan? Sådanne grove krænkelser af TB er en af ​​årsagerne til problemer under installationen.

Den anden del af installationsprocessen er udstyret. Om varmerpistolen er det ikke fornuftigt at sige nej - med passende pleje er der ikke noget særligt at bryde. Vi noterer kun et øjeblik.

Pistolens design giver flere grader beskyttelse mod problemer. Et termoelement vil f.eks. Lukke gasforsyningen i tilfælde af overophedning. Hvad du skal være opmærksom på - gasforsyningsknappen. (Rød på siden af ​​pistolen). Når det overophedes, slukkes det automatisk, og du skal arrangere en lille "røgpause", indtil den køler ned. Nogle gange forsømmer uagtsomme installatører denne knap med en skrue. Derfor, hvis du så et fremmedlegeme skruet ind på dette sted - bede om at udskifte udstyret.

Så vi vil tale med dig om cylindrene. Her eksploderer de først og fremmest under installationen. Nu bruger næsten alle installatører metalcylindre til propan. Hvilke farer lurer her?

Hver cylinder har en periode, hvorefter den er underlagt obligatorisk certificering. Oplysninger om datoen for passage af den næste knock ud direkte på cylinderen. Brug af udløbsflasker er simpelthen forbudt.

Næste - tankning. I teorien skal sådanne cylindre genfyldes på specialiserede tankstationer. Derudover bør der udøves en udveksling af en cylinder, dvs. Du giver op tomme - og du får en anden, der er blevet brændt (trykt og testet).

I praksis sker følgende - hovedparten af ​​installatørerne tanker deres cylindre på almindelige bilstationer. Hvorfor? - For det første er det enklere, for det andet - vis mig mindst en specialfyldningsstation i Serpukhov, og jeg vil personligt være glad for at overholde denne standard.

Hvad er farligt sådan tankning. Fyldningscylindernes hastighed - 85% af gasen (og om vinteren og endnu mindre). Dette skaber plads til gasudvidelse i tilfælde af at en cylinder opvarmes. I virkeligheden - i tankstationen hælder de og taler på russisk - "fra lort". Derfor koster det ikke noget for at få en ballon fyldt op i nakken. Jeg mener ikke, at det er nødvendigt at forklare konsekvenserne af en sådan påfyldning - sådan en cylinder fyldt (især om vinteren), komme ind i lokalet, opvarmes og ballonen bryder. En gnist eller en pistol, der arbejder i det øjeblik, er tilstrækkelig - en eksplosion vil forekomme.

Det næste punkt i forbindelse med metalcylindre er korrosion. Og hvis den ydre stadig kan ses visuelt, kan den indre ikke bestemmes. For at undgå korrosion af cylindrene skal installatørens firma have en normal opbevaringsbase, der giver de nødvendige lagringsstandarder. Ikke alle er desværre villige til at bruge penge på det.

Men ikke alt er så dystre. Og her blinkede en solstråle. Og ifølge traditionen blev han bragt ind af vicepræsidenten, og nu vores præsident. (Http://www.1tv.ru/news/economic/199459)

På et møde i Abakan blev udenlandske udviklinger, der ikke tidligere blev brugt i Rusland, nævnt. Bare en uge efter blev det muligt at købe sådant udstyr fra os. Dette er en polymerkompositcylinder.

Sådanne cylindre er placeret som fuldt eksplosionssikre. Hvad er fordelene med dem?

Materialet, hvorfra sådanne cylindre fremstilles, er mere elastisk, selvom det er beskadiget, vil det ikke bryde med bombeeffekten, og der vil ikke være nogen fragmenteringsskade.

Muligheden for korrosion er også udelukket. Selv i testprocessen i direkte ild - de eksploderede ikke.

Udløbsventilerne på disse cylindre er udstyret med en overløbsventil. dvs. Med en kraftig gasudvidelse (som vi sagde ovenfor) aktiveres denne ventil, og trykket når ikke en kritisk værdi.

En af de vigtigste øjeblikke i vores lands forhold er en halvgennemsigtig kolbe, og du kan visuelt overvåge, hvor meget gas der hældes i den. (Husk bensinstationen ved tankstationen).

