Installation af spotlights i gips

Spot, de er også spotlights - en ideel enhed til installation i hængende loftkonstruktioner, især hvis sidstnævnte er beklædt med gipsplader. I sig selv reducerer den suspenderede struktur allerede loftets højde i rummet, så installationen af ​​armaturer i gipsvæg, der er installeret på niveauet af den suspenderede overflade, reducerer ikke højden, og LED-modellerne tillader installation i små rum.

Typer af loftlamper

Lygter til gipsvæg - Der er flere sorter, der adskiller sig fra hinanden i de typer lamper, der forbruges af spændings- og installationsmetoden. Hvad angår det sidste kriterium, er der to positioner: forsænket og faktura.

 • indbygget er belysningsanordninger, hvor den tekniske del er placeret mellem gipsplade og bundloftfladen og den dekorative del under loften på gipspladen;
 • overhead er installeret på overfladen af ​​gipsloftet, og metoden til montering er næsten det samme som lysekronens montering.

Desuden adskiller armaturer til gipsplader lofter også i andre kvaliteter:

 • single og block
 • drejelig og fast.

Med hensyn til lamper skal det bemærkes, at alle typer belysningselementer er til stede i disse lyskilder:

 • glødelamper;
 • halogen;
 • LED;
 • fluorescerende energibesparelse.
Forskellige typer af loftlys i GKL

Ifølge den forbrugte spænding er armaturerne hovedsageligt opdelt i to grupper: 220, 24 og 12 V. Installation af armaturer i gipsvægge (halogen) til 24 og 12 V kræver tilstedeværelse af en down-down transformer, som er monteret i loftloftet. I dag bliver LED lamper mere og mere populære.

Varianter af LED lamper

Monteringsbehov for armaturer

Placeringen af ​​loftarmaturerne indlejret i gipsplade på loftet i sig selv er ikke begrænset af nogen regler og krav. Det vil sige, at konfigurationen kan være meget anderledes. Men oftest er enhederne placeret således, at belysningen i rummet er fuldstændig eller delvis. Derfor bruger designere tre ordninger:

 1. Rækker vinkelret på væggen, hvor vinduet er placeret. I så fald skal afstanden fra væggen til den første enhed ikke være mindre end 60 cm. Og installationstrinnet i rækkerne skal være 1 m.
 2. I forskudt rækkefølge. Her er de samme krav.
 3. Montering af spotlights i gips er udført i periferien. Det vil sige, punktkilder til lys i dette tilfælde fungere som yderligere belysning af rummet. Hovedanordningen her er lysekronen.

Alle tre ordninger er ganske enkle, universelle, men som praksis viser, er de i dag ofte ikke brugt. Da der ikke er nogen begrænsninger i spotlights, er der mange variationer i denne sag. Dette gælder især for gipsplader lofter, bygget i to niveauer.

Varianter af placeringen af ​​lamper i loftet

Installationsprocessen af ​​spotlights

Først og fremmest er det planlagt, hvilken ordning der skal bruges til installationen. Kyndige håndværkere tegner et skema på papir, bestemmer afstanden mellem apparaterne og deres nøjagtige placering på loftet. Derefter fortryde stedet i loftet med kryds, hvor armaturet vil blive placeret, dette er nødvendigt for at kunne tage loftet.

Næste er ledningerne (kabel). Denne fase skal udføres efter montering på loftet af rammen af ​​metalprofiler. Selv om nogle mestere først gør ledningerne, og derefter samle rammen. Men i dette tilfælde vil det være nødvendigt at forudbestemme stederne for montering af direkte suspensioner ved at sætte mærker på loftoverfladen under hensyntagen til afstanden mellem fastgørelsesanordninger. Fordi det kan ske, at ledningen vil være under fastgørelsespunktet for suspensionen. Og det kan ikke gøres.

Tråd i korrugeringen i loftet

Der er et andet problem i ledninger til loftarmaturer, der er indlejret i gipsvæggen, inden installationen af ​​rammen. Ledninger (kabel) skal fastgøres til bundloftet. Og dette er en ekstra omkostning for fastgørere og forløbet tid. Mens du lægger ledningerne på den monterede ramme, er det en simpel fastgørelse til suspensionerne ved hjælp af en isoleret kerne af selve ledningen i form af vridning.

Under alle omstændigheder skal kablerne lægges og passere dem gennem en korrugeret monteringsslange. Dette er en ekstra beskyttelse, der øger ledningernes levetid.

Før ledningsføringen startes, er det nødvendigt at markere lampernes placering i loftet.

Forbindelsesdiagrammet kan være serielt eller parallelt. I sidstnævnte tilfælde kan de parallelle sektioner være noget afhængigt af, hvordan lamperne tændes i grupper. Det er efter kundens skøn.

Hvad angår kablet (valget af dets tværsnit). Det er ikke nødvendigt at beregne denne parameter baseret på strømforbruget. Den bedste mulighed er en sektion på 1,5 mm² PVA. Det er bedre at købe en blød kobbertråd. Find ud af de bedste måder at forbinde strandede ledninger.

Tilslutning og installation af lamper

Efter ledningerne installeres gipsplader på den byggede ramme. Så igen, nu på gipspladens loft, er placeringen af ​​belysningsindretningerne angivet. De skal lave huller til lyskilden.

Bemærk, at selv i fase med dannelsen af ​​fordelingsordningen af ​​lamper på loftfladen er det nødvendigt at strengt tage højde for, at belysningsanordningen ikke rammer metalrammen. Fordi i dette tilfælde der ikke er nogen mulighed for at udføre installationen, vil metalprofilen simpelthen forstyrre installationen.

Problemer med at installere loftlamper

Der er et underligt punkt her - diameteren af ​​spotlights til gips skal falde sammen med diameteren af ​​hullet i loftet. Den første parameter fabrikanten nødvendigvis angiver på boksen (pakke), men det er bedre at kontrollere det.

Derfor anvendes denne størrelse på gipspladens loft på installationsstederne på enhederne. For dette er det bedre at bruge et kompas. Nu skal du skære huller på den påførte markering. Der er flere måder at gøre dette på:

 1. Det enkleste er at bore huller med en bor, på hvilken en krone med en diameter svarende til diameteren af ​​den cirkel, der er tegnet på loftet, er installeret.
 2. Gennemgående huller bores rundt omkredsen med en lille boremaskine med et trin på 1-1,5 cm. Derefter presses et stykke gipsvæg ind indeni. Sandt nok må hullets kanter færdiggøres med en skarp kniv eller et stik.
 3. Du kan bruge en ballerina. For denne fræser er indstillet til hullets radius.

