Teknologien til vægisolering savsmuld med aske, lime, cement, halm og ler

Enhver ejer af et privat hus står før eller senere over for et problem i forbindelse med spørgsmålet om højkvalitetsisolering af deres hjem.

Et sådant spørgsmål kan opstå på scenen med designarbejde eller når det købte hus kræver nogle ændringer for at gøre det behageligt at leve i.

Hvorfor er lufttemperaturen ikke altid behagelig i en bolig? Dette skyldes tilstedeværelsen af ​​følgende faktorer:

 • varmesystemet fungerer ikke godt nok;
 • der er mange revner i væggene, hvorigennem kold luft trænger ind;
 • dårlig vægisolering (dette er den mest almindelige årsag).

Det er muligt at varme huset på en af ​​flere måder. Eksperter anbefaler kraftigt at isolere væggene udefra, det anbefales at udføre sådant arbejde indefra i ekstreme tilfælde.

Dette vil blive forklaret af følgende grunde:

 1. Hvis huset er isoleret udenfor, vil væggene ikke kun beskyttes mod varmelækage, men også fra fugtens destruktive virkning. Varmen, der kommer fra inde i huset, varmes væggene op, og når fugt kommer på dem og kondensformer, favoriserer den deres hurtigtørring.
 2. Efter at have opvarmet husets vægge udenfor, vil du ikke kun beskytte rummet fra forkølelsen, men også bevare det nyttige område af værelserne.

På det moderne marked af byggematerialer er der et stort udvalg af produkter, der er beregnet til isolering af vægge og lofter. Hvert af de materialer, der tilbydes af forskellige producenter har mange attraktive kvaliteter. Men det sker ofte, at valget af varer hviler på en vigtig detalje - prisen på produktet.

Bygning af et hus er naturligvis ikke en god fornøjelse, og i nogle tilfælde i slutningen af ​​byggearbejdet bliver boligejeren tegnebog meget tyndere. Derfor er det nødvendigt at ty til forskellige tricks for på en eller anden måde at komme ud af denne situation. Med hensyn til varmeisolering er der mange muligheder for at reducere omkostningerne ved konstruktion, hvoraf den ene er brugen af ​​alternative materialer.

Som materialer til opvarmning kan være:

I denne artikel vil vi dvæle på en af ​​de mulige muligheder for vægisolering - varmeisolering ved hjælp af savsmuld.

Hvis du bruger denne metode korrekt, kan du opnå gode resultater. Det vil tage meget færre penge, men du skal være forberedt på, at du bliver nødt til at udføre en meget større mængde arbejde.

Til denne teknik egnet affald snedker værksted. Dette materiale har både positive og negative egenskaber. Derfor, inden du træffer en endelig beslutning om starten af ​​foranstaltninger til termisk beskyttelse af vægge med savsmuld, skal du omhyggeligt afveje alt og studere dette problem til mindste detalje.

Opvarmning af væggene med savsmuld: fordele og ulemper

Til varmeisolering af væggene med savsmuld anvendes oftest affald fra træbearbejdning af hårdttræ, nemlig aske, gran, fyr osv.

Til dette formål er eg savsmuld den mest egnede mulighed. Dette råmateriale er dyrt, men det hjælper med at bevare varmen i huset selv ved 30 grader af frost.

Den bedste løsning - nåletræspåner - det indeholder harpiks, som afstammer gnavere og bugs.

Det er bedst at tage savsmulden fra den midterste fraktion, da der vil være meget støv fra de små, og lille effekt fra de store.

Når savsmulden er helt tør, er det værd at tilføje en blanding af blå vitriol og hydratiseret kalk (10 vægtprocent).

Opvarmning af ydervægge med savsmuld har sine fordele:

 • det er nemt at arbejde med ham;
 • For at få savsmuld vil ikke være for dig at arbejde. Træbearbejdning virksomheder er i mange lokaliteter;
 • lang levetid
 • høj effektivitet;
 • miljøsikkerhed
 • lav specifik vægt
 • fremragende støjabsorberende og varmeisolerende egenskaber;
 • Dette produkt på savværket kan tages gratis eller til et nominelt gebyr.

Materiale ulemper:

 • opvarmningslaget har stor tykkelse. Hvis laget af savsmuld er lille, vil deres effektivitet som varmelegeme minimeres;
 • høj brandfare svor. Brændeflis er villigt udsat for brænding. Anvendelsen af ​​savsmuld som varmelegeme til vægge øger sandsynligheden for forekomst og spredning af ild flere gange;
 • Materialet er ikke modstandsdygtigt over for fugt, det absorberer det godt i sig selv. Så snart væske kommer på opvarmningslaget, er det fyldt med negative konsekvenser, fugt, skimmel vil dukke op, vil ondsindede insekter blive erhvervet.

Derfor, hvis du beslutter dig for at montere en sådan struktur, skal du være særlig opmærksom på damp og vandtætning. Hvis disse lag er lavet uden overholdelse af teknologien, vil isoleringen hurtigt blive ubrugelig. For at savsmulden ikke skal udsættes for fugt, behandles de med specielle reagenser.

Men prisen på sådant materiale bliver flere gange højere, så det bliver giftigt og kan endda forårsage en allergisk reaktion. Behandlet savsmuld anvendt som termisk isoleringsmateriale i et boligerhus er ikke sikkert.

Vægisolering med savsmuld med lime

For at gøre isolering til vægge, som omfatter lime og savsmuld, skal du tage disse ingredienser i forholdet 1:10. I den forberedte blanding skal du tilføje en lille opløsning af antiseptisk (25 g pr. 1 spand).

Derefter skal blandingen hældes i væggene og rammes. Den savsmuld, der behandles på denne måde, går ikke, og bugs kommer ikke ind i dem.

Sav med lime

Sav med halm

Halm er et glimrende materiale til vægisolering. Til disse formål kan du bruge bygstrå, havre, rug, hvede. Den er først trykket og derefter bundet med ledning, ledning eller net. Varmeapparater lavet af halm har en tæthed på 90-125 kg / m3, på toppen, som regel er halm "plader" gipset.

Plus halm - det ånder. Minus - hurtigt antændes og brænder godt. For at forhindre dette sker det med flammehæmmere.

Sav med halm

Hvordan man laver savsmuld med ler

Hvis du tager savsmulden som basis, kan du forberede en løsning til gips. For at gøre dette blandes savsmulden med vand, cement, ler og aviser.

Sammensætningen opnået fra ler og savsmuld, gipsvæggene inde i bygningen. Nogle gange er plader lavet af en sådan løsning, de tampes og tørres godt. De resulterende ark anvendes som et termisk isoleringsmateriale.

Savsmuld med ler

Væg kage enhed

En af de vigtigste faktorer i opførelsen af ​​et hus er den korrekte konstruktion af væggene. Det er ligegyldigt, om du vil gøre alt byggearbejdet med dine egne hænder eller bestil en færdigudgave, i hvert fald skal du kende den korrekte sammensætning af rammekammerets "kage".

Lag af den rigtige "kage" væg:

 1. Skelet af en træbjælke.
 2. Mellem stativer skal isoleres.
 3. Fiberboard (OSB).
 4. Vandret kasse.
 5. Isolering.
 6. Multifunktionel membran.
 7. Lodret kasse.
 8. Udfør.
 9. Dampbarriere.
 10. Indvendig foring.

