Lav en kasse med gipsplader til rør på eksemplet på et badeværelse

Under renoveringen i lejligheden står næsten alle over for en lille, men meget ubehagelig situation. En del af rørene og kommunikationen i badeværelset og i køkkenet kan ikke overføres eller omstilles. Som en følge heraf er en situation mulig, når det på baggrund af smukke efterbehandling materialer vil den gamle rør eller kloak riser flaunt, hvilket vil ødelægge enhver ide om omformningen af ​​lejligheden. For at undgå dette er der en ekstremt enkel og billig løsning for alle. Det er nødvendigt at skjule de almindelige rør i en pæn kasse. Om hvordan man laver en kasse med gipsvæg, og vil blive diskuteret yderligere.

Det er muligt at vælge andre materialer til realisering af kassen, såsom: plast, spånplader, krydsfiner osv. Det mest egnede materiale er dog stadig gips. Det er det nemmeste at behandle. Den resulterende overflade af kassen kan let afslutte ved hjælp af keramiske fliser, vægpapir eller maling. Enkelt sagt, kun gipsvæg vil ikke begrænse dig senere i valget af efterbehandling metoder og også skabe en holdbar og pålidelig kasse, der vil vare meget lang tid. Det er nemt og nemt at bygge en kasse lavet af gipsplader med egne hænder. Du bør kun tage højde for flere vigtige nuancer i opførelsen af ​​et sådant element af interiøret.

Hvad er nødvendigt for konstruktionen af ​​kassen?

Følgende værktøj er påkrævet:

 1. målebånd;
 2. plumb, boble niveau;
 3. hammerbor
 4. bygnings hjørne;
 5. konstruktion kniv;
 6. hammer.

Listen over materialer omfatter et naturligt gipsvæg. Et standardark på 2500 * 1200 mm med en tykkelse på 9 eller 12,5 mm er ret nok. Det er bedst at vælge fugtbestandig gipsvæg, da vandrør eller kloakrør vil være klædt, som i det mindste har en vis egenart, men fordampning, så fugtigheden bliver betydelig. Desuden er det begrundet, om der er installeret en kasse med gipsvæg på badeværelset, hvor fugtigheden allerede er øget.

Rammen til kassen kan laves af træstænger på 40 * 40 eller 50 * 50 mm, og fra en galvaniseret metalprofil, der er specielt opfundet til arbejde med gipsplader. Hvis træ anvendes, skal det forbehandles med antiseptika og primere på træ, hvilket vil beskytte træet mod råd og ødelæggelse. Metallprofilen i denne henseende er mere praktisk, da den ikke kræver obligatorisk træning, og det er noget nemmere at bruge det.

Ordningen med konstruktion af kanalen under røret baseret på metalprofilen.

Fra et bredt udvalg af profiler har du brug for en UD-guideprofil og en cd-profil til at danne rammen selv.

For at fikse rammebestemmelserne er det bedst at bruge dowels og plug-in euroscrews til fastgørelse til væggen og selvdækkende "loppe" skruer med et spids med en boremaskine for at forbinde profilerne sammen. Til træ har du brug for hærde skruer, to gange størrelsen af ​​det anvendte tømmer. Under alle omstændigheder anvendes der til fastgørelse af plader af gipsplader røde skruer med en piercing tipstørrelse på 35-45 mm.

Arbejdsordenen

Trin 1: Markup

Til at begynde med er det nødvendigt at mærke på et gulv. Linjen skal angive den kontur, langs hvilken styrprofilen eller støttestængerne vil blive installeret. Det skal tages i betragtning, at gipsvæggen skal strækkes over rammen, så de resulterende dimensioner af kassen vil afvige fra målets dimensioner ved tykkelsen af ​​det anvendte ark. Ved hjælp af byggevinklen kontrolleres linjens vinkelrethed med hensyn til væggene og hinanden.

Tykkelsen og bredden af ​​kassen er valgt således, at gipspladerne ikke støder op til rørene på noget sted, og der er et hul på mindst 3-5 cm på alle sider. Bredden er stadig værd at vælge i betragtning af den efterfølgende dekoration. Hvis kassen senere bliver beklædt med keramiske fliser, skal boksens bredde svare til et stort antal fliser, for at undgå behovet for trimning.

Markeringen på gulvet er klar. En lodret linje bruges til at overføre markeringerne til loftet. Om nødvendigt foretages markeringen på væggen ved hjælp af en strakt tråd mellem de tilsvarende punkter på gulvet og i loftet.

Trin 2: Fastgør rammeelementerne

Første stop profil eller stænger placeret nær væggen. Herefter fastgøres en eller to stativer, der er adskilt fra væggene og danner fronten, fremspringende ansigt af kassen. Hvis boksens bredde overstiger 25 cm, eller hvis boksens højde er mere end 1,5 m, skal jumpers monteres mellem støtteposter. Jumpers er installeret i en afstand på ikke mere end 1 m mellem dem.

I forbindelse med installationen, hvis der anvendes en træbjælke, skal skæringerne behandles yderligere. Det er bedst at bruge speciel byggemastik til træ. Dette, udover at beskytte træet, vil give større stabilitet og støjisolering, så kassen ikke knuser under termiske deformationer.

Trin 3: Installation af gipsplader

Det er ønskeligt at skære arket af materiale på en sådan måde, at kassen består af enkeltstrimler og ikke stykker. Først og fremmest afskæres strimlerne til kassens sidekanter. Deres bredde skal være lig med rammens bredde og ikke stikke ud over støtteposterne. Først da kan du nøjagtigt måle størrelsen af ​​det resterende ansigt og afskære den tilsvarende strimmel af gipsvæg, så den også kan findes på kantene på sidestriberne. Arkene er fastgjort med 35-45 mm skruer hver 15-25 mm til hovedrammen. Du kan ikke styrke arkene ud over hopperne mellem stativene. På en så lille bredde af strukturen spiller den ingen rolle.

Efter at arkene er fikset, kan du begynde at putte og danne hjørnerne af både kassen selv og på de steder, hvor den støder op til væggene. Til dette benyttes et specielt metal- eller plastperforeret hjørne. Den er fastgjort på et tyndt lag af startkittet. Derefter kan du anvende et lag af efterbehandlingstæt eller tilbered overfladen til lægning af keramiske fliser. Faktisk på dette kan betragtes som arbejdet med opførelse af en kasse med gips færdiggjort.