Det er kun at trække ledningerne ud af de skårne huller og tilslutte lamper til dem.

Ceiling light installation

Der er mange måder at tilslutte, eller rettere, de enheder, som forbindelsen er lavet til. Den enkleste, men også pålidelige, er klemmerne med klemskruer eller moderne WAGO-klemmer.

Denne clem giver dig mulighed for at forbinde forskellige typer ledninger

Ledningerne fra belysningsanordningen skal indsættes i den fra den ene side og fastspændes med skruer, der forsyner ledningerne fra den anden side.

Det er kun at installere armaturerne i gipsplankloftet. Apparatets design har specielle spændebånd (antenner), som er fjederbelastet på den ene side. Det er i fri tilstand, at de er vendt udadtil, de går ind for den tekniske del af enheden. Det vil sige, at antennens spredning er større end hullets udsnitsdiameter på gipsloftet. Derfor skal monteringspladerne trykkes for at skubbe dem ind i hullet.

Nogle gange er det ikke nemt at gøre dette med dine hænder, fordi gipsvæggen selv forstyrrer. Derfor gør erfarne håndværkere det - bind antennene sammen med en ledning, og efter installation af projektøret i gipsvæggen skal du skære det med nippers eller tang. Antenna er retret ved hjælp af fjedre hviler på ydersiden af ​​loftet, hvilket forhindrer armaturet i at falde.

Ved hjælp af trådholderen spænder antennerne

Nogle udformninger af forsænkede armaturer til loftet af gipsplader er sammenfoldelige. Det vil sige, den dekorative del løsnes fra den tekniske. Derfor er rækkefølgen af ​​installationsarbejdet her lidt anderledes:

 1. Demontering af enheden.
 2. Den tekniske del er installeret i gipspladens loft, det vil sige i hullet, på samme måde som i ovenstående tilfælde.
 3. Enheden er tilsluttet strømkablet, som trækkes ud gennem patronen. Så sænkes tråden tilbage.
 4. Den dekorative del er knyttet til den tekniske.

Nyttige tips

Flere anbefalinger, der hjælper med at undgå fejl i processen med at vælge og installere spotlights i gips.

 1. Glødepærer anvendes ikke længere i enheder af denne type. Blandt andet er det nødvendigt at tage hensyn til forholdet mellem den optimale pris og det minimale elforbrug af elektricitet. I denne henseende er energibesparende lamper bedst. LED'er forbruges mindre strøm, men sådanne lamper er meget dyre. Med halogen mange problemer - en transformer er nødvendig, ofte udbrændt.
 2. Tilslutningen af ​​kabeludgangen fra hovedkablet til de indbyggede lamper i gipsvæg sker ved lodning. Fra twist er det bedre at nægte. Du kan bruge møtriksterminaler.
 3. Ved udførelse af en elektriker skal den samlede effekt af huset eller lejligheden være slukket.
 4. Efter tilslutning, men inden du installerer indlejrede loftarmaturer i gips, skal du kontrollere dem for driftsstatus. Bare fodret til de nuværende enheder. Hvis en af ​​dem ikke brænder, er det nødvendigt at finde årsagen og rette den.
 5. I våde områder installeres vandtætte modeller.
 6. Valg af armaturer til strøm er valgt under hensyntagen til, at hele systemet og loftet ikke overophedes, ideelt set er disse LED armaturer

konklusion

I betragtning af den tilsyneladende vanskelighed ved at installere loftlamper indbygget i gipsplader, kan selv en nybegynder mestre denne proces. Det vigtigste er nøjagtigt at følge rækkefølgen af ​​de udførte operationer og korrekt henvende sig til valg af belysningsenheder og deres installation. Se også videokompileringen.

Montering af spotlights i loftet: planlægning, tilslutning, fastgørelse

Det er muligt at give ensartet belysning af rummet og alle genstande og møbler, der er i det, kun ved hjælp af en distribueret lyskilde. Selv den mest sofistikerede væglampe installeret i midten af ​​loftet kan næppe klare det her. Når alt kommer til alt kommer lyset fra et sted, og som følge heraf vil der være skygger. For at løse dette problem benyttes såkaldte pletter - spotlights af lille størrelse og strøm, der er jævnt fordelt over loftoverfladen. De er designet til montering af kun hængende loftsystemer. Det er nemt at installere spotlights i loftet med egne hænder. Det er vigtigt, selv i konstruktionstrinnet i loftet at passe om konfigurationen af ​​belysningssystemet.

Lidt om spotbelysning

Med design er spotlights, der styrkes flush til loftet, kun 30 grader af belysningssektor. Men på grund af dens kompaktitet kan de monteres ret tæt over loftet. For at sikre korrekt belysning bør afstanden mellem rækkerne ikke overstige 1 meter, afstanden fra armaturets sidste række til væggen må ikke overstige 60 cm. Tallene gælder for værelser med en lofthøjde på 2,5 meter. Kravet om, at skæringspunktet mellem belysningskeglerne fra hvert sted er placeret i en højde, der overstiger hovedparten af ​​objekterne i rummet, tages i betragtning.

Du kan montere spotlys på enhver form for hængende lofter. Installation af spotlights i gips er den enkleste og mest pålidelige løsning, men installationsprocessen er ikke anderledes i tilfælde af forlygning med plastik, aluminiumstrimler eller MDF, med nogle forbehold.

Kun installation af lamper i loftet skal foretages af håndværkere og installatører. Dette skyldes materialets teknologiske egenskaber og det faktum, at det er nødvendigt med brug af specialudstyr til at fastgøre de stramme indsatser af varmebestandig plast i stedet for installation af lamper. Disse indsatser forhindrer også materialet i at strække sig. I alle andre tilfælde kan installation ske uafhængigt.

Hvad er nødvendigt for installationen

Fra materialet skal du have følgende elementer:

 1. projektører;
 2. lamper;
 3. forsyningstråd;
 4. klemme eller ærmer til tilslutning af ledninger;
 5. isolering krympe, elektrisk tape;
 6. switch.

standard loftplade enhed

Det anbefales at vælge lamper af samme type for hver type belysning. I overensstemmelse med typen af ​​konstruktion købes lamperne selv af den krævede mængde. Det er vigtigt at nøje kontrollere tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag på keglen ved bunden af ​​bunden til glødelamper og tekniske egenskaber i overensstemmelse med lampens krav. Ved ophængte lofter anvendes 40W lamper, mere kraftige vil opvarme materialet i det hængende loft betydeligt og kan medføre beskadigelse af konstruktionen eller endda brand. Halogen- og LED-versioner af belysningselementer vælges i henhold til effekt og spektrum af det udsendte lys.

