lofter

Sprækker i loftet - et problem, som mange ejere står overfor. De ødelægger æstetikken i hele rummet og kan ikke hjælpe med at irritere.

Ofte opstår der sådan en "gener" ved krydset af betonbundsplader, men hverken gipsplader eller andre strukturer er forsikret imod det.

Sådan fjerner du revner i loftet, så de garanteres ikke at blive vist igen? Det er meget vigtigt at henvende sig alvorligt og følge alle anbefalinger fra eksperter.

Indholdsfortegnelse

Overfladebehandling

Først og fremmest er det nødvendigt at fjerne sprængen af ​​alle peeling-fragmenter. Hvis du ikke gør denne manipulation, og straks begynder at påfylde fyldmaterialet, garanteres efterfølgende en ny revne efterfølgende.

Lad være med at være doven til at åbne, afdække problemområdet helt - og selvom store stykker gips falder af. Det er bedre at "behandle" alle fejl på overfladen straks og fuldstændigt end at starte regelmæssigt uplanlagte reparationer.

Det er vigtigt! Forsegling af revner i loftet er et meget, meget støvet job. Derfor er det bedre på forhånd at befri lokalerne fra de mest "delikate" ting, før arbejdet begynder, og dække alt andet med film.

Seal revner fra A til Z

Sprækken og de områder, der støder op til den, skal være ordentligt grundlagt 1-2 gange med den dybe penetrations kvalitative sammensætning. Forbered derefter kittet i henhold til vejledningen og udfyld det med riller. Gør omhyggeligt, nøjagtigt niveauer sammensætningen med en spatel. Sprukne revner efterlader at tørre i en dag. Derefter sand overfladerne til glathed. Nu er alt klar til yderligere efterbehandling - maleri, pasta osv. Dette er opskriften til reparation af revner i loftet, hvis de er små.

Med imponerende revner bliver du nødt til at arbejde mere grundigt. De anbefales at desuden "styrke" serpyanka. Termineringsteknologien er i dette tilfælde som følger:

 • revner er godt fyldte;
 • Serpyanka stikker ovenpå;
 • efter tørring er områderne re-putty.

Denne metode har vist sig i praksis og giver dig mulighed for at glemme den tvungne smertefulde reparation af loftet i mange år.

I en række særligt vanskelige situationer er det tilrådeligt at anvende ikke kun alle former for putties og mørtel til at forsegle revner i loftet, men også forskellige vandtætte fugemasser, monteringsskum. Dette gælder især når der er risiko for lækage fra ikke-mistænkelige naboer.

Nogle fagfolk og håndværkere håndterer meget effektivt revner ved hjælp af specielle bandager af linned eller bomuldsstof. Samtidig bør materialestrimlen ikke bare lukke "gapet", men gå ud over kanterne med nogle få centimeter - dette er nødvendigt for maksimal styrke. For at forhindre krympning af stofstrimlen vaskes de forsigtigt, men forsigtigt, før de anvendes direkte. Derefter fugtes klappen i klæbemiddelsammensætningen (den sædvanlige stivelsespasta er egnet, det er muligt at anvende tømrer, PVA, celluloselim), klemme og "stable" på revnen. Materialet er godt nivelleret, de venter til det er helt tørt, så er det spyttet.

Som et resultat af at anvende en af ​​de ovenfor beskrevne metoder til håndtering af loftfejl, skal du have en overflade, der er ideelt forberedt til yderligere efterbehandling uden bobler, revner og uregelmæssigheder.

Vær opmærksom! Arbejdets kvalitet anbefales at evaluere i naturlig dagslys.

Sådan tætes en revne i loftet på gipspladen: nyttige tips

Mange ejere, håber aldrig at vende tilbage til problemet med revner i loftet, nogle gange montere simpelt og ligetil og undertiden komplekse og "højt kunstneriske" gipspladestrukturer over deres hoveder. Men desværre er de ikke forsikret af en sådan "problemer".

På loftet på gipset forekommer revner af mange grunde, de vigtigste er:

 • svækkelse af rammen. Metalprofilen kunne være hårdt forbundet med corny; hvis rammen var lavet af træ, er det muligt at materialet tørrer ud;
 • kondens mellem bundloftet og strukturen
 • når det var monteret på pladernes samlinger, blev der ikke overlejret et specielt plaster selvklæbende net;
 • Afskæringen blev ikke fjernet fra arkene;
 • forkert overflade kittet.

Hvis sprækket skyldes frigørelse af gipslaget eller maling, vil ordren for arbejdet være som følger:

 • fjern flakområdet fuldstændigt med en spatel;
 • rengør overfladen med et fint smaragnet, børst støvet af med en børste;
 • krydse området med en primer, vent indtil det tørrer
 • opløs fyldstofet og fyld sømmen
 • ved hjælp af stripping for at opnå den absolutte idealitet af det behandlede område
 • køre overfladen;
 • male problemområdet, muligvis flere gange, så det ophører med at skille sig ud;
 • og endelig passere helt loftet med en vandemulsion - for garanteret ensfarve.

Når der er dannet revner i leddene af gipsplade, skal følgende gøres:

 • rengør revnen fra gipset. Hvis der ikke er nogen serpyanka, rydde området til bredden af ​​materialet. Hvis der er - kan du sikkert rive det af;
 • rengør alle med en klud;
 • skære forkanten med en kniv;
 • rengør overfladen af ​​støv og passere området med en primer to gange;
 • Tætning facet og led med kitt;
 • lim serpyanka;
 • Efter at "lag" er tørret, gå igen gennem fyldningszonen igen;
 • rengør overfladen med en primer;
 • Fortsæt med at sætte området med en bred spatel, spred kompositionen godt over overfladen, lad den tørre;
 • Gå rundt om kittens overflade igen, på den måde vil alle de resterende hulrum blive fyldt;
 • genanvende området
 • male loftet - "arbejde", indtil stedet for den tidligere revne ikke kan bestemmes selv under et mikroskop.

Forebyggende foranstaltninger

Nu ved du hvordan man besejrer hovedloftet "sygdom" - revner. Når du overhaler, skal du være opmærksom på selv de mindste detaljer, for selv en lille revne kan have meget triste æstetiske konsekvenser. Hvis dit valg er gipsvæg, skal du følge teknologien i dens installation. Husk, at ethvert problem er lettere at forhindre end at rette op. Stærkt loft over hovedet!

Sådan fjerner du revnen i loftet

Begynder i huset eller lejlighed reparation, alle står over for problemet med revner i loftet. Nå, hvis de er små og deres lille. Men hvordan man reparerer revner i loftet? Selv en person, som ikke kan gøre noget, kan nemt stoppe dem. Små revner repareres på gammeldags måde med gipsmørtel. Blandingen består af lige dele af knust kridt og sand. Det kan også bestå af syntetiske komponenter.

