Teknologi installation af lamper til almindelig brug

Før installationen kontrolleres lamperne i OEP. Samtidig identificeres og mærkes fase- og neutrale ledninger, armaturerne oplades eller genoplades, fluorescerende armaturblokke og komplette lyslinjer samles.
Armaturinstallationer består af montering af fastgørelseselementer og konstruktioner, ophængning og armaturfastgørelse, forbindelse til det elektriske netværk og et jordnet. Armaturerne til glødelamper og DRL-lamper er de samme i design, men sidstnævnte har en mere kompleks struktur, større masse og styringsudstyr. Armaturhus er udstyret med en enhed til kabelindgang og forskellige suspensioner.
(Moderne armaturer har stikforbindelser eller klip til forbindelse til et fastnet.
Ved opførelsen af ​​bygninger, især storpanel, sørger de som regel for alle åbninger, nicher og indlejrede dele til installation af belysningsudstyr og belysning af belysningsnet. Skifter og stikkontakter, når skjulte ledninger installeres i de færdige nicher, kasser eller briller, med skruer, skruer eller med afstandsstykker på dem.
Ovennævnte stikkontakter og loftafbrydere har metalbaser og er som regel fastgjort til væggen ved optagelse. Brydere og stik til åbne ledninger, loft og væglampe stikkontakter monteret på træstik og fastgøres med skruer.
Lamper, diffusorer og beskyttelsesnet skal være fastgjort. Kroge og andre enheder til hængende lamper på op til 100 kg testes i fem minutter med femfolds vægt, og lamper (lysekroner), der vejer mere end 100 kg, testes to gange med en vægt på plus 80 kg. Ved fastgørelsen af ​​lamperne til loftet på dowels, drevet af monteringspistolen, testes hvert punkt af suspensionen med en tredobbelt vægt af lampen plus 80 kg.
Hvis lampens vægt ikke overstiger 10 kg, suspenderes den på kroge ved hjælp af ringe eller beslag på monteringsblokken. Kroge U623, U625 og U629 længde 60; 155 og 215 er installeret i lofter af armeret beton. De er isoleret, og suspensionen er forsynet med en isolerende ring.
Hvis lampen er monteret på en gevindstang, er den fastgjort til bunden.
Lampe med gevind og ring er monteret på vægge, søjler og trusser ved hjælp af U116, K290 og U25M beslag fastgjort ved dowels eller ved svejsning.
Armaturerne er fastgjort til metal- og armeret betonbeslag samt til indkapslinger af teknologiske platforme med suspensioner af forskellige længder eller rørformede parenteser. Ved montering af armaturerne på monteringsprofilen K108 er de fastgjort med to M6 skruer.

Når monteret på et kabel, er lamper monteret på kabelbøjler med holdere på en kroge svejset til en metalplade med en grenboks (de bøjede kanter af pladen komprimeres rundt om kablet); til beslaget i split filialen med APT kabel.
Når den er monteret på SRA-buslinjer, der ligger langs samme rute som SCO, fastgøres lamperne på sidens overflader af SRA symmetrisk på begge sider ved hjælp af specialbeslag.
Lamperne er opladet med kobberledninger med et tværsnit på 0,5-1,5 mm 2. Ledninger føres gennem fjederstænger, beslag, bøjler og stativer; Tilslutning af ledninger inde i dem er forbudt.
Armaturer med glødelamper og DRL'er er tilsluttet elnettet via indgangsenheden, topolede stikforbindelser, gennem klemmer.
Metal armaturer af armaturer er jordet af separate grene fra den elektriske ledningens neutrale ledning, hvis ender er forbundet med armaturhusets hus med jordingsskruer.
Ved installation af belysningsudstyr opfylder de følgende grundlæggende krav: lamper i række og i højde
justere sig således, at deres afvigelser ikke er synlige for øjet; Installationsprodukterne er fastgjort i midten af ​​stikkontakterne, nicher, kontrolleret strengt den lodrette og vandrette position af deres håndtag, knapper og stikkontakter.
Skifter med håndtag og tastaturhåndtag er indstillet således, at håndtaget går op (når du tænder på toppen af ​​tasten), når du tænder kredsløbet (belysning). Stikkontakterne er installeret, så stikkene er placeret vandret: Skifter generel belysning, stikkontakter monteres ved indgangen til rummet, så de ikke forhindres af åbningsdøren. Skifter til badeværelser og beholdere installeret uden for disse lokaler.

Egenskaber ved montering af lyskilder

Armaturinstallationsteknologien afhænger af installationsmetoden. På denne baggrund er alle lyskilder opdelt i følgende typer:

 1. indbygget
 2. loft;
 3. vægmonteret;
 4. gulv stående

Ved installation af lyskilder ved nye anlæg, renovering og reparation af belysning på eksisterende anlæg, overholder de regler, der er fastlagt i reglerne for elektriske installationer og anden reguleringsdokumentation, samt instruktioner fra producenten af ​​lyskilden i den vedlagte vedligeholdelsesdokumentation for en bestemt lampe. I husene i det gamle fundament er det nødvendigt at demontere lamperne korrekt, og dette kræver visse viden og færdigheder. Derfor skal sådanne arbejder udføres af en elektriker, der har en baggrund for viden inden for elteknik og erfaring med at installere armaturer til forskellige formål.

Alle operationer reduceres normalt til at udføre sådanne handlinger:

 • installation af dele af lampens design og deres pålidelige fastgørelse
 • tilslutning til netforsyningssystemet (om nødvendigt også til jordnettet);
 • installation af lampen.

Funktioner ved installation af forsænkede armaturer

Sådanne lamper installeres i lofter. De kan være placeret udenfor eller skjult. Sådan installeres en lampe? Afhængig af monteringsmetoden, som producenten af ​​spotlyset angiver i brugsanvisningen. Ofte klamrer lyskilden til loftoverfladen på grund af sidebjælken. For at gøre dette skal du bruge en speciel platform, der er stift fastgjort til loftet. Typer af installerede lamper kan være forskellige. Disse er glødelamper, kompakt (dagslys), halogen, LED, eller de kaldes også LED-lamper. Sidstnævnte er de mest økonomiske i form af elforbrug og har en lang levetid, og derfor installeres de oftest i ophængte og nedhængte lofter. LED reparation udføres simpelthen, og dette tilskrives også deres fordele.

Alle handlinger til installation af punktlyskilder i et nedhængt loft reduceres til sådanne operationer:

 • markering (angiv placeringen af ​​lyskilderne);
 • skæreåbninger af passende størrelse til armaturplatformen ved hjælp af en speciel hulsav;
 • ledninger til kontakten og til strømforsyningen til lampen;
 • installation af lyskilden og tæt presning af dekorationsdækslet.

Vær opmærksom! Det er nødvendigt at installere lamper med en vis belysning, tilstrækkelig til et behageligt ophold i rummet, så det er vigtigt at beregne deres nummer korrekt, idet der tages hensyn til effekten.

Montering af loftlamper

Sådanne lyskilder er lysekroner. Producenter producerer dem afhængigt af vægten af ​​lyskilden med 2 typer vedhæftning - på krogen (tung) og på beslaget eller specielle lameller (lys). For at installere krogen stans et lille hul i pladen. En metalstift indsættes i den og en krog er hængt på den. Det skal bemærkes, at i handelsnetværket kan du købe specielle kroge i form af en fjederbelastet sommerfugl. En sådan konstruktion i komprimeret tilstand indsættes i hullet og åbner hulrummet i loftet.

