Vælge vandtætte lamper til rackloft på badeværelset

Det er vigtigt at vælge et armatur til et loftsloft i badeværelset i henhold til to kriterier - modstand mod fugt og temperaturændringer. Til bekvemmelighed for kunderne har fabrikanter af belysningsudstyr tildelt badeværelsesapparater i en særskilt kategori kaldet "fugtsikker". Enheder mister ikke deres funktioner under drift under konstante forhold med høj fugtighed, men ikke kun. Fuld tæthed af enhederne gør dem uskadelige og foran en overflod af støv.

Funktioner af vandtæt udstyr

Traditionelt er armaturer til battlofter i badeværelset og andre typer af ophængte strukturer spotlights. Lavet af en pålidelig kombination af metal og glas, er produkterne ikke udsat for korrosion, de håndterer fugt, dampe og forurening. Jo højere grad af gennemsigtighed i glasset er, desto lysere og mere fokuseret vil lysstrømmen være.

Loftarmaturer til badeværelset er opdelt efter graden af ​​beskyttelse mod fugt, hvilket bekræftes af en særlig markering fra kombinationen af ​​bogstaver ІР med et par tal, hvor den første er beskyttelse mod faste partikler og den anden er graden af ​​beskyttelse mod fugt. Hver vandtæt lampe er markeret. Disse kan være følgende muligheder:

 • ІР65 - Indretninger med maksimal beskyttelse mod støv og vandstråle;
 • ІР54 - enheder med delvis beskyttelse mod støv og stænk;
 • IP44 - beskyttelse mod fordampning og små støvpartikler op til 1 mm.

Med hensyn til lyskilden har det for nylig været LED'erne, der vandt glødelamper og halogen.

Når man vælger LED-lamper til lamper, vil køberne have mulighed for at evaluere en række fordele, herunder:

 • lang driftsperiode
 • minimumsopvarmning
 • evne til at oprette forbindelse til et netværk på 220 volt;
 • Garanti fra fabrikanten til tre år.

Vælg et badeværelse armaturer behøver ikke kun i udseende og størrelse. Det er vigtigt at vælge sådanne enheder, som fuldt ud opfylder sikkerhedsstandarderne.
Typer af fugtsikre enheder efter type installation

Den største forskel mellem fugt-resistente badeværelse armaturer fra konventionelle apparater i deres design funktioner. Indretningerne er opdelt i flere typer, afhængigt af hvad der vil være installation af lamper i rummet. Disse kan være enheder:

Løftearmaturer monteret direkte i loftets overflade, der maskerer ledningerne i loftloftet. En sådan variant af udstyr ville være passende i badeværelser, hvor spotlysets højde ikke er kritisk, det vil sige i værelser med lofter fra 2,5 meter.

Ceiling vandtætte enheder har en vigtig funktion - de kan kun monteres på loftoverfladen og er ikke egnet til vægge, møbler eller gulv. Lyse repræsentanter for denne gruppes udstyr er flade lysekroner "piller".

Overlygter er monteret på overfladen af ​​rackloftet. I modsætning til det indbyggede punkt kræver de ikke ekstra plads, så de vil være en god løsning til små værelser med begrænset lofthøjde.

Overvej flere mærker, hvis produkter på hjemmemarkedet nyder en velfortjent tillid.

Belgisk kvalitet fra MASSIVE

Installer lampens indbyggede belgiske mærke foretrækker folk, for hvem i første omgang har dokumenteret kvalitet og pålidelighed. Virksomheden har haft succes i lysmarkedet i næsten et århundrede og har derfor et upåklageligt ry. Firmaet blev grundlagt i 1926 og tilbyder kunder et stort udvalg af lamper, herunder dem til et badeværelse med et fugtisoleret hus.

Et særpræg ved produktets mærke er et usædvanligt design i forskellige retninger, alt fra klassisk til moderne. Enheder opfylder europæiske standarder, som testes på hvert trin i fremstillingen, er helt sikre. Fugtbeskyttelsespletter og spotlights passer til badeværelset.

Belysning fra det østrigske mærke - hvad er bemærkelsesværdigt

De fugtbestandige LED-lamper fra den østrigske produktion af Eglo-mærket er også populære på hjemmemarkedet. Virksomheden har produceret udstyr i mere end 40 år, idet det drejer sig om høj kvalitet og fremragende design af modeller. I selskabets katalog er der mere end 2000 navne på armaturer, blandt hvilke du kan vælge spektakulære enheder med funktionen beskyttelse mod fugt.

De fleste af virksomhedens modelprogrammer er fremstillet i østrigske og ungarske planter. Producentens prioritet er produktets funktionalitet, sikkerhed og miljøvenlighed kombineret med en gunstig pris.

Fransk producent - Legrand selskab

Installationen af ​​franskfabrikata fra Legrand-mærket er fuldt berettiget. Virksomheden har været i drift siden slutningen af ​​det 19. århundrede og fylder markedet med virkelig højkvalitets, pålidelige produkter. Udstyr under dette mærke er lige så effektive i driften af ​​beboelsesbygninger og administrative bygninger.

Produkterne fremstilles i fabrikker med moderne, konstant opdateret udstyr. Virksomhedens katalog er en af ​​de største i verden og har omkring 130 tusind enheder, hvoraf mange modeller er designet udelukkende til værelser med høj luftfugtighed.

Indenlandsk teknologi - overkommelig og pålidelig

På det russiske marked er en af ​​lederne i produktionen af ​​lamper til lamper, herunder dem, der er modstandsdygtige over for fugt med en hermetisk konstruktion, AMBRELLA ligner. Virksomheden har etableret produktion af udstyr til ophængningssystemer siden 2012, og før det var også implementatør af de største europæiske mærker.

I dag fremstilles AMBRELLA-produkter i Kina, hvilket gør det muligt at reducere omkostningerne ved færdige produkter, ikke på bekostning af den kvalitet, som fabrikanten kontrollerer i hvert trin.

Lamper i loftet i badeværelset - de bedste indbyggede og suspenderede moderne ideer (75 billeder)

Ideel lys, ikke stanslys. Om nødvendigt, spredt eller rettet. Evnen til at styre belysning er et stort fremskridt fra den tekniske udvikling. Et badeværelse er et ofte brugt rum, så det er meget vigtigt at vælge den optimale belysning, som kan styres. Gør det lysere, hvis det er nødvendigt, mute.