Sådanne revner er forseglet med en gipsmørtel ved hjælp af en metalspatel, udglatterning af mørtelbrønden. En sådan opsigelse kaldes punktspaltning. Anbring prikkemateriale i tilfælde, hvor loftet er plasteret med tapet eller malet med lette vandbaserede maling.

Crack Sealing Technology

 • at rense revnerne og fjerne alle de eksfolierede dele.
 • det er godt at prale sprækstedet med en dybt gennemtrængende primer, fortrinsvis i to lag,
 • forberede løsningen og lukke revnerne godt, ved at fylde dem med en løsning og udjævne overfladen af ​​revnen og omkring den med en spatel,
 • godt at lade tørre i om en dag,
 • sandpapir godt til en glat overflade
 • male loftet eller pasta over tapetet.

Forsegling af revner i loftet med egne hænder skal udføres i flere faser med påsætning af små portioner af kittet.

Denne metode er god, hvis du skal lukke små revner. Og hvis det er dybt og stort, hvordan skal man være? I dette tilfælde skal det først fyldes med en slags fyldstof. Stof strips kan bruges som et enkelt fyldstof. Disse strimler skal lægges i en revne for at fuldføre. Fra oven er limen fyldt med strimler af klæbemiddel limet med en separat strimmel klud, bredere og længere med 10 centimeter. For at forhindre yderligere krympning af stoffet skal klappen først vaskes og stryges. Derefter bliver kludet gennemblødt i lim og påført revnen og udjævnet med en spatel. Det kan også sidde fast oven på et særligt malingsnet. Netværket er mere holdbart og slidstærk. PVA lim anvendes som klæbemateriale.

Også disse revner kan forsegles med et specielt materiale - tætningsmiddel. Ved køb af tætningsmiddel skal du bruge sælgerens råd til at vælge det fugemasse, der passer til dig.

Det er godt at bruge fugemasse og montering af skum til tætning af revner mellem loftet og væggen. Det er også vigtigt at bruge tætningsmiddel, hvor lækage er sandsynligt. Tætningsmidlet klæber perfekt, har vandtætningsegenskaber og har en levetid på 15-30 år. Polyuretanskum, i modsætning til tætningsmiddel, øger dets volumen under brug. At sprænge ikke længere giver dig problemer, du skal finde og eliminere årsagen til revner.

Du kan gøre forebyggelsen af ​​revner ved hjælp af serpyanka. Før du klæber det, skal overfladerne forsigtigt anbringes, så der ikke opstår bobler senere. Serpyanka er limet til den puttied overflade og kitt på toppen igen. Denne metode til behandling af led og hjørner giver dig mulighed for at glemme sprækker i lang tid. Denne metode er tidskrævende, men det er værd. Det er bedre at gøre forebyggende vedligeholdelse en gang hvert 5-10 år end at lave reparationer hvert år.

Og revner i loftet, du kan bare dekorere. Det kan gøres nemt og smukt ved hjælp af specielle loftpolystyrenplader. Ved hjælp af disse plader kan du skjule revnerne, men du kan også visuelt justere forskellene på pladerne i loftet. For at mindre synlige forskelle i loftet er det bedre at tage en sømløs flise.

Sprækker i loftet kan forekomme efter en kvalitetsreparation på et gipsplankloft. Hvor går gipsvægens loft?

Der er flere sådanne grunde:

 • bygning drawdown
 • hvis rummet er stort og gipspladerne er monteret uden forskydning,
 • hvis dowels fra sættet blev brugt under installationen, er dowel en skrue, da dowel i dette tilfælde ikke passer godt og sags,
 • ved installationen. U-formede suspensioner er forkert fastgjort,
 • Når der sættes i loftet, er leddene ikke færdige,
 • før tømning blev loftet ikke primet, eller måske dine naboer oversvømmet dig.

Hvis der er revner i loftet, skal du først finde årsagen.

Hvis du beslutter at forsegle sprækken, så sørg for, at den ikke forekommer yderligere. For at forsegle det på gipspladstrømmen skal du først brodere det, det vil sige en smule forøge det.

Ved kanterne af denne revne er det nødvendigt at fjerne alt, der smuldrer og ligger dårligt. Derefter skal det behandles med en børste eller kost, så der ikke er snavs eller støv tilbage, efter disse manipulationer primerer revnen og lader den tørre. Efter at det er tørret, kan du sætte dig. Nogle bruger konventionelle kit, og der er ikke noget at bekymre sig om. Og du kan bruge en speciel fireenfüller, der er specielt velegnet til tætning af revner i gipspladens lofter. Efter forsegling med kittet, lad det tørre i 24 timer. Furenfüller tørret, nu sætter vi en primer. Efter et par timer på stedet for revnen skal du gå satengipsom. Satengipsa har en fin struktur, og efter forarbejdning er det ikke nødvendigt at rengøre den med emery papir. Efter forarbejdning skal det færdige kittens loft males.

Og et mere ofte stillet spørgsmål, hvordan man reparerer en stor revne? En stor revne skal patches med et metalnet. Derefter påføres et lag af gips. Det næste lag af gips påføres efter tørring af den forrige. Efter det sidste lag er tørret, skal de reparerede steder dækkes med et specielt maske eller sandpapir. Yderligere handlinger er beskrevet ovenfor.

Sådan forsegles en revne i loftet mellem pladerne

 • Du skal rydde revnen fra det gamle nivelleringslag,
 • ved hjælp af en stans, med en speciel dyse, broderes en revne,
 • med en konstruktion kniv, grundigt rengøre sømmen fra snavs og uregelmæssigheder,
 • Brug en pensel, smør sømmen indeni med en primer.

Dybden af ​​sømforseglingen med skum. Lad det tørre og trimme overskydende. Forbered mørtelet. Så at sømmen ikke adskiller sig fra resten af ​​overfladen, styr det med en serpyanka. Alt mellemrummet mellem monteringsskum og serpyanka skal omhyggeligt fyldes med mørtel. Efter at byggemixet tørrer, er sømmen justeret med loftet med et kit.

Det er muligt at forsegle hullerne i loftet af beton i rum med høj luftfugtighed ved hjælp af fugtbestandig kittet til indvendig arbejde. Du kan også anvende finkornet hurtigtørrende kit. Et lag af kitt kan ikke overstige fire centimeter, ellers vil alt dit arbejde gå til rodet.

Visuelle hjælpemidler til dig bliver videoen:

I denne artikel talte vi detaljeret om alle aspekter af revner. Ved hjælp af vores tip kan nogen af ​​jer selvstændigt lave reparationer i dit hus eller lejlighed. Du kan selvfølgelig leje et firma eller en organisation, der er involveret i reparation, men ved at gøre det selv gemmer du familiebudgetet, hvilket er vigtigt i vores tid. Vi håber, at denne artikel vil hjælpe dig, og du vil lære af det, hvordan du skal håndtere revner i loftet.