Baseret på disse egenskaber kan vi med sikkerhed sige, at risikoen forbundet med brugen af ​​flydende gasflasker ved brug af komposit - minimeres, da de største problemer med eksplosion er blevet løst.

I øjeblikket er deres frigivelse i Rusland ikke justeret, men du kan købe købt i Sverige (russiske certifikater for dem modtaget).

Jeg tror, ​​at ALLE installatører af stræklofter IKKE vil bruge sådanne cylindre snart, desværre er prisen på en sådan cylinder lig med prisen på fire til fem almindelige.

Og lad os nu projektere alle ovenstående på Parsec Studio (vel som uden selvfremme :)):

- Alle installatører er blevet uddannet og har de nødvendige tilladelser til at arbejde med LPG, og de vurderes årligt. Hver dag gives yderligere briefinger om TB-foranstaltninger. (Med hånden)

- Parsek Studio har en kontrakt for service af varmepistoler hos en autoriseret forhandler. "Tekniske inspektioner" af arbejdsvåben holdes regelmæssigt.

- Parsek Studio købte polymer-sammensatte "eksplosionssikre" cylindre, og PVC-filminstallationer er nu kun fremstillet med deres brug.

Betydningen af ​​sikkerheden ved brug af gasudstyr ved montering af lofter

Stræklofter er fortjent populære blandt husejere. Reparation ved brug af stræklofter gør det muligt at skjule alle fejl i lofter uden særlig indsats og imponerende omkostninger for at opnå en perfekt flad overflade, der ikke kræver yderligere maling og bevarer et attraktivt udseende i lang tid.

Processen med at strække filmen, som tjener som loftets overflade, synes at være en meget enkel operation. Under installationen anvendes gasudstyr, der er en kilde til øget fare. Det betyder, at der i arbejdet med arbejdet skal overholdes sikkerhedskrav. Når stræklofter er installeret, er der brug for gas til drift af en varmepistol, som hæver temperaturen i rummet til 55-60 grader. Varmepistolen i sig selv drives af en gas cylinder indeholdende flydende gas under tryk op til 16 atmosfærer.

For nyligt har medierne gentagne gange rapporteret ulykker, der involverer brugen af ​​gasudstyr ved installation af stræklofter. Sådanne nyheder skræmmer potentielle kunder og skaber indtryk af, at installationen af ​​ophængte lofter medfører en risiko for boligets helbred eller integritet. Faktisk, hvis installationen er lavet af kompetente fagfolk, der er under behørig hensyntagen til sikkerhedskravene, er risikoen for en hændelse lig med nul.

Hovedårsagen til gasudstyrsincidenter er den menneskelige faktor, fordi det er på de dygtige hænder, at instrumentet er i, eller det faldt i amatørens hænder, der afgør succesen for ethvert arbejde. Når du bestiller stretchlofter, skal du vælge et firma med en engros og et omdømme, der tiltrækker kompetente kunstnere, giver en garanti og er ansvarlig for kvaliteten af ​​arbejdet og integriteten af ​​det anvendte udstyr.

Nøglepunkter for sikkerheden ved montering af hævede lofter påvirker:

 • gas cylinder integritet;
 • ingen gas lækker
 • cylinder defekt;
 • overtrædelse af reglerne for driften

Gasflasker produceret af producenten gennemgår flere trin af testningen. Ved hjælp af røntgenudstyr overvåges hver svejsning, og alle cylindre, der forårsager den mindste mistanke, sendes til genbehandling. I næste fase af prøven injiceres luft i cylinderen under tryk på 25 atmosfærer, hvilket væsentligt overstiger driftstrykket på højst 16 atmosfærer. Standard kvalitetskontrol regler for cylindre kræver, at en cylinder fra en sats på 1000 stykker udsættes for en trækprøve, hvilket indebærer tryk på det indtil det øjeblik, hvor huset er ødelagt. Ifølge testresultaterne ligger trykket, hvormed ballonen falder sammen, sædvanligvis i området fra 80 til 100 atmosfærer. Fabrikscylinderen testes derfor altid for holdbarhed og er i stand til at modstå tryk mange gange højere end ydeevne.

