Hvordan man vælger spotlights til hævede lofter

Spotlys til hævede lofter (LED, halogen osv.) Spiller en vigtig rolle i organisationen af ​​det overordnede rumbelysningssystem. Hvis du foretrækker det, kan du vælge en variant med en central belysningsenhed.

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at tage højde for de vigtigste parametre i lyskilden (strøm, lysflow) ved udformningen af ​​belysningen, samt typen af ​​pærer (LED osv.), Som i fremtiden sikrer mere eller mindre lyst lys.

Hvad er typerne

De vigtigste forskelle mellem udførelsen af ​​forskellige typer enheder er strukturelle egenskaber. Først og fremmest er armaturerne opdelt efter deres placering i forhold til spændevævet:

 • på samme niveau
 • lige under loftet struktur.

For at vælge den mest succesfulde mulighed for et bestemt rum skal det bemærkes, at hver af dem adskiller sig i lysstyrkenes intensitet.

Faktum er, at lamperne med en lampe på et niveau af lærredet er delvis lukket, hvilket betyder indsnævring af lysstrømmen. Hvis du installerer LED-pærer, vil denne minus være mindre iagttaget på grund af den høje intensitet af stråling af sådanne lyskilder.

Forskellige typer af lyskilder

Der er andre ulemper, for eksempel behovet for et lavere strækloftarrangement for at tillade skjult installation af belysningsarmaturer.

Derudover er der strenge strømbegrænsninger (halogen lyskilder - højst 35 W, glødelamper - højst 60 W). På LED-belysningselementerne pålægges ingen specielle rammer på grund af det allerede lave energiforbrug.

Hvis der ikke er særlige krav, er det bedre at vælge diodelyselementer. De er præget af en bred strålingsvinkel, skjul ikke plads, og lærredet udsættes ikke for høje temperaturer fra naboblamper. Belysning kan organiseres af forskellige typer belysningsenheder, forskellige i funktionalitet:

Den første mulighed er kendetegnet ved flere funktioner. Takket være den integrerede rotationsring kan diodelyskilder ændre retningen af ​​lyskilden. Denne funktion er ikke altid nødvendig. For eksempel, hvis du vælger en sådan model, når du organiserer hovedbelysningen, er der ikke behov for at ændre retningen af ​​lyskilden.

Denne funktion er oftere nødvendig ved planlægning af installation af dekorative eller lokale belysning.

Ifølge type lyskilde findes følgende muligheder: med glødelamper, halogenlamper, LED-lamper. Sidstnævnte mulighed er mere populær på grund af den lille opvarmning, høj lysstyrke, langvarig drift og evnen til at ændre skyggen af ​​baggrundslyset.

Hvilke parametre er vigtige, når du vælger?

Der er en række specielle krav, der bidrager til det korrekte valg af belysningsenheden:

 1. tilstrækkelig strålingsintensitet
 2. lille magt;
 3. mindste varmeemission
 4. succesfuld kombination med det indre af rummet (farve på diffusoren og kroppen, strålingsskyggen).

For at vælge et passende design tages der hensyn til lampens følgende egenskaber: Strøm, lysstrøm, basetype, beskyttelsesgrad, forsyningsspænding. Det sidste af disse parametre gælder ikke for alle lyskilder. Diode- og halogenbelysningselementer i nogle versioner kræver tilslutning af strømforsyningen.

Du kan bestemme dette behov, hvis du studerer enhedens egenskaber. Værdien af ​​indgangsspændingen vil hjælpe med at orientere sig i denne sag (12 V, 24 V). Hvis du vælger en lampe, der ikke er egnet til design, vil belysningen i sidste ende ikke harmonere med indretningen af ​​rummet. Det skal også tage hensyn til enhedens dimensioner.

LED- og halogenbelysningselementer, der er tilsluttet strømforsyningen, skal vælges under hensyntagen til denne funktion. Desuden er det vigtigt at overveje placeringen af ​​forsyningselementet. Det er bedre at vælge åbne nicher (cornice) til dette formål, fordi hvis du installerer strømforsyningsenheden under loftkonstruktionen, så kan du i tilfælde af udskiftning ikke gøre det uden demontering.

Regler for beregning af antal lamper

Baggrundsbelysningen kan organiseres på forskellige måder. Samtidig er det nødvendigt at tænke på forhånd, hvor den mest og mindst oplyste zone vil være. Du kan installere LED eller halogen lyskilder tilfældigt, men et symmetrisk layout vil også se meget attraktivt ud (to halvcirkler, vinkelplacering i lige linje).

Bestemte et tilstrækkeligt antal belysningsenheder i henhold til formlen:

N = (S * W) / P

hvor S er området for det rum, hvor beregningen udføres, kV. m

W er den specifikke effekt af lysstrømmen (tabelværdi), W / sq. m

P - effekt af en lyskilde, W.

For eksempel, hvis vi overvejer diodelamper, er det anbefalede niveau af belysning (W) for stuen 3 W / kV. m.

Udstedelsespris

Kvaliteten af ​​belysningsudstyr har en direkte indvirkning på driftens varighed. I større grad drejer det sig om diodepærer. Denne afhængighed forklares ved, at deres design er baseret på emittere af en særlig art, som over tid begynder at nedbrydes (den naturlige turbiditetsproces). Jo højere enhedens kvalitet er, jo længere vil den vare.

I dag tilbyder ikke alle producenter anstændige produkter, der søger at reducere omkostningerne ved produkter. Diodelyskilder tjener derfor ofte en kort periode, hvilket sætter dem på lige fod med mange andre typer lamper. Så før du køber, skal du være opmærksom på produktets mærke og kvaliteten af ​​dens samling.

Når du anvender takbelysning ved hjælp af spotlights, er det derfor nødvendigt at vælge enheder i henhold til følgende parametre: Opvarmning (afhængig af strøm), lysintensitet, design, type lyskilde. Diodeversioner til hævede lofter er den mest foretrukne løsning på grund af fuld overholdelse af ret strenge krav.

Valg af spotlight - hvad er vigtigt at vide?

Nedhængt loft

Når du vælger belysningsarmaturer til et gipspladloft, skal du beslutte, for hvilket formål du skal installere dem:

 • dekorere huset med det korrekte arrangement af belysningsenheder;
 • skabelse af den kombinerede belysning og opdeling af rummet i zoner;
 • alternativ til fuld belysning fra lysekronen.

