Eksempler på belysning i køkkenet med et strækloft

Streklofter - et trendy og praktisk element i moderne interiør, der åbner endeløse muligheder for lysdesign. I denne artikel vil vi se på belysningsmuligheder i køkkenet med et strækloft, dele med dig nyttige tips og et udvalg af fotos.

Komfort og harmoni i dit køkken er meget mere afhængig af belysningen af ​​loftet end det kan synes. Det er:

 • skaber de nødvendige betingelser for madlavning og spisning
 • understreger loftets design
 • adskiller kogezonen fra spisepladsen;
 • øger visuelt størrelsen af ​​rummet
 • kardinalt ændrer atmosfæren i rummet og påvirker endda velvære.

Køkkenet er et multifunktionelt rum, og dets belysning skal være den samme. For at gøre dette, anbefaler vi at kombinere design og praktiske tilgange, under hensyntagen til generelle anbefalinger, især køkken- og stræklofterne.

Lidt nyttigt teori

Hvis du ikke har valgt den type stræklofter, så er her en god artikel. Lysdesign identificerer 3 typer belysning, der adskiller sig i deres funktionalitet:

 • generel - fylder jævnligt rummet med lys og erstatter dagslys;
 • accent - retter lys til et bestemt objekt
 • dekorative - belyser spisepladsen, fremmer en romantisk stemning eller en afslappet samtale.

Ifølge lamperne i loftet er belysningen opdelt i central, punkt og omkreds, symmetrisk og asymmetrisk. Navne taler for sig selv, så vi vil ikke blive dumme på dem, men vi vil vise eksempler på billedet.

Men disse typer belysning gælder for hvert værelse i huset. Køkkenet dikterer sine egne regler:

 • jo mere lyser jo bedre. Oftere lider vi af mangel, men ikke fra overskydende lysstyrke i køkkenet. Når du planlægger det, overveje derfor en universel ordning bestående af forskellige typer belysning - centrale og spotmonterede, indbyggede møbler og loft. Det giver dig mulighed for at ændre strømmen og retningen af ​​strømmen af ​​lys. Billedet viser succesfulde eksempler på sådanne ordninger;
 • Belysningsanordninger skal have en høj grad af beskyttelse, ikke være bange for damp, fedt og stænk.

Spændetøj har også luner:

 • Overvej placeringen af ​​armaturerne før montering af spændingsarkene. De er installeret på bundloftloftet, og at tilføje en lyskilde kan være problematisk;
 • Effekten af ​​forsænket armaturer til lofter fremstillet af PVC-film må ikke overstige 35 watt, til stofbelægninger - 50 watt. Tætheden af ​​filmduge til udbrænding og deformation fra høje temperaturer bestemmer lampens kraft og lampeskærmens orientering;
 • Glatte dukker reflekterer lyset og fordobler mængden, og mørke lofter kræver intensiv belysning.

Vælg typer af belysning

Ud over at udføre grundlæggende funktioner skal lamperne opfylde (eller i det mindste ikke modsige) parametrene og den overordnede stil i køkkenet, loftdesignet, skabe komfort og opfylde kravene til energiforbrug.

Og her er nogle belysningsenheder, du har til din rådighed:

 • vedhæng - lysekroner, lampeskærme, spotlights eller bare pærer på ledningen;
 • indbygget loft - spot, panel, modulære, spotlights;
 • overhead - pille lamper, spotlights, pletter;
 • LED stripe;
 • spotlight monokrom eller RGB-lys.

Hvis du tænker på dekorativ belysning til to-tierstrukturer, vil interessante effekter være effekten af ​​et flydende loft og en stjerneklar himmel.

Vælg den rigtige type lampe hjælper indretningens stil og størrelse. Det er ønskeligt, at belysningsarmaturer matcher situationen, var lavet af samme materiale og ikke varierede i farve. Lignende lampeskærme er tilgængelige fra forskellige producenter.

Blandestile er i mode, så vær ikke bange for at gå ud over den valgte retning. Belysning skal være behageligt, selvom det bliver det klassiske interiør i neoklassisk.

Og nu skal vi gå gennem hver af de ting.

lysekrone

Dette er en af ​​de vindende muligheder for at dekorere et værelse med et strækloft, udgangspunktet for hele lys sammensætningen, der giver generel belysning. Sandt nok ser en sådan lampe ikke i et lille køkken, og selv med et lavt loft.

Lysekroner pryder ikke kun klassisk interiør. De er passende i stilarterne minimalisme, hi-tech, retro, Provence, moderne og er repræsenteret af det bredeste udvalg af originale armaturer med regelmæssige og uregelmæssige former. Beviset venter på dig på billedet nedenfor.

Idé: Ønsker du en unik loftsaccent? Dekorer en ikke-beskrivende lysekrone med en frynse af tråde, sten, perler, tetrapacks, glasperler, lav lampeskærme af papir, træ eller tøjnåle. Brug materialer, der ikke deformeres af temperatur, og husk vægten af ​​lampen. Som en mulighed skal du først kontrollere, hvordan det materiale, du ønsker at reagere, vil bringe det tættere på varmekilden.

Lysekronen er placeret nøjagtigt i midten af ​​loftet, men i det rummelige køkken kan det forskydes. Det afhænger af det valgte loftområde og design. Jo større rummet er, desto flere lamper vil være brug for lysekronen. En langstrakt lysekrone vil være egnet til belysning af et rektangulært rum eller en del af loftet, og en rund eller halvcirkelformet tier vil dekorere en lampe af lignende form.

Vigtigt: Planlægning af køkkenets belysning på papir eller i online-programmer, find det nøjagtige center under hensyntagen til køkkenet - selvfølgelig, hvis du ikke har planer om at omorganisere møblerne. Ellers ser det ud til at lysekronen er placeret asymmetrisk.

Glem ikke om filmens følsomhed strækker stoffet til opvarmning.

Anbefalede standarder er forskellige for hver type lampe. For at undgå beskadigelse af stoffet kan du bruge frostede glaslamper til din lysekrone. En anden mulighed for at undgå dette er at kombinere stræklofter med gipsvæg og installere belysning i et mere holdbart materiale.

Vedhæng lampe skygge

Hængende fra loftet lampeskærm - en fantastisk måde at skabe accent og dekorative belysning i et stort eller mellemstore køkken med højt loft. Hængende lampeskærme passer bedst sammen med spot- eller perimeterbelysning, men med en lysekrone ser de kun godt ud i et stort køkken.