Tråden vælges afhængigt af det materiale, hvorfra det nedhængte loft er. Så for gipsvæg, som er et ildfast materiale, vil den sædvanlige to-kerne- eller tre-kerne tråd VVG-2 (3) x1.5 gøre. For materialer som MDF eller plast er det nødvendigt at vælge en brandsikker version af RKGM-ledningen. Ledningen skal være blød, det vil sige, at hver kerne er repræsenteret af et sæt små vener, forenet under en isolering.

For at forbinde ledningerne og forbinde dem til armaturer, kan du bruge specielle terminaler, som sælges i enhver hardware butik. Den boltede forbindelse betjenes dog. Det vil være nødvendigt at kontrollere spændeboltets spænding mindst to gange om året. I modsat fald kan terminalblokke og ledninger begynde at varme op og blive forkullet. En mere pålidelig og holdbar løsning er fastgørelse med kobber eller kobberformede ærmer.

Beskyt krydset er nødvendigt med elektrisk tape eller ved hjælp af et specielt varmekrympeslange for at isolere forsyningskablerne.

Installationsprocedure

Hele processen med at installere armaturer i loftet kan opdeles i følgende trin:

 • belysning planlægning;
 • ledninger til installationsstedet for lamper;
 • dannelsen af ​​huller for dem;
 • forbindelse;
 • konsolidering og verifikation.

Hvorfor er en sådan simpel opgave opdelt i flere faser? Dette skyldes det faktum, at hvert emne bedst udføres på et bestemt tidspunkt i selve loftets dannelse.

planlægning

Det er meget vigtigt at bestemme i forvejen, inden loftsbeklædningen, hvordan man anbringer lamperne i loftet. Dette gælder især når det hængende loft er dannet med flere niveauer. Hvert niveau skal tildeles et separat belysningskredsløb og distribuere derfor kilderne til lys fra den uafhængige brug af disse kredsløb. Glem ikke, at afstanden mellem lamperne skal respekteres inden for en meter fra hinanden, afstanden fra væggene skal være 60 cm. Det er vigtigt at distribuere lamperne, så placeringen af ​​deres installation ikke falder på de installerede rammeelementer. Det vil sige, hullerne for dem skal være i en afstand på 25-30 mm fra kanten af ​​hullet til lampen til nærmeste rammeelement. Ellers kan rammeprofilen forhindre, at armaturet fastgør armaturet.

Ved distribution af spotlights er det også nødvendigt at tage højde for tilstedeværelsen og placeringen af ​​lysekroner, væglamper og andre dekorative elementer på loftet og vægge. Ved samtidig brug kan du tage spotlights til siden. Eller divider belysningen kredsløb med spotlights af zoner nær andre lyskilder og resten af ​​rummet i separate kontakter.

Trådfordeling

Det er bedst at distribuere ledningerne på scenen for at danne rammen af ​​det hængende loft og fastgør dem til rammen på forhånd, så når du borer huller til lamperne, kan du nå ledningen og gøre forbindelsen. I det ekstreme tilfælde bringes ledningen til den første af dem, og for alle efterfølgende ledninger ledes trådene fra hul til hul. Ulempen ved sidstnævnte mulighed er manglende evne til at fastgøre ledningerne på rammen, og de vil simpelthen ligge på overfladen af ​​det hængende lofts materiale.

Med en normal forskydning af ledningen er det tilstrækkeligt at lægge et to- eller tre-kerne kabel på en optimal måde til alle armaturinstallationsstederne, idet der efterlades en sløjfe på 10-15 cm i hver bøjet tråd. Fastgøring på rammen skal ske med plastikbånd, men ikke tæt og med lidt slæk i ledningen uden at strække. Dette forhindrer skader på ledningen, når den termisk ændrer dens længde.

Derefter kan du gå videre til trimloftet.

Dannelsen af ​​huller til lamper

Den endelige bestemmelse af armaturernes position er kun mulig efter at loftet er fuldt beklædt. Ved design blev der allerede taget hensyn til tidspunktet for placering af pletterne på afstand fra rammelementerne. Nu er det også nødvendigt at tage hensyn til sømmenes placering mellem elementerne i det nedhængte loft. Dette er især vigtigt ved montering af armaturer i loftet, der er dækket af plast eller aluminium. Hvis placeringen af ​​lampen falder på loftet af loftelementerne, skal den flyttes til midten af ​​en af ​​strimlerne.

Huller er boret ved hjælp af en særlig krone på træet, som borede og fordybninger under kassen til stikkontakter. I dette tilfælde opnås perfekt justerede huller, denne mulighed giver dig mulighed for effektivt at reparere lampen i gipsvæggen. Diameterne af hullerne skal vælges i overensstemmelse med de anvendte instrumenters dimensioner. Den skal være mindre med 3-4 mm ydre diameter på lampens forside, men større end dimensionerne af dens indre del. Den mest almindeligt valgte størrelse er 60 eller 75 mm.

Vigtigt: Husk, at når et hul er boret, kan det ikke flyttes, så sørg for at det er korrekt.

Typisk tilslutningssystem til loftlamper

tilslutning

Efter at alle hullerne er boret, slækkes løkkerne af den tidligere lagt ledning ud. Alternativt lægges to ledninger fra hullet til hullet, startende fra den sidste til hvilket strømkablet er tilsluttet.

Vigtigt: Alt forbindelsesarbejde udføres kun, når den pågældende ledning er slukket.

Sløjferne på den ledede tråd skæres langs en bøjning og udsættes. To små ledningslængder på 10-12 cm bruges til at forbinde hver armatur. En 10-15 mm ledning udsættes for hver side, korte ledninger (ledninger) er fastspændt i den ene ende på armaturet i den ene ende, og den anden kant er forbundet med et strømkabel. Forbindelsen observeres ved brug af mærket på armaturet: L-fase, N-nul, PE-jord.

fastsættelse

De fleste indbyggede pletter sørger for montering i form af to beslag på siderne. De skal bøjes op til stop og i en sådan stilling indsættes i hullet i loftet. Vær opmærksom på, at ledningerne, der fodrer lampen, ikke falder under krogen. Når lampen er indsat, trykker krogen uafhængigt på loftet og holder den sikkert fast. Når alle elementerne er installeret, kan du tilslutte hovedstrømskablet til kontakten og forbindelsesboksen eller til strømforsyningen, hvis du bruger lavspændingslygter. Dette arbejde slutter. Du kan tjekke belysningen.