Dot lamper til falsk loft kan laves af ethvert materiale, der er ingen begrænsninger her. Du kan vælge produkter fra aluminiumlegeringer eller ekstruderet metal, og det eneste, du skal være opmærksom på, er andelen af ​​loftets lofthøjde til størrelsen af ​​den lukkede del af belysningsarmaturet. For forskellige produkter skal det frie rum bag gipspladens loft være fra 2 til 10 cm. Før du vælger og køber den model, du har brug for, skal du sørge for at finde ud af, hvilket hul du har.

Typer af lamper

For at vælge de rigtige armaturer til loftet på gipsplader, skal du selvfølgelig beslutte, hvilke typer produkter der er, så vi vil fokusere mere på dette problem mere detaljeret.

Efter installationstype er belysningsindretningerne opdelt i:

 • Indbygget - kun den dekorative del er synlig på loftet udenfor, alt andet er gemt bag loftet. Til installation i gips skal der laves et hul i overensstemmelse med spotlights diameter.
 • Overhead - monteret på en hård overflade med skruer, vil hullet kun være nødvendigt for ledninger.

Med design kan du vælge følgende typer spotlights:

 • Rotationsbelysning er mulig fra forskellige vinkler;
 • ikke dreje - lyset fra enheden går kun ned.

Ved antallet af lamper kan opdeles i:

 • single-one lyskilde;
 • Cardan - en model med flere pærer til pærer, sådanne produkter vil være ret store i størrelse.

Interessant video om emnet:

lamper

Vælg korrekt spotlyset for gipspladens loft - dette er selvfølgelig en vigtig begivenhed, men glem ikke at købe en højkvalitets og passende lampe. Halogen, LED, kviksølv (energibesparende) og glødelampe til glødelampe passer til disse belysningsenheder. Den mest succesfulde løsning ville være valget af LED-lamper, på trods af den højere pris sammenlignet med andre lyskilder. Disse pærer er sikre, med en lang levetid, og når du tilslutter en lysdæmper, kan du nemt justere lysstyrken i rummet.

Du kan også vælge en halogenlampe til spotlights. Det er ikke særlig økonomisk, men er ideelt til værelser, hvor du har brug for stærke belysnings- eller belysningselementer i interiøret. Kviksølvprodukter, derimod, er økonomiske at bruge, men deres lys er ikke særlig nyttigt for synet, og det er svært at afhænde dem. Hvad angår glødelamper, anbefaler vi ikke at bruge dem i princippet. De opvarmer hurtigt, ikke holdbare og ikke særlig effektive.

Lidt om design

Selvfølgelig ønsker vi alle at vælge ikke kun effektive, men også smukke spotlights, som passer indvendigt i rummet, og det er ligegyldigt hvilket rum du vil installere dem i - i stuen, i badeværelset eller i køkkenet. Du skal altid gøre alt med smag! Det drejer sig især om de tilfælde, hvor udformningen af ​​huset udføres i en hvilken som helst konkret stil.

Hvis du vil vælge belysningsarmaturer til et klassisk rum, anbefaler vi at købe varer i en bronzeramme. Det er også muligt at vælge modeller med ornament eller krystal nuancer. Til Provence-stil anbefales en oval gylden ramme med glasskærme. Til sådanne moderne stilarter som hi-tech eller minimalisme, vil kolde metalliske farver, firkantede eller runde former gøre. Af den måde er det for denne stil, at brugen af ​​Cardan-modeller vil blive vellykket. Som du forstår, er valg af spotlights til design en individuel proces, og det afhænger selvfølgelig af din subjektive vision og smag.

Mere detaljeret er dette problem overvejet i videoen:

Strekak

Hvad angår valg af spotlights til et strækloft, kan du her anvende alle regler for udvælgelse af gipspladens loftsrum. Der er dog stadig nogle nuancer forbundet med faren for at opvarme spændingsvævet (forresten vil disse tip passe til ejerne af plastloftet):

 1. Stræklofterne kan modstå temperaturer op til 80 grader, så når du vælger lyspærer, skal du vælge produkter med en kapacitet på højst 60 W for en stofklud og ikke mere end 40 W for en film. Effekten af ​​halogenlamper bør være 2 gange mindre (henholdsvis 30 W og 20 W).
 2. Lyset fra spotlights skal rettes nedad.
 3. Brug sorte løg eller speculum til at reducere risikoen for varme.
 4. Det er nødvendigt at skabe et pålideligt sæde i strækloftet med en speciel ring, der gemmer sig i siden af ​​produktet.
 5. Sørg for at vælge kvalitetsprodukter fra troværdige producenter.

Hvis du skal vælge spotlights til et strækloft, anbefaler vi dig at se en video, der sammenligner de forskellige versioner af spotlights:

Nu ved du alt om, hvordan man vælger spotlights til loftet. Produktets størrelse, form og materiale er meget forskelligartet, og prisen kan variere betydeligt afhængigt af den valgte enhed. Bevæbnet med vores råd, kan du vælge de bedste modeller til dit hjem!

Strek-loftslygter

For at afslutte arrangementet af rummet, inden installationen af ​​strækloftet tages op, er det nødvendigt at overveje hovedproblemet - belysning. Typisk anvendes i rum med spændingsstrukturer, spot- eller vedhængslamper. Til dekorativt lys og brug led strip. Selvfølgelig vil alle ejere i huset se et smukt design, der kan realiseres ved hjælp af lys. Men eksperter anbefaler først og fremmest at være opmærksom på typerne af lamper.

For hvert specifikt interiør skal du vælge en bestemt type.

Særlige egenskaber

På planlægningen af ​​belysningen af ​​ethvert værelse skal du følge særlige regler, der forbedrer rummets ergonomiske egenskaber.

Det er vigtigt at overveje følgende kriterier:

 • Lampens placering bør bidrage til ensartet belysning i hele lokalet;
 • Lampens lysstyrke skal ikke være for høj, så lyset ikke irriterer øjnene;
 • Farverne bør forblive naturlige og ikke forvrænges fra belysningen.

Desuden bør belysningselementer ikke have en ødelæggende virkning på lærredet, se harmonisk ud i design og også have en bekvem metode til vedhæftning.

Derfor er det nødvendigt at fremhæve spotlights. De opfylder alle de angivne krav og er perfekte til spændingsstrukturer.

funktion

Der er flere specifikke kriterier, der hjælper med at vælge den mest passende belysningsindstilling:

 • Strålingsintensitet;
 • magt;
 • Varmeoverførsel med minimal ydeevne;
 • En harmonisk kombination med det generelle indre af rummet.