Her er blot en række punkter og obligatoriske betingelser vedrørende processen med at dække boksrammen med gips. Dette skyldes det faktum, at gipsboksen er en ikke-adskillelig struktur, og det er fedt at sy tæt på sådanne elementer som en kloakrør eller vandrør.

Video: Et eksempel på dannelsen af ​​kasser

Egenskaberne af boksens konstruktion

Faktisk er kassen en simpel struktur lavet af en ramme og plader af gipsvæg knyttet til den. Men man bør ikke glemme funktionerne i de rør og kommunikation, der skal være klædt. Ved fremstilling af kasser til rør er det nødvendigt at overveje ikke blot æstetik af resultatet, men også praktiske punkter.

Kloak riser

I mange lejligheder på kloakken er der såkaldte revisioner. Disse er specielle koblinger på et rør med en gren eller et hul, der er dækket af et låg. Revision er påkrævet for at fjerne træsko. I intet tilfælde kan man ikke tæt syge boksen på sådanne steder. Det er nødvendigt at forsigtigt markere stedet og forlade et vindue for nem adgang til revisionen udefra. Du kan lukke vinduet ved hjælp af specielle plastdøre, der sælges i hardwareforretninger.

Ud over revisionen skal der gives adgang til krydsene og konvergensen af ​​det interne kloaksystem i den centrale riser. Det kan være nødvendigt at udskifte komponenter over tid eller for at fjerne blokeringer i de indre rør.

Vandrør

Sørg for at danne dørene i de teknologiske huller i kassen på de steder, hvor rørene har elementer som vandmåler, ventiler og kompensatorer, kontrolventiler og gearkasser.

For dannelsen af ​​disse åbninger skal være i pladerne af gipsvæg for at danne huller 1-3 mm større end størrelsen af ​​rammen af ​​døren, som senere vil blive indsat der. Du kan gøre dette på forhånd i gipsvæggen, inden du fastgør det til rammen. Du kan også bare markere dørens installationsposition, og efter at du har fastgjort på gipsrammen, skal du fortsætte med at skære hullet.

Hvis døren er installeret for adgang til kloakafløb i toilettet eller i badeværelset, er åbningen under den placeret på forsiden af ​​kassen, der vender mod indgangen. Dette er et obligatorisk krav, og du bør ikke engang forsøge at flytte døren et sted til et mere aflukket sted.

Hvis døren kun er tilgængelig for ventiler og andet udstyr på vandrørene, så er det helt muligt at placere det på sidens side af kassen. Så det vil være mindre mærkbart. Det er kun vigtigt, at evnen til hurtig adgang til teknologiske knudepunkter om nødvendigt opretholdes.

På stederne af rørudløb og ud af kassen er huller med en lidt større diameter dannet end selve rørene. Det er nødvendigt at sikre hullet og fylde det med for eksempel træk eller en strimmel af skummet polyethylen for at forhindre overførsel af vibration fra rørene til kanalen.

Tip: hvis du vil gøre døren i kassen helt usynlig - du kan lave en gipspladesluke og derefter færdig med fliser som hele væggen. Et eksempel på en sådan præstation er i nedenstående figur:

Hvordan laver man en kasse med gipsvæg?

Praktisk taget i alle større revisioner, og undertiden endda i kosmetik, opstår der en situation, hvor det er nødvendigt at skjule en form for kommunikation eller andre enheder "i væggen". Ofte gælder dette for badeværelser, køkkener og korridorer.

Det drejer sig hovedsageligt om rør, men nogle gange er det nødvendigt at skjule strukturelle egenskaber i en bygning, for eksempel bjælker eller søjler. Oftest opstår dette problem på det sekundære boligmarked i modelhuse, der blev bygget uden hensyn til æstetisk skønhed eller specielle faciliteter.

Udnævnelse og placering

For at forbedre rummet og undgå visuel eller anden ulejlighed er der en meget enkel måde at løse problemet på: Sy det i en gipspladeslange. Men det er ikke nødvendigt at opholde sig på gipsvæg: der er plastpaneler, spånplader og andre materialer til at løse sådanne situationer, men de særlige egenskaber ved sådanne materialer er, at de er velegnede til noget mere specifikt. Men gipsvæg er et universelt middel til at løse denne slags problemer.

Ud fra dens fordele kan det understreges, at det er bedre egnet til behandling og udførelse af ikke-standardopgaver, der opstår under reparationer.

Når du vælger yderligere efterbehandling materialer, er gipset mere alsidigt, fordi det giver dig mulighed for at bruge næsten alle typer finish.

Du kan sætte i en gipsvæg boks:

 • soltag;
 • klædeskab;
 • TV;
 • synke;
 • gardiner under tagene på toppen;
 • opvarmning af batteriet;
 • LED baggrundsbelysning;
 • installationer og så videre.

Du kan lave et sådant design både i soveværelset, i stuen og i ethvert andet rum i huset.

form

Former kan være absolut alle, som din fantasi vil tillade dig, men de mest almindelige er regelmæssige geometriske former, hvoraf de mest populære er rektangulære. Men der er også muligheder med en rund form, men cirklen er lavet ikke kun ved hjælp af gipsvæggen, men også når du afslutter dette blanke.

Trekantformularer er næsten aldrig brugt, men det er helt muligt at indse dem - alt afhænger af dygtighed og fantasi. Selv i dag er hjørnet og den skrå boks populær.

Et vigtigt element i implementeringen af ​​kassen fra gips er den profil, som den er monteret på. Profilen, såvel som ethvert andet materiale, udstedes i forskellige standardstørrelser. Nogle gange viser det sig, at profilen synes at være af en størrelse, ikke konvergerer, en lidt kortere end den anden (i bredden). For ikke at komme ind i en sådan situation, bør profilerne for gipsvæg tages fra samme parti og fra en fabrikant. De vigtigste standardstørrelser af profiler og deres funktionelle formål, hvor UD er vejledningsprofilen, og CD er hovedprofilen.

 • UD 27/28, CD 60/27 - Profiler er almindelige for alle typer lokaler, men ikke for hævede lofter. De bruges i værelser, hvis længde ikke overstiger 5 meter.
 • UD 50/40 og CD 50/50 er profiler til gulv- og vægkasser, der tillader mekanisk og fysisk belastning. Og bruges også på lofter på flere niveauer, i værelser med en længde på mere end 5 meter. Nogle gange brugt til dekorative kasser.
 • UD 50/40 og CD 75/50 - omtrent det samme som forrige størrelse, men tillader installation af stræklofter (i rum med en længde på højst 5 meter), men anbefales ikke til gulvkanaler.
 • UD 75/40 og CD 75/50, UD 100/40 og CD 100/50 - alt tæller højere, men med en længde på værelser over 8 meter, der passer til verandaer og terrasser.