Hvis du bruger savsmuld som vægisoleringsmateriale, skal du lave en beklædning.

Det første skridt er at montere rammen. Derefter skal du ved en vis afstand til væggen vedhæfte træplader og fylde kassen på dem.

Detaljeret installationsskema af savsmuld med ler

Hvis du laver en blanding, der består af ler og savsmuld, får du et fremragende materiale med vandtætnings- og isolerende egenskaber.

Det er velegnet til opvarmning af væggene i et hus bygget i en hvilken som helst region.

Denne blanding vil holde varmen i huset i en alvorlig frost og vil ikke lade rummet varme op i sommervarmen.

Opvarmning af vægge med savsmulds lermateriale er ikke så let som det kan synes ved første øjekast.

Derfor er det i arbejdet med at udføre arbejde nødvendigt at nøje overholde følgende anbefalinger:

 • Ved tilberedning af blandingen skal du overholde de nøjagtige kvantitative forhold for ingredienserne.
 • Den færdige blanding skal påføres vægge af en vis tykkelse. Dette er den eneste måde, du kan opnå maksimal effekt på.
 • Til varmeisolering af vægge skal du lave plader af ler og små savsmuld.

Crate under isolering

En blanding af ler og savsmuld kan laves og lagt på flere måder, vi vil overveje en mulighed, det vil sige at sætte det våde stof på en kasse, der er fastgjort på væggen.

Hvilke proportioner skal iagttages for at gøre blandingen plastik?

Leren, der er skilt med vand, skal blandes med savsmuld i en lille metalbeholder. Til blanding af sammensætningen kan du bruge en betonblander. Den færdige sammensætning skal påføres væggene.

Du kan også isolere væggene med en sådan blanding ved at hælde den i en forskalling, der er fastgjort til rammevæggen. Hvis du laver helvedesild på væggen, kan du smide et lerlag på højst 30 mm.

Efter savsmuld - lerlaget tørrer, skal det udjævnes med cementcementmørtel og derefter gips.

Fremstilling og lægning af plader

imprægnering

Vandtæt film skal lægges udefra isoleringen (fra forsiden). Således vil strukturen blive beskyttet mod indtrængning af kold luft og nedbør i huset.

I hus af ramme type vandtætning er som regel lavet af membranfilm eller glassin. Dette materiale er fastgjort med en overlapning, en konstruktion hæftemaskine bruges, og leddene skal limes med et specielt bånd.

Nyttig video

Opvarmning af stelhuset med savsmuld i videoinstruktionerne:

konklusion

For at forberede materiale til vægisolering baseret på savsmuld, skal de forbehandles med en særlig forbindelse. Kun på denne måde kan du få en højkvalitetsblanding, som vil være en god termisk isolator, ikke værre end noget moderne materiale.

Værd at vide! Nogle syntetiske isoleringer kan forårsage allergier og forårsage mere alvorlige sygdomme.

Hvordan man bruger ler med savsmuld som varmelegeme?

Før forekomsten af ​​moderne byggematerialer blev naturlige materialer med evnen til at bevare varmen aktivt brugt til at isolere boliger af mennesker. I århundreder er ler med savsmuld blevet brugt til at varme huse lavet af sten og træ.

Scheme isolering gulv savsmuld.

Ler med savsmuld - har unikke isolerende egenskaber og er ikke kun et middel til isolering, men også vandtætning. Vandisolering og isoleringsegenskaber af ler, suppleret med savsmuld, kan endda bruges til at arrangere bade, da dette materiale ikke er udsat for destruktion selv under forhold med mulig kontakt med varm damp, som langt fra alle byggematerialer, der anvendes til isolering og vandtætning, effektivt kan klare.

Anvendelse af ler med savsmuld som isolering

Fordelen ved ler med savsmuld som varmelegeme er, at det forhindrer varmetab om vinteren og bidrager til at opretholde en behagelig kølighed i rummet om sommeren.

En af de vigtigste fordele ved et sådant isoleringsmiddel, som ler med savsmuld, er, at denne mulighed kan bruges på næsten ethvert terræn: og hvor varmen er det meste af tiden, og hvor temperaturen falder til kritisk lave temperaturer. Clay interspersed med savsmuld forhindrer ikke kun varmetab i vinteren, men bidrager også til at opretholde en behagelig afkøling i rummet om sommeren. Ud over de unikke varme- og vandtætningsegenskaber er dette materiale meget holdbart og samtidig miljøvenligt. Nogle private udviklere foretrækker ler på grund af miljøsikkerheden, fordi ikke alle moderne byggematerialer er troværdige i denne henseende og kan bruges til at afslutte indretningen af ​​rummet.

Det er dog værd at bemærke, at fastsættelse af et hus med ler blandet med træaffald er ikke den nemmeste måde at varme op. Effektiviteten af ​​isolering med ler og savsmuld påvirkes af mange faktorer. Først og fremmest er det meget vigtigt at forberede blandingen korrekt, da hvis proportionerne forstyrres, vil det færdige materiale ikke sætte sig og bliver derfor meget hurtigt sprinklet. For det andet er det nødvendigt at anvende isoleringen på væggene korrekt for at opnå den maksimale effekt.

Ler med savsmuld bruges primært til at isolere loftet, det vil sige i et område, hvor der ikke vil være nogen betydelig belastning på belægningen.

Hvis du planlægger at varme væggene, er det bedre at bruge i stedet for små savsmuldsrør eller halm. Det menes, at det er at foretrække at bruge reed blandet med ler, da det ikke er meget som en mus. Faktum er, at halm eller reed i dette tilfælde vil fungere som ekstra forstærkning og derved øge bæreevnen og styrken af ​​hele isoleringslaget.

Hvilken ler og savsmuld er bedre at bruge til fremstilling af isolerende blanding?

Ordning med termisk ledningsevne af savsmuld.

Korrekt valg af basismaterialer til fremstilling af isoleringsmateriale afhænger af, hvor godt varmen i rummet fortsat vil blive opretholdt. Clay er det vigtigste bindemiddel. I befugtet tilstand er leret meget plastisk og meget ligesom børns plastin. Det antages, at det er bedst at anvende rød ler til fremstilling af blandingen, da den er mere plastisk, hærder hurtigere og er mindre modtagelig for vandabsorption. Men hvis det ikke er muligt at få rød ler, er det helt muligt at erstatte det med andre sorter af dette materiale, for eksempel hvid ler. Dette vil ikke have en stærk effekt på det endelige resultat, men den færdige overflade kan kræve mere grundig pleje.

Der bør lægges særlig vægt på valg af savsmuld. Bedst til fremstilling af isolerende blanding passer eg savsmuld. Eget materiale anses for at være den bedste mulighed, da de næsten ikke bliver mættet med fugt, og selvom der kommer kontakt med fugt, vil der ikke være nogen særlig skade. Eg savsmuld rotter ikke og stiger ikke i størrelse på grund af absorptionen af ​​vand. Hvis der ikke er mulighed for at få eg savsmuld, kan du bruge affald fra såning af nåletræer, herunder lærk, fyr eller gran. Anvendelsen af ​​savsmuld af disse typer træer har også sine fordele. Træet af disse træer indeholder en stor mængde æteriske olier, der har en udpræget antibakteriel og antifungal karakter, hvilket vil reducere risikoen for forme og svampe på overfladen af ​​materialet og i hulrummet væsentligt.

Hvordan tilbereder man en blanding af ler med savsmuld?