Sådan tætes revner i loftet uden ubehagelige konsekvenser

For at fjerne kosmetiske fejl i loftet kræves meget tid. Du behøver ikke at afmontere strukturen. Men for at udføre arbejdet korrekt, skal du vide hvordan man laver dem og i hvilken rækkefølge, hvordan man reparerer revner i loftet.

Årsager til revner på gipsplader

Sprækker i gipsplankloftet kan forekomme af flere grunde:

 • ukorrekt montering af rammen, som ikke giver mulighed for mellemrum mellem enderne af støtteprofilerne og rummets vægge
 • ukorrekt installation af gipsplader, uden at give huller mellem dem
 • skarpt temperaturfald i rummet
 • fejlagtig beregning af antallet af belysningspunkter og deres effekt, hvilket medfører periodisk overophedning af GKL ark;
 • bygning krympning.

Når du har tænkt på, hvordan du fjerner sprækken på gipspladens loft, skal du finde ud af, hvad årsagen til udseendet er. Og først og fremmest for at eliminere det, årsagen. Dette vil fjerne udseendet af nye kosmetiske defekter i overfladen.

Seal revner på gipspladen loft begynder med sin sammenføjning. Således finder de ud af, hvor dybt loftet har revnet. Faktum er, at under den ydre trimme (et lag maling, klistret tapet) kan være usynlig ægte længde og dybde af defekten. Til sammenføjning med en spatel med et kort og smalt blad.

Eliminering af defekter på gipsplader overflader

Trowelbladets vinkel fjerner forsigtigt laget af yderbeklædning. Udfør derefter en række handlinger.

 1. På begge sider af fejlen skal gipspladens overflade rengøres med 4-5 mm. Afstanden afhænger af slidsens bredde og dybde. Jo flere disse indikatorer er, desto større skal overfladen rengøres.
 2. Tag et slibemiddel, og tag det med et lag af kitt.
 3. Tørr maling børste eller klud fjerner støv.
 4. Sæt på det rydde sted et primerlag. Vent, indtil det tørrer og påfør et andet lag.
 5. Da det kun er muligt at maskere en revne i loftet med en kitt, er den forberedt fra en tør blanding eller klar til at blive våd. Putting sker i flere trin og venter på, at det foregående lag tørrer. Når man anvender det første lag, stræber de sig efter at fylde hullet fuldstændigt. Forsegling af små revner i loftet udføres på samme måde som store. Forskellen er kun i antallet af putty lag.
 6. De tager slibenettet igen og rengør reparationsstedet, så det bliver en flad overflade.
 7. Dæk det slibede sted med en primer.

På dette er reparationen af ​​revner i loftet ikke afsluttet. Efter tørring begynder primeren at maskere det ydre lag af finishen. Hvis det er maling, maling over. Hvis dette er et tapet, bliver du nødt til at finde et stykke lignende og klippe en patch af den ønskede størrelse, idet du observerer mønstrets linjer.

Hvis der er dannet en bred revne på gipsloftet, hvad skal jeg gøre? I dette tilfælde vil du have brug for en speciel maske glas klud tape. Dets fælles navn er Serpyanka. Det anbefales at købe et bånd, der har den ene side klæbemiddel.

Arbejdsekvensen under tætningen af ​​brede revner er den samme som i det foregående tilfælde. Men efter primeringen af ​​gipspladen limes serpyanka langs hele længden og bredden af ​​defekten. Og først efter at fortsætte til shpatlevaniyu. Hvis alt er gjort korrekt, vil resultatet helt sikkert være behageligt. Og i fremtiden vil der ikke være nogen spørgsmål om, hvordan man reparerer revnerne i loftet med egne hænder.

Foranstaltninger til at forhindre udseendet af fejl på overfladen af ​​GCR

Da det ikke altid er muligt at undgå revner i gipsloftet, skal du kende alle veje til at fjerne dem. Men den bedste mulighed er at lære at forhindre deres forekomst. Dette kan gøres på en enkelt måde: Undersøg listen over årsager til forekomsten og tag dem i betragtning ved installation af loftet. Hvis du bruger denne anbefaling, skal du i fremtiden ikke kæmpe med, hvordan du løser sprængerne på loftet på gipsvæggen.

Hvis installationen af ​​det hængende loft ikke blev gjort alene, men med hjælp fra hyrede arbejdere, kan du kontakte håndværkerne og lære at reparere revnen i gipsloftet. Bona fide firmaer og eksperter vil altid hjælpe med rådgivning eller gerning. Hvis kontakterne med arbejderne går tabt, og der ikke er nogen til at vende om til hjælp, skal du selv bestemme, hvordan man forsegler sprængen i gipspladens loft.

Årsager til revner i pudsede lofter

Plasterede overflader er mere modtagelige for revner. Disse er egenskaberne af gips. Dens lag kan deformeres af forskellige årsager.

 1. Krympning af bygningen.
 2. Bounce på overfladen.
 3. Vibrationer fra motorveje i nærheden af ​​huset eller andre veje.
 4. Oversvømmelse fra toppen efterfulgt af tørring.
 5. Deformation af loftpladen.

Uanset årsagerne er det nødvendigt at forsegle revnerne i loftet med egne hænder. For at gøre dette har du brug for det samme materiale, som overfladen er færdig med: gips. Det behøver ikke at være nøjagtig det samme som det, der blev brugt under færdiggørelsen. Men når du vælger et materiale, skal du følge et par regler.

 1. Hvis basisblandingen er cement-sand, udføres reparation af revner i loftet med en lignende sammensætning eller gips. Det bedste valg er "Fügenfüller" fra Knauf. Denne blanding er blevet testet for kvalitet ved mange års udbredt anvendelse.
 2. Hvis grundlaget af gipsgips, til reparationsarbejdet kun passer det samme. Cementsand anbefales ikke.

Forebyggelse af fejl på pudsede overflader

Sådan fjerner du revner i loftet med dine egne hænder? Kun med trinvise instruktioner, som giver dig mulighed for at udføre en opgave hurtigt og præcist. Hvis der er revner i loftet, kan årsagerne være meget forskellige. Det første trin i reparationsarbejdet er at præcisere og eliminere dem, hvis det er muligt.

Traditionelt gips følgende typer overflader:

 • beton;
 • skum eller gasbeton;
 • træ (gipsgitter);
 • mursten.

En sprække i loftet i et panelhus kan ikke kun dannes i form af revner mellem pladerne. Gips kan deformere overalt. Bygningen giver altid fremskridt, som er direkte relateret til periodisk hævning og sænkning af jorden. Dette er især udtalt i offseasonen, med alternerende frysning-optøning af jorden.

Derfor er spørgsmålet om, hvordan man kan slippe af revner i loftet, der ikke er noget bestemt svar. Hvis huset er placeret på en grund med mobil jord (sandlig marmelade, loam), vil det ikke være muligt at eliminere årsagen til mangler. Ejere af sådanne huse og lejligheder har brug for at vide, hvordan man reparerer et loft sprække på egen hånd.