Hvad er der brug for til fremstilling?

At installere en gipskasse kræver et bestemt sæt værktøjer, uden hvilke en kvalitetsreparation ikke virker:

 • målebånd;
 • niveau - mindst 1 meter, helst med et vandret og lodret niveau, hvis der er en diagonal, kan nogle opgaver forenkles;
 • perforator med en boremaskine til beton;
 • skruetrækker med skruer;
 • Phillips skruetrækker;
 • maling kniv;
 • en hammer;
 • en blyant.

Sheet gips er også nødvendigt, fordi det er et nøgleelement i boxens dannelse. Afhængigt af formålet er det værd at tage gipsplader: Vandtæt til VVS-lokaler, brandhæmmende, hvis specielt udstyr sys op, hvilket er brandfarligt.

Derudover er der brug for flere profiler: guide og main. De vil blive knyttet til selve kassen, de fungerer som en ramme. Nogle gange bruges træbjælker som en profil, men disse profiler går ikke ud for nogen kritik: træet begynder at løsne ved høj luftfugtighed, og der kan forekomme defekter i kassen, og du kan ikke nævne det faktum, at træet brænder.

Selvom du bruger ekstra midler på træimprægnering med brandslukningskemikalier og fugtbestandige kemikalier, viser det sig, at prisen på en sådan ramme overstiger prisen på metallet og en størrelsesorden. Med hensyn til miljøvenlighed: Brættet imprægneret med kemikalier er flere gange mindre miljøvenligt end metalmodellen.

Måder at installere drywallkasser

I huset står mange mennesker over for situationen, når det er nødvendigt at skjule visse funktionelle elementer: rør, kommunikation, udstødningsbeholdere mv. For at skjule disse visuelt ikke præsenterede dele, brug en gipspose. I dag bruges dette materiale oftere end andre på grund af følgende fordele:

 • nem at behandle
 • enkel installation;
 • Den udvendige finish af enhver version af drywall-boksen er mulig med et bredt udvalg af materialer: flise, tapet, maleri;
 • giver dig mulighed for at skabe et unikt interiør;
 • holdbarhed og pålidelighed
 • nem konstruktion;
 • installation af yderligere belysningselementer er mulig.

Hvis det ønskes, kan du lave en kasse med gipsvæg med dine egne hænder. Kun få nyanser hjælper med at klare dette.

Rørhuler

Gipsplader, inden i hvilke rørene og stigerørene er lukket

Valget af boks design

Produktionen af ​​en drywall-boks udføres på baggrund af dens formål og det udformede design af rummets dekorationer.
Først skal du beslutte dig for typen af ​​materiale, da ikke alle gipsplader er egnede i denne situation. Afhængigt af installationsformål og -sted anvendes følgende versioner af gipsvæg:

 • den sædvanlige. En sådan drywall-boks er placeret i alle lokaler, hvor der er et normalt fugtighedsniveau.
 • fugtbestandig. På grund af imprægneringen af ​​en speciel sammensætning anvendes dette materiale til kasser, som vil blive monteret i badeværelser, toiletter, køkkener, garager og i andre rum, hvor der er høj luftfugtighed;
 • brandsikker I sammensætningen er der særlige tilsætningsstoffer, der forhindrer antændelse. Ofte bruges til kasser af gipsplader installeret i køkkenet eller til pejsen.

Vær opmærksom! Tykkelsen af ​​gipspladerne bestemmes også af formålet med kassen. Til vægge er en tykkelse på 12,5 mm bedst, og for buer og designelementer - 6-9 mm. For loftet må ikke bruge plader med en tykkelse på 9 mm, fordi de kan ikke modstå det krævede belastningsniveau.

Ved bestemmelse af kasseens konstruktion fra gipskraton skal også dens formål overvejes:

 • kasser på loftet. De er de mest almindelige, da de er baseret på installation af flere niveauer lofter;
 • vægkonstruktioner. Det vil være nemmest at montere en sådan kasse, men installationen skal udføres omhyggeligt i overensstemmelse med alle nødvendige teknologier.
 • enhed til at skjule rør og kommunikation. Det har udseende af et specielt rum. Sådanne strukturer udfører ofte badebehandlinger, køkkener og toiletter;
 • Hjørne pejs kasse. Den vanskelige design krævende præcise tegning og overholdelse af mange nuancer;
 • design til udstødning. En af de enkleste muligheder for montering af kasser. Kan have en række forskellige former;
 • enhed til batterier. I reparationen bruges meget ofte og har en simpel struktur.

Baseret på formålet bestemmes kompleksiteten af ​​den valgte struktur, og de nødvendige materialer beregnes for at samle det. Dette er meget vigtigt, især hvis samlingen vil blive gjort med hånden.

instrumenter

At lave kasser med gipsvæg kræver et bestemt sæt værktøjer, som omfatter:

 • dyupelya;
 • selvskærende skruer;
 • skruetrækker;
 • laser eller bygningsniveau;
 • en hammer;
 • målebånd;
 • Punch;
 • særlige saks (til metal);
 • spartler;
 • konstruktion kniv (tilladt og kontorlig);
 • gon.

For at lave en kasse med gipsvæg med egne hænder, skal du bruge følgende materialer:

 • guider og andre profilvalg - baseret på det valgte design;
 • forseglingstape;
 • kitt og primer;
 • serpyanka;
 • plader af gipsvæg.

Hemmeligheder og nuancer af redigering

Et fælles spørgsmål er "Hvordan laver man en kasse med gipsvæg?". For at gøre dette behøver du kun lidt - de nødvendige værktøjer og materialer samt viden om installationsteknologien.
Installation kræver ordentlig træning. Denne fase involverer følgende handlinger:

 • mærkning af arbejdsfladen. Det er nødvendigt at tegne de konturer, langs hvilke støttestænger eller profiler vil blive fastgjort. Husk at markeringen vil gå noget snævrere end selve gipsvæggen konstruktion;
 • i gennemførelsen af ​​mærkning arbejde, skal du sørge for at bruge niveauet.