Den anden måde er at installere lysekronen med en beslag. Det er nødvendigt at markere stedet for installation af trafikpropper, fastgør beslaget til loftet. Bor hullerne og sæt stikkene i dem. Fastgør derefter beslaget til dem og fastgør det sikkert til loftet med skruer. At sætte på ham en lysekrone ved at forbinde strømledningerne. Reglen er, at ledningerne af samme farve er forbundet. Producenterne gik videre og i de fleste lysekroner er der en speciel terminal-type stik. ved hjælp af hvilke ledninger også er forbundet. Der kræves kun en skruetrækker. Derefter færdiggørelsen - ved hjælp af en dekorative hætte til at lukke lysekronens suspension.

Installation af væglyskilder

Væglamper afhængigt af designet kan medtages på følgende måder:

 1. stikket ind i stikkontakten;
 2. fjernbetjening (ved hjælp af fjernbetjeningen)
 3. træk til en særlig ledning;
 4. ved hjælp af kontakten.

Afhængig af denne installation af lamper. Det omfatter sådanne operationer:

 1. mærkning af installationssteder
 2. boring huller;
 3. installation af lampens krop;
 4. elektriske ledninger;
 5. Lukning af ledningssteder af ledninger med dekorative dæk.

I mangel af færdige ledninger er det nødvendigt at udføre yderligere barberingsarbejde og installere en kontakt, der kræver yderligere værktøjer og færdigheder til at arbejde med dem. Sådan installeres en væglampe som angivet i passdata for produktet.

Lyskilder til gulvkørsel er inkluderet i det elektriske netværk - ved hjælp af et stik til en eksisterende stikkontakt.

I lejligheder, privathuse, indkøbs- og underholdningscentre, kontorer og andre faciliteter udføres der ofte en parallelforbindelse mellem flere typer lyskilder for at opnå optimal komfort og den nødvendige grad af belysning.

Teknologi installation og reparation af lamper til almindelig brug

Inden installation og reparation påbegyndes, kontrolleres lamperne i OEP. Samtidig identificeres og mærkes fase- og neutrale ledninger, armaturerne oplades eller genoplades, fluorescerende armaturblokke og komplette lyslinjer samles. Armaturinstallationer og reparationsarbejder består af montering af fastgørelseselementer og konstruktioner, ophængs- og armaturtilpasninger, tilslutning til elnet og jordnet. Armaturerne til glødelamper og DRL-lamper er de samme i design, men sidstnævnte har en mere kompleks struktur, større masse og styringsudstyr. Armaturhus er udstyret med en enhed til kabelindgang og forskellige suspensioner. Moderne armaturer har stikforbindelser eller klip til tilslutning til et fastnet.

Ved opførelsen af ​​bygninger, især storpanel, sørger de som regel for alle åbninger, nicher og indlejrede dele til installation af belysningsudstyr og belysning af belysningsnet. Skifter og stikkontakter, når skjulte ledninger installeres i de færdige nicher, kasser eller briller, med skruer, skruer eller afstandsstykker på dem.

Ovennævnte stikkontakter og loftafbrydere har metalbaser og er som regel fastgjort til væggen ved optagelse. Brydere og stik til åbne ledninger, loft og væglampe stikkontakter monteret på træstik og fastgøres med skruer.

Fig. 11 Strukturelle elementer til armaturer installation:

a - krog; b - hårnål; i en suspension g - lampe vedhæng

Lamper, diffusorer og beskyttelsesnet skal være fastgjort. Kroge og andre anordninger til hængende lamper på op til 100 kg testes i fem minutter med fem gange, og lamper (lysekroner), der vejer mere end 100 kg, testes med dobbeltvægt plus 80 kg. Ved fastgørelsen af ​​lamperne til loftet på dowels, drevet af monteringspistolen, testes hvert punkt af suspensionen med en tredobbelt vægt af lampen plus 80 kg. Hvis lampens vægt ikke overstiger 10 kg, suspenderes den på kroge ved hjælp af ringe eller beslag på monteringsblokken. Kroge U623, U625 og U629 længde 60; 155 og 215 mm (figur 11, a) installeres i lofter af armeret beton. De er isoleret, og suspensionen er forsynet med en isolerende ring. Hvis lampen er monteret på en stang (fig. 11, b) med en tråd, er den fastgjort på bunden. Lampe med gevind og ring er monteret på vægge, søjler og trusser ved hjælp af U116, K290 og U25M beslag fastgjort ved dowels eller ved svejsning. Armaturerne er fastgjort til metal- og armeret betonbeslag samt til indkapslinger af teknologiske platforme med suspensioner af forskellige længder eller rørformede parenteser. Ved montering af armaturerne på monteringsprofilen K108 er de fastgjort med to M6 skruer.

Lysstofrør er hængt på bokse KL1 og KL2 $ ved hjælp af specielle holdere, der bevæger sig langs kassen i spalterne (i dens nederste del). Jordledningen er fastgjort til klipsen svejset inde i kassen. Kuffertboksene af CL er fastgjort på kabelophæng, loftbeslag og beslag.

Fig. 12 Montering af beslaget (a), installation af lampen på holderen (b):

1- lampe montering; 2.4 - jordskruer; 3-holder U25M

På SCO busbars er lamperne fastgjort med et åg med krog K470. Maksimal belastning på 1 m af 12 kg buslinie. Når der lægges busstænger langs væggene og nedre bælter af tremmerne, monteres lamperne på parenteser, der er fastgjort til disse bygningsstiftelser (figur 12).

Når montagebeslag monteret på kablet: for tovophængningen med kraver (se figur 11, r..) På krogen er svejset til metalplade med en forgreningsdåse (ostinki foldede kanter er krympet omkring kablet); til beslaget i splitbrættet, når kablet ART.

Når de installeres på SHRA-busstængerne, som lægges en på en med SCO, fastgøres armaturerne på SRA's sideflader symmetrisk på begge sider ved hjælp af specialbeslag.

Armaturerne er opladet med kobbertråde med et tværsnit på 0,5-1,5 mm 2. Ledninger føres gennem fjederstænger, beslag, bøjler og stativer; Tilslutning af ledninger inde i dem er forbudt.

Armaturer med glødelamper og DRL'er er tilsluttet elnettet via indgangsenheden, topolede stikforbindelser, gennem klemmer.

Metal armaturer af armaturer er jordet af separate grene fra den elektriske ledningens neutrale ledning, hvis ender er afbrudt til armaturhusets hus med jordingsskruer. -

Ved installation af belysningsudstyr er følgende grundlæggende krav opfyldt: Lamper i række og i højde er indrettet således, at deres afvigelser ikke kan mærkes ved øjet; Installationsprodukterne er fastgjort i midten af ​​stikkontakterne, nicher, kontrolleret strengt den lodrette og vandrette position af deres håndtag, knapper og stikkontakter.

Skifter med håndtag og tastaturhåndtag er indstillet således, at håndtaget går op (når du tænder på toppen af ​​tasten), når du tænder kredsløbet (belysning). Stikkontakter er installeret, så stikkene er placeret vandret. Skifter til generel belysning, stikkontakter installeres ved indgangen til rummet, så de ikke blokeres ved åbningsdøren. Skifter til badeværelser og beholdere installeret uden for disse lokaler.

