Strek-loftslygter

At vælge den rette belysning til et strækloft er lige så vigtigt som at trække selve lærredet. PVC-filmens holdbarhed afhænger ikke kun af dette, men også hvordan rummet vil "lege op", om lamperne gør det smukkere eller kun ødelægge det. I tilfælde, hvor lysekronen ikke kan installeres eller dens lys ikke er nok, kommer spotlights til undsætning.

Særlige egenskaber

Belysning af ethvert rum skal planlægges, og især når man installerer et strækloft. Dette skyldes stort set, at ikke alle spotlights vil klare deres rolle lige så godt. Nogle af dem vil varme og smelte på nettet, en anden del kan overophedes og brande, den tredje vil simpelthen være for tung eller have for lange fastgørelsesdele.

Den første og største forskel i spotbelysning for lofter er at vælge lavt armatur armaturer. Kun sådanne modeller vil ikke forårsage problemer og vil ikke kræve demontering af hele spændingsmaterialet.

På andenpladsen - behovet for at installere en kælder i et forholdsvis lille rum uden ventilation. Det er lige så sket, at få af ejerne af lokalerne er enige om at "give" 12-15 cm til højden af ​​et rum for nogle lamper, og for allerede lave lejligheder i huse af Khrusjtsjovs bygning er det skræmmende at forestille sig.

Det ærede tredje sted er givet til dimensioner af fremtidig prikbelysning. På grund af arten af ​​designet i spændingsfilmen er det umuligt at lave huller på over 15 cm i diameter. Lampe eller deres fastgørelsesanordninger skal derfor være mindre end det angivne tal.

Derfor er det nødvendigt at tage højde for egenskaberne af selve strækloftet og kravene til armaturer for vellykket installation af spotbelysning. Hvis mindst en af ​​disse aspekter ignoreres, er risikoen for hurtigt at miste det oprindelige udseende af værelset efter renoveringen stort, og udsigten til næsten øjeblikkelig omarbejdning af den nye renovering vil ikke være nogen som helst.

Til strækloft kan anvendes forskellige typer lamper. Indbyggede lamper fås i forskellige varianter: LED, halogen og i nogle tilfælde selv glødelamper. Hver af disse typer har sine egne egenskaber, som vil blive adskilt yderligere afhængigt af kategorien. Det er nødvendigt at reservere på forhånd, at LED-lamper er det bedste valg i dag.

En interessant løsning er armaturerne installeret parvis. De er perfekte til belysningsrum, hvis der ikke er mulighed for at installere lamperne i den ønskede afstand fra hinanden: Armaturerne i bundtet er udstyret med ekstra isolering, der forhindrer overophedning og interaktion.

Der er hængslede spotlights ligner de cylindriske dele af et tegneserie skib. De ligger under niveauet af spændingsfarvet og står markant ud over dets baggrund. Sådanne modeller bruges til at fremhæve enhver del af rummet.

Der er overhead modeller. De kommer i forskellige konfigurationer og fås i forskellige størrelser. Valg af materialer er også ret stort. Sådanne designs samt monteret "giver" maksimalt lys, men de udfører en mere dekorativ rolle og bærer en æstetisk belastning.

Embedded modeller bruges oftest. Valget af formularer og materialer til dem er kun begrænset af en lille liste over mulige kombinationer, og installationen tager meget tid og kræfter selv fra erfarne entreprenører. Et stort plus er deres usynlighed over for den generelle baggrund, takket være, at lysekroner ofte suppleres af den indbyggede spotlight.

dimensioner

Som nævnt ovenfor er spotlightsens størrelse begrænset til 15 centimeter i diameter, strækloftets lærred er simpelthen ikke designet til store lampestørrelser. Det er værd at bemærke, at store lamper bruges ekstremt sjældent. For det første passer de ikke til stilen langt fra alle lokaler. For det andet er deres funktionalitet ofte begrænset af den ringe spredning af designideer.

Traditionelt vælges modeller, hvis diameter sjældent overstiger 80 mm. Dette skyldes, at sådanne modeller har høj lysstyrke, er relativt nemme at installere, indebærer installationen af ​​lamper med lav effekt og åbner et stort omfang for eksperimenter med designet.

