Sådan laver du et hjørne af loftsplinten med miterboksen og improviserede midler

Loftplinten er et produkt, som i udseende ikke afviger i noget fra analog til gulvbelægninger. Det kaldes også filet. Denne detalje tjener til at maskere leddene i væg og loft. Den er installeret i slutningen af ​​færdiggørelsen, da elementet ikke har nogen funktionel belastning, men spiller kun en dekorativ rolle. Processen med montering af produktet er ret simpelt, men mange står over for dilemmaet af hvordan man laver loftets soklens vinkel. Afhængigt af de materialer og værktøjer, der er tilgængelige, skæres hjørnerne af fileterne på forskellige måder.

Materialet i loftpladen

Moderne byggemarked tilbyder følgende muligheder for disse produkter:

 • Polyurethan. De betragtes som den højeste kvalitet og pålidelige. Derudover er de fugtighedsresistente og elastiske. Blandt manglerne er det værd at bemærke de høje omkostninger og eksponering for temperatur ekstremer. På grund af denne funktion kan hjørnerne af loftsplinten af ​​dette materiale knække, hvis ovnen er installeret nedenfor. Det er også vigtigt at huske på, at med ukorrekte trimning er små deformationer mulige, hvilket til sidst kan føre til betydelige forvrængninger.
 • Polystyren. Næsten ikke anderledes end det foregående materiale, men de har et lavere niveau af styrke, derfor let brudt på grund af mekaniske effekter. Desuden koster polystyrenprodukter lidt mindre.
 • Polyvinylchlorid (PVC). Dette er den billigste version af materialet. Lavpris har efterladt et mærke på kvaliteten: det er svært at arbejde med produkterne, de er tilbøjelige til dannelse af buler. For at gøre det ydre eller indvendige hjørne af loftplinten PVC, skal du have stor erfaring og specialværktøjer. Men producenterne af disse produkter står ikke stille, og i dag til dette formål kan du købe specielle armaturer - hjørner til loftsplinter, takket være, at selv en nybegynder hjemme mester kan udføre installationen af ​​plastdele.
 • Wood. Sådanne baseboards ser spektakulære ud. I modsætning til alle andre produkter er træmaterialer monteret på skruer eller negle, og ikke på lim.
Varianter af loftsplinter fra forskellige materialer

Ovenstående muligheder kan fremstilles i forskellige størrelser, har en reliefbelægning eller være helt glat. Produktets farve er normalt hvid, men hvis du ønsker det, kan du finde eller bestille andre.

Det er vigtigt! Det anbefales ikke at installere smalle bundplader på høje vægge og omvendt. For standard højhøjder er det bedre at vælge et produkt med en bredde på 45 mm.

Oprettelse af filet hjørner

For at forbinde de to strimler kan du bruge dekorative hjørner til loftsplinter. Men i mangel af dem er det nødvendigt at behandle materialet. Næste vil blive diskuteret, hvordan man skærer et hjørne på loftsplinten.

Sådan bruges mousse til forarbejdning

Stuslo er et af de enkleste tømrerværktøjer, som det bruges til at trimme forskellige produkter fra forskellige vinkler. Normalt er det en plast, metal eller træbakke med flere slots i væggene. I den enkle version er der kun slots til vinkler på 45 og 90 grader. I mere komplekse situationer er der flere vinkler, og det professionelle værktøj er udstyret med en drejemekanisme, der giver dig mulighed for at styre skæreelementet i enhver vinkel. Funktionsprincippet er simpelt: Før klippe hjørnet af soklen fastgøres arbejdsstykket i en bakke, og så skæres det med et skæreværktøj (kniv, sav osv.) Og slipper den ind i spalten.

Trimming loftsplanker med hjælp fra kroppen

Sådan slår du loftplinten til indersiden af ​​hjørnet:

 1. Det første skridt er at fastgøre soklen til overfladen og markere den ønskede længde med en blyant.
 2. Installer derefter elementet i bakken, så dets aktuelle position falder sammen med positionen på overfladen.
 3. Ved hjælp af en klemmemekanisme fastgøres soklen på værktøjsbeholderens fjernvæg.
 4. Produktet er taget med venstre hånd. Derefter skal du vælge den rigtige position af skæreelementet (vinkel på 45 grader). Samtidig skal værktøjshåndtaget være så tæt som muligt på venstre hånd.
 5. Anvend en let tryk på den del, begynd at trimme. Det er vigtigt ikke at presse produktet for hårdt, ellers kan du deformere det.
 6. De samme manipulationer, kun i et spejlbillede, skal udføres med den anden sokkel.

Derefter skal trimmet strimler kontrolleres for korrekt behandling. For at gøre dette er det nok at slutte sig til loftsplinten ved blot at fastgøre lamellerne på overfladen. Hvis der anvendes et træprodukt, skal det højst sandsynligt behandles yderligere med en fil.

Tip! Først og fremmest er det nødvendigt at arrangere de indre hjørner på loftsplinterne, kun derefter gå videre til ydersiden. Ellers kan det ikke være nok længden af ​​de overtagne stropper.

Trimning af indersiden og udvendig hjørne af fileten

Sådan korrekt trimme loftet soklen til det ydre hjørne:

 1. Før du dræber hjørnerne, skal du vedhæfte en filet til kanten af ​​væggen, så produktet går lidt over overfladen og gør et mærke.
 2. Derefter skal du gøre det samme som i de tidligere instruktioner.
 3. I slutningen skal du montere og om nødvendigt yderligere bearbejde kanterne med en brevpapirkniv eller -fil.

Det er vigtigt! For at skære hjørnerne af skørtpladerne med det støbte stykke, kræves en perfekt flad overfladevinkel på 90 grader. Hvis der er uregelmæssigheder på væggene, på grund af hvilke der vil være afvigelser på mere end 2 grader, skal du bruge andre værktøjer.

Håndtering af fileter ved brug af markering

Det mest almindelige resultat af målretningen er flade hjørner. Men i nogle tilfælde er afvigelserne så store, at selv efter montering og filetbehandling med en fil forbliver huller. Og så er spørgsmålet om, hvordan man korrekt afskærer loftsplinten ved hjælp af miterboksen, meningsløs, da det i denne situation er bedre at trimme lamellerne med den indledende montering på plads. For denne procedure skal du bruge følgende:

 • Et tyndt fast blyant eller en markør (et sådant værktøj efterlader klare linjer, så du behøver ikke at kigge).
 • Et lille stykke filet.
 • Linjal eller målebånd.
 • Special konstruktion eller kontor kniv til behandling af polystyren, polyurethan eller PVC baguetter.
 • Saw eller hacksav til behandling af træplanker.

Før klipning af loftsplinten er det nødvendigt at læne stangen mod hjørnet og trække en linje langs produktets yderkant på loftoverfladen. Derefter føj det samme fragment af filet til den modsatte væg og tegne den samme linje.

Som et resultat vil der være et kryds på loftoverfladen, hvor du bliver nødt til at tilslutte de skårne stykker. Det resulterende mærke overføres skiftevis til de dele, der vil blive dokket.

Markering for at trimme basisbordets vinkel

Så skal du tage en linjal og tilslut kanten af ​​fileten med markeringer. Derefter lægges produktet på bordet og skæres langs linjen.

Denne metode er ret simpel, men den bærer nogle risici. Som følge heraf kan indersiden af ​​basispladen forstyrre forbindelsen af ​​dele på overfladen. For at forhindre dette, kan du gøre det som følger: Før du klipper loftplinten i hjørnerne, skal det placeres på bordet i samme position, hvor det vil blive limet til væggen. Skær derefter det ydre hjørne eller det indre hjørne i en 45 graders vinkel. Tilsvarende bør den næste linje behandles. Således kan lang behandling efter montering undgås.

Derefter skal du justere fugen, men allerede på installationsfiletets sted. Det vil sige, inden du lim loftsplinten i hjørnerne, skal du kontrollere den indre sammenføjning uden at påføre klæbemidler eller fastgørelsesdele. Udfør derefter de samme manipulationer for den ydre hjørnestrimmel. Efter færdigmontering og bringe hjørnerne til perfekt stand, kan du lime produkterne.

Nu skal spørgsmålet om hvordan man docker loftstøbninger på ujævne hjørner ikke opstå.

