lofter

Korrekt og effektivt isoleret loft kan betydeligt spare på energikostnaderne. Opvarmning af loftet med savsmuld er den nemmeste og mest økonomiske løsning. At udføre denne proces kræver ikke involvering af specialister, og for køb af materiale nok til at bruge en hel del. På egenskaberne og teknologien for isolering af loftet med savsmuld overveje nedenfor.

Indholdsfortegnelse:

Relevansen af ​​loftets isolering med savsmuld i et privat hus

Selvom byggemarkedet antager tilstedeværelsen af ​​et stort antal moderne isoleringsmaterialer, er deres omkostninger ret høje. For at sikre højkvalitetsisolering af loftet skal bruge mange penge. For at spare, men samtidig er savsmuld anvendt til at opnå et kvalitetsisoleret loft.

Blandt fordelene ved at bruge savsmuld i loftet er:

 • den overkommelige pris for materialet er desuden muligheden for at erhverve savsmuld på træbearbejdningsfabrikker eller virksomheder muligt for næsten ingenting;
 • universalitet af brug, savsmuld egnet til isolering af forskellige lofter og har næsten ubegrænset anvendelsesområde;
 • Den nemme installation af denne varmelegeme indebærer ikke brug af yderligere fastgørelsesanordninger eller beslag, der fastgør varmeren på overfladen;
 • Varigheden af ​​drift af savsmuld anvendt som varmelegeme er blevet testet gennem årene i forhold til moderne materialer, der ikke har fundet sted for længe siden.

Udvælgelse af savsmuld til loftisolering

Der er flere sorter af savsmuld, der afviger primært i størrelse. Allokere materiale:

 • lille fraktion;
 • medium fraktioneret;
 • stor fraktion.

Det er bedre at foretrække den anden mulighed, da små savsmuld er ret kompliceret i arbejde, og store er ikke i stand til at levere højkvalitets termisk isolering.

Hvis det er muligt, skal du vælge savsmuld, der blev dannet under savning af tømrerproduktion i tørring, de behøver ikke yderligere forberedelse og er praktisk taget ikke underkastet råtning.

Ved køb af savsmuld, som var dannet af logs med naturlig fugt, skal de tørres. For at gøre dette skal du lægge dem på en vandret overflade, for eksempel under en baldakin i en uge. Hvis vejret i disse dage var vådt, bør tørretiden øges.

I forhold til den type træ, hvorfra savsmuld er lavet, er det bedre at give præference for nåletræer. Da de er kendetegnet ved et højt indhold af harpiks, som forhindrer udviklingen af ​​alle slags insekter i savsmuld.

I processen med opvarmning af bade, vil lærke være en glimrende mulighed. Sådan savsmuld skal blandes med aske for at undgå råtning. Efter køb af savsmuld bør tage fra 6 til 12 måneder. Således vil niveauet af sukker, som er en provokatør af rot, falde, og risikoen for råtning vil falde.

Pas på fraværet af urenheder i savsmuld og forskellige slags skrald. Hvis det er til stede, så savsmulden gennem en sigte. Vælg selv store partikler af affald.

Krav til savsmuld anvendt til isolering af loftet:

 • eksponering fra seks måneder til et år
 • mangel på fugt
 • ingen skimmel;
 • gennemsnitsfraktion.

Sådan isoleres loftet med savsmuld: forberedelse af opløsningen

Der er et stort antal forbindelser, der er egnet til isolering af loftet, oftest er deres hovedkomponenter savsmuld, lime, cement, sand, ler.

Vi tilbyder en universel opskrift, testet gennem årene. Til forberedelsen vil der være behov for:

 • tørret savsmuld, i forhold til alle deres komponenter bør være ti gange mere;
 • en del lime;
 • hvor meget cement;
 • Som et antiseptisk middel er det nødvendigt at bruge tre spiseskefulde borax eller kobbersulfat;
 • mængden af ​​vand afhænger af den ønskede konsistens af opløsningen og på fugtindholdet i savsmuld, den gennemsnitlige værdi fra 5 til 10 dele.

Fremgangsmåden til fremstilling af denne sammensætning er som følger:

1. Bland den tidligere fremstillede cement med kalk.

2. Hæld savsmulden i en ren skål i form af et gammelt bad.

3. For at fremstille opløsningen foretrækkes det at anvende en betonblander, så blandingen vil være homogen, og adhæsionen mellem komponenterne vil forbedre signifikant.

4. Første savsmuld hældes i betonblanderen, derefter en blanding af lime og cement.

5. Vand hældes i en spand, hvori tre spiseskefulde antiseptiske hældes. Bemærk at dette materiale er ret giftigt, så i arbejdet skal du bruge handsker og en maske.

6. Hæld vand gradvist i de tidligere blandede tørre ingredienser. Pas på dens konsistens For at teste løsningen er det nok at tage en lille del af det og lave en klump af det. Når han klamrer sine palmer, skal han holde sin form. Derudover bør den ikke indeholde overskydende fugt.

Anbefalinger til isolering af savsmuldtæppe med ler

Denne mulighed er mest acceptabel i processen med isolering af loftet, som er i badet. Samtidig er brugen af ​​kobbersulfat i denne sag uacceptabel, da den i eksponering for høje temperaturer begynder at udsende stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed.

For at forberede en sådan sammensætning vil der kræves tilstedeværelse af:

Forholdet mellem komponenter i rækkefølge er: 10 til 5 til 1 til 8-15 dele vand.

I begyndelsen af ​​arbejdet skal være involveret i ler. Det skal gennemblødes i to dele vand og lade være på et stykke tid, indtil det er helt gennemblødt.

Alle andre komponenter blandes sammen, blandingen skal være cremet, den bør ikke være klumper. Sawdust, efter købet skal opretholdes i mindst et halvt år. Da der ikke er nogen antiseptisk opløsning i opløsningen, vil et fald i sukker i dem forhindre deres rotting.

Den resulterende opløsning blandes med ler. Bemærk, at savsmuld tilsættes gradvist, mens blandingen skal blandes grundigt. Den færdige opløsning skal have viskositet og tykkelse.

For at kontrollere dens kvalitet, brug en almindelig pind, når den installeres i tanken, hvor blandingen er placeret, skal den holde fast i den. Hvis der er for meget væskeopløsning, skal du vente ca. 24 timer, indtil den bliver tykkere. På samme tid må du ikke dække det med låg, for ikke at forhindre fordampning af fugt.

Der er en variant af nøjagtig den samme opskrift, hvor leret er erstattet af gips. Med sin hjælp er det også muligt at isolere badet, men dets forberedelse bør kun udføres i portioner på grund af den høje mængde gipshærdning.

Teknologien til isolering af loftet af huset med savsmuld

Opvarmning af loftet med savsmuld er kun muligt på dens øverste del. For at udføre denne proces skal du købe træplader, som overlapper bjælkerne. Tykkelsen af ​​brættet skal være ca. 30 mm. Den mest økonomiske mulighed ville være at bruge standardplanede brædder, der tidligere var tørret af fugt.

Selvom ifølge eksperternes anbefalinger en bedre måde er brugen af ​​et rillet bord. Til fastgørelse af brædderne på bjælkerne anvendes negle eller skruer. Overvej at massen, der bruges som varmelegeme, har en temmelig stor vægt, så fastgørelseskort skal gøres på en særlig måde.

Fastgørelseselementer køres i brædderne i en vinkel, med hver gang det skal ændres i modsat retning. Neglernes længde skal være ca. 10 cm og skruer 5 cm.