For at kunne vælge lyssignaler skal du være opmærksom på kælderen, beskyttelsesniveauet, strømmen, spændingen og lysstrømmen.

Strømforsyningen gælder ikke for alle lyselementer. For eksempel kræver diode og halogenlamper undertiden tilslutning af en strømforsyningsenhed. Det er muligt at finde ud af om en sådan forbindelse er nødvendig, ved at undersøge alle enhedens egenskaber i detaljer. Indgangsspændingen kan være 12 eller 24 volt.

Desuden er det vigtigt at overveje lampens design. Forsinkelse af denne parameter kan påvirke kombinationen med interiøret negativt, og baggrundsbelysningen mislykkes. Også vigtig er lampens størrelse.

Elementer af LED og halogen type bør vælges under hensyntagen til behovet for at tilslutte strømforsyningen til dem. For at gøre dette skal du bestemme det sted, hvor strømkilden er placeret.

Den mest korrekte placering vil være taggen. I så fald skal udskiftningen ikke nødvendigvis afmontere hele strukturen.

I dag tilbyder producenter af spotlights deres kunder en ret bred vifte af disse produkter. Derfor kan alle selv vælge enhederne efter deres ønsker og angivne krav. De har forskelle ikke kun i udseende, men også i tekniske parametre.

Således kan vi skelne adskillige parametre, hvormed disse enheder kan variere:

 • Ved installation
 • Ifølge de anvendte lamper;
 • I form
 • Ved magten;
 • Efter størrelse og andre parametre.

For at installere lysarmaturer vil det være nødvendigt at bryde spændingsstofets integritet. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at være opmærksom på typen af ​​installation af elementer. Sådanne lyskilder kan være tætsiddende (indbygget) og monteret (ekstern). I den første udførelsesform finder anlægget sted i særlige nicher, og i det andet udføres monteringen på en hvilken som helst overflade, forudsat at den er flad.

Det næste skridt er at vælge lampens type.

De er opdelt i følgende typer:

 1. glødelampe;
 2. halogen;
 3. LED (LED);
 4. energibesparelse.

Glødelampe anses for at være en budgetmulighed, da deres omkostninger er flere gange mindre end andre. For præcisionsanordninger anbefales brug af en pære lampe. De er i stand til jævnt at sprede lys og varme op mindre. Denne type lampe er egnet til punkt og lukket belysningsarmaturer.

Der er dog en vis mangel på deres anvendelse. De er for store. Længden af ​​patronen, hvor basen er placeret, når 12 centimeter. På grund af dette bør afstanden mellem loftets overflade og den dekorative belægning være omtrent den samme. Selvfølgelig kan alle disse mangler elimineres ved hjælp af riller lavet med et fræser.

Men sådanne radikale foranstaltninger kan erstattes med at bruge lamper med en enklere monteringsmetode.

Halogenlamper i deres egenskaber ligner den tidligere form. Der er dog en væsentlig forskel - der er en buffergas inde i kolben.

På grund af det har de nogle fordele:

 • Med samme grad af lysstyrke har pæren med tråden mindre dimensioner;
 • indeholder et stort udvalg af former og størrelser.

Det viser sig således, at disse produkter giver mere lys, men samtidig kan de monteres i mere kompakte armaturer. Det er især bekvemt, at de er egnede til sådanne anordninger, som har støv- og vandafvisende egenskaber. Desuden er patronen, som er nødvendig for dem, også meget mindre i størrelse. Den afstand der kræves mellem overlapningen og den dekorative belægning er 5-6 centimeter.

Halogenlamper kan også betjenes i op til 4000 timer.

Hvad angår LED-lamperne, er de samlet i strålediodene. I modsætning til andre fungerer sådanne lamper på likestrøm. De giver en kontinuerlig strøm af lys. De er imidlertid forbundet via en vekselstrømstransformator.

En anden fordel ved LED'er er øget levetid. De kan bruges op til 5 år. Samtidig er forbruget af forbrugt energi betydeligt lavere end i tidligere arter.

Energibesparende (fluorescerende) lamper er kendetegnet ved deres evne til ikke at varme op. Derudover forbruges de en meget lille mængde elektrisk energi. Det tager imidlertid tid for dem at blusse op.

En anden form for klassificering anses for at være form af belysningselementer. For at undgå sprængstofs brud er det bedre at bruge lamper, der har form som en cirkel. Det er værd at bemærke, at i dette tilfælde handler det ikke om hele elementet, men kun om landingsplatformen. At hun er ansvarlig for at installere lampen.

Et af de vigtigste parametre ved valg af belysning er strøm. Det er vigtigt at overveje dets maksimale ydeevne og afstanden fra overfladen til lampen.

De etablerede effektgrænser skyldes, at PVC-film, som anvendes i loftkonstruktioner, har tendens til at smelte og deformere ved en temperatur på mere end 60º.

For at fjerne sådanne uønskede effekter anbefales det at installere lamper med en effekt på op til 60 watt. Nogle gange kan du installere mere kraftfulde armaturer. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at levere varmeisolering på stederne for installerede enheder.

At være involveret i udvælgelsen af ​​lamper, er det værd at overveje deres placering. Det er nødvendigt at udelukke lærredets berøring med belysningselementet. Så du kan undgå den mulige deformation af loftet. Derfor er det nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem landingsplatformen og tætningsringen.

Separat er det værd at fremhæve de punktlydende lys, som har hængsler i deres design. De kaldes pletter. Deres hovedformål er at belyse både hele rummet som helhed og dets separate del (zone).

En anden interessant belysningsmulighed er repræsenteret af dobbelt (dobbelt) spot type lamper. De har fået stor popularitet blandt brugere på grund af muligheden for at installere flere løg i dem på én gang.

form

Ofte bruger ejere af loftkonstruktioner af spændingstypen standardlyset for spotlights - runde. Det opfylder alle de nødvendige krav, giver mulighed for normal belysning og ser harmonisk ud i ethvert interiør.

Der er dog andre former for belysningselementer. Særligt populære er firkantede lamper. De ser usædvanlige ud og giver dig mulighed for at tilføje en vis charme til designet. Det er værd at bemærke, at når du vælger en bestemt form for belysningsenhed, skal du nøje overveje dens relevans i det generelle indre af rummet. Det er ikke nødvendigt at fokusere på at finde en ikke-standardiseret løsning, så i fremtiden vil loftet på dit hus være attraktivt.