2-3 lamper placeret over bordet med træ eller lavet af specielle papirlamper er karakteristiske for den moderne skandinaviske trend. I tilfælde af køkkenplanlægning med en ø (halvø) er de også placeret over arbejdsområdet. De ser, du ser stilfulde og hyggelige.

Blandt de flotte muligheder - evnen til at justere længden af ​​ledningen og en række loftlamper, som kan ændres fra tid til anden, bringer en lang række liv.

En interessant løsning - et lampeskærmboks, egnet til køkkener i moderne stil. Og Edisons pære, der hænger på en snor eller dekorative knuder, vil understrege interiører i stil med loft eller retro.

pletter

Superfunktionelle moderne belysningsenheder, som du nemt leder til en bestemt zone eller objekt. Der er ophængt, overhead, indbygget i loftet eller møblerne pletter, med industrielle, almindelige eller udsøgte lampeskærme. Til alt dette værdsættes de af designere.

Pletterne er egnede til store rum og køkkener i Khrusjtjov, og en række former og modeller giver dem et grønt lys i hver indvendig retning. Dekorér metalbjælken med dine egne hænder, som vi har anbefalet i lyset af lysekronen og bringe stedet tættere på bløde klassiske stilarter.

En sådan lampe vil forsigtigt markere et billede, en niche eller en anden accentindretning, og flere lamper vil belyse et rummeligt værelse.

Spot- og spotsystemer er nyttige, når man omarrangerer møbler, fordi de giver den rigtige retning af lys til madlavning eller spisning. Eksempler på pletter venter på dig på billedet.

Indbygget og overlygter

Panel, modulære, spotlights og pletter er placeret i samme plan med loftet eller rager ud over dets grænser. Dermed de tilsvarende navne.

Panel og modulære

For nogle synes loftbelysningspanelet for industrielt og mere velegnet til private boliger. Og andre vil overveje det en chance for at skabe illusionen om et penthouse, loft eller på øverste etage i et privat hus med vinduer overhead. Panellampen passer ind i køkkenet i stil med loft, moderne, minimalisme.

Standardarmaturerne i panelarmaturerne svarer til parametrene i køkkenmoduler - 60 x 60 cm, hvilket vil skabe proportionalitet, der lettere kan opfattes af menneskets vision. Lyspaneler vil give diffust lys. For at gøre det selv skal du installere mindst to sådanne lamper. Og sådan ser de ud.

Modulære lamper ser selv kedeligt ud og er forbundet med kontoret. Men hvis du forbinder dem sammen - en sildben, en zigzag, i geometriske former i midten eller langs omkredsen af ​​loftet, vil du være i stand til at lave en original belysningsplan.

punkt

Disse lamper er en gave til kreative mennesker. De belyser et lille område med plads med en stråle af lys. Spot lamper:

 • regulere koncentrationen af ​​lys;
 • præsenteret i forskellige størrelser, farver, former;
 • skabe forskellige belysning muligheder;
 • reflektere lys fra blanke lofter og jævnt sprede det rundt i lokalet;
 • visuelt øge rummet i volumen (når det er placeret på omkredsen)
 • egnet til alle indretningsstile med sin enkelhed og neutralitet;
 • understrege grænserne mellem køkkenområder.

Spotlights er indbygget og overhead. De er nemme at installere - på loftet, vægge, møbler, nicher, der giver ensartet overordnet og accentbelysning. Dot lamper er perfekt kombineret med andre belysningsenheder, med deres hjælp de skaber linjer, buer, cirkler, ovaler, andre figurer.

Vigtigt: Hvis loftet består af flere svejsede baner, skal du placere spotlights mindst 15 cm fra sømmen.

Når du bruger halogenlamper, støder du på den såkaldte interne refleksion. Reflektoren i lampen passerer en del af lyset inde i lærredet og afslører alle dets indvendige ledninger, armaturer, indlejret under lamperne og alle støvtykker. Alternativ - LED lamper.

LED baggrundsbelysning

Det bruges til at belyse alle detaljer i interiøret, herunder loftet. Hvid, gul, farve, blinkende, den er forskelligartet og universel.

LED strips er så populære, at vi ikke detaljeret beskriver alle fordelene, men blot viser dig på billedet.

Vigtigt: En specialkasse til LED-strip gør det sikkert for helbredet.

En af de vidunderlige LED-belysning er effekten af ​​flydende eller svævende loft. De er velegnede til værelser i alle størrelser, og endda løfte lofter.

Baglygter

Af de forskellige muligheder for sådan belysning betragter vi den mest romantiske - loftet "stjerneklar himmel." Nå, hvem ville ikke have middag ved stearinlys under den stjernebesatte himmel, og endda med planeter eller kometer?

Denne effekt gøres ofte på PVC-lommer, i det mindste - på stoffet. Og på hvilke måder opnås det:

 • fotoudskrivning;
 • "Star" fiber;
 • Disse varer + LED lys;
 • store LED-punkter;
 • Starpins glødetål;
 • luminescerende maling;
 • Swarovski diffuse linser.

Det er fortsat for dig at vælge den rigtige løsning og donere 10-15 cm til loftets højde.

Som du sikkert allerede har gættet, er det bedre at bruge en kombination af flere typer lamper i køkkenet.

Nyttige tips

Og endelig nogle anbefalinger:

 1. 1. Sæt lamperne over arbejdsområdet, men ikke for langt fra væggen - så skyggen af ​​dit hoved ikke falder på bordpladen. Den anbefalede afstand mellem lampen og væggen er 40-50 cm. Overvej at andre indvendige elementer blokerer lyset.

 • 2. Der er formler, der hjælper med at beregne, hvor mange pærer du behøver for fuldt ud at belyse rummet. For eksempel er 5 watt LED-strøm nok til at belyse 1 m2. Så i vores tilfælde med lamper er det ikke skræmmende at overdrive det.

 • 3. Er du bekendt med begrebet farvetemperatur? Det er angivet i parametrene for belysningsenhederne og informerer om, hvilken slags lys de udsender - koldt (2500-400 Kelvin) eller varmt (4000-5000 K). Kold belysning forfrisker, varme - slapper af og skaber komfort. Nogle lamper skal udskiftes, men i tilfælde af LED-lamper er det umuligt at ændre farvetemperaturen. Derfor beslutter du på forhånd om denne parameter.

 • 4. Det er ønskeligt, at de tilgængelige lyskilder svarer til omtrent samme farvetemperatur, og forskellen mellem dem overstiger ikke 500 K.
 • 5. På væggene af kolde nuancer ser lampe med varmt lys og omvendt fordelagtigt ud.
 • På dette vil vi sige farvel. Vi ønsker dig lyse og originale ideer!