Moderne producenter producerer et stort antal forskellige lamper og lamper af forskellige former, typer, design. Vanskeligheden er, at det ikke er let for en nybegynder at forstå, at bestemme, hvilken der er bedre at vælge, at understrege interiøret, at føle sig tryg og hygge, mens man er på badeværelset.

Resume af artiklen:

klassifikation

Dekorativ belysning med brug af forskellige ordninger har erstattet det eneste traditionelt installerede loftloft rundt eller kvadratisk form. Og hvis det før det var nok den vigtigste kilde til lys, nu er et moderne interiør design mange muligheder, der udvider ideen om, hvordan man bedst kan udstyre dit badeværelse.

Lamper kan placeres på væggen, loftet, gulvet, forbundet med forskellige kontakter. Dette gør det muligt at styre belysningen på badeværelset.

Typer af lamper

Det moderne marked tilbyder forskellige typer lamper og apparater:

Raster. Aluminiumsgitter monteret på loftet, indgår i designet af denne model af lampen, afspejler lys, gør det tredimensionelt.

LED. Mindste strømforbrug, uafhængighed af spændingsfald - deres store fordele. Ulemper - høj pris.

Embedded. Installeret under installation af loftet.

Spotlights. Bær flere dekorative egenskaber. Pålidelig, praktisk. Tillad dig at specifikt oplyse et bestemt område. Med lethed spille en rolle som hovedbelysningen.

Falsk. Installeret efter alt arbejde i specielle huller i loftet eller i væggen.

Selvlysende. Også omtalt som energibesparelse. Giv ensartet stærkt lys.

Dyurolayty. Fleksible monteringsbånd med LED-pærer og modstande. Installeret normalt omkring omkredsen. Ofte udføre funktionerne i kranse.

Placering af lamper

Af karakteren af ​​placeringen af ​​lamperne er opdelt i følgende kategorier:

 • At belyse spejlet
 • loft;
 • Gulv;
 • Vægmonteret.

Udstyr til rack, stræklofter

Ved indretningen af ​​badeværelset er det vigtigt at vælge den rigtige belysning for at skabe god synlighed. Samtidig er det vigtigt, at det var muligt at regulere lysstyrken. At tage et bad med aroma olier er det usandsynligt, at du har brug for et stærkt lys, men en dæmpet er bare lige.

Til dekoration af slattede lofter i badeværelset bruger de spot-, overhead- og forsænket armaturer med LED-lamper.

Denne form for belysning har sine væsentlige fordele:

 • Energibesparelse på højeste niveau.
 • Lang levetid;
 • Lamperne er økonomiske;
 • Tilgængelighed af transformatorer af høj kvalitet, der beskytter hele enheden mod spændingsafbrydelser.
 • Evnen til at skabe panorama belysning i et lille badeværelse.

En stor ulempe ved sådanne LED-lamper og det udstyr, der er nødvendigt for deres installation (transformatorer, ventilationssystem) er deres høje omkostninger.

Vigtige punkter at være opmærksom på, når du vælger

På badeværelset er det nødvendigt at vælge, arrangere belysningen, så det var behageligt at udføre alle vandprocedurerne. Det stod godt ud, spejlet blev fremhævet. Lyskilder tjente ikke kun en dekorativ funktion, men skabte også en god synlighed.

Vælge belysning til badeværelset, være opmærksom på følgende punkter:

 • Hvad er lampen til?
 • Hvor sikkert og vandtæt er det;
 • Hvad er det design, form, størrelse, type.

Det er blevet fashionabelt at kombinere flere typer lamper, understreger et eller andet funktionelt område - et spejl, en vask, en hylde. Visuelt udvide rummet.

Indbyggede gulvlamper med dæmpet belysning kan skabe den unikke atmosfære i rummet i færd med at tage et bad, skabe yderligere afslapning og ro.

Billeder af designprojekter med design af lamper på et strækloft, gulvbelægning, vægge er tilgængelige både i kataloger og på internetsider. Du kan altid vælge en lys sammensætning til dit badeværelse, som vil appellere.

Udviklingen i brugen af ​​energibesparende lamper øges dag for dag. LED og luminescerende enheder er i stor efterspørgsel. Med deres hjælp kan du lave både grundlæggende og ekstra belysning, skabe harmoni og komfort.

Spotlys til slattedlofter

Ved slattede lofter menes smalle paneler af plast, aluminium eller stål i kombination med et fastgørelsessystem. Dot lys til slattedæpper (herunder i badeværelset) er præsenteret i overflod i Moskva af BasicDecor butikken.

Fordele ved spotlights til lamellofter

 • Kompensere for tabet af loftets højde - er indlejret inde i rackloftet.
 • Let at installere - de fleste armaturer kræver ikke ekstra monteringer.
 • Der er ingen begrænsninger på lampens magt, lamperne er modstandsdygtige over for opvarmning af lamperne.
 • Ligegyldigt hvad lampens reflektor, lamplader ikke sender lys.
 • Nemt at skifte en lampe eller installere en transformer.

I badeværelses- og metalpladeloftet anbefales det at bruge spotlights med en transformer og en 12 volt lampe.

Hvordan man vælger lamper til badeværelset og installerer i reolloftet gør det selv

Rackloft - den perfekte tekniske løsning til forbedring af interiøret. Det er modstandsdygtigt over for negative eksterne faktorer, brandmodstand, det er ikke bange for korrosionsprocessen. I forbindelse med direkte installation af stativtækket er det vigtigt at tage højde for højkvalitetsbelysningsenheder, som fremhæver individualitet af designideen.

Vælg forsænket lys baseret på farvepaletten og loftet.

Det er vigtigt! Til badeværelset, toilet, køkken, vælg lamper med hætter, der er designet til at rense fugt.

For denne type overlapning vælges indbyggede lysarmaturer, da det er forbudt at belaste dem med store objekter.

Design funktioner i racket loftet

Rackloft - et design af metalplader og bøjler, der er fastgjort til basen ved hjælp af specielle eger. Før installationen af ​​loftet skal du overveje placeringen af ​​hver lampe. På baggrund heraf udføres direkte lysdesign i processen med at udvikle rammestrukturen.