I dag på markedet kan du finde produkter, ikke kun runde og firkantede, men også andre geometriske former. Også ikke sidst i listen er mere raffinerede former, såsom en blomst.

tegninger

Den næste originale tilføjelse til interiøret er tegningerne på spotlights. I dette tilfælde kan du give din fantasi gratis tøj. Du kan vælge forskellige farver og mønstre til belysningselementer.

Med denne innovation bliver rummet mystisk og unikt. Fremragende malede lamper vil ikke forlade nogen ligeglade. Derudover vil en bred vifte af mønstre finde sin anvendelse i enhver stil: fra klassisk til moderne.

dimensioner

For spotlights antages en standarddiameter. Dens indeks varierer fra 60 til 85 millimeter. Det er takket være sådanne dimensioner, at denne type belysning er egnet til at arrangere spændeklæder. Store størrelser er ikke tilstrækkelige nok under installationen. De kræver ekstra plads og synes besværligt.

Størrelsen af ​​punktelementerne skal vælges afhængigt af rummets egenskaber. For eksempel i små værelser er det bedre at installere lamper med mindre diameter for at spare plads.

Materialer og farver

Udover sit hovedformål udfører lyset en dekorativ funktion. Derfor er det vigtigt at overveje belysningselementernes materiale og farve.

For at gøre det rigtige valg i forhold til dette kriterium kan enheder opdeles i bestemte kategorier:

 • I visse lokaler, såsom et badeværelse, er der ikke behov for speciel design. Til belysning i et sådant rum benyttes ofte konventionelle lamper med en ydre ring. Desuden vil særlige lækkerier være overflødige i interiøret designet i minimalistisk stil. I dette tilfælde kan du kun eksperimentere med farve.
 • Hvis du vil genoplive interiøret, kan du bruge lamper, der er dekoreret med dekorative nuancer. Sortimentet af deres former giver dig mulighed for at finde den mest passende mulighed. Derudover er de relevante i mange stilarter.
 • Hvis du vil have en slags lys- og skyggespil, anbefales det at dreje øjnene mod loftlamperne med krystal. De tilbydes også i forskellige varianter.

Det er værd at bemærke, at de ofte bruger i samme rum forskellige i deres designelementer af belysning. Men vi må huske på, at de skal laves i samme stil. Som praksis viser, er det valg af udseendet af lamperne en af ​​de sværeste, fordi det er ret vanskeligt at bestemme med sådan mangfoldighed.

Separat bør glas eller krystal spotlights udpeges. Producenter med deres hjælp var i stand til at kombinere alle fordelene ved kompakte lamper og skønheden af ​​chic lysekroner.

Ved at vælge sådanne modeller får du høj kvalitet belysning med et elegant design.

Til en interessant lysforsyning anbefales armaturer med hvid eller sort belægning også. Med et sådant design bliver belysningen blød og dæmpet, ikke irriterende for øjnene.

Den næste variation er punktet af belysningselementerne, som har en blank finish. De er kendetegnet ved deres alsidighed, fordi de passer ind i næsten enhver form for rumdesign.

For elskere af luksus er der lygter med bronzeoverflade. Bronze giver luksus og er i stand til at understrege loftet, for eksempel i den klassiske stil af dekoration.

Hvad angår farveskemaet, afhænger det i alt af ejerens personlige præferencer såvel som designideer. Moderne producenter er klar til at tilbyde deres kunder en bred palette af farver.

Med deres hjælp kan du gøre belysningen i dit hjem oprindelige og usædvanligt.

Placering muligheder

For at spotbelysningsanordninger skal kunne fremhæve det mest gunstige indretning, mens det er til gavn, er det nødvendigt at planlægge deres arrangement på forhånd. Der er flere variationer af belysningselementernes layout. Her er nogle af dem:

 • Oval placering - elementerne er placeret på loftets overflade og danner en oval. Denne fordeling forlader midten af ​​rummet uden lys eller i mørk tilstand. For at udfylde dette tomrum kan du installere en smuk lysekrone;
 • Cirkulær - i dette tilfælde sker alting omvendt: centrum er så belyst som muligt, hjørnerne forbliver mørke;
 • Hjørne - bruges hovedsagelig i forbindelse med lysekronen;
 • To halvcirkler - indebærer også tilstedeværelse af en lysekrone, da hovedfokuset falder på hjørnerne;
 • Korsformet position - er et alternativ til hovedbelysning. Den optimale afstand mellem lamperne giver dig mulighed for at dække hele rummet med lys.
 • Rektangel - gør rummet visuelt større;
 • Arc - deler rummet i flere zoner. Dens installation finder sted på det sted, du vil vælge;
 • Bølgen er en glimrende løsning på problemet med uregelmæssigheder i loftet;
 • Tegning - giver dig mulighed for at give originalitet til værelset. Ved hjælp af en omhyggeligt gennemtænkt ordning kan belysningsanordninger arrangeres i enhver form, som om der vises et bestemt billede på loftet. Men når man bruger denne metode, er det nødvendigt at huske om sådanne parametre som højde, dimensioner og type af valgte armaturer. Med forbehold for disse kriterier vil du være i stand til at skabe en unik loftindretning i dit hjem.

Hvordan vælger man et loftlys til forskellige rum?

Når det er på tide at installere belysningselementerne på spændingsstrukturen, bør du studere nogle tips om valg af optimal belysning i hvert enkelt rum.

Først skal du forstå nuancerne af monteringsarmaturer, afhængigt af antallet af niveauer i spændende lærred. Så et loft på et niveau har mange fordele. Derfor er det ret populært, når man vælger spændingsstrukturer. Det er nemt at installere og samtidig understreger meget godt designen af ​​rummet. På et loft på et niveau kan du installere lamper af enhver type, i form af rummet og dets højde.

To-niveau loft er præget af kompleksitet af former. Med det kan du nemt opdele rummet i separate zoner. Det samme kan ske med belysning. Desuden giver installationen af ​​lamper på lofterne af denne type plads til din fantasi. I dette tilfælde kan du indse den mest originale idé til at dekorere loftoverfladen.

Hvis rummet indeholder belysning med en lysekrone, så er det bedre at vælge en metode til at placere punktelementer, hvor den centrale del af overfladen forbliver fri.

I dette tilfælde skal både hoved- og ekstra lyskilder kombineres med hinanden i form og størrelse.

Det næste kriterium er formen på rummet. Så for et rektangulært rum er det bedre at bruge den korrekte type instrumentlayout. For små og smalle, ovale lysfordeling er perfekt. Således vil det være muligt at visuelt udvide det og gøre det lettere og mere rummeligt.

