Måder at installere armaturer på loftet

I arbejdet i ethvert elektrisk kredsløb er der altid opmærksom på stabiliteten og kvaliteten af ​​installationen. Belysningssystemer, især dem, der ligger over hovedet, skal fastgøres sikkert i bygningens kraftelementer og opbevares i dem, når de udsættes for belastninger af forskellige typer.

De mest almindelige metoder til at installere armaturer i loftet kan opdeles ved brug:

på industrielle produktionsfaciliteter

i boligområder.

Funktioner af industriel belysning

I laboratorier, workshops, workshops skal lyset ensartet belyse hele arbejdsområdet. For at gøre dette skal du ofte bruge store fluorescerende lamper, som fordeles i rækker i en bestemt højde.

Metoden til fastgørelse kan være anderledes. Enkelt udstyr er mere bekvemme at fastgøre direkte på loftets overflade.

Den høje højde og behovet for at rumme et stort antal sådanne lyskilder skaber dog visse vanskeligheder under installationen og deres efterfølgende vedligeholdelse.

Derfor er det mest anvendte kabelsystem. Producenter producerer endda specielle designs af kabelkabler og ledninger til sådanne belysningsinstallationer.

Et sådant system til placering af armaturer gør det muligt at frigøre loftet fra at montere yderligere strukturer på det og bringe lyskilder tættere på arbejdspladsernes overflader.

Ved denne metode skabes der en ekstra belastning på de vægge, hvor fastgørelsesanordningerne er installeret. Bygninger lavet af betonplader har sædvanligvis en øget sikkerhedsmargin og modstår de kræfter der påføres dem godt. En mur af skumblokke eller mursten har egenskaber. De skal testes for deres evne til at modstå indsatsen af ​​det spændte kabel og om muligt bruge bærerkolonner til disse formål.

En af mulighederne for tilslutning af kabelsystemet er vist på billedet nedenfor.

Der er en adapter og strammer med en krog, som kablet er tændt på. Området af vaskemaskinen, der ligger mellem stiften og væggen, er det ønskeligt at vælge mere. Nogle gange for at jævnt fordele belastningen på vægplanet i stedet for skiverne, installeres metalplader eller hjørner.

Måder at installere armaturer på loftet i boligområder

Loftets design, materiale og tykkelse påvirker metoden til installation af kunstige lyskilder på den.

Betonlofter

Fastgørende ledning

I bygningsbygningerne i den gamle bygning tog bygherrer i stedet for installationen af ​​lampen på loftet ikke kun de elektriske ledninger, men også et stykke ståltråd for at installere lysekronen. Armaturhuset blev suspenderet på dette bygningselement.

Elektrikerne havde kun brug for at forbinde ledningerne fra lysekronen til de elektriske ledninger gennem krydsekassen og luk krydset med en dekorativ beskyttelseshætte.

krog

Den samme metode virker i de fleste moderne bygninger. Kun her kan lysekronens placering, udarbejdet af bygherrerne, ikke altid tilfredsstille ejerne kreative hensigter, som har besluttet at lave den oprindelige designløsning til belysning af værelset.

I dette tilfælde for at hænge lysekronen på et nyt sted, er det nødvendigt at fastsætte krogen. Denne fastgørelse med forskellige måder at montere på loftet kan findes i salg.

Krogen med en dowel har den mest enkle design og installationsmetode, men er velegnet til lofter lavet af betonplader. Det er nødvendigt at bore et hul i dem med en diameter svarende til tykkelsen af ​​dykkeren til den fulde dybde af dens indgang.

Derefter drives dybden ind i hullet, og derefter skrues krogen fast. Da han flyttede, sprængte han dykkernes monteringsplader og klæbte det fast i betongpladens hul.

Monteringskonsol

Denne type fastgørelse ligner installationen af ​​en krog med en dowel, kun pladen er fastgjort i det mindste på to steder med selvdrejende skruer med dowels. Hullerne på lysekronens krop indsættes i stifterne, og de dekorative fastgøringsmøtrikker skrues på dem.

Mange moderne lysekroner, især dyre design med LED-lamper, bånd og fjernbetjening via radiokanalen via fjernbetjeninger, er charme skabt til montering i loftet netop ved denne metode. Og monteringsbeslaget selv er inkluderet i apparatets sæt.

Husmesteren, der besluttede at installere en sådan lampe, selv på stedet af den gamle lysekrone, bliver nødt til at bore nye huller og montere en monteringsbeslag nær el-ledningens udgang fra loftet, som vist på billedet ovenfor.

Letvægter

Den tynde understøtningsstruktur af bygningselementer tillader ikke at montere fastgørelseselementer i den til fuld dybde. Til et sådant loft anvendes en installation baseret på indsættelse af en fikseringsplade gennem hele tykkelsen af ​​loftet og fastsættelse af den på ydersiden. Til dette formål anvendes:

1. Fastgør kroge med drejestop eller plader;

2. aflange bolte med trykbræt.

Den anden monteringsmulighed er noget enklere, men den kan kun bruges, hvor det er muligt at sætte monteringsbolten ind i loftåbningen fra oversiden. Denne metode er oftest tilgængelig under byggeri af en bygning kun på bestemte stadier af konstruktion, og efter at have lagt oven på yderligere byggematerialer taber en sådan mulighed.

Hangers til fastgørelse af armaturer med pivot fastgørelsesanordninger giver dig mulighed for at komme ud af denne situation.

Deres kroge er lavet af flade plader, hvor der er boret et hul og en svingakse med bevægelige stop er indsat. De kan rotere lodret langs aksen, når krogen sættes opad gennem et hul i loftet og derefter placeres vandret og begrænser sænkning af dette kraftelement med krogen nede.

Drejepladen i denne position er placeret på begge sider af hullet og fastholder sin overfladekrog i loftet. Flytestop fungerer forskelligt. Deres design har en simpel låsemekanisme, der forhindrer yderligere rotation af elementerne omkring omdrejningsaksen.

Trælofter

Den nemmeste måde at fastgøre en lampe på er baseret på at skrue en speciel krog med en skrue med selvlukkende skrue ind i loftet træ, således at skruens længde ikke kun passerer gennem dekorationskortet, men også viser sig at være skruet ind i understøtningsbjælkens materiale.

I dette tilfælde opnås den maksimale fastgørelsesstyrke af lysekronen.

Fastgørelse af små lysarmaturer kan skrues direkte til brættet med selvlukkende skruer med en længde på 25 ÷ 35 mm.