Eliminering af defekter på pudsede overflader

For at udføre reparationsarbejde vil være påkrævet:

 • gipsblanding;
 • fugtbestandig primer;
 • metal spatel;
 • slibemiddel
 • gipsrist
 • pensel.

Trin 1. Fjern efterbehandlingslaget.

Forsegling af revner i loftet begynder altid med fjernelse af et lag af ydre trim. Plasterede overflader er oftest malede, hvide eller indsat med tapet. Brug en spatel, fjern forsigtigt maling, hvidvask eller papir.

Det er nemmest at fjerne tapetet ved at fugtige spalten og området omkring det med en børste Derefter skal du vente et par minutter, og om nødvendigt fugte igen. Derefter kan spatelen let fjerne så meget papir som det kræves for at få adgang til defekten.

Trin 2. Peger.

Sammenføjningen er en vigtig arbejdsfase, da det ikke er muligt at reparere revner i loftet uden det. Ingen grund til at tro at nok til at hente åbningen med en spatel. Ofte giver sammenføjningsprocessen dig mulighed for at forstå, hvad der er årsagerne til en defekt, der har dukket op, hvad er dens bredde, længde og dybde. Undlad at ignorere denne funktion. At finde frem til årsagen vil hjælpe med at slippe af med problemer i fremtiden.

Trin 3. Priming.

Priming er en lige så vigtig fase af arbejdet. Hvis du ikke styrker overfladen af ​​pladen, vil et nyt lag af gips "falde" løst. Primering af overfladen er nødvendig, fordi uden dette kan revnerne i loftet kun fjernes midlertidigt.

Trin 4. Plastering.

På dette stadium evalueres dybden og bredden af ​​defekten, det afgøres, om der kræves yderligere overfladeforstærkning ved brug af et glasdugnet. Hvis revnen i loftet mellem pladerne er indlejret, er brugen obligatorisk. Men hold gitteret først efter påfyldning af gipsgipset. Og gør det i lag, med pauser til tørring.

Hvis en bred revne i loftet, hvad skal man gøre? Fyld den med gips og lim den derefter sammen med et net. Hvis afstanden er mere end 3 cm, er det fornuftigt at reparere metalgitteret. For at gøre dette skal du fjerne gipslaget på en sådan dybde fra alle sider af defekten, at gitteret, der ligger på spalten, synker i loftets plan, ikke mindre end 5 mm.

Hvis spørgsmålet er, hvordan man skal forsegle revnerne i loftet før hvidvaskning, så gør de alt det samme arbejde. Den eneste forskel er, at hvidvaskning og farvning kræver en mere grundig finish polering. Hvis spørgsmålet er, hvordan man reparerer små revner i loftet, svarer svaret.

Trin 5. Slibning.

Slibning af overfladen med gips og rist. Sprækket i loftet skal være helt skjult under lag af gips. Hovedopgaven på dette stadium er at niveauere overfladen til tilstanden for et enkelt plan.

Anbefalinger til gennemførelse af kosmetiske reparationer

Lejlighedsejere har ofte et spørgsmål: hvordan dækker man revnerne i loftet? Eksperter anbefaler at være opmærksomme på to typer kitt: start og efterbehandling. Hvis hullet er dybt, bliver det først fyldt med start-en, og så bliver finishen lagt. Hvis hullet er lille og næppe mærkbart, vil der være nok finish.

Denne anbefaling er svaret på spørgsmålet: Hvordan dækker du revnerne i loftet før maleri. I dette tilfælde skal du bruge de ovenfor foreslåede materialer. En lille knæk på loftet på gips er elimineret på en lignende måde og ved hjælp af de samme typer putties.

Ved eliminering af kosmetiske defekter er det vigtigt at retablere integriteten af ​​det modstående lag korrekt. Det er ikke altid muligt at finde en maling eller sammensætning til hvidvaskning af samme nuance. Derudover kan basfinishen allerede falme eller på anden vis ændre sin oprindelige farve. I dette tilfælde skal du udføre hele komplekset af efterbehandling på ny.

Nyttig video

Lad os se videoen med sammenføjning og reparation af revner i loftet:

Ud over gipsplader og pudsede er stræklofter populære. På disse overflader er det også muligt dannelsen af ​​forskellige slags defekter. Men revnerne i strækloftet elimineres på meget forskellige måder.

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Tæt cracket i loftet med vores egne kræfter (20 billeder)

Loftet - den mest åbne udsigt over bunden af ​​rummet, hvilke husejere oftest trimmer på den traditionelle måde - justere og blanke. Samtidig er jo højere klassen af ​​en sådan finish, desto mere mærkbar er skaden på tiden over. Den mest almindelige mangel på det plasterede og hvidkalkede loft er revner.

På grund af deres synlighed forsøger de at komme af med disse skader så hurtigt som muligt, ofte uden at tænke på, at revner kan være tegn på alvorligere problemer end en kosmetisk defekt i mål.

Overvej måder at forsegle revner i loftet under hensyntagen til størrelsen af ​​skaden og årsagerne til revner.

Typer af revner og årsagerne til deres dannelse

Arbejdets omfang ved forsegling af revner afhænger ikke kun af størrelsen af ​​skaden, men også på de faktorer, der forårsager revner. Hvis du ikke neutraliserer årsagen til forekomsten af ​​revner, kan arbejdet med at forsegle dem gøres forgæves.

For at finde årsagen til krakning er det nødvendigt at analysere følgende faktorer:

 • Bygningens varighed
 • Placeringen af ​​revnen på flyet;
 • type overlapning (til præstationsorientering af revner i forhold til gulvplader);
 • knækbredde;
 • materiale lokalisering og dybde;
 • dynamik.

Efter igangsætning af bygningen er fundamentet genstand for krympning i mindst et år, hvor præfabrikerede plader kan forskyde sig lidt i forhold til hinanden og danne revner langs leddene mellem sig selv og med væggene. Derfor er det i de første 2-3 år ikke hensigtsmæssigt at gennemføre en grundig efterbehandling i lejlighederne af nye bygninger. I løbet af denne tid vil det være rimeligt at observere udbrud og yderligere opførsel af revner, således at konstruktionerne stabiliseres inden reparationerne påbegyndes.

Overfladebehandlinger over betongloftet er også udsat for revnedannelse forårsaget af en række faktorer: vibrationer og temperaturpåvirkninger, fysisk slitage af materialer og fugt. Og betonpladerne under loftet kan også have hår, teknologiske og deformationsspræk, der dannes i det, inden montering af produkter.

Det følger heraf, at kosmetisk tætning af revner uden at analysere årsagerne til krakning ofte ikke løser problemet og endda er farligt, da det skjuler tegn på den fortsatte destruktion af strukturer.

Da reparation af en revne i loftet er en ansvarlig operation, vil vi mere detaljeret overveje effektive måder at reparere disse skader i de mest almindelige situationer.