Måske er den vigtigste parameter, der skal studeres i detaljer, formålet med rummet. I forskellige rum kræves der en vis grad af lys samt antallet af belysningsarmaturer.

Belysningen i soveværelset skal være blød og dæmpet. Derfor er det ofte muligt at undvære hovedkilden til lysekroner. Denne opgave er helt i stand til at håndtere spotlights. Med deres hjælp kan du vælge enhver zone i rummet. Derudover kan de placeres i enhver form. Der er ingen grund til at overholde en bestemt sekvens og symmetri.

Hallen er et originalt visitkort af ejere af huset. Det første, som gæsterne ser, når de kommer ind i lejligheden er trods alt dette værelse. Smukt og vigtigst af alt vil komfortabel belysning imponere og danne en mening om tilstedeværelsen af ​​smag fra ejeren. Lyset her er ikke nødvendigt for lyst, men det skal dække hele rummet.

I et sådant rum anbefales den belgiske placering af belysningselementerne i betragtning af sin lille størrelse.

Også i korridoren må man ikke misbruge et stort antal lyskilder. Da dette er en form for fortsættelse af gangen, skal designet fortsætte plottet, taget fra det.

Hvad angår badeværelset og toilet, er der heller ikke noget passende sæt lyskilder. Bare nogle få lamper, der vil være i harmoni med interiøret og ikke irritere øjnene med overdreven lysstyrke.

I hovedrummet - stuen, bør belysningen være så korrekt som muligt. Det er trods alt, hvor en person tilbringer det meste af dagen. Hertil kommer, at i moderne boliger ofte fundet union hall og spisestue. Ved hjælp af spotbelysning kan du nemt dele rummet i flere komfortable zoner. Det er også meget vigtigt at være opmærksom på valget af lysekronen, som spiller rollen som hovedlyskilden. Hvad angår elementerne af punkttypen, vælges deres placering under hensyntagen til typen af ​​spændingsstruktur såvel som rummets dimensioner.

Når man vælger belysning til børnehaven, er det vigtigt at tage højde for det faktum, at man ofte skal bruge det midt om natten. For ikke at irritere barnet med lysstyrke, men samtidig er det nemt at se alt, hvad du har brug for, kan du vælge et bestemt antal enheder til belysning af et bestemt område, som vil have en separat strømforsyning. Således kan du lave en slags natlys. Resten af ​​lysfordelingen afhænger også af rummets egenskaber.

Derudover kan du vælge de originale former og typer af elementer, der vil dekorere det og komplementere rummets design.

Et andet område der kræver passende opmærksomhed med hensyn til lys er terrassen. Beslutter om belysningen af ​​belysning til hende, bør du overveje dens relevans. Selvfølgelig gør i denne situation uden hovedkilden til lys.

Spotlights fuldt ud klare denne opgave. Det er nok at tænke på variationen i den optimale placering af hvert element. For at gøre dette skal du beregne det korrekte antal enheder samt udarbejde et diagram over deres distribution. Effektindikatorer er bedre at vælge medium, og dermed opnå en diskret, men samtidig ret stærkt lys.

Smukke interiørdesign ideer

Efter at have gennemgået de forskellige punkter, samt de forskellige muligheder for deres placering på spændingsloftets overflade, kan du begynde at designe dit hjem. Du kan altid selv designe et smukt interiør. Hvis du ikke er helt sikker på dine kreative evner, kan du søge hjælp fra specialister. Professionelle designere er altid klar til at arbejde på et nyt projekt og vil tage hensyn til dine ønsker.

Det er også værd at lære nogle succesfulde design ideer. Dette gør det muligt at sikre, at belysningen med spotlights ikke kun er smuk, men også en praktisk løsning.

I dette tilfælde er lysets design lavet i minimalistisk stil. Det er dog ret nok til at belyse et behageligt rekreativt område. Lyset er diskret og suppleres med gulvlamper.

Et glimrende eksempel på hvordan ved hjælp af punktelementer er det muligt at rationelt bruge plads. På trods af forekomsten af ​​mørke farver i interiøret viste belysningen sig blød og harmonisk. Desuden tilladt spotlights at dele rummet i separate komfortzoner.

Denne type design vedrører ikke-standardiserede løsninger. Ved hjælp af punktlyskilder har designere omsat til virkelighed den såkaldte effekt af den stjerneklar himmel. Sådan belysning vil efterlade få mennesker ligeglade og vil tilføje speciel originalitet til interiøret.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.

Strek-loftslygter

Hvordan ikke at ødelægge loftet

Der er specifikke krav til brug af spotlights i hævede lofter. At bære dem ud i loftet vil fungere i rette tid.

Hvis lampen har en lampe indeni (pæren er i loftet), og dette er en halogenpære:

 • effektgrænse 35 watt;
 • brug en termisk ring;
 • Lampen skal have en aluminium reflektor.

For at forhindre loftet i at blive tændt indefra - brug lamper med en aluminium reflektor. Ofte køber kunderne spejlede lamper og tænker på, at de ikke tændes. Desværre lader de helt i lyset og belyser loftet.

Eventyr til dovne loft kunstnere

"Kun specielle spotlights kan installeres i PVC-panelet", for eksempel med en CFL-lampe. Tro ikke! - dette skyldes modviljen til at lægge ekstra indsats eller med ønsket om at tjene på deres lamper

Korrekte armaturer til hævede lofter kan købes til en rimelig pris i onlinebutikken BasicDecor.

Strek-loftslygter: lyse stjerner i en skyløs himmel

Spotlights i hævede lofter - lys lys og spektakulært udseende.

I dag vil jeg gerne fortælle dig om spotlights til hævede lofter. De er en af ​​de mest almindelige kilder til lys til sådanne konstruktioner på grund af deres alsidighed, originale udseende og sikkerhed.

I denne artikel lærer du, hvordan du vælger produkter, der passer til et hæftet loft, og hvordan du installerer et spotlys i et lærred strækket på guideprofiler.

Funktioner belyser stræklofter

Når du planlægger belysningen af ​​et værelse, skal du overholde flere regler, som forbedrer ergonomien ved at bruge rummet. Det er især vigtigt at være opmærksom på sådanne faktorer:

 • lyskilder bør ensartet belyse hele området af stuen;
 • Brugte lamper bør ikke være for lyse for ikke at irritere øjnene;
 • Belysning bør ikke forvrænge de naturlige farver og forstyrre opfattelsen af ​​den omgivende virkelighed.

