Lamper i loftet i badeværelset - de bedste indbyggede og suspenderede moderne ideer (75 billeder)

Ideel lys, ikke stanslys. Om nødvendigt, spredt eller rettet. Evnen til at styre belysning er et stort fremskridt fra den tekniske udvikling. Et badeværelse er et ofte brugt rum, så det er meget vigtigt at vælge den optimale belysning, som kan styres. Gør det lysere, hvis det er nødvendigt, mute.

Moderne producenter producerer et stort antal forskellige lamper og lamper af forskellige former, typer, design. Vanskeligheden er, at det ikke er let for en nybegynder at forstå, at bestemme, hvilken der er bedre at vælge, at understrege interiøret, at føle sig tryg og hygge, mens man er på badeværelset.

Resume af artiklen:

klassifikation

Dekorativ belysning med brug af forskellige ordninger har erstattet det eneste traditionelt installerede loftloft rundt eller kvadratisk form. Og hvis det før det var nok den vigtigste kilde til lys, nu er et moderne interiør design mange muligheder, der udvider ideen om, hvordan man bedst kan udstyre dit badeværelse.

Lamper kan placeres på væggen, loftet, gulvet, forbundet med forskellige kontakter. Dette gør det muligt at styre belysningen på badeværelset.

Typer af lamper

Det moderne marked tilbyder forskellige typer lamper og apparater:

Raster. Aluminiumsgitter monteret på loftet, indgår i designet af denne model af lampen, afspejler lys, gør det tredimensionelt.

LED. Mindste strømforbrug, uafhængighed af spændingsfald - deres store fordele. Ulemper - høj pris.

Embedded. Installeret under installation af loftet.

Spotlights. Bær flere dekorative egenskaber. Pålidelig, praktisk. Tillad dig at specifikt oplyse et bestemt område. Med lethed spille en rolle som hovedbelysningen.

Falsk. Installeret efter alt arbejde i specielle huller i loftet eller i væggen.

Selvlysende. Også omtalt som energibesparelse. Giv ensartet stærkt lys.

Dyurolayty. Fleksible monteringsbånd med LED-pærer og modstande. Installeret normalt omkring omkredsen. Ofte udføre funktionerne i kranse.

Placering af lamper

Af karakteren af ​​placeringen af ​​lamperne er opdelt i følgende kategorier:

 • At belyse spejlet
 • loft;
 • Gulv;
 • Vægmonteret.

Udstyr til rack, stræklofter

Ved indretningen af ​​badeværelset er det vigtigt at vælge den rigtige belysning for at skabe god synlighed. Samtidig er det vigtigt, at det var muligt at regulere lysstyrken. At tage et bad med aroma olier er det usandsynligt, at du har brug for et stærkt lys, men en dæmpet er bare lige.

Til dekoration af slattede lofter i badeværelset bruger de spot-, overhead- og forsænket armaturer med LED-lamper.

Denne form for belysning har sine væsentlige fordele:

 • Energibesparelse på højeste niveau.
 • Lang levetid;
 • Lamperne er økonomiske;
 • Tilgængelighed af transformatorer af høj kvalitet, der beskytter hele enheden mod spændingsafbrydelser.
 • Evnen til at skabe panorama belysning i et lille badeværelse.

En stor ulempe ved sådanne LED-lamper og det udstyr, der er nødvendigt for deres installation (transformatorer, ventilationssystem) er deres høje omkostninger.

Vigtige punkter at være opmærksom på, når du vælger

På badeværelset er det nødvendigt at vælge, arrangere belysningen, så det var behageligt at udføre alle vandprocedurerne. Det stod godt ud, spejlet blev fremhævet. Lyskilder tjente ikke kun en dekorativ funktion, men skabte også en god synlighed.

Vælge belysning til badeværelset, være opmærksom på følgende punkter:

 • Hvad er lampen til?
 • Hvor sikkert og vandtæt er det;
 • Hvad er det design, form, størrelse, type.

Det er blevet fashionabelt at kombinere flere typer lamper, understreger et eller andet funktionelt område - et spejl, en vask, en hylde. Visuelt udvide rummet.

Indbyggede gulvlamper med dæmpet belysning kan skabe den unikke atmosfære i rummet i færd med at tage et bad, skabe yderligere afslapning og ro.

Billeder af designprojekter med design af lamper på et strækloft, gulvbelægning, vægge er tilgængelige både i kataloger og på internetsider. Du kan altid vælge en lys sammensætning til dit badeværelse, som vil appellere.

Udviklingen i brugen af ​​energibesparende lamper øges dag for dag. LED og luminescerende enheder er i stor efterspørgsel. Med deres hjælp kan du lave både grundlæggende og ekstra belysning, skabe harmoni og komfort.

Oversigt over udvælgelse og installation af armaturer til lofter

I dag vil du ikke overraske nogen med et strækloft, fordi dette er en populær, praktisk og original løsning ud fra det indre design. Men her har du brug for specielle armaturer til hævede lofter, hvilke typer og funktioner det valg, som vi vil diskutere i vores materiale.

 • 1 Hvad du skal vide
  • 1.1 Typer
 • 2 nuancer af valg
  • 2.1 lamper
   • 2.1.1 Filament
   • 2.1.2 Halogen
   • 2.1.3 LED
  • 2.2 Strømproblem

Hvad du behøver at vide

Spot belysning er utroligt fashionabelt i vores tid. Denne mulighed giver dig mulighed for at skabe en unik atmosfære i badeværelset eller et andet rum derhjemme.

For at opnå det ønskede resultat har du brug for et kompetent design og teknisk tilgang. Hovedopgaverne falder på guiden af ​​guiden, som installerer strækloftet selv.

Du skal på forhånd tænke på placeringen af ​​lamperne på strækloftet og det generelle koncept for belysningsapparatets arbejde. Og alt dette skal gøres, før processen begynder med lærredets spænding. Selv højkvalitets loftmateriale er ikke i stand til at modstå en større grad af opvarmning. Det vil sige, at den deformeres over tid, hvilket vil føre til behovet for at genopføre installationen. For at undgå dette er det nemt, hvis du vælger og installerer lysindretninger korrekt.

Der er to typer spotlights til et strækloft:

 1. Falsk. De er monteret på overfladen, så der er ingen problemer med installationen. Lette at skrue af lampen, udskifte den, reparere den. Udvalget af overhead enheder er stort, så du kan vælge det perfekte element til badeværelset eller installere det i et andet rum. Den største fordel er evnen til at bruge enhver type lyspære.
 2. Bygget. De er allerede monteret direkte mellem det dekorative lag og loftet i rummet. Den installeres under etableringen af ​​det fremtidige strækloft.

De vigtigste fordele ved indlejrede enheder er som følger:

 • Lufttætte produkter, der tillader deres brug i badeværelset;
 • Økonomi. Køb af sådanne armaturer til et strækloft berettiger sig selv over tid, da der er en lav strømforbrug;
 • Stor visuel effekt. Du kan oprette forskellige versioner af gløden, vælge de relevante enheder og arrangere dem i den ønskede rækkefølge;
 • En bred vifte. Installation af indbyggede lamper i loftet vil ikke fratage dig muligheden for at følge den planlagte stil, indretningen af ​​badeværelset eller stuen.