Suspenderede lofter

At oprette dem bruger:

PVC bord;

strækmaterialer fra syntetiske stoffer eller film.

Disse materialer kan ikke modstå vægten af ​​de fleste lamper og deformeres under påvirkning af den påførte belastning. Derfor er specielle tekniske løsninger brugt til at rumme belysningskilder.

Lysekrone mount gennem hævede lofter

Tunge armaturer suspenderes på en solid betonbase af loftpladen ved hjælp af monteringsovergangsstrukturer, der er designet til at overføre lysekronens vægt til bundloftet og placeringen af ​​lyskildens bund i suspensionens plan.

Monteringsadapterens tykkelse vælges i overensstemmelse med den afstand, der er skabt fra basisfladen til det nedre plan af det hængende loft. Måderne ved montering af lysekrone og adapteren kan være forskellige, men de skal sikre styrken af ​​strukturen og dens dekorative udseende.

Som regel udføres sådanne arbejder under installationen af ​​loftet. Det er ret vanskeligt at lave en tung lysekrone på en allerede færdig og hængende ophængt struktur, og i nogle tilfælde er det problematisk.

Montering af spotlights i loftet af PVC boards

Små kilder til lys til at skabe lokal belysning er produceret på basis af halogen, energibesparende fluorescerende eller LED lamper med patron design tilpasset til at blive placeret i special armaturer.

De belastninger, der er skabt af dem, er meget mindre end dem, der stammer fra lysekronens vægt. Af denne årsag anvendes lette adapter-design. Konventionelle perforerede galvaniserede jernbånd er egnede til deres fremstilling.

De bøjer godt og giver dig mulighed for at vedhæfte enhver form til bjerget. Samtidig sikrer styrkeegenskaberne for den skabte struktur sin pålidelige og langsigtede drift.

Montering af spotlights i loftet af gipsplader

Styrken af ​​gipsplader af forskellig tykkelse muliggør fastsættelse af lyskilder for materialet i det hængende loft og ikke til hovedplanets basisplan.

Ved installation af lampen accepteres følgende sekvens af værker:

ledninger til elektronisk patron på hovedloftet inden installation af suspenderet;

boring huller på steder af fittings af patron fittings;

komprimering af monteringsfjedrene og indsættelse af lampen inde i det spalte hul.

De dekorative dæksler på patronen dækker enderne af det slidsede hul, og beslagene med fjedre holder sikkert vægten i gipsloftet.

Montering af spotlights i loftet

Det udstrakte lofts strakte stof eller film tillader ikke at oprette belysningskilderne i den. For at installere dem skal du bruge en speciel enhed.

Factory mount består af to dele. En af dem er skruet med skruer til hovedloftets overflade, og den anden, der er baseret på justeringsbeslag og skruer, giver dig mulighed for at indstille niveauet af lampen på spændingsmaterialets plan. Det er ønskeligt at placere det i en afstand på 6 ÷ 7 cm fra bundfladen.

Ledningernes længde er valgt, så du nemt kan tilslutte patronen, taget ud af ventilen.

På den strakte lærred i stedet for kontakt med den universelle platform limet gennemsigtig slidbane termisk ring. Efter limet tørrer stoffet inde i ringen. Gennem hullet opstår ledningerne, og patronen er forbundet med dem. Den monterede lampe indsættes i strækloftet og er fastgjort med fjederlåse.

At udføre alt arbejde med installation af lamper på loftet kræver opmærksomhed og nøjagtighed, som er tilvejebragt af viden om teknologi og visse praktiske færdigheder udviklet i forbindelse med professionelle værktøjer og elektriske apparater.

Sådan installeres og tilsluttes lampen med egne hænder

"Lad der være lys!" Sagde elektrikeren og afbrudte alle ledninger. Ja, det er en banal situation, der kan ske for nogen, hvis teoretisk viden og praktiske færdigheder ikke er nok til at udføre installationen af ​​belysningsarmaturer. Belysningen af ​​moderne lejligheder er ikke begrænset til den klassiske lysekrone. Mangfoldigheden af ​​lamper imponerer over sindet og glæder kundernes fantasi, og installationsprocessen "fører til en blindgyde".

Lamper af forskellige designændringer kræver en individuel tilgang til deres installation. Produktets styrke, mængde og placering i interiøret er alle vigtige kriterier for korrekt installation og korrekt tilslutning af armaturet til de elektriske ledninger.

Lille uddannelsesprogram

Enhver belysningsenhed, uanset fabrikantens type og formål, omfatter altid to hoveddele:

Dette er måske det eneste postulat der forener alle lamperne indbyrdes. Alle andre kvalitetsegenskaber varierer fra:

 • type belysning oprettet;
 • hvilken type lamper der anvendes
 • det materiale, som patronen er fremstillet af.

Reflektor, dens sag og fastgørelsesanordninger - disse komponenter i enheden er også forskellige og bestemmes udelukkende af producenten.

Lampens installation er en ansvarlig og farlig forretning, men det betyder ikke, at kun en professionel mester kan installere enheden. Du kan selv gøre det hjemme for at installere lampen med egne hænder, hvis du følger instruktionerne, en sekventiel algoritme for handlinger og anbefalinger fra eksperter.

På stedet for lokalisering af belysningsindretninger er opdelt i:

 • loft (er suspenderet og indbygget);
 • vægmonteret;
 • gulv og bord;
 • bærbar (når fastgørelsesstedet ikke er fastgjort).

Væglampe: installer, tilslut

Væglampens mission er den lokale belysning af enhver zone i rummet eller fremhævelse af lysstrømmene på emnet. Sådanne anordninger ser spektakulære og attraktive ud, skaber rolige, romantiske og afslappende strømme af lys i huset.

Efter at have bestemt stedet for installation, er det tilrådeligt at forudbestille det elektriske kabel inde i væggen. Den kan placeres i straffen eller til gips.

Algoritme praktisk handling

1. Afbryd kablet før elektrisk arbejde:

 • Sluk for kontakten (automatisk);
 • tjek spændingen. Det må være fraværende;

2. Undersøg lygten, og følg den foreslåede ordning ved hjælp af instruktionerne til belysningsapparatets sæt.

3. Belysningsvæggenes krop med specielle åbninger til fastgørelse af armaturet er fastgjort til væggen på det sted, hvor du planlægger at installere det.