En overhead eller suspenderet lysekrone i et strækloft overholder ikke altid opgaven.

Størstedelen af ​​disse parametre svarer til en almindelig glødelampe, der er installeret i lysekronen. Men ikke i tilfælde af hævede lofter. Ud over alle de ovennævnte må de anvendte instrumenter ikke have en ødelæggende virkning på det anvendte lærred, se smukt ud mod baggrunden af ​​den spændte overflade og have passende beslag.

Alle disse krav opfylder spotlights. De giver dig ikke kun mulighed for komfortabelt at belyse de nødvendige områder i rummet, men spiller også en stor rolle i designet af rummet. Derfor vil det yderligere være om dem.

Varianter af spotlights

Der er forskellige typer spotlights til rådighed. De adskiller sig fra hinanden i udseende og flere tekniske egenskaber. Jeg opdelte alle modellerne i flere grupper og skildrede alt dette på et diagram:

Typer af spotlights til hævede lofter.

Og nu om hver art mere detaljeret.

Ved installationsmetode

Jeg starter med installationsmetoden til belysningsenheder. For at udstyre spotbelysning på et strækloft er det under alle omstændigheder nødvendigt at ødelægge lærredets integritet. Et snit er lavet på det rigtige sted, omkring hvilket en plastring er installeret, som passer til lampens dimensioner. Takket være denne begrænser spredes det dekorative materiale ikke længere.

Efter hullet er indstillet til lyskilden. Og ved den måde, hvorpå placeringen udføres, er produkterne opdelt i flere grupper.

Der er sådanne placeringsmuligheder:

 1. Over niveauet af det strakte lærred. Spotlights monteret over det hængende loft giver indtryk af, at lyset udsendes fra hele overfladen.

Armaturer placeret over loftet bruges ofte til at skabe "stjerneklar himmel" effekt.

Dette mirakel ser meget imponerende ud, men har flere betydelige ulemper:

 • effektiviteten af ​​lyskilden vil være meget lav, da det meste af lysstrømmen er spredt over niveauet af strakt PVC eller stofloft;
 • På grund af fraværet af luftkonvektion mellem den spændte overflade og gulvpladen opvarmes lampen, hvilket kan medføre smeltning af det dekorative stof. For at undgå dette skal du typisk bruge LED-spotlights til hængende lofter.

Typisk anvendes dette arrangement i tilfælde af, at der er installeret et stjernehimmelstrækloft.

 1. På niveauet af det strakte lærred. I dette tilfælde er lampen monteret i beslaget for at være strengt i samme plan med spændingsstrukturen. Lysstrømmen er ikke diffunderet, det vil sige, at belysningsenhedens effektivitet vil være meget højere.

Spotlights på et niveau med et stretch lærred.

Denne installationsmetode har imidlertid sine ulemper. Først og fremmest er det lyskildens kraft. Det bør begrænses til 35 watt. Og ikke altid sådanne produkter er designet til en spænding på 220 volt, hvilket kræver installation af trin-down transformere.

 1. Under niveauet af strækloftet. Spotbelysningsenheder, der er installeret i en dekorativ belægning, således at den i en vis afstand kan stikke over overfladen.

Armaturer placeret under loftet.

Fordelen ved denne beslutning er, at næsten hele lysloftet bruges til det tilsigtede formål, tabene er minimal, og effektiviteten er maksimal. Imidlertid kræver dette arrangement også en ansvarlig tilgang til valget af produkter i form af lampeffekt og spænding, der anvendes.

Til salg er der stadig glasfiberfilamenter, som normalt bruges til at skabe effekten af ​​"stjerneklar himmel". Men sådanne lyskilder tilhører kun punktkategorien med en stor strækning, så i artiklen vil jeg ikke overveje dem.

Brugte lamper

Hovedopgaven ved valg af belysningsudstyr til spændingsstrukturer er at finde de rigtige lamper, der sættes i lamperne. Der er tre muligheder.

Glødelamper

Dette er en konventionel glødelampe, der er indkapslet i en kolbe. Jeg anbefaler at bruge produkter, der ikke er gennemsigtige, men med en matpære, som mere ensartet fordeler lysstrømmen og ikke opvarmer så meget. Normalt er lampens levetid op til 1000 timers lys. Det vil sige under normal brug, det vil fungere i omkring tre år.

Matte glødelamper.

Glødelamper er installeret i åbne og lukkede spotlights. Jeg anbefaler at bruge sidstnævnte i værelser, hvor der er en betydelig stigning i fugtighedsniveauet - køkkener, badeværelser, balkoner.

En betydelig ulempe ved lamper med glødelamper - stor størrelse. Lampens bund er skruet i holderen, hvis længde kan være op til 12 cm. Derfor bør afstanden mellem den dekorative belægning og loftpladen ikke være mindre. Som en mulighed er det muligt at lave indskæringer til lamper i pladen ved hjælp af en kniv, men jeg anbefaler ikke at anvende sådanne drastiske foranstaltninger.

Halogenlamper

Halogenlampe til en spotlight.

I det væsentlige ligner de glødelamper, men her injiceres en inert buffergas i kolben. Takket være ham har produktet flere fordele:

 • med den samme lysstyrke af glødelampens pære med filament har en mindre størrelse;
 • Halogenlamper har en bred vifte af størrelser og former.

Kort sagt, produkterne giver meget mere lys og kan installeres i kompakte lamper, herunder dem, der er beskyttet mod adgang til støv og fugt. Derfor behøver patronen en mindre en. Minimal afstanden mellem den dekorative belægning og gulvpladen skal være fra 5 til 6 cm.

Levetid for en halogen llama når 4 tusinde timer.

Jeg vil gerne henlede opmærksomheden på funktionerne i installationen. Du må ikke røre produktkolben med dine hænder, ellers kan fedt på huden forblive på overfladen af ​​kvartsglas og føre til krystallisering og destruktion. Derfor skal du montere produktet ved hjælp af specielle handsker, en ren klud eller et papirserviet.

LED pærer

LED-lampe til en spotlight.

Består af et stort antal LED'er samlet i en bundle. I modsætning til de ovenfor beskrevne produkter virker LED-lampen i en spotlight normalt på likestrøm, derfor udsender den ikke en diskontinuerlig men konstant lysflow. Men du skal tilslutte den via en AC-transformer.

LED-lamperne er i deres driftsegenskaber bedre end begge ovennævnte muligheder. De har en ressource af kontinuerlig luminescens svarende til 5 år. I dette tilfælde vil forbruget af elektrisk strøm være to gange mindre end halogenets, og fem gange mindre end en glødelampe.