  Sådan laver du belysning i køkkenet med et strækloft

  Stræklofter er fortjent populære hos ejerne af lejligheder og private huse. Moderne materialer giver dig mulighed for at anvende denne type finish ikke kun til dekoration af stuer, men også køkkener. Dette åbner en bred horisont for eksperimentering og implementering af en række design ideer. Af særlig interesse er belysningen i køkkenet med et strækloft. En bred vifte af lamper giver dig mulighed for at skabe originale interiører, hvoraf de er beundringsværdige.

  I denne artikel vil vi dele hemmelighederne med korrekt belysning i køkkener med stræklofter, samt fortælle dig hvordan du vælger lamper og installerer dem.

  Hemmeligheder af høj kvalitet belysning

  Belysning spiller en vigtig rolle i skabelsen af ​​et stilfuldt og hyggeligt køkken.

  En kompetent tilgang til valg af lamper og en omhyggeligt gennemtænkt ordning af deres placering kan nå flere mål på én gang.

  Ved hjælp af basis- og ekstra lyskilder er det muligt at levere det nødvendige niveau af belysning til køkkenet, zone rummet og fokusere på de enkelte elementer i indretningen. En vellykket løsning af dette problem afhænger direkte af, hvilket strækloft der er monteret i dit køkken.

  Hemmeligt nummer 1: kvaliteten af ​​belysningen køkkenet påvirker typen af ​​strækloft.

  For at skabe stræklofter anvendes PVC-film, som kan være mat, blank eller have en metallisk skygge. Hver type strækloft har sin egen refleksivitet: for eksempel afspejler en matfilm lidt lyset, hvilket gør rummet mere visuelt rummeligt.

  Metalliske (især mørke) lofter dæmper lysstrømmen, hvilket gør det blødt. Overfladen af ​​det blanke loft er som et spejl - lyset i det afspejles ret intenst.

  Hemmeligt nummer 2: Farven på lærredet betyder noget.

  Kvaliteten af ​​belysningen påvirkes også af skyggen af ​​strækloftet. Hvis du vælger et koldt, lystfarvet lærred (hvidt, lysegult, blåt osv.), Vil lyspærer med varm kromaticitet gøre det neutralt. Lampe med en kold glød forbedrer loftets skygge, som afspejler lysstrømmen og farger alt, hvad der er i køkkenet - mennesker, genstande, mad og færdigretter.

  For elskere af mørke farver ville den ideelle løsning være at installere et stort antal spotlights. De vil vende strækloftet i stjerneskinnet og give det ønskede belysningsniveau.

  Alternativt kan du bruge en multi-track lysekrone, hvor lygter er installeret med den maksimale tilladte effekt.

  Hemmeligt nummer 3: Overvej loftets højde.

  Hvis loftet i dit køkken er højt, er vedhængstype lamper med fast eller justerbar ophængslængde såvel som modeller af langstrakt form, ideelle til belysning.

  I køkkener med lave lofter er det bedre at installere loftbelysningsenheder - lysekroner, spotlights osv.

  Hemmeligt nummer 4: Antallet af lamper og deres type afhænger af køkkenområdet.

  Rummeligt køkken med strækloft kræver særlig opmærksomhed ved belysning. Vælg en zone, hvor spisebordet hjælper med at hænge lysekrone med et par horn.

  Der kræves separate lyskilder til et arbejdsområde med komfur og vask, og lamperne vil ikke være overflødige nær indgangen til køkkenet og opbevaringsrummet (hvis der er en). Til dette formål egnede spotlights, lamper på parentes og led strip.

  Der er mange køkkenbelysning muligheder med et stort område. Hvert boligejer kan hente et sæt belysningsarmaturer, der er optimale til sit hjem, og bestemme, hvordan man arrangerer lysene, så de ikke blot belyser rummet, men også supplerer interiøret.

  For et lille køkken vil der være nok af en vedhængs- eller loftkørelysekrone, et sæt flere lamper på pendler eller et spotsystem - de giver et klart lys, der er tilstrækkeligt til at belyse et lille rum. Som et ekstra lys kan du bruge LED-stripe eller spotlights installeret rundt om loftets omkreds.

  Krav til lamper til køkken med strækloft

  Design funktioner stræklofter omfatter brug af belysningsenheder, der opfylder visse sikkerhedskrav.

  • Canvas stræk loft lavet af PVC, som begynder at smelte ved en temperatur på +55 grader. Derfor er den maksimale tilladte effekt af lamperne i armaturet 60 W for almindelige glødelamper og 35 W for halogenlamper. Der er ingen strømbegrænsninger for lysdioder og lysstofrør.
  • På foraene kan du finde modsatte synspunkter vedrørende retningen af ​​hornene i køkkenkroniserne monteret på et strækloft. Nogle brugere anbefaler at købe lysekroner til hævede lofter med nuancer, drej den åbne del ned. Andre hævder at du kan hænge en lysekrone af enhver type. Vi anbefaler følgende: Hvis du foretrækker lamper med horn op, skal du bruge pærer med en tilladt effekt angivet ovenfor. Og sørg for, at afstanden fra lærredet på strækloftet til lampen er mindst 15 cm.
  • Metallyset på loftkronen, der bruger for kraftige glødelamper, vil ikke være en beskyttelse for filmen, men en trussel. Opvarmet hurtigt, vil det flyde lærredet, så det bedste valg vil være modeller af denne type, udstyret med energibesparende eller LED-lys.

  Producenter af belysningsartikler tilbyder et stort udvalg af lamper, som kan bruges i køkkener med stræklofter. Disse omfatter lysekroner, spotlights, diodbånd og spotsystemer.

  lysekroner

  Til salg er der modeller af suspenderet og loft type. Suspended lysekroner er fastgjort til hovedloftet med en særlig kroge eller dowels. Fastgørelsen af ​​suspensionen er maskeret med et dekorativt foring, som normalt kommer komplet med en lysekrone. Hvis beklædningen ikke er, kan du bruge et dekorativt udtag af udvidet polystyren, polyurethan eller gips.

  Loftsmodeller er monteret på en særlig fane, som er placeret i den frie niche mellem hovedloftet og PVC-stoffet. Det er tilrådeligt at lave et bogmærke i den indledende fase af reparationen, inden du installerer strækloftet - dette vil gøre det muligt at bevare filmens integritet og installere armaturet på en sådan måde, at dens bund passer godt til lærredet uden at deformere det.

