Montering og tilslutning af vedhængslamper.

Vi har allerede overvejet, hvordan du forbinder og installerer alle de mest almindelige typer af lamper: lysekroner, overhead, forsænket, sconces, gadebelysning og landskabsbelysning. Nu er det fortsat at overveje en lidt mindre sjælden installationsmulighed med tilslutning af en vedhæng type armaturer, der er fastgjort til loftet ved hjælp af forskellige typer suspensioner.

Til ophængning af armaturets krop, kabler, rør eller den mest almindelige variant fra sovjetiske tider anvendes. Det er en armaturophæng på et forstærket elektrisk kabel.

De vigtigste fordele ved denne type armatur er nem installation med valg af ønsket installeringshøjde og efterfølgende vedligeholdelse.

Husk, at det ikke er nødvendigt at installere under 2 meter, for ikke at røre ved hovedet.


Anvendelsesområde.
Vedhængsbelysning er simpelthen uundværlig i værelser med højt til loftet. Ved hjælp af suspensionen er de installeret i den krævede højde, der giver den nødvendige mængde lys, og også processen med efterfølgende rengøring og udskiftning af lamper i dem er forenklet. Suspenderede lamper er ikke udskiftelige i produktion, i indkøbscentre osv. Det er ikke sjældent, at de hjælper med effektivt at løse problemet med lys belysning i enkelte huse og lejligheder. For eksempel, et poolbord eller køkken...

Den vigtigste suspension design.


Armaturet er ophængt fra loftet ved hjælp af et elektrisk kabel, der føder det, hvis isolering er specielt forstærket for at modstå armaturets vægt i lang tid uden skade og strækning (figur 1).

Armaturet kan også hænge på en metalkæde, og kablet vil være sammenflettet med det eller hænge side om side uden vægtbelastning (figur 2).

Der er design fra 2 til 10 lamper, som er suspenderet ved hjælp af kabler til loftet (figur 3), og der er modeller med samtidig suspension af flere identiske lamper (figur 4). Figur 5 viser en lampe med en baldakin, der hænger på tre kabler. Der er stadig nogle få variationer, men næsten alle er sat tilsvarende.

Enhedens vedhængslampe.
Armaturet består af en base med en monteringsplade, der er fastgjort direkte til loftet. Den anden hoveddel er lampeskærmen med baldakinen. Og den tredje del er suspensionen (kabel, kæde, kabel selv osv.). Armaturets design giver en klemme til at forbinde den til strømforsyningen og selvfølgelig lampen.

Installation og tilslutning af lampen.

1. Sluk for strømkontakten og kontroller, at der ikke er nogen fase med indikatorskruetrækker på det elektriske kabel, som vi vil tilslutte. Hvis fasen ikke er forsvundet, er koblingsboksen ikke korrekt loddet (se det korrekte ledningsdiagram), og den tilsvarende maskine skal være slukket!

2. Vi demonterer lampen. Fjern dækslet og fastgør monteringsstangen korrekt til loftet sammen med udgangen af ​​det elektriske kabel eller ledninger.

Sådan repareres i loftet i denne artikel.

3. Vi justerer højden til den ønskede værdi, da vi skruer skruerne på holderen og forkorter kablet og kablet til den ønskede længde. Lampen kommer som regel fra fabrikken med hængernes maksimale længde.

Når justeringen er afsluttet, afbryder vi overskydende kabel og kabel, hvis det ikke er muligt at skjule for meget af den resterende forsyning i lampens bund.

4. Tilslut lampen.

Fase og nul er forbundet til klemblokken, og hvis du har et tre-ledet netværk, er den tredje ledning enten direkte eller via klemblokken fastgjort til metalhuset.

5. Vi fastgør monteringspladen på lampens bund med et kabel ud af det og et elektrisk kabel med en patron.

6. Sæt loftet op.


Den mest almindelige mulighed er, når dækslet er fastgjort på patronen ved at dreje en særlig plastring med en tråd på den.

Det er alt, hvad der er tilbage for at installere lampen og tjekke ydelsen af ​​vores lampe.

Som du kan se, er der intet svært at gøre det selv!

Sådan installeres og tilsluttes lampen med egne hænder

"Lad der være lys!" Sagde elektrikeren og afbrudte alle ledninger. Ja, det er en banal situation, der kan ske for nogen, hvis teoretisk viden og praktiske færdigheder ikke er nok til at udføre installationen af ​​belysningsarmaturer. Belysningen af ​​moderne lejligheder er ikke begrænset til den klassiske lysekrone. Mangfoldigheden af ​​lamper imponerer over sindet og glæder kundernes fantasi, og installationsprocessen "fører til en blindgyde".

Lamper af forskellige designændringer kræver en individuel tilgang til deres installation. Produktets styrke, mængde og placering i interiøret er alle vigtige kriterier for korrekt installation og korrekt tilslutning af armaturet til de elektriske ledninger.

Lille uddannelsesprogram

Enhver belysningsenhed, uanset fabrikantens type og formål, omfatter altid to hoveddele:

Dette er måske det eneste postulat der forener alle lamperne indbyrdes. Alle andre kvalitetsegenskaber varierer fra:

 • type belysning oprettet;
 • hvilken type lamper der anvendes
 • det materiale, som patronen er fremstillet af.

Reflektor, dens sag og fastgørelsesanordninger - disse komponenter i enheden er også forskellige og bestemmes udelukkende af producenten.

Lampens installation er en ansvarlig og farlig forretning, men det betyder ikke, at kun en professionel mester kan installere enheden. Du kan selv gøre det hjemme for at installere lampen med egne hænder, hvis du følger instruktionerne, en sekventiel algoritme for handlinger og anbefalinger fra eksperter.

På stedet for lokalisering af belysningsindretninger er opdelt i:

 • loft (er suspenderet og indbygget);
 • vægmonteret;
 • gulv og bord;
 • bærbar (når fastgørelsesstedet ikke er fastgjort).

Væglampe: installer, tilslut

Væglampens mission er den lokale belysning af enhver zone i rummet eller fremhævelse af lysstrømmene på emnet. Sådanne anordninger ser spektakulære og attraktive ud, skaber rolige, romantiske og afslappende strømme af lys i huset.

Efter at have bestemt stedet for installation, er det tilrådeligt at forudbestille det elektriske kabel inde i væggen. Den kan placeres i straffen eller til gips.