Seal krympning (hår) revner i beton

På betonggulve, præfabrikerede og monolitiske, er der ofte revner i form som ligner webs. En sådan interlacing dannes under hærdning af beton, kaldet krympning og opstår af følgende grunde:

 • fejl i proportionerne af den konkrete beton (overstiger cementindholdet)
 • Forkert hærdning af betonblandingen;
 • Forstærkningsfejl.

Bredden af ​​sådanne revner overstiger ikke 0,1 mm, hvilket er årsagen til deres andet navn - hår. En sådan mangel på betonoverfladen udgør ikke en fare for driften af ​​strukturer i den nærmeste fremtid, men efter nogen tid, hvis der ikke træffes foranstaltninger, vil forstærkningsstålet under det krakkede beskyttende lag af beton begynde at oxidere, øge i volumen og ødelægge betonskallen omkring den.

Under oxidation øges forstærkningen i volumen og presser på betonen omkring den og klemmer den mod den mindste lagtykkelse. Styrketråden er strikket i gitter i en forspændt tilstand, så ødelæggelsen af ​​det ene ene forstærkningselement ændrer balancen af ​​spændinger i betonen, hvilket fører til yderligere ødelæggelse af strukturen.

For at undgå dette er det nødvendigt at fjerne forstærkningens kontakt med fugt gennem revnerne. For at gøre dette er det nødvendigt at påføre en beskyttende belægning på betonpladen, der ikke blot trænger ind i mikrogapet, men også skaber en tynd film på substratet. Som sådant materiale kan Sikagard® 680S, Sikagard®-203 W-vandkomponenter, vandbaserede beskyttende akrylkompositioner anvendes i forskellige farver og anvendes som mellemlag, før malingen og efterbehandling.

Hvis et beskyttende betonlag falder sammen og udviser korroderet forstærkning, når effekten af ​​sådan revnedannelse tappes på overfladen af ​​loftet med sådanne revner, afhjælpes effekten af ​​korroderingen og tabet af tværsnitsarealet med forstærkningselementer. Der vælges en særlig reparationssammensætning (fiberbeton), som har høj trækstyrke kompenserer for forstærkningsskader.

Sammensætninger som Sika® MonoTop®-612 (cementbaseret med tilsætningsstoffer af polymerer, silica og forstærkningsfiber, finmalet, op til 30 mm lag), Sika® MonoTop®-412N (cement, med lav grad af krympning, med forstærkningsfiber, tykkelslags tykkelse op til 50 mm).

Anvendelsen af ​​opløsningen i kombination med den ekstra forstærkning af basen med glasfibernet eller lærred øger reparationsskallens styrkeegenskaber.

Anvendelsesmåder beskrives detaljeret på emballagen, og med korrekt brug af materialet er konsekvenserne af hårsprækker i loftet pålideligt pålideligt.

Efter hærdning og tørring af reparationslagene påføres en gipspose, efterfulgt af slibning og maling af loftet.

Reparér revnet gipslag

Sprækker i loftet inden for afgrænsningen af ​​gulvplader er oftere begrænset i dybden af ​​et lag af gips, og reparation af sådanne skader kræver mindre omkostninger, da det kan gøres uden brug af specialiserede kompositioner.

Sådan forsegles revner på det gipsede loft inden hvidvaskning

Først og fremmest er det nødvendigt at undersøge tilstanden af ​​gipslaget ved at hamre langs revnerne med en hammer. Plots med peeling gips skal rengøres til en konkret base, i slutningen af ​​rengøring bør der ikke være huller under kanten af ​​stedet - kontrolleres med en spatel eller tapping.

Derefter primeres overfladen af ​​den rensede betonbase med en færdigblandet sammensætning baseret på latex eller fremstilles uafhængigt i et forhold på 1: 3 med sin vandige opløsning.

Det optimale materiale til udfyldning af de dannede hulrum er udjævningsblandinger baseret på cement som materialer svarende til beton i sammensætning og densitet.

Sammensætninger fremstillet ifølge instruktionerne på pakken påføres med en spatel i lag afhængigt af hulrummets dybde og venter på, at det foregående lag hærder. Ved en betydelig dybde af depression anvendes forstærkning med et maske fastgjort til basen.

Det sidste lag af cementnivelleringsblandingen skal være helt tørt - få en ensartet farve over hele området, før du fortsætter til den endelige finish med gipsstikket.

Hvis losningen af ​​gipslaget på siderne af revnen er fraværende, er reparationen stærkt forenklet. Spaltet skal broderes op til 5 mm bredt, rengøres med en børste fra snavs og primet.

Derefter er skaden med en spatel fyldt med cementcement til fuld dybde, og efter tørring er den færdig færdig med en gipsblanding.

Det er vigtigt! Hvis en sprække på 1-3 mm ikke broderes til 5 mm, er det vanskeligt at fylde det med blandingen til fuld dybde, og ufuldstændig påfyldning af spaltet vil medføre gentagen revner i den nærmeste fremtid.

Sådan forsegles sprækket mellem de armerede betonplader på loftet

Selv efter afslutningen af ​​krympningen af ​​bygningens fundament, forekommer revner periodisk langs leddene af gulvpladerne forårsaget af vibrationer, temperaturdeformationer og andre faktorer. Hyppigheden af ​​deres udseende afhænger af kvaliteten af ​​arbejdet for at reparere disse skader.

For at øge tætningenes holdbarhed er sømene mellem pladerne indrettet til den maksimale dybde.

Ved hjælp af ethvert værktøj, der er til rådighed til brug (hammer, mejsel, metalbørste, perforator, mølle osv.), Fjernes den gamle mørtel og, hvis der er til stede, løse, forseglede materialer fra pladeforbindelserne.

Derefter skylles spalten med luft og fugtes med vand ved hjælp af en flaske med en sprøjtedyse.

Uden at vente på, at betonoverfladen tørrer ud, fyldes pladernes samlinger med monteringsskum i 2/3 af dybden og nedsænker dåsens ledningsrør ind i spalten, indtil den stopper.

Det er vigtigt! Samlingsskummet skal være af dokumenteret kvalitet - en fast masse ensartet massefylde med lav porøsitet efter størkning.

Efter en dag, når skummet hærder, fjernes overskuddet og skæres med en klæbende kniv, så skumstykket er forsænket i spalten med 3-4 cm. Derefter bliver primeren af ​​de resterende åbne overflader af sømmen lavet med en latex primer.

Efter at primeren er tørret, skylles sømmen med pladens betonoverflade og smøres derefter med en cementbaseret udligningsforbindelse. Efter 1-2 dage udføres den færdige justering af leddene med en gipskitt over hele loftet eller i tilfælde af en punktreparation spyler den færdige overflade af loftet. Langs sømene, når der påføres en gipssammensætning, limes leddene med en forstærkende tape-serpyanka og skærer den i stykker for at gentage sprøjtekonfigurationen.

Det tørrede topcoat er slibet, så loftet er helt primet og malet.