Rack og knivsystem

Det er vigtigt! Det er bedre at bruge en metalslange til elektriske ledninger, hvilket forhindrer fuldstændig demontering af loftbeklædningen på reparationstidspunktet.

Typer af lamper, hvilken man foretrækker?

Der findes mange typer lamper og typer af belysningsprodukter på markedet. For at vælge de rigtige modeller til rackloftet er det vigtigt at kende deres fordele og ulemper.

 • LED. Denne type lampe er værdsat for dens økonomiske egenskaber og lang levetid, hvilket forklares ved, at der ikke er gas, spiral, glasflaske i strukturens struktur. Disse lamper sender effektivt lys med minimal strømforbrug. LED-lamper er kendetegnet ved deres æstetiske egenskaber, fordi de passer perfekt ind i ethvert interiør. Direkte arbejde påvirkes ikke af spændingsfald, hvilket er et vigtigt kriterium.
LED pærer
 • Fluorescerende. Denne type lampe er efterspurgt, værdsat for lysets ensartethed og lysstyrke. Lysstofrør er energieffektive.

Det er vigtigt! Lysstofrør er ikke bange for fugt, det er den bedste løsning til køkken, badeværelse, badeværelse.

 • Point. Denne type enheder bruges til dekorative formål, men klare hovedlysets rolle. Fordelen ved denne form for belysning er at ændre retningen af ​​lys. Spotlights er præget af pålidelighed og anvendelighed.

Det er vigtigt! Spotlights har en række sorter: klassisk, stjernehimmel, dekorative.

 • Embedded. Sådanne lamper installeres direkte i lamperloftets monteringsproces. Når du vælger indlejrede armaturer, skal du overveje, at enhederne påvirker reduktionen af ​​lofthøjden. Bemærk, at hver pære udsender en bestemt mængde varme ved installation. Hvis den procentdel af varme, der frigives, er stor, kan loftbelægningen i umiddelbar nærhed blive deformeret, smeltet. Pas på med glødelamper.
 • Raster. I denne type lys reflekteres lyset af aluminiumgitter. En sådan anordning er ret tung, derfor er den monteret med fiksering på loftet eller bundloftet.
Raster lampe

Fordele ved at bruge et loft loft på badeværelset

Der er flere grunde til at installere et loft loft i et badeværelse er den bedste løsning.

Ophængt konstruktion på badeværelset

Fordele ved et rackloft:

 • Materialerne, som racktæppet er lavet af, er rustfrit stål og aluminium. De er ikke udsat for fugt, så de er velegnede til værelser med høj luftfugtighed. Det anvendte materiale er desuden overtrukket med krom eller nikkel, og som følge heraf er det tilpasset til at modstå luftfugtighed i lang tid;
 • Konstruktionen selv. Gab mellem lamellerne udfører ventilationsfunktionen;
 • Rackloft øger visuelt rummet.

Rackloft har ingen ulemper, bortset fra den høje priskategori af materiale sammenlignet med plastik.

Sådan vælges en lampe korrekt

For korrekt valg af pålidelige lamper til lamellofter skal du først og fremmest indstille bestemte opgaver og derefter analysere lampernes funktioner.

Det er vigtigt! Nøjagtigt og korrekt sammenligne lysstyrken i forskellige områder af rummet.

For at vælge den rigtige belysningsenhed skal du tage højde for lysets spektrum, dets effekt. Jo højere det er, desto mindre vil være nødvendigt for at nå målene. Undlad at overse mærkning, som giver information om lampens støv og fugtbestandighed. Mærkning består af to tal:

 • Den første er niveauet for beskyttelse mod støv;
 • Den anden er fra fugt.

Typer af stativsystemer

Der er udviklet to typer af lamellofter - lukket og åbent. I den første type er lamellerne monteret med huller, der dækker dekorative indlæg, eller de forbliver åbne.

Den anden type er en endelt konstruktion, lamellerne monteres tæt på hinanden.

Det er vigtigt! Der er perforerede lofter. De giver god ventilation.

Suspenderede komponenter

Suspenderet konstruktion består af følgende elementer:

 • Stingers - strimler til fastsættelse af beklædningsplader;
 • Suspensioner - spring og brug eger. Bruges til at holde ophængsstrukturen, forhindrer sagning.
 • Profiler (mellemliggende, guider). Anvendes til arrangementet af rammestrukturen;
 • Facing paneler.

Monteringsarmaturer

Det er svært at lave det rigtige valg af lamper på grund af deres overflod. Men ikke mindre vigtigt er den direkte installation af lamper i rackloftet under hensyntagen til alle regler og nuancer.

 • Under installationen
 • Efter installationen.

Uanset hvilken mulighed du vælger, husk at hullerne til belysningsarmaturer laves før installationen.

For korrekt installation skal der tages hensyn til råd fra fagfolk:

 • Bestem det nøjagtige antal armaturer;
 • Find ud af deres placering;
 • Udfør huller forud for installationen;

Det er vigtigt! For at gøre åbningerne så lige som muligt, brug en mellemstor bor, takket være hvilke åbninger der laves i midten af ​​hver af cirklerne.

 • Hulets diameter skal være mindre end lampens kant;
 • Skærepunkterne er jorden;
 • Efter de færdige manipulationer fortsæt til den direkte installation.

Hvis du følger disse tips, vil installationen af ​​armaturerne være upåklagelig, da det ved installation af armaturerne er vigtigt, at den korrekte diameter af de udskårne huller er.

At vælge byggematerialer må ikke styres af princippet om "hvad er billigere." Det er bedre at købe kvalitetsmateriale med et certifikat. Dette giver garanti for kvalitet og lang levetid for materialet. Håndværksvirksomheder angiver ofte ukorrekt mærkning, hvilket kan medføre negative konsekvenser.

Vandtætte armaturer til rackloft på badeværelset

Racklofter er en bekvem og stilfuld løsning til køkken, toilet eller badeværelse design. De er fugtbestandige, tolererer temperatursvingninger godt og skabes som regel fra miljøvenlige materialer. Konventionelle belysningsanordninger i form af lysekroner eller gulvlamper er ikke egnede til det, så lad os se, hvilken type lampe der passer til et lameltak.