Derefter kan du montere guideprofilen og hele strukturen direkte. Denne procedure har følgende trin:

 • installation af styrestænger eller profil
 • fastsættelse af en / flere stativer, der danner en fremspringende forkant af kassen;
 • Hvis sammentrækkelsens bredde er 25 cm, og højden er 1,5 m, skal jumpers monteres mellem støtteposterne.
 • installation af jumpers udføres på en afstand af en meter mellem dem.

Klar frame box

Vær opmærksom! Ved brug af træstænger i stedet for en profil, skal skæreprocesserne videre forarbejdes med speciel mastiks til arbejde med træ. Dette vil øge bæredygtighedens design, samt forbedre støjisoleringen betydeligt.

På grund af dette vil kassen ikke knuse på grund af mulige termiske deformationer af strukturen.
Når alt er blevet leveret, kan du fortsætte med fastgørelsen af ​​gipsplader. For at gøre dette skal du gøre følgende:

 • Skær arkene på en sådan måde, at kassen består af enkeltstrimler. Det er ikke nødvendigt at samle strimler af enkelte stykker;
 • Skær først arkene til sidekanterne. Deres bredde skal være den samme som bredden af ​​oprejerne. Bånd bør ikke stikke ud over de understøttende elementer;
 • Arkene fastgøres ved hjælp af selvskærende skruer 35-45 cm lange. Montering af ark til kanter skal udføres hver 20-25 mm. Samtidig er det muligt ikke at udføre yderligere fastgørelse mellem stativer ved hjælp af jumpers Da denne bredde ikke spiller en væsentlig rolle;

Fastgørelsesark til rammen

 • Mål derefter de resterende kanter og skær dem. Stripes bør være på sidekanterne af de allerede vedhæftede kanter.

Ved afslutningen af ​​installationen af ​​alle gipsplader kan du begynde at putte arbejde. Ved hjælp af kitt er det først og fremmest nødvendigt at danne hjørnerne af kassen på steder, hvor den er forbundet med væggen. Et perforeret plasthjørne hjælper med at gøre dette præcist og hurtigt. Dens fastgørelse udføres ved at starte kittet.
Derefter sætter vi det færdige lag af kitt på overfladen af ​​strukturen. Derefter kan man efter tørring begynde at forberede overfladen til de endelige efterbehandlingsarbejder.
Ved at overholde hele installationsteknologien kan du nemt og meget hurtigt sammensætte en gipskasse af ethvert design. Det vil være både en effektiv metode til at gemme uønskede elementer, og vil bringe nyhed og originalitet ind i dit indre.

Vi samler gipskassen langs væggen eller under loftet: princippet er det samme, nuancerne er forskellige

Forkæle kommunikation med falske vægge er ret nemt.

En gipspladerkasse i et toilet eller badeværelse bruges til at maskere rør i køkken - til skjult installation af luftkanaler i stuer - for at installere belysning og installation af kommunikation. Under alle omstændigheder er dette design meget nyttigt. Så det er absolut værd at lære at samle det selv.

I denne artikel vil jeg detaljeret beskrive metoden til montering af kasser fra gipspladen, være opmærksom på designfunktionerne i væg- og loftmodeller og fortælle dig også, hvordan du skal færdiggøre gipspladen.

Montere kassen fra GKL er let!

Gør dig klar til at arbejde

materialer

Historien om, hvordan man monterer en kasse med gipsvæg selv, vil jeg begynde med at beskrive alt, hvad vi måtte have brug for i processen. Og først og fremmest er det nødvendigt at købe materialer, hvorfra vi vil lave vores design.

Til badeværelset, køkken og toilet er det tilrådeligt at tage fugtbestandig gipsvæg

Vi skal bruge:

 1. Gipsvæg 12,5 mm. Til badeværelset, toilet eller køkken tager vi fugtsikre plader til andre værelser - standard.
 2. Profiler til rammen. Loftkasse monteres på loftprofilens ramme, væg - fra væggen. Denne beslutning skyldes de mekaniske egenskaber ved delene, så det er ikke værd at spare.

Rammonteringsprofiler

I stedet for en vægprofil kan du bruge en træstråle - det bliver lidt billigere. Men her er det nødvendigt at tage højde for, at tømmeret kræver forarbejdning med fugt- og antiseptisk imprægnering, som vil "spise" alle vores besparelser.

 1. Fixture til profil og HL - skruer og et anker med plastikhylster.
 2. Drywall kittet.
 3. Serpyanka tape på selvklæbende basis.

Billedet viser serpyanka tape

 1. Slibemiddel med forskellige kornstørrelser til start og færdiggørelse af fugemasse.
 2. Primer til vægge og beklædning.
 3. Perforeret hjørne til maskering af hjørnesamlinger.

Perforeret hjørne til gips

 1. Materialer til dekorative overflader - tapet, maling, dekorative gips, keramiske fliser mv.

Desuden, hvis du har brug for en ramme konstruktion af gipsvæg på toilettet eller badeværelset, dvs. hvor der regelmæssigt er behov for adgang til rør og ventiler, skal du købe en speciel plastluke med et åbent låg. Til konstruktionen, som mines oven på radiatorer, køber vi specielle grill.

Dekorative gitter til radiatorer

Badekar kasse og inspektionsdøre

Installationsværktøjer

På trods af at kassen med gips er ret simpel, vil jeg ikke anbefale at tage opgaven op uden et sæt værktøjer. Vil være nødvendigt:

Et sæt værktøjer til arbejde med gipsplader

 1. Puncheren med boret på beton eller en mursten til fastgørelse af en ramme til lejefladerne.
 2. Skruetrækker med en flagermus for gipsvæg.
 3. Metal saks til skæring profil.
 4. Kniv eller sav til skæring af GKL.
 5. Planer for gipsvæg.
 6. Måleværktøjer - plumb, niveau, målebånd, kvadrat.
 7. Spatler af forskellig størrelse.
 8. Slibemaskine til slibning.
 9. Børster til primer, antiseptisk og efterbehandling.
 10. Stepladder eller hylder til høj højde arbejde.

For at komme til loftet har du brug for en trinladder

Hvad angår personlige værnemidler, vil jeg anbefale at alt arbejde gøres med handsker og beskyttelsesbriller. Det er også tilrådeligt at bruge en åndedrætsværn, når du sliber en kasse.

At arbejde med profilen er bedst i handsker.

