Vi opvarmer loftet i garagen: en gennemgang af materialer og funktioner ved installationen

Hvad og hvordan man opvarmer loftet i garagen? Det er mange materialer, og vi vil overveje dem alle i detaljer. Derudover vil vi give dig en trin-for-trin instruktion om, hvordan du kan varme dig selv.

Hvad skal i almindelighed opvarme loftet?

Tale i denne artikel, som du forstår, handler ikke om jerngarager, men kapital. Og de er som regel lavet af beton, som uden tilstrækkelig beskyttelse absorberer fugt meget.

Og fugt - den første fjende af bilen, da det provokerer den hurtige udvikling af korrosion på metaldele.

Udover fugtighed er temperaturen også vigtig. Hvis det er meget koldt udenfor, i en uopvarmet garage også. Så hvis du sætter en bil opvarmet under kørsel, så når det køler ned, dannes kondensat indeni.

Det gør ondt på elektrikeren, og kroppen og alt det, der er muligt indeni.

Særligt relevant er spørgsmålet om isolering for dem, der sætter bilen i garagen i lang tid, i måneder. Kun en vinter, der tilbydes i bil i uforberedt garage, kan i det væsentlige ødelægge det.

Også man kan ikke ignorere det faktum, at tagene i beton garager, meget ofte har et hul. Det er i regntiden, og sneen på bilen kan konstant dryppe vand.

Så for at varme taggarens garage er nødvendigt, og det er slet ikke overkill. Desuden er det ikke svært at gøre det selv, især hvis du ikke gør det fra loftet.

Sådan opvarmes garagenes loft: toppen eller indeni?

Så hvordan man isolerer betongloftet i garagen?

Hvis du har et hul, så har du et dobbelt job:

 • løse problemet ovenover
 • og så opvarme garagen inde.

Valget af materiale til topisolering og vandtætning afhænger af hvilken slags tag du har. Måske har du det skifer, og måske er det bare dækket af tagfilt.

Her kan vi ikke rådgive dig noget væsentligt, da de indledende data er forskellige for alle.

Hvis du i det mindste har et lille loft, kan du lave en muld af savsmuld, udvidet ler. Men - dette er en yderst sjælden mulighed, da garage tag med loft er meget sjældent.

Det eneste der kan siges specifikt: Det er bedre at gøre isoleringen indendørs, for at isolere taget udefra er det nødvendigt at demontere det, lægge en hydrobarriere, lægge et lag isolering og derefter samle det igen. Dette er lang tid og har ingen særlige fordele i forhold til den interne version.

Derfor vil vi ikke dvæle i dette øjeblik, men fortælle dig, hvordan du bedst kan organisere alt indefra.

Hvilket materiale at vælge for isolering?

Opvarmning af loftet i garagen begynder med valg af materiale.

Fra hvad du vælger, vil afhænge af den efterfølgende forberedelse af overfladen og køb af yderligere detaljer.

Hvad tilbyder stroymarketa i dag sådan at det var af høj kvalitet og billig?

Vi kan anbefale dig sådanne varmeapparater:

 • Mineraluld
 • Glasuld
 • Skumplast
 • Penopolisterol (penoplex)
 • Penoizol

Til prisen afviger de, men på den anden side og på levetiden - henholdsvis.

Hvis du ikke har et mål at varme garagen i aldre, så kan du kun overveje skumplastik - det er billigt.

Resten er meget dyrere og kræver ekstra forbrugsstoffer. Derfor beslutte dig selv hvad der er bedst for dig.

Detaljerede materialespecifikationer og trin-for-trin installationsvejledning

I denne blok beskriver vi alle fordele og ulemper ved de anbefalede materialer og fortæller dig også, hvad der skal købes ekstra og hvordan man isolerer loftet i garagen uden involvering af fagfolk.

Skumplast

Opvarmning af loftet med skumplast er en god ting, foruden er det en krone.

For at gennemføre denne ide behøver du ikke andet end skumplader og speciallim, som du monterer på.

Ingen andre materialer er nødvendige. Det eneste du kan visuelt forbedre loftets udseende, så gips det over toppen med plastik eller gips. Men det er, hvis udseendet af rummet er vigtigt for dig.

Hvis du forlader skummet uden afslutning - der sker ikke noget dårligt. Indendørs spilder det ikke meget lang tid og vil tjene dig trofast i mindst 15 år eller mere.

Det antages, at det sædvanlige skum - for brandfare, derfor er det bedre at tage polystyrenskum, fordi det ikke brænder.

Faktisk brænder begge. Det eneste er, at penoplexen både tændes og falmer, da den er imprægneret med en særlig brandbekæmpelses komponent - en brandhæmmende, som fremmer selvslukning.

Men i det store og hele er en brand i garagen en meget ubehagelig ting, og hvis du ikke har en minilandsstation der, hvor konstant arbejde med elværktøjer udføres, er der ingen særlige grunde til at være bange for ild.

Sandt, hvis du har en opvarmet garage i øvrigt med elektricitet, så er det bedre at være sikker nu: hvad hvis du nogensinde glemmer at slukke varmeren og der er en brand? Og hvis der ikke er sådanne forudsætninger, er du velkommen til at købe skumplast til årsagen!

Hvordan man starter isolering af loftet med skum?

Først og fremmest skal du rengøre loftets overflade og for bedre vedhæftning med lim, gå på den med en primerblanding.

Dette er nødvendigt for at fjerne det mindste støv fra loftet, som vil forstyrre en god kobling.

Hvad skal man gøre næste?

Så køber du skum. Vi anbefaler ikke at spare på tykkelse, da rummets fremtidige temperatur afhænger af det. Selv tynde ark vil selvfølgelig beskytte betongloftet mod fugt, men hvis du virkelig gør det, gør det godt og tænk over det faktum, at kulde er lige så uønsket som fugt.

Den bedste mulighed er en arktykkelse på 10 cm, da 5-6 ikke vil være nok.

Sammen med plader af skumplastik, køb et specielt klæbemiddel til keramiske fliser og en hakket trowel.

Derefter fortyndes blandingen, læg den på arkene og lim over loftet! Intet mere at gøre.

Mineraluld

Brugen af ​​mineraluld er kun berettiget, hvis du har den, siger, efterladt efter opførelsen af ​​huset. I dette tilfælde kan du anvende det, så det gode ikke forsvinder.

Som for resten har det ingen særlige fordele ved opvarmning af garagen. Dens varmeledningsevne er meget værre end for skumplastik, det koster mere, og det bliver mere messing med sin installation.