Trimning med hjælp af en firkant

Lad os nu se på hvordan man trimmer loftplinten ved hjælp af et standard sæt værktøjer. Til dette skal du:

 • linjal eller målebånd
 • square;
 • konstruktion, kontorkniv eller håndsav.

Hvordan kan du afskære hjørnet af loftsplinten, hvis overfladen er helt glat:

 1. Påfør en linjal i en vinkel på 45 grader til fileterne. Ved hjælp af en kniv afskæres et unødvendigt fragment med en håndbevægelse.
 2. I nærværelse af et træprodukt skal du først lægge mærkerne i blyant og så med en sav eller en savsås.

Hvis overfladen af ​​væggene har uregelmæssigheder, er den første ting at måle graden af ​​vinklen, så divider den med to. Antag vinklen på 80 grader, hvilket betyder at hvert produkt skal skæres i en vinkel på 40 grader.

Hvis tilstødende vægge ikke danner en ret vinkel, så skal der foretages nogle beregninger for at trimme bundkortet.

Dekoration gennem dekorative hjørner

Den nemmeste måde at docke loftslister i hjørnerne er at bruge specielle produkter. De sælges i hardware butikker og er umiddelbart klar til brug. Galtler limes simpelthen til overfladen, og leddet er lukket med et dekorativt element. I dette tilfælde er spørgsmålet om, hvordan man korrekt slår plinten, ikke fornuftigt. Selv om leddet viste sig at være ujævnt, vil denne fejl blive skjult af et dekorativt hjørne.

Sådan erstattes en cask med improviserede midler

Hvordan laver man hjørnerne af loftplinten ved hjælp af tilgængelige værktøjer? Der er flere måder:

 • Den første vej. Det er nødvendigt at forberede tre træplader af samme tykkelse og bredde. Brug negle eller skruer til at forbinde dem med et U-formet design. Markér vinklerne ved 45 og 90 grader (for dette har du brug for en firkant eller en grader), og derefter lav et snit med en hacksav. Resultatet bliver en improviseret blok. Sådan trimmer du loftsplinterne ved hjælp af dette værktøj er angivet ovenfor.
Ordningen for fremstilling af fartøjet med deres hænder
 • Den anden vej. I dette tilfælde skal du bygge en simpel struktur for at holde fileten, inden du skærer loftplinten. For at gøre dette skal du tage to brædder og lave et hjørne af dem. Tag derefter papiret og træk linjer på det i forskellige vinkler. Nu overvej hvordan man skærer hjørner ved hjælp af det resulterende værktøj:
  • Fileten er placeret på et træhjørne;
  • På det markante sted påføres et mønster med trukket linjer på produktet og trimning udføres.
Mulighed for hjemmelavet stusla
 • Den tredje vej. Denne metode er den nemmeste, men det kræver nogle erfaringer og en solid hånd. I dette tilfælde kan du bruge ethvert design, der har en ret vinkel, for eksempel en tabel.

Tip! Før du skærer hjørnet, skal du tage målinger på fastgørelsesstedet. For at markere det indre hjørne begynder de at måle fra krydset af væggene. Før du skærer det ydre hjørne, skal du anvende markeringen, idet du tager højde for det faktum, at produktet går ud over overfladegrænserne til dets tykkelse.

Installation af bundplader

Denne operation lykkes, hvis du følger flere anbefalinger:

 1. Installation af loftfileter begynder med hjørnernes design. Når du har gennemført denne operation, kan du installere de resterende dele.
 2. Under fastgørelsen af ​​produkterne er det nødvendigt at trykke på deres kanter, så der ikke er huller tilbage. I dette tilfælde skal overskydende lim fjernes straks, så det ikke har tid til at tørre.
 3. Hvis PVC-soklen blev købt, så fikseres det, kan du bruge den færdige kittet, som måske er forblevet efter færdiggørelsen.
 4. Inden du klæber soklen i loftet, er det nødvendigt at behandle overfladen med en speciel primer eller bare vand. Så er fileterne installeret på deres steder, og de venter til overfladen under dem tørrer ud. I slutningen forsegles sømme og huller med et tætningsmiddel eller andet materiale med en lignende sammensætning. Det er bedre at bruge tætningsmidler indeholdende akryl.
Efter afslutningen af ​​installationen af ​​sokler er alle led og huller forseglet med tætningsmiddel

Installation af loftsplinter er en ret simpel procedure, som endog en håbende mester kan klare. Det vigtigste er at følge ovenstående anbefalinger og regelmæssigt kontrollere installationens rigtighed ved hjælp af et niveau, selvom øjnene ser helt flad ud. Det er også vigtigt at huske, at dette element kun bærer en dekorativ belastning, derfor er selv de mindste fejl uacceptable.

Hvordan man laver og docker gulvbelægningens hjørner

Hvordan man laver og docker gulvbelægningens hjørner

Ved installation af gulvplinten er den sværeste opgave at afslutte hjørnesektionerne. Baseboardsne skal skæres i separate elementer i henhold til rummets omkreds. Eksperter anbefaler at tegne et visuelt layout af installationen på papir, male alle størrelser og skematisk skildre hvordan man laver gulvplintens hjørner. Med et sådant led ved hånden vil færdiggørelsen blive meget hurtigere.

Sådan laver du det indre hjørne af gulvplinten

Selvom lokalerne normalt er et regelmæssigt rektangel, kan deres vinkler ikke svare til 90º. Om den ideelle vinkelkonvergens af væggene, har udviklere og reparatører som regel kun at drømme.

Sådan klippes hjørnerne af gulvplinten, hvis du er heldig, og du har rette vinkler i din lejlighed, så skal du klippe bundpladerne, du skal gøre følgende:

 • den tomme sokkel skal placeres i en blok (et specielt byggeværktøj til trimning af lamellerne i en vis vinkel);
 • På værktøjets sidepanel skal du kigge efter mærket på 45º, sætte hacksaven i den tilsvarende spalte, så den overskydende del af emnet af.
 • Endvidere behandles den skårne kant forsigtigt med sandpapir.

Det er vigtigt! Ved skæring af skørtplader er det nødvendigt at tage hensyn til dets placering (placeringsside). Det anbefales at udføre et snit med en lille stigning, hvilket gør det muligt at tilpasse bordet så tæt som muligt. Hvis der anvendes træplint, behandles leddet desuden med en speciel kitt til maling.

Hvad hvis vinklen på de konvergerende vægge er ujævn?

Gips gips og bredt serpyanka tape vil hjælpe i denne situation.

 • Ved krydset mellem de tilstødende vægge på ca. 10 cm i hver retning anbringes en lille mængde gipsmørtel.
 • Derefter anbringes et forstærkende tape i en vinkel, forsigtigt presset ned med en træstang.
 • Hjørnet er givet den korrekte form, overskydende opløsning fjernes med en spatel.

Det er vigtigt! Det er nødvendigt at arbejde med en spatel meget omhyggeligt for ikke at forstyrre positionen af ​​tape serpyanka, men ikke langsomt, så gipset ikke tørrer ud

Sådan dækker du de ydre hjørner af gulvplinten

Når rummets udvendige hjørner er 90º, er proceduren til skæring af bundpladen den samme som for de indvendige hjørnesamlinger. Det er vigtigt, når man laver skæring for at huske den fremtidige side af plankens placering. Enderne af leddene af plastplinter lukkes med specielle stik. Hvis skæring af lamellerne blev udført ikke særlig succesfuldt, kan du rette op på denne mangel ved hjælp af mastik og derefter dække den med en stikkontakt.

Sådan dækker du hjørnerne af gulvplinten, hvis de ikke har 90º:

 • Først skal du bruge bundpladen til den første væg;
 • vi tegner en blyant (markør) alle grænserne;
 • vi udfører lignende handlinger med den anden sokkel fastgjort til en anden væg;
 • Ved anvendelse af markeringen skal en rhombus udvise, som i situationen med den indvendige hjørnesamling, kun den vil være placeret udenfor, henholdsvis diagonalen er snitlinjen af ​​emnerne;
 • efter at have udført klippet, trim endene af stafetten med sandpapir;
 • Monter derefter soklen, hjørneforbindelserne overlapper med et stik (til plastprodukter). Leddene af træplinter er pudset med kitt til maling.