Hvordan man vælger og installerer korrekt spotlights til gipsplader

Projekter af belysningssystemer i moderne boliger giver oftest installation af spotlights i gipsvægge. Denne type lyskilder med korrekt tilslutning giver dig mulighed for at opnå en vis individualitet og højkvalitets lysfløde i hele rummet. Inden du vælger spotlights til huset og udformer en specifik ordning med sådan belysning, er det nødvendigt at klassificere sådanne belysningsenheder.

Typer af loftslygter indbygget i gipsplader

Indbygget i gipspladens loftkilder kan variere i følgende kategorier:

 • ved spænding;
 • efter type lamper;
 • på den konstruktive mulighed for at dreje.

Disse forskelle er ikke afgørende for driften af ​​belysningsenheder, men kan have visse fordele afhængigt af design, formål og antal installerede enheder. Det er tilrådeligt at kende egenskaberne ved arbejdet i hver type armaturer, inden du udarbejder et udkast til rummets belysningsskema.

Forskelle i strømforsyningsspændingsparametre

Det moderne marked af gipspladens loftslygter tilbyder tre hovedtyper af enheder, der kræver en anden spændingsforsyning:

 • enheder designet til 220v;
 • enheder designet til 12v;
 • LED-lyskilder designet til 3v (spændingen på LED-pakken er ikke en global karakterfaktor, da deres arbejde er forbundet med aktiviteten af ​​den nuværende driver).

Spændingen, der skal påføres lamperne, afhænger af deres type. Det er nødvendigt at forudse typen af ​​lyskilder, da forbindelsesordningen for alle typer spotlights har sine egne egenskaber.

Forskelle i lampetyper

Lamper, der er installeret i loftslygter i gipsvægge, kan være af følgende typer:

 • almindelige glødelamper;
 • fluorescerende (energibesparende) lamper;
 • halogen lyskilder;
 • LED lamper.

Hver type lampe har sine egne egenskaber, og dette bør overvejes ved planlægning af belysningsordningen.

Spotlights, der understøtter driften af ​​simple glødelamper, er klassiske enheder, der ikke kræver særligt udstyr til at forbinde dem. Men de har en række ulemper. Den vigtigste er de samlede dimensioner af spotlights til gipsvæg, så dens højde varierer mellem 7-8 cm, hvilket indebærer en betydelig forøgelse af kløften mellem gipspladens loft og bygningspladen af ​​bygningen. I nogle tilfælde kan dette aspekt påvirke rummets endelige højde, dvs. når loftets højde er omkring 2,5 meter, er det nødvendigt at reducere niveauet væsentligt.

Drift glødelamper i spotlights får dem til at overophedes, især ved høj effekt. Dette kan kræve yderligere sikkerhedsforanstaltninger. Fordelen ved dette valg er den lave pris ved belysningsudstyr og nem installation. Belysningssystemet giver dig mulighed for at bruge en lysdæmper (som er denne enhed, vi regnede ud i en separat artikel), som giver yderligere muligheder for behagelig opfattelse og skaber lyszoner med forskellig belysning.

Anvendelsen af ​​ordninger til tænding af fluorescerende lamper i spotlights kan betydeligt spare energi, men de overordnede dimensioner af det installerede punkt i loftet er de samme som ved anvendelse af glødelamper. Lysstrømmen af ​​moderne fluorescerende pærer, tæt på strømmen af ​​lys fra glødelamper, men har stadig en vis nuance.

Da spotbelysningen, monteret i et gipsplankloft, indebærer en specifik tilgang med mindst udragende dele af belysningsenhederne, er det ikke altid muligt at bruge energibesparende enheder.

Pointen er, at designfunktionen af ​​sådanne lamper er designet til åben drift, i dette tilfælde skabes der en tilstrækkelig lygtspredningsvinkel, og når lampen er skjult i lampen, er der en signifikant svækkelse af lyskilden på trods af reflektoren. Brug af en dimmer med denne type belysning er ikke mulig på grund af de tekniske egenskaber hos de fluorescerende kilder.

Halogenlamper i loftsarmaturer til gipsplader lofter bruges oftest. Det skyldes forholdet mellem forbrugt elektricitet og et behageligt lysområde. Den samlede størrelse af rammen af ​​sådanne produkter er 3-4 cm i højden, hvilket gør det muligt at sænke niveauet af loftet lidt. I virkeligheden kræver driften af ​​sådanne lamper anvendelse af en trin-down transformer, som udsender en spænding på 12 volt ved udgangen.

Halogenlamper til hjemmet skaber en kraftig og retningsstrålende lysstrøm, effektiviteten af ​​disse enheder er højere end glødelamper, hvilket gør det muligt at spare elektricitet, især når der bruges et stort antal spotlights. Lav driftsspænding opfylder standarderne for sikker drift i våde områder. Kilder af denne type tillader brugen af ​​en lysdæmper til regulering af lysstrømmen.

LED spotlight fixtures - dette er den mest moderne løsning. På grund af denne kendsgerning er det betydeligt mindre strømforbrug. I det væsentlige er LED'en en halvleder, der udsender en lysstrøm, når strømmen strømmer. Fordelen ved denne løsning er det faktum, at det er muligt at vælge strømmen af ​​strømmen, det vil sige, at det bliver muligt at variere med baggrundsbelysningen i de rigtige dele af rummet, hvilket i sig selv giver rigelige designmuligheder, især ved flere niveauer.

LED belysning tilhører kategorien af ​​den dyreste i den indledende fase af investeringen, når de køber enheder. Dernæst er denne nyanse nivelleret af besparelsen af ​​elforbruget.

Design funktioner indbyggede armaturer i gips

Apparatets spotlysinstallation i gipslofter varierer i design. Hovedtyperne af ydeevne:

Irreversible kilder er stationære og har ikke evnen til at ændre retningen af ​​lyskilden.

Drejelygter giver dig mulighed for at ændre vinklen på belysningsretningen, i nogle tilfælde er brugen af ​​dem tilrådelig, f.eks. Når du vil fremhæve et bestemt område af rummet under alle omstændigheder.

Åbne enheder er ikke beskyttet mod fugt, det anbefales at bruge dem i almindelige boliger.

Lukkede lamper er strukturelt beskyttet mod indtrængning af fugtig luft, damp eller små dråber vand. Har til hensigt at fungere i badeværelser, puljer, saunaer.