Endvidere behandles alle brædder og bjælker med en antiseptisk opløsning. Det vil medvirke til at forhindre, at træets modtagelighed rotter og udviklingen af ​​mug eller mugg på den.

En dampspærrefilm baseret på polyvinylchlorid er installeret oven på brædderne. Mulig anvendelse af ruberoid. Filmen er installeret med en overlapning på 11-14 cm, bitumen eller klæbebånd bruges til dimensionering af stødsektionerne. Bemærk, at filmens endeafsnit skal strække sig ud over væggens overflade med 100-150 mm. I nærværelse af hulrum på siderne for at slippe af med dem, brug skum. Filmen er fastgjort på siderne af væggene med en hæftemaskine.

Næste er foldningen af ​​savsmuld, som er godt nivelleret og komprimeret. Dybden skal være af en sådan højde, at den når overlapningen. Desuden anbefales det at sprøjte et lag savsmuld med aske, som har gode antiseptiske egenskaber og hjælper med at forhindre dem i at rive.

Derefter skal savsmulden ligge på plads i ca. to, tre uger, så overskydende fugt fra dem vil fordampe. Desuden er de dækket af dampbarriere materiale. At det hjælper med at forhindre kontakt med fugtisolering. Til fastgørelse af dampspærren på bjælkerne anvendes en hæftemaskine. Således vil det være en konstruktion i form af en konvolut nedenunder, på hvilke sider der er en dampspærre installeret, og indeni er der savsmuld.

Dernæst er opbygningen af ​​gulvbjælker og aflejrer gulvbelægningen. På toppen af ​​bjælkerne er gulvet af et metalgitter, på hvilket en betonplade er monteret.

Funktioner af isolering af savsmuld loft i badet

Teknologien til opvarmning af et bad er lidt anderledes end opvarmning af en almindelig bolig. Først og fremmest skyldes det den øgede fugtighed, der er til stede i dette rum. For at udføre loft arkivering ved hjælp af brede brædder. For at isolere skorstenen, skal den være beklædt med et stykke stål eller asbest. En dampspærre er installeret på loftet. Bemærk venligst at materialet skal være modstandsdygtigt over for høje temperaturer. Tagmateriale er ikke egnet til disse formål, da der er risiko for tænding eller blødgøring. Alternativet med en film af polyvinylchlorid anbefales heller ikke.

Dampbarrieren overlapper også med 12-13 cm, materialet er bøjet på væggene helt op til 20 cm. Dernæst blandes blandingen, hvor der er ler og savsmuld til stede, som er godt nivelleret og komprimeret. Hvis du planlægger at udføre isoleringen af ​​sommer-typen bad, er det nok at lægge savsmuld i et lag på 5 cm, ellers vil lagtykkelsen stige til 15 cm.

Derefter skal du vente, indtil opløsningen tørrer; hvis der er små revner, der er dannet efter tørring, skal de behandles med samme opløsning. Ifølge anbefalinger fra eksperter hjælper tilsætningen af ​​rocksalt til sammensætningen af ​​den færdige blanding til isolering, at det forhindrer det i at revne. For to skåle af ler har du brug for ca. 15-20 spiseskefulde salt.

Løsningen er helt tør i cirka en måned, forudsat at arbejdet udføres i den varme årstid. For at forbedre opløsningens antiseptiske egenskaber sprinkles den på et tyndt lag kalk. Efter størkning af det varmeisolerende materiale er det dækket af samme dampspærre, der danner en konvolut. Hvis badeværelset er beregnet til at blive brugt som hvilested eller opbevaringsrum, lægges gulvbelægningen på paroisolator.

Når du bruger isolering baseret på gips, er den pakket i portioner i tynde lag, da gips har en høj tørringshastighed. Anvendelsen af ​​denne type isolering er mulig både på lige sektioner og på skrånende overflader. Vær opmærksom på, at hvis der er elektriske ledninger på loftet, skal de isoleres i en særlig korrugering.

Loftet med savsmuld: muligheder for isolering

For at forhindre gnavere af savsmuld, skal kalk være til stede i opløsningen for at forhindre udseende af ild. For at beskytte det isolerende materiale fra skimmel anbefales det at tilføje et antiseptisk middel, såsom borsyre eller kobbersulfat.

Det er muligt at isolere loftet med savsmuld med cement, for det vil det være nødvendigt at præcist bestemme det isolationslag, der ligger på loftet. Isoleringens kvalitet afhænger af rigtigheden af ​​lagberegningen. Jo strengere klimaet i området og jo højere bygningens varmetab, jo tykkere lag af cement-savsmuld vil være påkrævet.

Ved hele året brug af bygningen skal den mindste lagtykkelse være 25 cm.

På den ene del af cementet vil der være brug for ca. 10 dele savsmuld og en del kalk. Dernæst fortyndes antiseptisk med vand, og de færdige ingredienser hældes med denne blanding.

For isolering af loftet i huset med savsmuld skal der udføres en række handlinger:

 • Karton eller glassinmateriale spredes over hele loftet;
 • yderligere ensartet fordeling af den tidligere fremstillede sammensætning;
 • god tampning vil slippe af med ophobning af luft i blandingen.

Efter to uger bliver opløsningen holdbar, mens den går, skal den knase, men samtidig bøje den ikke.

Opvarmning af loftet med savsmuld med lime og ler udføres næsten lige så godt. Savsmuld, i dette tilfælde skal være godt tørret og af høj kvalitet. For at forberede løsningen skal du først fylde leret med vand. Derefter blandes den til en ensartet konsistens. Gradvist sættes savsmuld til leret, indtil blandingen opnår en gennemsnitlig tykkelse. Asfalt eller film, fastgjort med en hæftemaskine, spredes i loftet. Mindste tykkelse af laget på overfladen er 50 mm. Efter forsigtig opløsning af opløsningen lades den tørre i mindst 3 dage. Alle de dannede revner forsegles med den samme blanding. Fuld tørring af materialet udføres efter en måned.

En anden mulighed er at isolere loftet med savsmuld og gips. I dette tilfælde er forholdet mellem ingredienser: 85% til 10% til 5%, savsmuld: lime: gips. Til at begynde med bør savsmuld behandles med et antiseptisk middel og tørres grundigt. Næste er en grundig blanding af alle ovennævnte komponenter indbyrdes. I slutningen tilsættes vand, med hvilket sammensætningen af ​​sammensætningen er reguleret. Tykkelsen af ​​dette lag skal være ca. 250 mm. God tampning bør fjerne materialet af krympning og luft. Alt arbejde skal udføres meget hurtigt, da gipset sætter meget hurtigt.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Enhver ejer af et privat hus søger lave omkostninger til loftisolering. Og mange har efter at have overvejet alle tilgængelige metoder nået til den konklusion, at brugen af ​​konventionel savsmuld, der forbliver i træbearbejdningsvirksomheder i store mængder, ville være den bedste løsning. Sådant materiale kan opnås ved gave eller til en symbolsk pris, og arbejdet på dets installation kræver ikke meget indsats og tid. Af denne grund kan isoleringen af ​​loftet med savsmuld gøres med hånden. Dette og meget mere vil blive diskuteret i dagens artikel.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Relevansen af ​​brugen af ​​savsmuld til varmeisolering

De nuværende isoleringsmaterialer forbedres konstant, og flere og flere nye varmeisolatorer ses hvert år på markedet. Men den tekniske udvikling fører uundgåeligt til en stigning i priserne. Ofte har folk i løbet af mange år afsat penge til renovering af et hus (herunder isolering) eller endda ansøge om et banklån. Og hvis du husker hvilke materialer vores forfædre isolerede vægge og tage, så kan vi konkludere, at "bedstefarens" metoder stadig er relevante og effektive. Det er dog svært at forudsige, hvad staten vil sige, siger polyurethanskum efter 20 års drift. Men savsmuld passerede tidens test.