Ud over mineraluld har du brug for træbjælker eller aluminiumsprofiler, hvorved du vil opbygge et gitter i de celler, som du vil lægge mineralulden på.

Derefter har du brug for en dampspærrefilm, derefter færdigmateriale, da bare uld ser meget værre end skumplader.

Det er for det arbejde du har brug for:

 • Mineraluld
 • Vandtæt film
 • Træbjælker
 • boremaskine
 • Hæftemaskine til fastgørelse af film til bjælker

Så som du kan se - er denne mulighed absolut ikke sammenlignelig med hensyn til arbejdskraft og kontantomkostninger med den første.

Desuden gentager vi, selv det tykkeste lag mineraluld vil ikke give den varme, som skummet vil give.

Så hvilke trin-for-trin handlinger skal udføres, hvis du stoppede ved denne indstilling:

 1. 1. Køb mineraluld, tømmer, dowels, film.
 2. 2. Find et værktøj: stempel og konstruktion hæftemaskine.
 3. 3. Lav et loftkasse rundt om bjælkens omkreds, hvortil du spiker dampspærrefilmen
 4. 4. Sæt derefter i midten en "rist" af bjælker, hvis celler er af samme størrelse som pladerne af mineraluld, men mindre end et par mm, så det ikke falder ud.
 5. 5. For større skønhed kan du trimme loftet med plastpaneler eller noget andet materiale til din smag og tegnebog.

Glasuld

Glasuld, i modsætning til mineraluld, er betydeligt billigere. Det er nødvendigt at arbejde med det ekstremt omhyggeligt, da det er lavet af den mindste glascrumb, som er bruset.

Desuden er det nødvendigt at passe ikke kun på hænderne, men også på øjne, mund, næse, da det er ret nemt at beskadige slimhinderne. Regelmæssig indånding uden maske kan vise sig at være meget trist.

At arbejde har du brug for det samme sæt værktøjer som i mineralullens tilfælde. Også brug for materialer til konstruktion af trussystem (celler), vandtæt film, dykker, boremaskine og steppler.

Det eneste: i dette tilfælde er det tilladt at lægge et lag film oven på isoleringen, det vil sige, søm det på gitteret efter glasulden er lagt.

I resten isolerer vi også som beskrevet i blokken ovenfor.

ekspanderet polystyren

Udvidet polystyren, han er penoplex - det samme som skum, groft sagt. Men som vi skrev ovenfor har den en god egenskab - selvslukning i tilfælde af brand.

Ærligt sagt er det for loftet, at dette er en meget tvivlsom fordel, da hvis der opstår problemer allerede, vil bilen blinke hurtigere, end ilden når loftet. Men lad os ikke tale om triste ting.

Ud over den sammenlignende brandsikkerhed har polystyrenskum et andet godt træk - holdbarhed. Hvis det sædvanlige skum begynder at smuldre om 15 år, vil dette materiale stå for alle 30, og der vil ikke ske nogen specielle ændringer.

Arkene af udvidet polystyren er fastgjort på samme måde som polystyren: på lim. Hvis du vil, kan du også lægge det som mineraluld på beklædningen. Det giver mening, hvis du har en hensigt at så loftet med noget dekorativt.

For eksempel klapbræt eller plastpaneler. Ja, selv gips! Under alle omstændigheder vil du have brug for en slags basis for disse materialer, derfor giver det mening at lave et "net" med det samme.

Hvis du ikke vil have dekorationer, kan arkene efterlades som det er. For at dække dem med en film er det ikke nødvendigt, er dette materiale ikke bange for fugt.

Hvad med varmeisoleringsegenskaber? Penoplex holder varmen bedre end skum. Et 5 cm tykt skumark vil give samme effekt som et 10 cm centimeter skumark.

Penoizol

Dette er allerede en nyhed på markedet, meget få mennesker ved om penoizole. Dette materiale er vidunderligt i enhver forstand.

Det er holdbart og vil bevare alle ejendomme i 40 år, så det er helt vandtæt, men det ånder også. Og det betyder, at penoizol ikke bryr sig om nogen svamp, selvom du ikke besøger garagen i lang tid og flyver den.

Derefter er det et meget varmt materiale, og når det påføres ikke danner led (fordi det påføres i form af flydende skum, som størkner inden for 2 timer). Omfattende er dette en analog af konventionelt byggeskum, men kun i store mængder og med forbedrede varmeisoleringsegenskaber.

Køb penoizol er ikke et problem. Men nøjagtigt anvende det - du har brug for dygtighed. Derfor, hvis du ikke er sikker på at du kan klare dig selv, er det bedre at overlade det til specialister.

Men før de ankommer, skal du forberede overfladen såvel som inden limning af skummet: Ryd loftet og påfør et primerlag.

Loftet af penoizol i garagen er også godt, fordi det ser meget bedre ud end afdækkede plader af skumplast eller ekspanderet polystyren.

konklusion

Endelig vil jeg gerne sige dette: Alt hvad du vælger, alt er fint. Bedre den billigste og hyggelige isoleringsskum, end ingenting overhovedet.

Opvarmning af loftet indefra i garagen med egne hænder (8 billeder)

Garagen til vores person er ikke kun et parkeringssted, men også et mødested, et område med personlig frihed, et andet hjem og endelig et lagerhus af personlige værdier. I lyset af ovenstående definitioner er spørgsmålet om komfortable forhold i vores garage naturligvis relevant, og isoleringen af ​​loftet i garagen løser et problem - varmetabet i rummet. Overvej i vores artikel dette spørgsmål mere detaljeret.

Sådan isoleres loftet i garagen

Først og fremmest skal du beslutte dig for det materiale, der skal bruges som termisk isolering, markedet for varmeisoleringsmaterialer er nu fyldt med mangfoldighed, og det er nogle gange svært at lave et selvstændigt valg. Vi vil fortsætte i vores valg ud fra kriterierne for priskvalitet, pålidelighed og holdbarhed af materialet. Og så gå igennem listen:

 • Glasuld er et af de mest almindelige varmeisolerende materialer, som ikke brænder, bevarer varmen godt på grund af sojastruktur, bruges til både varme og indvendige overflader i det indre og ydre. I prissegmentet er det en af ​​de billigste, der findes i ruller og plader. Men under installationen, selv meget pæn, udsender den en suspension af glasfiber i luften og arbejder med det uden beskyttelsesartikler. betyder umuligt.
 • Mineraluld er nu meget udbredt i konstruktion, den har en god ikke-brændbarhed og frostbestandighed. Installationen kan selv gøres - med egne hænder, holdbar i levetiden, der også produceres i ruller og plader kan have en folieoverflade til øget hydro- og dampisolering; efter sammensætning. Ulempen ved mineraluld er, at den til sidst samler fugt og komprimerer og danner revner.