Algoritme praktisk handling

1. Afbryd kablet før elektrisk arbejde:

 • Sluk for kontakten (automatisk);
 • tjek spændingen. Det må være fraværende;

2. Undersøg lygten, og følg den foreslåede ordning ved hjælp af instruktionerne til belysningsapparatets sæt.

3. Belysningsvæggenes krop med specielle åbninger til fastgørelse af armaturet er fastgjort til væggen på det sted, hvor du planlægger at installere det.

4. Pencil markere hullerne;

5. Sæt instrumentkassen til side;

6. Gør hullerne under anvendelse af en perforator (hvis væggen er mursten eller beton) eller en boremaskine (hvis væggen er luftet eller gipsvæg), idet der tages hensyn til både dybden og diameteren af ​​de anvendte fastgørelsesdele.

 • hvis væggen er mursten eller beton, vil dowels gøre
 • hvis væggen er gipsplader eller har udseende af et plastpanel, er enheden monteret ved hjælp af mol;
 • huller er let lavet med en perforator, hvis væggen er lavet af mursten eller beton;
 • Hvis vægge er gips eller gasbeton, skal du bruge en almindelig boremaskine.

7. Fastgør enhedens bund (hus) på væggen;

8. Slut belysningsenheden til det elektriske netværk ved hjælp af en klemme. Den er placeret inde i armaturet;

9. Kontrollér drift efter tilslutning.

Loftsinstallationsregler for lofter

Forberedende fase

 • Start installationsprocessen, gør dig fortrolig med typen af ​​krog. Dette er vigtigt! Tross alt er krogtypen anderledes og afhænger af typen af ​​loft. I betragtning af at producenterne ikke indeholder flere typer kroge ved plukning, skal du derfor købe det selv;
 • Sørg for at købe øvelser og dowels under krogen. De skal matche perfekt i størrelse;
 • Forbered værktøj: perforator, boremaskine.

Sådan ser en krog til montering af en vedhængslampe ud.

Den vigtigste praktiske fase

 1. Bor et hul til dyvelen.
 • Ofte i boliger fremstillet af armeret beton er der allerede forsynet med færdige fastgørelsesdele. Derfor reduceres installationstrinnene;
 • Hvis loftet er lavet af træ, er installationsprocessen ens i handlinger;
 • Nedhængte loftkonstruktioner kræver brug af kroge af speciel form. Hvis krogformen er standard, er det nødvendigt at sætte skiver.

Gipsplankophæng: Nuancerne ved montering af lampen

 • Når du monterer krogen i et ophængt gipspladereduktør, skal du rette sin kasse af træ eller metal;
 • Hvis der ikke er en sådan boks, kan den monteres i en almindelig træbjælke, hvis størrelse er 10 cm 2.

Indbygget: installationsteknologi

Indbyggede belysningsanordninger adskiller sig fra tidligere modeller i et helt andet installationsprincip.

Nyttige oplysninger. For denne fremgangsmåde til forsyning af lys er det nødvendigt at forberede hullerne i de hængslede loftsstrukturer på forhånd.

Indledningsvis (under installationen af ​​loftet) åbner hullerne, og tilslut derefter de elektriske ledninger til dem;

 • Under installationen skal du bruge terminaler, en skruetrækker og en kniv. Kog dem;
 • De indbyggede belysningsenheder er udstyret med fjederbelastede klip, som skal trækkes opad for nem montering af armaturet i hullet.
 • efter fastgøring af klemmerne forsigtigt lavere. Produktet skal tage den rigtige position;

 • Tilslut lampen;
 • er klar.
 • Skema-svar "Sådan tilsluttes en spotlight?"

  Et simpelt kredsløb bestående af en strømkilde, en switch og selve selve belysningsproduktet er helt identisk med hensyn til tilpasningsevne til forbindelsesdiagrammerne for standardprøver.

  Spotbelysningsprodukter omfatter brugen af ​​pærer med en total effekt på 12 watt.

  Sådan repareres lampen, hvis loftspændingen?

  Lampens belysningsarmatur forekommer på en særlig suspension, den såkaldte basisoverflade;

  • hvis det besluttes at lave et hul selvstændigt, så før processen med at skære bladet, er det nødvendigt at lægge en forstærkningsring i stedet for det fremtidige hul;
  • Når limen er helt tør, kan du begynde at skære fra indersiden af ​​ringen;

  Trin for trin

  En sådan metode til montering af armaturer på loftet giver dig mulighed for at installere både overhead og hængende produkter, og det er ligegyldigt, om det er en betonloftflade eller en ophængt konstruktion.

  1. Klargør de nødvendige materialer og værktøjer (dowels, skruer, skruetrækkere, nøgler, borer).
  2. Lav huller under dowels.
  3. Fastgør stangen med skruer.
  4. Monter loftet ved hjælp af møtrikker, bolte og skruer.

  Som du kan se, er der vanskeligheder, men tilgængeligheden af ​​et kvalitetsværktøj, relaterede materialer og selvfølgelig fingerfærdighed vil medføre et vellykket resultat. Det vigtigste er at kende metoderne til installation og at vælge den rigtige installationsproces for dit eget individuelle tilfælde. Hvis problemerne stadig opstår, skal du bruge videotips eller fotoredigeringer af "erfarne". Held og lykke!

  Montering af armaturer i et hængende loft - belysningsinstallationsmuligheder

  Moderne loftstrukturer kan installeres i ethvert rum. Inden installationen skal du vælge en passende lyskilde. Installation af armaturer i et hængende loft involverer brug af forsænket armaturer, lysekroner eller lamper, der er fastgjort til profilen. Installation af hver type enhed har funktioner.

  Installation af punktlyskilder

  Ledningsdiagrammet i det falske loft på indbyggede lamper er ikke kompliceret. Det er endda muligt at installere punktbelysningsenheder alene. Ved valg af et system til montering af sådanne apparater er det nødvendigt at tage højde for, at længden af ​​den elektriske ledning mellem dem og den nuværende transformer ikke må overstige 2 meter.