I farlige områder anvendes eksplosionssikre armaturer. Armaturer med revner på beskyttelsesdæksler i glas, i støbte huse eller kirtler på indgangsenheder, med defekte patroner, skaller eller fordybninger på parringsfladerne, er ikke underlagt installation og reparation.

Fig.13 Armatur H4bn - 150 med lodret kabelindgang:

1 - trykkobling; 2 - en tætningsring;

3 - dækning af indgangsenheden 4 - klemme; 5 - blok

H4BN-150 lamper; VZG-200AM; VZG 100; V4A-60; NOGL 2x80; NODL 1x80 til terminalerne i indgangskassen er forbundet med et kabel fra gruppens netværk. Lamperne N4BN-150; VZG-200AM; VZG / V4A-200M-indgangen udføres som uarmerede trefjernede kabler og tre ledninger placeret i et sømløst rør.

Lys med åben kabelinstallation anbefales: tit i følgende rækkefølge:

Fjern kappen fra den ene ende af kablet med en længde på 130 mm;

Skru dækslet 3 af med nøglen fra armaturets indløbsophængets monteringshul (lampen N4BN-150 har to skruer, der fastgør klemmen) og fjerner den;

læg trykmuffen 7 (flangen fremad) og gummiringen på kabelenden, skubbe den langs kablet 140 mm fra enden (fig. 13);

Indtast den snitede ende af kablet i armaturindgangsenheden og før kerneendernes ende gennem monteringshullet

indsæt gummiringen 2 og trykkoblingen i armaturindgangens stikkontakt og stram de to bolte ensartet, indtil de forsegler indgangspunktet;

Tilslut en kort kerne (100 mm lang) til jordklemmen 4, og sæt kernetilførslen inde i indgangsenheden, tilslut lange kerne (130 mm lang): fase - til venstre, nul - til højre terminaler på klemme 5;

fjern kappen fra den anden ende af kablet, ring og markér ledningerne;

skru låget på tasten indtil det stopper;

For at installere og teste lampen på H4BN-150 lampen skal du dreje reflektoren mod uret og fjerne den.

Fig.14. Lampe med øget eksplosionssikkerhed af NOGL:

1 - dæksel til belysningsarmaturet; 2 - tætningspakning;

3 - trykkobling; 4 - stålvasker

Kabelindgang til armaturer NODL 1x80; NOGL 2x80 (figur 14) udføres i følgende teknologiske rækkefølge:

Åbn dækslet til armaturindføringsindretningen 7, fjern trykkoblingen 3, fjern spændeskiven 4 og gummitætningen 2 fra stikkontakten.

afmålt kabellængde kræves for tilslutning til kontaktterminaler 1 inde inputenheden, og skabe et lager til to eller tre tilslutning og afbrød overskud fjernes fra enden af ​​kabelkappen ved en afstand, således at den passer inde i indføreren med 10-12 mm, isolering fjernes fra ledningernes ender og længden på 25-30 mm, tilstrækkelig til at bøje ringen, læg kabeljakkerne på trykhylster, stålrør og gummitætningsring;

De sætter kablet ind i armaturet ved at installere en gummiforseglingsring og en stålvaske i indløbet, fastgør trykkoblingen med to bolte og stram kabletangens sted med en gummiring ved at spænde boltene.

De forberedte armaturer installeres på byggegrunde (vægge, søjler, lofter) med stiv fastgørelse af suspensioner eller beslag. Fra forbindelsesboks U-409 til rørbeslag eller -ophæng skal længden være mindst 60 mm, og alle tre ledninger i dette afsnit skal være lukket i et fælles PVC-rør med en indre diameter på 8-10 mm.

Tætning af indgangskablerne i armaturet testes selektivt (gennem den frie ende af beslaget eller hængeren) med trykluft med et overtryk på 50 kPa. Testvarighed 3 min; trykket bør dog ikke falde med mere end 50%. Indgang af ledninger af PRKS-mærket i en kasse U-409 er vist i fig. 15. Når der lægges ledninger i rør, skal armaturerne leveres til installation med nedstigninger og forladte. Ledningernes længde er lig med afstanden fra armaturet til nærmeste krydskasse plus 100 mm, der er nødvendigt for tilslutning i kassen.

Armaturet installeret sidst i linjen skal udfyldes med standardrulling. Længden af ​​de opladede ledninger skal svare til længden af ​​rørsektionen fra den sidste lampe til denne lampes grenboks.

Installation af LED-lamper. Funktioner, hemmeligheder, måder.

Brugen af ​​LED-gadelamper kan betydeligt reducere driftsomkostningerne og omkostningerne ved elforsyning. Dette skyldes LED-lampernes lave forbrug og lange levetid. Andre fordele ved LED-kilder er lydfrihed, høj farvegengivelseskoefficient (både i de "kolde" og "varme" områder) (figur 1), lysstabilitet, ingen flimring, modstand mod temperaturændringer. De fleste LED-lamper har anti-vandal modstand.

En anden fordel ved LED-produkter er, at de ikke skal bortskaffes. Det er helt miljøvenligt og miljøvenligt, som med succes anvendes i mange lande i Vesteuropa, USA og Japan.

Sikkerhedsregler under installationen

Når du installerer dette udstyr, skal du overholde visse sikkerhedskrav.

1. Installation af LED-lamper (samt vedligeholdelse, demontering) bør kun udføres, når det elektriske netværk er slukket;
2. Det er nødvendigt at afklare LED-lampens nominelle spænding. Hvis den er designet til at fungere med lav spænding, kan den ikke tilsluttes et 220V netværk uden strømforsyning (i så fald skal PSU'en medtages). Det er forbudt at anvende transformatorer og strømforsyninger designet til at drive fluorescerende og halogenbelysningsenheder.
3. Installation af LED armaturer skal udføres i overensstemmelse med projektet eller foreløbig beregning af belysningen og det samlede energiforbrug i det elektriske belysningssystem under hensyntagen til kravene i den udstedte tekniske specifikation;
4. Ved udførelse af installationsarbejde skal hænderne være tørre (selv med de relevante handsker - se nedenfor);
5. Før installationen er du nødt til at gøre dig bekendt med temperatur- og fugtighedsområdet for brug af disse armaturer. Hvis udstyret ikke er beregnet til at fungere under særlige forhold, kan det ikke installeres. Specielt omhyggeligt er det nødvendigt at henvende sig til denne proces, når du installerer lamper i bad, saunaer. Lamper beregnet til indendørs installation, det er forbudt at installere i fri luft uden særlig beskyttelse.
6. Installationsstedet skal vælges på en sådan måde, at det forhindrer evt. Oversvømmelse af armaturet og kablerne, der passer til det, samt stærk vibration.
7. Brug ikke lysarmaturer og strømforsyninger, der har eksterne tegn på funktionsfejl.
8. Når udstyr fejler, anbefales det ikke at demontere armaturerne selv, strømforsyningen og controllerne selv. Dette kan medføre uoprettelige skader og fejl i garantiservice i producentens SC.

Hvilket værktøj at bruge?