Således vælger man fra ovenstående materialer, er det muligt at opvarme loftet i garagen direkte ved at studere teknologien i det udførte arbejde.

Sådan isoleres loftet i garagen?

Vi beskriver den teknologiske proces til gennemførelse af værker rettet mod isolering af garagen loftet, følgende muligheder:

Sådan isoleres loftet i garagen med egne hænder?

Hvilken type isolering passer mest til selvarbejde? Dette omfatter først og fremmest skum og skum, da de gør loftisoleringen nemmere og hurtigere. Plader af skum eller skum holder sig bare til den hårde top på flislim eller skumklæbemiddel. Lim påføres på flisen med en skårt trowel og fordelt over hele området af pladen, hvorefter den er fastgjort til loftet med en dowel svamp, hvorunder fem huller normalt bores - fire ved hjørnerne af pladen og en i midten.

Hvis arkene er besluttet at være lavet i to lag, så skal svampens hætter skylles med det første lag. Efter at limen er helt tørret op, bliver de steder, hvor hullerne forbliver, skummet med overskydende skum efter tørring og skåret med en kniv.

For at give loftet et godt udseende syder vi det med dit valgte efterbehandling materiale, det være sig plastpaneler, plader af metalprofiler eller blot gips. Som det allerede sikkert har været klart at isolere loftet i garagen med skumplast eller penoplex med egne hænder, kan alle gøre det i betragtning af at begge materialer er meget små i vægt.

Advarsel! For at udføre efterbehandlingsarbejde skal du fastgøre fastgørelseselementerne for efterfølgende installation af rammen.

Sådan isoleres loftet i garagen indefra?

For at kunne svare på spørgsmålet - hvordan man isolerer loftet i garagen indefra, vil den første mulighed gøre, men når man bruger glasuld eller mineraluld er der nogle nuancer, det er endnu nemmere at lave udenfor. Lad os derfor i højere grad overveje teknologien til intern opvarmning med disse materialer. For at gøre dette først og fremmest er det nødvendigt at lave en ramme, der er fastgjort til den ru top, afviger fra den ved tykkelsen af ​​termisk isolering plus fem centimeter til ventilation af laget af mineraluld. Rammen kan enten være fra profiler til fastgørelse af gipsvæg eller fra træstænger fastgjort og forbundet med metalhjørner. Metallprofilerne fastgøres sammen på forbindelsesstrimlerne og skrues med 25 mm zinkskruer. med bor. Træstænger er bedre at bruge 50x50 mm. og fastgør sig imellem dem til metalhjørnerne på træskruerne med 45 mm.

Tip: Træblokke skal gennemblødes i en antiseptisk opløsning mod svamp og skimmelsvamp.

Hvis rammestrukturen er samlet af metalprofiler, bruger vi en mineraluld med et aluminiumlag, der allerede er deponeret på det - det vil ikke kun forbedre isoleringsparametrene, da folielaget afspejler varme inde i rummet, men også hjælper med at beskytte mineralulden mod fugt.

Advarsel! Når du bruger glasuld som varmelegeme, er det nødvendigt at bruge beskyttelsesartikler. betyder.

Ved hjælp af denne teknologi kan vi let svare på spørgsmålet - hvordan man isolerer loftet inde i garagen, ved hjælp af mineraluld som termisk isolering.

Sådan isoleres betonloftet i garagen?

Hvis vi har et betonggulv - monolitiske eller armerede betonplader, så skal vi installere sådanne isoleringsmaterialer som: skum, skum, mineraluld, en hammerboremaskine til boring.

Tip: Hvis du vælger et skumlag eller skum, som et varmeisolerende lag, så skal du inden for montering af gulvbelægningen gulves med en blanding af roggips og primet med svampeopløsning.

Det er selvfølgelig lettere og mere praktisk at isolere betongloftet i garagen med polyurethanskum, da det ikke er nødvendigt at forberede arbejdet. Men som nævnt er det ikke muligt at anvende det uden specielt udstyr og færdigheder, og ikke alle er tilfredse med prisen.

konklusion

Afslutningsvis vil jeg gerne håbe, at du efter en detaljeret analyse i vores artikel om varmeisoleringsmaterialer og teknologiske metoder til deres installation fuldt ud besvarede spørgsmålet for dig selv - hvordan man isolerer loftet i din garage. Gør selv det rigtige valg, der passer til dig i kontanter og lønomkostninger.

 1. Opvarmning af loftet i garagen er en nødvendig begivenhed i forbindelse med at skabe og forbedre de komfortable forhold i denne struktur.
 2. Opvarmning af loftet i garagen med egne hænder er bedst at bruge som et beskyttende lagskum eller skum.
 3. Ved isolering af loftet fra indersiden er det muligt at bruge glasuld eller mineraluld, idet man overholder teknikken til installationsarbejde.
 4. Den optimale isolering til betongulve er polyurethanskum. Minus i de høje omkostninger ved materiale og umuligheden af ​​selvstændigt arbejde.

Sådan isoleres loftet i garagen med egne hænder

De fleste bilister har sikkert en garage til deres "ven". Før eller senere opstår spørgsmålet - hvordan og med hvad skal man isolere loftet i garagen indefra? I opførelsen af ​​garager anvendes en række forskellige materialer. Oftest i hovedstadsstrukturen er repræsentanter mursten, beton og blokstrukturer. Loftets materiale kan også varieres efter ejerens skøn.

Hvad er træk ved isolering af lofter i garagen?

En alvorlig temperaturforskel mellem indendørs og udendørs påvirker sikkerheden ved genstande i garagen. I tilfælde af et sådant fænomen bliver akkumuleret kondensat og en fugtfølelse synlig på de steder, hvor det er meget vanskeligt at isolere. Metal dele af bilen begynder at alder hurtigt, roder vises.

Det er muligt at redde situationen og forhindre ubehagelige konsekvenser med egne hænder eller med hjælp fra specialister. For en behagelig eksistens af forskellige genstande og et køretøj kræves god ventilation og vedligeholdelse af en bestemt temperatur - op til + 5 ° С om vinteren inde i garagen.

Behovet for ventilation når weathe garage

For at opnå optimale forhold er det ikke vanskeligt og under de fleste mænds kraft. Med minimal konstruktion færdigheder, kan du isolere loftet. Det er han, der fungerer som en kilde til varmetab, fordi dette øjeblik bør gives særlig opmærksomhed.