Wall box

ramme

I dette afsnit vil jeg fortælle dig, hvordan man laver en kasse med gipsvæg til rør på toilettet. Denne instruktion er ret alsidig, så ved at følge den kan du maskere rørene i badeværelset, lave en falsk skærm for et gipsbatteri osv. Hovedtræk ved dette design er, at den er monteret på gulvet.

Montering af gipsvæggen i badeværelset eller badeværelset må ikke glemme den store luftfugtighed i disse områder. Derfor behandler jeg alle overflader, der vil blive skjult med en antiseptisk primer i fremtiden, inden rammens montage påbegyndes.

Mærkning til rammeinstallation

Gør kassen begynder med markeringen:

 1. Til at begynde med, på gulvet, tegne et rektangel omkring de kommunikation, vi skal forklare. På den måde forsøger vi at sikre, at alle vinkler er lige og at væggene i den fremtidige struktur er parallelle med rummets vægge.

Hvis kassen fra GKL er placeret i hjørnet, udfører vi alle trin på samme måde, idet der tages hensyn til, at vi vil have en bærende overflade i en sidevæg.

 1. Derefter anvender vi markeringen på væggene, og hvis vi har brug for konstruktionen til at optage hele højden af ​​rummet, så også på loftet. Lav konstruktion, for eksempel rammen til plettering af rør til et gipspladebad, foretages på samme måde, men niveauet af den øvre kant er markeret på væggen.
 2. Ved anvendelse af markeringen tager vi højde for, at det er tilrådeligt at opvarme rørene, der vil blive gemt under huden. Først og fremmest vedrører systemer til opvarmning og varmt vandforsyning, men andre kommunikationer skal "klæbes" i det mindste i et simpelt varmeisolerende hus.

Generel visning af rammen

 1. Fortsæt derefter til installationen af ​​rammen. Vi tager en startformet U-formet profil lavet af galvaniseret stål og fastgør det til gulv, vægge og loft. Til fastgørelse brug dowels med en plastmuffe med en diameter på mindst 6 mm. Dowel skal gå i bunden til en dybde på 40 mm.

Start profil monteret på væggen

 1. Derefter monteres de lodrette understøtninger. For at gøre dette afskærer vi fragmenterne af rackprofilen med den ønskede længde, vind den ind i startprofilen, juster den lodret og fastgør den med selvlukkende skruer.
 2. Vi forstærker designet med tværgående fragmenter af en rackprofil, som vi samler i trin på ca. 40 til 50 cm.
 3. Fra de samme fragmenter gør rammen til revisionsluken. Til konstruktionen, inden for hvilken varmebatteriet skal være skjult, skal du lave en ramme til at installere en dekorativ grill, gennem hvilken varme vil komme ind i rummet.

Ramme med lodrette stativer

 1. Det er tilrådeligt at placere de tværgående paneler, hvor trimelementerne skal dockes. For at gøre dette er det værd at tænke på forhånd, hvordan vi vil skære GCR-arkene ud.

Horisontale jumpers sæt hvor docken vil blive udført ark GCR

 1. Installation af kassen, der ikke når loftet, vil være lidt vanskeligere: vi skal først rette de lodrette stolper med sidepaneler af profilen og først dan danne det øverste plan.

Eksempler på implementering af sådanne strukturer er vist i billederne i dette afsnit.

Mulighed for vandret konstruktion, der ikke når loftet

Grundlaget for designet til maskering af batteriet opvarmning

beklædning

Vi tænder nu faktisk på, hvordan man laver en kasse med en beklædning af GCR:

Gidrokom boks trim

 1. Vi måler dimensionerne af den resulterende ramme - de kan lidt afvige fra designerne, så det er absolut værd at bruge et par minutter på kontrol.
 2. Ved størrelsen skærer vi strimler fra GCR. Vi rengør strimlernes kanter med en kniv eller en speciel planer, og hvor arkene kommer i forbindelse med hinanden, fjerner vi rammen.
 3. Vi udfører installationen af ​​gipsplader og fastgør dem til rammen af ​​metalprofilen med skruer. Skruer twist i et skakbræt mønster, med et trin på ca. 8 - 12 cm, ikke tættere end 5 mm til kanten af ​​arket.

GKL ark fastgøres med skruer til profilen

 1. Når vi skruer i skruerne, kontrollerer vi dybden af ​​hættens placering: Den skal være ca. 0,5 - 1 mm under overfladen, men uden at bryde igennem kartonlaget. En sådan installation giver den mest solide fiksering af gipsvæg, men det letter også kuldprocessen.
 2. Hvis vi laver en kasse på toilettet, så installerer vi en inspektionsluke, hvis der er batterier, så installerer vi grillen.

Installeret inspektionsluke

Måderne til afslutning nær væg- og loftkonstruktionerne er næsten ens, derfor vil jeg fortælle om dem i den tilsvarende sektion.

Loftkasse

ramme

Loft design til udstødning i køkkenet

Loftslåse lavet af gipsplader gør det muligt at montere den forsænkede belysningsbelysning, skjule kablerne og rørene under overlapning, maskeventilationskanaler og luftkanaler mv. I processen med at installere loftversionen er der flere nuancer, for her vil jeg fortælle dig, hvordan man laver en kasse, hvordan man laver den og hvordan man lægger ledningerne indvendigt til indlejret belysning.

Juster loftets areal uden for kanalen med et kit og gnid det

 1. I første fase skal vi lave loftet. Hvis konstruktionen skal monteres direkte på loftet, justerer vi den med en kitt og gnider den ned, hvis vi på en gipspladeforing monterer den på en ramme eller strålebrædder.

Loftet præpareres fortrinsvis med et antiseptisk middel.

Her, som i tilfældet med plettering af rør, er det ønskeligt at behandle overfladen, som vil blive gemt bag gipspladen, med et antiseptisk middel. Først og fremmest vedrører det "våde" rum, såsom et badeværelse eller et køkken, men i soveværelset eller stuen er en sådan behandling ikke overflødig.

 1. Så bruger vi markeringer på væggene og loftet. Vi lægger den nødvendige afstand fra loftet - det afhænger af størrelsen på de forsænkede armaturer eller den ventilationskanal, der skal maskeres. Vi anvender en basislinje omkring omkredsen på et udvalgt niveau - vi vil blive styret af det og fastsætte rammer for en gipsvæg på væggene.