Typer af lamper

Spotlys til slattedlofter - dette er den bedste designløsning. I selve designet kan du installere forskellige typer lamper. Lamperne er:

 1. Glød stik. Selv om lampen til et rackloft med glødelampe ved første øjekast synes at være den nemmeste og billigste løsning, viser det sig faktisk at være den mest upraktiske. Først og fremmest er sådanne pærer ret voluminøse, hvilket skal tages i betragtning ved konstruktionen af ​​loftkonstruktionen. For det andet brænder de hurtigt ud. Endelig kan glødepærer ikke kaldes økonomiske, de bruger meget elektricitet, hvoraf de fleste bruges til opvarmning i stedet for belysning.
 2. Halogenlamper er kompakte i størrelse. De arbejder på princippet om incandescence, men indefra er de fyldt med inert gas. Sammenlignet med deres forgængere - glødelamper - de er 3-4 gange mere økonomiske.
 3. LED-lamper er ideelle til lamper. De er helt sikkert at bruge, er ikke bange for høj luftfugtighed og temperatur ekstremer og opvarmes ikke under drift. LED-effektivitet er en af ​​de højeste blandt analoger, næsten hele strømmen går ind i belysningen, og de kan arbejde i flere år uden udskiftning. Det er ikke nødvendigt at installere hvide lysdioder, du kan tage farve og så vil badet i stedet for naturlig belysning spille i forskellige farver.

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

Fluorescerende lamper passer til lamper i badeværelset, fordi de ikke er bange for fugt, og for godt arbejde behøver de et varmt rum. Men dotkonstruktionen til deres installation virker ikke. Dette vil kræve rasterbelysningsenheder, der er af tre typer:

 • at have et spejlgitter
 • med parabolsk louver giver lige lys;
 • med integreret dobbelt parabolisk louver, der eliminerer blænding.

Af minuserne af fluorescerende enheder - de kan udsende støj og flimre under drift, og de opvarmer desuden under drift.

Tekniske egenskaber ved enheder

Nødvendig sikkerhedsmærkning af lamper - IP54. Sådanne indretninger fungerer godt under forhold med høj luftfugtighed og tillader indtrængen af ​​sprøjtvand. Desuden er deres design beskyttet mod indtræk af små støvpartikler. Sådan belysning er velegnet til badeværelser.

Når du vælger lysarmaturer, skal du være opmærksom på deres størrelse. Ikke hver glødelampe passer i et bestemt rackloft, det indbyggede apparat skal passe i størrelse. Et af elementerne i loftkonstruktionen er stringers - strimler, fastgørelsesplader. Hvis lampen har en højde på 8-10 cm, og strengere - 4 cm, vil installationen være vanskelig. For at kunne montere baglygten i stringer skal du øge den ved hjælp af en træbjælke.

Installation af belysning

Installering af armaturer i et slattedæksel ledsages af det eneste problem - det er nødvendigt at forudse og planlægge på forhånd, hvor lyspærerne vil blive placeret. Resten er en simpel opgave, som du selv kan klare. Ledninger er også sat i forvejen, inden skinnerne fastgøres. Hvis du har brug for at ændre noget, er det nødvendigt at demontere hele loftet. Til installation af en lysekrone, ud over selve enheden, skal du:

 • Vernier tykkelse;
 • puslespil, som kan erstattes med en almindelig papirvarer kniv;
 • en blyant.
 1. Markér placeringen af ​​pærerne i loftet. Overvej at punktlamper har brug for mindst 1 stk. Pr. 2 kvm. Du kan lægge det oprindelige mønster af dem eller arrangere rundt omkretsen, det vigtigste er at give belysning af alle hjørner af rummet.
 2. Så skal du prøve på lameller til loftet og skære huller på de nødvendige steder. Se for at passe til diameteren. For ikke at forveksle og gøre alt sikkert, er det bedre at skære hullerne lidt mindre end belysningsenhederne selv.
 3. Ledninger skal foretages på forhånd. Kabler er lagt i korrugationer eller kabelkanaler og fastgjort til loftet. Bedre pasform af kobbertråd på 2 kvadratmeter. mm, den er længere i drift end aluminium. For nogle enheder kan der være behov for en down-down transformer, det er bedre at afklare dette på forhånd på købstidspunktet.
 4. Det næste skridt er at installere loftskinnen, så hvert hul falder sammen med markeringen.
 5. Det sidste punkt - du skal indsætte en termisk ring i hullet og fastgøre lampen til rackloftet.

For at give det indre komplette i væggen, kan du montere punktlamper. De vil ikke kun tjene som et element i yderligere belysning, men også skabe et holistisk ensemble med loftbelysning.

Badeværelse spotlights: 3 afgørende faktorer for installation

Indbygget loft spotlight til badeværelse på slattedæksløb

Generelt er reglerne for placering af spotlights i badeværelset fiktion, da der simpelthen ikke er nogen regler - alt afhænger af fantasi. Men når man samler dem, bør man være opmærksom på magt og deres tilsigtede formål.

Det vil sige, at den vigtigste faktor er, om det er hovedbelysningen eller hjælpen. Men vi vil diskutere alle de spørgsmål, vi har brug for nedenfor, samt se videoen i denne artikel.

Hvad du skal vide og være i stand til

Spotlights bruges meget bredt, og det er ikke begrænset til hverdagen, og da de kan placeres i næsten enhver rækkefølge og på et hvilket som helst passende sted, bruges de også i kontorer, butikker, børne-, uddannelses- og medicinske institutioner til belysning af produktionsværker, åbne og lukkede pavilloner. Derudover kan installation foretages i nicher, på buer, i vægge, i gulve, i skabe, og så videre.

Faktor nr. 1 - forskellen i metoder til installation

Valgmuligheder for overhead modeller

Overhead belysning enheder:

 • overhead modeller bruges til installation i kontinuerlige lofter, for eksempel på kittede beton gulve;
 • det vil sige, disse er de steder, hvor der af tekniske årsager ikke er mulighed for at lave nicher eller forsænkninger til montering af indlejrede modeller;
 • deres placering bestemmes af tilstedeværelsen af ​​en monteringsplatform, som er fastgjort på betonggulvet, og et diffusionshus er allerede fastgjort til det.