Når vi går i garagen, er det værd at bemærke, at hovedmålet er at gøre alt arbejde med høj kvalitet. En kompetent tilgang til erhvervslivet vil eliminere det efterfølgende udseende af korrosion på grund af kondensat. En anden plus termisk isolering - sparer penge på opvarmning af værelset.

Hvilke materialer og værktøjer er nødvendige i opvarmningsprocessen?

Før isolering af loftet i garagen er det værd at planlægge, hvad man skal gøre. I dag vælger materialet dig at tænke på at købe. Byggemarkedet tilbyder en bred vifte. Går ind i butikken bliver en uerfaret person i denne forretning kun forvirret. Før du køber det, er det vigtigt at planlægge hele processen med isolering til mindste detalje.

Den vigtigste faktor for at vælge et materiale er klimaet i regionen. På grund af vejrforholdene i de nordlige områder anbefales det at opvarme taget ved hjælp af tætte og pålidelige byggematerialer. I den centrale del og i syd kan du spare - for at gøre en tyndere isolering. I varme områder er det ikke nødvendigt i isolationens rolle, men som en beskyttelse mod fugt er nødvendig.

Der findes følgende typer af materialer, der kan anvendes i isolering af garager:

 • mineraluld;
 • polymer muligheder (penoplex, skum);
 • glasfiber;
 • skumisolering, polyurethanskum og væskeisolering (astratek, korund).

Installation af de præsenterede typer kan udføres uafhængigt. Værktøjsbeholdningen bør være minimal - i de fleste tilfælde er der nok skarpe knive. Alt materiale er letvægts, let at montere med understøttende strukturer.

Mineraluld

Fremgangsmåden ved fremstilling af materialet er smeltning af sten. Den resulterende sammensætning anvendes til isolering af lokaler. I sortimentet af butikker finder du mineraluld med et lag folie med høje varmeisoleringsegenskaber. Materialet håndterer funktionen til at bevare varmeforsyning, hvorved ejeren af ​​garagen spares.

Kun egnet til vandtæt loft. Selve materialet er ikke modstandsdygtigt over for fugt. Det har flere fordele - det er brandsikkert, miljøvenligt og modstandsdygtigt over for kemiske påvirkninger. Et af de budgetmæssige muligheder for varmeisolering af taget i garagen.

Polymermaterialer

Polyfoam er kendetegnet ved fugtighedsbestandighed. Estimere omkostningerne ved andre materialer er det værd at bemærke sin billighed. Dens alvorlige fejl i brandfarlige. Sommetider gnides materialet med musen. Normalt giver isolering af ethvert loft i garagen med skum ingen problemer.

Polyfoam som isolering til loftet i garagen

Penoplex - ligner skummet, men er lavet på et forbedret system. Arkene er rektangulære med en afskæring langs kanten. Docking og stabling er lige så let som skum. Isoleringsmetoden adskiller sig ved at fastgøre en kopi af penoplex til en anden. Arkene kommer i forskellige tykkelser fra 1 til 10 cm.

glasfiber

Brutet glas er grundlaget for materialets sammensætning. En af de vigtige fordele er tilgængelighed. Materiale henvises til vand og fugt i rummet. Det påvirker fibrene negativt og ødelægger deres struktur gradvist. Let at antændes.

Materialet er ikke let at håndtere. Kræver et vandtætningslag og, hvis det er muligt, installation af en brandbarriere. Installation kræver en vis beskyttelse - for at forhindre glasuldsstøv i at komme ind i organerne i luftvejen og øjnene.

Moderne materialer - penoizol, polyurethanskum og væskeisolering

Nye materialer har allerede formået at etablere sig på byggemarkedet. De repræsenterer sprøjtning af den skumede sammensætning på overfladen indendørs. Deres popularitet skyldes en række fordele blandt de klassiske materialer til varmeisolering:

 • ingen deformation
 • lang levetid - op til 40 år
 • universalitet - egnet til både loft og vægge
 • modstand mod fugt, en hindring for udviklingen af ​​et ugunstigt mikro-miljø
 • porøsitet giver dig mulighed for at "trække vejret".

Du bør ikke engang tænke på, hvordan du opvarmer loftet i garagen med skum. Hænder og billige - dette udtryk passer ikke til disse materialer. Hver af de materielle muligheder kræver særlige applikationsfærdigheder. Blandingen er i specielle cylindre. Bedste af alt er opgaven hos eksperterne på dette område. De vil gøre alt rigtigt og på teknologi.

Sådan isoleres garagens tag med egne hænder?

Ikke alle garageejere har mulighed for isolering udenfor. For at dette skal være rigtigt, skal der være et loft på taget. De fleste bilister har ikke sådanne lokaler til en bil, så det er værd at bo mere detaljeret om varmeisolering indefra. At klare opgaven selv ved hjælp af klassiske materialer og et minimum sæt af værktøjer til alle.

Montering af polyfoam og penopleks

For at isolere loftet fra indersiden direkte på betonen, kan du bruge polymerer. Denne isoleringsmetode gælder for metalgulve, men med en lidt anden teknologi.

Metaldækket er isoleret fra indersiden af ​​følgende algoritme:

 1. Den første ting at gøre er at vedhæfte en træ- eller metalprofil til taget.
 2. Derefter lagres med en klæbemiddelsammensætning egnet til keramiske fliser, for eksempel mærket Ceresit.
 3. Fra værktøjerne passer en hakket trowel.
 4. Påfør den fortyndede opløsning på skumplader (1m * 1m) eller på penoplex. Lim på loftet.
 5. For at fjerne de dannede sømme, skal du bruge det samme fliselag.
Styling skum

Ordningen med isolering af betonbelægningen er ens. Kun til denne mulighed bør udelukkes opførelse af træ- eller metalkasser. Alle slidser og samlinger er forseglet med skum.

Efter at have gennemgået alle stadier af procedurerne viser det sig et anstændigt loft. Du kan forlade alt som det skete - uden skønhed. Nogle foretrækker at lukke isoleringen og lægge et andet lag af efterbehandling.

Installation af glasuld

Det vigtigste i arbejdet med glasfiber - at overholde sikkerheden. Behov for at handle omhyggeligt. Beskyt øjnene og åndedrætssystemet mod støvmateriale. Forberedelse til installation, bør du fylde med plastfolie og en skarp kniv / sakse.