Fastgørelses-LED-lamper kan være forskellige i længden. Normalt kræver installationen en afstand mellem bladet og pladen på 5 cm. Til brug skal armaturerne have en spænding på 12 eller 220 volt.

Krav til brugte lyskilder

Nu vil jeg fortælle dig, hvilke spotlights der passer til hævede lofter.

I form

For at undgå at rive det spændte stof laves lygter til sådanne lofter rundt. Det drejer sig ikke om hele enheden, men om landingsplatformen, som er nødvendig til installation. Derfor, selvom du har set et eller andet sted strakte lofter med firkantede lyskilder, kan du være sikker på, at inde i den har en rund form.

Landingsplatforme til spotlights.

Runde base - flange - er installeret i landingsplatformen (indlejret element), installeret over strækloftet. Når jeg køber, anbefaler jeg dig at være opmærksom på forskellen mellem flens ydre diameter og selve lampens krop. Det skal være mindst 1 cm, så den dekorative del af enheden dækker plastringen, der holder hullet mod yderligere brud.

Jeg råder dig til at købe produkter, hvis bagside er uigennemtrængelig for lys. Dette er nødvendigt, så at en del af lysstrømmen ikke falder bag lærredet, når den er tændt. I modsat fald vil strækloftet skinne igennem, og omkring strålen er der dannet en lys areola, hvilket negativt påvirker den dekorative overflades visuelle opfattelse. Selvom nogle designere bruger denne effekt til at skabe interessante visuelle effekter.

magt

Dette er et af de vigtigste parametre. Det er nødvendigt at tage højde for sådanne nuancer:

 • maksimal lampeffekt
 • afstand fra overfladen af ​​nettet til lyskilden.

Begrænsningerne skyldes, at polyvinylchloridfilmen kan smelte og deformere ved opvarmning over + 60 grader Celsius.

Hvis du vælger den forkerte strømlampe, kan loftet blive deformeret.

For at undgå dette kan glødelamper på op til 60 watt bruges i spotlights, og halogenlamper på op til 35 watt kan bruges. I undtagelsestilfælde er installationen tilladt og mere kraftfuld, så skal du træffe foranstaltninger til varmeisolering af monteringsstedet for lampen.

Hvis legemet af en punktkilde af lys er placeret i en betydelig afstand fra lærredet, er effektgrænsen 70 watt. Jeg anbefaler dog, at du foretrækker LED-lamper, hvis overflade ikke opvarmes under drift.

Efter størrelse og andre parametre

Når du vælger lamper, skal du straks tænke på, hvordan du arrangerer dem i forhold til det spændte lærred. Afstanden mellem gulvpladen og loftet afhænger af de valgte lamper og beskrives detaljeret i det relevante afsnit ovenfor.

Tillad ikke kontakten mellem det spændte stof og spotlyset for at undgå deformation af loftet. Der skal være et mellemrum mellem pladen (tætningsringen) og siden af ​​landingsplatformen.

Der skal være et mellemrum mellem begrænsningsringen og armaturhuset.

Loftets regler tillader ikke at skære huller i dem mere end 15 cm i diameter. Derfor er det nødvendigt at vælge de lyskilder, hvis størrelse er mindre end den angivne værdi, når de vælges.

Hvis du skal udstyre et loft med et spotlight badeværelse, pool eller køkken (det vil sige et rum med høj luftfugtighed), skal du købe apparater, der opfylder standard IP67-sikkerheden.

Og den sidste. Jeg anbefaler at foretrække lamper med 12 volt.

De er både mere økonomiske og sikrere. Men for deres drift har du brug for en transformer. Derfor er den endelige beslutning overladt til dig.

Beregning af den krævede mængde

Et par ord om hvordan man beregner antallet af lyskilder til et strækloft. For at opnå et organisk design i rummet er det jo bedre at købe lamper af samme type, farve og udseende.

Ved beregning skal det antages, at lampen, der er rettet lodret nedad, belyser rummets areal svarende til 1,5-2 kvadratmeter. For at finde ud af, hvor meget præcis du skal bruge armaturer, skal du dele rummet med 2.

Et spotlight belyser 2 kvadratmeter plads.

Jeg vil bare advare dig om ikke at overdrive det. Der er ikke behov for at installere for mange belysningsenheder i strækloftet. De "vægt ned" design af rummet, gør lærredet uinteressant og kan føre til beskadigelse af overfladen.

Hvis du har et overvældende ønske om at fokusere på toppen af ​​rummet, skal du bruge andre designværktøjer til at gøre dette. Monter f.eks. De såkaldte danselys, som du kan styre lysstrømmen i forskellige retninger.

Placeringsordninger til spotlights

Mange mennesker stiller mig et spørgsmål om placeringen af ​​spotlights. Der er ingen klare regler her, alt afhænger af din fantasi, rummets rum, dets formål og andre faktorer.

Som et eksempel vil jeg give mulighederne for at placere lyskilder i loftslofter installeret i forskellige rum:

 1. Soveværelset. I dette rum råder jeg dig til at fordele lampen jævnt over hele loftets overflade. Og for at bruge det samme i form, størrelse og farve af produktet, for ikke at skabe disharmoni i soveværelset. En glimrende løsning ville være at bruge en lysdæmper - en enhed, der styrer lysstyrken af ​​lamperne. En anden mulighed er at bruge spotlights lined up omkring en central faktura eller vedhæng lysekrone.

En af mulighederne for at installere inventar i soveværelset.

 1. Køkken. Her afhænger layoutet af rummets layout. Ved hjælp af spotlights kan du udstyre rummet med flere funktionelle områder - arbejde, spisestue og så videre. Det mest intense behov for at belyse arbejdsområdet.

Brugen af ​​to typer spotlights i køkkenarrangementet.

 1. Entréhallen. Dette er normalt et smalt rum, så ved hjælp af lyskilder kan du prøve at visuelt udvide den. For at gøre dette kan du bruge lamper monteret langs væggene og langs længdeaksen. Og de første skal skinne mere intensivt, så korridorets centrale rum tændes mindre.

Belysningskorridor med strækloft.

 1. VVS værelse. For et badeværelse og et toilet er det bedre at installere et lille antal lamper med lyse lamper. Og distribuere dem, så hele rummet er godt oplyst. Samtidig ville jeg også gøre afstanden mellem lamperne identiske.

Spotlights i strækloftet på badeværelset.