  For at installere lamperne af denne type i det hængende loft, gøres som følger:

  1. For det første bane ledningerne.
  2. Udfør derefter markeringen af ​​loftoverfladen.
  3. Bor et hul i lærredet. Hvis den forsænkede lampe har en firkantet form, kan du bruge stiksavet.
  4. Træk i kablet i hullet, men før det skal det sikkert være strømforsynet.
  5. Så ledes kablet ud.
  6. Lampen er forbundet til kablet.
  7. Den monterede armatur skal fastgøres i hullet. For at gøre dette skal du bruge fjederklammerne, som er placeret på lyskildens hus.
  8. På det sidste stadium af montering af en spotlight i et falsk loft er en pære indsat i den og en dekorativ ring sættes på.

  Korrekt installation af belysning

  Det er muligt at udføre arbejdet med installationen og tilslutning af armaturer i en hængende loftkonstruktion med egne hænder, men for dette er det nødvendigt at følge sikkerhedsforskrifterne nøje.

  For at fortsætte med installationen skal du forberede:

  • belysningsudstyr;
  • pærer;
  • feed drev;
  • isolerende tape;
  • kabel ærmer;
  • switch.

  Eksperter anbefaler ikke at anvende lamper, hvor strømmen ikke overstiger 40 watt, ellers begynder de at opvarme lærredet, og det vil helt sikkert medføre skade på loftkonstruktionen.

  Der er en vis sekvens i, hvordan man forbinder lamper på et falsk loft:

  1. Først skal du distribuere ledningerne og derefter rette dem.
  2. Herefter skal du bestemme placeringen af ​​belysningsenheden. Samtidig er det nødvendigt at undgå områder, hvor sømmer støder op.
  3. De borer huller med den krævede størrelse under hensyntagen til, at deres diameter skal være lidt mindre end denne parameter ved den yderste kant af den installerede lyskilde.
  4. Gennem hullerne trækker tråden, skæres den og udsætter sløjfen.
  5. For at forbinde lampen har du brug for to ledninger, hvis længde ikke kan være mere end 12 centimeter.
  6. Den ene ende af ledningen er fastspændt i terminalen.
  7. Armaturet er fastgjort til loftoverfladen med hæfteklammer.
  8. Før lampen sættes i loftet, er et strømkabel tilsluttet konstruktionen.
  9. Når du har installeret lampen, skal du sørge for, at belysningen virker. Samtidig må vi ikke glemme den rettidige isolering af bare ledninger.

  Uafhængigt arrangement af loftet med belysning

  Inden du forbinder lyspæren i det falske loft, skal du vælge det sted, hvor lamperne skal installeres. Installationen af ​​loftkonstruktionen med belysning indebærer opførelse af en kasse med gipsplader, men du kan tilslutte belysningen uden den.

  Hvis det er planlagt at lave en kasse fra et gipsplader, er det nødvendigt at tage højde for et par nuancer:

  1. Højden af ​​dette design bør ikke være mere end 20 centimeter fra loftet.
  2. Den nederste kant af kassen skal nødvendigvis fremføres fremad med 7 - 9 centimeter.
  3. Installation af LED-lamper på loftet er lavet på bunden af ​​nichen.

  Hvis kassen ikke bliver brugt, udføres baggrundsbelysningen som følger:

  1. Marker vedhæftede punkter på enhederne.
  2. Langs omkredsen af ​​loftoverfladen tegner en linje.
  3. Ved hjælp af klæbemiddel sammensætning, fastgør LED tape.
  4. Hvis overfladen af ​​det hængende stof er hvidkalket, er metal hjørner fastgjort til deres base.

  Funktioner ved installation af vedhæng lamper

  Normalt udføres monteringen af ​​vedhængslamper, når rummet har et højt loft. I dette tilfælde anbefaler fagfolk, at de foretrækker modeller, hvor loftet er rettet ned. Dette er nødvendigt, så overfladen af ​​loftkonstruktionen ikke overophedes.

  Den optimale afstand mellem baldakin og lærred er 25 - 40 centimeter afhængigt af den anvendte type pærer. Ekstern installation af lampen betragtes som den mest enkle, den udføres ved hjælp af en krog, plade eller monteringsplade. Arbejde skal udføres efter at deaktivere rummet.

  Brug af realkreditlån til belysningsarrangement

  For at installere lampen i falske lofter på indlejrede dele er de lavet af plast, krydsfiner, træstænger eller metal. Elementer af naturligt træ skal behandles med beskyttende stoffer.

  Under punktet skæres belysningsarmaturerne ud af de færdige plastformer. De har en pyramide struktur, som er samlet fra firkanter eller ringe med forskellige diametre. Den nødvendige hulstørrelse opnås ved at skære den overskydende del af platformen.

  Til installation af vedhæng lamper har brug for mere massive indlejrede elementer, overføre lasten fra lysekrone til loftet eller andet grundlag. Du kan bruge både færdige platforme og lave dem selv. Materiale til realkreditlån bør være fugtighedsbestandige og holdbare.

  Montering og installation af lysekroner og lamper

  Installation af belysningsudstyr - en proces i forbindelse med behovet for at udføre forskellige elektriske arbejder. Kvalitetsniveauet for deres implementering har direkte indflydelse på enhedernes funktionalitet. Korrekt placering af modeller hjælper med at skabe originalt design og spektakulære belysningssammensætninger.

  Fordelene ved professionel installation

  Med hensyn til specialisterne i vores firma vil du kunne sætte pris på fordelene ved professionel installation af belysningsudstyr:

  • Nøjagtighed. Sortimentet af produkter kombinerer modeller med komplekse, udsmykkede former, skrøbelige dekorative elementer og forskellige former for fastgørelse. Erfarne håndværkere garanterer pålidelighed, installationens holdbarhed, sikkerhed for alle detaljer under montage. Tjenester omfatter fejlfindingskontrolsystemer.
  • Fremragende kvalitet af forbindelse. I første fase af guiden vil de studere kabelfunktionerne, bestemme strømmen, vælge den elforbindelse, der passer bedst til denne enhed, og installer kablerne.
  • Kompetente arrangement af udstyr. Specialister vil hjælpe med at bestemme de mest succesfulde placeringer af produkter, afhængigt af deres formål, tekniske egenskaber, for at give den nødvendige funktionalitet af lamper og væglamper som hoved- eller ekstra belysningskilde.
  • Sikkerhed. Alle ledninger er sikkert fastgjort og krympet, produkterne er grundigt fastgjort til overfladerne. Omhyggelig opmærksomhed på alle detaljer eliminerer sandsynligheden for kortslutning, andre problemer af lignende art, for at sikre produktets langsigtede drift.