Embedded Models

Indbygget belysning:

 • embedded eller mortise modeller har det bredeste udvalg af applikationer, derfor er efterspørgslen efter dem også meget stor;
 • sådan popularitet er forklaret ved, at de kan monteres i alle typer overflader, under hvilke der er et bestemt frit rum;
 • såsom ophængs- og stræklofter, gipspladestrukturer af forskellige konfigurationer, stigerør, skabe, vægge og lignende;
 • Sådanne indretninger er et fast metalhus med fastgørelseselementer til lampen.

Suspension type belysning spotlight

Suspenderede spotbelysningsenheder:

 • I modsætning til de overliggende og indlejrede enheder har suspenderede punktmodeller ikke en fast tilslutning til overfladen;
 • det vil sige, at enhedens hus er placeret i en vis afstand fra loftet, derfor kan mulighederne for placering af spotlights i badeværelset reguleres ikke kun af afstanden mellem lamperne, men også af deres højde;
 • Til suspension anvendes en kraft, dekorativt designet elektrisk kabel her, men sådanne modeller kan kun anvendes i nærværelse af højt til loftet.

Rotary (venstre) og ikke-drejelig (højre) spotlight

Med designfunktioner kan spotlights opdeles i to hovedtyper - de er drejelige og ikke-drejelige modeller:

 • i dette tilfælde er det umuligt at sige, hvilke enheder der er bedre, baseret på typen af ​​konstruktion, da dette afhænger af deres formål;
 • Rotary modeller monteres bedst i kabinetter eller nær et spejl, hvor der kræves retningsbelyst belysning, mens ikke-roterende modeller er mere egnede til gruppens lysdisplay.

Faktor nummer 2 - kilden til belysning

Spørgsmålet om, hvor mange spotlights du har brug for i badeværelset, afhænger af deres strøm, hvilket er angivet på pakken. Men det er nødvendigt at tage højde for, hvilken slags belysningselement eller lampe der findes i denne enhed, og de kan være:

 • spejl;
 • halogen;
 • energibesparelse;
 • LED.

Spejl glødelampe

I øjeblikket er glødelamper mindre og mindre brugt til spotbelysning, og der er gode grunde til dette. Først og fremmest bruger en sådan lyskilde en masse elektricitet, og gruppesammensætningen vil derfor kræve ekstraomkostninger, hvilket ikke er helt acceptabelt med moderne teknologier.

Derudover har disse modeller ekstremt lav effektivitet, og de er meget varme, derfor anbefaler instruktionen ikke deres anvendelse på plastpaneler.

På foto - halogenlampen

Med hensyn til energibesparelser kan halogenlamper uanset basis også ikke kaldes rentable, da stigningen i energiforbruget medfører en stigning i de finansielle omkostninger. Imidlertid bruger de ofte "halogener", da sådanne spotlights udsender en temmelig kraftig, frostet lysstrøm, der udledes af en glaskappe.

Derfor er de nemme at bruge ikke kun som sekundær, men også som primær belysning, hvilket øger designmulighederne.

Sammenlignet med de to første er energibesparelseslampen den mest økonomiske og har samtidig en temmelig kraftig strøm af frostet lys. Men hun er ikke uden fejl.

Sådanne elektriske apparater har brug for særlig bortskaffelse, og desuden er dets lys ikke helt befordrende for synet. Spotlights med en sådan kilde er dog ganske populære.

Det bedste i alle tekniske parametre kan kaldes LED-lamper, og det er ikke forgæves. Moderne belysningsanordninger med G-53 b base G-70 anvendes i øjeblikket til lamper med nogen strøm, da sådanne enheder udsender jævn, koldt lys og slet ikke opvarmes.

Den største og sandsynligvis den eneste ulempe er den ret høje pris på LED'er, men hvis du tager højde for deres næsten endeløse driftsressource, vil dine finansielle omkostninger være fuldt berettiget.

Faktor №3 - forbindelse

Tilslutningsdiagram for 12V spotlights via en transformer

Som du ser i diagrammet, er lamperne forbundet parallelt via en transformer, men her menes vi 12 volt enheder. Deres nummer afhænger helt af transformatorens kraft.

Så før du køber det, skal du vide præcis strømmen af ​​belysningsenheder og deres antal, og beregningerne udføres bedst med en margen. Hvis der f.eks. Anvendes glødelamper, er de også forbundet parallelt, og mængden afhænger kun af behovet.

Installation af enheden i loftet

Det er sværere at installere en forsænket armatur, og selv da bare fordi du skal lave et pænt hul under sagen med antennerne. Hullet selv kan laves med en krone cutter af den ønskede størrelse eller med en kniv.

konklusion

Installation af spotlights med egne hænder er ret simpelt og hurtigt - det vigtigste er, at du forbinder dem korrekt, især hvis dette sker via en transformer. Nå, hvis du har spørgsmål, vent på dem i kommentarerne.

Sådan installeres lamper i et rackloft - valg og installation

Racklofter er en af ​​sorterne af suspenderede strukturer, hvor en stærk ramme virker som en monteringsbase til dekorative elementer. Startanordning af et sådant system er det nødvendigt at forudbestemme typen af ​​belysning af slattedækket.

Punkt magre typer

Specificiteten af ​​den valgte lampe vil påvirke mange faktorer. Faktum er, at forskellige lyskilder ikke kun kan give en anden strålingsskygge, men også afvige i deres dimensioner. Dette punkt er meget vigtigt at medtage i proceduren til beregning af loftets størrelse. Den dekorative overflade falder til lampens højde, med en kant på 10 mm lige i tilfælde.

Anbefalinger til montering af indbyggede armaturer i lamellofter:

 • I tilfælde hvor spotlights fungerer som hovedbelysning, er det nødvendigt at installere mindst 1 armatur til hver 2 m 2.
 • Layouts til spotlights er forskellige. For benchmark kan tages som kompositionens skønhed og funktionelle bekvemmelighed. Det er vigtigt at indledningsvis bestemme den ønskede lysintensitet i forskellige områder af rummet. Som du ved, har du brug for et andet niveau for at læse, spise eller sove.
 • Racksystemer er ikke bange for høje temperaturer. Dette forenkler i høj grad valget af en passende lysarmatur. Det vil ikke være et problem at installere selv de mest kraftfulde lamper, hvilket sikrer skabelsen af ​​det krævede lysstyrke.
 • Af stor betydning er lysets ensartethed udgivet fra lamper. Det er vigtigt først at gøre sig bekendt med egenskaberne ved forskellige typer armaturer for at forstå, hvad der skal opstå.