Spotlightets bredde afhænger af den valgte pære. Således kræver almindelige glødelamper mindst 120 mm mellemrum mellem hovedloftet og banen til installation. Til lampe minion - 90-100 mm. Selvfølgelig, for værelser med lave lofter, overvejes et par af ovennævnte belysningsmuligheder: 12 cm er en alvorlig afstand, selv for høje værelser.

For halogenlamper er tallene betydeligt lavere - ca. 60 mm. På trods af den relativt lille figur er få mennesker klar til at "sænke" loftet med 6 cm.

Den mest fordelagtige løsning er LED-lamper, hvis ændring for installationen starter fra 35 mm. Nogle gange er dette en mindre afstand end nødvendigt for at installere profilerne, hvor loftet er fastgjort. På grund af denne funktion, bestemmer mange forbrugere installation af LED-lamper på trods af deres høje omkostninger.

form

Lampens form afhænger ikke kun af husets ejere, men også på egenskaberne ved montering. De fleste modeller kommer i en standard cirkulær konfiguration, men kan være firkantede, flerfacetterede figurer.

Indbyggede lys kan kun være runde. Sådanne begrænsninger pålægges af sikkerhedsgrunde: PVC-loftsfilm kan let "spredes" i lampens hjørne. Ikke desto mindre tilbyder markedet et stort udvalg af tilfælde af forskellige designs og endda med dekorationer (for eksempel en "regn" af krystaldråber).

Mere plads til manøvrering åbne overlygter. De kan være af forskellige former, da der i dette tilfælde ikke er nogen direkte forbindelse mellem konfigurationen af ​​selve lampen og dens fastgørelsesanordning. Det skal bemærkes, at fikseren stadig er præsenteret i form af en ring, men den store størrelse af lampens krop dækker let hele den "fyld", som ikke harmonerer med den.

Nogle spotlights er udstyret med en mini-baldakin, der dækker lyspærens overflade. Loftet selv ligner en halvkugle med forskellige belægninger, både glatte og facetterede. Der er også firkantede mini-loft lamper, gentagelse af formen af ​​kroppen, men i mindre skala.

En række forskellige lamper giver dig mulighed for at vælge en model for enhver smag til en række interiører, ikke kun moderne, men også klassisk. Hvis du supplerer den lyse lampekroppe med et ornament, kan du skabe et udseende af et lille kunstværk. En belægning med et præget mønster, med illusionen af ​​krakning eller blot med en lang række ansigter bryder lyset og skaber usædvanlig belysning i rummet og ændrer dermed hele atmosfæren i situationen.

materialer

Forskellige materialer til fremstilling af krop og dekorative elementer.

Ofte er kroppen lavet af varmebestandig plastik. Det er ret let og giver dig mulighed for nemt at installere lamper med lav effekt. Et stort udvalg af farver og teksturer tilføjer popularitet til materialet.

Et dyrere alternativ er metal. Det er også interessant, men metallet har en god strøm, hvilket betyder at du skal sørge for, at ledningerne er helt isolerede, så hvis der sker noget, får du ikke elektrisk stød.

Lampe af glas anvendes som overhead modeller. De passerer godt og giver dig mulighed for at tænde området så meget som muligt. Disse muligheder er dyre, fordi de bruger hærdet glas. Nogle producenter tilbyder slagfaste indstillinger, så når lampen falder, kan den overleve, og brugeren behøver ikke købe en ny.

Keramiske og gipsprodukter er yderst sjældne, men sådanne muligheder findes også. De er ikke bredt accepteret på grund af deres høje brummeløshed og lave præstationsegenskaber. Desuden er disse muligheder svært nok til at gå ind i interiøret på grund af det specifikke materiale.

Forskellige dekorative detaljer bruges som elementer til dekoration: krystalvedhæng, krystaller, farvet glas, træindsatser - kort sagt alt, hvad der vil hjælpe lamperne til at se harmonisk ud i indretningen.

farve

Valget af farver er ret stort. Både metalliske belægninger og rene farver og teksturmønstre anvendes.

De mest populære er gennemsigtige lamper. De sender lys godt, og i off-tilstanden ser de ud som krystaller på loftet. Mange købere er imponeret over en lignende virkning, hvorfor sådanne modeller har vundet universel kærlighed.

Hvid farve bruges primært til indbygget belysning, da det giver dig mulighed for at gøre lampen så upåklagelig som muligt mod baggrunden af ​​et strækloft, der traditionelt også er hvidt. Når du tænder for sådanne lamper, ser det ud som om strømmen af ​​lys hælder direkte fra selve loftet.