  Udvalget af køkkenlysekroner er ret forskelligt: ​​Producenter tilbyder både multi-track-modeller i minimalistiske, klassiske, moderne og højteknologiske stilarter samt enkelt lampeskærme på en kæde, snor eller snor. Valget af en passende lampe afhænger af indretningens overordnede stil og størrelsen af ​​rummet.

  Det er vigtigt! Ved at vælge en multi-louvre lysekrone til et blankt strækloft, skal du huske: Det er nødvendigt at fjerne støv, som til sidst ophobes på lampens elementer, regelmæssigt. I spejlet overflade på lærredet vil støvakkumulationer være tydeligt synlige.

  Lyskilder i lysekroner til køkkener med stræklofter er fluorescerende, halogen, LED-lamper samt almindelige glødelamper.

  projektører

  Belysningsanordninger af denne type er populære for deres kompakte størrelse, attraktivt udseende og nem pleje. På grund af den snævre vinkelsvinkel belyser en sådan lampe et rum på op til 2 kvadratmeter, derfor bruges de i grupper.

  For at kvalitativt belyse hele lokalet eller en separat zone skal punktlamperne monteres med 1 lampe pr. Kvadratmeter.

  Montering af spotlights udføres på specielt forberedte pladser. Bogmærker er placeret mellem lærredens strækloft og hovedloftet.

  Fordelene ved punktlys bør tilskrives deres lave strømforbrug på grund af brugen af ​​diod og fluorescerende lamper. Armaturhuset opvarmes ikke, hvilket gør det sikkert for et strækloft.

  Der er begge modeller med en bevægelig ydre del, som gør det muligt at styre lysstrømmen til en bestemt zone og ikke-roterende armaturer med et lodret lys. Ved hjælp af disse belysningsenheder kan du zone et værelse, samt bruge dem som et element af indretning til flere niveauer lofter.

  Diode tape

  Strukturelt er diodebåndet et fleksibelt plastkort, hvor LED-pærer og modstande er monteret. Under drift opvarmes båndet ikke, hvilket gør det muligt at slå det som et element af dekoration til tagflader af flere niveauer eller som en ekstra lyskilde monteret rundt om strækningsloftets omkreds.

  Diode tape er monteret på basis af dobbeltsidet tape. Denne lampes levetid - op til 15 år.

  Spot systemer

  Denne moderne køkkenbelysning med et strækloft vil appellere til dem, der kan lide en stil, der kombinerer elementerne i minimalisme, hi-tech og moderne. Spot-systemet er en eller flere armaturer placeret på stangens bund, som er fastgjort til tappene i hovedloftet.

  Sortimentet omfatter modeller med roterende og drejelige lamper. Også blandt brugere er populære track spot systemer, der består af en samlestang med lys placeret på den. Hovedfordelen ved sporsystemer er evnen til at ændre lampens placering og flytte den langs samlestangen.

  Vores tips og fotos af færdige løsninger hjælper dig med at organisere højkvalitetsbelysning i køkkenet med et strækloft. Vi ønsker dig inspiration, og lad dit køkken være lyst og hyggeligt!

  5 måder at organisere køkken loftbelysning

  I dag taler vi mere om loftslysene. Hvilke slags loftlamper skal bruges til at fremhæve loftet i køkkenet, end det ene er bedre end andre, og hvilke fejl bør undgås - i denne artikel.

  På IdealKitchen.ru var der allerede et godt overblik over, hvordan man korrekt planlægger generel og lokal belysning, hvilke fejl i denne proces sker oftest, og hvordan man kan undgå dem.

  1. Spotlights

  En meget populær mulighed for baggrundsbelysning i køkkenet er forsænket (forsænket) spotlights. En af de mest succesrige løsninger er, når en hel køkkenfront i en afstand på ca. 60 centimeter fra væggen er en række spotlights fordelt jævnt. De er indlejret i et ophængt loft eller i en gipspladskonstruktion, lidt fremspringende foran køkkenskabens hængende skabe.

  Sådan belysning effektivt og jævnt lyser alle arbejdsområder i køkkenet. Lyset falder direkte på bordpladen og slår ikke i øjnene. Dette design har en anden nyttig funktion - det maskerer udstødningskanaler og anden nødvendig kommunikation.

  Et alternativ til et ophængt loft er et køkkenhornstykke eller "visir". Hvis han står over vægskabene, er det også muligt at indbygge en række specielle møbler lamper.

  2. Overlygter

  For nylig bruger interiørdesignere til belysning af køkkenet i stigende grad moderne overlys. Kompakte lyskilder i form af en cylinder, en terning eller en kugle er lavet af forskellige materialer - metal, plast, klart eller matteret glas, krystal. Som regel kan de bruge forskellige typer lamper: både traditionelle glødelamper og halogen og LED.

  Overhead lys kan placeres rundt omkredsen af ​​køkkenet i en afstand fra væggene. Og det kan fordeles jævnt i hele loftet. I dette tilfælde vil belysningen af ​​rummet være så glat og komfortabelt som muligt.

  3. LED'er

  LED belysning loftet i køkkenet findes på mange forskellige måder. For eksempel i form af baggrundsbelyste lys, som i billedet nedenfor.

  LED-teknologier tillader implementering af mere originale lysdesignløsninger. For eksempel lave en sammensætning af smalle lysende striber på loftet. Eller efterligning af et loftvindue: ved hjælp af en lysboks eller ved at skære en niche i det suspenderede faldeloft til belysning og lukning af det med glas.

  Hvis du beslutter dig for at lave et loftsloft, kan du vælge et særligt gennemskinneligt lærred. LED belysning vil omdanne et sådant loft til en stor lampe.

  Alle disse teknikker hjælper visuelt med at ændre den ikke meget succesfulde geometri i et lille rum og visuelt lave loftet lidt højere.

  4. Dæklys

  En god løsning til et moderne køkkeninteriør er buslamper. Deres største fordel er, at lamper monteret på en sporbase kan styres i forskellige retninger. Nogle lamper på dækkene kan flyttes over loftet. Dette giver dig mulighed for meget fleksibelt at styre køkkenbelysningen, tilføje lys præcis, hvor du har brug for det, og når du har brug for det. Du kan sammensætte ethvert design fra dæk, herunder installation af lamper i forskellige højder.

  5. Traditionel loftslampe

  Med alle mulige ulemper ved en vedhængslampe i midten af ​​køkkenet - er muligheden ret acceptabel. Men kun hvis køkkenet er lille, og lysekronen har flere horn, rettet ikke kun lige ned, men også til siderne.

  Hvis køkkenområdet er mere end 7-8 kvadratmeter - er det værd at bruge to kilder til lys eller mere, hvis det er nødvendigt.