Et sæt nødvendige værktøjer til installation afhænger af typen af ​​LED-lamper og deres formål (indenlandske eller industrielle). Hånd- og elværktøj, såsom en boremaskine, skruetrækker, wire cutters, fiskelinje og suspensioner til fastgørelse af armaturer, en kniv, en terminalforbindelse og muligvis et loddemetal (figur 2) bruges til at installere almindelige hjem- eller kontorarmaturer (f.eks. Et spotloft). Ved installation af højeffektive udendørs og industrielle armaturer er det tilrådeligt at anvende specialiseret hydraulisk elektrisk udstyr, der giver høj kvalitet på installationen (figur 3)

overtræksdragter

Tøj fra installatørerne af LED-lamper bør bestå af bomuldstætte overalls eller en dragt (bukser, jakke), handsker fremstillet af dielektrisk materiale. Når der arbejdes udendørs og / eller i tilfælde af høj luftfugtighed, skal en elektriker desuden være forsynet med en polycarbonathjelm med et beskyttende plastikvisir, briller, gummisko med en tyk solsål (fig. 4, 5).

Før installationen skal du vælge og forberede overfladen. Det bør ikke være brændbart, det er nødvendigt at sikre dets styrke, ensartethed og integritet. Afstanden fra lampens nærmeste punkt (fly) til brændbart materiale skal være mindst 30 cm og mellem lampens inderside og loftet (eller væggen) - mindst 1,5 cm.

Efter at have lagt ledninger på indersiden af ​​LED-lampen, er der installeret 2 fjeder- eller understøtningselementer for at klare det (som regel er de inkluderet i kittet). Når armaturerne er fastgjort via strømforsyningsenhederne, er de tilsluttet til det fælles netværk, hvorefter opstart udføres.

Yderligere anbefalinger

Ofte reduceres installationen af ​​lamper i kontorer til udskiftning af gamle fluorescerende lamper med nyt LED T8-format (figur 7). I dette tilfælde er det nødvendigt at demontere diffusoren (hvis den er til stede), fjern starteren og gashåndtaget, skift de gamle lamper til det tilsvarende LED-format og genmonter diffusoren (figur 8). Derefter anbringes spænding 220V på lampen. Hvis alt er gjort korrekt, vil denne enhed tjene i meget lang tid.


Yderligere vedligeholdelse af LED-lamper reduceres til en pæn gnidning af dem med en klud og en meget sjælden udskiftning af lamper (hver 5-8 år).

Teknologi og installation af lamper

Installationsskemaet til armaturinstallation afhænger af belysningsenhedernes antal og placeringer. For at beregne deres effekt anvendes specielle formler. Men normalt er alle disse regler lagt under udviklingen af ​​projektdokumentation. Teknologien til montering af inventar omfatter flere grundlæggende aspekter. Det drejer sig om ledninger, montering og fastgørelse af fastgørelsespunkter og tilslutningsafbrydere.

Når ledningerne er lagt, og omskifterne er installeret, fortsæt til installationen af ​​lamper.

Montering af spotlights indbygget i loftet

Spotlights kommer i forskellige størrelser. I hverdagen bruges enheder oftest med markeringer R39, R50, R63 og R80, hvor tallene angiver lampens størrelse og svarer til diameteren af ​​det indre hul i millimeter. Installation af spotlights kan udføres i eventuelle hule strukturer (skillevægge, beklædning, tredimensionale figurer) og selvfølgelig i loftet. I Armstronglofterne har for eksempel cellerne i rammen de samme dimensioner som selve lampen.

Til montering af forsænket spotlights i gipsvæg skæres et rundt hul gennem en boremaskine med en krone, der har en varierende diameter på skærbladet. Derefter skal armaturerne monteres i loftet og tilslutte ledningerne til enhedens kontakter. Det er sikreste, når du monterer indlejrede armaturer for at forbinde fasetråden til den fjerneste kontakt i patronen, det vil sige ikke den, der er i kontakt med tråden, men til den, som kommer i kontakt med spidsen af ​​stikkontakten. Derefter sættes enheden i hullet ved at trykke på de specielle fjederflaps med fingrene på lampens krop. Når han træder i tilstrækkelig dybde, frigives benene - så enheden låses på plads.

Hvis det er nødvendigt, reparation og udskiftning af en spotlight, eller blot at skifte pære i det vil ikke være nogen problemer. Det vigtigste er, når du skifter lysarmaturet for at sikre, at ledningerne ikke dykker ind i hullet. Få dem ud, uden at demontere designet, vil det være svært.

Montering af loft vedhæng lamper

Montering af vedhængslamper udføres på to måder: Skru dowel-nails eller skruer (ved hjælp af hullerne på pladen inde i den dekorative skål, der dækker krydset) eller hæng det på en krog. I sidstnævnte tilfælde anvendes specielle dowels, som har en krog i stedet for den sædvanlige skrue. Hvis lysekronen er massiv, så brug i stedet for dowel-negle et metalanker med en diameter på 8 - 10 mm, som kan modstå belastninger op til 80 kg. Inden vi vrider krogen, er den pakket med to lag elektrisk tape. Alternativt kan installationen af ​​loftlamper gøres ved at bryde loftet op til kanalen, der går i pladen, og hænge krogen på et stykke stålstang, der passerer gennem denne kanal, og derefter dække åbningen med gips eller gipslim.

For at placere lysekronen nøjagtigt i midten af ​​loftet, trækkes to diagonale linjer på gulvet og forbinder de modsatte hjørner af rummet. Krydsningspunktet for disse linjer vil være det ønskede center. Så skal du tage en træskinne, installere den lodret ved hjælp af et niveau ved det viste punkt og markere midten på loftet. Det er bedst at gøre dette arbejde sammen.

Murarmaturer (sconces) er fastgjort med dykker, negle eller skruer. Hvis væggen er lavet af gipsvæg, skal der medtages en ekstra træ eller profil i rammestrukturen. Ellers skal installationen af ​​inventar fremstillet ved hjælp af dykker, sommerfugle, og den ikke være tung (højst 1 kg).

Online hjem guiden

De fleste tror, ​​at installation af armaturer er et yderst vanskeligt job, og at kun en elektriker kan klare det, men faktisk er alt meget enklere, og du kan gøre alt rigtigt selv uden meget uddannelse eller erfaring. I dag besluttede jeg at fortælle dig, hvordan det er muligt og nødvendigt at montere forskellige typer lamper, hvad er funktionerne i denne type arbejde, så alle forstår kompleksiteten og de nødvendige værktøjer til at udføre dette arbejde.

Hvis du beslutter dig for at spare penge og gøre alt selv, eller du vil få erfaring og lære at gøre alt i dit hjem uden hjælp fra håndværkere, vil denne artikel hjælpe dig med at forstå alle detaljer.

Og det er selvfølgelig værd at huske på, at dette ikke er en atomreaktor, og hvis du gør noget lidt forkert et sted, hvis du undlader at skrue i bjerget første gang, eller hvis du ikke laver et jævnt hul, skal du ikke smide værktøjerne på gulvet i vrede og gå til computeren for at søge guiden, du kan gøre alt selv, du skal bare øve lidt og forstå, hvordan det virker.

Plus, du vil altid gøre dette arbejde mere omhyggeligt og flittigt end mesteren fra internettet, så lad os ikke skynde os på forhånd - lad os først forstå, hvilken type lampe du vælger at installere.

Resume af artiklen:

Typer af lamper

De mest populære lamper er vedhæng, selvom lampen ikke altid er i fri position, nogle gange er den skruet direkte til loftet. Jeg tror, ​​at de fleste af armaturerne i dit hjem er installeret på denne måde, så vi starter med denne type.

Før installationen skal du åbne kassen med din lampe og kigge på udstyret - der skal være en metalbjælke med en montering til selve lampens ramme, adaptere og skruer til installation kan ligge.

