Spotlights på badeværelset

Når man planlægger reparationer i badeværelset, står mange over for et vanskeligt valg af kunstig belysning i den fuldstændige mangel på naturligt. I det moderne marked for forskellige elektriske apparater bliver spotlights mere og mere populære, fordi de på grund af deres unikke egenskaber samtidig kan udføre flere vigtige funktioner samt opfylde vigtige parametre: kompaktitet, lysstyrke, fugtighedsbestandighed.

Hvad er de

Spotlights er små enheder (fluorescerende eller halogenlamper), som takket være deres specielle ramme er monteret i hæmmede lofter, så du kan give tilstrækkelig lysflow til at belyse badeværelset. Den specielt udstyrede kasse beskytter maksimalt de indbyggede lamper mod indtræk af fugt og reducerer risikoen for kortslutning betydeligt. På grund af dets design giver disse kilder interiøret et harmonisk, æstetisk udseende.

Særligt populære produkter fra flere lande: Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien. Disse er hovedsageligt halogenlamper. Indenlandske producenter foretrækker modeller med glødelamper, som ikke er meget forskellige i design, er meget lavere i pris.

Hvad skal man vælge og hvordan man skal erstatte?

Fordele ved halogenlamper:

 • rimelig pris;
 • stor lyseffekt;
 • kontinuerlig drift.

På grund af udgivelsen af ​​en stor mængde varme anvendes installationen af ​​disse enheder kun i ophængte og nedhængte lofter.

LED-prøver (kaldet LED'er), der er baseret på lysdioder.

I øjeblikket er det en af ​​de mest almindelige arter, der har flere fordele:

 • langvarig drift (op til 50.000 arbejdstimer)
 • høj lysstyrke
 • de udsender hvidt lys, som har en gavnlig indvirkning på synet;
 • lavt strømforbrug.

Men disse utvivlsomme fordele kan ikke skjule nogle af manglerne:

 • høj pris (4-5 gange dyrere end tilsvarende modeller med andre lyskilder);
 • vanskelig installation udelukkende gennem en transformer.

På trods af ulemperne er disse prøver nu i stor efterspørgsel, fordi de har mange modifikationer af patroner til både standardpærer (E27) og andre typer (E14, de såkaldte G4, G5, G9 minions).

Glødelamper. Denne art har også modtaget sine kunder, som foretrækker en lav pris, praktisk og brugervenlig. Forbrugerne bruger den stereotype, der har udviklet sig i lang tid, kun ved hjælp af sådanne elektriske apparater og er blevet en slags vane.

Men mist ikke de nuværende ulemper:

 • lille ressource;
 • kort levetid.

Eksterne egenskaber er også meget vigtige, når du vælger lamper i badeværelset. I enhver specialbutik kan du vælge en model til enhver smag og farve, som vil være i harmoni med ethvert interiør.

På badeværelset skal du bruge specielle vandtætte lamper.

Ikke alle køber på et overblik vil kunne skelne en standard enhed fra en fugtighedsbestandig. Den særlige mærkning af varerne med bogstaverne IP angiver, at den elektriske enhed er beskyttet mod fugt. Og tallene, der følger, viser beskyttelsesgraden (IP44 - fra utilsigtet stænk, IP55 - fra direkte kontakt med en vandstrøm) - jo højere IP-indekset er, desto sikrere er apparatet. I sådanne armaturer er forbindelseshullerne og mellemrummet mellem glasset og selve lampen forsynet med pålidelige gummipakninger.

Fugtgivende anordninger udføres som følger:

 • helt begravet i loftet
 • stå ned;
 • har form af et loft
 • kan kombinere dekorative detaljer og design i farve.

Kilden, der rager over loftet, giver mere lys, der afspejler fra lampen til loftet, rushes ned.

Hvordan man laver montering spotlights selv se i den næste video.

Er det muligt at udskifte lampen i enheden?

Til punktbelysning anvendes der to typer kælder, som regel:

 • med en normal højre tråd for en standardpatron. Udskiftning af en sådan pære vil ikke være svært;
 • lamper med basis type G og dens modifikationer, som til montering har to ben, styrer og fastgør installationen. Når du udskifter et sådant aggregat, må du ikke bruge kraft. Når stifterne rammer sporet, vil der opstå et tydeligt klik, hvilket indikerer, at der er opstået et snap. Hvis dette ikke sker, skal du ikke forsøge at skubbe, prøv igen, trække et element, der sandsynligvis ikke falder ind i rillen.

Der er andre kilder, hvor det er umuligt at udskifte lampen indbygget i selve lampen. I tilfælde af fejl skal du ændre hele belysningsarmaturet. Og derfor er det bedre at kontakte en ekspert om installationen af ​​disse typer.

arter

Belysningsanordninger ifølge lignende principper er opdelt i typer:

 • Som installation: intern (eller indbygget) og ekstern (eller overhead, ellers pletter). Indbygget (med metalbeslag med fastgørelseselementer til lampen) er monteret i en hvilken som helst overflade, hvor der er fri plads: hængende eller hængende lofter, gipsplader, vægge, skabe. LED dioder er almindeligt anvendt.

Overhead eller plet (med monteringsplatform, som er fastgjort til lyshuset) er placeret på faste lofter eller betonlofter, hvor der ikke er mulighed for at lave udsparinger til installation af interne modeller. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet og har en rettet lysflow. Normalt installeres de ved spejlet.

Badeværelse spotlights: 3 afgørende faktorer for installation

Indbygget loft spotlight til badeværelse på slattedæksløb

Generelt er reglerne for placering af spotlights i badeværelset fiktion, da der simpelthen ikke er nogen regler - alt afhænger af fantasi. Men når man samler dem, bør man være opmærksom på magt og deres tilsigtede formål.

Det vil sige, at den vigtigste faktor er, om det er hovedbelysningen eller hjælpen. Men vi vil diskutere alle de spørgsmål, vi har brug for nedenfor, samt se videoen i denne artikel.

Hvad du skal vide og være i stand til

Spotlights bruges meget bredt, og det er ikke begrænset til hverdagen, og da de kan placeres i næsten enhver rækkefølge og på et hvilket som helst passende sted, bruges de også i kontorer, butikker, børne-, uddannelses- og medicinske institutioner til belysning af produktionsværker, åbne og lukkede pavilloner. Derudover kan installation foretages i nicher, på buer, i vægge, i gulve, i skabe, og så videre.

Faktor nr. 1 - forskellen i metoder til installation

Valgmuligheder for overhead modeller

Overhead belysning enheder:

 • overhead modeller bruges til installation i kontinuerlige lofter, for eksempel på kittede beton gulve;
 • det vil sige, disse er de steder, hvor der af tekniske årsager ikke er mulighed for at lave nicher eller forsænkninger til montering af indlejrede modeller;
 • deres placering bestemmes af tilstedeværelsen af ​​en monteringsplatform, som er fastgjort på betonggulvet, og et diffusionshus er allerede fastgjort til det.

Embedded Models

Indbygget belysning:

 • embedded eller mortise modeller har det bredeste udvalg af applikationer, derfor er efterspørgslen efter dem også meget stor;
 • sådan popularitet er forklaret ved, at de kan monteres i alle typer overflader, under hvilke der er et bestemt frit rum;
 • såsom ophængs- og stræklofter, gipspladestrukturer af forskellige konfigurationer, stigerør, skabe, vægge og lignende;
 • Sådanne indretninger er et fast metalhus med fastgørelseselementer til lampen.

Suspension type belysning spotlight

Suspenderede spotbelysningsenheder:

 • I modsætning til de overliggende og indlejrede enheder har suspenderede punktmodeller ikke en fast tilslutning til overfladen;
 • det vil sige, at enhedens hus er placeret i en vis afstand fra loftet, derfor kan mulighederne for placering af spotlights i badeværelset reguleres ikke kun af afstanden mellem lamperne, men også af deres højde;
 • Til suspension anvendes en kraft, dekorativt designet elektrisk kabel her, men sådanne modeller kan kun anvendes i nærværelse af højt til loftet.

Rotary (venstre) og ikke-drejelig (højre) spotlight

Med designfunktioner kan spotlights opdeles i to hovedtyper - de er drejelige og ikke-drejelige modeller:

 • i dette tilfælde er det umuligt at sige, hvilke enheder der er bedre, baseret på typen af ​​konstruktion, da dette afhænger af deres formål;
 • Rotary modeller monteres bedst i kabinetter eller nær et spejl, hvor der kræves retningsbelyst belysning, mens ikke-roterende modeller er mere egnede til gruppens lysdisplay.

Faktor nummer 2 - kilden til belysning

Spørgsmålet om, hvor mange spotlights du har brug for i badeværelset, afhænger af deres strøm, hvilket er angivet på pakken. Men det er nødvendigt at tage højde for, hvilken slags belysningselement eller lampe der findes i denne enhed, og de kan være:

 • spejl;
 • halogen;
 • energibesparelse;
 • LED.

Spejl glødelampe

I øjeblikket er glødelamper mindre og mindre brugt til spotbelysning, og der er gode grunde til dette. Først og fremmest bruger en sådan lyskilde en masse elektricitet, og gruppesammensætningen vil derfor kræve ekstraomkostninger, hvilket ikke er helt acceptabelt med moderne teknologier.

Derudover har disse modeller ekstremt lav effektivitet, og de er meget varme, derfor anbefaler instruktionen ikke deres anvendelse på plastpaneler.