Det skal siges, at der er flere måder at anvende ler med savsmuld som et isoleringsmateriale til. Derfor kan fremgangsmåden til fremstilling af blandingen være lidt anderledes, ligesom hele teknologien til yderligere lægning af det færdige materiale. Hvis det ønskes, kan du bruge en våd blanding, der hældes på loftet fra loftet. Der er dog en anden mulighed, der involverer fremstilling af ler og savsmuldspaneler, som senere i den allerede tørrede form passer ind på samme måde som alle moderne panelmaterialer beregnet til isolering.

Først og fremmest er det nødvendigt at forberede alle de nødvendige materialer, der vil være nødvendige ikke kun under fremstillingen af ​​blandingen, men også under dens anvendelse som isolering. Arbejdet kan kræve følgende materialer og værktøjer:

Ordning med væg- og loftisolering med savsmuld.

 1. Clay.
 2. Savsmuld.
 3. Vand.
 4. Spand.
 5. Stort trug til blanding.
 6. Chopper.
 7. Træstænger til fremstilling af former til paneler.
 8. Plywood ark.

Ved fremstilling af isolerende blanding er det meget vigtigt at opretholde proportionerne korrekt, da dette i fremtiden vil tillade at undgå stærk revner af den færdige overflade. Hvis det er planlagt at anvende en blanding, der er beregnet til påføring i våd tilstand, tages 2/3 af savsmuldspanden til 1 lerespand. Først og fremmest skal du fylde leret med vand for at lave en tyk grød. Det er svært at sige præcis, hvor meget vand skal tages, da det i dette tilfælde afhænger alt af, hvor tørt leret oprindeligt var. Ler kan gennemvædes med vand i temmelig lang tid, især hvis det oprindeligt blev tørret til en stenstilstand. Hvis du ønsker det, kan du fremskynde processen med at fodre leret med vand ved konstant at blande det, men selv denne metode vil ikke give en tilstrækkelig hurtig virkning.

Det er bedst at straks suge den nødvendige mængde ler og lade den brygge i flere dage, indtil den når den ønskede konsistens. Efter fortynding af ler til en vandig tilstand kan savsmuld tilsættes. Ler og savsmuld skal blandes grundigt for at opnå en homogen tyk blanding. Det er muligt at blande ler og savsmuld ved hjælp af en haverbakke, men hvis det er muligt, brug en husholdningsbetonblander.

Til fremstilling af isoleringskort tages ler og savsmuld i lige store mængder. I dette tilfælde skal du straks forberede forme, hvorefter opløsningen efterfølgende hældes. For at lave en støbeform er det nødvendigt at hamre sammen fra stænger, hvis højde skal være mindst 15 cm, gitteret med celler ikke mindre end 50x50 cm. Dette gitter placeres derefter på et krydsfinerark for at gøre det mere bekvemt at hælde opløsningen ind i den. Derudover giver brugen af ​​krydsfiner dig mulighed for at sikre, at pladerne har en flad sidevæg. Den fremstillede opløsning af ler og savsmuld hældes i forme og efterlades for at størkne fuldstændigt. Efter at have hældt opløsningen i forme, er det nødvendigt at glatte overfladen med en spatel. Du må ikke tørre isoleringspaneler i direkte sollys, da dette vil medføre stærk revner. Det er nødvendigt at lave en baldakin over formularerne eller som en sidste udvej kaste græs på toppen for at sikre et tilstrækkeligt niveau af skygge.

Teknologien til boligisolering ved hjælp af ler og savsmuld

Isoleringsteknologien både ved hjælp af en blanding og ved brug af færdige blokke er ret simpel. Efter lægning og fuld hærdning bliver overfladen af ​​isoleringen fra ler og savsmuld meget hård, så du kan endda gå på den uden frygt for revner. Det er bedst at behandle overfladen, hvorpå installationen skal udføres, med gips eller cementmørtel, inden isoleringen lægges. Det grundlæggende lag af gips skal være ca. 1 cm og være så glat som muligt. På toppen af ​​den frosne base lægges isolering.

Hvis der er planlagt en våd blanding, skal der laves træformgivning, så blandingen hældes i kassen, hvis bredde skal være ca. 1 m. Løbet holder blandingen spredt og giver mulighed for at danne et mere pålideligt isoleringslag. Hvis bjælkerne er placeret tæt på hinanden, kan du bruge dem som forskalling.

Næste er at fylde en tyk blanding af ler, blandet med savsmuld. Det er nødvendigt at hælde isolationen gradvist, boks efter boks, samtidig justere overfladen af ​​hvert nyt fragment. Når blandingen af ​​ler og savsmuld er helt fyldt, er det nødvendigt at lade overfladen hærdes. Tykkelsen af ​​isoleringslaget skal være mindst 15 cm. Under tørring kan der forekomme små revner, som skal gnides med en opløsning af ler. Denne metode til at arrangere isolering betragtes som acceptabel i fase af opbygningen af ​​et hus, da det er ret beskidt.

Hvis bygningen er færdig i lang tid, er det bedst at bruge klarglas af ler og træaffald for at reducere risikoen for forurening af de omgivende overflader. Til indretning af isoleringslaget er det nødvendigt at lægge pladerne på den behandlede overflade så de passer tæt på hinanden. Pladernes samlinger skal omhyggeligt behandles med en opløsning af ler for at forhindre tab af varme gennem mikrokredsen.

varmeapparater

Tænker på at bygge dit eget hjem, før hver ejer tidligere eller senere er der et spørgsmål om valg af materialer. Og dette gælder ikke kun for selve konstruktionen, men også for de produkter, hvorfra varmeisolering vil blive installeret. Det moderne marked for isolering kan tilbyde et stort udvalg af forskellige materialer, der spænder fra mineraluld og slutter med ekstruderet polystyrenskum. Men selv det dyreste materiale garanterer ikke fuld opvarmning af varme uden unødvendige tab, mens budgettet reduceres betydeligt på grund af købet. Mange eksperter begyndte i stigende grad at vende tilbage til de velkendte, men gradvist glemte metoder til varmeisolering af bygninger. Og frem for alt snakker vi om opvarmning af gulv, loft og vægge med savsmuld eller spåner. Artiklen vil diskutere isoleringen af ​​huset med savsmuld.

Indhold:

Funktioner og typer savsmuld

 • Savsåbning kaldes partiklerne af genbrugt træ, opnået ved savning, eksternt, de ligner fint støv.
 • Der er også sådan en slags træaffald som spåner. Forskellene mellem dem i produktionsmetoden, så til produktion af chips, skal træet være planet eller boret, og det har også en lidt større størrelse (ca. 3-5 cm) end savsmuld.
 • Savsmuld kan også være en anden fraktion fra 5 mm til 3 cm. Længden afhænger af træindustriens teknologiske processer, det vil sige, hvilken type værktøj der anvendes i hvert enkelt tilfælde.
 • Dette er et miljøvenligt materiale, som ud over lave omkostninger (i gennemsnit pr. Taske varierer prisen mellem 10-70 rubler, og ofte leveres de gratis i motorsavnebænke) med mange andre fordele. Blandt de mere betydningsfulde kan vi bemærke den fremragende varmeisolering og lydabsorberende egenskaber og en relativt lille andel af produktet. For det meste snedkeraffald er lavet af massivt træarter som gran, fyr eller aske.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Spørgsmålene om loftisolering bør behandles i privat boligbyggeri fra ethvert materiale, det være sig et træhus eller lavet af mursten eller skumblokke. Der er trods alt et betydeligt varmetab gennem loftet, i gennemsnit er det omkring 20%. Den mest omkostningseffektive måde at isolere strukturen på er at lægge et tykt lag savsmuld.