Nuancerne af valg

Installation af lamper i hævede lofter har sine egne egenskaber ud fra et teknisk synspunkt. Derfor skal valget af udstyr til badeværelset rettes korrekt, idet der tages højde for de vigtige nuancer.

 1. Formen af ​​enheden. Hvis vi tager højde for den rent tekniske side, så skal du vælge en rund enhed. Nå eller i det mindste lander steder i denne formular. I dag kan du installere enhver version af produktet, men du vil støde på et mærkbart fald i pålidelighed og kvalitet af det færdige design.
 2. Flange. Flanger har en minimumsbredde på 1 cm. Hvis den er mindre, vil den ikke kunne lukke varmeisoleringsringen. Konsekvensen er, at et hvidt plastelement stikker ud af loftet, hvilket kan forstyrre den generelle opfattelse af interiøret i badeværelset eller boligområdet betydeligt.
 3. Beløbet. Antallet af armaturer i strækloftet afhænger af området. Bemærk, en enhed dækker 1,5-2 kvadratmeter.
 4. Isolering af lys og varme. Det er yderst ønskeligt, at indretningen af ​​armaturerne ind i loftet har en belægning af speciel beskyttende maling. Det tillader ikke strukturen at varme op indefra, således at loftmaterialet forbliver intakt.

lamper

Lad os nu tale om lyspærer. Tre typer lamper kan bruges til montering i armatur til ophængt loft. Hver af dem har sine egne fordele og egenskaber:

Overvej dem særskilt.

Glød stik

Billede af proceduren til montering af armaturer i loftet

Dette er den mest almindelige pære i vores lejligheder og huse, der tiltrækker en overkommelig pris. Men som en loftsenhed anbefales de ikke til brug sammen med spændingssystemer, da de opvarmes. Resultatet er deformation af nettet.

Men brugen af ​​glødelamper er mulig. Til dette formål udføres lampens indre varmeisolering. Så du vil ikke tillade hende at overdrevent opvarme loftfliserne i badeværelset.

Når du har valgt denne type, skal du være særlig opmærksom på energibesparende produkter. De arbejder på princippet om incandescence, men de bidrager til betydeligt at spare elektricitet.

halogen

Med deres hjælp skabes strålende belysning i badeværelset og andre værelser. Lyset er blødt og øger visuelt rummet. Plus du kan justere retningen af ​​strømmen af ​​lys.

Det er vigtigt at tage højde for de karakteristiske ulemper:

 • Ved hjælp af halogener til en armatur i et strækloft vælger det overordnede design ca. 8 centimeter plads;
 • Halogenlamper udsender kun varmt, gult lys, der er ingen andre muligheder endnu.

LED lys

Moderne LED-lamper til hævede lofter betragtes som den ideelle løsning. Dette skyldes flere fordele:

 • Lamperne er stilfulde, har et attraktivt design;
 • En panoramisk glød er tilvejebragt for visuelt at gøre rummet større;
 • LED-elementer skaber et lyst mættet lys, fremhæver skønheden i det indre;
 • Great til belysning små værelser og badeværelser;
 • Enhederne er udstyret med transformere, der beskytter mod strømafbrydelser;
 • Livet på en højkvalitets pære er flere år;
 • De mest energibesparende lamper af alt, der er tilgængelige på markedet i dag.

Power problem

Stræklofter er meget bange for overophedning, som er skabt på grund af lampens glød. Derfor bør du vælge strømmen af ​​enhederne korrekt ud fra rummets rum og antallet af lamper.

 1. Hvis du bruger lamper, hvis effekt er 12 W, kræves en transformer med mere strøm end en total indikator for alle lamper.
 2. For at undgå problemer under driften af ​​strækloftet anbefales det at tilslutte en transformer til hvert enkelt spotlys. I dette tilfælde vil strømmen være 60 watt.
 3. Den maksimale effekt afhænger direkte af den anvendte type lampe.
 4. Til halogener i en fast lampe - 35 watt og i en mobil - 40 watt.
 5. For glødelamper er denne figur henholdsvis 50 og 60 W.
 6. Installation af flere strømforsyninger i strækloftsystemet vil deformere det.

Som du kan se, er det hængende loft i sig selv en temmelig kompleks struktur, men der skal ikke lægges mindre vægt på spørgsmålet om belysning.

Praksis viser, at du skal tænke på belysningen, før mestrene sætter op om at installere rammerne for spænding af lærredene. Mange eksperter tilbyder samtidig installation af loftet med tilslutning af belysningssystemet. Dette er den optimale løsning til den aktuelle situation, da professionel installation sikrer lang, problemfri og problemfri drift af hele systemet. Du behøver ikke at frygte, at internettet kan smelte, og du bliver nødt til igen at udføre reparationsaktiviteter.

Anlæg i loftet i badeværelset: en gennemgang af mulighederne

Blog sektioner

Lamper og lysekroner er en integreret og vigtig del af interiøret. For hængende lofter er belysning valgt mere omhyggeligt. I nogle lysekroner opvarmes lygter, lyspærer, hvilket fører til deformation af lærredet.

Ud over den type pære er det vigtigt at være opmærksom på monteringsmetoden, afstanden fra loftet. Mounten skal være pålidelig, helst lavet af metal. Afstanden spiller en vigtig rolle, da strukturen ligger i en vis afstand fra hovedloftet.

Materialets struktur påvirker også valget af belysning. Hvis du vælger den glatte version, er det bedre ikke at afhente for stærke lys. Et sådant lærred har evnen til at reflektere lys - en spejl effekt. Det er bedre at vælge en blødere belysning, ellers vil lyset ramme for meget i øjnene. Til satin og matte teksturer kan du vælge en lysere belysningsarmatur.

Typer af armaturer til strækloft

Lamper i loftet i badeværelset er opdelt i tre typer:

 1. punkt;
 2. lysekroner;
 3. belysning af et bestemt område af neon.

Spotlys til loftslofter er den mest populære belysning. Hver armatur udsender individuelt en lille mængde lys. Men hvis du placerer flere af disse enheder korrekt, vil dette rum gnistre med helt nye farver.

Fastgørende spotlights

For at rette op på denne type belysning skal du først markere placeringen på loftet og lærredet. Ved siden af ​​hvert sted ledes der. For at armaturets krop ikke strækker lærredet, specielt filmen, er specielle ringe fastgjort til materialet. De bidrager til pålidelig fastgørelse af enheder på strækloftet. Når du har indsat ringene, skal du skære huller i dem for ledninger.

Tilslut derefter ledningerne til chucken. Så løser du hele strukturen, fylder leddene.

Den anden version af armaturerne i loftet er lysekroner. Selvfølgelig kan du kun bruge ekstra lys til badeværelset. Men lysekroner er også meget populære. Hvis i dit hus er dette rum stort nok - kan du ikke kun gøre det med ekstra enheder. Det vil være nødvendigt at placere en anden lysekrone.

 1. med nede lyspærer;
 2. med pærer pegende opad;
 3. på benet
 4. i form af en plade.

Til hængende lofter er det bedre at vælge en lysekrone med nedlygter. I denne udførelsesform kan du være sikker på, at lærredet ikke deformeres, vil beholde farve. Lysekroner på benet er også en foretrukken mulighed end pladerne. Pladeformede enheder placeres direkte under lærredet, på grund af hvilket materialet kan miste sin oprindelige tilstand.