Brug af savsmuld som varmelegeme

Så de vigtigste fordele ved isolering af loftet med savsmuld omfatter:

 • udbredt distribution af dette materiale
 • symbolsk pris;
 • økologisk renhed
 • ekstrem brugervenlighed
 • lang driftsperiode.

Og besparelserne her er ikke kun for at reducere kapitalinvesteringer, men også i forhold til naturressourcer, der bidrager til en betydelig forbedring i miljøet og reducere omkostningerne ved opvarmning af boligen.

Hvordan man laver savsmuld

Vær opmærksom! Termisk isolering af en boligbyggeri består altid af en række faser, herunder gulv, loft og vægge. Desuden har hver af disse overflader sine egenskaber ved varmeisolering. Men loftet er kendetegnet ved, at isoleringsmaterialet her kan lægges på en ekstern og intern måde.

Moderne isoleringsmaterialer

For en klar demonstration af de økonomiske fordele, der kan opnås ved isolering af bolig savsmuld, overvej omkostningerne ved populære isolatorer og arbejde med deres installation.

Tabel. Priser for populære varmeovne.

Det viser sig, at isolering med savsmuld koster næsten fri. Desuden kan træbearbejdning virksomheder selv levere savsmuld til dit hjem til et mindre gebyr. Men her skal det afklares: Ikke alle typer af dette materiale er egnede til termisk isolering.

Trin et. Valg af råvarer

Den bedste løsning til brug som varmelegeme er savsmuld mellemfraktioner. Årsagen er meget enkel: det er svært at arbejde med små indledende materialer, og der er mangel på varmeisoleringsegenskaber i stor fraktional savsmuld. Savsmuld ved savning i tømrer anses for at være den bedste, da den er kendetegnet ved lav luftfugtighed og derfor ikke har brug for yderligere tørring og ikke begynder at rotne, når den anvendes.

Hvis savsmuld af rund træ med naturlig fugt er tilgængelig for dig, så før det lægges, skal det være lagt under en slags skur og grundigt tørret. Beskyttelse er ikke nødvendig, ellers begynder de at skrige.

Valg af savsmuld til loftisolering

Hvilken slags savsmuld er mere egnet? Foretrækker nåletræer - de indeholder en masse harpiks, så der skabes en masse ulejlighed for alle slags skadedyr. Men hvis du opvarmer badet, er det at foretrække at tage savsmuld af løvfældende træer.

Også før lægning savsmulden skal være otlezhivatsya op til 1 år - i løbet af denne tid, niveauet af sukkerarter, der provokerer forfald, reduceres betydeligt. Vær opmærksom på, at råmaterialet ikke er affald og andre urenheder fra tredjeparter; hvis de er til stede, sigt savsmuld og fjern stort snavs manuelt.

Trin to. Hem bjælker overlapper hinanden

Start med et loft bindemiddel. Handlingsalgoritmen er vist nedenfor.

Trin 1. For arkivering af loftbjælker, brug plader omkring 2,5-3 cm tykke (den specifikke figur afhænger af trinet mellem bjælkerne). Ideelt set bør bordet være rillet eller med en fjerdedel, og sørg for at være fladt og tørt, selvom det koster mere end uhyggeligt skævt.

Trin 2. Over den faste dampbarriere skal spånene fastgøres med 10 cm søm eller fastgøres med skruer 5-6 cm lang (2 stk. I hvert fastgørelsessted).

Opvarmet loft enhed

Vær opmærksom! Spikhammer i en vinkel i forhold til bræddernes plan. Det er vigtigt, at retningen af ​​de nærliggende negle ikke falder sammen - så fastgørelsen vil være så pålidelig som muligt.

Behandl brædderne og bjælkerne med antiseptisk og flammehæmmende før installationen starter. Dette beskytter træet mod skadedyr, svampe og reducerer også dens brændbarhed.

Bioprotective antiseptisk, tonet

Trin tre. Vi forsegler kløften

I processen med isolering skal være yderst forsigtig. Der er altid risiko for, at der er huller på overfladerne, der skal udblæses med monteringsskum.

Forberedelse af loftsrum til isolering

Etape fire Vi sætter en varmelegeme

Der er flere metoder til termisk isolering af loftet med savsmuld, og det kan enten være brug af rent materiale eller yderligere brug af særlige tilsætningsstoffer (kalk, ler osv.). Overvej nærmere de populære metoder til termisk isolering.

Metode nr. 1. Vi bruger rent savsmuld

Fremgangsmåden er ekstremt enkel og består af kun tre trin.

Trin 1. Hæld savsmulden på loftsloftet med et lag fra 15 cm til 20 cm, juster det forsigtigt (dette sker ofte til bjælkens øverste niveau), men tamp ikke.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Trin 2. Hæld et lag ovnaska over isoleringen. Selvom i dag, i stedet for aske, anvendes en superdiffusion damp-permeabel membran.

Vær opmærksom! Takket være denne belægning fjernes fugt let fra savsmuld, hvilket forhindrer udviklingen af ​​rådneringsprocesser. Alligevel er sådanne film, hvis nogen kender, kendetegnet ved ensidig damppermeabilitet.

Trin 3. Hvis loftsrummet på en eller anden måde bliver udnyttet, skal du fastgøre bordets gulv til bjælkerne. Men søm pladerne på en sådan måde, at små ventilationsspor forbliver mellem dem.

Metode nr. 2. Vi bruger tilsætningsstoffer (cement, kalk)

Der er flere opskrifter, der kan anvendes i dette tilfælde. Som tilsætningsstof kan tjene ikke kun ler, men også cement, kalk og så videre.

Isoleringsordningen overlapper savsmuld

Forbered en opvarmningsblanding i henhold til den første opskrift, tilbered de følgende ingredienser:

 • savsmuld, grundigt tørret (10 dele);
 • vand (fra 5 til 10 dele);
 • kalk (del 1);
 • cement (også 1 del);
 • lidt kobbersulfat - det vil fungere som et antiseptisk middel.

Nedenfor er den nødvendige sekvens af handlinger.

Trin 1. Begynd ved at blande cement med kalk.

Cementblanding med kalk

Trin 2. Sæt savsmuld, som du forberedte på forhånd i en beholder med det ønskede volumen. Hvis det er muligt, kan du bruge en betonblander i stedet for en sådan beholder.

Trin 3. Tilsæt lime-cementblandingen til savsmulden, og bland derefter grundigt alle komponenterne.

Trin 4. Tilsæt kobbersulfat til produktet, som som tidligere nævnt har antiseptiske egenskaber. For at forberede en opløsning af dette stof tilsættes 3 el. skeer i 10 liter vand. Når du arbejder med kobbersulfat, skal du huske om beskyttelsesforanstaltningerne - brug undtagelsesvis gummihandsker og en maske. Tilsæt den tilberedte opløsning langsomt til blandingen.

Trin 5. Bland derefter alle ingredienserne, indtil prøven af ​​den blanding, du tager i hånden, smuldrer, når du åbner din håndflade. Det er karakteristisk, også vandet skal ikke strømme ned fra prøven.