Selvfølgelig er installationen af ​​træprodukter ikke let. Før det fortsættes, skal den direkte installation udføre omfattende forberedende arbejde. Først og fremmest er denne procedure rettet mod beskyttelse mod antændelse, da træ i næsten enhver form er ekstremt brandfarlig, det vil sige, at den er brandfarlig og har lang brændtid.

Nødvendige materialer og værktøjer:

 • savsmuld fin og grov fraktion;
 • sand, ler eller slagge
 • kalk og blå vitriol (eller borsyre);
 • Materiale til substratet (bølgepap eller andre åndbare materialer, det vil sige med god dampgennemtrængelighed);
 • fugemasse og skum;
 • brandhæmmere, vandafvisende midler og træbeskyttelsesmidler (hvis loftpladerne ikke er beskyttet mod skimmelsvamp og svampe, ild og vand, skal der foretages en foreløbig omfattende behandling);
 • konstruktion hæftemaskine og hæfteklammer til det.

Arbejdsfaser

Alt arbejde begynder med beskyttelse af loftbjælker og planker fra mulige negative faktorer. Som regel opføres der højkvalitets bygninger fra det forarbejdede materiale. Men hvis en sådan procedure blev savnet af en eller anden grund, er det nødvendigt at gennemføre det nu.

Sådan udfører du behandling

Træstrukturer beskytter komplekset i overensstemmelse med følgende rækkefølge:

 • antiseptika, der forhindrer putrefaction og beskytter mod insekter;
 • brandbeskyttelsesmidler, til modstandsdygtighed over for ild og forhøjede temperaturer;
 • vandafvisende midler, som forhindrer fugt i at komme ind i træstrukturen og udvaskning af tidligere anvendte midler, mens vandafvisende midler ikke bør forhindre overskydende fugt fra at komme ud af brædderne.

Det er nødvendigt at observere foreneligheden af ​​alle midler indbyrdes. Det anbefales at vælge en produktlinje fra en producent.

Lægning af substratet

 • Når det krævede beskyttelsesarbejde er udført, skal alle sømme, led og huller med skum og fugemasse forsegles. Polyuretanskum anvendes på steder med store huller, små revner og huller er forseglet med akryl-, polyurethan-, thiokol- eller silikonebaserede fugemasser. Den bituminøse sammensætning, selv om den er god til tag, tåler ikke høje temperaturer, men i princippet forbyder ingen anvendelse.
 • Det anbefales ikke at narre alle hullerne, da det på grund af skumets specielle struktur er meget hurtigt antændt, hvilket er yderst farligt i tilfælde af termisk isolering af strukturen med savsmuld.
 • Ud over hullerne i loftet repareres alle andre åbninger i tagkonstruktionen. Dette er nødvendigt, så der ikke falder nedfald på isoleringen, eller når vindvinden er der ingen stigning i isolationslaget. Samtidig skal der være pladser, hvorigennem luften flyder, for eksempel små loftsvinduer. En sådan foranstaltning er nødvendig for at tørre stablet savsmuld samt for deres ventilation.
 • Glem ikke om at trimme skrogets udragende dele med loftbjælkerne, ellers vil der i fremtiden være hulrum på disse steder, hvorigennem varmen kommer ud og kold kommer ind. Når alle hullerne i loftet er forseglet, tømmes tætningsmidlet og skummet og justeres, substratet kan lægges. Denne procedure er nødvendig, så det fine støv fra savsmuld ikke smuldrer fra loftet og skaber ikke ekstra støv i huset. Når alt kommer til alt, uanset hvor omhyggeligt alle revner er repareret, er muligheden for deres forekomst ikke udelukket, derfor bør det sikres på forhånd.
 • Underlaget skal være nødvendigvis parapropuskaemymi egenskaber eller varm luft og damp, stiger op, vil de blive fanget mellem plader og materialer, der danner unødvendig kondensat, og yderligere ikke mulig udvikling af bakterier, mug og råd, dvs. svigt af hele strukturen.
 • Karton passer til enhver, fra gamle bokse, emballage og så videre, det vigtigste er at være tør.
 • Loftsplader rengøres af snavs og støv og papfolier lægges på dem i flere lag. Materialet skal placeres med en overlapning på 15-30 cm, således at savsmuld ikke falder ved et uheld mellem sømene. Endvidere er alle leddene af underlaget fastgjort med hæfteklammer, det er tilrådeligt at placere dem på kort afstand fra hinanden og sørg for, at alle lag af pap er fanget. Tyndt karton er bedst at lægge i 2-3 lag. Kanterne i kontakt med bjælkerne er også fastgjort med beslag og passerer så langs hele omkredsen med et tætningsmiddel eller monteringsskum.

Valg af savsmuld og hvordan man fylder dem

 • Træskæringsmateriale bør vælges tørt eller lidt fugtigt, med fravær af lugt, der er usædvanligt for træ. Det er bedst at forbehandle savsmuld med brandhæmmende og antiseptiske opløsninger. Når massen tørrer, kan du tilføje 10% af kalk (fluff) og lidt kobbersulfat (eller borax) til det, blandes grundigt.
 • Der er flere grundlæggende metoder til montering af isolering fra affaldsbearbejdning. Savsmuld kan hældes både i ren, tør form, og blandes med cement og fortyndes med vand (eller i første omgang anvendes vådt materiale). Det er nødvendigt at arbejde med cementblandingen hurtigst muligt, da det hærder inden for 30-60 minutter, hvorefter det ikke er muligt at tampe forsigtigt.

Tør måde

 • For tørmetoden anbefales savsmuld til at falde i søvn i to lag. Den første består af en større brøkdel eller chips, og den anden er fyldt med de mindste produkter. En sådan foranstaltning vil bidrage til at undgå unødvendigt støv i huset, hvilket kan opstå som følge af tilbagefyldning af kun små småfraktioner.
 • Også stor savsmuld kan ikke tampes ordentligt, og det skal gøres, så det varmeisolerende lag ikke lader varmen gennem sig selv, men holder det og giver det selv tilbage til rummet.
 • Det grove fraktioneringsmateriale er fyldt med et lag på 10-15 cm og tampet ned, et lag med lille savsmuld af samme tykkelse lægges oven på den, og den forsynes også forsigtigt og trampes ned.
 • Det er tilladt at fugte et lille lag for bedre krympning. Generelt er isolering på 20-30 cm i tykkelse tilstrækkelig. Det anbefales også at lægge aske, slagge (nødvendigvis i en helt udbrændt og afkølet form), sand eller ler over det. Dette vil for det første hjælpe med at beskytte varmen, og for det andet vil det forhindre udseende af gnavere og udviklingen af ​​mug.

Opvarmning af savsmuld med cement

 • Metoden til installation af termisk isolering af våd savsmuld med cement. For at implementere det er det nødvendigt at lagre med træpartikelmateriale, der er lagret i mindst et år og have en lidt våd sammensætning. I dette tilfælde skal du sørge for, at savsmuld ikke har foci af bakterier, svampe eller skimmel.
 • Forholdet mellem chips, vand og cement i sammensætningen bør være som følger: 20: 3: 2. Det er bedst at starte løsningen i små portioner for at få tid til at bruge den. Tørre komponenter (savsmuld og cement) blandes grundigt, og derefter tilsættes vand gradvis, mens blandingen fortsætter med at blande.