På foto - halogenlampen

Med hensyn til energibesparelser kan halogenlamper uanset basis også ikke kaldes rentable, da stigningen i energiforbruget medfører en stigning i de finansielle omkostninger. Imidlertid bruger de ofte "halogener", da sådanne spotlights udsender en temmelig kraftig, frostet lysstrøm, der udledes af en glaskappe.

Derfor er de nemme at bruge ikke kun som sekundær, men også som primær belysning, hvilket øger designmulighederne.

Sammenlignet med de to første er energibesparelseslampen den mest økonomiske og har samtidig en temmelig kraftig strøm af frostet lys. Men hun er ikke uden fejl.

Sådanne elektriske apparater har brug for særlig bortskaffelse, og desuden er dets lys ikke helt befordrende for synet. Spotlights med en sådan kilde er dog ganske populære.

Det bedste i alle tekniske parametre kan kaldes LED-lamper, og det er ikke forgæves. Moderne belysningsanordninger med G-53 b base G-70 anvendes i øjeblikket til lamper med nogen strøm, da sådanne enheder udsender jævn, koldt lys og slet ikke opvarmes.

Den største og sandsynligvis den eneste ulempe er den ret høje pris på LED'er, men hvis du tager højde for deres næsten endeløse driftsressource, vil dine finansielle omkostninger være fuldt berettiget.

Faktor №3 - forbindelse

Tilslutningsdiagram for 12V spotlights via en transformer

Som du ser i diagrammet, er lamperne forbundet parallelt via en transformer, men her menes vi 12 volt enheder. Deres nummer afhænger helt af transformatorens kraft.

Så før du køber det, skal du vide præcis strømmen af ​​belysningsenheder og deres antal, og beregningerne udføres bedst med en margen. Hvis der f.eks. Anvendes glødelamper, er de også forbundet parallelt, og mængden afhænger kun af behovet.

Installation af enheden i loftet

Det er sværere at installere en forsænket armatur, og selv da bare fordi du skal lave et pænt hul under sagen med antennerne. Hullet selv kan laves med en krone cutter af den ønskede størrelse eller med en kniv.

konklusion

Installation af spotlights med egne hænder er ret simpelt og hurtigt - det vigtigste er, at du forbinder dem korrekt, især hvis dette sker via en transformer. Nå, hvis du har spørgsmål, vent på dem i kommentarerne.

Vandtæt badeværelse spotlights

Valget af belysning er ikke det sidste sted i reparationsprocessen. Det er nogle gange det, der bestemmer de vigtige punkter, når man beslutter sig for at trimme loftet og lede ledningerne. Formålet med rummet bestemmer kravene til lysets funktionalitet.

Spotlights bliver mere og mere populære, fordi de med succes løser problemerne med små værelser uden at spise "plads". På badeværelset er dette særligt vigtigt, og i forhold til sovjetversionen af ​​loftet eller Ilyich-lampen, der hænger stolt fra loftet, ser spotbelysningen særligt æstetisk og endda festlig ud.

Hvad er forskelligt fra det sædvanlige?

Udover at mærke på produktkassen og en større prislapp end for en almindelig lampe, er lygter til badeværelser kendetegnet ved deres udførelse og tilgængeligheden af ​​yderligere metoder til beskyttelse. Gummierede dele, isolerende og skjule alle ledninger, tæthed, tæt tilpasning af delene - alt dette er sande tegn på, at i dine hænder holder du specielle lamper til belysning af et vådt rum.

Godbidder

Det er beskyttelse af en person og en lampe mod den negative effekt af interaktionen mellem metaller, strøm og vand med hinanden - dette er den største fordel ved punktlys. En sådan beskyttelse giver også en lang levetid, og udskiftningen af ​​sådanne lamper skal gøres mindre ofte.

Og hvordan designere som disse systemer! Der er en solid masse fordele: du kan zone rummet, visuelt forstørre rummet, gøre det prosaiske badeværelse et virkelig kongeligt rum! Ligeledes vil spotbelysning aflede opmærksomheden fra noget mindre smukt, hvilket gør et elegant fokus på en bestemt del af interiøret. For eksempel på et loft på flere planer, dyrt bad, stort spejl. Til det oplyste spejl kan du vinde taknemmelsen for den kvindelige halvdel, og for mænd vil den være meget funktionel.

Komfortabelt for øjnene er belysningsniveauet nyttigt, herunder sundhed, lindrer øjnene og giver psykologisk afslapning. Læger er kategorisk mod besparelser på dækning.

ulemper

 • Yderligere udstyr. Når du vælger nogle typer lamper, vil det kræve brug af transformatorer (denne information vil blive yderligere), det vil sige lidt at tænke over valget vil have.
 • Udskiftning af pærer. Mekanismen for vandtætte enheder kan ikke lide yderligere kontakter. Derfor er det fra første gang ikke muligt hurtigt at skrue ind og skrue en udbrændt lampe ud.
 • Systeminstallation. Hvis du bor i en lejlighed med lave lofter, vil det være umuligt at installere spotbelysning på loftet uden særlige hængslede loftsystemer.

Men hvis du har store hulrum i en betonplade, kan du lægge en ledning i dem og installere spotlights.

Og selvfølgelig er prisen på en engangsinvestering i køb af lamper ret stor.

Til forsvar for spotbelysning som helhed kan man sige, at alle disse manipulationer skal gøres ikke så ofte, især hvis du målretter højkvalitetsmærker eller arbejder med erfarne håndværkere, der kan give fornuftige råd i dine lokaler.

Nu for spotbelysning af badeværelsesproducenter tilbyder:

 • glødelamper;
 • LED lys;
 • fluorescerende lamper;
 • halogenlamper.

I praksis er de sidste tre muligheder populære.

Hvorfor ikke glødepærer? De er gode til at sprede lys, og til punktarmaturer må man bruge instrumenter med en langstrakt og pæreformet form. At størrelsen var mindre "spar" på magten. Energiforbruget er dog forholdsvis højt (20-30 W pr. 1 kvm), og de brænder hurtigere ud end andre lamper. Derfor er brugerne sjældent interesserede i muligheder for belysningslokaler, hvor Ilyich-lamper er påkrævet.

I energibesparende, halogen og LED måder at udstyre supportere er meget mere. Disse muligheder forbruger mindre el, arbejde længere end beskrevet ovenfor. Halogenlamper bruges op til 10 W / sq. M., noget vildt, fordi deres krop reagerer negativt for direkte kontakt med menneskekroppen (hånden). Desuden skal de sørge for separat bortskaffelse. Luminescerende er også krævende på den sidste vare, men mere økonomisk i energiforbrug. LED - de mest kompakte og "hårdtarbejdende" lamper, de er de dyreste. Som energibesparende spiser de op til 6 W / kvm. Men proffene opvejer ellers, hvordan man forklarer antallet af fans?

En vigtig nuance: Dioderne fungerer normalt som et supplement, de bruges til dekorative formål, zonering. Det er lettere at finde farvede diodelamper, og takket være deres lille størrelse tolererer de, hvis de er korrekt placeret, mekaniske og temperaturmæssige effekter. Til den sædvanlige forståelse af belysning gives der fortrinsret til energibesparende og halogenlamper.

Visninger ved fastgørelsesmetode

Med det moderne udvalg af stilarter, der anvendes i indretningen, ville det være mærkeligt at have kun én mulighed for at belysning badeværelset. I en specialbutik løber øjnene bare op, men i praksis er alt meget enklere. Forskellige vandtætte lamper i henhold til fastgørelsesmetode, type gruppering, placering og type lamper, der anvendes.

Drejelig og ikke-drejelig. Ifølge fastgørelsesmetoden udsender spotlights og ikke drejelamper. Rotary kan ændre retningen af ​​bjælken, som gør det muligt at vælge belysningsstedet manuelt ved at justere lampen. Denne mulighed bruges ofte i andre typer lokaler såvel som i højteknologiske lysekroner. Til badeværelset er denne metode ikke altid egnet, og designet med spotlights er dyrere.

Den anden mulighed indebærer en stiv mount, så lysstrålen rammer et bestemt område og justerer det efter installationen er ikke længere muligt. Derfor forbindes punktlampe i henhold til diagrammer for at kunne vælge scenarier, der giver belysning af zoner eller hele rummet som helhed. Lampen her skal bruge mere end i det første tilfælde.

gruppe

Efter type gruppering kan opdeles i tre muligheder:

Ofte afhænger brugen af ​​en eller anden mulighed af placeringen. Singler antager belysning i form af en vægsconce med et lille antal lamper, hvis funktionalitet er begrænset til udsmykningen af ​​rummet. Mørtelampe "gemmer" alle ledninger bag kabinettet, de placeres ofte i loftet, fordi ingen anden del af rummet har råd til at "spise" rummet, så det ikke er så mærkbart. På væggene anvendes møblernes skabe med fjernbetjeninger med et kompakt design af tilslutning og fastgørelse. For store værelser bruger dekoratører gulvbelysning, men dette er mere sjældent end normen.

Hvor skal man placere?

Vores badeværelser er sjældent store, de har ikke ofte vinduer, så spørgsmålet er særligt akut. Faktisk alt, hvad der er kompakt til at passe det mest nødvendige på kvadratmeter. Derfor vælger mange mennesker loftsbelysning. Selvom du bruger de indbyggede versioner af lamper, så bliver deres design gemt af hængende lofter eller specialpaneler. Det er også funktionelt: Yderligere isolering fra fugtig luft. Denne mulighed giver en god baggrundslys, men nogle dele af rummet kan virke mørkede.