Efter montering af bundpladerne på hjørnesektionerne kan de permanent fastgøres langs hele rummets omkreds med selvdrejende skruer, flydende negle, efterbehandlingsspik eller et specielt klæbemiddel.

Docking baseboards på ikke-standard vinkler

Hvis du skal trimme et afrundet hjørne, skal skærepladen skæres i 4-5 separate dele, og brug specielle stik til at forbinde dem. Fastgørelsen er lavet med kitt eller specialklæbemiddel.

Hvordan gash hjørnerne af soklens gulv i det indre ydre hjørne:

 • vi anvender den første halvdel af planken på væggen, på basis af gulvet trækker vi grænsen med en blyant (markør);
 • så anvender vi den næste halvdel af planken, tegner to punkter: den første er skæringspunktet med grænsen på den foregående plank, den anden med væggen;
 • Yderligere forbinder vi disse punkter indbyrdes, vi udfører et snit;
 • Enderne af snitene af plastprøver er lukket med stik, træene er forrensede og derefter plettet med kitt.

Sådan skæres hjørnet af gulvplinten uden køjen

Plint indvendigt hjørne

 • profilen sættes på installationsstedet, den skal være hvile mod den tilstødende væg;
 • på det seksuelle grundlag med en blyant (markør) er en kontrollinie;
 • lignende handlinger udføres nær den anden væg
 • Krydsningspunktet mellem de to styresegmenter er det nederste snit, parringspunktet i hjørnet er det øvre snit.

Afslut hjørne

 • i dette tilfælde udføres lignende handlinger, kun profilen vises ud over hjørnet af de konvergerende vægge;
 • hvor kontrol segmenter skærer - den nedre sektion, den øvre sektion - hjørnefladen.

Det er vigtigt! Til kantløb skal du forsøge at holde en hacksav, når du skærer ved 45º.

Vær opmærksom! Det anbefales stærkt at købe et køb for at trimme hjørner - det er ikke dyrt, men at forkæle eller lave et ujævnt og grimt hjørne er ægte uden det!

Docking af plastikplader

I dag til plastikplinter producerer yderligere elementer: koblinger, stik, hjørner, som hjælper med at lukke sektionerne af lamellerne. Derfor er det ikke nødvendigt at trimme bundpladerne, når hjørnerne er færdige.

Hvordan er installationen af ​​soklen:

 • Længden af ​​begge vægge måles, langs hvilken strimlerne skæres.
 • Plinten skrues til væggen med skruer (flere detaljer om, hvordan man fastgør gulvplinten).
 • På hjørnet er plastikbåndene forbundet med en speciel enhed, der også er lavet af plast.
 • Så er hjørnet af soklen lukket med en hjørnepude, som du bare skal lægge på kantene på lamellerne.

Det er vigtigt! Ved brug af forskellige stik til hjørner og docking af plastikpladen anbefaler vi dig også at fastgøre dem (ud over standardfiksere) med en lille mængde lim eller flydende negle - dette gør det muligt at "fast" rette hjørnet og med en lille fysisk påvirkning (for eksempel med din lillefinger fanget på ydersiden hjørne)))) Stikket vil ikke vise skarpheden (mindre sandsynligt at bryde fastgørelseselementerne eller stikket selv med soklen).

Sådan smidigt afskæres hjørnet af loftplinten

Smukt og pænt kant på loftet skjuler samlingerne mellem belægningerne og er et ekstra element i indretningen af ​​rummet. Men for at få loftplinten til at se rigtig smukt ud, skal du være i stand til at dokke sine hjørnesamlinger med høj kvalitet.
Hvordan man præcist skærer hjørnerne af loftplinten, kan du lære af vores artikel.
Artikel i emnet: Sådan limes loftsplinten på lim og kitt.

Den første metode - ved hjælp af kluden

Professionel Chuck med svingbar hacksav
Skallen ser normalt ud som en bakke med lodrette huller til hacksaven. Den kan være lavet af træ, metal eller plast. Dette værktøj repræsenterer det ældste og enkleste snedkerens værktøj, designet til at skære trædele i en vinkel på 90 ° og 45 °. Der er typer af en sådan enhed til professionelt arbejde med en drejemekanisme, hvor skæreværktøjet kan drejes og fastgøres i enhver position.
Sådan afskæres loftsplinten
Loft hjørner er opdelt i interne og eksterne, metoden til docking på dem er lidt anderledes.

Hvis det er nødvendigt, kan du lave din egen kasse. For at gøre dette har du brug for tre beskæring fra krydsfiner eller brædder af samme størrelse. For det første anbringes de i form af et omvendt bogstav "P" og mærker hjørnerne. Derefter skæres slidserne under hacksagen næsten helt til bunden, og brædderne er snoet.

Indre hjørne

 • Vi foretager de rigtige målinger.
 • Vi sætter bundplanken i blokken, så denne position nøjagtigt falder sammen med placeringen i loftet.

 • Tilstødende detaljer skal skæres på samme måde, kun i spejlbillede, som vist på billedet.
 • Ved skæring af bløde materialer (PVC, polystyrenskum) skal du bruge et savsås til metal eller en almindelig byggekniv. Så arbejdet vil være pænt og med glatte kanter.

  Yderste hjørne

  • Mål længden af ​​soklen fra den nærmeste væg til det ydre hjørne, efterlad en linje på indersiden af ​​blyanten med angivelse af den ønskede længde. Det skal bemærkes, at kanten (dens øverste del) skal gå lidt ud.
  • Soklen flyttes til bagagerummet og afskæres.
  • Den tilstødende stang må også måles med en margen og skæres til den første del i spejlbilledet.

  Prøv på loftet sokkel: Docking dele skal være helt glatte. Hvis resultatet ikke opnås, og der er uregelmæssigheder i leddene, kan du trimme kanterne med en almindelig kniv til en perfekt pasform.
  Kontroller glat docking
  Videoen beskriver alle nuancer godt:

  Metode to - uden ekstra værktøjer

  Til det indvendige hjørne kan du bruge den nemmeste måde at perfektere docken ved at mærke på loftet. Et andet eksempel på hvordan man skærer et hjørne er smukt og jævnt.

  1. Sæt fileten på loftet, og tryk let på den flade kant i hjørnet.
  2. Tegn en linje langs soklens lange side på loftet.

 • Den samme handling sker med den tilstødende del på den anden side.

 • Markér skæringspunktet for linjerne.

  Resultatet er en flad vinkel på 45 °, hvis du trækker en linje fra skæringspunktet til kanten af ​​delen. Bemærk at ovennævnte markeringsmetode kun virker i ideelle lige hjørner.

  Andre måder

  Med et godt øje og nøjagtigheden af ​​hænderne kan du bruge et hjemmelavet mønster, der ligner molluskens efterligning. For at gøre dette skal du tage en tynd plank eller tykk krydsfiner og tegne layoutet i form af et vandret rektangel. Ved brug af graden er 45 ° markeret på højre og venstre side af rektanglet. Tegn linjer, der forbinder modsatte kanter.

  Nu kan du afskære loftsplinten ved hjælp af dette layout. Handlingerne er enkle og ligner ovenstående beskrivelse i den første version. Kun loftdelene må ikke indsættes, men overlappes på tegningen og kombinere hacksaven med layoutet af layoutet.

  Specielle komponenter til docking
  Installation af loftsplint, du kan omgå spørgsmålet om, hvordan man skærer hjørnesiden. I en situation hvor du ikke vil skære noget, hvis du er kvinde og elsker skønhed, ikke tømrerarbejde, kan du gå den anden vej. Vi anbefaler dig at vælge en sokkel til din udsmykning, som i butikken finder du en passende del til samlingen, der dækker samlingen. Denne metode vil spare tid og kræfter.

  Sådan limes en dekorativ loftsplint på loftet. Metoden til limning dekorative cornice med lim, kitt og fugemasse. Hvordan man laver glatte hjørner på loftet.

  Hjørner til ydre og ydre hjørner

  Hjørner til gulvplade bruges til at installere en dekorativ sokkel på forskellige typer gulve (bord, parket, laminat, linoleum). Hjørnens hovedopgave er at fastholde delene af basispladen. Takket være hjørnerne til gulvplankerne skabes et komplet udseende til hele gulvbelægningen.