Lysekrone installation

Det vigtigste i processen med installation af lysekronen er valget af dets placering. Det er normalt placeret i den del af badeværelset hvor lys er mest nødvendig. Resten af ​​rummet er belyst af yderligere enheder. Rammen under lysekronen er dannet af små metalben og træplader. Denne bar vil være en støtte til lysekronen. At det ikke tillader lærredet at falde fra enhedens tyngdekraft. Basen er fastgjort til loftet, først efter at trække lærredet. Derefter er en ring fastgjort til materialet. Et hul skæres gennem det, ledninger vises i den. En speciel metalprofil er fastgjort til stroppen over ringen.

Neonlygter til hævede lofter

En anden mulighed for belysning af lofter er neonlys. Det sker i form af lamper og bånd.

Lamper udsender et lysere lys, fanger et meget større rum. Hvis du vil fuldt ud belyse en bestemt del af badeværelset - vælg neonlamper.

Ofte vælges sådanne lamper for at belyse en fast del af nettet. De er fastgjort mellem hovedloftet og materialet.

Disse enheder kan også placeres omkring rummets omkreds. I dette tilfælde monteres de i en speciel gipspose.

Neonbånd

Hvis badeværelsesdesignet sørger for tilstedeværelsen af ​​brudte linjer, et stort antal bøjninger, der skal belyst - det er bedre at vælge båndet. De bøjer godt, i modsætning til lamper. Du kan montere dem i en kasse og under lærredet. Det hele afhænger af din fantasi.

Metoden til fastsættelse er næsten den samme som fastsættelse af lysekronen. Metalben er forberedt, hvortil der er monteret et bånd eller en lampe. Den eneste forskel er, at en træbase ikke er nødvendig for neonbånd.

Mange frygter, at de indbyggede lamper, bånd under lærredet kan føre til væsentlig deformation. Dette er en myte. Neonlamper opvarmes ikke. Det betyder, at de ikke fører til deformation.

Hvad er det optimale arrangement af armaturer på strækloftet på badeværelset?

Lad os tale om vigtigheden af ​​at vælge det rigtige sted for armaturer, lysekroner og bånd.

Hvis spørgsmålet vedrører neonbånd - alt er simpelt her. Ordningslinjer falder sammen med linjerne i billedet, som du vil understrege belysning.

Neonlamper monteres ved siden af ​​hinanden i en afstand af tredive centimeter. Denne placering er egnet, hvis du skal belyse en fast del af lærredet.

Belysning af omkredsen af ​​badeværelset gøres ved hjælp af gipskassen. Dybden af ​​siderne skal være mindst otte centimeter og ikke mere end tyve. Hvis siderne af kassen vil være mindre end minimumet - kan du ikke rette lampen. Hvis pladerne er mere end tyve centimeter - vil belysningen være meget svag.

Spotlights på strækloftet i badeværelset ligger i en afstand på ca. en halv meter fra hinanden. Men du kan ændre gabet. Hvis du gør det mindre, bliver belysningen lysere. Med stigende afstand - lyset bliver mere falmet og blødt.

Lysekroner er installeret i midten af ​​rummet. Denne enhed betragtes som en hovedlyskilde. Når en sektion skal tændes mere lyst, og den anden med et blødt lys, kan lysekronen placeres i midten af ​​det første afsnit.

Ring inden for RF er gratis

Vores arbejde

Stretch loft af blank PVC i køkkenet 23m2. Køkkenet er et værelse i huset med øgede krav til renlighed og praktiske egenskaber.

Stretch loft af blank PVC i køkkenet 23m2. Køkkenet er et værelse i huset med øgede krav til renlighed og praktiske egenskaber.

Regler for tilrettelæggelse af belysning i badeværelset med strækloft, valg af lamper

Et værelse til hygiejne betragtes som et af de største værelser i et moderne hjem. Hvis du er træt eller har et dårligt humør, så tager du oftest et bad eller et varmt bad. Det betyder, at et sådant værelse skal udformes såvel som andre i huset.

Kompetent udvalgt belysning virker vidundere, og smukke belysningsapparater hjælper med til at skabe komfort og hygge. Så lad os se, hvordan man korrekt organiserer belysningen på badeværelset med et strækloft.

Billede af et smukt oplyst badeværelse

Lyset i rummet er opdelt i kunstig og naturlig. Som en kunstig kilde bruges belysningsenhed, som omfatter en elektrisk lampe og fittings, herunder loftet. Med hensyn til energibesparelse er den mindst foretrukne glødelampe.

Funktioner i organisationen af ​​belysning

Ved planlægning af installation af kunstige lysanordninger til et badeværelse, hvor der er installeret et hængende loft, er det vigtigt at overveje følgende punkter:

 • dette er et rum med høj luftfugtighed, så belysningsenheden skal være vandtæt, så både lampen og armaturet kan vare længere;
 • Uanset om rummet er stort eller lille, er zonering organiseret i det, og til dette formål anvendes der ofte en anden type badeværelseslampe i hver zone. Billedet viser organisationen af ​​zoning hygiejne værelser ved lyskilder;
Badeværelse - zoneinddeling ved lyskilder
 • Ifølge den internationale standard ISO 8995 skal hygiejnepladsen have en belysning på 200 Lx, og belysningsarmaturet skal vælges under hensyntagen til denne indikator;
 • Dette værelse har oftest ingen vinduer, og naturlig belysning er ikke fraværende, så lampen er den vigtigste kilde til lys.

Valg af lampe på badeværelset

Der er flere typer lyskilder, som er installeret på et nedhængt loft:

 • lysekrone;
 • Spot;
Det ligner en punkt enhed
 • led stripe.
Foto LED stripe

Lysekrone - er en belysningsenhed, der skaber skyggefri belysning af rummet. Kilden til den bedste LED-lampe, selv om den kan bruges og glødelampe og energibesparende lampe samt halogen. Effektbegrænsning: glødelampe ikke over 40 W, halogenlampe - 35 W, LED - næsten ikke opvarmes, derfor er der ingen speciel begrænsning for dem.

Badeværelsets loftarmatur forudsætter at loftet og strækloftet er placeret på samme niveau. Billedet nedenfor viser loftet.

Billede af loftet lyskilde

Lampen med suspenderet type har et låg, der kan laves af ethvert materiale, da lampen er monteret på bundloftet, og vægten af ​​strukturen spiller ingen særlig rolle.

Hvis du køber en bad rozhkovy enhed, hvor dækslet er placeret vandret, så skal du købe sådan, at lampen ikke går ud over dækslet.

Det er bedre at bruge enheden uden skarpe udragende elementer og hjørner for ikke at beskadige strækloftet, når installationen udføres. Lampen skal placeres i en afstand på mindst 10 cm fra loftet. Det er bedre at bruge LED- eller energibesparende kilder.

Hygiejniske rum - kombineret belysning med forskellige lyskilder

For at undgå stærk opvarmning kan du bruge det ledede dæksel.

Det anbefales ikke at installere en lampe, hvor loftet har en pladeagtig form på strækloftet.

Hvis du er begrænset i midler, kan belysningen udføres med det enkleste badeværelse armatur - især hvis det er lille, hvis rummet har et lille område. I dette tilfælde vil selv en enkelt enhed kunne belyse hele rummet.