  Den mest optimale variant med hensyn til ergonomi og design er traditionelle vedhængslamper eller en lysekrone over spisebordet og arbejdslamper i køkkenområdet (indbygget, overhead eller buslamper).

  Kan du lide denne artikel? Gem dit link og del med venner!

  Alt om spotbelysning i køkkenet

  Fordele og ulemper

  Spotlights kan supplere eller endda erstatte det centrale loft lysekrone fordi:

  • Den største fordel er, at de giver dig mulighed for at gøre belysningen i køkkenet ensartet, diffus, blød, både separat og i kombination med lysekrone eller LED-belysning. En almindelig loftslampe uden ekstra belysning skaber skygger, og dette indsnævrer visuelt rummet.
  • Baggrundsbelysningen på LED- og halogenlamper er meget økonomisk, og installation af spotlights med evnen til at tænde i dele, det vil sige kun hvor du har brug for i øjeblikket, f.eks. På arbejdsområdet, når du laver mad, sparer energi betydeligt;
  • Drejepladser og loftvægslamper kan lede lyset uanset hvor du vil, så du kan slå fordelene og ulemperne ved rummet - lave lofter visuelt løfte, smalt køkken udvidet zoneinddeling kombineret køkken-stue og så videre Sådan gøres det nedenfor
  • Derudover kan du bruge monokrome eller farvede lyspærer, der skaber et usædvanligt lysdesign, skillesoner og placerer accenter.

  Ulemperne ved punktlys omfatter:

  • Mere kompliceret end en lysekrone installation;
  • Behovet for at tænke over placeringen af ​​lyskilder i loftet på reparationsstadiet og placeringen af ​​spotlights indbygget i køkkenet på montagefasen;
  • Ikke alle kan lide denne moderne type loftbelysning i køkkenet, for nogle kan det ligne "kontor" belysning. Men det er en stor fejl, i dag kan spotbelysning organisk indføres selv i køkkenets traditionelle indretning som på billedet nedenfor. Det vigtigste - at vælge den rigtige designbelysning.

  Visninger, fakta og tips

  • Typer af spotlights til installation er opdelt i: mortise, overhead, suspenderet. Hvis mortise kun kan indlejres i hævede lofter (slack, gipsplader, pinion osv.), kan ovenstående (eksterne) lamper også monteres på et regelmæssigt betonloft, da der er en speciel monteringsplade til skruer på basis af et sådant sted
  • Embedded modeller er den mest populære type i kategorien spotlights, så de er præsenteret i en meget bred farve, designer sortiment og størrelsesinterval;
  • Mortise lamper kan være helt forsænket i bunden og så er de næsten usynlige, og kan omvendt dekorere loftet, der stikker over overfladen med en smuk dekorative diffusor;
  • Spotlights kan skabe lokale, vigtigste og dekorative belysning;
  • Hver af de installerede enheder kan ikke belyse mere end to kvadratmeter af et rum;
  • Moderne enheder er brandsikre og kan derfor bruges i kombination med enhver finish. Og deres krop er lavet af fugtsikret materiale, hvilket gør det nemt at modstå høj luftfugtighed;
  • Der er design med intern eller ekstern arrangement af pæren, som giver henholdsvis retnings- eller diffust lys.

  Tips:

  • Jo enklere stedet design er, desto lettere er det at passe på dem - vasker fede aflejringer, støv osv.
  • Til hængende lofter er det bedre at vælge rundt eller med afrundede hjørner lamper;
  • For et mere økonomisk og rationelt strømforbrug skal du installere en lysdæmper, som også kaldes en rheostat eller dimmerkontakt.

  Typer af lamper

  Lamperne er: LED, halogen eller glødelamper.

  LED lamper er fortjent populære. De er økonomiske og forbruger meget lidt elektricitet, og også næsten ikke opvarmes. Derfor kan LED-apparater bruges i kombination med meget forskellige finish - deres placering, selv tæt på brændbare materialer, vil ikke forårsage brand.

  LED forsænket lys er drejeligt og fastgjort. Roterende lamper giver dig mulighed for at ændre lysretningen.

  Apparater med glødelamper giver et lyst og behageligt lys, der er velkendt for alle, men de er meget større i størrelse og kræver derfor installation med en stor margin, og de har også en kort levetid.

  Med hensyn til holdbarhed og energiforbrug er halogenlamper gavnlige, men de betragtes også som de dyreste. De giver lys, tæt på naturlig belysning, men har en ulempe - lamperne er meget varme, så vælg en lampe med metalramme, glasdiffusor og keramikpatron.

  Husk at for spotlights med halogenlamper har du brug for en transformer, der konverterer en normal 220 watt til de nødvendige 12 watt. Transformatorens effekt bør lidt overstige den samlede effekt af alle halogenpærer.

  Installation af spotlights i køkkenet med stræklofter indebærer en grænse for effekten af ​​de lamper, der skal installeres. Så kraften af ​​halogenanordninger bør ikke overstige 35 watt, og kraften af ​​glødelamper - 60 watt. Dette skyldes materialets egenskaber, som kan smelte fra for høje temperaturer.

  Placering af lamper og reglerne for "spillet med lys"

  For at skabe en grundlæggende belysning i køkkenet skal loftslygter placeres mindst 30-40 cm fra hinanden. Fra hjørnet af muren opretholdes en afstand på mindst 20 cm. Eksperter anbefaler at sætte et punkt på 1,5 kvadratmeter. m eller følg følgende anbefaling - for hver 1 kvm m af loftet skal der tegnes en lampe på 20 watt. Hvis du vil installere lamper med en effekt på mere end 20 W eller planlægge at kombinere dem med en lysekrone, så kan deres nummer reduceres.

  Ved hjælp af den korrekte placering af belysningspunktet kan du nemt ændre hele opfattelsen af ​​rummet.

  Visuelt udvid et lille, smalt eller langstrakt køkken kan være, hvis du installerer en gruppe af flere lamper langs midten og på begge sider af loftet på et smalt eller langstrakt køkken. Det vil sige, at hovedmålet er at fylde rummet så jævnt som muligt med et blødt diffust lys uden skygger.

  I lyset af store rum er hovedopgaven at arrangere lyskilderne, så de perfekt belyser alle funktionsområderne, men samtidig skaber de hygge, kammer og en behagelig atmosfære. Lygterne er oftest anbragt som på billedet nedenfor: rundt om kanten af ​​køkkenpladsen og i midten over bordet eller øen, der hænger lysekroner.