  Plast hjørner - et billigt efterbehandling element, men holdbar og pålidelig. Det kan modstå forskellige belastninger og kan yde den nødvendige beskyttelse. Der er intern og ekstern vinkel. For at trimme det indvendige hjørne og rette gulvbelægningen, skal du bruge indvendige hjørner. Sådanne hjørner vælges i henhold til farven på basisdækningen og basispladerne. For at beskytte ydre hjørner mod skade, siden Alle gipsblandinger er ikke holdbare og kan let blive beskadiget og danner duge eller hak, du skal styrke dem ved hjælp af specielle hjørner til gulvstifter. Farven på hjørnerne kombineres med soklens farve.

  Vinklen for soklen: udsigt, installation af plast og rund baguette

  Når du installerer bundpladerne, kan du ikke undvære hjørnernes design, og sommetider skal strimlen have en krøllet form. For at lette sammenføjningen af ​​individuelle planker i hjørnerne anvendes der specielle hjørner, som ideelt dækker ujævnt klippe kanter. Ved hjælp af yderligere elementer er det også muligt at arrangere paneldamperne samt bøjningen.

  Typer af baseboards og funktioner i deres installation

  Hjørner til soklen er en nyttig ting, men de bruges ikke altid, det hele afhænger af typen af ​​sokkel:

  • træ - lavet af et enkelt træ, du kan altid vælge en skygge, der passer til gulvets farve. Som regel har de ingen slots til at lægge kabler, men træet ser godt ud, og med korrekt forarbejdning vil det vare i årtier. De kræver særlig omhyggelig dockning under installationen, dekorative hjørner er ikke installeret på dem, så leddene skal monteres helt perfekt;

  Vinklerne opnås ved omhyggeligt montering af lamellerne

  Vær opmærksom!
  I princippet kan du bestille træhjørner til bundplader på gulvet, men der er ikke noget særligt punkt i dette.
  Ved omhyggelig dockning ser plinten lige så godt ud.

  • fineret - der anvendes en træbase af billigt træ, der er oven på det limet med finer af ædle træ. I betragtning af prisen på eksotisk træ er dette et berettiget flytte. Særlige hjørner ved montering af dem anvendes heller ikke;
  • Plast - den mest almindelige type i vores tid. Plast er helt ufølsomt over for fugt, ret holdbar, og den rige nuancer giver dig mulighed for at vælge den rigtige til enhver form for gulv, selv under et effektivt udseende laminat. Og hjørnerne på gulvplinten giver dig mulighed for hurtigt at ordne de ydre og indvendige hjørner såvel som leddene i de enkelte paneler.

  Plastplinten vil skjule alle hemmeligheder

  Vær opmærksom!
  De fleste af disse produkter er forsynet med en rille til at lægge kabler i. Efter installation er denne rille lukket med en speciel strimmel og bliver helt usynlig.

  Funktioner ved installation af bundplader

  Ud over selve plintpanelerne kræves der en række yderligere elementer til installationen, og installationsmetoden afhænger i høj grad af designfunktionerne. Under installationen skal du også løse ikke-standardopgaver, som f.eks. Udformningen af ​​et afrundet hjørne eller panelinstallation i en anden vinkel end 90 отличный.

  Hvad skal du installere

  Gulv rektangulær soklen ser særligt imponerende ud, når hjørnerne anvendes til konstruktion af leddene på væggenes hjørner. Og hvis det er tilfældet med et træ, er det sædvanligt at simpelthen deltage i tilstødende paneler meget nøjagtigt, når der anvendes plastpaneler, bruges hjørner til at maskere leddene.

  Generelt vil en normal installation kræve:

  • endehætter - de vil være nødvendige til udformningen af ​​de dele, der støder op til døråbningerne;
  • hjørner af forskellige konfigurationer. Til salg oftest kan du finde det ydre og indvendige hjørne til basisbordet med en rotationsvinkel på 90ᵒ;
  • også solgte lameller til maskering af leddene af basisplader, der opstår, når de bygger langs muren;
  • Et tilstrækkeligt antal skruer.

  Med hensyn til valget af en bestemt sokkel er fokus på udseende, dets skygge skal ideelt set matche gulvet.

  Sokkelbeslag

  Vær opmærksom!
  Hvis en del af hjørnerne er afrundet i rummet, er det fornuftigt at købe specielle bløde og plastiske paneler - de kan let få den ønskede krumningsradius, og prisen er ikke meget forskellig fra prisen på et almindeligt produkt.

  Montering af plastikplade

  Der er 2 monteringsmuligheder afhængigt af panelet design:

  • nogle paneler er fastgjort med skruer til væggen, skruer er skruet ind i den centrale slids for kabler, så er der monteret et stik på denne slids, og fastgøreren er ikke synlig;

  Skørt på skruer

  • muligt at installere på låsen, som er fastgjort til væggen. Begge muligheder er enkle og kan bruges, når du arbejder med dine egne hænder, men spærren i form af styrke er ikke den bedste løsning.

  Montering på klip / snaps

  Vær opmærksom! Fastgøring på låsen er praktisk, da den kan demonteres om få minutter.

  Uregelmæssighederne på væggene gør installationen meget kompliceret, så i første fase er det bedre at justere de store uregelmæssigheder, og kun derefter fortsætte med at montere og skære panelerne. Til skæring kan du bruge en regelmæssig savsåbning til metal med fine tænder, men det er bedre at bruge en særlig blok.

  Det indvendige eller ydre hjørne til plastikpladen samt båndet til maskering af leddene vil maskere de ujævne kanter. Men husk på, at kanterne går i et hjørne på kun 5-7 mm, så en overdrevent stor skævhed ikke kan forklæbes.

  Det største problem opstår i tilfælde, hvor du skal arrangere en vinkel på anden end 90, for eksempel 135 grader. Find et hjørne under denne vinkel virker ikke, så det bliver nødvendigt at løse problemet selv. Du kan gå på to måder:

  Stuslo giver mulighed for at lave et snit i enhver vinkel

  • uden dekorative hjørner - hvis du lige afskærer enderne af panelerne, passer de perfekt, og for styrke kan fugen simpelthen smøres med lim. Den eneste ulempe ved en sådan beslutning er, at hvis dekorative hjørner anvendes i resten af ​​strimlen, så stinker ledningen som et fremmedelement;
  • Brug det sædvanlige element til at indstille den rigtige vinkel, men se kantene ud, så den kan installeres i den ønskede vinkel. På denne måde kan du sætte et hjørne til soklen 45 grader og enhver anden vinkel. Ulempen ved denne metode er, at fastgørelserne under arkivering skal afskæres, så hjørnet skal limes til panelet, vil det være umuligt at adskille en sådan forbindelse;
  • Du kan søge efter salgsmæssige justerbare hjørner. Konsolet sættes ind i panelet, og et dekorativt element sættes på det.

  Beslag til hjørnet

  Efter installationen er de ydre hjørner i en ugunstigere position og er ikke meget sikkert fastgjort til låsen. Til yderligere fixering tillader installationshåndbogen brugen af ​​almindelige væskespåner eller enhver anden lim, der passer til plastik.

  Når du bruger lim til at fjerne et dekorativt hjørne, bliver det næsten umuligt. I det sædvanlige tilfælde løses spørgsmålet om, hvordan man fjerner et hjørne af soklen, blot - bøj hjørnet af panelet og fjern det fra låserne. Og hvis konsolet blev brugt til at installere det, kan plasthjørnet fjernes ved blot at trække det op, uden at demontere strukturen.

  Registrering af en rund sokkel

  I dette tilfælde er opgaven med at lave hjørne på bundkortet noget kompliceret, du skal enten bøje den sædvanlige eller købe en speciel fleksibel model.

  I dette tilfælde er der et par nuancer:

  Billedet viser en fleksibel gulvplint

  • Den specielle plastprofil bøjer med dine hænder, den behøver ikke at blive opvarmet eller skåret. Det eneste problem er, at den ønskede skygge måske ikke er;
  • Hvis der anvendes en hård plastikprofil, bliver spørgsmålet om, hvordan man laver en bundplade på et rundt hjørne, løst på denne måde - der skæres på forstærkningerne (tæt på frontfladen), og selve plasten opvarmes af en bygnings hårtørrer. Derefter påføres det og presses mod skabelonen, indtil det afkøles.