Tip: Glem ikke at spånerne skal forbehandles med forskellige beskyttelsesmidler og blandes med kalk samt med kobbersulfat. Hvis sådanne procedurer ikke blev udført på forhånd, skal alt dette tilsættes til den forberedende opløsning.

 • Den forberedte isolering hældes mellem bjælkerne af overlapningen på underlaget eller et lag af sand og tampes. Som følge heraf skal isoleringen være op til 5-10 cm tyk. Blandingen griber godt, og efter fuldstændig størkning kan den bevæges uden frygt, den vil knase lidt, men bør ikke smides.
 • Efter isoleringen er lagt til at gå normalt på loftet på loftet, er det bedst at arrangere et gulv af plader eller andet fast materiale. Hvis der dog ikke er planlagt hyppige bevægelser, er det tilladt at forlade taget i denne tilstand (det vil sige uden at dække isoleringslaget).

Gulvisolering savsmuld

Opvarmning af gulvet med savsmuld er en miljømæssig sikker løsning, der også er gavnlig ud fra et økonomisk synspunkt, samtidig med at denne metode giver mulighed for at skabe betingelser for komfortabelt ophold, reducere varmetab og reducere varmeomkostninger.

 • Brugt savsmuld til gulvisolering såvel som i tilfælde af loftisolering kræver forudbehandling af gnavere, insekter og udvikling af patogener. Til dette formål skal der anvendes specielle færdige værktøjer eller slagt tørt lime og brudt glas. Man må kun være meget forsigtig med den sammensætning, som glasset er tilsat. Ofte er et sådant middel nægtet til fordel for lime plys og kobbersulfat.
 • Forskelle mellem gulvisolering og loftisolering er, at det er ekstremt problematisk at hælde en isolator, der krymper i gulvkonstruktionen. Så skal du passe på forhånd og vælge en måde, hvorpå blandingen ikke vil falde i volumen med tiden, hvilket i sidste ende vil medføre varme lækage. I praksis betyder det, at ved justering af beskyttelsen af ​​gulvet mod frostgennemstrømning falder ikke-fri-flydende savsmuld oftest i søvn og blandes med forskellige komponenter og efterfølgende hærdet.
 • For at forberede en sådan sammensætning er det nødvendigt at tilsætte gips eller cement til savsmulden. Følgende proportioner anbefales: 85% af massen er savsmuld, 5% gips og 10% fluffkalk eller limepasta (som er dobbelt så meget som tør lime). Du bør ikke glemme, at gipsen griber sig næsten øjeblikkeligt, for at forlænge en smule, kan perioden af ​​effekten af ​​gipsopløsningen erstattes med cement, som selv om den har en kort levetid, stadig er længere end gipsblandingen.
 • Det er ikke nødvendigt at tørre savsmulden inden æltning, det er nødvendigt at forberede varmeren i små portioner og bland alle komponenter grundigt. Hvis savsmulden virker for tør, så tilsæt lidt vand eller mælk af kalk til blandingen. Kontroller graden af ​​beredskab, du kan presse den forberedte sammensætning i din hånd - hvis klumpen ikke smuldrer og ikke spredes, men holder formen godt betyder det, at massen er klar.
 • Hvis gulvet isoleres i et allerede styret rum, afmonteres gulvbelægningen, gulve behandles med antiseptiske primere og fugtighedsbestandige mastik, og derefter lagres substratet af et dampspærremateriale eller en film.
 • Ovenfor er den forberedte blanding af savsmuld anbragt pænt på underlaget og forsigtigt tampet ned, laghøjden er ca. 10 cm til første etage og op til 20-30 cm for interløvoverlapningen, hvilket skal tages i betragtning, da gulvet på anden sal vil stige til denne højde.
 • Når massen er grundigt komprimeret, skal den overlades til at fryse, modningstiden går fra 2 uger til en måned.

Opvarmende ler med savsmuld

 • Metoden til gulvisolering ved hjælp af en blanding af savsmuld med ler. Denne metode indebærer at lægge som et substrat for vandtæt materiale, såsom en tyk plastfilm (150-220 mikron). Det er på grund af denne funktion, at sådant udstyr ikke er egnet til isolering af loftet, da konstruktionen af ​​loftisoleringen skal indeholde vejrtrækningsmaterialer, vanddamp, som let kan passere og ikke danner kondensat, hvilket uvægerligt fører til dannelse af mug og rot.
 • Filmen kan limes til en betonbase eller monteres på en træoverflade. Dette vil hjælpe med at holde hende på det rigtige sted uden at blande. Substratet overlappes for at undgå lækage af opløsningen, da blandingen af ​​ler og savsmuld vil være i en ret flydende tilstand.
 • Til æltning behøver ler og vand. Konsistensen af ​​opløsningen skal ligne flydende creme. Det vil sige pr. 100 liter vand 5-6 skovle af ler (det er vigtigt at justere tætheden afhængigt af materialet). For at blande blandingen med savsmuld er det bedst at bruge en betonblander eller en byggemixer. Det anbefales at ælte gradvist, tage 1-2 spande af flydende ler og tilsæt savsmuld, indtil massen er tykkere.
 • Anvend en sådan isolering skal være et ensartet lag op til 10 cm i tykkelse. Du kan trykke den med en flad, jævn genstand med et stort volumen overflade (fx et træbræt eller et skjold).
 • For at hærde blandingen tager fra 7 til 15 dage afhængigt af temperatur og fugtighed. Tørring op kan revner dannes på overfladen, som let kan repareres med samme ler. Også, hvis en sådan varmelegeme skal være til stede i et fugtigt rum, skal det være dækket af fugtresistent mastiks. Så kan du lægge trægulve og udnytte gulvet.

Tør måde at lægge savsmuld på

 • Han antager det hævede gulv. Savsmuld forarbejdet flammehæmmere og antiseptika. Det kan du gøre ved at hælde tør masse med beskyttelsesopløsninger fra en vandkande og blande grundigt, så hver partikel er dækket med et middel. Når isoleringen er forberedt, fortsæt til enheden på underetagen.
 • For at gøre dette er alle træprodukter (logs, gulvbjælker) også dækket af beskyttende stoffer. Derefter monteres et hårdt gulv af plader på bunden, og der lægges et vandtætlag på det. Sågspån med en minimumstykkelse på 10 cm hældes oven på barrieren. Det anbefales at skære savsmulden med limemælk (kalk udvandet til meget flydende tilstand). Dette vil øge isolationsmodstanden mod biologisk nedbrydning.
 • Det skal bemærkes, at det ikke er tilladt at isolere gulvet med savsmuld til efterfølgende udførelse af skrællen. Da dette lag har en lav styrke og kan give en betydelig krympning. Før du dækker finishen, er det nødvendigt at give tid til frigivelse af overskydende fugt, det er omkring 2-4 dage. Det er også muligt, at der i løbet af den tildelte tid er en krympning af savsmuld med 2-3 cm. Dvs. i fremtiden skal du enten drykke et ekstra lag, eller i fyldningsfasen skal du straks gøre tykkelsen inden for 12-14 cm, hvilket er mere optimalt. Derudover kan der være en lille krympning i løbet af det næste år.
 • Hvis savsmulden ikke har god vandtætning og ventilation (mellemrummet mellem det færdige gulv og isolationslaget), vil de snart miste deres varmeafskærmningsegenskaber. Derfor er det nødvendigt at tænke på dette i planlægningsfasen af ​​gulvkonstruktionen.