Advarsel! Det anbefales ikke at bruge en lyskilde, hvor lampeskærmen eller armaturerne er rettet opad i et rum med ophængt loft, da lampen giver varme under drift, og loftet kan blive beskadiget. Hvis du skal installere en sådan badeværelse lampe, så bruger den en lampe med en lille varmefrigivelse. Desuden skal lampen og loftet fjernes fra hinanden i en afstand på 10-15 cm.

Hvis du vil have rummet til at blive jævnt tændt, er belysningen skabt ved hjælp af punktkilder.

En spotlight har en lille spredningsvinkel, så den bruges, når du skal oprette retningsbelysning. Der er roterende og stationær lampe. Den første enhed adskiller sig fra den anden, idet den kan drejes i en vis vinkel. Det kan installeres halogen, LED lampe eller glødelampe. De mest økonomiske LED- og energibesparende lamper.

LED kilder i badeværelset

Ved fremgangsmåden til installation skelnes der:

 • Indbygget lampe. Kun i kluden er loftet eller den dekorative ring synlig, og resten af ​​den er skjult over den. I badeværelset strækker loftet enheden, som er lavet ved stempling, snarere end støbning. Derudover har denne lampe en ulempe - lampen i den opvarmer kroppen mere og afkøles meget længere. Det anbefales at bruge en roterende enhed, da den har mindre opvarmning af sagen.

Belysning med spotlights

 • Overhead lys. Hvis du vælger denne enhed, er lampen, hvor lampen kommer ud, mere foretrukket. I dette tilfælde er rummet lysere på grund af metalplattformen, lampen og det hængende loft ligger på en vis afstand, hvilket reducerer opvarmningen.

En LED- eller LED-strimmel består af et fleksibelt kredsløb, hvorpå lysdioder er placeret. Belysning udføres ved hjælp af LED vandtæt tape. En sådan anordning anvender en silicone belægning eller for at beskytte ledningen med et bånd placeret i et plastrør.

Hygiejniske rum. Zone belysning

Der er sådanne typer af belysning:

Hvis skriften er adskilt fra hovedrummet med et gardin, er lampen placeret i dette område, og den anvendte badeværelse lampe skal være vandtæt.

Billede af brug af lysekroner i badeværelset

Arbejdsområdet indeholder et spejl og en håndvask.

Advarsel! Nær spejlet er placeret en kraftig lampe for kvaliteten af ​​hygiejniske procedurer.

Da den øverste lampe ikke giver den nødvendige belysning af denne zone, installerer de væglampen på væggene nær spejlet eller bruger spejle med indbygget belysning. Lygter af enhver type kan bruges i lyskilder, men det er mere rentabelt at anvende pålidelige og økonomiske LED-kilder.

For at belyse det område, hvor hylder eller skabe er placeret, må lampen ikke bruges, og i stedet for det er LED-lamper installeret i form af LED-strimler. For at skabe et originalt design og yderligere belysning kan enheden monteres på et hængende loft omkring omkredsen.

Billede af baggrundsbelysningen med LED-stripe på badeværelset

Et lille rum til hygiejne og tilrettelæggelsen af ​​belysning i den præsenteres på video.

Belysning på badeværelset. Monteringsarmaturer

Trin 1. Planlægning og oprettelse af ledningsdiagram

Planlægningen begynder inden installationen af ​​et strækloft på badeværelset, da installationen af ​​ledninger er færdig inden installationen, og det er nødvendigt at planlægge, hvor hvert lysarmatur skal placeres. Dette giver dig mulighed for at installere den nødvendige hardware under lamperne og bringe belysningskablet til dem. Det er også vigtigt at huske, at hvis der anvendes en ledning af dårlig kvalitet, er det nødvendigt at demontere det nedhængte loft til reparationer.

2. fase. Elektrisk installation

Da det hygiejniske rum har et strækloft, skal kablet placeres i korrugeringen, hvilket vil beskytte stoffet i tilfælde af kortslutning, og ledningen vil have en høj temperatur. Hvis du planlægger at installere en punkt enhed, så kan du undvære korrugeringer, da strømforbruget er 12V og ledningen opvarmes ikke meget.

Det er vigtigt! For en korrekt tilrettelæggelse af ledningerne er placeret parallelt eller vinkelret på krydset af væggene og loftet.

Monter fastgørelsesanordninger under badearmaturet

Vi anvender det sted, hvor belysningsarmaturet skal være, plumb og fixer dette punkt på gulvet. Dette vil gøre det lettere at søge efter installationsstedet efter installationen af ​​strækloftet.

Hvis du planlægger at installere en tung lampe, skal du køre en ankerkrog på det sted, hvor du planlægger at installere det.

Foto montering anker krog til loftet på badeværelset

Installation af overlyskroner udføres på det indbyggede krydsfinerstykke eller monteringskors, som er installeret på loftet. I midten af ​​krydsfinerens tomt borer vi et hul og tråder det ind i det.

Under den indbyggede badpunktsindretning monterer vi støtteringe, som vi fastgør på metalbøjler.

Montering af understøtningsringe under badeværelset

Installation af elektrikere foregår ved hjælp af dowel-clamps eller klip i trin på 0,5 til 1 m. Det vigtigste er, at ledningen ikke slynger. Hvis det grundlæggende badeværelse loft er lavet af beton, så hullerne til klemmerne er lavet ved hjælp af en perforator. Træk tråden ind i korrugeringen ved hjælp af broach.

Vi laver installation af krydsekasser. Så forbinder vi ledningen til dem.

3. fase. Installer badeværelseslampen

Montering af hængende lysekroner

 1. Når strækloftet er installeret, skal du fastgøre den termiske ring på fastgørelsesstedet.
 2. Indeni klipper vi strækloftet, hænger enheden på krogen og forbinder tråden.
 3. Skru lampen ind i lampen. Installation er færdig.
 4. Første afsnit gentages som i det foregående tilfælde.
 5. Fastgør fastgørelseslinjen til pantet med skruer. Vi tilslutter lysdioden til kilden og fastgør lampen til monteringspladen.
 6. Gentag første afsnit (se ovenfor).
 7. Derefter forbindes belysningskablet gennem stikene.

Installation af loftslysekroner i badeværelset

Installation af indbyggede spotlights

 1. Komprimer afstandsfjedrene og monter badanordningen i støtteringen.
Foto mount punkt kilde

En gennemtænkt belysning i hver zone er nøglen til et behageligt, stilfuldt og smukt rum, hvor vi rydder os op om morgenen og om aftenen, inden vi går på arbejde eller inden vi går i seng.

Badeværelse spotlights: 3 afgørende faktorer for installation

Indbygget loft spotlight til badeværelse på slattedæksløb

Generelt er reglerne for placering af spotlights i badeværelset fiktion, da der simpelthen ikke er nogen regler - alt afhænger af fantasi. Men når man samler dem, bør man være opmærksom på magt og deres tilsigtede formål.

Det vil sige, at den vigtigste faktor er, om det er hovedbelysningen eller hjælpen. Men vi vil diskutere alle de spørgsmål, vi har brug for nedenfor, samt se videoen i denne artikel.