4. Pencil markere hullerne;

5. Sæt instrumentkassen til side;

6. Gør hullerne under anvendelse af en perforator (hvis væggen er mursten eller beton) eller en boremaskine (hvis væggen er luftet eller gipsvæg), idet der tages hensyn til både dybden og diameteren af ​​de anvendte fastgørelsesdele.

 • hvis væggen er mursten eller beton, vil dowels gøre
 • hvis væggen er gipsplader eller har udseende af et plastpanel, er enheden monteret ved hjælp af mol;
 • huller er let lavet med en perforator, hvis væggen er lavet af mursten eller beton;
 • Hvis vægge er gips eller gasbeton, skal du bruge en almindelig boremaskine.

7. Fastgør enhedens bund (hus) på væggen;

8. Slut belysningsenheden til det elektriske netværk ved hjælp af en klemme. Den er placeret inde i armaturet;

9. Kontrollér drift efter tilslutning.

Loftsinstallationsregler for lofter

Forberedende fase

 • Start installationsprocessen, gør dig fortrolig med typen af ​​krog. Dette er vigtigt! Tross alt er krogtypen anderledes og afhænger af typen af ​​loft. I betragtning af at producenterne ikke indeholder flere typer kroge ved plukning, skal du derfor købe det selv;
 • Sørg for at købe øvelser og dowels under krogen. De skal matche perfekt i størrelse;
 • Forbered værktøj: perforator, boremaskine.

Sådan ser en krog til montering af en vedhængslampe ud.

Den vigtigste praktiske fase

 1. Bor et hul til dyvelen.
 • Ofte i boliger fremstillet af armeret beton er der allerede forsynet med færdige fastgørelsesdele. Derfor reduceres installationstrinnene;
 • Hvis loftet er lavet af træ, er installationsprocessen ens i handlinger;
 • Nedhængte loftkonstruktioner kræver brug af kroge af speciel form. Hvis krogformen er standard, er det nødvendigt at sætte skiver.

Gipsplankophæng: Nuancerne ved montering af lampen

 • Når du monterer krogen i et ophængt gipspladereduktør, skal du rette sin kasse af træ eller metal;
 • Hvis der ikke er en sådan boks, kan den monteres i en almindelig træbjælke, hvis størrelse er 10 cm 2.

Indbygget: installationsteknologi

Indbyggede belysningsanordninger adskiller sig fra tidligere modeller i et helt andet installationsprincip.

Nyttige oplysninger. For denne fremgangsmåde til forsyning af lys er det nødvendigt at forberede hullerne i de hængslede loftsstrukturer på forhånd.

Indledningsvis (under installationen af ​​loftet) åbner hullerne, og tilslut derefter de elektriske ledninger til dem;

 • Under installationen skal du bruge terminaler, en skruetrækker og en kniv. Kog dem;
 • De indbyggede belysningsenheder er udstyret med fjederbelastede klip, som skal trækkes opad for nem montering af armaturet i hullet.
 • efter fastgøring af klemmerne forsigtigt lavere. Produktet skal tage den rigtige position;

 • Tilslut lampen;
 • er klar.
 • Skema-svar "Sådan tilsluttes en spotlight?"

  Et simpelt kredsløb bestående af en strømkilde, en switch og selve selve belysningsproduktet er helt identisk med hensyn til tilpasningsevne til forbindelsesdiagrammerne for standardprøver.

  Spotbelysningsprodukter omfatter brugen af ​​pærer med en total effekt på 12 watt.

  Sådan repareres lampen, hvis loftspændingen?

  Lampens belysningsarmatur forekommer på en særlig suspension, den såkaldte basisoverflade;

  • hvis det besluttes at lave et hul selvstændigt, så før processen med at skære bladet, er det nødvendigt at lægge en forstærkningsring i stedet for det fremtidige hul;
  • Når limen er helt tør, kan du begynde at skære fra indersiden af ​​ringen;

  Trin for trin

  En sådan metode til montering af armaturer på loftet giver dig mulighed for at installere både overhead og hængende produkter, og det er ligegyldigt, om det er en betonloftflade eller en ophængt konstruktion.

  1. Klargør de nødvendige materialer og værktøjer (dowels, skruer, skruetrækkere, nøgler, borer).
  2. Lav huller under dowels.
  3. Fastgør stangen med skruer.
  4. Monter loftet ved hjælp af møtrikker, bolte og skruer.

  Som du kan se, er der vanskeligheder, men tilgængeligheden af ​​et kvalitetsværktøj, relaterede materialer og selvfølgelig fingerfærdighed vil medføre et vellykket resultat. Det vigtigste er at kende metoderne til installation og at vælge den rigtige installationsproces for dit eget individuelle tilfælde. Hvis problemerne stadig opstår, skal du bruge videotips eller fotoredigeringer af "erfarne". Held og lykke!

  Arrangement af loftbelysning

  Korrekt belysning af boliger gør det ikke kun muligt at leve og arbejde i dem komfortabelt, men skaber også hygge og komfort, varme på vinteraften, udvider rummene og værelserne, visuelt hæver lofterne. Ved hjælp af en særlig tilgang til valg af belysningsenheder, placering og orientering kan du udvide de smalle gange, og det generelle lys i stuen vil have venlige møder eller familiekommunikation samt ledsagende hvile, der læser bøger under en lokal væglampe eller gulvlampe, og når du ser fjernsyn vil bidrage til at bevare vision. Generelt er den rigtige installation af hjemmebelysning en kreativ proces, hvor det er muligt at vise din fantasi for at omdanne en bygning til et smukt og komfortabelt hjørne, og hvilke lamper, der skal vælges, billige demokratiske eller købt af kendte designere, betyder ikke meget. Af stor betydning er zoneinddeling af beboelsesrum ved hjælp af forskellige belysninger. Men for at kombinere lysstyrken, blødheden, dekorative egenskaber af forskellige slags lys, skal du først vide, hvordan man installerer et loftlys.

  Ved valg af belysning er det ønskeligt at tage højde for, at det skal være i harmoni med interiøret.

  Kompleksiteten af ​​installationen af ​​belysning

  Kompleksiteten af ​​installationen af ​​loftlampen påvirker typen af ​​belysningsenhed og loftets materiale.

  Den klassiske version af arrangementet af belysningsordninger.

  De fleste lofter er:

  • træ;
  • gipsplade;
  • PVC paneler;
  • type "Armstrong" (suspenderet);
  • spænding;
  • armeret betonpanel gulve.

  Lamperne er opdelt i:

  • mortise (herunder punkt og modulære;);
  • lysekroner;
  • loftlamper.