  Ring til specialisterne i vores firma! Vi er enige om installationstid, det mest bekvemme for dig! Takket være effektiviteten og kvaliteten af ​​professionel installation af belysningsudstyr, vil du i de kommende dage kunne nyde skønheden i dit nye look. Garantien omfatter alle typer værker.

  Lysekrone installation

  Lysekrone installation er en proces, der kræver specifik viden og erfaring. Virksomheden "ASP Light" garanterer den upåklagelige kvalitet af installationsarbejdet. Vores herrer vil gøre en pålidelig installation af fastgørelsesdele af enhver type eller sikre sig styrken af ​​gamle elementer, udføre en korrekt forbindelse af elektriske kredsløb, hurtigt og præcist montere en lysekrone af enhver størrelse. Ring til virksomhedens ledere! Vi er enige om en passende tid til installation.

  Sconce installation

  Installation af sconces - en proces, der mindst kræver den kompetente implementering af elektrisk arbejde. Tjenesten i vores virksomhed kombinerer foranstaltninger til undersøgelse af ledningsfunktionerne, beregning af strømmen, bestemmelse af lampens optimale placering, pålidelig montering af fastgørelsesanordninger og montering af enheden. Samarbejde med fagfolk garanterer sikkerhed, funktionalitet ved brug af sconces, hjælper med at skabe et attraktivt design af rummet.

  Monteringsarmaturer

  Armaturinstallation er et sæt aktiviteter, der giver dig mulighed for at installere nye lyskilder og oprette et originalt rumdesign. Professionals i vores firma udfører det fulde sortiment af arbejde, der er nødvendigt for at opnå det ønskede resultat: de vil hjælpe med valget af placeringen af ​​enhederne, vil lede ledningerne, udføre en pålidelig fastgørelse af enheder. En monteringsrækkefølge er tilgængelig til enhver form for armatur: hængslet, overhead, forsænket - på alle typer overflader, herunder stræk, lim, arkmagasinerede lofter.

  Montering af gulvlamper

  Montering gulvlamper - en procedure til hurtig gennemførelse som kræver tilstedeværelse af særlige færdigheder. Specialister fra firmaet "ASP Light" hjælper hurtigt og præcist med at montere en belysningsenhed. Masters vil sørge for at alle dele er til stede, kontroller korrekt forbindelsen mellem strømbærende elementer, sørg for, at der ikke er nogen forvrængninger, når du installerer skiver, andre komponenter. Appel til professionelle vil lette sandsynligheden for mangler under samlingen. Føreren vil fjerne alle mulige mangler i løbet af arbejdet.

  Korrekt installation af armaturer i armstrongloft

  Armstrong rack-type lofter er meget udbredt i kommercielle og offentlige bygninger - kontorer, indkøbscentre, butikker og offentlige kontorer. Deres installation er billig, såvel som forbrugsstoffer, og installationen af ​​lamper i Armstrong er endnu nemmere at udføre end i ethvert andet loft med en anden finish.

  Loftsfunktioner

  Armstrong Rack False Ceiling har sine egne designfunktioner samt passende armaturer til det. Blandt de vigtigste funktioner:

  1. Hastighed og nem installation med minimal støv og snavs.
  2. Installation kan ske med hånden.
  3. Komfort til maskering af kommunikation af enhver type og størrelse. Loftet ved hjælp af særlige suspensioner kan sænkes efter behov.
  4. Nem adgang til hver enhed.
  5. Elementær installation af speciel belysning i stedet for loftsafsnittene. I dette tilfælde vil ledningerne ikke være et problem. Størrelsen af ​​hver sektion af loftet er 60x60 cm - det er let at bygge ny elektrisk kommunikation.

  Det er vigtigt! Til installation af en speciel belysningsenhed på grund af sin faste vægt er det nødvendigt at installere yderligere forstærkningsbøjler. Dette vil bidrage til at eliminere sagging af hele strukturen.

  Armstrongloft har et attraktivt udseende.

  Blandt fordelene ved Armstronglofter og deres lamper:

  • Nem installation på en hvilken som helst del af loftet. Størrelsen på enheden er den samme som den dekorative celle, fjern loftelementet og installer en belysningsenhed i stedet, det tager ikke mere end 1-2 timer.
  • Ensartet belysning. For at gøre dette placeres enheder i et skakbrætmønster. Dette hjælper med at fjerne mørke områder.
  • Tilføjelse af nye kilder til lys uden begrænsning sker på samme måde som at erstatte dem med dekorative loftselementer.
  • Nem adgang til ledninger og fastgørelseselementer.
  • Hver lampe har anti-vandal beskyttelse, som sikrer sikkerhed for lyskilder. I tilfælde af kviksølv fluorescerende lamper er dette et betydeligt plus.
  • Lamper, der anvendes til Armstronglofter, kan installeres i hængende lofter og gipsplader. I det første tilfælde er lyselementet kun en LED. Til installation i sådanne lofter har sine egne egenskaber.

  Der er også ulemper, blandt dem er den primære standard udseende. Også forbrugerne noterer sig den høje pris på hver enkelt lampe.

  Hvilken slags armaturer passer?

  De vigtigste krav til lampen til Armstrong - er dens størrelse, cellens standarddimensioner - 595 ved 595 mm. Modeller fremstilles specielt til sådanne suspenderede strukturer. Unified Products forenkler installationen. Sådanne standardbelysningsenheder er udstyret med fluorescerende, sjældent LED lineære lamper. Placer dem så, at belysningen er ensartet. Dette fremmes af reflektorer, der leveres i designet. En sådan lampe er designet til fire lamper.

  Der er lamper til ½ celle størrelse, for sådan installation af en ekstra skinne er nødvendig, og resten af ​​blokken er optaget af et dekorativt element.

  Installation af eventuelle runde, firkantede indlejrede eller overliggende spotlights er mulig. Hovedkravet er korrekt montering af monteringshullet på lysindretningens dimensioner og oprettelse af en monteringsplatform inde i konstruktionen. Den skærer ind i den dekorative plade, installationen udføres i henhold til standardordningen for lignende enheder. I nogle tilfælde er det muligt at installere suspenderede lysekroner, hvis lofterne i rummet er ret høje. Hvis lysekronen er medium eller tung, skal den fastgøres til loftet.

  Hvad kræves til installation?