Efter færdiggørelsen af ​​forberedelsesfasen kan du komme ned til erhvervslivet:

 1. Opførelse af kasser - kan være lavet af træ eller metal, det første materiale vil kræve obligatorisk antiseptisk imprægnering. Tykkelsen af ​​bjælkerne bør være udjævnet lagisolering. Strukturen er fastgjort med skruer, der efterlader et lille hul i loftets loft og op til taget.
 2. Det er nødvendigt at lave et lag af vandtætning - læg membranen overlappende med ca. 10 cm og fastgør med monteringsbånd. Ark er fastgjort med en hæftemaskine. Membranen sparer hele indholdet af garagen fra lækager. Undladelsen af ​​dette trin kan indikere det ubrugelige arbejde med isolering, materialet mister sine egenskaber fra mulig fugt.
 3. Dernæst begynder materialets installation - arbejdet foregår på polyethylen, hvor bomuldsuld udfoldes og lægges ud;
 4. De nødvendige stykker er afskåret, svarende til mellemrummet mellem træ- eller metalbjælkerne;
 5. De er placeret i et lag, for de nordlige regioner - i to lag;
 6. Efter færdiggørelse af arbejdet med basismaterialet kræves der en dampspærre. En fremragende mulighed kan tjene som en dækkende film. Store stykker materiale spredes over hele loftet overlappende og fastgøres på en hæftemaskine eller dobbeltsidet tape (fast i kassen).
 7. For at fuldføre isoleringen er nødvendig for at afslutte, kan der være passende plader af gipsvæg.
Glasuldlægning

Montering af mineraluld

Mineraluld er lagt på en lignende ordning med glasfiber. Materialet fastgøres ved hjælp af negle og ledning i henhold til ordningen - negle spidses i bjælker i en afstand af 40 cm, så trækkes en wire imiteret et gitter over dem. Som i det foregående tilfælde har materialet brug for en dampspærre, man bør ikke glemme filmgulvet, ellers vil bomuld uld miste sine erklærede varmebevarende egenskaber.

Mineraluldlægning

Sluttrin

Varmepolyuretanmaterialer udfylder normalt brugen af ​​gips og maling. Det forstærkende mesh er oprindeligt fastgjort. Efter påføring af den valgte sammensætning og overfladen er dækket med farve. Vadematerialer er lukket med plader af fugtbestandig gipsvæg, pvc-paneler eller folie på de opstillede kasser.

Hvor bedst kan man isolere loftet i garagen, der skal løses uafhængigt, baseret på en række faktorer. For det første skal du beslutte hvem der vil gøre dette og hvad grænsen for midlerne vil være. Hvis der er nok penge til enhver service af herrer, så er det bedre at stoppe med væskeovne. Når du planlægger at gøre alt selv, er det værd at foretage en yderligere vurdering af klimaforholdene og materialernes sikkerhed, og kun derefter købe alt hvad du behøver.

Sådan isoleres garagen indefra billig - 3 relativt overkommelige muligheder

Enhver bilist ved, at opvarmning af en garage ikke er et indfald, men en reel nødvendighed. Hvis du værdsætter din jernhest, så kan du ikke undvære en sådan procedure. Men sådan fungerer vores verden, at den ikke altid har nok penge til dyre varmeapparater, for ikke at nævne at ansætte fagfolk. Denne artikel er skrevet til de enkle bilister, der af en række grunde er nødt til at installere billig garageisolering indefra med egne hænder, og i det vil jeg tale om 3 tilgængelige isoleringsmuligheder og materialer, der er egnede til dette.

Billig opvarmning garage med egne hænder.

Ejerne vælger isolering indefra af forskellige årsager. For eksempel i en garage kooperativ, har folk simpelthen ingen anden vej ud, kassen er foret med en front, og på siderne er der ikke altid gode naboer med varme garager.

Metalkonstruktioner på ydersiden generelt er praktisk taget ikke realistiske at udstyre. Og endelig er den mest banale grund, intern isolering simpelthen billigere. Desuden er taget og gulvet bare fysisk umuligt at varme ude.

Hvilke materialer skal vælge

Selvfølgelig, før du afhenter værktøjet og kommer i arbejde, skal du stadig beslutte dig for at isolere huset til din bil. Når alt kommer til alt, har hvert materiale sine egne subtiliteter af installationen, og vigtigst af alt er prisen på alle disse materialer anderledes.

Tilsætning af skum til gipsopløsningen "Varm gips".

Det er ikke en hemmelighed, at hver person har sit eget koncept af billigt, for et hundrede tusinde ikke penge, men for en anden ti til lykke. Derfor vil jeg kort gennemgå hele sortimentet, og du har allerede besluttet.

Jeg vil fortælle dig kort, sådan isolering i garagen kan ikke monteres. Disse måtter får hurtigt fugt og efterfølgende bliver de ikke længere restaureret. I 2-3 år vil de ligne et gammelt tæppe, så tænk på om du har brug for sådanne besparelser.

Stole på personlig erfaring, jeg kan forsikre dig om, at det er nemmest at montere skumplast med egne hænder. Plus er dette materiale velegnet til både blok- og metalstrukturer.

Materialet er godt, men jeg vil ærligt fortælle dig, som en uafhængig varmelegeme, i vores klima det er ikke særlig velegnet, kun som supplement.

Opvarmning af garagen med flydende skum.

Hvis du analyserer alle de ovennævnte muligheder for at overholde pris / kvalitet / brugervenlighed, så fører skum, efterfulgt af mineraluldsplader og lukker denne hæderlige trojka af materialer lavet af savsmuld.

Som ud af konkurrence med os går claydite, blandt billige varmelegemer er det bedst egnet til at arrangere gulvet.

Vi har besluttet på de tre øverste, og hvis vi har en skumplast, der viste sig at være næsten en universalvarmer, så begynder jeg historien om, hvordan man isolerer garagen med mine egne hænder på eksemplet på skumplast.

Mulighed nr. 1: Skum som et alsidigt materiale til garageisolering

Opvarmning af garagen indefra med egne hænder kan opdeles i 4 etaper. Du skal isolere gulvet, vægge, tag og garageporte, mens rækkefølgen af ​​handlinger ikke betyder noget meget.

Minimum værktøj til arbejde med skum.

Opvarmning af garagenes vægge

Da garagens vægge har det største torv, betyder det, at de skal være mere opmærksomme.

Der er en lille nuance her, arrangementet af blok- og metalstrukturer er anderledes, og for at jeg ikke skal have grød i mit hoved, vil jeg tale om hver teknologi separat og vi starter med metalgarager.