Opvarmning af loftet med en blanding af cement og savsmuld

Der er en anden opskrift på fremstilling af en varmeisolerende blanding af savsmuld, cement og kalksten. I de fleste tilfælde anvendes denne opskrift i isolering af badelofter. Vitriolen bruges ikke her, da det under høje temperaturforhold kan frigøre skadelige dampe i miljøet.

Metode nummer 3. Vi bruger tilsætningsstoffer (ler, kalk)

I dette tilfælde, for at forberede blandingen skal du forberede:

 • tør savsmuld (10 dele);
 • vand (fra 7 til 14 dele);
 • ler (5 dele);
 • kalk (del 1).

Trin 1. Fyld lejren med 2 dele vand og vent indtil det (ler) blødgør helt. Bland den resulterende opløsning grundigt - som følge heraf skal det i dens konsistens ligne tyk creme. Der bør ikke være klumper i den færdige opløsning.

Trin 2. Bland kalk med savsmuld, tilsæt blandingen til leropløsningen. Bland alle komponenter godt, med jævne mellemrum at tilføje nye dele af savsmuld til beholderen.

Opvarmning af loftet med ler savsmuld

Trin 3. For at kontrollere om løsningen er klar, kan du bruge en simpel træpind. Placer det lodret i blandingen og vent lidt. Sammensætningen kan betragtes som klar til brug, hvis stokken ikke falder. Hvis blandingen viste sig for at være for flydende, forsvar den i 24 timer for at give den resterende fugt fordamper.

Vær opmærksom! Alternativt kan du bruge en anden opskrift - samme mængde gips bruges i stedet for ler. Denne opskrift har imidlertid en stor ulempe, som består i hurtig tørring af den fremstillede blanding. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at forberede det i små portioner.

Lægning af termisk isolering fra savsmuld

Processen med at lægge blandingen på basis af savsmuld er intet kompliceret og er ikke meget forskellig fra teknologien til at bruge rene råmaterialer. Når du har lavet loftet, skal du lægge varmeren i små lag, justere og tampe hver af dem. Højden af ​​isoleringslaget skal være flush med toppen af ​​loftet.

Blander ler og savsmuld med en blander

Hæld et tyndt lag aske over blandingen - det beskytter materialet mod svampe og skadedyr. Efter 2 eller 3 uger efter installationen, når isoleringen er helt tør, sæt en dampspærring oven på den. Sidstnævnte er nødvendigt for at forhindre mætning af savsmuldsfugt, der er til stede i luften. Fastgør dampspærrematerialet (i de fleste tilfælde anvendes almindelig PET-film) til gulvbjælkerne ved hjælp af en monteringshæftemaskine. Som et resultat får du et opvarmningslag, dækket med bund og top dampisolerende materiale.

Video - Sådan isoleres loftet med savsmuld

Trin fem. Yderligere arrangement

I sidste ende forbliver det kun at forøge gulvbjælkerne og udstyre beklædningen ovenpå dem for senere at lave en færdig eller underetage. Der er en tredje mulighed - oven på bjælkerne kan du lægge et metalgitter og udføre en cementplade. Valget af en eller anden mulighed afhænger af, hvilken slags materiale du har til hensigt at bruge til gulvet.

Teknologi for termisk isolering af loftet i badet

Her, som i tilfælde af et privat hus, skal loftet være klædt ved hjælp af brede brædder. For at udføre skorstenen, er det nødvendigt at udføre loftet Skæring - dette kan købes i forvejen færdige eller gøre med deres egne hænder (afskårne rustfri stålplade, der fuldstændig blokerer hullet i midten af ​​snittet en cirkel for passage af skorstenen, forsegle de afskårne kanter af loftet basalt uld, og over sidste gang at fylde metalstrimlerne, under installationen er skorstenen fastgjort med styreskinner, men således at den bevæger sig frit under temperaturudvidelser, pladen skrues ned fra bunden, og den resulterende passage er isoleret ).

Trin 1. Først sørg for dampspærren på loftet. Brug ikke tagdækningsmateriale, da det ved høje temperaturer bløder, begynder at udlede ubehagelige lugt eller endda antændes. Hvad angår PVC-folien, er det også uacceptabelt her.

Påfør dampspærre med en overlapning på 10-15 centimeter og den samme bøjning på væggene.

Trin 2. Blandingen af ​​savsmuld, fremstillet i overensstemmelse med en af ​​ovenstående opskrifter, lægges i lag, hvert lag forsigtigt justeres og tampes. Hvis du planlægger at bruge badet kun om sommeren, kan tykkelsen af ​​isoleringslaget være 5 centimeter, mens du til vinter brug skal bruge mindst 15 centimeter.

Opvarmning af loftet i badet med savsmuld

Trin 3. Efter færdiggørelsen af ​​installationen, vent indtil isoleringslaget tørrer. Hvis der efter disse revner vises på overfladen, forsegle dem med den samme blanding. Forresten, for at minimere antallet af revner, tilsættes salt til opløsningen (5-6 spsk ske i 10 liter vand) før lægning.

Trin 4. Når blandingen tørrer (og det kan tage op til en måned), hæld et tyndt lag kalk over det og påfør en dampspærre. Hvis du ønsker det, kan du også dække overfladen med brædder.

Vær opmærksom! Hvis du bruger en blanding af savsmuld og gips til isolering, skal du påføre det i tynde lag. Gipsopløsning, som tidligere nævnt, tørrer hurtigt.

Derudover kan begge isoleringsmetoder anvendes til både vandrette og lodrette overflader. Men under alle omstændigheder skal der lægges særlig vægt på isolering af elektriske ledninger. Skjul alle ledninger i højkvalitets metalbølgede slanger, og afslut den sidste af dem sidste brandsikkert materiale (f.eks. Brandhæmmende polyurethanskum PENOSIL Fire Rated). Så du beskytter træstrukturen mod ild i tilfælde af kortslutning.

Hvordan fylder loftet i badet?

Du finder svaret på dette spørgsmål med trinvise instruktioner i denne artikel! Vi anbefaler også at læse materialet om isolering af loftet i et bad med et koldt tag.

Video - Termisk isolering i badet med savsmuld

Som vi ser er der intet svært i loftets isolering med savsmuld. Denne teknik er blevet testet i århundreder og demonstrerer fremragende resultater, ikke ringere end moderne metoder til termisk isolering. Desuden er omkostningerne og arbejdet og selve materialet ret lavt, især hvis du gør alt med dine egne hænder.

Opvarmning af loftet med savsmuld i et privat hus: trin-for-trin instruktion

Fra forfatteren: Hej, kære læser! Hvis du er interesseret i emnet isolering af loftet, så har du sikkert allerede hørt i alle slags varmelegemer. Ja, det moderne marked tilbyder et stort udvalg af byggematerialer, som de siger, for enhver smag og farve. Men som regel koster moderne varmeapparater meget. Men isoleringen af ​​savsmuld loftet - er en anden sag! Dette er et overkommeligt, miljøvenligt materiale, som i det væsentlige ikke er ringere end dets modparter.

I dag taler vi bare om, hvorvidt det er muligt at opvarme loftet og / eller gulvet med savsmuld. I ethvert område med reparation har arbejdet sine egne nuancer, som du behøver at vide for at opnå det ønskede resultat. Og hvis vi taler om ikke-standardiserede specifikke byggematerialer, jo mere arbejde skal gøres med dygtighed. Læs generelt indholdet af denne artikel - og du vil lykkes.