  Armstrong loftarmaturer installeres, når overhead rackkonstruktionen allerede er monteret. For at installere lampen du har brug for:

  1. Skruetrækker sæt.
  2. Stepladder - højden af ​​vandløbene er stort set mere end 3 meter.
  3. Tang.
  4. Isoleringsbånd eller krympeslange.
  5. Indikator.
  6. Faktisk lampe.
  Celler til installation af lamper

  Montering proces

  Minimumsafstanden mellem niveauet for Armstrong-efterbehandlingsloftet og udkastet er 20 cm, mindre er ikke tilladt, da standard raster-armaturet ikke kan indbygges. Før montering er det nødvendigt at kontrollere, om der er yderligere forstærkende bøjler i armaturinstallationsstederne.

  Det er tilladt, hvis der er 1 fastgørelse på 2 celler til armaturet, men hver kvadrat skal have 4 suspensioner. Hvis udøvende kunstnere har gemt, skal der desuden i forbindelse med installationen af ​​enheden fastgøres til udkastet til særlige kabler-suspensioner. På grund af dette vil det være muligt at reducere trykket på hældningsloftets ophængte struktur.

  Før lygten fastgøres, er det nødvendigt at fjerne lamper, reflektorer, diffusorer derfra, kun startudstyr forbliver på kroppen. Sådanne manipulationer vil medvirke til at reducere vægten af ​​lampen, og dens installation kan udføres uafhængigt. Rammen er desuden placeret i cellen og er kombineret med den som et element i puslespillet.

  Hvis der er monteret ikke-standardbelysningsanordninger, og spotlights eller suspenderede, så er der et hul skåret ud for dem i den dekorative plade, og enheden indsættes i den, analogt med at installere dem i gipspladens falske lofter.

  Ledningsdiagram

  For at oprette forbindelse til netværket ved hjælp af en standard 4x18-skema. Anbefalinger, der hjælper med at udføre alt korrekt ved hjælp af teknologi:

  Armaturforbindelse

  1. Ledninger under loftet skal være gemt i korrugeringen, som er sikret med kabelbindere. Dette vil medvirke til at forhindre sagging og beskadigelse af skrøbelige dekorative plader.
  2. Krydsningsboksen bør placeres i nærheden af ​​belysningsenhederne, for at føre strømkablet til hver lampe.
  3. Installer lyspærer og reflektorer, efter at armaturet er anbragt.
  4. Tilslut kabler: nul (blå) tilsluttes til klemkortet via N-stik, fase (hvid / rød) - til klemme L.

  forebyggelse af ulykker

  Armstrong loftslampe er en elektrisk belysningsenhed, så når du tilslutter det, skal du følge sikkerhedsforanstaltningerne:

  • Før du arbejder med ledninger, skal du slukke for strømmen.
  • Før du berører kablerne og efter montering med indikatoren, skal du kontrollere, at der ikke er strøm.
  • Det er nødvendigt at forsigtigt isolere de kabler, der blev brugt til at forbinde.
  • I arbejde til at bruge værktøjer med plastik eller gummihåndtag.
  • Tilslut ikke alene, i tilfælde af elektrisk stød, vil den anden person kunne levere førstehjælp.
  • Pas på jordforbindelse.
  • Forbindelsen gennem twist er bedre ikke at. Denne metode er meget upålidelig.
  • Forbind kun strømmen på panelet efter kontrol af hele isoleringen og den korrekte tilslutning.
  • Hvis der ikke er nogen færdigheder i at arbejde med elektrikere, er det bedre at overdrage forbindelsen til specialister, satser for sådanne værker er ret overkommelige.

  konklusion

  Armstronglofter er meget efterspurgte, og de er allerede gået ud over grænserne for kontorbrug, og mere og mere ofte betragtes sådanne modeller for badeværelser, værelser med lave eller mellemstore lofter.

  Installation af lamper i loftet - vi planlægger og tilslutter

  Hvis du har planlagt at installere armaturer i et falsk loft selv, vil det være nyttigt at behandle detaljerne i en sådan operation i detaljer. Derefter vil installationen sikre uafbrudt og højkvalitets arbejde med lyskilder.

  Suspended ceiling spotlights - nuværende belysning

  Suspended ceiling designs i dag nyder stor popularitet blandt elskere af smukke interiører i forskellige boligområder. Til sådanne lofter bør belysningsudstyr vælges omhyggeligt. Dette skyldes det faktum, at lamperne på dem udfører ikke kun en praktisk funktion. De gør det også muligt at opdele værelser i flere separate zoner og danne et harmonisk design af rummet.

  Belysning med spotlights

  Traditionelle glødelamper bruges nu sjældent. De er en forældet belysningsmulighed - uøkonomisk og ikke i tråd med moderne tendenser i design af stuer. Tungvægte lysekroner monteret på en ophængt struktur giver heller ikke meget mening. Især hvis højden af ​​rummet er beskeden størrelse. I stedet for voluminøse lysekroner og almindelige lamper i vores dage kom bedre belysning. Hvis du planlægger at oprette et originalt loftdesign, anbefaler eksperter, at du bruger LED- eller spotbelysningsudstyr til dette formål.

  Den første af disse kræver et minimum af elektricitet, de er kendetegnet ved en lang levetid. Men som en fuldverdig kilde til belysning bliver de normalt ikke brugt, hvilket er forbundet med en objektivt lav effekt af sådanne lamper. Ofte er de indstillet til at fokusere på eventuelle indvendige detaljer.

  Men spotindretningerne (de kaldes ofte pletter) anerkendes af fagfolk som en ideel mulighed for højkvalitets indendørs belysning. Sådanne lamper bruger forskellige typer lamper, de arbejder fra netværk med en spænding på 12 og 220 V, afviger fra hinanden i en konstruktiv ordning. Præcis punkt enheder er nu monteret på ophængte strukturer i de fleste boliger. Pletterne fordeler ligeledes lyset rundt i rummet. Samtidig gøres installation af spotlights i et hængende loft med hånden. Om det videre.

  Hvad er nødvendigt for installation af pletter - vi vælger og køber elteknik

  For at installere lyskilder af interesse for os, skal du købe lamperne selv og lamper til dem - halogen eller fluorescerende (du kan også bruge traditionelle glødelamper, men du bør undvære dem), strømforsyningskabel, eltape eller specialvarmekrympe (isolering), ærmer ) til ledningsforbindelser, skift. Lampeffekt til hængende loft må ikke være mere end 40 watt. Hvis du tager stærkere produkter, kan loftkonstruktionen blive forringet på grund af for høj varme.