Hvis du ikke har nok af denne liste, skal du enten gå tilbage til butikken eller se kittet straks ved køb, uden at disse dele ikke installerer en lampe i loftet.

Når alle dele er i dine hænder, skal vi have et slag fra værktøjet - du kan købe det (hjemme er det nødvendigt ganske ofte), låne fra en nabo eller leje det (nu er dette en ganske populær ordning for at modtage et værktøj, du bør se mulighederne og du vil forstå at den er tilstrækkelig tilgængelig), hvorefter tag søjlen fra sættet og plot to punkter på loftet, hvor du vil skrue i bunden.

Der er et vigtigt punkt her - i gamle lejligheder og i huse til fastgørelse af lysekroner og lamper i loftet blev der installeret en krog, som strukturen blev hængt på. Nu er teknologierne blevet ændret, og lysekronerne er skruet op i loftet og ikke hængt op på samme måde i en fri position, så denne krog, hvis du har det, bliver nødt til at bøjes til loftet - det vil forstyrre installationen, hvis den er på plads.

Derefter vil installationsanvisningerne være så enkle og klare som muligt - du fastgør stangen fra sættet, markér to huller til boringen.

Monteringsmanipulationer

På de steder, der er markeret på forhånd, gør vi to huller og anbringer en stang, så hullerne passer, hvorefter vi hammer i fastgørelsesmaterialer - f.eks. Dowel bruges oftest. Alt, nu bliver vores lath tæt skruet til loftet, og så skal vi bare forbinde kablerne fra loftet til lysekronen og derefter sætte rammebøsningen ind i rillerne og fastgør skruerne med det medfølgende sæt.

Faktisk kan du nu skrue op i lyspærerne og se på, hvor smukt din lampe, lysekrone eller noget lignende brænder. Hvis du har en slag, tager denne proces cirka 15-20 minutter at gå væk, og du bruger ikke nogen specielle færdigheder.

Heldigvis er installationen af ​​lamper til loftet ikke anderledes end den samme proces med at installere lampen på væggen, kun vi skal skrue lysarmaturen allerede på væggen og ikke i loftet. Det har sine egne egenskaber og de afhænger af dit hjem, mere præcist på de materialer, hvorfra den er bygget - beton eller mursten.

Hvis væggene er mursten, skal vi forsigtigt bore væggen, så fastgørelsen fra planken og rammen holdes så sikker som mulig - hvis du kommer imellem klodsene til leddet, så kan fastgøringen gå i stykker, og lampen vil forskyde og skjule hullerne fra fastgørelsen stilling.

Jeg råder dig, før du slår væggen, slår væggen med en hammer, let og lytter til lyden - på et sted hvor der er mursten, vil lyden være tæt og klar, der kan være en lille rommel på leddene.

Når du bestemmer stedet for at montere monteringen, bliver processen den samme som forrige afsnit - sæt stangen, forbind ledningerne, sæt rammen på stangen og alt, du kan tænde lyset. I denne henseende er lamperne meget enkle, og selv uden en elektrikeres færdigheder kan du gøre det helt roligt.

Der er dog visse vigtige detaljer. Især vedrører de kun de brugere, der skifter lampen i det gamle hus; for ejere af nye lejligheder og huse er det ikke særlig interessant. Den nederste linie er, at i gamle huse ofte bruges deres typer af ledninger - for eksempel kobber, og i moderne lysekroner kan ledningen afvige i type eller materiale.

For at få mulighed for at forbinde enhver lysekrone eller lampe til ledninger i lejligheden, skal du købe en adapter. Dette er en ret simpel og billig ting, som består af et plastikhus, en kerne og to skruer, der holder kablet til kernen.

Du tilslutter dette design til kabler på loftet eller væggen, alt efter hvor du planlægger at sætte lampen, og tilslut derefter lyskilden med den samme adapter.

På grund af at lysekronen vil blive forbundet til en strømkilde på bekostning af en sådan kerne, vil du helt sikkert ikke have nogen problemer med brand, lyskilden vil arbejde pålideligt og om nødvendigt vil det være meget lettere at demontere lyskilden ved blot at fjerne adapteren fra lampekablerne. Dette øjeblik er værd at huske på.

Spotlys

På internettet er der en opfattelse af, at spotlights er de sværeste at installere; oplysninger om vanskeligheden ved at installere spotlys på et badeværelse er særligt almindelige.

Faktisk, absolut ingen problemer med dette, behøver bare lidt mere tid til at bruge på planlægning. Jeg tror, ​​at teknologien til montering af armaturer i samme badeværelse ikke er så forskellig fra alle andre monteringsmuligheder, men her skal du arbejde med udskæringen til selve armaturet.

For eksempel har du allerede et badeværelse, og du planlægger at dække hele loftet med plastpaneler, så alt ser mere attraktivt og interessant ud. For en start er det værd at tænke på kabler - det er en meget enkel proces, som du bare skal beregne længden af ​​kablerne, så lidt plads, hvis du begår en fejl i nogle beregninger.

Derefter er det nødvendigt at bemærke ca. hvor lamperne vil blive installeret på plastpanelerne og for at lave huller, der svarer til lampen uden det ydre panel. Det vil sige, at skæringen ikke er i overensstemmelse med selve lampens form, men lidt mindre i diameter, så vil lampen ikke falde ind i strukturen.

resultater

Du skal bare lægge panelerne på de rigtige steder, sætte en spotlight, tilslut kablerne. Det tager meget lidt tid, fra værktøjet behøver vi kun en skruetrækker til at klemme kablerne i designet og et stiksav til at skære huller i plastpaneler.

Alt, du kan forbinde lyspærer og tænde lyset - belysningen bliver mere behagelig, det giver dig mulighed for at barbere eller anvende en maxi til ansigtet og få æstetisk glæde af det.

Jeg vil sige, at der i virkeligheden ikke er noget forfærdeligt i denne proces, hvis du maler de vigtigste faser af installationen, så vil du bemærke, at der ikke er noget særligt, du skal bare gøre alt roligt, målt, hvis du ikke forstår eller forstår noget, er det bedre igen se på internettet og se på løsninger på et problem, måske se en video et eller andet sted eller ring en ven til konsultation.

Men når du selv installerer lampen, er glæden meget større, og der vil være en følelse af at arbejdet har gjort dig mere erfaren og i fremtiden vil du kun få fart i denne retning. Og hvorfor bruge dine penge på mesteren, når du kan hænge en lampe om 15 minutter eller udstyre hele badeværelset med lys om en time?

Måder at installere armaturer på loftet

I arbejdet i ethvert elektrisk kredsløb er der altid opmærksom på stabiliteten og kvaliteten af ​​installationen. Belysningssystemer, især dem, der ligger over hovedet, skal fastgøres sikkert i bygningens kraftelementer og opbevares i dem, når de udsættes for belastninger af forskellige typer.

De mest almindelige metoder til at installere armaturer i loftet kan opdeles ved brug:

på industrielle produktionsfaciliteter

i boligområder.

Funktioner af industriel belysning

I laboratorier, workshops, workshops skal lyset ensartet belyse hele arbejdsområdet. For at gøre dette skal du ofte bruge store fluorescerende lamper, som fordeles i rækker i en bestemt højde.

Metoden til fastgørelse kan være anderledes. Enkelt udstyr er mere bekvemme at fastgøre direkte på loftets overflade.