Den største fare for en eksplosion er en blanding bestående af husholdningsgas og almindelig luft i visse proportioner. En sådan blanding kan kun dannes i tilfælde af gaslækage gennem en beskadiget cylinderventil, en defekt forbindelsesslange eller lækre forbindelsesnippler. Gasflaskens defekt, forårsaget af dens fysiske skade eller korrosion, kan føre til triste konsekvenser. Professionelle, der arbejder med gasudstyr, kontrollerer jævnligt alle dens komponenter, profylaktisk erstatter komponenter, der har tjent deres tid, overvåger atmosfærens sammensætning ved hjælp af en gasanalysator.

Erfarne eksperter kender reglerne for driften af ​​gasflasker af hjertet. De vil aldrig fylde ballonen med mere end 85 procent af sin kapacitet. Dette krav skyldes, at når temperaturen ændres, opvarmes ballonen og dens indhold udvides. Når der stadig er 15 procent af den fri kapacitet inde i cylinderen, fører udvidelsen af ​​den flydende gas ikke til et overskud af det tilladte tryk. Hvis den inkompetente performer ikke overholder normerne for at fylde cylinderen, sætter han sig selv og andre i fare.

Vi opregner de grundlæggende regler, der er nøje efterfulgt af fagfolk, der arbejder med gasudstyr ved installation af stræklofter:

 • Cylinderne brændes kun på specialiserede punkter, hvor cylinderens integritet overvåges inden tankning, og genopfyldningen sker selv med vægtstyring, hvilket fuldstændigt eliminerer overskridelsen af ​​cylinderpåfyldningshastigheden;
 • Fabrikscylinderen skal indeholde en etiket med angivelse af produktionsdato og dato for den næste kalibrering, uden hvilken cylinderen ikke kan betjenes;
 • Før tilslutning af cylinderen til gaspistolen skal tilstanden til reduktionsanordningen, slangen og alle tilslutninger kontrolleres, og komponenter med mistænkt skader udskiftes straks;
 • Efter samling af systemet kontrolleres alle forbindelser for gaslækage;
 • I løbet af pistolen er cylinderen altid bag hende, strømmen af ​​varm luft går aldrig direkte til cylinderen.

Overholdelse af disse enkle regler angiver professionalisme hos kunstnere, der er interesseret i sikkerheden i deres arbejde, og derfor kvaliteten af ​​de leverede ydelser, betaler de også behørigt opmærksomhed.

Sikkerhed ved installation af strækloft

Installation af stræklofter lavet af polyvinylchlorid kræver en obligatorisk brug af en varmepistol, der kører på en gascylinder. Enheden opvarmer lærredet, og det bliver smidigt, elastisk og strækker sig.

Ansøgning om gratis høring af vores specialist

Årsager til flydende gas eksplosion

For at undgå ulykker skal du følge sikkerhedsanvisningerne ved installation.

At arbejde med en varmepistol er forbundet med nogle trusler, der bør undgås:

 • Gaslækage. Hvis det opstår, dannes en eksplosiv gas-luftblanding. Gassen i sig selv er harmløs, indtil oxygenet forstyrrer, og det er virkelig risikabelt. For eksempel glemte du at lukke cylinderen, og gassen begyndte at gå ud i små portioner. Efter en tid vil dens koncentration nå en top, og ballonen vil uundgåeligt eksplodere. En lækageventil, dårligt koblede beslag, en defekt slange, som forbinder gastanken med varmepistolen, kan bidrage til lækage.
 • Skader på cylinderen. Fabrikken producerer kun lukkede cylindre. Hver af dem gennemgår en grundig kontrol på flere niveauer om emnet for ægteskab. På trods af dette er der i tilfælde af overtrædelse af driftsnormerne metallisk korrosion eller beskadigelse af væggene på beholderen, hvilket bidrager til dens trykpåvirkning.
 • Cylinderen fyldt med gas til 100%. I betragtning af gasudvidelsens egenskab er kapaciteten kun belastet med 85%. Denne nuance bør lægges særlig vægt på i den kolde årstid. F.eks. Hvis en cylinder fyldt med 100% gas bringes i et varmt rum fra en frost, begynder trykket inde i tanken at stige, den ekspanderede flydende gas stopper med at miste plads, hvilket forårsager en eksplosion af ballonen.