Sorte modeller er egnede til at se på, hvis du skal fokusere på loftoverfladen, for eksempel ved brug af gipspladens intrikate designs. Sorte lamper er svært nok til at hente op til det hvide loft, da de kan skille sig ud af uhensigtsmæssig kontrast på baggrunden.

Som et alternativ kan metalbelægninger foreslås: forgyldning, bronze, sølv, kobber. Sådanne modeller vil ikke se mindre interessant ud, men meget mere harmoniske.

Tegninger på lamper - en forholdsvis ny trend i mode. En tegning kan være enhver, lige fra stylisering til marmor og slutter med passager fra verdens mesterværker af kunstnerisk kunst (selvfølgelig kun delvise). Sidstnævnte er lavet til ordre ved hjælp af specielle enheder, sjældent malet med hånden. Det er populært at bruge græske ornamenter, såvel som efterligninger af krakkede sten med skinnende guld eller sølv striber.

magt

Afhængigt af hvilken type lampe der vælges, varierer den effekt, der er tilladt til brug på strækloftets overflade. Bemærkelsesværdigt har de største lamper den maksimalt tilladte effekt.

For glødelamper i frostglas er den maksimalt tilladte effekt 60 watt. Glødelamper anvendes stort set ikke til lofter, da forbruget af el til deres strømforsyning er for højt. Den gennemsnitlige levetid for en wolframmodel af denne kapacitet er ca. 1000 timer, hvilket slet ikke er imponerende på baggrund af de andre alternativer.

Strøm af energibesparende lamper må ikke overstige 45 watt. Twisted energibesparende elementer bruges på lige fod med LED. De absorberer lidt elektricitet, men disse prøver har brug for noget tid til at flare op i fuld kraft.

Halogenlamper bør ikke være mere kraftige end 30 watt. De opvarmer let og kan smelte på nettet. Bemærk venligst, at installation af sådanne modeller ikke kan gøres med bare hænder. Sørg for at bruge handsker, men i undskyldning er det værd at bemærke, at halogenprøver skal udskiftes sjældent. Deres levetid er ca. 3000 timer. En ekstra funktion er manglende evne til at regulere belysningsvarmen, halogenlamper har en fast spiral temperatur på 3000 K.

De bedst anerkendte LED-prøver. Den krævede effekt er på 40 watt. Fordelene er, at LED-mulighederne praktisk talt ikke opvarmes, varer længere end alle de angivne alternativer (i gennemsnit op til 30.000 timer) og har også forskellige lyskilder: fra kold hvid ved 8000 K til varm gullig 2700 K.

placering

Armaturets placeringsplan skal udarbejdes, inden loftdækslet er installeret, da det er nødvendigt at placere ledningerne og deres huse først. En god løsning er at pre-allokere plads til lamper på et almindeligt ark i en celle og derefter overføre markeringen direkte til loftet ved hjælp af skalering.

Både de dotty lamper, der er kaotisk placeret og symmetriske, arrangeret i en halvcirkel eller i to parallelle linjer ser smukke ud. Mange designere bygger opstillingen af ​​den relative hovedlygte - lysekroner. Denne tilgang er fuldt berettiget, men ikke nødvendig, spotlights kan godt eksistere alene.

Afhængigt af antallet af armaturer varierer de mulige varianter af deres placering også. Arrangementet af lamper af forskellig kraft afhængigt af det fremhævede område er en klassiker af genren. Du kan bruge to ordninger, som om overlejrede hinanden: til lysere og mindre lyse lamper.

En god idé er at arrangere LED'erne rundt om rummet. Afstanden mellem dem må ikke overstige 1 m, og til nærmeste væg - ikke mindre end 60 cm.

Gruppeplacering vil bidrage til at lægge vægt på et bestemt område, og jævn fordeling i rummet vil skabe diffust lys. Korrekt beregne det nødvendige antal armaturer. Eksperter bemærker, at det er nødvendigt at fortsætte med behovet for at bruge 1 lampe til 1,5 kvadratmeter. kvadratmeter. For eksempel, for et værelse på 12 kvadratmeter. m skal bruge 8 armaturer.

Til forskellige værelser

Afhængigt af det specielle rum skal placeres forskelligt spotlys. Det vil hjælpe med at justere proportionerne og gøre rummet mere harmonisk.