  Halogenlamper er dyre. Men på den anden side har de mange driftsmæssige fordele:

  • kompaktitet (deres højde overstiger ikke 4 cm)
  • høj rentabilitet
  • bredt lys spektrum.

  Sådanne pærer arbejder med en transformer, der sænker spændingen til 12 V, eller fra et normalt netværk. Du kan tilslutte en lysdæmper til dem, hvis du vil selvstændigt justere lysstyrken af ​​halogenlyset. Men dimmeren er ikke forbundet med fluorescerende produkter. Ja, og dimensionerne af disse pærer er store nok, hvilket komplicerer processen med at installere dem i falske lofter. Den elektriske ledning til installation af belysning er valgt under hensyntagen til det specifikke materiale, hvorfra loftkonstruktionen er konstrueret.

  Hvis du laver det af plast eller træfiberprodukter (MDF), skal du købe et kabel RKGM (det er kendetegnet ved et højt brandniveau). Til gipsplader og aluminiumslofter kan en enklere VVG-ledning med tre eller to ledere anvendes. Terminal blokke købe nogen. Men husk - disse elektriske stik er kategoriseret regelmæssigt serviceret. Det betyder, at du skal kontrollere deres stramning hver 6. måned. Ellers er der sandsynligheden for deres charring forårsaget af opvarmning af armaturerne.

  Lignende problemer opstår ikke i tilfælde, hvor ledningerne er forbundet med kobber-tinnede (eller rent kobber) ærmer. Derfor er det bedre at bruge dem. Vi tilføjer det for at beskytte områder af forbindelsesledninger med belysningsarmaturer, skal du altid bruge et varmekrympeslange eller almindeligt elektrisk tape. Direkte montering af en spotlight i et hæftet loft udføres i flere faser:

  1. Belysningssystemdesign.
  2. Elektriske ledninger til de punkter, hvor lyspærerne vil blive placeret.
  3. Oprettelse af huller til belysningsenheder.
  4. Tilslutning af inventar, deres fiksering og efterfølgende testning for ydeevne.

  Nedenfor vil vi snakke om alle disse faser mere grundigt, så du nemt kan gøre belysningen med dine egne hænder.

  Belysning installation - ingen grund til at være en elektriker for at få det rigtigt

  Konstruktionen af ​​belysningssystemet til lofter er udviklet, før alle elementer i den ophængte konstruktion er monteret. Dette er især vigtigt, når du implementerer loftsløsninger på flere niveauer. På dette stadium er det vigtigt at huske, at armaturerne skal være mindst 0,6 m væk fra vægfladerne, og der skal opretholdes en afstand på ca. 100 cm mellem de enkelte belysningsenheder. Designet udføres således, at ingen armatur falder på de dele af slangen, som efterfølges vendt materiale.

  Også før rammens dannelse skal du udskille ledningerne (hver lampe skal tilsluttes til eget ledninger), og derefter fastgøre de elektriske kabler. Så er det slet ikke svært for dig at få ledningerne efter at have boret huller til lamperne og tilslut dem. Fastgørelse af ledningerne er ønskeligt at producere plastikbånd. Fastgør fikseren med noget kabelslæk, ikke overtræk det. Således beskytter du ledningerne fra brud under dens termiske deformation, der observeres under brug af belysningen.

  Sørg for at lave små sløjfer (centimeter på 13-15) på steder, hvor hullerne til lamperne skal bores. I dette tilfælde vil det være meget nemt for dig at forbinde ledningerne.

  Efter installation af loftkonstruktionen skal du begynde at lave huller i huden. Denne operation er nemmest at udføre en krone på træ. Det bruges også til at forberede hakene til installation af kasser til stikkontakter. Tværsnittet af de teknologiske huller vælges som følger. Borede huller skal have en diameter, der er lidt mindre end størrelsen af ​​den indvendige del af pletten og 3-4 mm større end den ydre del af belysningsenheden. Normalt er hullernes størrelse 6-7,5 cm.

  Nu kan du tilslutte ledningerne til individuelle lamper. Træk kablet til præfabrikerede sløjfer, skær det i en bøjning, glat det ud. Derefter forbindes ledningen (den ene kant er forbundet til forsyningskernen, den anden er fastspændt i terminalen på stedet). Det er vigtigt ikke at lave en fejl. Læs omhyggeligt markeringene på lysarmaturet (nul er angivet med bogstavet N, fasen med bogstavet L). Som du forstår, udføres alt arbejde med elektriske ledninger udelukkende i et deaktiveret rum.

  Det næste trin - fastgørelsesarmaturer. Det er alt elementært. Fold tilbage hæfteklammer på siderne af stedet. Indsæt dem i loftet struktur. Efter denne installation vil beslagene selv trykke på armaturet til loftet. Nu kan du tilslutte strømforsyningskabel til el-boksen og kontakten. Tænd lyset og beundre, hvor elegant du kan dekorere dit loft med punkterede enheder. Bemærk, at LED-lamperne er monteret på samme princip. Men de skal nødvendigvis tilsluttes en spændingsspænding (op til 12 V) af strømforsyningen.

  Montering af vedhængslamper

  I dag vil vi se på vedhængslys, nemlig processen med at installere loftbelysning.

  Tidligere har vi allerede overvejet tilslutning og installation af stikkontakt armaturer og installation af overliggende armaturer. I forlængelse af dette præsenterer vi til din opmærksomhed en detaljeret, trinvis fotobeskrivelse - installation af loftshængslamper. I den viser vi detaljeret processen med installation af vedhængslamper. Efter denne vejledning kan du selv installere næsten enhver loftshængslampe.

  Vi installerer den hængende armatur på en gipspladens loftkanal, hvor de elektriske ledninger tidligere var lagt til tilslutning af 220V spotlights i henhold til skemaet vist i billedet nedenfor.


  Overvej komponenterne i et konventionelt punkt vedhæng lampe, disse omfatter:

  - chuck på fleksibel wire

  - lampeskærm med en plafond

  - lampe (normalt solgt separat)

  Nu går vi videre til installationen af ​​lofthængslampen:

  1. Marker centrene for placeringen af ​​armaturerne på installationsstedet, og lav så små huller til at nå de strømkabler, der ligger i kassen under ledningsfasen.