Styrken af ​​LED lamper

LED-enheder er præget af fremragende holdbarhed, hvilket forklarer deres udbredt forekomst.

Fordele ved LED-lamperne, der er bygget i et rackloft:

 • Lav temperatur lampe drift. I modsætning til luminescerende analoger fremkalder de ikke opvarmning af det omgivende rum. Dette udvider markant valget af loftsbeklædning.
 • Strålingsimitation af naturligt lys. Taklamperne er som regel udstyret med dagslysdioder. Generelt kan produkter af denne type reproducere nuancer af et andet spektrum.
 • Høj levetid. Levetiden for forskellige modifikationer er anderledes. Eksperter anbefaler ikke brugen af ​​billige modeller, der slides meget hurtigt ud.
 • LED'er er ikke bange for høj luftfugtighed. Dette udvider markant deres anvendelsesområde: LED-lamper til et loftsloft på badeværelset er meget populære

Funktioner af installation i rackloftet

For at opnå den mest hensigtsmæssige placering af belysningspunkterne, skal installationsskemaet udvikles inden installationens start. Til fastgørelse af alle belysningsarmaturer skal der anvendes grundlæggende overlapning. Suspenderet overflade er udstyret med huller med passende diameter. LED-elementer vælges primært på grund af dets høje kvalitet, lysstyrke og holdbarhed. Den betydelige kompakthed af disse enheder fanger også: det gør det muligt at installere selv med en lille højde af det hængende loft.

Lampens installationsprocedure:

 1. Anbringelse af det krævede antal ledninger. Det er ønskeligt at placere det i et bølgepap eller anden isolering, hvilket letter fastgørelsen og øger pålideligheden.
 2. På de krævede steder er lamellerne udstyret med huller til lamper. For at gøre dette skal du bruge en boremaskine med en speciel boredyse.
 3. Montering af loftkonstruktion i henhold til et forudindstillet arrangement af lamper. Dette indbefatter rammens indledende arrangement og lægning af dekorative lameller.
 4. Når alle lamperne er sammenfaldende med hullernes punkter, er der placeret særlige termiske ringe over kanalerne. De skaber den nødvendige barriere mellem varmeanlægget og dekorationspanelet.

IP54 Special Model

Ip54 er et eksempel på en high-end lysarmatur. Denne betegnelse har en ret lang brugshistorie. Hvert af tallene på etiketten angiver noget: for eksempel er tallene 5 og 4 blandt de højeste.

De vigtigste fordele ved LED-lampen i ip54-rackloftet:

 • Økonomi. Enheder af denne type præsenteres i en temmelig lav priskategori, der tillader dem at henføres til budgetprodukter. Det nuværende forbrug her er en størrelsesorden lavere end for konventionelle glødelamper.
 • Beskyttelse mod vand, snavs og støv. Dette gør det muligt at installere disse lamper i et loftloft i badeværelset, køkkenet og endda et venteværelse.
 • Nem installation af armaturer i rackloftet. Denne egenskab er fælles for alle punktprodukter. Jeg kan trygt sige, at ip54-lamperne er den bedste designmulighed for et battenloft på badeværelset.
 • Modstand mod spændingsudsving. Dette lyser positivt med fluorescerende lamper. Mærkningsudstyr giver god belysning, uanset stabiliteten af ​​parametrene for elektricitet. I dette tilfælde behøver du ikke købe dyre stabilisatorer eller IBP.

Sammen med toiletterne, badeværelserne og køkkenerne bruges LED-lamper til rackloftet ip54 ofte i industrianlæg med stor forurening og støv. På grund af den lyse stråling er bekvemmeligheden af ​​orientering i rummet tilvejebragt på trods af enhedernes højde. Montering af armaturer i rackloftet kan udføres uafhængigt: Det er vigtigt at følge installationsvejledningen omhyggeligt.

Som følge heraf er det muligt at opnå fremragende belysning til lofter af lameller. På grund af det brede udvalg af belysningsteknologier og den relative enkelhed af deres installation er det muligt at opnå højkvalitetsbelysning af ethvert rum. Sammen med punktmodeller bruges en rasterlampe ofte i et loftplade: ikke kun boligarealer, men også kontorer og forretningsbebyggelser er trukket med det.

Indretning i loftet på badeværelset

Ved at udstyre sit hus søger en person at forudse alt: at opnå komfort og skønhed, funktionaliteten af ​​lokalerne, det praktiske af møbler og levesikkerheden. For alle disse punkter vil badeværelset få dig til at tænke. Det er værd at forstå, hvordan man gør badeværelset behageligt men sikkert; hvordan man bruger brusebadet, ikke være bange for at sprænge loftet lamper; hvilken slags armaturer er bedre at vælge på loftet.

Særlige egenskaber

Badeværelserne har oftest ikke naturligt lys. Det er nødvendigt at gøre alt for at det kunstige lys er behageligt for øjet, praktisk til fuld brug, så det er behageligt at se på lamperne. Ligger i varmt vand, vil jeg slappe af og hvile og ikke se på det lurvede loft og tænke, når jeg lukker ledningerne.

 • Det betyder, at skabe de betingelser for sikker brug af belysning i et vådt badeværelse er først og fremmest opgaven under reparationer. Elektriske lamper af høj kvalitet er nødvendigvis markeret med et IP-indeks bestående af to tal.

Det første ciffer bestemmer graden af ​​beskyttelse mod støv, den anden - fra fugt. Det andet ciffer er vigtigst. Vær opmærksom på spændingsmærkningen: på badeværelset er det bedre at vælge lamper med lav spænding.