Skumplader er klassificeret efter tæthed. Ikke alene styrke, men også pris afhænger direkte af det. Så det billigste skum har en tæthed på 15 kg / m³, men det er ikke egnet til isolering. Husk, du har brug for PSB-S25, den har en tæthed på 25kg / m³. Du kan tage og tykere, men vil koste mere.

Metal garage, isoleret med skum.

 • Når man isolerer væggene i garager svejset af metalplade, er den nemmeste måde at sætte skumpladerne på limen. Som klæbemiddel kan du bruge 2 muligheder, skum er lige så godt taget på "Liquid negles" og på samlingsskummet;
 • Personligt foretrækker jeg at arbejde med monteringsskum. For det første anvendes det hurtigere, og for det andet, under alle omstændigheder at købe skum, da der er huller i huller. Og for ikke at bruge penge på lim og skum, holder jeg skummet med skum;
 • Før klæbning af en glat metalplade skal være forberedt. For at gøre dette bliver strygningen først rengjort. Ideelt set skal du rense til det blanke, skinnende metal, men hvis den gamle maling holder sig godt, bør du ikke være for ivrig. Du kan rense metallet med et stort sandpapir, en håndbørste på metalet, samt ved hjælp af en dyse med en ledningsbørste til en elektrisk boremaskine eller en mølle. Det er lettere for mig at arbejde med en dyse, det er billigt og tager ikke mere end en halv time på hver væg;

Brug af byggemateriale til montering af skumplader.

 • Når væggene er renset, skal du pudse støvet og affedt metalet. Du kan affedt med enhver alkoholholdig væske, såvel som med petroleum eller acetone;
 • Af den måde, hvis du har at gøre med en garage monteret fra et professionelt ark, så er der intet at rengøre. Det professionelle ark kan straks affedtes og dækkes med skum;

Tegning af polyurethanskum på polyfoam.

 • Anvend derefter et tilfældigt mønster af lim eller skum til en af ​​siderne af skummet og lim pladen til væggen. Du kan starte fra enhver vinkel, du kan lide, jeg starter normalt til venstre for porten og går med uret;
 • Pladerne limes som murværk, med skift mellem rækkerne. Processen med pasta med flydende negle eller polyurethanskum har sine egne nuancer. Så flydende negle skal spredes på et ark, derefter fastgør skummet til metalet, straks rive og sæt til side i ca. 5-7 minutter. Først derefter kan pladen limes og det vil blive taget godt, ellers vil det "flyde";

Zapenivaniya samlinger mellem pladerne på varmelegemet skum.

 • Skummet har en anden teknik. Som du ved, begynder skummet efter udvidelse at blive udvidet. Derfor, når du holder skum på det, skal pladen selv presses mod væggen hver 10 til 15 minutter, ekspansionsprocessen tager cirka en time;
 • Når væggene er plasterede, blæser hullerne mellem arkene eller andre huller med monteringsskum, og efter at det tørrer, overskydes overskuddet;
 • Dette kunne i princippet være afsluttet. Men jeg anbefaler også at limme væggene med folieskum eller et andet lignende tæppe;

Blød folie penofol.

 • Faktum er, at der i vores garager er et akut problem af mangel på brugbart rum. Og hvor skumtykkelse på 100 mm er påkrævet, er det muligt at klæbe pladerne på 50 mm og dække dem med folieskum. Derfor, hvor projektet skal monteres skum 50 mm, kan du gøre med tredive millimeter. Endvidere ser væggene, der er dækket af blød folie, meget mere elegant ud end de blotte skumplader, fra slidserne, som monteringsskummet ser ud.

Vægene i blokgarager kan også være dækket af skumplast, men denne teknologi bruges mere til isolering udenfor, da isoleringen desuden er plasteret. Og inden i blok byggeskum er monteret under kassen.

Væggene klistret over med polyfoam, derudover er dækket med foliebelagt skum, er billige og meget effektive. Men hver bilist ved, at der i en anstændig garage skal være mange hylder, kroge og andre vedhæftede filer. Og således, at et negle kunne figureret i en mur, det skal være holdbart og man kan ikke undgå de ovennævnte kasser.

Lægning af skum i en trækasse til OSB.

 • Indvendig kasse er bedre at gøre fra træstænger. Tykkelsen af ​​stangen vælges af isoleringens tykkelse. Blokvægge er ikke metal, de har allerede en vis isoleringsevne, så næsten 50 mm tykt skum bruges næsten overalt op til de nordlige områder. Under kassen til skummet tager jeg altid en stang på 50x50 mm;
 • Lægningsretningen afhænger af typen af ​​efterbehandling. Hvis dette er en slags lathing finish, for eksempel foring eller plastpaneler, så er kassen installeret vinkelret på lamellerne. Til plating er retningen af ​​montering af træbatten ikke særlig vigtig, men oftest under pladen monteres bjælkerne lodret;
 • Trinet med at fastgøre stængerne på væggen gøres normalt klart langs bredden af ​​skumpladerne. Men det er ønskeligt, at dette trin ikke overstiger 70 cm;

Yderligere monteringsplader med dowels, paraplyer.

 • Stænger er monteret på skruer med plastdykler "Hurtig installation" eller et anker, dette afhænger allerede af det materiale, hvor væggen i din garage er foldet;
 • Efter at kassen er fastgjort til væggen, indsættes skumplader mellem stængerne. Hvis de passer tæt, er det ikke nødvendigt at klæbe dem. Her er i princippet og al teknologi, længere til kassen, fast efterbehandling. Efter min mening er foring, krydsfiner eller OSB bedst til garagen.

Isolering af garagen loftsskum

Best af alt er skumplast egnet til isolerende lofter på metal tag indefra såvel som i blokstrukturer, hvor armeret beton gulvplader fungere som et tag.

I begge tilfælde vil teknologien være omtrent den samme. Jeg har allerede beskrevet hvordan man forbereder metal til installation af skumplast i det foregående kapitel. Hvad angår armeret betonplader, er forberedelsen her lidt anderledes.

Til at begynde med skal du forsegle sømene mellem gulvpladerne samt alle mulige defekter og chips. Det anbefales normalt at bruge cementbaseret kit.

Folie penofol på loftet af garagen.

Men jeg foretrækker bare at blæse alle de store fejl i loftet med skum. Naturligvis skal overskydende skum efter hærdning afskæres forsigtigt. Herefter skal armerede betonplader dækkes med dyb penetrationsprimer. Der er nu mange sådanne forbindelser, men i de fleste tilfælde anvendes konkret kontakt.