Nogle sikkerhedsretningslinjer

Brug en varmepistol, følg disse regler:

 • Arbejd kun med ikke-udløbne gasflasker.
 • Placer beholderen bag pistolen, så varmen fra enheden ikke kunne nå cylinderen. Afstanden fra pistolen til cylinderen skal være over 1,5 m.
 • Tilslut slangen til reservoiret så tæt som muligt.
 • Påfyld altid cylinderen på specialstationer. Der testes beholdere for holdbarhed og tæthed. Overfyldning med gas på sådanne stationer er udelukket, da stoffet er doseret.
 • Fyld aldrig cylindre på bilstationer.
 • Brug ikke defekte tanke og defekte varme pistoler.
 • Det er forbudt at forlænge slangen, der forbinder pistolen og cylinderen, uafhængigt.

Når du installerer PVC-lofter, opvarmes luften i rummet til 60 ° C. Derfor skal du aldrig glemme sikkerheden. Ellers forventer du ubehagelige konsekvenser, som endda kan føre til menneskelige ofre.

Nogle mennesker er bange for at installere stræk PVC lofter netop på grund af obligatorisk brug af gasflasker. I sådanne tilfælde skal du kontakte de særlige firmaer. Installationen af ​​sømløse stofstrukturer kan blive en udgang, som ikke kræver brug af en varmepistol.

Stretch loft gør det selv

På denne side - detaljerede forklaringer og anbefalinger baseret på den langsigtede praksis med selvinstallation af stræklofter.

Hvis du selv bestemmer dig for at installere et hæftet loft - se her.

Hvis du ønsker at lave et lignende websted om dit emne uafhængigt, men du har ingen idé om, hvordan dette sker - se her.

Hjem → Artikler → Sikkerhed ved arbejde med gasudstyr.

32. Sikkerhedsforanstaltninger ved arbejde med gasudstyr.

For sikker installation af stræklofter skal du følge enkle regler. En typisk overtrædelse er påfyldningen af ​​en gasflaske under "strengen" i den kolde årstid (du kan genopfylde med 2/3, især om vinteren).

I gasen skal 12 liter cylinder om vinteren ikke fylde mere end 8 liter

Og når en sådan cylinder stadig er i et opvarmet rum, eller en varmepistol blev ved et uheld rettet mod det - kan tragedien ikke undgås. Den opvarmede gas begynder at ekspandere hurtigt, og intet kan holde det tilbage.

Under drift skal gasflasken altid være i opretstående stilling og om muligt i det næste rum, hvor det er nødvendigt at opbygge slangen. I butikkerne "Til svejseren" skal du købe en gasslange (3-4m), messingbeslag og klemmer. Samlinger kan pakkes med tape, så de ikke bliver fanget i installationsprocessen.

Gas cylinder med lang slange i næste rum

Det er også nødvendigt at overvåge tætheden af ​​slanger og forbindelser, udskifte brugte dele i tide og opretholde ordre på arbejdspladsen. Hvis du holder slangen med en stige til en skrue eller en kniv, kan du straks beskadige det og skabe en farlig situation. Du bør ikke kraftigt trække den krogede slange for at undgå at bryde messingbeslaget.

Når du fastgør slangen til gasflasken, skal du kontrollere, om gummitætningen er til stede i slangemekanismen!

Gummi pakning i slangefitting

Gasvarmer i færd med at arbejde bør ikke falde, især fra en stor højde. Derfor er det nødvendigt at fravige rummet så meget som muligt.

Træk ikke på ledninger og slanger under installationen af ​​strækloftet.

Under installationen skal du altid være forsigtig med, hvor du sætter varmeren i drift og i hvilken retning den blev sendt. Sørg for, at værelset ikke påvirkes af overdreven varmepunkt. Ved opvarmning er nettet ikke påkrævet - sænk gasforsyningen med håndtaget på varmeren - på denne måde skaber du ikke en farlig situation og sparer gas.

Efter installation af strækloftet skal du lukke ventilen tæt på cylinderen og efter gasens ender (udbrænder) i varmeren - sluk den.

Vær opmærksom!

Brug ikke værktøj til at lukke gasforsyningsventilen på cylinderen. Hvis gassen ikke er helt blokeret, skal du udskifte ventilen eller returnere cylinderen til reparation (du kan kontakte det sted, hvor gasflasken blev købt).