I soveværelset er det bedst at bruge så enkelt et arrangement som muligt og understrege usædvanlige detaljer, f.eks. Placere lamper langs væggen over hovedgavlen. I dette tilfælde vil de fungere som læselamper.

For gangen, korridoren og et hvilket som helst rektangulært rum er der samme opgave: Visuelt udvide rummet. I dette tilfælde er fokuset bedst at overføre til siden af ​​rummet og placere den intense belysning langs væggene og forlade den centrale del mørk. Derudover vil det tilføje lofter lofter.

På badeværelset stilles der øgede krav på armaturerne selv, deres IP-indeks skal svare til 67, hvilket betyder, at de er helt vandtætte. For et rum med høj luftfugtighed og risikoen for vand på belysningsenheden er dette emne ekstremt vigtigt.

I stuen skal spotbelysning installeres ikke kun afhængigt af den nødvendige grad af belysning, men også for at fremhæve et bestemt funktionelt område. Hallen byder gæsterne velkommen, så det er nødvendigt at fremhæve området med sofaer og også være opmærksom på de mest elegante elementer i indretning: malerier, figurer, fotografier.

I børnehaven, især i de små, er det vigtigt at fremhæve hvert hjørne. Brugen af ​​flerfarvede punktlamper, som kan male et barns værelse i alle regnbuens farver, hilses velkommen.

Hvilket er bedre?

Når du vælger en armatur til hængende lofter, skal du være opmærksom på dens mærke. Nogle gange ønsker du ikke at overbetale for mærket, men husk at i tilfælde af køb af lavkvalitets pærer må du muligvis udskifte hele loftet.

Det bedste valg til dagens anerkendte LED-lamper. De kræver ikke meget plads under kælderen mellem loftet og spændingsfilmen, de opvarmer ikke under drift, kendetegnes af bemærkelsesværdig holdbarhed og har en bred vifte af forskellige lys temperaturer og farver. Den eneste væsentlige ulempe er de høje omkostninger ved sådanne muligheder, men i det lange løb, der sparer på hyppig udskiftning og elektrisk energi, synes deres pris ikke så fremragende.

Valget af lampesignal afhænger af de mål, du forfølger. Måske er det kun nødvendigt at tilføje belysning til et mørkt rum, dekorere loftet eller opdele rummet i funktionelle områder - som du kan se, er der mange muligheder.

I det første tilfælde er indbyggede modeller perfekte til lyselementets rolle. Sådan belysning vil ikke tiltrække uønsket opmærksomhed til sig selv, og rummet bliver mærkbart mere livligt.

Hvis du vil fremhæve et enkelt emne eller område, kan du bruge spotlights. De er både indlejret og overhead. Deres forskel fra standardlamper er evnen til at dreje i forskellige retninger, fastgørelse af lysstrømmen fast.

Hvordan vælger man?

Valget af lamper afhænger af mange faktorer, herunder loftdækning og antal niveauer. Et loft på et niveau vil være en glimrende baggrund for spotlights af enhver konfiguration, men kun indbyggede modeller passer til strukturer på flere niveauer.

En simpel lampe vil se for kedeligt ud på et matt loft, men blankt PVC vil glitre med nye farver. Matt bør understreges med usædvanlige overhead crystal modeller eller indlejret med en interessant indretning. Det er nødvendigt at tage hensyn til dybden af ​​plantningen af ​​hver af de mulige modeller, da den varierer meget afhængigt af typen af ​​pærer. Husk at for almindelige glødelamper er parameteren optimal fra 120 mm til minions - 100 mm til energibesparelse og halogenlamper - 60-70 mm, til LED-lamper - ikke mere end 50 mm.

Hvis du vælger en faktura model med et billede, skal du være opmærksom på den harmoniske kombination af den overordnede indretning og ornament på lampen. For eksempel, hvis et værelse er indrettet i afrikansk stil, ville det være logisk at hente lamper "til zebra" eller i de samme farver, hvor rummet er dekoreret, for eksempel brun. Når du vælger, start fra dine egne følelser: Hvis du kan lide muligheden, bør du seriøst tænke på at købe.

Vær særlig opmærksom på det materiale, hvorfra lampen er lavet, og kvaliteten af ​​dens arbejde. Hvis modellen har skarpe uregelmæssigheder og grove kanter, er det bedst at afvise et sådant køb, da lampen kan ridse eller endda rive loftspladen under installationsprocessen. Gem aldrig på kvalitet, fordi du ikke vælger modeller i en måned.