  Den mest alsidige placering af spotlights i køkkenet er som følger: I midten af ​​køkkenet, over bordet eller baren tælleren, kan du ophængte loftlamper eller en lysekrone og installere pletter kun over arbejdsområdet lige over køkkenet.

  Men hvis køkkenet har lave lofter, er det bedre at vælge en drejelig model og rette lyset op til loftet, og også installere lamper på visiret af vægskaberne i køkkenet. Lysekrone i det lave køkken er bedre at ikke hænge.

  Derudover giver spotlights mulighed for fremragende zoneinddeling, og fremhæver hvert af de funktionelle områder. Som regel er det i kombinerede rum - i en studie lejlighed, køkken-spisestue, køkken-stue, arbejdsområde, køkkenområde eller tilstødende gang, fremhævet, og opholdsstue eller spisestue er tændt med lysekrone og vedhængslamper.

  Spotlights er simpelthen designet til at dekorere og fremhæve to niveauer lofter. I dette tilfælde bruges der som regel indlejrede modeller. Fremhæv kan være alt eller kun et niveau som i det næste billede til højre.

  Sådan monteres spotlights korrekt

  Installation af spotlights kræver forberedelse af visse værktøjer og enheder:

  • Terminaler til forbindelse;
  • Flad ende skruetrækker;
  • Kroner til træ eller metal (sidstnævnte vil være forpligtet til at arbejde med et slattedæksel);
  • Monteringskniv til stripping af ledninger;
  • bore;
  • bidetang;
  • tænger;
  • Trappe.

  Tilslutning af spotlights er umuligt uden at skabe passende elektriske ledninger. I første fase er belysningsboksen installeret - den er monteret på en sådan måde, at den har fri adgang til det hele tiden. Det betyder, at det ikke er værd at sætte kassen bag kabinettet. Derefter lægges en separat ledning fra kassen til hver lampe. Ledninger skal placeres i et korrugeret rør, der er nødvendigt for beskyttelse.

  Hvis du planlægger at placere i et gipsplankloft, udføres arbejdet i følgende rækkefølge:

  • Placeringen af ​​hver anordning i loftet er nøjagtigt markeret, og der bør tages hensyn til placeringen af ​​skinnerne, lamperne bør ikke fastgøres til dem.
  • Hullet til boret er skåret til en passende størrelse, og for firkantede apparater bliver hullet lavet af et elektrisk stiksav;
  • Tidligere kablet kabel går gennem hullet. Selvfølgelig skal ledningen i løbet af arbejdet være afbrudt. For sikkert at få kablet ud af det lille hul, bruges en krogkrog;
  • Kablet bragt udad er forbundet i overensstemmelse med farverne gennem terminalerne. Hvis du bruger LED-lamper med skrueklemmer til ledninger, så er det ikke nødvendigt med klemmer;
  • Dette efterfølges af lampens placering i hullet, som følge heraf det er fastgjort med specielle klemfjedre;
  • En lampe skrues ind i enheden, og efter det sættes en dekorativ ring på
  • Gennemfør en test af systemet.

  Spotlights i køkkenet

  Et af de vigtigste trin i reparationen eller udskiftningen af ​​køkkenindretningen er valget af belysningen af ​​rummet. Dette påvirker først og fremmest hele indretningen, giver dig mulighed for korrekt at placere lys accenter, og giver dig også mulighed for at tænde arbejdsfladen på køkkenet for ikke at forårsage ulejlighed i kogningsprocessen.

  Spotlights i køkkenet bliver i stigende grad brugt som hovedkilden til lys, de kan enten være en uafhængig lysskilde eller en ekstra sammen med den vigtigste - en lysekrone. Loftslamper, du kan også belyse kun en bestemt del af køkkenet og dermed fremhæve det.

  fordele

  Den vigtigste positive kvalitet af spotlights til køkkenet er den glatte spredning af lys, dens jævne fordeling i rummet, mens den sædvanlige lysekrone skaber skyggeområder og derved visuelt indsnævrer køkkenets rum. Og spotlights tværtimod gør det visuelt bredere.

  En anden vigtig fordel er, at når du installerer og placerer en spotlight enhed, vil du være i stand til at lave elektriske ledninger. Dette giver dig mulighed for at tænde lyset i lokalet separat, i forskellige dele af det. Så du kan separat oplyse arbejdsområdet i dit køkken, tilberede mad eller i løbet af middagen for at slukke lyset derhen og dermed skjule det visuelt og oplyse køkkenets spiseplads.

  Ud over brugervenlighed vil det give dig mulighed for at bruge elektricitet mere økonomisk. Hvis du installerer LED-spotlights, når du installerer loftslygter, giver du dig også ekstra besparelser.

  Den indlysende fordel er, at du kan vælge nøjagtigt, hvor hver af disse lamper er placeret, hvorved du kan lege med lyset og derfor på grund af dette visuelt ændre køkkenets rum. Så hvis du vil gøre rummet visuelt højere og bredere, skal du placere dem ved hjælp af placeringsmetoden, som f.eks. Vendepunkter. Dette giver dig mulighed for at lede lyset til den mest nødvendige del af besøget i køkkenet.

  Hvis du vælger en sådan interessant interiørløsning som zoneindretningen i køkkenlokalet, så spotlights - lige hvad du har brug for! Således kan du ved hjælp af lys placere lys accenter i køkkenet og perfekt skelne zoner.

  Derudover kan du, takket være de mejslede køkkenlamper med farvede lys, gøre køkkenindretningens design meget usædvanligt, såvel som lysere og mere fordelagtige. En anden fordel ved spot køkkenelys er deres brede udvalg. Fabrikanter gør sådan belysning i det mest forskelligartede design, så du nemt kan vælge de mest passende loftslamper til dit køkkeninteriør. Deres brede valg sikrer deres alsidighed: de passer perfekt til både det klassiske og mest moderne design med indretningen af ​​dit køkken. Det vigtigste - at tænke over, hvad slags loft spotlights mere egnet specifikt til dit køkken.

  Sammen med det store antal fordele ved denne type lysarmatur, skal det bemærkes, at en vis vanskelighed skaber en vigtig betingelse: Placeringen af ​​udpegning af køkkenlamper bør udtænkes på forhånd, det er bedre at gøre dette under reparationen. Det skal også bemærkes, at denne type belysningsarmaturer sammenlignet med en almindelig lysekrone er vanskeligere at installere, da deres installation nogle gange forårsager nogle vanskeligheder.

  Hvordan placeres stræklampe?