Hvis en nødsituation pludselig opstår - prøv først og fremmest at lukke gasforsyningsventilen på cylinderen og ventilere rummet.

Hvor meget gas bruges til at installere strækloftet?

Jeg har en gascylinder med en kapacitet på 12 liter (se ovenfor). Jeg fylder det med gas ved påfyldning på 8-9 liter. Denne mængde gas er tilstrækkelig til at installere ca. 6 til 8 lofter med et areal på 18 kvm. (standardhal 430x430 cm), det vil sige ca. 100-120 m². Det hele afhænger af din færdighed, kvalitet og størrelse af lærredets materiale. I første omgang kan du bruge ballonens gulv på et loft.

Selvfølgelig øges gasforbruget i den kolde årstid. For at spare, kan du bruge en tørretumbler, opvarme dem til det første hjørne. Har stadig brug for en gasvarmer så tæt som muligt på lærredens strækloft. Til dette kan du bruge en lidt ændret trinladder.

Hvis du beslutter dig for at forsøge at installere strækloftet selv, anbefaler jeg at studere det indledende video kursus, hvor du kan se den uafhængige installation af strækloftet på personlige eksempler på installation med maksimal detalje og førstepersonsvisning.

Du kan også læse om selvinstallation af strækloftet her.

Sikkerhed ved installation af hævede lofter

SIKKERHEDSINSTRUKTION INSTALLATION AF AFSLUTTET ENKELT NIVEAU

Installation af hævede lofter skal udføres i overensstemmelse med kravene i SNiP 12-03-00 "Sikkerhed i byggeri".

Installation af hævede lofter er tilladt for personer under 18 år, der er blevet instrueret på arbejdspladsen om sikkerhedsforanstaltninger, industriel hygiejne, trænet i arbejdspraksis på træningscentre eller har certifikater.

Enheden af ​​hængende lofter udføres kun, hvis bygningsorganisationerne har et specielt værktøj til at mekanisere processen med montering af rammen, værktøjet til fastgørelse af gipspladen på det, samt et værktøj til tætning af leddene, påføring af et kit og andre værker. Udstyret, udstyret og tilbehør til installation af konstruktioner skal opfylde sikkerhedsforholdene i arbejdet. Ved installation af præfabrikerede gipslofter skal der benyttes opbevarings sammenfoldelige bevægelige stilladser.

Med arbejdsgulvens højde 1,3 m og derover er det nødvendigt at arrangere beskyttende hegn. Højden af ​​de beskyttende hegn skal være mindst 1,2 m.

Det område, hvor installationen af ​​hævede lofter udføres, skal markeres med klart synlige advarselsskilte. "Indgang er forbudt, installationen er i gang".

Arbejde med et elværktøj er tilladt for arbejdstagere, der har en kvalifikationsgruppe for sikkerhed i drift af elektriske installationer.

Under arbejdet med elværktøjet er det nødvendigt: at modtage instruktioner om sikre måder at udføre arbejde med elværktøjet på; kontrollere sundheden for personlige værnemidler inspicere og teste elværktøjet i arbejdsstillinger.

Ved installation af hævede lofter af gipsplader er forbudt: arbejde med elværktøjer fra stiger; overføre elværktøjer til andre; demontere og reparere selve værktøjet Hold den elektriske ledning i drift, når den er i drift. efterlad et overvågningsværktøj, der er tilsluttet strømnettet.

1. V.I. Skiba Hispsocardon. Renovering af lejligheden, sommerhus, kontor. Rostov ved Don. Phoenix 2006

2. KNAUF Reference Books. Suspended Ceiling Technologies.

Sikkerhed ved installation af hævede lofter

Special kursus:
"Sikkerhed ved udførelse af elektrisk og brandfarlig
fungerer når du installerer hævede lofter "

I de seneste år har der været et stort antal gaseksplosioner i boligområder i vores land under installation af stræklofter, især:

- i 2009, to tilfælde: i byen Dzerzhinsk Nizhny Novgorod
regionen og Stavropol-regionen. 6 personer døde.
- i 2010 i forstæder bosættelsen af ​​Pavlovskaya bosættelsen. 3 personer døde.
- i 2011 i Dzerzhinsky-distriktet Volgograd.
3 personer døde.
- i 2012, tre tilfælde: i landsbyen Priyutovo, Belebeevsky distriktet i republikken Basjkortostan, i byen Stroitel, Belgorod regionen. og i byen Tomsk, i byen Arzamas, Nizhny Novgorod regionen 10 personer døde, mere end 10 personer fik skader af forskellig sværhedsgrad.
- i 2015 blev to tilfælde: eksplosioner i byen Taganrog og i byen Simferopol, 2 personer dræbt.