Hvad du skal vide og være i stand til

Spotlights bruges meget bredt, og det er ikke begrænset til hverdagen, og da de kan placeres i næsten enhver rækkefølge og på et hvilket som helst passende sted, bruges de også i kontorer, butikker, børne-, uddannelses- og medicinske institutioner til belysning af produktionsværker, åbne og lukkede pavilloner. Derudover kan installation foretages i nicher, på buer, i vægge, i gulve, i skabe, og så videre.

Faktor nr. 1 - forskellen i metoder til installation

Valgmuligheder for overhead modeller

Overhead belysning enheder:

 • overhead modeller bruges til installation i kontinuerlige lofter, for eksempel på kittede beton gulve;
 • det vil sige, disse er de steder, hvor der af tekniske årsager ikke er mulighed for at lave nicher eller forsænkninger til montering af indlejrede modeller;
 • deres placering bestemmes af tilstedeværelsen af ​​en monteringsplatform, som er fastgjort på betonggulvet, og et diffusionshus er allerede fastgjort til det.

Embedded Models

Indbygget belysning:

 • embedded eller mortise modeller har det bredeste udvalg af applikationer, derfor er efterspørgslen efter dem også meget stor;
 • sådan popularitet er forklaret ved, at de kan monteres i alle typer overflader, under hvilke der er et bestemt frit rum;
 • såsom ophængs- og stræklofter, gipspladestrukturer af forskellige konfigurationer, stigerør, skabe, vægge og lignende;
 • Sådanne indretninger er et fast metalhus med fastgørelseselementer til lampen.

Suspension type belysning spotlight

Suspenderede spotbelysningsenheder:

 • I modsætning til de overliggende og indlejrede enheder har suspenderede punktmodeller ikke en fast tilslutning til overfladen;
 • det vil sige, at enhedens hus er placeret i en vis afstand fra loftet, derfor kan mulighederne for placering af spotlights i badeværelset reguleres ikke kun af afstanden mellem lamperne, men også af deres højde;
 • Til suspension anvendes en kraft, dekorativt designet elektrisk kabel her, men sådanne modeller kan kun anvendes i nærværelse af højt til loftet.

Rotary (venstre) og ikke-drejelig (højre) spotlight

Med designfunktioner kan spotlights opdeles i to hovedtyper - de er drejelige og ikke-drejelige modeller:

 • i dette tilfælde er det umuligt at sige, hvilke enheder der er bedre, baseret på typen af ​​konstruktion, da dette afhænger af deres formål;
 • Rotary modeller monteres bedst i kabinetter eller nær et spejl, hvor der kræves retningsbelyst belysning, mens ikke-roterende modeller er mere egnede til gruppens lysdisplay.

Faktor nummer 2 - kilden til belysning

Spørgsmålet om, hvor mange spotlights du har brug for i badeværelset, afhænger af deres strøm, hvilket er angivet på pakken. Men det er nødvendigt at tage højde for, hvilken slags belysningselement eller lampe der findes i denne enhed, og de kan være:

 • spejl;
 • halogen;
 • energibesparelse;
 • LED.

Spejl glødelampe

I øjeblikket er glødelamper mindre og mindre brugt til spotbelysning, og der er gode grunde til dette. Først og fremmest bruger en sådan lyskilde en masse elektricitet, og gruppesammensætningen vil derfor kræve ekstraomkostninger, hvilket ikke er helt acceptabelt med moderne teknologier.

Derudover har disse modeller ekstremt lav effektivitet, og de er meget varme, derfor anbefaler instruktionen ikke deres anvendelse på plastpaneler.

På foto - halogenlampen

Med hensyn til energibesparelser kan halogenlamper uanset basis også ikke kaldes rentable, da stigningen i energiforbruget medfører en stigning i de finansielle omkostninger. Imidlertid bruger de ofte "halogener", da sådanne spotlights udsender en temmelig kraftig, frostet lysstrøm, der udledes af en glaskappe.

Derfor er de nemme at bruge ikke kun som sekundær, men også som primær belysning, hvilket øger designmulighederne.

Sammenlignet med de to første er energibesparelseslampen den mest økonomiske og har samtidig en temmelig kraftig strøm af frostet lys. Men hun er ikke uden fejl.

Sådanne elektriske apparater har brug for særlig bortskaffelse, og desuden er dets lys ikke helt befordrende for synet. Spotlights med en sådan kilde er dog ganske populære.

Det bedste i alle tekniske parametre kan kaldes LED-lamper, og det er ikke forgæves. Moderne belysningsanordninger med G-53 b base G-70 anvendes i øjeblikket til lamper med nogen strøm, da sådanne enheder udsender jævn, koldt lys og slet ikke opvarmes.

Den største og sandsynligvis den eneste ulempe er den ret høje pris på LED'er, men hvis du tager højde for deres næsten endeløse driftsressource, vil dine finansielle omkostninger være fuldt berettiget.

Faktor №3 - forbindelse

Tilslutningsdiagram for 12V spotlights via en transformer

Som du ser i diagrammet, er lamperne forbundet parallelt via en transformer, men her menes vi 12 volt enheder. Deres nummer afhænger helt af transformatorens kraft.

Så før du køber det, skal du vide præcis strømmen af ​​belysningsenheder og deres antal, og beregningerne udføres bedst med en margen. Hvis der f.eks. Anvendes glødelamper, er de også forbundet parallelt, og mængden afhænger kun af behovet.

Installation af enheden i loftet

Det er sværere at installere en forsænket armatur, og selv da bare fordi du skal lave et pænt hul under sagen med antennerne. Hullet selv kan laves med en krone cutter af den ønskede størrelse eller med en kniv.

konklusion

Installation af spotlights med egne hænder er ret simpelt og hurtigt - det vigtigste er, at du forbinder dem korrekt, især hvis dette sker via en transformer. Nå, hvis du har spørgsmål, vent på dem i kommentarerne.

Vandtæt badeværelse spotlights

Vi er glade for at tilbyde de besøgende i online-butikken Lstr-shop.ru en række nye generationens produkter - vandtætte spotlights til badeværelset i et bredt udvalg af verdensberømte producenter.

Sådan vælges spotlights til badeværelset

De mest effektive badeværelse armaturer er forsænket loftarmaturer til badeværelset. Som regel kan deres installation udføres i ophængte eller strække lofter i rummet. For ikke at gå tabt i en bred vifte af armaturer og afgøre det rigtige endelige valg, foreslår vi at fokusere på de grundlæggende parametre, der skal være indbyggede armaturer til badeværelset:

 • Funktionalitet. Hver af de lamper, der er på badeværelset, skal have eget formål. Mæt ikke rummet med et stort antal lysarmaturer. Lyset skal være så tæt som muligt til dagslys;
 • Sikkerhed. Den bedste mulighed er at bruge sådanne armaturer som vandtætte dot-lys til badeværelset, som er i stand til at sikre den absolutte sikkerhed i rummet;
 • Æstetik. Loftsbelysningslampe til badeværelset skal vælges på en sådan måde, at de er i overensstemmelse med det samlede design af badeværelset (farve, struktur, form og materiale);
 • Praktiske funktioner. Indbyggede vandtætte lamper skal placeres så bekvemt som muligt for deres brug.