Indbygget belysning bruges til møbler på badeværelset. For eksempel angår skabe i større grad spegler. Da for mange er et bad et rum for et træk, er ønsket om at "fremhæve" et spejl ret logisk. Når man designer, tænker mange kvinder kun på, hvordan man gør området nær spejllyset, for at kunne anvende makeup i et behageligt miljø. Barbering er også mere praktisk, fordi muligheden for en dårlig vinkel bliver lavere.

Væsentligt mindre ofte bruge vores folk i badeværelset zonal belysning af vertikale overflader - vægge, podier, sider af det indbyggede bad. Alvorlige statuetter og volumetriske kompositioner i et sådant rum er kun placeret af velhavende borgere, der inviterer specialister til at designe. Ja, og væglamper lider ofte af nærhed til våde overflader og indtrængning af vand ind i enheden. I store værelser mindre fugt, brug denne mulighed vil være lettere og sikrere. På grund af behovet for at bruge plads og frihed til at sprede lys, kan gulvapparater også kun ydes af ejerne af et stort badeværelse. I et lille rum er gulvene tabt, og derfor bliver denne mulighed under normale forhold tabt.

Tips til valg

Det er umuligt at konkludere, hvilken lampe der skal bruges. Alle plejede at bruge badeværelset efter eget skøn. Men valget af spotbelysning afhænger af:

 • Funktionel. Hvis der kun er et badeværelse spejl til rengøring af tænderne, er det ikke altid nødvendigt at fremhæve det. Men hvis du ønsker høj kvalitet refleksion, så kan du ikke undvære spejlet. Løs ligeledes problemerne med zonal belysning.
 • Værdi. Udover at købe udskiftningslamper, skal du tænke på, hvordan du installerer. De samlede udgifter vil vise sig at være ret store, men en sådan investering er langsigtet og derfor berettiget. For ikke at fortryde de brugte penge, er det værd at overveje 2-3 trækbelysningsmuligheder. Dette vil give dig mulighed for at sammenligne den potentielle pris og hjælpeprogram for dig personligt.
 • Harmoniousness og skønhed. Belysning findes ikke adskilt fra rummet, dets design, farve og formål med rummet. Derfor skal du være opmærksom på enhver variant af et spotlight, så du skal være opmærksom på de detaljer, der er synlige for øjet. Fabrikanter forsøger at bruge universelle farver - krom, bronze, guld, kobber. Tænk på, hvilken slags "ædle" metal vil blive kombineret med farven på møbler, fliser, VVS? Matte eller skinnende? Rummets overordnede stil og den valgte lampe betyder også noget.
 • Indkvartering og destination. Graden af ​​beskyttelse mod interaktion med vand fra lamperne er anderledes. Selv meget forsigtige vandejere falder nogle gange i spejlet. Ved brug af lokal belysning er der fare for kortslutning eller elektrisk stød, så sikkerhed bliver en prioritet. Du kan selvfølgelig foretage et minimum af bevægelse, så vandspray ikke flyver fra hinanden. Og du kan komme op med sindet og vælge en god fugtsikker lamper, som alle vil lide. For eksempel betyder mærket på pakken IP 44, at sådanne anordninger er tilpasset sjældne interaktioner med vand, men tolereres godt af høj fugtighed i badeværelset. Men IP 55 garanterer strukturens holdbarhed for langvarig "kunstvanding", sådanne lamper kan placeres tæt på vandkilden.
 • Lampeffekt. Om omkostningerne allerede nævnt tidligere. Du kan stort set beregne, hvor mange lamper der anbefales til behagelig belysning. Forbrugsstandarden pr. Kvadratmeter er angivet på kassen, da man ved størrelsen af ​​badeværelset, kan du nemt bestemme det ønskede beløb.
 • Kvalitet. Lavpris er ofte synonym med dårlig ydeevne og hyppig udskiftning. Når du vælger typen af ​​armatur og lamper, foretrækker du velkendte mærker. Mange mærker, der kommer ind på et nyt marked, tilbyder reducerede priser på deres produkter. Imidlertid er kvaliteten og overholdelse af teknologi og forskrifter i denne sag vanskelig at give.

installation

Hvis vi ikke taler om falske lofter, indbyggede lamper, så er installationen af ​​konstruktion og lyskilder en relativt simpel opgave. Indbyggede lamper kan kun placeres i reparation og installation af overfladen, hvor spotlyset placeres. Det er bedre at overlade sådanne arbejde til fagfolk. Præcis beregning vil bidrage til at sikre sikkerhed: kun i dette tilfælde vil de elektrisk ledende dele blive "forsænket" og isoleret fra den rå luft.

Når du arbejder med halogenlamper, må du ikke berøre det glas, der indeholder kvarts. Fedtspor indgår en kemisk reaktion, som kompromitterer lampens sikkerhed og integritet. Ja, og levetid på grund af dette reduceres væsentligt.

Hvis du skal udskifte lampen med "skjult" krop, kan du bruge denne anbefaling. Kontroller forsigtigt pærehuset og lokaliser monteringsfjedrene på det. Tryk dem tæt på lampens krop, indsæt elementet i hullet i stikkontakten. Når fingrene slipper lampen, åbnes "kronbladene" til fastgørelseselementer og fastgør huset i designet.

Der er visse uoverensstemmelser om installation af lamper med forskellig kapacitet. Til højspændingslygter anbefaler eksperter at købe sikkerhedsafbrydere, som i tilfælde af funktionsfejl vil slukke for belysningen i rummet og beskytte mod kortslutning. Desuden har en sådan enhed en funktion til at spare energiforbrug. Men når man vælger en lav-strøm-version af energiforbruget, anbefaler elektrikere at bruge en adapter - en transformer, som hjælper med at tilpasse lampen til spændingsforskellen.

Et badeværelse er et af attributterne til et behageligt liv for en moderne person. Reparation i dette rum er lavet i meget lang tid, så det er ekstremt vigtigt at henvende sig til design og valg af belysning. Hvis du foretrækker moderne teknologi og kvalitetsmaterialer, kan du tilføje sofistikering til hverdagen. Badeværelset bruges flere gange om dagen. Tilføj skønhed til dit interiør, vær så venlig og elsk!

Vandtæt badeværelse spotlights

Vi er glade for at tilbyde de besøgende i online-butikken Lstr-shop.ru en række nye generationens produkter - vandtætte spotlights til badeværelset i et bredt udvalg af verdensberømte producenter.

Sådan vælges spotlights til badeværelset

De mest effektive badeværelse armaturer er forsænket loftarmaturer til badeværelset. Som regel kan deres installation udføres i ophængte eller strække lofter i rummet. For ikke at gå tabt i en bred vifte af armaturer og afgøre det rigtige endelige valg, foreslår vi at fokusere på de grundlæggende parametre, der skal være indbyggede armaturer til badeværelset:

 • Funktionalitet. Hver af de lamper, der er på badeværelset, skal have eget formål. Mæt ikke rummet med et stort antal lysarmaturer. Lyset skal være så tæt som muligt til dagslys;
 • Sikkerhed. Den bedste mulighed er at bruge sådanne armaturer som vandtætte dot-lys til badeværelset, som er i stand til at sikre den absolutte sikkerhed i rummet;
 • Æstetik. Loftsbelysningslampe til badeværelset skal vælges på en sådan måde, at de er i overensstemmelse med det samlede design af badeværelset (farve, struktur, form og materiale);
 • Praktiske funktioner. Indbyggede vandtætte lamper skal placeres så bekvemt som muligt for deres brug.

Rummets æstetiske udseende og praktiske anvendelsesmuligheder afhænger af, hvor korrekt de vandfaste spotlights er valgt til badeværelset.

Lamper i badeværelset på loftet: typer, principper for placering, installation nuancer

Uanset hvor originalt interiøret er, kan alt ødelægge det forkerte lys. Det er ikke overraskende, at spørgsmålet om belysning indtager et ret vigtigt sted, når man arrangerer lokaler til forskellige formål.

Desuden er badeværelset ikke mindre vigtigt end for andre funktionelle værelser. For at skabe den perfekte atmosfære af komfort og hygge, skal du korrekt vælge lamperne i badeværelset til loftet, tage hensyn til reglerne for deres placering og installation.

Hvad skal man overveje, når man vælger enheder?

I processen med at skabe et designprojekt er det nødvendigt at vælge lampens optimale model, idet der tages hensyn til rummets egenskaber, design og tekstur af færdigmaterialer.

For eksempel er indbyggede modeller ikke egnet til at arrangere et badeværelse med et loft lavet af en monolitisk betonplade. I dette tilfælde er det bedre at bruge overhead apparater eller loft i form af lysekroner.

For at skabe et stilfuldt indvendigt og behageligt miljø skal der lægges særlig vægt på valget af belysningsudstyr. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage hensyn til lampens design, egenskaber, dimensioner, effekt, metoder til fastgørelse af apparatet og behovet for yderligere strukturelle elementer.

Hvis badeværelset er stort, så vil en smuk lysekrone se organisk ud. Men prikkemodellerne, korrekt og jævnt fordelt over loftrummet, giver dig mulighed for at skabe et stilfuldt interiør, der tager højde for trendtrendene.

Ved valg af armaturer skal følgende faktorer overvejes:

 • Rummets område og afstanden mellem lamperne;
 • zoneinddeling af rummet, behovet for at fremhæve bestemte områder;
 • niveau af instrument layout
 • stil retning af interiøret;
 • farveområde af vægge, gulv, møbler og sanitetsartikler;
 • Tilstedeværelsen af ​​spejle, spændingsstrukturer, keramiske fliser og andre overflader, der reflekterer lys.