Hvordan indsættes?

Installation af den drejede lampe til strækloftet er en ret hård opgave og kræver en vis erfaring og viden. Ikke alle fagfolk på hans område vil blive enige om at hænge punktpærer, hvad kan vi sige om amatørhåndværkere. Tilslutning af ledningerne er ikke særlig vanskeligt, alt undergrund ligger i at arbejde direkte med lærredet.

Før du hænger loftet, er det vigtigt at markere lampens position, trække ledninger til dem og fastsætte rammerne. Dernæst skal du montere spændingsarket selv. Efter at have bestemt de steder, hvor lamperne er monteret, er det nødvendigt at isolere disse steder i loftet ved hjælp af slidbaner og omhyggeligt klippe hullerne uden at beskadige slidbanerne selv. Derefter skal du reparere lampen selv og sætte pæren i.

I ord synes dette at være simpelt nok, men i praksis viser alting sig til at være helt anderledes. En enkelt fejl vil koste meget: Du bliver nødt til at købe et nyt lærred til et strækloft og gentag arbejde først.

Vi anbefaler på det kraftigste, at du ikke deltager i amatøraktiviteter og går til en specialiseret salon, hvor du også vil blive hængt præcist og hurtigt med en spotlight og et loft. Dette skal også ske fra økonomiske overvejelser: i så fald vil firmaet være ansvarlig for det beskadigede loft, og ikke dig; Derfor vil alle omkostningerne ved udskiftning falde på hendes skuldre.

Hvordan ændres?

For at ændre loftslygterne skal du gøre følgende:

 • For at starte, sluk armaturerne. Det er ikke nødvendigt at slukke for strømmen helt, det er nok at slukke for lamperne selv ved hjælp af en kontakt.
 • Løsn forsigtigt pæren fra patronen. 2-3 ruller er normalt nok til at gøre designet falde ud frit.
 • Skru ind en ny pære, ikke vrid det for tæt og forsøger ikke at hvile dine palmer på overfladen af ​​strækloftet. Ellers er det fyldt med belægningsbrud. Hvis du vrider lampen for tæt, skal du bruge så meget kraft til at skrue den af. Resultatet kan være den samme skade på spændevævet.
 • Tænd lyset og kontroller, at pæren virker.

I analogi med konventionelle statiske pærer erstattes også pletter, men i dette tilfælde skal pærens sted fastholdes manuelt.

Hvis du vil ændre lampen helt, anbefaler vi dig at kontakte en professionel. Det bedste valg ville være at købe den samme model, men en anden farve. I dette tilfælde vil det ikke kræve kompliceret arbejde med demontering af produktet, det er kun nødvendigt at udskifte lampens krop.

Hvis du beslutter dig for at bruge en anden type pære, skal du læse omhyggeligt vejledningen til din model. Nogle gange sker det, at lampen kun virker med kun én type, f.eks. Kun med LED-lys. Eksperimenter i dette tilfælde vil ikke føre til noget godt, men kun for at beskadige modellen i bedste fald og til en kortslutning i en mere sandsynlig en.

Indstillinger i interiøret

På badeværelset ville et glimrende valg være placeringen af ​​lamper omkring omkredsen af ​​hele rummet. Denne ordning giver dig mulighed for helt at opgive installationen af ​​lysekronen, da der skabes et tilstrækkeligt niveau af belysning. Symmetrisk arrangement ser ganske harmonisk ud, fordi det helt svarer til badeværelsens stilkoncept.

Spotlights over spejlet giver dig mulighed for at skabe den nødvendige ekstra belysning i dette område, når det er nødvendigt. Brug af forskellige kontakter til hovedlys og spotbelysning er meget bekvemt, det giver dig mulighed for at justere størrelsen af ​​belysningen af ​​rummet efter eget valg.

I dette eksempel er det tydeligt demonstreret, hvordan du kan lave en spotlight uden at være bundet til hovedlysens placering, samt hvordan du bruger forskellige ordninger til lamper med forskellig lysstyrke. Lysere lys er arrangeret i en cirkel og fremhæver stueområdet og mindre lyse omkring hele omkredsen.

Brugen af ​​forskellige lamper til at skabe funktionelle områder er en favorit metode for mange designere. Spotlights langs væggen belyser hylderne med forskellige genstande af kunst og tv, samtidig med at de tiltrækker opmærksomhed fra seeren og fremhæver fordelene ved interessante ting.