Rummets æstetiske udseende og praktiske anvendelsesmuligheder afhænger af, hvor korrekt de vandfaste spotlights er valgt til badeværelset.

Lamper til strækloft på badeværelset

Når du vælger lamper til et strækloft i badeværelset, skal du tage højde for rummets og loftets egenskaber. Klassificering af belysning til lofter. Anbefalinger om valg af lamper. Sådan vælges en punkt enhed, lysekrone og loft. Råd til udvælgelse af instrumenter til badeværelset.

Lamper til stræklofter i badeværelset skal opfylde kravene til belysningen af ​​rummet, være egnet til brug i strækloftet og have tilstrækkelig beskyttelse mod fugt.

Varianter af badeværelse inventar

Badeværelset kan bruge forskellige typer belysningsarmaturer. Hvis du vælger lamper til et strækloft i badeværelset, skal du være opmærksom på deres drejningsegenskaber. Så enheder er:

 • Roterende. Disse enheder har et indbygget hængsel, der gør det muligt at dreje enheden i den ønskede retning.
 • Stationær. Disse anordninger kan ikke rotere og give en konstant lysstrøm rettet nedad.

Billedlamper i armaturer til lofter i badeværelset

Afhængigt af badeværelsens design kan du bruge apparater med forskellige konfigurationer og størrelser. De er:

 • Standard lampe i badet til et strækloft. Sådanne indretninger kendetegnes af kompakte dimensioner og en lang række former. De er monteret flush med spændingsfladen.
 • Langstrakte enheder har oftest en kuppel i form af en cylinder eller et stearinlys. I de fleste tilfælde kan du dreje enheden i den rigtige retning.
 • Ofte brugte enheder i form af en halvkugle. Disse enheder med nuancer. Desuden kan tekstur og dekoration af loftet være anderledes. Disse er stationære enheder.
 • Suspended surround apparater - lysekroner. Tror ikke, at der i badeværelset ikke anvendes sådanne enheder. De er gode til store værelser indrettet i moderne, kunst eller loft stil. Enheden kan dekoreres med stål, glas og metaldele.
 • Designer lamper. Prisen på disse enheder er ret store. Oftest er disse modeller ikke af masseproduktion, men resultatet af den enkelte udvikling. Deres form og design kan være den mest uventede og fed.

Lamper til apparater i badeværelset

Belysning i badeværelset skal være tilstrækkeligt, men det nedhængte loft, eller rettere PVC-produkterne, dikterer deres krav til lamper, der anvendes i apparaterne. Derfor er følgende typer lamper egnet til brug i spændingsmateriel:

 1. Glødelamper. Da denne enhed er meget varm, når den anvendes, er det tilladt at indlejre enheder med lamper med en effekt på ikke over 40 watt i strækloftet. I dette tilfælde skal spændingsfilmen beskyttes mod smeltning ved termiske ringe.
 2. LED lys til et strækloft på badeværelset - dette er den bedste løsning. De opvarmes ikke, meget økonomiske, holdbare. Det eneste negative er deres høje pris, men det betaler sig hurtigt for sig selv på bekostning af lampeøkonomien.
 3. Lampe med energibesparende lamper kan også monteres i loftet på badeværelset.

Badeværelseslys

Den mest almindelige type belysning, der anvendes i hævede lofter - en punktenheder. Sådan popularitet, de modtog for deres praktiske, lave omkostninger og forskellige design.

Følgende spotlights er egnet til stræklofter i badeværelset:

 • Skjulte enheder. De er fastgjort til spændingsfladen på bundloftet. Disse enheder udfører belysningsfunktionerne og ikke hovedbelysningen, da lyset fra dem er for svagt. De bruges sammen med gennemskinnelige og perforerede stræk loft produkter. Enheden anvender enten LED- eller halogenlamper.
 • Drejede enheder, fastgjort i strækloftets plan. For at installere dem skal du installere termisk ring. Lampeffekten i sådanne enheder må ikke overstige 35 watt. Fastgjort til et betonloft.
 • Højttalere enheder. De giver dig mulighed for at få det højeste niveau af belysning med små dimensioner af enheden. Kan vende. For at installere produktet skal du montere en platform eller base på bundloftet.
 • Overhead apparater. Til badeværelset skal du kun bruge enheder med nuancer, som beskytter lampen mod fugt. Enheden er monteret på et dæk eller platform fastgjort til et betonloft. Valget af lamper er ikke begrænset.

Badeværelseslofter og lysekroner

Belysning i et rummeligt badeværelse med et strækloft kan gøres ved hjælp af hængende lysekroner. Når du vælger disse badeværelsesenheder, er det vigtigt at overholde følgende anbefalinger:

 1. Loftslamper og lysekroner er ikke monteret på spændingen, men på bundloftet. Stål dæk, kroge, barer, krydsfiner strukturer kan bruges til dette. Alt afhænger af enhedens konfiguration og form.
 2. For at udlede ledningerne i spændingsfilmen er et lille hul loddet. For at beskytte åbningen mod yderligere spredning anvendes en speciel beskyttelsesring.
 3. Til montering på strækloft er enheder med afrundet bund mere velegnede. Så du beskytter spændingsmaterialet mod skader ved skarpe kanter af enheder med en rektangulær base.
 4. Til lampeskærme og lysekroner er det bedre at vælge lamper, der ikke opvarmes, så du vil beskytte spændingsartikelen fra mørkning eller smeltning. Derfor er LED-lamper eller halogenanordninger det rigtige valg.
 5. Det er bedre at vælge loftslamper til hævede lofter i badeværelset, hermetisk beskyttet mod fugt og kondensat.

Tips til valg af en enhed

Placeringen af ​​armaturerne på strækloftet i badeværelset kan være meget forskelligartet. Det er vigtigt at overveje bekvemmeligheden og kravene til belysning af de enkelte zoner. Under alle omstændigheder skal valget af enheder til dette rum styres af følgende krav:

 • Det er bedre at tage enheden som grundlag for fastgørelse til bundloftet.
 • Vælg ikke opvarmede lamper: LED-lamper eller halogener med en effekt på højst 40 watt.
 • Enheden skal være glat uden skarpe hjørner og chipping.
 • Køb forseglede lysekroner og loftlamper.
 • Brug altid termiske ringe.

Efter at have kontaktet os telefonisk, kan du bestille et strækloft på et badeværelse. Timing og kvalitet af arbejdet vil behageligt overraske dig.

Hvordan vælger man en spotlight til badeværelset?


Gør reparationer på badeværelset, mange foretrækker at bruge løsninger med moderne materialer. I en af ​​de tidligere publikationer har vi allerede skrevet, hvordan man laver et plastikpvc-loft i badeværelset efter at have installeret, hvilket badeværelset begynder at se meget mere æstetisk ud.


Fugtbestandighed af lamper

Som du ved, tilhører et badeværelse værelser med høj luftfugtighed, fordi der ofte installeres udsugningsventilatorer i et badeværelse, og der lægges særlige krav til elektriske ledninger og afsætningsmuligheder.

I badeværelset bør vælges vandtætte lamper med en grad af beskyttelse af mindst IP44. Og hvis lamperne er placeret i nærheden af ​​brusebadet, anbefales det at købe pletter med mærket IP55.


Hvor mange lys har du brug for på badeværelset?