 • Den anden opgave er at vælge de rigtige elektriske apparater. Vær opmærksom ikke kun på skønheden, men også på specifikationer. For værelser med høj luftfugtighed, brug lamper:
 1. hvis beskyttelsesgrad mindst er IP44
 2. klasse af beskyttelse mod elektrisk stød - 2;
 3. med lavspændingsenheder (op til 12 V);
 4. med anti-korrosionsbelægning af metalelementer.
 • Den tredje er at vælge typen af ​​belysning: loft eller væg, generelle eller lokale, forretningsmæssige eller dekorative. Hvis badeværelset er stort, kan du bruge alle typer.
 • Den fjerde er at vælge den rigtige armatur efter stil til et eksisterende rum.
 • Den femte er at installere armaturer korrekt. Hvis lyset ikke belyser spejlet, vil du ikke være i stand til omhyggeligt at udføre kosmetiske og hygiejniske procedurer. Når belysning svag strøm i badeværelset vil være ubehageligt. Når du bruger lamper med et blåt spektrum, vil du se en refleksion i spejlet, som du næppe vil lide.

Det er værd at være mere fortrolig med række loftslys. Loftsbelysning i badeværelset kan være en enkelt lampe (central belysning), flere lamper (spotlights) eller en kontur (rundt omkredsen, ved hjælp af små lyspærer).

Typer af lofter

For at oversætte dine ideer til reparation til virkelighed, tænk på, hvordan du vil se loftet. Så det var smukt, sikkert, det var ikke nødvendigt at omarbejde det på et år på grund af den dannede form, korrosion, smeltning og deformation af materialet, pletter, pletter, der konstant danner kondensat, ubehagelig lugt. Desuden er installationen af ​​et strakt eller ophængt loft normalt lavet af mindst to personer. Tænk over, om de har plads nok til at arbejde.

Glem ikke om emhætten - det er påkrævet på badeværelset.

Ved beregning af de anslåede omkostninger skal du overveje, om du har brug for en stor reparation, eller du kan komme forbi med "no frills" loftet. Moderne renovering behøver ikke at være dyrt. Du kan gøre den sædvanlige whitewash, farvning. Du kan indsætte over overfladen med vinyl tapet eller omslag med plastpaneler.

Hver af metoderne har sine fordele og ulemper.

renvaske

Fordele: billig og hurtig behandling.

Ulemper: skrøbelighed og enkelhed.

farve

Fordele: økonomisk mulighed, en bred vifte af farver, antisvamp beskyttelse.

Ulemper: Loftet skal være perfekt glat, kun egnet akryl vandbaseret maling til badeværelset, enkelhed.

Vinyl tapet

Fordele: En billig løsning, tapet er ikke bange for vand, da de er dækket af syntetisk film. Du kan gentage tapetet flere gange i ansigtsløftningen.

Ulemper: Loftet skal være glat, fri for fejl. Der må ikke være huller mellem tapeter af tapet, så formen ikke trænger ind.

Chipboard paneler

Fordele: holdbarhed (med passende pleje), æstetik og komfort, en behagelig lugt af træ.

Ulemper: Passer kun til værelser med god udstødning, sørg for at dække vandtæt lak, ubelejligt at montere i et lille rum.

PVC paneler

Fordele: billig, egnet til langvarig brug, farve sort, let pleje, fugt-resistent, nem at passe til ethvert design, let at installere.

Ulemper: med et svagt ekstrakt vil være vådt.

Suspended mineral fliser loft

Fordele: høj fugtighedsbestandighed (omhyggeligt vælg plader med denne egenskab), efter en lækage vil de ikke miste æstetisk udseende.

Ulemper: Manglen på farvediversitet, installationens kompleksitet, en temmelig dyr løsning.

Metallofter

Fordele: høj fugtbestandighed, pålidelighed, holdbarhed.

Ulemper: Manglende farve mangfoldighed, kondens opsamler og hurtigt stikker støv, kræver hyppig vask.

Suspended gipsplader lofter

Fordele: Tilgængelighed af specielle fugtbestandige plader til salg, miljøvenlighed, enkel installation, evnen til at skabe smukke fladniveau lofter af vådt gipsplader, let vedligeholdelse.

Ulemper: Ikke en dyr løsning, kræver visse færdigheder i arbejdet.

Rack lofter

Fordele: Aluminium eller stålplader ruster ikke, må ikke absorbere fugt, holdbar, brænd ikke, lys, der er en stor farve variation. De er glatte, bølgete eller perforerede, hvoraf du kan lave lofter i forskellige konfigurationer. Sådanne produkter er nemme at vaske, montere.

Ulemper: Indsaml kondensat med forkert udstødning.

Spejl loft

Fordele: Skønhed, visuel forøgelse i rummet, et bredt udvalg af modeller (farvefring og mønstre på glasset), forbedret belysning på grund af refleksion, enkel pleje.

Ulemper: Materiale skrøbelighed, en dyr løsning.

Glasloft

Fordele: Ikke bange for fugt, resistent over for høje temperaturer, miljøvenlige (bidrager ikke til dannelse af mug), er ikke giftig. Om nødvendigt kan du nemt udskifte enkelte plader. Farvet glas er meget smukt og giver lyd og unikhed.

Ulemper: Materialets skrøbelighed, glas med farvet glas er sværere at erstatte, høj pris.

Strekak

Fordele: æstetik, modernitet, den visuelle stigning i rummet på grund af den reflekterende effekt. Beskyttelse mod lækage (loftet kan modstå op til 100 liter vand pr. Kvadratmeter, som kan tørres af mesterinstallatøren), antisvampeffekt, samler ikke kondensat, kan modstå temperaturer op til 50 grader, deformeres ikke. Det er let at passe på ham, et sådant loft kan være blankt eller mat, i forskellige farveskalaer såvel som med fotoudskrivning. Ulemper: dyrt, kræver professionel installation.

Uanset om du vil vælge et bad med hvidkalk eller strækloft, vil du stå over for spørgsmålet om installation af lamper.

model

Lamperne anvender lamper med forskellige driftsprincipper:

Lampetype

Godbidder

ulemper

Billig, nem at bruge

Overophedning (kan brænde dækslet), skrøbelighed

Mere holdbar, godt oplyst, lille i størrelse, billig

Overophedning, kælder individualitet, ultraviolet stråling

Lang levetid, lavt strømforbrug

Høj pris, svigt på grund af spændingsfald, ubehageligt farvespektrum (dødt lys)

Fremragende lys, lavt strømforbrug, lang levetid, varme ikke op

Dyrt at installere, du har brug for en ekstra transformer

Alle fire typer lamper kan bruges både i åbne (lysekroner, spotlights) og i lukkede (spotlights, loftlamper, bånd) lamper.