Det er ikke altid nødvendigt at bruge meget lys for at skabe en behagelig atmosfære. Nogle gange kan skjulte lamper i nicher klare opgaven ikke værre. Der kræves kun små dyser med åben punkt for at adskille rummet, for at adskille et funktionelt område fra et andet.

For information om hvilke lamper der passer bedst til et strækloft, se følgende video.

Valg af spotlight - hvad er vigtigt at vide?

Nedhængt loft

Når du vælger belysningsarmaturer til et gipspladloft, skal du beslutte, for hvilket formål du skal installere dem:

 • dekorere huset med det korrekte arrangement af belysningsenheder;
 • skabelse af den kombinerede belysning og opdeling af rummet i zoner;
 • alternativ til fuld belysning fra lysekronen.

Dot lamper til falsk loft kan laves af ethvert materiale, der er ingen begrænsninger her. Du kan vælge produkter fra aluminiumlegeringer eller ekstruderet metal, og det eneste, du skal være opmærksom på, er andelen af ​​loftets lofthøjde til størrelsen af ​​den lukkede del af belysningsarmaturet. For forskellige produkter skal det frie rum bag gipspladens loft være fra 2 til 10 cm. Før du vælger og køber den model, du har brug for, skal du sørge for at finde ud af, hvilket hul du har.

Typer af lamper

For at vælge de rigtige armaturer til loftet på gipsplader, skal du selvfølgelig beslutte, hvilke typer produkter der er, så vi vil fokusere mere på dette problem mere detaljeret.

Efter installationstype er belysningsindretningerne opdelt i:

 • Indbygget - kun den dekorative del er synlig på loftet udenfor, alt andet er gemt bag loftet. Til installation i gips skal der laves et hul i overensstemmelse med spotlights diameter.
 • Overhead - monteret på en hård overflade med skruer, vil hullet kun være nødvendigt for ledninger.

Med design kan du vælge følgende typer spotlights:

 • Rotationsbelysning er mulig fra forskellige vinkler;
 • ikke dreje - lyset fra enheden går kun ned.

Ved antallet af lamper kan opdeles i:

 • single-one lyskilde;
 • Cardan - en model med flere pærer til pærer, sådanne produkter vil være ret store i størrelse.

Interessant video om emnet:

lamper

Vælg korrekt spotlyset for gipspladens loft - dette er selvfølgelig en vigtig begivenhed, men glem ikke at købe en højkvalitets og passende lampe. Halogen, LED, kviksølv (energibesparende) og glødelampe til glødelampe passer til disse belysningsenheder. Den mest succesfulde løsning ville være valget af LED-lamper, på trods af den højere pris sammenlignet med andre lyskilder. Disse pærer er sikre, med en lang levetid, og når du tilslutter en lysdæmper, kan du nemt justere lysstyrken i rummet.

Du kan også vælge en halogenlampe til spotlights. Det er ikke særlig økonomisk, men er ideelt til værelser, hvor du har brug for stærke belysnings- eller belysningselementer i interiøret. Kviksølvprodukter, derimod, er økonomiske at bruge, men deres lys er ikke særlig nyttigt for synet, og det er svært at afhænde dem. Hvad angår glødelamper, anbefaler vi ikke at bruge dem i princippet. De opvarmer hurtigt, ikke holdbare og ikke særlig effektive.

Lidt om design

Selvfølgelig ønsker vi alle at vælge ikke kun effektive, men også smukke spotlights, som passer indvendigt i rummet, og det er ligegyldigt hvilket rum du vil installere dem i - i stuen, i badeværelset eller i køkkenet. Du skal altid gøre alt med smag! Det drejer sig især om de tilfælde, hvor udformningen af ​​huset udføres i en hvilken som helst konkret stil.

Hvis du vil vælge belysningsarmaturer til et klassisk rum, anbefaler vi at købe varer i en bronzeramme. Det er også muligt at vælge modeller med ornament eller krystal nuancer. Til Provence-stil anbefales en oval gylden ramme med glasskærme. Til sådanne moderne stilarter som hi-tech eller minimalisme, vil kolde metalliske farver, firkantede eller runde former gøre. Af den måde er det for denne stil, at brugen af ​​Cardan-modeller vil blive vellykket. Som du forstår, er valg af spotlights til design en individuel proces, og det afhænger selvfølgelig af din subjektive vision og smag.