  2. Sæt skruerne fast, der fastgør monteringsbjælken ved bunden af ​​vedhængslampen.

  4. Sluk for strømmen på installationsstedet. For at gøre dette i det elektriske panel er det nødvendigt at flytte spændene til strømafbrydere i "slukket" tilstand. Normalt er dette den position, hvor håndtaget peger ned. Hvilken maskine skal være slukket, hvis de ikke er underskrevet, bestemmes empirisk, slukker dem en efter en og kontrollerer f.eks. Med en indikatorskruetrækker, tilstedeværelsen af ​​spænding i ledningerne på installationsstedet. I ekstreme tilfælde skal du slukke for alt. Men så igen, sørg for at sikre, at der ikke er elektrisk strøm! Vi anbefaler ikke at bruge en lyskontakt til at slukke for strømforsyningen, der er altid en chance for at det bryder nul, og fasen går kontinuerligt.

  5. Det næste skridt er at justere længden af ​​vedhængslampen, dette er et meget vigtigt øjeblik. Hvis der er flere lamper, skal du justere dem alle sammen. Således vil vi justere den afstand, som armaturerne vil "hænge" fra loftet. I første omgang sætter producenten den maksimale længde, som ikke passer til alle.

  - Den blå kerne i strømkablet er nul, med armaturets blå ledning.

  - Den hvide kerne er en fase med en brun lampetråd.

  - Den gulgrønne kerne i forsyningskablet er en beskyttende nul (jord) med en gulgrøn ledning forbundet til armaturets bund.

  Hvordan man bestemmer, hvilken af ​​ledningerne der er fasen, nul, og hvilken jording selv, vores detaljerede vejledning hjælper dig - HER.

  9. Løsn fastgørelsesringen fra lampeholderen

  10. Derefter sætter vi patronen på en dekorativ lampeskærm med en loftsplade og fastgør den med en fastgørelsesring.

  11. Det er fortsat at installere lampen. I vores tilfælde er E27-basen installeret i armaturerne, og de tilsvarende energibesparende lamper anvendes.

  Det er vigtigt! Når du installerer lampen, må du ikke røre den med dine bare hænder for lang og pålidelig drift. Det er bedre at gøre dette i beskyttelseshandsker.

  Nu, efter denne vejledning, vil du være i stand til selv at installere loftslygter af næsten enhver art.


  Hvis du har spørgsmål om artiklen eller under selvinstallationen af ​​overlygter, lad dem være i kommentarerne til artiklen, vil vi med glæde svare.

  Måder at installere armaturer på loftet

  I arbejdet i ethvert elektrisk kredsløb er der altid opmærksom på stabiliteten og kvaliteten af ​​installationen. Belysningssystemer, især dem, der ligger over hovedet, skal fastgøres sikkert i bygningens kraftelementer og opbevares i dem, når de udsættes for belastninger af forskellige typer.

  De mest almindelige metoder til at installere armaturer i loftet kan opdeles ved brug:

  på industrielle produktionsfaciliteter

  i boligområder.

  Funktioner af industriel belysning

  I laboratorier, workshops, workshops skal lyset ensartet belyse hele arbejdsområdet. For at gøre dette skal du ofte bruge store fluorescerende lamper, som fordeles i rækker i en bestemt højde.

  Metoden til fastgørelse kan være anderledes. Enkelt udstyr er mere bekvemme at fastgøre direkte på loftets overflade.

  Den høje højde og behovet for at rumme et stort antal sådanne lyskilder skaber dog visse vanskeligheder under installationen og deres efterfølgende vedligeholdelse.

  Derfor er det mest anvendte kabelsystem. Producenter producerer endda specielle designs af kabelkabler og ledninger til sådanne belysningsinstallationer.

  Et sådant system til placering af armaturer gør det muligt at frigøre loftet fra at montere yderligere strukturer på det og bringe lyskilder tættere på arbejdspladsernes overflader.

  Ved denne metode skabes der en ekstra belastning på de vægge, hvor fastgørelsesanordningerne er installeret. Bygninger lavet af betonplader har sædvanligvis en øget sikkerhedsmargin og modstår de kræfter der påføres dem godt. En mur af skumblokke eller mursten har egenskaber. De skal testes for deres evne til at modstå indsatsen af ​​det spændte kabel og om muligt bruge bærerkolonner til disse formål.

  En af mulighederne for tilslutning af kabelsystemet er vist på billedet nedenfor.

  Der er en adapter og strammer med en krog, som kablet er tændt på. Området af vaskemaskinen, der ligger mellem stiften og væggen, er det ønskeligt at vælge mere. Nogle gange for at jævnt fordele belastningen på vægplanet i stedet for skiverne, installeres metalplader eller hjørner.

  Måder at installere armaturer på loftet i boligområder

  Loftets design, materiale og tykkelse påvirker metoden til installation af kunstige lyskilder på den.

  Betonlofter

  Fastgørende ledning

  I bygningsbygningerne i den gamle bygning tog bygherrer i stedet for installationen af ​​lampen på loftet ikke kun de elektriske ledninger, men også et stykke ståltråd for at installere lysekronen. Armaturhuset blev suspenderet på dette bygningselement.

  Elektrikerne havde kun brug for at forbinde ledningerne fra lysekronen til de elektriske ledninger gennem krydsekassen og luk krydset med en dekorativ beskyttelseshætte.

  krog

  Den samme metode virker i de fleste moderne bygninger. Kun her kan lysekronens placering, udarbejdet af bygherrerne, ikke altid tilfredsstille ejerne kreative hensigter, som har besluttet at lave den oprindelige designløsning til belysning af værelset.

  I dette tilfælde for at hænge lysekronen på et nyt sted, er det nødvendigt at fastsætte krogen. Denne fastgørelse med forskellige måder at montere på loftet kan findes i salg.

  Krogen med en dowel har den mest enkle design og installationsmetode, men er velegnet til lofter lavet af betonplader. Det er nødvendigt at bore et hul i dem med en diameter svarende til tykkelsen af ​​dykkeren til den fulde dybde af dens indgang.

  Derefter drives dybden ind i hullet, og derefter skrues krogen fast. Da han flyttede, sprængte han dykkernes monteringsplader og klæbte det fast i betongpladens hul.