Før du begynder installationsarbejdet, skal du overveje layoutet af lyskilderne og nuancerne for lægning af kabler. Nogle modeller, der tilbydes af producenter i området, skal skabe særlige forhold.

Produktets kvalitet påvirker deres levetid direkte. Dyre branded modeller af indbygget eller overhead lamper sammenligne gunstigt med billigere dem. De er mere kvalitative, slidstyrke, og derfor holder de deres æstetiske udseende i lang tid.

For at skabe et stilfuldt og originalt interiør i badeværelset må vi ikke glemme sikkerheden. Elektriske apparater beregnet til installation i rum med høj luftfugtighed bør have den maksimale grad af beskyttelse, hvilket svarer til IP65-mærkning.

Ved arrangement af værelser med højt fugtighedsniveau er det nødvendigt at følge visse regler. For at organisere et sikkert værelse belysning vil hjælpe sådanne anbefalinger:

 • Du kan kun bruge vandtætte apparater med en vis beskyttelse mod IP24;
 • i området med høj luftfugtighed at sætte lavspændingsenheder op til 12 V;
 • Ved siden af ​​bad eller brusebad skal du bruge belysningsanordninger af klasse 2 beskyttelse;
 • Det er ønskeligt, at alle metaldele er lavet af rustfrit stål eller har anti-korrosionsegenskaber;
 • pærer og andre varmeelementer af elektriske apparater skal være forsynet med beskyttelsesdæksler eller nuancer.

Du skal også huske om lysstrålernes egenskaber og egenskaber. Så ved siden af ​​vasken er det bedre at bruge en lampe med et blødere gult lys. Ellers vil en ret bleg hud blive afspejlet i spejlet, hvilket forhindrer sminke fra at blive påført korrekt.

For et badeværelse med dimensioner på 5x2 m er 2 lamper på 60 watt tilstrækkelige. Du kan bruge 2 lamper, adskilt på siderne, men i dette tilfælde vil spejlet have brug for yderligere belysning.

Typer af badeværelse inventar

Når der arrangeres ethvert værelse, er det vigtigt at vælge og installere belysningsudstyr korrekt, som for et kombineret badeværelse eller separat badeværelse er opdelt i undergrupper efter flere kriterier.

Placering og fugtighedsbestandighed

Lyskilder kan installeres på forskellige steder i rummet. Afhængigt af dette er de vægmonterede, loftsmonterede, gulvstående, indlejret i et brusebad eller i et spejl.

Skelne mellem almindelige og fugtsikre lamper installeret i loftet på badeværelset. Den anden mulighed er beregnet til installation i rum, der er karakteriseret ved høj luftfugtighed.

De er lavet af fugt-resistente materialer, og deres design tillader ikke stænk af vand at komme ind i enheden.

Opdelt efter placeringsmetode

Armaturer kan være åbne og forsænket. Disse undergrupper er forskellige på den måde, de placeres på - på loftet eller på væggen af ​​rummet.

Afhængig af denne faktor kan de være punkt og vedhæng eller væg.

På grund af det faktum, at der i badeværelset er en øget fugtighed, er det bedre at bruge lamper udstyret med nuancer. Hvis der anvendes konventionelle lamper, vil kontakterne hurtigt oxidere. Dette gør enheden ubrugelig.

Funktioner indbyggede og overhead modeller

Markedet tilbyder et bredt udvalg af lamper af forskellige design. De kan fastgøres til bunden af ​​loftet eller over dets niveau, uanset type - gipsvæg, spænding, slatted.

Afhængigt af monteringsmetoderne er opdelt i tre typer:

 • overliggende;
 • indlejret eller indlejret;
 • poluvreznye.

Forkort forskellige parametre for penetration. Derfor er valget at tage højde for den afstand, som loftet sænkes i rummet.

Størrelsen af ​​rummet bag loftkonstruktionen er mindst 40 mm. For individuelle belysningssystemer er det nødvendigt at sænke fjedersystemerne med 85-100 mm, hvilket er uacceptabelt for et badeværelse med et lavt loft.

Med indlejret udstyr styres lyset nedad, så det dækker ikke hele loftets overflade. En prik tænder rummet lokalt, så du kan skabe et dæmpet baggrundsbelysning på badeværelset.

Dette er den bedste mulighed for værelser med lave lofter. De giver ejeren af ​​lejligheden mulighed for at skabe et originalt indretning, der investerer et minimum af midler.

Overhead lyskilder har deres egen nuancer, når de installeres i et rum med et strækloft. Suspensioner skal bruges, så stoffets belægning eller film ikke sænkes under drift.

Sådanne modeller vil se spektakulære og stilfulde ud i et moderne interiør. De forlader lyse højdepunkter på blanke, teksturerede, spekulære og skinnende materialer.

Den tekniske del af halvskæreren er installeret i indersiden af ​​loftet, og loftet er udenfor.

Deres installation kræver plads bag loftet. I dette tilfælde er lyset rettet vinkelret på flyet og er spredt rundt i rummet, hvilket gør det muligt at bruge lyspærer kraftigere.

Roterende og ikke-roterende enheder

Retningslys giver dig mulighed for at finde de rigtige løsninger i belysningen af ​​forskellige zoner. Af denne grund bliver drejningsmodeller ofte brugt som målrettede kilder.

De er kendetegnet ved et relativt simpelt design - enhedens krop er fastgjort i loftet af loftet, og dets ydre del roterer.

Enheden kan roteres i forskellige retninger og lede lysstrålen til et bestemt område. Det bruges til at fremhæve bad, brusebad, håndvask og toiletbord.

Denne type lampe er fantastisk til at fokusere på individuelle lyse elementer i interiøret - det vil effektivt tjene en unik vase, et attraktivt panel eller en original blomsterkomposition.

Faste armaturer kendetegnes ved fast montering og målrettet belysning. Når den er tændt, er lysets stråler rettet i en retning, normalt nedad.

For rationelt at distribuere lyset, der stammer fra de ikke-roterende modeller, installeres de i grupper. Instrumenterne er placeret på linie, i en cirkel eller på en anden måde. Deres nummer afhænger af rummet.

Punktmodeller er kompakte. Ved udførelse er de opdelt i fremspring fra loftets overflade og skjult i loftophænget system.

Elektriske apparater, forsænket i loftet på badeværelset, velegnet til enhver indretning, men giver mindre lys. Lysstrømmen er rettet tydeligt nedad, og kun et lille område lyser, der er placeret under enheden.

Varianter af lamper til lamper

Vælg ofte en enkel og praktisk glødelampe. Det tiltrækker med sin lave pris, men dårligere end halogen og LED-modeller.

Dets største ulemper er:

 • kort garantiperiode i området fra 1 000 til 1 500 timer;
 • Hvis længden af ​​basen eller størrelsen ikke passer til loftets konstruktion, er det nødvendigt at sænke den ophængte struktur;
 • har ikke beskyttelse mod strømstigninger, derfor brænder den hurtigt ud.

Hvis du regelmæssigt tænder lyset i badeværelset i stedet for traditionelle lamper, er det bedre at give fortrinsret til 5 gange mere økonomisk valg - energibesparelse.

Halogenlamper kan installeres i lofter, der er lave. Under alle omstændigheder vil lysstrømmen være ensartet. De giver mere lys end klassiske, de sparer energi og kan bruges 3 gange længere.

Disse pærer har også tendens til at brænde ud. For at udskifte en beskadiget arbejdstager er det nødvendigt at fjerne holderen på fjederen, tag keglen ud og installer en ny.

Det anbefales ikke at installere lamper med kapsel halogen lyskilder uden beskyttelsesglas.

LED-lamper er kendetegnet ved æstetiske præstationer og konturernes strenge geometri. De er lavet i guld eller sølv nuancer, ligner farve spektrum af VVS inventar.

Den største fordel ved LED-enheder er lavt strømforbrug. Det er ti gange mindre end de gode gamle glødelamper.

Derudover bør der nævnes en række andre fordele:

 • antallet af tænd og sluk reducerer ikke produktets levetid
 • maksimal lyseffekt på 120 lumen / watt;
 • en bred vifte er mulig uden brug af lysfiltre;
 • LED opvarmning op til maks. 60 ° C;
 • sikkerhed i tilfælde af skade på grund af fravær af kemiske forbindelser og glasfragmenter;
 • lang levetid (op til 50.000 timer).

Denne type armaturer er kendetegnet ved fraværet af en naturlig type lysstrøm. For at mildne monokrom af skarpe stråler lidt, er det nødvendigt at bruge yderligere fosfor. Således at lyset ikke pulserer, skal du have en udjævningskondensator.

Lamper i badeværelset

Uhyrlige moderne stilarter kræver original belysning. For det interiør, der er indrettet i stil med art deco-stil, er lyse lamper indrammet med dyre træ, naturlæder og fantastiske halvædelstener ideelle.

Symmetrisk og klar belysning i håndvaskområdet og lige rækker af spot sølvarmaturer passer til badeværelset i en lakonisk hi-tech-stil.

En klassiker antyder naturlighed, elegance og luksus - de monterer æstetiske sconces med nuancer på væggene og falsk glas eller krystal i loftet.

På badeværelset med et lille område er indretningen mere tilbøjelig til at være minimalistisk, hvor du kan variere belysningen. For eksempel installerer et skjult baggrundslys i form af en LED-stripe, der vil belyse bestemte områder.

Du kan bruge lamper i forskellige farver, kombinere elektriske apparater - sconces, lysekroner, indbyggede punktmodeller.

Placering af lyskilder

Hvis du vælger placeringen af ​​armaturer, er det nødvendigt at bruge den lysstrøm, der udsendes af dem til det maksimale. I et værelse med et lille område er det ønskeligt at installere indbyggede lyskilder og placere dem omkring rummets omkreds.