  I indretningen af ​​rummet spiller en vigtig rolle belysning. Et ordentligt udvalgt arrangement af armaturer på et strækloft eller en anden finish kan omdanne et rum uden for anerkendelse, i en stor hal kan du zonen rumme, og et lille område kan udvides visuelt. Som et eksempel vil vi nævne flere typiske layoutmønstre til armaturer, samt præsentere interessante designløsninger til forskellige typer lokaler. Da indvendig belysning nu er populær spotlights (pletter), betalte hun den maksimale opmærksomhed.

  Grundlæggende regler, anbefalinger og funktioner ved placering

  Hvor man placerer belysningsenheder på loftet, er alle frit til at vælge sig selv, men det skal tage højde for de tekniske nuancer såvel som de grundlæggende regler for mærkning:

  1. Belysningsenheder skal skabe en vis belysning for en bestemt del af rummet. For eksempel er det bedre at lave "dæmpet" belysning på et hvilested, hvis der ikke er nok lys på et lyst sted, kan du altid installere ekstra belysning (bordlampe, gulvlampe, væglampe osv.).
  2. Det er nødvendigt at overholde de generelle regler ved placering af loftslygter:
  • Hvis belysningen er placeret omkring rummets omkreds, skal minimumsafstanden fra pletter til væggene være mindst 20,0 cm. Afvigelse fra denne regel vil medføre forringelse af lysdisplayet og mulig overophedning af vægoverfladen.
  • Mellem de nærmeste lamper bør der ikke være mindre end 30,0 cm. Afhængigt af belysningsdesignernes konstruktion kan loftets overflade samt andre faktorer, som regel, revideres i stor retning.

  Vi har opført de grundlæggende standarder for alle typer loftspændingsdæksler, nu vendes vi til oplysningerne.

  Udvælgelse af armatur til lofter

  Separat bør nævnes effekten af ​​belysningsanordninger monteret på spændeklæder. Da sidstnævnte er kritiske for en kraftig stigning i temperaturen, skal der tages højde for en række begrænsninger. Til PVC-film er de som følger:

  • Kraften i glødelampe (LF) må ikke overstige 40 watt.
  • Halogenlampe - 20 watt.

  Til satinplader:

  • LN - højst 60 watt.
  • Armaturer til lofter på halogenlamper - højst 35 watt.

  I dag bruges LED-pærer og bånd mere og mere, da deres varme- og strømforbrug er meget lavere end for andre loftlamper med samme niveau af lysstrøm. Ved tilrettelæggelse af en LED-baggrundsbelysning skal det tages i betragtning, at der er behov for specielle strømforsyningsenheder (driver) til at binde båndene, som skal placeres på et tilgængeligt sted. Hvad angår lamper af samme type, er deres chauffører indbygget i stikkontakterne.

  Populære armatur layout mønstre

  Der er mange muligheder for belysning design, men det er ikke muligt at nævne det mest optimale arrangement af loftlamper. Dette skyldes, at det er nødvendigt at tage højde for mange faktorer, der spænder fra rummet i rummet og slutter med placeringen af ​​vinduerne. Du bør også bestemme, om spotlights vil blive brugt som ekstra belysning (i forbindelse med hængende lysekroner) eller hovedbelysningen.

  Hvis der er mulighed for det, er det bedre at rådføre sig med belysningsdesigneren om placeringen af ​​armaturerne. For dem, der beslutter at behandle dette problem alene, kan vi tilbyde flere typiske muligheder for placering af loftlamper.

  Figur 1. De mest almindelige ordninger til yderligere belysning til den centrale lysekrone.

  Sådanne valgmuligheder bidrager ikke kun til den ensartede fordeling af belysning over hele området, men giver også mulighed for at gøre lysbelysning af arbejdsområder om nødvendigt.

  Spots kan også fungere som hovedbelysningsarmaturer. I dette tilfælde er det vigtigt at distribuere dem på en sådan måde, at de ikke kun ser smukke ud, men også opfylder deres direkte formål, der passer ind i indretningen.

  Foto eksempler på interessante muligheder

  Vi præsenterer flere succesfulde belysningsdesignløsninger til forskellige typer lokaler. Blandt eksemplerne vil være til stede både typiske ordninger og originale kompositioner.

  Til korridoren og gangen

  I sådanne rum er der ikke behov for at lave lys belysning, derfor kan den centrale lysekrone ikke installeres. Kilder installeres langs væggene eller rundt omkredsen, hvis der er spejle, er det ønskeligt at belyse dem yderligere ved hjælp af væglamper.

  Det klassiske system med belysning af korridoren, der passer til næsten ethvert interiør

  Nedenfor er en lignende mulighed, men med en central lysekrone.

  Mulighed med central lysekrone

  Hvis korridoren er smal, skal du placere spotlyset i midten af ​​den og skabe en lysbane. Om nødvendigt kan du lave den nederste ekstra belysning på væggene, som vist nedenfor.

  Et eksempel på en lysbane i midten af ​​loftet i et smalt rum

  Et sådant arrangement er også muligt på et loft på flere niveauer, som det kan ses fra figuren, er en sådan udførelsesform mere original.

  Multi-niveau hævet loft med en lys vej

  Hvis der er et blankt strækloft i korridoren, ser opadlygterne sig som ekstra belysning. Deres stråler reflekteres i loftet vil skabe et interessant lysstykke.

  Brug af lygter (spotlights) til yderligere belysning

  Armaturerne på strækloftet behøver ikke installeres på lige afstande fra hinanden, den asymmetriske ordning ser ret oprindelige ud.

  Asymmetrisk hallway belysning skema

  Til små firkantede gange kan vi anbefale en klassisk ordning til 5 lamper. Det er vist i figur 1 (A), mens lysekronen kan udskiftes med en loftslampe.

  Til køkkener

  Denne type værelse anses for at være den letteste, det er problematisk at lave mad i skumringen, især for at producere skæregrøntsager. Derfor bør der lægges særlig vægt på korrekt belysning af køkkenet. Dette gøres lettere ved at opdele rummet i zoner, i den ene er der madlavning, i den anden er der et spisebord mv. I sådanne tilfælde installeres lamperne i overensstemmelse med rummets indvendige layout og niveauet af naturlig belysning.

  Af de typiske muligheder i figur 1 er "I" og "K" ordningerne bedst egnet til sådanne formål.

  Et eksempel på gennemførelsen af ​​ordning I for 10 lamper

  Mulighed "K" er mere velegnet til rummelige værelser.

  Det er ikke nødvendigt at bruge ovenstående ordninger, du kan finde andre løsninger, så længe der er nok lys i arbejdsområdet.

  Køkkenets arbejdsområde bør altid være godt oplyst.

  Det er lige så vigtigt, at lamper også sendes til spisebordet, som vist i eksemplet nedenfor.