For at badeværelset skal være lyst, skal man være opmærksom på at købe inventar, der giver tilstrækkelig lysstyrke. Den lysstrøm, der udledes af belysningsindretninger, måles i Lux (lx).


Valget af design taklamper

Lampens form bør vælges ud fra indretningen af ​​badeværelset og den stil, den er indrettet i.

Luminarier, der rager ud under loftets plan, vil generelt give mere lys på grund af det faktum, at den del af den lysflow, der skabes af dem, reflekteres fra loftet ud over det lys, der udsendes direkte ned.

Du kan se tips om valg af armaturer til badeværelse belysning i videoen nedenfor:

Fittings i badeværelset til loftet

Et lyst og hyggeligt hus, hvor du vil vende tilbage igen og igen, er naturligvis drømmen om enhver ejer. Valget af belysning i denne sag er af stor betydning. Derfor spørgsmålet om, hvordan du vælger den rigtige lysarmatur i badeværelset og hvilke egenskaber du skal tage højde for, som relevant som nogensinde.

funktioner

Ligesom andre værelser i huset, bør badeværelset være godt oplyst. Lyset i badeværelset kan ikke være for lyst, for ikke at irritere følsomme øjne, hvorfor det bedste er at bruge loftbelysning. Lyset af sådanne lamper rammer ikke øjnene, og de optager ikke ekstra plads, da de er fastgjort direkte til loftet.

Loftslamper har mange fordele. Og en af ​​dem er, at de er nemme at passe ind i en enkelt stil på badeværelset og opdele det i særlige funktionelle områder. Der kan være flere sådanne zoner på en gang: området over badet eller brusebadet over vasken og spejlet samt frizonen.

For hvert hjørne af badeværelset har du brug for belysning af forskellig intensitet.

For eksempel er det bedre at placere en lampe over vasken med en intens lysforsyning og mindre lys over badeværelset. Denne placering af accenter er forbundet med funktionelle funktioner i loftlysene. Ud over indretningens funktion kan belysning også udføre accentuerende og generelle funktioner. Lyset fokuserer på et bestemt område i rummet eller dækker det i sin helhed.

En af de mest almindelige muligheder for badeværelseslygter er retningsbestemt lysarmaturer, hvis position kan ændres manuelt og derved belyser den nødvendige del af rummet. Således justerer du lysflowen selv, hvilket kan være meget praktisk, hvis der er mange zoner i badeværelset, og der er kun en lysarmatur og der er ingen mulighed for at installere en ekstra.

Nu er der et stort antal modeller på belysningsmarkedet, men alle er opdelt i tre hovedtyper: mortise, monteret og overhead.

Belægning eller forsænkning, lamper er placeret i specielle huller i stræk- eller gipsplankloftet, der danner et fladt plan med det. Sådanne lamper har normalt en lille størrelse og installeres straks med et sæt på fem stykker. De passer nemt ind i ethvert badeværelse.

Mortise lamper er meget populære, fordi de kan bruges i næsten ethvert rum og på enhver overflade. Ifølge stilen er de så neutrale som muligt, fordi deres krop er sikkert skjult i hulet i loftet. Forresten, de indbyggede boliger i metal. Og det kan som altid være kobber og aluminium og elitforkromede metaller.

Hængslede lamper er meget mere mærkbare på loftet.

De ligner almindelige lysekroner, kun mindre. Sådanne modeller er ikke længere placeret i loftet, men under det i en vis afstand. Som regel har de et hængende element, der skjuler strømkablet og giver dig mulighed for at justere lysretningen.

Monterede modeller bruger visuelt meget plads, så badeværelserne med lave lofter vil se besværlige, hvilket ikke er tilfældet med ovenlys. Overhead lys er placeret tæt nok til loftet, men ikke indbygget i det helt. De installeres normalt på lofter, hvor huller til det indbyggede armatur ikke kan formes.

Hvilke slags pærer at vælge?

Der er fire hovedtyper af pærer til belysning. Disse er LED, halogen, energibesparende pærer og glødelamper.

Glødepærer falder gradvis ind i baggrunden, og for dette er der flere grunde. For det første mislykkes de hurtigt, og de skal ændres ofte. For det andet kræver de en stor mængde elektricitet, og det medfører uønskede kontantomkostninger. Endelig har glødelamper et gulligt lys, så det er bedre ikke at bruge dem i små rum. Desuden kan de ikke bruges til lamper monteret i loftet af gipsplader på grund af det faktum, at de hurtigt opvarmes.

På grund af sin struktur er halogenpærer mere holdbare: deres varighed er omkring fire tusinde timer. Disse pærer har en kompakt størrelse ved høj effekt. Den store fordel ved halogenlamper er deres pris. Sammenlignet med glødelamper, anses de for langt mere overkommelige. Men de bruger meget elektricitet, så det vil ikke fungere at spare med sådanne pærer.

Energibesparende lamper bruges nu i hvert hjem, og alt på grund af deres effektivitet.

Disse pærer giver en meget behagelig for øjnene mat lys i varierende grad af lysstyrke fra varmere til koldere. Den eneste ulempe er vanskeligheden ved deres bortskaffelse, hvilket kræver særlige behandlingsprocedurer.

Den mest bekvemme og rentable type pærer er LED-lamper. Ud fra de indlysende fordele ved disse belysningselementer kan man skelne mellem holdbarhed og effektivitet i brugen. Lyspærer med LED'er er lidt dyrere, men de vil vare i mange år. De er ideelle til belysning af boliger, da de ikke opvarmes og giver et jævnt koldt lys, behageligt for øjnene. At læse under et sådant lys bliver meget sikrere, fordi øjnene ikke har tid til at blive trætte.

Fugtighedsbeskyttelsesegenskaber

En af de vigtigste egenskaber ved badeværelsearmaturer er fugtbeskyttelse. En elektriker skal ikke lade vand af mange grunde, hvoraf den ene er sikkerhed for belysningsenheden. For at beskytte dit helbred og beskytte din lejlighed mod lukning af det elektriske netværk er det nødvendigt at bruge specielle fugtisolerede lamper i badeværelset. De er ikke bange for vand, de reagerer ikke på pludselige ændringer i temperaturen og vil vare længere end andre belysningsenheder.

Ifølge den internationale standard for belysningsarmaturer til bade og køkkener skal armaturhuset være IP 4 til IP 5 med hensyn til modstandsdygtighed over for fugt. Kun sådanne lamper er beskyttet mod vand. Desuden vil den første type modstå et indirekte hit med nogle få dråber vand, og den anden type er i stand til at modstå indledningen af ​​en stråle med et stærkt tryk. Brug af lamper med vandtætte egenskaber er især vigtigt for familier med små børn, som normalt elsker at plaske vand i badeværelset.

Belysning beregning

Hvis vi går videre fra de etablerede standarder, er der brug for et armatur til et mellemstore badeværelse med mulighed for belysning på ca. 200 lux (hvor lux er en lux, måleenhed for belysning i det internationale system af enheder) pr. Kvadratmeter rum. Derfor er et lysarmatur, der er i stand til at levere 1400 lux, påkrævet til et badeværelse på 7 pladser.

Badeværelse størrelse på 5 kvadratmeter kræver belysning i 1000 lux lys flux Ca. antallet af lux indeholder en normal glødelampe 75-100 watt. Derfor kan en lampe med en sådan glødelampe belyse et lille badeværelse.