Hvis du vil vælge individuelle zoner, bør du overveje at placere dekorative lys i de udpegede områder. Som regel er embedded point produkter beregnet til generel belysning. Til lokale brugte dekorative lamper fra LED strimler eller lamper.

Med hensyn til det nødvendige antal armaturer, her skal du bruge regler for arrangement af boligområder. Ifølge sanitære standarder bør belysningen af ​​badeværelset ikke være mindre end 50 lx.

Du kan beregne, hvor mange lamper der skal bruges til at belyse et lille badeværelse med parametre på 2x3 m. Til dette har du brug for:

 • 2-3 glødelamper med en total effekt på 150-180 W;
 • ca. 4 LED med indikator 18-24 W;
 • eller et dusin energibesparelse 30-40 watt.

At kende kraften, kan du bestemme det samlede antal lamper og vælge metoden til placering i loftet.

Nuancerne for at installere inventar på badeværelset

Det er vigtigt at arrangere belysning på badeværelset for at tage sig af sikkerheden. Til dette skal du kontrollere, at ledningerne i dette rum er jordforbundne.

Et andet vigtigt punkt er at købe kun modeller af lamper med et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau. Glem ikke, at når badepletter nemt kan være indenfor elektriske apparater, hvilket medfører alvorlige problemer.

Kompleksiteten ved at installere belysningsarmaturer til hævede lofter afhænger af typen af ​​loftkonstruktion. Hvis badeværelset har et loft på PVC-paneler eller gipsvæg, vil det ikke være vanskeligt at installere lyskilden.

Lampeskærmen skal indsættes i hullet til lampen, og tryk derefter på den med en fjeder.

Hvis badeværelset strækker lofter, skal der til belysningsarrangementet monteres armaturer beregnet til spændingsstrukturer. De er fastgjort til guide- eller loftpladerne.

Nyttig video om emnet

Valget af belysning til badeværelset i videoen:

Finesserne af selvinstallation af en spotlight er belyst i videoen:

Markedet tilbyder en bred vifte af inventar. De adskiller sig i design, funktion, udseende, metode til placering og installation. For at opnå det ønskede resultat i badeværelset, med fokus på de mest spektakulære detaljer, skal du bestemme antal og effekt af lamper. Når du vælger dem, er det vigtigt at overholde sikkerhedsstandarder, når du vælger elektrisk udstyr med et fugtbeskyttelsesniveau højere end IP44.

Badeværelseslys

Badeværelseslys

Hovedfunktionen i spotlights til badeværelset er IP-beskyttelse. IP er med andre ord betegnelsen beskyttelse mod fugt og støv. Den mest almindelige fejl ved valg af projektør i badeværelset er præsentationen af ​​alle krav til høj beskyttelse mod fugt.

Har alle badeværelseslygter brug for en høj grad af beskyttelse? Lad os se.

Udover produkter med høj grad af beskyttelse er det ikke meget elegant, det lykkedes ikke mange lysdesignere at kombinere skønhed med høje tekniske krav til IP. Armaturer med IP44 vil altid være dyrere end med beskyttelse på 20. Hvordan skal man være?

Alt er meget simpelt, badeværelset kan opdeles i tre betingede zoner. Nedenfor tilbyder vi dig en ordning for kravene til lamper, afhængigt af afstanden fra vandkilder.

 • Zone 0 - Type beskyttelse IPx6;
 • Zone 1 - Type beskyttelse IPx4;
 • Zone 2 - type beskyttelse IPx4;
 • Zone 3 er en type IPx0 beskyttelse.

Det hele afhænger af størrelsen af ​​rummet. Hvis du har et værelse med højt til loftet og det er muligt at installere spotlights på badeværelset på kort afstand fra vandkilden, kan du trygt anvende produkterne med en lille grad af beskyttelse.

Ingen grund til at installere produktet med beskyttelse af 65 industrielt design, der ville beskytte sig selv. Hvis du virkelig er interesseret i beskyttelse mod elektricitet, skal du ikke installere lamper i badeværelset på 220 V, det vil sige uden transformer.

Da alle ledninger er placeret bag loftet, er det muligt på grund af dampkondensatopsamling, vand. Eller som ofte sker, vil dine naboer oversvømme dig og hælde som regel på badeværelset.

Det er her, hvor der kan forekomme en kortslutning med alle de forfærdelige konsekvenser.

Derfor anbefaler vi altid, at vores kunder køber en 12 V-transformator til spotlights på badeværelset. Ved kortslutning afbrydes transformatoren og blokerer strømmen af ​​strømmen til det problematiske afsnit af ledningerne og forhindrer mulig antændelse.

Vi så alle spotlights, indbygget under vandet i poolsne, alle disse produkter opererer fra 12 V, da det er sikkert.

Hvis du har problemer med valg af et spotlight til badeværelset og brug for hjælp. Ring til vores ledere, de vil hjælpe dig med at navigere alle de tekniske funktioner i lamper.

Vores ledere gennemgår obligatorisk træning og kan professionelt rådgive om alle problemer og installere spotlights på badeværelset.

Vandtætte spotlights til badeværelset

Vandtætte lamper til badeværelset: væg, spot, LED

Et badeværelse eller badeværelse i ethvert hus eller lejlighed er et specifikt rum med høj luftfugtighed. Varm damp og kondensat, der akkumuleres på beklædningsfladerne, er ofte støberkilden. Derudover kan elektriske apparater, der anvendes af lejere under sådanne forhold, bryde sammen, og deres ejere risikerer elektrisk stød.

Derfor skal ethvert badeværelseudstyr være tilstrækkeligt beskyttet mod fugt. Dette vedrører ikke kun husholdningsapparater, men også inventar.

Funktioner af belysning til badeværelser

Tidligere har ejerne begrænset deres valg af belysningsanordninger til en enkelt lampe med et loft under reparationen af ​​sådanne lokaler. Det giver dog ikke tilstrækkeligt lys. Da badeværelset for mange mennesker ikke kun er et sted for daglige hygiejneprocedurer, men også et vaskerum og en "skønhedssalon", er installationen af ​​højkvalitets belysningsarmaturer i dette rum meget vigtigt.

Badeværelsesinteriørbelysning

God belysning er nødvendig i små badeværelser og i rummelige badeværelser. Dette er den eneste måde at sikre komfort og hygge ved brug af dem.

Hvad er de fugtisolerede belysningsstrukturer

Hvis vi taler om forskellen på sådanne enheder fra deres konventionelle modparter, er det udadvendt svært at bemærke forskellen. Imidlertid har vandtætte badeværelse lamper en helt anden type design indeni. Alle dele i mekanismen af ​​disse enheder har vandafvisende egenskaber. De forhindrer indtræk af fugt i midten af ​​lampen. Sådanne belysningssystemer kan som regel kun genkendes ved en tæt lukket loftsstruktur, tilstedeværelsen af ​​gummiforseglingselementer og nogle andre egenskaber.

Udseendet af lampen til badeværelset

Normalt angiver producenterne graden af ​​beskyttelse mod vand på lamperne. Nok at være opmærksom på mærkning. Så er fugtighedsbeskyttelsesanordninger til belysning markeret som at have en IP klasse. Efter sådanne markeringsnumre angiver også. IP 44 produkter har lave vandbeskyttelsesegenskaber. De er ikke bange kun for utilsigtet sprøjtning, mens de tager et bad eller en brusebad. To fiver efter IP-mærkning angiver en mere pålidelig version af lampen (IP 55). Sådanne anordninger er beskyttet selv fra vandstrålen rettet mod dem.

Udformningen af ​​belysningen på badeværelset

Typer af vandtæt badeværelse belysning inventar

Som tidligere nævnt er udseendet og metoden til installation af almindelige og vandtæt lamper til badeværelset det samme. Det er kun vigtigt, at den interne struktur og tilstedeværelsen af ​​fugt-sikre egenskaber.

Der er sådanne sorter af belysningssystemer:

 1. Mortise fixtures. Deres andet navn - forsænket LED lys til badeværelset vandtæt. De sørger for skjult installation. Enheden og alle hoveddelene af enheden er helt skjult bag en væg eller i loftet, og lampemitteren forbliver på overfladen. Dette giver yderligere beskyttelse mod fugtindtrængning. Denne type belysningsinstallationer omfatter spotlights til badeværelset vandtæt.

Spotlights på badeværelset

 • Vægmonterede apparater til belysning. I øjeblikket er rækkevidde af lamper til enhver smag og tegnebog meget stor. Den overflod af nye teknologier til reparation og moderne byggematerialer giver mulighed for at legemliggøre de mest originale kreative ideer i badeværelset. Afhængigt af stilen, designfunktionerne i et bestemt interiør, kan du vælge forskellige armaturer til badeværelset. Vandfaste vægmuligheder, f.eks. Tilslutte på væggene, som sconces.

  Vægtætte vægge

  Det skal bemærkes, at denne installationsmetode ikke kan kaldes en meget pålidelig beskyttelse mod udsættelse for vand og damp. Ved dræning på en vægflise kan kondensatdråber trænge ind i apparatets kerne - hvor ledningerne er tilsluttet. Derfor skal væglanterne have den højeste grad af stramhed. Ikke alene emitteren selv, men også bund- og fastgørelsespunkterne beskytter forsigtigt mod fugt.