  Monteringskonsol

  Denne type fastgørelse ligner installationen af ​​en krog med en dowel, kun pladen er fastgjort i det mindste på to steder med selvdrejende skruer med dowels. Hullerne på lysekronens krop indsættes i stifterne, og de dekorative fastgøringsmøtrikker skrues på dem.

  Mange moderne lysekroner, især dyre design med LED-lamper, bånd og fjernbetjening via radiokanalen via fjernbetjeninger, er charme skabt til montering i loftet netop ved denne metode. Og monteringsbeslaget selv er inkluderet i apparatets sæt.

  Husmesteren, der besluttede at installere en sådan lampe, selv på stedet af den gamle lysekrone, bliver nødt til at bore nye huller og montere en monteringsbeslag nær el-ledningens udgang fra loftet, som vist på billedet ovenfor.

  Letvægter

  Den tynde understøtningsstruktur af bygningselementer tillader ikke at montere fastgørelseselementer i den til fuld dybde. Til et sådant loft anvendes en installation baseret på indsættelse af en fikseringsplade gennem hele tykkelsen af ​​loftet og fastsættelse af den på ydersiden. Til dette formål anvendes:

  1. Fastgør kroge med drejestop eller plader;

  2. aflange bolte med trykbræt.

  Den anden monteringsmulighed er noget enklere, men den kan kun bruges, hvor det er muligt at sætte monteringsbolten ind i loftåbningen fra oversiden. Denne metode er oftest tilgængelig under byggeri af en bygning kun på bestemte stadier af konstruktion, og efter at have lagt oven på yderligere byggematerialer taber en sådan mulighed.

  Hangers til fastgørelse af armaturer med pivot fastgørelsesanordninger giver dig mulighed for at komme ud af denne situation.

  Deres kroge er lavet af flade plader, hvor der er boret et hul og en svingakse med bevægelige stop er indsat. De kan rotere lodret langs aksen, når krogen sættes opad gennem et hul i loftet og derefter placeres vandret og begrænser sænkning af dette kraftelement med krogen nede.

  Drejepladen i denne position er placeret på begge sider af hullet og fastholder sin overfladekrog i loftet. Flytestop fungerer forskelligt. Deres design har en simpel låsemekanisme, der forhindrer yderligere rotation af elementerne omkring omdrejningsaksen.

  Trælofter

  Den nemmeste måde at fastgøre en lampe på er baseret på at skrue en speciel krog med en skrue med selvlukkende skrue ind i loftet træ, således at skruens længde ikke kun passerer gennem dekorationskortet, men også viser sig at være skruet ind i understøtningsbjælkens materiale.

  I dette tilfælde opnås den maksimale fastgørelsesstyrke af lysekronen.

  Fastgørelse af små lysarmaturer kan skrues direkte til brættet med selvlukkende skruer med en længde på 25 ÷ 35 mm.

  Suspenderede lofter

  At oprette dem bruger:

  PVC bord;

  strækmaterialer fra syntetiske stoffer eller film.

  Disse materialer kan ikke modstå vægten af ​​de fleste lamper og deformeres under påvirkning af den påførte belastning. Derfor er specielle tekniske løsninger brugt til at rumme belysningskilder.

  Lysekrone mount gennem hævede lofter

  Tunge armaturer suspenderes på en solid betonbase af loftpladen ved hjælp af monteringsovergangsstrukturer, der er designet til at overføre lysekronens vægt til bundloftet og placeringen af ​​lyskildens bund i suspensionens plan.

  Monteringsadapterens tykkelse vælges i overensstemmelse med den afstand, der er skabt fra basisfladen til det nedre plan af det hængende loft. Måderne ved montering af lysekrone og adapteren kan være forskellige, men de skal sikre styrken af ​​strukturen og dens dekorative udseende.

  Som regel udføres sådanne arbejder under installationen af ​​loftet. Det er ret vanskeligt at lave en tung lysekrone på en allerede færdig og hængende ophængt struktur, og i nogle tilfælde er det problematisk.

  Montering af spotlights i loftet af PVC boards

  Små kilder til lys til at skabe lokal belysning er produceret på basis af halogen, energibesparende fluorescerende eller LED lamper med patron design tilpasset til at blive placeret i special armaturer.

  De belastninger, der er skabt af dem, er meget mindre end dem, der stammer fra lysekronens vægt. Af denne årsag anvendes lette adapter-design. Konventionelle perforerede galvaniserede jernbånd er egnede til deres fremstilling.

  De bøjer godt og giver dig mulighed for at vedhæfte enhver form til bjerget. Samtidig sikrer styrkeegenskaberne for den skabte struktur sin pålidelige og langsigtede drift.

  Montering af spotlights i loftet af gipsplader

  Styrken af ​​gipsplader af forskellig tykkelse muliggør fastsættelse af lyskilder for materialet i det hængende loft og ikke til hovedplanets basisplan.

  Ved installation af lampen accepteres følgende sekvens af værker:

  ledninger til elektronisk patron på hovedloftet inden installation af suspenderet;

  boring huller på steder af fittings af patron fittings;

  komprimering af monteringsfjedrene og indsættelse af lampen inde i det spalte hul.

  De dekorative dæksler på patronen dækker enderne af det slidsede hul, og beslagene med fjedre holder sikkert vægten i gipsloftet.

  Montering af spotlights i loftet

  Det udstrakte lofts strakte stof eller film tillader ikke at oprette belysningskilderne i den. For at installere dem skal du bruge en speciel enhed.

  Factory mount består af to dele. En af dem er skruet med skruer til hovedloftets overflade, og den anden, der er baseret på justeringsbeslag og skruer, giver dig mulighed for at indstille niveauet af lampen på spændingsmaterialets plan. Det er ønskeligt at placere det i en afstand på 6 ÷ 7 cm fra bundfladen.

  Ledningernes længde er valgt, så du nemt kan tilslutte patronen, taget ud af ventilen.

  På den strakte lærred i stedet for kontakt med den universelle platform limet gennemsigtig slidbane termisk ring. Efter limet tørrer stoffet inde i ringen. Gennem hullet opstår ledningerne, og patronen er forbundet med dem. Den monterede lampe indsættes i strækloftet og er fastgjort med fjederlåse.

  At udføre alt arbejde med installation af lamper på loftet kræver opmærksomhed og nøjagtighed, som er tilvejebragt af viden om teknologi og visse praktiske færdigheder udviklet i forbindelse med professionelle værktøjer og elektriske apparater.