  Nedskæringer vil senere blive dækket af dekorative overlays.

  Opvarmning med hårtørrer gør plastikken meget elastisk, men manuelt at give panelet den ønskede bøjningsradius er næsten umuligt, så det er bedre at lave en skabelon på forhånd, eller bare læg grundpladen på væggen, før den køler af.

  Vær opmærksom!
  Ved brug af en bygnings hårtørrer er der stor risiko for skade på selve plasten.
  At trække på dens forside kan blive stærkt forvrænget, så det skal arbejde på egen risiko og risiko.

  Hvis bøjningsradien er stor, kan du bruge små fragmenter af panelet og lægge en cirkelbue ud af dem. Segmenter kan sluttes til ende eller ved hjælp af beskårne hjørner. Når det gælder hvordan man installerer hjørnerne af soklen på laminatet, er hver af segmenterne med denne metode af designvinkel fastgjort med mindst en skrue til væggen.

  Afrunding ud af individuelle fragmenter

  I slutningen

  Anvendelsen af ​​specielle hjørner til sokkel kan gøre installationen lettere og gøre samlingerne perfekt. En mindre ulempe ved sådanne dekorative elementer er, at du kun kan finde 90 grader vinkler til salg, men lidt opfindsomhed og "lige" hænder giver dig mulighed for at omgå denne begrænsning. De foreslåede oplysninger hjælper om nødvendigt smukt at lægge skørtet, ikke kun i hjørnerne, men også langs en buet overflade.

  På videoen i denne artikel kan du finde svar på spørgsmål om installation af ikke-standardiserede hjørner.

  I kommentarerne til artiklen kan du altid stille spørgsmål om installation og udvælgelse af basisplader.

  Hvordan man laver og docker gulvbelægningens hjørner

  Hvordan man laver og docker gulvbelægningens hjørner

  Ved installation af gulvplinten er den sværeste opgave at afslutte hjørnesektionerne. Baseboardsne skal skæres i separate elementer i henhold til rummets omkreds. Eksperter anbefaler at tegne et visuelt layout af installationen på papir, male alle størrelser og skematisk skildre hvordan man laver gulvplintens hjørner. Med et sådant led ved hånden vil færdiggørelsen blive meget hurtigere.

  Sådan laver du det indre hjørne af gulvplinten

  Selvom lokalerne normalt er et regelmæssigt rektangel, kan deres vinkler ikke svare til 90º. Om den ideelle vinkelkonvergens af væggene, har udviklere og reparatører som regel kun at drømme.

  Sådan klippes hjørnerne af gulvplinten, hvis du er heldig, og du har rette vinkler i din lejlighed, så skal du klippe bundpladerne, du skal gøre følgende:

  • den tomme sokkel skal placeres i en blok (et specielt byggeværktøj til trimning af lamellerne i en vis vinkel);
  • På værktøjets sidepanel skal du kigge efter mærket på 45º, sætte hacksaven i den tilsvarende spalte, så den overskydende del af emnet af.
  • Endvidere behandles den skårne kant forsigtigt med sandpapir.

  Det er vigtigt! Ved skæring af skørtplader er det nødvendigt at tage hensyn til dets placering (placeringsside). Det anbefales at udføre et snit med en lille stigning, hvilket gør det muligt at tilpasse bordet så tæt som muligt. Hvis der anvendes træplint, behandles leddet desuden med en speciel kitt til maling.

  Hvad hvis vinklen på de konvergerende vægge er ujævn?

  Gips gips og bredt serpyanka tape vil hjælpe i denne situation.

  • Ved krydset mellem de tilstødende vægge på ca. 10 cm i hver retning anbringes en lille mængde gipsmørtel.
  • Derefter anbringes et forstærkende tape i en vinkel, forsigtigt presset ned med en træstang.
  • Hjørnet er givet den korrekte form, overskydende opløsning fjernes med en spatel.

  Det er vigtigt! Det er nødvendigt at arbejde med en spatel meget omhyggeligt for ikke at forstyrre positionen af ​​tape serpyanka, men ikke langsomt, så gipset ikke tørrer ud

  Sådan dækker du de ydre hjørner af gulvplinten

  Når rummets udvendige hjørner er 90º, er proceduren til skæring af bundpladen den samme som for de indvendige hjørnesamlinger. Det er vigtigt, når man laver skæring for at huske den fremtidige side af plankens placering. Enderne af leddene af plastplinter lukkes med specielle stik. Hvis skæring af lamellerne blev udført ikke særlig succesfuldt, kan du rette op på denne mangel ved hjælp af mastik og derefter dække den med en stikkontakt.

  Sådan dækker du hjørnerne af gulvplinten, hvis de ikke har 90º:

  • Først skal du bruge bundpladen til den første væg;
  • vi tegner en blyant (markør) alle grænserne;
  • vi udfører lignende handlinger med den anden sokkel fastgjort til en anden væg;
  • Ved anvendelse af markeringen skal en rhombus udvise, som i situationen med den indvendige hjørnesamling, kun den vil være placeret udenfor, henholdsvis diagonalen er snitlinjen af ​​emnerne;
  • efter at have udført klippet, trim endene af stafetten med sandpapir;
  • Monter derefter soklen, hjørneforbindelserne overlapper med et stik (til plastprodukter). Leddene af træplinter er pudset med kitt til maling.

  Efter montering af bundpladerne på hjørnesektionerne kan de permanent fastgøres langs hele rummets omkreds med selvdrejende skruer, flydende negle, efterbehandlingsspik eller et specielt klæbemiddel.

  Docking baseboards på ikke-standard vinkler

  Hvis du skal trimme et afrundet hjørne, skal skærepladen skæres i 4-5 separate dele, og brug specielle stik til at forbinde dem. Fastgørelsen er lavet med kitt eller specialklæbemiddel.

  Hvordan gash hjørnerne af soklens gulv i det indre ydre hjørne:

  • vi anvender den første halvdel af planken på væggen, på basis af gulvet trækker vi grænsen med en blyant (markør);
  • så anvender vi den næste halvdel af planken, tegner to punkter: den første er skæringspunktet med grænsen på den foregående plank, den anden med væggen;
  • Yderligere forbinder vi disse punkter indbyrdes, vi udfører et snit;
  • Enderne af snitene af plastprøver er lukket med stik, træene er forrensede og derefter plettet med kitt.

  Sådan skæres hjørnet af gulvplinten uden køjen

  Plint indvendigt hjørne

  • profilen sættes på installationsstedet, den skal være hvile mod den tilstødende væg;
  • på det seksuelle grundlag med en blyant (markør) er en kontrollinie;
  • lignende handlinger udføres nær den anden væg
  • Krydsningspunktet mellem de to styresegmenter er det nederste snit, parringspunktet i hjørnet er det øvre snit.

  Afslut hjørne

  • i dette tilfælde udføres lignende handlinger, kun profilen vises ud over hjørnet af de konvergerende vægge;
  • hvor kontrol segmenter skærer - den nedre sektion, den øvre sektion - hjørnefladen.

  Det er vigtigt! Til kantløb skal du forsøge at holde en hacksav, når du skærer ved 45º.

  Vær opmærksom! Det anbefales stærkt at købe et køb for at trimme hjørner - det er ikke dyrt, men at forkæle eller lave et ujævnt og grimt hjørne er ægte uden det!

  Docking af plastikplader

  I dag til plastikplinter producerer yderligere elementer: koblinger, stik, hjørner, som hjælper med at lukke sektionerne af lamellerne. Derfor er det ikke nødvendigt at trimme bundpladerne, når hjørnerne er færdige.

  Hvordan er installationen af ​​soklen:

  • Længden af ​​begge vægge måles, langs hvilken strimlerne skæres.
  • Plinten skrues til væggen med skruer (flere detaljer om, hvordan man fastgør gulvplinten).
  • På hjørnet er plastikbåndene forbundet med en speciel enhed, der også er lavet af plast.
  • Så er hjørnet af soklen lukket med en hjørnepude, som du bare skal lægge på kantene på lamellerne.

  Det er vigtigt! Ved brug af forskellige stik til hjørner og docking af plastikpladen anbefaler vi dig også at fastgøre dem (ud over standardfiksere) med en lille mængde lim eller flydende negle - dette gør det muligt at "fast" rette hjørnet og med en lille fysisk påvirkning (for eksempel med din lillefinger fanget på ydersiden hjørne)))) Stikket vil ikke vise skarpheden (mindre sandsynligt at bryde fastgørelseselementerne eller stikket selv med soklen).