Derefter isoleres loftet på samme måde som vi isolerede garagenes vægge. Det vil sige, at skummet limes til metalloftet med limen "Liquid Nails" eller polyurethanskum. Men hvis det på vægge var mere bekvemt at arbejde med skum, så er det mere egnet "Flydende negle".

Lægning af skum i et taggeltræ.

Polystyren limes til armeret betonplader såvel som metalplader. Selvom du planlægger at senere skære loftet med et hvilket som helst efterbehandling materiale, så bliver du nødt til at fastsætte trækassen i loftet, læg skummet mellem guiderne og derefter fortsætte med at sy din valgte vende.

Fastgørelse af skum mellem guider på loftet.

Kohl, vi taler om, hvordan man isolerer en garage billigt, den bedste løsning ville være at lime loftet med skum og lim folie på skumplastik. Efter alt, i loftet behøver du ikke at hænge hylder eller hammer negle ind i det, og folie penofol ser for det første godt ud, og for det andet er det et ekstra lag isolering plus det skaber en termos effekt og afspejler varmestråler inde.

Polyfoam til gulvisolering

Polyfoam som varmelegeme til gulvet er kun egnet, hvis du planlægger at lægge trægulve. Det er umuligt at lægge skummet i rejselet, for det vil ikke opretholde en sådan vægt og simpelthen somnit.

Kun ekstruderet polystyren skum er egnet til læggning i armeret betonplade fra alle eksisterende pladevarmere. Dette materiale bruges til at isolere veje og endda baner på moderne flyvepladser, så det sikkert vil udholde din bil.

Lægning af skum mellem gulvbjælkerne.

For at varme trægulve var fast og ikke synke på jorden, skal du hælde armeret betonplade. Naturligvis, hvis armeret betonplader lægges på gulvet, så er der ikke brug for nogen skræl.

For at udstyre armeret beton skal du fjerne rækkefølgen på 25-30 cm jord i garagen. Bunden af ​​gruben skal være godt komprimeret og dækket med geotekstil eller teknisk polyethylen.

Endvidere er den fyldt op, den er nivelleret i horisonten, og sandkvalitetspuden 50-100 mm tykk er godt rammed. Ifølge teknologien skal der påføres et lag af teknisk polyethylen på sand- og gruspuden.

Grooved bord til at arrangere et opvarmet gulv i garagen.

Men baseret på erfaring, i dette tilfælde kan du trække sig tilbage fra denne regel og straks strikke forstærkningsburet på puden. Til forstærkning anvendes en forstærkningsstang med en diameter på ca. 10 mm (± 2 mm). Skeletet er strikket i 2 lag med et mellemrum på ca. 30-50 mm mellem lagene.

For at holde rammen i denne stilling, inden der hældes beton, lægger jeg stumperne af brudt mursten på en grusbund på en forskudt måde og strikker det første lag af maske på den.

Jeg sikrer igen forskellen mellem første og andet lag af forstærkningsburet ved at lægge brudt mursten i stykker. Særlig nøjagtighed i overensstemmelse med hullerne er ikke nødvendig her, det vigtigste er, at masken helt "druknede" i betonlaget og samtidig mellem det første og andet lag såvel som mellem puden og bundgitteret.

Fyld med forstærkende buropløsning.

Tykkelsen af ​​en sådan betonplade må være mindst 100 mm. Beton hærder indenfor 28 dage. Derefter lægges der et kontinuerligt lag af vandtæt på betonbeklædningen. Det er billigere at bruge teknisk polyethylen.

Til opvarmning af trægulve vil 50 mm tykt skum være tilstrækkeligt nok. Så, som en bærebærer, bruger vi en træbøjle 50x50 mm. Lags på gulvet er monteret med et trin på 30 - 40 cm og ikke mere.

Mellem lagene er skummet anbragt så tæt som muligt, og alle hullerne er blæst ud med monteringsskum. En gulvet eller enkelt planet bræt med en minimumstykkelse på 40 mm lægges på gulvet i garagen.

Brug plastikholdere til at montere armeringsburet.

Alt træ, der bruges til at arrangere eventuelle strukturer i garagen, skal behandles med beskyttende imprægneringer. Markedet sælger nu mange forskellige universelle imprægneringer, så der ikke er noget problem med valget.

Fra oven kan trægulvet i garagen simpelthen males. Men i sådanne tilfælde anbefaler jeg at lægge linoleum. Du bør ikke tage dyre linoleum på basis, vores opgave er at beskytte det øverste lag af træ fra slid, fugt og mekanisk skade.

Opvarmning af garageporten polyfoam

I økonomien version af skummet, måske det eneste materiale, der kan kvalitativt isolere garageporten. Det drejer sig om opvarmning af standard metal-dobbeltgaragedøre, som i øjeblikket bruges af mindst 70-80% af bilisterne i vores fantastiske hjemland.

Pasta af polyfoam på porten.

Sådanne porte svejses ofte fra metalplade med en tykkelse på 3 til 5 mm, som er baseret på en ramme fremstillet af et hjørne eller profileret rør. Som regel tages et hjørne med en 45 mm vinge, og et formet rør anvendes med en kvadratisk eller rektangulær sektion på mindst 40 mm.

Selvfølgelig kan skumplader, analogt med isoleringen af ​​metalloftet og væggene, simpelthen limes fra indersiden af ​​porten. Men porten er ikke loftet, de er konstant i bevægelse, plus der er stor sandsynlighed for mekanisk skade på isoleringen.

Derfor er det bedre at fastgøre en trækasse fra en 50x50 mm bar ved porten, læg polystyren i kassen, blæse huller ud af monteringsskummet og sy alt sammen med OSB ark.

Træ kasse ved garagen døren.

Samtidig fastgøres trækassen ikke til garageportens hovedflade, men til den bærende metalramme. I hjørnet eller i profilrøret bores en række huller fra siden, og en træblok fastgøres gennem dem med træskruer.

Som et ekstra varmeafskærmning anvendes der nogle gange et gardin, suspenderet i den øverste del af garagedørens åbning. I netværket mødte jeg ofte råd til at lave et sådant gardin med mine egne hænder fra skåret strimler af teknisk polyethylen. Folk så bare noget lignende på bilvask og besluttede at et sådant gennemsigtigt gardin kan være lavet af polyethylen.

Så hvis du elsker din bil, råder jeg dig ikke til at gøre dette. På bilvaske er sådanne gardiner lavet af blød gennemsigtig plastik, og de er ret dyre.

Yderligere isolering af garagedøren med folieskummet skum.