 • Loftmonterede loftslamper. Loftslamper med fugtbestandige egenskaber er nogle gange forvekslet med spotlights. Dette er imidlertid ikke helt korrekt. Point-enheder er faktisk installeret i loftet, men deres design tillader montering på andre overflader. Men loftenhederne kan ikke fastgøres, undtagen det øverste loft på rummet. Deres form er forskelligartet.

  Udseendet af loftlamper med beskyttelse mod fugt

  Loftsbelysningsanordninger anses for at være velkendte for alle lysekroner, lamper med flad skygge, som også kaldes "tabletter" og andre typer lamper. Installationen af ​​disse enheder har sine egne egenskaber. Når de installeres, synes de at være overlejret på loftet.

 • Udendørs fugtsikre belysningssystemer. Sådanne lamper anvendes i badeværelser af et stort område. For et lille badeværelse at købe disse enheder er upraktiske, fordi du virkelig skal forsøge at placere på gulvfladen med dem alle VVS, møbler og apparater.

  Badeværelse gulv spotlight

 • Lokal belysning til badeværelset. Dette er en anden slags små funktionelle armaturer indlejret i møbler til badeværelset. Sådanne indvendige elementer med belysning er praktiske, fordi de gør det muligt at installere lyskilder i de mest mørkede hjørner og hvor det er nødvendigt. Meget populær, for eksempel, er spejle med lygter over vasken eller små lamper lavet af sconces. Således kan du med succes markere individuelle områder af badeværelset.

  Lyser over spejlet

  Det er værd at bemærke, at de færdige møbler med lys kommer med den allerede tilvejebragte beskyttelse mod vand.

 • Udstyr med LED-mekanisme. Stor effektivitet og besparelser er forskellige lamper til badeværelset vandtæt LED. Denne lampe, lyskilden i hvilken er LED'en. Det er en halvleder enhed med den såkaldte p - n junction, som er dannet på grænsen af ​​sektionerne med elektron og hulpermeabilitet.
 • Når elektrisk strøm passerer direkte gennem en sådan mekanisme, opstår optisk stråling. LED-loftapparater til badeværelser bidrager til effektiv energibesparelse.

  LED vægmonteret

  De opvarmer næsten ikke op og virker meget godt. Priserne på sådanne lamper er dog ret høje. Ikke desto mindre kan denne dyre type belysning til et badeværelse i fremtiden opfylde alle ejernes forventninger og minimere omkostningerne. Derfor falder efterspørgslen efter LED-enheder ikke. Til sammenligning kan vi nævne følgende eksempel: Energibesparende lamper, der er blevet en del af vores liv, har strømforbrugsindikatorer på tiere vattentilstand. Men strømforbruget af LED-elementer er enheder. Samtidig kan en sådan 7 W lampe belyse et standard lille badeværelse på 3 kvadratmeter.

  Som du kan se, har forskellige typer badeværelse armaturer forskellige fugtighedsbestandige egenskaber. I nogle enheder er denne indikator høj, hos andre - ikke meget. LED-systemer fortjener særlig opmærksomhed. De har mange fordele.

  LED loftbelysning

  For denne type ekstra belysning anvendes et specielt tape med LED'er. Det kan være gennemsigtigt, hvidt eller farverigt. De vigtigste farver, der anvendes til fremstilling - blå, grøn, gul eller rød, samt deres nuancer.

  Hovedfunktionen af ​​en sådan lampe er dekorativ. Båndet er normalt fast under spændingsloftsystemerne for at skabe en original atmosfære i rummet og den smukke belysning. Derfor kan denne mulighed ikke kaldes en belysningsenhed i ordets fulde forstand. Som regel bruges den til hjælpelys.

  LED belysning til badeværelse

  De vigtigste fordele ved vandtætte lamper

  Efter at have overvejet alle eksisterende typer vandtæt belysningsanordninger af forskellige konfigurationer, er det nødvendigt at fremhæve deres vigtigste fordele i forhold til konventionelle vedhæng, gulv og andre lamper. Sådanne fordele kan bemærkes lidt, men de er afgørende, når man vælger udstyr til badeværelset.

  Sådanne elektriske apparater er fuldt beskyttet mod indtrængen af ​​vand, derfor er de sikre. De beskytter folk mod elektrisk stød.

  Vandtæt armatur til badeværelser

  Lamper i sådanne anordninger kan vare i lang tid uden at bryde ned. Fugtbarrieregenskaberne af disse mekanismer gør forekomsten af ​​en kortslutning umulig. Desuden er disse lamper mindre modtagelige for korrosion og andre negative faktorer, der påvirker fugtigheden.

  Disse kvaliteter forårsager en tilstrækkelig stor popularitet af vandtætte belysningselementer i interiøret på trods af deres høje omkostninger.

  Nogle anbefalinger, når du vælger badeværelse inventar

  Før du begynder at reparere badeværelset, er det nyttigt at beregne den nødvendige mængde af alle nødvendige materialer, værktøjer, samt nye indvendige emner, møbler.

  Fremhæv niche i badeværelse væggen

  Fugtsikringslamper er ingen undtagelse. I dette tilfælde bør man styres af det grundlæggende princip: Hver type lyspære giver mulighed for at belyse et bestemt område af rummet. Disse tal er fabrikanter af inventar angiver normalt på produktemballagen. Basislinjen skal divideres med området på badeværelset. I nogle tilfælde kan du bruge regnemaskinerne til at beregne belysningen, eller bare "gætte" med den ønskede lampe, afhængig af erfaring.

  Valget af moderne vandtætte lamper er ret omfattende. I dag kan du nemt vælge den type armaturer, der passer bedst til dit badeværelse og opfylde alle de nødvendige krav. For ikke at fortryde købet er det naturligvis nødvendigt at omhyggeligt studere hele det udvalg af belysningsarmaturer, der tilbydes, og stoppe valget kun på produkter af anbefalede producenter. Indbyggede vandtætte lamper til badeværelser tyder på langsigtet drift, derfor skal deres erhvervelse nøje kontaktes.

  Placering af belysning i badeværelset Vandtæt lampe med baldakin til badeværelser LED vægmonteret væg fugtisolerede lamper Udvendigt i badeværelsesarmaturet Armaturer over spejlet Spotlights i badeværelset Udvendig udsigt til loftlamper med fugtbeskyttelse Belysning i badeværelset Indvendigt belysningslys i badeværelset LED belysning til badeværelset Belysning af en niche i badeværelse væg Embedded LED panel Ceiling lights badeværelse vindue til installation i badeværelset Spejl på badeværelset med lys

  Lamper til et badeværelse fugt-bevis

  Badeværelsesbelysning skal nødvendigvis give beskyttelse mod fugt på grund af sikkerhedskrav. Alle lamper skal have et lukket design, der forhindrer vand i at komme ind i kontakterne. Samtidig er design og lysstyrke af lyskilder, deres harmoniske kombination med møbler, installationsmetoder af stor betydning. For at træffe det rigtige valg, skal du på forhånd studere hvad er lamperne til badeværelset, funktionerne i hver type, måder til selvinstallation.

  Lamper til et badeværelse fugt-bevis

  Egenskaber og specifikationer

  Hovedforskellen mellem vandtætte lamper og almindelige er tilstedeværelsen af ​​en hermetisk sag og gummitætninger, som ikke tillader vanddamp og dråber til at trænge ind i enhedens kerne. Men selv sådanne lamper skal installeres i en sikker afstand fra vandstråler - mindst en halv meter. I dette tilfælde skal lamperne i armaturerne have tilstrækkelig kraft til at sikre, at belysningen af ​​rummet er behageligt. Den optimale effekt, som anbefalet af specialister, bør være:

  • til glødelamper - fra 20 til 30 W / m2;
  • til LED lamper - fra 6 til 9 W / m2;
  • for halogen - fra 23 til 28 W / m2;
  • til fluorescerende - fra 5 til 7 W / m2.

  Strøm af energibesparende lamper

  Disse værdier har en lille variation, men når du vælger lampens kraft, skal du følge reglen: Jo lysere vægdekorationer, desto lavere skal strømmen være en lampe og omvendt.

  Jo lysere væggene, jo mindre strøm skal lampen have og omvendt.

  Ifølge fremstillingsmaterialet besidder de bedste egenskaber glas og plastprodukter. De er ikke udsat for korrosion, hvilket er meget vigtigt for badeværelset, de er nemt rengjort af plaque og snavs, har et meget attraktivt design (især glasmodeller). Alle metalelementer skal have en beskyttende belægning (krom, nikkel), ellers skal lampen snart skiftes.

  Vandtæt spotlight

  Graden af ​​sikkerhedsanordning

  Den vigtigste parameter for sådanne armaturer er deres beskyttelsesgrad eller IP-indekset (kort for International Protection, en international standard, der definerer metoden til test af instrumenter). Indekset er tildelt i overensstemmelse med testresultater, hvor belysningsanordninger udsættes for vand, støv og mekanisk belastning, det vil sige penetrationen af ​​faste partikler i størrelse fra 1 til 50 mm. Hvis produktet opfylder alle internationale krav, er det markeret med en IP-kode, og der udstedes et kvalitetscertifikat.

  Ud over bogstaverne er der tal i markeringen, den første angiver graden af ​​beskyttelse mod store partikler og støv, den anden - mod fugt.