  Hjørner til loftsplinter

  Sådan skæres et loftstik i hjørnerne

  Kvaliteten af ​​loftets overflade påvirker i høj grad udseendet af rummet. Fordi forsøge at gøre alt perfekt, eller meget tæt på det. Afslutningen er loftsplinten. De giver finish et komplet og komplet look. Strimlerne selv på glatte overflader er simpelthen monteret: På en speciel lim hvid farve, men med hjørnernes design er der problemer. Uden at vide hvordan man laver hjørnet af loftsplinten korrekt, er meget materiale forkælet. Om hvordan og hvad man skal skære det i hjørnerne og fortælle.

  Hvad de gør og hvad der hedder

  Den allerførste nederdel på loftet var lavet af gips. De blev støbt i specielle former, da blev løsningen installeret på loftet. Kaldet sådan figural ornaments filet. I dag kan de ses sjældent: de er dyre, men udadtil er de næsten ikke anderledes end billigere muligheder. Og navnet er næsten tabt.

  Den mest populære loftsplint i dag er polyurethan eller polystyren. De er billige, flotte, nemme at installere, har en bred vifte af profiler og mønstre. Bredden kan være fra 5 mm til 250 mm. De bruges i næsten ethvert værelse indrettet i enhver stil. Undtagelsen er træhuse med tilhørende interiør. Træprodukter bruges oftest her - stilen dikterer sine egne forhold.

  En del af sortimentet i en specialbutik

  Der er en lignende finish af plastik. Det er hovedsageligt installeret i badeværelserne. Men selv i våde områder kan du sikkert installere polyurethanstrimler - de er ikke bange for fugtige.

  Skær loftplinten i hjørnerne af ethvert materiale, du har brug for på en af ​​følgende måder. Den eneste undtagelse er plastrør: du kan kun arrangere et sådant hjørne ved hjælp af færdige hjørner.

  Hvad og hvordan man skærer

  At arbejde med bundplader af forskellige materialer indebærer brugen af ​​forskellige værktøjer til skæring. Under arbejdet med en loftsplint fra et træ er det mere bekvemt at arbejde en sav på et træ. Alle andre, herunder plast, skum og andre polymerer, er bedre skåret med et metalark. Det viser sig en mere jævnt snit, mindre burrs. Sager bruges normalt til arbejde med stusla.

  Korrekt dekoreret hjørner ser attraktive ud.

  Når du arbejder med skumlister uden specialværktøj, skal du skære dem med en god brevpapirkniv. Dens kniv er temmelig tynd og endda er skåret glat, ikke fastgjort. Hvis du arbejder med polyurethan eller polystyren med en sav, skal du ikke trykke hårdt: du kan moske.

  Generelt, for at tilpasse lidt til værktøjet og materialet, tag et stykke og øve på det: klippe, sav, klippe. Så under arbejdet vil der være mindre problemer.

  Sådan får du den rette vinkel

  De fleste af problemerne, når man arbejder med loftlister, opstår, når man laver hjørner. Da overfladen af ​​produkterne er komplekse, bliver det kun skåret i den rigtige vinkel, at det ikke virker: Du skal stadig klippe, så de docker, og helst - uden store huller. Faktisk er der flere måder at gøre hjørnet af loftsplinten perfekt (eller næsten).

  Med brugen af ​​dåsen

  Hvis hjørner og vægge i rummet er lige, kan du bruge en speciel snedkerens værktøj - blokken. Dette er et trug i form af en omvendt "P", hvor linierne til skæring er markeret i en vinkel på 90 ° og 45 °. Indvendigt passer den del, i hvilken du vil lave gash, indsat i styresaven. Delen holdes på plads, afskåret i den ønskede vinkel.

  Sådan ser det ud. Kan være plast, træ eller metal.

  For sokklerne er ikke alt så enkelt: de skal samtidigt støde på to overflader, fordi de skal presses mod en eller anden væg af kroppen. Når man arbejder med loft, presses de i siden nærmest dig.

  Sekvensen af ​​handlinger, når du afslutter det ydre hjørne, skal du lave en gash i en vinkel på 45 grader. Stuslo satte sig foran dig. Prøv på, hvordan baseboard vil blive placeret, og fastslå hvilken del der skal fastgøres til loftet. For ikke at blive forvirret og afskåret loftsplinten korrekt, ligger planken, der er placeret til højre, til højre, den til venstre er til venstre.

  Sådan klippes et hjørne på loftplinten: Sæt det korrekt i en kasse

  Den del, der viser sig at være på loftet, presses til bunden af ​​sprængeren. Den anden side er tættere på dig og hævet. Det hviler på enheden på enheden, så det ikke løses ved skæring. Det vil sige, at forsiden af ​​soklen vender væk fra dig. Klippets retning gør, som vist på billedet nedenfor. Ved at sætte de to skårne stykker sammen får du et fremspring - et ydre eller ydre hjørne.

  Sådan laver du et eksternt hjørne af loftsplinten med en stol

  Ved først at sætte de savede dele på plads "på tør", uden at lægge lim. Hvis vinkelgeometrien ikke var så perfekt, kan du finjustere lidt med en kniv. Små fejl lettere at dække med en speciel kitt.

  Fra det indvendige hjørne af loftsplinten er situationen meget ens. Først forsøger du på hvilken side der vil være på loftet, tryk på denne del til bunden af ​​kroppen, den anden del du læner på væggen tættest på dig og lav klippet som vist på billedet nedenfor.

  Sådan laver du det indre hjørne af loftplinten med kroppen

  Og igen, prøv først uden at anvende lim, om nødvendigt, lidt korrekt. Påfør derefter en tynd strimmel lim på begge overflader, der limes til væg eller loft.

  Hans version af hvordan man korrekt bruger stuslom, vist i videoen.

  Sådan laver du et hjørne af loftplinten uden bagagerummet

  Få mennesker i lejligheder eller huse har vinkler på nøjagtigt 90 °. Små afvigelser kan let korrigeres efter montering. Men ikke altid. Så skal du markere alt "på stedet" - under loftet.

  Du skal bruge en fint defineret blyant (fast - det er ikke så synligt i loftet, men lader helt tydelige mærker lukke), et lille stykke bordplade, en linjal og en god kontorkniv, hvis du arbejder med polyurethanbagetter eller en metal sav til at arbejde med andre materialer.

  Du anvender en sokkel i et hjørne, tegner en blyant langs yderkanten. Vedhæftning til den anden side af hjørnet, bemærk også. Du har et kors på loftet, hvor midten af ​​det markerer det sted, hvor loftlisterne skal konvergere (se billede). Efter at have monteret et stykke sokkel i hjørnet, der vil blive limet der og have lagt en ende mod væggen med sin ende, skal du overføre mærket til det.

  Sådan laver du hjørner på loftsplinterne uden brug af specialværktøjer

  Tag nu en linjal og tilslut kanten af ​​soklen med et markeret mærke. Hvis du bare lægger soklen på bordet og skærer den langs linjen, foldes de to dele stadig ikke i hjørnet: den indre del vil blande sig. Den kan klippes senere, forsøger i loftet. Den anden måde er at installere et stykke, der skal skæres på bordet, den del der vil være på loftet. Og skær langs linjen, men hold kniven i en vinkel på ca. 45 °. Det vil stadig være nødvendigt at rette op, men meget mindre (og mindre chance for fejl).

  Gentag den samme operation med den anden bjælke. Sæt den på den ønskede væg, sæt støtmen mod den tilstødende væg, markerer det sted, hvor korset er tegnet, tegne en linje og skær den derefter af. Justering Udføres "på tør" uden at lægge lim.

  Præcis de samme trin, som du gentager for den ydre (udragende) vinkel. Nu ved du en anden måde at lave vinklen på loftplinten, og uden brættet eller andre specielle enheder.

  Ved hjælp af dekorative hjørner

  Der er endnu en, den nemmeste måde. For plader af polyurethan eller polystyren anvendes færdige, dekorative hjørner i fabrikken. De er installeret i et hjørne, lameller sidder fast i nærheden af ​​dem. At skære dem, om nødvendigt, er meget simpelt: nogle få millimeter med en regelmæssig kontorkniv.