Sawdust vægisolering

 • Den mest komplekse procedure betragtes som vægisolering, da det er nødvendigt at bygge en ramme, der er tilstoppet med savsmuld og tampet med hånden. Til stablering i rammevæggen skal der laves stor brøk savsmuld. Hvis der antages tørlægning, skal varmeisolerende materiale være godt tørret og ikke indeholde overskydende fugt.
 • Blandingen er lavet af træspåner, lime, gips eller cement (da det vil være nødvendigt at arbejde meget hurtigt på gipsbasis og forberede det i små portioner) samt med tilsætning af antiseptika til sammensætningen. En velblandet masse fugtes, hældes i den forberedte ramme og forsigtigt tampes for at undgå yderligere sagging. Gips eller cement i sammensætningen over tid trækker al tilgængelig fugt og binder massen til en monolit.
 • Mellem væggen og isoleringen skal være placeret vandtæt materiale med dampgennemtrængelige egenskaber. Kvaliteten af ​​isoleringen og graden af ​​krympning afhænger af kvaliteten af ​​tampingen og tætheden af ​​backfillet. I et dårligt komprimeret lag kan der forekomme hulrum, og derfor vil varme uundgåeligt gå tabt på disse steder i fremtiden.
 • Blandingen anbringes i lag på 20-30 cm og tampes ned, så er det nye lag fyldt med samme højde, og igen presses det tæt og så gradvist fylde hele rummet. Isoleringens tykkelse varierer afhængigt af bygningens formål og dets placering (klimazone). Så i et hus med sæsonbestemt bolig er et lag på 15 cm nok, hvis det er et hovedbygning, skal 25-30 cm vægisolering kræves for at opretholde en behagelig temperatur. Rammen kan være lavet af træplanker med en sektion på 100x50 mm.
 • Hærden massen i væggen begynder om 1-2 uger, og slutter inden for en måned. I hele denne periode er det ønskeligt at opretholde en relativ luftfugtighed på ikke mere end 60-70% og en temperatur i området 20-25 grader, samt at arrangere regelmæssig luftning af rummet. Hvis der i løbet af denne tid er tomrum, er det bedre at fylde dem straks, og kun derefter fortsætte til den yderligere udsmykning af væggene.

Tips til boligisolering savsmuld

 • For at varmeisolering fra savsmuld skal tjene så længe som muligt, ikke at blive angrebet af gnavere og for at være pålideligt beskyttet mod udvikling af skimmel og bakterier, skal der tilsættes 5-10% tørt kalk til den samlede masse.
 • Ved isolering af savsmuld skal træbygninger overholde brandkrav. Det vil sige på steder, hvor skorstenen, skorstenen eller elektriske ledninger passerer, skal der træffes yderligere beskyttelsesforanstaltninger - sørg for adskillelsesområder, hvor der i stedet for savsmuld vil være noget andet ubrændbart materiale, skjul ledninger i specialkasser eller i metalrør, udlæg steder og kontakter med ikke-brændbare stoffer.
 • Hvis køb af karton virker som en dyr procedure, kan du finde en gratis måde at levere den på. Det er nok at gå gennem de nærmeste butikker, supermarkeder og bede dem om unødvendige kasser. Derudover kan savsmuld fås helt gratis: spørg omkring naboer, der er involveret i byggeri, eller gå til nærmeste savværker og savværker, det sker, at de bare giver bort affaldet ved selvforsendelse.
 • Efter et år eller to efter at have tørret savsmuld sættes de lidt ned, og for bedre isolering anbefales det at hælde et lille ekstra lag.
 • Frisk savsmuld indeholder stoffer, som forstyrrer en god cementcement med vand, og derfor vil den fremstillede blanding ikke have de nødvendige kvaliteter. For at undgå dette anbefales det at bruge savsmuld i mindst 2-3 måneder. Hvis det er nødvendigt at bygge hurtigt, kan der tilsættes flydende glas til sammensætningen.
 • Hvis vi sammenligner savsmuld med andre varmelegemer, så er mineraluld nærmest dem til varmeisolerende og støjabsorberende egenskaber. Forbruget af disse to materialer er omtrent det samme, men træflis er et naturprodukt, miljøvenligt og sikkert.
 • De største ulemper ved træskæringsprodukter er dens antændelighed og gnaverskade. Men disse ulemper elimineres let ved brug af forskellige beskyttende stoffer. Desuden praktiseres der med samme formål at tilsætte kalk, gips eller cement til sammensætningen, kobbersulfat og borsyre. Sådanne masser er "for hårde" for gnavere og tændes heller ikke og opretholder ikke forbrænding.
 • Det er bedst at arbejde på isoleringen i sommersæsonen, da det på dette tidspunkt er muligt at tørre blandingen godt og derfor undgå problemer med udviklingen af ​​alle slags bakterier og skimmelsvampe i fremtiden.
 • Savsmuld varierer i størrelse, og jo mindre de er, desto mere vand vil det tage for at fugte blandingen. Og når der anvendes friske chips, kræves der mere cement, hvorfor varmeisoleringsegenskaberne vil blive reduceret betydeligt.
 • De vigtigste fordele ved træforarbejdningsprodukter omfatter tilgængelighed, omkostningseffektivitet, holdbarhed og nem installation.
 • Når du køber savsmuld, bør du stoppe dit valg på medium fraktioneret materiale, da det er meget svært at arbejde med små produkter på grund af den store mængde støv, og den store fraktion ikke har gode varmeisoleringsegenskaber. Det er bedst, hvis affaldet er fra de brædder, der har passeret det indledende kammertørring, men hvis så savsmuld er meget vanskeligt at få, og der er affald fra logerne med naturlig fugt, skal chipsene lægges under et baldakin og tørres lidt, ikke på nogen måde.
 • Bomuld savsmuld vil være den bedste mulighed for hjemmeisolering, da de allerede indeholder harpiks, som skræmmer bug og gnavere. Til isolering af andre udhuse, herunder badet, egnet affald fra løvfældende træer (for eksempel aske), men de skal blandes med antiseptika eller aske.
 • Det er bedre ikke at få for snavset savsmuld, hvis skraldet er til stede, så vælges det enten manuelt eller sigtes gennem en bygsigte.
 • Når du tilsætter kobbersulfat eller borax i sammensætningen, bør du ikke glemme, at dette er et kemisk giftigt stof, og du skal anvende alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. For det første handler dette om beskyttelse af hænder og luftveje.
 • Hvis der laves en blanding af isolering til badets varmeisolering, er det bedre at ikke bruge kobbersulfat, da det frigiver giftige dampe ved opvarmning.

Savsmuld anvendt til opførelse af huse og bygninger til husholdningsbrug. Det er et økonomisk og miljøvenligt materiale. Det bruges til opvarmning af tage, vægge og gulve, både i ren form og med tilsætning af forskellige komponenter. Det er sikkert at sige, at dette er en fantastisk måde at øge varme- og lydisoleringen på, men kun hvis du følger visse regler.