Mere detaljeret er dette problem overvejet i videoen:

Strekak

Hvad angår valg af spotlights til et strækloft, kan du her anvende alle regler for udvælgelse af gipspladens loftsrum. Der er dog stadig nogle nuancer forbundet med faren for at opvarme spændingsvævet (forresten vil disse tip passe til ejerne af plastloftet):

 1. Stræklofterne kan modstå temperaturer op til 80 grader, så når du vælger lyspærer, skal du vælge produkter med en kapacitet på højst 60 W for en stofklud og ikke mere end 40 W for en film. Effekten af ​​halogenlamper bør være 2 gange mindre (henholdsvis 30 W og 20 W).
 2. Lyset fra spotlights skal rettes nedad.
 3. Brug sorte løg eller speculum til at reducere risikoen for varme.
 4. Det er nødvendigt at skabe et pålideligt sæde i strækloftet med en speciel ring, der gemmer sig i siden af ​​produktet.
 5. Sørg for at vælge kvalitetsprodukter fra troværdige producenter.

Hvis du skal vælge spotlights til et strækloft, anbefaler vi dig at se en video, der sammenligner de forskellige versioner af spotlights:

Nu ved du alt om, hvordan man vælger spotlights til loftet. Produktets størrelse, form og materiale er meget forskelligartet, og prisen kan variere betydeligt afhængigt af den valgte enhed. Bevæbnet med vores råd, kan du vælge de bedste modeller til dit hjem!

Strek-loftslygter

For at afslutte arrangementet af rummet, inden installationen af ​​strækloftet tages op, er det nødvendigt at overveje hovedproblemet - belysning. Typisk anvendes i rum med spændingsstrukturer, spot- eller vedhængslamper. Til dekorativt lys og brug led strip. Selvfølgelig vil alle ejere i huset se et smukt design, der kan realiseres ved hjælp af lys. Men eksperter anbefaler først og fremmest at være opmærksom på typerne af lamper.

For hvert specifikt interiør skal du vælge en bestemt type.

Særlige egenskaber

På planlægningen af ​​belysningen af ​​ethvert værelse skal du følge særlige regler, der forbedrer rummets ergonomiske egenskaber.

Det er vigtigt at overveje følgende kriterier:

 • Lampens placering bør bidrage til ensartet belysning i hele lokalet;
 • Lampens lysstyrke skal ikke være for høj, så lyset ikke irriterer øjnene;
 • Farverne bør forblive naturlige og ikke forvrænges fra belysningen.

Desuden bør belysningselementer ikke have en ødelæggende virkning på lærredet, se harmonisk ud i design og også have en bekvem metode til vedhæftning.

Derfor er det nødvendigt at fremhæve spotlights. De opfylder alle de angivne krav og er perfekte til spændingsstrukturer.

funktion

Der er flere specifikke kriterier, der hjælper med at vælge den mest passende belysningsindstilling:

 • Strålingsintensitet;
 • magt;
 • Varmeoverførsel med minimal ydeevne;
 • En harmonisk kombination med det generelle indre af rummet.

For at kunne vælge lyssignaler skal du være opmærksom på kælderen, beskyttelsesniveauet, strømmen, spændingen og lysstrømmen.

Strømforsyningen gælder ikke for alle lyselementer. For eksempel kræver diode og halogenlamper undertiden tilslutning af en strømforsyningsenhed. Det er muligt at finde ud af om en sådan forbindelse er nødvendig, ved at undersøge alle enhedens egenskaber i detaljer. Indgangsspændingen kan være 12 eller 24 volt.

Desuden er det vigtigt at overveje lampens design. Forsinkelse af denne parameter kan påvirke kombinationen med interiøret negativt, og baggrundsbelysningen mislykkes. Også vigtig er lampens størrelse.

Elementer af LED og halogen type bør vælges under hensyntagen til behovet for at tilslutte strømforsyningen til dem. For at gøre dette skal du bestemme det sted, hvor strømkilden er placeret.

Den mest korrekte placering vil være taggen. I så fald skal udskiftningen ikke nødvendigvis afmontere hele strukturen.

I dag tilbyder producenter af spotlights deres kunder en ret bred vifte af disse produkter. Derfor kan alle selv vælge enhederne efter deres ønsker og angivne krav. De har forskelle ikke kun i udseende, men også i tekniske parametre.