Lad os se det, at arbejde med træaffald er ikke særlig praktisk. Jeg var nødt til at beskæftige mig med "professionel" isolering og med "amatør" som savsmuld. Og på baggrund af erfaring kan jeg sige, at det for eksempel er meget mere behageligt og lettere at arbejde med udvidet polystyren.

Men fra savsmuld, på ingen måde afskrækker du dig. Det er snarere en advarsel. Og så har affaldet i træbearbejdningsindustrien mange fordele. Blandt dem fremhæver vi følgende:

 • udstedelsespris. Her tror jeg, alt er klart. Træaffald er meget billigere end polystyrenskum eller mineraluld. Desuden kan de, hvis de ønskes, generelt få gratis;
 • økologisk renlighed. Faktisk er sådan isolering ikke skadelig for dit helbred på nogen måde;
 • brugervenlighed. Ja, materialet er ikke det mest hensigtsmæssige til brug i byggeri, men at arbejde med det kræver ikke specielle færdigheder, færdigheder, uddannelse, eksamensbeviser. Dette er virkelig tilfældet, når der er mulighed for at udføre arbejdet, kun styret af information fra internettet.

arter

Du kan blive overrasket, men selv affaldet i træbearbejdningsindustrien har variationer.

For eksempel træflis, som vi allerede har nævnt i forbifarten. Det adskiller sig fra standard savsmuld, fordi træet er boret eller planet til at producere det. Sådan affald er større end kun savsmuld, som i sin struktur er mere som støv. Den gennemsnitlige chiplængde er 4 cm.

Til gengæld er savsmuld også forskellige: meget lille - fra nogle få millimeter til flere centimeter i længden. Størrelsen afhænger af den slags behandling, som træet tidligere var udsat for.

Blandt andet ligger forskellen i træarten. Som regel er det hårde skove, såsom aske, gran eller fyr, da de er meget udbredt i snedkerarbejde.

Hvordan man rigtigt opvarmer dit loft? Hvis du sammenligner små og store træaffald, er det selvfølgelig foretrukket, selvfølgelig, lille. Men i massen af ​​deres tæthed vil være højere end for store, derfor vil et sådant isolerende lag have større vægt.

Igen vælges affald fra snedkerproduktion, fordi træet for dette formål er fortørret. Desuden tørres den ikke kun under åben himmel, i stråler fra en stjerne kaldet solen, men med vold, ved ekstreme temperaturer ved hjælp af specielt udstyr.

Derfor vil sådant affald fra træbearbejdningsindustrien være uspiseligt for forskellige insekter, og sandsynligheden for, at de vil starte en mug, vil blive minimeret. Medmindre naturligvis bliver materialet vådt, før det ligger i regnen.

De affald, der skyldes skærejournal, er mere fugtige. De skal bare tørres. Det vil være godt, hvis de ligger i solen om sommeren. Naturligvis i processen med deres behov for periodisk at skovle. Det er heller ikke nødvendigt at beskytte mod regn.

Vi behandlede materialetyperne. Lad os nu tale om, hvad vi har brug for for at komme i gang.

Nødvendige redskaber og materialer

For nemheds skyld vil vi præsentere alt, hvad du har brug for i form af en liste:

 • faktisk savsmuld;
 • slagge / ler / sand;
 • kalk;
 • kobbercase / borsyre;
 • bølgepap eller andet materiale, der vil blive anvendt som substrat. Det vigtigste - at han havde en høj overførselshastighed. I det væsentlige vil ethvert pap gøre: kasser fra køleskabe, vaskemaskiner og andet udstyr vil sikkert gå i aktion. I lokale supermarkeder og elektronikforretninger kan dette venligt give "tak". Nå eller for et nominelt gebyr. Det vigtigste er, at pappladerne skal være tørre, uden det mindste antydning af fugtighed;
 • polyurethanskum, pistol;
 • fugemasse;
 • antiseptisk. Dette er et løfte om god konstruktion, fordi svampeformationer ikke kun udsender sundhedsskadelige stoffer, men også gradvist ødelægger, bogstaveligt talt "spiser" træ og andre byggematerialer;
 • brandhæmmende
 • vandafvisende;
 • med et langt punkt
 • konstruktion hæftemaskine, selvfølgelig med en strategisk forsyning af hæfteklammer;
 • tape / maskebånd.

Nu kan du begynde at handle.

Arbejdsfaser

Nu betragter vi stadierne af arbejdet med detaljer og nuancer, som du behøver at vide for at opnå det ønskede resultat. Og vi vil naturligvis begynde med forberedelsesfasen.

Isolering i et træhus med savsmuld indebærer foreløbig beskyttelse af trækonstruktioner. Selvom alle disse foranstaltninger blev overholdt under opførelsen af ​​huset, vil forebyggelse aldrig være overflødig. Så vi går videre til behandlingen:

 • antiseptisk behandling;
 • Behandlingsmidler til beskyttelse mod brand og høje temperaturer
 • vandafvisende behandling for at beskytte træet mod fugt.

En anden vigtig nuance. Undersøg hele strukturen i detaljer. Hvis du finder en rotten del af brættet et sted, skal du erstatte det. Dette bør ikke gemmes. Og en anden ting: fra siden kan det ikke mærkes, at bestyrelsen / loggen har et rotet område. Tag derfor en øl med en lang spids og puk de støttende strukturer langs hele længden. På den måde kan du identificere de rotte dele, der skal udskiftes. Det kan endda kræve udskiftning af hele bestyrelsen / loggen.

Rengør brædderne nu af støv og små snavs, læg derefter en pap. Hvis det er tyndt, læg det i flere lag med en overlapning på 15-30 cm - savsmuld skal ikke lække mellem sømme. Hvis du lægger substrat af pap i et lag, lim joderne med maskebånd / tape - alt for at rette.

Derefter fastgør bagsidelagene med en hæftemaskine. Sørg for at alle lag er fanget, hvis kortet faktisk blev lagt i flere lag. Kanter, der støder op til lejedesignerne (bjælker) - fastgøres også ved parentes. Gå så rundt om monteringsskummets omkreds.

Nu kan du begynde at genopfylde isoleringen selv. For at gøre dette er der hverken mere eller mindre - to måder: med cement og uden det. Overvej begge.

Så, tør påfyldning:

Hvis du har stort og lille affald i træbearbejdningsindustrien - fantastisk! Hæld isoleringen i to lag: den første skal bestå af større, den anden - af små elementer.

Spred stort træaffald med et lag på 10-15 cm tykt, og pakk det ordentligt. Fyld derefter den samme tykkelse af laget af savsmuld, og tamp det derefter.

20-30 cm lag af isolering vil være nok. Placer slagge / aske på toppen. Asten skal naturligvis være helt brændt og afkølet for at give det "fra varmen, fra varmen" til taget - det er forbudt af indlysende årsager.

Ud over aske / slagge er sand / ler også velegnet. Derudover vil det bidrage til at holde varmen, dette lag forhindrer dyrenes opdræt, repræsenteret af insekter, gnavere og allestedsnærværende skimmel.

Lad os nu tale om den anden metode, der indebærer brugen af ​​cement:

Vi husker, at det for arbejde er nødvendigt kun at bruge tørre, sengetøjsmaterialer, der ikke er habitat for svampekolonier. Ved forberedelsen af ​​opløsningen observeres følgende proportioner: chips / vand / cement = 20/3/2. "Opskriften til madlavning" er ekstremt enkel: Vi blander træaffald med cement, tilsæt gradvis vand og fortsæt med at blande til "klar". Derudover er i opløsningen at tilføje en del af kalk og kobbersulfat.