Ledere af installationsorganisationer, ingeniører og installatører af stræklofter skal have viden og være certificeret inden for følgende områder:

- sikkerhed ved arbejde i højder
- Sikkerhed ved anvendelse af flydende petroleumsgas (propan, butan);
- sikkerhed under transport og drift af cylindre under tryk
- Sikkerhed i drift af mobile og bærbare elektriske installationer af forbrugere (som elteknikspersonale);
- certificering i mængden af ​​brandteknisk minimum som ansvarlig for brandsikkerhed og arbejdstagere, der udfører brand (eksplosiv) arbejde
- procedure for førstehjælp i tilfælde af arbejdsulykker.

Centret inviterer til avanceret træning af ledere, ingeniører og arbejdere (installatører), der installerer stræklofter til træning med udstedelse efter vidensprøven:

A) Attest for afslutning af kurset "Sikkerhed ved udførelse af elektrisk og eksplosivt brandfarligt arbejde ved installation af stræklofter".
B) Certifikater for certificering i mængden af ​​brandteknisk minimum
- ledere med ansvar for brandsikkerhed
- brand arbejdere (brand og eksplosionsfarligt arbejde).

Uddannelse er også grundlaget for at bestå eksamen for den 2 (3) elektriske sikkerhedsgruppe som elektroteknologisk personale i Energonadzor.

Studie emner

Emne 1. Krav til lovgivningsmæssig og teknisk dokumentation for personale involveret i installation af stræklofter.
Emne 2. Krav til "Arbejdsbeskyttelsesreglerne ved arbejde på højde".
Tema 3. Generelle oplysninger og fysisk-kemiske egenskaber af carbonhydridgasser.
Emne 4. Sikkerhedskrav til brug af flydende kulbrinte gasser og gas farligt arbejde, proceduren og regler for gasopbevaring.
Emne 5. Generelle krav til trykbeholdere (typer, mærkning, drift). Cylindre til flydende kulbrinte gasser (typer, drift, test, opbevaring og transport).
Emne 6. Effekten af ​​elektrisk strøm på en person. Typer af elektrisk stød. Jord- og elektrisk sikkerhedsudstyr. Klassificering af lokaler med risiko for elektrisk stød.
Emne 7. Kendetegn for sikkerheden hos bærbare og mobile elektriske modtagere (håndværktøj). Sikkerhedskrav ved arbejde med et håndholdt elektrifieret værktøj PUE, POT EE).
Emne 8. Førstehjælp i tilfælde af arbejdsulykker (elektrisk stød, forbrændinger, gasforgiftning).
Tema 9. Brand og teknisk minimum. Brandsikkerhed under gasfare og brandværker (Arbejdspladsernes organisation, krav til teknologiske processer, gasflammearbejder, drift af cylindre).

Vi er klar til at overveje dine forslag til justering af programmet,
dets omfang og tid af klasser.

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger ved installation af strækloftet?

God aften! Jeg vil installere et strækloft, fortæl mig, at installatøren skal have en identitetstilladelse til arbejde med gasudstyr?

Advokat Svar (2)

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger ved installation af strækloftet? God aften! Jeg vil installere et strækloft, fortæl mig, at installatøren skal have en identitetstilladelse til arbejde med gasudstyr?
Julia

Ja, selvfølgelig skal installatøren gennemgå uddannelse og bestå en undersøgelse hos RosTechNadzor for adgang til selvstændigt arbejde med udstyr, der arbejder under tryk (T bol.115 gr. P bol. 0,7 kgf / cm2)

Med venlig hilsen håber jeg.

Client Clarification

og i parentes hvad mener du? tak!

9. juli 2016, 14:36

Trykfartøjer

Leder du efter et svar?
Det er lettere at spørge en advokat!

Spørg vores advokater et spørgsmål - det er meget hurtigere end at finde en løsning.