Alle moderne fremstillede produkter har IP-sikkerhedsklassifikation. Ifølge hendes forskrifter er det muligt at vælge lamper til deres formål. Indikatoren består af to tal, den første betyder graden af ​​beskyttelse mod støv:

 • 0 - ingen beskyttelse
 • 1 - beskyttelse mod partikelstørrelse 50 mm;
 • 2 - 12 mm;
 • 3 - 2,5 mm;
 • 4 - 1 mm;
 • 5 - mindre end 1 mm;
 • 6 - fuld sikkerhed.

Den anden værdi af cifferet karakteriserer fugt modstand:

 • 0 - ingen beskyttelse mod fugt
 • 1 - beskyttelse mod lodret indtræk af vanddråber;
 • 2 - beskyttelse mod faldende dråber i en lille vinkel
 • 3 - beskyttelse mod stænk med stor indflydningsvinkel
 • 4 - noget stænk af vand er tilladt
 • 5 - vandstråler er tilladt
 • 6 - evnen til at arbejde under vandets direkte indflydelse
 • 7 - evnen til at arbejde under et kort ophold i vandet
 • 8 - muligheden for langsigtet ophold under vand.

Det er klart, at de sidste punkter på fugtbeskyttelse ikke kan accepteres til lamper på loftet, men du skal vælge produkter til våde rum med et beskyttelsespunkt på mindst 2.

Udvælgelse af komponenter til installation af armaturer i et gipsplankloft

Installation af spotlights i gips kræver de nødvendige materialer. Grundsætningen omfatter:

 1. elektrisk kabel med et tværsnit på 1,5 mm 2 (længden er valgt afhængigt af ledningsledernes ledningsmønster);
 2. klemmer (bruges til at forbinde kabelstykker);
 3. kobberhylster (til omskæring af vendinger, om nødvendigt);
 4. down-down transformer (til tilslutning af armaturer udstyret med halogenlamper);
 5. nuværende driver (til LED lyskilder).

Her skal vi tydeliggøre, at spændingstransformatoren skal opfylde den krævede effekt, sædvanligvis overstiger parametrene den samlede effekt af de tilsluttede lamper med 20%.

Den nuværende driver er nødvendig for driften af ​​LED'erne. Hvis en seriel forbindelse er valgt, skal føreren have en nuværende margen, for at lysdioderne fungerer korrekt.

Parallelforbindelse er mere foretrukket, men kræver en separat driver til hver LED. Mange producenter supplerer LED-spotlights med deres egen driver, hvilket muliggør uhindret parallelforbindelse.

Nødvendige installationsværktøjer

For en kvalitetsinstallation af punktlyskilder skal du:

 • lang linjal eller målebånd
 • spændingsfaseindikator;
 • tang (krympetang til krympehylster);
 • bore;
 • krone til fremstilling af huller 60-75 mm (cirkulær boring med justerbare skærme, så du kan lave huller med den ønskede diameter);
 • isolerende tape;
 • kniv til stripping af enderne af ledningerne eller en speciel visker.

Funktioner af ledninger

Lægning af elektrisk kabel er et vigtigt punkt i installationen af ​​armaturer i et gipsplankloft. Det anbefales kraftigt at udføre dette arbejde, før du installerer gipspladerne. I dette tilfælde er det muligt at udføre den mest høje kvalitet og præcise kabling. Tråd tværsnit skal være mindst 1,5 mm 2. Kabeldiagrammet, uanset antallet af armaturer, skal påtage sig en parallelforbindelse til den uafhængige drift af hver kilde.

Ved ledninger inden for den fremtidige forbindelse til lampens kredsløb er trådsløjferne tilbage, 20-30 cm lange - dette vil tillade at manøvrere frit på tidspunktet for tilslutning af ledningerne. Det er ønskeligt at lægge ledningerne i en særlig korrugering til kablet, med en lav grad af brandbarhed.

Hvis ledningerne udføres på det monterede loft, til dette formål trækkes aluminiumtråden gennem armaturerne under lyset gennem de forborede huller i gipsvæggen for ikke at beskadige kablet. Du kan forudfinde de nødvendige stykker wire, som forbinder lamperne.

Ved tilslutning af ledningerne styres trådens farver. Antag en blå kerne er en fasetråd, og en brun kerne er nul. Endvidere er ledningskablet og kablet, der går til næste armatur, i klemmeboksen, fastspændt, mens blå er fastspændt med blå og hvid med hvid osv.

Afbryderen skal kun åbne faselederen. Transformatoren, hvis den leveres af kredsløbet, er installeret i loftrummet, er resten af ​​forbindelsen lavet på samme måde.

Ved udlægning af ledningerne er deres diagonale placering ikke tilladt, uanset armaturinstallationsskemaet. Dvs. dette fastholder den nøjagtige placering af ledningerne i et skjult rum, hvilket forenkler søgningen efter mulige fejl i fremtiden. Til komplekse ledninger anvendes elektriske forbindelsesbokse, hvori hovedforsyningstråden kommer, og yderligere ledningsgrener løber fra den.

Huller i gipspladens loft

Steder af fremtidige huller skal være præ-mærket, hvilket eliminerer inkonsekvens med den forberedte sløjfe af ledninger til tilslutning og tillader ikke gipsplader at falde ind i fastgørelseselementerne, når de bores.

Det er nødvendigt at overholde følgende regler:

 • Lamperne er anbragt adskilt fra hinanden i en afstand på højst 120 cm (lysflammens vinkler skal skæres, og funktionen af ​​alle loftprodukter er, at de har små spredningsvinkler);
 • Afstanden mellem fastgørelsesstedet til armaturerne på gipsvæggen og væggen må ikke være mere end 55-60 cm.

Hullerne er lavet ved hjælp af en trækron eller en rund boremaskine med justerbare skær. Anvendelsen af ​​sidstnævnte er at foretrække, da det tillader oprettelse af huller med præcise dimensioner for specifikke lamper.

Montering af lamper i loftet

Efter tilslutningen til ledningerne fortsæt til den endelige installation af produktet i hullet. For at gøre dette skal du komprimere sidens afstandsfjedre og føre kroppen ind i hullet. Korrekt valgt diameter giver dig mulighed for nemt at dybere lampen i loftet niche. I dette tilfælde skal du være opmærksom på de tilsluttede ledninger, de bør ikke bøjes.

På trods af den tilsyneladende enkelhed at installere punktlyskilder i gipsloftet er det vigtigt at følge alle anbefalede anbefalinger, især for at være opmærksom på valg af lampetyper, transformatorer og nuværende drivere, da pålideligheden af ​​hele rummets belysningssystem afhænger af deres elektriske parametres kvalitet og overensstemmelse.