Nu leverer vi opløsningen til toppen og hælder den ud / hæld den mellem understøtningsstrukturer direkte på substratet. Det skal naturligvis være nivelleret og om muligt tampet. Et lag af isolering med denne metode vil ikke være 20-30 cm, men kun 5-10 cm, men det er mere end nok.

Efter at opløsningen er helt "grebet", hærder, vil det være muligt at bevæge sig uden frygt. Nogle gange kan en karakteristisk crunch lyde under dine fødder, men det er kun en lille bivirkning.

Nu kan du lægge bordet, OSB eller andet fast materiale, med andre ord at montere gulvet på loftet. Men hvis du ikke har planer om at arrangere et billardrum, et hvilestue eller bare et opbevaringsrum på toppen, for noget der ikke er nødvendigt, men det er en skam at smide det væk, så kan du ikke bygge en gulvflade. Selvom brugen af ​​loftet som en ekstra beboelsesplads for nylig er blevet praktiseret i private hjem.

konklusion

Her er i det væsentlige al den nødvendige viden, som ejeren af ​​et privat hus skal besidde, at han besluttede at isolere taget. Nu ved du hvordan man skal isolere dit sommerhus eller hus med savsmuld. Måske er den eneste ulempe ved denne isolationsmetode brændbarheden af ​​materialet, så det altid overholder brandkravskravene - på den måde sparer du din ejendom og dit liv.

Hvis vi snakker mere om sikkerhedskrav, betyder det noget som følgende:

 • Installer adskillelsesområderne på steder, hvor ledningerne / skorstenen passerer. De bør bruge noget ikke brændbart materiale i stedet for chips;
 • "Sæt på" ledninger i specialkasser / korrugeringer;
 • Glem ikke om træbehandling med brændbare stoffer.

Det er i princippet alt, der vedrører sikkerhed. Ikke svært, ikke?

Glem ikke at abonnere på nyhedsbrevet for artikler og fortælle om dine venner på sociale netværk. Alle de bedste, kære læser, indtil vi møder igen på vores hjemmeside.

I overensstemmelse med gældende lovgivning fraskriver administrationen eventuelle garantier og garantier, hvis bestemmelse ellers er underforstået, og frafalder ansvar for webstedet, indholdet og dets anvendelse.
Læs mere: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Var artiklen hjælpsom? Fortæl venner

Opvarmning af loftet med savsmuld er den mest miljøvenlige og økonomiske løsning.

Forbedring af isoleringen af ​​et privat hus er ikke kun en ekstra budgetbesparelse, når man betaler for energi, men også ekstra komfort i sommervarmen og vinterkulden. På samme tid uden ekstra indsats og tid brugt.

Afhængigt af de byggematerialer, der benyttes ved opførelsen af ​​huset, kan tagets varmetab op til 20% af den samlede mængde.

Hvis projektet ikke giver mulighed for opvarmning af loftsrummet, udføres reduktionen af ​​varmeoverførslen i rummet direkte ved isolering af loftet.

Fordele og ulemper ved materialet

For yderligere termisk isolering af loftet er der et tilstrækkeligt antal moderne byggematerialer, og hvert år vokser deres sortiment kun. Den "gammeldags" metode til at spare varme med savsmuld har dog stadig mange fans. Det er forbundet med mange forhold:

 • Økologisk naturligt produkt.
 • Tilstrækkelig isoleringskvalitet.
 • gode lydisoleringsegenskaber.
 • I dette tilfælde kan sorbenten købes selv gratis eller med mindre kapitalinvesteringer.

Hvis der er en træbearbejdningsproduktion i nærheden, eller der er et ønske om at skære dem selv i en nærliggende skov, så er en sådan isolator det mest omkostningseffektive tilbud. Den mest rentable størrelse af opilostruzhnogo materiale til arbejde vil være 2 cm. Støvet vil også arbejde, det bruges til at hælde store fraktioner.

Når vi arbejder med savsmuld, skal vi huske at de er affaldshåndtering, så deres grundlæggende kvaliteter vil være ens:

 • Savsmuld er meget brandfarlig, med mulig ukontrolleret spontan forbrænding.
 • Små fraktioner er støvede og ubelejlige under installation og drift.
 • Grovfraktioner tværtimod har en grad af termisk beskyttelse signifikant lavere.
 • Materialet er hygroskopisk, derfor er rotting let påført, svampen og støbeformen spredes hurtigt i den, over tid lukker den og taber isolatorens kvalitet.
 • Den løse struktur lokker insekter og små gnavere.

Alle de negative egenskaber ved isoleringen bør overvejes, når man forbereder råmaterialer til fremtidigt arbejde.

Materiale forberedelse

Ved indledende fase af loftisolering udføres der grundig tørring af savsmuld, som kan nå flere uger eller endda måneder. Afløb foregår indendørs med naturlig ventilation.

På dette tidspunkt skal substratet behandles med antiseptika og flammehæmmere. Disse er specielle løsninger, som forhindrer forekomsten af ​​skimmel og svamp samt reducerer råmaterialernes naturlige brandaktivitet.

En af disse folkemæssige retsmidler, tidsprøvet er en opløsning af kobbersulfat eller borax. Før tørring skal den sprøjtes gennem en grov træk over massematerialet.

Ved slutningen af ​​tørringen skal materialet strøges med kalk i et forhold på 10: 1. I butikkerne af byggematerialer kan du finde en masse muligheder klar antiseptisk imprægnering og ildfaste løsninger for at øge stabiliteten af ​​savsmuld.

Det er også muligt at forarbejde savsmulden med ethvert lakmateriale, der ikke har en skarp specifik lugt. Materialet tilberedt på denne måde kan allerede bruges til at isolere loftet i et privat hus.

Andre muligheder for isolering af "fyldninger" til loftet med savsmuld indebærer fremstilling af en opløsning baseret på vand og hærder, som efter tørring tager en fast tilstand.

Efter en sådan forberedelse mister savsmuldmassen alle negative kvaliteter som træbearbejdningsprodukt. Dette alternativ er dyrere, men det bruges i praksis meget oftere på grund af den større anvendelighed og holdbarhed af brugen.

Sav og cement (gips)

Til denne variant af loftisolering tilsættes cement eller gips til savsmulden, der er behandlet ved den foregående metode i et forhold på 10: 1. Det bør præciseres, at gips er et dyrere materiale end cement, hvilket væsentligt påvirker isolationsbudgettet.

Det er også nødvendigt at tage højde for, at det hurtigt sætter, så det er tilrådeligt at fortynde det i små portioner og arbejde hurtigt med den færdige løsning. Tørretiden for savsmuld og spåner i dette tilfælde kan reduceres, da vand vil blive brugt under fremstillingen af ​​opløsningen.

For at forenkle fremstillingen af ​​den færdige sammensætning blandes lime og cement (gips) i forholdet 1: 1 til 10 dele savsmuld (ikke tørret). Og i vandet, der vil blive brugt til blanding af ingredienser, tilsættes kobbersulfat. Dette arbejde er meget besværligt, så det er mere bekvemt at bruge en betonblander, som vil spare både tid og kræfter.

Sav og ler

Denne metode indebærer at tilføje flydende ler til savsmuld. Den resulterende blanding passer bedst til loftisolering. Før "æltning af dejen", er det nødvendigt at lade lejren sive i vand i forvejen og lade den stå i flere dage.