  Spisebordet er placeret under den centrale lysekrone.

  Det er slet ikke nødvendigt at bruge en suspenderet lysekrone med den rigtige placering af pletterne, du kan klare sig uden.

  Køkkenbelysning uden vedhæng lysekrone

  Nedenfor er en anden version af "non-flush" -skemaet til et køkken med et loftblad.

  Løsning til multi-level stretch loft

  Til hallen

  Dette er det største rum i huset, og da det anses for at være den vigtigste forudsætning, skal den svare til denne status. For store områder er det klassiske system med hovedlampen i form af en vedhængslysekrone og yderligere belysning af zonerne muligvis ikke effektiv. I sådanne tilfælde er det bedre at anvende et ensartet arrangement af lamper på strækloftet.

  Ensartet belysning af hallen

  Alternativt kan du overveje ordningen med ujævnt arrangement af lamper i loftet. I sådanne tilfælde kan pletterne koncentreres i forskellige dele af rummet, hvilket skaber zoneinddeling.

  Eksempel Ujævnt arrangement af lamper

  Denne måde at bo på er fantastisk til studielejligheder, der hovedsagelig består af en stor hal. Med den korrekte placering af pletterne er et stort rum let opdelt i flere zoner.

  Et eksempel på zoneinddeling i en studie lejlighed

  En god mulighed ville være at installere flere lamper i loftet med en oval, mens figuren kan opdeles i flere segmenter, der indgår separat.

  Lamper kan arrangeres i form af geometriske former.

  Løsninger med lofter på flere niveauer, hvor der er installeret pletter, ser godt ud.

  Belysning af hallen med et loft på flere planer

  Når man vælger en ordning, er det nødvendigt at tage hensyn til indretningen, da valg af en anden løsning vil kræve større reparationer.

  Lys skema skaber zonalitet

  Til soveværelset

  Faktisk er dette rum et kontinuerligt rekreativt område, derfor er det nødvendigt at holde sig til moderat belysning.

  Lyset i soveværelset skal være moderat

  Hvis lyset ikke er nok, kan du altid installere ekstra kilder i form af en sconce eller gulvlampe.

  Om nødvendigt kan du installere en sconce eller gulvlampe nær sengen.

  Hvis vi overvejer de klassiske ordninger (se figur 1), anbefales det at være opmærksom på to muligheder "E" (8 armaturer) og "H" (12 armaturer). Også en lille pendant lysekrone i udkanten af ​​flere figurer fra LED stripen ser godt ud.

  Lysekrone, LED strip og et par spotlights

  Du kan vælge en variant med en efterligning af den stjerneklare himmel, et eksempel på implementering er præsenteret nedenfor.

  Grupperede små kilder til virkningen af ​​den stjerneklar himmel

  Bemærk at interiøret også kan påvirke belysningen. Lys reflekteret fra draperiet, erhverver sin skygge. Dette ses tydeligt i figur 24, hvor almindelige "varme" hvid-hvide lamper bruges til at belyse rummet. Interiøret tilføjer røde undertoner.

  Et eksempel på indflydelse af indvendig belysning

  Der er ingen begrænsninger for fantasier, du kan skabe noget fabelagtigt og usædvanligt.

  Futuristisk stil soveværelse belysning

  Til stuer

  Denne type værelse adskiller sig fra hallen af ​​et mindre område, derfor er det bedre at bruge ordninger med en central kraftig kilde (lysekrone) midt i rummet med flere pletter. Sidstnævnte kan placeres omkring omkredsen eller fremhæve hjørnerne af rummet. Hvis vi overvejer de klassiske varianter (se figur 1), så kan vi vælge ordningerne: A, C, D, F, G, J og L. Hver af dem opfylder fuldt ud betingelserne for problemet.

  Et eksempel på et klassisk belysningssystem "C"

  I dette tilfælde behøver omkredsen ikke at have den rigtige form, mangler retvinkler et helt andet humør.

  En interessant løsning til perimeterbelysningen

  Over siddeområdet kan du ikke installere baggrundslyset, det vil med held erstatte sconce.

  Sconce i rekreativt område

  I stuen såvel som i hallen er det muligt at forlade de vedhængende lysekroner helt, hvis du bruger flere kraftfulde armaturer med et eksternt arrangement.

  Oval fra udendørs lyskilder

  LED-stripe i et gipsloft på flere niveauer for at klare stuen er ikke værre end en lysekrone.

  Lys skema med indbyggede lys og LED stripe

  Hvis stuen er lille, er det nok bare at installere pletter omkring omkredsen.

  Klassisk ordning uden lysekroner

  For et barns værelse

  Sådanne værelser er som regel zonet til et sted til at sove, studere og en legeplads. Derfor bør en gruppe af ekstra lamper installeres på strækloftet over bordet, og en væglampe bør placeres i nærheden af ​​sengene.

  I soveområdet skal du installere sconces

  Alternativt kan en bordlampe installeres på skrivebordet.

  Bordlampe som en ekstra lyskilde

  Da børnehaven ikke er sjældent en legeplads, er lysekronen i rummet ikke ønskelig. Spille rundt, børn kan såre hende. Ensartet placering af kraftfulde pletter giver dig mulighed for at gøre uden voluminøse lysekroner.

  I børnehaven er det bedre ikke at installere en suspenderet lysekrone

  Korrekt belysning vil medvirke til at skabe en lys, fabelagtig atmosfære i børnehaven.

  Den korrekte ordning vil fylde med farver stræklofter med fotoudskrivning Foto tapet vil få et mere realistisk udseende Flerfarvede lys vil skabe illusion af et eventyr

  Til badeværelse

  Da dette rum i typiske panelhuse ikke er stort, er det muligt at vælge option B med 6 lamper (se figur 1). For en sådan situation er det ikke engang nødvendigt at gennemføre ordningen fuldt ud, det er tilstrækkeligt at vælge en af ​​to typer armaturer til loftet. Om nødvendigt kan der i nærheden af ​​spejle installeres sconces eller drejelygter.

  En af de enkle badeværelsesbelysning muligheder

  Hvis badeværelset er større, udvides mulighederne for fantasi betydeligt. Du kan bruge den klassiske version med jævnt fordelte pletter.

  Jævnt fordelt badeværelse armaturer

  Lys kan markere zoneinddeling.

  Let zoneinddeling En anden zoneinddeling understreger

  At bruge modtagelse med at give lys af den nødvendige skygge.

  På grund af farven på flisen og strækloftet får lyset en salatskygge. En variant med en varm blå farvetone.