For værelser med ujævne vægge vil den optimale markering være

 1. På loftet sætter vi en afstand, der er lig med bredden af ​​den fremtidige struktur. Ved markering tegner vi også basislinjen og sørger for, at den er parallel med væggene.
 2. Hvis væggene er buede, er det bedre at tillade et lille indtryk fra parallelisme, men samtidig at danne et fladt rektangel - så konstruktionen af ​​gipsvæg omkring omkredsen vil se mere pæn ud.

Ordningen med et todelt design

 1. Nu monterer vi den startende U-formede profil. Installer den på alle basislinjer og fastgør den med ankre.

Hvis du planlægger at lave en buet kasse, skal startprofilen skæres med en saks hver 5-7 cm, og bøj derefter langs den ønskede radius.

 1. Så klippe korte stykker fra loftprofilen. Vi skal bruge flere dusin par dele: Et element i parret skal svare til højden af ​​den fremtidige boks, den anden til bredden.
 2. Vi fastgør vertikale segmenter til startprofilen, der er fastgjort i loftet, med et trin på 30 - 40 cm (deres sidekanter bliver normalt afskåret for mere bekvem installation). Til fastgørelse af brugskruer til metal med en boremaskine.

Tilslutning af den nederste skinne med lodrette bøjler

 1. Til de nederste kanter af de vertikale segmenter, som vil spille rollen som improviserede suspensioner, skal du rette et andet panel på start- eller hovedprofilen. Før den endelige fastsættelse skal du omhyggeligt justere denne del efter niveau.

Mulighed ved brug af standard loftshængere

 1. De vandrette segmenter, der danner bundplanet til plettering, føres ind i vægprofilens profil og fastgøres til panelet fastgjort på de vandrette bøjler.

beklædning

Teknologien til at dække boksen med baggrundsbelysning er stort set ikke forskellig fra metoden til montering af gipspladen på en anden ramme:

 1. Gipsvæg skæres i strimler af den ønskede størrelse, forarbejdningskanter.
 2. Foringen udføres af to personer: man trykker et plader af gipsplader på rammen af ​​strukturen under loftet, den anden fastgøres med skruer.

Gipsplader gipsplader

 1. For at arbejde alene kan du bruge en speciel backup, men der er en nuance: dens konfiguration er designet til at holde et helt ark, og derfor er det ikke altid muligt at lave en relativt lille strimmel på den.

Denne elevator letter installationen alene.

 1. For at dække den krøllede overflade fugtes omvendt side af gipspladestrimlen med vand eller rulles med en nålevalse. En sådan behandling gør det muligt for gipsen at bøje med en minimal risiko for krakning af gipslaget.

Bøj den behandlede strimmel, tryk den på rammen og fastgør den straks med selvlukkende skruer. I dette tilfælde skal du skrue skruen fortrinsvis i trin på højst 6 - 8 cm.

Boring af huller i plettering af gipsplader

 1. Efter at have dannet huden tager vi en borekrone eller "ballerina" og laver huller på stederne for installation af lamper. I hullerne tegner vi en ledning af ledninger, som vil blive brugt til at forbinde belysningsarmaturer.

Et par ord om installation af lys inde i boksen

Hvordan man laver en gipspladeboks i loftet, sagde jeg ovenfor, nu er det værd at være opmærksom på baggrundsbelysningen:

 1. Før vi begynder at samle rammen, anvender vi en markering i loftet, idet vi lægger mærke til stederne for at lægge ledningerne og monteringspunkterne for lamperne.

Ledninger inde i strukturen

 1. Efter at rammen er installeret, strækker vi ledningerne gennem det i kabelkanalerne. Jeg bruger højkvalitets korrugering: det er ret billigt, men det pålideligt beskytter ledere mod eksterne påvirkninger.
 2. Modsat hvert sted til montering af loftlampen forlader vi en ledig del af ledningen omkring 30-40 cm lang. Dette gør det muligt for os at forbinde alle lamperne i serie.

Konklusion ledning fra hullet

Hvis du installerer belysningen af ​​et stort rum, er det værd at lægge to parallelle grene, der skifter mellem lampens installationssteder. Så det vil være muligt at justere lysets intensitet, herunder enten en gren eller begge dele.

 1. Efter at have dækket, som vi bemærkede ovenfor, udledes vi de ledige dele af ledningerne fra hullerne, klippe dem og rengør lederne.

Fjedermonteret armatur til spotbelysning

 1. Indbyggede armaturer er forbundet til ledningerne ved hjælp af klemmer, derefter indsat i hullerne og fikseres med afstandsfjedre.

Terminalblokke på ledninger

Det er vigtigt at vælge den rigtige række handlinger. Jeg plejer at bore huller i kassen enten umiddelbart efter påhængning eller efter at have rukket gipspladen (kitt + fugemasse). Selv den bedste lampe til at sætte efter afslutning af clearance.

Vi sætter lampen i loftet

Afslutningsdesign fra GKL

Og boksen til rør i badeværelset eller toilet, og loftdesignet til skjult belysning skal være dekoreret. For at gøre dette, skal vi forberede gipspladen for endelig clearance:

Det komplekse design af gipsvæg med hylder. Alle hjørneforbindelser er maskeret af metalhjørner, der beskytter gipspladernes ender mod skader.

 1. Ved hjælp af putty limer vi det perforerede område af tyndt metal eller plastik til alle hjørner af kassen. Brugen af ​​denne detalje gør det muligt at fylde vinklen med maksimal kvalitet, hvilket gør planerne helt flade og vinkelrette.

Putty søm med serpyanka

 1. Samlingerne mellem pladerne af gipsvæg liming serpyanka, så fyld med kitt og juster med en spatel.

Hvis dette ikke er sket før, skal du forsigtigt afskære kanterne af arkene ved krydset i en vinkel på 45, der afslører gipset "fyldning". Chamfering vil give mere effektiv forsegling af sømmen ved at øge kontaktområdet med kittemassen.

Billeder af ordentligt broderede sømme på æsken

 1. Med den samme tynd tilpasser vi alle uregelmæssighederne på flyene, behandler hjørnerne, kontrollerer vinkelret på overfladerne med en firkant og også glans over fastgørelsespunkterne på de selvlukkende skruer. Hvis der samtidig påvises de selvlukkende skruer, der rager ud over pladens plan, skal de holdes nede for den nødvendige penetration.
 1. Efter færdiggørelsen af ​​kittet gnider vi overfladen med slibende masker: Først starter vi med et stort korn og afslutter derefter med et mindre korn. Kvaliteten af ​​foderet bestemmes af færdiggørelsesmetoden - jeg begrænser mig til en symbolsk behandling for fliser, men til maling er det nødvendigt at udjævne selv de mindste fejl.