Den høje højde og behovet for at rumme et stort antal sådanne lyskilder skaber dog visse vanskeligheder under installationen og deres efterfølgende vedligeholdelse.

Derfor er det mest anvendte kabelsystem. Producenter producerer endda specielle designs af kabelkabler og ledninger til sådanne belysningsinstallationer.

Et sådant system til placering af armaturer gør det muligt at frigøre loftet fra at montere yderligere strukturer på det og bringe lyskilder tættere på arbejdspladsernes overflader.

Ved denne metode skabes der en ekstra belastning på de vægge, hvor fastgørelsesanordningerne er installeret. Bygninger lavet af betonplader har sædvanligvis en øget sikkerhedsmargin og modstår de kræfter der påføres dem godt. En mur af skumblokke eller mursten har egenskaber. De skal testes for deres evne til at modstå indsatsen af ​​det spændte kabel og om muligt bruge bærerkolonner til disse formål.

En af mulighederne for tilslutning af kabelsystemet er vist på billedet nedenfor.

Der er en adapter og strammer med en krog, som kablet er tændt på. Området af vaskemaskinen, der ligger mellem stiften og væggen, er det ønskeligt at vælge mere. Nogle gange for at jævnt fordele belastningen på vægplanet i stedet for skiverne, installeres metalplader eller hjørner.

Måder at installere armaturer på loftet i boligområder

Loftets design, materiale og tykkelse påvirker metoden til installation af kunstige lyskilder på den.

Betonlofter

Fastgørende ledning

I bygningsbygningerne i den gamle bygning tog bygherrer i stedet for installationen af ​​lampen på loftet ikke kun de elektriske ledninger, men også et stykke ståltråd for at installere lysekronen. Armaturhuset blev suspenderet på dette bygningselement.

Elektrikerne havde kun brug for at forbinde ledningerne fra lysekronen til de elektriske ledninger gennem krydsekassen og luk krydset med en dekorativ beskyttelseshætte.

krog

Den samme metode virker i de fleste moderne bygninger. Kun her kan lysekronens placering, udarbejdet af bygherrerne, ikke altid tilfredsstille ejerne kreative hensigter, som har besluttet at lave den oprindelige designløsning til belysning af værelset.

I dette tilfælde for at hænge lysekronen på et nyt sted, er det nødvendigt at fastsætte krogen. Denne fastgørelse med forskellige måder at montere på loftet kan findes i salg.

Krogen med en dowel har den mest enkle design og installationsmetode, men er velegnet til lofter lavet af betonplader. Det er nødvendigt at bore et hul i dem med en diameter svarende til tykkelsen af ​​dykkeren til den fulde dybde af dens indgang.

Derefter drives dybden ind i hullet, og derefter skrues krogen fast. Da han flyttede, sprængte han dykkernes monteringsplader og klæbte det fast i betongpladens hul.

Monteringskonsol

Denne type fastgørelse ligner installationen af ​​en krog med en dowel, kun pladen er fastgjort i det mindste på to steder med selvdrejende skruer med dowels. Hullerne på lysekronens krop indsættes i stifterne, og de dekorative fastgøringsmøtrikker skrues på dem.

Mange moderne lysekroner, især dyre design med LED-lamper, bånd og fjernbetjening via radiokanalen via fjernbetjeninger, er charme skabt til montering i loftet netop ved denne metode. Og monteringsbeslaget selv er inkluderet i apparatets sæt.

Husmesteren, der besluttede at installere en sådan lampe, selv på stedet af den gamle lysekrone, bliver nødt til at bore nye huller og montere en monteringsbeslag nær el-ledningens udgang fra loftet, som vist på billedet ovenfor.

Letvægter

Den tynde understøtningsstruktur af bygningselementer tillader ikke at montere fastgørelseselementer i den til fuld dybde. Til et sådant loft anvendes en installation baseret på indsættelse af en fikseringsplade gennem hele tykkelsen af ​​loftet og fastsættelse af den på ydersiden. Til dette formål anvendes:

1. Fastgør kroge med drejestop eller plader;

2. aflange bolte med trykbræt.

Den anden monteringsmulighed er noget enklere, men den kan kun bruges, hvor det er muligt at sætte monteringsbolten ind i loftåbningen fra oversiden. Denne metode er oftest tilgængelig under byggeri af en bygning kun på bestemte stadier af konstruktion, og efter at have lagt oven på yderligere byggematerialer taber en sådan mulighed.

Hangers til fastgørelse af armaturer med pivot fastgørelsesanordninger giver dig mulighed for at komme ud af denne situation.

Deres kroge er lavet af flade plader, hvor der er boret et hul og en svingakse med bevægelige stop er indsat. De kan rotere lodret langs aksen, når krogen sættes opad gennem et hul i loftet og derefter placeres vandret og begrænser sænkning af dette kraftelement med krogen nede.

Drejepladen i denne position er placeret på begge sider af hullet og fastholder sin overfladekrog i loftet. Flytestop fungerer forskelligt. Deres design har en simpel låsemekanisme, der forhindrer yderligere rotation af elementerne omkring omdrejningsaksen.

Trælofter

Den nemmeste måde at fastgøre en lampe på er baseret på at skrue en speciel krog med en skrue med selvlukkende skrue ind i loftet træ, således at skruens længde ikke kun passerer gennem dekorationskortet, men også viser sig at være skruet ind i understøtningsbjælkens materiale.

I dette tilfælde opnås den maksimale fastgørelsesstyrke af lysekronen.

Fastgørelse af små lysarmaturer kan skrues direkte til brættet med selvlukkende skruer med en længde på 25 ÷ 35 mm.

Suspenderede lofter

At oprette dem bruger:

PVC bord;

strækmaterialer fra syntetiske stoffer eller film.

Disse materialer kan ikke modstå vægten af ​​de fleste lamper og deformeres under påvirkning af den påførte belastning. Derfor er specielle tekniske løsninger brugt til at rumme belysningskilder.

Lysekrone mount gennem hævede lofter

Tunge armaturer suspenderes på en solid betonbase af loftpladen ved hjælp af monteringsovergangsstrukturer, der er designet til at overføre lysekronens vægt til bundloftet og placeringen af ​​lyskildens bund i suspensionens plan.

Monteringsadapterens tykkelse vælges i overensstemmelse med den afstand, der er skabt fra basisfladen til det nedre plan af det hængende loft. Måderne ved montering af lysekrone og adapteren kan være forskellige, men de skal sikre styrken af ​​strukturen og dens dekorative udseende.

Som regel udføres sådanne arbejder under installationen af ​​loftet. Det er ret vanskeligt at lave en tung lysekrone på en allerede færdig og hængende ophængt struktur, og i nogle tilfælde er det problematisk.

Montering af spotlights i loftet af PVC boards

Små kilder til lys til at skabe lokal belysning er produceret på basis af halogen, energibesparende fluorescerende eller LED lamper med patron design tilpasset til at blive placeret i special armaturer.

De belastninger, der er skabt af dem, er meget mindre end dem, der stammer fra lysekronens vægt. Af denne årsag anvendes lette adapter-design. Konventionelle perforerede galvaniserede jernbånd er egnede til deres fremstilling.

De bøjer godt og giver dig mulighed for at vedhæfte enhver form til bjerget. Samtidig sikrer styrkeegenskaberne for den skabte struktur sin pålidelige og langsigtede drift.

Montering af spotlights i loftet af gipsplader

Styrken af ​​gipsplader af forskellig tykkelse muliggør fastsættelse af lyskilder for materialet i det hængende loft og ikke til hovedplanets basisplan.