Yderligere arbejde er at blande savsmuld i det gennemblødte ler, savsmuld skal være et sted tre gange mere. Automatisering af arbejde fra betonblanderen vil fremskynde den arbejdskrævende proces mange gange.

Hvis loftet er isoleret i en boligbygning, er det værd at tilføje lime 10% af mængden af ​​savsmuld. Når der er bad, er der ikke behov for yderligere kemiske ingredienser.

Denne "pude" er ideel til varmeisolering i bad, da der under temperaturforøgelsen ikke vil forekomme oxidative processer af nedbrydning af ustabile kemiske elementer.

Loftkonstruktion

Opvarmning af loftet på enhver savsmuld kommer fra loftet. For det første er forskallingen lavet af ret brede planlagte planker, 20-35 cm brede.

Fastgørelsen til bjælkerne skal være ret stærk, fordi "puden", der er fremstillet af den våde metode, er tung.

Det er nødvendigt at køre i negle eller skruer med en forspænding i forskellige retninger. En passende størrelse af neglene vil være 100 mm, og skruerne 50 mm.

For at beskytte mod rytning, reproduktion af skimmel og meldug samt forøgelse af flammehæmmende præstationer, skal alle træstrukturer behandles med antiseptika og brandhæmmende midler.

For at beskytte isolatoren mod fugtindtrængning til loftet overlapper et lag af dampspærre først, der dækker hele området af loftet såvel som tværgående bjælker. Forbindende sømme skal limes med et bredt tape, hvis der anvendes PVC-film eller bitumen - i tilfælde af tagmateriale.

Forberedt savsmuld kan placeres på dampspærren ved hjælp af en hvilken som helst af de tidligere tilvejebragte metoder. Tykkelsen af ​​isoleringslaget, under hensyntagen til byggestandarderne for det centrale Rusland, når 20-30 cm.

Med en tør metode til savning af savsmuld skal hvert lag af råmaterialer tvinges til at knuse og tampe, fugtes gennem en fin pulverisator. Efter udfældningen af ​​løs materiale fylder det manglende lag og lav den sidste behandling med aske.

Efter lægning våd opilostruzhnogo isolering bør gives tid til helt at tørre og præcipitere blandingen. Denne gang tager ca. 1 måned i den varme årstid.

Efter denne periode kan du lægge et vandtætlag i form af tagmateriale eller film over isoleringens "pude".

Hvis loftsrummet ikke skal bruges, så kan du undvære konstruktionen af ​​gulve. Det vil reducere omkostningerne ved byggeri budget.

Hvis der under dannelse af tørring i den isolerende "pude" blev dannet forskellige revner, er det nødvendigt at dække dem med hærderopløsning, dvs. cementmørtel eller flydende ler.

Værktøj og materialer

At isolere loftet med savsmuld vil ikke kræve nogen specielle værktøjer og dybtgående byggekendskab. Det er dog nødvendigt at advare om, at dette er et ret hårdt og udmattende arbejde, og derfor vil yderligere arbejdshænder være nyttige.

Grundlæggende materialer og specialiserede værktøjer til at lette fysisk arbejde, som vil være nyttige i arbejdet:

 • Sav og spåner af forskellige fraktioner.
 • Kobbersulfat, lime, aske eller specialiserede antiseptika og flammehæmmere.
 • En af komponenterne: cement, gips, lime eller ler.
 • Karton, tagmateriale, PVC-film eller anden rullet dampspærre.
 • Scotch, bitumen, polyurethanskum.
 • Hæftemaskine, hammer, skruetrækker, skovle.
 • Negle, skruer, hæfteklammer.
 • Kapacitet til en batch og overførsel af løsning: badekar, tanke, spande, bøjle.
 • Planet bord.
 • Pneumatisk løft eller assistent.
 • Betonblander eller assistent.
 • Tid og tålmodighed.

Anmeldelser om isolering af savsmuld loft

Nikolai:

Savsmuld er et fremragende gratis materiale, især hvis der er en motorsav bænk i nærheden. Folk synger ofte på et koge af gnavere i et lag tør savsmuld, men disse krybdyr vælger lige skum. Du kan klare dette, hvis et lag glasuld er lagt langs bunden af ​​savsmulden, dets gnavere tåler ikke ånden.

Alex:

Savsmuld er helt egnet til loftsopvarmning, du behøver kun at tørre dem grundigt, seks måneder eller mere. På basis af træaffald er der lang tid blevet fremstillet varmeisoleringsblokke, der efterligner letbeton.

Master klasse på weatherized loft savsmuld ser på videoen:

Se video tutorial om weatherization af savsmuld i et privat hus nedenfor:

Opvarmning af loftet med savsmuld - billig og effektiv eller gammel og irrelevant?

Nødvendige værktøjer og materialer

Opvarmning af loftet med savsmuld med ler, cement, lime eller uden alle disse tilsætningsstoffer er stadig populært på trods af det store antal mere praktiske og effektive materialer. Hvad er hemmeligheden, og hvordan man kan vinde de elskede grader ved hjælp af træaffald, vi vil diskutere i denne artikel.

Hvilke funktioner af savsmuld skal overvejes, når de køber?

Savsmuld er dannet som følge af træforarbejdning, og i forskellige stadier af den teknologiske proces opnås dette sekundære produkt af forskellig kvalitet. For det første er den fraktionerede sammensætning af chips ikke-ensartet. Når groft træbearbejdning savsmuld dannet en stor størrelse, men jo mere delikat arbejde, jo mindre vil være spild. Hvis du for eksempel går til et værksted, hvor du grinder og skærer brædder, finder du store og grove chips i nærheden af ​​en maskine, og det er meget behageligt at røre, endda fluffy, i nærheden af ​​en anden.

Dette er forresten ikke inaktiv information. Forberedelse for isolering skal du vurdere, hvilken type produkt du har brug for, fordi kvaliteten af ​​disse materialer i rollen som en isolator vil være anderledes. Således har mindre savsmuld bedre varmefastholdelsesegenskaber, selv om de vejer mere, og de er tilstoppede i huller, selv hvor de ikke har brug for, fordi de er meget støvede og store er meget velegnede til udkastlaget, fordi de indtager et større volumen og skaber et luftlag.

Et vigtigt kriterium for at vurdere anvendeligheden af ​​savsmuld i et givet område er deres fugtighed. Hvis man kommer til skæreområdet med frisk savede træer, vil der være meget oversvømmede chips, men alt i samme skærebræt vil være et godt tørt materiale, for før en sådan behandling tørres træet i specielle ovne med magt. Det er disse savsmuld og anvendes fortrinsvis til isolering. Forresten, hvis du køber et fyldstof ikke direkte fra butikken, eller du ikke kender baggrunden, kan du vurdere fugtigheden direkte ved at trykke.

Tag en håndfuld savsmuld i hånden, lav en knytnæve: hvis de knuser og smuldrer, forsøger at flyve gennem de mindste mellemrum mellem fingrene, er produktet tørt, og hvis der er små, men klumper dannes, tørres dette materiale ikke. Generelt kan våd savsmuld også tages, men hvis du har meget tid, fordi du stadig har brug for at tørre dem, hvis du ikke vil have din isolering snart rotne. De skal spredes på et rummeligt overdækket område, du kan bruge loftet og tørre hele sommeren og blande hele tiden for at tørre hele mængden, så sandsynligheden for forfald vil falde, og sådanne træprodukter vil ikke længere være interessante for forskellige bugs.