  Eksempler på færdige hjørner til fileter

  Hvordan man docker i hjørnerne

  Hvis installationen af ​​det første hjørne er bestået, kan vi antage, at du allerede har lært næsten alt at gøre. "Næsten", fordi du stadig har brug for at lære at forbinde hjørnerne og trimme strimlerne i længden. Når en del allerede er limet og en lille afstand forbliver til hjørnet, hvordan kan man ikke forveksle med længden? Svaret er simpelt: Forlad lager.

  I første omgang kan du klippe et stykke længere med 10-15 cm: det vil være muligt at gentage flere gange, hvis noget ikke trækker ud med det samme. Så laver du en vinkel som beskrevet ovenfor, prøv tørt, juster alt for at passe dig. Først derefter kan du sætte den allerede trimmet stang i hjørnet og markere det sted, som det kan forkortes. Det er nødvendigt at skære nøjagtigt under 90 °. Det er ikke nødvendigt at bruge en kasse. Bare prøv at sætte kniven (hacksaw) vinkelret på overfladen.

  Sådan skæres en sokkel i loftet: hjørner

  I dag er det umuligt at forestille sig det indre af et bolighus eller lejlighed uden loftsplinter. Plinten dækker ujævnhederne i det hængende loft eller tapet, revner og ufuldkommenheder af væggene, giver den indvendige fuldstændighed. Men hvordan man laver basispladen ideelt tildækket på det vigtigste sted - i hjørnet? Der er flere måder.

  Brug af fartøjet

  Korrekt skære soklen til montering i hjørnet hjælper stålkassen - en speciel enhed, der er en bakke til skærebræt, plast osv. Fra forskellige vinkler. Ting kan købes i butikken eller gøre dig selv. Normalt er en sav knyttet til lageret, der sælges i butikker, men du kan bruge dit eget værktøj.

  Stuslo fabrik produktion

  Kroppen har en forsænkning under udskæringsbrættet eller soklen og spalten til saven, som er i en vinkel på 45 og 90 grader. Du skal skære basispladen i en vinkel på 45 grader.

  For at afbryde soklen med denne enhed skal du udføre følgende trin.

  1. Vi sætter soklen til det fremtidige fastgørelsessted.
  2. Vi bemærker, hvor vi vil afskære.
  3. Vi lægger soklen i rensens rende, så den nederste del presses mod apparatets overflade, og den del, der smøres med lim, "kiggede" op.
  4. Afkort plottet og skub saven ind i et af de 45 graders huller.
  5. Vi korrigerer sektioner ved hjælp af en kniv eller den samme sav (vi fjerner uregelmæssighederne).

  Sådan skæres hjørnerne af loftsplinten med mousse

  Herefter kan soklen limes på plads.

  Hvordan laver man en flaske alene?

  Hvis det ønskes, kan barrows laves derhjemme. Det kan være lavet af træ eller jern. Arbejdets dimensioner spiller ikke en særlig rolle, men jo bredere det er, desto mere præcist vil dine nedskæringer være. Men hvis bredden er større end længden af ​​hacksaven, hvormed du skal skære bundpladerne eller pladerne, vil klippet være ekstremt ubelejligt, så du behøver ikke at tage for bredt et emne.

  For det første er den tværgående retlinie lagt i midten af ​​emnet. Derefter fremstilles mærker i en afstand på 1/2 af bredden af ​​emnet fra skæringspunktet mellem den lige linje med emnernes kanter. Derefter forbindes disse mærker på tværs af hinanden, som vist i figuren.

  Træ tønder fastgjort med skruer

  Så begynder processen med at markere molluskens sidevægge. Vedhæft dem til den allerede markerede base og lav et mærke, der fokuserer på basens layout. Træk derefter fra disse mærker lige over hele væggen.

  Ordningen med fremstilling af træ stusla

  Herefter begynder installationsprocessen. Vægge skal fastgøres til bunden med skruer, hvis enheden er lavet af træ eller spånplader eller hjørner med bolte, hvis det er af stål. Først efter installation i snit saves savspalter.

  Efter at have lavet slots er kufferten klar. Hvis du har en stor mængde arbejde, eller du gerne vil reparere regelmæssigt (professionelt), kan denne enkle enhed fremskynde processen med at trimme skørtbræt 5-10 gange.

  Sådan afskæres en sokkel uden flush?

  Den nemmeste måde er at tegne en fremtidig skærelinje på papir (pap, tapet) og derefter ved at knytte den til en blank sokkel.

  For at gøre dette skal du først fastgøre den tomme sokkel på papiret og tegne to parallelle linjer, der markerer sokkelens sider. Derefter skal du ved hjælp af en vinkelgrader måle 45 grader og tegne en linje for fremtiden. Så bruges tegningen på samme måde som blokken: Et emne sættes på det og savnes langs linjen.

  Sådan skæres hjørnerne af loftsplinten uden mursten

  Ulempen ved denne metode - saven skal holde vægt, fokusere på tegningen, og ikke indsætte i en slot forberedt på forhånd.

  Hvis vinklen ikke er lige

  Desværre er vinklen mellem væggene i rummet i nogle tilfælde ikke lige, men skarp eller omvendt kedelig. Dette skyldes strukturelle mangler forårsaget af ikke-professionelle bygherrer, arkitektens idé eller konsekvensen af ​​jordbundens nedslid nogle gange efter bygningens opførelse. Dette er især almindeligt i landsbyhuse og landhuse.

  Husplan med skarpe og ydre hjørner

  Ingen blok- eller udskiftningstegning i dette tilfælde hjælper ikke, og du skal lave markeringen på plads.

  1. Fastgør emnet til en af ​​væggene, så det hvilede mod den anden væg med sin ende.
  2. Tegn en linje i loftet langs emnet.
  3. Udfør den samme funktion på en anden væg.
  4. Ved skæringspunktet mellem to linjer skal du sætte et mærke på selve emnet.
  5. Tegn en linje fra mærket til hjørnet af emnet og skær det langs.
  6. Gør det samme med det emne, der bliver fastgjort til en anden væg.
  7. Lim begge emner de vil passe tæt.

  Udvendige hjørner

  Det sker, at der i rummet ikke kun er interne, men også ydre hjørner, som også skal klistres over med en sokkel (se billede). Hvordan gør man det? Der er også flere måder. Den nemmeste måde, som ved interne hjørner, skæres ved hjælp af miterboksen. De ydre samlinger skal skæres, så den side, der skal limes til loftet, er på overfladen af ​​kroppen, og den side, der trykkes mod væggen, vender mod væggen på armaturet.

  Som i tilfælde af indre hjørner kan du bruge markeringen "på plads", dvs. tegne linjer på loftet. Her er teknologien nøjagtig den samme som den, der bruges til de indvendige hjørner.

  Du kan bruge markeringerne på væggen ved at fastgøre emnet og tegne en linje langs dens nederste kant (se billede).

  Hvis det ydre hjørne er for rundet, kan du ændre forbindelsen med en kniv.

  Trim loftplinten. Yder- og indvendige hjørner

  Til det punkt, hvor de konvergerer, tegnes en linje direkte langs forbindelsens fremtidige del. Fra det punkt, der er på loftet til det andet. Den resulterende markering er den linje, på hvilken du skal slukke eller afbryde forbindelsesdelene. Ved hjælp af disse teknikker kan du ikke længere spekulere på, hvordan du dræber hjørnerne af loftsplinten.

  Hvilke værktøjer kan jeg bruge?

  Muligheden for brugen af ​​visse værktøjer i forbindelse med materialerne vil blive lavet soklen.

  Tabel. 1. Typer af materialer og egenskaber ved deres brug.

  Hjørner til loftsplinter: typer, materialevalg, rummålinger og installationsarbejde

  Til hjørnet sammenføjning af sådanne typer af fileter er der to muligheder - dette er et skråt snit af enden af ​​hver af profilerne eller hjørnerne til loftplinten af ​​skumplast. Og hvad er bedre - at vælge selv.