Ved installation af lampen accepteres følgende sekvens af værker:

ledninger til elektronisk patron på hovedloftet inden installation af suspenderet;

boring huller på steder af fittings af patron fittings;

komprimering af monteringsfjedrene og indsættelse af lampen inde i det spalte hul.

De dekorative dæksler på patronen dækker enderne af det slidsede hul, og beslagene med fjedre holder sikkert vægten i gipsloftet.

Montering af spotlights i loftet

Det udstrakte lofts strakte stof eller film tillader ikke at oprette belysningskilderne i den. For at installere dem skal du bruge en speciel enhed.

Factory mount består af to dele. En af dem er skruet med skruer til hovedloftets overflade, og den anden, der er baseret på justeringsbeslag og skruer, giver dig mulighed for at indstille niveauet af lampen på spændingsmaterialets plan. Det er ønskeligt at placere det i en afstand på 6 ÷ 7 cm fra bundfladen.

Ledningernes længde er valgt, så du nemt kan tilslutte patronen, taget ud af ventilen.

På den strakte lærred i stedet for kontakt med den universelle platform limet gennemsigtig slidbane termisk ring. Efter limet tørrer stoffet inde i ringen. Gennem hullet opstår ledningerne, og patronen er forbundet med dem. Den monterede lampe indsættes i strækloftet og er fastgjort med fjederlåse.

At udføre alt arbejde med installation af lamper på loftet kræver opmærksomhed og nøjagtighed, som er tilvejebragt af viden om teknologi og visse praktiske færdigheder udviklet i forbindelse med professionelle værktøjer og elektriske apparater.

Typer af raster inventar og metoder til deres installation

Det sidste trin i reparationsarbejde i ethvert rum (stue, kontor, salgsområde) er belysning af belysning. Design begynder inden afslutningen af ​​lokalet, især - valget af loftdesign. Installation af raster fixtures er et af mulighederne for at skabe loftbelysning til store rum.

Teknologier udvikler sig konstant, forbedrer og belysesystemer. I dag er der store lyskilder, der kan belyse store områder. For at reducere energikostnaderne i lamperne skal du installere energibesparende pærer. Til installation af indbyggede rasterbelysningsarmaturer er det nødvendigt at udstyre basen på forhånd. Nedenfor overvejer vi i detaljer udformningen af ​​sådanne lamper og funktioner i deres installation.

Design funktioner af enheder

Raster-belysningsanordninger fungerer funktionelt som firkantede spotlights og bruges oftest i Armstrong-loftssystemet. Der er også mange parametre og visuelle øjeblikke, der ligner almindelige punkt lyskilder. Undtagelsen er en firkantet form.

Raster lamper kaldes fra det tyske ord raster, hvilket betyder "gitter". Faktisk er dette gitter grundlaget for produktet, det bruges til at sprede strømmen og jævnt fordele lyset gennem rummet.

Et andet meget vigtigt strukturelt element er en spejlplade med bølgende struktur, der bruges til at reflektere lysfløften. De vigtigste kilder til lyskilder er fluorescerende rørlamper eller LED.

Gitteret på enheden, afhængigt af formularen, er opdelt i tre hovedvarianter:

 • V-formet;
 • enkelt parabolisk;
 • dobbelt parabolisk.

Ved valg af disse armaturer styres de af gitterkonfigurationen, hvilket gør det muligt at opnå en vis intensitet og den ønskede lysstyrke. På grund af den store masse af enheden er det umuligt at installere enhederne på hængende ark - de er fastgjort direkte til den primære.

Niveauet af belysning ved drift af enheder afhænger af højden af ​​lofterne i rummet og dens område. Så for et værelse omkring 3 meter højt bruges en lysarmatur til at belysse 5 kvadratmeter. m.

Typer af lamper

Som nævnt ovenfor anvendes kviksølv- eller LED-lamper ofte i rasterloftlamper. De kan være en, to, tre eller mere, og et fjeder-type system bruges til fastgørelse til kroppen, som ikke kræver specialværktøjer og letter installation / udskiftning af produktet.

Vi opregner hovedtræk og parametre for lysstofrør til rasterarmaturer:

 • gennemsnitlig effekt er 18 watt;
 • lysere end LED;
 • et ujævnt dispersionsspektrum kan føre til forvrængning af lysflux og forkert farveopfattelse;
 • da kviksølvdamp er opbevaret inde, er det nødvendigt med omhyggelig forsigtighed;
 • ingen varme
 • operation er muligt i fem år.

Hvad angår LED-pærer, er disse mere økonomiske enheder med minimalt energiforbrug, der giver højkvalitets farvegengivelse og naturlig opfattelse af lysstrømmen. De spredte stråler slår ikke i øjnene og har generelt ikke en negativ indvirkning på de visuelle organer. Sådanne belysningsanordninger anvendes som baggrundsbelysning af offentlige, administrative og industrielle lokaler, herunder kommercielle haller, skoler og andre offentlige myndigheder.

Apparatets minimale levetid er seks år eller 50.000 timer, hvilket gør det muligt at dække de høje omkostninger ved køb af produkter. LED-lamper passer bedst til lokaler med et højt fugtindhold, fordi de er strukturelt beskyttet mod penetration under huset. Beskyttelse mod fugt og støv er flere gange bedre end for fluorescerende lamper, der brænder ud ved den mindste kontakt med vand.

Overhead og indlejret raster lamper

Forskellige kriterier kan bruges til at klassificere lysarmaturer. En af dem er en måde at montere i loftet. Det kan være indlejret eller overlejret raster fixtures. I sidstnævnte tilfælde er enheden fastgjort til lærredet gennem en speciel monteringsskinne. Sidedelen forbliver synlig, delvist udragende fra overfladen. Disse er universelle enheder, der giver nem installation. Fokus her er på at forbinde kablet.

Embedded square armaturer er den ideelle løsning til Armstrong flisebelagt loft. De er også gode til at installere i en ramme, beklædt med gipsplader. Under installationen skal de placeres flush til det nederste niveau af loftplanet, samtidig med at der opretholdes perfekt ensartethed. Se godt ud i badeværelserne. Sidevæggene gemt i loftstrukturen beskytter lyskilden mod fugt, loftet fra temperaturen ændres, med undtagelse af tabet af lineære dimensioner - hævelse og hævelse. Typesetting elementer er sikkert fastgjort af kroppen.

Fordele ved raster enheder

Konventionelle indbyggede spot type lamper, i modsætning til raster dem, er kendetegnet ved et betydeligt lavere belysningsområde med en lignende diffuserende effekt. Dette er den største fordel ved rasterproduktet!

Denne enhed giver også yderligere beskyttelse af lamper mod mekanisk belastning. Under installationen er skader på loftets overflade udelukket, uanset hvilken metode du vælger. Størrelsen og designen af ​​lyskilder kan betragtes som en bestemt fordel. Sidstnævnte gentager helt ophængningssystemets konfiguration, hvilket forenkler installation og tilslutning.

Til selvinstallation af belysningsenheder er det nok at fjerne enhver plade fra loftet og i stedet installere lampens arbejdspanel. Som et resultat udfører arbejdsgruppen desuden ud over hovedfunktionen en ekstra web dekoration.