 1. Stue. Dette værelse, som andre værelser med et stort område, kan vilkårligt indrettes. Typisk bruges punktlyskilder til at organisere flere funktionelle områder. Det er også tilrådeligt at bruge lysdæmpere og energibesparende lamper, som forbruger lille elektricitet.

At lave et strækloft i stuen.

I et multifunktionelt rum (stue kombineret med et soveværelse osv.) Anbefaler jeg at kombinere flere lyskilder. For eksempel en lysekrone og spotlights. Den første lyser hele rummet, og sidstnævnte fremhæver de nødvendige områder.

Montering af armaturer i loftet

I dette afsnit vil jeg fortælle dig, hvordan du installerer spotlights i et nedhængt loft. Hele installationsteknologien kan opdeles i flere faser, som jeg vil beskrive detaljeret nedenfor.

Overflademærkning

Først og fremmest er det nødvendigt at markere overfladen af ​​gulvpladen, hvorpå armaturernes monteringsplader installeres. Og du skal gøre dette, før du begynder at spænde lærredet.

Inden du installerer armaturer og webs, skal du markere overfladen.

Opmærkning er ikke sandsynligt, at det giver dig problemer, så jeg vil kun give et par tips:

 1. Hvis du planlægger at installere et loft på flere niveauer, skal du udforme lampernes layout og tilslutning, så hvert niveau er forbundet til et kredsløb.
 2. Ved brug af 12 volt lamper skal der være en plads til installation af elektriske transformatorer. Hvis du installerer lamper i et badeværelse eller andet lignende rum, anbefaler jeg dig at installere transformatorer uden for rummet (for eksempel i gangen eller i instrumentbrættet).

Elektrisk ledningsdiagram af armaturer med individuelle transformere.

 1. Den nøjagtige placering afhænger af den valgte ordning. Den generelle regel siger, at afstanden mellem tilstødende lyskilder skal være inden for 1 meter, afstanden fra væggene - ca. 60 cm.
 2. Kontroller, at lampens installationssted ikke falder sammen med fastgørelsesstedet for baguetter. Derudover skal der være en afstand på mindst 25 cm fra kanten af ​​lampens monteringsplatform til baguetter.
 3. Hvis du skal installere en lysekrone, skal du tilslutte den til et separat elektrisk kredsløb. Desuden skal punktkilder blive fortyndet i rummets kanter eller koncentreret inden for fremtidige funktionelle områder.
 4. Hvis du skal installere lamper i henhold til nogle ordninger, anbefaler jeg dig at tegne alt på et stykke papir i cellen, og derefter overføre markeringerne til loftet og markere installationsplaceringerne på platformene i cellerne. Nogle eksempler på sådanne ordninger er vist på billedet.

Layout og metoder til anvendelse af markering til installation af lamper.

Rackinstallation

Som du allerede har forstået, er installationen af ​​lamper lavet ved hjælp af specielle platforme (indlejrede elementer). Dette skyldes det faktum, at den strakte lærred selv ikke er i stand til at modstå vægten af ​​belysningsanordningen uden bøjning.

Desuden letter landingsplatformen lampernes funktion. For eksempel vil du ikke have problemer med, hvordan du fjerner produktet i tilfælde af skade eller udskiftning af lampen.

Der er indlejrede elementer i forskellige designs. Men jeg bruger et produkt bestående af to guider og en rund ring, som svarer til lampens flanges monteringsdiameter. Fordelen ved dette design er, at styrene med bolte giver mulighed for fleksibelt at justere højden af ​​konstruktionen over gulvpladen.

Mere detaljeret er opførelsen af ​​landingsplatformen vist på billedet.

Rackets design til en spotlight.

Som et alternativ kan jeg anbefale at bruge landingsringe med U-formede beslag til galvaniseret profil til gips. Med deres hjælp kan du også justere højden over loftet, men denne mulighed synes mig mindre elegant.

Lånelementer på "pashka".

Den nøjagtige monteringsordning ser sådan ud:

 1. På det markante sted er der lavet et hul ved hjælp af en perforator, som er nødvendig for at sikre det justerbare stativ (nummer 4 i billedet ovenfor). Jeg bruger til dette formål skruer med plastdykler med en diameter på 6 mm.
 2. Jeg fastsætter det justerbare rack i loftet ved hjælp af "quick installation" systemet eller skruer i skruer med dowels.

Tilbehør til montering af indlejrede elementer til lamper.

 1. Ved hjælp af skruer sætter jeg højden af ​​platformen til armaturet i forhold til gulvpladen, så det strakte lærred er placeret så tæt på pantelementet, men berører det ikke (ellers bliver strækloftets overflade ikke helt glat).
 2. Jeg skærer huller i landingsplatformerne, så deres diameter falder sammen med lampens monteringsdiameter. Dette kan gøres med en skarp vvs-kniv.

Trimning af platformen under lampen.

 1. Jeg tilbringer de elektriske kabler, der forbinder den elektriske ledningsboks og lamper. Fordelen ved konstruktionen er, at der er ledig plads mellem det dekorative materiale og gulvpladen, så det er ikke nødvendigt at lave en plade. For sikkerheden anbefaler jeg dig at lægge kabler i specielle bølgede kanaler. Du skal have en konstruktion svarende til den, der vises på billedet.

Lægning af elektriske kabler til spotlights.

 1. Jeg udfører forbindelse af platforme med kabler. Om nødvendigt installerer jeg straks transformatorer.

Når du har testet systemet til drift, kan du begynde at spænde loftet og installere lysene selv.

Installation af belysningsenheder

Installationen af ​​lamper i det hængende loft ser sådan ud:

En plastring limes til overfladen af ​​den spændte bane på installationsstedet for belysningsanordningen, dens indre diameter skal være lidt større end armaturforbindelsens ydre diameter.

 1. Et hul skæres i lærredet for ikke at skade den limede snapring, hvilket begrænser yderligere skader på overfladen.

Skærer huller til lampen.

 1. Herefter kan du installere lampen. Resultatet skal være en konstruktion svarende til den i nedenstående diagram:

Diagram over installationen af ​​spotlampen.

Alle andre lyskilder er installeret på samme måde.

Resumé af

Nu ved du, hvilke bedre produkter der skal bruges til arbejde, og hvordan man installerer spotlights i loftet. Det er kun at erhverve alt, hvad du har brug for, og iværksætte gennemførelsen af ​​dette projekt. Hvis du har spørgsmål eller tilføjelser vedrørende oplysningerne i artiklen, kan du lade dem stå i kommentarerne.