Savsmuld anvendes sjældent i sin rene form, som regel en blanding af ler, cement eller kalk. Men hvis du har tænkt dig at gøre det kun med trækomponenter, skal du behandle dem med en svampeforbindelse. Vær også forberedt på, at du har brug for en stor tykkelse af et sådant varmelag, og isoleringsmetoden er kun mulig over loftet (som f.eks. Falder i søvn mellem bjælkerne), fordi der ikke er noget at klæbe til savsmuldens overflade.

Hvorfor isolere savsmuld er ikke skammeligt?

Som du kan se, selv i planlægningsfasen, er du allerede overbelastet med oplysninger om selve isoleringsmaterialet, så hvorfor skal du vælge et valg til fordel for det? Måske er det bedre at gå og købe et moderne isoleringsmateriale, som er let og hurtigt at arbejde med, og holder det varmt bedre? Alt dette er sandt, men savsmuld er et udelukkende naturligt produkt, det indeholder ingen kemi, der ikke kan siges om nogen moderne industriel isolator. Ja, de nyeste materialer rotter ikke, brændes ikke, forringes ikke, men de udsender alle de stoffer, de er fremstillet af, og som er imprægneret.

Og hvad gør allergiske mennesker? En sådan usund ånd vil kun forværre deres tilstand. Eller til børn, der takket være en sådan atmosfære i huset, nemt kan fange sygdommen? Så er du nødt til at gøre indrømmelser og vende væk fra fremskridt, og ty til den gamle og pålidelige metode til opvarmning. Du kan ikke sige, at savsmuld ikke holder det varmt, med den rigtige tilgang til installationen får du effektiv beskyttelse, og for en lille pris og fyldstofet selv vil være helt gratis for dig.

Disse er ubestridelige fordele, men vær forberedt på, at enkelheden i arbejdet og fraværet af specifikke krav til værktøjssætet på isolationsstadiet vil ende, hvis du skal bruge dette område til husholdningsbehov. For eksempel vil dette loft også være gulvet til næste etage eller funktionelle loft, hvor du planlægger at gemme mange ting. Sagen er der på savsmuld, som er fyldt mellem bjælkerne og dækket af folie, det er umuligt at placere noget overhovedet, og hvis du blander dem med ler eller cement, vil du i det mindste få et hårdt gulv, men ethvert objekt med stor vægt vil skubbe gennem rillerne.

Så formelt kan vi antage, at du i de fleste tilfælde isolerer loftet, som om du isolerer gulvet, det vil sige, du bliver nødt til at lægge det oven på et lag savsmuld, for i dag tæller hver kvadratmeter. Et lag af rent træaffald og blandingen med ler er hensigtsmæssigt at dække med brædder, men den cementbundne sammensætning kan endda tjene som et slips til andre typer gulve under forbehold af omhyggelig udjævning. Så vi kan opsummere, at savsmuldsbaserede isoleringsmaterialer er hypoallergeniske, tilgængelige, naturlige og ikke kræver særlige færdigheder til arbejde, men er ikke egnede til alle overflader, kræver kuldioxidets kvalitet og er usikre i tilfælde af brand.

Opvarmning af loftet med savsmuld - prøv det selv

Hvis du er fast besluttet på at gøre isolering med savsmuld, så er det tid til at lære bekendtskaberne.

Sådan isoleres loftet med savsmuld - trin for trin ordning

Trin 1: Overfladebehandling

Uanset hvilken sammensætning du bruger til opvarmning, rengør tør savsmuld eller deres blanding med andre komponenter, udføres præparatet alt sammen. Hvis huset har trægulve, skal du lave gulvbelægning mellem bjælkerne. Hvis der er en solid base, bør du kun sætte en dampspærre, og dets kanter skal bringes til siderne af bjælkerne og stikkes med en hæftemaskine, så materialet ikke spilder ned. Præ-visuelt kontrollere basen for tilstedeværelse af revner, og hvis du finder, forsegle dem med skum, og kun derefter lægge filmen.

Hvis et stærkt substrat mangler, skal det laves af dig selv. For dette er bjælkerne hæmmet med plader med en tykkelse på 2-3 cm, ikke efterlader huller mellem de enkelte strimler. Hvert fastgørelsespunkt skal forsynes med to selvskærende skruer (60 mm) eller negle (100 mm), der er bedre at køre i en vinkel, og de skal se i forskellige retninger, det viser sig som et spejl. Brædder behandles mod bugter, svampe og brandfarlige stoffer. Hvis der er et hul et sted, vil skum hjælpe. Og derefter kan du lægge en dampspærre.

Trin 2: Kogning isolering

Rens savsmuld. Her før er du ikke en nem opgave - at bestemme hvilken sammensætning du vil bruge som isolering og forberede den. Ren savsmuld skal hældes med et lag op til 20 cm, normalt er det niveauet af bjælkerne, og det er ikke nødvendigt at niveauere og tampe. Naturligvis, så de ikke spredes så hurtigt som muligt, lægges en diffusionsmembran oven på toppen. Hvis det er muligt at bruge to fraktioner af savsmuld, så bliver det første lag fyldt med grove spåner (10 cm) og tampet ned og derefter fint (10 cm mere), men det er bedre at ikke komprimere det, du skal lægge en membran ovenpå.

Clay + savsmuld. Rengør savsmuld - ikke den mest bekvemme løsning, og er kun egnet til trægulve. Det er bedre at forberede en blanding med ler, det kan lægges ud ikke kun mellem bjælkerne, men også på en flad betonplade. Sandt nok, det vil tage beacons på en eller anden måde opretholde niveauet, i trægulve kan du i det mindste fokusere på bjælkerne.

Og efter tørring af en sådan sammensætning kan du gå på det og udføre yderligere arbejde. For at forberede blandingen tager lige store mængder savsmuld og ler, som først knædes, gradvist tilsættes vand. Når den når en ensartet viskositet uden klumper og andre indeslutninger, tilsættes savsmuld, og alt bliver igen blandet igen. Derefter spredes den resulterende sammensætning med et lag på mindst 10 cm på overfladen fremstillet på den tidligere beskrevne måde.

Cement + savsmuld. Komponenterne tages i forholdet 1 (cement): 10 (savsmuld) og blandes grundigt i tør form. Derefter sprøjtes alt dette med vand og bringes til en ensartet tilstand med sådan viskositet, at den del af sammensætningen, der tages i hånden, danner en klæbrig klump, hvorfra vand ikke presses ud. Denne blanding er lagt ud på samme måde som ler, den kan også tampes. Efter tørring er en sådan varmelegeme den mest holdbare, det er næsten uafhængig gulv. Men lad ikke laget være tyndt, det kan knække.

Trin 3: Forkæler isoleringen

For våde blandinger tager tid at tørre, kan det tage op til 4 uger, afhængigt af klimaet og egenskaberne af sammensætningen, du viste ud.

Hvis der forekommer revner på overfladen, skal du ikke være for doven til at forberede den samme opløsning og dække dem og tørre det igen. Dette, men ikke kritisk, men stadig bringe sagen til ende. Så kan du gå i hvile, da installationen af ​​isoleringen selv faktisk er gennemført. Men hvis du planlægger at bruge denne overflade som et gulv, skal du skjule isoleringen under et lag af gulvbelægning, hvis huset er træ eller en anden gulv, hvis gulvene er beton, fordi ler- eller cementblandingen kan tjene som en grov slips, hvis den er godt justeret.