Installation af rasterindretninger, der anvendes i højt til loftet, kræver ikke specifikke værktøjer, fastgørelser, mærkning og udjævning. Du skal blot erstatte panelerne, tilslut dem til dem og teste enhedens funktionalitet. Hvis det bliver nødvendigt at afmontere udstyret, skal du fjerne dets panel, udskifte den brændte pære eller ledninger og derefter returnere den til sin plads.

Nødvendige værktøjer til arbejde

I processen med at samle et ophængt loft bør der opstå spørgsmål. Følg arbejdets rækkefølge. Forbered de følgende værktøjer, der er nyttige til installation af rasterloftlys:

 • linje;
 • målebånd;
 • vandstand og ledning;
 • skruetrækker og hammer;
 • elektrisk boremaskine med øvelser;
 • bulgarsk;
 • nedstryger;
 • fastgørelsesanordninger.

Den indledende installationsfase omfatter samling af profilen, suspensioner monteret på fjedrene og dekorative dele. Når du håndterer dette, skal du fortsætte til installationen.

Beregning og installationsteknologi

Installation af rasterarmaturer i mobile lofter er så simpelt som muligt på grund af enhedernes egenskaber og præcise dimensioner. Dimensionerne af de modulære dele af loftet og rasterinstrumentets arbejdspanel er ens og er normalt 600 × 600 mm.

Hvis det er nødvendigt at installere produktet, i stedet for Armstrong-loftscellen, anvendes en metalguide. For et gipsplankloft på gipsplader skal du montere klipsets clips, der holdes gennem hullet, hvis dimensioner svarer til arbejdspanelet.

For at installere loft raster fixture på GCR-badeværelse design, skal du anvende følgende trin for trin handlinger (de varierer delvist afhængigt af formålet og funktionerne i rummet):

 1. Fastgør rammen af ​​aluminiumskinner og rackelementer til loftet. Afstanden mellem loftet og skinnerne er mindst 80 mm. Rackprofiler skal placeres vinkelret på aluminiumskinner med samme pitch (normalt 500 mm). For at forbinde delene med hinanden ved hjælp af "krabber" fastgørelsesanordninger, med loft og vægge - suspensioner og skruer.
 2. Lige på loftet markerer du ledningerne og markerer, hvor lysene vil blive installeret. Overfør det samme til gipspladerne.
 3. Kør de elektriske ledninger, husk at skjule dem i de bølgede rør. Lad kabelindløbet være omkring 10-15 cm.
 4. Den designede ramme er beklædt med gipsplader. Ved hjælp af en brevpapirkniv skal du skære gennem gipsvægsområderne, hvor mærket påføres. Lav huller, hvis størrelse svarer til dimensionerne på rasterlampens arbejdspanel. Tag elektriske ledninger gennem dem. Hvis der anvendes en overhead-type belysningsenhed, er der ikke behov for store åbninger - ofte er et rundt hul med en diameter på op til 6 mm tilstrækkeligt til en stikkontakt.
 5. Tilslut armaturet til de almindelige ledninger ved hjælp af en klemme. Blokken er monteret på en starter eller choker og er forbundet med et kabel med et tværsnit på 1 × 2,5 mm.
 6. Specielle monteringsbeslag bruges til at fastgøre kabinettet til loftet i badeværelset. Ved overheadprodukter fastgøres huset med selvskærende skruer. Det anbefales at fjerne gitteret og pærerne for at forenkle og sikre installationen af ​​huset.
 7. Installer delene og gem dem under frontplastik.

Præcis samme teknologi anvendes ved installation af LED-lamper "Grilyatto" - analoger af rasterarmaturer. Forskellene mellem dem er relateret til formen af ​​screeningsnettet.

Installation af ophængningssystemet

Raster lamper kan installeres ved hjælp af suspension systemer, som er grundlaget for loftet.

Profiler, suspensioner er valgt afhængigt af afstanden mellem loftet og panelerne.

Ligegyldigt hvor smukt konstruktionen er, når bygningen er færdig, tager den en del af rummets rum ud. Af denne grund anbefales det ikke at betjene disse produkter i lavrum.

På et værelse på 10 kvadratmeter. m beregning af profiler er som følger:

 • 2,3 bærende profil;
 • 14,3 tværgående profil L1200;
 • 15,7 tværgående profil L600.

De vigtigste fastgørelsesanordninger er suspensioner. De mest populære produkter i form af to eger og fjedre "sommerfugl". Den første vedrører forbindelsen, den anden - til de regulerende elementer.

Eger har visse forskelle. I slutningen af ​​den ene er en krog, der passerer gennem hullet i profilen, og på den anden nål er der en loop, der bruges til at fastsætte rasterlofter.

Det er vigtigt! Elementer af den ophængte struktur er designet til en belastning på 6 kg totalvægt pr. 1 m². Hvis de understøtningsmaterialer, der beskytter mod støj og reducerer indflydelsen af ​​temperaturen, øges bygningsvægten, så antallet af suspensioner stiger.

Installationssekvensen er som følger:

 • installer et væghjørne;
 • fix suspensioner;
 • forbinde guide profiler til dem;
 • Juster niveauet af profiler vandret;
 • Monter tværprofilen ved hjælp af låse og slidser.

Alle profilender er gemt under vægkanten. Trin af installation af profiler - 500 mm. Først efter deres placering er det nødvendigt at gå videre til næste fase af arbejdet.

Laying paneler og inventar

Det næste trin er installation af paneler og rasterlygter. Som nævnt ovenfor er dimensionerne af panelerne af rasterindretninger og loftsplader lige. Handsker kræves under panelinstallation.

Installationen udføres i forberedte celler i retning af pilene på panelet. Dette vil gemme billedet og undgå skader på hænderne.

Pladerne er kun monteret, hvis rummet har afsluttet alt arbejde med at afslutte loftet og væggene. Det er uønsket at placere lamperne, før tapetet er hængt.

Tunge apparater, herunder rasterarmaturer og klimaanlæg, er fastgjort ikke til loftet selv, men til uafhængige understøtninger.

False farvede glaslofter

Et særskilt kapitel vil gerne fortælle læserne om det usædvanlige og originale design af loftet - installationen af ​​glashængende strukturer lavet af glas. Forskellige typer glas kan bruges til efterbehandling - sædvanlig gennemsigtig, frostet, med ultraviolet trykning, farvet, med sandblæsning mv.

Dette er en win-win mulighed i alle situationer - ethvert værelse, uanset dets formål, vil drage fordel af sådanne lofter.

Gulvbelagte lofter med speciel belysning - miljøvenlige og sikre produkter, der er modstandsdygtige over for fugt og uhøjtidelig at vedligeholde. Den største fordel er den specifikke belysning, hvis tilstedeværelse er berettiget, når der anvendes rasterarmaturer. For at opnå panelets effekt for belysning installeret i stedet for glas farvet glas. Dette skaber en ensartet og blød glød.

Der er mange muligheder for farvede lofter. Ofte kombineres de som et solidt lærred, dekoreret med dekorative indlæg og tegninger. En yderligere fordel er forbundet med designelementet i det farvede glas. Dette er en mulighed for at gemme loftet i loftet og ændre de uheldige proportioner i rummet på grund af reflekterende overflader og belysningsarmaturer.

Af alle loftlamperne er det lettere at installere raster kvadrat lyskilder alene. Installationen er så simpel som muligt, når Armstrong-loftkonstruktionerne sættes på plads, hvor det er nok at fjerne en af ​​panelerne og i stedet installere bunden af ​​raster-armaturet.