Installation af spotlights i gips

Gipsplankloftkonstruktioner gør loftets niveau lidt lavere, og i nogle tilfælde ser lysekroner ud som besværlige og ikke for organiske. Installation af spotlights i gipsvæggen i loftet er den bedste løsning, der kan bruges både uafhængigt og i kombination med en central belysningsarmatur. En gruppe af punktbelysningsenheder giver mulighed for at afgrænse rummet, fremhæve bestemte områder af rummet, ensartet oplyse rummet og skabe interessante effekter på loftet.

Typer af spotlights

Spotlights designet til gipspladens lofter er klassificeret efter flere parametre. Ifølge typen af ​​installation skelnes mellem følgende typer:

 • indbygget - indsættes i hullet i loftet, efter installationen er kun den dekorative del synlig;
 • overhead - monteret på en hård overflade, er hullet i gipset kun lavet til ledningerne.

Strukturelt er lamperne:

Forskellige typer lamper anvendes i punktbelysningsenheder:

 • halogen;
 • LED;
 • fluorescerende;
 • glødelamper med spejlreflektor.

Alle vælger dem efter eget skøn, styret af effektivitet, pris og andre faktorer. De mest effektive er LED-lamper, men mange afskrækkes af prisen. Men hvis du tager lampen fra kendte leverandører og producenter, betaler de sig, fordi de er holdbare og udsender den mindste varme. De mest ineffektive er glødelamper: de opvarmer meget og "spiser op" mest elektricitet, selvom de er billigere end resten.

Placering af belysningsanordninger i loftet

Spotlights kan placeres i loftet på flere måder.

 1. Rette rækker langs en linje vinkelret på vinduet, i trin på højst 80-100 cm og i en afstand på ca. 60 cm fra væggen.
 2. I forskudt rækkefølge. Metoden er velegnet til stuer og giver dem fuld dækning.
 3. Perifer belysning. Velegnet som et ekstra lys i nærværelse af en central lysekrone. Afstanden mellem lamperne er 80 cm, og afstanden fra væggene er 40 cm.

Ovennævnte ordninger kan kombineres med hinanden.

Forberedelse til installation

Ved indretning af loftet er det nødvendigt at påbegynde installation af spotlights umiddelbart efter installation af rammerne for gipsvæg.

 • Først er opstillingen af ​​belysningsarmaturerne udarbejdet.
 • Ledninger er lagt. Det er bekvemt at gøre det på loftet, forud fastgør på det specielle klip, der holder kablet i spændt tilstand.
 • Ledere fra kablet går ned til lamperne. Tilslutning foretages via terminalkontakter.

Du kan køre ledninger gennem hullerne i profilerne, hvis de leveres i designet. Det anbefales ikke at skære dem selv, for ikke at svække loftmonteringen.

 1. Til belysning er det praktisk at lægge et fleksibelt kabel med tre ledere med et tværsnit på 1,5 mm2.
 2. Kraftige lyskilder anbefales ikke. Økonomiske modeller af lamper vælges, afhængigt af lysets intensitet svarende til glødelamper med 35-40 W.
 3. Muligheden for hurtigt at udskifte lampen giver dig mulighed for senere at vælge den enhed, der er mest egnet til strøm, farvetemperatur og spredningsvinkel.

ledningsnet

Ledningerne lægges til lamperne i det korrugerede rør.

Krydsningsboksen skal placeres på et tilgængeligt sted, så det er muligt at kontrollere ledningens kontinuitet gennem det senere. Det forstyrrer ikke at lægge et backupkabel fra det i en separat korrugering, hvis der udskiftes en defekt ledning i fremtiden. På trods af at loftet er dækket med gips, kan kablet nås gennem hullerne i loftet og kan trækkes til ethvert armatur.

Hvis der anvendes et brandsikkert kabel, er der ikke behov for korrugering. Det anbefales dog at installere det mindst ved indgangen til interceiling rummet. Det er hensigtsmæssigt at trække de udgående ledninger gennem det korrugerede rør og indsætte nye. Derfor skal det placeres i en lige linje fra forbindelsesboksen.

Forbindelsen er lavet parallelt overalt: det bliver nemt at finde en blæst pære. Ved en seriel forbindelse fejler en lampe fører til afbrydelse af de andre.

Ofte anvendte lamper med en lille spænding: 12 V og 24 V. Dette er sikkert, men kræver installation af en ekstra strømforsyning. Det er bedre at placere det et eller andet sted under eller i en skjult nich i loftet for at lette vedligeholdelsen.

Det er vigtigt! Allerede inden installationen af ​​gipspladen er det nødvendigt at kontrollere ledningsskabernes gode tilstand, som kan mislykkes under installationen.

Hvordan at skære huller i gipsvæggen under armaturer?

Mærkning til belysning på gipsplader (gipsplader) foretages inden montering på rammen. Når alle arkene er løst, kan du justere lampens placering, så de er placeret i loftet nøjagtigt. Dette påvirker ikke kvaliteten af ​​deres forbindelse til ledningerne, da ledningerne er lagt med en margen.

Huller i gips er skåret med en bor med en særlig krone. Dette kan gøres med en brevpapirkniv, men kvaliteten bliver værre. Hulets kanter bør behandles med en primer.

Installation af et spotlys i loftet

Installation af spotlights i gipsvæg sker, når loftet allerede er påført finishen. Der skal sørges for, at den dekorative belægning forbliver intakt.

 • Kabelføringen er slukket, hvorefter dens ender trækkes gennem hullerne i gipsvæggen og forbindes til klemmer eller klemmer af spotlights. Til dette formål spoler patronen op og adskilles fra kroppen. To forsyningsledninger - fase og neutrale - er forbundet til patronens klemblok.
 • På kroppen af ​​de fleste armaturer monteret fjedermonterede antenner. De bringes sammen og armaturerne sættes i gips gennem hullerne i loftet. Fjedrene spreder antennerne og trykker på skroget mod gipsvæggen på bagsiden.
 • Patronen fjernes gennem hullet i huset og er forbundet til lampen.
 • Den indsættes derefter i huset og sikres med en fastholdelsesring.
 • Inden endelig fixering skal du tænde for strømmen og kontrollere armaturets funktion.

Armaturinstallationsmetoden kan variere. Før du installerer dem, skal du læse instruktionerne, hvor alle operationer skal beskrives detaljeret.