Polyethylen er ikke egnet til dette. En af mine naboer lavede sig sådan et plastikgardin og var glad for hende i højst en måned. Ligegyldigt hvor mærkeligt det lyder, viser det sig, at polyethylenstrimler efterlader mikroskrabninger på bilmaling. En måned senere måtte bilen genopfyldes, og plastikgardinet gik til skraldespanden.

Hvis du virkelig vil have et billigt gardin, skal du installere et metalrør på toppen eller strække en snor og hænge glidende gardiner på det fra en almindelig presenning. Naturligvis bliver de nødt til at skubbe og skubbe dem, men bilen bliver intakt og varmere i garagen.

Presenning garage gardin.

Mulighed nr. 2: Vi isolerer garagen med basaltuld

Som du sikkert allerede forstod, er skumplast næsten den bedste mulighed for billig garageisolering indefra. Men han er bestemt ikke perfekt. Polyfoam har 2 alvorlige ulemper: For det første brænder det, og for det andet begynder mus i det.

Lægning af bomuldsplader i kassen.

Derfor foretrækker mange ejere at bruge tykke plader af mineraluld til isolering. Basaltuld anses nu for den bedste repræsentant for denne familie. For at undgå ændringer i fugt skal krympeplader tages med en tæthed på mindst 180 kg / m³.

Jeg må sige, at sådanne plader vil koste mere end skum. Plus, hver garage kan ikke isoleres med uld. Så det anbefales ikke kategorisk at isolere metalstrukturer med bomuldsuld.

Faktum er, at metalets termiske ledningsevne er ret høj, og hvis du gnider din metalgarage indefra med bomuldsstuds, vil det såkaldte dugpunkt være inden i bomuldsstykket, hvilket betyder, at kondens vil slå sig ned og vandtætningen vil være ubrugelig her.

Lægning af bomuldsstynge mellem loftsskinnerne.

Hver nybegynderbygger ved, at uld i nogen form er bange for fugt, men sådan isolering bliver ubrugelig meget hurtigt.

Hvad angår blokstrukturerne, er det muligt at varme dem med bomuldsuld indvendigt, og teknologien for sådan varmeisolering er ikke meget forskellig fra ovenstående installation af skumplast. Men der er nogle forskelle.

Dampbarriere over bomuldsuldisolering.

 • Så til limning af wadded plader på et betonloft eller vægge, anvendes byglim, omtrent det samme som til lægning af fliser. Personligt bruger jeg i sådanne tilfælde tørblandinger fra mærket "Ceresit";
 • Folieret penofol til bomuldsplader holder sig ikke fast. Til fastgørelse af et sådant tæppe, gennem en varmelegeme i bunden, bores blinde huller med en dybde på ca. 50 mm, og plastikparaplyer skubbes ind i dem. Dowels drives i et skakbræt mønster med et interval på 30-40 cm;

Fastgørelse af bomuldsplader med foliefolie foldet.

 • Selv om bomuldsuld er et glimrende materiale til opvarmning af veltak på træspærre, er det betydeligt foran alle isoleringer, herunder skum;
 • Så hvis taget er dækket af almindeligt skifer, så er kassen pakket på toppen af ​​træbjælker og skifer er placeret på den. For at isolere et sådant tag er en dampspæremembran fastgjort til kassen og spærrene indefra med et kontinuerligt ark. Endvidere indsættes bomuldsplader tæt mellem spærrene, hvorefter pladerne er dækket med et andet lag af dampspærre membran;
 • I princippet kan dette stoppes, men jeg anbefaler også, at der desuden fjernes det indre lag af dampspærre med et gitter af tynde træplader, for eksempel 20x30 mm. Hvis du føler dig ked af pengene på strippet strips, så kan du bruge en simpel plade, men det vil se meget middelmådigt ud. Derudover kan kassen af ​​skovlplanker nemt være beklædt med den samme plast eller et andet modstående materiale;

Fastgørelse af dampspærren med dowels, paraplyer.

Dampbarriemembranen tillader kun damp i en retning, og dette bør tages i betragtning under installationen, den dampgennemtrængelige side er markeret på selve membranen. Husk, damp skal gå ud af garagen til gaden.

 • Hvis du beslutter dig for at lægge bomuldsplader i kassen på væggene eller mellem lagene af trægulvet, skal træstængerne være 20-30 mm højere end bomuldspladerne. Her ligner teknologien isolering af et gaveltak.

For det første er der monteret en dampspærre, pladerne indsættes yderligere, og hele sagen er dækket af et andet lag af dampspærre. Kun mellem det andet lag af dampspærre og eventuelt færdigforing skal der være et ventilationshul, for hvilket bærefladen er lavet 20-30 mm over isoleringen.

Mulighed nr. 3: Isolering af savsmuld garage

Savsmuld er næsten gratis materiale, og vores forfædre isolerede huse fra tidens ældgamle. Men i tilfælde af garagen er der en række begrænsninger. Så i metal garager kan savsmuld kun varme gulvet. I blokstrukturer kan plader af savsmuld monteres næsten overalt, men kun under kassen.

Til montering i batten skal du lave dine egne plader af savsmuld. Savsmuld tages rent, uden bark eller andet affald. Frisk savsmuld kan ikke tages, de skal lægges i mindst et år i et tørt rum.

Til støbning af plader bliver der nødt til at slå ned nogle træformer. Plader af 100-150 mm tykkelse laves normalt. Opløsningen er æltet i forholdet 10 dele savsmuld, 1 del cementcement M500 og en del af slagtet kalk. Alt dette blandes i en betonblander, og først efterfølgende tilsættes vand gradvist.

For at bestemme beredskab, skal du presse løsningen i din hånd. Løsningen skal holde sammen, men samtidig skal vand ikke strømme ud af det. For at beskytte mod mus tilsættes 2 - 3% borsyre til opløsningen, og 1 - 2% gelatine opløses i vand for blokkernes elasticitet.

En blok af savsmuld baseret på cement.

Opløsningen skal hældes i forme, tampes let og vente, indtil den tørrer. Herefter lægges sådanne briketter i kassen. Kun her kan en temmelig dyr dampspærremembran erstattes med billig glassten.

Som du kan se, er der meget mere besvær med savsmuld end med skum eller mineraluld. Derfor anbefaler jeg, at du kun opvarmer gulvet, når det kommer til savsmuld. Til dette skal du blande opilkobeton.

Tør hydratiseret kalk.

Nedenfor i tabellen skrev jeg sammensætningen af ​​sådan opilkobetona.