Seal revner på loftet parre

Sprængning af loftet omkring væggets omkreds reducerer ikke æstetikken af ​​finishen, da disse slots normalt er gemt under de dekorative loftsplinter. Men det er stadig nødvendigt at lukke revnerne mellem væggen og loftet - i tilfælde af oversvømmelse i tilfælde af lækage ovenfra.

Da reparation af revner på dette sted ikke bærer en æstetisk komponent, er opgaven forenklet.

Lofterne i loftet med væggene er broderet med et passende værktøj (smal mejsel, vægjeger, mølle osv.), Skyllet med en luftstrøm og i analogi med loftsledene fyldt med monteringsskum efter befugtning.

Det er vigtigt! Sammenføjningens bredde skal laves under hensyntagen til dimensionerne af loftsplinterne, der er planlagt til installation.

I denne situation kan du i stedet for skum bruge silikone eller gummitætningsmiddel, men først må du forsyne de indre overflader af sømene og vente på, at baserne tørrer.

Som forseglingsforbindelse til tætning af huller på dette sted kan du også bruge selvfremstillet mastik af PVA lim og cement, konsistensen af ​​blandingen skal være pastaagtig, således at sammensætningen ikke strømmer ud. Hulrummer er nødvendigvis grundige for at forbedre vedhæftningen. Efter hærdning er dette hjemmelavet tætningsmiddel holdbart, ret elastisk og vandtæt.

Vinkelkonjugeringen af ​​baserne er givet geometrien af ​​en af ​​nivelleringsblandingerne, og efter at laget tørrer, belægges det for en hydrofobicitet med en vandig opløsning af en latex-andel på 1: 1.

Eliminering af revner i gulvplader

Der er situationer, hvor revnet gips fjernes fra loftet, revner findes direkte i gulvpladerne. Sådanne skader kan være et signal til at træffe mere seriøse foranstaltninger end kosmetisk tætning af revner, så vi vil se nærmere på, hvordan man forsegler en revne i pladen på loftet, og om det er muligt at gøre det alene.

Dannelsen af ​​revner i den armerede betonstruktur indikerer udledning af spændinger på grund af forskellige faktorer akkumuleret på dette sted. Forekomsten af ​​revner skyldes trækstyrker, der opstår i strukturen, fra den samlede effekt af interne processer i produktet og ydre belastninger på den.

Ifølge SNiP 2.03.01-84 * "Beton og armeret betonkonstruktion" kan revner med identiske parametre tillades på en type armeret betonprodukter og er ikke tilladt på andre strukturer. Overvej situationen med gulvpladerne for at navigere i vurderingen af ​​muligheden for deres reparation på egen hånd.

Udover den ovenfor beskrevne krympning (hår) er der også følgende typer revner:

 • teknologisk - fra temperaturdeformationer eller utilstrækkelig vibrationer, når betonen hældes i formen, forstærkningens ujævne forspænding, hvilket resulterede i adskillelse af det færdige produkt;
 • deformation - mekanisk skade under transport, installation og drift.

Sprækker i monolitiske armerede betonplader, med undtagelse af hår, er meget sjældne. Men selvom de så ud, så med en bredde af revner i loftet på op til 2 mm, er de simpelthen forseglet med cementmørtel ved hjælp af en byggesprøjte - for at forhindre fugt i at komme ind i armaturet.

Det er vigtigt! Ved forberedelse til forsegling af revner i pladen må det ikke slibes sammen med en kværn, vægjeger og andet elværktøj. Kun en overfladisk udvidelse af kløften er tilladt ved hjælp af manuelle værktøjer (spatel, stålbørste).

Små langsgående revner på dem er tilladte og underlagt integration med cementmørtel.

Hvis der er tværgående revner på pladen, er det nødvendigt at foretage en konstruktionskontrol af loftet af specialister, da sådan skade er alvorlig og kan kræve forstærkning eller udskiftning af betonelementet som helhed, som ikke kan udføres af beboerne.

For at bestemme dynamikken i en langsgående eller diagonal revne bruges installationen af ​​kontrolbrønner, de kan fremstilles manuelt fra en stribe papir eller en gipslintel med angivelse af installationsdatoen (papirstyret er mindre præcist).

Efter plettering af små revner i pladen, er lofterne primet, pudset og malet, som efter at forsegle hullerne i gipset.

konklusion

De fleste af revnerne på loftets overflade er mulige til at fjerne deres egne hænder. Men hvis der endda er den mindste tvivl om skadeens skade, er det nødvendigt at kontakte de lokale myndigheder for at gennemføre en konstruktionskontrol. Den mest urimelige beslutning i dette tilfælde ville være en anordning, der var uafhængig af den dekorative skals bund, for eksempel stræklofter, hvilket ville gøre det umuligt at styre opførelsen af ​​defekte plader.

Hovedelementet i artiklen:

 1. Loftets tilstand er en vigtig faktor ved vurderingen af ​​niveauet af æstetiske boliger.
 2. Analyse af revnedannelsen i loftet er primært nødvendig af sikkerhedsmæssige årsager.
 3. Valget af metoden til tætning af revner afhænger af årsagerne til deres forekomst.
 4. Reparationsteknologi skal svare til graden af ​​skade.
 5. Kosmetisk reparation af revner i loftet er muligt for alle, i det mindste - i mængden af ​​forberedelse til efterbehandling.
 6. I nærvær af baserne for at udskyde udførelse af byggeundersøgelse er det farligt.

Eliminér revner i loftet efter at have repareret dig selv

I forbindelse med reparation af eventuelle vanskeligheder kan hjemmeproducenten have spørgsmål om, hvordan man skal håndtere revner i loft og vægge. Nogle gange afhænger resultatet af multi-dages arbejde på design af en lejlighed af kvaliteten af ​​deres opsigelse.

Sprækker i loftet kan skyldes forskellige årsager: På grund af gulvbevægelse, finish af dårlig kvalitet eller på grund af brud på installationsteknologien.

Typen af ​​revner i loftet kan være anderledes og afhænger oftere af det materiale, hvorfra loftet er lavet, om gipsets kvalitet og overholdelse af teknologien, af årsagerne til bygherrer mv. Under alle omstændigheder er det nødvendigt at behandle og fjerne disse fejl. Du kan selv gøre det.

Måder at reparere revner i loftet

Der findes flere måder til selvrensning:

Små revner i loftet kan forsegles med kitt.