Vær opmærksom! Alle lamper er forbundet parallelt med et tog. Hovedledningen er ikke skåret, men forbliver solid, undtagen den afskårne isolering ved forbindelsespunkterne. Dette efterlader et forsyningskabel for mulige efterfølgende tilslutninger.

Tilslutning af ledninger foretages ved lodning (vridning er ikke tilladt) efterfulgt af isolering.

Ordninger for optagelse af lamper kan være forskellige. For at forbinde de enkelte sektioner, der anvendes to- og tre-knapkontakter.

konklusion

Indbygget spotlight er helt muligt at installere det selv. Det er vigtigt at følge to grundlæggende regler: Afstanden mellem dem skal ikke være mere end 1 m, og pærens kraft skal være medium, hvilket ikke fører til overophedning af det elektriske system og loftet.

Sådan installeres spotlights i gips, hvis dette er din første gang.

En af de bedste muligheder for belysningsgenstande med loftslofter er installation af spotindbyggede lys, de såkaldte pletter. De er kompakte, æstetiske, må ikke reducere rummets anvendelige rumfang. Men installationen af ​​sådanne lyskilder er efter flertals mening ikke en nem og tidskrævende opgave. Ikke desto mindre er installationen af ​​spotlights indbygget i gipsvæggen helt simpel og kræver ikke nogen specielle færdigheder. Næsten alle, der kan håndtere de mest almindelige værktøjer, der kan findes i ethvert hjem, vil være i stand til at gøre dette arbejde.

Gipsplader Suspended Ceiling Design

Gipspladens loft er faktisk et falsk loft, som er fastgjort til hovedstykket. Samtidig er der først monteret en støtteramme af en metalprofil i loftet, og så er rammen beklædt med gipsplader. Således ligger det ophængte loft i en vis afstand fra hoveddelen, der danner hulrum og reducerer rummets højde. Disse hulrum kan bruges til at lægge disse eller andre kommunikationer - lys- og strømkabler, ledninger til alarmsystemer, luftkanaler mv. De bruges også til at installere indbyggede armaturer.

Afhængigt af hvilken type profil der anvendes, antallet af nødvendige kommunikationer og designerens beslutning, kan højden af ​​de mellemliggende hulrum variere fra et par centimeter til ti eller mere. Hvis de suspenderede strukturer er multilaterale, kan hulrummet mellem hovedloftet og gipsvæggen endda have forskellige højder i samme rum.

Typer af gipsplader loftslamper

Afhængigt af opgaver og designløsninger kan to typer armaturer bruges som et punktloft - overhead og indbygget. Installation af den første er lavet på overfladen af ​​loftet af gipsplader og er helt udenfor det. Boliger indlejret forsænket i loftet, ydersiden er kun den lysemitterende del.

Ved installation af overhead enheder er arbejdet på gipspladen minimalt - et hul til forsyningskablet og 2-3 til fastgørelse af selve apparatet. For at installere den indbyggede lampe i gips skal du lave et hul i en størrelse eller en anden og konfiguration. Begge typer lyskilder kan dreje, men det påvirker kun valg af enhedens placering og meget sjældent mængden af ​​arbejde på installationen.

Indbygget (venstre) og overhead lamper på loftet af gipsplader

Fokuslysets design

En spotlight er en smal spotlight i miniature. Den består af en krop, hvori en patron er monteret til fastgørelse af en lampe med en type base eller et andet og et fokuseringssystem, som giver en given solid vinkel til lysstrålen.

boliger

Hvis belysningen er indbygget, er der ingen særlige krav til kroppens udseende, bortset fra dets forreste del - efter installationen vil det ikke være synligt og rent funktionelt. Instrumenter, der arbejder med glødelamper, herunder halogener, har luftåbninger. Enheder på LED'er er ofte udstyret med deres egne radiatorer.

I roterende strukturer kan det optiske system sammen med lampen afbøjes i vilkårlig vinkel. Dette gør det nemt at ændre strålens retning uden at afmontere enheden.

Montering af ovenlysbelysningen på gipsvæg sker ved brug af almindelige beslag eller monteringshuller på bunden. Indbyggede enheder med sjældne undtagelser kan ikke løses på denne måde, og de leveres derfor med skjulte klemmer af et bestemt design.

De mest almindelige i armaturer til installation i gipsvæg har fået fjederklammer. Før installationen presses klemmerne mod enhedens krop, og derefter selvstrækkes og fastgøres enhedens kasse i monteringshullet.

Installation af lampen i gips med en fjederklips

Fokuseringssystem

Hovedforskellen mellem en spotlight og en konventionel belysning er en smal dæknings sektor, som sikres ved at installere et specielt fokuseringssystem. Dette er normalt en reflektor og / eller en fokuseringslinse placeret foran en belysningslygte. Ofte er et reflektor og / eller et objektivsystem indbygget i selve lampens krop, hvilket i høj grad forenkler lampens design.

Denne halogenlampe har sit eget strålefokuseringssystem til indholdet ↑

Type belysningslampe

En vigtig rolle i tilrettelæggelsen af ​​loftbelysning afspilles ved hjælp af typen af ​​belysningslygter, som vil blive brugt i lamper. En række faktorer vil afhænge af deres korrekte valg - effektivitet, holdbarhed, belysningens kvalitet og vigtigst af alt sikkerhed. Hvilken type lamper kan installeres i armaturer designet til installation i gipsvæg? Den mest succesfulde kan betragtes som tre muligheder:

 • Fluorescerende. Denne type glødelampe er ideel til loftlamper af enhver art. Fluorescerende belysningsapparater er økonomiske, næsten ikke varme op, de tjener i lang tid. Det eneste problem er, at de har relativt store dimensioner, hvilket betyder at armaturerne ikke bliver helt små.
 • LED. Semiconductor lyskilder - ideel til loftlamper, som indbygget i gipsvæggen og overhead. LED'er er økonomiske, holdbare, bliver ikke meget varme, har gode farveegenskaber og er meget kompakte. Den eneste ulempe ved sådanne belysninger er deres ret høje omkostninger.
 • Glødelamper. Det kan være både de sædvanlige spiralpærer og deres halogenmodeller. Når du vælger denne mulighed, er det nødvendigt at tage hensyn til, at begge opvarmes tilstrækkeligt. Dette kan være farligt i forhold til brand, og gipsvæggen kan ikke lide høje temperaturer.

Med ekstrem forsigtighed skal der installeres i halogenlampe på gipsvæggen. Kolben af ​​disse lamper selv i åbne lamper opvarmer op til 250 grader Celsius og derover.