  Udendørs hjørne til PVC loftsplint

  Naturligvis afhænger valget ikke altid kun af ønsket - det er påvirket af tre hovedfaktorer som:

  Samt en designplan, du følger, gør reparationer derhjemme. Faktisk handler det om dette, såvel som om metoderne til docking og installation, vi vil fortælle dig nedenfor, og videoen i denne artikel om et lignende emne venter på dig.

  Installations- og dockingsfileter

  Bemærk. Galtel i konstruktion kaldes planken, som overlapper krydset mellem loftet og væggen.
  Navnet er lånt fra det tyske sprog - "Hohlkehle".
  Også sådan profil er bredt kendt som en loftsplint.

  Typer af hjørne hjørner

  Til udvendige og indvendige hjørner

  Sådan vælges tilbehør af denne type:

  • hjørner til loftsplint PVC, træ, gips eller skum kan dockes ved hjælp af special hardware;
  • Hovedforskellen mellem detaljerne her er naturligvis i form af en sammensætning, som kan være intern eller ekstern;

  Forskellen i loftsplintens tværsnit i størrelse og konfiguration

  • Beslagene vælges også i overensstemmelse med størrelsen og konfigurationen af ​​loftsplintens sektion. som, som du kan se i det øverste billede, kan være meget forskellige fra hinanden;
  • Som regel producerer producenter af PVC-fileter af træ, gips eller skum også forbindelsesdele. som svarer til hver linjal af en bestemt model;
  • Når du køber i en butik, kan du straks spørge om tilgængeligheden af ​​et sådant komplet sæt. da det vil være yderst vanskeligt at finde det særskilt
  • i alle tilfælde, med undtagelse af gips, er dækningen af ​​fileterne ved hjælp af sådanne beslag lavet med lim; men det er kun i tilfælde, hvor der er en skjult montering af hjørnet;
  • Gipsforinger er monteret på kittet. men hvis de er for massive, kan de desuden fastgøres med et søm eller med en selvlukkende skrue, som efter hærdning af kittens blanding er trukket ud og hullet er forseglet;
  • prisen på docking tilbehør afhænger af materialet. hvorfra den er lavet og dens størrelse.

  Materialevalg og rummålinger

  Til udsmykning af lofter, selv de enkleste, bruger de altid loftsplinten, som kan fremhæve skønheden i tapetet eller for eksempel ekspansiviteten af ​​strækloftet.

  Men selve fileten er ikke et ansigtsløst tilbehør til en bolig - uden at tiltrække særlig opmærksomhed for sig selv, er en sådan bezel altid kendetegnet ved sin nåde. Og til tider selv høj kunstnerisk færdighed, for eksempel som gips lister, som du ser i det øverste billede.

  Hjørne på loftet sokkel gips - stucco

  Lad os nu klare størrelsen og udseendet af fileterne i forhold til indretningen, rummets rum og lofternes højde, og det vil ikke engang være en instruktion, men blot elementært design bevæger sig. Så den sværeste løsning er gipsfileter, som kan være lige eller mønstrede.

  Det vil sige, her mener vi profilering af deres forside, som er valgt afhængigt af interiøret. Selvfølgelig, hvis dit værelse er indrettet med antikviteter, så er stukkegods præcis det, du har brug for.

  Lad os nu være opmærksom på bredden af ​​soklen i loftet:

  1. Hvis rummet har en højde på ikke mere end 2,5 m, så synes det for bredt en kant for kantning at trykke, og denne mulighed er mere velegnet til et rummeligt værelse med højt til loftet.
  2. Til lave værelser er fileter lavet af ethvert materiale - PVC, gips, plast, skum, træ, velegnet, men de skal være smalle for ikke at tiltrække opmærksomhed, da dette ikke er det vigtigste element i interiøret.

  Linie pause

  Når man installerer smalle fileter, laver de som regel ikke mærker - erfarne håndværkere gør et fremragende arbejde med dette med egne hænder og samtidig er kantningen ret vandret. Men for en bred bar er en sådan installationsmetode uacceptabel - selv af erfarne efterbehandlere.

  Her er der uden behov for et vandret referencepunkt. For at gøre dette gør vand- eller laserniveauet på væggene omkring omkredsen mærker, og forbinder dem derefter med en solid linje, der anvender et bygningsniveau i stedet for en lineal, som regel eller slår en sådan retningslinje af med en chockline (lakledning).

  Bemærk. Antallet af fileter afhænger af rummets omkreds og måles i lineære målere, da de kan sammenføjes i spændene.

  Samlingsarbejde

  Docking søm kan nemt fyldes med kitt

  Galteller er monteret på lim, selvlukkende skruer (negle) og kitt, men i de fleste tilfælde er længden af ​​en bar ikke tilstrækkelig til hele spændingen. Derfor er du nødt til at gøre noget for at lukke samlens ledd i soklen. For eksempel, som i det øverste billede.

  Til gips og polystyren er kittens blandinger bedst egnet - efter en sådan tætning kan fugen kun visuelt findes tæt på hinanden, og derefter ved nærmere undersøgelse. Imidlertid hjælper det til tider ikke selv opmærksomheden med at bestemme, hvor sømmen er placeret - hjørnerne til bundpladerne på loftet er også forseglet på samme måde.

  Trælister til lofter i de fleste tilfælde plantet på lim, men leddene kan også patcheres med kitt, kun på træ. Men sådan maskering er ikke altid acceptabel, da i nogle tilfælde den naturlige struktur af træ er vigtig. Derfor udføres en sådan docking i spændene ved hjælp af en skrå overlapning, hvor længden af ​​skiven er mindst dobbelt bredden af ​​den bredeste sektion af stangen.

  Indvendig hjørneformning til PVC loftsplint - Hjørne- og mellembeslag

  Men loftsplinten af ​​PVC eller polyurethan på samme måde som gulvet er forbundet med beklædningen, som vi diskuterede ovenfor. Hele installationen af ​​plastkant er normalt lavet på lim, men selve puden kan have specielle monteringsører til spolmontering med selvdrejende skruer.

  Jeg skyllede ned ved hjælp af tømrerdugen: til venstre - til ydersiden, til højre - til det indvendige hjørne

  Hvis indvendige og udvendige hjørner i rummet har 90 °, bliver spørgsmålet om hvordan man skærer hjørnet på loftsplinten løst ved hjælp af snedkeren og en hacksav. Du skal bare indsætte profilen i stangen ved kanten i en vinkel på 45 og afskære det ekstra stykke i den retning, du har brug for i dette tilfælde (se billedet ovenfor). Dockingen er ret præcis, og afstanden er næsten usynlig, men det er kun muligt for vinkler.

  Men hvordan man gash hjørnet af loftet sokkel, hvis du ikke har en tømrer sag eller, som ofte sker, er indersiden og udvendige hjørner af rummet skarpe eller udfoldede - med en afvigelse fra 90 ° i den ene retning eller den anden. Men her viser det sig, at der ikke er nogen særlige vanskeligheder, kun du skal nøje overholde guiden, som vi giver nedenfor i teksten.

  Det indvendige hjørne af loftsplinten - den røde dobbeltsidede pil angiver skærelinien

  For at gøre dette skal du vedhæfte en filet til parret mellem loftet og væggen, som vist på det øverste billede, og tegne en linje for referencepunktet langs strømmen, gør samme operation på den anden side. Hvis soklen er bred, skal du først slå ud af niveauet, som vi fortalte om det ovenfor - så markeringen for skåret vil være så præcis som muligt.

  Fra skæringspunktet af linjerne i loftet tegner du en skrå linje langs fileten og leder den til det indre eller yderste hjørne af rummet (på billedet er det markeret med en dobbelt rød pil) - dette bliver markeringen for klippet.

  Da det er nødvendigt at præcis afskære vinklen på loftsplinten, skal du styre knivbladet til slatens indvendige kant - ca. 45 grader.

  Men det tager højde for ændringen for en afvigelse fra 90 °, hvis den opstår. Husk på, at hårde fileter af træ eller gips, kan have til at blive videreudviklet, polering snitfladen for en mere præcis pasform justering.

  konklusion

  Så hvordan man får den vinkel på loftet støbning er ikke meget vanskeligt, håber vi, at du vil beskæftige sig med det, blot for at starte popraktikuotes på unødvendige stumper. Hvis du har brug for yderligere oplysninger om dette spørgsmål, forlade posten med et spørgsmål i kommentarerne - vores eksperter vil svare.