 1. Stikkontakt udføres i tilfælde af, at revnen er lille og ikke er forbundet med bevægelsen af ​​gulvpladerne eller gipspladerpladerne, hvorfra det nedhængte loft er lavet. Det udføres kun i et problem sted.
 2. Med en stor dybde og længde af revnen i forbindelse med husets udkast eller dårligt lagt overlappende plader, er revnen fyldt med forskellige materialer.
 3. Hvis en malingsbelægning eller et lag af gips har skrællet, kræves der mere omfattende arbejde: Det er nødvendigt at fjerne de beskadigede dele og fylde den resulterende rille. For at finde ud af om der er et sådant problem, skal du banke området rundt om revnen. En kedelig "tom" lyd vil indikere en løs del af belægningen eller gipset.
 4. Sprækker i loftet på gipsplader er forårsaget af krænkelser i installationsteknologien og kræver kittens led.
 5. Dekoration af defekter ved hjælp af suspenderet, spænding eller andre typer af loftbelægninger. Denne metode bruges, hvis det ikke er muligt at reparere en revne i loftet.

Hvordan forbereder man sig på arbejde?

Værktøj til installation og reparation af gipsvæg.

Før man påbegynder arbejdet med at eliminere defekter, er det nødvendigt at omhyggeligt vurdere deres størrelse: vurdere tilstanden af ​​gipset, find ud af den ægte bredde og dybde af revnen. Efter vurderingsforanstaltningerne skal du vælge en metode, der er acceptabel til reparation, og begynde at købe og forberede materialer og værktøjer som:

 • tør gipsblanding til kitt (Ceresite eller andre);
 • forstærkningsnet
 • fugemasse, skum eller andre fyldstoffer;
 • PVA lim;
 • primer blanding af dyb penetration;
 • spartler;
 • kapacitet til løsning
 • sprøjt med vand.

Den eksfolierede del af gipset skal fjernes fuldstændigt til lagene, der bevarer deres styrke. Dyb revne forårsaget af forskydning af gulvplader, at rense fra gips, kit og andre dekorative beklædning. Defect mellem GCR frigivelse fra serpyanku eller armeringsbånd, om nogen, ren og skarp kniv kanter med en affasning tilstødende plader GCR. Reparationsfladerne skal rengøres grundigt af støv med en vandspray. En sådan foranstaltning er nødvendig på grund af, at moderne blandinger til putty er lavet på basis af gips og har en lav vedhæftning til en tør overflade. Forsømmelsen af ​​en så lille ting som fjernelse af støv og befugtning af overfladen vil føre til dannelsen af ​​en ny revne i loftet efter reparationen af ​​den nyligt eliminerede.

Teknologi til at fjerne fejl i loftet

Dybe revner er fyldt med skum, fugemasse eller klud fugtet med hvid lim.

Ved hjælp af en spatel skal små revner fyldes forsigtigt med kittens blanding, der er fremstillet ifølge fabrikantens anvisninger, og gnid det med et forsøg på at sikre, at hulrummet indeni er fyldt. Blandingen, der rager ud på loftfladen, fjernes med samme spatel og justerer så tæt som muligt området omkring reparationsstedet. Efter tørring i 24 timer slibes kittede og tilstødende områder med sandpapir, der opnår glathed og fjerner eventuelle uregelmæssigheder. Herefter kan loftet males eller trimmes på en anden måde.

Dybe revner, der opstår som følge af bygningens krympning i nye bygninger, skal repareres forskelligt:

 1. Sprækken forberedt til reparation skal fyldes med polyurethanskum, tætningsmiddel eller tæt fyldt med striber af klud fugtet med hvid lim. Fyld revnen med forsegleren ved forsigtigt at fjerne overskydende materiale fra loftet tæt ved revnen med en spatel. Efter hærdning med en skarp kniv, glat overfladen til glathed. Polyuretanskum varierer, fordi det er i stand til at udvide og fylde alle hulrum selv. Efter fabrikantens anvisninger udfylder den revnen, og efter indstilling (24 timer) skæres overskyddet med en kniv og tilpasser det reparerede område flush med loftet rundt.
 2. Fugt og rengør overfladen og anbring et tyndt lag af finish, der skal udjævnes med en spatel. Efter tørring i 24 timer, sand området til fuld glathed og genoprette den dekorative finish.

Ordningen med opsigelse af revner.

Hvis sprækkerne opstår som følge af frigørelse af gips eller maling, skal der påføres et primer på det glatte og fugtede område, hvorefter et lag af spartelblanding fylder hak flush med den resterende belægning. Det er praktisk at gøre dette med en bred trowel eller en regel, der holder dem på en gang over hele det overflade af det reparerede område.

Med en betydelig dybde af rillerne er det bedst at fylde det i flere trin, lidt tørre det forrige lag, hvis overflade ikke er niveau.

Efter afslutningen af ​​arbejdet skal kittet tørre inden for 24 timer.

Reparation af eksfolieret gips.

Derefter skal færdigblandingen tørre små revner, hvis de eksisterer, påføring og udjævning af et tyndt lag af kittet. Efter tørring skal den slibes og males.

Spræng de falsede gipsplader plader med en blanding for kitt, niveau overfladen. Påfør et forstærkende maske eller serpyanka på sømmen og anbring et lag af efterbehandlingsblandingen. Vent til det tørrer i 12-24 timer. Påfør en primer i 1-2 lag. At sætte et tyndt lag af en færdigblanding. Juster det, tør og sand til en jævn tilstand.

Hvis det ikke er muligt at reparere sprængen i loftet med egne hænder, skal du holde en dekorativ polystyren skumflise på loftet. For at beregne antallet af fliser tegner du en loftsplan på en skala og tegner et rist af linjer med et trin, der svarer til flisens størrelse i samme skala.

Kan erstattes med glas fliser eller tapet til maling, men i disse tilfælde er det nødvendigt at huske på, at den forskydning forårsaget af gulvplader eller vægge af revnen vil stige og forårsage skrælning tapet, afstanden til dem, brud på fliserne, og andre problemer. I nye bygninger kan processen med bygningskrympning vare i flere år, og kun efter færdiggørelsen vil det være muligt at kvalitativt eliminere de mangler, der er forårsaget af det, og at foretage den endelige reparation af revner.

7 måder at hurtigt reparere en revne i loftet

Komfort og komfort i stuen afhænger af mange faktorer, herunder loftets tilstand. I nogle tilfælde er der behov for at forsegle revner i loftet mellem pladerne eller små huller på overfladen. Du kan selv gøre det ved at vælge en af ​​de syv metoder, der foreslås i denne artikel.

Årsager til revner i loftet

Inden der udføres reparationsarbejde i en lejlighed eller et hus, bør der foretages en grundig undersøgelse af væggene og især loftet for tilstedeværelsen af ​​forskellige huller, fejl og uregelmæssigheder. Dette behov skyldes ikke kun æstetiske behov. Dybe revner i loftet eller revner mellem betonplader kan få alvorlige konsekvenser.

Hovedårsagerne til revner er:

 • Nedtegning af bygningen;
 • Manglende overholdelse af teknologi i forbindelse med opførelse eller reparation
 • Byggematerialer af lav kvalitet;
 • Skarp temperatur falder.

Hvis revner i loftet begyndte at dukke op i et nybygget hus på grund af dets krympning, anbefales det ikke at straks udføre arbejde for at fjerne dem, da strukturen fortsat vil deformere. Den bedste løsning ville være at udføre reparationsarbejde 3-4 år efter idriftsættelsen.