Installation af indbyggede armaturer i gips

Da installationen af ​​indbyggede lamper er den mest tidskrævende drift, giver det mening at overveje det mere detaljeret. Inden du starter noget arbejde med loftet, skal du bestemme, hvor mange lamper du har brug for, og hvor de står.

Mærkning af installationssteder

Ved at organisere loftbelysningen er det nødvendigt at løse to problemer: højkvalitetsbelysning af rummet og ikke forkæle interiøret. Antallet af armaturer og deres placering afhænger af lampens kraft og vigtigst af alt på den sektor, som hver armatur er i stand til at dække. Hvis disse egenskaber er mindre, skal de mere armaturer installeres. Hvad angår æstetik, er der allerede et smag for alle - enhederne kan placeres enten i en bestemt rækkefølge eller tilfældigt.

Installationsmuligheder for spotlights i loftet af gipsplader

Hvis det er meningen at anvende glødelamper, især halogener, er det nødvendigt at tage højde for afstanden til brændbare indvendige elementer - det skal ikke være mindre end en halv meter. For LED- og lysstofpærer kan denne afstand reduceres til 20 cm. Afstanden mellem lamperne kan være nogen, men den anbefalede er ca. 30 cm.

Det er vigtigt! Under mærkning af det færdige falske loft af gipsplader, som kan gøres med en almindelig blyant, er det meget vigtigt at tage hensyn til placeringen af ​​bæreprofilerne. Ellers er der risiko for at ødelægge loftet ved at bore et sæde ved det punkt, hvor armaturet ikke kan installeres!

Et sådant hul i gipsplader er resultatet af, at layoutet ikke tog hensyn til placeringen af ​​understøttende strukturer.

Loft forberedelse

Hvis markeringen er færdig, kan du begynde at forberede sæderne. For at gøre dette har du brug for følgende værktøjer:

 1. Elektrisk boremaskine eller skruetrækker.
 2. Crown på gipsvæg eller træ.
 3. Kontor kniv.

Med en øvelse er alt klart, men kronen skal vælges alt efter armaturets størrelse. Mere præcist på deres landingsdiameter. Hvis hullestørrelserne er mindre eller større, vil installationen af ​​armaturet være umuligt - i første omgang vil apparatet ikke komme ind, i det andet vil det falde ind i gipsvæggen.

For at installere en sådan lampe skal du have en krone med en diameter på 82-85 mm

Endvidere er kronen fastgjort i borekronen, og du kan bore huller i gipsvæggen med fokus på markeringen. Dette skal ske langsomt og uden stærkt tryk.

Arbejde som en gipskron

Hvad hvis der ikke er nogen passende krone? Den eneste mulighed er at vælge et mindre værktøj, end du har brug for, og øge diameteren af ​​det resulterende hul med en kontorkniv eller en rundefil.

Og hvis der slet ikke er nogen krone? Redningsblad fra en hacksav eller fil fra et elektrisk stiksav. I dette tilfælde er der ved hjælp af et kompas skitseret fremad, og der er lavet flere små overlappende huller inde i det, så banen går ind i slidsen. Derefter laves en radial savklinge rundt om hele omkredsen. Gipsvæg er et ret blødt materiale, og der er ingen problemer med det.

Skære sædet for at installere det indbyggede lys med en lille sav på træ

Elektrisk installation

Inden du installerer armaturerne på deres pladser, skal du forbinde dem med de elektriske ledninger, som ideelt set skulle have været lagt hængslet eller i rillerne, selv på tidspunktet for installation af gipsplader. Hvis belysningsplanerne har ændret sig senere, skal du bruge et stykke hårdt ledning og trække de savnede ledninger gennem hullerne for at installere lysene.

Brugen af ​​konventionel plastlås til at trække ledninger i loftet

Hvilken ledning vælges til installation under gipsvæg? Hovedvalgskriteriet skal være tværsnittet af kernerne, som vælges ud fra lysstyrkenes effekt. Hvis lampens samlede elektriske effekt ikke overstiger 1 000 W, kan du vælge aluminiumsdiameter med et tværsnit på 1,0 mm. For kobbertråde kan denne figur reduceres til 0,75 mm.

Fleksibel eller hård? Alt afhænger af præferencer. Da ledningerne er lagt "for evigt" og ikke bevæger sig under operationen, kan du bruge både fleksible og stive faste ledninger. Det eneste er, hvis du skal oprette en forbindelsesordning under det allerede forberedte loft, skal du stadig være opmærksom på multicore fleksibel - det er lettere at trække det i relativt små huller og sværere at beskadige under installationen.

En god mulighed for ledninger under gips kan være et kabel RKGM passende afsnit. Denne fleksible og bekvemme installationskabel har dobbelt varmebestandig isolering, kan modstå høje strømme og kan lægges uden brug af korrugeringer.

Tilslutning af armaturer med ledninger er lettere og sikrere at gøre ved hjælp af tilslutning af klip eller terminaler. Et bredt udvalg af konnektorer kan findes i salg, hvilket ikke alene vil spare installationstid for belysning, men også sikre langtidssikker og sikker drift af belysningssystemet:

Forbindelsesterminaler til skrue (venstre), fastspænding og selvspændingsdæksel

Hvis der ikke er terminaler, er almindelig lodning også egnet, men i dette tilfælde skal krydset isoleres med et varmekrympe eller vinylrør. Isoleringstape - ikke den bedste mulighed for isolering af ledninger i et falsk loft. Over tid isolerer et isolerende tape og forbindelsen udsættes igen med alle de følgevirkninger.

Vridningstilslutning er ikke god! Over tid vil sådan installation, der er skjult under loftets gipsvæg, helt sikkert lade dig ned og i bedste fald vil lamperne installeret på denne måde begynde at falme. I værste fald vil en kortslutning eller overophedning af forbindelsen forårsage brand.

Brug af terminaler og lodning til at forbinde armaturer til ledninger

Udskiftning af lampen

Næsten alle skjulte armaturer til gipslofter er udstyret med specielle fjederklammer og deres installation kan laves uden værktøj. For at gøre dette skal du blot trykke på forårsblandingerne til instrumenthuset og forsigtigt indsætte lampen i det forberedte hul. På samme tid spredes kronbladene selvstændigt og fastgør enheden i gips.

Som du kan se fra ovenstående er installationen af ​​indbyggede armaturer i gipsvæg et simpelt spørgsmål. For at udføre denne operation praktisk taget fra bunden er der slet ingen specielle viden og værktøjer. Nok simpel nøjagtighed, omhu og lyst.