Således kan vi skelne adskillige parametre, hvormed disse enheder kan variere:

 • Ved installation
 • Ifølge de anvendte lamper;
 • I form
 • Ved magten;
 • Efter størrelse og andre parametre.

For at installere lysarmaturer vil det være nødvendigt at bryde spændingsstofets integritet. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at være opmærksom på typen af ​​installation af elementer. Sådanne lyskilder kan være tætsiddende (indbygget) og monteret (ekstern). I den første udførelsesform finder anlægget sted i særlige nicher, og i det andet udføres monteringen på en hvilken som helst overflade, forudsat at den er flad.

Det næste skridt er at vælge lampens type.

De er opdelt i følgende typer:

 1. glødelampe;
 2. halogen;
 3. LED (LED);
 4. energibesparelse.

Glødelampe anses for at være en budgetmulighed, da deres omkostninger er flere gange mindre end andre. For præcisionsanordninger anbefales brug af en pære lampe. De er i stand til jævnt at sprede lys og varme op mindre. Denne type lampe er egnet til punkt og lukket belysningsarmaturer.

Der er dog en vis mangel på deres anvendelse. De er for store. Længden af ​​patronen, hvor basen er placeret, når 12 centimeter. På grund af dette bør afstanden mellem loftets overflade og den dekorative belægning være omtrent den samme. Selvfølgelig kan alle disse mangler elimineres ved hjælp af riller lavet med et fræser.

Men sådanne radikale foranstaltninger kan erstattes med at bruge lamper med en enklere monteringsmetode.

Halogenlamper i deres egenskaber ligner den tidligere form. Der er dog en væsentlig forskel - der er en buffergas inde i kolben.

På grund af det har de nogle fordele:

 • Med samme grad af lysstyrke har pæren med tråden mindre dimensioner;
 • indeholder et stort udvalg af former og størrelser.

Det viser sig således, at disse produkter giver mere lys, men samtidig kan de monteres i mere kompakte armaturer. Det er især bekvemt, at de er egnede til sådanne anordninger, som har støv- og vandafvisende egenskaber. Desuden er patronen, som er nødvendig for dem, også meget mindre i størrelse. Den afstand der kræves mellem overlapningen og den dekorative belægning er 5-6 centimeter.

Halogenlamper kan også betjenes i op til 4000 timer.

Hvad angår LED-lamperne, er de samlet i strålediodene. I modsætning til andre fungerer sådanne lamper på likestrøm. De giver en kontinuerlig strøm af lys. De er imidlertid forbundet via en vekselstrømstransformator.

En anden fordel ved LED'er er øget levetid. De kan bruges op til 5 år. Samtidig er forbruget af forbrugt energi betydeligt lavere end i tidligere arter.

Energibesparende (fluorescerende) lamper er kendetegnet ved deres evne til ikke at varme op. Derudover forbruges de en meget lille mængde elektrisk energi. Det tager imidlertid tid for dem at blusse op.

En anden form for klassificering anses for at være form af belysningselementer. For at undgå sprængstofs brud er det bedre at bruge lamper, der har form som en cirkel. Det er værd at bemærke, at i dette tilfælde handler det ikke om hele elementet, men kun om landingsplatformen. At hun er ansvarlig for at installere lampen.

Et af de vigtigste parametre ved valg af belysning er strøm. Det er vigtigt at overveje dets maksimale ydeevne og afstanden fra overfladen til lampen.

De etablerede effektgrænser skyldes, at PVC-film, som anvendes i loftkonstruktioner, har tendens til at smelte og deformere ved en temperatur på mere end 60º.

For at fjerne sådanne uønskede effekter anbefales det at installere lamper med en effekt på op til 60 watt. Nogle gange kan du installere mere kraftfulde armaturer. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at levere varmeisolering på stederne for installerede enheder.

At være involveret i udvælgelsen af ​​lamper, er det værd at overveje deres placering. Det er nødvendigt at udelukke lærredets berøring med belysningselementet. Så du kan undgå den mulige deformation af loftet. Derfor er det nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem landingsplatformen og tætningsringen.

Separat er det værd at fremhæve de punktlydende lys, som har hængsler i deres design. De kaldes pletter. Deres hovedformål er at belyse både hele rummet som helhed og dets separate del (zone).

Hvad lygter bedre for hængende loft

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.