  De mest almindelige i dag er forsænket spotlights.

  De er drejelige og faste, og er forskellige i den anvendte type lampe. Lampe afhængigt af vejen til at udstråle lysflusser er glødelamper, fluorescerende (økonomisk), LED. For at kontakte lampen med et elektrisk netværk, er de udstyret med omskiftere som f.eks. En patron af varmebestandig plast, nogle gange keramik. Lampene i patronerne fastgøres ved at skrue ind i en skruegevind eller montere deres fødder i en speciel fjederbelastet stikkontakt. Afhængig af diameteren af ​​basens tråd er de mærket E14, E27, E40, ligesom i betragtning af afstanden mellem deres lampeben er angivet i navnet på deres type G5, G13, G9. På trods af den tilsyneladende kompleksitet kan installationen af ​​lamper gøres hjemme med egne hænder.

  Elektrisk installation

  Blokdiagrammet for placering af elektriske ledninger.

  Den første fase af installation af alle armaturer, uanset dens type samt loftmaterialet er installationen af ​​elektriske ledninger til hver enhed.

  For at installere loftslys kan følgende værktøjer og materialer være påkrævet:

  • en blyant
  • elektrisk boremaskine;
  • øvelser med pobedit lodning;
  • borekrone;
  • Punch;
  • målebånd;
  • skruetrækker til elektrisk arbejde;
  • sondeindikator (220 V);
  • hydro niveau;
  • saks til metal;
  • transformer;
  • forbinder blokke;
  • forbindelseskasser;
  • lamper;
  • tråd;
  • afbrydere eller dimmere;
  • skruer, dowels eller anker;
  • bølgepap.

  Kablingsinstallationsskema for gipsvæg.

  Hvis lamperne har 3 ledninger på udgangen med mulighed for jordforbindelse, så bruger vi en tre-kerne og uden jordforbindelse - et to-core aluminium- eller kobberkabel. Fra 220 V strømforsyningsboks lægger vi kablet under hensyntagen til omskifterens placering og om nødvendigt klassificerer hvert armatur i en gruppe i tilkoblingsordre ved parallel tilslutning til de fjerneste lyspunkter i hver af grupperne.

  Ved forbindelsen af ​​ledningerne fra kontakten (eller lysdæmperen) og fra lysene skal der installeres forbindelsesboks, hvis installation sker ved hånden på et tilgængeligt sted. Hvis loftet er suspenderet, beklædt med træplader eller gipsplader, er tråden pakket i et beskyttende plastbølgepap og ligger inden for loftet over loftet. Standard armeret betonplader har ledninger anbragt inden i hulrummene af pladerne, og i tilfælde af stræklofter fastgør de simpelthen med deres hænder til gulvet i rummet, før de strækker sig, inden de installeres. Vi markerer placeringen af ​​fremtidige lyspunkter og forlader de ledige ender af ledningerne her.

  Montering af spotlights

  Tilslutningsdiagram for 220V spotlygter.

  Montering af en spotlight er lavet i hullerne i loftet. For at gøre dette bores et gennemgående hul i en gipsvæg, træ, ophængt eller OSB-plade, PVC-paneler med en boremaskine og en borekrone af den passende diameter. Hvis armaturet er firkantet, skæres hjørnerne af hullet med et elektrisk stiksav.

  Gennem dette hul trækkes den elektriske lednings ende ud, hvis ender er afskåret af isolering i området 5-7 mm Disse strippede ender sættes i armaturklemmerne og klemmes i dem, når skruerne skrues fast med en skruetrækker. Derefter komprimeres fjedrene af lampen, indsættes med den i hullet og frigives, og de adskiller sig, støder op til loftet fra indersiden og tiltrækker lampen til hyldens yderside. Det er blot at indsætte pæren, dreje eller indsætte den i patronen. Når du installerer halogenlamper, skal det bemærkes, at de ikke bør røres med bare hænder og om nødvendigt gennem et rent klud eller papir. Hvis det stadig ikke lykkedes, skal lampen tørres af med en klud fugtet med cologne eller alkohol.

  Grundlæggende anden installation af spotlights i loftet. Før vi strækker loftet, før vi overlapper tinpladerne, installerer vi en lampe. Samtidig styrer vi ved vandstand, at de monterer overflader i samme plan med det fremtidige loft og fastgørelsesstrimler på væggene. Hvis det er nødvendigt at justere armaturerne, monteres de igen på andre åbninger i monteringspladerne eller bøjes dem. Træk enderne af ledningerne gennem installationsringen, og så skal du installere lampen såvel som i de ovenfor beskrevne tilfælde.

  Monteringen af ​​armaturer med halogenlamper på 12 V giver mulighed for tilstedeværelse af step-down transformere i mængden, således at den samlede effekt af de tilsluttede lamper ikke overskrider transformatorens nominelle effekt.

  Montering af loft og lysekroner

  Montering af loftlamper på alle lofter (undtagen stræklofter) foretages ved at fastgøre loftets loft direkte til loftet. Fastgøring udføres ved hjælp af selvdrejende skruer, der skrues ind i loftet eller i polymerdykler, der tidligere er drevet i boret gipsvæg, træ, OSB-plader, PVC-panel med huller til perforeringsblinde. Ved montering af sagen udføres trådens ender og forbindes i loftets klemkasse. Derefter skrues lampen ind og loftet lukkes med en gennemsigtig linse.

  Lysekroner er monteret med monteringsbeslag eller hængt på en krog i loftet. Sådanne kroge er installeret i lofter af armeret beton, eller om nødvendigt er anker kroge monteret i de borede huller. Installation i lofter af gipsvæg, træ, OSB-plader, PVC-paneler gøres lettere ved, at en særlig krog kan skrues direkte ind i loftet. Lysekronen er hængt på krogen, tråden er forbundet med terminalboksen, som er dækket af et lysekrone cover.

  Ved fastgørelse ved hjælp af en fastgørelsesplade fastgøres sidstnævnte ligesom loftets krop, og så fastgør vi en lysekrone til det med egne hænder.

  Det vigtigste ved installation af loftlys er sikkerhedsforanstaltningerne mod elektrisk stød. Pas på at undgå kortslutninger, der kan forårsage brand.