Diagnosticering af loftet og bestemmelse af arten af ​​skade

Diagnostik af loftet begynder med en grundig undersøgelse af hele overfladen. Tilstedeværelsen af ​​selv små revner i gipset kan være et tegn på dybere skade, og hvis alle synlige fejl opdages, skal karakteren af ​​skaden på loftet bestemmes. For at gøre dette er det nødvendigt at fjerne det modstående materiale om den påviste revne delvist ved hjælp af en spatel eller en speciel børste. Derefter skal du omhyggeligt undersøge overfladen af ​​loftet ved siden af ​​revnen, da den registrerede skade kan tage et større område end under den første visuelle inspektion. I dette tilfælde skal loftsbeklædningen rengøres fuldstændigt over hele skadeområdet.

En anden indikator for graden af ​​deformation er dybden af ​​spalten. Hvis denne figur ikke overstiger 1 centimeter, anses revnen som lav, og den kan forsegles med ethvert fyldstof. Dybden af ​​hullet mere end 1 centimeter indikerer en mere alvorlig deformation. For at forsegle det alene skal du bruge en meget større mængde arbejde og materialer.

Metode 1: Dæk revnerne

Den nemmeste og hurtigste måde at slippe af med revner, og på samme tid fra uregelmæssigheder i loftet er at forsegle loftet med specielle polystyren skumplader. Dette materiale giver dig mulighed for at skjule både små revner og dybere revner og dråber i loftets overflade. Loftsplader er billige, godt limede og giver loftet en følelse af nyhed.

Fliser på loftet skal limes på en sådan måde, at samlingerne mellem dem ikke ligger i skaderne. For at loftet skal blive glat, og fliserne skal holde fast og ikke skrælle, skal revner og uregelmæssigheder være helt skjult under deres overflade. Men vi må ikke glemme, at denne metode kun maskerer fejlene, men løser ikke problemet med skader på betonloftet.

Metode 2: Dæk revnerne med en klud

En anden måde at let forsegle både små og dybe nok revner og led mellem pladerne - at klæbe dem med stofstrimler. På trods af sin tilsyneladende enkelhed er det en af ​​de ældste og mest velprøvede måder at reparere loftet på. Korrekt fremstillet stof "patch" holder i årevis og tillader ikke revnen at vokse yderligere.

Sprængning af revnen med en klud udføres i flere trin:

 • Kanten af ​​revnerne renses fra loftsbeklædningen langs hele dens længde og vaskes med vand.
 • Den forstærkende stofstrimmel er lavet. Til dette formål, egnet som et specielt bånd serpyanka, og ethvert naturligt stof - linned, bomuld eller gasbind. Materialet er skåret på en sådan måde, at strimlen var bredere med 2-3 centimeter.
 • Strimlen er fugtet med PVA lim eller stivelsespasta, presset ud, overlejret på en tør revne og rettet.
 • En tørret og hærdet strimmel anbefales at puttied, forsigtigt udglatter overfladen med en spatel.

Efter tørring rengøres tyndlaget med sandpapir og tørres af fra støv.

Metode 3: Seal revner med et kit

Dotspaltning af loftet er en traditionel metode, som oftest bruges om nødvendigt for at reparere revner før hvidvaskning. Sætning af hele overfladen gør det ikke kun muligt at skjule spalten, men også at justere loftet og forberede det til ethvert efterbehandlingsarbejde.

Fremgangsmåden ved forsegling af revner begynder med deres børstning med fjernelse af exfolierede dele af belægningen. Dernæst vaskes overfladen med vand, og efter at den er tørret, behandles den med en dyb penetrationsprimer. Derefter fremstilles kittens opløsning og påføres revnerne, så de fyldes med opløsningen gennem dybden. Derefter glattes laget af kittet med en spatel enten i punktvis, rundt revner eller over hele overfladen af ​​loftet.

Efter påføring af det første lag tørrer overfladen ud inden for 24 timer, hvorefter den er malet med sandpapir. Afhængig af arten af ​​skaden på loftet kan du have brug for fra et til flere lag af kitt, med hvert efterfølgende lag kun påført, efter at den forrige er helt tør.

Metode 4: Gipsmørtel

Gipsgips er en anden gennemprøvet metode til løsning af revner i et betonloft. Gipsmørtel sælges som tørblanding og indeholder mineralske komponenter. Nogle gange anvendes i stedet for en gipsmørtel syntetiske sammensætninger, som er dyrere.

Deres brug gør det muligt ikke kun at reparere revnen, men også at beskytte loftets overflade fra dens omdannelse.

En gipsopløsning fremstilles ved at blande pulveret med vand i den mængde, der er angivet af producenten. På samme måde som plastering påføres gipsplast på en ren og primet overflade i flere lag med fuldstændig tørring af hvert lag. For maksimal tilpasning af loftet anbefales det at bruge et forstærkningsnet.

Metode 5: forseglingsmiddel

I nogle tilfælde er udbrud af revner og revner i loftet forbundet med lækage, og derfor forsegler dem, du har brug for et materiale med gode vandtætningsegenskaber. Et sådant materiale er et tætningsmiddel, der efter størkning ligner gummi i dets struktur. Den har god indtrængende kraft og har en levetid på mere end 10 år.

For at udfylde hullet med fugemasse, skal du bruge en særlig pistol. Tætningsmidlet vokser næsten ikke, så efter størkning er det ikke nødvendigt at fjerne væsentligt overskydende materiale. Tætningsmidlet påføres over hele overfladen af ​​revnen, hvorefter det frosne udragende lag afskæres med en kniv, hvorefter gabet er forseglet med en stofstrimmel og pudset med kitt eller gips.

Metode 6: pladsholder

Det er muligt at dække ganske store og dybe revner med tætningsmiddel, men dette vil kræve et betydeligt forbrug af materiale. I dette tilfælde er det meget mere effektivt at bruge andre typer aggregater, hvilket gør det muligt at reducere reparationsomkostningerne og bruge materialer af forskellige egenskaber.

De mest populære pladsholdere er:

 • Polyuretanskum.
 • Strimler lavet af naturstof.
 • Specielt polyurethanskum fyldstof.

Metode 7: dybe revner mellem pladerne

Udseendet af dybe huller mellem pladerne er et alvorligt problem i et panelhus. Sådanne revner er fyldt med store varmeforløb og risikoen for yderligere deformation og kræver derfor særlig reparation. For det første fjernes kløften mellem pladerne fra loftet og det gamle nivelleringslag. Derefter ekspanderer revnen med et percussionsinstrument med en speciel dyse og bearbejdes rundt om kanterne med en kniv eller spatel.

Derefter behandles den indre overflade af spalten med en primer og fyldes med monteringsskum. Efter tørringen skæres overskydende skum af, og sømmen smøres med mørtel med forstærkningsnet.