Ved hjælp af FCL kan du lukke varmebatteriet

Derefter bliver kassen primet og trimmet med dekorativt materiale. Til dette formål kan du bruge:

Malet i loftets farve

 • keramiske fliser;
 • tapet (helst fugtisoleret);
 • indvendig maling;
 • dekorative gips etc.

Flisebelagt

konklusion

Det er ret nemt at finde ud af, hvordan man laver en gipskasse på et badeværelse. At montere en struktur til montering af et skjult loftslys er allerede vanskeligere, men også ret realistisk.

En meget informativ video i denne artikel hjælper her herudover, i kommentarerne kan du altid kontakte mig eller mine kolleger for at få råd om det spørgsmål, der interesserer dig!

Sådan laver du en kasse med gipsvæg

Skjul kommunikation, montering af en unik baggrundsbelysning kan ikke uden at montere en gipsvæg boks. Samlingen af ​​strukturen udføres hurtigt og giver dig mulighed for at opnå det mest æstetiske udseende af rummet. Til fremstilling af kasser skal du købe profiler, gipsplader, skruer, dowels. Strukturelt design er hurtigt og nemt.

Hovedformålet med forskellige kasser af gipsvæg

Du kan lave en pæn gipsvægskasse med dine egne hænder for at skjule rørene eller for at fjerne baggrundslyset. Placeringen af ​​strukturen kan være både vandret og lodret. De kan monteres ved krydset af væggene, langs væggen eller på loftet.

For at starte arbejdet skal du lave en tegning under hensyntagen til størrelsen på det område, hvor arbejdet skal udføres. Yderligere undersøg informationen om, hvordan du laver en kasse med gipsplader og forberede følgende værktøjer:

 1. blyant, niveau, målebånd;
 2. profilstativ og guide
 3. gipsvæg (normalt eller fugtfast);
 4. skruetrækker, dowels og skruer.

Derefter skal du flytte markeringen, forberede ark (til trim), og du kan udføre den direkte installation af gipskasser i lejligheden eller huset. Med en lille konstruktion vil arbejdet tage 3-4 timer. Det kan tage 1-2 dage at installere loftboksen.

Egenskaber ved samlingen af ​​en kasse med gipsvæg på badeværelset

Korrekt installation af kassen på badeværelset udføres i henhold til denne ordning:

1. Mærker placeres på væggen over rørene (ca. 5-10 cm højere) på gulvet (med en afstand på mindst 5 cm fra rørene).

2. Skitserer linjerne til fastsættelse af profiler, linjerne overføres til væggen (en ret vinkel er noteret), hvorfra rørene går ud.

3. En guide profil er monteret langs markeringerne på væggene ved hjælp af dowels.

4. Parallelstøtter er fremstillet af stativprofil og fastgjort på styret med selvlukkende skruer. Derudover er jumpers monteret: de vil give strukturen styrke. Installeret i en afstand på ca. 30 cm mellem rack- og styrprofilerne.

5. På fugtresistente gipsplader skær et rektangulært hul under lugen.

6. Pladerne skrues til rammen.

7. Forstærkning er færdig (det er vigtigt at huske, at leddene på vinkelrette overflader skal være på forskellige afstande fra væggen). Afslutning af kassen i badeværelset af gipsplader: maleri, lægning af fliser.

8. Sæt lukkets ramme og lugen selv.

På dette stadium er en praktisk og praktisk kasse til gipsplader helt klar. Tilstedeværelsen af ​​lugen på den vil give nem adgang til kommunikation til deres reparation.

Montering af loftet i køkkenet

Gipspladedesign på loftet på køkkenet giver dig mulighed for at belyse arbejdsområdet korrekt. Men dens fremstilling er vanskeligere. Det anbefales at begynde at studere ekstra foto- og video lektioner, inden arbejdet påbegyndes. Dette hjælper med at eliminere fejl under montage og ledninger. Den trinvise vejledning hjælper i arbejdet:

Mærkning på loftet og vægge.

Ved at markere monteret styringsprofil.

Med indrykning på 15-20 cm fra hinanden er to suspensioner monteret: de vil understøtte den tværgående profil, som kommer ind i styreelementerne.

Små profilstykker monteres vinkelret mellem sideprofilerne på væggene og loftet, de skal fastgøres på den øvre endeprofil.

Installerer den nederste profil, monterede tværgående lintel.

Udgangsledninger under baggrundsbelysningen.

Ark skæres, de høstes huller til lamper.

Gipsplader er fastgjort til rammen, tråde trækkes, overfladerne er færdige, armaturer installeres og tilsluttes.

Den originale kasse til køkkenet af gipsplader passer perfekt til værelset. Og på grund af sin lille størrelse vil rummet i rummet ikke blive reduceret. Samtidig vil arbejdsområdet være godt oplyst når som helst på dagen.

Installation af en kasse med gips gør det selv

Under reparationer er det ofte nødvendigt at niveauere væggene og loftet, skjule rørene i toilettet og toilettet, skjule batterierne i køkkenet og gøre loftet med belysning, så det er en glimrende løsning på sådanne problemer at installere en gipsbakke.

Gipsplader kan skjule kloakrørene, niveauer overfladen til et ophængt loft, fastgør krumningen af ​​væggene og meget mere.

Alt arbejde i konstruktionen af ​​designet kan gøres manuelt, men vær sikker på at kende fremstillings teknologien.

Du kan lave 2 versioner af enheden fra gipsvæg: hjørne, der har to ansigter og loft eller væg med tre ansigter.

Nedenfor er en vejledning om, hvordan man laver en kasse med gipsvæg.

Angle device making

Det er nemt at lave en hjørneræske fra gipspap med dine egne hænder. Grundlæggende er hjørneindstillingen monteret i toilettet og badeværelset på grund af det lille område af rummet.

Installationen begynder med markering. For at gøre dette skal du i loftet lave mærker svarende til enhedens bredde og på væggen - dens længde.

Hvis konstruktionen er lodret, lægges længden og bredden på væggene. At lave et mærke skal du tegne en linje ved hjælp af bygningens niveau.