I det store og høje badeværelse kan du fokusere på loftlysekronen. Og det kan være en enkelt-eller multi-track lampe. Samtidig kan du tilbyde konturbelysning - LED-stripe, som appellerer til romantikere. Det vil skabe et særligt humør på grund af det rolige gule eller hvide lys, vil give en byrde af energi med sine mange farver.

Hvis området på dit badeværelse er omkring 3 kvadratmeter. m, det er nok at installere en loftsfaktura eller vedhængslampe. Denne lampe er fastgjort til loftet med dykker og skruer. Armaturet består af en metalreflektorskive, en patron, selve lampen og en diffusor, som gør lyset mere ensartet og beskytter lampen mod vand. Taklyset er godt, fordi dets forskellige modeller kan monteres både på selve loftfladen og på den ophængte konstruktion.

Det negative punkt er udskiftningen af ​​lampen, som det er nødvendigt at demontere linsen.

En god mulighed er pletter med flere lamper på en stang og en drejemekanisme for hver af dem. De kan placeres på en sådan måde, at lyset falder på både spejl og bad. I dette tilfælde tilbyder producenterne et stort udvalg af materialer til stængerne, som er monteret belysning. Stænger kan være forniklet og forkromet, kobber og kobber-bronze. Lys reflekteret fra metal vil være yderligere belysning på badeværelset.

Den stadig mere populære spotbelysning passer til enhver mulighed. Sådanne lamper er monteret i et ophængt eller ophængt loft. De kan placeres tilfældigt eller i form af tal. De kan være af forskellige størrelser, og det vil gøre dit loft mere attraktivt. Der kan være forskellige farver, hvis det er nødvendigt at løse en bestemt designidee.

Sådanne produkter kan også ikke blot være statiske, men også med en drejemekanisme. En del af lamperne kan sendes til vasken, den anden del - på bordet, den tredje - på boblebadet.

LED stripen er en kobberstrimmel, til hvilken små LED-pærer er fastgjort i en vis afstand fra hinanden. Hvis der i andre værelser både åbne og lukkede bånd kan anvendes, i badeværelset kun forseglet i et silikontub.

Ved hjælp af sådanne lamper dekorere normalt værelset. På loftet er de arrangeret i form af lige eller jævnt buede linjer. Den nemmeste installationsmulighed er at bruge et færdigt sæt, der omfatter et selvklæbende diodebånd, en strømforsyning og en controller.

Tips til valg

Valget af belysning i badeværelset er direkte afhængig af størrelsen.

I almindelige lejligheder kræver badeværelsesområdet simpelthen brug af minimalisme eller konstruktivisme i designet: et minimum af ting og farver, enkelhed og kortfattethed, rationalisme. I dette tilfælde skal du bruge loftet uden et ben på bundloftet eller en lysekrone på et kort ben. På det falske loft skal du bruge spotbelysning.

Et sådant bad kan dog også "genoplives" - ved at installere multi-farvede LED-strimler placeret på et gipsloft på flere niveauer.

Avantgarde-badeværelset giver dig mulighed for at bruge disse tricks.

I de større badeværelser vil det være interessant at se i den højteknologiske stil. Glansigt strækloft, nikkelbelagte eller kromlamper, matte mørke vægge, de nyeste typer af VVS - smukke og fashionable.

Art Deco badeværelset er en atmosfære af luksus og aristokrati: luksus keramiske fliser, massive dræn, hængende lysekroner og væg sconces på væggene, en overflod af spejle.

Det er ligegyldigt, om du ikke ved, hvilken stil dine ideer tilhører. Prøv at finde en passende farvekombination, opsamlingslamper - og dit brusebad bliver fra almindeligt til sådant, som kun eliteinstitutioner har råd til.

Hvordan placeres?

Efter at have defineret loftet og lamperne, bør du tænke på, hvordan man arrangerer dem: rundt omkretsen, i en cirkel, buet, kaotisk, oval, flertallet, tværgående. Og dette valg afhænger af antallet af lamper, det udsendte lysområde og størrelsen af ​​rummet.

I et lille rum er en lampe nok, som er placeret mellem døren og spejlet. For store rum skal du bestemme det nødvendige antal lamper.

Lampeffektstandarder pr. 1 kvm. m:

 • LED - 2,7 W;
 • energibesparelse - 4-6 W;
 • halogen - 10-20 W;
 • glødelamper - 25 watt.

Jo lettere designet er, jo mindre strøm er der brug for til belysning.

På grund af det høje fugtighedsniveau er der nogle begrænsninger i installation af armaturer på badeværelset. Du kan placere lysene lodret på 2,25 m fra gulvet, ikke tættere. Med et standardloft på 2,5-2,7 m forbliver 0,25-0,45 cm fra loftet. Suspenderede og strakte lofter, lysekroner, loftlamper, pletter skal placeres over badet og brusebad ikke lavere.

Forskellige typer armaturer vil kræve forskellige arrangementer: Et hængende eller vægmonteret loft med fugtisoleret hus er fastgjort til bundloftet; hængende lath og stretch lofter er lavet af forsænket spotlights. På panelet af PVC eller spånplader er monteret LED-bånd i en silikonepose (omkring omkredsen eller en given glat linie).

Afstanden fra væggen til spotlampen skal som regel være mindst 20 cm, og fra PVC af sømmen af ​​strækloftet til det forsænkede armatur - ikke mindre end 15 cm.

Det er vigtigt at vide, at et sted vil belyse ca. 2 kvadratmeter. m., og en punktlampe - omkring 1,5 kvadratmeter. m. Jo flere lamper, jo mindre kraft er hver af dem. Men samtidig bør de jævnt belyse alle områder af badeværelset. For at undgå blænding skal lamperne vinkelret på overfladerne med spejleffekt eller i vinkel.

Lav linjer til forskellige armaturgrupper med forskellige kontakter. Så du vil opnå et lysere lys over spejlet eller mere afslappet, når du tager et bad.

Lampene kan variere i omkostninger, såvel som lofter, det vigtigste - sikre sikkerhed. Først da vil den skabte skønhed være værdifuld.