LED-pæren har en effekt på op til 3 W, hvilket vil give en lysflow på 200-220 lx. Derfor skal du bruge 3 til 5 LED-pærer til belysning af et badeværelse i 5 firkanter.

På trods af den almindeligt accepterede europæiske standard sætter de for små russiske badeværelser mærket til belysningsstandarden på 50 lux.

Når du køber en lampe og pærer, sørg for at de diffunderer den nødvendige mængde lys til dit badeværelse. Det er bedre at vide størrelsen på badeværelset på forhånd og bestemme, hvilken zone du skal placere lysarmaturet i. Disse parametre vil påvirke typen af ​​armatur og antallet af pærer, der er nødvendige for at give god belysning. Oplysninger om apparatets belysningsegenskaber er som regel angivet i passet, som er knyttet til produktet. Før du køber det, er det værd at udforske. Fabrikanten angiver normalt, hvor meget plads denne eller den pågældende lampe lyser.

For rummelige badeværelser er belysningen velegnet, som på en gang leveres af flere indbyggede pærer, der ligger langs loftets omkreds.

Egenskaber ved installation på forskellige overflader

Metoden til montering af lysekroner og andre loftbelysningskilder bestemmes ikke kun af typen armatur. En stor rolle i denne sag er spillet af den type loft og de materialer, der blev brugt i sin oprettelse. Det er vigtigt at tage højde for, om det vil være et regelmæssigt betonloft eller en speciel loftkonstruktion, som er en stræk, batten eller loft. Ved installation af lampen er det også nødvendigt at overveje, hvor mange centimeter loftkonstruktionen afviger fra selve loftet.

Ikke alle typer armaturer passer til et konventionelt betonloft uden ekstra strukturer. For eksempel kan mortise modellerne simpelthen ikke installeres, fordi de kræver en dybde. Men på den monterede og overhead model er der ingen begrænsninger, så de kan installeres sikkert. Den eneste betingelse er, at sådanne lamper skal monteres på specielle dowels og have en sfærisk eller flad form.

Men vægten af ​​sådanne lysekroner gør ikke noget, fordi betonloftet kan modstå enhver belysningsarmatur.

Belysningslygter og lysmonterede og overliggende lamper kan anbringes på et gipsplankloft, inden i hvilket en elektrisk ledning holdes til hver enkelt lampe. For hver sådan ledning gennem en kontakt afbrydes en vis mængde elektricitet. Dette system installeres samtidig med installationen af ​​loftgipspladekonstruktionen.

Elektriske kabler til sådanne lofter er sædvanligvis placeret i et specielt kabel, der ligner en accordeon-monteret slange. Det er installeret på hovedloftet for at forhindre kortslutninger og for at sikre sikkerheden ved brugen af ​​belysningsenheden.

Når det er monteret på et gipsplankloft på vedhængslamper, er det nødvendigt at sørge for yderligere hængende elementer. Men de indbyggede spotlights behøver ikke sådanne elementer. For dem er det nok at lave specielle huller i loftet og derefter forbinde dem med den allerede installerede elektriske ledning og derefter rette dem i de tidligere forberedte bihuler ved hjælp af specielle monterings "ører" eller fjedre. Sådanne fjedre hjælper med at koble spotlyset til kanterne af det forberedte hul. Vægten af ​​sådanne spotlights skal være lille, og længden er mindst 20 millimeter mindre end monteringshullernes længde. Dette er nødvendigt for at beskytte hovedloftet mod overophedning.

Installation af belysningsarmaturer i lamellofter er praktisk taget ikke anderledes end installation af armaturer på gipsplader. Der er lille forskel mellem de to systemer. Rack designs giver dig også mulighed for at skjule alle interne ledninger, og de fleste af armaturerne er også monteret på den ophængte struktur selv. Til slattede lofter er det også nødvendigt at bore de specielle bihuler og strække de elektriske ledninger, og tilslut dem derefter til belysningsarmaturet. Kabling er normalt simpelthen fastgjort på loftarmene selv.

Stræklofter vil ikke være i stand til at modstå vægten af ​​selv de letteste lysarmaturer.

Derfor skal du købe en speciel beslag, når du installerer armaturer i sådanne lofter. Dette fastgørelsesmiddel skal fastgøres på hovedbetonloftet, trækkes gennem hullet i tillæget, dvs. spænding, loft og derefter fastgør lampen på den. Ved montering af armaturet anvendes der ofte en speciel tætningsring, som hjælper med at skjule åbningen af ​​det ekstra loft, samt at forstærke krydset mellem armaturet, beslaget og strækloftet. Tætningsringen forhindrer deformering af strækloftet i tilfælde af overophedning.

Der er også tilfælde, hvor indbyggede lamper er monteret i strækloftet. I dette tilfælde skal pærerne installeres i dybden af ​​strækloftet, så de ikke ser ud. Med andre ord skal spotlysene være skjult dybt ind i strukturen, således at deres krop og strækloftets plan ligger på samme niveau.

Placering muligheder

Faktisk kan du placere loftlamper overalt, fordi ingen gav specifikke instruktioner i denne sag. Desuden giver designer fantasi hele tiden os nye ideer inden for indretning, og disse nye indretningsløsninger undgår naturligvis ikke at lege med lys.

Der er nogle begrænsninger for placeringen af ​​lamper i steder med høj luftfugtighed, men de er som regel ikke fastsat, fordi det er en selvfølge. For eksempel vil ingen i deres rette sind og lyse hukommelse installere et armatur ved siden af ​​en vandhaner eller en slange, der ikke er beskyttet mod fugt. Lys kan ikke placeres over badeværelset eller inde i bruser. Dette er i strid med elementære sikkerhedsregler. Men ellers (især hvad angår indretningen) er der ingen regler, og der er mange muligheder. Så i dette tilfælde afhænger alt af badeværelsens ejer.

Loftslamper i badeværelset kan arrangeres i enhver rækkefølge. Hvis lyset er forsynet med en enkelt belysningsarmatur, er det bedre at placere det i midten af ​​loftet. I dette tilfælde vil lyset blive spredt jævnt rundt om rummet. Du kan også bruge lys med evnen til at justere retningen af ​​lysstrålen eller en masse punktlygter.

Det antages, at brugen af ​​en volumen enkelt lysekrone på loftet ikke er egnet til et badeværelse, da det hænger ret lavt og derved spiser plads. Men hvis lofthøjden tillader det, kan du prøve denne indstilling. Ærligvis, for al sin upraktiskhed, ser denne lysekrone ud smukke.

Ved hjælp af sådanne modeller af lamper, kan du kompetent passe ind i det indre af badeværelset en lysekrone med elegante blomstermotiver og træagtige motiver, der for nylig blev mode igen.

Volumetriske hængende lysekroner kan ikke kun findes i midten af ​​loftet, men også i periferien og belyser således kun en bestemt del af rummet. Sådanne armaturplaceringsmuligheder er nødvendige for zonering et badeværelse. Desuden kan belysningsenheden i nogle tilfælde ikke blot virke som en kilde til lys, men også som et ekstra element af indretning, der kombinerer skønhed og praktiske egenskaber. Eksempler kan ses på billedet.