Nu skal du markere strukturens volumen, der er markeret som følger: De ekstreme punkter ved fastgørelsen af ​​hjørneelementet er placeret, så løftes perpendikulærene til strukturens endedele fra de linjer, der markerer strukturens dimensioner.

Hvis kassen er vandret, udføres markeringen på væggene, hvis den er lodret - på gulvet og i loftet.

Det næste skridt er at installere en metalprofil, som er monteret på den færdige markering.

Til fiksering med perforator fremstilles huller og stikkontakter. Det anbefales at fastgøre profilen på den ene side af den påtænkte linje.

Derefter skal du samle hjørneelementet. For at gøre dette skal du forbinde to profiler, fastgøres med skruer eller såkaldt tex. Skruet skruet i en afstand på 15-20 cm fra hinanden.

Ved fastgørelsen skal hylderne på de to profiler være placeret i en ret vinkel i forhold til hinanden.
Derefter bliver hjørnedelen trimmet og installeret.

Installationen af ​​dette element udføres som følger: Hjørneelementet indsættes i profilerne på det sted, hvor de krydser. Hjørneelementet er fastgjort med skruer. Så kommer finishen.

Nu skal du gøre stivere fra profilen, vedhæft den ene kant til profilen på væggen og den anden til hjørneelementet. Stivere er fastgjort med tex.

Rammen af ​​profilen er klar, nu skal du skære gipsvæggen. Sheet gipsvæg er bedre at skære, så designet var af faste strimler.

Derfor skal du først klippe materialet til siderne.

Bredden af ​​striberne svarer til bredden af ​​ansigtet. Derefter måles størrelsen af ​​det resterende ansigt og afskærer strimlen, så den kommer til kantene på sidefladerne.

Plader af gipsplader er også fastgjort med metalskruer i en afstand på 15 til 20 cm.

Når installationen af ​​gipskassen er færdig, begynder færdiggørelsen. Det er helt muligt at lave det selv.

Belægningen kan males, flisebelagt osv.

Loft eller væg indstilling

Det er muligt selv for en nybegynderbygger at samle en kasse med gipsvæg på et toilet, under et bad eller i et andet rum med et loft eller en vægtype med egne hænder.

For at skabe loftkonstruktioner er markeringen til gipspladeskassen på loftet først lavet.

På gipspladekonstruktionen placeres to parallelle linjer, der passerer på væggene (når du installerer loftet) eller gulv og loft (ved montering af vægversionen).

Afstanden mellem linjerne svarer til bredden af ​​strukturen, og linierne vinkelret på dem, der skal trækkes på væggene, svarer til konstruktionens højde og angiver hjørneelementernes fastgørelsespunkter.

Montering af styreprofil og forberedelse af hjørneelementerne sker på samme måde som hjørneversionen.

Nu er der lavet 2 vinkelelementer af profilen, som skal placeres, så det er muligt at installere stivere.

Nu er rammen styrket for gipspladekassen på loftet.

Forstærkningen af ​​væg- og loftrammen er lavet på samme måde som ved montering af hjørneversionen med den eneste forskel, at forstærkningsribben er monteret på tre sider i en afstand af 60 cm.

Monteringen af ​​rammen er afsluttet - den er beklædt med gipsvæg og færdiggørelsen begynder.

Det er muligt at fremstille en kasse med gipsplader på loftet med belysning. Montering robotter kan laves manuelt.

En enhed med baggrundslys er lavet som følger: Først skal du lave en markering for baggrundslyset og rette de elektriske ledninger.

De skal monteres på en sådan måde, at de ikke forstyrrer installationen af ​​enheden.

Derefter skal du forberede de tværgående styringer og indsætte i rammen. Styreprofilen udsættes for væggen i ret vinkel og fastgøres med skruer. Så hele strukturen er fast.

Efter installation af en loftmonteret enhed med et baggrundsbelyst loft, det ligner en multi-level one. Den oplyste enhed kan fremstilles over hele loftet eller som en enhed i form af geometriske former.

Ved fremstilling af æsker skal alle ledninger være skjult. Derefter er det nødvendigt at lave huller til baggrundsbelysningen ved at lave en markering på gipsvæggen på forhånd.

Materialet, der tidligere er skåret i strimler, skrues langs mærket til profilen, så lyset sættes forsigtigt ind i hullerne.

Efter at have færdiggjort installationen af ​​den oplyste loftkasse, kan du lægge gipsplader, male eller dekorere det med dekorativt trim.

Installationsfunktioner

Enheden i drywall-boksen har flere nuancer, der anbefales at blive taget i betragtning, når du laver arbejdet med dine hænder, så dette design ikke medfører ulejlighed og varer i mange år.

For eksempel, når du laver en kanal til at skjule et kloakrør, er det nødvendigt at tage højde for, at koblingerne med kraner, såkaldte revisioner, der er på røret, ikke kan lukkes uden at give adgang til dem.

Til sådanne koblinger er det nødvendigt at efterlade en særlig åbning under installationen for at give adgang udefra. Dette vindue er lukket med specielle plastdøre.

Derudover er der brug for adgang til leddene i det interne spildevand og den centrale riser, da det efter et stykke tid kan være nødvendigt at udføre reparationer.

Når du installerer en kasse med gipsvæg under badet for at lukke VVS eller batteri, skal der være en åbning på placeringen af ​​måler, ventiler, ventiler og andre elementer.

For at lave en sådan åbning skal du lave huller 4 mm større end størrelsen på døren, der dækker hullet. Dette kan gøres enten før installationen af ​​gipskassen eller efter.

Hvis åbningen er tilbage for at få adgang til kloakrørrevisionen i badeværelset eller toilettet, skal den placeres på forsiden af ​​strukturen.

Hvis luven er beregnet til at få adgang til ventiler eller andet VVS, kan den placeres på siden.

På toilettet eller i køkkenet, i de steder, hvor rørledningerne går gennem strukturen, skal hullet gøres større end rørets diameter.

Der skal være et hul, der kan fyldes med skummet polyethylen.

Således kan installationen af ​​kassen gøre dig i stand til at skjule kommunikation i badeværelset og toilettet, justere væggene og hjørnerne, skjule batterierne i køkkenet, justere loftet og også lave loftet med belysning.

Alt dette kan gøres hurtigt, billigt og i mange år.

Efter at have læst artiklen lærte du, hvordan du selv laver en kasse med gipsvæg.