  IP-kode dekryptering

  Mekanisk beskyttelse

  Fugtbeskyttelse

  8 - helt beskyttet mod fugt, selv når den nedsænkes i lang tid

  IP-indeks påvirker valg af sted for lampen. Badeværelset er traditionelt opdelt i flere zoner ved fugtighed:

  • den første er zonen med maksimal luftfugtighed. Det rummer rummet over skålen i badet og i bruseren. Det er tilladt at installere lavspændingsenheder med et indeks på ikke mindre end IP 67;
  • den anden er rummet over brusebad, vask, vægge støder op til badekarret. Her udsættes lamperne for damp og vandstråling fra forskellige vinkler, så apparater skal have et beskyttelsesindeks, der ikke er lavere end IP 45, med en effekt på højst 24 W;
  • Den tredje er zonen placeret en halv meter fra badekarets og håndvaskens sider. Her er fugteksponeringen mindre intens, stænk er lav, det er tilladt at installere en lampe med et indeks, der ikke er lavere end IP 24;
  • den fjerde er resten af ​​rummet plads. Spredt damp og kondensat har hovedvirkningen på belysningsanordninger, derfor er det muligt at installere armaturer med lav beskyttelse.

  Selvfølgelig kan du bruge alle modeller med den maksimale grad af beskyttelse og ikke genere med valget af zoner, men jo højere IP-indekset er, jo dyrere lampen. Som regel er en lyskilde i et badeværelse ikke nok, bortset fra at rummet er meget lille, og derfor er det nødvendige beløb til køb af lamper ret stort. Kompetent udvalg af produkter hjælper med at gøre belysningen sikker og komfortabel og samtidig spare penge.

  Væg- og loftslampe vandtæt

  Varianter af vandtætte lamper

  Ligesom almindelige lamper er vandtæt opdelt i typer afhængigt af deres placering, installationsmetode og typen af ​​anvendte lamper. Hver type har sine egne fordele, og det er umuligt at sige, hvilken der er bedre. For at vælge den mest hensigtsmæssige løsning for dig selv, skal du først kende dig selv om disse enheders egenskaber ved hjælp af grundlæggende kriterier.

  Ved placering

  Her er der tre typer - væg, loft og gulv. De to første typer i badeværelser bruges meget bredt, i modsætning til gulvstående apparater. Det forklares meget simpelt: området af et standard badeværelse er ret begrænset, og der er ikke nok plads til store gulvlamper. Praktiske ejere prøver om muligt at fordele alt, hvad de har brug for på hængende hylder, i nicher, under vask eller badeværelse, og belysningsudstyr på loft eller vægge. Men i rummelige badeværelser ser gulvmodeller lige godt ud.

  Ved fastgørelsesmetode

  Med dette kriterium er lamperne også inddelt i tre typer:

  • Embedded eller mortise, modeller er universelle. De kan installeres ikke kun på loft og vægge, men også på møblerne, i podierne under badet, selv i gulvet. Mortise lamper er kendetegnet ved forskellige former og størrelser og har et meget simpelt design: det er en solid krop med indbyggede holdere og fastgørelsesdele;

  Indbygget Badeværelses Ceiling Light

  Badeværelseslys

 • overhead eller udendørs modeller, der er monteret på solide baser. De bruges når installationen af ​​nichen installeres, f.eks. Ikke på et betonloft eller i tilfælde hvor lampen ud over hovedfunktionen udfører en dekorativ. Der er mange varianter af sådanne lamper - fra de mest primitive til det utroligt sofistikerede og usædvanlige. Ved placering kan de være både loft og væg;

  Prøve loftslys

 • Suspended - mindre populære modeller, selvom der også er efterspørgsel efter dem. Disse lamper er suspenderet fra loftet, men ikke tæt, men i nogen afstand. Dekorative kroge og suspensioner anvendes til fastgørelse, nogle modeller holdes direkte af forsyningskablet. Loftet kan være absolut noget - slattet, spændt, massiv beton, lavet af gipsplader, det vigtigste - ikke for lavt. Suspended versioner er også tilgængelige for væggene, som er monteret på dekorative beslag og kan justeres.

  Badeværelse vedhæng lys

  Lamper i det indre af badeværelset, loft stil

  Af type lampe

  Fra lamperne, som bruges i lamperne, afhænger lysstyrken af ​​belysningen og energiforbruget. I de fleste badeværelse armaturer kan du bruge enhver lyspære efter eget valg takket være de universelle stik i huset.

  Vandtæt badeværelse armaturer til badeværelset: typer, funktioner, installation tips

  Belysning til badeværelset står altid adskilt fra resten af ​​belysningsudstyret og kendetegnes af øgede tekniske egenskaber vedrørende modstand mod aggressive miljøer og energieffektivitet.

  Mulighed indbygget lys badeværelse

  Hvad forårsagede de øgede krav til enheden

  Mikroklimatiske forhold skabt i badeværelset er kendetegnet ved store udsving i luftfugtighed og temperaturområde. Damp ophobes konstant her og kondensat opsamles. Sådanne faktorer påvirker belægninger og materialer negativt, stabiliserer dannelsen af ​​mug og svampeformationer

  Glem ikke risikoen for elektrisk stød, fordi de ledende kabler i badeværelset er udsat for negativ indflydelse. Da dette værelse er tæt på ekstreme forhold, vælges materialer og tilbehør til dekoration, beklædning eller belysning, der er beskyttet mod fugt og opfylder standarderne for kvalitet og sikkerhed.

  Generelle krav til armaturer:

  • Brandsikkerhed;
  • Impact resistance;
  • Fugtbeskyttelse;
  • Støv;
  • Miljøvenlighed;
  • Nem betjening;
  • Lavt strømforbrug.

  Belysning muligheder for belysning badeværelser

  Tidligere blev standard loftslamper brugt til at belyse badeværelset. De blev anbragt på væggen i spejlet, over døråbningen eller i den centrale del af loftet. Fordelene ved sådanne lamper var relativt billige omkostninger og ligetil installation, hvor der ikke var behov for at forberede specielle nicher og fastgørelsesanordninger.

  Overfladebelysning, som et eksempel på en forældet belysningsmetode

  Over tid viser driften af ​​denne type belysning fejl:

  • Korrosion af lampens metaldele;
  • Støvet kommer under afdækningen, det ligger på glasset, hvorfra mørke pletter ses på overfladen af ​​enheden, den æstetiske opfattelse af enheden og belysningen som helhed, som bliver lysere, forstyrres;
  • Basen inde i lampen under konstant luftfugtighed begynder at lukke, så den sædvanlige udskiftning af lampen eller skødesløs aftørring af dækslet fra støv kan føre til elektrisk stød;
  • Tager en ledig plads efter installationen, kabinets døre eller badeværelsesdøren kan røre loftets overflade, hvilket medfører ubehag og ekstern skade på lampen.

  Brugen af ​​sådan belysning er signifikant dårligere end moderne spotlights. Ud over flere varianter af montering, som letter installeringsprocessen og miniaturestørrelser, er sådanne lamper:

  • Økonomisk med hensyn til elforbrug;
  • Forskellige i en række udvendige indretninger;
  • De vælges med forskellige indikatorer for lysstyrken af ​​belysningen;
  • Takket være en speciel enhed er huset elektrisk sikkert;
  • Det er nemt at passe på dem, udskifte lamper og tørre af støv;
  • De giver diffust lys, må ikke forårsage øjenstamme.

  Aqua brand spot lys med forbedret fugt beskyttelse

  Funktioner af enhedens spotlights

  Spotlight - et universelt element af indretning til badeværelset, køkkenet, soveværelset, stuen. Som alle andre typer indbefatter enheden et dekorativt dæksel, en base, hvor belysningslygten er anbragt, terminaladaptere med ledninger, til hvilket det elektriske kabel er tilsluttet.

  Nyanserne vedrørende enhedslamperne udsender baseret på lampens formål og funktion. Så indbyggede lamper er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​bunden, som under installationen er installeret i loftet og en dekorativ ring, der forbliver synlig efter installationen. Antennfjedrene fungerer som et fastgørelseselement til loftet.

  Ved overliggende spotlights placeres bunden og loftmonteringselementet (monteringsskinne) på / i det dekorative loft og forbliver synlige efter installationen.

  Vandtætte lamper er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​yderligere komponenter, hvilke standardtyper enheder ikke har. Disse omfatter:

  • Gummi sæler ved bunden af ​​loftet;
  • Vandtæt stik på indgangstråden;
  • Yderligere gummitætninger, der sættes ind mellem loftet og lampen under installationen.

  Ifølge formen af ​​den ydre dekorative lampeskærm er lamperne produceret med runde, firkantede, oftere ovale konturer. Takket være strenge geometriske linjer passer de ind i hvert hjørne af rummet og fremhæver de komplekse arkitektoniske fremspring. Bundens tykkelse sammen med den ydre dekorative baldakin varierer fra 5 (til LED) til 12 cm (til glødelamper).

  Komplet sæt af lampen (uden belysningslampe)

  Typer af spotlights

  Ved vedhæftetype:

  • Indbygget, flush med loftoverfladen;
  • Overhead monteret oven på loftoverfladen på specielle monteringsskinner.

  Efter type justering:

  • Stationær, som har en fast baldakin;
  • Rotary, med evnen til at styre lysstrømmen i en vinkel på op til 90 grader.

  Ved type lampe belysning:

  • Glødelamper, den mest overkommelige belysningsmulighed i prisen, er tilbøjelige til at varme, i tilfælde af utilsigtet indtrængning af vand kan det knække;
  • Halogen bruges til at oplyse store rum med særlige krav til lysstyrken - kontorer, gymnastiklokaler, klasseværelser, svømmebassiner, offentlige toiletter og mere;
  • luminescerende er kendetegnet ved lavt strømforbrug og holdbarhed; i tilfælde af krænkelse af installationsteknologien (uden beskyttelseshandsker) brænder de hurtigt ud;
  • LED, i dag den mest alsidige og holdbare, forbruger minimalt energi og næsten ikke opvarmes, derfor er det bedst at installere dem i stræklofter, der er modstandsdygtige over for spændingsfald.