Sådan bruges savsmuld med ler som varmelegeme

Fra oldtiden til nutiden har naturlige byggematerialer som ler og savsmuld ikke mistet deres relevans som varmelegeme til træ- og stenhuse. Denne metode til bygningsisolering har mange fordele, blandt hvilke hovedet kan betragtes som materialer med god varmeisolering, pålidelighed, miljøvenlighed og lave omkostninger.

Ordningen med isolering af loftet på badet med savsmuld med ler.

Der bør dog også nævnes nogle mangler. Savsmuld i sin rene form er brandfarlig, skadedyr kan komme derhen. Processen med at lægge denne type varmeisolator er noget tidskrævende. For næsten fuldstændig at eliminere alle negative faktorer skal du vide, hvordan du korrekt monterer og bruger den angivne naturlige isolering. Dette bør overvejes mere detaljeret.

Forberedelse af isoleringsmasse af ler og savsmuld

Naturisolering består af 2 hovedkomponenter: savsmuld og ler. Savsmuld er en spildt træbearbejdningsindustri og koster næsten ingenting.

En måde er at suge leret i vand, hvorefter det skal fryses til foråret, og kun så blandes det med savsmuld.

For at forberede isoleringsmassen skal savsmuld fremstilles i overensstemmelse hermed: De behandles fra en brand med en særlig septiktank, fra skadedyr - blandet med kalk, som skal være en tiendedel af hele isoleringsmassen. Kun godt tørret savsmuld anvendes til isolering.

Ler er en sedimentær klippe, der dannes under forvitring af sten. I den våde tilstand bliver denne komponent plastisk og behagelig til arbejde.

Et meget vigtigt punkt er den korrekte fremstilling af den isolerende blanding af disse komponenter. I tilfælde af krænkelse af proportioner vil den resulterende varmeisolator ikke udføre sine funktioner fuldt ud, den vil blive drysset eller tabe styrke.

Ler og savsmuld bruges til at opvarme gulvet, væggene, men oftest - loftet på huset.

Til fremstilling af isolerende masse og udførelse af hovedarbejdet på installationen af ​​isolering vil være påkrævet:

Scheme isolering gulv savsmuld.

 1. En tønde
 2. Betonblander
 3. Clay.
 4. Savsmuld.
 5. Vand.
 6. Kapacitet for den resulterende masse.
 7. Pergamyn.
 8. Pap.
 9. Spatel.
 10. Konstruktion hæftemaskine eller scotch tape.
 11. Træbrædder.
 12. Hammer og negle.

Isolering er forberedt som følger: ler er anbragt i en jern tønde, for eksempel 5 spande, der er helt dækket med vand og lades for at suge i et stykke tid. Det skal periodisk omrøres, indtil det bliver en blanding af konsistens af tyk creme.

Derefter anbringes en vis mængde af blandingen i en betonblander, hvor der fremstilles tilberedt savsmuld. Alt er godt blandet. I processen med at forberede massen til isolering er det vigtigt at justere tykkelsen ved at tilsætte laksammensætning og savsmuld til betonblanderen. Resultatet skal være en homogen tykk masse, som ville være praktisk at arbejde med. Dens proportioner er som følger: 2/3 af savsmuldspanden er taget på 1 lerespand.

Teknologien til isoleringsrum med ler savsmuld

Umiddelbart skal det bemærkes, at opvarmningen med disse materialer bedst udføres om sommeren, således at opløsningen kan tørre godt og få styrke om vinteren. Arbejdet er besværligt og kræver ikke blot en betydelig udgift, men også tid.

Ordninger af bade lofter.

Processen med opvarmning af gulvet og loftet er det samme, det produceres i henhold til samme ordning. Særlig opmærksomhed med denne type isoleringslokaler skal betales til brandsikkerhed. Elektriske ledninger skal placeres i specialrør. Skorstene, varme ledninger mv. Er beskyttet af ikke brændbart materiale, såsom murbrokker.

Det skal bemærkes, at loftet i huset er isoleret fra loftet. Første sæt af forberedt træplankering. Derefter spredes glassin over hele overfladen, som holdes sammen med et træ af en byggemateriale. Hvis bunden er beton, limes glassinet sammen med tape. Under glassinet kan du lægge et lag karton for at forbedre de isolerende egenskaber.

Derefter fordeles den forberedte isoleringsmasse jævnt over hele overfladen og fylder alle hulrum og uregelmæssigheder. Det er godt, hvis dets tykkelse er 25-30 cm. Efter ca. 2 uger skal varmeisolatoren efterlades for at tørre. Når der opdages revner, bliver de malet med almindelig rå ler. Efter størkning af isoleringen er forskallingen adskilt, for nemheds skyld er det muligt at installere et trægulv.

Opvarmning af væggene i rummet ved hjælp af savsmuld og ler er det nemmeste at producere ved forberedelsen af ​​isoleringsplader fra disse materialer. De er forberedt på følgende måde: Fra træplader ved hjælp af en hammer og negle er der lavet forme, der passer på et krydsfinerark.

Isolerende masse til vægge fremstilles ved ovennævnte metode, men i lidt forskellige proportioner: samme mængde ler og savsmuld tages. Den isolerende masse hældes i forme, udjævnes med en spatel og efterlades til frysning. Derefter lægges de færdige plader på væggene og sikres med trækasser.

Således er varmeisolatoren, der består af ler og savsmuld, med korrekt overholdelse af arbejdet en effektiv mulighed for isolering af ethvert rum, hvilket giver betydelige besparelser på byggematerialer.

Unikke egenskaber af ler med savsmuld - den bedste løsning for økologisk hus

Løsninger til opførelse og isolering af boliger og hjælpeanlæg, som omfatter ler, har vist sig at være fremragende.

Udbredt berømmelse modtaget fra ler og savsmuld.

Med sin hjælp, varme opholdsrum og uopvarmede bygninger i gården, for eksempel til vedligeholdelse af levende væsener om vinteren, kældre og kældre - ethvert lokaler, der kræver forbedret varmeisolering.

Denne sammensætning anvendes hovedsagelig til isolering af vægge og lofter. Ved fremstilling og brug af det er ret simpelt, er dets komponenter tilgængelige og billige. Takket være mode på øko-huset er lerisolering relevant i dag.

Egenskaber og anvendelse af ler

Det moderne byggematerialemarked tilbyder en bred vifte af værktøjer til forbedring af bygningernes varmeisoleringsevne. Dernæst vurderer vi, om ler-savsmuldmassen er ringere end dem i sine parametre.

Den ubestridelige fordel er lav pris: ofte er alle ingredienserne helt gratis. Yderligere vedligeholdelse og om nødvendigt mindre reparationer af adobecoatinger kræver heller ikke særlige omkostninger.

I antallet af mangler i materialet indbefatter ofte kompleksiteten: til en blanding af ler og savsmuld blev en varmelegeme, skal den underkastes en række manipulationer.

Behandling af savsmuld

For at lave en hjemmelavet varmeisolator opfylder standarderne, er det første skridt at forberede savsmuld. De bør rengøres af urenheder (sigt, vask og tør), hvis nogen.

Dernæst er det nødvendigt at mætte savsmuld med særlige midler for at øge deres ildfaste kvaliteter og beskytte dem mod rottningsprocesser og eksponering for skadedyr.

Som du ved, har hver træart sine egne egenskaber. Savsåb har en høj modstandsdygtighed overfor bakterier og næsten ikke roter, deres størrelse og densitet ændres ikke under indflydelse af fugt.