  Installer og tilslut lampen med egne hænder

  Brug af loft- og væglamper eliminerer gammeldags og ikke altid praktiske lysekroner. Især hvis højden af ​​loftet på lejligheden ikke overstiger standard 2,5 m. Væg- og loftbelysningsanordninger kan ganske effektivt og uden en større ændring forandre og styrke boligets indvendige indre. Det er nemt at vælge det rigtige design og beslutte, hvordan man installerer og tilslutte lampen med egne hænder. Opgaven med at installere husholdningsbelysningsenheder udgør ikke et bestemt problem, det er nok at kende de grundlæggende installationsteknikker og være forsigtig med at arbejde med elektriske ledninger.

  Installation af armaturer

  I hjemmet skal du bruge nogle grundlæggende typer belysning. Fra et stort antal modeller kan der adskilles flere grundlæggende varianter, der adskiller sig i loftets design med en lampe og fastgørelsesmetode til væg eller loftets bærende overflade:

  • Loftslamper, normalt i form af loft eller bokslignende strukturer;
  • Wall sconces og loftbelysningssystemer til universel brug, der anvendes til lokal belysning af et dedikeret område af lille størrelse;
  • LED-punkt enheder, indbygget og monteret design.

  Moderne lamper, uanset den anvendte lyskilde, er traditionelt opdelt i to typer enheder - indbygget og monteret. Hver af dem har sine egne egenskaber og betingelser. Den første type kaldes også undercover på grund af det faktum, at for at installere en sådan enhed skal du lave en særlig niche i væggen eller loftet. Det har ingen sag, der er kun en støtteramme og et ydre frontpanel.

  Den anden type armatur er designet i form af en enkelt sag, hvor der er beslag, hvor enheden er installeret på væg eller loft.

  Jo større vægten af ​​belysningsanordningens design er, desto vanskeligere er det at klare det på en lodret væg og endnu mere på loftoverfladen.

  Det er klart, at installationsstedet og den specifikke type lampe er valgt i fase af indretningsplanlægning. Alle elementer, der bruges til at forbinde og installere belysningsanordninger, er normalt gemt under muren eller loftets dekorative beklædning, så installationsprocessen begynder længe før færdiggørelsen.

  Forbereder installation og tilslutning af lampen

  Hoveddelen af ​​arbejdet med installation og tilslutning af lampen skal gøres, inden tapetet er limet og dekorativt gips er lagt. Først og fremmest skal du udføre flere forberedende aktiviteter:

  • Vælg det rigtige sted for at installere lampen. Installationspunktet vælges i forhold til vægten af ​​belysningsenheden, dens størrelse og de planlagte funktioner;
  • At planlægge og skære i væggen en kanal til at lægge elektriske ledninger fra forbindelsesboksen til installationsstedet for kontakten og lampen.

  Den nemmeste måde er at kanalisere kanalen fra kassen til det sted, hvor væglampen er forbundet med en mursten eller gipsblokvæg ved hjælp af en puncher. I ekstreme tilfælde kan monteringssporet til lægning og tilslutning af de elektriske ledninger slås ud om et par timer med mejsel og en hammer.

  Lidt mere kompliceret er situationen med betonplader. I dette tilfælde skal kanalen til monteringsstedet af armaturet skæres med en kværn eller skjule selen under bundkortet, og de vertikale segmenter af ledninger til forbindelsespunktet skal være dækket af dekorative plader.

  Hvis væggene og loftet skal være klædt med gipsplader, skal ledningerne fra kassen til sted for tilslutning af belysningsanordninger blive lagt på forhånd. Normalt sættes selerne på en korrugeret slange og er bundet til en bæreprofil i rummet bag pladerne. På stedet for montering af skinnekroppen eller loftet i gipspladen skæres et hul gennem hvilket sele ledes ud for tilslutning til apparatets indvendige ledninger.

  Installer væglamper

  Afhængigt af tilslutningsskemaet er hjemmearmaturer traditionelt inddelt i to kategorier - med en skiftekontakt monteret i huset og en ekstern ekstrakontakt. Den første type belysning bruges normalt til at belyse komfortzonen. Normalt er disse vægkonstruktioner i form af vægsconces eller loftslamper monteret i møbler placeret i armlængde fra et hvilested eller søvn.

  Den anden type bruges til belysning af korridorer, køkken, spisekammer - et hvilket som helst hjælpeværelse, hvor det er nødvendigt at fremhæve pladsen i en kort periode og kun. Forbindelsen af ​​sådanne lamper udføres nødvendigvis i et par med en fjernbetjening placeret på væggen nær indgangen til rummet.

  Montering af væglampen

  Installationen af ​​en vægmonteret lampe startes altid fra at markere fastgørelsespunkterne på sagen. Kropet påføres væggen, og ved hjælp af bygningens niveau er det justeret med horisonten, hvorefter det er nødvendigt at cirkulere bagvæggen med en simpel blyant.

  Traditionelt er væglamper knyttet til vægoverfladen på en af ​​to måder:

  • Ved hjælp af dowels med et gevindhoved. I dette tilfælde er huset fastgjort til de gevindskårne dowels, som hammeres ind i væggen, ved hjælp af et par møtrikker dekoreret i form af dekorative elementer. Installation af en lysarmatur er tilladt på træ- og plastplader, gipsvæg eller endda på gips;
  • Til installation af mere massive strukturer ved brug af en overgangs mount i form af en beslag eller transportbjælke. Først skal du markere punkterne for installation af trafikpropper i væggen langs hullerne i armaturet. Adapteren er i niveaujustering og fastgjort med skruer eller dowels. Først da kan armaturkroppen installeres.

  Montering på væggen af ​​de tyngste lofter gøres ved hjælp af dykker. I dette tilfælde afspilles rollen af ​​overgangsbestemmelsen af ​​metal bagvæggen. På dens overflade er der huller til selvlukkende skruer til fastgørelse til væggen og gevindhuller til fastgørelse og montering af resten af ​​husdelene.

  Den korrekte position af hele lampen afhænger af, hvordan monteringen af ​​bagvæggen er korrekt. I de fleste tilfælde har hullerne til fastgørelsesdele et lille hul, så i tilfælde af en lille glide kan kroppens position let justeres.

  Tilslutning af lampens ledninger

  Kabeldiagrammet til den vægmonterede belysningsenhed er praktisk taget ikke anderledes end de metoder, der anvendes til andre belysningsenheder. Et klassisk ledningsdiagram med en fjernbetjening er vist i nedenstående figur.

  Hvis det er nødvendigt at tilslutte flere armaturer, så er det nødvendigt at lægge en neutral ledning fra forbindelsesboksen til hvert lyspunkt. Tilslutningen af ​​faselederen er fra kontakten. I dette tilfælde anvendes en leder til alle belysningsenheder.

  Nul går altid direkte, og kun fase gennem omskifteren. Selvom armaturet er udstyret med en intern switch, er forbindelsen stadig den eneste vej. Derfor skal du, inden du tilslutter kontakterne til de elektriske ledninger og ledningerne af lampen, være nødt til at afklare markeringen af ​​nul- og fasetråderne på det vedhæftede pas for ikke at blive forvirret under samlingen.

  Før installation og tilslutning skal du kontrollere ledningerne og armaturet selv. I første omgang skærer vi ledningene i kabelnettet til den ønskede længde og forbinder til kontakterne i forbindelsesboksen. Det er klart, at på installationstidspunktet er det nødvendigt at slukke omskifteren af ​​posen af ​​ledningsforsyningen til den kasse, vi har brug for.

  Det næste trin er at forbinde ledningsnet på installationsstedet til instrumentets ledninger. Før vi tilslutter kontakterne, tænder vi i kort tid på bagger på tavlen og med en elektrisk sonde kontrollerer vi hvilken af ​​dem, der er nul, og hvilken fase er det. For at undgå fejl under yderligere tilslutning og installation markerer vi hver kontakt med en farvet markør.

  Nogle gange er det nødvendigt at justere og bøje de fleksible kontaktelementer i patronen for at sikre pålidelig kontakt. Før installation og montering gives armaturet mulighed for at arbejde 10-15 minutter i en adskilt form. Hvis blækpatronen og sagen ikke opvarmes, skinner lampen med et stabilt lys uden torsk og blinker, så kan konstruktionen monteres og installeres på væggen.

  Funktioner ved installation og tilslutning af indbyggede lamper

  Moden til brug af indbyggede modeller af lamper kom samtidig med fremkomsten og spredningen af ​​teknologien til færdiggørelse af vægge og lofter med gipsplader, plast og MF plader. Det lille mellemrum mellem væggen og den dekorative plade gør det muligt at skjule lampens krop og ledninger, hvilket kun efterlader reflektoren og lyskilden på overfladen.

  Forbindelsesordningen med indbyggede belysningsanordninger adskiller sig kun fra almindelige vægsconces eller loftlamper ved tilstedeværelsen af ​​en ekstra strømforsyning, som også spiller rollen som en beskyttelsesanordning. Den største forskel er i metoden til fastgørelse af sager på en dekorativ plade.

  Montering af loftlamper

  Umiddelbart efter montering af understøtningsrammens understøtningsramme er det nødvendigt at planlægge de punkter, hvor armaturerne skal installeres. Ifølge den sammensatte ordning er ledningsnetene installeret langs loftets lejemetalprofiler. Hvis du planlægger at bruge LED-lamper eller tape, skal du sørge for montering og tilslutning af lavspændings strømforsyning.

  Ofte udfører installationen af ​​loftbelysningsanordninger på en standardfjederophæng. Hver model af den indbyggede version har sin egen monteringsstørrelse, som skal angives i produktets pas. Efter montering af gipsplanken eller plastbeklædningen af ​​loftet med en ringformet boring skæres et hul med monteringsdiameter ind i loftpladen. Det er kun at trække ledningerne ud af det tidligere lagrede ledningsnet og tilsluttes armaturforbindelserne. For at installere enheden er det nødvendigt at komprimere sidefjedrene og montere huset i monteringshullet.

  Mere massive kasseformede loftarmaturer fastgøres direkte til loftets stålramme inden montering inden installation af loftfliser. Derefter demonteres lampen, der er kun en overgangsstift. Efter lægning af gipsplader eller MDF-plader skal du markere kroppens position ved hjælp af det tidligere installerede stiftholde, klippe et hul i foringen og tilslut og monter belysningsenheden.

  konklusion

  De fleste fagfolk, der udfører installation og tilslutning af armaturer, anbefaler tegning af diagrammer og en beskrivelse af det udførte arbejde. Enhver enhed skal betjenes og repareres, så en tegning af ledningens layout med angivelse af ledningernes nominelle og tværsnit, kan mærker være nyttige efter nogle år, når reparation eller omarbejdning af indretningen af ​​lejligheden.

  Sådan installeres en spotlight i et hævet loft.

  Installation og installation af armaturer i stræklofter begynder med at markere deres fremtidige fastgørelsessteder. Denne markering er færdig, selv inden du strækker lærredet.

  Der er to måder at anvende på:

  • målebånd og blyant
  • laser niveau

  Når man bruger et niveau, kan alle mærker i første omgang foretages, og derefter med laseren til at overføre disse punkter direkte til loftet.

  Ved markering på gulvet er det praktisk at arbejde ikke med et målebånd, men med en færdiglavet skabelon. For eksempel skærer en længde af soklens eller plastkabelkanalen en vis længde svarende til afstanden mellem lyspunkterne.

  For ikke at ødelægge gulvbelægningen skal du bruge papirtape.

  Efter strækning af lærredet, takket være mærkerne på gulvfladen, vil det være meget nemt at overføre alle disse fastgørelsesdele til det færdige loft.

  Det skal være mindst 2,5-3cm.

  Værktøjet og materialet, som du har brug for til at installere realkreditlånet og tilslutte spotlights:

  • passatizhi og bedre smal "duckbill"
  • målebånd
  • kabel VVGng-Ls 3 * 1.5mm2
  • elektriker kniv
  • kontorkniv
  • indikator skruetrækker
  • stansebånd 12 * 0,7 mm eller stiv justerbar stativ
  • Wago klip
  • termisk ring
  • skruetrækker
  • boremaskine
  • dyvel-negle

  Til at begynde med, forberede realkreditlånet. Til montering af lamper i loftet er der allerede klar pantplatforme. De er:

  • universel
  • under en bestemt diameter

  Hvis du har en universal, så skær et hul i det, i henhold til lampens diameter.

  Derefter skal du prøve sagen til det nedenunder, så efter at have strækket loftet er der ingen uventede problemer.

  Herefter skal du kontrollere den største afstand fra bunden (hoved) til det nederste niveau af profilen. Dette er nødvendigt for at skære et bånd af den ønskede størrelse.

  Derefter bøjes dette meget tape, hvilket giver det en U-form (størrelsen afhænger af din lampes diameter):

  Derefter skal det løses ved hjælp af de såkaldte "bugs" på pantet. "Bugs" er en mini skruer 3,5 * 11mm

  Hvis lampens design ikke giver sådanne skruer med skruer, skal du bare springe båndet i specielle slots til pantet og bøje det i den ønskede højde.

  I stedet for et bånd kan du bruge en justerbar stativ.

  Det er bestemt mere stift i design, men ikke så alsidigt.

  En del af båndet afskåret et lille stykke med en længde på 3 huller og bøjede den, skab en ekstra montering til netledningen.

  Det kan du ikke gøre. Kan nemt beskadige kabelskaftet. Det er bedre at bruge en plastslange til dette formål.

  Efter samling er det fortsat at sikre hele strukturen af ​​realkreditlånet til bundloftet.

  Du stanser et hul i præmærkede steder med en puncher og fastgør et pant i loftet ved hjælp af en dyvel med negle.

  Strømkablet på VVGng-LS 3 * 1.5mm2 mærket skal lægges på forhånd langs armaturernes rute.

  På det sted, hvor lystårnet vil blive placeret, skal du lade kabelreserven være i form af en løkke (den skal derefter klippes).

  Denne sløjfe skal hænge på et niveau på mindst 10-15 cm fra den allerede strakte lærred eller bunden af ​​pantet.

  Skær sløjfen i bunden halvt i halvdelen, fjern isoleringen fra ledningerne med 11-12 mm og tilslut dem igen gennem Wago 2273-klemmen.

  Samtidig vil den resterende ledige terminal blive tilsluttet forsyningskablerne fra selve lampen. Denne type forbindelse hedder parallel- eller loopback-forbindelse.

  Af den måde kan du ikke klippe kablet til dette formål overhovedet, så det er solidt. Det er nok at bruge specielle piercing klemmer i stedet for Vago.

  Når du bruger dem, skal du kun fjerne den øverste beskyttelseskappe fra kablet VVGng-Ls, hovedledere forbliver uberørt. Drej disse ledninger ind i den øvre del af piercingklipset og snap det.

  Indbyggede knive bør automatisk gennembore isoleringen og skabe en pålidelig kontakt. Ledningerne til armaturet er forbundet med den nederste halvdel på samme måde.

  Montering af terminalerne forbinder hele gruppen af ​​armaturer med forsyningskablet. Efter dette er det tilrådeligt at kontrollere spændingstilstedeværelse på endekontakterne med en indikatorskruetrækker, så du ikke behøver at adskille loftet og se efter, hvor fasen er forsvundet.

  Hvis alt er normalt, er hoveddelen af ​​installationen af ​​realkreditlån afsluttet. Nu er det tid til at gå videre til installationen og tilslutningen af ​​en spotlight.

  Efter strækning af lærredet markerer du med markør og laserstråle i henhold til de tidligere anbragte mærker på gulvfladen af ​​det niveau, hvor du skal klippe lærredet.

  Hvis der ikke er noget niveau, måles afstanden fra væggene med en almindelig målebånd.

  Så skal du holde en termisk ring af den ønskede størrelse.

  Den er lavet af varmebestandig ABS plastik (standard tykkelse - 2mm). Et sådant materiale er i stand til at modstå temperaturen i en kort tid selv op til 100 grader.

  Ringen udfører to funktioner:

  • Beskytter lærredet mod armaturernes varme

  Nogle gange for kraftige og lyse lys, skal du holde to ringe på en gang, så armaturkroppen ikke rører loftet, og sådanne problemer opstår ikke.

  Først og fremmest gælder dette for lamper med halogenpærer.

  LED pærer er mindre modtagelige for dette. Deres opvarmningstemperatur overstiger normalt ikke 60 grader. For et strækloft er dette ikke en farlig temperatur.

  • udfører rollen som mekanisk beskyttelse

  Det vil sige, at du kan klippe et hul i loftet, så det ikke er udsolgt.

  Derfor er det vigtigt at jævnt anvende lim (Cosmophen, Kontakt, etc.) rundt om hele konturen af ​​ringen. Der bør ikke være et enkelt ikke-limet område.

  I det øjeblik du trykker på ringen behøver du ikke at køre fingeren over den, ellers kan den glide på limmen. Du skal blot trykke på det, og det er det.

  Næste, forsigtigt, med en stationery kniv, gennemboret lærredet og skære et hul. Det er bedre ikke at forlade noget overflødigt, for ellers vil lærredens film røre eller lukke pærens radiator, hvilket forringer køling.

  Hvis du har en stor lampe, skal du ikke glemme, at du ikke kan skære en vilkårlig stor diameter af hullet.

  Den er altid begrænset af forholdet mellem tykkelsen af ​​banen og dens spændingskraft. For eksempel, for et lille område på 4m2 (2 * 2) og en loftfilmtykkelse på 2,5mm - vil det maksimale mulige hul være - 8cm.

  Men de fleste lamper af kvadratisk eller anden form passer uden problemer under de runde landingsnoder.

  Firkantede termo ringe er ikke alle størrelser, og har også et lidt andet princip for installation.

  Størrelsen af ​​hullet i realkreditlånet skal være et par millimeter større end den ydre størrelse af denne "termokvadrat" for at falde ind i realkreditlånet og ikke deformere loftet fra spændinger.

  Dernæst skal du justere pantet. Grib det med fingrene og træk det ned på det stansede tape, så det passer tæt på strækloftet, men trykker ikke på det.

  I første omgang sættes lån på profilniveauet. Efter at have spændt lærredet, klistermærkerne på ringene og skære huller, bringes de op med lærredet (trukket ud eller trykket ind).

  Hvis du laver et pant selv 1-2 mm over niveauet af en baguette, så er det ikke korrekt. Afhængigt af området dækker lærredet altid 1-3 cm, og hvis pantet er højere end profilen eller på dens niveau, vil lampen så blive trykket ned.

  Det kan endda danne effekten af ​​at hæve loftet på grund af vandlækage fra naboerne ovenfor.

  Det ser ikke ud rigtig godt ud. Især på glatte lofter.

  For hver type lyspærer anbefales en anden højde til at sænke banen fra bunden:

  Sådan tilsluttes loftlamper: ordning

  Belysning lofts enheder er installeret på enhver konstruktion, uanset hvilken type loft. Fastgørelseselementer er ofte skjult i mellemrummet mellem bundloftet og det ophængte stof. Vi ser kun den dekorative del af belysningen. Vi vil forstå mere detaljeret med tilslutning af loftlys med egne hænder.

  uddannelse

  Hvis du beslutter dig for at installere lampen i et hængende loft, skal du vide, at alt installationsarbejde er færdigt, inden du monterer det hængende loft og i henhold til ledningsdiagrammet.

  Det er nødvendigt at bestemme i hvilken højde og på hvilket sted belysningsenhederne vil blive placeret.

  Beregn antallet af inventar på forhånd, tildel pladsen i loftet til deres installation. Tegn et diagram for at gøre det klart, hvordan du forbinder. Tænk på belysningsstyrken, i betragtning af materialet i loftet. Du kan få brug for en transformer.

  Til placeringen af ​​den foreslåede installation af loftbelysningsarmaturer, skal du føre ledninger på forhånd. Ledninger vil passere gennem det bølgede rør for ikke at komme i kontakt med rammestrukturen. I hvert tilfælde har du brug for en ordning.

  instrumenter

  Til installation af loftlamper med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

  1. bore;
  2. distributionskasser;
  3. kabel med valgt længde;
  4. skruetrækker;
  5. konstruktion kniv;
  6. tænger;
  7. terminaler.

  Nogle af disse værktøjer er normalt i alle hjem.

  Valg af lysarmatur

  At vælge loftet eller lysekronen under det hængslede lærred, skal du forestille dig, hvilken slags belysning du vil se i rummet. Lysekroner og lamper adskiller sig i følgende parametre:

  • antal lyspærer. Når det er tilsluttet, er det hensigtsmæssigt at lave to grupper af lyspærer med en separat to-knap switch. Så du kan nemt justere lysstyrken af ​​belysningen;
  • ammunition. Når du køber lyspærer, skal du se, at de passer til basen.

  Når du køber lyspærer, skal du være opmærksom på deres strøm.

  installation

  Under loftet er der installeret en skjult type ledninger, som vises i midten af ​​rummet i henhold til ledningsdiagrammet. Vi anbefaler dig at se de trinvise instruktioner om, hvordan du tilslutter loftlysene i videoen nedenfor. Og læs følgende oplysninger om forbindelsesordningen.

  Installation af loftbelysningsanordninger kræver præcis udførelse i henhold til ledningsdiagrammet. De udføres i flere versioner.

  Overvej på diagrammet, hvordan man forbinder taklamper:

  1. Lamperne er opdelt i to grupper og er forbundet til en to-knap switch. Her er alle nulkontakter forbundet til den almindelige ledning. Derefter skal terminalblokken forbindes til neutral. Faserne er forbundet med de interne ledninger i henhold til deres valgte grupper og derefter til to ledninger, der er tilsluttet kontakten. Gennem kontakten - på fasen og til hjemmet elektrisk netværk;
  2. dimmer forbindelsesskema. Dimmer - en speciel elektronisk enhed, der gør det muligt at justere lyspærernes lysstyrke. Enheden kan ikke kontrollere alle pærer, det afhænger af deres strøm. Du skal forbinde via en transformer;
  3. Sådan tilsluttes lamperne på et falskt loft ifølge skemaet ved hjælp af skruer. Alle lysekroner og loftlamper er udstyret med specielle armaturer til montering på bundloftet. Fastgørelseselementet kan være en speciel sløjfe forbundet med lampens krop. Lysekronen er meget nem at vedhæfte - løkken er hængt på en krog. Krogen skal installeres på forhånd ved ledningsføring;
  4. Følgende ledningsdiagram for loftlamper er mere kompliceret. Armaturerne er fastgjort til loftet med huller i bunden af ​​kabinettet. Ved fastsættelse af en lysekrone anvendes en speciel strimmel, som er monteret på loftet.

  Monteringspunkt og LED belysning

  Forbindelsesplanen med punktmonterede loftslamper frembyder heller ingen særlige vanskeligheder. Når du installerer, skal du observere afstanden (minimum 10 cm) mellem bunden og det hængende loft.

  Korrekt installation af belysningsarmaturer lukker alle ledningsforbindelser. Sager vil ikke være synlige.

  Til spotpladearmaturer kræves en vis spænding. For at gøre dette skal du bruge flere transformatorer, der reducerer spændingen og ikke påvirker loftet.

  • enkel installation - forbinder til en ledning nogle løg, går separat. For at forhindre lygter at brænde ud, skal du tage sig af ensretterne i kredsløbet;
  • en anden mulighed. Fra fordelingsboksen er der tilsluttet en separat ledning til hver lyspære. I dette tilfælde er ensretteren ikke nødvendig.

  Tilslutning LED-loftslamper kræver ikke særlige færdigheder. Installation er ikke svært at udføre selvstændigt.

  LED belysning loftarmaturer er forskellige fra andre muligheder, fordi LED'erne er monteret direkte i lampehuset. Hvis lyset er ophørt, fungerer det ikke for at erstatte det - du skal have en komplet udskiftning af den mislykkede lampe.

  For at forbinde LED-lysene i loftet skal du beregne deres nummer og bestemme placeringen i loftet. Diagrammet skal være, hvordan man forbinder lyspærer i et falsk loft. Vælg pærer med hensyn til strøm.

  Tilslutningsledninger kan ikke kaldes let. Sådan udføres:

  1. i det hængende lærred til at lave huller til LED-stik;
  2. Efter tilslutning af ledningerne skal du sætte dem fast med dykker på basisfladen;
  3. Tilslutningen af ​​alle armaturer skal ske med multicore wire og i henhold til ordningen. Lodning ledninger skal installere suspension belægning;
  4. Efter tilslutning til netværket skal du sætte LED'erne i loftet ved at snappe.

  Sørg for, at lysene ikke er meget varme. Ellers kan loftet blive beskadiget.

  Fordele og ulemper

  Du ved, hvordan du forbinder taklamper, det er fortsat at vælge hvilke.

  At vælge mellem forskellige muligheder for loft og lysekroner til loftet, skal du vide, hvad der kan opstå i forbindelse med driften. Lad os se hvilke fordele der er i loftlamper:

  • stort udvalg;
  • anden installationsmetode
  • mulighed for installation i ethvert rum
  • udstråle diffust lys, der ikke skærer øjne.
  • Det er svært at udskifte lyspærerne, der kom ud af dem. Men det afhænger af typen af ​​armatur;
  • Kablet lagt på kontakten skal forlænges.

  Alt tales til fordel for installationen af ​​belysningsanordninger til hængende belægninger.

  Tips

  Forbindelsesordningen af ​​lamper i det falske loft kan variere afhængigt af loftets type.