  Afhængigt af lampens type ændres lysstyrken og lysniveauerne, som visse krav gælder for:

  • For energibesparende og fluorescerende lamper overstiger effektniveauet ikke 4 - 6 W;
  • I halogen i intervallet 10-20 W;
  • Til glødelamper fra 20 til 30 watt.

  Armaturer med minimale strømindikatorer bruges til at dekorere badeværelset i lyse lysfarver, med maksimalt dem - til værelser med dimmerdæmpelygter. Den optimale indikator for SI-systemet til belysning af badeværelser er en belysningsenhed med en lysstyrke på 200 lumen (lm).

  Komparativ lysstyrke karakteristisk for flere typer lamper

  Mærkning for vandtætte lamper

  En særlig mærkning, som angiver, at armaturerne, der anvendes til installation, er vandtætte, er et IP-indeks (Index of Protection), der accepteres i henhold til europæiske normer og standarder. Det anbringes på pakken eller instrumenthuset i form af 2 figurer: Den første er en indikator for muligheden for indtrængning af tunge partikler (støv, snavs) og er repræsenteret ved tal fra 0 til 6, den anden er en indikator for penetration af fugt.

  Fortolkning af fugtbeskyttelsesindeksering:

  • "0" - uden beskyttelse
  • "1" - beskyttelse mod kondensat og lodrette vanddråber;
  • "2" - fra dråber falder i en vinkel på 15 grader;
  • "3" - i en vinkel på 60 grader;
  • "4" - fra sprøjten falder i nogen retning;
  • "5" - fra jets falder i nogen retning;
  • "6" - fra virkningen af ​​vandtryk, svarende til havbølgerne;
  • "7" - fra fugt, når den nedsænkes til en meter dybde;
  • "8" - fra virkningerne af fugt under langvarig nedsænkning og under højtryksbetingelser.

  Eksempler på at bruge sikkerhedsindekset når du planlægger placering af en lampe på et badeværelse er som følger:

  • For at placere armaturet inde i brusekabinen, anvendes en IP57 loftslampe med 12V transformer - sikker til drift under vandstråler;
  • For at være placeret i en højde på op til 2,25 m er en lampe med en IP44 og en 12V transformer med beskyttelse mod stænk placeret i badekanten.
  • For at finde 60 cm fra badet monterer de en lampe med IP23, som er modstandsdygtig over for tåge og regn. Transformatoren er nødvendigvis isoleret for den;
  • IP21 med en transformer på højst 50 V er velegnet til at installere lampen på ethvert punkt i rummets højde og i en radius på 1 til 2,5 m rundt om badet.

  Nogle europæiske producenter i IP indekset indeholder 3. ciffer som indikator for slagmodstand.

  Tabel med betegnelse af fugtighedsbeskyttelsesindekser

  Anbefalinger til distribution af belysningsniveauer

  Udover de grundlæggende hygiejnefunktioner tjener badeværelset ofte som en personlig boudoir til mænd under barbering og til kvinder, når man anvender makeup, hovedhjælperen og en vigtig egenskab for implementeringen, som spejlet bliver.

  For at undgå skyggevirkninger på overfladen og for at skabe optimal jævn belysning for at se arbejdet udført fra forskellige vinkler og samtidig ikke til skade for komforten, skal du installere indbyggede armaturer på flere niveauer.

  Belysningsniveauet er opdelt i:

  • Øvre (loft), der anvendes i værelser med en lofthøjde på 1,8 m, bruges lampen til loftbelysning ofte i 1-2 stk. har store dimensioner og kraftige lamper, er placeret over spejlet, således at de på grund af sammenfaldet af deres centrale akser øger visuelt rummet og belysningsområdet visuelt;
  • Medium (arbejder) er kendetegnet ved brug af armaturer i nærheden af ​​spejlet. De er ofte lamper med vandret eller vertikalt indrettede nuancer. LED-bånd indlejret på bagsiden af ​​spejlet ser originale;
  • Bunden (gulvet) er mere som en dekorativ belysning, der kan understrege interiørgenstande - nicher, et podium under badeværelset, en skjult hylde mv., For disse belysningshave lamper med en diameter på 5 cm anvendes.

  Baggrundsbelysningen på den nederste del er indbyggede lysdioder med en efterligning af den stjerneklare himmel

  Jo større antal lamper, de mindre lyse og kraftige lamper anvendes.

  Anbefalinger til ledninger

  For hver tændt lampe skal du bruge strømforsyning eller transformer. Dens effekt er beregnet af den samlede effekt af pærer, der er forbundet med den. Det anbefales at opdele lamperne i grupper på 3-4 stykker og tilslut en separat enhed til hver.

  Hvad angår det elektriske kabel, anses den mest optimale forbindelse for lamper til at være parallel, snarere end sekventiel. Med sådanne forbindelser forbliver kredsløbet og transformeren i tilfælde af en enkelt pære, der brænder ud de andre, ved at brænde. Derudover vil det være lettere at udskifte lampen eller strømforsyningen.

  • Det er forbudt at installere lamper, stikkontakter og kontakter tæt på vandet, afstanden til vandkilden er mindst 60 cm;
  • Placeringen af ​​loftet eller vægmonteret armatur over vandstanden er mindst 2 meter;
  • Stikkontakter og kontakter er lavet i vandtæt taske;
  • Ledninger og ledende kabler er jordforbundne og anbragt i en bølgepap
  • Belysningsanordninger, der er tæt på badeværelset, har specielle kontakter i form af en ledning med en omskifter;
  • Transformatorer til halogenlamper installeres i det næste rum;
  • Strømmen af ​​elektriske apparater er 12 eller 24 V.

  Indbygget baggrundsbelysning ledningsdiagram

  Monteringsteknologi

  Vandtætte armaturer er installeret i alle typer loftspladetyper - gipsplader, bånd eller moduler, strækstof. Overfladetypen afhænger af installationsteknologien.

  Installation på gipsvæg:

  • Layout gipsvæg;
  • Skæring et hul med en krone på et træ, hvis omkreds eller form falder sammen med lampens krop;
  • Træk gennem det ledende kabel;
  • Fastgørelse på foråret antenne dekorative loft;
  • Tilslutning af lampens bund ved hjælp af klemmeadaptere til ledningerne og fastgørelse af bunden til dekorative fletninger ved hjælp af en fastgørelsesring.

  I det hængende loft er forsænket armaturer installeret forskelligt. Installation trin:

  • Mærker loftet på badeværelset;
  • Installation af justerbare stativer;
  • Fastgørelse til bunden af ​​stativerne på universalpladen til spotbelysning;
  • Stretching lærred;
  • Stik på monteringsstedet for lampens slidring på begge sider af lærredet;
  • Forberedelse af hullet i ringen med en brevpapirkniv;
  • Fastgørelse af den ydre kappe ved at bøje klemantennerne til universalpladen gennem det færdige hul;
  • Montering af lampeholderen og dens tilslutning til ledningerne.

  Stramme loftmontering

  Med hensyn til rack og modulære loft er hullerne til forsænket armaturer udviklet på fabrikken, så kunden leveres med elementer med færdige skår til installation, der har en vis form og størrelse. Du kan finde ud af, hvordan armaturets armaturer til loftet er lavet af gipsplader, du kan se videoen nedenfor.

  Typer af indretning

  Vedrørende indretningen anvendes dele, tilbehør og dekorationer: fra vedhæng til glasmosker, rhinestones og natursten. Hovedkravet til loftets konstruktion - brugen af ​​et fuldt lukket design. Brugen af ​​semi-lukkede eller åbne hætter er forbudt. Det beskyttende glas kan være uigennemsigtigt eller gennemskinneligt.

  Fremhævende opmærksomhed ved at fremhæve bade- og vaskeområder.

  Indretningen påvirker også muligheden for at opdele badeværelset i zoner. Så området omkring vasken er belyst med standardformede lamper, resten af ​​rummet med lamper med indfarvede glasplader.

  Hovedregelen for æstetisk belysning - brugen af ​​lamper med nuancer i samme farve og samme effektniveau.

  Teknologi for isolering af ydervægge med mineraluld med ventileret facade Hvad angiver mineraltæthed i kg pr m³ om mineraluld? Hvad bruges til at gnide silikoneforseglingsmiddel fra en flise, effektive metoder, metoder

  Artiklen er nyttig, det er en skam at jeg læste det efter at have installeret mit eget skab i soveværelset. Vi har selvfølgelig gjort det nemmere,...

  Jeg er helt enig med forfatteren af ​​artiklen om, at det korrekte udvalg af skruer til fastgørelsen af ​​gipsvæggen afhænger af kvaliteten af ​​arbejdet. Jeg kunne især lide videoen hvor...

  Efter reparationen blev der efterladt spor af silikone nogle steder, tilsyneladende var bygherrer ikke særlig forsigtige, og jeg kunne ikke tørre disse...

  Vidunderlig artikel! Materialet om brugen af ​​mineraluld er omfattende og forståeligt præsenteret, hvilket gør det muligt ikke at søge på internettet...

  Før du begynder arbejdet med fjernelse af fugemasse, skal du forstå, hvilken type det er. Baseret på dette vælges værktøjerne og kemikalierne...

  Katalog over reguleringsdokumenter De mest populære gæster og bygningskoder

  Eventuelle spørgsmål?
  Spørg eksperten

  En lille beskrivelse af afsnittet med spørgsmål og svar. På tilbudet for eksempel