Savstubbe indeholder en stor procentdel af æteriske olier - et naturligt antiseptisk middel, der beskytter væggene mod forme.

Clay forberedelse

Præparation af ler er også ønskeligt. Den ideelle komponent anses for at være ler, fyldt med vand til vinteren og optøet i foråret. Typen af ​​ler er også vigtig, det bestemmes af den geografiske placering af minedrift og en række kriterier.

Den vigtigste er fedt: klipperne er opdelt i "fedt" og "mager". Jo højere fedtindhold er, des bedre er duktilitetsegenskaberne. Samtidig giver fedtstene under tørring en betydelig krympning, som følge af hvilke karakteristiske revner der kan danne på overfladen.

Et meget vigtigt punkt er overholdelse af proportioner, så isoleringen holder sin styrke i lang tid. Her er hovedkomponenterne:

Det betyder noget, og vejret uden for vinduet. Den mest gunstige til arbejde er en varm solskinsdag for massen at tørre op.

Teknologiske løsninger er nøglen til et vellykket resultat og isolatorens kvalitet. Du skal bruge:

 • betonblander;
 • spande;
 • to tønder: til blanding og den opnåede blanding.

I et af tønder af ler gennemblødt i flere timer. Omrørende det med jævne mellemrum vil du se, hvornår massen bliver homogen. Brug en spand, hæld lidt mængde i betonblanderen, tilsæt savsmuld i proportioner af 1 spand ler til 2/3 af spanden savsmuld.

Sommetider tilsættes teknisk salt til sammensætningen for at øge varmeisoleringskvaliteten, hvilket er særligt vigtigt i kold breddegrader.

Overfør blandingen til en anden tromle eller anden beholder af tilstrækkelig størrelse. Klar isolering skal installeres.

De mest almindelige er følgende metoder til installation:

 • aftageligt forskalling;
 • monteringsplader;
 • fastsættelse af isolering ved hjælp af stænger
 • designfunktioner som forskalling til loftisolering.

Aftageligt forskalling

Et forskalling er ved at blive konstrueret fra plankerne slået ned af negle. Blandingen fylder rummet mellem fordybningen og den varmeisolerede overflade, når det hærder til evnen til at opretholde styrke uafhængigt fjernes fordybningen.

Plade montering

En anden måde er ganske populær: Skemaer er lavet af plader i form af plader eller klodser, blandingen tørrer i dem og er i denne form monteret på en varmeisoleret overflade.

Denne metode er særlig relevant i områder, hvor reparationer allerede er gennemført, da det minimerer forurening. Pladerne er fastgjort på overfladestumpen, stødsamlinger og mellemrum mellem dem behandles med resterne af en lerblanding.

Fastgørelse af isolering ved hjælp af stænger af stænger

Stænger strammes på overfladen for at være isoleret på en sådan måde, at der dannes et gitter med kvadratiske eller diamantformede celler på ca. 300 x 300 mm og mindst 100 mm dyb.

Om nødvendigt er et krydsfinerark fastgjort til fastgørelse af grillen, hvis det kræves af overfladeegenskaberne. Cellerne fyldes med den fremstillede opløsning.

Loftisolering

Pap eller glas er spredt over hele området. Ler savsmuldsmasse påføres det i tynde lag, næste lag tilsættes efter delvis tørring af den forrige.

Når tykkelsen når 10-12 cm, kan arbejdet betragtes som afsluttet. I sommeren og ekstra boliger er der nok fem centimeter tykkelse af isolering. Sørg for, at der ikke er microcracks.

Opførelsen af ​​nogle huse er sådan, at det ikke er nødvendigt at konstruere en forskalling til loftisolering: dens funktioner udføres af tæt adskilte loftbjælker. I dette tilfælde fyldes leret med savsmuld mellem dem.

For dannelsen og installationen af ​​isolering ved hånden skal være:

 • brædder i den krævede mængde
 • negle og hammer;
 • spatel;
 • scotch tape eller hæftemaskine;
 • vandtæt film;
 • pap (anvendes i loftets isolering).

Sammenligningsegenskaber ved ler med savsmuld som isolering med polymeranaloger

Ildfaste støberier opfylder GOST 3226-93 vedtaget den 1. januar 1995. Denne GOST omfatter sådanne parametre som kompressionsdensitet, kemisk sammensætning, overholdelse af reglerne for emballering, opbevaring og transport.

Miljøvenlighed af udvidet polystyren og skum efterlader meget at ønske, og denne gruppe af varmeisolatorer er yderst brandfarlig. Det skal huskes, at savsmuld i sin rene form, ikke behandlet med midler, der forhindrer antændelse, også er brandfarligt materiale.

Ler reducerer sandsynligheden for brand og spredningen af ​​ild. Men hvis elektriske kabler lægges tæt på isoleringen, skal du på forhånd sørge for god stand og isoleringskvalitet. Varmeisolering af skorstensrør anbefales også.

Ikke-brændbare materialer omfatter mineraluld, mundfibre og glasfiber, men de er kendetegnet ved deres egenskaber til at danne støv, når de tørres, deres termiske ledningsevne overstiger ikke 0,42 i gennemsnit, hvilket er halvdelen af ​​værdien af ​​ler savsmuldblandingen.

Med hensyn til densitet er ler et forholdsvis tungt stof. For at opnå den ønskede koefficient for varmeledningsevne er det nødvendigt at lægge et tykt lag. Før du starter arbejdet, skal du sørge for, at en sådan belastning er mulig for understøtningsstrukturen.

Clay er en af ​​de bedste lydisolatorer, mere end dobbelt så overlegen med hensyn til dette kriterium som isolering lavet af mineraluld.

Erfaringen viser, at omkostningerne ved fremstilling af syntetiske polymerer ikke er begrænset til køb af materiale. Dannelsen af ​​kondensat er en af ​​de "bivirkninger" af moderne varmeisolatorer.

For at opretholde det optimale indeklima er der behov for en dampspærre henholdsvis ekstra indkøbs- og installationsarbejde. Valget til selvstændig isolering af ler- og savsmuldsmasse kan betydeligt forenkle termisk isolationsdesign og opnå det ønskede luftfugtighedsniveau i rummet.

Fordelene ved syntetisk isolering inkluderer nem installation af nogle af dem, høj fugtighedsbestandighed.

Polymererne er oprindeligt ikke rottende og kræver derfor ikke yderligere behandling, men deres omfang er ikke begrænset, mens isoleringen fra en blanding af ler og savsmuld er designet til indvendige vægge og har brug for vandtætning: når det bliver vådt, falder isolationsydelsen flere gange samtidig Tid efter tørring genoprettes de tidligere egenskaber.

Kan jeg købe færdig isolering fra ler og savsmuld?

Køb lerisolering i færdig form er ikke en nem opgave. Tilsyneladende er årsagen til det den lave pris. De fleste byggefirmaer foretrækker at håndtere mere betalbare materialer.

Derudover er det ikke det mest efterspurgte produkt: Du kan ofte få ler og affald fra træbearbejdningsindustrien, som i sagens natur er savsmuld uden omkostninger.

Hvis ovennævnte betingelser overholdes, er en termisk isolator lavet af ler og savsmuld en effektiv, økonomisk og miljøvenlig løsning til isolerende vægge og lofter.

Hvor billigt at isolere og niveauere lervæggen med savsmuld, se videoen: